2018, június 13 - 07:37 Sajtószemle

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet felhívása szerint 12 éven aluli gyermek nem tartózkodhat szülői felügyelet nélkül közterületen, azaz nem mehetnek egyedül játszótérre vagy boltba, ahogy felügyelet nélkül a nagyihoz sem szaladhatnak át a szomszédba.

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/kijarasi-tilalmat-hirdettek-obudan/338666/

 

Szakszervezetek: katasztrofális állapotban a közszolgálat A közszolgálatban dolgozókat képviselő szakszervezetek szerint katasztrofális helyzetben van a közszolgálat, már nem tudja minden szempontból ellátni feladatát, ezért - többek közt - azonnali általános béremelésre van szükség - írja az MTI.

http://nepszava.hu/cikk/1162023-szakszervezetek-katasztrofalis-allapotban-a-kozszolgalat

 

A Fidesz betiltaná a hajléktalanságot

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás, hiszen minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely.

https://24.hu/belfold/2018/06/12/fidesz-hajlektalansag-hajlektalanok/

 

Mészáros Lőrinc hétfőn is vett négy szállodát és egy élményfürdőt http://nepszava.hu/cikk/1162050-meszaros-lorinc-hetfon-is-vett-negy-szallodat-es-egy-elmenyfurdot

 

Orbán Viktor beelőzte a betegeket egy fővárosi szakrendelőben Megjelent két szakállas testőr (miért szakállasok mostanában a testőrök?), majd a kórház igazgatójának kíséretében maga Orbán Viktor érkezett, elég gondterhelt arccal.

https://index.hu/belfold/2018/06/12/orban_szakrendelo_sor/

 

A munkáltató mentsvára: mikor jogellenes a sztrájk?

A munkavállalók Alaptörvény által biztosított, alapvető joga a sztrájkhoz való jog, végső soron ehhez az eszközhöz folyamodhatnak, hogy gazdasági és szociális érdekeik érvényesülését biztosítsák. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy e jog feltétlen lenne, ahhoz, hogy a munkavállalók munkabeszüntetése jogszerűnek minősüljön számos  jogszabály által meghatározott körülménynek teljesülnie kell.

http://ado.hu/rovatok/munkaugyek/a-munkaltato-mentsvara-mikor-jogellenes-a-sztrajk

 

Óva intik ettől a magyar rákbetegeket: még a kezelések ellen is hathat Többször írtunk már arról, mennyire aggasztó a helyzet Magyarországon a daganatos megbetegedéseket illetően. Egy rák diagnózis pedig önmagában nagyon sokkoló, nem csak az érintettnek, de a beteg hozzátartozói számára is. Megváltozik az élet, a betegek a kezelések során kieshetnek a munkából, anyagilag is nehéz helyzetbe kerülhetnek - gondolhatjuk. Kíváncsiak voltunk, így van-e, anyagilag mennyire megterhelő rákkal élni. Erről egy 36 éves lány beszélt nekünk, akivel négy évvel ezelőtt közölték a hírt: áttétes mellrákja van.

https://www.penzcentrum.hu/biztositas/ova-intik-ettol-a-magyar-rakbetegeket-meg-a-kezelesek-ellen-is-hathat.1067206.html