2018, június 13 - 07:45 Sajtószemle

"Vasököl tehát egyfelől akként foglal állást, hogy aki balettozik, az eleve buzi, másfelől pedig explicit módon állítja, hogy ha a gyerek buziságot lát a színpadon, maga is buzi lesz, de mégse jut el az egyedül helyes konklúzióig, hogy eszerint a balettművészetet tokkal-vonóval be kell tiltani, már ha azt akarjuk, hogy a magyarság életben maradjon.'

Az Operaház a legérzékenyebb korban lévő fiatalok számára készült előadást penetráns, féktelen melegpropagandára használja fel, írja a Magyar Idők,miután szerzőjük vagy inkább munkáslevelezőjük megnézte az Erkelben a Billy Elliot című musicalt. (Amelyet az Opera két évvel ezelőtt mutatott be, lásd Herczog Noémi kritikáját az ÉS 2016. november 18-i számában.) Történik mindez egy olyan helyzetben, amikor amúgy is elöregszik a népesség, hazánkat pedig idegen invázió fenyegeti – folytatja a munkáslevelező (a továbbiakban Vasököl), az olvasóra bízva annak a kiderítését, hogy az invázió hadvezére és ennek megfelelően a buzulás legfőbb propagátora vajon ki lehet.

Természetesen az olvasó képes abszolválni a feladatot, vagyis megállapítja, hogy a rezsim méltán közkedvelt szócsöve ezúttal részint implicit módon sorosozik, részint pedig acélosabb kultúrpolitika, keményebb pártirányítás, éberebb cenzúra után kiált

https://www.es.hu/cikk/2018-06-08/vancsa-istvan/a-muveltebb-kozonseg-tudja.html

Orbán felsóhajtott a migránshajó elutasításánál: Végre!

 

Nagy egyetértést jelzett a magyar és a szlovák kormányfő keddi budapesti találkozója. Orbán Viktor és Peter Pellegrini nemcsak a két országot érintő fejlesztési tervekben, hanem a migrációs kérdéseket illetően is egyetértett.

Peter Pellegrinit, Szlovákia miniszterelnökét fogadta hivatalos látogatáson Budapesten Orbán Viktor magyar kormányfő. A megbeszélést követő nemzetközi sajtótájékoztatón diplomáciában is szokatlanul nagy egyetértést demonstrált a két miniszterelnök, és szinte percenként oda-vissza dicsérgették egymást és a két ország közötti kapcsolatot.

 

Az egyik újságíró ezután rákérdezett arra, mi a kormányfők véleménye a Földközi-tengeren lévő migránshajó olasz elutasításáról. Mint ismert, 629, a tengerből kimentett menekülttel a fedélzetén közlekedő Aquarius engedélyt kért Olaszországtól, hogy kiköthessen, de Matteo Salvini olasz belügyminiszter megtiltotta azt. Salvini Máltába küldte volna a hajót, de Valletta is elutasította, hogy kikössön. Végül Spanyolország fogadta be a menekülteket.  De felajánlotta segítségét Korzika szigete is, mivel úgy vélik, hogy a spanyol kikötők túl messze vannak, és a körülmények nem adottak ahhoz, hogy eljussanak odáig.

Orbán erre a hírre azt mondta:

Egyetlen sóhajjal válaszoltam: végre!

 

https://index.hu/belfold/2018/06/12/orban_viktor_es_peter_pellegrini_szlovak_miniszterelnok_talalkozoja_menekultugyben_egyetertes/

 

Németh Szilárd: A haditengerészet hagyományai beépültek nemzeti öntudatunkba

A Magyar haditengerészek az I. világháborúban című konferencia megnyitóbeszédét a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Németh Szilárd tartotta. Kijelentette: egy ország önképe, egy nemzet önazonossága nagyban befolyásolja annak jövőjét, a kultúra, az értékek megtartásának képességét. Hozzátette:

"márpedig a haditengerészet hagyományai beépültek nemzeti öntudatunkba, és gazdagították azt az örökséget, amelyre a 21. században is szükségünk lesz."

Hogy pontosan mire lesz szükség, nem részletezte. Inkább azt mondta, hogy

"a haditengerészet a magyarság múltjának büszkesége."

(MTI)

https://444.hu/2018/06/08/nemeth-szilard-a-haditengereszet-hagyomanyai-beepultek-nemzeti-ontudatunkba

A migráció annyira súlyos veszély a magyar kormány szerint, hogy az öntapadós matricákkal felszerelt Hollik Istvánt is hajlandóak bevetni ellene

Teljesen aránytalanul büntetik a Fideszben Hollik Istvánt, aki a választásokon belvárosi képviselőjelölt volt, de az LMP-s Csárdi Antal megverte egyéniben, így kiesett a Parlamentből. Holliknak azóta nagy nyilvánosság előtt kell eljátszani azt a riadt, idős nénit, aki tavaly betelefonált Jurák Kata rádióműsorába, és együtt féltek a Soros-terv Hírcsárdán ismertetett változatától.

Szombaton Holliknak arról kellett például beszélni, hogy 

„dolgoznak a Soros Györgyhöz köthető szervezetek azon, hogy végrehajtsák a népességcserét”

Már nem is csak hogy behoznak ide idegen embereket, hanem el is viszik azokat a magyarokat, akik most itt vannak. 

https://444.hu/2018/06/12/a-migracio-annyira-sulyos-veszely-a-magyar-kormany-szerint-hogy-az-ontapados-matricakkal-felszerelt-hollik-istvant-is-hajlandoak-bevetni-ellene

Polt Péter: az ügyészség a magyar jogállam szilárd bázisa

Az ügyészség napját ünnepli ma az ország, és ennek alkalmában még ünnepséget is tartottak Budapesten, ahol tiszteletét tette Ladislav Harman, az Eurojust,  az Európai Unió bűnügyekben való nemzetközi igazságszolgáltatási együttműködést koordinó ügynökségének elnöke is. Az eseményről az MTI tudósított. 

https://444.hu/2018/06/12/polt-peter-az-ugyeszseg-a-magyar-jogallam-szilard-bazisa

Kim Dzsongunnak csak sikerült bepaliznia Donald Trumpot

 

Trump a sajtótájékozattóján jelentette be, hogy a nem túl konkrét északi ígéretek fejében beszünteti a dél-koreai-amerikai közös hadgyakorlatokat. Ettől tartottak, akik féltették Trumpot a találkozótól, és ez az, amit Észak-Korea nagyon akart.

Vagyis pont az történt, amitől a megfigyelők tartottak, Donald Trump teljesítette Észak-Korea egyik legrégibb követelését. Az amerikai-dél-koreai, évente megtartott közös hadgyakorlatok komoly biztonsági garanciát jelentettek Dél-Koreának, ezek ugyanis életbevágóan fontosak ahhoz, hogy fenntarthassák az amerikai hadsereg gyors reagálóképességét.

https://444.hu/2018/06/12/kim-dzsongunnak-csak-sikerult-bepaliznia-donald-trumpot

Szijjártó Péter gratulált az olasz belügyminiszternek a menekülthajó elutasításához

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő este telefonon egyeztetett Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel.

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár ismertette, hogy a megbeszélésen Szijjártó Péter elmondta, a magyar kormány nagyra becsüli az új olasz kormány egyértelmű elkötelezettségét Európa és az európai emberek biztonságának helyreállítása mellett. 

https://444.hu/2018/06/12/szijjarto-peter-gratulalt-az-olasz-belugyminiszternek-a-menekulthajo-elutasitasahoz

Németországon csattanhat Trump kereskedelmi háborúja, és ez nekünk is rossz

"Egész jónak indult a találkozó, mert végre beszéltünk egymással, nem pedig elbeszéltünk egymás mellett" - jellemezte a G7 hétvégi kanadai csúcstalálkozóját Peter Beyer, aki a transzatlanti koordinációért felel a német kormányban. A folytatás azonban nagyon másként alakult. A csúcstalálkozóra eleve késéssel érkező, arról idő előtt távozó Donald Trump még haza se ért, már az Air Force One fedélzetéről visszavonta aláírását a csúcstalálkozó zárónyilatkozatáról. "Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok többé nem megbízható partner a nemzetközi megállapodásokban. Ez rossz" - lamentált Beyer a New York Timesnak adott nyilatkozatában.

A G7 csúcstalálkozója minden, a tárgyalásokon részt vevők beszámolóin alapuló sajtóhír szerint totális katasztrófa volt. A New York Times szerint Trump eleve el se akart menni Kanadába. Végül a tanácsadói rábeszélték, bár a lap szerint "tartottak tőle, hogy ebből katasztrófa lesz, mert olyasmire kényszerítették, amit eredendően nem akart". Az, hogy direkt késve érkezett a csúcstalálkozóra, majd idő előtt távozott onnan, már Trump lázadása volt.

https://444.hu/2018/06/11/nemetorszagon-csattanhat-trump-kereskedelmi-haboruja-es-ez-nekunk-is-rossz

Új dokumentum keverheti bajba Semjén Zsolt szarvasvadászt

A 24.hu birtokába került dokumentumból az következik: valaki nem mond igazat az ügyben, mert az elvileg a Semjén Zsolt  skandináviai vadászatait finanszírozó Farkas József állítása szerint magánszemélyként fizette a túrákat, ám a családi cégének - lapunk birtokába került - levele szerint a vállalkozás állhatta a költségeket. Ami biztosnak tűnik: nem indul vagyonnyilatkozati eljárás a kormányfő helyettese ellen.

https://24.hu/kozelet/2018/06/12/mentelmi-bizottsag-semjen-zsolt-szarvasvadasz/

Méghogy a hála nem politikai kategória: 2,4 milliárdot kapott az Orbánt támogató falu

Vajszló volt az első település, ahová a választás után Orbán Viktor személyesen ment el megköszönni, hogy a Fideszt támogatták a helyiek. Most 2,4 milliárdot kaptak a kormánytól.

A hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint azonban Orbán Viktor ennél is jobban meghálálja a baranyai falu szavazatait: a határozat a költségvetés központi maradványából 2,4 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el „Vajlszló nagyközséget érintő infrastruktúra-fejlesztés érdekében”.

Nem, az uszodaépítés egyelőre még nem számít Magyarországon infrastruktúrának, a pénzt nem is erre rendelték elkülöníteni, hanem 400 millió forintot a helyi ipartelep felújítására, 2 milliárdot pedig egy Vajszló-központú szennyvízelvezetési beruházásra.

http://hvg.hu/itthon/20180611_Meghogy_a_hala_nem_politikai_kategoria_24_milliardot_kapott_az_Orban_tamogato_falu

Schiffer András: Orbán rendszere sérülékenyebb, mint amilyennek látszi

Nem zárja ki, hogy valamikor visszatér a párpolitikába, de nem hajlandó még egyszer golyófogónak állni és bázisdemokratikusnak hazudott pártot csinálni – mondja Schiffer András. Kifejtette azt is, hol hibázott szerinte az LMP és a többi ellenzéki párt, hogy miért nem volt rosszabb az elmúlt nyolc év kormányzása az MSZP-SZDSZ nyolc événél, és mi kellene a Fidesz leváltásához. Interjú az LMP alapítójával, aki nemrégiben hivatalosan is elhagyta a pártot, és biztos benne, hogy nem lesz belőle alkotmánybíró.

https://24.hu/belfold/2018/06/12/schiffer-andras-orban-rendszere-serulekenyebb-mint-amilyennek-latszik/

Orbán Viktor beelőzte a betegeket egy fővárosi szakrendelőben

Ma reggel 8 körül egyik kollégánk 10-15 másik emberrel egy budapesti kórház szakrendelőjében várt a sorára. Mint meséli, a levegőtlen, forró folyosón az asszisztens egy álló ventilátort próbált beüzemelni, hogy elviselhetőbbé tegye a várakozást.  

Épp bement egy beteg, amikor kollégánk szerint váratlan dolog történt:

Megjelent két szakállas testőr (miért szakállasok mostanában a testőrök?), majd a kórház igazgatójának kíséretében maga Orbán Viktor érkezett, elég gondterhelt arccal.

Kollégánk beszámolója szerint Orbán udvarias volt, és megkérdezte az odakint várakozókat, hogy előreengedik-e.

 

https://index.hu/belfold/2018/06/12/orban_szakrendelo_sor/

 

A három legkevésbé olvasott újság kapta az állami hirdetések 87 százalékát

g7

A hasonló tematikájú lapok közül gyakran a legkisebb példányszámúnak jut a legtöbb állami hirdetés. Ez derül ki a 2017-es éves beszámolók és a tavalyi állami reklámköltések összevetéséből. A számokból egyértelműen látszik, hogy semmit nem számít, hány emberhez jut el az üzenet, csak az a fontos, hogy kinél költik el a milliárdokat.

A kedvezményezettek természetesen kivétel nélkül vállaltan kormányközeli lapok. Ami azonban talán ennél is nagyobb probléma, hogy a kritikus sajtó láthatóan a piaci hirdetőktől is egyre jobban el van zárva. Ez pedig szinte teljesen ellehetetleníti azt a fajta piaci alapú működést, ami a szektort korábban jellemezte.

https://g7.24.hu/allam/20180612/teljesen-irracionalisan-kolt-el-milliardokat-az-allam-a-sajtoban/

Ezzel a trükkel pörgetheti fel Mészáros Lőrinc a Konzum árfolyamát

Ha megfogadják a cég igazgatóságának javaslatát, nőhet a Konzum-részvények tőzsdei forgalma, likviditása és árfolyama is.

A 25 forint névértékű törzsrészvények helyett 2,5 forintos törzsrészvények fogják alkotni a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. alaptőkéjét, közölte a cég a tőzsde honlapján kedden.

http://hvg.hu/kkv/20180612_Ezzel_a_trukkel_porgeti_fel_Meszaros_Lorinc_a_Konzum_forgalmat_es_arfolyamat

EURÓPA MÁSNAPOS

Gajdics Ottó Magyar Idők

Áll egy hajó a vízen. Nem köthet ki Olaszország kikötőiben, ezt ugyanis az új olasz belügyminiszter megtiltotta. Matteo Salvini szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az erre szakosodott civil szervezetek tengeri taxikként megkönnyítsék az illegális bevándorlók

Európába jutását. Hasonló véleményre jutottak Máltán is, oda sem lehet immár számolatlanul bevinni az embercsempészektől átvett csoportokat. A spanyol kormányfő jó szocialistához méltóan befogadná ugyan a hajó utasait, ám tőle függetlenül kimondható: Európa másnapos, de legalább kezd kijózanodni.

Ennek egyik legbiztatóbb jele, hogy Angela Merkel német kancellár egyenesen úgy fogalmazott egy vasárnapi televíziós interjúban, hogy a magyar–szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi.

Kissé kótyagosan mindezek mellé tette természetesen a közös európai megoldásról szóló lózungokat is, de ebben a szövegkörnyezetben legalább van értelme az egységesített menekültügyi eljárásról, vagy az igazi határvédelmi rendőrség felállításáról szóló mondatoknak.

Mindenesetre, ha nem is megnyugtató, de mindenképpen ígéretes, hogy Európa legtekintélyesebb országának vezetője ébredezik a Soros-féle mákony okozta delíriumból.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/europa-masnapos-3186490/

A SPEKULÁNS FELMELEGÍTETT ÖTLETEI

HARMINCMILLIÁRD EURÓS HITEL ÉS LEGÁLISSÁ TETT BEÖZÖNLÉS, EZ AZ ÚJABB NAGYSZERŰ AJÁNLAT

Megyeri Dávid Magyar Idők

Végre valaki kimondta nemzetközi szinten, hogy Soros György ötlete nevetséges. A Morgan Stanley vezérigazgatója, James Gorman ragadtatta magát a neoliberális fülnek elképzelhetetlen felségsértésre, amikor kifejtette: nevetséges a pénzember nézete a várható válságról, miszerint az Európai Uniót a felbomlás fenyegeti. A szakvélemény megadja az alaphangot a tőzsdecápa legújabb, Európa végromlását vizionáló Cassandra-cikkéhez.

Annyiszor jósolja az elfajzott euró­pai kultúra és nemzetállamok vesztét, ha nem térnek meg a nyílt társadalom kebelére és szegődnek az ő feltétlen hívévé, hogy kezdünk immunissá válni apokaliptikus próféciáival szemben.

https://magyaridok.hu/velemeny/a-spekulans-felmelegitett-otletei-3161857/

A GYŰLÖLET PRÓFÉTÁI: MARX ÉS SOROS

A NORMALITÁS HELYREÁLLÍTÁSA AZ ÁLCIVILEK TÖRVÉNYBEN KÖTELEZETT ÁTLÁTHATÓSÁGÁVAL FOG KEZDŐDNI

Petrin László Magyar Idők

Orbán Viktor minapi rádióinterjújából megtudhattuk, hogy nyílt sisakkal kell harcolni Soros György és az ő „hadserege” ellen, ki kell mondani: ők bevándorlást akarnak, az ideológiai motivációjuk pedig egy multikulturális Európa, ugyanis nem szeretik a keresztény Euró­pa hagyományait, és azt gondolják, ha összekevernek bennünket egy más néppel, akkor Euró­pa élhetőbb lesz. Azért akarják tönkretenni Európát, mert abból nagy profitot remélnek, a pénzügyi spekulánsok már csak ilyenek.

A fenti gondolatokat olvasva adja magát az összehasonlítás, hogy Soros György tulajdonképpen nem más, mint Karl Marx XXI. századi reinkarnációja. Marx a Kommunista kiált­ványával (1848) az addigi társadalmi rendet akarta erőszakosan megdönteni. Soros a nyílt társadalom elméletével továbbment.

https://magyaridok.hu/velemeny/a-gyulolet-profetai-marx-es-soros-3184672/

Több LMP-s is megvétózta Demeter Márta párttagságát

Demeter, aki még az előző ciklusban távozott a szocialistáktól és ült át az LMP frakciójába, a lapnak annyit erősített meg mindebből, hogy jelenleg segítő tag a pártnál, tagsága pedig folyamatban van. A 24.hu úgy tudja, Demeter még áprilisban kérte felvételét az LMP-be, de több párttag megtorpedózta kezdeményezését. Ebben a státuszában Demeter nem választható párttisztségre és nem szavazhat belügyekben. 

Az ügyben az a furcsa, hogy Demeter abszolút a párt arcaként működött már a kampányban is, rendszeresen kampányolt a párt társelnökeivel közösen is, és az országos lista előkelő, 7 .helyéről jutott a parlamentbe és az LMP frakciójába. 

Demeter 10 éven keresztül volt az MSZP tagja, 2017 február 1-én lépett ki a szocialista pártból. 

https://444.hu/2018/06/12/tobb-lmp-s-is-megvetozta-demeter-marta-parttagsagat

Leekens: Én is heverhetnék a kanapén, de akkor nem lenne ilyen nagyszerű pályafutásom

Kedden interjút közölt a Nemzeti Sport a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Georges Leekensszel, akinek a szombati, ausztrálok elleni volt a negyedik meccse (2-1-re kikaptunk), de még mindig várni kell az első győzelemre – egy döntetlen, három vereség a mérlege eddig. A belga edző a hogyan továbbot firtató kérdésre azt mondta, arccal előre, kemény munkával. Szerinte rendben volt a szombati játék, a játékosainak is azt mondta, ne csüggedjenek, a pozitívumokat vigyék tovább magukkal.

Az ausztrálok a világbajnokságra mennek, mi pedig jól játszottunk ellenük. A szombati mérkőzés is bizonyította, nem behozhatatlan a lemaradás. Az más kérdés, hogy a szombaton kapott balszerencsés gólokkal nehéz mit kezdeni

– vélekedett Leekens, aki az öngólt szerző Kádár Tamásnak azt mondta, ne azon az egy mozdulaton rágódjon, azon kívül jól játszott, igazi vezéregyénisége a csapatnak.

https://24.hu/sport/foci/2018/06/12/georges-leekens-fiatalok-nyilatkozat-uzenet/

Évek kérdése, és nem lesz, aki ellássa a beteg gyermeket

A praxisok drágák, az doktorok idősek, tíz év múlva megszűnhet az egész ágazat: a Házi Gyermekorvosok Egyesülete csaknem egy éve javaslatcsomagot mutatott be a terület megmentésére, de a kormánynak akkor fontosabb volt a kampány. Hogy állunk most?

https://zoom.hu/hir/2018/06/12/evek-kerdese-es-nem-lesz-aki-ellassa-a-beteg-gyermeket/

Barbatrükk, nem drágult a botrányos diósgyőri stadion, ami 3 milliárddal drágult

Drágább lett, de nem lett drágább, mert tulajdonképpen eredetileg is annyira drága volt - magyarázza az állami stadionfejlesztő és az önkormányzati stadioncég.

https://zoom.hu/hir/2018/06/12/barbatrukk-nem-dragult-a-botranyos-diosgyori-stadion-ami-3-milliarddal-dragult/

Matolcsy György 96 milliárdos gigaalapítványt rakott össze a választás után

Alapvetően változik meg a Pallas Athéné-alapítványok köre. Az eddig leginkább a kecskeméti egyetemberuházáshoz köthető szervezet beolvad a jegybankelnök vezette Pallas Athéné Domus Animae-be, ami új nevet kap. Matolcsy által vezetett alapítvány pedig piszkos naggyá válik.

https://zoom.hu/hir/2018/06/12/matolcsy-gyorgy-96-milliardos-gigaalapitvanyt-rakott-ossze-a-valasztas-utan/

Véget érhet az eddigi szép időszak

 

Egyre több jel mutat arra, hogy hamarosan véget ér az elmúlt időszak fellendülése a pénzpiacokon – hangzott el a Napi.hu Top befektetések 2018 elnevezésű konferenciáján. Szakértők szerint a magyar lakosság pénzügyi gondolkodásában is fordulatra lenne szükség.

 

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/veget_erhet_az_eddigi_szep_idoszak.664164.html

 

Szanyi és Bródy visszaléptek, hárman pályáznak az MSZP élére

HÍR TV

2018. június 12., kedd 12:03

Már csak hárman pályáznak az MSZP elnökségre, miután Szanyi Tibor és Bródy Gábor az utolsó pillanatban visszalépett, így Kunhalmi Ágnes, Mesterházy Attila és Tóth Bertalan mérkőzik a pártelnöki posztra. Elnökhelyettesnek Ujhelyi István és Szakács László jelentkezett. Az MSZP-ben vasárnap tartják a tisztújítást.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/szanyi-es-brody-visszaleptek-harman-palyaznak-az-mszp-elere-2462713

 

Székhelyi József

 

A műsorvezető Rónai Egon.

Megrázó interjú

 

http://www.atv.hu/videok/video-20180611-szekhelyi-jozsef

Alkotmányba foglalná a Fidesz a hajléktalanság tiltását

2018. június 12. 12:33

Minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely a Fidesz szerint.

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás, hiszen a párt szerint minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely.

Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a módosítással biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán tudja használni.

A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek. Kiemelte: az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert – például nappali és éjszakai szálláshelyeket – biztosítanak, a közmunkaprogram pedig mindenki számára megnyitotta a munkavállalás lehetőségét.

http://mandiner.hu/cikk/20180612_alkotmanyba_foglalna_a_fidesz_a_hajlektalansag_tiltasat

 

BŰN ÉS BŰNHŐDÉS

Bayer Zsolt Magyar Idők

Nyílt levél Németország budapesti nagykövetének

Az önök kedvenc érve, hogy egy bűncselekmény elkövetését nem lehet valamely etnikummal azonosítani, egy bűncselekmény elkövetése miatt nem lehet megbélyegezni egyetlen népcsoportot sem.

Kiutasítani őket nem lehet, kiröhögik a német hatóságokat és a bürokráciát, amely német bürokrácia amúgy is önmaga paródiájává vált, hozzárohadt a körülményekhez, lásd a brémai skandalumot a pénzért árusított letelepedési engedélyekről.

Ezt csinálták maguk a saját hazájukból. A fekete-erdei klinika és a Derrick irigyelt, csodálatos és csodált, tiszta, rendes és gazdag világából. Maguk nagyobb bűnt követnek el most, mint dédszüleik akkor elkövettek, és akikre hivatkozva most megteszik azt, amit megtesznek.

Maguknak sem lesz bocsánat. Vagy azért, mert nem is marad német, aki majd megbocsásson, vagy azért, mert egyszer végre fellázadnak a maradék németek, és pontosan oda fogják magukat sorolni, ahová a dédszüleiket: a nemzet gyilkosai közé.

És maguk pontosan ezt is fogják érdemelni.

 

https://magyaridok.hu/velemeny/bun-es-bunhodes-3184597

Biztos, ami biztos, Miskolcon elindul egy másik Erdei Sándor is az ellenzék által támogatott Erdei "Rokker Zsolti" Sándorral szemben

 

Miskolc város választóbizottsága a napokban 

fogadta el két új jelölt indulását az időközi önkormányzati választáson, amely július 15-ére esik. 

Egyiküket pontosan úgy hívják, mint az ellenzéki támogatással bíró jelöltet, azaz Erdei Sándornak, másikuknak pedig megegyezik a keresztneve (Zsolt) a jelölt művésznevével. Mindkettejük jelentkezését a megfelelő ajánlás okán elfogadta a választási bizottság.

Május végén röppent fel a hír, hogy az MSZP, a Jobbik, az LMP azaz a meghatározó ellenzéki pártok is beálltak egy független jelölt mögé, aki Rokker Zsolti művésznéven lett híres, de egyébként Erdei Sándornak hívják, így is fog szerepelni a szavazólapon.

A kormánypártok Nagy Ákost indítják a két Erdei Sándor, és Molnár Zsolt ellen.

https://444.hu/2018/06/12/biztos-ami-biztos-miskolcon-elindul-egy-masik-erdei-sandor-is-az-ellenzek-altal-tamogatott-erdei-rokker-zsolti-sandorral-szemben

Török: Az ellenzék beletörődött Orbán korlátlan hatalmába

A ellenzék már csak technikai kérdésekkel foglalkozik, gyakorlatilag elfogadták, hogy a miniszterelnök addig marad posztján, amíg akar -mondta a politológus.

Pedig mozgásterük jelenleg is lenne: Fidesz éppen most nem tarolja le témákkal a napirendet: üresedés van, de ellenfelein nem látszik, hogy szeretnék betölteni a játékteret.

Mindez nem azt jelenti Török szerint, hogy a nem kormánypártokra szavazó közel 3 millió ember feladta volna nézeteit, inkább a beletörődés érezhető, a helyzeten pedig nem javít, hogy a korábban változást ígérő pártok sem nyújtanak elfogadható narratívát – jelenleg egyféle látásmód uralkodik, a Fideszé.

Török Gábor kontraszelekciót is lát az ellenzéki oldalon. Mint mondta, a harmadik kétharmad után a kreatív, innovatív emberek, potenciális politikai szereplők nagyon meggondolják, hogy szerepet vállaljanak-e egy ellenzéki pártban. Így inkább azok maradnak, akiknek a politikai megélhetési vagy karrierkérdést jelent.

http://nepszava.hu/cikk/1162012-torok-az-ellenzek-beletorodott-orban-korlatlan-hatalmaba

Ez van, ha az ember színes bőrű, és megpróbál Pestről hazajutni Bécsbe

 

C. bécsi egyetemista. Kenyai állampolgár, a bécsi ENSZ-központban dolgozó apja révén évek óta Ausztriában él, németül és angolul egyaránt folyékonyan beszél. A 21 éves férfi heteken belül megkapja az osztrák állampolgárságot, de addig is, ahogy évek óta, az ENSZ-alkalmazottak családtagjainak kiállított osztrák tartózkodási engedéllyel és lakcímigazolással szabadon utazhat az EU-ban.

 

A Flixbus sofőrje közölte vele, hogy későn érkezett (a társaság a honlapján azt kéri, hogy az utasok negyedórával indulás előtt jelenjenek meg), aztán beszkennelte a jegyét, majd a papírjait kérte. Végül nem engedte felszállni: szerinte C. tartózkodási engedélye kevés, az útlevelére is szükség van. C.-nél nem volt útlevél,

A BUSZJEGYÉT VISZONT, AMIN AZ ÁLLT, HOGY UTAZNI ÉRVÉNYES ÚTLEVÉLLEL VAGY SZEMÉLYIVEL LEHET, HIÁBA LOBOGTATTA.

Több segítőkész osztrák utas is elővette a személyijét, hogy megmutassák, nagyon hasonló, mint C.-é, a sofőr hajthatatlan volt.

 

https://index.hu/belfold/2018/06/12/budapest_becs_visszaut_afrikai/

 

Emmi: Nem lesz változás a tanév hosszában

A Népszava megírta, hogy állítólag a kormány két héttel kívánja megrövidíteni az iskolai nyári szünetet kötelező táborral, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pedig az MTI-n reagált.

Népszava ma megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak.

– közölte az Emmi az MTI-vel.

https://index.hu/belfold/2018/06/12/az_emmi_szerint_nem_lesz_valtozas_a_tanev_hosszaban/

A plagizáló bíró elnöki kinevezése miatt szerveznek sztrájkot

Polgárné ficánkoljon ki az igazságszolgáltatásból - követelik tiltakozók, akik ma reggelre teleplakátolták a Fővárosi Törvényszék épületét.

A tiltakozók a jelek szerint nem tudták szó nélkül hagyni, hogy egy évre Polgárné dr. Vida Juditot nevezte ki a Fővárosi Törvényszék elnökének Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Polgárné öt éve, a HVG által feltárt plágiumügy miatt távozott a törvényszékről, amelynek addig elnökhelyettese volt. Úgy tűnik, az érinetteket nem nyugtatta meg, hogy olyan bíró vezeti az ország legnagyobb bíróságát, aki a törvényszék Kisbíró című házi magazinjában sajátjaként jegyezte mások írásait.

http://hvg.hu/itthon/20180612_A_plagizalo_biro_elnoki_kinevezese_miatt_szerveznek_sztrajkot

SOROS EMELI A TÉTET: KÉTSZER OLYAN KEMÉNYEN FOGJA VÉGREHAJTATNI "NEM LÉTEZŐ” TERVEIT

figyelő

Soros György harcot hirdetett Donald Trump amerikai elnök és az erősödő nacionalizmus ellen a The Washington Post című lapnak adott interjújában. A milliárdos azon is kesereg egy kicsit, hogy mennyi minden nem úgy alakult az elmúlt pár évben, ahogy ő szerette volna. Ezek mellett még arra is erőt érzet magában, hogy azzal vádolja meg az Egyesült Államok elnökét, ami pont rá jellemző.

https://figyelo.hu/v/soros-emeli-a-tetet-ketszer-olyan-kemenyen-fogja-vegrehajtatni-nem-letezo-terveit/

Piti hamisítási balhévá zsugorodott a Welsz Tamás-ügy

 

Korábban arról lehetett pletykákat hallani, hogy politikusokat is magával ránt a történet, ehhez képest a vádlottak többsége végül csak közokirat-hamisítás miatt kerül bíróság elé

Amilyen nagynak és rázósnak indult olyan piti ügy lett az elhíresült Welsz Tamás-ügy. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) összesen kilenc ember ellen emelt vádat – tudta meg a PestiSrácok.hu. Korábban a hírek még arról szóltak, hogy milliárdos pénzmosás és költségvetési csalás szálaira bukkantak a hatóságok, ezzel szemben aztán most a vádlottak többsége végül csak közokirat-hamisítás miatt kerül bíróság elé.

Az ügy Welsz Tamás „öngyilkossága” miatt hatalmas közéleti-politikai botrányként robbant ki négy évvel ezelőtt. A lap szerint azonban a terheltek között így sincs egyetlen maffiózó, közszereplő, ismert vállalkozó vagy politikus sem.

https://zoom.hu/hir/2018/06/11/piti-balheva-zsugorodott-a-welsz-tamas-ugy/

Elfogták a párizsi túszejtőt, senki sem sérült meg

 

A túszejtő délután fél négy órakor pizzafutárként érkezett a Párizs X. kerületében található Petites-Ecuries utca 45-ös számú házához, ahol egy férfit arcon ütött, mielőtt annak sikerült elmenekülnie. Ezután a támadó bement az épület földszintjén található egyik irodába, ahol két túszt ejtett. Egyes értesülések szerint egy kifele menekülő terhes nőt is megütött.

"Az első vizsgálatok szerint egy gyenge idegzetű emberről van szó, akinek az indítékai zavarosak"

- közölték rendőrségi források. 

http://hvg.hu/vilag/20180612_Tuszdrama_zajlik_Parizsban

Bogár László Sorostalanság

Soros György a Market Watch és a Foreign Policy hírportálon, tehát két alkalommal is közzétette elképzeléseit, amelyeket ő maga nevez tervnek

Magyar Hírlap

Ahogyan Könyves Kálmán mondotta volt „De strigis vero quae non sunt nulla questio fiat” – Boszorkányokról pedig, mert ilyenek nincsenek, több szó ne essék. Feltehetőleg ez a logika vezethette a legismertebb internetes lexikon, a Wikipédia szerkesztőit is, amikor úgy döntöttek, hogy törlik az oldalukról a Soros-terv szócikket, azon egyszerű oknál fogva, hogy ami nincs, arról szó ne essék.

Aztán kicsit később, nyilván sokféle véleményt meghallgatván, elolvasván, úgy döntöttek, hogy okulásul legalább a szócikk alatt elérhetővé teszik az erről zajló szerkesztőségi beszélgetéseket. E hosszú – több tízezer karakter terjedelmű – beszélgetésfolyam részletes elemzésére, bár nagyon tanulságos volna, itt most nincs lehetőség, de átolvasása után nagyon sok minden kavarodik fel az ember lelkében, én ezt próbálnám most összefoglalni.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120623/Sorostalansag

Ozsváth Sándor Hány éves vagy? Hatvannyolc?

Van mire visszaemlékezni és emlékeztetni, mert Vörös Dani és volt marxista–maoista társai most éppen a keresztény Európát kezdik szétverni, 1968 Párizsa nekik csak előjáték volt

Magyar Hírlap

Hány éves vagy? Hatvannyolc?

Akkor te is ’68-ban voltál tizennyolc. Utóbb derült csak ki, hogy ez az év volt legújabb kori történelmünk egyik kulcsesztendeje. De erről akkor még semmit sem tudtál, mint ahogyan – velem együtt – sok ezer társad sem.

Az ötvenéves érettségi és a félszázados bajtársi találkozókon van mire visszaemlékezni! No meg emlékeztetni, mert Vörös Dani és egykori marxista–maoista–anarchista társai – ma már szépkorú lázadók – most éppen a keresztény Európát kezdik szétverni –, 1968 Párizsa nekik csak előjáték volt!

http://magyarhirlap.hu/cikk/120622/Hany_eves_vagy_Hatvannyolc