2018, február 8 - 08:10 Sajtószemle

 

Kizárólag menekültek dolgoznak a szállodában

 

A Magdas Hotel nemcsak Bécsben, de az egész világon egyedülálló, ebben a szállodában ugyanis a vezetőségén kívül kizárólag menekültek dolgoznak. A jelenleg húsz fős személyzet minden tagja menekültként érkezett az országba.

A Magdas Hotelt egy szociális program keretében azért hozta létre három éve az osztrák Caritas nevű segélyszervezet, mert tisztában vannak vele, hogy menekültként mennyire nehéz munkát kapni az országban. Bárkinek persze ők sem adhatnak munkát, csak azok dolgozhatnak itt legálisan, akik már kaptak menekültstátuszt.

JELENLEG A VILÁG 14 ORSZÁGÁT KÉPVISELIK AZ ITT DOLGOZÓK, ÉS 27 KÜLÖNBÖZŐ NYELVEN BESZÉLNEK.

https://index.hu/kultur/eletmod/2018/02/05/menekultek_adnak_szallast_a_turistaknak/

 

Nagyon szépen forog az űrben Elon Musk levetett Teslája Videó

A hír breaking részén már túl vagyunk, sikeres volt a Falcon Heavy rakéta első éles tesztje, még a két oldalsó rakéta is sikeresen visszatért. A látványosságoknak ezzel viszont még nincs vége, Elon Musk mégis csak Nap körüli pályára állította levetett Tesláját, benne egy Starman névre keresztelt, szkafanderbe bujtatott bábuval.

Musk nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy kulturális utalást csempésszen a szállítmányra. A Tesla kijelzőjén a Galaxis Útikalauz Stopposoknak örökérvényű jótanácsa olvasható:

Ne ess pánikba!

https://444.hu/2018/02/07/nagyon-szepen-forog-az-urben-elon-musk-levetett-teslaja

Így csalt Orbán vejének cége – megszereztük az OLAF jelentését

A szervezett bűnözés feltételeinek is megfelelhet az a szisztéma, amit az unió csalás elleni hivatala feltárt az Elios-ügyben.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, ha bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el, 5 évtől akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Még ez a lehetőség is benne van az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) jelentésében, amely az Elios Innovatív Zrt. tarolásának hátterét vizsgálta a 2009 és 2014 között kiírt uniós finanszírozású közvilágítási pályázatokon.

 

 

 

Az ügyet különösen kényessé teszi, hogy a cég Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében állt. Az OLAF-vizsgálat kezdetén is ez volt a helyzet, csak néhány hónappal később, 2015 áprilisában szállt ki belőle.

 

A csalás elleni hivatal nem magányos résztvevőket fedezett fel a történetben, hanem egész hálózatot, az Elios Innovatívval tulajdonosi vagy személyi szálakon összekapcsolható cégeket és tanácsadókat. Némelykor összeférhetetlen szerepkörben.

 

Cikksorozatunk első részében azt dolgozzuk fel, milyen pályázati visszaélések fordultak elő, milyen módszereket alkalmaztak, illetve milyen csalási mintákat térképezett fel az OLAF.

 

 

https://24.hu/belfold/2018/02/07/igy-csalt-orban-vejenek-cege-megszereztuk-az-olaf-jelenteset/

Fideszesek is kihátráltak Orbán vejének volt cége mögül, de lett is nagy riadalom

 

Zalaegerszegen ellenzéki kezdeményezésre a Fidesz több képviselője is megszavazta, hogy a kormánytól kikérjék az Európai Unió csalásellenes hivatalának jelentését és kormánytól, és azt nyilvánosságra hozzák. Aztán a fideszesek rájöttek, hogy ez így nem lesz jó, így csütörtökön máris új szavazás jön.

A közgyűlés ülésére a szocialista Kiss Ferenc és az LMP képviselője, Paksy Zoltán készített előterjesztést arról, hogy a városban egymilliárd forintos beruházást hajtott végre az Elios Zrt., ezért különösen fontos, hogy megismerjék az OLAF érveit. Az unió hivatala szerint ugyanis akár a szervezett bűnözés fogalmát is kimerítik azok a mechanizmusok, amelyekkel az Elios elnyerte az OLAF által vizsgált közbeszerzéseket, de a költségvetési csalás bűntette mindenképpen gyanús.

A zalaegerszegi ellenzéki képviselők most tehát kikérették az OLAF dokumentumait, és azt is megszavaztatták, hogy azt nyilvánosságra hozzák. Ebben pedig több fideszes képviselő is partner volt: a 12 fideszes és 2 ellenzéki jelenlét dacára az előterjesztés 8 : 6 arányban átment.

Nem sokkal az után, hogy erről hírt adtunk, a zalaegerszegi polgármesteri kabinetből megkeresték lapunkat azzal, hogy a fideszes képviselők rossz gombot nyomtak, és kezdeményezték, hogy holnap, azaz csütörtökön újra szavazzanak a kérdésben – ez minden bizonnyal a közgyűlés soron kívüli összehívását igényli,

 

http://hvg.hu/gazdasag/20180207_Fideszesek_is_kihatraltak_Orban_vejenek_volt_cege_mogul

 

Így visz Mészáros és Tiborcz mindent a Balatonnál

 

Az elitizálódás haszonélvezői Orbán Viktor környezetéből kerülnek ki.

A legjobb telkeket kormányközeli vállalkozók vásárolják meg, hogy luxusapartmanokat húzzanak fel, eltűnnek a szabadstrandok, a kempingeket beépítik – összegezte a Magyar Narancs e heti száma a balatoni ingatlanpiacon zajló változásokat. A folyamat legnagyobb nyertesei természetesen Mészáros Lőrinc és Tiborcz István, akik összesen 14 kempinget és 10 szállodát tulajdonolnak a tó körül, de a portfólióban borászat, kikötő és golfpálya is szerepel. Az ingatlanpiaci befektetőknek érdemes figyelni, merre mozog Mészáros és Tiborcz, az a környék ugyanis, ahová ők bevásárolnak, biztosan fejlődni fog.

http://hvg.hu/ingatlan/20180207_Igy_lopjak_el_a_Balatont_a_szemunk_elott

 

Facebook-videóban üzent a belga miniszterelnöknek Orbán

 

Orbán szerint zsarolják Magyarországot.

Orbán Viktor a Facebookon üzent a belga miniszterelnöknek egy videóban, amelyben arról beszél, hogy a belgák miniszterelnökének bejelentette, hogy a közép-európaiakat, köztük Magyarországot is "ha kell, erővel kényszerítik" arra, hogy migránsokat fogadjanak be.

Orbán szerint az a terv az EU-ban, hogy júniusban a miniszterelnökök brüsszeli értekezletén tárgyalják majd ezt.

A kormányfő a videóban közölte, a Fidesz elnöksége megtárgyalta az ügyet, és

az elnökségünk állást foglalt, nem engedhetünk a zsarolásnak, számunkra Magyarország az első. Harcolni fogunk azokkal szemben, akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását.

 

http://hvg.hu/itthon/20180207_Facebookvideoban_uzent_a_belga_miniszterelnoknek_Orban

 

Közeledne az LMP a Momentum felé

Tapogatózni kezdett az LMP a Momentumnál – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a zöldpárt elnöksége nemrég arról döntött, hogy hivatalosan is tájékozódniuk kellene Fekete-Győr Andrásék választási terveiről. Éppen ezért Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje még múlt csütörtökön levelet küldött a Momentum elnökének, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a „2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról”.

 

https://mno.hu/belfold/kozeledne-az-lmp-a-momentum-fele-2445623

Spiegel: megállapodtak a német pártok a nagykoalícióról

Véget ért szerda reggel Berlinben a Kereszténydemokrata Unió (CDU), a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) tárgyalása a közös kormányzás folytatásáról, és elkészült a koalíciós szerződés tervezete – írja a Spiegel Online, és hasonló hírt adott ki a dpa hírügynökség is. Elosztották a minisztériumokat is, az SPD kapja a külügyi, a pénzügyi és a munkaügyi tárcát.

https://mno.hu/kulfold/spiegel-megallapodtak-a-nemet-partok-a-nagykoaliciorol-2445580

Beépülő fideszes ügynökök? Újabb pedagógus-szakszervezet került veszélybe

„Szervezeten belüli feszültségek” és „bizalmi válság” terheli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét (PDSZ) is. Utóbbi azért lehet rossz hír az érdekképviselet mellett elkötelezett tanároknak, mert éppen múlt héten derült ki: problémák vannak a legnagyobb tagsággal bíró Pedagógusok Szakszervezeténél (PSZ) is. A PDSZ válságáról szóló híreket egy a szakszervezet közösségi oldalán olvasható keddi poszt is megerősítette. Mint írták, a PDSZ Országos Választmányának többsége a szervezet megújítása céljából lemondott tisztségéről januárban annak érdekében, hogy teljes tisztújításra kerülhessen sor egy rendkívüli kongresszus keretében. Ugyanis úgy vélik, a szervezeten belüli feszültséget csak a rendkívül tisztújítás tudná feloldani, ahol megmérettethetnék magukat azok a tagok, akik vezető tisztséget kívánnak betölteni a PDSZ testületében. A tisztújítás az elnökre is vonatkozna. A PDSZ közösségi oldalán olvasható poszt azt is állította, hogy „jelenleg arról folyik vita, hogy a még határozatképes Országos Választmány rendkívüli tisztújító kongresszus összehívásáról döntött, a PDSZ elnöke azonban nem akarja összehívni a kongresszust, azt minden eszközzel akadályozni igyekszik.”

https://mno.hu/belfold/beepulo-fideszes-ugynokok-ujabb-pedagogus-szakszervezet-kerult-veszelybe-2445584

Vonát próbálta lejáratni, de teljes erővel saját magát rúgta tökön a közmédia

Aki meg akarja őrizni mentális egészségét, ezért nem követi a kormány üzeneteit közvetítő valamiket az Origótól a Riposztig, annak annyit érdemes tudnia, hogy az elmúlt hetekben az volt a kiadott feladat, hogy Vona Gábort lényegében iszlamista alvó ügynöknek állítsák be. Erre aztán a Fidesz ráeresztett még egy telefonos kampányt is. 

A közmédia honlapja is kivette a részét a feladatból, ők reggel ezzel a hírrel jelentkeztek:

A gondosan kicsiszolt kormánypárti médiagépezet szépen át is vette a hírt, a Tényekben alighanem nekiálltak estére készíteni az anyagot, amit nyilván cseppet sem befolyásol majd, hogy a jobbikos Alfahír megírta, hogy ki volt Vona palesztin esküvői tanúja. 

Nem más, mint Amin Zoltán, aki 2010-től a Duna Televízió vezérigazgató-helyettese volt, 2014 októberétől pedig az MTVA programigazgatója 2015-ig. Ezután sem szakadt meg a kapcsolata a köztévével, Amin több műsor producere. 

https://444.hu/2018/02/07/vonat-probalt-lejaratni-de-teljesen-erovel-sajat-magat-rugta-tokon-a-kozmedia

Fodor Gábornak van „B” terve az MSZP elutasítása után

 A Magyar Liberális Párt (MLP) még nem egyeztetett és nem is kapott hivatalos értesítést arról, hogy a Változás Szövetségének listája milyen sorrend szerint áll fel, a tárgyalások tehát jelenleg is folynak, így nincs hivatalos és végleges döntés arról, kinek mi lesz a feladata vagy hogy ki hányadik helyen, és hol indul majd – közölte a Zoom.hu kérdésére a Liberálisok elnöke, Fodor Gábor.

Fodor megjegyezte, hogy pártja „továbbra is hisz a Változás Szövetségében, és mindent meg fog tenni, hogy a lehető legszélesebb körű együttműködés jöjjön létre”. Ám utalt arra is, hogy van „B” terve: „Ha az erre való törekvésünk elbukna, készek vagyunk országos listával önállóan is megmérettetni magunkat.”

https://zoom.hu/hir/2018/02/06/fodor-gabornak-van-b-terve-az-mszp-elutasitasa-utan/

Elképesztő módon titkolják a 190 milliárdból épülő Puskás-stadion szerződéseit

Javában épül az új Puskás Ferenc Stadion, jövő novemberben talán át is adják, 2020-ban pedig a labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz. A szövetség elnöke, Csányi Sándor korábban megelégelte, hogy lassan halad a munka, és ezért az UEFA a szőnyeg szélére állította, úgyhogy azt javasolta, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a kormány állítson fel egy bizottságot, amely havonta beszámoltatja a felelősöket a beruházás állásáról.

Nagyon úgy fest azonban, hogy a nyilvánosságot nem szeretnék beavatni a 190 milliárd forint közpénzből megvalósuló építkezés részleteibe.

Erre utal legalábbis, hogy Szigetvári Viktor hiába kérte közérdekű adatigényléssel az építésért felelős Nemzeti Sportközpontoktól (NSK), adja ki, mely fővállalkozókkal szerződött a Puskás-stadion építésére, ahogy hiába kérte az eddig elvégzett építési, kivitelezési munkák teljesítési igazolásait, valamint a már megtörtént kifizetések részleteit is.

https://24.hu/belfold/2018/02/07/elkepeszto-modon-titkoljak-a-190-milliardbol-epulo-puskas-stadion-szerzodeseit/

 

Köves Slomó: Nem is volt olyan nagy hiba felkerülni Hollik szórólapjára

 

Az EMIH rabbija korábban bocsánatot kért tettéért, ha valaki a kampányba való beszállásként értékeli azt, hogy megjelent Hollik István szórólapján. De a stúdióban ülve meggondolta magát.

 

- Lehet, hogy nem is volt akkora nagy hiba, és megmondom miért. Gondolta volna ön, 10 vagy 15 évvel ezelőtt, hogy egy kereszténydemokrata politikus egy rabbival fog kampányolni? Hogy ha van valami, ami közvetett módon tesz az antiszemitizmus ellen, akkor azt gondolom, hogy kevés dolog van, ami…

http://hvg.hu/itthon/20180207_Koves_Slomo_Nem_is_volt_ez_olyan_nagy_hiba_felkerulni_Hollik_szorolapjara

Nyugdíjasok előtt haknizott Németh Szilárd és Stefka István

Másfél órán át fürdőzhetett kedvenc témáiban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy kedd esti rendezvényen: akármennyit migránsozott, sorosozott, a 70-80 nyugdíjaskorú vendég bőszen bólogatott, nem akadt senki, aki a csúsztatásaira, félinformációira felhívta volna a figyelmet. Igaz, erre szemmel láthatóan igény sem volt, mivel amikor például egy XVII. kerületi férfi a ferihegyi repülőtér környéki zaj kapcsán vitába szállt a képviselővel, hamar csendre intette a hallgatóság.

https://mno.hu/belfold/nyugdijasok-elott-haknizott-nemeth-szilard-es-stefka-istvan-2445522

A régi típusú antiszemitizmus eltűnt, most az új elől menekülnek a francia zsidók

Bár a francia kormány által összeállított statisztikák azt mutatják, összességében kevesebb volt a rasszista indíttatású támadás az országban 2017-ben, az erőszakos támadások aránya mégis növekedett. Ennek fő elszenvedője pedig a félmilliós zsidó közösség, amelyik Európában a legnagyobbnak számít. A folyamatos incidensek sora lehet az egyik oka annak, hogy egyre több francia zsidó emigrál Izraelbe, ahol viszont nem mindenki találja meg a számítását.

https://mno.hu/kulfold/a-regi-tipusu-antiszemitizmus-eltunt-most-az-uj-elol-menekulnek-a-francia-zsidok-2445103

 

Rogán, a propagandaminiszter is bekerült  a nemzetbiztonsági kabinetbe

 

A nemzetbiztonsági kabinetnek eddig logikus módon a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt a tagja, de most már a propagandaminiszter (hivatalosan a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter) is a tagja lett.

A nemzetbiztonsági kabinet egyebek mellett javaslatot tesz a kormány nemzetbiztonsági politikájára, valamint koordinálja a terrorizmus elleni küzdelemmel összefüggő kormányzati feladatokat.

 

http://hvg.hu/itthon/20180207_Rogan_a_propagandaminiszter_is_bekerult_a_nemzetbiztonsagi_kabinetbe

 

Minek kellett az orosz hitel, ha rögtön visszaadjuk?

 

A kormány már régóta pedzegeti azt, amit kedden be is jelentett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter: hogy úgy hívjuk le a Paks II. beruházásra kapott orosz hitelt, hogy azt rögtön visszafizetjük, és kiváltjuk egy sokkal jobb feltételekkel felvehető hitelre.

A PAKSI BŐVÍTÉSRŐL ALÁÍRT ÁLLAMKÖZI SZERZŐDÉSBEN RÖGZÍTETT HITEL UGYANIS MÁR EGY IDEJE ROSSZABB, MINT BÁRMI MÁS, AMIVEL FINANSZÍROZNI LEHET EGY EKKORA BERUHÁZÁST,

a magyar kormány pedig egy ideje tudja, hogy amint lehet, meg kell tőle szabadulni. De akkor miért vettük fel egyáltalán? És akkor jó lesz nekünk az, hogy Oroszország helyett másfelé fogunk 10 milliárd euró értékben eladósodni? 

 

https://index.hu/gazdasag/2018/02/07/paks_orosz_hitel/

 

Honnan veszi Orbán, hogy nem csak egy bűnözővel találkozott?

 

Orbán Viktor január 29-én este együtt vacsorázott Heinrich Pecinával a bécsi magyar nagykövetségen. A találkozó szokatlanul hosszúra nyúlhatott, ugyanis információink szerint az osztrák üzletember este 7 körül érkezett a követségre, majd negyed 10-kor távozott egy vadászbálra.

figyelemre méltó körülmény, hogy Havasi állítása szerint Orbán egy magyarországi médiatulajdonossal találkozott. 

 

 

HEINRICH PECINÁNAK UGYANIS HIVATALOSAN NINCS MÉDIÁJA MAGYARORSZÁGON.

 

 

Sajtóértesülések szerint az osztrák üzletember érdekeltségébe tartozik a kelet-magyarországi napilapokat kiadó Inform Média Lapkiadó Kft., amelynek a 24.hu szerint Pecina a felügyelő bizottságában ül. Tulajdonosként azonban Pecina nincs jelen a ciprusi offshore hátterű cégben. Az, hogy Pecina az Inform Média Kft. tényleges tulajdonosa, csak egy vélelmezés (a 24 egyébként részletesen írt a kiadó tulajdonosváltásáról).

De akkor honnan tudhatja Orbán Viktor – aki bécsi sajtótájékoztatóján az Indexnek azt állította, hogy nem foglalkozik üzleti ügyekkel – hogy Pecina tényleg médiatulajdonos? Megkérdeztük kormányfő sajtófőnökétől, hogy szerinte pontosan mely médiumok tulajdonosa Heinrich Pecina, de nem kaptunk választ. 

 

https://index.hu/belfold/2018/02/07/orban_pecina_media/

 

A fideszesek többsége is szavazna női miniszterelnök-jelöltre

 

Sőt, a magyarok szerint öt éven belül lehet női kormányfője Magyarországnak. A Zoom.hu megbízásából készült Policy Agenda-közvéleménykutatásból az is kiderül, hogy több női kormánytagot szeretnénk.

 

https://zoom.hu/hir/2018/02/07/a-fideszesek-tobbsege-is-szavazna-noi-miniszterelnok-jeloltre/

 

A Mészárosverő Kisközgép köti össze az M2-est a 2-es úttal

 

3,3 milliárd forintért kelt el a az M2 gyorsforgalmi út Dunakeszi északi csomópont és a 2. sz. főút közötti összekötő út tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzés – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A győztes a Penta Általános Építőipari Kft. és a He-Do Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. alkotta konzorcium lett. A tendert 3 milliárd forintos irányárral írták ki.

 

A Pentát szokás Kisközgépként emlegetni, 2017-ben közel 60 közbeszerzési eljáráson szerepelt sikeresen. A Penta 1990-ben jött létre, az Átlátszó forrásai szerint felemelkedése Rogán Antal 2006-2014 közötti polgármestersége idején kezdődött a Belvárosban. Első munkájukat, a Sas utca díszburkolását 273 millióért 2008-ban nyerték el, az aranykor 2012-ben kezdődött a Fő utca projekttel, amit számos másik követett. Viszont 2016 elég gyengén sikerült a Pentának, a cégadatbázis szerint nettó árbevétele csak 10,5 milliárd forint volt, szemben a 2015-ös 17 milliárddal és a 2014-es 19,7 milliárddal.

 

https://zoom.hu/hir/2018/02/07/a-meszarosvero-kiskozgep-koti-ossze-az-m2-est-a-2-es-uttal/

 

AZ ÉLET JÁTÉKA

Sitkei Levente Magyar Idők

A tervezetben az is szerepel, hogy a migránsoknak elő kell segíteni a származási országukba való méltóságteljes visszatérést, a társadalomba való visszailleszkedést.

Vannak csodálatosan időrabló számítógépes játékok, amelyeknél a feladat különböző birodalmak felépítése. Az egyik karakter házat épít, a másik halászik, a harmadik pedig ül a padon, ha hagyjuk, s nem küldjük el fát vágni. Ha sikeresek vagyunk, a parasztok sok búzát tudnak begyűjteni a magtárba, abból veszünk fegyvereket meg követ, és hiphop, nyertünk, miénk a világ. Nyertünk.

Az ENSZ szakértői és a tagállamok képviselői vagy sokat játszanak ilyesfajta játékokkal, és elhiszik, hogy az egyszeri ember klikkelésre elkezd értelmes tevékenységet folytatni, vagy ravaszabbak a rókánál. A Svájc és Mexikó által lefektetett alapelvek ugyanis csak a valóságot nem veszik figyelembe, de a manapság divatos lózungok egész tárházát elénk tárják.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/az-elet-jateka-2769142/

 

SZÍNES FODOR

Pilhál György

A kacagtató színes hírt, hírecskét, miszerint az MSZP elnökségi ülésén leszavazták, hogy Fodor Gábor, a liberálisok elnöke befutó helyre kerüljön a közös listán, még hétfőn írta az ATV. A nevetgélés akkor sem hagyott alább, mikor a szocialisták kedden cáfolták az egészet, mondván, csak a szombati kongresszus dönt Fodor sorsáról.

(Még az sem biztos, beveszik-e őket az MSZP–Párbeszéd-szövetségbe, hisz akkor 10 helyett 15 százalékos küszöböt kell elérniük a parlamentbe kerüléshez. Megéri-e ekkorát kockáztatni…)

Akárhogy lesz is, jól jön ez a kis derültség ebben a nekivadult világban: Fodor Gábor újra mandátumra spekulál, hehe…

http://magyaridok.hu/paca/szines-fodor-2771581/

 

SZÉL BERNADETT MÚLTJA ÁRNYÉKBAN MARADT

Jurák Kata Magyar Idők

Erőteljes csúsztatással próbálja elterelni a figyelmet Szél Bernadett pszichoszektás múltjáról az a balliberális média, amely Schiffer András facebookos bejegyzését lovagolja meg annak érdekében, hogy hiteltelenné tegye a Magyar Idők által leírtakat.

A Sorost publicistaként is megfuttató HVG-nek bizonyára csak véletlenül kerülte el a figyelmét az a tény, hogy a cikkben leírtakat egyetlen szóval sem vonta kétségbe az LMP alapítója, így Szél pszichoszektás múltját sem cáfolta.

Schiffer András csupán azt közölte, hogy „a TASZ akkori ügyvivői testületi döntése alapján vállaltam el pl. 2007 decemberében Orbán Viktor képviseletét is. Amióta internet van, nyilvános, hogy a TASZ Soros-támogatásokat kapott és kap. Tehát, igen, Magyarország jelenlegi miniszterelnökét Soros-pénzből képviseltem.”

Ezzel a kijelentéssel pedig az a probléma, hogy Soros szabadságjogokért küzdő, demokráciát védő szervezeteinek társadalomromboló hatására nem 2007-ben, csupán az utóbbi években derült fény, a nagylelkű milliárdos támogatását ugyanis igyekeztek a végsőkig tagadni.

 

http://magyaridok.hu/belfold/szel-bernadett-multja-arnyekban-maradt-2773456/

 

Trump Putyin és Orbán nyomdokain halad

Nemzetközi sajtószemle

 Szelestyei Lajos

·         Az amerikai elnök is úgy látja, hogy aki más véleményen van, mint ő, az áruló  - ez a virtigli populisták receptúrája.

·         Még egyáltalán nem biztos, hogy a nacionalista-populista politika segíti-e a keleti országok gazdasági felzárkózását.

·         A magyar és a lengyel gondok intő példát jelentenek az unió számára, hogy alaposan meg kell fontolni az új  felvételeket.

 

http://b1.blog.hu/2018/02/07/trump_putyin_es_orban_nyomdokain_halad

 

Jobbos kutató és balos színész megdöbbentő vallomása a migrációról

Sayfo Omar szír származású kutatóként kormánypárti lap újságírója, Kálid Artúr afrikai apától született színész és ellenzéki rádió véleménymondója. Hogyan érinti őket, hogy a kormány észak-afrikaiak és közel-keletiek millióinak bevándorlását vizionálja?

 

A kormányzati migránsozás nem tényekre épül, nem is az a célja, a fideszes másod-harmadvonal bármit megengedhet magának a témában – ezt nem balos véleményvezér, hanem a kormánypárti Demokrata külpolitikai újságírója, Sayfo Omar mondja a Heti Válasznak. A Közel-Kelet kutató friss regényében (Allah tágas földje) Európa a muszlim holokauszt irányába indul, szerinte mégsincs gond a hergelős kormányzati narratívával.

Kálid Artúr szerint viszont van. A színész úgy látja, lassan bárki lehet nemzetbiztonsági kockázat, s el kell gondolkodni azon, mi jelent nagyobb veszélyt Magyarországra: menekültek tömegei Afrikában, vagy a „korlátokat nem ismerő” hatalom itthon. S hogy Kálid Artúr miért nem adott befogadó nyilatkozatot saját afrikai testvérének?

http://valasz.hu/itthon/jobbos-kutato-es-balos-szinesz-megdobbento-vallomasa-a-migraciorol-127304

 

Tényleg ne legyen Göncz Árpád metrómegálló!

De nem azért, mintha az első köztársasági elnök nem érdemelné meg a tiszteletet.

 

Göncz egész életét mérlegre téve több van a másik serpenyőben, mint ez a négy zaklatott év, amikor nem tudott kellő távolságot tartani a pártpolitikától.

Éppen ezért el lehet fogadni azt is, hogy Göncz nevét a halála után néhány évvel közterület viselje. A metróállomás fölötti városrészt a XIII. kerület javaslatára 2016-ban el is keresztelték Göncz Árpád Városközpontnak, és ezt a jobboldali többségű fővárosi közgyűlés is jóváhagyta, ami a hideg polgárháborús viszonyok között szokatlan gesztus volt. A XIII. kerület és a BKK most nyugodtan védekezhet azzal, hogy csak ezt a döntést viszik tovább a föld alatt, amikor a metrómegálló nevét hozzáigazítják.

De ne tegyék. Egyszerűen azért ne tegyék, mert ez a kényszeres átnevezgetés rombolja a város identitását, elveszi az otthonosság érzetét az itt lakóktól, és hosszabb távon od

 

http://valasz.hu/publi/tenyleg-ne-legyen-goncz-arpad-metromegallo-127301

 

Gettófelújítás és iskolai szegregáció egyházi segítséggel, uniós finanszírozással Nyíradonyban – videóriport

 

Akármit lehet tenni, mindig lesz különbség, ha csak két iskolája is van egy településnek: lesz egy jobb meg egy rosszabb. Ha laknak ott romák is, az ő gyerekeik nagy valószínűséggel inkább az utóbbiba fognak járni, ahol gyengébb az oktatás minősége, kevesebb a siker, de legalább a többségi gyerekekkel keverten töltik azt a nyolc évet. Ugyanakkor jelentős a többségi igény a „különtanulásra”. Mivel az explicit faji elkülönítést számos törvény és nemzetközi egyezmény tiltja, Kelet-Magyarországon az egyházakra hárult a szegregált oktatás megteremtésnek kényes feladata: a református és a görögkatolikus egyház sorra indít új iskolákat, amelyek aztán elszívják a jobb helyzetű gyerekeket az állami intézményből, ahol így csak a „problémás” gyerekek, meg az „etnikum” marad. Nyíradonyban mindez ráadásul egy végiggondolt, koherens fejlesztési koncepció keretében történik, amit eddig több mint egymilliárd forinttal finanszírozott az unió.

 

https://atlatszo.hu/2018/02/07/gettofelujitas-es-iskolai-szegregacio-egyhazi-segitseggel-unios-finanszirozassal-nyiradonyban-videoriport/

 

Ezúttal nem Brüsszel, hanem Párizs néz Orbánék körmére? UNESCO szakértők vizsgálják a budapesti nagyprojekteket

Nemzetközi szakértők vizsgálódnak három napig ezen a héten Budapesten a párizsi székhelyű ENSZ-szervezet, az UNESCO, és annak Világörökség Bizottsága nevében. Azt ellenőrzik, hogy valóban megtesz-e mindent a magyar  kormány a nemzetközi világörökségi listán szereplő magyarországi helyszínek védelmére. A Liget-projekt, a Budai Vár kormányzati célokra való átépítése, a toronyházak építése, s a műemlékek sorsa miatt aggódó civilek, építészek és környezetvédők hónapok óta messiásként várják az UNESCO-küldöttség érkezését, arra számítva, hogy ők talán segíthetnek leállítani vagy mérsékelni a kormányzati nagyprojektekkel járó pusztítást.

 

https://blog.atlatszo.hu/2018/02/ezuttal-nem-brusszel-hanem-parizs-nez-orbanek-kormere-unesco-szakertok-vizsgaljak-a-budapesti-nagyprojekteket/

Milliárdok nyomában – bepereljük az MTVA-t az Antenna Hungáriával kötött titkos szerződések miatt

Az állami médiát évi 80 milliárd forintból előállító MTVA műsorai egy részét az Antenna Hungária nevű, eddig főként műsorterjesztéssel foglalkozó állami cég közreműködésével gyártja le. A munkákat minden jel szerint nyilvános verseny nélkül kapja meg a cég. Hogy pontosan mennyi pénz folyik így át az MTVA-tól az Antenna Hungáriához, az a két cég között megkötött szerződésekből és azok mellékleteiből derülhetne ki, a műsorgyártásra vonatkozó szerződéseket viszont nem hozták nyilvánosságra. A két cég közötti szerződéseket az MTVA-tól hiába kértük, üzleti titokra hivatkozva nem adták ki azokat. Az adatokért pert indítottunk.

https://atlatszo.hu/2018/02/06/milliardok-nyomaban-bepereljuk-az-mtva-t-az-antenna-hungariaval-kotott-titkos-szerzodesek-miatt/

Az osztrák kormány nem jobboldalibb a magyarnál – Peter Filzmaier a Mandinernek

Valójában nem tolódott nagyon jobbra Ausztria, a Szabadságpárt sem nevezhető egyszerűen szélsőjobboldalinak – mondja Peter Filzmaier, Ausztria egyik legbefolyásosabb politológusa a Mandinernek. Filzmaier az osztrák belpolitikáról és az osztrák-magyar viszonyokról is kifejtette nézeteit lapunknak. A professzor nem túlozza el a V4-Ausztria kapcsolatok jelentőségét, és úgy gondolja, a határkerítés nem nevezhető összeurópai megoldásnak a migráció problémájára. Interjúnk.

http://mandiner.hu/cikk/20180207_peter_filzmaier_ausztria_politika_interju

Lendvai Ildikó: A Fidesz nevetséges

Akin nevetek, azt nem tartom legyőzhetetlennek. Nem félek tőle” – mondta Lendvai. Szerinte az emberek talán már elhiszik, hogy lehet nyerni a választásokon.

Lendvai Ildikó úgy gondolja, hogy amit a kormány plakátban és lapbirodalomban tud nyomulni, azt nem lehet legyőzni, de az ellenzék erősebb lehet az emberekkel való személyes kommunikációban. A kormány propaganda-cunamija a visszájára fog fordulni.

http://mandiner.hu/cikk/20180207_lendvai_ildiko_a_fidesz_nevetseges

 

Megjött a magyar települések feketelistája - térképen a kettészakadt ország

 

Az országban az év végén 55 olyan település volt, ahol egyetlen egy álláskeresőt sem talált a hatóság. Emellett pedig 37 olyan, ahol a lakosság ötöde munkanélküli. A Napi.hu körképe a legjobban és legrosszabbul teljesítő településekről.

 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/megjott_a_magyar_telepulesek_feketelistaja_terkepen_a_ketteszakadt_orszag.656296.html

 

Már az idei költségvetésből osztott pénzt a kormány

 

Kulturális intézetre, agrármarketingre és egyetemi fejlesztésre is osztott pénzt a kormány az idei költségvetésből, a Magyar Közlönyben megjelent határozatokban.

 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_az_idei_koltsegvetesbol_osztott_penzt_a_kormany.656319.html

Ezekkel a mocskos, sötét manőverekkel döntené romba Magyarországot minden idők leggonoszabb ellenzéke

A Fidesz leleplezte, hogy az ellenzék hajmeresztő dolgokra készül: például egyeztetne, de attól sem riad vissza, hogy bejuttassák a jelöltjeiket a Parlamentbe. Ez felháborító!

Németh Szilárd ezt a Jobbikról mondta. „Pénzek mozognak”, ellenzéki politikusok Magyarországon és külföldön is védik a Soros-szervezeteket – említette később példaként Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, amikor arról magyarázott, hogy az egész ellenzék veszélyt jelent Magyarországra. Hogy itt mi a botrány? Minden! Hiszen a világ egyik pártjában sem „mozognak pénzek”, és nem láttunk még olyan, épeszű ellenzéki pártot, ami felszólalna, amikor a hatalom politikai okokból civil szervezeteket vegzál.

Az ellenzék együtt állt ki egy valószínűleg alkotmánysértő törvény ellen

https://444.hu/2018/02/07/ezekkel-a-mocskos-sotet-manoverekkel-dontene-romba-magyarorszagot-minden-idok-leggonoszabb-ellenzeke#

A miskolci kórház vezetőjét is meglepte, hogy „megrendült egészsége” miatt hirtelen leváltották

Balog Zoltán váratlanul visszavonta miskolci megyei kórház főigazgatójának megbízatását. Tiba Sándor áprilisban nevezték ki, külön miniszteri engedéllyel, mert nyugdíjaskorú, 64 éves volt.

A Népszava információi szerint a fölmentését Tiba maga is csak néhány perccel azelőtt tudta meg, hogy azt egy keddi főorvosi értekezleten Németh László, a kórházfenntartó hivatal főigazgatója hivatalosan is bejelentette. Tiba „megrendült egészségével” indokolták a lépést, a kórházvezetést átmenetileg helyettesére, Papp Tibor orvosigazgatóra bízzák. A főigazgató öt tagkórházból álló, hatezer dolgozót foglalkoztató, 800 ezer beteg ellátásáért felelős komplexumot irányított.

https://444.hu/2018/02/07/a-miskolci-korhaz-vezetojet-is-meglepte-hogy-megrendult-egeszsege-miatt-hirtelen-levaltottak

Kálló Dániel: Azt állítani, hogy a diákok nem tudják, mit akarnak, csak gépező zombik lennének, nevetséges és roppant sértő

Kedd este a Hír Tv Egyenesen című műsorában volt vendég Kálló Dániel, a Független Diákparlament szóvivője, akibe pár hete elképesztő riporteri bravúrral szállt bele az Echo Tv műsorvezetője. Velkovics Vilmos többek között azzal támadta le a srácot, hogy alany-állítmányt akart vele egyeztetni, illetve megmondta neki, hogy mit csinál ma egy átlagos tizenéves.

Kedd este Kálmán Olga kérdésére Kálló Dániel elmondta, hogy ma Magyarországon aki – a hatalomhoz képest – „más véleményt képvisel, azt vagy félelemből, vagy rosszindulatból, vagy sokszor éppen féltésből megpróbálják lecsendesíteni, merthogy ebből baj lesz, merthogy nem tudja, hogy mit hoz a jövő, és mert nincs értelme beszélni, inkább maradjunk csendben”. Ez szerinte nagyon kártékony hozzáállás, és például az Echo Tv-s interjú is azért volt kiábrándító, mert azért ment oda, hogy az oktatásról beszéljen.

 

https://444.hu/2018/02/07/kallo-daniel-azt-allitani-hogy-a-diakok-nem-tudjak-mit-akarnak-csak-gepezo-zombik-lennenek-nevetseges-es-roppant-serto

Harmadjára már jó térképeket raktak Trump atomprogramjába

Elintézhetnénk annyival, hogy csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit, de valahol azért aggasztó, ha az amerikai hadsereg idei legfontosabb stratégiai dokumentumában, az új nukleáris fejlesztéseket beharangozó Nuclear Posture Review-ban közzétett térképeken még a legfőbb atomfenyegetésnek kikiáltott Észak-Korea térképét is elizélik. A Kínában és Oroszországban komoly aggodalmakat kiváltó, új, kisebb hatóerejük miatt akár ténylegesen is bevethető atomfegyverek fejlesztését előterjesztő tervezetben közölt térképeket csak harmadjára sikerült végleg rendbe szednie az amerikai kormányzatnak.

https://444.hu/2018/02/07/harmadjara-mar-jo-terkepeket-raktak-trump-atomprogramjaba

Lefejezték a Newsweeket - Taps járt a kirúgott újságíróknak

A nagy múltú lap munkatársai túl sokat foglalkoztak saját tulajdonos cégük sötét ügyeivel.

A Newsweek Médiacsoport ellen pénzmosás gyanújával folyik nyomozás. A pénzmosási ügy szálai egy keresztény vallási csoporthoz is elvezettek. Januárban a hatóságok házkutatást is tartottak a szerkesztőségben, és lefoglaltak több számítógépes szervert. Az elmúlt hetekben a vállalat egy szexuális zaklatási ügy okán elbocsátotta egy vezető beosztású munkatársát. Ezek után a médiacsoport többségi részvényese is lemondott elnökségéről és távozott a cég pénzügyi igazgatója is – mindezeket a két kirúgott újságíró: Josh Saul és főleg Celeste Katz írta meg. Bizonyos témák esetében együtt dolgozott még velük Josh Keefe is, bár őt – munkatársai nyomására – végül nem rúgták ki. Beszámolók szerint a szerkesztőségben tapssal búcsúztak Katze-tól. 

http://nepszava.hu/cikk/1152206-lefejeztek-a-newsweeket---taps-jart-a-kirugott-ujsagiroknak

Charles Gati: Streisand-effektus Varsóban

Messze kezdem. Barbra Streisand világhírű énekes és színész, maradandó filmek alkotója. Egy hibájáról tudok: 2003-ban beperelt egy fotóst, aki fényképeket tett közzé a tengerparti házáról.

A pernek két következménye lett. A bíróság arra kötelezte Streisandot, hogy fizesse ki a fotós jogi költségeit (155567 dollárt), ami a gazdag művésznőnek nem okozott gondot. A másik azonban igen. A pereskedés ugyanis felkeltette az érdeklődést a csodálatos házról készített képek iránt, és egy hónapon belül 420 ezer letöltést regisztráltak az interneten.

A Streisand-effektus, amire az amerikai szemleíró és Pulitzer-díjas történész Anne Applebaum hívta fel a figyelmet a hétvégén, azt sugallja, hogy néha célszerű csöndben elviselni egy kellemetlen, bántó, vagy akár igazságtalan körülményt. És ez az, amit a lengyel kormány nem tanult meg.

A kormány múltheti új törvénytervezete ugyanis megtiltja a „lengyel koncentrációs táborok” kifejezés használatát. Akár háromévi börtönt is kaphat valaki, ha nem használja a törvényben előírt kifejezést, azaz, hogy a „német-náci koncentrációs táborok lengyel területen” működtek. A szóhasználat komplikált, de pontos: ezeket a táborokat valóban német nácik építették, és ők is irányították. Ám a parlamenti vita során kiderült, hogy itt többről van szó. Arról, hogy a kormány el akarja kenni a lengyel emberek egy részének a felelősségét a holokausztért. Ezért tiltakozott a varsói hatóságoknál Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki pedig gondosan ápolja kapcsolatait Lengyelország (és Magyarország) hozzá hasonló nacionalista vezetőivel.

http://nepszava.hu/cikk/1152146-charles-gati-streisand-effektus-varsoban

Hargitai Miklós Lúzerek

Azzal, hogy a kormány haladéktalanul előtörlesztette az 5 százalékos kamattal fölvett orosz hitel első részletét (vélhetően 2 százalék körüli kamatú piaci hitelből), két dolgot demonstrált. Nemcsak azt bizonyította be, hogy nem szorul rá az ország a jelentős politikai kockázatú orosz kölcsönre, hanem azt is, hogy nincs kibúvó az előnytelen hitelkontraktus alól. Azt ugyanis szintén sokmilliónyian tapasztalhatták már, hogy a hitelkiváltás nem olcsó mulatság. Lehet racionális magatartás egy drága hitelt egy olcsóbb kölcsönből előtörleszteni, de csak akkor, ha nincs más választás. (És messze nem csak annyiba kerül, mint mennyi az olcsó kölcsön kamata, mert a drágább forrást biztosító bank sem bolond, nem fog önként lemondani a hitelszerződésbe épített profitjáról.)

A kormányzati szándék az előtörlesztéssel nyilván más volt – majd megtudjuk a mai Magyar Időkből, hogy mi, de vélhetően annak fölmutatása, hogy pénzügyileg mennyire potens a jelenlegi országvezetés. Ám a fegyver visszafelé sült el, és most, hogy oszlik a füst, mindenfelé csak hazug politikusokat látunk.

http://nepszava.hu/cikk/1152119-luzerek

Fodornak már a híre is rombol, a szocialisták szomorúak

Komoly szavazatveszteséget könyvelhet el az MSZP, miután az országgyűlési választásokon nem áll rajtvonalhoz a gyöngyösi polgármester. Nagyrészt a szocialista vezetés bénázása miatt.

Nem boldog attól az MSZP, hogy Hiesz György gyöngyösi polgármester visszaadta képviselő-jelöltségét, illetve kilépett az MSZP-ből is. Nem önmagában ez szomorítja a képviselőket, hanem az, ami idáig juttatta a gyöngyösi polgármestert.

Nem vitás, többen úgy emlékeznek, hogy Hiesz Györgyöt még Botka László beszélte rá a jelöltségre, de már akkor is szabódott, a korábbi szocialista miniszterelnök-jelöltnek több rásegítő beszélgetést kellett folytatni vele. De hezitálás ide vagy oda, a jelek szerint a polgármester elszánta magát rá, hogy végigcsinálja a kampányt, már a szórólapjait is kinyomták. Hogy győzni nem tudott volna, az majdnem biztos, hiszen 2014-ben itt Vona Gábor mintegy 19 ezer szavazatot szerzett, a fideszes Horváth László pedig majdnem 20 ezret – a szocialista jelölt (akkor Sós Tamás) körülbelül 11 ezret tudott. Azóta az erőviszonyok változtak, Vona támogatottsága elvékonyodott, Horváthé vastagodott, ám a helyi közélet ismerői szerint Hiesz 10-11 ezer voksot besöpört volna.

Csakhogy a jelek szerint egy rossz alku következtében a Magyar Liberális Párt elnöke indulhat Gyöngyösön. 

http://nepszava.hu/cikk/1152204-fodornak-mar-a-hire-is-rombol-a-szocialistak-szomoruak

 

Szolnokon is kikerültek a Stop Soros plakátok, átírták Stop Orbánra

 

József Szolnokról küldött nekünk egy átragasztott plakátot, amely szerint Orbán milliókat telepítene be Afrikából és a Közel-Keletről. Csak azt nem tudom, hogy ez euróban vagy forintban értendő.

 

https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/02/05/szolnokon_is_kikerultek_a_stop_soros_plakatok_atirtak_stop_orbanra/

 

Ennyit keres egy kezdő pénztáros az Aldinál

  • Januártól a bolti eladók és a raktárosok kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot.
  • Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forint kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzletek dolgozóinak BKV-bérletet is fizet a cég.
  • Ugyanez a bértábla vonatkozik a biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra, az ő esetükben ráadásul az Aldi állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is.
  • A kiemelt üzletekben a kezdők bruttó 322 319 forintot, a tíz éve a pozícióban az Aldinál dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek.
  •  A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, azonban a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is. 

 

https://www.nlcafe.hu/eletmod/20180207/aldi-munkahely-bertabla-2018/

 

Révész Sándor: A házmester tragédiája

 

Kövér Lászlóban legalább van olyan kényszer, hogy gondoljon, gondolni véljen valamit a hatalomgyakorlás céljáról. Ezért ebben a rezsimben, amelyben a hatalom- és vagyonmaximálás öncél egyre idegenebb lesz, egyre inkább a perifériára csúszik.

Kövér Lászlót az Isten sem fogja megőrizni attól a felismeréstől, hogy elrontotta, elpazarolta az egyetlen életét, amely a hazája javát is szolgálhatta volna. Az Isten ilyesféle őrzési feladatokat nem szokott vállalni. Lám, ettől a publitól sem őrzi meg a nyilvánosságot, holott Kövér házmester szerint ez lenne a dolga. "Az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába… Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak." Mondá a zord házmester azon a felvételen, amelyet egy kis átkozott labdába rúgó fölvett, egy kis átkozott portál meg nyilvánosságra bocsátott. Egy ilyen ellenzéki publi, mint ez itt, nem nagy dolog. Kis labdába kis rúgás. De a házmester idegeinek semmilyen ellenzéki rúgás nem lehet elég kicsi.

http://hvg.hu/itthon/20180207_revesz_kover_hazmester_tragediaja

Igencsak meglepő helyekről jelentkeztek be szavazni az április 8-i parlamenti választásokon

Eddig is jelentős, több százezres tömeg regisztrált a határon túlról, a választásokon pedig már csaknem félmillióan vehetnek majd részt, ami az anyaországban élők részvételének fényében befolyásolhatja majd az eredményt. Még Amerikai Szamoáról is bejelentkezett valaki.

 

http://168ora.hu/itthon/igencsak-meglepo-helyekrol-jelentkeztek-be-szavazni-az-aprilis-8-i-parlamenti-valasztasokon-144873

Lázár 37 milliárdos ajándékot ígért húsvétra a hódmezővásárhelyieknek

Húsvéti ajándékba kapja az elkerülő utat Hódmezővásárhely március 29-én – mondta Lázár János lakossági fórumán. Az országban egyedülálló körhíddal épült elkerülő út 37 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. Nem csak az elkerülő út lesz ajándék: az április 8-i választások előtt pár nappal a város 100 millió forintot szán arra a költségvetéséből, hogy minden nyugdíjas 10 ezer forintot kapjon húsvétra.

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium frissen felújított ebédlőjében tartott politikai fórumot Lázár János és a Fidesz polgármester-jelöltje, Hegedűs Zoltán alpolgármester. A kancelláriaminiszter 37 milliárd forintos ajándékot ígért húsvétra a helyieknek.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/lazar-37-milliardos-ajandekot-igert-husvetra-a-hodmezovasarhelyieknek-2445575

 

Orbán személyesen is bedobta magát a hódmezővásárhelyi kampányba

Beszállt a hódmezővásárhelyi kampányba maga Orbán Viktor is: fogadta az időközi választáson induló fideszes polgármester-jelöltet, Hegedűs Zoltánt, és Lázár János miniszterrel, a térség országgyűlési képviselőjével együtt fotózkodott:

 

http://168ora.hu/itthon/orban-szemelyesen-is-bedobta-magat-a-hodmezovasarhelyi-kampanyba-144919

 

Büntetőeljárás indult a reggeli metróleállás miatt

Ezért titkolózott a BKK.

 

Míg a hármas metró felújítás miatt nem jár, szerda reggel a kettes metró nem indult el egy baleset miatt. A kimaradás okát a BKK csak 7-8 órával a baleset, és 6 órával a metró üzemkezdete után árulta el: két, a karbantartást végző kisebb műszaki szerelvény ütközött. A közlemény szerint senki nem sérült meg.

A rendőrség délelőtti közleménye azonban cáfolja a BKK-t. A BRFK azt írja, nyomozást indítottak az Astoria és a Blaha Lujza tér között a metró alagútban történt baleset miatt. A rendőrség szerint a balesetben egy fő könnyű sérülést szenvedett, ráadásul két személyt előállítottak vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt.

A metró csak 10:15-kor indult el újra.

http://magyarnarancs.hu/bun/buntetoeljaras-indult-a-reggeli-metroleallas-miatt-109182

Szanyi Tibor szembeszállt az MSZP-vel

Követ dobott a forrongó vízbe a szoci EP-képviselő, aki nem azt támogatná Hódmezővásárhelyen, akit az anyapárt. Lesz ebből zűr.

Szanyi nagy lokálpatriótaként és változatlanul MSZP-tagként írta le Hernádit, akinek azért fontos az indulása, hogy a két jobboldali jelölttel szemben a balos értékeket is képviselje. Szerinte Hernádi részéről jó döntés volt, hogy függetlenként indult, pláne, hogy nem helyes és az országos MSZP-vezetés se támogatta, hogy a párt Márki-Zay mögé álljon be.

Az európai parlamenti képviselő azt mondta, segíteni maximum tanácsokkal tudja Hernádit. Szanyi egyébként belső pártfórumokon felvetette, hogy nem ért egyet a hivatalos döntéssel. Ahogy fogalmazott:

Persze, hogyha valaki valamilyen érdekből neki akar rontani egyik elvtársának, vagy barátjának, netán jó ismerősének, azt általában elég nehéz lebeszélni arról, hogy fordítsa meg a gondolatait.

 

https://24.hu/belfold/2018/02/07/szanyi-tibor-szembeszallt-az-mszp-vel/

Csapdában az MSZP: hatalmas a kavarás Vona körzetében

 

Gőgös Zoltán elnökhelyettes szerint a jelöltségtől visszalépő Hiesz György valami pletykát hallhatott, míg Hiesz azt mondja, neki Fodor mondta, hogy ő indul a körzetben, amit megerősített a párt elnöke is. Vona Gábor mindenesetre örülhet.

http://hvg.hu/itthon/20180207_Eleg_nagy_a_kavaras_a_gyongyosi_MSZP_nem_ker_Fodorbol

Botrányos nyilatkozat Gyurcsány elvbarátjától

A DK-s Vágó István saját bevallása szerint nehezen viseli a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát”, nem hatják meg a szertartásaik, és nem érez velük közösséget

Magyar Hírlap

A Jobbikkal inkább elnéző, a KDNP-s Hollik Istvánt támogató Köves Slomó hitközségi vezetőt hevesen támadja Radnóti Zoltán, a Mazsihisz rabbija. Nyilatkozatháború robbant ki egy választási szórólap miatt.

„Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok” – írta a Facebookon, egy bejegyzéshez fűzött kommentjében a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Vágó István. Ismeretes, a volt műsorvezető szintén a közösségi médiában fakadt ki, mert Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerepel a Fidesz–KDNP belvárosi egyéni képviselőjelöltje, Hollik István szórólapján, mondván, a kereszténydemokrata politikus személyében garanciát lát arra, hogy „hitéleti és kulturális kiteljesedésünk minden szükséges segítséget megkapjon”. Később az egyházi vezető úgy nyilatkozott, bármely demokratikus párt jelöltje megkaphatja a támogatását, aki az említett célokat fontosnak érzi. Egyébiránt elnézést kért, mondván, nem akart a kampányba beavatkozni.

http://magyarhirlap.hu/cikk/110178/Botranyos_nyilatkozat_Gyurcsany_elvbaratjatol

Sokallják Karácsony igényeit az MSZP-ben

A szocialisták a választások után „új ruhában, új névvel” folytatnák, megszabadulnának a gyurcsányi idők, sőt az MSZMP súlyos örökségeitől is – értesültünk

Magyar Hírlap

Az MSZP legmeghatározóbb körei a párt teljes megújításán fáradoznak. Nem lenne meglepő, ha ez a választások után új néven következne be. A kérdés az, a folyamat Karácsony Gergellyel vagy nélküle következik-e be – értesültünk forrásainktól.

Több forgatókönyv is felmerült az MSZP-ben a jövőt illetően, bár egyelőre nemcsak a választások utáni, de a közeljövő is teljesen bizonytalan – mondta szocialista forrásunk. A Magyar Idők tegnapi cikke szerint már a párt megszűnését készítik elő. Forrásaink szerint kérdéses az is, mit hoz a hétvégi kongresszus. Leginkább maga Karácsony Gergely személye osztja meg a szocialista pártot, a Párbeszéd társelnöke ugyanis a közös miniszterelnök-jelöltségért cserében öt befutó helyet kért a Párbeszéd számára a közös listán. Az MSZP-ben azonban a hármat is sokallják – hallottuk informátorunktól. Akadnak olyanok a párt meghatározó emberei között, akik szerint nem is kell Karácsony, s főként nem kell a közös lista a Párbeszéddel, mert mi lesz, ha mégsem jön össze a parlamentbe jutáshoz szükséges tíz százalék. Karácsony kapcsán egyébként az LMP-s Sallai R. Benedek egy tévécsatornán azt mondta: „Magyar ember, ha meg is bocsát, nem felejt. Gergő már egyszer elárulta a saját pártját.” 

http://magyarhirlap.hu/cikk/110181/Sokalljak_Karacsony_igenyeit_az_MSZPben

Nagy Ervin Baloldali ellenzékváltást kér a nép

A „modern szabadság” fogalmunk az individualizmushoz kötődik, a liberalizmus bölcsőjében fejlődött és fejlődik ma is. Ez pedig sokszor ellentétes hatással van az egyenlőségre

Magyar Hírlap

Európa szocialista vezetői akkor követték el önsorsrontó történelmi és végzetes hibájukat, amikor felvállalták a szélsőségessé vált modern liberalizmus programját. Szép lassan, lépésről lépésre, valamikor az ezredforduló környékén, mikor végleg összekeverték az egyenlőség és a korlátok nélkülivé vált szabadság, egyébként egymással teljesen összeegyeztethetetlen fogalmát. Így a valódi, klasszikus baloldal, ideológiai értelemben a modern liberalizmus szolgálólánya lett.

http://magyarhirlap.hu/cikk/110173/Baloldali_ellenzekvaltast_ker_a_nep

 

A Parlament elé vonulnak a diákok, az egész országot várják maguk mellé

A magyar kormány semmibe vette a diákok kéréseit, a miniszterelnök nem állt velük szóba, úgyhogy „a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez“ fordulnak: február 23-án fél 6-kor a Deák tértől a Parlamanet elé vonulnak. Az eseményt a Diákparlament szervezi.

Jelszavuk: „váltsunk rendszert közösen az oktatásban!

"Sajnáljuk, hogy a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének. Véleményünk szerint az oktatás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, amely évtizedekre előre alapozza meg Magyarország jövőjét. Éppen ezért most a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulunk. Mivel a kormány semmibe vette az ország jövőjéért aggódva megfogalmazott kéréseinket, ezért nekünk, magyar embereknek - diákoknak és felnőtteknek - közösen kell rendszert váltanunk az oktatásban“ - írják közleményükben.

„A korszerű, minőségi magyar oktatás kialakításának fontosságára való tekintettel az egész országot várjuk magunk mellé!“

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-parlament-ele-vonulnak-a-diakok-az-egesz-orszagot-varjak-maguk-melle-109209