2018, február 7 - 07:17 Sajtószemle

80 párt

Országgyűlési képviselők választása 2018 - jelöltek, listák

http://www.valasztas.hu/jeloltek-listak

 

Bayer Zsolt: Ha kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni, és le kell verni

Van a Sajtóklub nevű vitaműsor az Echo TV-n, ami valójában csak a műsorújság szintjén számít vitaműsornak, mert valójában a Bayer Zsoltból, Bencsik Andrásból, Huth Gergelyből és Lovas Istvánból álló négyes tökéletes egyetértésben és összhangban küld el mindenkit a fenébe, aki egy rossz szót, egy félreérthető megjegyzést tesz a kormányra, a Fideszre, ne adj' isten Orbán Viktorra. 

a legutóbbi műsorban közösen csodálkoztak rá a BKV Zrt. januári döntésére, hogy az Árpád híd metróállomás a felújítása után a néhai köztársasági elnök, Göncz Árpád nevét fogja viselni. Az SZDSZ-es államfő azonnal kiverte a biztosítékot Bayeréknél, az újságírói tevékenységével a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is kiérdemlő publicista a műsorban azt harsogta:

Gyerekek ne legyen, és ha majd kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni, és le kell verni!

 Huth Gergely pedig bojkottra szólította fel a metrón utazókat, azt javasolta hogy 

ne szálljanak le a Göncz Árpád városközpont nevű megállónál az emberek.

https://index.hu/belfold/2018/02/06/bayer_zsolt_huth_gergely/

 

Egy kérdés a 6.-os állami irodalomtankönyvből: „Szerinted mi az oka az egyre jobban terjedő terrorizmusnak?”

„Ajánlom figyelmetekbe a 4. kérdést. Azt hiszem, nem kell hozzá komment, mert aki a Toldiból levezeti a terrorizmust egy 12-13 éves gyereknek, az »annyit is ér«” – írta olvasónk, aki az alábbi képet küldte el:

https://444.hu/2018/02/06/egy-kerdes-a-6-os-allami-irodalomtankonyvbol-szerinted-mi-az-oka-az-egyre-jobban-terjedo-terrorizmusnak

Ezért lett a menekültáradat a legfontosabb tudnivaló Olaszországról a nyolcadikos földrajzkönyvben

Nagyjából ezt emeli ki 8. osztályos általános iskolások számára az Olaszországgal kapcsolatos legfontosabb információk között az egyik állami földrajzkönyv. Szentirmainé Brecsok Mária Földrajz 8. című tankönyve nem mai alkotás. Az elmúlt évek során többször átdolgozták, amíg a – korábban minisztériumi háttérintézményként működő – Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) tavaly újra kiadta.

A régebbi kiadásokhoz képest az OFI gondozásában jelentősen bővült a könyv, így kapott külön fejezetet Spanyolország és Olaszország is.

A bővítés során a menekülthelyzet helyi jellemzőinek tárgyalása új, hangsúlyos elemként került bele számos ország esetében a szövegbe, a fókusz azonban az új olasz részben annyira elcsúszott, hogy minden más földrajzi adatot, információt megelőzve a fejezet élére került. Könyv ráadásul a menekültek számával is erős túlzásba esett. A szövegből úgy tűnhet, mintha az utóbbi néhány év menekülthulláma során került volna 4,3 millió bevándorló az országba.

https://24.hu/kozelet/2018/02/06/ezert-lett-a-menekultaradat-a-legfontosabb-tudnivalo-olaszorszagrol-a-nyolcadikos-foldrajzkonyvben/

A nap fotója: 17 millió forintból ilyen parkoló készült Szentendrén

"Kiszállás előtt érdemes gumicsizmát húzni" – írta nem sokkal az átadás után a Szentendrei Körkép+, mely helyi portál tapasztalatai szerint az ideiglenes parkoló "jelenleg még inkább sártengerre hasonlít". A zúzott kővel történő beterítés ellenére is igen sáros parkoló kiépítésének most az első üteme valósult meg, és az ígéretek szerint a fejlesztés még idén folytatódni fog.

A helyiek nem feltétlenül elégedettek a parkoló minőségével, és akkor még igen óvatosan fogalmaztunk. Íme néhány hozzászólás, ami Szentendrei Körkép+ posztjához érkezett:

http://hvg.hu/cegauto/20180206_a_nap_fotoja_17_millio_forintbol_ilyen_parkolo_keszult_szentendren

Mint egy posztapokaliptikus film nyitánya: Fokváros víz nélkül marad

Megtörtént az elképzelhetetlen, egy modern nagyváros kifogy az ivóvízből. A négymilliós lakosság számol vissza, várják a nulladik napot, addig a készleteket felvásárolják, mert utána csak sorban állással és lajtoskocsiról lesz a víz. Egy ott élő magyar nő Facebook-posztokban tudósít a helyzetről

https://24.hu/tudomany/2018/02/05/mint-egy-posztapokaliptikus-film-nyitanya-fokvaros-viz-nelkul-marad/

 

Ezekkel a trükkökkel éri el a Fidesz, hogy esélye se legyen az ellenzéknek

Kövér a beszélgetésben azt is elmondta, hogy a térkép átrajzolása és a két választás közötti kormányzati teljhatalom rendben van, ha az törvényes keretek között zajlik. Még azzal sem lehetett kizökkenteni, hogy a törvényeket a kormány hozza, így elég könnyű átdefiniálni, hogy mi törvényes és mi nem. De ez lényegtelen, mert a gerrymandering lényege pont az, hogy törvényes. A Republikánus párt az Egyesült Államokban nagyon régóta arra épít, hogy a törvényhozás helyi szintjeinek megszerzésével képes átrajzolni a választási térképeket, és sokkal stabilabban bebiztosítani a saját politikai helyzetét.

Megrajzolták

https://24.hu/belfold/2018/02/06/ezekkel-a-trukkokkel-eri-el-a-fidesz-hogy-eselye-se-legyen-az-ellenzeknek/

A Matolcsy-alapítványok 100 milliárddal tömték ki a saját cégüket

·      A jegybank alapítványai 2017 végén vállalati kötvény formájában közel 100 milliárdot toltak saját vagyonkezelő cégükbe, a pénzt állampapírokból csoportosították át. Az átcsoportosításnak a nagy Váci úti ingatlanprojekthez lehet köze.

·      Az Európai Központi Banknak régóta szúrja a szemét, hogy az alapítványok állampapírban tartják a pénzüket. Ráadásul a jegybank cégei nem árulják el részletesen, mihez kezdenek a pénzzel, amit a jegybank beléjük fektet. Vállalati kötvények formájában az alapítványok már összesen 150 milliárdot fektettek saját cégeikbe, összvagyonuk több, mint felét.

·      Az alapítványok korábban (szintén vállalati kötvény formájában) 20 milliárddal meghitelezték a Matolcsy György unokatestvéréhez, Matolcsy védencéhez és Mészáros Lőrinchez kötődő MKB Bankot. Pár milliárdot pedig mindig tartanak Matolcsy unokatestvérének bankjában, az NHB-ben.

https://zoom.hu/hir/2018/02/06/a-matolcsy-alapitvanyok-100-milliarddal-tomtek-ki-a-sajat-ceguket/

Kiszivárgott egy meredek terv: Brüsszel elvenné az EU-pénzeket Budapesttől

Saját tavaly őszi javaslatával is szembe menne az Európai Bizottság azon új, a német Handelsblattban kiszivárgott meredek elképzelése, miszerint minden EU-támogatást megvonnának 2021 után az EU átlagos fejlettségét meghaladó régióktól. Ez azt jelentené, hogy a németországi keleti régiók is elesnének az ilyen pénzektől, de ennél magyar szempontból fájóbb lenne, hogy Budapest közigazgatási területe is végleg elesne mindennemű uniós támogatástól. 

https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/kiszivargott-egy-meredek-terv-brusszel-elvenne-az-eu-penzeket-budapesttol.275651.html?

Miért biztosít Orbán barátjának havi 40 milliós fizetést a kormány?

Nem csökkentette a pénztárgépek adattovábbításának hatósági árát a kormány, így továbbra is Garancsi Istvánt gazdagítják a vállalkozók befizetései.

A vállalkozások, boltok és a NAV közötti adatkapcsolatot biztosító kártya működtetése hatósági áras, a kormány minden évben decemberben dönthet, hogy felülvizsgálja-e a hatósági árat, vagy háborítatlanul hagyja tovább tevékenykedni a szereplőket. 2017 decemberében nem történt ilyen döntéshozatal.

Pedig a jelenlegi 2500 (illetve nem számítógép-alapú pénztárgépek esetében 1500) forintos havidíjból Garancsi István Mobil Adat Kft.-je hatalmas extraprofithoz jut .

 

https://24.hu/kozelet/2018/02/06/miert-biztosit-orban-baratjanak-havi-40-millios-fizetest-a-kormany/

A polgármester azt állítja, hogy Ferencvárosban vezetnek egy titkos VIP parkolási listát, amiről neki fogalma sem volt

„Háború, puccs, korrupció, bűncselekmény.” 

Ilyen kemény szavak röpködtek Fiala János reggeli műsorában, ami a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával fut a Civil Rádión és aminek állandó vendége Bácskai János, IX. kerületi polgármester. A fenti kijelentések a legutóbbi videónk kapcsán hangoztak el, amiben azzal foglalkoztunk, hogy a polgármester barátja, Rudits Tibor kerületi kéményes autója jogszabályellenesen kaphatott ingyenes parkolási lehetőséget, ugyanis nem kerületi lakos. Most kiderült, hogy ennél jóval súlyosabb ügyről van szó.

Fiala János műsora a totálisan talajt vesztett magyar médián belül is különlegességnek számít. A rádiós legtöbbször nem egyszerűen alákérdez alanyának, hanem szinte szóvivője, kommunikációs testőre a polgármesternek. De az is előfordul, hogy kikéri magának és felháborodott szitkozódásba kezd, ha valaki kritizálja vendége munkáját. Szóval az Echo tévé akármelyik adása Fiala János műsorához képest egy igazságra szomjas őrkutya. 

https://444.hu/2018/02/06/a-polgarmester-azt-allitja-hogy-ferencvarosban-vezetnek-egy-titkos-vip-parkolasi-listat-amirol-neki-fogalma-sem-volt

Belevették a nemzeti konzultációba, beperelte Rogánékat Ahmed H.

A keresetet a Magyar Idők információi szerint elutasították.

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció őt is említő pontját bírósági úton támadta meg Ahmed H. A férfi Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen nyújtott be keresetet a Fővárosi Törvényszékhez még december 28-án jó hírnév megsértése miatt.

A konzultációs ív 5. kérdésének 4. mondatát sérelmezte, amely így hangzott: "Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték."

http://hvg.hu/itthon/20180206_belevettek_a_nemzeti_konzultacioba_beperelte_roganekat_ahmed_h

Radnóti Zoltán rabbi Köves Slomónak: Nagyon messzire mentél

A Mazsihisz rabbitestületének elnöke kioktatja az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbiját, amiért az Hollik István mellett kampányolt, bár később elnézést kért.

http://hvg.hu/itthon/20180206_Radnoti_Zoltan_rabbi_Koves_Slomonak_nagyon_messzire_mentel

Amerikában már átsorolták Magyarországot az orosz-barát diktatúrák közé

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

 Orbán Viktor különösen sokat fáradozott azért, hogy Magyarország még jobban függjön az orosz energiától

·         A német kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar és a lengyel kormány kapjon kevesebb uniós támogatást a jövőben

·         Kovács Zoltán szerint kár volna hozzányúlni az EU-szubvenciókhoz, mert abból a nyugati cégek is sokat profitálnak

·          

http://b1.blog.hu/2018/02/06/amerikaban_mar_atsoroltak_magyarorszagot_az_orosz-barat_diktaturak_koze

Kocsis Máté szerint a baloldal becsapja és hecceli a budapestieket azzal, hogy akadálymentesítené a 3-as metrót

Mint ismert, hétfőn 9 ellenzéki párt kezdett aláírásgyűjtésbe, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről. A kezdeményezést az MSZP, a DK, az Együtt, a Liberálisok, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői jelentették be. A kérdés így szól:

„Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?”

Kocsis Máté szerint „mellébeszélnek és csúsztatnak a baloldali pártok a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban, az általuk kezdeményezett népszavazási kérdés pedig értelmetlen”

https://444.hu/2018/02/06/kocsis-mate-szerint-a-baloldal-becsapja-es-hecceli-a-budapestieket-azzal-hogy-akadalymentesitene-a-3-as-metrot

 

ERDÉLYI VÁLASZ

Pilhál György Magyar Idők

Nem tudom, milyen válaszra számított az elmúlt hét végén Erdélyben turnézó Karácsony Gergely kormányfőjelölt (MSZP–Párbeszéd) és Molnár Gyula szocialista elnök, amikor Kelemen Hunor RMDSZ-frontembertől megkérdezték: Mit kellene tenniük Erdélyben a választási kampányban?

Vendéglátójuk ugyanis nem kertelt, nemes egyszerűséggel azt felelte: semmit.

Nincs ebben semmi meglepő. Kelemen Hunor elmondta, a Pestről jött ellenzéki politikusok pedig megtudták, amit alighanem maguk is sejtettek: a legnagyobb erdélyi magyar pártnak Orbán Viktorék nemzetpolitikája tetszik. (Naná, majd a velük riogató Gyurcsány Ferencé vagy az őket lerománozó Szanyi Kapitányé…) Szerintem magát a turnézó párost sem lepte meg az egyenes válasz. Nem is feszegették tovább a témát. Nem így Tamás Gáspár Miklós mélyfilozófus és megmondóember

http://magyaridok.hu/paca/erdelyi-valasz-2766847/

 

VÖLGYESI MIKLÓS: GYURCSÁNY KIJELENTÉSEI BŰNCSELEKMÉNYNEK SZÁMÍTANAK

ECHO TV

Gyurcsány terve szerint, aki lojális volt a kormányzathoz, repülne a közszférából. A DK elnöke lenyomozná és “értékelést” állítana ki a több mint 70 ezer hivatalnokról, és akik nem mennek át a szűrésen, azokat távolítaná el. Ennek jogi következményeiről Völgyesi Miklós a legfelsőbb bíróság nyugalmazott tanácsvezető bírája beszélt Napi aktuális című műsorunkban.

http://magyaridok.hu/belfold/volgyesi-miklos-gyurcsany-kijelentesei-buncselekmenynek-szamitanak-2768899/

 

BESZIVÁRGÁS A MAGYAR KÖZÉLETBE

Botond Bálint Magyar Idők

A liberálisok már régóta azzal a taktikával próbálják elérni a stratégiai céljaikat, hogy a normális emberek számára elfogadhatatlan dolgokat hazugságok mögé rejtve erőltetik ránk. Az elmúlt napokban több olyan dolog is napvilágra került, amit az adott cselekmények elkövetői és kiagyalói, valamint az őket gátlástalanul támogató ellenzéki sajtó lényegtelennek akar beállítani, de azok valójában egy mindent elsöprő offenzíva első jelei.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett egy kabuli születésű, ugyan magyar állampolgársággal is bíró, de életútja és családi kötelékei alapján egyértelműen iszlám hátterű személyt jelölt pártja nevében a nemzetbiztonsági bizottságba szakértőnek. Aki – hogy, hogy nem – meg is bukott a nemzetbiztonsági átvilágításon.

http://magyaridok.hu/velemeny/beszivargas-magyar-kozeletbe-2729644/

 

Garancsi Istvánnak havi 40 milliót hoztak csak az online pénztárgépek

 

A gazdasági minisztérium államtitkára nem tudta megmondani, hogy miért nem az állam szedi be a pénzt a pénztárgépek online kapcsolatáért, pedig többször is megkérdezték erről. Az MSZP intézményesített korrupciót emleget.

Havi 40 millió forintot keresett 2016-ban Garancsi István a pénztárgépek online kapcsolatáért pénzt szedő cégéből. A kormány most a szocialista Tóth Bertalan írásbeli kérdésre válaszolva elismerte: mégsem csökkenti a kereskedők által fizetendő kötelező hatósági díjat – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

http://hvg.hu/kkv/20180206_a_ner_foepitojenek_havi_40_milliot_hoztak_az_online_penztargepek

 

Az Orbán–Simicska-királydráma utolsó felvonása jön: sok nulla, hány hulla?

Orbán Viktor harmadik miniszterelnöki ciklusát nem a migránsválság, nem Soros György határozta meg, hanem a Simicska Lajossal folytatott háború. A küzdelem már a kormányalakítással elkezdődött, amelyből kihagyták a milliárdos emberét. Majd a simicskátlanítás eljutott az állam minden szintjére. Három éve a drámának már a nyilvánosság is részese: ekkor szidalmazta volt barátját és mentoráltját a milliárdos. Két hónap van hátra a ciklusból, és nagy kérdés, kettejük háborújában van-e még drámai végkifejlet?

http://hvg.hu/itthon/20180206_Orban_simicska_gnap

 

A Fidesz nem engedi a TAO-pénzeket az egészségügy és az oktatás közelébe

A kormány szerint teljesen hiteltelen volt a szocialisták javaslata, az MSZP-nél viszont azzal érveltek: a Fidesz nem akarja beismerni, hogy tarthatatlan a helyzet az oktatásban és az egészségügyben.

http://hvg.hu/gazdasag/A_A_Fidesz_nem_engedi_a_TAOpenzeket_az_egeszsegugy_es_az_oktatas_kozelebe

Nem tudni, mi van a Németh Szilárd alapítványának számlájára érkezett milliárdokkal

Tavaly május végén a Magyar Birkózószövetség elnöke több sajtótájékoztatón is arról számolt be, hogy rövidesen elkezdik építeni Csepelen a sportág első akadémiáját, amely a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kozma István nevét viseli majd. A csarnok tervei és a szükséges engedélyek már akkor megvoltak Németh Szilárd állítása szerint, és abban reménykedett, hogy június–júliusban kiírhatják a közbeszerzési eljárást is. A terület használatáért 35 millió forint plusz áfát fizettek a csepeli önkormányzatnak, holott a kiszemelt ingatlan becsült értéke 134,3 millió forint – ezek szerint Csepel is hozzájárul 100 millióval az akadémiához. A teljes beruházás 4–4,5 milliárdba kerülhet, és az állam az első ütem költségét (2,4 milliárd forint) át is utalta a rezsibiztos által alapított, annak lakására bejegyzett alapítványnak. Mivel Németh Szilárd szerint az alapítványt a gyorsabb ügyintézés miatt jegyezték be az állandó lakcímére, joggal vetődhetett fel a kérdés, vajon hol tart az akadémia építése, mennyit költöttek el a nem csekély közpénzből.

https://mno.hu/gazdasag/nem-tudni-mi-van-a-nemeth-szilard-alapitvanyanak-szamlajara-erkezett-milliardokkal-2445324

Hiába fizetett 17 milliárdot az állam, bérlő maradt

Birtokon belül lett bérlő a magyar állam a Hungexpón. A vásárváros pavilonjainak használatáért a katolikus világkongresszus, majd a vadászati világkiállítás idején is fizetni kell. Az épületeket egy francia cég hasznosítja, amelynek 2035-ig szól a szerződése a Hungexpo előző, szintén francia tulajdonosának jóvoltából.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/17-milliardot-csengetett-ki-az-allam-megis-berlo-maradt-2445276

Hivatali alkalmazottak gyárthatták a hamis papírokat

Ukránoknak készíthetett hamis okiratokat két kormányhivatali alkalmazott Hajdúdorogon – írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja: január végén a hivatali alkalmazottakat vették őrizetbe. A rendőrök egy ingatlanban is házkutatást tartottak, ahová 40-en voltak bejelentve. Az ügyben négy embert vettek őrizetbe hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt. Célpont című műsorunk derítette ki korábban, hogy a magasabb magyar nyugdíjért jelentkeznek át tömegesen Magyarországra az ukrán határ menti településeken.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/hivatali-alkalmazottak-gyarthattak-a-hamis-papirokat-2445299

Előtörlesztünk az oroszoknak

Magyarország 24 milliárd forintot előtörleszt Oroszországnak a paksi bővítés hiteléből – ezt Varga Mihály mondta a Világgazdaságnak.

A nemzetgazdasági miniszter szerint így kamatot takarít meg Magyarország. A tárcavezető a lapnak azt mondta: az oroszokkal megkötött hitelszerződés fenntartása hosszú távon szükségszerű, mivel biztonsági védőhálót nyújt a projekthez. A beruházás becsült költsége – 2014-es árfolyamon – körülbelül 3800 milliárd forint. A projekt 80 százalékát, 10 milliárd eurót Oroszország hitelezi 30 éves futamidőre.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/elotorlesztunk-az-oroszoknak-2445320

Elkészült a kormányt kiborító ENSZ-féle migrációs szöveg nulladik verziója

Rendezett, biztonságos migráció világszerte, a küldő és fogadó országok szempontjainak figyelembe vételével – ezt szeretné az ENSZ elérni a migrációs elvek közös kialakításával. A tárgyalásokból a magyar kormány kilépne, ha nem változik a szöveg irányultsága – holott a kormány is folyton azt követeli, hogy mindenki tartsa be a szabályokat. Az ENSZ célja az, hogy a migrációból mindenki profitáljon. Elkészült a tárgyalási alapszöveg, ami még rengeteget fog változni.

http://hvg.hu/itthon/20180206_Elkeszult_a_kormanyt_kiborito_ENSZfele_migracios_szoveg_nulladik_verzioja

Civileket, sőt, még filantrópokat (!!!) is bevonna a nemzetközi migráció kezelésébe az ENSZ

Nem kellett sokat lapozgatnom az ENSZ migrációs egyezményének tervezetét (.pdf), hogy rátaláljak a pontra, amely annyira kiborította a a magyar kormányt, hogy a tárgyalások otthagyásával fenyegetőzzön. A 2018. február 5-én nyilvánosságra hozott "nulladik változat" második oldalán, az összesen 46 pontból álló jelentés nyolcadik pontja szerint

"Biztosítanunk kell, hogy a mostani és jövendőbeli migránsok teljes tájékoztatást kapjanak lehetőségeikről, jogaikról és kötelességeikről, miközben biztosítanunk kell azt is, hogy polgáraink félrevezető narratívák helyett objektív és tiszta tájékoztatást kapjanak a migráció hasznáról és arról, hogy milyen kihívást jelent".

https://444.hu/2018/02/06/civileket-sot-meg-filantropokat-is-bevonna-a-nemzetkozi-migracio-kezelesebe-az-ensz

 

PR-atombomba a Mediaworks megyei lapjainál: két nap alatt ötszáz kommentet töröltek

Két nap alatt közel félezer olvasói hozzászólást töröltek Mészáros Lőrinc vidéki napilapjainak Facebook-oldalairól. Három központi cikk okozta azt a kommentvihart, amit a Mediaworks közösségioldal-felelősei végül csak így tudtak kezelni.

Egyszerre került a Mediaworks regionális hírportáljaira és azok Facebook-oldalaira három olyan, szerzői névvel nem jegyzett központi cikk, amelyeket érezhetően az országgyűlési választási kampány részeként publikáltak.

Előbb a Hatalmas összeg van Gyurcsány eltitkolt bankszámláján című anyagjött ki február elsején, majd másnap reggel még egy, az előző napi témát folytató írás, a Gyurcsánynak legalább két éve van számlája az osztrák elit bankban című; délután pedig az Orbán Viktor kivégzésével szórakozik az MSZP pécsi elnökségi tagja címmel szörnyűködtek a Mediaworks-lapok egy MSZP-elnökségi tag ostobácska Facebook-posztján.

Miután ezek a cikkek felkerültek a 12 megyei és egy városi (Dunaújváros) napilap online változatára, nyomban posztolták is azokat a hírportálok Facebook-oldalaira. Úgy tűnik, a központi tartalomszórás aktorai nem számoltak az olvasói reakciókkal, ezért meghagyták a hozzászólások lehetőségét a cikkek alatt.

Ám hamar szembesülniük kellett azzal, hogy a kommentelők egy része vitatta a cikkek tartalmát, kritizálta azok lejárató célzatát, illetve

https://orszagszerte.atlatszo.hu/pr-atombomba-a-mediaworks-megyei-lapjainal-ket-nap-alatt-otszaz-kommentet-toroltek/

Rogán: Az ellenzéki politikusok letagadják a valóságot

Gyurcsányról, Vonáról és Szél Bernadettről is beszélgetett Bayer Zsolt és Rogán Antal.

A Jobbik és a baloldal is egyetért abban, hogy a határon le kell bontani a kerítést, pedig az illegális migráció komoly kockázatot jelent – mondta Rogán Antal az Echo TV műsorában. A Bayer-show legfrissebb adásában Vona Gáborról, Gyurcsány Ferencről és a Soros-tervről is szó esett. 

Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatáról, a lehetséges jövőbeni eljárásokról és törvényi következményekről beszélgetett Rogán Antal és Bayer Zsolt. „Miért nem felel meg neki bármelyik magyar bank?” – tette fel a kérdést Rogán. Véleménye szerint azt mindig lehetett tudni, hogy Gyurcsány Ferenc gazdag ember, de eleve furcsaság, hogy Magyarországon a baloldal egyik vezére egy milliárdos. 

 

http://mandiner.hu/cikk/20180205_rogan_az_ellenzeki_politikusok_letagadjak_a_valosagot

Tasó László úgy csinál, mintha a kormánynak köszönhetnék a szegény családok az EU-s élelmiszer-csomagokat

A már nagyban kampányoló Tasó László, a tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkár – egyben fideszes képviselőjelölt – a fenti fotóval és az alábbi, Segítség a rászoruló családoknak című szöveggel osztotta meg, hogy Vámospércsen személyesen vitte ki a rászorulóknak szánt élelmiszer-csomagokat:

„A magyar gazdaság ereje már lehetővé teszi, hogy a családtámogatási rendszer lehetőségein túl és a szociális juttatások keretein felül is segítséget kapjanak a kisgyermekes családok.

Ehhez képest a 2016-ban elindított, Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot egy európai segítségnyújtási alap, a FEAD finanszírozza, és a célja a leginkább rászorulók támogatása, a szegénység csökkentése. A programot jóváhagyó Európai Bizottság (EB) azt írta:

„Az alap – reálértéken számolva – több mint 3,8 milliárd euróval gazdálkodhat a 2014-2020-as időszakban. Ezen túlmenően az uniós országok legalább 15%-nyi összeggel járulnak hozzá társfinanszírozás formájában nemzeti programjuk megvalósításához.”

Vagyis miközben Tasó László azt hangsúlyozza, hogy „Magyarország mindig lesz annyira erős, hogy képes legyen megteremteni a családok támogatásához és a rászorultak megsegítéséhez szükséges gazdasági alapot”, egy büdös szót sem ír arról, hogy a rászorulók a csomagot inkább az EU-tól kapják.

https://444.hu/2018/02/06/taso-laszlo-ugy-csinal-mintha-a-kormanynak-koszonhetnek-a-szegeny-csaladok-az-eu-s-elelmiszer-csomagokat

Valóban végveszélyben a beteg gyerekek ellátása?

A pécsi gyermekhospice újabb segélykérő levelére  5-7 millió forintos ígérettel reagált a kormány. A törökbálinti Tábitha Ház igazgató-főorvosa, Benyó Gábor szerint is alulfinanszírozott a gyógyíthatatlan beteg gyerekek ápolása, pedig az egész magyar hospice helyzete rendezhető volna egymilliárd forintból.

https://24.hu/belfold/2018/02/06/valoban-vegveszelyben-a-beteg-gyerekek-ellatasa/

 

Túl jól áll a gazdaság, összeomlottak a tőzsdék

 

Nem váratlanul, de világszerte elég nagyot estek a tőzsdék az utóbbi napokban. Elsősorban a kamatemeléstől való félelem, az infláció visszatérte, illetve a kötvényhozamok emelkedése hajtja az eladást, ám egyelőre hiába a nagy mínuszok, még nem tűnik súlyosnak a helyzet. Hiszen valójában az egész mögött az áll, hogy a vártnál sokkal jobb helyzetben van az amerikai és a világgazdaság. Emiatt a pénzvilágnak el kell kezdenie visszatérni a normális kerékvágásba, ám ez nem lesz könnyű. És vannak olyan félelmek, amelyek szerint pont a visszatéréstől való félelem döntheti be újra a világgazdaságot.

 

https://index.hu/gazdasag/2018/02/06/tozsde_arfolyameses_krach_amerika_fed_vilaggazdasag/

 

Hétfőn elvesztettek egy magyarországnyi pénzt a világ leggazdagabbjai

 

A hétfői tőzsdei pánik miatt a világ leggazdagabb emberei is elg látványos veszteségeket szenvedtek el, írja a Bloomberg.

Összesen legalább 114 milliárd dollárjuk (forintban nagyjából 29 ezer milliárd) veszett el aznap, ami nem tökéletes összehasonlítással nagyjából egy magyar gazdaságnyi pénz, ekkora a magyar gazdaság éves teljesítménye a takarítók utolsó felmosott folyosójától a vasúti kalauzok túlórájáig (ha GDP korlátairól akar olvasni, akkor azt ide kattintva például megteheti).

https://index.hu/gazdasag/2018/02/06/hetfon_elvesztettek_egy_magyarorszagnyi_penzt_a_vilag_leggazdagabbjai/

 

Itt a bejelentés: mind a 106 körzetben elindul Lévai Katalin pártja

 

Lévai Katalin felfüggeszti tagságát a szavazásra buzdító V18 csoportban, mert van egy kis ellentmondás az indulása és a csoport elvei között.

A volt szocialista miniszter és EP-képviselő egy furcsa hátterű újságban debütált, majd árulta el múlt héten a hvg.hu-nak, hogy Zuglóban elindul az országgyűlési választásokon, abban a körzetben, ahol a szocialista Tóth Csaba nyert 2014-ben. Lévai Katalin a sajtótájékoztatón bejelentette, felfüggeszti tagságát a választásra buzdító V18-csoportban, amely elég közel volt Karácsony Gergely szocialista-párbeszédes miniszterelnök-jelölthöz, a csoport több tagja ott van Karácsony mögött

 is.http://hvg.hu/itthon/20180206_Itt_a_bejelentes_mind_a_106_korzetben_elindul_Levai_Katalin_partja

Balavány: Levél a törvényszegő Balog Zoltánnak

Ha ateista volnék, komoly érv lennél a világnézetem mellett. Hogyan lehet komolyan venni egy olyan Istent, akit a hirdetői is megtagadnak?

Miniszter Úr, Zoltán, mi valamikor, még a NER megszilárdulása előtt jónak mondható ismeretségben voltunk, e tényből merítek –  ha megengeded – bátorságot a tegező formulához.

Kezdjük ott, hogy lelkész-politikusként végigasszisztáltad a hajléktalanok elleni gyűlöletkampányt, a kisegyházak elleni gyűlöletkampányt, a menekültek elleni gyűlöletkampányt. Ja, igen, legyünk tárgyilagosak: az utóbbira egy ízben, nagy bátran azt mondtad: nem egyezik az ízléseddel. Az ízléseddel, Zoltán. Számodra ízlés kérdése az intézményesített kegyetlenség? Kit érdekel a te ízlésed? A te ízlésed szerint az is rendben volt, hogy a Hilton szállóban aláztad az éhező gyerekeket, megmutatva, milyen a gazdagok vacsorája.

Ha egy kicsit is tisztelnéd az Urat, az első perctől hangosan kellett volna tiltakoznod a menekültekkel szembeni embertelenségek miatt, hiszen azt mondja az Ige:

http://hvg.hu/velemeny/20180206_balavany_level_torvenyszego_balog_zoltannak

Lázár jó tanácsa: ne mondj hülyeséget, butaságot Orbánnak!

Honlapja lett Lázár Jánosnak. Személyes hangvételű, teli emberi megközelítésekkel – épp olyan, mint amilyennek egy politikusi honlapnak választási kampány közeledtével lennie kell. Magáról szerényen alig mond valamit Lázár János, leginkább a munkájáról vall a honlapon és persze a főnökéről is mond néhány felemelőt.

„Orbán Viktorral mindig lehet beszélni, csak ahhoz olyan minőséget kell megütni, hogy az ember partiképes legyen”– mondja Lázár, sajtófőnöke, Krakkó Ákos értő mikrofonja előtt.  Ha nem lenne világos, hogy mire gondol, kifejti részletesebben is: Szerinte „hogy valaki egy ilyen intellektuális felkészültségű, egy ekkora politikai tudással rendelkező embernek mondjon valamit – és ne csak beszélgessen vele –, ahhoz kell bátorság, felkészültség, és a feleségem szerint bennem van gátlástalanság is ehhez”.

És még mindig nincs vége, Lázár további kulcsot is ad azok kezébe, akik Orbán Viktorral beszélgetnének: „Ha hülyeséget mondasz, butaságot mondasz, vagy kommersz dolgokkal próbálod etetni, az nyilvánvalóan kizárja azt a lehetőséget, hogy máskor is megkérdezze a véleményedet” – mondja Lázár.

http://fuhu.hu/lazar-jo-tanacsa-ne-mondj-hulyeseget-butasagot-orbannak/

Nevetségessé vált a Soros-féle Amnesty International tüntetése

origo

Az Amnesty International hétfő estére tüntetést szervezetett a Stop Soros-törvénycsomag ellen a londoni magyar nagykövetség elé. A siker azonban úgy tűnik elmaradt, mivel csupán néhány ember gyűlt össze a külképviselet épülete elé, és fejezte ki támogatását a sorosista szervezet tiltakozása mellett. Az Amnesty képviselőjének némi ellentmondásba is sikerült belekeverednie, hiszen kijelentette, hogy nem ők szervezik és támogatják a bevándorlást, mégis tiltakoznak a Stop Soros-törvénycsomag ellen, amely viszont csak a bevándorlást támogató, külföldről pénzelt szervezetekre vonatkozik majd a tervezet szerint.

http://www.origo.hu/itthon/20180206-lebogott-az-amnesty-international-a-londoni-magyar-nagykovetseg-elotti-demonstracion.html#

Miközben állítólag nincs is sok csomaglopás, újabb poggyászt nyitottak fel a Liszt Ferenc reptéren

Soron kívüli hatósági ellenőrzést rendelt el a Liszt Ferenc repülőtéren a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 444-en megírt poggyászfosztogatásokmiatt. A földi kiszolgáló cégek munkáját és az egész Ferihegyet üzemeltető Budapest Airport gyakorlatát is vizsgálni fogják. Az ellenőrzés elrendelése előtt pár órával, vasárnap hajnalban  ilyenek történtek az érkezési oldalon:

Mi is csapattal jöttünk a Qatar Airways reggeli járatával, ami 5:20-kor szállt le, a csomagokat 6:10-kor kezdték kiadni, úgy, hogy közben más járat akkor nem is érkezett a reptérre. Az egyik barátom csomagját felnyitották, hiába volt számzárral lezárva, arra se vették a fáradságot, hogy visszahúzzák teljesen a zipzárt. Külön érdekesség, hogy a légitársaság személyzetének csomagjai 5:45-kor már kijöttek, utána kellett még idő /25 perc/, amíg a többi csomagot átkutatták – gondolom én…

https://444.hu/2018/02/06/mikozben-allitolag-nincs-is-sok-csomaglopas-ujabb-poggyaszt-nyitottak-fel-a-liszt-ferenc-repteren

 

Lázár sírhely-megváltással kampányol

Szokatlan kampányígéretet dobott be Lázár János: ha újraválasztják, akkor a parlament elé vinné, hogy törvénnyel töröljék el a sírhely újra-megváltás intézményét - írta meg a Vásárhely24.com.

„Megszületni és meghalni a legdrágább ma Magyarországon” - idézi a portál a hódmezővásárhelyi lakossági fórumokon felszólalt Lázár Jánost.

A jelenlegi gyakorlat szerint a költséges temetés és sírhely-megváltás után huszonöt évvel később újra megváltásra kötelezik az örökösöket, ami nagyszülők, dédszülők sírhelye esetén súlyos, százezres költségekbe veri a családokat.

Ez az összeg eddig az egyházak kasszájába folyt be. Lázár szerint a megváltás eltörlése után ez az egyházak bevételi oldaláról fog hiányozni, „így őket a kormánynak kell azonos mértékben kompenzálni.”

http://nepszava.hu/cikk/1152104-lazar-sirhely-megvaltassal-kampanyol

Marosán György Politikai tízparancsolat

http://nepszava.hu/cikk/1152042-politikai-tizparancsolat

 

Örvendjünk! - Kisvasutakat fejleszt a kormány potom tízmilliárdból

Tízmilliárd forintot fordít a költségvetésből a kormány kisvasutak felújítására 2018 és 2020 között - az örömhírt az MTI tudósítása szerint Révész Máriusz jelentette be Miskolcon, az Északerő Zrt. fenntartásában lévő Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút (LÁÉV) lillafüredi állomásán tartott sajtótájékoztatóján.

 

http://nepszava.hu/cikk/1152139-orvendjunk---kisvasutakat-fejleszt-a-kormany-potom-tizmilliardbol

 

Nem adják fel a „kisemmizett” bábonymegyeri gazdák

Jogerősen pert vesztettek a magyar államot beperelő bábonymegyeri gazdák. Szerintük a kormány olyan földterületet árverezett el, ami a tulajdonuk – ám a bíróság az állítást nem látta bizonyítottnak. A gazdák nem nyugodnak bele a döntésbe, a Kúriához fordulnak jogorvoslatért.

Paksi István tíz társa nevében indított pert az állam ellen. Szerintük 2015 végén egy olyan nyolchektáros földet árvereztek el, ami a tulajdonuk, tizennyolc éve a helyi állami gazdaságtól kapták kárpótlásként. Első fokon megnyerték a pert, a másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék azonban elutasította a keresetüket – azt állapította meg, hogy annak idején az állami gazdaság szabálytalanul járt el a tulajdonváltás bejegyzésekor.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nem-adjak-fol-a-kisemmizett-babonymegyeri-gazdak-2445466

Bírósági végrehajtó járt a momentumos cégénél

Ukránok magyarországi ellátását szervezi Fekete-Győrék jelöltje

Magyar Hírlap

Miközben pártja a magyar egészségügy tragikus helyzetéről beszél, Kaszó Róberték cége külföldi betegek egészségügyi ellátását szervezi, a hazai egészségügyet dicsőítve.

Csalók küldenek halálba ukrán gyerekeket Magyarországon – állította az ukrán TCH televízió. A csatorna a gyermekét gyászoló Staisuk családot bemutatva próbálta leleplezni a „magyar kórházi maffiát”, illetve egy ukrán betegek közvetítésével foglalkozó céget, a Hungarian Medical Centert. A történetről beszámoló Origo.hu szerint az ukrán tévések és magyar segítőik nem válogattak az eszközökben, engedély nélkül forgattak a fővárosi Tűzoltó utcai gyermekklinikán, titkos felvételekkel próbálták bemutatni a „halálgyár” működését. Valójában a portál szerint az egészségügyet lejáratni igyekvő ügy mögött konkurenciaharc áll.

http://magyarhirlap.hu/cikk/110084/Birosagi_vegrehajto_jart_a_momentumos_cegenel

Őry Mariann Veszett ügy

Álláspont. Évek óta tétlenül nézi a világ a migrációs hullámokat, és semmilyen nemzetközi fórumon nem sikerült még konszenzusra jutni

Magyar Hírlap

Ezúttal sem várható ilyesmi. A most megjelent ENSZ-javaslat első olvasatra éppen azzal a hatékonysággal oldaná meg a világ problémáit, mint általában az Egyesült Nemzetek Szervezete. A huszonöt oldalas szuperterv lapjainak susogása úgy fogja megállítani a modern népvándorlást, mint a mindenkori ENSZ-főtitkárok legmélyebb aggodalmai és leghatározottabb felszólításai a polgárháborúkat és népirtásokat. Szóval, sehogy.

http://magyarhirlap.hu/cikk/110078/Veszett_ugy

 

Sorost ismételgeti az ENSZ

origo

Határok nélküli világot vizionáló liberális migránspárti emberek készítik elő az ENSZ Migrációs Globális Kompakt szövegét - írja a Figyelő.hu. Szerintük az egyezményt azért hoznák létre, hogy azzal -  Soros György hálózatához hasonlóan - a migráció pozitív hatásait helyezzék előtérbe és globális szinten a migrációt támogató környezetet alakítsanak ki.

 

http://www.origo.hu/itthon/20180206-a-figyelo-soros-gyorgy-embereirol-ir-az-ensz-ben.html

 

Vona Gábort palesztin esküvői tanúja vezette be az iszlámba

origo

A Híradó.hu újabb részletet közölt Vona Gábor Jobbik-elnök törökországi látogatásából. Vona ebben arról beszélt, hogy palesztin esküvői tanúja révén kezdett el foglalkozni az iszlámmal. Ugyanezen a látogatáson készült, de egy korábban kiszivárgott videorészlet szerint a Jobbik elnöke hitet tett Allah mellett, és azt szeretné, hogy Magyarország kilépjen az EU-ból.

http://www.origo.hu/itthon/20180206-vona-gabort-palesztin-eskuvoi-tanuja-vezette-be-az-iszalmba.html