2018, június 14 - 06:31 Sajtószemle

Az elmúlt fél évben a Konzum közvetlen és közvetett módon 18 belföldi és 5 külföldi szálloda tulajdonát szerezte, illetve szerzi meg, ezzel együtt érdekeltségébe került a Hunguest Hotels Zrt. is.

A Konzum részvényeivel a BÉT prémium kategóriában kereskednek, a 25 forint névértékű részvények keddi záróára 3195 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3789 forint, a legalacsonyabb pedig 410 forint volt.

https://444.hu/2018/06/12/meszaros-lorincek-ket-osztrak-szallodat-egy-montenegroi-wellness-hotelt-es-a-szegedi-aquapolist-kebeleztek-be-eddig-a-heten

A Fidesz az Alaptörvénybe emelné a keresztény kultúra védelmét

 

A parlament törvényalkotási bizottságának fideszes tagjai az esti órákban módosító szándékjavaslatot nyújtottak be az Alaptörvény már benyújtott módosító javaslatához. A dokumentumot Harangozó Tamás, a törvényalkotási bizottság szocialista alelnöke posztolta ki a Facebook-on. A bizottság holnap reggel ülésezik.

Íme a jogalkotás legalja. A fidesz egy éjszaka alatt újra módosítja az alaptörvénymódosítását. Teljesen törvénytelenül olyan új szabályokat tesz bele, amik az eredeti javaslatban nem szerepeltek. Ezért egy kistelepülési jegyzőt is ki kéne rúgni, ezek meg majd holnap 9:30-kor többségi szavazással megállapítják, hogy minden rendben. Szégyenei az egész országnak. Ja, este fél nyolc elött pár perccel küldték meg a képviselőknek. Más nem is láthatná a bizottsági ülésig. Hajrá Magyarország!

https://index.hu/belfold/2018/06/13/alkotmanymodositas_kereszteny_kultura_hajlektalansag/

Elérhető lett az Országházból is a Kuruc.info

 

Csaknem öt éven át nem volt elérhető az Országház és a Képviselői Irodaház (a Fehér Ház) számítógépeiről a Kuruc.info, ám a héten már nem volt technikai akadálya a szélsőjobboldali (homofób, antiszemita, idegen- és cigánygyűlölő) portál olvasásának – hívta fel a figyelmünket egy fehér házi dolgozó.

Az ügyben kerestük az Országgyűlés Hivatalát is, amint válaszolnak, a cikket frissítjük.

https://index.hu/belfold/2018/06/13/elerheto_lett_az_orszaghazbol_is_a_kurucinfo/

 

Megkezdődött az ostrom, ami milliókat taszíthat az éhhalál szélére

 

Nem várt tovább az Egyesült Államokra az elűzött jemeni kormányt támogató, Szaúd-Arábia vezette koalíció, és 

SZERDA REGGEL MEGROHAMOZTA A LEGFONTOSABB JEMENI KIKÖTŐVÁROST.

A koalíciós erők napfelkelte indították meg konvojaikat a vonalaiktól a 15 kilométerre lévő város felé.  A száműzetésben működő jemeni kormányhoz hű erők és az Egyesült Arab Emírségek hadserege által irányított irreguláris erők már az elmúlt napokban fokozatosan közelítettek Hodeida felé, amely 150 kilométerrel délre van a fővárostól, a húszik kezén lévő Szanaától.

Hajnalban a szaúdi tengerészet hajói megközelítették a kikötőt, de meg nem erősített hírek szerint egy hajót azonnal kilőttek a húszik, mire a flottilla visszavonult a nyílt vizekre. A hajó - melynek nevéről nem jelentek meg információk - legénységét helikopterekkel próbálják kimenteni.

 

https://index.hu/kulfold/2018/06/13/jemen_hodeida_roham/#

 

A kormánypárti Figyelő beszólt a saját tulajdonosának, Ungár Péternek

 

Ungár Péter egy múlt pénteki Facebook-bejegyzésében üzent a fideszes propagandistáknak. Az ügy előzménye, hogy az Echo Tv egyik műsorában kormánypárti újságírók derültek jókat jobboldali lapok megszűnésén, köztük például a Magyar Nemzeten.

Ungár erre reagálva azt írta: "Egyszer a NER-nek is vége lesz és akkor mi sem leszünk veletek méltányosak. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten".

Az állásfoglás úgy zárul, hogy remélik, hogy "Ungár Péter csak az első felindulásában ragadtatta magát ilyen mondatokra, és a későbbiekben tartózkodni fog a hasonló megfogalmazásoktól", és hogy sajtóügyekben legközelebb megfontoltabban nyilvánul majd meg, mert "ez neki, és pártjának is több hasznot hozhat majd".

http://hvg.hu/itthon/20180613_A_kormanyparti_Figyelo_beszolt_a_sajat_tulajdonosanak_Ungar_Peternek

Donald Trump leostobázta Robert De Nirót

 

"Robert De Niro, egy nagyon alacsony IQ-jú személy túl sok ütést kapott a fejére igazi bokszolóktól a filmjeiben" - írta a Twitterén Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke csöppet megsértődött azon, hogy De Niro a Tony-díj átadóján káromkodásokkal teli beszédben küldte el melegebb éghajlatra.

https://444.hu/2018/06/13/donald-trump-leostobazta-robert-de-nirot

Úgy tűnik, hogy Trump előbb szólt a kínaiaknak, mint saját hadseregének a dél-koreaiakkal közös hadgyakorlatok leállításáról

Minden jel arra utal, hogy Donald Trump előbb tájékoztatta a rivális Kínát, mint saját hadseregét arról a váratlan döntéséről, hogy beszünteti a közös dél-koreai-amerikai hadgyakorlatokat. Ez volt a legmeglepőbb eredménye Trump és Kim Dzsongun keddi, történelmi csúcstalálkozójának.

A közös dél-koreai-amerikai hadgyakorlatoknak nagyon komoly szerepük van Dél-Korea biztonságának garantálásában. Egyrészt állandó figyelmeztetésként szolgál Észak-Koreának arról, hogy milyen képességekkel rendelkeznek a Dél-Koreában állomásozó amerikai erők, és hogy milyen gördülékenyen tudnak együttműködni a déli hadsereggel. Másrészt fontos szerepük van a csapatok harckészültségének fenntartásában, és a gördülékeny együttműködés begyakorlásában.

https://444.hu/2018/06/13/ugy-tunik-hogy-trump-elobb-szolt-a-kinaiaknak-mint-sajat-hadseregenek-a-del-koreaiakkal-kozos-hadgyakorlatok-leallitasarol

Mit látott volna Orbán Viktor a kórházban, ha kivárja a sorát?

Én álltam ott kedden reggel annak a kórháznak a folyosóján, ahová Orbán Viktor érkezett megtestőrei és a kórház igazgatójának kíséretében egy gyors orvosi vizsgálatra.

Leírom ezért most neki, mit látott és tapasztalt volna, ha leül, és kivárja a sorát ebben a kívülről régi, belülről látszatra tetszetős, fehérre festett falú, modern bútorokkal berendezett, de mégiscsak felébe-harmadába felújított egészségügyi intézményben, amelyen a közpénzekkel más területeken igencsak bőkezűen bánó állam mintha csak azt akarta volna demonstrálni, hogy emberek, tudunk mi takarékosak is lenni, ha akarunk.

·         Ha Orbán Viktor reggel nyolckor ült volna le a váróba, körülbelül négy-öt óra múlva jutott volna be az orvoshoz. Ezt onnan tudom, hogy kb. két óra várakozás után én is feladtam. Elmentem, majd fél 12-re visszatértem, de akkor még mindig olyanok álltak az ajtó előtt, akik aznap fél nyolcra érkeztek.

·         Egyáltalán nem biztos, hogy le tudott volna ülni. Ebben a korszerűen és takarékosan felújított állami egészségügyi intézményben ugyanis három közvetlenül egymás mellett lévő rendelőre 5, azaz összesen öt darab szék jut a rendkívül szűk, levegőtlen váróban. A távolabbi rendelőkhöz is vannak székek, de messzebb ugye nem érdemes leülni, mert ahol nincsenek sorszámok, ott az ember csak úgy jut be, ha mutatja magát.

·         Egyáltalán nem biztos, hogy levegőt tudott volna venni. Ezen a körülbelül 5 négyzetméternyi szűk helyen ugyanis 10-15 ember ül és áll, ablak viszont nincs sehol – azt valahogy kifelejtették. Van egy szellőzőnek látszó szerelvény a falon, de abból nem jön levegő. Légkondi? Ugyan! De konnektor sincs, úgyhogy az egyik asszisztens (hála neki) egy szomszédos helyiségből hosszabbítóval hozott oda áramot, hogy üzembe helyezzen egy nyomorult álló ventilátort, ami különösen jót tehetett mondjuk a fül-orr-gégészeti problémákkal várakozó betegeknek.

·         Valószínűleg teljesen átizzadta volna az ingét a szlovák miniszterelnökkel való találkozó előtt. A váróban ugyanis ventilátorral együtt is kb. 28-30 fok volt. Igen, a korszerű magyar állami egészségügyben májustól szeptemberig szaunával kedveskednek a betegeknek a vizsgálatok előtt.

·         Hallhatta volna, hogy az egyik asszisztens arra panaszkodik a betegeknek, hogy csak egy számítógépük van. Gyorsabban menne a vizsgálat, ha neki is lenne, de a doktor úrnak is kell, így nincs más megoldás: a doktor úr vizsgál, és ő használja a gépet is. 

·         Lejegyzetelhette volna a vele együtt várakozók pontos családi és keresztnevét. Akit ugyanis vizsgálatra hívtak, annak jó hangosan mondták a nevét, hogy az egész folyosó hallja (GDPR?)

·         Edzhette volna az arcmemóriáját. Miután sorszámokat nem osztanak a várakozóknak, a betegeknek egymás között kell beosztaniuk a sorrendet: „Maga már itt volt, ugye, amikor én jöttem? Akkor maga után én következem?"

·         Szomorúan láthatta volna, hogy a gondosan kezelt közpénzből bármilyen szép fehérre is festették a falakat, a felújításkor arra nem gondoltak, hogy a falnak támaszkodva úgynevezett betegek fognak majd állni a kórház rendkívül szűk folyosóján, és a szép fehér falon már most sárgás, barnás, zsíros foltok éktelenkednek (lemosható burkolat esetleg?).

·         Amikor a 28-30 fokos folyosói szaunából és a fokozottan oxigénhiányos környezetből végre bejutott volna a vizsgálóba, akkor inkább visszafordult volna. Mert abban a szobában, ahol a doktor úr reggel fél nyolc óta megállás nélkül látta el a betegeket, még kevesebb levegő és mellé 31-32 fok volt.  

az épp akkor bejutott beteget. „Ugye nem baj?” – vigasztalta együttérzően az asszisztens a folyosón, aki ezen végül is nem volt annyira felháborodva. Nem telt el sok idő, a kormányfő már jött is ki, megköszönte a türelmünket, és távozott. A kiküldött beteg ismét beléphetett az ajtón.

https://index.hu/belfold/2018/06/13/egeszsegugy_korhaz_orban_viktor_betegek/

Szanyi Tibor: Ha muszáj, együtt halok meg az MSZP-vel

 Az idén 29 éves párt viszont mára nem csak elfáradt, hanem Szanyi szerint

három egymást követő parlamenti választási vereség, csökkenő tagság és a csődközeli helyzet miatt az MSZP mint projekt már aligha menthető”.

A politikai, szervezeti és anyagi zuhanást egy új párt állíthatta volna meg – mondta, ráadásul „az MSZP brandje sem a szavazóknak, sem a politikai szövetségeseknek nem vonzó már”.

Szanyi az MSZP reménytelen helyzetének okát abban is látja, hogy nem tudott választ adni a nagyváros–vidék-ellentétre, a két életforma közt egyre szélesebbre nyíló olló problémájára, de az is rossz jel, hogy az MSZP „elszektásodott”. Utóbbi jelenséget azzal magyarázta: „Ha zsugorodsz, egyre inkább ragaszkodsz ahhoz a kevéshez, ami még maradt, és még kevésbé akarsz változtatni bármin is”.

https://zoom.hu/hir/2018/06/13/szanyi-tibor-ha-muszaj-egyutt-halok-meg-az-mszp-vel/

Gábor György: Az egyháznak távolságot kell tartania a hatalomtól

Sorra vette Székely János megyéspüspök a kereszténység történelmei bűneit, reagálva azokra a kijelentésekre, amelyek szerint milliókra tehető a kereszténység halálos áldozatainak száma. Gábor György szerint hullahegyeket összehasonlítani relativizálás.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban esik szó az úgynevezett közbeszédben arról, hogy a történelem során hány halálos áldozatot követelt a kereszténység. Legutóbb, ahogyan a SZEMlélek blog kiszúrta, a nyugat.hu egyik cikke alatti hozzászólásokban írták többen: a kereszténység miatt milliók vesztették életüket. (A portál írása egyébként arról számolt be, hogy Brenner János boldoggá avatása kapcsán a szombathelyi emlékművön a vörös csillagot kicserélték egy keresztre.) A kommentek láttán Székely János szombathelyi megyéspüspök Facebook-jegyzetben igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba a keresztények történelmi szerepéről.

„Volt, aki azt írta, hogy a kereszténység nevében több mint 800 millió embert gyilkoltak meg a történelem folyamán. Engedjék meg, hogy röviden megpróbáljak válaszolni és elmondani, ahogyan én látom. A keresztények valóban követtek el sok-sok bűnt, néha szörnyűségeket is a történelem folyamán. Ez a kereszténység nagy szégyene és fájdalma azóta is”

– írta elöljáróban, önkritikusan a püspök

. https://zoom.hu/hir/2018/06/13/gabor-gyorgy-az-egyhaznak-tavolsagot-kell-tartania-a-hatalomtol/

Írna tanulmányt 9,5 millióért? Az EU fizeti, az Orbán-kormány elveszíti

Uniós pénzből kidolgozott mintaprogramnak kellene működnie abban a lovasközpontban, ahol a hvg.hu két hónapja gyerekek és sportolók helyett csak Czerván György fideszes államtitkár vejét találta. Azonban a programról szóló tanulmánynak minden példánya furcsa módon eltűnt, miután 9,5 millió forintot adtak érte közpénzből. Pedig szívesen elolvastuk volna a szakmai anyagot, amelyet Czerván bizalmasa intézett, hogy ez alapján illesszék a lovasoktatást a mindennapos testneveléshez és "elmélyítsék ló és ember kapcsolatát".

Majdnem tízmillió forintnyi közpénz elherdálása még egy hírt sem érdemel manapság, amikor naponta derülnek ki aggályos dolgok a tíz- és százmilliós beruházásokról. De létezik egy tanulmány, amelyet nem egyszerűen mi, adófizetők fizettünk, hanem valódi NER-tanmese:

·         megrendelték, mondván, közcélú, mert majd ez alapján fogják fejleszteni a lovassport egyik ágát,

·         az indoklásba jolly jokerként belevették a gyerekeket/oktatási célt, hiszen akkor nem is kérdés a szükségessége,

·         kifizették állami támogatásból,

·         eltárolták (behajították egy fiókba?) egy állami háttérintézményben,

·         végül nem valósult meg az ebben kidolgozott projekt, sőt, a lovasközpontban a gyerekek és a sportolók helyett csak a fideszes államtitkár vejét találtuk,

·         mikor közérdekű adatként meg akartuk ismerni, mégis miért fizettünk/minek kellett volna megvalósulnia, kiderült, hogy az egymásra mutogató állami szervek közt valahol nyoma veszett a költséges szakmai műnek.

http://hvg.hu/itthon/20180613_Irjon_tanulmanyt_95_millioert_Ugyis_elveszik_majd_valahol

Trócsányi László: az EU ne üsse bele az orrát a bírósági rendszer átalakításába!

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

 2018. június 13. - Szelestey

• Az ENSZ emberi jogi nagykövete szerint más államokat is megfertőzhet Európában, hogy a magyar és a lengyel kormány folyamatosan megnyirbálja a demokráciát

• Most ugyan megmenekült a Földközi-tengeren hányódó több mint 600 menekült, de ha egyes országok azt mondják, hogy a csónak megtelt és nincs egységes migránspolitika, abból még nagy gáz lehet

• Meghökkenést váltott ki Orbán Viktor újabb provokatív kijelentése, mármint Olaszország végre megmutatta, miként kell a nem kívánatos jövevényekkel (el)bánni, bár a példaadásban éppenséggel Magyarország is élen jár

http://b1.blog.hu/2018/06/13/trocsanyi_laszlo_az_eu_ne_usse_bele_az_orrat_a_birosagi_rendszer_atalakitasaba

Paul Lendvai: az ellenzék csak a tekintélyelvű rendszer látszatdemokráciájának legitimálására jó, mindent meghatároz Orbán abszolút hatalma

 Nemzetközi lapszemle  Szelestyei Lajos

·         Trump brutális nyomulása láttán Merkelnek Európa a fontos, ezért hajlandó hangot váltani még Orbánnal szemben is.

·         Az amerikai elnök a magyar kormányfőtől vette át a permanens megosztás stratégiáját, csak utóbbi rafináltabban csinálja és úgy gondolja, hogy a földrészen neki áll a zászló.

·         Megkövette Soros Györgyöt a népszerű amerikai tévésorozat szélsőjobbos sztárja.

 

http://b1.blog.hu/2018/06/12/merkel_mintha_citromba_harapott_volna_ugy_dicserte_orbant_de_europaert_meg_ezt_is_megtette

Emberiesség elleni bűncselekmény miatt vinnék Hágába Orbánékat

2018. június 7.

Dr. Bodai Beáta ügyvéd készített beadványt Orbán Viktor és az egész Fidesz vezérkar ellen. 

A beadványt bárki benyújthatja angol nyelven (lásd lentebb), papírformában az alábbi címre elküldve. A szöveg magyar fordítását is közöljük.

http://www.amiidonk.hu/hirek/belfold/emberiesseg-elleni-buncselekmeny-miatt-vinnek-hagaba-orbanekat/

A parti védmű mellett szavaztak a közgyűlésben

A kormánypárt az óbudai polgármester korábbi javaslata mellett nyomott gombot, miszerint nem a fövenyen, hanem a parti magántelkek szélén futna a majdani védmű.

A parton, ám a vízparttól az eddigi tervekhez képest valamivel távolabb, a dunai sétány bal partján, a mai magántelkek szélén futó sávban - úgynevezett kerítésvonalon - épülhet majdan az árvízvédelmi védmű - döntött a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége.

Már ha épül: a közgyűlés igenje ugyanis arra vonatkozik, hogy a közgyűlés ezt a védvonalat támogatja, ám a végleges döntést csak a kerítésvonali verzióról készült műszaki tanulmány illetve költségelemzés alapján hoz.

Azaz: a Tarlós István vezette városvezetés egy év után immáron véglegesen visszalépett a tavaly áprilisban eldöntött, akkor még a vízparthoz közelebb eső, környezetromboló védvonal tervétől.

A környezetvédőknek kicsit győzelem, mivel elhárult a városháza által korábban szorgalmazott, a Római-partra jellemző parti föveny és a galériaerdő elpusztításával járó védmű verziója, illetve az újabb háttérvizsgálatok elkészítésével újabb 1-1,5 év nyugalmat kapott a Római-part. Ugyanakkor egyelőre nem ismert, hogy pontosan milyen műszaki paraméterekkel épülne fel a most megszavazott „kerítésvonali” védmű, így azt sem tudni, hogy miatta mennyi fát kellene később kivágni. A teljes győzelem a környezetvédők számára az lenne, ha a part érintetlen maradna, a vízparttól távolabb, a jelenlegi, a Királyok-Nánási úton futó védvonal maradna a fő védvonal.

http://nepszava.hu/cikk/1162103-a-parti-vedmu-mellett-szavaztak-a-kozgyulesben

Tanév hosszabbítás - Egymást cáfolják az emberminisztériumban

Úgy tűnik, az oktatásért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) sem tudják biztosan, mit tervez a kormány az iskolai tanév meghosszabbításával kapcsolatban. Megírtuk: kormányzati források szerint már jövőre két héttel megrövidíthetik a nyári szünetet az általános iskolákban, ebben a két hétben a diákok "táborszerű" foglalkozásokon vehetnének részt. Az Emmi szerint nem igaz, amit keddi cikkünkben állítottunk, a kormány nem tervezi a tanév meghosszabbítását.

Csakhogy Palkovics László akkori oktatási államtitkár már tavaly áprilisban arról beszélt a Liga Szakszervezetek konferenciáján, hogy a kormány elképzelései között szerepel a tanév meghosszabbítása, mégpedig iskolai táborokon keresztül. Tavaly júniusban pedig Maruzsa Zoltán oktatási helyettes államtitkár nyilatkozott úgy az InfoRádióban: zajlik az "együttgondolkodás" a tanév meghosszabbításáról. Kijelentette: ha megvalósul, akkor az csak a már említett táborozási koncepció alapján történik meg, akár az iskolaépületekben megszervezve.

Ezek alapján az Emmi cáfolatából az olvasható ki, hogy az oktatási államtitkár és a helyettes államtitkár korábbi nyilatkozatai sem igazak.

http://nepszava.hu/cikk/1162100-tanev-hosszabbitas---egymast-cafoljak-az-emberminiszteriumban

Nyári szünet: Kásler a saját minisztériumát cáfolta meg

 

A tanév rendjének változása „erős diszkusszió” tárgya, még nincs döntés a témában - jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Inforádióban kedd este.

 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyari_szunet_kasler_a_sajat_miniszteriumat_cafolta_meg.664236.html

 

 írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Őfelsége bírósága

Egész pontosan: Őfelsége Alkotmánybírósága. Arról a legfőbb döntéshozó testületről beszélek, melynek feladata „az Alaptörvényben biztosított jogok védelme, a jogrendszer belső összhangjának megőrzése, valamint a hatalommegosztás elvének érvényre juttatása” lenne. Ők azok, akik nem mernek döntést hozni olyan ügyekben, amelyek „politikailag kényesek”, magyarán amelyek Őfelségének nem tetszenének.

Stumpf István különvéleménye részletezi legvilágosabban az egyet nem értés okait. Szerinte a felfüggesztés egyetlen feltétele sem valósult meg. Nem tekinthető „előkérdésnek” sem a kötelezettségszegési eljárás, sem az EU Bíróságának (EUB) döntése. A luxemburgi bíróság azt vizsgálja, vajon egy törvény ellentétes-e az uniós joggal, míg az AB feladata annak vizsgálata, hogy az adott törvény nem ütközik-e a magyar Alaptörvénybe. Ez utóbbit az AB-nak mindenképpen el kell döntenie, függetlenül az EUB határozatától. Akkor meg mire ez a késlekedés, teszi fel Stumpf a logikus kérdést. „Korábban a bírák idő előtti nyugdíjazása kapcsán folytatott eljárást sem függesztette fel az Alkotmánybíróság az EUB eljárására tekintettel”- írja. (Tanúsíthatom.)

Az Európai Unió Bírósága és a Törvényszék átlagosan több mint 16 hónap alatt fejez be egy ügyet. Így nem minden alap nélkül vetettem fel a kérdést: vajon hány választást akar még kivárni a mi bátor, elfogulatlan és független Alkotmánybíróságunk?

http://jog-asz.blog.hu/2018/06/13/ofelsege_birosaga

Orbán: csúszik az alkotmány átírása, nem kell az EU pénze

Váratlan bejelentések sorát tette keddi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor: a miniszterelnök Peter Pellegrini szlovák kormányfővel együtt számolt be a V4-es országok közös terveiről és a szlovák-magyar gazdasági kapcsolatok erősítéséről. Itt derült ki, hogy egyelőre nem lesz alaptörvény-módosítás, legalábbis Orbán jelenlegi álláspontja szerint.

Az alaptörvény hét éve létezik, ahhoz, hogy változtassunk rajta, egy jogászcsapat gondos elemző-előkészítő munkája és legalább egy-másfél év kell – mondta a magyar miniszterelnök. Megjegyzése kérdésessé teszi a Stop Soros! elfogadását; a civil jogvédőket kriminalizáló, már parlament előtt lévő tervezet  jelenlegi formájában ugyanis alaptörvénybe ütközik,  Bukhat az a fideszes javaslat is, ami nonszensz módon alkotmánymódosítással tiltaná be a hajléktalanságot. Persze az sem kizárt, hogy az alaptörvény kisebb farigcsálására még idén sor kerül, és Orbán a nagyobb méretű változtatásokra szánna plusz másfél évet.  

Orbán újságírói kérdésre válaszolva elmondta, felkészültek arra, hogy a következő hét éves uniós költségvetési ciklusban kevesebb forrás érkezik Magyarországra – szerinte ez természetes, hiszen véget ért a felzárkóztatás időszaka, az ország az EU nettó befizetői közé fog tartozni, és többet ad majd, mint amennyit kap, ráadásul a Brexit is kihat az uniós források elosztására. Elmondhatjuk, hogy már nem az Unió pénze kell, hanem a piaca– jegyezte meg a miniszterelnök (az nem került szóba, hogy Magyarország az uniós források korrupciógyanús felhasználása miatt kaphat majd később kevesebb támogatást)

http://nepszava.hu/cikk/1162017-orban-csuszik-az-alkotmany-atirasa-nem-kell-az-eu-penze

ÓRIÁSI HÍR A SZENNYCSATORNÁKON!

BESZÁMOLÓ A FELESÉGEM MUNKÁJÁRÓL · „NYILVÁN AZ EGYETLEN ORVOS VOLT, AKI ELMENT KÜLFÖLDRE”

Bayer Zsolt Magyar Idők

„Ideiglenesen Bayer Zsolt felesége az országos vérellátó élén” – harsog a cím a Magyar Narancs internetes oldalán, de legalább már odakerült az „ideiglenesen” határozó, ami azért nem elhanyagolható a történetben. Aztán innen, a Kloáka Maximából (Narancs) merítve megjelenik mindez, azon a nagy határ trágyányi felületen, amelyet összefoglalóan ellenzéki médiának szokás becézgetni (bár tudjuk, „azorbándiktatúrában” nincs is ellenzéki sajtó). Kedvencem a Gyurcsány hátsó fertálya körüli, „nyugati fény” nevű orgánum „beszámolója”, amely így kezdődik:

„Hoppá: Bayer Zsolt felesége magas pozícióba került Na ugye, hogy senkit nem hagynak az út szélén Orbánék!”

Nos igen, valóban magas pozícióba került a feleségem, pontosan ugyanabba, amelyben eddig volt.

Mert Bayerné dr. Matusovits Andrea az eddigi főigazgató, Drexler Donát általános helyettese volt. Majd felmentették Drexlert, és a Magyar Narancs „észrevette” (!), hogy általános helyettese vette át a teendőit.

https://magyaridok.hu/velemeny/oriasi-hir-a-szennycsatornakon-3189250/

BILDERBERG, A SZIGORÚAN TITKOS TÁRSASÁG

Csath Magdolna

Az első kérdés mindjárt az, hogy miért nevezzük a Bilderberg-csoportot titkos társaságnak? A válasz egyszerű. Azért, mert megalakítása után hosszú ideig még a létét is tagadták. Aztán amikor a kíváncsi újságírók nem hagyták annyiban a dolgot, és egyre több részletet hoztak nyilvánosságra, a Bilderberg-csoport is úgy döntött, hogy megjelenik a nyilvánosság előtt, legalábbis egy honlap erejéig, amelyen a minden évben más országban tartott tanácskozásai főbb témaköréit és a résztvevők listáját közli.

Persze nem tudhatjuk, hogy tényleg csak azokról a témákról tárgyalnak-e a résztvevők, amelyeket nyilvánosságra hoznak, és valóban csak azok vannak-e jelen a tanácskozásokon, akiket a honlapon szerepeltetnek.

A honlap egyébként sem sokat változtatott a titkosságon. Ugyanis a résztvevők nem nyilatkozhatnak arról, hogy kikkel miről állapodtak meg. 

ha valóban fontos, a világ országait érintő témákat vitattak meg, akkor azt nyilvánosan, demokratikus keretek között kellett volna tenniük, beengedve a hírekről objektíven tudósító újságírókat is. Hiszen éppen az ott lévők közül többekre is jellemző az, hogy másokat rendszeresen kioktatnak demokráciából.

https://magyaridok.hu/velemeny/bilderberg-a-szigoruan-titkos-tarsasag-3184621/

EURÓPA JÖVŐJE SÖTÉT, DE…

NINCS MARADÁSA ANNAK, AKI KÉTSÉGBE VONJA A BEFOGADÓÁLLAMOK KIZÁRÓLAGOS JOGHATÓSÁGÁT

Botond Bálint Magyar Idők

Az elmúlt egy évben nyilvánvalóvá vált, hogy az ENSZ, a nagy liberális világszervezetek (IMF, Világbank stb.), az Európai Unió vezetése és a mögöttük álló liberális értelmiségi és multinacionális gazdasági elit teljes etnikai keveredést akar létrehozni Európában és a világ további, eddig fehér ember által lakott területein.

Az érdekeik nem teljesen azonosak, de mindegyik szereplő – a pénzvilág, a technológiai világcégek, a már jelentős nemzeti szintű befolyást szerző nemzetközi szervezetek – abban érdekelt, hogy az erős államszervezettel bíró nemzetállamok eltűnjenek.

Egyetlen hitükben azonosak csak: mindannyian komolyan azt gondolják, szigorúan tudományos alapon, mert a kutatóintézeteik ezt kiszámolták nekik, hogy uralni fogják azt a helyzetet, ami kialakul. Tényleg meg vannak győződve arról, hogy az Egyesült Államok és Nyugat-Európa politikai és gazdasági stabilitása megőrizhető, ha a fehér ember ezeken a területeken kisebbségbe szorul, a korfa alsóbb részeiből pedig folyamatosan eltűnik.

https://magyaridok.hu/velemeny/europa-jovoje-sotet-de-3169678/

Az EU a gyakorlatban már megszűnt – George Friedman a Makronómnak

A régi elit ideje lejárt, de még mindig kézben akarja tartani az eseményeket, ezért próbálta meg az olasz elnök megakadályozni az új migrációellenes kormány létrejöttét – véli a magyar származású geopolitikai szakértő, aki szerint Németország nagy veszélyben van, a pénzügyi válság elkerülhetetlen, az EU-ból pedig már ki sem kell lépni, mert megszűnt. A magyarok ugyanakkor a 21. század nyertesei között lehetnek. Interjúnk.

http://makronom.mandiner.hu/cikk/20180613_georgefriedman_kelet_europai%20_orszagok

Trump a Nobel-békedíjbizottság rémálma!

JAMES DELINGPOLE 
Breitbart

Más szavakkal, Trump éppen megmentette a világot.

„Ahogy nem felejtett el emlékeztetni minket az észak-koreai csúcs sajtótájékoztatóján, Donald Trump talán épp megakadályozta, hogy 30 millió ember nukleáris csapás áldozata legyen. Megcsinálta, amit elődje lehetetlennek tartott, és amiről a liberális média és a »szakértők« a mai napig állítják, hogy nem lehet megcsinálni: békét vitt abba a régióba, ami a harmadik világháború kitörésének legvalószínűbb helyszíne volt eddig.

Más szavakkal, Trump éppen megmentette a világot.

A fenébe Barack Obamával! Ezt kapjátok ki, liberális MSM-ek és SohaTöbbéTrumpok! Ki most a főnök, CSi Ping kínai elnök? Mondjátok csak, mi is volt a neve a miniszterelnökötöknek – Bieber? – Kanadából? Hogyan fogjátok mindezt kimagyarázni, jólöltözött ítészek a Nobel-díj bizottságban?”

http://mandiner.hu/cikk/20180613_james_delingpole_trump_a_nobel_bekedijbizottsag_remalma

Perek tucatjait indították lejáratott ellenzéki pártvezetők a fideszes propagandagépezet sajtótermékei ellen

Három politikus, (volt) pártelnökök, akikben szinte semmi közös nincsen. Különböző világokat képviselnek, eltérő eszközökkel, más-más stílusban. Abban mégis hasonlítanak, hogy messziről és szabad szemmel is ellenzékinek látszottak. Le is csapott rájuk a kormányzati álhíripar, full-kontaktban, övön alul ütötte őket, főleg a kampányidőszakban. Juhász Péter, Hadházy Ákos és Vona Gábor most sorra nyerik a pereket – ezeket elemezzük cikkünkben. Csakhogy történetük a közpénzen működtetett hazugsággyárak hatékonyságát is példázza: hiába a törvényszéken kis részletekben visszanyert tisztesség, mára mindhárman eltűntek a politika élvonalából.

https://atlatszo.hu/2018/06/12/perek-tucatjait-inditottak-lejaratott-ellenzeki-partvezetok-a-fideszes-propagandagepezet-sajtotermekei-ellen/

Nevet változtat a miskolci ellenzéki képviselőjelölt, miután felbukkant egy azonos nevű vetélytársa

Felveszi művésznevéből, a Rokker Zsolttiból a Zsoltot Erdei Sándor, aki függetlenként, ellenzéki támogatással indul a július közepi miskolci időközi önkormányzati képviselőválasztáson. A választást a fideszes Hubay György megüresedett mandátumáért írták ki. A napokban derült ki, hogy elindul a posztért Rokker eddig ismeretlen névrokona, akit szintén Erdei Sándornak hívnak, szintén független színekben.

Délutánra kiderül, valójában ki is a névrokonom – reménykedett az Átlátszónak nyilatkozva Erdei Sándor, ismertebb nevén Rokker Zsoltti humorista. Erdei/Rokker az országyűlési képviselővé választott fideszes önkormányzati képviselő, Hubay György helyéért indul Miskolcon a július 15-re kitűzött miskolci időközi önkormányzati választáson.

 

https://orszagszerte.atlatszo.hu/nevet-valtoztat-a-miskolci-ellenzeki-kepviselojelolt-miutan-felbukkant-egy-azonos-nevu-vetelytarsa/

 

Már kivágták a fákat a „környezethez simuló” zavaros balatoni beruházásnál

 

Balatonfűzfőn lakópark épül, ez persze annyira nem meglepő, az utóbbi időben egyre több luxuslakást húznak fel a tó körül. A Fűzliget kapcsán viszont sok érdekességet találtunk. Az önkormányzat több apró parcellát összevont, így hasznosította a területet, mely a Balaton északi partján, a kerékpárút és a vasút mellett fekszik. Az új tulajdonos már hirdeti is a készülő, panorámás lakásokat, összesen 85-öt.

Az önkormányzat 11 058 négyzetméter területet adott el 45 millió forint, vagyis négyzetmétereként 4070 forintért. Igaz, az ingatlanegyüttes nem közművesített, de a vezetékes ivóvíz és az áram a szomszédos közterületről beköthető. Ez a beruházó számára egészen kedvező árnak tűnik, mivel a Balatonfűzfő tetején, 2,5 km-re a víztől árulnak 9973 forintos négyzetméteráron telket. A hét különálló épületben a 33 nm-es stúdió lakásoktól a 87 nm-es 4 szobás otthonokig többféle lakástípus is megtalálható majd, az árak egyelőre nincsenek feltüntetve az oldalon, de ha például a balatonlellei lakópark, a Lelle Resort áraiból indulunk ki, akkor 500 ezer forintos négyzetméter ár alatt nem igazán lehet majd lakást venni a Fűzligetben.

https://24.hu/belfold/2018/06/13/mar-kivagtak-a-fakat-a-kornyezethez-simulo-zavaros-balatoni-beruhazasnal/

Súlyos százmilliárdokkal több adót fog lehúzni rólunk a kormány

Összességében az idei 18 751 milliárd forint helyett 19 580 milliárd forintos bevétellel számol jövőre a központi költségvetés, és ezen belül a különböző adókból is jelentős a többletelvárás.

Íme, ábrán is a főbb adónemekkel kapcsolatos bevételi elvárások, milliárd forintban:

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/06/13/sulyos-szazmilliardokkal-tobb-adot-fog-lehuzni-rolunk-a-kormany/

Nem akárki állt ki a Heti Válasz mellett

Sólyom László egykori köztársasági elnök publicisztikában állt ki a nehéz helyzetbe került Heti Válasz mellett, ami a jelenleg csak digitális formában elérhető hetilapban olvasható.

A volt államfő azt írta:

A Heti Válasz megtartotta a helyes mértéket. Szerzői azt írták, amit gondoltak, nem parancsot vagy elvárást követtek. A Heti Válasz nem írt vállalhatatlant; nem volt lapjain félelemkeltés, gyűlöletszítás. Megmutatta, hogy az elkötelezettség nem jár bezárkózással, nem tartotta eleve rossznak, aki másként gondolkozik

Mint írta,

A Heti Válasz rendszeresen közölt interjúkat olyan vállalkozókról, akik saját erejükből vitték sokra, nem pedig állami vagy önkormányzati megrendelésekkel. Meg lehetett ismerni gondolkodásmódjukat, kultúrájukat. Nem tudjuk, kire szavaznak. De azt igen, hogy bár a »polgári Magyarország« politikai termék lett, igenis létezik, s megvan ma is. Nagyon széles réteg maradna elhagyatott, amelynek értékrendje nem változott, de elvesztette képviseletét

– fogalmazott Sólyom László utalva arra, hogy mi történne, ha lap végleg megszűnne.

https://24.hu/kozelet/2018/06/13/solyom-laszlo-heti-valasz/

Seszták érdekeltségébe tartozó cég telephelye gyulladt ki Budapesten

 

Ritka nagy tűz ütött ki szerdán a XIII. kerületi Frangepán utcában. Minden jel szerint egy számítástechnikai cég raktára gyulladt ki. Mivel valószínűleg más techcégnek nincs több száz négyzetméteres raktára az utcában, a Ramiris Europe Kft. nevű vállalkozás telephelye borult lángokba.

A cég elektronikai nagykereskedelemmel foglalkozik, a raktárukban keletkező kár akár milliárdos is lehet. A cég honlapja nem működik (nem kizárt, hogy a tűz a szervereiket is elérte), de a Google archívumából itt megnézheti, mivel kereskedtek. Gyakorlatilag mindennel, aminek köze van a számítástechnológiához. 

Ha a Ramiris a tűz miatt kénytelen lenne lehúzni a rolót, annak komoly piacátrendező hatása lehet. A cég ugyanis itthon az egyik legnagyobb elektronikai beszállítónak számít, fontos állami megrendeléseik voltak. Legutóbb például a vizes világbajnokságnak voltak a hardverbeszállítói

A cég tavaly majdnem a duplájára nőtt az előző évhez képest. Árbevételük 23,8 milliárdról majdnem 43,8 milliárdra emelkedett.

A CÉGBŐL 1,2 MILLIÁRD FORINT OSZTALÉKOT VETTEK KI, MÍG A KORÁBBI ÉVBEN EZ AZ ÖSSZEG 400 MILLIÓ VOLT.

 

https://index.hu/belfold/2018/06/13/sesztak_miklos_ramiris_europe_tuz/

 

Orbán a radikális jobboldal vezére Európában

 

Orbán Viktor a radikális jobboldal legerősebb hangja Európában – mondja a téma egyik legjelentősebb kutatója. A holland Cas Mudde az utóbbi hónapokban intenzíven foglalkozik Magyarországgal és a Fidesszel, most a CEU-n tartott előadást a radikálisok európai erősödéséről. Arról beszélt, hogy az irányzat korábban marginális képviselői hogyan váltak meghatározóvá a politikában, és miként mosódik el a határ köztük és a hagyományos konzervatívok között. A Fidesz szerinte 2015 óta egyértelműen radikális jobboldali erőnek tekinthető.

https://index.hu/belfold/2018/06/13/orban_a_radikalis_jobboldal_vezere_europaban/

160 ezer kamera figyeli a foci vb látogatóit

 

A Nyugat-Európától több szempontból elszigetelt, ahhoz mégis ezer szállal kötődő Moszkvának sok lehetőséget tartogat a júniusban kezdődő futball-világbajnokság, a nyilvánvaló turisztikai hatásokon túlmenően is. A 17 millió lakosú fővárosi régió a stadionok (és a látogatók hasának) megtöltése mellett azon igyekszik, hogy modern ország képét mutassa a vendégeknek. A városháza nyakig merült a blockchainbe, ezerrel építik a városi wifit, és alaposan bekameráztak mindent.

https://index.hu/tech/2018/06/13/160_000_kamera_figyel_a_moszkvai_futball_vb_idejen/

Néppárti mágia: a pártszakadás csúcspontján alakult meg a Jobbik bőnyi szervezete

origo

 

Csodálatos időzítéssel megalakult a Jobbik bőnyi csoportja, éppen a pártszakadás kellős közepén - hirdeti Sneider Tamás pártja. Ez már nem is politika, ez már varázslat! Vagy inkább egy újabb hülyeség? Inkább egy újabb hülyeség, ugyanis a bőnyi csoport legalább 2016 végéig aktív volt. Nem ez volt az első jobbikos balfékség az elmúlt időszakban.

http://www.origo.hu/itthon/20180613-jobbik-bony-megalakulas-a-legjobbkor.html

Újabb bizonyíték: Botkáék migránsok betelepítését tervezik

ORIGO2018.06.13. 16:38

 

Újabb bízonyítékokat kapott az Origo arról, hogy Szeged szocialista vezetése migránsok betelepítésére készül. A Soros György által kitömött MigSzol szervezet olyan szórólapokat terjeszt a városban, amivel úgymond érzékenyítik a helyieket az illegális bevándorlók betelepítésére. Ugyanez a szervezet korábban óvonőket "érzékenyített" a témára. Mindezek a fejlemények nem meglepőek a városban, mivel Botka László még tavaly egyértelműen kiállt a magyar határkerítés lebontása mellett, és illegális bevándorlók tömeges betelepítése mellett. 

http://www.origo.hu/itthon/20180613-migransok-betelepitese-szeged-migszol-botka-laszlo.html

A tolvajok fejére olvassuk bűneiket – Leültettük a Jobbik és a Párbeszéd „renitensét”, és egy jót beszélgettek

Jakab Péter és Tordai Bence. Mi az, amiben egyetértenek? Miben nem?

„Ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem” – ezzel nyitott az Országgyűlésben a múlt héten a jobbikos Jakab Péter, amire sokan felkapták a fejüket, mi is. És Kövér László is, a házelnök dühödt reakciója pillanatok alatt vonult be az országgyűlési klasszikusok közé.

Kicsivel korábban a párbeszédes Tordai Bence tegezte le Orbán Viktort. Ő is kapott azonnali fejmosást a levezető elnöktől...

Két fiatalember, hasonló impulzivitással, ezt gondoltam róluk a beszédek után. Meg azt, hogy valószínűleg elég messze van a politikai gondolkodásuk egymástól, ezért érdemes lenne velük egy közös interjút készíteni.

Érdemes is volt, erről mindenki meggyőződhet a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsból. Nem azt fogják kapni az olvasók, amire elsőre számítanak. Még akkor sem, ha rengeteg minden szóba került Putyintól Sorosig a „cigánybűnözésen” át.

http://magyarnarancs.hu/belpol/akik-fejszevel-estek-a-ner-nek-leultettuk-a-jobbik-es-a-parbeszed-renitens-kepviselojet-es-egy-baromi-erdekeset-beszelgettek-111782

Márki-Zay Péter üzent a támogatóinak: jön Lázár, ne tüntessetek!

A demonstráció csak veszélyeztetné a találkozó eredményességét – véli a hódmezővásárhelyi polgármester.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/marki-zay-peter-uzent-a-tamogatoinak-jon-lazar-ne-tuntessetek-111786

Ezen múlhat most a forint sorsa

 

Ritkán volt története során ilyen gyenge a forint árfolyam az euróval szemben mint most. A piacot a nagy jegybankok és az MNB lépései tartják izgalomban, ha a magyar jegybank szigorítana hangvételén, az erősíthetné a forintot. Persze nem jelentősen.

 

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/ezen_mulhat_most_a_forint_sorsa.664266.html

 

Újabb uniós ügynökségtől védené meg hazánkat a kormány

 

Az uniós energiapiacon is a szuverenitás miatt aggódik a magyar kormány. Az EU energiaszabályozói hatóságainak együttműködését elősegítő szervezet szerepének megvitatásakor a magyar fél volt az, amelyik a túlzott kompetenciától tartott - derül ki az Euractiv cikkéből.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_unios_ugynoksegtol_vedene_meg_hazankat_a_kormany.664251.html

Tarlós is elővenné a hajléktalanrendeletet

Meglepte a szociális és civil szervezeteket a Fidesz kezdeményezése, mely szerint az alaptörvényben rögzítenék az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmát. Korábban többször is próbálkoztak a hajléktalanok kitiltásával, de nem sikerült megteremteni a megfelelő jogi környezetet. A főpolgármester most a Hír TV-nek azt mondta: támogatja, hogy újra foglalkozzanak a kérdéssel.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/tarlos-is-elovenne-a-hajlektalanrendeletet-2462811

Jobbik alelnök: elképzelhető, hogy Vona visszatér a párt élére

 

Volner János szeretne közvetítő lenni a párt két részre szakadt táborai között. Nem tartja véletlennek, hogy Sneider Tamás lett az elnök, ő állt legközelebb Vonához, ő tudja továbbvinni az ex-elnök elveit.

Közel húszezres taglétszámú pártból, ha kilép néhány párttag, az nem jelent pártszakadást- közölte az ATV Start című műsorában Volner János. A Jobbik alelnöke elmondta, ő nem lát olyan elvi, ideológiai ellentétet a párton belül, amit nem lehetne feloldani.

http://www.atv.hu/belfold/20180613-jobbik-alelnok-elkepzelheto-hogy-vona-visszater-a-part-elere

Orbán újra Szájer segítségét kéri az alkotmányozáshoz

 

Újra Szájer József segítségét kéri Orbán Viktor az új alkotmányozáshoz - mondták el az atv.hu-nak. Ő volt az, aki annak idején Strasbourg–Brüsszel-Párizs között vonatozva, a tabletjén írta meg az alapjogokról szóló rész koncepcióját. Ami a "réseket" illeti az alaptörvényben: a miniszterelnök a nemzeti identitás megerősítését látná jónak mindenhol, hogy az Európai Bíróság döntéseit kivédje ellenünk.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180613-orban-ujra-szajer-segitseget-keri-az-alkotmanyozashoz

 

Az oktatás lesz a 2019-es költségvetés nagy vesztese

Varga Mihály pénzügyminiszter hivatalosan is benyújtotta a kormány 2019-es költségvetését. Egy vesztese már van a büdzsének – az oktatás.

A világgazdaság felett viharfelhők gyülekeznek, ami kedvezőtlenül hathat a magyar gazdaságra is, ennek ellenére a kormány bízik abban, hogy sikerül tartósan négy százalék körül tartani a gazdasági növekedést. Így a 2019-es költségvetésben 4,1 gazdasági növekedéssel számolnak. Az inflációt az idei 2,5 százalék után jövőre 2,7 százalékra várják – ezzel a kormány el is árulta, hogy januárban épp ekkora nyugdíjemelést kapnak a nyugdíjasok. Várhatóan fizetnek nyugdíjprémiumot 2019 novemberében – hisz a gazdasági növekedés jó eséllyel meghaladja a 3,5 százalékot. Az államháztartás hiányát a GDP 2,4 százalékáról 1,8 százalékra mérséklik, míg a pénzforgalmi hiányt az idei 1361 milliárd forintról 998,4 milliárd forintra csökkentik.

Varga Mihály a benyújtáskor elmondta, hogy tervezéskor Magyarország biztonságának megőrzését, a növekedés fenntartását, a családok biztonságának növelését és “a teljes foglalkoztatás megtartását, elérését” tűzték ki. Mindezt úgy, hogy továbbra is tartsák a szigorú költségvetési gazdálkodást – így csökkentve az államadósságot. “A magyar gazdaság növekedési kilátásai stabilak, de az eurózónában bontakozó válság miatt a szokottnál nagyobb tartalékokat képeznek” – mondta Varga Mihály.

https://zoom.hu/hir/2018/06/13/mar-meg-is-van-a-2019-es-koltsegvetes-elso-vesztese/

Na vajon miért nő a kórházak adóssága a kormány szerint? Hát persze, hogy a lakossági elvárások miatt

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője írásos kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy megtudja: miért emelkedett a szokásosnál kétszer nagyobb mértékben, 6 milliárd forinttal a kórházak adóssága. Arról is érdeklődött, hogyan tervezi rendezni a kórházak adósságállományát a kormány, és van-e terve a finanszírozási rendszer átalakítására.

Rétvári Bence, az EMMI államtitkára válaszában a következő okokat nevezte megaz adósság növekedésének magyarázataként:

  • A beszállítói és szolgáltatói árak folyamatos emelkedése,
  • a szükséges béremelések,
  • és a lakosság által elvárt magasabb szinten nyújtott szolgáltatások költségvonzata.

Az államtitkár szerint tehát részben azért is nő az adósságállomány, mert a magyar állampolgárok jobb minőségű ellátást szeretnének.

https://merce.hu/2018/06/13/na-vajon-miert-no-a-korhazak-adossaga-a-kormany-szerint-hat-persze-hogy-a-lakossagi-elvarasok-miatt/

4+2 ügy, amiből kiderül, mennyire „szilárd bázisa” az ügyészség a jogállamnak

A magyar ügyészség a jogállam szilárd bázisa és az is marad – hangoztatta Polt Péter legfőbb ügyész az ügyészség napja alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten kedden.

A legfőbb ügyész szavai akár örömmel és bizakodással is eltölthetnék a szívünket. Csak hát az a helyzet, hogy van itt néhány ügy, amiről érdemes megemlékezni, még mielőtt a jogállam szilárd bázisát ünnepelni kezdjük.

https://merce.hu/2018/06/12/42-ugy-amibol-kiderul-mennyire-szilard-bazisa-az-ugyeszseg-a-jogallamnak/

Egy képen, mi a leghangsúlyosabb a kormány költségvetésében

 

https://zoom.hu/hir/2018/06/13/egy-kepen-mi-a-leghangsulyosabb-a-kormany-koltsegveteseben/

Hollik István most már bevándorláspártinak gondolt embereket is felmatricázna

 

Kevesebb mint 24 órája indult a Fidesz-KDNP szóvivőjének, Hollik Istvánnak új kampánya, amiben tegnap kiragasztott egy "Amnesty International" feliratú fehér A4-es lapot egy belvárosi ház kapujára, ahol az AI irodája is található, majd erre a lapra ráragasztott egy "Bevándorlást támogató szervezet" feliratú matricát.Karácsony Gergely zuglói polgármester, aki az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt, pár órája azzal osztotta meg Facebookon a Hollik akciójáról szóló hírt, hogy

„Hollik István hajbeültetése sikeres volt. Meg kellene próbálni az agybeültetést is.”

Nem kellett sokat várni a válaszra.

„Karácsony Gergely bukott miniszterelnök-jelölt megsértődött mert ő nem kapott tegnap bevándorláspárti matricát. Ezért üzenem neki: nyugodj meg, félretettem neked is egyet!”

- írja a jobboldali politikus, aki azután esett ki idén a parlamentből, hogy az LMP-s Csárdi Antal megverte egyéniben a belvárosban.

https://444.hu/2018/06/13/hollik-istvan-most-mar-a-bevandorlaspartinak-gondolt-embereket-is-felmatricazna

 

Tarlósék keresztülhúzták a városnéző buszos cégek számításait

 

A fővárosi közgyűlés harmadszor is eredménytelenné nyilvánította a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós eljárást. A közgyűlés a városnézést a BKV-val bonyolítaná le, közben a fél éve húzódó ügyben egyre több a furcsaság.

http://hvg.hu/kkv/20180613_Ismet_eredmenytelen_lett_a_varosnezo_busztender_a_BKVnak_adnak_at_az_uzemeltetest

A migráció tünet, nem a betegség

Dezső Tamás: Az iszlám világ és a szubszaharai Afrika népességnövekedése harminc év alatt több lesz, mint az Európai Unió teljes jelenlegi lakossága

Magyar Hírlap

Új mederbe kell terelni a migrációról szóló diskurzust – mondta lapunknak Dezső Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi tanára, az egyetem bölcsészettudományi karának volt dékánja, miután összevetette közel-keleti tapasztalatait a demográfiai adatokkal

http://magyarhirlap.hu/cikk/120720/A_migracio_tunet_nem_a_betegseg

„Az ellenfelem és a mögötte állók nem Józsefvárossal foglalkoznak”

Győri Péter volt SZDSZ-es politikussal szemben, ha rajtam múlik, a VIII. kerületből nem lesz újra drog- és hajléktalantanya, és migránsokat sem fogunk önkormányzati lakásokba költöztetni – mondta lapunknak Sára Botond, a Fidesz–KDNP helyi polgármesterjelöltje

Magyar Hírlap

Két dolgot mindenképpen rendbe kell tenni a hajléktalanhelyzet megoldásához, ebből az egyik a megfelelő szabályozás, a másik az ellátóhelyek működése – mondta lapunknak Sára Botond, aki hat éve Józsefváros alpolgármestere, július 8-án pedig a Fidesz–KDNP jelöltjeként indul Kocsis Máté korábbi kerületvezető székéért. Szerinte ellenfelei országos ügyként kezelik ezt a választást és továbbra is az a téma, hogy összefogjanak vagy sem.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120725/Az_ellenfelem_es_a_mogotte_allok_nem_Jozsefvarossal_foglalkoznak

Handó: Senki nem mondhatja meg, milyen ítéletet hozzon a bíró

Hat év alatt tizenkét év munkáját végezték el a magyar bíróságok, radikálisan csökkent az elhúzódó ügyek száma, költségvetésük pedig a duplájára nőtt – mondta az OBH elnöke

Magyar Hírlap

Visszautasította az Országos Bírói Tanács (OBT) vádjait a vezetői pályázatok eredménytelenné nyilvánítása kapcsán Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, szerinte jelzésértékű, hogy a tanács tagjainak több mint fele mondott már le. Úgy látja, a bíróságok hat év alatt tizenkét év munkáját végezték el.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120729/Hando_Senki_nem_mondhatja_meg_milyen_iteletet_hozzon_a_biro

Nagy Ottó Jó szelek fújnak

Álláspont. Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap átadta a 2019-es költségvetés tervezetét Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének

Magyar Hírlap

a liberálisok és a legmenőbb LMP-s zöldséges, Csárdi Antal azért csak megpróbálta. De az egyiknél tű nem volt, a másiknál meg cérna. Csárdi szerint „a jövő évi büdzsé nem ad választ az emberek mindennapi problémáira, annak legnagyobb vesztesei pedig a fiatalok és a jövő lesz”. Annak fényében, amint azt Varga Mihály is kifejtette, hogy „a kormány Magyarország biztonságának megőrzését, a gazdasági növekedés fenntartását, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatás elérését tartotta szem előtt a jövő évi költségvetés tervezésekor”, Csárdi zöldséges félelmeinek nincs semmi alapjuk. 

Mellesleg, ha a magyar gazdaság hajó, akkor a pénzügyek tengerén most jó szelek fújnak, és szerencsére nem Csárdi fűszeres a kapitány.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120728/Jo_szelek_fujnak