2018, február 5 - 07:20 Sajtószemle

Babos Tímea ellenállhatatlanul játszva tornagyőztes

 

Babos Tímea pályafutása negyedik WTA-tornáját nyerte meg egyesben, miután a tajpeji 250 ezer dollár (61,2 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna vasárnapi döntőjében 7:5, 6:1-re legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát, tudósított az MTI.

https://index.hu/sport/tenisz/2018/02/04/babos_timea_tajvani_tornagyozelem/

Így szabályozzák gyerekeik kütyühasználatát a világ leggazdagabb emberei

Többek között Bill Gates és Steve Jobs is hozott szabályokat az ellen, hogy gyermekeik túlzottan okoscucc-függővé váljanak.

Billéknek 3 gyermekük van, és egyikük sem kaphatott okostelefont vagy tabletet, amíg be nem töltötték a 14. életévüket. Gates szerint a gyerekek panaszkodtak is emiatt eleget, hiszen kortársaik már rég saját telefonjaikon játszottak. De a szülők tartották magukat a szabályhoz.

Amint a Gates gyermekei megkapták az eszközöket, a család különböző alapszabályokat talált ki a kütyühasználatra:

http://www.koloknet.hu/szulo-es-gyerekneveles/igy-szabalyozzak-gyerekeik-kutyuhasznalatat-a-vilag-leggazdagabb-emberei/

„Itt egy gazda ugyanúgy eljut a Maldív-szigetekre, mint egy kitartott feleség”

Laci és Éva gyerekeikkel együtt Németországba költöztek, ahol saját orvosi praxist nyitottak. Éva mesélt arról, milyen az élet és az egészségügyi ellátás Németországban.

 

Miért költöztetek el Magyarországról?

A kilátástalanság és a kiszámíthatatlan jövő elől jöttünk el. Laci úgy érezte, hogy ha beleragad a magyarországi reménytelen körülmények közé, nincs esélye arra, hogy olyan nyugdíjat kapjon, amiből nem gond egész hónapban fizetni a rezsit, ízletes élelmiszereket vásárolni, és még a gyógyszerekre is futja majd, amikor arra kerül a sor. És egyre ijesztőbb gondolatnak érezte, hogy abban az egészségügyben legyen a beteg oldalon, amiről pontosan tudta, hogy milyen ingatag lábakon áll. Most pedig már saját praxisunk van Németországban.

https://www.nlcafe.hu/egeszseg/20180201/itt-egy-gazda-ugyanugy-eljut-a-maldiv-szigetekre-mint-egy-kitartott-feleseg/

 

Schmidt Mária akkorát mondott a Guardiannek, hogy az irodájának utólag szólnia kellett, hogy csak viccelt

Schmidt arról is beszélt, hogy azok a magyarok, akik az utóbbi években elvándoroltak nyugatra, végül vissza fognak jönni, mert „rájönnek, hogy jobb itt, mint bárhol másol”.

itt jön az interjú legjobb része, idézem a Guardiant:

 

„»Németország, összehasonlítva, egy fiatal ország« – teszi hozzá Schmidt, felemelve a hangját. »Nem szeretem, ha olyan emberek oktatnak ki, akik nem tudtak felállítani egy nemzetállamot 1871 előtt.« Schmidt irodája később emailt küldött, hogy tisztázza, ő ezt viccnek szánta.”

 

 

https://444.hu/2018/02/04/schmidt-maria-akkorat-mondott-a-guardiannek-hogy-az-irodajanak-utolag-szolnia-kellett-hogy-csak-viccelt

 

Úgy tett hitet az RMDSZ vezetője a Fidesz mellett, hogy még meg is alázta a magyar ellenzéket

Karácsony Gergely és Molnár Gyula Erdélyben kampányolnak a határon túli szavazókért, ahol is Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét is meghívták vacsorára. A romániai magyarok pártjának elnöke pedig egyszerűen kiosztotta őket.

A Maszol erdélyi hírportál beszámolója szerint Kelemen azt mondta:

„A vacsorán megkérdezték, hogy szerintünk mit kellene tenniük Erdélyben a választási kampányban. Nagyon őszintén azt mondtam, hogy semmit. Ez teljesen fölösleges időtöltés és energiabefektetés, hiszen én azt gondolom: az erdélyi magyar emberek világosan tudják, hogy kire szavazzanak”

A politikus tájékoztatása szerint a találkozón a két magyarországi ellenzéki vezető elsősorban a román-magyar viszony alakulásáról érdeklődött. Kelemen Hunor vázolta az erdélyi magyar közösség törekvéseit és a problémáit. Ugyanakkor megismételte a szövetség már korábban ismertetett álláspontját a magyarországi választásokról: az RMDSZ a Fidesz-KDNP nemzetpolitikáját jónak és folytatandónak tartja.

Tehát Kelemen Hunor a két magyar ellenzéki vezetővel való találkozóján elmondta, az ellenzéki pártoknak nincs keresnivalójuk Erdélyben, az RMDSZ pedig a Fideszre való szavazásra buzdít.

https://merce.hu/2018/02/03/ugy-tett-hitet-az-rmdsz-vezetoje-a-fidesz-mellett-hogy-meg-meg-is-alazta-a-magyar-ellenzeket/

Magyartanára kommentben állt ki a diák mellett, akit a kormánymédiában megpróbáltak lealázni

Pénteken jelent meg videónk a diáktüntetésekről, és az oktatásügyben felizzott vitákról:

Ebben pedig több részlet is szerepelt Kálló Dániel, a Független Diákparlament szóvivőjének Echo tévés szerepléséből. A szóvivő oktatási kérdésekről akart volna beszélni, Velkovics Vilmos riporter viszont felhívásuk egyik mondatának elemzésére szólította fel újra és újra, azt mondta, hogy egy felhívást sem tudnak megfogalmazni, és hogy azért akarnak kevesebbet tanulni, hogy többet bulizzanak és videojátékozzanak.

A teljes interjú itt:

A 444-re aztán kommentet írt Forgács Éva, Kálló Dániel magyartanára, a Scheiber Sándor Gimnázium tanára. (Rákérdeztünk, valóban ő írta kommentet.) 

„Kálló Dániel magyartanáraként büszkén állíthatom: a diák tisztában van az alannyal és az állítmánnyal, jól elemez mondatokat, kiválóan fogalmaz és kreatívan old meg nyelvtani és irodalmi feladatokat. Kicsit csodálkozom, hogy az Echo TV újságírója a középiskolai tüntetés egyik szóvivőjét mondatelemzésre szólította fel, ahelyett, hogy az oktatással kapcsolatos véleményéről kérdezte volna. Kálló Dániel a magyarórán azt tanulta, hogy a vita során hallgassuk meg a másik fél véleményét, ne vágjunk a szavába, nem a hangerő, hanem az érvek számítanak. Az Echo TV műsorvezetője agresszivitásával bemutatta, hogyan nem szabad egy újságírónak viselkednie. A pártatlanság látszatát sem próbálta meg fenntartani, egy középiskolás diák véleményének megismerése helyett igyekezett kioktatni, lejáratni, fölényeskedni (ki tudja, miért?), egy percig sem volt kíváncsi interjúalanya válaszára. Látható volt, hogy a gimnazistát meglepte ez a stílus, szerencsére az iskolában nem ehhez, hanem a kulturált kommunikációhoz szokott. Remélem, az Echo TV riporteréhez hasonló »médiamunkások« erről nem fogják leszoktatni.”

https://444.hu/2018/02/04/magyartanara-kommentben-allt-ki-a-diak-mellett-akit-a-kormanymediaban-megprobaltak-lealazni

 

Kövér László elszólhatta magát: a választási rendszer reformjában volt földrajzi bűvészkedés

 

Másfél perces hangfelvételt tett közzé az LMP-közeli Reflektor blog, amelyen, állítják, Kövér Lászlóhangja hallható. A Fidesz elnökségi tagja, a parlament elnöke a blog állítása szerint 2017 januárjában mondta a felvételen hallható dolgokat, de azt nem árulták el a blogon, hogy hol készülhetett a felvétel. A Kövérnek tulajdonított beszédben szó esik arról, hogy

„az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába”, majd rátér arra, hogy

a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben amit a szocik alkottak meg.

(A választási körzetek újrarajzolása többek szerint a kormánypártoknak kedvezett, erre utalhat a beszédnek ez a része.)

A Fidesz egyik vezető politikusa azzal érvel vagy védekezik a hangfelvétel szerint, hogy semmi olyant nem tettek az elmúlt 26 évben vagy tesznek, amelyet előttük mások ne tettek volna meg.

A blog azt ígéri, hogy folytatás következik.

A hangfelvétel a blog bejegyzésében meghallgatható.

https://24.hu/kozelet/2018/02/03/kover-elszolhatta-magat-a-valasztasi-rendszer-reformjaban-volt-foldrajzi-buveszkedes/

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója ostobaságokkal mosdatta Kövér László elszólásait

 

idvéghi Balázs egy budapesti sajtótájékoztató végén először így reagált Kövér szavaira: az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádaskodás nem más, mint reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója. Majd a Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: egy leiratot látott, e szerint a tartalomban semmi vállalhatatlan kijelentés nincs. A választási rendszer ugyanolyan demokratikus mint 1990-ben volt, ugyanolyan esélyeket kínál mindenkinek, a korábbi aránytalanságokat pedig sikerült kiküszöbölni.

Ennél talán a sorosozás is jobb lett volna, akkor nem lett volna szükség ennyire átlátszó hazugságokra. Egy: még nem is reagáltak a hangfelvételre az ellenzéki pártok, még olyanok sem, amelyek "reménytelen helyzetben" vannak. Kettő: a Fidesznek ezek szerint az jelenti az "arányosságot", ha ők 20 méter előnyt csalnak ki maguknak egy 60 méteres futópályán. Valakit ez még meglep?

http://m.magyarnarancs.hu/villamnarancs/a-fidesz-egeszen-szanalmas-teljesitmenyre-kepes-ha-nem-tudnak-sorosozassal-visszavagni-109132

 

Tuzson szerint Kövér kiszivárgott beszédének minden szava vállalható

„Minden szava e tekintetben vállalható, nevezhetjük ennek a megvalósítását, tehát arányos alkotmányos rendszer megvalósítását egy kemény munkának, akár bűvészkedésnek, ebből a szempontból nincs jelentősége. A tartalom a lényeg. Magyarországon törvényes, arányos rendszer jött létre” – fogalmazott Tuzson Bence.

Kövér László egy szombaton nyilvánosságra került hangfelvételen beszélt arról, hogy a választási rendszer átszabásakor földrajzi bűvészkedés történt.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/tuzson-szerint-kover-kiszivargott-beszedenek-minden-szava-vallalhato-2444887

 

Cudar nagy összegre perelheti a két kajakos a szövetséget

 

A szürke zónában mozog az az ügy, ami miatt Horváth Bence és Szomolányi Máté nem utazhatott az olimpiára. Most kártérítési igényt nyújtottak be. Nem kicsit, nagyot.

 

A két versenyző jogilag nem követett el doppingvétséget, de szervezetükben megállapíthatóan atipikus szert, szintetikus növekedési hormont találtak – ezt erősítette meg az újabb vizsgálat is – ezért fegyelmi eljárás indult ellenük, és az elnökség döntése értelmében kerültek ki az olimpiai csapatból.

Az m4sport.hu azt írja, azzal, hogy az FB januárban jogerőre emelkedett felmentésére a versenyzők visszakapták a rajtengedélyüket, még nem zárult le az ügyük, ugyanis az elvett olimpiai szereplés miatt erkölcsi és anyagi kár is érte a kajakozókat.

Elsődlegesen peren kívül kívánunk megegyezni a szövetséggel, amennyiben nem sikerül, kénytelenek leszünk polgári peres eljárás keretében érvényesíteni ügyfelem igényét. A kártérítési igény összegszerűségéről nem kívánnak nyilatkozni az érintettek, ugyanis amennyiben peren kívül sikerül megállapodnia a feleknek, úgy titoktartási záradékkal is elláthatják a közöttük létrejött megállapodást

 

https://24.hu/sport/2017/02/16/cudar-nagy-osszegre-perelheti-a-ket-kajakos-a-szovetseget/

 

Élet és Irodalom

Váncsa István

Tökös OBT, avagy újabb rés a pajzson

 

a most megalakult tökös OBT összetétele arra látszik utalni, hogy a törvényesség ideá­ja Handó Tünde áldozatos munkája ellenére se halványult el mindenestül, a bírák még tudják, mi az, és tesznek is érte valamit. Budai Gyula volt kormánybiztos szerint ez azért van, mert komcsi mindegyik, más szóval Budai Gyula volt kormánybiztos szerint a kommunizmus legfőbb bűne a független bíróságok létezése volt. Bárándy Gergely ezt szóba hozta a parlamentben, Orbán pedig valami olyasmit felelt, hogy már nem minden bíró komcsi. Vagyis a bírók az ő hite szerint előbb-utóbb éppúgy betagozódnak az illiberális államba, ahogy mindenki más, a mind kerekebbé váló gömböc pedig akadálytalanul gördül tovább a szebb jövő felé.

 

http://www.es.hu/cikk/2018-02-02/vancsa-istvan/tokos-obt-avagy-ujabb-res-a-pajzson.html

 

Kilép az MSZP-ből az Orbán fejlövéséről fantáziáló pécsi szocialista

Egy pécsi MSZP-s egy olyan képet kommentelt egy Mesterházy Attiláról szóló Pesti Srácok-poszt alá, amin Orbán Viktor halántékából vér csorog. A Simon József által posztolt képen az a felirat díszeleg, hogy: "Keresd a hibát! Én nem találtam." Simon József az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja, Tóth Bertalan szocialista parlamenti frakcióvezető korábbi kampányfőnöke.

A poszt után a fideszes Gulyás Gergely tartott kinyilatkoztatást, ahol elmondta, Karácsony Gergelytől, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjétől, valamint Molnár Gyula szocialista pártelnöktől is bocsánatkérést vár, és azt is elvárja, hogy zárják ki a pártból Simont. 

 

https://index.hu/belfold/2018/02/03/kilep_az_mszp-bol_az_orban_fejloveserol_fantazialo_pecsi_szocialista/

 

Magyar állami bankok hitelei olajozzák a közel-keleti hotelesek építkezéseit Budapesten

 

Sorban épülnek a szállodák a fővárosban, részben olyan ingatlanokon, amelyeket a közelmúltban a belvárosi önkormányzattal üzletelő pénzemberek kaparintottak meg. A vagyonhalmozásnak még nincs vége.

 

http://hvg.hu/gazdasag/201802__belvaros__szallodaepitesek__meses_kelet__obolbaratok_kozt

 

A kormány sokadjára is helytáll Farkas Flóriánért

 

Most a roma önkormányzat budai luxusingatlanát veszi meg az állam. A szervezet így végképp megszabadul a Farkas idejében szabálytalanul elköltött 1,6 milliárd forint terhétől. Ez így még 1,6 milliárdba kerül(t) az adófizetőknek.

 

http://hvg.hu/gazdasag/201805__farkas_florian__elengedett_tartozas__ingatlanmutyi__fizetesi_elhagyas

 

SOROS AZ ENSZ-BEN

Gajdics Ottó Magyar Idők

A nincs is Soros-terv szellemi színvonalán rekedt ellenzék kedvéért kíséreljük meg most szélesebb, nemzetközi összefüggésrendszerben értelmezni a népvándorlásról mostanság napvilágot látott információkat!

Mi lesz ebből a világból, ha elismerjük a migrációhoz való jogot alapvető emberi jognak, az ENSZ pedig azt tartja feladatának, hogy megszervezze a földön a keresztül-kasul, ide-oda való áramlást? – tette fel a kérdést Orbán Viktor miniszterelnök, miután António Guterres, az ENSZ-főtitkára lehetőségnek nevezte a migrációt.

Mindenesetre érdemes megőrizni a józan eszünket, ahogyan azt Orbán Viktor miniszterelnök is javasolta, amikor az ENSZ-ben készülő tervezet eddig megismert részéről azt állította: szellemiségét tekintve pontosan olyan, mintha a Soros-tervből másolták volna ki. A kormányfő higgadtságra, hidegvérre, nyugalomra intett mindenkit a tárgyalóasztal elhagyásával kapcsolatban. Talán még módosítható a szöveg.

Ám egy biztos: lehet bármi is a világból, a szülőföldünket nem adjuk!

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/soros-az-ensz-ben-2758579/

 

GYURCSÁNY-VAGYON: FÉNY DERÜLHET A TITKOKRA

A MENTELMI BIZOTTSÁGHOZ FORDULT LAPUNK FŐSZERKESZTŐJE

Magyar Idők

A parlament mentelmi bizottságához fordult lapunk főszerkesztője, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezve Gyurcsány Ferenccel szemben. A beadványban Gajdics Ottó azt kérte, állapítsák meg az összeférhetetlenséget, ha a DK-elnök szándékosan titkolt el adatokat vagyonnyilatkozatából.

http://magyaridok.hu/belfold/gyurcsany-vagyon-feny-derulhet-titkokra-2757169/

 

Gyurcsány vagyonnyilatkozati vizsgálatot kér maga ellen

 

A párt közleményében hozzáteszik:

Megjegyezzük, örömünkre szolgál, hogy a Magyar Idők főszerkesztője Gyurcsány Ferenc ma reggeli facebook posztját követően húsz perccel, szintén vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett. Nincs szebb, mint amikor a kormánymédia katonái szakmai, erkölcsi öngyilkosságot követnek el, mert hazudnak, reggel, délben és este.

A DK elküldte közleményben Gyurcsány levelét, amit Dr. Vejkey Imrének küldött, a Mentelmi Bizottság fideszes elnökének, és amiben azt kéri, vizsgálják meg vagyonnyilatkozatát.

 

https://index.hu/belfold/2018/02/03/gyurcsany_vagyonnyilatkozati_vizsgalatot_ker_magara/

Abszurdisztán: a kórházi vezetőknek heti két jó hírt kell igazolniuk a kormánynak

 

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak – értesült a Népszava.

 

Az egészségügy hírének gyógyítását is a kórházaktól várja a kormányzat – csak így magyarázható, hogy új feladatot kaptak a gyógyító intézmények vezetői. Hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a "központba". Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból. Információink szerint a feladat szellemi atyját nem a szakállamtitkárság vezetői között kell keresni: ott még azt sem tudják, hogy a kormánypropaganda gépezete pontosan mire, hogyan kívánja felhasználni az intézményvezetők által gyűjtött médiamegjelenéseket. A kórházakat már így is sikerült izgalomba hozni, erre utal legalábbis az: már van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják ezt az újabb fenntartói kérést. Lapunk úgy tudja, hogy van ahol a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a kórházáról szóló hírek gyűjtésével.

 

http://nepszava.hu/cikk/1151876-jo-hireket-rendel-a-kormany

 

HATÓSÁG: A NÉPSZAVA AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓK VALÓS EREDMÉNYEIT TÁMADJA NEMTELENÜL

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szerint semmilyen utasítás nincs érvényben arra vonatkozóan, hogy heti két pozitív hírt kell a kórházaknak a médiában közölnie.

http://magyaridok.hu/belfold/hatosag-nepszava-az-egeszsegugyben-dolgozok-valos-eredmenyeit-tamadja-nemtelenul-2760604/

KARAKTERGYILKOSSÁG FUTÓSZALAGON

MEGSZAPORODTAK AZ EGYOLDALÚ, ELŐÍTÉLETES ÉS LEJÁRATÓ ORBÁN-PORTRÉK A NYUGATI SAJTÓBAN

Apáti Bence Magyar Idők

Mi sem természetesebb annál, mint hogy a nemzetközi balliberális média, esetünkben az elvileg pénzügyi szaklap, a Financial Times is beszállt a magyarországi választási kampányba. Minekutána Magyarországon sajtószabadság van, a több mint átlátszó kampánycikket kéjes örömmel, önigazolásként szemlézte a komplett hazai ellenzéki hírportálszekció, televízió, rádió és maga a nyomtatott sajtó is. Szokásos módon legendásan hiteles forrásokból rittyentették a remekbe szabott lejáratást. A cikk forrása volt Fodor Gábor, Kéri László, Szelényi Zsuzsanna, Bozóki András, Magyar Bálint, majd – figyelem, dobpergés! – maga a non plus ultra, Soros György.

Ugyan milyen portré születhet egy ilyen előítéletes forrás-összeállításból? 

http://magyaridok.hu/velemeny/karaktergyilkossag-futoszalagon-2748727/

Európa "ébredését" várja Kósa Lajos

A keresztény, európai magyar jövő érdekében a magyaroknak meg kell védeniük a nemzetüket, az országukat, az identitásukat és a hitüket - jelentette ki Kósa Lajos a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) önkormányzati tanácsának ülésén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócson szombaton.

http://nepszava.hu/cikk/1151897-europa-ebredeset-varja-kosa-lajos

Újabb jelöltjeit lépteti vissza az Együtt

Az LMP, az MSZP és két független után ezúttal a Demokratikus Koalíció jelöltjei, Vadai Ágnes és Ráczné Földi Judit javára lépteti vissza egyoldalúan a jelöltjeit az Együtt.

https://mno.hu/belfold/ujabb-jeloltjeit-lepteti-vissza-az-egyutt-2444791?utm_source=feed&utm_medium=rss

Összeér minden: Andy Vajna étterme szponzorálja Andy Vajna feleségét!

 

Vajna Tímea Instagramja egy ideje már inkább értékelhető valami gondolatkísérletként, mint sima Instagramként, a nemrég Svájcba Aspent vizionáló kormánybiztos-feleség pedig most rátett egy lapáttal: szponzorált megjelenést tett ki, a szponzor pedig nem más, mint a Nobu Budapest, az a rettentő drága étterem, aminek érdekes módon épp Andy Vajna a tulajdonosa. Reméljük, mindkét félnek előnyös szerződést tudtak kötni!

https://zoom.hu/hir/2018/02/02/osszeer-minden-andy-vajna-etterme-szponzoralja-andy-vajna-feleseget/

Ausztria bezár

 

Ausztria még átvesz Olaszországtól ötven menekültet az Európai Unió áthelyezési programja keretében, de utána már nem vesz részt benne, írja az MTI az osztrák belügyminisztérium közlése alapján.

A kormányzó Osztrák Néppárt és az Osztrák Szabadságpárt már a kampányban jelezte: ellene van a kvótáknak és az áthelyezéseknek. Álláspontjuk szerint segélyt kell nyújtani a válságrégióknak, és meg kell védeni az Európai Unió külső határait. Mostani közleményében Herbert Kickl belügyminiszter azt írja: az Európai Unió nyomására az előző, szociáldemokrata– konzervatív kormány beleegyezett abba, hogy az ország részt vegyen a menekültáthelyezési programban. Az ötven menekültről szóló megállapodást Ausztria tiszteletben tartja, de több menekültet nem vesz át.

 

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/ausztria_bezar_

75 párt jelentkezett már be az április 8-i országgyűlési választásra

 

Egy héttel ezelőtt még csak 47 párt volt a listán, azaz számuk több mint a felével nőtt egy hét alatt. Összehasonlításképp: 2014-ben összesen 84 szervezetet vettek nyilvántartásba a választásra, és végül 18 különböző pártlistára lehetett voksolni.

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/75_part_jelentkezett_mar_be_az_aprilis_8i_orszaggyulesi_valasztasra

Kész az atomháború forgatókönyve: ez lesz, ha Észak-Korea lő

 

Mi történik akkor, ha Észak-Korea nukleáris robbanófejjel ellátott rakétával éles támadást indít? - kérdezték újságírók szakértőktől, akik úgy vélik, hogy egy atomháború hamarabb bekövetkezhet, mint gondolnánk. És az is alig hihető, milyen apróság kirobbanthatja az összecsapást.

 

Az elemzők szerint az is elképzelhető, hogy Trump egyik szokásos twitterüzenete indít el vészreakciót a Csendes-óceán túlsó partján. Lewis szerint elég elképzelni, hogy egy válság közepén, amikor a résztvevők nyomás alatt vannak, zavarodottak és felnagyítva látják a rájuk leselkedő veszélyeket, egy rosszul fogalmazott üzenetet félreértenek. Azt gondolják, hogy küszöbön van az ellenük irányuló támadás.

Egy valamit ugyanakkor lényegében biztosan kijelenthetünk: a rezsim önszántából nem fog támadást kezdeni - teszi hozzá ehhez Bruce Blair biztonságpolitikai szakértő. Ez ugyanis azzal végződne, hogy az észak-koreai rendszert leradíroznák a föld színéről. Lewis emlékeztet rá, hogy Kim és családja attól tart, hogy a kivégzett Szaddám Huszein iraki vagy Moammer Kadhafi líbiai diktátor sorsára jut.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kesz_az_atomhaboru_forgatokonyve_ez_lesz_ha_eszak-korea_lo.656078.html

 

Nagy pofont kaphat az EU hamarosan

 

A gazdasági szereplők nem sok figyelmet fordítanak az alig több, mint egy hónap múlva esedékes olaszországi parlamenti választásokra, pedig az EU egyik párt hatalomra kerülése esetén sem számíthat sok jóra. És van egy Brüsszelből nézve rémes forgatókönyv is.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nagy_pofont_kaphat_az_eu_hamarosan.655747.html

 

Merkel máris hajlandó lenne módosítani az új német online gyűlöletbeszéd-törvényt

Alig több, mint egy hónapja, január elsején lépett hatályba az új, igen szigorú német internetes gyűlöletbeszéd-törvény, de Angela Merkel kancellár máris jelezte, hogy nem kizárt a jogszabály módosítása.

A törvény akár 50 millió eurós - 15,5 milliárd forintos - bírság kiszabását is lehetővé teszi, ha egy weboldal nem távolítja el azonnal az oda kiposztolt gyűlöletbeszédet. Az ellenzők egyik érve éppen az, hogy ennek hatására a Facebook, a Twitter és a hasonló közösségi oldalak hajlamosak lehetnek a szükségesnél is több tartalmat törölni, “biztos ami biztos” alapon.

“Természetesen figyeljük, hogy mik a törvény gyakorlati következményei, hogy mi történik, és mindeképp elemezni is fogjuk” 

mondta Merkel a heti podcastjában.

“Lehetséges, hogy módosítanunk kell rajta, de az az alapvető hozzáállás, hogy szabályozásra szükség van, teljesen jogos és szükséges” 

 

https://444.hu/2018/02/03/merkel-maris-hajlando-lenne-modositani-az-uj-nemet-online-gyuloletbeszed-torvenyt

 

Kasza Tibor cukorbeteg, trombózisgyanús édesanyját 6-7 órán át várakoztatták a sürgősségin egy széken ülve

Kasza a videó elején elmesélte, hogy cukorbeteg édesanyját - aki a betegsége miatt korábban majdnem elvesztette az egyik lábát - tegnap délután négykor trombózisgyanúval vitte be a mentő egy meg nem nevezett magyar kórházba. A mentősök a trombózisgyanú miatt fekve szállították és a fektetését javasolták, a sürgősségin azonban egyszerűen leültették egy székre, mert állítólag nem volt fekvőhelyük. 

A sztori egyetlen olyan eleme, ami nem ugyanígy történne bármelyikünkkel, az volt, hogy a nővérpultot Thaiföldről telefonon elérő Kasza - nyilván nem függetlenül attól, hogy híres zenész, műsorvezető és fb-uralkodó - rá tudta venni őket, hogy legalább toljanak oda egy másik széket, hogy az édesanyja fel tudja tenni rá a lábát.

Kasza édesanyjának ezután 6-7 órát kellett eltöltenie a széken ücsörögve, trombózistól rettegve, mire megvizsgálták, hogy a délután 4-es érkezéshez képest hajnali 1-re érjen végül haza.

https://444.hu/2018/02/03/kasza-tibor-cukorbeteg-trombozisgyanus-edesanyjat-6-7-oran-at-varakoztattak-a-surgossegin-egy-szeken-ulve

 

Az MSZP szerint nem szabad elvenni a határon túli magyarok szavazati jogát, és a területi autonómiáról (!) is beszélni kell

Ellentétben „néhány ellenzéki párttal”, a szocialisták úgy gondolják, hogy szerzett jogot nem szabad elvenni, a határon túli magyarok szavazati joga fontos vívmány, azt meg kell tartani - nyilatkozta Molnár Gyula, az MSZP elnöke pénteken Kolozsváron az M1 aktuális csatornának.

 

Molnár Gyula és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az erdélyi városban közéleti fórumon vett részt. A pártelnök arról beszélt, hogy a tartósan külföldön élő magyarok szavazását is könnyíteni kellene - hangzott el az M1 híradójában. 

Támogatják a határon túli magyarság autonómiatörekvéseit, legyen szó kulturális vagy területi autonómiáról 

- tették hozzá az M1 szerint.

https://444.hu/2018/02/02/az-mszp-szerint-nem-szabad-elvenni-a-hataron-tuli-magyarok-szavazati-jogat-es-a-teruleti-autonomiarol-is-beszelni-kell

 

Megtaláltuk a Fidesz legtehetségesebb szóvivőjét, aki képes volt egyetlen mondaton belül ellentmondani saját magának

„Nem volt egyetlen ellenzéki párt sem, amely úgy nyilatkozott volna, hogy szükség van erre a törvényjavaslatra, és támogatnák ennek elfogadását. A helyzet tehát nyilvánvaló: az LMP, a Gyurcsány-párt, a szocialisták, a Jobbik ugyanazt a nótát fújja.Tagadják még azt is, hogy létezik a Soros-terv, vitatják a »Stop Soros« értelmét és elfogadásának jelentőségét, minden másról beszélnek, csak arról nem, hogy számukra elfogadható-e ez a törvényjavaslat, és ami a legfontosabb: arról nem beszélnek, hogy készek-e megakadályozni a Soros-terv végrehajtását.”

Tehát Puskás doktor elmondja, hogy az ellenzék tagadja a Soros-tervet, és nem támogatja a „Stop Soros”-törvénycsomagot, aztán még ugyanabban a mondatban azt mondja, hogy mindenről beszélnek, csak a Soros-tervről nem, és nem árulják el, hogy támogatják-e a „Stop Soros”-t.

https://444.hu/2018/02/02/megtalaltuk-a-fidesz-legtehetsegesebb-szovivojet-aki-kepes-volt-egyetlen-mondaton-belul-ellentmondani-sajat-maganak

 

Deák Dániel: A túlhatalom mindenkit megront

A magyar társadalom annyira megromlott, hogy szimbiózisban él az irracionálisan működő állammal – mondta lapunknak Deák Dániel egyetemi tanár, társadalomkutató. A szakember szerint „mindenki szem a láncban”, azaz az emberek többsége része a Fidesz korrupt rendszerének.

 

https://mno.hu/belfold/deak-daniel-a-tulhatalom-mindenkit-megront-2444771

 

Az Orbán család új kastélya

 

Schossberger Zsigmond zsidó nagytőkés turai kastélya most már az Orbán családhoz köthető.

 

2015 végén a TRA Real Estates Kft. 200 milliós ajánlatot tett az addigi tulajdonos Turai Kastély Kft.-nek a Schossberger Zsigmond által építtetett kastélyra, amely egyébként 2,3 milliárd forint értéken szerepelt az eladó könyveiben.

Mint kiderült, a TRA Real Estates Kft.-t birtokló, frissen alakult vállalkozás, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. bejegyzési illetékét a miniszterelnök veje, Tiborcz István számlájáról fizették be.

Az új tulajdonos egyik első lépése az volt, hogy megszüntette a kastély látogathatóságát, és megritkította a fákat a parkban, noha azt egy 2009-es önkormányzati rendelet helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánította. A Turai Kastély Kft. a HVG kérdésére csak annyit válaszolt, hogy legalább egy évig még nem lesz látogatható a kastély, mert elkezdődött a felújítása. Szerencsére már nem kell olyan nagyon félni az örökségvédelemtől, ráadásul pedig többszörös adókedvezmény várja a kastélyokat felújítókat.

A kastély történetéről, korábbi tulajdonosairól az e heti HVG-nen olvashat bővebben.

 

http://hvg.hu/kultura/20170202_Az_Orbancsalad_uj_kastelya

 

Hollik István mellett kampányol Köves Slomó

 

Úgy tűnik, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is beszállt a 2018-as kampányba, egy az egyes számú választókerületben osztogatott szórólapon ugyanis lényegében támogatását fejezte ki a KDNP-s Hollik István felé – derült ki Vágó István pénteki Facebook bejegyzéséből.

Az utóbbi években megújult a zsidó kulturális- és hitélet Budapest belvárosában, ennek folytatásához, valamint a zsidó közösség nyugodt életének és biztonságának megőrzéséhez szükség van segítő társakra.

– írja a szórólapon Köves, aki szerint a közösség hitéleti és kulturális kiteljesedéséhez Hollik Istvánra van szükség, az ő személyében lát ugyanis garanciát arra, hogy ehhez minden szükséges segítséget megkapjanak.

 

https://index.hu/belfold/valasztas/2018/02/03/koves_slomo_hollik_istvan_kampany_kdnp/

Így alakítanák át a határon túliak szavazati jogát Karácsonyék

 

Azt írják, az MSZP-Párbeszéd szövetség felelős nemzetpolitikára törekszik, amely alapja a partnerség és a párbeszéd.

A szövetség éppen ezért megőrzendő vívmányként tekint a határon túli magyar állampolgárok választójogára, de azt úgy alakítaná át, hogy a határon túli közösségek tagjainak ne a magyarországi pártok listájára, hanem a saját maguk által állított egyéni jelöltekre szavazzanak. Ezáltal elkerülhető lenne, hogy a magyar belpolitika vitáit a határon túli közösségekre terheljük

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/02/03/igy_alakitanak_at_a_hataron_tuliak_szavazati_jogat_karacsonyek/

 

Az idei lehet az utolsó előtti „békeév” a felsőoktatásban

 

Idén itt-ott még csökkentik is a ponthatárokat, 2020-tól viszont csak jóval szigorúbb feltételekkel lehet bekerülni az egyetemekre és főiskolákra.

Déja vu érzésük lehetett azoknak, akik végighallgatták a két héttel ezelőtti, Kossuth téri diáktüntetés résztvevőinek tizenkét pontos követeléslistáját. „Állítsák vissza a felsőoktatási keretszámokat legalább a 2011-es szintre a továbbtanulási esélyegyenlőség érdekében” – többek között a 2012-es diáktüntetésekről ismert, vagyis lassan hatéves követelést porolták le a demonstráció szervezői, január végéig adva időt a kormánynak a reagálásra. Ultimátum ide vagy oda, a diákok követeléseivel aligha foglalkozik majd a kormány, legalábbis Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az idei Educatio kiállítás megnyitóján egyértelművé tette: a „régi” keretszámok visszahozása helyett a tandíjra fordítható diákhitel kamatmentességével, a háromgyermekes diákhitelesek tartozásának elengedésével, az ingyenes nyelv- és KRESZ-vizsga bevezetésével „tárnák szélesre a felsőoktatás kapuit”.

http://hvg.hu/kultura/201805__felveteli_szigor__ponthatarok__kulfoldi_tovabbtanulas__szigorlat_elott

 

Brit belügyminiszter: "helyénvaló" a különbségtétel a Brexit előtt és a Brexit után

érkező EU-állampolgárok között

A brit belügyminiszter szerint "helyénvaló", hogy London különbséget akar tenni a brit EU-tagság megszűnése előtt, illetve a kilépés után tervezett átmeneti időszakban Nagy-Britanniába érkező EU-állampolgárok letelepedési jogosultságai között.

 

http://hvg.hu/vilag/20180204_Brit_belugyminiszter_helyenvalo_a_kulonbsegtetel_a_Brexit_elott_es_a_Brexit_utan_erkezo_EUallampolgarok_kozott

Bocsánatot kért a melegektől, a zsidóktól, és a romáktól a Momentum 17 éves korában még náci jelöltje

Mi is írtunk arról, hogy a Momentum pécsi elnökéről és jelöltjéről, a Momentum országos listájának 8. helyezettjéről az Origo szedett elő egy videót. A videó a Tomcat féle Bombagyárhoz kötődő műsor. Ebben az akkor 17 éves Nemes Balázs elég durva kijelentéseket tett.

Az adás során többek közt elsütötte a „Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény az lenne rá” viccet, Izraelt történelmileg nem létező országnak nevezte Szlovákiával egyetemben, kijelentette, hogy a melegfelvonulás megdobálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába (bár “utcakővel picit durva”, de ételmaradékkal nem az), kicsit cigányozik, megjegyzi, hogy örült a Horthy István emléktáblának Budapesten, és azt is elmondja, hogy szerinte a köztársasággal csak a baj van, ő maga pedig az alkotmányos monarchia híve.

Most Nemes Balázs egy videóüzenetben bocsánatot kért akkori kijelentéseiért:

https://merce.hu/2018/02/03/bocsanatot-kert-a-melegektol-a-zsidotol-es-romaktol-a-momentum-17-eves-koraban-meg-naci-jeloltje/

Az iszlámbarát Orbán

SZERETŐ SZABOLCS

2018. február 4., vas

Európában ma sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek tekintik. Magyarország nem ilyen ország. Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok száz millió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk.

A fenti néhány mondat idézet. Magyarország miniszterelnökétől származik. Orbán Viktor mindezt nem valamikor réges-régen, még Soros-ösztöndíjasként mondta, hanem jobboldali kormányfőként 2015-ben, vagyis már a nagy migránskrízis idején, amikor kormányzati körökben a mecsetépítés gondolata sem volt tabu. Félreértés ne essék: én semmi kivetnivalót nem találok az elhangzottakban, egy európai ország vezetőjéhez méltó ez a szöveg. Csakhogy mindenki pontosan tudja, aki itt él, hogy a Fidesz és médiája verbális lincseléssel jutalmazná azt az ellenzéki politikust, aki most ugyanezt mondaná.

https://mno.hu/velemeny/az-iszlambarat-orban-2444830

A Lukács Archívum cáfolja az akadémia közleményét

A hétvégén végigfutott a sajtón egy jó hírnek látszó álhír, melynek alapja az MTA honlapján pár napja olvasható, már a címében is inkorrekt közlemény. A közlemény, elébe vágva az eseményeknek, arról az Akadémia és a Lukács Archívum Nemzetközi Alapítvány (LANA) között született megállapodásról óhajt hírt adni, amelyet az MTA részéről annak elnöke, az MTA Könyvtár és Információs Központ, illetve az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója írtak alá, a LANA részéről pedig az alapítvány elnöke és helyettese készülnek aláírni a napokban. Ebben a nyilatkozatban az aláírók elkötelezik magukat a Lukács-hagyaték kutatásának és kutathatóságának ügye mellett, és a közlemény első, vastagon szedett bekezdése arra is utal, hogy a nyilatkozat útját az akadémiai és az alapítványi elnök közt folytatott megbeszélések egyengették. Ami igaz is. A hír tálalása, és az, ahogy a szöveg folytatódik, az inszinuációk, ferdítések, valótlan állítások, ténybeli és szakmai tévedések, valamint a demagóg hóbortosság vegyes salátája. A szöveg szerint az MTA és a LANA elnöke közt lefolyt beszélgetés („személyes egyeztetés”) során a felek mindjárt „a hagyaték rendezésének lépéseiről” is megállapodtak, és a közlemény első bekezdését követő 6681 karakteres dolgozat mintha éppen ezt, „a hagyaték rendezésének” „személyes egyeztetés” során közösen leszögezett lépéseit tárná az olvasó elé. Erről azonban szó sincs. Az elnökök beszélgetésében természetesen csak szándékokról esett szó, ahogy a nyilatkozat is csak a felek kölcsönös jóakaratát rögzíti. (Hogy a közleményt a részleteket is érintő tárgyalásokat és egyeztetéseket megelőzve adták ki, arról a végén olvasható frissítés is tanúskodik, amelyből kiderül, hogy az ugyancsak érintett Filozófiai Intézettel sem folytak megbeszélések.)

http://nepszava.hu/cikk/1151923-a-lukacs-archivum-cafolja-az-akademia-kozlemenyet/

Pénzesőt igér Balog Zoltán

Idén több mint 5 milliárd, az elkövetkező években 10,3 milliárd forint jut az Országos Onkológiai Intézet fejlesztésére - mondta Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője vasárnap, amikor átadták az intézmény 1,7 milliárd forintból beszerzett, kiemelkedő pontosságú és eredményességű sugárterápiás eszközét.

https://nepszava.hu/cikk/1151920-penzesot-iger-balog-zoltan

Ha nincs lopott pénz, összeomlik

Szeretnék, ha a februári MSZP-kongresszusig más is csatlakozna a szövetségükhöz, de úgy érzik, ketten is elég erősek; Politikájuk szimbóluma az erős kéz, ami felemeli a szükséget szenvedőket, ők meg a nyugdíjakat és a béreket emelnék fel; Ideje lenne, hogy a baloldal szereplői is megtanulják elviselni egymást – interjú a Vasárnapi Hírekben Kunhalmi Ágnessel és Karácsony Gergellyel.

http://nepszava.hu/cikk/1151916-ha-nincs-lopott-penz-osszeomlik

Egymilliárd forintért épül csillagda a Bükkben

A csillagászati látogatóközpont, amelyhez hasonló a Bakonyban már működik, a Bükki Nemzeti Park területén fekvő, alig 400 lakosú Répáshután húzzák fel, és évi 37 ezer látogatóval számolnak. A polgármester reméli, hogy a nyugalmuk megmarad.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/egymilliard-forintert-epul-csillagda-a-bukkben-2444892

Törökországban fogták el az Iszlám Állam "tájékoztatási miniszterét"

 

Elfogta az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet "tájékoztatási miniszterét" a török rendőrség Ankarában - jelentette vasárnap az Anadolu török állami hírügynökség.

 

http://www.atv.hu/kulfold/20180204-torokorszagban-fogtak-el-az-iszlam-allam-tajekoztatasi-miniszteret

SAJTÓKLUB: VONA GÁBOR ÚTJA A TURÁNI NÉPEKTŐL A SPINOZA-HÁZIG

 

Országjárásra indult a Sajtóklub, aminek első állomása a budapesti Újszínház volt. A műsort 300 fős közönség előtt rögzítették. Bayer Zsolt vendége Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője és Szentesi Zöldi László, a Demokrata főmunkatársa volt. Az adásban szó volt a genderszótárról, az áprilisi választások tétjéről, Orbán Viktor ausztriai látogatásáról és Vona Gábor identitásváltoztatásairól is.

http://magyaridok.hu/belfold/sajtoklub-vona-gabor-utja-turani-nepektol-spinoza-hazig-2761399/

MENEKÜLTEK, MIGRÁNSOK, TISZTESSÉG

HÚSZPONTOS KISKÁTÉ VÁLASZTÁSOK ELŐTT, AVAGY ELLENZÉKI KOMMUNIKÁCIÓ TEGNAP ÉS MA

Bayer Zsolt Magyar Idők

Idehaza a saját „szaladj ki, öblítsd el” vizesnyolcasaink elmantrázták naponta, miszerint a kerítés felesleges és drága, amúgy pedig igenis be kell fogadnunk a migránsokat, mert az csupa-csupa öröm és haszon, abból csak profitálnánk, miegyéb. Ja, és idén még éppen nem omlott össze az ország, de majd jövőre. És egy-, kettő-, három-, ma már négymillió éhező, létminimum alatt tengődő szegény nyomorult van, mind az „Orbán-rezsim” kárvallottjai, hajótöröttjei. Vona pedig némileg kilóg ebből a dicstelen sorból, lefelé. Vona lélekkel kereskedik. Ismételjük is meg, amit múltkor már megírtunk: muszáj lélekkel kereskednie, másképpen nem lehet túlélni, hogy mondjuk migránsügyben egy év leforgása alatt négyszer mondok ellent saját magamnak.

Akkor lássuk:

http://magyaridok.hu/velemeny/menekultek-migransok-tisztesseg-2746591/

Európában senki sem venné észre, ha Magyarország kiválna az EU-ból

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje  

·         Kovács Zoltán szerint a magyar gazdaság példát mutat az unió többi tagállamának;

·         A vezető osztrák lap szerint nem ártott volna, ha Kurz kancellár nem huny szemet a magyar bajok fölött, amikor Orbán Viktorral találkozott;

·         A lengyel és izraeli kormány is a maga pecsenyéjét sütögeti a Varsóban hozott ostoba és betarthatatlan Holokauszt-törvény kapcsán. 

 

http://b1.blog.hu/2018/02/04/europaban_senki_sem_venne_eszre_ha_magyarorszag_kivalna

Nagy királyság

Schmidt Mária

történész

2018. január 25-én a Financial Times online felületén Orbán Viktor felemelkedése és további felemelkedése címmel hosszú írást publikált a Neil Buckley és Andrew Byrne szerzőpáros. Nagy királyság. Ugyanaznap Davosban is szóba került Orbán, amikor egy Soros György nevű agg spekuláns arról vernyogott, hogy Trump pont olyan maffiaállamot akar kiépíteni, mint Orbán, csak nem annyira sikeres benne. A magyar választási küzdelembe is beletenyerelt persze, de erre már nem kapjuk fel a fejünket, ez már nem lep meg senkit.

Ami azonban ebből a hosszú írásból kitűnik az az, hogy egyre nyilvánvalóbb, hogy Orbán nemcsak hogy megragadta a „fejlettek” képzeletét, de valami olyat tud, csinál, mond, gondol, ami megakadt a torkukon. Nem tudják se lenyelni, se kiköpni.

http://latoszogblog.hu/blog/nagy_kiralysag

Rosszak a műszerek, a saját vérnyomásmérőjüket viszik magukkal a mentők

Zsebből veszik a véroxigénszint-mérőket a mentők, és sokan a saját cukormérőjüket vagy vérnyomásmérőjüket viszik be a munkához, mert a mentőautókban található műszerek, nem működnek vagy régiek – derült ki abból a riportból, amelyet a Hír Tv Látótér című műsorában vetítettek le. Az egyik, arcát nem vállaló mentő szerint a fizetése 10 év alatt mindössze 20 ezer forinttal nőtt. A riportban elhangzott az is, hogy

 

a mentők átlagosan 120-150 ezer forintot keresnek, többségük máshol is dolgozik, hogy el tudja tartani a családját.

 

 

Amennyiben nem rendezik érdemben a bérüket és nem javulnak a munkakörülmények, a dolgozók a sztrájktól sem fognak visszariadni.

 https://24.hu/belfold/2018/02/04/rosszak-a-muszerek-a-sajat-vernyomasmerojuket-viszik-magukkal-a-mentok/

 

Dippold Pál Ami mindenkinek jár

Álláspont. A liberális romboló úszik tovább a saját büdös csatornavizében. Pusztítana, ám erre egyre kisebb az esélye

Magyar Hírlap

Rendben is van ez így, mert ha bárki is előírná, kinek miként kell élnie, az diktatúra lenne. 

Mégis sokan diktatúrát sipákolnak. Meglehetősen ostoba érvekkel állnak elő. Hogy például nálunk nincs sajtó- és véleményszabadság, leépítették a jogállamot. Napjainkban az ellenzéki támadások két nagy területet érintenek, az egészségügyet és az oktatást, s a hatalmas „diktatúrában” idióta figurák szajkózhatják szabadon hazugságaikat.

http://magyarhirlap.hu/cikk/109867/Ami_mindenkinek_jar