2018, június 4 - 07:11 Sajtószemle

A városi honlap egyik legutóbbi bejegyzése egy ivókút átadásáról szól, amit a Gothárd Jenő Általános Iskola diákjai kaptak.

Bár a weblap a hivatali nyelv miatt csak szerényen fogalmaz, mi most egészen nyugodtan kijelenthetjük:

Minden rekord megdőlt!

Olyanra ugyanis nagyon mi sem emlékszünk, hogy egyetlen ivókutat három politikus, vagyis egy polgármester, egy alpolgármester, egy tanácsnok és egy vezérigazgató adjon át.

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/minden_rekord_megdolt_harom_politikus_es_egy_egy

Orbán Viktor: Kötcse tizenhetedszer

 

Az alkalom azért bír nagy jelentőséggel, mert Orbán Viktor ilyenkor ad helyzetértékelést. Az idei összejövetelről is osztott meg képeket a magyar miniszterelnök. Nézze meg őket! 

http://www.origo.hu/itthon/20180603-orban-viktor-kotcse-facebook.html

Orbán Viktor Kötcsén: Nekünk van hazánk, azt nem adjuk senkinek

 

 soron következő, 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz, és itt nagyon sok mindent lehet veszíteni

- erről is beszélt a 17. kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök, sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatása szerint, írja az MTI.

A hagyományosan zárt körben megrendezett eseményen Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előtt álló lehetőségek óriásiak, de komoly veszélyek is leselkednek ránk. Ezek közül a migráció van az első helyen, de "itt sikerrel álljuk a sarat".

A kormányfő szerint az osztrák és az olasz választások megmutatták, hogy ma nyugaton a bevándorláspárti, a multikultúra elsőbbségét hirdető erők vannak az egyik oldalon, a bevándorlást ellenző és a keresztény kultúra elsőbbségét képviselő erők pedig a másikon. Szerinte az Európai Unió sokat gyengült, mert a globalista bevándorláspárti kultúrát képviselő Brüsszel nem tudta megállítani a Brexitet.

A britek távozása az unióból a migráció és az európai kultúrharc miatt következett be

- szögezte le a miniszterelnök.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor arról is beszélt: a kormányzat kapott egy nagy lehetőséget a magyar emberektől, akik "erőt adtak ahhoz, hogy képviselni tudjuk őket".

Mi Európán és az EU-n belül képzeljük el a jövőnket, de számunkra Magyarország az első

- hangoztatta, hozzátéve: a magyar érdek a nemzeti szuverenitás védelme és az egyenrangú nemzetek Európája.

Nekünk van hazánk és van országunk, azt nem adjuk senkinek

 

https://index.hu/belfold/2018/06/03/orban_viktor_kotcsen_europai_lepteku_harc_zajlik_ertekek_es_kulturak_kozott/#

Kioktatás, félretolás, lerázás - ezt kapták újságírók Kötcsén a NER-elittől

 

A nem szívesen látott vendég szerepében találta magát (ismét) a nem kormánypárti sajtó a vasárnap megrendezett kötcsei pikniken.

A jobboldali gazdasági és szellemi holdudvar szokásos éves eligazításáneszmecseréjén (copyright by MTI/Havasi Bertalan) tucatnyi orgánum tudósítója próbált kérdezni a rendezvényre érkező politikusoktól, kormánypárti celebektől.

Nagyon kevés sikerrel: a Terror Házát vezető, miniszterelnöki megbízotti posztján frissen megerősített Schmitt Mária például egy fennhangon ismételt "nagyön köszönöm" - kiáltással vágta át magát az újságírókon, míg Kövér László határozottan (és a 24.hu tudósítása szerint meglehetősen morózusan) egy "Lesz szíves arrébb állni?!" -val nyitott magának utat.

Még rosszabbul jártak az újságírók azokkal, akik megálltak, netán még válaszoltak is (a maguk módján) a kérdésekre.  

"Nincs miről beszélgetnünk! Előbb meg kéne tanulni, mi az a korrekt újságírás."

- oktatta Rákay Philip például a 24.hu tudósítóját, míg az Indexétől megvetően annyit kérdezett: "Tényleg újra ennyi a produkció, amit elő tudnak adni?". A portál munkatársának később részletesebben is megindokolta, miért nem nyilatkozik:

http://hvg.hu/itthon/20180603_Kioktatas_felretolas_lerazas__ezt_kaptak_ujsagirok_Kotcsen_a_NERelittol

 

Fekvőtámasszal egy nyamvadt interjúért – Húzzál innen Jeszenszky!

 

Nem tudom, feltűnt-e valakinek, hogy mennyire szánalmas volt, amikor egy újságíró Kötcsén versenyt fekvőtámaszozott Jeszenszky Zsolttal. A lemezlovasként dolgozó Jeszenszky a Fidesz holdudvarának egyik oszlopa, s mint ilyen hivatalos volt az idei kötcsei piknikre.

Amikor megkérték arra, hogy nyilatkozzon a sajtónak, közölte, annak az újságírónak nyilatkozik, aki több fekvőtámaszt csinál, mint ő. Egy jelentkező volt – ha jól emlékszem, az ATV munkatársa – aki azonban alulmaradt Jeszenszkyvel szemben, így az interjúból nem lett semmi.

https://varosikurir.hu/fekvotamasszal-egy-nyamvadt-interjuert-huzzal-innen-jeszenszky/

Mire gyűjtenek pénzt Kötcsén? Már kirakták a perselyt

 

A leírás szerint üldözött keresztényeknek kínálnak ezzel ösztöndíjprogramot, mert ahogy mindenki tudja:

akit üldöznek, annak ösztöndíj kell és nem menedék.

 

http://hvg.hu/elet/20180603_Mire_gyujtenek_penzt_Kotcsen_Mar_kiraktak_a_perselyt

Kötcse: Balog szerint nem engedik el Farkas Flórián kezét

Már Balog Zoltán, Simicskó István és Bakondi György is megérkezett Kötcsére. Helyszíni tudósítónk az új miniszterekről, a Stop Sorosról és Farkas Flóriánról is kérdezte őket.

Az ATV helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt vezetője már megérkezett Kötcsére. Munkatársunk kérdésére elmondta, hogy a piknik egyik pontja lesz, hogy a leköszönő miniszterek az új minisztereket bemutatják, valamint terveikről kérdezik. Balog Zoltánt leköszönése után romaügyi miniszterelnöki biztossá nevezték ki, korábban ezt a tisztséget Farkas Flórián töltötte be.

 

Munkatársunk arról kérdezte Balogot, hogy az ő kinevezésével elengedik-e Farkas Flórián kezét.

 Balog szerint erről nincs szó, mindenki munkájára szükség van.

http://www.atv.hu/belfold/20180603-balog-szerint-nem-engedik-el-farkas-florian-kezet-bakondi-a-stop-sorost-egy-jo-torvenycsomagnak-tartja

Kötcse: A piknik, ahol Orbán Macronnal vitázik és a liberális blablától, az iszlám inváziótól óvja Európát

"Private party" - 2004 óta tizenhetedik alkalommal rendezik meg ma hagyományosan zárt körben a Kötcsei pikniket, ahol Orbán Viktor a jobboldali-konzervatív holdudvar és a kormánypárti sajtó több száz meghívottja előtt szokott távlatos helyzetértékelést adni Magyarországról, Európáról, és a világpolitikai folyamatokról.

kronológiában a találkozók

 

http://www.atv.hu/belfold/20180603-kotcse-a-piknik-ahol-orban-macronnal-vitazik-es-a-liberalis-blablatol-az-iszlam-invaziotol-ovja-europat

Orbán ma megint a holdudvarával piknikezik

„Intellektuálisabbnak kellene lenni”

– ezt mondta az újságíróknak Kerényi Imre, miniszterelnöki megbízott, akit a héten nevezett ki Orbán Viktor, feladatmeghatározása pedig így hangzik: A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok elvégzése. A miniszterelnöki tanácsadó a kötcsei találkozón dolgozó újságíróknak azt mondta: arra vár, hogy az újságírók intellektuálisan fejlődjenek.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/orban-ma-megint-a-holdudvaraval-piknikezik-2462222

Gulyás: Csak a minőség, a tudás és az árverseny számít

Tisztességes versenyben nyerik a kormányközeli vállalkozók a közbeszerzéseket, a kancelláriaminiszter szerint. Gulyás Gergely a kötcsei találkozóra érkezve azt mondta, hogy szerinte a közbeszerzéseken csak a minőség, a tudás és az árverseny számít.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/gulyascsak-a-minoseg-a-tudas-es-az-arverseny-szamit-2462229

Csaknem megduplázta bevételét a Rogánt helikopterező cég

A Flycoop Kft. a 2016-os 511 millió után tavaly 915 millió forintot szerzett, amiből év végén 48 milliós profitra futotta. A bevétel forrása részben egy igen előnyös állami megbízás a donorszerv-szállításra. Később az is kiderült, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat számára tartanak rendelkezésre két gépet, amelyeknek az igénybe vételéért akkor is havi 25 milliós átalányt fizet az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, ha a gépek egy percet sem töltenek a levegőben.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/csaknem-megduplazta-bevetelet-a-rogant-helikopterezo-ceg-2462226

Orbán romaügyi miniszterelnöki biztossá nevezte ki Balog Zoltánt

A munkáját a miniszterelnök irányítja. Ezután javaslatot tehet a roma integrációval kapcsolatos programokra és forrásbevonásra, valamint véleményt nyilváníthat a felzárkózással összefüggő szakpolitikai előterjesztésekről. Valamint figyelemmel kíséri a roma integráció fejlesztését szolgáló hazai és európai uniós támogatási programokat, és a pénzek felhasználását. 

Balog Zoltán mindehhez egy ötfős titkárságot is kap a Miniszterelnökségen. 

https://444.hu/2018/06/02/balog-zoltan-kapott-egy-miniszterelnoki-biztosi-allast

Palkovics: Jelenleg szakértők bevonásával vizsgáljuk, hogy valódi képzés folyik-e a CEU-n az Egyesült Államokban

"Megnéztük a Bard College-ot, amely egy százötven éves intézmény, komoly tevékenységet végez többek között művészeti területeken. Jelenleg szakértők bevonásával vizsgáljuk, hogy valódi képzés folyik-e a CEU-n az Egyesült Államokban," jelentette ki Palkovics László miniszter a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban. Palkovics Kumin Ferenc New York-i főkonzullal és Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkárral még április 13-án tekintette meg a kampuszt. A CEU tehát minden feltételt teljesített,

már csak egy dolog lenne hátra: a nemzetközi megállapodás aláírása New York állammal. A most bejelentett vizsgálattal tovább húzza az időt a magyar kormány.

 

https://444.hu/2018/06/02/palkovics-jelenleg-szakertok-bevonasaval-vizsgaljuk-hogy-valodi-kepzes-folyik-e-a-ceu-n-az-egyesult-allamokban

Kuszaság után ma már egyenesen káosz van az államtitkárságoknál

 

Kevesebb a politikus az államtitkárok között, az viszont indokolatlannak látszik, miért van Orbánnak ilyen sok államtitkárságra szüksége.

http://hvg.hu/itthon/201822__allamtitkarok__megsokasitva__politikai_kinevezettek__burjanzas

Hende szerint az OBH megerősítette, hogy a Soros-hálózat veszélyes az igazságszolgáltatásra

Az egykori honvédelmi miniszter állítása szerint a Soros Györgyhöz köthető Magyar Helsinki Bizottság az Országos Bírósági Hivatallal való előzetes egyeztetés nélkül végezte bírák "migrációs tárgyú" képzését. Minderről egyébként a napokban a kormánypárti médiában is hangzottak el állítások.

http://hvg.hu/itthon/20180602_hende_szerint_az_obh_megerositette_hogy_a_soros_halozat_veszelyes_az_igazsagszolgaltatasra

Pedagógusnap alkalmából kitüntették Kósa Lajost

 

"Megtisztelő, hogy közéleti szereplőként elsőként vehettem át a Nemzedékek jövőjéért díjat a Debreceni Tankerülettől" - írja Kósa Lajos büszkén a Facebook-oldalán, a hírre rengeteg gratuláló kommentet gyűjtött be az exminiszter, expolgármester.

Más oldalakon viszont nem ilyen egyértelmű a siker. A Debreciner például azt írja, hogy azzal, hogy Kósát példaképül állítják a debreceni fiatalok elé, "sikerült megalázni az összes pedagógust, aki áldozatos munkájával szolgálja a nemzetet, gyermekeink oktatását tekinti hivatásának".

http://hvg.hu/itthon/20180602_Pedagogusnap_alkalmabol_kituntette_Kosa_Lajost_a_Klik

Cicaharc: megint egymásnak esett George Hemingway és Orbán Honvéd-utáló zsebfőszerkesztője

Régi, a kívülállók számára már eddig is rengeteg felhőtlen mulatsággal járó konfliktus Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és a Honvéd focicsapatának nyilvános gyűlölködése. A konfliktus alapja az, hogy az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémia - a semleges kívülállók és a Honvéd-drukkerek szemében nyilvánvaló módon - ellopta magának az őskisspesti Puskás Ferenc nevét, akinek természetesen semmi köze Felcsúthoz. Mármint azon kívül, hogy az ott lakó és korábban az Akadémiának dolgozó Szöllősi lett az elmúlt évek során Puskás hagyatékának hazai gondozója. Szöllősi, amellett, hogy az Akadémia egykori alkalmazottja, 47 százalékos a Puskás nevét forintosító puskas.com Kft.-ben.

A Honvéd drukkerei a "lopás" felett érzett dühüknek többször is skandálás formájában adtak hangot, amire a felcsúti klub és Szöllősi beszólásokkal reagáltak.

Egy interjúban Szöllősi például klasszikus futballkocsma-stílusban tudatlanozta le George Hemingwayt:

https://444.hu/2018/06/02/cicaharc-megint-egymasnak-esett-george-hemingway-es-orban-honved-utalo-zsebfoszerkesztoje

Így torzult el Orbán Viktor hatalomfelfogása

Egy új kormány első törvényei mindig szimbolikus jelentőséggel bírnak, hiszen ha nem jelölik is ki feltétlenül négy év vezetési irányát, mindenképpen rávilágítanak az adott kabinet prioritásaira. Az első Orbán-kormány még odafigyelt rá, hogy közvetlenül hatalomra kerülése után több nagy társadalmi csoportnak a kedvében járjon, a másodiknak az őrült tempójú törvényhozás közben a határon kívüli magyarokra éppúgy volt gondja, mint a pálinkafőzésre, a harmadik már offenzívával indított, hogy aztán eljussunk a negyedik ciklusig, amelynek már a nyitánya is csak erődemonstrációról, elrettentésről és a demokrácia további szűkítéséről szól.

https://24.hu/belfold/2018/06/02/igy-torzult-el-orban-viktor-hatalomfelfogasa/

Plusz 400 ezer szavazót mért a Fidesznek a Nézőpont

 

A kormányalakítást követően tovább erősödött a Fidesz-KDNP támogatottsága – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített felméréséből.

·         A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség körében 42 százalék szimpatizál a kormánypártokkal.

·         Ez az arány a Jobbik esetében 11,

·         az MSZP-nél pedig 6 százalék.

·         A DK és az LMP tábora 3-3 százalékos.

·         A Momentum Mozgalom 2 százalékon,

·         a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékon áll.

·          

https://index.hu/belfold/2018/06/02/plusz_400_ezer_szavazot_mert_a_fidesznek_a_nezopont/

Rétvári Bence a trianoni tragédia egyik fő okát abban látja, hogy "idegen kultúrájú és idegen nyelvű emberek" jöttek tömegével hazánkba

 

Mi, magyarok sosem kérünk többet, mint amit más nemzetek Európában már megkaptak – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Zebegényben, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott önkormányzati megemlékezésen.

http://propeller.hu/itthon/3356052-retvari-bence-trianoni-tragedia-egyik-fo-okat-abban?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

Folytatódik a harc, egymást rakétázták a palesztinok és az izraeliek

 

Rakétákat lőttek ki szombaton Izraelre a Gázai övezetből, amire válaszul a zsidó állam légicsapást mért az övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezet állásaira.

http://propeller.hu/nagyvilag/3356090-folytatodik-harc-egymast-raketaztak-palesztinok-az-izraeliek

SZLOVÉNIA IS ÉRZI AZ ORBÁN-EFFEKTUST

A JOBBOLDAL GYŐZELEMRE KÉSZÜL A VASÁRNAPI VÁLASZTÁSON

Kottász Zoltán Magyar Idők

Orbán Viktor miniszterelnök és a „populista hullám” befolyásáról írnak a nyugati hírügynökségek a vasárnap sorra kerülő szlovén parlamenti választások kapcsán. Déli szomszédunknál nagy a kiábrándultság a politikai elitből, a szavazók egyre nagyobb hányada ért egyet azzal, hogy az illegális bevándorlás jelenti az egyik legnagyobb problémát az ország számára.

https://magyaridok.hu/kulfold/szlovenia-is-erzi-az-orban-effektust-3157099/

NYÁRI SZÜNET

Pilhál György Magyar Idők

Senkit ne tévesszen meg, hogy mostanában nincs kint a placcon a Mi vagyunk a többség! nevezetű gyülekezet – arrafelé nyári hónapokban szünetel a háborgás. (Akárcsak esős napokon, akkor is át szokták ütemezni a randalírozást.) Nehéz ilyenkor összeterelni a csapatot, sokan szabadságukat töltik, vízparton lazítanak, árnyékban fújtatnak.

A hőbörgő is ember. Minderről a felekezet két frontembere, Homonnay Gergely és Gulyás Balázs néptribun nyilatkozott minap a Zoom.hu-nak. Megtudhattuk, aggodalomra nincs ok, senki ne essen kétségbe, ősszel folytatódik az érdemi méltatlankodás, újra ott lesznek az utcán és a köztereken. Önmagukat is értékelték: „Heteket áldoztunk rá az életünkből, de minden perc megérte. Láttuk az emberek arcát, ismeretlenek jöttek oda, hogy »köszönöm«, és sokan megkérdezték, mikor lesz a következő alkalom. Nem hagyhatjuk cserben őket, mert itt állunk a diktatúra kapujában.” (Csak az a piszok rendőrség nem akarja szétverni a dzsemborit – a szerk.)

https://magyaridok.hu/paca/nyari-szunet-3156775/

KIKERÜLT AZ „ELADÓ” TÁBLA SIMICSKA VESZTESÉGES HÍR TELEVÍZIÓJÁRA IS

Magyar Idők

Csupán két napot várt az ország­gyűlési választások után Simicska Lajos, hogy bejelentse, megszünteti a nyolcvanéves fennállását ünnepelni készülő Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót. A Jobbik mögé beállt oligarcha ezzel bebizonyította, hogy a lapkészítők csak eszközök voltak a negyedik kormányzási ciklusára készülő miniszterelnökkel vívott háborújában. Minden bizonnyal a Hír TV-ben dolgozók is megtanulják majd ezt a leckét.

a piaci pletykákat összegyűjtő Figyelő e heti száma azt írta: a Hír TV-re is kikerült az „Eladó” tábla. A potenciá­lis érdeklődők között van Yvonne Dederick, akit – mint a lap írja – „a médiapiac korábban a TV2 tulajdonosaként ismert meg, a szélesebb közönség pedig üzletasszonyként és luxusfeleségként egy reality show-ból”.

A Simicska-média másik zászlóshajója, a Heti Válasz – ismét csak a Figyelő értesülése szerint – a Centrál Médiacsoportot birtokló Varga Zoltán tulajdonába kerülhet a Nők Lapja, a Meglepetés, a Story magazin és 24.hu mellé.

 

https://magyaridok.hu/belfold/kikerult-az-elado-tabla-simicska-veszteseges-hir-televiziojara-is-3151561/

CSINTALAN HAZUDOTT, SIMICSKÁNAK VAN PÉNZE

Szikszai Péter Magyar Idők

Nem kellett volna bezárni a Magyar Nemzetet.

„Ha egyszer elfogy a pénz, akkor otthon is elfogy a pénz” – magyarázta könnyek között, remegő hangon a HírTV-ben Csintalan Sándor a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió bezárásának másnapján, hogy Simicskának üres a zsebe, kénytelen volt utcára tenni kétszáz embert.

A 24.hu összeállítása alapján azonban kiderült, hogy Simicska pénze egyáltalán nem fogyott el. Ha médiája veszteséges is, a plakátcégei több száz milliós bevételt termelnek. Szépen hoznak a konyhára a nagyvállalkozó mezőgazdasági cégei is (16 milliárdot), több milliárdos állami megrendeléseket kap egy korábbi, hosszú távú szerződés révén a Szerencsejáték Zrt-től, és a Közgép is megkapta a 45 milliárdot az M4-es autópálya elkezdett munkálatai miatt.

Ennyi bevételből akár még fenn is lehetett volna tartani a Magyar Nemzetet.

 

https://magyaridok.hu/belfold/csintalan-hazudott-simicskanak-van-penze-3156415/

Nagy-Britannia eddig tapsikolva fogadta az orosz oligarchák milliárdjait, és most nem tud szabadulni tőlük

Az orosz pénz és az Egyesült Királyság perverz kapcsolata nem ma kezdődött. A második világháború után a City kiürült bankjai kapva kaptak a lehetőségen, hogy a Szovjetunió náluk óhajtotta tárolni a dollártartalékait. De az igazi pénzeső a a kilencvenes évek elején kezdett záporozni a szigetországra, amikor 

a nyugati luxustól addig elzárt posztszovjet elit rászabadult a palotákra, jachtokra és ékszerekre.

Sokáig különösebb akadály nélkül vásárolhatták fel a világ legdrágább ingatlanjait és focicsapatait, a cégeik megjelentek a londoni tőzsdén, az ingatlanosok, az ügyvédek, a tanácsadók és a politikusok pedig kitörő örömmel fogadták őket. Még letelepedési engedélyt is szerezhettek mindössze egymillió font befektetésért cserébe. Az aranyvízumok kiadása már nyolc éve folyt nagy sikerrel, amikor 2015-ben kicsit szigorítottak a feltételeken, és megkövetelték, hogy a pénz eredetéről is beszámoljanak a kérelmezők. Az orosz jelentkezők száma azonnal a töredékére esett vissza.

https://444.hu/2018/06/03/nagy-britannia-eddig-tapsikolva-fogadta-az-orosz-oligarchak-milliardjait-es-most-nem-tud-szabadulni-toluk

A volt olasz belügyminiszter nem szeretné, ha Olaszország Magyarországhoz hasonlítana a bevándorlás kérdésében

Olaszország nem szigetelődhet el sem a nemzetközi politikában, sem a migráció terén, nem válhat a Földközi-tenger Magyarországává – nyilatkozta Marco Minniti, a volt olasz balközép kormány belügyminisztere vasárnap, miután utódja, Matteo Salvini csomagolásra szólította fel az olaszországi illegális bevándorlókat, írja az MTI Sárközy Júlia tudósító jelentése alapján.

https://444.hu/2018/06/03/a-volt-olasz-belugyminiszter-nem-szeretne-ha-olaszorszag-magyarorszaghoz-hasonlitana-a-bevandorlas-kerdeseben

A német szélsőjobb vezetője szerint a nácizmus csak madárpiszok Németország történetében

Szerinte Németországnak csodálatos történelme van, ami mellett eltörpül ez a 12 gyalázatos év, amíg Adolf Hitler uralkodhatott. Hitler és pártja 1933 és 1945 között volt hatalmon. Ezen évek során emberek millióit végezték ki politikai okokból, beleértve azt a közel hatmillió zsidót, akik a holokauszt áldozatai lettek.

„Hitler és a nácik csak egy pöttynyi madárkaka több mint ezer éves sikeres német történelemben” – mondta, szavait tapsvihar követte. Az Alternatíva Németországért (AfD) harmadik lett a 2017-es választásokon és jelenleg a legnépszerűbb ellenzéki párt Németországban.

https://444.hu/2018/06/03/a-nemet-szelsojobb-vezetoje-szerint-a-nacizmus-csak-madarpiszok-nemetorszag-torteneteben

A fideszes jelölt nevét 22-szer, az ellenzékiét egyetlen egyszer sem említi a józsefvárosi önkormányzati hetilap

A hat ellenzéki párt által támogatott Győri Péter Facebook-oldalán tette szóvá,hogy

az eheti ingyenes önkormányzati lapban a fideszes Sára Botond nevét 22-szer írták le, addig az övét egyetlen egyszer sem. 

A függetlenként induló Győri joggal kérdezte, hogy "demokratikus nyilvánosság vagy pártpropaganda?" A félreértések elkerülése végett leszögezte: a Józsefváros című újságot közpénzből állítják elő.

https://444.hu/2018/06/02/a-fideszes-jelolt-nevet-22-szer-az-ellenzekiet-egyetlen-egyszer-sem-emliti-a-jozsefvarosi-onkormanyzati-hetilap

És akkor a NER lovagjai elnyerték méltó jutalmukat szolgálataikért

 

Nagy évük volt a kormányhoz hű üzletembereknek; akár 1500 milliárd forintot is elveszíthet Magyarország; egymillió forintnál is magasabb fizetésért csábítanak szakácsokat a Balatonhoz. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

http://hvg.hu/gazdasag/20180603_Es_akkor_a_NER_lovagjai_elnyertek_melto_jutalmukat

BETILTSUK A BALETTOT ÉS MOZARTOT?

Ókovács Szilveszter

A Magyar Idők 2018. június 1-jei számában öles írás jelent megbizonyos N. Horváth Zsófia tollából..

Kimondottan szép, türelmes és a művészettörténet horizontján új fényt hoz az a gondolata, amely egy A hattyúk tava jelenet beillesztése kapcsán arra asszociál: Csajkovszkij muzsikája és ab ovo ez a mű a homoszexualitás propagálására jó csak, és az is csak arra jó, ha egy másik jelenetben, két fiú hülyéskedve lányruhákat próbálgat, majd a végén bohócnak öltözik…

Feljelentem magunkat: minálunk odahaza négy kisgyermek nevelkedik, és nemcsak az fordult már elő, hogy a lányok az anyjuk körömcipőjében csetlenek, hanem olyan is, hogy az én csónakjaimban botlanak. Hova vitetne most engem Zsófia? Azt értem, hogy az Operából el, de hova? Börtönbe, mert vörös csillag is kivetül? De hát a kudarcba fullasztott thatcheri sztrájkok baloldali mozgalmakéi voltak: a bizonyos törvényi tiltás pedig nem arra szól, hogy mondjuk ne lehessen közelit adni egy háborús filmben a szovjet katona tányérsapkájáról… És van még ilyen félreértése jó néhány.

De mit tenne például Mozarttal? A Figaro házassága című „melegpropaganda fércműben” eleve lány énekel fiúszerepet, később az illetőt lánynak öltöztetik, de abban fiúként kell viselkednie.

még bányászgyerekből is lehet balett-táncos, aki nem feltétlen meleg, s a Jóisten legnagyobb igaz­ságossága, hogy bárhova adhat talentumot. „Művészit is – oda is, ahol se vezetékes víz, se gáz, se telefon, se aszfalt, se tömegközlekedés, se közvilágítás. Onnan jövök én is.”

https://magyaridok.hu/velemeny/betiltsuk-a-balettot-es-mozartot-3154681/

Nyáry Krisztián is megszólalt Billy Elliot-ügyben

 

Nyáry Krisztián a Facebookon azt írja, "a Pröhle Gergely vezette Petőfi Irodalmi Múzeum, a Hammerstein Judit vezette Balassi Intézet és az Ókovács Szilveszter vezette Operaház három nagyon különböző intézmény, abban mégis hasonlítanak egymásra, hogy olyan kormánypárti vezetőjük van, aki ad a művészi minőségre, és többnyire politikán túli, szakmai szempontokat próbál érvényesíteni. És abban, hogy a Magyar Idők Orbán János Dénes vezette kulturális rovatában hónapok óta penetránsan durva támadásoknak vannak kitéve, mert baloldaiként – vagy csak nem eléggé jobboldaliként – listázott műveknek és művészeknek is teret adnak."

Mint írja, volt egy költő, akinek három éve – baloldali barátai rosszallása ellenére – bemutatta egy kötetét, és akinek ma is szereti ezt a versét:

Ha kivirágzik is a szabadság
szögesdrót sziszeg a belekben.
Az új világot a fakó szemből
egy másik világ nézi meredten.
Dróthálót takar a haj.
Zsugorodik az agy a melegben.

"Még három éve sem hittem volna, hogy erre az új világra éppen Ókovács Szilveszterrel együtt kell majd rácsodálkoznom. De lehet, hogy csak az agy zsugorodik a melegben" - írja Nyáry. A teljes bejegyzés ide kattintva olvasható:

http://hvg.hu/kultura/20180602_Nyary_Krisztian_Billy_Elliot_Okovacs_Szilveszter

Wittner Mária szerint az unió a magyarok szívcsakráját akarja

Pesti srác díjat kapott Morvai Krisztina. Az Európai Parlamenti képviselő Wittner Máriától vehette át az elismerést, amit a Pesti Srácok Alapítvány nevében nyújtott át egy budaörsi rendezvényen.

A díjátadáskor Wittner Mária '56-os halálraítélt börtönélményeiről és az Európai Unióról is beszélt.

Ahol a szívcsakra van, azt akarják. Ezt akarják, a szívcsakrát. Az fogja uralni a világot. Csakhogy mi magyarok kaptuk a szívcsakrát, mert mi befogadók voltunk mindig és nem gyarmatosítók, és nem raboltuk körbe a fél világot. Azért, hogy utána diktáljunk majd másoknak, akiket kiraboltunk. Mert odadobtak koloncnak a szovjeteknek. Meg komolyan mondom, hogy még azok is különbek voltak, mint ezek - mondta Wittner Mária.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/wittner-maria-az-fogja-uralni-a-vilagot-ahol-a-szivcsakra-van-2461915

Amerika megkapta a magáét a G7-ektől

Kemény kritikát kapott az amerikai pénzügyminiszter a G7 csoportban a fém- és alumínium termékekre kivetett büntetővámok miatt. A világ legfejlettebb országait tömörítő csoportban attól tartanak, hogy az amerikai lépés globális kereskedelmi háborút indíthat el. Donald Trump büntetővámjai ráadásul amerikai munkahelyeket is veszélyeztetnek.

https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/amerika-megkapta-a-magaet-a-g7-ektol-2462221

DK-s mobiltörlő és passzivista társasjáték – Ön mit rendelne a pártok webshopjából?

 

Éppen annak akartuk utánamenni, miből lehet válogatni, ha valamilyen pártokhoz köthető ajándéktárgyat szeretnénk vásárolni, amikor jött a bréking: a Fidesz-honlapról eltűnt a webshop. Ez azonban nem szegte kedvünket: körkép + szavazás.

https://zoom.hu/hir/2018/06/03/dk-s-mobiltorlo-es-passzivista-tarsasjatek-on-mit-rendelne-a-partok-webshopjabol/

Kánaánt ígér a kormány a munkavállalóknak, csak legyen, aki dolgozzon

 

A kormány gazdasági tűzijátékot ígér a következő négy évre, ehhez azonban bármi áron növelni kell a foglalkoztatást. A kormány most a nyugdíjasokban, a kismamákban és a diákmunkásokban bízik – ők menthetik meg a magyar gazdaságot, mert nem lesz, aki dolgozna.

https://zoom.hu/hir/2018/06/03/kanaant-iger-a-kormany-a-munkavallaloknak-csak-legyen-aki-dolgozzon/

A Fidesz európai parlamenti képviselői egyszerűen nem voltak hajlandóak szavazni a nők jogairól

A héten tartott strasbourgi plenáris ülés utolsó napján egy bizonyos McAvan–Šuica-jelentést tárgyalt az Európai Parlament, amely többek között a lányok és nők testi, illetve lelki épségének biztosítása, a gazdasági és szociális jogok, valamint a lányok és nők szerepvállalásának előmozdítása, hangjuk és részvételük erősítése mellett foglalt állást.

Az ülés végén a képviselők szavaztak is a dokumentumról, ám a Fidesz európai parlamenti képviselői nem nyomtak gombot, tartózkodtak a voksolástól. Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István azt írta, a fideszes képviselők nem először tették ezt nőjogi kérdésben: korábban nem támogatták a nők kirekesztésével foglalkozó jelentést, a nők elleni erőszakkal szembeni határozottabb fellépést szorgalmazó dokumentumot, de a vidéken élő nők infrastrukturális, illetve az ellátórendszeri és gyermekgondozási hátrányainak csökkentését célul kitűző jelentést sem. Ujhelyi szerint a mostani tartózkodásnak vélhetően az az oka, hogy a most napirenden lévő állásfoglalás is felszólította a tagállamokat a családon belüli erőszakkal szembeni hatékony fellépést rögzítő isztambuli egyezmény mielőbbi ratifikálására, amit a fideszesek hosszú évek óta akadályoznak Magyarországon.

 

http://m.magyarnarancs.hu/belpol/a-fidesz-europai-parlamenti-kepviseloi-egyszeruen-nem-voltak-hajlandoak-szavazni-a-nok-jogairol-111583

 

Így köszönti a kormány a pedagógusokat: az államtitkár szerint még soha nem volt ilyen jó tanárnak lenni

 

Rétvári Bence csak azt sajnálja, hogy a politikai csatározások elfedték a nagy előrelépéseket.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára köszöntötte a tanárokat pedagógusnap alkalmából, majd rögtön felsorolta, hogy szerinte a kormány mennyi mindent tett a pedagógusokért. Ebből az MTI-ben is olvasható mondatcunamiból pedig egészen úgy tűnhetett, hogy soha nem volt még ilyen jó tanárnak lenni.

http://m.magyarnarancs.hu/feketelyuk/igy-koszonti-a-kormany-a-pedagogusokat-az-allamtitkar-szerint-meg-soha-nem-volt-ilyen-jo-tanarnak-lenni-111587

A Miniszterelnökség közölte: Ameddig van magyar templom, addig van magyar jövő

 

Közleményt adott ki a Miniszterelnökség arról, hogy miket mondott Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Torontói Első Magyar Baptista Gyülekezet templomavató istentiszteletén.

Ez még egy vasárnap délelőttön is nehezen lehetne hír, ám a Miniszterelnökség valamiért az alábbi címet adta a közleménynek:

Ameddig van magyar templom, addig van magyar jövő

Mindebben csak az a meglepő, hogy Szilágyi Péter beszédében ilyesmiről nem volt szó. Mindenesetre megnyugtató, hogy a magyar jövő a magyar templomoktól függ.

http://m.magyarnarancs.hu/feketelyuk/a-miniszterelnokseg-kozolte-ameddig-van-magyar-templom-addig-van-magyar-jovo-111584

Keményen beleszállt a kormányba Vekerdy Tamás: „ma Orbánék ismét az urak és cselédek országát építik”

A közéleti ügyekben is gyakran megszólaló Vekerdy Tamás ismét interjút adott, ezúttal a Magyar Narancsnak fejtette ki: megdöbbenve nézi az ellenzék cselekedeteit, és azt mondja, úgy látni, mintha újra az urak és cselédek országa épülne.

„Ilyen bukásra nem számítottam. Naiv vagyok, de én azt hittem, hogy valamilyen összjáték lesz az ellenzék között, a hódmezővásárhelyi példából is kiindulva. Ezt a teljes őrületet és rohanást az öngyilkosságba, amit például az LMP azóta is csinál, felfogni nem tudom. Az embernek azt kell gondolnia, hogy megbolondultak, vagy pedig egyszerűen a Fidesz dolgozik határozottan és erősen ezen a vonalon” – mondta Vekerdy. 

Volt idő az elmúlt nyolc évben, amikor a pszichológus el tudta volna képzelni, hogy az Orbán-rendszer konszolidálódni fog, de ma hiába szeretné, ezt már nem tartja elképzelhetőnek:

http://168ora.hu/itthon/kemenyen-beleszallt-a-kormanyba-vekerdy-tamas-ma-orbanek-ismet-az-urak-es-cseledek-orszagat-epitik-150859

Csontos Csaba: „a költözésünk vészjelzés”

Soros György semmilyen politikai befolyásra nem törekedett és törekszik Magyarországon. Sem menekült, sem más ügyben – állítja Csontos Csaba. Az éppen Berlinbe telepedés álló Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti szóvivője kizárólag hatalomtechnikai lépésnek tartja a közellenséggé kreálásukat, szerinte Sorosnak nincs olyan tevékenysége, amely ezt indokolhatta volna. Ugyanakkor: ha Orbánnak bármi gondja is volt azzal, hogy Soros György írt néhány cikket, vagy nyilatkozott a migráció ügyében, akkor bármikor beszélhettek volna. Megvolt a lehetősége erre.

http://168ora.hu/itthon/csontos-csaba-a-koltozesunk-veszjelzes-150557

Ferenc pápa áldása mellett Orbán Viktor „minket ostromló tömegekkel és ideológiákkal" szembeni harcra szólító levelét olvasták fel a szentmisén

A debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegye megalapításának 25. évforduló alkalmából ünnepi szentmisét tartottak szombaton Debrecenben, a Szent-Anna székesegyházban, amelyen részt vettek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, a határon túli magyar egyházmegyék főpásztorai, a testvéregyházak vezetői, világi méltóságok és az egyházmegye hívő közössége. A ceremónián bemutatták a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus országjárásra induló missziós keresztjét, ismertették Ferenc pápa apostoli áldását, majd pedig felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyben a kormányfő arra figyelmeztet, hogy „olyan időket élünk, amikor keresztény értékeink, életformánk megőrzése és megtartása komoly kihívássá vált.”

A miniszterelnök szerint „ezért most nem elég hivatkozni a keresztény kultúránkra, de meg is kell mutatni az erejét: könyörülettel fordulva az elesettek felé, kiállva az üldözött testvéreink mellett, és hitvalló közösséget állítva a minket ostromló tömegekkel és ideológiákkal szemben.”

„Őrizzék meg hitüket, keresztény értékeiket, a következő százszor 25 évben is erősítsék tovább az egyházmegye közösségeit” - kívánta a jelenlevőknek levelében a miniszterelnök.

http://168ora.hu/itthon/ferenc-papa-aldasa-mellett-orban-viktor-minket-ostromlo-tomegekkel-es-ideologiakkal-szembeni-harcra-szolito-levelet-olvastak-fel-a-szentmisen-150839

Tamás Ervin: Becsületbeli ügy

Hogy mit és hogyan tett Kósa Lajos Debrecenért, vannak róla különböző sejtések, de tény, mostanában nem bumlizta végig az országot a közszereplésért, s mint utóbb kiderült, hiba is lett volna. Korábban sem vált be.

Mindenesetre Kósa szerint Lázár János becsületbeli ügye lesz Hódmezővásárhely visszaszerzése, s ahogyan az már most kivehető, nem jelent mást, mint kikészíteni a jelenlegi polgármestert, s ameddig le nem mond, vele együtt a várost is.

Márki-Zay mintha képes lenne átlépni bal- és jobboldali árkokon, s ennek lépten-nyomon hangot is ad. Láthatóan az ő nagy kísérlete sem fejeződött be az áprilisi választás kudarcával.

Brutális kiiktatása az alföldi város közéletéből kétélű fegyver, küzdelmét bukása még inkább országos méretűvé növelheti, s aligha fog kihátrálni, visszavonulva népes családja körébe.

Ne ringassuk magunkat ábrándokba, tartózkodjunk „a tűpontos” előrejelzéstől, kik mit és hogyan fognak cselekedni ebben a sokszereplős helyi sakkjátszmában. Bitang nehéz lesz pattra játszani. Kósa Lajos persze habozás nélkül mattot jósol, mert szerinte Lázár becsületbeli ügye megszabadítani kedves városát Márki-Zaytól. Márpedig ő csak tudja, mi is az a becsületbeli ügy. 

http://168ora.hu/velemeny/tamas-ervin-becsuletbeli-ugy-150814

Kertész Ákos: 1914, július 28.

A Kanadában élő magyar író esszéje az Amerikai Népszavának.

Kétezer éve a názáreti rabbi kimondta Mózes nyomán: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Te vagy a mérce. Amit nem kívánsz magadnak, te se kövesd el a felebarátod ellen. És még valami: MINDEN EMBER a te felebarátod. A szó elhangzott, visszavonni nem lehetett, hát meggyilkolták, aki kimondta. De a gondolat tovább élt, így a Názáreti föltámadott.

Ama különös nyáréjszakáig minden erkölcs, minden törvény a Názáreti szavaira épült, ha betartották, ha nem. És aki megszegte, bűnös volt, ha bűnhődött érte, ha nem.

De akkor újra megölték a Názáretit – vele a törvényt, a morált, a szeretetet. Azóta mindent szabad, amit csak az Ember bomlott fantáziája ki bír agyalni egymás és az élet elpusztítására a Bolygón.

És nem számít többé, hogy élnek dolgozók itt, költők is bűntelen, és csecsszopók….1

Őket sajnálom. És az állatokat. Ők ártatlanok.

https://nepszava.us/kertesz-akos-1914-julius-28/

ORBÁN VIKTOR VIDEÓÜZENETÉT VETÍTETTÉK LE A TÖBB TÍZEZER MACEDÓN TÜNTETŐNEK

MTI

A Macedónia győzni fog mottót hordozó tiltakozó rendezvényen levetítették Orbán Viktor videoüzenetét is. A magyar miniszterelnök támogatásáról biztosította a VMRO-DPMNE-t és Hrisztijan Mickoszki pártelnököt.

Több tízezren tüntettek a macedón kormány ellen szombaton Szkopjéban, a legnagyobb jobboldali ellenzéki párt támogatói az ország nevének megváltoztatása ellen, illetve előrehozott választások kiírása mellett álltak ki.

A macedón sajtó beszámolói szerint a légi felvételek alapján megállapítható, hogy mintegy 50-60 ezren gyűltek össze szombaton a szkopjei kormány épülete előtt.

A Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) szimpatizánsai szerint Zoran Zaev szociáldemokrata miniszterelnök nem tartotta be az egy évvel ezelőtti kormányalakításkor tett ígéreteit, és nem javított az ország gazdasági helyzetén, illetve nem gyorsította fel Macedónia euroatlanti integrációját. Ez utóbbinak feltétele a Görögországgal 27 éve fennálló névvita rendezése.

https://magyaridok.hu/kulfold/orban-viktor-videouzenetet-vetitettek-le-a-tobb-tizezer-macedon-tuntetonek-3158698/

Soros György köztársasági elnökjelöltjének állampárti múltja

ORIGO2018.06.03. 15:35

A Demszky Gábor-féle ELTE-s maoista társasággal kapcsolatos iratokban többször megjegyzik, hogy a csoport tagjainak jelentős részének védettsége, állampárti, állambiztonsági védőhálója van - írja a Pesti Srácok rendkívül izgalmas, az állampárti múlt világába kalauzoló írása. A cikkből kiderült, hogy Majtényi László anyja az ÁVH, majd a BM hadnagya volt, titkos ügykezelő, idősebb korában pedig marxizmus-leninizmust oktatott a BM-ben. Nevelőapja a Honvédelmi Minisztérium kinevezett polgári alkalmazottja volt, apja pedig rendőrtiszt. Saját maga pedig az ELTE elvégzése után rögtön a hadiüzemként védett és kezelt MAHART jogtanácsosa lett. Ismert, ez a Majtényi László volt a komplett baloldal köztársasági elnökjelöltje tavaly márciusban, aki az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökeként súlyos Soros-pénzek felett diszponált. Összeér a két világ.

 

http://www.origo.hu/itthon/20180603-majtenyi-laszlo-es-csaladjanak-multja-oknyomozo-iras.html

Előbb hűl ki a nap

Interjú Mezey György egykori szövetségi kapitánnyal

A felejthető magyar bajnokság befejezése, a különleges Bl-döntő, a közelgő világbajnokság újra fölveti a hazai drukkereket régóta gyötrő kérdéseket: miért olyan nagy a különbség a magyar és a világfutball között, miért nem vagyunk ott most sem a vb-n? A kérdéseket dr. Mezey Györgynek tesszük fel, a háború utáni kapitányok sorában Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv után a legsikeresebbnek, akit 1985-ben Európában az év szövetségi kapitányának választották. És akivel legutóbb 1986-ban – 32 éve! – vettünk részt világbajnokságon. Igaz, csúnyán leszerepeltünk. Legalábbis ahhoz képest, hogy 1985-ben egy ideig a magyar válogatott világelső volt a nemzetek ranglistáján. S még a kudarcos vébé után is az első tízben voltunk.

"Vezető klubom játékosai bundameccs után helikopterrel menekültek az utolsó bajnoki mérkőzésükről két héttel a VB- re indulás előtt. Kulcsjátékosaim mind az utolsó pillanatig külföldi szerződésekről tárgyaltak. Volt, akit a szovjet mérkőzés délelőttjén láttam a szálló halljában tárgyalni Platini apjával, aki akkor játékosügynök volt. Én megtanultam, és mindenkinek meg kell tanulnia a leckét: a futball igazságos. Büntet, ha vétkeznek ellene."

https://www.es.hu/cikk/2018-06-01/szale-laszlo/elobb-hul-ki-a-nap.html

Szlovéniában nyert Orbán embere, de aligha kerül kormányra

 

A Janez Jansa volt miniszterelnök vezette ellenzéki jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) győzött a vasárnapi szlovéniai előre hozott parlamenti választásokon. Az osztrák hírügynökség esti jelentése szerint 25 mandátumot szereztek a 90-ből, de szövetségesük csak hetet, így Jansa maradhat ellenzékben.

 

http://hvg.hu/vilag/20180603_Szloveniaban_nyert_Orban_ellene_de_aligha_kerul_kormanyra

Toroczkai megvádolta a Jobbik vezetőit

Sneider nem cáfolta, hogy Juhász Pétert és társait szerették volna pénzelni a pártkasszából, „Gyurcsány és Bajnai embereinek” megsegítéséről állítólag a levelezőlistán is szó volt

Magyar Hírlap

A Jobbik elnöksége által kiszorítani kívánt Toroczkai László azzal vádolja a párt több vezetőjét, hogy pénzzel akarták segíteni az Együtt vezetőit.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, Szabó Gábor pártigazgató és Sövegjártó Kristóf, Vona Gábor tanácsadója a választási bukás után megpróbálta rávenni a Jobbik elnökségét, hogy a pártkasszából vagy az Alfahíren rendezett nyilvános gyűjtésből pénzzel segítsék az Együtt vezetőit – írta a Facebookon péntek este Toroczkai László, a Jobbik volt alelnöke. A nőverő Juhász Péter szombaton szintén a közösségi oldalán, élő videóban jelentette be az Együtt megszűnését. A mikropártnak azért kellett visszafizetnie az állami támogatást, mert egy százalékot sem ért el a választáson.

http://magyarhirlap.hu/cikk/119846/Toroczkai_megvadolta_a_Jobbik_vezetoit

Jobbágyi Zsófia Könnyűvérű nők, töketlen férfiak

Álláspont. A család iránti vágy belső döntések kérdése, és akiben tényleg megvan rá a szándék, előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de megtalálja a számításait

Magyar Hírlap 

Nem lehet parancsra szülővé válni – ez csak egy a sok ezer dühös, sértett és felháborodott reakció közül, amelyek a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom egy hete közzétett, és azóta a világhálón nagy kört futott videójára érkeztek. Ezekkel a kommentekkel egyetlen megállapítás hoz csak közös nevezőre: a „felhívás”, amit a videóban szereplő Budaházy Edda – aki egyébként a mozgalom vezetője – közöl, még annak a háromgyermekes, boldog házasságban élő édesanyának is elveszi a kedvét az élettől, aki épp a negyedik gyerek kihordását tervezi. Budaházy Edda ugyanis gyakorlatilag hazaárulónak nevezi azokat, akik „nem szülnek legalább még egy magyart”. 

Egy ilyen videón az ember röhög egy jót. Persze nem is Magyarország lenne, ha a baloldali értelmiség, a liberális jogvédők és a celebvilág frusztráltabb fele nem fröcsögte volna tele habzó szájjal a világot arról, hogy ugyan hogyan várhatná el tőlük bárki is, hogy harminc-negyven éves koruk között vagy netán előbb családot alapítsanak, hogy ha egy: nyomorog az ország, kettő: a férfiak mind „töketlenek” vagy „szociopaták”, a nők pedig buták és könnyűvérűek, három: hadd valósítsam már meg önmagam, nekem ne parancsolgasson senki. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/119839/Konnyuveru_nok_toketlen_ferfiak