2018, február 9 - 08:15 Sajtószemle

Okos ellenzéki együttműködés nélkül sima Fidesz-kétharmad lesz

A Fidesz kétharmados többségének megakadályozásához is szükség van az LMP részvételére az egyéni választókerületi koordinációban – ez derül ki a Republikon Intézet mandátumbecsléséből, amelyet a 24.hu megbízásából készített. Ha viszont ez megvalósul, a budapesti körzeteket jóformán mind megnyerheti az ellenzék, igaz, a Fidesz többségét ez sem veszélyeztetné.

https://24.hu/belfold/2018/02/08/okos-ellenzeki-egyuttmukodes-nelkul-sima-fidesz-ketharmad-lesz/

Amit a magyar rendőrök nem találtak Orbán vejénél, előásta az OLAF

A Tiborcz-cég Elios egyik vezetőjén keresztül előre egyeztetett Szekszárd fideszes irányítóival a közvilágítási pályázatról. Ezek után olyan indulási feltételek kerültek a pályázati kiírásba, amelyeket kizárólag az Elios tudott teljesíteni. Az uniós nyomozás során az is bebizonyosodott: az Elios üzletági vezetője az elvileg független pályázat-előkészítői munkán is rajta tartotta a kezét.

Cikksorozatunk második részében a szekszárdi pályázattal kapcsolatban feltárt vizsgálati eredmények részleteit ismertetjük.

https://24.hu/belfold/2018/02/08/amit-a-magyar-rendorok-nem-talaltak-orban-vejenel-eloasta-az-olaf/

Elios-vizsgálat: közleményt adott ki a cég

 

A cég közleménye szerint „az ELIOS Innovatív Zrt. minden megbízása során a jogszabályi előírásoknak megfelelően, magas szakmai színvonalon teljesített”.

http://mandiner.hu/cikk/20180208_elios_vizsgalat_kozlemenyt_adott_ki_a_ceg

Maga a polgármester tolhatta meg Tiborcz és az Elios bizniszeit

Már jóval a pályázat kiírása előtt feltűnt a miniszterelnök veje egy szekszárdi közvilágítási projektben, ezt egy hangfelvétel bizonyítja, amelyen elhangzik Tiborcz István neve is. A szekszárdi Fidesz-frakció ülésén készítette 2012. augusztus 21-éna csoport egyik akkori tagja, Hadházy Ákos, aki jelenleg az LMP társelnöke és a párt parlamenti képviselője. A hangfelvétel főszereplői persze nem emlékeznek az évekkel ezelőtti frakcióülésre és arra sem, hogy az önkormányzat milyen ajánlatot kapott. A napirenden szerepelt többek között az is, hogy a város rendeljen meg két tanulmányt a város közvilágításának korszerűsítéséhez. „Ez volt az első alkalom, hogy a LED-ekről hallottunk. Az ülés előtt három nappal kaptunk egy SMS-t és egy előterjesztést, ami alapján 21-én döntenünk kellett” – mondta Hadházy.

http://nepszava.hu/cikk/1152301-maga-a-polgarmester-tolhatta-meg-tiborcz-es-az-elios-bizniszeit

Kiszivárgott, mit talált az OLAF az Elios szolnoki pályázatainál

 

Újabb részletek derültek ki arról, hogy mit talált a Tiborcz István-féle Elios közbeszerzéseivel kapcsolatban az EU csalás elleni hivatala, az OLAF.  Radócz Zoltán szolnoki MSZP-s képviselő ugyanis kikérte ki az önkormányzattól azt a levelet, amelyet az OLAF eljuttatott Szolnok önkormányzatának küldött a vizsgálatról,ezt pedig elküldte az Indexnek. Ebben a levélben a hivatal részletesen leírja azokat a tényeket és észrevételeket, amelyeket a város két közvilágítási közbeszerzéséről talált, és lehetőséget ad az önkormányzatnak, hogy észrevételeket tegyen ezekkel kapcsolatban. A levél 2017. októberi keltezésű. 

nem volt minden rendben a pályázatokkal, elég sok bennük a gyanús elem. Például az, hogy az irányító hatóság három nappal a pályázat kiírása előtt megváltoztatta, hogy milyen megtérüléssel kell számolni a pályázatokban: ahelyett, hogy a költségeket 50 ezer órányi élettartamra kellett volna kiszámolni – vagyis hogyha 50 ezer óráig izzanak a lámpák, akkor mennyire jó a pályázat ár-érték aránya –, 100 ezer órára kellett megadni. Ez az Eliosnak azért volt kedvező, mert így a pályázata megfelelt az elvárt megtérülésnek, viszont azok az izzók, amelyeket az Elios forgalmazott, nem is bírják ennyi ideig, 60-80 ezer óra után kiégnek. Ugyanilyen problémát talált 15 másik pályázatnál is az OLAF, azaz az utolsó pillanatban úgy írták át a megtérülési feltételeket, hogy az Eliosnak jó legyen. 

https://index.hu/gazdasag/2018/02/08/elios_olaf_szolnok/

Ügyészség: A nyomozás miatt nem adhatjuk ki az OLAF-jelentést

 

A Miniszterelnökség és a Polt Péter vezette Főügyészség is elutasította Hadházy Ákos közérdekű adatigénylését, amelyben az Elios Zrt. gyanús ügyeivel foglalkozó OLAF-jelentést próbálta meg kikérni. A minisztérium és a nyomozó hatóság is arra hivatkozik, hogy a dokumentumok nyilvánosságra hozatala hátrányosan befolyásolhatná a folyamatban lévő vizsgálatokat.

A TITOKBAN TARTÁST AZ UNIÓS JOG IS ENGEDI AZ OLAF-JELENTÉSEK ESETÉBEN, KIVÉVE, HA NYOMÓS KÖZÉRDEK FŰZŐDIK A NYILVÁNOSSÁGHOZ, AMI A JELEK SZERINT A KORMÁNY ÉRTELMEZÉSÉBEN NEM ÁLL FENN. 

Az Indexhez eljutott a Miniszterelnökség és a Főügyészség válasza az LMP társelnökének adatigénylésére. Lázár János minisztériuma az Európai Parlament és Tanács rendeletére hivatkozva azt írja, amennyiben a tagállamhoz a birtokában levő, valamely intézménytől származó dokumentum iránti kérelem érkezik, konzultálnak az érintett intézménnyel, amely adott esetben megtagadhatja a nyilvánosság hozzáférését, ha a közzététel hátrányosan befolyásolná a folyamatban levő vizsgálatok célját, vagy a bírósági eljárást. Ez alól kivételt képezhet, ha „nyomós közérdek" a nyilvánosságra hozatal. 

 

https://index.hu/gazdasag/2018/02/08/ugyeszseg_a_nyomozas_miatt_nem_adhatjuk_ki_az_olaf-jelentest/

Rettegnek, mégis Orbán Viktorra szavaznának a külföldi cégek

2018. február 8. 11:07

A Wirtschaftswoche című lap szerint a hazai gazdasági élet szereplői rendkívül elégedettek a gazdasági helyzettel, elképesztő profitokat termelnek, és sorra nyerik a közbeszerzéseket, ráadásul „az Európai Uniótól érkező források egy része is a külföldi hátterű nagyvállalati szektorban landol” – szemlézi a lapot a G7 gazdasági portál. Egy másik cikkükben azonban már a hazai topmenedzserek rettegéséről írnak.

http://makronom.mandiner.hu/cikk/20180208_rettegnek_megis_orban_viktorra_szavaznanak_a_kulfoldi_cegek

Nem szerepelhet a Filmhéten a tavalyi év egyik legjobb magyar filmje

 

Kojot 2017 egyik legnagyobb meglepetése volt, szuper kritikákat kapott, mégis alig látta valaki a mozikban, egyszerűen nem jutott el a nézőkhöz. Annak ellenére tűnt el a süllyesztőben, hogy összesen 329 és fél millió forintnyi filmalapos támogatást kaptak Kálomista Gáborék. A producer gyártócége, a Megafilm Kft. viszont állítólag nem engedi, hogy a filmet lássa a nagyközönség a február 8-án kezdődő Filmhéten (a Kincsemtől a Pappa Piáig minden lesz, sok kevésbé ismert film is, program itt) Ezt osztotta meg a Facebookon a rendező, Kostyál Márk:

Pont egy éve. Lassan lekeverem a nosztalgiát, de van egy Filmhét, ahol a KOJOT nem szerepelhet, mert nem engedi a gyártó, és ezt minden magyar intézmény, aminek film van a nevében, hagyja. Éljen a magyar néző, éljen a magyar film!

 

https://24.hu/kultura/2018/02/08/nem-szerepelhet-a-filmheten-a-tavalyi-ev-egyik-legjobb-magyar-filmje/

Mészáros Lőrinccel nem lehet packázni, mert ráfaragsz

Nehéz nem észrevenni a politikai áthallásokat Kostyál Márk első filmjében, a Kojotban, de nemcsak ezért jó film. Kritika.

https://24.hu/kultura/2017/02/16/meszaros-lorinccel-nem-lehet-packazni-mert-rafaragsz/

Palotát kapott Szijjártó gimnáziuma, ahol először látta Orbánt

A kormány a bencés rend győri perjelségének adományozta a Győr központjában álló milliárdos értékű Lloyd-palotát..

A Lloyd-palota az adományozást megelőzően csak két hónapig volt állami tulajdonban.

2017 decemberében vásárolta meg a kormány Leisztinger Tamás érdekeltségétől, a Mintinvest Kft.-től.

Helyi értesülések szerint a kormány legalább kétmilliárd forintot áldozott arra, hogy megszerezze az ingatlant, hiszen a 150 éves palotát a West Bau Hungária 2010-ben 800 millió forint uniós támogatásból teljesen felújította. Az átépítés során egy modern irodaházat alakítottak ki az épületben, de több vendéglátóhely, kávézó és borbár is működik benne.

A kormánydöntés megszületésében nagy szerepe volt Szijjártó Péternek. A külgazdasági és külügyminiszter ezt maga árulta el a helyi újságnak.

https://24.hu/belfold/2018/02/08/palotat-kapott-szijjarto-gimnaziuma-ahol-eloszor-latta-orbant/

Németh Szilárd kiakadt, mert Szél Bernadett információkat kért a Soros-tervről

Nemzetbiztonsági bizottsági tagságával „visszaélve” próbált bizalmas információkat kikérni a „Soros-tervről” és a „Soros-hálózatról” az Alkotmányvédelmi Hivataltól az LMP-s Szél Bernadett – nyilatkozta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke csütörtökön a sajtónak.

Németh Szilárd szerint ez egy újabb bizonyíték arra, hogy Szél Bernadett „Soros zsebében van”.

A Fidesz-alelnöknek valószínűleg elkerülte a figyelmét, hogy Szél Bernadett is a Nemzetbiztonsági bizottság tagja, akit emiatt át is világítottak korábban, így minden joga megvan ahhoz, hogy bizalmas információkhoz jusson.

https://24.hu/belfold/2018/02/08/nemeth-szilard-kiakadt-mert-szel-bernadett-informaciokat-kert-a-soros-tervrol/

Cirkusz, óvoda, bohózat

 

1300 menekült, Rogán Antal a nemzetbiztonsági kabinetben, egyszerűsített honosítási eljárás, Orbán Viktor zsarolhatósága az Elios-üggyel - ezekről a témákról is szó lett volna a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén, amire a fideszesek már el sem mentek. 

https://index.hu/video/2018/02/08/szel_bernadett_nemeth_szilard_nemzetbiztonsagi_bizottsag/

Nem kivonultak, el sem mentek Németh Szilárdék a nemzetbiztonsági bizottság ülésére

Most a Fidesz közleményt adott ki, hogy képviselői el sem mennek a bizottság ülésére.

Azt írják: „Soros még nem, de az emberei már a Nemzetbiztonsági bizottságban ülnek. Szél Bernadett újabb bizonyítékát adta annak, hogy a Soros-hálózat zsebében van. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának tagjaként azt kezdeményezte, hogy a testület decemberi ülésén a titkosszolgálatok által részben bemutatott Soros-hálózatról szóló jelentést és dokumentumokat teljes terjedelmükben adják ki neki. A titkosszolgálatok ezt nemzetbiztonsági okok miatt elutasították, de Szél Bernadett most Molnár Zsolton, a bizottság szocialista elnökén keresztül próbálkozik." Hozzáteszik, nem tudhatják, hogy az információkat mire akarja használni Szél. Summa summarum: nem vesznek részt az ülésen.

 

https://index.hu/belfold/2018/02/08/fidesz_nemzetbiztonsagi_bizottsag_kivonulas_bevonulas/

 

Egy fideszes véletlenül írásba adta, hogy pofára osztják az EU-s pénzeket

 

Pályázati pontszámok? Olyanról mi nem tudunk, közölte az adatkérésre. Mit szól ehhez Brüsszel? Valószínűleg nem véletlenül ideges Lázár János a fejlesztési államtitkárra.

https://index.hu/belfold/2018/02/08/top_palyazatok_eu-s_penz_feszultseg_lazar_szabo_zsolt_nfm/#

Orbán: Önkormányzati leépítés? Fake news, marhaság, szamárság, álhír!

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Kósa Lajos miniszter is részt vett a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. közgyűlésén Veszprémben, ahol a legnagyobb városok polgármesterei találkoztak.

Ritkán szoktam eljönni a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésére, de most választások lesznek, ez különösképpen fontossá teszi a találkozót - mondta Orbán Viktor. Arra kérte a polgármestereket, hogy hívják fel a választók fiygelmét, hogy "nagyszerű dolog, fontos és szép pillanat következik", a szabad választásról ugyanis 1990 előtt csak álmondhattunk. "Nem volt olyan régen a kommunista diktatúra, amikor szó sem lehetett erről."

Orbán megcáfolta azokat a híreket, miszerint a kormány a választások után az önkormányzatiság "leépítésére készül". Mi is írtunk arról, hogy az ellenzék rendesen rárepült a témára. Orbán szerint a kistepelülésekkel kapcsolatban terjedt el "rémhír", hogy ott nem is lesz önkormányzatiság, de a tervei szerint a 2000 fő alatti településeken is választhatnak majd önálló vezetőket az ott élők. 

https://index.hu/belfold/2018/02/08/orban_viktor_a_megyei_jogu_varosok_szovetsegenek_kozgyulesen/

A civiltörvény is az Európai Bíróság elé került

 

Beérkezett az Európai Bizottság keresete, és ezzel hivatalosan is az Európai Bíróság elé került a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás, közölte csütörtökön a luxembourgi székhelyű bírói fórum, írja az MTI.

https://index.hu/belfold/2018/02/08/a_civil_torveny_is_az_europai_birosag_ele_kerult/

HÁBORÚ AZ MSZP-BEN FODOR GÁBOR MIATT

Magyar Idők

Közfelkiáltással, egy emberként szavazták le Gyöngyösön délutáni gyűlésükön a helyi szocialisták, hogy Fodor Gábor legyen az ország­gyűlési képviselőjelöltjük – adta hírül szerdán az Atv.hu. Az ügy kapcsán hazugsággal vádolja egymást az MSZP elnöke és a visszaléptetett gyöngyösi képviselőjelöltje. Az még nem dőlt el, hogy ki indulhat a megüresedett körzetben, és azt sem tudni, Fodor ­felkerülhet-e az MSZP–Párbeszéd-listára.

http://magyaridok.hu/belfold/haboru-az-mszp-ben-fodor-gabor-miatt-2777083/

LECSÓ

Pilhál György Magyar Idők

A szocialistáknak is lehetnek jó ötleteik. Minap például azt találták ki, hogy szűnjön meg az MSZP a választás után. (Ha engem kérdeznek, már korábban javasoltam volna…) Lapunk elnökségi forrásokból úgy értesült, hogy az ötletgazdák (állítólag Lendvai Ildikó és Puch László) azt szeretnék, ha a felszámolt gyülekezet a jövőben a Párbeszéddel közösen, új névvel folytatná a parlamentbéli osztályharcot. Egy ilyen formációban állítólag a párt fiatalabb generációja, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Harangozó Tamás kapna főszerepet. (A szintén ifjú Bárándy Gergely nem, ő a közelmúltban bejelentette, neki elege van, veszi a kalapját.) Akad olyan is, aki a hajdan bevált illegalitásban látná a párt újraizmosodásának esélyét.

Az MSZP megszűnésének gondolata egyébként nem új keletű. Molnár Gyula elnök már 2016-ban figyelmeztetett: egy rossz választási szereplés után akár le is húzhatja a rolót a szocialista párt. 

Micsoda? Hogy ezt a lecsót szigorú recept szerint készítették? Hol? A szemlőhegyi Gyurcsány-konyhában? És maga Láriferi keverte? Na, ne…

http://magyaridok.hu/paca/lecso-2775319/

NINCS VÉGLEGES DÖNTÉS A GÖNCZ ÁRPÁD MEGÁLLÓRÓL

Baranyai Gábor Magyar Idők

Nem született döntés arról, hogy a 3-as metró északi szakaszának felújítása után az Árpád híd megállót Göncz Árpád-városközpontra nevezzék át. A honfoglaló Árpád vezérről elnevezett hídra utaló állomás nevének megváltoztatása komoly felzúdulást keltett.

http://magyaridok.hu/belfold/nincs-vegleges-dontes-goncz-arpad-megallorol-2775379/

Tóta W. Árpád: Nem kell egy újság?

 

Fontos kísérlet zárult le nemrégiben a magyar sajtópiacon: elbukott a Politis kezdeményezése, amely befektetőktől független újságot ígért. Olyat, amit tisztán az előfizetők finanszíroznak. Mert kell egy újság – ez volt a szlogen. Dudás Gergely, az Index volt főszerkesztője harmincezer helyett háromezer támogatót tudott összetrombitálni, így tehát Politis nem kellett, és nem lesz.

A terv pofonegyszerű volt: a sajtó visszatérítése a kereskedelem őskorához, vagyis ahhoz, hogy a fogyasztó kifizeti a termék árát, cserébe megkapja az olvasnivalót és a nyugtát, és senki más ebben nem vesz részt. Nincs szükség hirdetőre, pályázati pénzre, NKA-támogatásra, de legfőképp oligarchára. Dudás tudta, miért akarja kihagyni ezeket a faktorokat; az Index szerkesztőségében látta, milyen kellemetlenek tudnak lenni. Különösen az oligarchák.

http://hvg.hu/velemeny/201806_nem_kell_egy_ujsag

Mészáros Lőrinc levélben sírta el, hogy Balog Zoltánék ellenőrzése miatt nem adja át a kiperelt tao-dokumentumokat

Tavaly novemberben a Kúria ítélete vetett véget az akkor már több mint két éve tartó huzavonának, amely azért indult, mert a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a Demokratikus Koalíció adatigénylésére nem volt hajlandó elárulni, mire és mennyi tao-pénzt költöttek el, vagy kikkel szerződtek a 2013. január és 2015. november 26-a közötti időszakban. Korábbi cikkünkben írtuk meg azt, hogy a Mészáros Lőrinc vezette alapítvány annak ellenére sem mutatta meg a dokumentumokat, hogy 2016 októberében első fokon a Székesfehérvári Törvényszék, aztán tavaly februárban jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla is arra kötelezte az akadémiát, hogy adjanak ki minden olyan szerződést, számlát és egyéb dokumentumot, amelyből kiderül: a perben számításba vett időszakban több milliárd forintnyi tao-forrást mire költhette el a sportklub.

Most viszont nem várt fordulat állt be a történetben: maga Mészáros Lőrinc írt levelet, amelyben azt magyarázza el, hogy miért is nem tudják teljesíteni az ítéletet, azaz miért nem tudják bemutatni a tao-milliárdokkal kapcsolatos dokumentációt.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/meszaros-lorinc-tollat-ragadt-es-levelben-sirta-el-hogy-balog-zoltanek-ellenorzese-miatt-nem-adja-at-a-kiperelt-tao-dokumentumokat-109211

Spar-üzleteket vásárol Mészáros Lőrinc érdekeltsége

Mészárosék 18 darab ingatlant vásárolnak 4,5 milliárd forintért, de nem szűnnek meg Spar üzletek.

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/02/08/spar-uzleteket-vasarol-meszaros-lorinc-erdekeltsege/

Villámgyorsan visszavonta a zalaegerszegi Fidesz az Orbán vejére nézve kínos döntést

Mégsem kéri ki a kormánytól a Fideszes többségű zalaegerszegi Közgyűlés az Eliosról szóló OLAF-jelentést.

Rendkívüli közgyűlésen vonta vissza a zalaegerszegi Közgyűlés fideszes többsége azt a határozatot, amelyben arra kérték a kormányt, adja ki számukra az Elios-ügyben készült, és súlyos szabálytalanságokat feltáró OLAF jelentést, és azt ők nyilvánosságra is hozzák - mondta a hvg.hu-nak az egyik előterjesztő, az LMP-s Paksy Zoltán.

Szerdán az előterjesztést a legnagyobb meglepetésre a 12-ből 6 fideszses megszavazta, így ellenzéki képviselőkkel együtt többséget kapott a javaslat. 

http://hvg.hu/gazdasag/20180208_Villamgyorsan_visszavonta_a_zalaegerszegi_Fidesz_az_Orban_vejere_nezve_kinos_dontest

Egy teljes hónap telt csak el az évből, de már közel 200 milliárdos a hiány

 

Kiszórja a kormány az uniós támogatások előlegeit, emiatt majdnem 200 milliárd forintos lett a januári hiány.

http://hvg.hu/gazdasag/20180208_Egy_teljes_honap_telt_csak_el_az_evbol_de_mar_kozel_200_milliardos_a_hiany

Itt a jövő: arcfelismerő szemüveget kaptak a kínai rendőrök

 

Kínában már egy ideje kísérleteznek vele, hogy az arcfelismerést és a mesterséges intelligenciát bevessék a bűnüldözésben, nemrég viszont egészen konkréttá vált a science fiction, a kínai vasutaknál szolgáló rendőrök olyan szemüvegeket kaptak, amikben van arcfelismerő kamera, így szűrik ki a pályaudvarok környékén a bűnözőket.

https://zoom.hu/hir/2018/02/08/itt-a-jovo-arcfelismero-szemuveget-kaptak-a-kinai-rendorok/

1,8 milliós fizetéssel úgy kell levadászni az informatikusokat

 

Kemény lépésekre készül a kormány. Elkészült a korábban belengetett informatikai ösztöndíj részletes terve, ezen kívül három egyetemen új informatikai üzemmérnök szak indul.

A piacon a pár éves munkatapasztalattal, 30 év alatti informatikusokat már 1,8 milliós fizetéssel vadásznak le, ami nem normális – mondta a Portfoliónak adottinterjúban Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke.

A versenyképességünket most folyamatosan veszítjük el az Információs és Kommunikációs Technológia (IKT) területén, mert nincs annyi ember, amennyire szükség lenne a piacon – folytatta. 

https://zoom.hu/hir/2018/02/08/ivsz-elnoke-a-magyar-versenykepesseg-novelese-elott-csak-egy-ut-van/

Sztrájk lesz a Bosch-gyárnál Miskolcon

 

Megrekedtek a bértárgyalások az Életre Tervezett Országos Szakszervezet (ÉTMOSz) és a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. között. A szakszervezet csütörtökön sztrájkbizottság felállítása mellett döntött.

 

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/sztrajk_lesz_a_bosch-gyarnal_miskolcon.656408.html

Stadiont épít a megyéspüspök Szegeden, Habony Árpád barátai is beszálltak egy helyi futballklubba

A nagypolitika a Tisza-parti városban is beszállt a labdarúgásba. Az egyik helyi klub, a SZEOL SC a harmadosztályban küzd a feljutásért, a másik, a Szeged 2011 a második vonalban a kiesés elkerüléséért. Az Orbán Viktort lelkesen támogató Kiss-Rigó László püspöknek a kormányfő barátja, Garancsi István cége építi a nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas stadiont. A rivális csapatnál megjelent a miniszterelnöki tanácsadó Habony Árpád baráti köre: a helyi vállalkozó, aki átadta Habony-közelbe a SZEOL-t, korábban csöndben megvált a szegedi közintézményeknek ételt szállító, milliárdos forgalmú cégétől is.

https://atlatszo.hu/2018/02/08/stadiont-epit-a-megyespuspok-szegeden-habony-arpad-baratai-is-beszalltak-egy-helyi-futballklubba/

Korrupcióinfó: titkolózik az EMMI, ha a Lázár felesége-féle alapítvány támogatásáról kérdezik

Nagyon titkol valamit, kitakarta a lényeget az EMMI a Hadházy Ákos LMP-társelnök adatigénylésére kiadott dokumentumokból – mondta el a politikus szokásos csütörtöki Korrupcióinfóján. Hadházy annak kívánt utána nézni, megkaphatta volna egyáltalán a gigatámogatást az a koraszülött-segítő alapítvány, amelyiknek egyik kurátora Lázár János felesége.

Hadházy az emlékezetes koraszülött-segítő uniós projekt kapcsán igényelt adatokat az EMMI-től. A nagy vihart kavart eset lényege: a Korábban Érkeztem Alapítvány 1,2 milliárd forint uniós támogatást kapott tavaly augusztusban arra, hogy mentorházakat hozzon létre koraszülötteknek és szüleiknek Szegeden, Kecskeméten és Gyulán.

Ugyanerre a célra két másik alapítvány is kapott pénzt, feleekkora összeget. Hadházy erősnek tűnő túlárazásokra – például 50 milliós jogi tanácsadásra, 50 milliós tanulmánykészítésre – hívta fel a figyelmet.

https://blog.atlatszo.hu/2018/02/korrupcioinfo-titkolozik-az-emmi-ha-a-lazar-felesege-fele-alapitvany-tamogatasarol-kerdezik/

Vona Gábor mecsetet készül építeni Miskolcon?

Vona Gábort ábrázoló szórólapok leptek el a miskolci Avas lakótelepet, a kiadvány szerint a Jobbik elnöke mecsetet készül építeni a környéken. 

Naivan mondhatnánk, hogy nem tudjuk, ki készítette és dobálta bele mind a 10.500 avasi postaládába a szórólapokat, de szerintem mindenki elsőre ráhibázna, ha tippelnie kellene. A Jobbik miskolci frakcióvezetője szerint fideszes lejáratókampány áll a háttérben. A HírTv szerint az avasiak egy része nevetségesnek, mások felháborítónak tartják a kiadványt. A párt pedig feljelentést tesz az ügyben.

https://vastagbor.atlatszo.hu/2018/02/07/vona-gabor-mecsetet-keszul-epiteni-miskolcon/

 

Benézte a kormánysajtó: a vörös félhold nem a muszlim világ jelképe

Vona Gábor ellen indult lejárató kampány részeként szerdán a kormánypárti faktor.hu írta meg, majd másnap a Ripost a címlapján közölte, hogy muszlim jelkép, egy vörös félhold van a Jobbik logójában. Érdemes lett volna ennek előtte jobban utána járni, az emlegetett szimbólum ilyen formában ugyanis sosem volt a muszlim világ jelképe, azt a Nemzetközi Vöröskereszt vette fel elsőként még 1877 körül.

https://24.hu/kozelet/2018/02/08/benezte-a-kormanysajto-a-voros-felhold-nem-a-muszlim-vilag-jelkepe

 

A Ripost atomot dob a Fidesz-kampányra

Megjelent a fideszes bulváratya, a 888-on agyonsztárolt Ómolnár Miklós-féle Ripost mai lapszáma. Így néz ki:

Két lehetőséget látok.

1. A lap készítői ennyire ostobák.

2. Belső lázadás tört ki az Ómolnár-csoportban, és a Ripost direkt csinál ásatag debilt a Fideszből, és óvodás viccet a Jobbik elleni politikai hadjáratból.

Másra gondolni sem tudok.

 http://valasz.hu/itthon/a-ripost-atomot-dob-a-fidesz-kampanyra-127345

Lex Tiborczot nyújt be az LMP, az EU-pénzeket elcsalók úgynevezett „korrupciós finanszírozási illetéket” fizetnének

Komplett új törvényjavaslatot nyújt ma be a Parlamentnek a korrupciógyanús ügyek feltárására szakosodott Hadházy Ákos LMP-s képviselő. A 444 által megszerzett törvényszöveg újfajta büntetőadót vezetne be, az úgynevezett 

„korrupciós finanszírozási illetéket”

Ennek az a lényege, hogy ha egy cégről kiderül, hogy visszaélt az EU-támogatásokkal és Magyarországnak emiatt pénzt kell visszafizetnie az Unió költségvetésébe, akkor a cég valós tulajdonosa köteles lenne a visszautalt összeg 100 százalékát kitevő illetéket fizetni a magyar költségvetésnek. 

https://444.hu/2018/02/08/lex-tiborczot-nyujt-be-az-lmp-az-eu-penzeket-elcsalok-ugynevezett-korrupcios-finanszirozasi-illeteket-fizetnenek

Martin Schulz lemondott a pártelnökségről, hogy külügyminiszter lehessen

Az SPD elnökségi ülése után hangsúlyozta, hogy nem tudta ellátni pártelnöki feladatait a tagság, és a saját maga elvárásainak megfelelően. Elmondta, hogy a következő kormányban külügyminiszter akar lenni, és teljes erővel az Európai Unió megújításáért kíván dolgozni. Hozzátette, hogy az SPD új elnökének Andrea Nahles parlamenti frakcióvezetőt javasolja. Megjegyezte, hogy az SPD 154 éves történetében  Andrea Nahles lesz az első női pártvezető. 

https://444.hu/2018/02/07/martin-schulz-lemondott-a-partelnoksegrol-hogy-kulugyminiszter-lehessen

Soros György ismét támad: legfőbb ellensége Magyarország

origo

Ötpontos akciótervet állított össze Soros György alapítványa, az Open Society Foundations (OSF) a bevándorláspárti milliárdos érdekeltségébe tartozó NGO-k védelmében – írja a Figyelő. A javaslat Magyarországra, Lengyelországra és Romániára van kihegyezve, amely szerint Brüsszelnek a jelenleginél határozottabban kellene fellépnie az NGO-kal nem szimpatizáló kormányokkal szemben. Ennek fényében könnyen előfordulhat, hogy még az idén újabb javaslatokat alkothat az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) – Soros szervezeteinek védelmében.

http://www.origo.hu/itthon/20180208-soros-osf-otpontos-akcioterv-brusszelnek.html

Magyarország nem lesz bevándorlóország

origo

Az új német kormány összetétele miatt változhat Berlin migrációval kapcsolatos álláspontja - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

http://www.origo.hu/itthon/20180208-uj-nemet-kormany-migracios-politika.html

Nekiment Sorosnak Netanjahu

2018. február 8. 12:31

Az izraeli miniszterelnök szerint Soros György áll a nemrég indult Izrael-ellenes kampány mögött. Benjamin Netanjahu a minap kijelentette: a „zsidó milliárdos” pénzeli azokat az NGO-kat, amelyek ellenzik a menekültek deportálását.

http://mandiner.hu/cikk/20180208_nekiment_sorosnak_netanjahu

Keletről érkezhet a konzervatív megújulás

A materializmus olyan mély hatást tesz a fiatalokra, hogy nehéz konzervatívként a szívükért és eszükért versenyezni – mondja Alvino-Mario Fantini filozófus, a The European Conservative főszerkesztője a Mandinernek. Fantini úgy látja, hogy Kelet-Európa felől vehet új lendületet a konzervativizmus. Interjúnk.

 

http://mandiner.hu/cikk/20180208_alvino_mario_fantini_interju_konzervativizmus

 

Alaposan kiosztották a civil jogvédők a Miniszterelnöki Kabinetirodát

A Stop Soros törvénycsomag elfogadhatatlan és alkotmányosan védhetetlen politikai célokat szolgál, értelmetlen szabályokat tartalmaz, ezért azt kategorikusan elutasítjuk – áll abban a levélben, amelyet a Magyar Helsinki Bizottság küldött a a Miniszterelnöki Kabinetirodának.

A törvénycsomag társadalmi egyeztetési határideje nyomán a civil szervezet világossá tette: mivel a tervezet technikai jellegű módosításai, „javításai” legfeljebb azt eredményezhetnék, hogy az eredendően kártékony kormányzati szándékok hatékonyabban érvényesülhessenek, vagyis a rossz még rosszabb legyen, ezért nem látjuk értelmét a közzétett normaszöveg módosításának sem. Ahogyan kutyából nem lesz szalonna, úgy e törvénytervezeteknek álcázott buldózerből sem lesz soha jó törvény – fogalmaztak.

Felhívták a figyelmet arra is: ahogy jogállamban a jogalkotás alapvető célja a közjó szolgálata és a jó kormányzás előmozdítása. Ezek egyike sem képzelhető el úgy, hogy a törvényeket a társadalommal szemben alkossák meg. Ez esetben a törvényalkotás célja azonban egyértelműen a kormányzati önkény kiszolgálása. Így, ha a tervezett „szabályok” hatályba lépnének, azok a gyakorlatban csak a társadalom elemi érdekeivel szemben működhetnének.

 

http://168ora.hu/itthon/alaposan-kiosztottak-a-civil-jogvedok-a-miniszterelnoki-kabinetirodat-144979

Házi őrizetbe került Habony ügyvédje

 

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden vette őrizetbe Busch Bélát, de szerdán már megszüntették azt, így a neves ügyvéd bilincs és rendőri kíséret nélkül érkezhetett a bíróságra. Az ELTE jogi karának volt tanszékvezetőjét a sajtóban Habony Árpád korábbi ügyvédjeként is emlegetik, ő védte a kormányfő titokzatos tanácsadójának jó hírét a teljes magyar sajtóval szemben. A hvg.hu úgy tudja, Busch – akinek egy másik büntetőügy miatt már egy éve felfüggesztették a kamarai tagságát – 10 millió forint ügyvédi letéttel nem tudott elszámolni. Emellett sikkasztással és csalással is gyanúsítják, a gyanú szerint a jogász 530 millió forintos kárt okozott, amiből 36 millió forintot már megtérített.

Busch tett vallomást a bíróságon, de nem ismerte el a bűnösségét.

Buscht a másik ügyben – amelyről a HVG számolt be elsőként és már a végéhez közeledik – befolyással üzérkedéssel vádolják Oszter Sándor színésszel együtt.

 Budapesti Ügyvédi Kamara honlapján olvasható bemutatása szerint „ügyvédi tevékenységének specialitása a személyiség büntetőjoghoz és az orvosi joghoz fűződik”. Megközelítéséről sokat elárul, hogy a Magyar Narancs cikke után – amelyből kiderült, hogy Habony még 2006 novemberében nemcsak összeszólalkozott az általa kis híján elgázolt gyalogosokkal, hanem bántalmazta is őket – azt közölte, hogy ügyfele rágalmazás és személyes adattal visszaélés miatt tett feljelentést. Busch hasonló eljárásokat ígért minden médiumnak, amely ismerteti Habony garázdasági ügyét.

http://hvg.hu/itthon/20180208_Hazi_orizetbe_kerult_Habony_ugyvedje

 

Egy kampánykalandor tündöklése és bukása – Személyes adatokkal üzletelt a jogi doktornak készülő Zuschlag János

Öt évvel ezelőtt, nem sokkal a 2014-es parlamenti választás előtt indult be az államilag támogatott, üzemszerű pártalapítás. A kis pártok közötti személyes adatokkal való üzletelés és a kamupárt-alapítás egyik visszatérő szereplője Zuschlag János, akit a múlt héten letartóztattak. Kérdés, hogy az egykori MSZP-s, azóta börtönviselt, a jobb- és baloldalból is üzleti hasznot húzó kalandor az eljárás során megpendíti-e a nagy pártokkal folytatott politikai bizniszeit, vagy csendben elviszi a balhét. Ami számára akár anyagi hasznot is hozhat.

„Azok örömére, akik szurkoltak, azok bánatára, akik kárörvendők voltak, bejelenthetem, hogy jogi egyetemi tanulmányaimat befejeztem, már csak az államvizsga választ el a doktori címtől” – ezt írta ki január 29-én a Facebook-oldalára Zuschlag János.

Egy kommentelő a bejegyzéshez csak annyit fűzött hozzá: Miből?

A kérdés jogos. A hatéves börtönbüntetéséből 2013-ban szabadult, a NAV adóslistáján máig a tízmillió forint feletti tartozók sorában szereplő egykori ifjú szocialista képviselő – aki jelenleg szabadúszónak nevezi magát – életvitelével kapcsolatban az idézett Facebook-poszt utáni napok történései adhatják meg a választ.

http://168ora.hu/itthon/egy-kampanykalandor-tundoklese-es-bukasa-szemelyes-adatokkal-uzletelt-a-jogi-doktornak-keszulo-zuschlag-janos-144936

„Természetesen válaszolok, nem megyek sehova” – mondta Kósa Lajos, majd elment

A miniszter trükkösen menekült el a Hír TV elől.

„Nem fog menni, mert el fogok késni a programról, de itt vannak a sajtómunkatársak, rengetegen vannak, beszéljék meg, és akkor természetesen válaszolok. Nem megyek el sehova, csak a kabátomért megyek ide” – mondta Kósa Lajos a Hír TV stábjának Veszprémben. A Megyei Jogú Városok Szövetsége közgyűlésének megnyitója után egyebek között az Elios-ügyről, illetve a legújabb Soros-plakátokról is kérdeztük volna a minisztert, ám ő kicselezte kollégáinkat, és rövid úton távozott a helyszínről.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/termeszetesen-valaszolok-nem-megyek-sehova-mondta-kosa-lajos-majd-elment-2445975

1000 plakáthelyet vett a Fidesz több mint 150 millióért

A kormánypárt az ODEX Outdoor Expert Kft.-vel kötött szerződést február 1-e és február 16-a közötti időtartamra. A Fidesz részéről Kubatov Gábor írta alá a megállapodást.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/1000-plakathelyet-vett-a-fidesz-tobb-mint-150-millioert-2445855

Vágó István megerősítette: Nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát

 

Facebook-kommentben jelentette ki a DK-s politikus, hogy nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát. Eleinte nem hittünk a szemünknek, ezért felhívtuk az ex-műsorvezetőt, aki elismerte: valóban ő írta a szöveget.

A Facebook-posztról elsőként a Magyar Hírlap számolt be, de mivel nem csatolták a cikkben a bejegyzés linkjét, megkerestük a korábbi műsorvezetőt, hogy valóban ő írta-e kommentet. Vágó megerősítette, és hozzátetette: fenntartja a véleményét, amit egyszerűen azzal magyarázott, hogy mint ateista, nem híve a „túlhajtott vallásosságnak”. Ezen azt érti, hogy a kaftános-pajeszos zsidók általában az Istennel való szövetségüket demonstrálják a ruházatukkal.

A DK-s politikus szerint nincs antiszemita felhangja a bejegyzésének, mert ateista, nem hisz Istenben, és nem mondhat mást, mint ha valaki, aki ennyire látványosan hisz Istenben, azzal neki „nagyon sok dolga nincsen”, mert az élet alapvető kérdéseiről sem fognak tudni diskurálni. Már csak azért sem, mert  szombaton is szeret autózni, és szívesen fogyaszt disznóhúst is, „amit amazok nem néznek jó szemmel”. Arra a kérdésre pedig, miszerint ez vonatkozik-e a burkára, vagy rózsafüzérre, azt mondta, azok is beletartoznak, mint minden, ami a demonstratív vallásossághoz tartozik.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180208-vago-istvan-megerositette-nehezen-viseli-a-kaftanos-pajeszos-kalapos-zsidok-latvanyat/hirkereso

 

Murányi András: A gigaelmebaj országában

Itt most elvileg valami pöpec elemzésnek kellene állnia annak apropóján, hogy éppen két hónap múlva, április 8-án rendezik a parlamenti választást, ellenben ilyesfajta analízisnek igazából akkor van értelme, ha racionális alapon lehet termékeny, előremutató vitát folytatni, érvelni-véleményezni estébé, ennek keretei között pedig magam is jól elkomolykodhatok e jeles eseményről.

Ilyesmi azonban nálunk nincs.

Tudniillik társadalmilag-közéletileg mintha valami végtelenített Szeszélyes évszakokat néznénk villámtréfákkal, Maksa-híradóval, Nyomasek Bobó-négysorosokkal; már az se lepne meg, ha Kósa Lajos henteskötényben énekelne kuplékat kedves, hirtelen agráröntudatra ébredt édesanyjával,

Németh Szilárd szája szélén lefolyó parasztkolbász-zsírral jelentené be alanyi jellegű Arany János-estjét,

esetleg Molnár Gyulának lenne egyetlen olyan mondata, amelyet maga is elhinne, ekként úgy állítana valamit, hogy azt tíz perc múlva ne írná felül a történelem.

https://zoom.hu/hir/2018/02/08/muranyi-andras-a-gigaelmebaj-orszagaban/

 

Felidegesítette a szocialistákat a Lendületben

 

Lévai Katalin szerint nem neki, inkább Kunhalmi Ágnesnek kellene elmagyarázni az elmúlt nyolc évet

Magyar Hírlap

Új áruló bukkant fel a szocialisták háza táján, néhány nappal a kampánystart előtt. Lévai Katalint még az értelmiségi holdudvar is megtámadta, Karácsony Gergely pedig most már naponta magyarázkodik, hogy ő nem áruló.

Nagy indulatokat váltott ki szo­cialista politikusok köreiben a Lendületben Magyarországért nevű párt felbukkanása, amelyet egy egykori szocialista politikus, Lévai Katalin, a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségi minisztere, az MSZP korábbi európai parlamenti képviselője alapított. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, a szocialisták kampányarca a Lendületben zászlóbontása után az ATV-ben kijelentette, „nem tudja, Lévai Katalin hogy néz majd a választók szemébe”. Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje pedig úgy kommentálta az egykori szocialista politikus által alapított új párt felbukkanását, hogy „mindenki hazudik”, aki kormányváltást ígér, miközben az ellenzék megosztásán dolgozik. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/110303/Felidegesitette_a_szocialistakat_a_Lenduletben

Országjáráson a Lungo Drom

Farkas Flórián: Nagy szükség van a sikeres felzárkózási programokra

Magyar Hírlap

Elsőként a Nógrád megyei Hugyagon járt Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, aki a következő időszakban számos településen folytatja a szervezet kampányát, kiállva a jelenlegi kormány politikája mellett.

http://magyarhirlap.hu/cikk/110294/Orszagjarason_a_Lungo_Drom

Galsai Dániel Én, a megtört liberális

Talán a kultúra lehet az utolsó mentsvár: együtt rettegek majd Bródy János illegalitásban szervezett koncertjein a Papp László Sportarénában a többi tízezer néző mellett

Magyar Hírlap

A „coming out”-ok korát éljük. No, meg a „metoo”-két. Lassan minden haladó értelmiségi önvall, a társadalom, de főleg a férfiak által megalázott, trendi, szingli, gender, elnyomott kisebbség. 

Most nyilván csalódást fogok okozni barátaimnak, olvasóimnak, de akkor is bevallom: megtörtem, de egyben meg is igazultam, holnaptól liberális leszek! Valószínűleg balliberális is – ha már lúd, ne legyen sovány –, jelenleg fiú volnék, de az is lehet, bár még nem döntöttem el, hogy talán lány leszek. Esetleg flamingó (Phoenicopterus roseus). Utóbbi nagyon vonz, olyan kecses állat.

Későn ébredtem, túl az ötödik X-en, így az a minimum, hogy kemény témával kezdjem a polgári – konzervatív – keresztény kurzus leleplezését. Ezért testhez álló témákkal indítok: a média- és kultúrterrorral. Máris letarolt, földbe döngölt, liberális értelmiségiként, immáron saját bőrömön érzem a rettenetet!

 Kellene egy fix pont, ahonnan Átlátszó a világ, egy Index, amely megmutatja, hogy igaz ember csak balra fordulhat, egy Face­book, ahol bátran kitehetném Orbán Viktort, amint éppen fejbe lőtték, milliónyi olvasónak… Új liberálisként végre ismét egy olyan országban szeretnék élni, ahol hiába nyer a jobboldal folyamatosan kétharmaddal, a médiában, kultúrában, kilencven százalék balliberális, ahogy ez a régi szép időkben volt.

Ám ez – ahogy a fentiekben vázoltam – még nagyon messze van. 

Kérem híveimet, olvasóimat, felebarátaimat, segítsenek: hogy lehet egy ilyen ordas elnyomatásban túlélni a terrort?

http://magyarhirlap.hu/cikk/110284/En_a_megtort_liberalis

 

Bayer Zsolt mellett Harrach Péter fia is kiakadt a Göncz Árpád metrómegállótól

A fideszes politikus meghökkentő videóban kampányol az elnevezés ellen.

„Az angyalföldi szocialisták – új hőseikre rátalálván – neofita lelkesedéssel ismét szeretnék a magyar múltat végképp eltörölni, helyére pedig az SZDSZ-es, MSZP-s szimbólumokat ültetni. Most az Árpád honfoglaló vezérről elnevezett metrómegálló van útban. Mi, angyalföldi fideszesek, elfogadhatatlannak tartjuk Magyarország hőseinek semmibe vételét, felszólítjuk a baloldalt, tiszteljék jobban nagyjainkat, és ne próbálják meg megváltoztatni a metrómegálló nevét” – mondja videójában.

http://magyarnarancs.hu/lokal/bayer-zsolt-mellett-harrach-peter-fia-is-kiakadt-a-goncz-arpad-metromegallotol-109244

 

Közpénzégetés Bicskén: 3 milliárd forintot költöttek egy máig használhatatlan hulladékválogatóra

Évek óta áll, senki nem használja. Amikor a felelősöket kérdeztük, csak a vállukat rángatták

A helyszínen megtudtuk: azt, hogy Bicskén egyáltalán felépült a mai napig használhatatlan állapotban lévő előválogató, a városban élők közül is alig tudja valaki. Mindez annak is köszönhető, hogy a település szélén, egy nagyon ócska földúton megközelíthető, félreeső részen található az épület és a hozzá tartozó nagy telek. Kérdeztünk helyi képviselőt, aki nem tudott sok részletet a beruházásról, kérdeztük az önkormányzatot, amely egy mondattal lepattintott bennünket, de nem volt bőbeszédűbb a város tulajdonában lévő hulladékgazdálkodási cég, a Zöld Bicske Nonprofit Kft. sem. Pedig nem városszéli körforgalomról van szó, hanem egy többmilliárdos, állami beruházásról.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/kozpenzegetes-bicsken-3-milliard-forintot-koltottek-egy-maig-hasznalhatatlan-hulladekvalogatora-109205

Háromévnyi tömény, hisztérikus riogatókampány után a szorongás dominál"

 

Alantas érzelmekre ható "meggyőzésipar", gyerekként kezelt választók, őrlődő fideszesek. Interjú Erős Ferenc szociálpszichológussal.

 

http://hvg.hu/kultura/20180208_Eros_Ferenc_interju_kormanypropaganda_felelem_kampany

 

Majd a kormány megmondja, hogy mit vegyél fel

A kormány elérkezettnek érezte az időt a magyar divat- és designipar átfogó megújítására, ezért február 6-án határozatot hozott róla, hogy 150 millió forintból hozzanak létre egy új, száz százalékban állami tulajdonú részvénytársaságot a feladatra.

Ugyanebben a határozatában a kormány egy másik, 150 milliós alaptőkéjű részvénytársaság létrehozásáról is döntött, ennek a hazai turisztikai marketing és kommunikáció lesz a feladata.

A forrásokat a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési minisztereknek kell előteremteniük.

https://444.hu/2018/02/07/majd-a-kormany-megmondja-hogy-mit-vegyel-fel

 

Lendvai Ildikó legújabb bejegyzésén röhög a teljes internet – mesterien alázta le a kormánypolitikusokat

Elhatároztam: felajánlom szolgálataimat a munkaerőhiánnyal küzdő egészségügynek. Gyógyítani nem tudok, de vállalom, hogy megírom helyettük a heti két jó hírt, amit a kórházaknak állítólag produkálniuk kell. Pályázatomhoz néhány mintát mellékelek:

 1. jó hír: Juli nővér újabb túlórákat vállalt, hogy összegyűjtse az egyes osztályokról a jó híreket, és egyúttal a távozó betegek által otthagyott fél csomag WC-papírokat is. 2. jó hír: Ismét lett WC-papír a személyzeti mosdóban.

1. jó hír: Ma csak egy dolgozónk jelentette be, hogy külföldön vállal munkát. 2. jó hír: Megígérte, hogy küld képeslapot.

1. jó hír: Elromlott a CT, így nem kell a működtetéséhez személyzetet keresnünk. 2. jó hír: Nálunk már nincs várólista a CT-hez. Kidobtuk.

1. jó hír: Az egyik betegünk bejelentette, hogy neki ízlett az ebéd. 2. jó hír: Estére tudatállapota kitisztult……..

http://balramagyar.hu/2018/02/05/lendvai-ildiko-legujabb-bejegyzesen-rohog-a-teljes-internet-mesterien-alazta-le-a-kormanypolitikusokat/