2018, június 6 - 07:23 Sajtószemle

Elvesztette Soros-jellegét - általános vita zajlik a Parlamentben, percről percre

 

Az első ügyekben esik egymásnak kétharmad és ellenzéke. Kövesse velünk együtt az egész napos vitát!

http://hvg.hu/itthon/20180605_Ma_egesz_nap_a_Stop_Sorosrol_es_az_Alaptorveny_hetedik_modositasarol_vitazik_a_Parlament__Percrol_percre

Az Alkotmánybíróság egyelőre nem dönt sem a CEU-, sem a civiltörvényről

 

Az indok, hogy meg kell várnia az Európai Unió Bíróságának döntéseit ezekben az ügyekben. Kemény különvélemények is voltak, négy bíró szerint a döntés indokolatlan és "rendkívül veszélyes".

 

A kisebbségben maradt Juhász Imre, Salamon László, Balsai István és Szívós Mária alkotmánybírók szerint

nem csak indokolatlan a többségi döntés, hanem „rendkívül veszélyes” is, mert „leszűkíti az Alkotmánybíróság alapjogvédelmi feladatkörét. Ha ugyanis az Alkotmánybíróság – akár csak részben is – az európai jog lehetőség szerinti érvényesülése miatt várja be az EUB döntését, akkor azzal egyúttal azt is sugallja, hogy az EUB hatásköre kiterjed a magyar jogszabályok alkotmányossági vizsgálatára”.

http://hvg.hu/itthon/20180605_Az_Alkotmanybirosag_felfuggesztette_a_civiltorvennyel_kapcsolatos_eljarasat#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush

A Pesti Srácok Orbán-ellenességgel vádolta, mennie kell Orbán volt miniszterének

Pálinkás József 2015 óta tölti be az NKFI vezetői posztját. Intő jel lehetett számára, hogy az utóbbi időben politikai támadások érték a kormányoldal médiájában. A választás után a Pesti Srácok – majd a cikket átvéve Bayer Zsolt – egyenesen az „Orbán-ellenes tudományos elit” szószólójának titulálta az akadémikust, Orbán volt miniszterét.

A Pesti Srácok szerint Pálinkás a tavalyi CEU-botrány idején „nyíltan szembefordult a kormánnyal”. Nyilvánosan megvédte a Soros György által alapított egyetemet, és azt is mondta, hogy a kormányzat intézkedései

az egyetemi és akadémiai közösség egy részében – jelentős részében – nem találtak olyan fogadtatásra, amelyet pozitívnak nevezhetnék.

A kormánypárti lap azt is megjegyezte: a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nemzetközi tanácsadó testületének tagjai állítólag megfenyegették Pálinkást, ha nem határolódik el a kormány CEU-ellenes lépéseitől, akkor lemondanak.

https://24.hu/kozelet/2018/06/05/palinkas-jozsef-orban-viktor-pesti-sracok/

Kövér: Nem nagy kunszt a CEU, van sok jobb egyetem!

 

Kövér László azt állítja, "nem nagy kunszt jobb egyetemet csinálni, mint a CEU". Sőt, már most van is jobb egyetem a CEU-nál Magyarországon.

 

Kövér László házelnököt munkatársunk azért kérdezte a CEU-ról hétfőn a parlament folyosóján, mert a vasárnapi kötcsei pikniken a kiszivárgott hírek szerint volt olyan, a tudományos életből érkezett vendég, aki a CEU-problémakör kapcsán azt vetette fel megoldásként: "tessék jobb egyetemet csinálni!".

 

Kövér László érdeklődésünkre azt mondta, ö nem hallotta Kötcsén ezt a felvetést, de nem hallott minden előadást. A CEU-ügy kapcsán amikor megkérdeztük, hogy melyik egyetemre gondol, amelyik jobb a CEU-nál, azt mondta, "sok ilyen van, sőt mindegyik" - állította és elbúcsúzott.

Előtte, újságíróknak nyilatkozva nem cáfolta, hogy a kötcsei pikniken tegnap azt mondta, hogy az elkövetkező négy év a legnehezebb négy évük lesz. Arra, hogy miért mondta ezt, csak annyit válaszolt: "mert olyan jó teljesítményt nyújtottunk az elmúlt fél évben, hogy azt nehéz lesz fölülmúlni". Konkrétabb választ ennél nem akart adni.

A kötcsei piknik zárt voltára hivatkozva nem vállalkozott arra sem, hogy kifejtse részletesebben, miért mondta Orbán Viktor az újabb európai gazdasági válságot vizionáló előadásában, hogy az elkövetkező időszakban "beszorulhatunk Trump és Putyin közé".

 

http://www.atv.hu/belfold/20180604-kover-nem-nagy-kunszt-a-ceu-van-sok-jobb-egyetem

Orbán Ráhelnek a divat lehet az, ami Orbán Viktornak a foci

A nagy szintugrás a terv a divatban is: az a cél, hogy Budapest legyen Európa, sőt a világ egyik highfashion-központja, Magyarországból pedig legyen egy fiatalos, modern prémiummárka. Ahogyan a futballba, úgy erre a területre is állami pénzt irányítottak, és az Orbán család egyik tagja kapta a lehetőséget, hogy saját elgondolásai alapján alakítson át egy egész iparágat. Mára Orbán Ráhel, a magyar divat- és dizájnipar meghatározó alakja.

A múlt héten a HVG írta meg, hogy Orbán Ráhel ismeretségi köréből kerülnek ki azok a szakmai irányítók, aki elfoglalhatták az állami divat- és dizájnépítési struktúra frissen gründolt vezetői posztjait. Az is a napokban derült ki, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,9 milliárd forintot kapott az országmárka kidolgozására.

https://24.hu/belfold/2018/06/05/orban-rahelnek-a-divat-lehet-az-ami-orban-viktornak-a-foci/

Magyarországon - kemény hangvételű könyvet írtak Orbánról

Június 13-án jelenik meg Joakim Medin új könyve, amely a kiadó honlapján írtak szerint Orbánisztán, Félelem és undor az illiberális Magyarországon címet kapta.

A svéd szabadúszó újságíró könyvében a kapcsolódó beharangozó szerint szót ejt arról, hogyan szilárdította meg hatalmát Orbán és alakította ki a hozzá hű, új társadalmi elitet az évek során.

Medin arról is ír, hogy a magyarországi média nagyrésze fiszedes irányítás alatt áll, és hogy a kormány a menekültválságot és a terrorizmustól való félelmet használta fel annak érdekében, hogy népszerűek tudjanak maradni választóik szemében. Miközben kampányuk antiszemita elemekkel volt tele.

http://hvg.hu/kultura/20180604_Felelem_es_undor_az_illiberalis_Magyarorszagon__kemeny_hangvetelu_konyvet_irtak_Orbanrol

Gulyás Gergely lassan Lázár Jánossá alakul

 

Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón arról beszélt, hamarosan benyújtják a jövő évi költségvetést, az általános tartalékot jelentősen emelik. A tárcák leadták az igényeket. A nyugdíjasok foglalkoztatása is erősödik.

percről-percre

http://hvg.hu/itthon/20180605_Kormanyinfo_koltsegvetes_stop_soros_alaptorveny

Hullanak a fejek Kásler körül

Bár a kormány szerint jól teljesített az egészségügyi vezetés, az új miniszter szinte mindenkit leváltott maga körül. Volt, aki lapunkból tudta meg, hogy mennie kell.

Járványként söpör végig az egészségügyi igazgatáson a vezetőcsere: értesüléseink szerint szinte alig van olyan középvezetői, akit az új miniszter még nem állított föl, vagy aki éppen ne a napokban várná selyemzsinórját. Ilyen mértékű személycseréket legfeljebb egy kormányváltás indokolna, különösen azért, mert az eddig is irányító pártszövetségtől az elmúlt hónapokban csak dicséretet kapott az ágazat, és mindenféle kritikát határozottan visszautasítottak. A tömeges személycserék üzenetét már csak azért is nehéz megfejteni, mert az Orbán-kormány harmadjára sem hirdetett szakmai programot az ágazatban. Vagyis azt sem tudni, van-e olyan új feladat, amihez más vezetőkre lenne szükség.

Az egészségügyért felelős államtitkárságon nem csak a távozó Ónodi-Szűcs Zoltán közvetlen munkatársait cserélik új emberekre, hanem a kizárólag szakmai feladatra szerződött helyettes államtitkárokat, és csaknem valamennyi háttérintézmény vezetőjét is elküldték. – Még a humántárcán belül is szokatlan a cserék mértéke és stílusa – fogalmazott egy informátorunk.

http://nepszava.hu/cikk/1161416-hullanak-a-fejek-kasler-korul

Három év alatt 4,4 milliárd forintot vett ki cégeiből az Orbán család

g7

A Fideszhez, vagy akár magához a kormányfőhöz közelálló vállalkozók rohamos gazdagodása hosszú idő óta szembetűnő, Orbán Viktor családjánál azonban sokáig figyeltek arra, hogy ne legyen látványos ez a folyamat. Két-három évvel ezelőtt azonban valami megváltozott. Míg addig az is nagy szónak számított, ha néhány tízmilliót kivettek a cégekből, ma már úgy tűnik, nincsenek gátak.

vagyonbevallásában feleségével közösen egymillió forintnál kevesebb megtakarítást bevalló Orbán Viktor szüleinek és testvéreinek cégeiből csak tavaly másfél milliárd forintot vettek ki tulajdonosaik osztalék formájában. 2014 óta pedig közel 4,4 milliárdnyi jövedelemhez jutottak így (tulajdonképpen három év alatt, hiszen a 2014-es eredmények után 2015-ben fizettek osztalékot). A 2010 és 2014 közötti kormányzati ciklusban ez az összeg még csak 384 millió forint volt.

Pedig az idősebb és ifjabb Orbán Győző, Orbán Győzőné és Orbán Áron egymás között passzolgatott vállalatainak már abban az időszakban sem ment rosszul. Forgalmuk folyamatosan bővült, és nyereségük is évről évre emelkedett. Lett volna tehát miből osztalékot fizetni. Nagyjából 2015-ig azonban visszafogták magukat a tulajdonosok, a pénz egy jelentős részét inkább a cégekben hagyták, hadd gyűljön ott. Aztán két évvel ezelőtt elkezdték kisöpörni a vállalatokat, és több cégből a korábbi évek profitját is kivették.

https://g7.24.hu/allam/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/

Mészáros az izocukorgyártásban is nyomul

A Mészáros Lőrinc, felcsúti nagyvállalkozó, Orbán Viktor közeli barátja érdekkörébe tartozó, a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett OPUS Global Nyrt. további 45 százalékos részesedést szerez a Kall Ingredients Kft.-ben - olvasható a tőzsde honlapján. Az ügylet két lépésben valósul meg: a tranzakció során a Konzum PE Magántőkealap a Trigo Kft.-től megvásárolja a társaság Kall Ingredients Kft.-ben lévő, 45 százalékos üzletrészét, amit ezt követően nem vagyoni hozzájárulás formájában az OPUS Global Nyrt. rendelkezésére bocsájt, a társaság által 2018. február 15. napján közzétett tőkeemelés sorozatban meghatározott feltételekkel.A nemzetközi szakértői értékelést és banki jóváhagyásokat követően - várhatóan idén július 31-ig - lezáruló ügylet,jelentősen növeli majd az OPUS konszolidált pénzügyi mutatóit.

http://nepszava.hu/cikk/1161425-meszaros-az-izocukorgyartasban-is-nyomul

Így lett államtitkár a kormány oktatáspolitikájának kíméletlen kritikusából

 

Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke és a Pécsi Tudományegyetem leköszönő rektora lett a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatási államtitkára. Ő felel mind a köz-, mind a felsőoktatásért két helyettes államtitkár segítségével. A választás mindenképpen meglepő volt az Orbán-kormányok eddigi kinevezési gyakorlatának ismeretében, hiszen Bódis valóban oktatási szakember, ráadásul nem egy esetben kritikát fogalmazott meg az oktatáspolitikával kapcsolatban, illetve a CEU elleni támadások kapcsán. Portré.

https://zoom.hu/hir/2018/06/05/igy-lett-allamtitkar-a-kormany-oktataspolitikajanak-kimeletlen-kritikusabol/

A közmédia brutális veszteséget termelt 2017-ben

245 millió forintos veszteséggel zárta a 2017-es évet a közmédiumokat működtető állami cég, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. A cég 2016-ot 241 millió forintos plusszal zárta, vagyis az egyenleg majdnem félmilliárd forinttal romlott.

A vállalat beszámolójában olvasható indoklás szerint a veszteség annak köszönhető, hogy a bevételek 1,8 százalékkal csökkentek 2016-hoz képest, míg a kiadások 20,7 százalékkal növekedtek.

Tízmilliókat tettek félre a jogsértések miatt

A közmédium-cégnek 2017 végén 41 millió forintos céltartaléka volt, a pénzt főleg azért tették félre, mert ki kell fizetniük azokat, akiknek megsértették valamilyen jogát:

·      Képmáshoz való jog megsértése (Rasztóczky L.J.-né) 2 000 000 forint,

·      Személyiségi jog megsértése (Hunvald György) 1 700 000 forint,

·      Személyiségi jog megsértése (Galyas Béla) 5 000 000 forint,

·      Munkaviszony megszüntetése (Tamássy Sándor) 2 800 000 forint,

·      Munkaviszony megszüntetése (Erdős Géza) 9 309 000 forint,

·      Személyiségi jog megsértése (Juhász Péter) 200 000 forint,

·      Személyiségi jog megsértése (Péterfia Ferenc) 13 250 000 forint,

·      Személyiségi jog megsértése (Altus Zrt.) 1 250 000 forint,

·      Személyiségi jog megsértése (Somogyi Ábel) 500 000 forint,

·      Személyiségi jog megsértése (Juhász Péter) 5 000 000 forint.

https://zoom.hu/hir/2018/06/05/a-kozmedia-brutalis-veszteseget-termelt-2017-ben/

LAKÁJOK

Pilhál György Magyar Idők

A Demokratikus Koalíció kifejezetten örülne, ha közvetlenül Brüsszel osztaná el a Magyarországnak járó uniós forrásokat, és a folyamatból egyszerűen kihagyná a nemzeti kormányt. Mindezt – kellő kéjjel az ábrázatán – Niedermüller Péter, a párt alelnöke jelentette ki egy hétfői sajtótájékoztatón. Csodálkozik-e még bárki is, miért veszi körbe akkora közutálat a Gyurcsány-felekezetet?

A tenyérbemászó ember pár hete, az elsöprő Fidesz-győzelem után már aggodalmaskodva figyelmeztetett: nem árt, ha tudjuk, hogy az unió vezetőinek fogytán a türelme a magyar kormány politikájával szemben.

https://magyaridok.hu/paca/lakajok-3163558/

SZLOVÉN ÜZENET

Kottász Zoltán Magyar Idők

Támogatjuk a szolidaritást, de ellenezzük a hülyeséget – mondta a The New York Times cikke szerint Janez Jansa, a vasárnapi szlovéniai választásokon győztes jobboldali párt vezetője, aki kijelentésével a bevándorlás európai támogatóinak álláspontját bírálta.

A szlovén választási kampányban ugyanis a migráció volt az egyik központi téma, Janez Jansát pedig azzal vádolják ellenfelei, hogy a bevándorlás ellen ígért kíméletlen harcát csupán azért hirdette meg, mert látta, hogy ez máshol is működik, szavazatokat hoz.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/szloven-uzenet-3164569/

KINEK A KULTURÁLIS LISTÁJA?

A KÖZPÉNZEN MŰKÖDŐ SZÍNHÁZ FOLYÓIRAT POLITIKAI ALAPON SZELEKTÁL ÉS UTASÍT VISSZA SZERZŐKET

Orbán János Dénes Magyar Idők

„Nem vagyok abban a kényszerhelyzetben, hogy a KMTG-hez vagy az MMA-hoz pályázzak. De mi lett volna velem pályakezdőként? […] A Színház szerkesztőségében vita volt arról, mit csináljunk azokkal a fiatal szerzőkkel, akik olyan szervezeteknél ösztöndíjasok, amelyek működésével nem értünk egyet. Azt a döntést hoztuk, hogy amíg az ösztöndíjuk tart, nálunk ne publikáljanak.”

Tetszik érteni? Egy közpénzen működő kulturális fórum vezetősége 2018-ban Magyarországon nem szakmai alapon dönt egy írásmű megjelenéséről, hanem listázza a szerzőket, és akik bizonyos állami intézményeknél ösztöndíjasok, azokat politikai alapon visszautasítja! És kortárs irodalmunk és színházunk egyik meghatározó személyisége, Tompa Andrea szerint ez helyes, morális és demokratikus is.

Akkor kinek a kulturális listájáról is beszélünk?

 

https://magyaridok.hu/velemeny/kinek-a-kulturalis-listaja-3161725/

JÚNIUS 4. LEGYEN A JÖVŐBE NÉZÉS NAPJA!

Surján László Magyar Idők

A trianoni békediktátum aláírásánál több szó kell most essen 2004. december 5-ről és 2010. június 4-ről. December 5-ről azért kell beszélni, mert az érvénytelen népszavazás talán nagyobb sebet ütött a határon túl élő magyarokon, mint az, amikor a megkérdezésük nélkül áthúzódott a határ felettük. Nem kisebbíteni akarom a trianoni bűnöket, de amióta a világ világ, él a mondás: jaj a legyőzötteknek.

Mások diktáltak akkor, olyanok, akik a pusztulásunkat akarták. Mégis élünk. 2004 decemberében viszont magunk okoztunk sebeket magunknak. A proletár internacionalizmus négy évtizede alatti agymosás eredményesebb volt, mint képzeltük.

Meg kell tudnunk érteni egymást. Legelőbb azonban élő valóság kell, hogy legyen az egész magyar nemzet egysége. Erről, egy reményteli közös jövőről szól ez a nap. Nem ünnep, de nem is a búslakodás, hanem a jövőbe nézés napja.

A szerző a KDNP tiszteletbeli elnöke

 

https://magyaridok.hu/velemeny/junius-4-legyen-a-jovobe-nezes-napja-3155050/

TGM: Madárpiszok

Ha a nácizmus madárpiszok, akkor az Ön elpusztítása is az lesz.

Alexander Gauland, a németországi szélsőjobboldali „sikerpárt”, az AfD vezetője, a Bundestag képviselője köztudomásúlag azt nyilatkozta, hogy – noha a Harmadik Birodalom tizenkét esztendeje azért „nem volt rendben” – az ezeréves német történelem egészéhez képest csupán „madárpiszok” (Vogelschiss), nem több. Björn Höcke, a párt egyik vezetője, türingiai pártelnök a berlini holokauszt-emlékjelet „a szégyen emlékművének” nevezte (Denkmal der Schande), ebben az értelemben: szégyen, hogy ott van. Ugyanez a Björn Höcke legutóbb azt javasolta, hogy az esedékes nyugdíjemelésből rekesszék ki a nem német eredetűeket.

Mi régebbről ismerjük az effélét. Még az Antall-kormány idején nevezte jobboldali magyar politikus „epizód”-nak az európai zsidóság kiirtását, aztán jött a „nem értek a focihoz”, az „idegenrendészeti eljárás”, a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, mert zsidó eredetű országgyűlési képviselők listája és a többi – no és több honfitársunk, hm, „írói munkássága”. (Emlékeznek Antall finom megjegyzésére Csurka „írói munkásságáról”? Úgy értve: Csurka – aki ekkoriban Antall pártjának alelnöke és  országgyűlési képviselője volt – antiszemitizmusa nem politika, hanem merőben művészi szeszély.)

http://hvg.hu/itthon/20180605_Madarpiszok

Időközi választás Józsefvárosban: rákapcsolt a kamugyár

Július 8-án időközi polgármester-választásokat tartanak Józsefvárosban, Budapest VIII. kerületében. A Város Mindenkié nevű, a kerületben is aktív civil csoport Facebook-oldalán jelentette be, hogy

a Demokrata Párt jelöltje Mester Márton Tamás és segítői azzal kopogtatnak, hogy A Város Mindenkié támogatásával indul. Ez nem igaz, nem is találkoztunk még soha vele és kérjük, hogy ha ezt halljátok, szólítsátok fel a hírvivőt, hogy ne éljen vissza a nevünkkel.

Nem ez az első furcsaság a kampányban: a közpénzből fenntartott kerületi lapban a Fidesz jelöltjének, Sára Botond alpolgármesternek a nevét összesen 8 oldalon 22-szer írták le. Mindezt úgy, hogy sem a közelgő választásról, sem az ellenzéki jelöltekről egy sort sem írtak. Az esetről a civilek közös jelöltje Dr. Győri Péter számolt be.

https://24.hu/belfold/2018/06/05/kamu-jozsefvaros/

Fojtogató szankciók, ugyan már! Trump nyitott egy kiskaput Putyin oligarcha barátjának

A pénzügyminisztérium Washingtonban közölte, meghosszabbítják a határidőt Oleg Gyeripaszka orosz oligarcha számára, hogy rendezze ügyeit és továbbra is üzletelhessen az Egyesült Államokban.

Június ötödikén járt volna le az eredetileg szabott határidő, amely után amerikai cégek nem léphettek volna semmilyen üzleti kapcsolatra Oleg Gyeripaszka-val. Putyin egyik kedvenc oligarchája szerepel ugyanis azon a feketelistán, melyet az amerikai hatóságok állítottak össze a miatt, mert Moszkva megpróbált beavatkozni az amerikai választásokba 2016-ban. Gyeripaszka olyan cégeket pénzelt, melyek Trump kampányát erősítették és gyengítették az ellenfelet, Hillary Clintont. A vesztes részben az oroszokat okolta a vereségért. Így került a feketelistára Oleg Gyeripaszka, Oroszország egyik leggazdagabb embere, aki EN+ cégen keresztül az ellenőrzése alatt tartja a Ruszalt, mely a világ második alumínium termelője. Olcsó orosz alumíniumra az amerikai nagyiparnak szüksége van- figyelmeztették republikánus támogatói Trumpot, aki különben még 10%-os büntető vámot is kivetett az alumínium importjára. Kivételek persze mindig vannak.

http://hvg.hu/gazdasag/20180605_Fojtogato_szankciok_ugyan_mar_Trump_nyitott_egy_kiskaput_Putyin_oligarcha_baratjanak

Bukásra áll az EU elleni csata

 

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a britek többsége az úgynevezett norvég mintát követő brexitet pártolja, miközben az Egyesült Királyság éles különválását az EU-tól, amely mellett a függetlenség elszánt hívei leteszik a voksukat, kevesen tartanák jónak. A számos oldalról szorongatott kormány helyzete egyre nehezebb.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/bukasra_all_az_eu_elleni_csata.663694.html

 

Létminimum alatt él az ország harmada, de az állam a leggazdagabbakat támogatja

Policy Agenda kutatóintézet közzétette a 2017-es létminimum-értékeket, és  meghatározta az úgynevezett társadalmi minimumot is. Az eredmény várható volt, de mégis zavarba ejtő. Rengeteg ember él a létminimum alatt, az ország fele pedig nem éri el a társadalmi minimumot sem. A leggazdagabb egymillió viszont szárnyal. 

Fontos tudni, hogy a Policy Agenda által kimutatott létminimum nem szegénységi küszöb, hanem olyan jövedelem, amely az alapvető szükségleteken túli igények kielégítését is lehetővé teszi, pontosabban tenné. Azaz, ha bármilyen váratlan kiadás szükséges – pl. elromlott vagy ellopták a tévéd -, akkor nincs rá fedezeted.

2016-ban az egy főre jutó létminimum 88.619 forint volt.
2017-ben pedig 90.450 forint.
Ez két keresős és két gyermeket nevelő háztartás esetében 262.305 forint.

 

https://vastagbor.atlatszo.hu/2018/06/01/letminimum-alatt-az-orszag-harmada-de-az-allam-a-leggazdagabbakat-tamogatja/

 

A debreceni önkormányzat és az egyetem is foglalkoztatta a migránsozó közvéleménykutatók háttércégét

A fideszes irányítású Debrecen városának, illetve a Putyint díszpolgárrá fogadó Debreceni Egyetemnek is dolgozott az a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft., amelynek közvélemény-kutató divíziója migránstémában borzolja a kedélyeket.

Nem kis cégről van szó, évi 400 milliós árbevételt jegyeznek, Budapesten és Debrecenben is fenntartanak irodákat. Fő profiljuk pedig a piackutatás és tanácsadás, elsősorban az egészségipar, valamint a gyógyszeripar a szakterületük, ez található a cég honlapján is. A cég több alkalommal közbeszerzésen és uniós pályázatokon is nyert.

Debrecen város önkormányzata 2013-ban 4760 eurós, azaz közel 1,8 millió forintos szerződést kötött a Szinapszissal, a Health4Growth projekt végrehajtásához szükséges szakmai szakértői feladatok támogatása céljából. Minderről annak idején a vagy.hu is írt cikket.

Szinapszis-partner a Debreceni Egyetem is. 

https://orszagszerte.atlatszo.hu/a-debreceni-onkormanyzat-es-az-egyetem-is-foglalkoztatta-a-migransozo-kozvelemenykutatok-hatterceget/

 

7 évvel emelkedhet Magyarországon a nyugdíjkorhatár, ha így csökken a munkaerő

portfolio

 

Míg 1980-ban még húsz 65 éves vagy a feletti korú jutott 100 aktív korúra, a következő 35 évre vonatkozó becslés szerint már 53 időskorú jut 100 dolgozó korúra az OECD országokban. Ha a foglalkoztatottság nem nő érdemben, az elöregedés jelentősen visszavetheti a nyugdíjas kori életszínvonalat. Egy friss tanulmány szerint a nyugdíjkorhatár emelése megoldást jelenthet, Magyarországon például 2050-ig a korhatár további 7 évvel történő kitolása, de önmagában a korhatár-emelés kevés: jelentős változásra van szükség a munkaerőpiacon, például a nők munkaerő-piaci aktivitásának növelésével, különben marad a magasabb nyugdíjjárulék, magasabb adók és egy folyamatosan deficites nyugdíjköltségvetés.

 

https://m.portfolio.hu/befektetes/nyugdij/7-evvel-emelkedhet-magyarorszagon-a-nyugdijkorhatar-ha-igy-csokken-a-munkaero.287718.html

 

AKCIÓTERVRE VAN SZÜKSÉG MAGYARORSZÁG VÉDELMÉHEZ

NÉMETH SZILÁRD: A HADERŐ ÚJJÁÉPÍTÉSE SORÁN SEM NÉGY ESZTENDŐBEN GONDOLKODUNK

Baranyai Gábor Magyar Idők

A biztonságpolitikai kihívásoknak és az új Magyar Honvédség megszervezésének egy katona által vezetett minisztérium tud megfelelni a legjobban Németh Szilárd szerint. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek adott interjúban országvédelmi akciótervről, a nemzetállamok ellen indított támadásról, a magyar ellenzék honvédelemhez való viszonyáról is beszélt. Az is kiderült, hogy míg a V4-ek uniós forrásai csökkennek, Németország fejpénzt kaphat a migránsok után.

https://magyaridok.hu/belfold/akciotervre-van-szukseg-magyarorszag-vedelmehez-3162871

 

A kabriós elit, amely majd leváltja Orbánt

mérce

 

Mi nem csak kormányváltást, nem elitváltást akartunk, hanem annál sokkal többet.

2018. június 1. Közel két hónapja érte el a Fidesz harmadik kétharmados győzelmét. A magyar lakosság jelentős része messze a létminimum alatt él, a 18 éven aluliak egyharmadát mélyszegénység sújtja. A szabad sajtó nagy részét beszántották, a demokratikus intézmények sorra alakulnak át a Fidesz öklévé, éppen a bíróságok függetlensége van soron az alkotmányozó többség előtt.

Az ellenzéki pártok egymást marják, az LMP-ben az Etikai Bizottság határozott tisztogatásba kezdett. Az önálló indulás feltétlen hívét, Sallai Róbert Benedeket kizárták a pártból, az összefogáspárti Hadházy Ákost két évre eltiltották minden tisztség viselésétől. Az Országos Elnökséget teljesen lecserélték, másodvonalas, eddig alig ismert figurák kerültek a vezetési pozíciókba. Azt hinnénk, eljött a szembenézés ideje, a konzekvenciákat levonják, a hibákat beismerik, visszatérnek a párt eredeti célkitűzéseihez és módszereihez.

Mindeközben Kendernay János, frissen megválasztott elnökségi tag, a napfénynek megörülve lő egy szelfit a Szabadság-hídon. Éppen egyedül ülve az autójában, ami történetesen egy kabrió. Természetes viselkedése egy egészséges embernek, nagyobb bűnt is követtek már el.

https://merce.hu/2018/06/04/a-kabrios-elit-amely-majd-levaltja-orbant/

 

Kazincbarcikáról kiszorítják a problémásakat

abzúg

Pár év alatt szinte az összes szociális lakásától megválna az MSZP-s vezetésű önkormányzat. Cserelakást csak az kap, akinek nincs tartozása, a legszerencsétlenebb lakók pedig könnyen a környező településekre szorulhatnak. Az Abcúg.hu riportja.

 

“KIRAKJÁK AZ INGYENÉLŐKET” – számolt be a Kolorhét című önkormányzati lap májusi cikke a telepfelszámolás miatt rendezett közmeghallgatásról. A tudósítás szerint az önkormányzat a jövőben csak azoknak segít szociális bérlakással, akik “betartják az együttélés szabályait, fizetik a lakbért, együttműködőe, vigyáznak környezetükre, a gyermekeiket iskolákba, óvodába járatják, dolgoznak, s ezáltal jövedelemmel rendelkeznek. A hangoskodóknak, tartozásokat felhalmozóknak, az együttélési normákat elfogadni és betartani képtelen lakóknak viszont nem jár önkormányzati bérlakás”.

Szitka Péter MSZP-s polgármester a gyűlésen világossá is tette, hogy a Terikéhez hasonló lakókon szívesen segítenek. 

 

https://kepek.444.hu/2018/06/05/kazincbarcikarol-kiszoritjak-a-problemasakat

Az Echo Tv-n bemutakozott az Emberi Erőfosások Minisztériuma

"Olyan, hogy "emberi erőforrás", legfeljebb a nem létező magyar nyelven írt PR-levelekben és marketingközleményekben létezik. Most tényleg, mi a hóhért jelent az, hogy emberi erőforrás?"

- gondolhatta az Echo Tv híradósa élő adásban, amikor éppen egy pedagógusokról szóló hírt olvasott be. Az eredmény ez lett:

 

https://444.hu/2018/06/05/az-echo-tv-n-bemutakozott-az-emberi-erofosasok-miniszteriuma

Tanúk befolyásolásával vádolják Trump egykori kampányfőnökét

Újabb bűncselekmény miatt emelt vádat Paul Manafort, Donald Trump volt kampányfőnöke ellen az Oroszország és a Trump-stáb összejátszása ügyében vizsgálódó különleges ügyész, Robert Mueller. A legfrissebb vád szerint Manafort, aki óvadék ellenében lehet csak szabadlábon, tanúk befolyásolására tett kísérletet azzal, hogy minden tilalom ellenére kapcsolatba lépett velük.

Manafort ugyan tagadja a vádakat, de Muellerék vádirata alapján azt telefonja hívásinformációi bizonyítják.

https://444.hu/2018/06/05/tanuk-befolyasolasaval-vadoljak-trump-egykori-kampanyfonoket

Már a New York Times is Habonyék balkáni médiaterjeszkedéséről ír

"Magyarországi hatalma konszolidációja során Orbán úr felismerte a média hatalmas hatalmát, és most a jelek szerint megpróbálja kiterjeszteni befolyási övezetét" - írja a New York Times annak apropóján, hogy Szlovéniában Orbán egyik legközelebbi politikai szövetségese, Janez Jansa nyerte a választást. Jansa győzelmében szerepet játszott pár jobboldali orgánum, amiket előzőleg Habony Árpád és üzlettársa, Schatz Péter felvásárolt. Schatz és Habony cégei a Nova24 hírtelevíziót és a jobboldali Alfa tévét is felvásárolták, a Nova24 pedig létrehozta a Skandal24 nevű, a magyarországi Ripostra rímelő botránybulvárlapot, amely a Riposthoz hasonló módszerekkel, vagyis kevés és megbízhatatlan forrásra hivatkozó lejárató cikkekkel támadta Jansa ellenfeleit.

 

https://444.hu/2018/06/05/mar-a-new-york-times-is-habonyek-balkani-mediaterjeszkedeserol-ir

 

Soros György megtámadta a bevándorlásellenes olasz kormányt

ORIGO

 

Alig alakult meg a Guiseppe Conte vezette új olasz kormány, Soros György máris megtámadta azt a bevándorlásellenessége miatt. Matteo Salvini belügyminiszter azonban keményen visszavágott és  Magyarországban lát új szövetségest.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180605-soros-megtamadta-olaszorszagot.html

 

Soros György Lengyelországban is kedvére befolyásolná a politikát

ORIGO

 

A milliárdosnak nem tetszik a lengyel legfelsőbb bíróságról szóló törvény, amely 65 évben szabná meg a legfelsőbb bíróság bíráinak nyugdíjkorhatárát, ez az állomány negyven százalékát érintené. Váratlanul 120 civil szervezet "utolsó esélyként" a Sorosnak puszival köszönő Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordult. A felhívást megfogalmazó szervezetek között ott van a Soros-, és brüsszeli pénzekkel kitömött Helsinki Bizottság. Összjáték.

http://www.origo.hu/itthon/20180605-soros-szervezetei-lengyelorszagban-is-befolyasolni-akarjak-a-politikat.html

 

Az Unióban azonos neműek is lehetnek házastársak

Még akkor is, ha egy-egy ország törvénye ennek ellentmond.

 

A házastárs fogalma az uniós állampolgárok és családtagjaik szabad tartózkodáshoz való joga vonatkozásában érvényes az azonos nemű házastársakra is - ismertette döntését az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága kedden.
Az ügy előzménye, hogy egy azonos nemű, román-amerikai pár az ahhoz szükséges dokumentumok kibocsátását kérték a román hatóságoktól, hogy az amerikai fél házastársával együtt Romániában munkát vállalhasson, illetve ott állandó jelleggel tartózkodhasson. A román hatóságok azonban elutasították a tartózkodási jog megadása iránti kérelmet, a többi között azzal az indokkal, hogy az amerikai Romániában nem minősülhet uniós állampolgár házastársának, mivel e tagállam nem ismeri el az azonos nemű személyek között kötött házasságot.

 

http://magyarnarancs.hu/kulpol/az-unioban-azonos-nemuek-is-lehetnek-hazastarsak-111615

Nem a szidalmazott és megbélyegzett újságírókat, hanem a nyilvánosságot támadja a kormányoldal

Amikor az újságírói kérdést figyelmen kívül hagyják, vagy kritikával illetik, az a cenzúra egyik formája, hiszen megakadályozza, hogy a társadalom a demokratikus közvélemény kialakulásához elegendő és megfelelő információhoz jusson.

Miért válaszolna!? Ezeknek!? Az Indexnek és a 24.hu-nak!? Vagy más „ballibnek”? Nincs értelmes, értelmesebb kérdése? Egyáltalán: minek megy el az újságíró Kötcsére? De tényleg, minek!?

„Nincs miről beszélgetnünk! Előbb meg kéne tanulni, mi az a korrekt újságírás” – így oktatta például Rákay (Kálmán) Philip a 24.hu tudósítóját, míg az Indextől megvetően annyit kérdezett: „Tényleg újra ennyi a produkció, amit elő tudnak adni?”.

A portál munkatársának később részletesebben is megindokolta, miért nem nyilatkozik: „Az alapvető baj, hogy teljesen mást gondolunk a világról. Az Indexnek nincs miért értékelnem” – mondta Rákay a szerinte rossz kérdésre, hogyan értékeli az előző kormányciklust.

 

http://168ora.hu/itthon/nem-a-szidalmazott-es-megbelyegzett-ujsagirokat-hanem-a-nyilvanossagot-tamadja-a-kormanyoldal-150951

 

Mészáros Lőrinc a vejével együtt nyert el egy 23 milliárd forintos állami vasútépítést

 

A Balaton déli partja után az északin is a fénysebességgel gazdagodó felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc újíthatja fel a vasutat. Legújabban a Szabadbattyán-Balatonfüred vonalszakasz munkálatait nyerte el 23,05 milliárd forintos ajánlattal, de nem egyedül, hanem a vejével, Homlok Zsolttal konzorciumban. Ez derül ki az ajánlatok elbírálása után készült összegzésből. Mészáros cége, az R-kord Kft. mellett az a Vasútvillamosító Kft. a tagja a nyertes konzorciumnak. Az R-kord Mészáros egyik központi cége, eddig is hasított, tavaly megduplázta az árbevételét. A Vasútvill a klán újabb szerzeményei közé tartozik, Homlok Zsolt egy prágai cégen, Rafinanz Promotion s.r.o. nevű társaságon keresztül cserkészte be.

 

https://24.hu/belfold/2018/06/05/meszaros-lorinc-vasutepites-homlok-zsolt-balaton-vasut/

 

Növényi Norbertet 3 év és 4 hónap börtönbüntetésre ítélték

 

Három év négy hónap börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék a korábbi olimpiai bajnok birkózó Növényi Norbertet egy nyolc éve húzódó milliárdos adócsalási ügyben. Növényit emellett 136 186 forintos bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a bíróság 

 

Növényi Norbert az ügy hetedrendű vádlottja. A lap azt írja, a bíróság bűnösnek találta Növényit kétrendbeli adócsalásban, illetve háromrendbeli magánokirat-hamisításban, amely bűncselekményekben bűnsegédként vett részt. Ezért a bíróság halmazati büntetésként 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180605-novenyi-norbertet-3-ev-es-4-honap-bortonbuntetesre-iteltek

Már Várbaköltözésügyi miniszteri biztos is van Magyarországon

A hétfői közlönyből derült ki, hogy külön miniszteri biztost neveztek ki arra, hogy ellássa, felügyelje, koordinálja „a Pénzügyminisztérium budai Várnegyedbe történő költözésével kapcsolatos feladatokat”. A megbízást, mely egészen 2020. május 19-ig tart, Borbély Pál kapta. De nem marad kormánybiztos nélkül az Árpád-ház Program sem, Vargha Tamás feladatai közé tartozik például „Székesfehérvár – Az Ország bölcsője kiemelt alprogram I. és II. szakaszának megvalósításának irányítása”, illetve „az Árpád-ház történelmi művét, annak európai jelentőségét, továbbá az Árpád-ház uralkodóit, szentjeit, az Árpád-kor kulturális örökségi emlékeit, művészetét bemutató nagyszabású hazai kiállítás megvalósításának irányítása Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban.”

 

https://444.hu/2018/06/05/mar-varbakoltozesugyi-miniszteri-biztos-is-van-magyarorszagon

 

Megindult a verseny az alaszkai olajvagyonért

Az Északi Sarkköri Nemzeti Vadrezervátum alatt több olaj lapul Norvégia teljes olajtartalékánál. És mert Trumpot nem érdeklik a jegesmedvék, a parkot megnyitották az olajtermelők előtt. Akiket a beadott kérvényeik alapján szintén nem igazán érdekelnek a jegesmedvék.

 

https://444.hu/2018/06/05/megindult-a-verseny-az-alaszkai-olajvagyonert

 

Ritkán beszélnek olyan őszintén a kádáristán is túltevő fideszes focivilágról, mint Tiba István fideszes képviselő

 magyar NB 1-es klubok anyagi helyzete nem kis részben függ attól, hogy van-e a kormány és Fidesz vezetéséhez minél közelebb álló politikus patrónusuk.

Ezt mindenki tudja, aki olvas újságot és néz magyar focit, de egészen más tudni valamit és ugyanazt egy vastagon érintett szereplő, vagyis egy futballklubot vezető fideszes parlamenti képviselő szájából hallani. Márpedig kedden reggel Tiba István ilyenekről beszélt a Digi Sport stúdiójában. (A 12 perces beszélgetés itt hallgatható meg.)

https://444.hu/2018/06/05/ritkan-beszelnek-olyan-oszinten-a-kadaristan-is-tultevo-fideszes-focivilagrol-mint-tiba-istvan-fideszes-kepviselo

 

Megérte a Fidesz álmait őrizni, egymilliárddal nőtt a Valton nyeresége

 

Kilőtt tavaly a Fidesz egyik kedvenc őrző-védő cégeként számon tartott Valton-Sec. Kft.: 2,7 milliárd forintról 6,4 milliárd forintra emelkedett a nettó árbevétele, nyereségük pedig egyenesen megtriplázták. Míg 2016-ban 446,7 millió forint tiszta nyereséget könyveltek el, addig a tavalyi évet 1 milliárd 445 millió forintos adózott eredménnyel zárták. A két tulajdonos, Bessenyei István és Varga Lajos 300 millió forint osztalékot vettek a cégből.

A vállalkozás 2010 után elképesztő szárnyalásba kezdett, 2010 és 2017 első negyedéve között körülbelül 3 milliárd forintnyi közpénzes megbízást kaptak. A tavalyi év pedig történetük legerősebb időszaka volt:

A Liget Budapest Projekt helyszínein is a Valton emberei felügyelik a nyugalmat, a munkáért 465 millió forintot számláznak. Igaz, aláírásgyűjtésbe kezdtek ellenük és a rendőrség is nyomoz, mert az egyik emberük hátulról fejberúgott egy Ligetvédőt.

https://24.hu/belfold/2018/06/05/valton-merleg-2017/

Orbánt az euroszkeptikusok csábítgatják: hagyja ott a Néppártot

 nemzetközi lapszemle  - Szelestey

·         Orbán immár pókként fonja a populizmus szálait Európában, a szlovénok döntő része azonban nem kér a gyűlöletből, amit a magyar segítséggel megszerzett ottani sajtóorgánumok is terjesztenek;

·         Európa ráébredt, mekkora veszély fenyegeti a demagógok részéről, csak nem tudni, nem késett-e el vele, annál is inkább, mert Merkel még mindig óvatoskodik a bátor reformok ügyében;

·         Soros György azt feszegette, kap-e apanázst az olasz Liga Putyintól, Salvini válaszul gátlástalan spekulánst emlegetett, akit nem szabadna beengedni az országba.

 

http://b1.blog.hu/2018/06/05/orbant_az_euroszkeptikusok_csabitgatjak_hagyja_ott_a_neppartot

 

Strasbourgi bíróság: Sérti az alaptörvényt a 91 ezer forint helyett 41 ezres rokkantsági ellátás – a Fidesz lapít!

Elvesztett perek ezreivel kell szembenéznie az államnak, vagy pedig visszakozik a kormány, és a jelenlegi igazságtalan ellátási rendszer helyett visszaállítja a korábbi, de legalábbis ahhoz hasonló szisztémát.

https://olkt.hu/strasbourgi-birosag-serti-az-alaptorvenyt-a-91-ezer-forint-helyett-41-ezres-rokkantsagi-ellatas-a-fidesz-lapit/

MEGSZÜLETETT ORBÁNRÓL AZ EGYIK LEGSÚLYOSABB VIDEÓ, AMI MINDENRŐL LERÁNTJA A LEPLET – EZT NEM FOGJA TUDNI KIMAGYARÁZNI A FELCSÚTI NAPÓLEON

 

http://balramagyar.hu/2018/04/01/megszuletett-orbanrol-az-egyik-legsulyosabb-video-ami-mindenrol-lerantja-a-leplet-ezt-nem-fogja-tudni-kimagyarazni-a-felcsuti-napoleon/

A Budapesti Ügyvédi Kamara is tiltakozik a Magyar Idők miatt

 

Az MTI-ben megjelent közleményükben azt írják, hogy határozatban ítélik el az "Így szövi be Soros hálója a magyar igazságszolgáltatást" című, Magyar Időkben megjelent névtelen írást, amelyben azzal gyanúsítják a magyar igazságszolgáltatást, hogy egy részét Soros György irányítja a háttérből, és a Figyelő cikkéhez hasonlóan listázzák azokat a jogászokat, akik szerintük Soros zsoldjában állnak, bármit is jelentsen ez. Bánáti János szerint a legtragikusabb történelmi korszakokra emlékeztető listázás a tudomány, oktatás képviselőit követően az ügyvédi kart is utolérte.

A BÜK egyetért a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, dr.Bánáti János határozott, visszautasító nyilatkozatával, valamint az Ügyvédakadémia alapítójának, dr.Hidasi Gábornak az elektronikus médiában megjelent érvelésével.

- írja a közleményben Réti László elnök. Réti Hidasi Gábor, az Ügyvédek Lapjában megjelent írására is utal, amelyben jelzi, hogy az ügyvédi társadalom nem fogja hagyni, hogy megbélyegezzék egyes tagjait.

 

https://index.hu/belfold/2018/06/05/a_budapesti_ugyvedi_kamara_is_tiltakozik_a_magyar_idok_miatt/

 

Orbán és Soros is válságot vár, itt a vég?

 

A múlt héten Soros György, a hétvégén Kötcsén pedig Orbán Viktor riogatta hallgatóságát azzal, hogy nyakunkon az újabb európai válság. A kormány tagjai maradéktalanul át is vették ezt, ennek szellemében készül a jövő évi költségvetés. De tényleg el kell kezdenünk spájzolni?

http://hvg.hu/gazdasag/20180605_Orban_es_Soros_is_valsagot_var_itt_a_veg

Ausztria rákapcsolt a Putyinnal való barátkozásra

Ausztria hasonló hídépítő szerepet akar betölteni az EU és Oroszország közötti konfliktusban, mint amit a magyar kormány szokott emlegetni. Nem meglepő, ha Putyin elnök is vette jelzést, és az újraválasztása utáni első nyugati útja Bécsbe vezetett.

 

Egy bécsi látogatással mégiscsak erősebben jelezheti, hogy nincs teljesen elszigetelődve Nyugaton, mintha évente kétszer Budapestre utazna. 

 

 

https://444.hu/2018/06/05/ausztria-rakapcsolt-a-putyinnal-valo-baratkozasra

Indokolt az új bíróság létrehozása

Az államot is meg kell illesse a tisztességes eljáráshoz való jog Szánthó Miklós szerint

Magyar Hírlap

Az elkülönült közigazgatási bíráskodás „felélesztése” a folyamatossághoz történő visszatérést jelenti – mondta lapunknak Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ elnöke. Az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózatának elnöke közölte: nem avatkoznak semmilyen igazságszolgáltatási vitába.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120035/Indokolt_az_uj_birosag_letrehozasa

Bán Károly Utazóhalak

Álláspont. Így a tordaik, jakabok, hadházyk továbbra is csak sunyi utazóhalak maradnak, a romkocsmás vörösboroskólás haverok közösségében

Magyar Hírlap

Mindeközben a magyar választópolgár annyira „meghibbant”, vagy talán éppen kijózanodott (ki-ki döntse el tetszése, értékítélete szerint), hogy az április 8-i kétmillió-nyolcszázezer kormánypárti szavazó mellé azóta – a múlt heti legfrissebb közvélemény-kutatási adatok alapján – további négyszázezer ember bizalmát is kiérdemelte a Fidesz–KDNP. 

Így a tordaik, jakabok, hadházyk továbbra is csak sunyi utazóhalak maradnak, a romkocsmás vörösboroskólás haverok közösségében.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120030/Utazohalak

Migránspárti konferenciát szervez a CEU

Külföldi és hazai előadók beszélnek dehumanizálásról                                         

MH – 2018.06.05. 18:25 

A Central European University, a CEU június 4-e és 6-a között konferenciát szervez A másik dehumanizálása – muszlimellenes, antiszemita, romaellenes és menekültellenes beszéd címmel.

A rendezvény szervezői a CEU és a norvég Rafto Alapítvány az Emberi Jogokért, tudatja a Tűzfal csoport, amely kiemeli: ez utóbbi szervezet is a Soros-hálózat tagja: a teljesség igénye nélkül, támogatói között megtalálható az Amnesty International, a CEU és a Human Rights Watch (amely a közelmúltban azzal került be a magyar közéletbe, hogy az Európai Néppárttól követeli a Fidesz kizárását).

A konferencia programja szerint szó lesz többek között arról, hogy hogyan „démonizálta” a politika a migránsokat, az iszlamofóbia és a lengyelországi „menekültellenes közbeszéd”, a civil szervezeteket sújtó „gyűlöletbeszéd” és a „dehumanizáló beszéd”.

http://magyarhirlap.hu/cikk/119981/Migransparti_konferenciat_szervez_a_CEU