2018, június 7 - 06:15 Sajtószemle

Ellopták egy potsdami strand partjáról a német szélsőjobboldali párt, az Alternative für Deutschland 77 éves elnökének ruháit, miközben ő épp hűsölt. Alexander Gauland a tóvízből, egy szál fürdőnadrágban nézte végig a lopást, miközben a partról a tolvaj azt kurjantotta neki:  

„Náciknak nincs fürdés”, 

és már vitte is magával a cókmókot. Az eset múlt héten történt, de csak most adott hírt róla a helyi Märkische Allgemeine.

Mivel az eset mögött alighanem politikai meggondolások voltak, az állambiztonság nyomoz az elveszett ruhák után. Az antifasiszta tolvaj egyelőre szabadlábon van. „Gauland egy szál gatyában slattyogott el mellettünk a rendőrökkel, hogy feljelentést tegyen. Jó napunk volt!" - lelkendezett a német lapnak egy szemtanú. (Politico)

https://444.hu/2018/06/05/naciknak-nincs-furdes-kurjantottak-a-nemet-szelsojobb-furdozo-vezetojenek-mielott-elloptak-a-topartrol-a-ruhait

ELBONTOTTÁK A HÁZAT, AHONNAN RÓTH MIKSA ELSŐ CSODÁS ÜVEGABLAKAI ÉS MOZAIKJAI KIKERÜLTEK

Földszintes kis ház állt a Népszínház utca tőszomszédságában, falán a márvány emléktáblával: Róth Miksa császári és királyi üvegfestő és mozaikművész 1884-ben e házban kezdte meg pályafutását. Röpke egy hónap alatt a házból szinte semmi nem maradt, megpróbáltuk kideríteni, hogy milyen sors vár az immár majdnem üres telekre.

https://welovebudapest.com/2018/06/05/elbontottak-a-hazat-ahonnan-roth-miksa-elso-csodas-uvegablakai-es-mozaikjai-kikerultek/

 

Megint szégyenpadba ülhet Magyarország

HÍR TV

Az OLAF Magyarországon az uniós pénzek elköltésének több mint kétharmadában talált valamilyen szabálytalanságot. Ezekről ajánlást is küldtek a magyar hatóságoknak.

Az jelentés szerint a gyanús ügyek tíz százaléka érkezett Magyarországról.

A jelentés külön kitér az Elios-ügy vizsgálatára is. Mint írták, az OLAF vizsgálata arra jutott, hogy az EU-t összesen 43,7 millió euróval károsították meg a magyarországi közvilágítási projektekkel.

Összesen 35 pályázatot vizsgáltak meg, és súlyos szabálytalanságokat találtak.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/megint-szegyenpadba-ulhet-magyarorszag-2462398

 Akkora kárt okozott az EU-nak Tiborcz István volt cége, hogy más a nyomába sem ér a kategóriában

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) kedden kiadta a friss jelentését az éves munkájáról és az elvégzett vizsgálatokról. Eszerint az OLAF tavaly 102 nemzeti szintű vizsgálatot zárt le 

amelyből tíz magyarországi volt, közülük hét esetben küldtek ajánlást a magyar hatóságoknak. Összesen 199 csalás gyanúját keltő és más szabálytalanságot tártak fel ezekben az ügyekben.

Ami az ügyek számát illeti, Magyarország a feketelista második helyezettje, Romániában eggyel több, 11 vizsgálat indult csalás gyanúja miatt.

Az OLAF éves jelentése külön kitér az Orbán Viktor veje, Tiborcz István körül gyűrűző Elios-botrányra, amelyet előkelő helyen ír le az EU strukturális támogatási keretét érintő csalási ügyekről szóló fejezetben. A négy említett eset közül  egyértelműen az Eliosé okozta a legnagyobb kárt, ezért 

43,7 millió euró (átszámítva 13,5 milliárd forint) visszakövetelésére tettek javaslatot az Európai Bizottságnak. 

Ebből a szempontból a második helyen egy román útépítései ügy áll 21 millió eurós okozott kárral, egy cseh mezőgazdasági pályázat 5,5 millió euróval, és egy olasz halászati imázsjavító ügy kétmillió euróval.

http://168ora.hu/kulfold/akkora-kart-okozott-az-eu-nak-tiborcz-istvan-volt-cege-hogy-mas-a-nyomaba-sem-er-a-kategoriaban-151030

 Medián: Még több választó állt a győztes Fidesz oldalára

 

A kampány lecsengésével kissé mérséklődtek a kormánnyal elégedettséget jelző mutatók, ám a HVG számára május végén, 1200 fős reprezentatív mintán készült Medián-felmérés a választók kitartó optimizmusáról árulkodik.

Jó példa erre azok aránya, akik szerint Magyarországon általában véve jó irányba mennek a dolgok: bár márciushoz képest 2 százalékponttal csökkent, a derűlátók mostani, 48 százalékos aránya még mindig a második legmagasabb 2006 tavasza óta. A válaszadók 45 százaléka inkább reménykedve, míg 38 százalékuk inkább aggódva tekint az ország előtt álló időszakra.

http://hvg.hu/itthon/201823_medianfelmeres_gyozteshez_huzas#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush

 

A Fidesz csak még inkább zsákutcába manőverezi magát az Európai Néppártban a holland bírálatra adott brutális válasszal

Nemzetközi sajtószemle

Szelestey

·         Palotaforradalom érlelődik az EPP-ben, de a boncok egyelőre kitartanak amellett, hogy a berkeken belül meg tudják fékezni Orbánt.

·         Európában arat az idegenellenes populizmus, Orbán és Salvini furcsa párt alkot, csak kérdés, hogy migránsügyben meddig tart ki a szövetségük.

·         A politikai kockázatok ellenére hatalmas a külföldi érdeklődés a közép-európai nem lakás célú ingatlanok iránt.

http://b1.blog.hu/2018/06/06/a_fidesz_csak_meg_inkabb_zsakutcaba_manoverezi_magan_az_europai_neppartban_a_holland_biralatra_adott

Fideszes előadó nélkül rendezik az Európai Néppárt konferenciáját

Június 6. és 8. között Münchenben tart konferenciát az Európai Néppárt. A téma migráció, a határvédelem és az európai életmód megvédése lesz, azaz csupa olyan dolog, amiről Orbán Viktor és a Fidesz azt állítja, ők tudják a megoldást ezekre a problémákra. Milyen szerencse, hogy a Fidesz pont az Európai Néppárt tagja! Egy ilyen konferencia remek alkalom lehet arra, hogy Orbánék felvilágosíthassák párttársaik képviselőit a helyes útról - gondolhatnánk, de a program szerint

sajnos nem lesz fideszes előadó a konferencián.

Pedig előad Sebastian Kurz osztrák és Angela Merkel német kancellár, Andrej Plenkovic horvát kormányfő, Marian-Jean Marinescu román EP-képviselő, Joseph Daul a Néppárt elnöke, Manfred Weber, a Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője és Antonio Tajani, az Európai Parlament házelnöke is.

Lesznek tehát előadók a Néppárt román, görög, osztrák, német, spanyol és olasz tagszervezetéből is, ezen kívül a programban szerepel a német püspöki kar vezetője és a BMW vezérigazgatója is.

https://444.hu/2018/06/06/a-menekultugyrol-hatarvedelemrol-es-az-europai-eletmod-fenntartasarol-tanacskozik-az-europai-neppart

„Kivásárolja” a bírói kart a kormány

Minden olyan bírót nyugdíjba küldene a kormány, aki 1990 előtt kapta meg kinevezését, vagyis a rendszerváltás előtt is részt vett az ítélkezésben. Erről lapunk is beszámolt a bírósági rendszerben tervezett többi átalakítással - ítélőtáblák megszüntetése, közigazgatási felsőbíróság bevezetése, a bíróságok szervezeti igazgatásának az igazságügyi tárca alá rendelése - együtt. A különböző bírói fórumokon azóta is rendre felmerül a kérdés, amely értelemszerűen igencsak foglalkoztatja az érintetteket. A szakmán belül úgy tudják, még nincs meg a kidolgozott forgatókönyv, csak annyi bizonyos, a kormányzat szeretne megszabadulni a bírói kar "más rendszerben szocializálódott, s így nem feltétlenül lojális" részétől. Lapunk úgy tudja, már a választás előtt keringtek különböző, Trócsányi László által jegyzett tervezetek - legalábbis a fővárosi bírák körében -, amelyek a bírói nyugdíjszabályok megváltoztatását is tartalmazták.

Jelen esetben eleve olyan anyagi lehetőségeket vázoltak fel, amire nehéz lesz nemet mondani – magyarázta a városi bíró. – Egyelőre természetesen nincsenek konkrétumok, de arról hallani, hogy az érintett kollégák, posztjuktól függően, 15-25 milliós lelépési pénzre számíthatnának, emellett a nyugdíjukat a jelenlegi bérük 80 százalékában állapítanák meg. Miután koruknál fogva jellemzően a bértábla felső részéhez tartoznak, így 400-450 ezres, de akár félmilliós ellátást is kaphatnának. S nem mellékesen az üzleti világban tovább dolgozhatnának: ügyvédként, tanácsadóként vagy bármilyen céges jogászként.

http://nepszava.hu/cikk/1161497-kivasarolja-a-biroi-kart-a-kormany

Az uniós terápiák fele nem ér el a magyar betegekhez

Az unióban engedélyezett új terápiák fele sem jut el magyar betegekhez – derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) keddi sajtóbeszélgetésén, amelyen a gyártók saját közterheinek csökkentése mellett is érveltek.

Az AIPM vezetői szerint a kormány demográfiai céljainak megvalósításához a születésszám mellett a lakosság várható életkilátásainak növelése is elengedhetetlen. Ehhez szükség van az egészségügyi ellátások fejlesztésére, ezen belül pedig a gyógyszerekhez való hozzáférés bővítésére.

http://nepszava.hu/cikk/1161480-az-unios-terapiak-fele-nem-er-el-a-magyar-betegekhez

Négymilliárdos ajándékot kapott Andy Vajna

Andy Vajna több mint 7 milliárd forintotkaszinózott össze a múlt évben. Övé mind az öt fővárosi koncesszió, és két cégével rekordot döntött: durván 1,4 milliárd forinttal több tiszta nyereséget produkáltak, mint az előző évben. Jócskán nőtt a forgalmuk, együtt 24,6 milliárd forint bevételt értek el, majdnem kétmilliárddal többet, mint 2016-ban. Ez azonban nem látszik meg a befizetett játékadón: 2,184 milliárd forintot, vagyis körülbelül 27 millió forinttal kevesebbet utaltak a költségvetésbe, mint egy évvel korábban.

Megnéztük, hogy sikerülhetett ez a bravúr Andy Vajnának, illetve a többi cég mérlege alapján kiszámoltuk, mennyivel járult hozzá a kormány baráti adóztatása ahhoz, hogy a kaszinós vállalkozások minél nagyobb profitot tehessenek zsebre.

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/06/06/negymilliardos-ajandekot-kapott-andy-vajna/

Botrányos körülmények között indul az új országos kormányközeli rádió

A 24.hu értesülése szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa már azelőtt leszerződött az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára az Andy Vajnával és Mészáros Lőrinccel is összefüggésbe hozható, eredetileg POP FM néven pályázó, de a műsorsugárzást várhatóan Retro Rádió néven megkezdő Hold Reklám Kft.-vel, hogy a bíróság elbírálhatta volna a hullámsávra ugyancsak pályázó Class FM (Advenio Zrt.)folyamatban lévő jogorvoslatait.

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/06/06/botrany-orszagos-kereskedelmi-radios-frekvencia-retro-radio-class-fm-mediatanacs-birosag/

Nincs tervben az önkormányzati rendszer átalakítása

Az MSZP-s Tóth Bertalan kérdezte meg a Miniszterelnökséget vezető új minisztert, Gulyás Gergelyt, hogy tervezik-e átalakítani az önkormányzati rendszert, írja a hvg.hu.

Gulyás válaszában kijelentette,

az önkormányzati rendszert érintő átalakítási javaslat se a Kormány, se az Országgyűlés előtt nincs.

A miniszter hozzátette,  „Budapest mindig akkor fejlődött látványosan, amikor polgári kormánya volt Magyarországnak, illetve a polgári pártok irányították a várost”, ezért  mindent megtesznek – a fővárosi vezetéssel együttműködve – annak érdekében, hogy ez a fejlődés a jövőben is folytatódjon.

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/06/06/nincs-tervben-az-onkormanyzati-rendszer-atalakitasa/

Mélyen zsebbe nyúlnak Orbánék: 400 milliárdos tartozástól szabadulnak meg

 mfor.hu

Jövő hétfőn a magyar állam Gyurcsány utolsó kölcsönét fogja visszafizetni. 

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint jövő hétfőn esedékes egy devizakötvényünk lejárata. Még 2008. június 11-én 1,5 milliárd euró értékben bocsátott ki Magyarország eurókötvényeket 5,75 százalékos hozam mellett. Ez volt az utolsó olyan kölcsön, amihez még Gyurcsány Ferenc idején jutott az ország. 

Az ÁKK adatai szerint némi előtörlesztés történt ugyan, viszont a kötvények zöme még visszafizetésre vár. A 2017. végi állapot szerint 1,288 milliárd eurónyit kell törlesztenünk, vagyis a cikkünk írásakor érvényes 318 forintos árfolyammal számolva 409 milliárd forintot adnak ki majd Orbánék. 

https://mfor.hu/cikkek/makro/melyen-zsebbe-nyulnak-orbanek-400-milliardos-tartozastol-szabadulnak-meg.html

Ezt rosszul tudja Gulyás Gergely, mégis átvette a teljes sajtó

mfor.hu

A miniszter szerint jövőre csökken 19,5 százalékra a szochó, pedig nem.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón beszélt arról a 2019-es költségvetés tervezésével összefüggésben, hogy a szociális hozzájárulási adó 19,5 százalékra csökkenhet.

Íme, a pontos idézet:

"Szeretnénk a járulékkedvezményekkel kapcsolatosan korábban létrejött megállapodásnak megfelelően tovább csökkenteni az adókat. Ez azt jelenti gyakorlatilag, hogy a szociális hozzájárulási adó, mint a munkát terhelő adó 21,5 százalékról 19,5 százalékra csökken majd."

Csakhogy a szochó mértéke 2018 január elseje óta 19,5 százalék. A két évvel ezelőtti 27 százalékról jutottunk el erre a szintre két lépésben, a hatéves bérmegállapodásban foglaltaknak megfelelően.

https://mfor.hu/cikkek/makro/ezt-rosszul-tudja-gulyas-gergely-megis-atvette-a-teljes-sajto.html

Szorul a hurok Trump stábtagjai körül: az első börtönbüntetés

Hollandiába szállították Alex van der Zwaan sztárügyvédet, aki hazájában kezdheti meg 30 napos börtönbüntetését. Az ügyvéd korábban összeházasodott egy orosz oligarcha lányával, majd belefolyt az oroszbarát ukrán lobbi üzelmeibe. Azért kapott börtönt, mert megpróbálta félrevezetni a Trump-kampány orosz vonatkozásait vizsgáló különleges ügyészt.

http://hvg.hu/sport/20180606_Az_izraelipalesztin_konfliktus_miatt_elmarad_Messiek_vbfoprobaja

Az izraeli-palesztin konfliktus miatt elmarad Messiék vb-főpróbája

Politikai okokból Argentína lemondta a szombatra, Jeruzsálembe kiírt Izrael elleni labdarúgó-világbajnoki felkészülési mérkőzést.

Az Izrael elleni találkozó éles bírálatokat váltott ki a Palesztin Labdarúgó-szövetség elnökétől, Dzsibril Radzsúbtól, aki a hétvégén arra szólította fel a rajongókat, hogy égessenek Lionel Messiről készült fényképeket és mezeket, amennyiben az argentin sztár mégis pályára lépne. Radzsúb az argentin szövetség elnökének, Claudio Tapiának címzett üzenetében a múlt héten azzal vádolta meg Izraelt, hogy az összecsapást politikai eszközként akarja felhasználni.

http://hvg.hu/sport/20180606_Az_izraelipalesztin_konfliktus_miatt_elmarad_Messiek_vbfoprobaja

Gomperz Tamás: Messi és a zsidók

„Nagyon szeretnék ellátogatni a Szentföldre, és Argentína számára ez egy fontos szakmai, valamint spirituális út lesz. Meg vagyok róla győződve, hogy a vb előtti izraeli utazás jót fog tenni nekünk” – nyilatkozta három hónapja minden idők legjobb focistája, akit szemmel láthatóan a labdán kívül nem érdekel semmi, a politika különösképpen nem, még a katalán–spanyol konfliktusban sem szólalt meg, pedig az valamennyire érinti.

Ehhez képest a Barca rajongói oldalán tegnapelőtt az a hír jelent meg, hogy a Palesztin Labdarúgó-szövetség elnöke az izraeli meccs bojkottjára szólította fel az argentinok kapitányát. Jibril Rajoub a következőt nyilatkozta:

Messi a béke és a szeretet szimbóluma. Arra kérjük őt, hogy ne lépjen pályára Izrael ellen. Ha mégis játszana, mindenki égesse el a mezét. Ha mégis játszana, kampányt fogunk indítani az Argentin Szövetség ellen. Messinek nagyon sok rajongója van az arab és muszlim világban, mindenkit arra kérünk, hogy égesse el a mezét, a posztereit és mindent, ami vele kapcsolatos, ha pályára lép.

 

http://hvg.hu/velemeny/20180606_Gomperz_Tamas_Messi_es_a_zsidok

Titokban tárgyalt Rogán a Balaton erős embereivel

A Fidesz-kétharmadok a balatoni erőviszonyokat is rendesen átszabták az előző nyolc évben, a legnagyobb haszonélvezők Orbán Viktor miniszterelnök köréből kerültek ki.

 

Két fontos döntés született 2016-ban a magyar tengerrel kapcsolatban: a Balaton-törvény módosítása megkönnyítette a tó környéki ingatlanfejlesztéseket és enyhített a partszabályozás előírásain, majd év végén a kormány benyújtotta a 365 milliárd forintos balatoni fejlesztési programot.

- A bejelentés után Rogán Antal, a miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter összehívta a balatoni erős embereket – mesélte egy neve elhallgatását kérő informátorunk. – Persze nem nyilvános tanácskozásra ültek össze, s a régióból meglehetősen kevés politikus volt jelen.

A helyi potentátok ugyanis az elmúlt években kiszorultak-kikoptak a körből, ahol a valódi döntések születnek. 

http://nepszava.hu/cikk/1161461-balaton-parti-barati-lancolat

Elkeseredett MSZP keresi elnökét lehetetlen küldetésre

Az országot járják az MSZP elnökjelöltjei, a hét végén Budapesten ülnek össze, előtte még Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsen és Győrben tartanak konvenciót. A június közepén tartandó kongresszuson záruló versenybe öten neveztek, és bár többen már nem lesznek, változásokra még lehet számítani. Mivel Tóth Bertalan a legesélyesebb jelölt, mások esetleg újragondolják, nincs-e biztosabb jövőjük, ha más posztra pályáznak.

 

http://hvg.hu/itthon/20180606_MSZP_Toth_Bertalan_elnokvalasztas_Mesterhazy_Attila_Kunhalmi_Agnes

 

A TALÁNYOS TESTÜLET

Megyeri Dávid Magyar Idők

Hideg zuhany volt a kora nyári kánikulában az Alkotmánybíróság keddi döntése, miszerint felfüggeszti az eljárást, magyarán eltolja magától a döntést a felsőoktatási és a civil szervezetek működését szabályozó törvénnyel kapcsolatban. A taláros grémium (politikailag?) korrekten úgy fogalmazott: „a testület jelen ügyekben arra a következtetésére jutott, hogy az alapjogi összefüggésekre és az Európai Unión belüli együttműködési kötelezettségre tekintettel az Európai Bíróság előtt folyamatban lévő eljárások befejezését szükséges bevárnia.”

Úgy véli tehát az alaptörvény felett őrködő testület tagjainak többsége, hogy miután az Európai Bizottság tavaly év végén mindkét ügyben kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Unió Bírósága (EUB) előtt, szükséges megvárniuk a folyamatban lévő eljárások befejezését.

Az Alkotmánybíróság ezzel viszont nem kevesebbet mondott ki, mint hogy a Európai Bíróság alárendeltjének tartja magát.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/a-talanyos-testulet-3167680/

 

KÓSA LAJOS: AZ ELLENZÉK A MIGRÁCIÓ PÁRTJÁN ÁLL

ECHO TV

Ne adjon senki ultimátumot a Fidesznek - így reagált arra Kósa Lajos, hogy információk szerint több, az Európai Néppárt családjába tartozó nyugat-európai párt kritizálta a Fidesz politikáját mind a CEU, mind a héten tárgyalt Stop Soros ügyében. A fideszes politikus hozzátette: Gulyás Gergely, Hende Csaba és Balog Zoltán azért utazik Berlinbe, hogy meggyőzzék a német testvérpártokat arról, hogy az embereket valóban érdeklő kérdéseket tűzzék zászlójukra a jövő évi az Európai Parlamenti választáson. A Napi aktuális vendége volt Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője.

 

https://magyaridok.hu/belfold/kosa-lajos-az-ellenzek-a-migracio-partjan-all-3169402/

 

MEGÉLHETÉSI ESKÜDÖZŐ

Pilhál György Magyar Idők

Könnyű dolgom lenne, ha most itt Hadházy Ákos nagyszerűségéről kellene írnom, akkor ugyanis – nyersanyag híján – már tehetném is ki a pontot. Jellemábrázoló történet viszont bőven van az LMP politikusáról. A legfrissebb például az, hogy a minap letette a képviselői esküjét. Letehette volna a többiekkel együtt korábban, ő azonban a választás éjszakája óta erősen vívódott, beüljön-e az „illegitim” Országgyűlésbe, vagy mégse…

No, igen, hisz még 2017 elején kijelentette, ha a Fidesz marad kormányon, ő nem akar képviselő lenni. „Már most is sokszor azt érzem, hogy a bohóc szerepét játszom.” Karakán kiállás. Végre egy tökös ellenzéki politikus, aki „érdemben” (értsd: az aranyat érő mentelmi jogra fittyet hányva) bemutat a kormánynak!

Erre most tessék – egy teátrális felvezetés után –, mégiscsak beül a parlamenti patkóba… Közösségi oldalán egyebek mellett egy ábrándos mondattal indokol: „Nehéz feladni”. Meg aztán – de ezt már én teszem hozzá – az elmúlt hetekben nyomozás indult a Hadházy család gyanús földszerzési ügyében – és akkor ugye, hogyan is mondjam… (Egy kommentelő siet a segítségemre: „Van olyan, aki a pszichiátrián bujkál, s van, aki a mentelmi jog mögé bújik.” Kösz.)

https://magyaridok.hu/paca/megelhetesi-eskudozo-3167794/

Öt helyettes államtitkár fogja segíteni Orbán Viktort a Miniszterelnöki Kormányirodán

·         ordás Gábort, aki még a Lázár János-féle Miniszterelnökségen vezette a kormányirodát és Bartal Tamást, aki ugyanott a kabinetügyeket koordinálta.

·         A megszűnt Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból – Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszterként felel a nemzeti vagyonért a negyedik Orbán-kormányban – szintén ketten dobbantottak, Juhász Roland, aki a vagyonpolitikáért, Uszkay-Boiskó Sándor pedig a pénzügyi szolgáltatásokért felelt helyettes államtitkárként.

·         Új érkező viszont Benkő Tamás János. Róla annyit tudni, hogy korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium szakreferense, az állami NKM Áramszolgáltató felügyelő bizottsági tagja és a Diákhitel Központ igazgatósági tagja volt. 

Közvetlen főnökük az a Bíró Marcell lesz, aki államtitkári rangban vezeti a a döntések előkészítésére és a végrehajtásuk felügyeletére hivatott új közigazgatási egységet.

http://168ora.hu/itthon/ot-helyettes-allamtitkar-fogja-segiteni-orban-viktort-a-miniszterelnoki-kormanyirodan-151006

Itt a globális ráktérkép: borzasztó a helyzet Magyarországon

pénzcentrum

Magyarország riasztó adatokkal szerepel abban a tanulmányban, amely a világ országainak rákstatisztikáit hasonlítja össze: a százezer főre számított rákbetegség okozta halálozásban majdhogynem dobogósok vagyunk, a negyedik helyen végeztünk. Nálunk csak a Dominikai Köztársaságban, Zimbabwéban és Mongóliában rosszabb a helyzet.

https://www.penzcentrum.hu/biztositas/itt-a-globalis-rakterkep-borzaszto-a-helyzet-magyarorszagon.1067100.html

Pintér elszántan nyomoztat, kiket fizetett le az olajos alvilág a ’90-es évek belháborújában

 

Sorra nevezik meg a ’90-es években felderítetlenül maradt ügyek feltételezett elkövetőit. De vajon az is kiderül majd, hogy anno kik üzleteltek az alvilággal és kik védték őket a rendőrséggel szemben?

A rendőrségnek 2010 óta sikerült bíróság elé állíttatnia az 1996-ban a nyílt utcán kivégzett Prisztás József gyilkosait, a néhány héttel Prisztás megölése után Lakatos Csaba hajtó életére törő orvlövészt és társait. Szintén elítélték már Fenyő János gyilkosát, aki 1998 februárjában végzett a médiamogullal, miként az 1998 nyarán négy halálos áldozatot követelő és több mint húsz embernek súlyos sérülést okozó Aranykéz utcai robbantás megbízóját és végrehajtóját is.

Ám még így is maradt restanciája a rendőrségnek a ’90-es évek közepén kirobbant alvilági belháború felderítetlen ügyei nyomán. Ezért nevezte ki újra a belügyminiszter, Pintér Sándor miniszteri biztosnak a ’90-es évek megoldatlan gyilkosságainak, valamint az úgynevezett olajügyekkel összefüggő robbantásos-leszámolásos és más bűncselekmények hatékony felderítésének irányítására Horváth András nyugalmazott rendőr dandártábornokot.

https://zoom.hu/hir/2018/06/06/pinter-elszantan-nyomoztat-kiket-fizetett-le-az-olajos-alvilag-a-90-es-evek-belhaborujaban/

Kína fél magyarországnyi ajánlatot tett az USA-nak

Kína felajánlotta, hogy 70 milliárd dollárnyival növeli az Amerikából származó importját. Kína elsősorban mezőgazdasági és energetikai árukat venne, illetve bizonyos iparcikkeket. Hatalmas összegről van szó, összehasonlításképpen Magyarország éves GDP-je körülbelül 150 milliárd dollár. Az összeg még ahhoz képest sem elhanyagolható, hogy az USA külkereskedelmi mérlege 375 milliárd dolláros mínuszban van Kínával (vagyis Kína ennyivel kevesebbet importál az USA-ból, mint az USA Kínából).

Az ajánlat gyakorlatilag a semmiből érkezett, Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter és Liu He kínai miniszterelnök nem sokkal korábban tárgyaltak a két ország kereskedelméről, de a tárgyalás után szó sem esett konkrét kínai ajánlatról.

https://zoom.hu/hir/2018/06/05/kina-fel-magyarorszagnyi-ajanlatot-tett-az-usa-nak/

Gulyás Gergely érdemi válaszokat nem ad, csak kioktat, szerinte az adófizetőknek egy forintjába sem kerül az Orbán-kormány költözése a Várba

Majd csak a beruházás befejezése után számolnak el.

·         Jelenleg ki, mely kormánytag, illetve állami vezető felügyeli a munkálatokat, s kinek a felelősségi körébe került a költöztetés?

·         Várhatóan mikorra készül el a karmelita kolostor rekonstrukciója, hogyan áll jelenleg az építkezés?

·         Jelenleg milyen munkálatok vannak folyamatban akár a leendő miniszterelnöki hivatal épülete, akár a tervezett látogatóközpont, akár a környék épületrekonstrukciói kapcsán?

·         Hol járnak a költségek: mennyibe került eddig a Karmelita kolostor, illetve a hozzá tartozó épületegyüttes és egyéb az egyéb munkák?

·         Várhatóan mennyibe fog kerülni összesen a kormányzati központ létrehozása (a felújítási munkákkal és a berendezési tárgyakra fordított összeggel együtt)?

·         Hol tartanak jelenleg a munkálatok a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium budai Várba költözése kapcsán? Mik a határidők és a költségkorlátok jelenleg? Eddig mennyibe került ezen minisztériumok költözési folyamata – tervezéssel, illetve az egyéb, felmerült költségekkel együtt?

Ezekkel a nem túlságosan bonyolult, valódi közérdeklődésre számot tartó kérdésekkel fordultunk május 28-án a Miniszterelnökséghez (amely eddig a Várba költözés folyamatáért felelt Csepreghy Nándor miniszterhelyettes felügyeletével), továbbá a kormányfő hatáskörébe tartózó ügyekről kommunikáló – vagy épp hallgató – Miniszterelnöki Kabinetirodához. Egyik tárca sem válaszolt, ezért fordultunk kérdéseinkkel közvetlenül a kancelláriaminiszterhez, Gulyás Gergelyhez.

http://168ora.hu/itthon/gulyas-gergely-erdemi-valaszokat-nem-ad-csak-kioktat-szerinte-az-adofizetoknek-egy-forintjaba-sem-kerul-az-orban-kormany-koltozese-a-varba-151001

Totálisan ellentmond gyakorlatának, de a Fidesz kommunikációjának is az Alkotmánybíróság CEU-t és a civiltörvényt érintő döntése

Ízekre szedte az eljárást az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere, de még a legelkötelezettebb, Fidesz-hűnek tartott alkotmánybírók közül is rájöttek páran: a saját farkába harap a testület a döntéssel.

http://168ora.hu/itthon/totalisan-ellentmond-gyakorlatanak-de-a-fidesz-kommunikaciojanak-is-az-alkotmanybirosag-ceu-t-es-a-civiltorvenyt-erinto-dontese-150996

Először mondta ki bíróság Magyarországon, hogy valakit bántalmaztak a nézetei miatt

A Fővárosi Törvényszék nemrég megállapította, hogy Hanti Vilmost egy budapesti antifasiszta tüntetésen hatan megverték, emberi méltóságát, személyes szabadságát sértették. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott ítélet azért fontos, mert most először mondta ki bíróság, hogy valakit kifejezetten nézetei miatt bántalmaztak. Az ítélet egyelőre nem jogerős, a hat alperes még fellebbezhet.

http://168ora.hu/itthon/eloszor-mondta-ki-birosag-magyarorszagon-hogy-valakit-bantalmaztak-a-nezetei-miatt-150939

Megszűnik a Heti Válasz nyomtatott kiadása

Visszakozott az az amerikai üzletember, aki jelentkezett, hogy megvenné a veszélybe került Heti Választ, amelyik  ma a honlapján jelentette be, hogy a „kormányzati bojkottal veszteségessé tett” lapot nem tudják jelenleg jövedelmezővé tenni.

http://168ora.hu/itthon/megszunik-a-heti-valasz-nyomtatott-kiadasa-151023

Korszakzárás a Heti Válasznál

Borókai Gábor

Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő itthoni vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is. A régi tulajdonos már nem tudott/akart finanszírozni bennünket, az új meg nem érkezhetett meg. Így a kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére. A lap ezért – a helyzet rendeződéséig –  június 7-én jelenik meg utoljára nyomtatásban. A jövő héttől csak elektronikus formában lesz elérhető a Digitalstand.hu-n.
Nem kérdés, a Heti Válasz alkotóközössége az úgynevezett G-nap (2015. február) után szorult helyzetbe került. Az egyik tulajdonos súlyosan összekülönbözött korábbi harcostársával, a miniszterelnökkel. Kormányzati körök távozásra biztattak bennünket, stabil anyagi bázist ígérve, de a gáláns ajánlat, hogy zöldmezősen új újságot hozhatunk létre, csak egzisztenciális biztonsággal kecsegtetett. 2015-ben már képtelen vállalkozásnak tűnt olyan nyomtatott sajtótermékkel a piacra lépni, amely az ellenoldali konkurencia, a HVG, a 168 Óra vagy az akkori Figyelő vásárlóközönségének nyomába érhetett volna. A nyomtatott sajtó egyre töpörödő helyzetében kellett volna számottevő tábort toboroznunk magunknak. Úgy értékeltük, hogy a kudarc borítékolható. Ezért maradtunk. 

http://valasz.hu/itthon/korszakzaras-a-heti-valasznal-128815

 

Kósa Lajos hamisítványnak nevezte azt a hiteles közjegyzői okiratot, amely szerint az édesanyja 800 millió forint ajándékot kapott volna a csengeri örökösnőtől

Bár hiteles közjegyzői okiratról van szó, az ATV reggeli műsorában Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője azt állította, hogy hamis az a szerződés, amely alapján édesanyja 800 millió forint ajándékot kapott volna Szabó Gábornéltól, a rejtélyes csengeri örökösnőtől.

A politikus szerint jól szervezett szélhámosságról van szó, és az ellenzék áll az ügy hátterében, akik pénzért és hatalomért mindenre képesek.

http://168ora.hu/itthon/kosa-lajos-hamisitvanynak-nevezte-azt-a-hiteles-kozjegyzoi-okiratot-amely-szerint-az-edesanyja-800-millio-forint-ajandekot-kapott-volna-a-csengeri-orokosnotol-151017

Jogutód nélkül, véglegesen megszűnt a Malév

A Malév 170 milliárd forint adósságot hagyott hátra, vagyonának értékesítéséből csupán néhány milliárd forint folyt be. A dolgozók bérének kifizetése az elsődleges, minden hitelezőnél előrébb való, a Malév vagyona azonban ennek kifizetésére sem volt elegendő. Így a cég munkatársai a nekik járó pénz felét kapták csak meg. A hitelezőket egyáltalán nem fizették ki, ők egy fillért sem kaptak.

A hitelezők még fellebbezhetnek ugyan, de aki írásban kíván fellebbezni, annak beadványát 2890 példányban kell benyújtania.

http://168ora.hu/itthon/jogutod-nelkul-veglegesen-megszunt-a-malev-151014

Se „feljelentés”, se külföldi „beavatkozás ” – cáfol a bírói tanács

Hilbert Edit elnök azt állítja, hogy csak bemutatkozó látogatásra hívták a bírói tanácsok nemzetközi szervezetének új elnökét. 

A magyar bírói köztestület, az Országos Bírói Tanács elnöke szerint a magyar médiában alaptalanul jelentek meg olyan hírek, amelyek szerint feljelentették volna a kormányt vagy beavatkozást kértek volna a nemzetközi szervezetektől. Valójában annyi történt, hogy a magyar bírák januárban megválasztott új testülete meghívta Kees Sterket, az Európai Igazságügyi Tanácsok hálózatának (ENCJ) újonnan megválasztott elnökét, hogy vegyen részt a tanács júliusi ülésén. Az ENJC szintén hivatalos közleményban cáfolta, hogy az európai szervezet vezetője beavatkozás céljából érkezne Magyarországra, és azt is, hogy ilyen kérés hangzott volna el az OBT részéről.

A közelmény feszült időpontban született, mivel az új összetételű bírói tanács törvénytelennek minősítette Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökének bírói kinevezési gyakorlatát.

 

http://valasz.hu/itthon/se-feljelentes-se-kulfoldi-beavatkozas-cafol-a-biroi-tanacs-128813

Amit a fideszes propagandagépezet próbál elérni Magyarországon, azt most a Facebook az egész világon bevezetné

Május végén a Vox nevű amerikai újság egy rádiós műsorát akarta fizetett hirdetésben reklámozni a Facebookon. A műsor az amerikai Legfelsőbb Bíróság egy döntéséről szól, és hogy annak milyen munkajogi következményei lehetnek amerikaiak milliói számára. Nem sokkal azután, hogy beállították a hirdetést, hogy összesen hány napig szeretnék futtatni, mennyi pénzt költenének rá, stb., üzenetet kaptak a Facebook automata rendszeréből. Ebben az szerepelt, hogy a rádióműsoruk reklámja politikai hirdetésnek minősül, ezért az újságnak először politikai szereplőként kell regisztrálnia magát a Facebook rendszerében, és a jövőben a hirdetéseik minden adata automatikusan nyilvános lesz, az összes többi párt és politikai szervezetével együtt. A hirdetés és az ahhoz kapcsolódó döntés mind a mai napig elérhető a Facebook új, politikai tartalmakat listázó oldalán.

https://444.hu/2018/06/06/amit-a-fideszes-propagandagepezet-probal-elerni-magyarorszagon-azt-most-a-facebook-az-egesz-vilagon-bevezetne

Orbánnak nem érdeke a nyílt önkény…:

Kardos Ernő

Az új országgyűlés megkezdte első vitáját a Stop Soros törvénycsomagról és az ehhez kapcsolódó hetedik Alaptörvény-módosításról. A civil szervezeteket ellehetetleníteni akaró előterjesztés büntetőjogi szankciókkal szeretné megállítani az „illegális migrációt”. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó Bozóki András szerint az egész csak verbális petárda, mert senki sem akar illegálisan betelepíteni senkit Magyarországra. A CEU politológus professzora úgy látja, hogy a hatalomnak ma már nincs szüksége arra, hogy az uralkodó elit érdekeinek érvényre juttatása érdekében megverje, vagy bebörtönözze az embereket, elég, ha más módon megfélemlíteni a társadalmat.

http://fuhu.hu/orbannak-nem-erdeke-a-nyilt-onkeny/

 

Elnyomják a magyar vállalkozásokat a nagy multik - a kormány nélkül nem megy

 

Nagyot nyert tavaly a kormányközeli vállalkozókhoz került Pécsi Sörfőzde. Hiába volt jó éve a többi hazai sörpiaci szereplőnek is, a magyar tulajdonú gyár kimagaslik a mezőnyből. Egyelőre elmaradt a kézműves forradalom, de már biztató jelei vannak a minőségi fordulatnak.

 

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/elnyomjak_a_magyar_vallalkozasokat_a_nagy_multik_a_kormany_nelkul_nem_megy.663686.html

 

Kezdenek torkig lenni a migránsokkal az európaiak

ORIGO2018.06.06. 09:37

 

Az Európában hatalomra került euroszkeptikus kormányok egyre nehezebbé teszik a megállapodást az EU új menekültügyi rendszeréről, így a júniusi uniós csúcson szinte biztos, hogy nem lesz döntés erről. Időközben mind Olaszországban, mind Bajországban szigorítások jöhetnek a migráció területén. Magyarországon a parlamentben megkezdődött az idegen népesség betelepítése elleni hetedik alaptörvény-módosítás vitája és a Stop Soros tárgyalása. 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180606-egyre-tobb-europai-orszag-nem-ker-a-kotelezo-kvotabol.html

 

A Facebook lett Amerika első számú közellensége

ORIGO2018.06.06. 12:15

 

A Facebook beismerte, hogy megosztotta a felhasználók adatai négy kínai mobilgyártóval, köztük a Huawei-jel. Mark Warner demokrata szenátor,  aki az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának tagja az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Facebook adatmegosztásának komoly veszélyei lehetnek. A vállalat képviselői szerint azonban csak olyan adatokat osztottak meg a mobilgyártókkal, amelyek segítenek a készülékekre optimizálni a Facebook alkalmazást. Viszont erről erről nem tájékoztatták megfelelően a felhasználókat.

http://www.origo.hu/gazdasag/20180606-a-facebook-kinai-mobilgyartoknak-szivarogtatott-adatokat.html

Németország elidegenedik önmagától – Götz Kubitschek a Mandinernek

 

Konzervatív értelmiségi vagy radikális jobboldali aktivista? Götz Kubitscheknek mindegy, minek címkézik, amíg ő ki tud tartani a saját alapállása mellett. A német új jobboldal vidéki udvarházban élő, hétgyermekes hangadója egyesek szerint az AfD szellemi hátországának atyja. Magát nem tartja politikusnak, de az bizonyos, hogy követők tömege és a mainstream elitet képviselő kritikusok sora figyel oda szavaira és soraira. Götz Kubitscheket a német politikáról, a németség állapotáról és jövőbeli kilátásairól kérdeztük.

http://mandiner.hu/cikk/20180606_gotz_kubitschek_a_mandinernek

 

MEGINT GYŐZÖTT A MELEGLOBBI

Jurák Kata Magyar Idők

Nagy napja van az olyan nemzetféltő politikusuknak, mint Niedermüller Péter. Az unió megint a meleglobbi felé hajolt. A luxemburgi Emberi Jogok Európai Bírósága egyrészt kimondta, hogy a házasság nemileg semleges. Az Európai Unió Alapjogi Chartájának 7. cikkére hivatkozva kijelentették, „a homoszexuális pár általi kapcsolat ugyanúgy a” magánélet „és a” családi élet„ fogalma alá eshet, mint egy azonos helyzetben lévő heteroszexuális pár viszonya”.

Másrészt hiába nem engedélyezi egy uniós ország alkotmánya a homoszexuálisok házasságát, az unió ezt felülírhatja. Kimondták: a házastárs fogalma az uniós állampolgárok és családtagjaik szabad tartózkodáshoz való joga vonatkozásában érvényes az azonos nemű házastársakra is.

Niedermüller Péter, hazánk DK-s Európa Parlamenti képviselője a Twitteren fejezte ki örömét, hogy végre az azonos neműek jogai sem csorbulnak. Annak is nagyon örülhet, hogy az ítélet nemcsak a román alkotmánnyal ellentétes, hanem a magyarral is.

https://magyaridok.hu/kulfold/megint-gyozott-a-meleglobbi-3168067

Fidesz: Egyre több a visszajelzés Magyarország erősödéséről

 

Magyarország erősödik, amióta hátat fordított a baloldal elhibázott gazdaságpolitikájának – mondta a Fidesz szóvivője.

Puskás Imre kifejtette: a gazdasági adatok, a friss ipari termelési számok, a Világbank elismerése – a szervezet javította a magyar gazdaság idei növekedési előrejelzését – mind azt jelzik, hogy a magyar gazdasági modell működik, az ország tartós növekedési pályára állt, és joggal feltételezhető, hogy azon is marad.

http://mandiner.hu/cikk/20180606_fidesz_egyre_tobb_a_visszajelzes_magyarorszag_erosodeserol

Sebes György Kibicek

Schmuck Andor most azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a főváros V. kerületében elindul egy időközi önkormányzati választáson. Természetesen nagyra törő tervekkel: liftet akar szerezni négy-öt olyan ötemeletes háznak, ahol a lakóknak momentán lépcsőzniük kell. Ám ha már ott van az ATV stúdiójában, a lokális ügyek mellett beszél globális kérdésekről is. Van például terve a Fidesz legyőzésére: be kell lépni az erőterébe, a saját pályáján kell megverni, ha jó dolgokat csinálnak, azokat tovább kell vinni. Szerinte ez a recept a baloldal számára. Magyarázkodása nem kevésbé kínos, mint amikor a rádióban próbálnak lejáratni egy politikust.

Kibicek persze mindenütt vannak, riporterek és interjúalanyok között is. Olyanok tehát, akik mindent jobban tudnak és ha alkalmuk nyílik, el is mondják. Biztos receptjük van arra, miképpen lehet gólt lőni, vagy éppen mattot adni. Nincs kétségük, hogy jól képviselik azt a politikai irányvonalat, amelyet helyesnek tartanak. Bátran kiállnak és megmondják a magukét. Akkor sem adják fel, ha buknak, akár mint rádiósok vagy tévések, akár mint politikusok. Felállnak, leporolják magukat és folytatják, mintha mi sem történt volna.

http://nepszava.hu/cikk/1161454-kibicek

 

Charles Gati: A másik Amerika

Szombat délután néhány órát együtt töltöttem a másik Amerikával. A New York-i Central Parkban. Ott ültünk együtt a fűben, a kis dombon, talán 300-400 bennszülött és jó néhány turista. Előttünk a mesterséges tó, tucatnyi egyszerű csónakkal. Csodálatos, nyári nap van, a látvány elképesztő. Minden szombaton déltől sötétedésig a domb és a tó között ott áll és ott énekel a Central Park Guitarman, David Ippolito. Huszonhét éve bérli ezt a talpalatnyi földet, háttérben a tó és a ragyogó, százemeletes épületsorok.

Énekel, csak röviden áll meg, mert száraz a torka, a remek New York-i vizet issza és dicséri. Öt-hat órán át énekel (pisilés nélkül), néha el-elbeszélget a rajongó hallgatósággal. Kérdezi, honnan jöttek, hol laknak. Saját dalait énekli, meg azokat is, amelyeket a közönség igényel. Szombaton én is bekiabáltam, hogy Simon és Garfunkel, jó, mondja, van másnak is kedve hozzá? És akkor jött régi kedvencem, a Boxer. Bár ismerem nemcsak a dallamot, de a szöveg nagy részét is, bevallom – így, magunk között – hogy tulajdonképpen nem is tudom, miről szól ez a nagyszerű dal. Azért vallom be, mert erre serkent a Guitarman, aki állandóan bíztatja hallgatóságát, hogy énekeljünk vele – hiszen nincs itt más, mondja újra meg újra, csak magunk között vagyunk, ne legyünk szégyenlősek.

http://nepszava.hu/cikk/1161503-charles-gati-a-masik-amerika

 

Ha már így állunk, Soros-ösztöndíjas ne lehessen miniszterelnök se

Szabó Tímea benyújtotta törvényjavaslatát.

A Párbeszéd politikusa úgy módosítaná a törvényeket, hogy azok alapján összeférhetetlen lenne a miniszterelnöki tisztség a Soros-ösztöndíjjal. Szabó Tímeajavaslata szerint sem miniszterelnök-jelölt, sem miniszterelnök nem lehetne,

aki Soros György által alapított szervezet ösztöndíjában részesült.

A javaslat általános indokolása szerint a magyar kormány meggyőződése, hogy Magyarország szuverenitását külső hatalmak
veszélyeztetik. Mivel e körbe tartozik a 88 éves Soros György is, ezért javasolj, a törvényhozás ne végezzen félmunkát. Stop, Orbán! Szabó Tímea szerint a nemzet egységét mutatná, ha megállítanának

https://24.hu/belfold/2018/06/06/soros-osztondijas-ne-lehessen-kormanyfo-se/

Döntött a mandátumáról Dúró Dóra

 

Lemondok mandátumomról, ha azt Toroczkai Lászlónak adják, vagy egy másik olyan jelöltnek, aki hűen képviseli a kongresszus 46 százalékának akaratát, de a frakció további elszakadását a párttól nem támogatnám azzal, hogy Vona Gábor egy újabb emberének adjam át a helyem

– jelentette be Dúró Dóra szerdán a Facebook-oldalán.

https://24.hu/kozelet/2018/06/06/duro-dora-mandatum-lemondas/

 

Európa hirtelen békülékeny lett Putyinnal

Ahogy romlik az EU viszonya az USA-val, úgy nő az esélye az oroszok elleni brüsszeli szankciók feloldásának. Trump végső soron Putyinnak kaparhatja ki a gesztenyét.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke május végén kihirdette, hogy eljött az idő, hogy az EU és Oroszország megbékéljenek egymással. 

Előbb egy holland lapnak adott interjúban beszélt arról, hogy véget kell vetni a hidegháborús hangulatnak, Oroszországgal tárgyalni és egyeztetni kell, és a barátjának nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. 

Két nappal később egy brüsszeli elemzőintézet rendezvényén pedig - ahol a téma egyébként az EU reformja volt - már arról beszélt, hogy elég abból, hogy mindenért Oroszországot hibáztatják, normalizálni kell a kapcsolatokat. Hozzátette ugyan, hogy az EU továbbra sem fogadja el a Krím megszállását, és a beavatkozást a kelet-ukrajnai háborúba, de ennyire békülékeny hangot az oroszokkal EU-s intézmény vezetője nem ütött meg több mint négy éve.

https://444.hu/2018/06/06/europa-hirtelen-bekulekeny-lett-putyinnal

 

Öt földrészről, nyolcszázan tiltakoznak a Lukács Archívum bezárása ellen

A Mérei Ferenc Szakkollégium Mi az Archívummal vagyunk. És Ti? címmel tett közzé felhívást az egyetlen tényleg világhírű magyar filozófus életét feldolgozó, 1972 óta működő gyűjtemény megszüntetése ellen tiltakozva. Az aláírók folyamatosan bővülő listája itt érhető el.

https://444.hu/2018/06/06/ot-foldreszrol-nyolcszazan-tiltakoznak-a-lukacs-archivum-bezarasa-ellen

 

Kovács Zoltán szerint az érvénytelen, eredménytelen kvótanépszavazásra hivatkozva módosítják az alaptörvényt – alaptörvény-ellenesen

A kormányszóvivő nyíltan szembemegy az alaptörvénnyel, hiszen azt népszavazásra hivatkozva módosítani éppen úgy alkotmányellenes, mint egy érvénytelen, s így eredménytelen népszavazást a néptől kapott felhatalmazásként emlegetni.

 

http://168ora.hu/itthon/kovacs-zoltan-szerint-az-ervenytelen-eredmenytelen-kvotanepszavazasra-hivatkozva-modositjak-az-alaptorvenyt-alaptorveny-ellenesen-151020

„A mezőgazdaság stratégiai ágazat, ezért nagy szükségünk van a fiatalokra és a tudásukra”

Nagy István: A hazai baloldal teljesen feladta a vidéket, a mezőgazdasági bizottságban sincs egyetlen baloldali képviselő sem. A vidéken élők csak ránk számíthatnak

Magyar Hírlap

A versenyképesség fokozása a legfontosabb feladat a mezőgazdaságban, ehhez még inkább meg kell teremteni a feltételeket az öntözéshez, és fel kell számolni az ágazatot gúzsba kötő osztatlan közös tulajdont – mondta a Magyar Hírlapnak Nagy István agrárminiszter. Hangsúlyozta, modernebb formában visszahoznák a háztáji gazdálkodást, és beszélt arról is, mennyire fontos a fiatalok megnyerése az agráriumnak, amely egyértelműen stratégiai ágazat. Kiemelte, visszakerül a minisztériumhoz a vidékfejlesztési államtitkárság, így a „kettőben lévő hatások összeadódnak, szinergiát képeznek”.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120128/A_mezogazdasag_strategiai_agazat_ezert_nagy_szuksegunk_van_a_fiatalokra_es_a_tudasukra

Sikkaszthattak is Czeglédyék

A baloldal ügyvédje azt állította, hogy a Kúria meg fogja szüntetni a végrehajtást a Human Operator Zrt.-vel szemben, a partnerek pedig hittek neki, és kiálltak mellette

Magyar Hírlap

Alexandre Dumas A három testőr című művének híres mondata is felbukkan hasonlatként Czeglédy Csaba diákmunka-közvetítő cége tevékenysége kapcsán egy feljelentésben, arra bizonyságul, miként védték a Human Operator Zrt. pénzeit az üzleti partnerek. Miközben a munkaerő-közvetítést igénybevevők kétmilliárd forintot kifizettek, a hatósági végrehajtók egy árva fillért sem tudtak lefoglalni a baloldal ügyvédjének vállalkozásától.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120150/Sikkaszthattak_is_Czegledyek

Lovas István A Bilderberg-konferenciához

Hatalmuk örvendetesen csökken a kínai-orosz befolyás növekedésével

Magyar Hírlap

Ma kezdődik az olaszországi Torino városában a nyugati világ hatalmasainak összejövetele, az idei Bilderberg-konferencia. 

Az ilyen Bilderberg-konferencia az az eset, amikor a nyugati és a hazai balliberális sajtó lerántja összes leplét, csadorját és miegyebét. Ők ugyanis, noha más esetekben vijjogva követelik a nyitottságot, „átláthatóságot” és a „demokráciát”, ha úgy látják, kihagyták őket valamiből, illetőleg valaminek a profitjából nem részesülnek akár az általuk elvárt mértékben, akkor általában a totális hallgatásban keresik a menekvést, vagy színlelten, könnyed vihogást mímelve túloznak el valamilyen összeesküvés-mesét, hogy „érzékeltessék”, lám-lám, a jobboldal milyen hülye konteókban hisz. 

De most inkább azt igyekezzünk elemezni, hogy mennyire mindenható e bilderberges társaság, amely képviseli mind a háttérhatalmakat, mind pedig a nagyon is előtérben lévő vezetőket. Amelyek nem egy esetben totális lefedésben állnak egymással. Mint a legutóbbi időkben az amerikai Trump-kormány, amely olyan neokon kulcsemberekkel lett „megbénítva” a normális külkapcsolatok kialakítása terén, mint Mike Pompeo külügyminiszter, Wess Mitchell, e minisztérium európai és eurázsiai ügyekben felelős államtitkára, John Bolton nemzetbiztonsági főtanácsadó és Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/120130/A_Bilderbergkonferenciahoz

Újabb miniszeri biztosok jönnek, komoly díjazásért

 

Már nehéz követni: a szerdai Hivatalos Értesítő egy miniszterelnöki és hét miniszteri biztos kinevezését hozza. Igaz, zömmel eddig is működött emberek megbízatásának meghosszabbításáról van szó, de változatlan a bőkezű díjazás is. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is ragaszkodik régi embereihez. A parlamentből idén kiesett Budai Gyula volt elszámoltatási biztos marad az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos. Megőrizte hasonló rangját a Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztésével foglalkozó Kalmár Ferenc András (egyebek közt ő „képviseli Magyarország, a magyar állampolgárok, valamint a magyar kisebbségek érdekeit a nemzetközi külpolitikai fórumokon”), az egyes Karib-térségbeli kiemelt külgazdasági intézkedések összehangolásáért és a magyarországi tudástranszfer elősegítéséért felelős Kohut Balázs korábbi közigazgatási államtitkár, a frankofón ügyekért felelős Magyar Levente, a Magyarországon dolgozó tiszteletbeli konzulokkal kapcsolatot tartó Suha György és a Magyarország 2017–2018. évi V4 elnökségének lebonyolításáért felelős Varju Krisztina Dó

http://hvg.hu/itthon/20180606_Ujabb_miniszeri_biztosok_jonnek_komoly_dijazasert

Szijjártó Péter, Orbán harci kakasa

Kanadai Magyar Hírlap

Az idén negyven esztendős Szijjártó Péter már fiatalon hatalmas politikai karriert futott be. Mindemellett – elmondása szerint szülői segédlettel – anyagi bázisa is biztosítottnak látszik. Ráadásul azzal is dicsekedhet, hogy 2010 óta ő az első magyar politikus, akit fogadott egy, a hivatali hierarchiában hozzá hasonló beosztásban lévő amerikai kollégája. S bár külügyminiszterként számos alkalommal bírálja Soros György tevékenységét, gimnazistaként még egy újságcikkben arról beszélt, hogy mennyire bízik a magyar származású amerikai milliárdosban.

http://kanadaihirlap.com/2018/06/06/szijjarto-peter-orban-harci-kakasa/