2018, február 13 - 07:48 Sajtószemle

Rangos díjat nyert Fischer Ádám karmester

A kitüntetést a Beatles legendájával, Paul McCartney-val közösen kapta.

Facebook-oldalán tette közzé a Magyar Helsinki Bizottság (MHB), hogy rangos díjat nyert Fischer Ádám karmester. A Wolf-díjat megosztva kapta a Beatles legendájával, Paul McCartney-val. Az MHB azt írja, Ligeti György után Fischer a második magyar zenész, aki megkapta a művészeti kategória díját. Nem mellesleg Fischer Ádám emberi jogi tevékenységét is értékelték a díjjal, ami mellé 100 000 dollár jár (ezen most Sir Paullal osztozott).

http://magyarnarancs.hu/zene2/rangos-dijat-nyert-fischer-adam-karmester-109289

Tiborcz-ügy: megnevezte az OLAF, hol kell keresni a csalás szervezőit

Hét céget és ennél is több magánszemélyt nevezett meg érintettként az Elios-ügyben az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF a birtokunkba került jelentésében. Ennyi résztvevő bőven elég a bűnszövetséghez vagy a bűnszervezethez, de persze csak akkor, ha a Polt Péter vezette ügyészség vizsgálata talál bizonyítékot bűncselekményre. Az uniós szervezet mindenesetre költségvetési csalás gyanújával adta át a dokumentumokat a magyar hatóságoknak és javasolta a szervezett bűncselekmény nyomainak vizsgálatát is. Bemutatjuk az ügy eddig kevésbé ismert szereplőit is.

https://24.hu/belfold/2018/02/12/tiborcz-ugy-megnevezte-az-olaf-hol-kell-keresni-a-csalas-szervezoit/

Világhírű lett Tiborcz István, aki uniós pénzből, gyanús módon gazdagodott, miközben az apósa Brüsszel ellen harcolt

A New York Times és a Guardian is címlapon hozza az EU-t bomlasztó Orbán és az OLAF által megvádolt veje történetét.

 

Bár az Orbán-rendszer iránt egyre nő az érdeklődés nyugaton, de még így is ritkaság, ami az elmúlt 24 órában történt. A világ vezető napilapjának címlapján és a világ egyik legolvasottabb online hírportálján is Magyarország lett a vezető anyag. 

 

https://444.hu/2018/02/12/vilaghiru-lett-tiborcz-istvan-aki-unios-penzbol-gyanus-modon-gazdagodott-mikozben-az-aposa-brusszel-ellen-harcolt

 

Lázár üzent Simicskának Elios-ügyben: "A Közgépen be fogjuk hajtani, abban biztos lehet"

 

Ha vissza kell fizetnie a közvilágításra elköltött pénzt, akkor Lázár János szerint azt biztosan be fogják vasalni a Közgépen, mivel a program lebonyolítása idején Orbán Viktor vejének cégében az akkor még a miniszterelnök barátjának számító Simicska Lajos volt a főtulajdonos. A kancelláriaminiszter azt ígérte, hogy a hódmezővásárhelyi jegyző, amennyiben felhatalmazást kap az Európai Bizottságtól, akkor nyilvánosságra fogja hozni a vizsgálat részleteit. A 2015 óta tartó vizsgálat Lázár szerint a választási kampány része.

Reggel fél tízre hirtelen összehívta az újságírókat Hódmezővásárhelyre Lázár János, miután a 24.hu további részleteket közölt a közvilágítási projektekről, amelyekkel a miniszterelnök veje, Tiborcz István kereshetett szép summát. A cikkben, már cégek és magánszemélyek neve is szerepel, és a pályáztatás gyakorlatát is leírják.

http://hvg.hu/gazdasag/20180212_Lazar_Janos_A_Kozgepen_be_fogjuk_hajtani_abban_biztos_lehet

Az ügyészség megszólalt OLAF-Elios-ügyben

 

Évekig tarthat a nyomozás. De vajon melyik két név nem szerepel a közleményben?

Közleményében az ügyészség most az alábbiakat tartotta fontosnak hangsúlyozni:

https://index.hu/belfold/2018/02/12/ugyeszseg_olaf_elios/

Elios - Leüvöltötték a zalaegerszegi fideszesek fejét

Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek hétfőn a Zala megyei kormányhivatalnál a zalaegerszegi képviselő-testület ellenzéki képviselői, ugyanis szerintük jogellenesen hívták össze a városban a csütörtöki rendkívüli közgyűlést, ahol hatályon kívül helyezték az egy nappal korábbi közgyűlési döntést, ami arról szólt, hogy a város kérje ki a kormánytól a Tiborcz István cégeivel kapcsolatos OLAF-jelentést, melyben a zalaegerszegi közvilágítás cseréjéről is szó esik. Miután a jogszabály szerint csak akkor lehet megismételtetni egy kérdésről a voksolást, ha a korábbi döntés miatt sérültek volna az önkormányzat érdekei, s ez az ellenzéki képviselők szerint nem állt fenn, így megtették a szükséges jogi lépéseket.

alaegerszegi városházi információink szerint szerda délután komoly nyomás érkezett a budapesti pártközpontból a helyi kormánypárti városatyák felé, sőt, a térség országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP-s Vígh László személyesen kereste meg Balaicz Zoltán polgármestert és Tóth László frakcióvezetőt, s emelt hangon – forrásunk a „leüvöltötte a fejüket” kifejezést használta… - kérte rajtuk számon a szavazás végeredményét. Megpróbáltunk elérni helyi fideszes képviselőket is, de nem jártunk sikerrel, így a döntés megváltoztatásával kapcsolatban a hivatalos álláspont továbbra is annyi: a városatyák a közgyűlés előtt bizottsági üléseken vettek részt, ráadásul az ominózus indítványig már vagy negyvenszer szavaztak, így igencsak elfáradtak, s emiatt hibáztak.

http://nepszava.hu/cikk/1152639-olaf-elios---leuvoltottek-a-zalaegerszegi-fideszesek-fejet

A Fidesz maga dokumentálta, hogy kijátszotta a plakáttörvényt

A JCDecaux a kormányablak.hu-n megtalálható – a vezérigazgató által szignált – táblázata szerint ugyanis a cég 2018. január 1-jétől – épp a választás előtti időszakra – 50 százalékkal megemelte az óriásplakáthelyek listaárait, a január 29-én Kubatov Gábor pártigazgatóval megkötött szerződésben viszont még

a 2017-es listáron számolta el a hirdetési felületeket.

A két listaár közötti különbséggel a Fidesz mégiscsak jelentős kedvezményhez jutott: a feltüntetett 0 százalék helyett valójában 33 százalékkal olcsóbb lett a számla, 340 plakáthely esetében ez 30 millió forintos tétel.

https://24.hu/belfold/2018/02/12/a-fidesz-maga-dokumentalta-hogy-kijatszotta-a-plakattorvenyt/

Hiába gyanús a fideszes plakátügylet, az ÁSZ csak a választás után vizsgálja a párt gazdálkodását

 

Úgy tűnik, a választásig a Fidesz akár húszezreseket is tömködhet a választópolgárok zsebébe, az ÁSZ akkor sem fogja máskor, mint 2018 második felében vizsgálni a gazdálkodását.

http://hvg.hu/itthon/20180212_Hiaba_gyanus_a_fideszes_plakatugylet_az_ASZ_csak_a_valasztas_utan_vizsgalja_a_part_gazdalkodasat

Kiűzné a Fidesz „a modern kor talárt öltő zsoldosait” a bíróságokról

Völner Pál, az igazságügyi miniszter helyettese szerint „a modern kor talárt öltő zsoldosai” igyekeznek beavatkozni a magyar igazságszolgáltatásba. A fideszes politikus szerint ők „jogvédőnek nevezett szervezeteknek” dolgoznak, javarészt külföldről finanszírozzák őket, és „többüket Soros Györgyhöz lehet kötni”. A miniszterhelyettes a Magyar Időkkel osztotta meg ezeket a gondolatait.

Különös ostrom alatt áll a magyar igazságszolgáltatás

– erre jutott Völner, aki szerint az elmúlt hónapokban veszélybe került a bíróságok függetlensége. A fideszes arra lett figyelmes, hogy „magukat civilnek nevező, valójában külföldi érdekeket szolgáló szervezetek”, „idegen szempontokat képviselő szereplők” igyekeznek átalakítani a magyar joggyakorlatot, megváltoztatni a hazai jogi hagyományokat.

https://24.hu/belfold/2018/02/12/kiuzne-a-fidesz-a-modern-kor-talart-olto-zsoldosait-a-birosagokrol/

Az állam helyett a családjának fizet adót Kuna Tibor cége

 

A KORMÁNY EGYIK KEDVENC PR-ÜGYNÖKSÉGE A TULAJDONOS APÓSÁNAK FIZETI AZ ADÓJA EGY RÉSZÉT AZ ÁLLAMKASSZA HELYETT.

Mindez persze a 2009 óta kiépült rendszerben egyáltalán nem illegális, mégis fölmerül a kérdés, hogy ez szolgálja-e legjobban Magyarország fejlődését.

A cég, amelyről szó van, a Trinity Communications, a korábbi fidelitasos Kuna Tibor cége, amely sorra nyeri a kormányzati kommunikációs pályázatokat. Kommunikációs karrierje előtt – még az első Orbán-kormány idején – Kuna Tibor az Ifjúsági Minisztériumban dolgozott, ahol olyan remek barátokat szerzett, mint például Szijjártó Péter jelenlegi külügyminiszter.

 

https://index.hu/gazdasag/2018/02/12/kuna_tibor_tao/

 

10 ezret adnak a nyugdíjasoknak Hódmezővásárhelyen, de ez NEM kampány

 

"A rendszerváltozás óta először fordult elő, hogy 416 millió forint tartalékkal fogadtuk el a város költségvetését" – mondta hétfőn egy sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, aki szerint ez teszi lehetővé, hogy az idősek megbecsülése jegyében minden nyugdíjas korú lakosnak 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt adjanak

Hegedűs Zoltán a Fidesz jelöltje a február 25-én tartandó hódmezővásárhelyi polgármester-választáson. Aki nem hajlandó vitázni a legtöbb ellenzéki párt által támogatott jelölttel, Márky-Zaj Péterrel.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/02/12/10_ezret_adnak_a_nyugdijasoknak_hodmezovasarhelyen_de_ez_nem_kampany/#

 

Gond nélkül nyerhet egy államtitkár férjének cége állami megbízásokat

 

Mint azt január végén megírtuk, sorra nyeri a megbízásokat a Földművelési Minisztérium alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól az FM-államtitkár férjének cége. Akkor megkérdeztük az érintett Szele-Király Andreát, hogy nem tartja-e összeférhetetlennek, hogy férjének cége több tízmilliós nagyságrendben kap megbízásokat a minisztérium alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól, de ezidáig nem reagált a megkeresésünkre. 

 

Válaszolt azonban az MSZP-s Mesterházy Attila erre irányuló kérdéseire Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A parlament oldalán is elérhető válaszból kiderül, hogy: 

·         erről a Hortobágyi Nemzeti Parkot kellene kérdezni, mert ők illetékesek a miniszter szerint, 

·         egyik szerződés se tartós megbízás,

·         A vonatkozó szabályrendszer szerint vizsgálták, hogy van-e összeférhetetlenség a pályázó és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság személyi állományával, amiből következik, hogy azt már nem vizsgálják, hogy van-e összeférhetetlenségi viszony a pályázó és minisztérium dolgozója között. 

 

https://index.hu/gazdasag/2018/02/12/gond_nelkul_nyerhet_egy_allamtitkar_ferjenek_cege_allami_megbizasokat/

 

Juhász a politikai meccset már elbukta, mostantól a gyerekeiért küzdhet

 

Juhász Péter számára idő előtt véget ért a kampány, mostantól egy küzdelme maradt, és az a gyerekelhelyezési per - így értékel a szakértő a családon belüli erőszakkal vádolt Együtt-elnök esetében. Az igazságot nehezebb kideríteni ugyanis, mint a politikus elleni személyi támadások és az általa elkövetett politikai hibák következményeit. Este közleményt adott ki Juhász Péter volt élettársa.

Juhász a hvg.hu-nak azt mondta, rágalomhadjárat folyik ellene, az érintett sajtótermékek ellen rágalmazás miatt pert indít. Azt mondta, az állítások hamisak, a bíróságon tudja bizonyítani igazát, a különböző szakvélemények is az ő álláspontját támasztják alá. A politikus hangsúlyozta, hogy az ügyet nem a nyilvánosságban akarja kiteregetni, mert azzal a gyerekeinek árt.

 

Juhász volt élettársa közleményt adott ki

A nők elleni erőszakkal foglalkozó Patent jogvédő egyesület Facebook-oldalán jelent meg Juhász Péter volt élettársának közleménye, nagyjából cikkünk megjelenésével egyidőben. Ebben a nő azt írja, az események kényszerítik arra, hogy megszólaljon, egyébként nem tenné.

Teljes értetlenséggel állok az előtt a tény előtt, hogy a gyermek elhelyezési, valamint a gyámhivatal előtt folyó ügy iratanyaga akaratomon kívül nyilvánosságra került. Ettől az eljárástól jómagam teljes mértékben elhatárolódom 

 

http://hvg.hu/itthon/20180212_Igy_legalabb_nem_Orban_ellen_hanem_a_sajat_gyerekeiert_kuzd

Az új Puskásnak sem lesz akkora parkolója, mint amilyet Kisvárdán terveznek

mfor

Natura 2000-es terület szomszédságában építhet egy igen nagyméretű parkolót Kisvárda, hogy a közelben készülő stadion, csúszdapark és filmpark látogatóit kiszolgálják.

Belehúzott az elmúlt egy évben a városfejlesztésbe Seszták Miklós városa, Kisvárda. A stadion volt az első lépés, ami után fokozódótt az étvágy és az újabb sportberuházások mellett kormányzati támogatással megújul a Várfürdő is, elkészül az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja és többek között egy "egzotikus szegénynegyed" látványosságot kínáló moziparkot is létre fognak hozni.

Megpróbáltuk egy térképen ábrázolni a tervezett fejlesztéseket, melyből jól kirajzolódik, hogy lényegében egy turistacsalogató komplett szórakoztatónegyedet szeretnének kialakítani a városban. Bár a filmpark és a nagy csúszdapark ötlete talán kérdéseket is felvethet, egy kérdésben a helyi városvezetés megfontoltabbnak és következetesebbnek tűnik például a fővárosiaknál. Egy ilyen negyed elengedhetetlen része ugyanis a parkolóhelyek biztosítása, amit nem fognak elaprózni.

http://mfor.hu/cikkek/makro/Az_uj_Puskasnak_sem_lesz_akkora_parkoloja__mint_amilyet_Kisvardan_terveznek.html

52 milliárdot lehet legombolni az EU-ról megújuló energiára

Megjelent a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, a mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintos keretösszegre nyújthatják be igényeiket - tájékoztatta Rákossy Balázs az MTI-t.

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/52_milliardot_lehet_legombolni_az_EU_rol_megujulo_energiara.html?utm_source=mfor&utm_medium=Direct

Míg mindenki Oroszországra figyelt, Kína hatalmas tempóban érkezett meg Európába

Miközben a nyugat-európai politikai elit és a közvélemény az orosz beavatkozási kísérletekkel van elfoglalva, a felszín alatt egy sokkal jelentősebb és nagyobb léptékű beszivárgás is zajlik: Kína egyre nagyobb gazdasági és politikai befolyásra tesz szert Európában. 

https://444.hu/2018/02/12/mig-mindenki-oroszorszagra-figyelt-kina-hatalmas-tempoban-erkezett-meg-europaba

Az orosz hatóságok lekapcsolják Navalnij honlapját, ha nem szedi le a tényfeltáró videóját

A YouTube-on eddig majdnem 4 milliószor elindított videó innen jut el addig, hogy 

az orosz miniszterelnök-helyettest egy prostituáltakkal megrakott luxusjachton megvesztegette egy orosz oligarcha. A két férfi most kiderült szoros kapcsolata pedig még egyértelműbbé teszi a Trump-kampány és az oroszok közti összejátszást.  

 

https://444.hu/2018/02/12/az-orosz-hatosagok-lekapcsoljak-navalnij-honlapjat-ha-nem-szedi-le-a-tenyfeltaro-videojat

A fideszes sofőr és Növényi Norbert százmilliós tornaórái

Kétszázötvenmillió forintos uniós támogatást nyert el karácsony előtt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó Békés megyei alapítványa, amelynek kuratóriumában ott ül Simonka György fideszes országgyűlési képviselő bizalmasa – tudta meg a Magyar Nemzet. Növényi és Simonka barátsága régi és közismert: az olimpikon 2014-ben verset is írt a politikus dicsőítésére. Ám – a jelek szerint – kapcsolatuk még inkább elmélyült, ugyanis a sportoló által 2014-ben alapított Növényi Norbert Tehetséggondozó Alapítvány kuratóriumában feltűnt Baráth Richárd, aki Simonka jobbkeze. Asszisztensi, illetve sofőri feladatai mellett Baráth társtulajdonos, valamint tisztségviselő több, Simonka érdekeltségébe tartozó cégben. Így nem véletlen, hogy Növényi alapítványának székhelye ugyanarra a Békés megyei Csanádapácán lévő címre van bejelentve, mint amit Baráth saját lakcímeként adott meg a hivatalos cégjegyzékben.

https://mno.hu/belfold/a-fideszes-sofor-es-novenyi-norbert-szazmillios-tornaorai-2446572

Drágább egy kórházi parkolás, mint a Liszt Ferenc repülőtéren

Vagyonokat fizethetnek a parkolásért azok a hozzátartozók, akik súlyos beteg, netán sürgős eset miatt ellátásra szoruló családtagjukat viszik kórházba, és gyanútlanul az intézmény parkolójában hagyják az autójukat. A Magyar Nemzet összesítése alapján míg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 5 órás parkolásért 4000 forintot kell fizetni, akad olyan kórház, ahol ugyanezért több mint dupla ennyit, 8500 forintot kérnek. Ráadásul nem is egy olyan kórházat találtunk, ahol a parkoló üzemeltetőinek vastagon fogott a ceruzájuk. A győri, szegedi, kaposvári és debreceni intézménynél is óriási pénzeket gombolnak le az óvatlan látogatóktól.

https://mno.hu/belfold/dragabb-egy-korhazi-parkolas-mint-a-liszt-ferenc-repuloteren-2446570

Fodor Gábor: Külön történet, majd megoldom

Belső harcokat lát Fodor Gábor annak hátterében, hogy az MSZP és a Párbeszéd őt nem „viszi be” a parlamentbe, de egyik párttársát igen. A Magyar Nemzetnek adott interjújában azonban ezt érdemben nem kommentálta. Csalódottságát viszont kifejezte amiatt, hogy a szombati kampánynyitón a liberális párt logóját nem lehetett látni.

https://mno.hu/belfold/fodor-gabor-kulon-tortenet-majd-megoldom-2446597

Teljesen odavannak Orbánért és visegrádi követőiért a német vállalkozók

A tekintélyes németországi gazdasági napilap, a Handelsblatt angol kiadása, a Handelsblatt Global közölt riportot arról, hogy a Kelet-Közép-Európában működő német vállalatok hogyan viszonyulnak a térségben kibontakozó autoriter rezsimekhez. A riportból kirajzolódó kép szerint a német vállalatok nem értenek egyet a mainstream média és politikai szereplők által olykor felvetett kritikákkal: elégedetten és reménnyel telve tekintenek a magyar, lengyel és cseh jobboldali, populista kormányokra.

https://merce.hu/2018/02/11/teljesen-odavannak-orbanert-es-visegradi-kovetoiert-a-nemet-vallalkozok/

Kellermayer Miklós: Minden muszlim terrorista lehet

Minden muszlim potenciális terrorista, elég csak elolvasni a Korán egyes, gyűlöletbeszéddel felérő részeit, márpedig aki ezzel a tanítással nő fel, az gyűlöletet fog a szívében hordozni – mondta lapunknak Kellermayer Miklós, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) professor emeritusa. A sejtkutató orvost azért kérdeztük, mert a közelmúltban gyakorlatilag a kereszténységgel összeegyeztethetetlennek minősítette, hogy professzortársa, Mellár Tamás Pécsett indulni merészel a választásokon a fideszes jelölttel szemben. – El sem tudom képzelni, hogy nézel a tiszta lelkű diákjaid szemébe – írta Kellermayer nyílt levelében. Szerinte az, amit Mellár tesz, „megbotránkoztató”. Gondolatmenetének alapja, hogy Európa támadás alatt áll, és a török kor végvári vitézeihez hasonlóan most a kereszténység megvédése a legfontosabb.

https://mno.hu/belfold/kellermayer-miklos-minden-muszlim-terrorista-lehet-2446553

ARCVESZTŐK BÁLJA

Megyeri Dávid Magyar Idők

Olyan örömittas bulihangulat uralkodott az MSZP kampánynyitó kongresszusán, hogy az lehetett a benyomás: ez a kampányzáró. Mintha már a választási győzelmet ünnepelték volna az utódpártiak. Igaz, minek is megvárni a voksolást, ha a Párbeszéd nevű mikropárt elnöke a választási szövetség miniszterelnök-jelöltje?

Akinek rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy szinte nem is volt olyan balliberó formáció, amelyet ne tisztelt volna meg fenséges jelenlétével.

Mi ez, ha nem az alkalmasság non plus ultrája? Különben is, Karácsony Gergely annyira fölényesen mosolyog mindig, mint egy Kádár-rendszerbeli magas rangú kádergyerek a felvételi vizsgán, ami eleve a győztes szocialista embertípus tulajdonsága. Függetlenül attól, hogy a zuglói polgármester-választás kivételével értékelhető politikai eredményt nem tud felmutatni.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/arcvesztok-balja-2789640/

RÉTVÁRI BENCE: FELÉRE CSÖKKENT AZ ORSZÁGBÓL ELVÁNDORLÓ ORVOSOK SZÁMA

MTI

Az elmúlt években felére csökkent az országból elvándorló orvosok száma, míg 2011-ben több mint 800 orvos kért külföldi munkavállalási engedélyt, 2016-ban már 400-nál is kevesebb – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

https://magyaridok.hu/belfold/retvari-bence-felere-csokkent-az-orszagbol-elvandorlo-orvosok-szama-2790711/

NEMZETI ÖNTUDAT, GLOBÁLIS VESZÉLYEK

A FERENC PÁPÁRÓL FESTETT KÉP A MODERN MÉDIA EGYIK LEGNAGYOBB ÁTVERÉSE

Surján László Magyar Idők

Ferenc pápát mondhatni sztárolják, még a hazai, amúgy erősen egyházellenes médiában is. Megosztott világunkban ezzel épp a pápa ellen hergelik a politikailag korrekt beszédből kiábrándultakat. Kár, hogy a könnyen ítélkezők nem vették figyelembe, mit várhatnak azoktól, akik hazudnak reggel, délben meg este.

Most egyébként nem nyers hazugságról van szó, hanem talán még aljasabbról: nem fejtik ki az igazság minden részletét. Nagyon alaposan el kell olvasni Ferenc pápa megnyilatkozásait ahhoz, hogy észrevegyük, mi a valódi üzenet. A „píszí” világ nagy mestere a félretájékoztatásnak.

Hogy a megtévesztés milyen hatásos, azt a magyar katolikus püspökök úgynevezett ad limina látogatása után mérhettük le. 

 

https://magyaridok.hu/velemeny/nemzeti-ontudat-globalis-veszelyek-2778487/

Érpatak polgármestere újabb büntetőügyekben gyanúsított

A napokban a NAV Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki Érpatak polgármesterét. Információink szerint Orosz Mihály Zoltánt költségvetési csalással gyanúsítják – két olyan ügyről van szó, melyeket az Átlátszó tárt föl még 2016-ban.

https://orszagszerte.atlatszo.hu/erpatak-polgarmestere-ujabb-buntetougyekben-gyanusitott/

Fokozza az Orbán-kormányra nehezedő nyomást az EU

 

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságra rendületlenül szorgalmazza uniós támogatások elosztásának szigorítását. A testület nem hagyja figyelmen kívül azokat a bírálatokat, amelyek szerint a magyar kormányhoz közeli személyek mintegy „kifizetőhelyként” használhatják az EU-t.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/fokozza_az_orban-kormanyra_nehezedo_nyomast_az_eu.656633.html

Mohácsnak Kövér kell

A házelnök szombaton még a budapesti székely bálon, vasárnap már a mohácsi busójáráson mondott beszédet. Annak ellenére is, hogy a mohácsi esemény honlapján a kiemelt programok között nem jelezték fellépését. Igaz, a szervezők előre közölték: fenntartják a műsorváltoztatás jogát. Kövér László aktuális tartalommal töltötte meg a hagyományőrző rendezvényt. Az MTI beszámolója szerint „napjaink busóit” arra kérte, hogy űzzenek el minden rosszat, ami Magyarország, Európa és a nagyvilág jóakaratú embereit fenyegeti. 

http://nepszava.hu/cikk/1152602-mohacsnak-kover-kell

Trükköznek a cégek a bérekkel

A dolgozók átminősítésével és a munkaórák csökkentésével próbálják kikerülni a cégek a kötelezően megemelt bérek kifizetését.

http://nepszava.hu/cikk/1152562-trukkoznek-a-cegek-a-berekkel

Merkel hallgat a bírálókra

Angela Merkel német kancellárt számos bírálat érte pártja részéről azóta, hogy az uniópártok megállapodtak a közös koalíciós kormányzásról a szociáldemokratákkal. 

 A CDU-nál nehezen emésztik meg, hogy két kulcspozíciót kellett átadniuk más pártoknak: a pénzügyi tárca az SPD-hez, a belügyi pedig a testvérpárthoz, a CSU-hoz került. Ugyan a végleges kormánylista nem ismert, sokan azt követelték, fiatal személyiségek kerüljenek a kabinetbe a kereszténydemokraták részéről, akik megjelenése már a CDU megújulását vetíti előre. A CDU ifjúsági szervezete felszólította a párt vezetését, hogy a február 26-án esedékes pártkongresszusig nyilatkozzon arról, kiket szán az egyes minisztériumok élére. Merkel azt közölte, támogatja a kérést.

 Merkel a jelek szerint odafigyelt ezekre a bíráló hangokra. A ZDF Berlin direkt című műsorában azt közölte, „most arra kell figyelnünk, hogy olyan személyeknek kell lehetőséget adnunk, akik komoly politikai pálya előtt állnak”.

http://nepszava.hu/cikk/1152618-merkel-hallgat-a-biralokra

Ki tette tönkre a hiteleseket?

a  kereskedelmi bankok is sok százmilliárdos veszteséget szenvedtek el, miközben a forint leértékelődése miatt a törlesztést szolgáló külföldi devizáért jóval nagyobb mennyiségű forintot (300-310 forint/euró) kell fizetniük az MNB-nek, mint amennyi forintot kaptak az MNB-től (265 forint/euró), amikor a hitelként felvett devizájukat az MNB-nél forintra váltották.

Végső soron a devizahiteles lakosság és a hitelt nyújtó bankok óriási veszteségei az MNB-t és a Fidesz-kormányt törvénytelenül „gazdagították”. Ezzel a módszerrel könnyű a költségvetési egyensúlyt javítani. Ilyen esetben egy jogállamban a kártérítési kötelezettséget vitatni sem lehetne.

http://nepszava.hu/cikk/1152552-ki-tette-tonkre-a-hiteleseket

 

Ötnapos sztrájk jön a közszférában

Csütörtökön folytatódik az önkormányzati dolgozók sztrájkja. A Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint a kormánynak tíz év után növelnie kellene az illetményalap összegét. Több mint 18 ezer önkormányzati dolgozót érintene a béremelés, a kormány azonban tárgyalni sem hajlandó.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/otnapos-sztrajk-jon-a-kozszferaban-2446765

 

Hargitai Miklós Fiatal volt, kellett a pénz

Ahogyan a hasonló ügyek nyilvánosságra kerülnek, egyre tisztábban látjuk, hogy hogyan is épül föl ez az új társadalmi rend. Egyetlen szabály létezik – az Eliosnál, ahol nemcsak Tiborcz István, hanem Simicska Lajos is felbukkant a tulajdonosok között, ez a napnál is világosabban megmutatkozott. Az a „nemzeti tőkés”, aki jóban van Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az költheti számolatlanul a köz pénzét, aki jóban van Orbán Viktor miniszterelnökkel. Annak nem kell tartania az elszámoltatástól, a felelősségre vonástól, az igazságszolgáltatástól, aki jóban van Orbán Viktor miniszterelnökkel. És addig tart a szaturnália, amíg fennáll a jó viszony Orbán Viktor miniszterelnökkel. Szombati számunkban kolumnás összeállítással, konkrét példák sorával igazoltuk, hogy ezt a gyakorlatot Európa minden országában a legsúlyosabb következményekkel járó korrupciós bűncselekménynek tekintik. Mindenütt, csak nálunk nem: talán még nem vagyunk eléggé illiberálisok.

http://nepszava.hu/cikk/1152555-fiatal-volt-kellett-a-penz

És mégis mozog a Föld – problémák lehetnek Paks II.-vel

Gerner Péter geológus szerint nem lehet megnyugtatóan megállapítani az állam által megrendelt 8 milliárdos földtani kutatásból, hogy vannak-e felszínközeli törésvonalak Paks II. tervezett helyszíne alatt. Interjúnkban azt mondja, ennek nem jártak a végére.

https://24.hu/belfold/2018/02/11/es-megis-mozog-a-fold-problemak-lehetnek-paks-ii-vel/

Megalázták Orbán Viktort? – Hihetetlen szobrot készítettek róla a németek

Németországban is kezdetét vette a karneváli szezon, a farsangi időszak első szakaszának legjelentősebb utcabáljával és felvonulásával, a rózsahétfővel.

Nem kellett hozzá különösebben éles szem, hogy az ember észre vegye a jókora Orbán Viktor-bábut, amely a szintén karikatúraszerű lengyel Jaroslaw Kaczynski-babával fog össze, olyan kommunista jelképet tartogatva, mint a sarló és kalapács kettőse. Csak erre az volt írva: jobboldali diktatúrák...

Nézzék meg fenti galériánkat, kapott rendesen mindenki, nem csak a magyar miniszterelnök!

http://www.blikk.hu/galeria/dusseldorf-karneval-felvonulas-orban-viktor-megalazo-szobor/mp4dlhf

Corvin-lánc kitüntetéseket adott át Áder János

 

„Hitelesség, megfontoltság és kitartó munkával megszerzett bizonyosság. Ez önbecsülésünk alapja” – mondta Áder János államfő hétfőn, a Corvin-lánc kitüntetések átadásakor, a Parlamentben elmondott beszédében.

A köztársasági elnök Kövér László házelnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen Huszti Péter színművésznek, Maróth Miklós orientalista akadémikusnak, Martonyi János korábbi külügyminiszternek,  Ritoók Zsigmond klasszikafilológus akadémikusnak, Sótonyi Péter orvos akadémikusnak valamint Sir George Radda biokémikusnak nyújtotta át az elismerést. Melocco Miklós szobrászművész később veszi át a kitüntetést. A díjak átadásakor jelen volt még Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Darák Péter, a Kúria elnöke, valamint egyházi képviselők, kormánytagok.

 

https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2018/02/12/corvin-lanc-kitunteteseket-adott-at-ader-janos

Az MTI már egy T. Istvános közleményt sem mer lehozni

 

Az LMP egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be a napokban, ami céljuk szerint a korrupciógyanús ügyek feltárását segítené elő. Többek között az van benne, hogy ha egy cégről kiderülne, hogy visszaélt az EU-s támogatásokkal, és a vizsgálatok után Magyarországnak pénzt kell emiatt visszafizetnie, akkor a cég tulajdonosa lenne köteles a visszautalt pénznek megfelelő illetéket kifizetnie a magyar költségvetésbe.

A párt szeretett volna egy közleményt lehozni az MTI-ben, amiben egyrészt arra hívják fel a figyelmét minden parlamenti pártnak, hogy támogassák az ötletüket, másrészt szerették volna jelezni, hogy az egész már csak azért is releváns felvetés, mert éppen most mutatott rá az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal, hogy éppen egy olyan korrupciógyanús ügylet miatt kell valószínűleg milliárdokat visszafizetnie Magyarországnak az EU-kasszába, aminek egyik főszereplője, a vizsgálat időszakban Elios-résztulajdonos Tiborcz István, Orbán Viktor veje.

Megtapasztalva az MTI érzékenységét, amikor a Fideszhez, vagy személyesen Orbán Viktorhoz közel álló emberekről van szó, leadott közleményükben már le sem írják Tiborcz István nevét.

Az MTI eszén azonban nem lehet csak úgy túljárni, a közlemény közlését megtagadták, mondván, a közlemény "nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével".

https://index.hu/belfold/2018/02/12/az_mti_mar_egy_t._istvanos_kozlemenyt_sem_mer_lehozni/#

MSZP-s lázadók: nem tetszett a lista, lehúzatták magukat

Hiába fogadta el végül az MSZP-Párbeszéd országos listáját hétvégén nagy többséggel a szocialista párt kongresszusa, a listát előzőleg komoly belső kritikák érték. Az már szombaton kiderült, hogy

a lista támogatottsága messze nem egyhangú: a titkos szavazásnál az igenek aránya csupán 67 százalékos volt .

Forrásaink szerint többen jelezték, hogy “ehhez a listához” nem adják a nevüket. Információink szerint voltak, akiket még előrébb is tettek volna az élbolyban, másokat viszont az első tízből hátrébb soroltak volna, továbbá többeknek a lista egészével is voltak gondjaik.

Úgy tudjuk, három megyei elnök elégedetlenségét azzal jelezte, hogy kérte, vegyék le őket a listáról.

Ők Horváth András Fejér megyei, Fekete Miklós Komárom-Esztergom megyei és Kránitz László Győr-Moson-Sopron megyei elnök voltak – ők hárman nem is szerepelnek a végül a kongresszus által jóváhagyott listán.

https://zoom.hu/hir/2018/02/12/mszp-s-lazadok-nem-tetszett-a-lista-lehuzattak-magukat/

Alkonzulátus ugyan lesz Manchesterben, csak szavazni nem lehet majd benne

 

Bérelnie kell a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a szavazásra alkalmas helyiségeket április 8-án Manchesterben és Edinburghban – tudta meg lapunk. Mindezt annak ellenére, hogy a tervek szerint mindkét városban időre megnyílnak majd az alkonzulátusok, csak épp nem lesznek még olyan állapotban, hogy megtartsák bennük a voksolást.

https://zoom.hu/hir/2018/02/12/alkonzulatus-ugyan-lesz-manchesterben-csak-szavazni-nem-lehet-majd-benne/

Gáláns “ajándék” a Szerencsejáték Zrt.-től Ákosnak

 

Az állami cég év végi szerződései között akad egy, amely szerint az “Ákos Produkciós szolgáltatási szerződésre” 63 millió forintot költenek.

https://zoom.hu/hir/2018/02/12/galans-ajandek-a-szerencsejatek-zrt-tol-akosnak/

Még a fideszesek sem hisznek Soros „ördögi tervében”

 

A magyar választók 59 százaléka nem hisz abban a kormányzati propaganda által sulykolt állításban, amely szerint a hazai civilek „betelepítést szervező irodák” létrehozásával segítenék a Soros-terv megvalósítását – derül ki a Policy Agenda közvélemény-kutatásából, amely a Zoom.hu megbízásából készült.

https://zoom.hu/hir/2018/02/12/meg-a-fideszesek-sem-hisznek-soros-ordogi-terveben/

Cseri Péter: Hidegrázás

Az a baj, hogy már a szótól is kiver a frász. Kamara. Sokan sokat tettek azért, hogy semmi bizodalmunk ne legyen semmiféle kamarában. Különösen azokban, amelyek a NER égisze alatt születtek vagy értek hatalmuk csúcsára. Akad-e e honban, aki komolyan hiszi, hogy például az iparkamara bármiféle oltalmat nyújthatna számára akármilyen ügyben, még ha Parragh László személyesen is garantálná azt a számára? Ha nem garantálná, akkor talán egy picit jobban. Vagy Horváth Péter lenne az a pedagóguskari elnök, akihez bizodalommal fordulhatna egy falusi tanító, ha vitája támad a tankerületi vezetővel? Cser Ágnes lenne az az érdekvédő, aki keményen nekimegy az ápolók érdekében a kormánynak? Mondjuk ez nem kizárt, ha éppen nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt.

http://168ora.hu/velemeny/cseri-peter-hidegrazas-145107

Rogán bizalmasa és egy fidelitasos veszi be a Budapest Bankot

El kell adnia az idén az államnak a három éve óriási összegért, 200 milliárd forintért megvásárolt Budapest Bankot. A legvalószínűbb, hogy egy hatalmas magyar bank létrehozásának folyamatát látjuk: a pénzintézetet a Mészáros Lőrinc- és Matolcsy György-közelbe sodródott MKB-val és a takarékszövetkezetekkel gyúrhatják össze. A választások után nem sokkal jöhet a bejelentés.

Valami nagy dolog készülődik a három éve irdatlan összegért, közel 200 milliárd forintért állami tulajdonba vett Budapest Banknál (BB).

Ennek jele, hogy megjelent a pénzintézetnél Rogán Antal kabinetminiszter bizalmasa, Puskás András, aki egy újonnan létrehozott vezérigazgató-helyettesi posztot foglalt el. A 24.hu-t arról tájékoztatta egyik forrása február elején, hogy Puskás már bejár a bankba, dolgozik, noha sem a cégnyilvántartásban, sem a bank honlapján a vezetőket felsoroló listán nem volt nyoma a korábbi V. kerületi alpolgármester formális pozíciójának.

https://24.hu/belfold/2018/02/12/rogan-bizalmasa-es-egy-fidelitasos-veszi-be-a-budapest-bankot/

Gyurcsányék szerint köpönyegforgató, áruló, alkalmatlan Karácsony Gergely

origo

Hiába állapodott meg együttműködésről az egyéni kerületekben az MSZP és Gyurcsány Ferenc pártja, a DK, az ellentétek olyan erősek, hogy nagyon nehéz lesz a közös kampány. Karácsony Gergelyről, a szocialisták lízingelt miniszterelnök-jelöltjéről pedig egyszerűen határtalan gyűlölettől és mélységes lenézéstől csöpögő cikkeket közöl folyamatosan a Gyurcsány Ferenc érdekkörébe tartozó Nyugati Fény blog. Az oldal szerint a zuglói polgármester teljesen alkalmatlan a feladatára, ráadásul bármelyik pillanatban képes elárulni a szövetségesét. (Erről egyébként az LMP mellett Gyurcsányéknak kétségtelenül van személyes tapasztalatuk.) Felidézik azt is, hogy Karácsony korábban izzó hévvel kritizálta a szocialistákat, míg most összebútorozott velük. Karácsony nemcsak az LMP-t, hanem az Együttet is elárulta, csakhogy a politikai túlélését biztosítsa - emlegeti Gyurcsány blogja.

http://www.origo.hu/itthon/20180212-karacsony-gyurcsany-gyulolet.html

Luxusban dőzsöl az élettársát verő Juhász Péter

ORIGO

 

Miközben a hét végén kiderült, Juhász Péter milyen brutálisan bántalmazta volt élettársát, a PestiSrácok.hu egyik olvasója fotókat küldött a lapnak, amin az látszik, hogy a folyamatosan támogatásokért kolduló és a családjának a gyámügyi jelentések szerint anyagi bizonytalanságot hazudó Juhász továbbra is luxuskörülmények között él. A képeken nemcsak az a Saab látszik, amit Juhász az Igazmondó Alapítványon keresztül saját célra használt, hanem egy új hétszemélyes, új rendszámú Lancia is. Ez Juhász új kocsija. Emellett az is kiderült, hogy Juhász az I. kerületi Aladár utca egyik villaépületében bérel lakást, potom négyszázezer forintért.

http://www.origo.hu/itthon/20180212-juhasz-peter-luxus-auto-lakas-budai-var.html

Andy Vajnának hála bárki beszállhat Juhász Péterék családi drámájába

Ritka alkalom az ilyen, mégsem ajánlom az elmélyülést, mert végtelenül szomorú ez az egész. Inkább összefoglalom:

Az Andy Vajna médiacsoportjába került Bors című bulvárlap jelentkezett a hírrel, hogy megszerezték Juhász Péter, az Együtt elnökének peres bírósági dokumentumait, amelyből a következőket mazsolázták ki:

Juhász Péter 2016 szeptemberében szakított élettársával. Három gyermekük van, róluk az épp zajló „gyermekelhelyezési” perben dönt a bíróság. A Bors Juhász Péter volt élettársának beadványáról ír, amiben az szerepel, hogy az Együtt politikusa megverte, begyógyszerezte, majd napokra a lakásba zárta a nőt 2016 decemberében.

Az amúgy nem nyilvános beadványból gerjedt médiahangulatot az Origo vasárnap délutáni állapota mutatja a legjobban - három cím a főoldalról:

Kicsoda az asszonyverő Juhász Péter?

Összeverte 3 gyereke édesanyját, egykori élettársát Juhász Péter

Gyerekei anyját szidja és fenyegeti a nőverő Juhász Péter 

Igazságot nem teszünk, majd tesz a bíróság. Az viszont biztos, hogy bármi is történt vagy nem történt Juhászéknál, egy ilyen, abszolút nem nyilvános peranyag nem kerül oda csak úgy véletlenül egy bulvárlaphoz.

http://valasz.hu/itthon/andy-vajnanak-hala-barki-beszallhat-juhasz-peterek-csaladi-dramajaba-127369

Sorosozással ment neki a Handó Tündével kritikus bíróknak a fideszes államtitkár

Az igazságügyi minisztérium államtitkára arra utalt, a Fidesz által kinevezett Handó Tündével kritikus bírók mind Soros befolyása alatt állnak. Ez már a jugoszláv békaember szint!

Völner Pál az igazságügyi minisztérium államtitkára a Magyar Időknek adott interjút, a szerinte a bíróságokat ért sorosista támadásról. De Völner nem csak a soros szervezeteket támadja, az államtitkár a Handó Tündét ért kritikákat is külső támadásnak állítja be.

“A beavatkozók valójában a modern kor talárt öltő zsoldosai, többüket Soros György amerikai milliárdoshoz lehet kötni” – ezekkel a szavakkal írta le Völner Pál azt a külső fenyegetést, amely a szerinte egyébként a munkáját jól végző és független bírói kart éri.

De a szokásos sorosozás igazából, csak körbeöleli azt a két bekezdést, és kontextusba helyezi, amely az elmúlt időszak eseményei kapcsán a cikk lényeges mondanivalója a Magyar Időkben:

Völner Pál mindezek mellett a magyar bírósági igazgatást érő offenzíváról is beszélt. Felidézte: az utóbbi időben többször is támadás érte a 2012 óta működő Országos Bírósági Hivatal elnökét, Handó Tündét.

https://merce.hu/2018/02/12/sorosozassal-ment-neki-a-hando-tundevel-kritikus-biroknak-a-fideszes-allamtitkar/

Van némi átjárás a baloldal és a Jobbik szavazói között

 

A 2018-as választás nagy kérdése, hogy hányan pártolnak át saját kedvenc pártjuktól valamelyik másik politikai erőhöz. A Závecz Researchcsel közösen végzett kutatásunk szerint leginkább a két baloldali párt szavazóiban mutatkozik hajlandóság arra, hogy átszavazzanak, a Fidesz tábora pedig erősen elköteleződött pártja mellett, szinte egyáltalán nem gondolkoznak hűtlenségben.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/02/12/atpartolas_atszavazas_valasztas_2018/

Lattmann Tamás a kisgazdák miniszterelnök-jelöltje

 

Hiánypótló sajtómeghívó landolt szerkesztőségünk postaládájában, meghívtak a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt és szövetségesei sajtótájékoztatójára, ahol bemutatják Lattmann Tamást is, ő a miniszterelnök-jelölt. Ne feledkezzünk meg a szövetségesekről sem, ezek a VÁLASZ Párt (Változást akaró szavazók) és SZIMAP, ez a Színes Magyarország Párt.

Amikor még Botka László volt az MSZP miniszterelnök-jelöltje, a háttérben arról lehetett hallani, hogy mocorog Lattmann is, felkérték Botka helyére, az akkor színre lépő (Tarjányi-féle) Magyar Progresszív Mozgalom tolta is őt.

Mernek nagyot álmodni a pártnál, korábban Simicska Lajost is erre a posztra szánták.

 

http://hvg.hu/itthon/20180212_Lattmann_Tamas_a_Kisgazdak_miniszterelnokjeloltje

Hódmezőlázárhely vége? A Momentum széttáblázta a várost

A város végét jelző közúti táblák lepték el Hódmezővásárhelyt ma, mint kiderült, egy Momentumos gerillaakciónak köszönhetően. Nem véletlen, hogy épp ezzel a szimbolikával és épp Lázár János városában szaporodtak meg a táblák, az utóbbi időben ugyanis tucatnyi botrányos hír látott napvilágot innen.

Csak hogy néhány példát hozzunk, ez az a Hódmezővásárhely, ahol térfigyelő kamerákat szereltek fel az időközi választáson polgármesteri címért induló Márki-Zay Péter háza elé, akit később nyilvánosan kiprédikált a helyi katolikus plébános a templomban, és ahol Lázár Tiborczal közösen találta ki, hogyan modernizálják a közvilágítást (úgy, hogy minél több pénz jusson zsebbe is) és ez is az a város, aminek a közelében minden jel szerint a Lázár család birtokába került egy rejtélyes kastély és az azt körülvevő szomszédos földek.

https://merce.hu/2018/02/11/hodmezolazarhely-vege-a-momentum-szettablazta-a-varost/

A keresztapa országa lettünk, avagy “point of no return”

Ha kétharmadot szerez a Fidesz, elérkezünk ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincs visszaút (point of no return) – mondja Magyar Bálint a Független Hírügynökségnek adott nyilatkozatában.  A maffiaállam ebben az esetben ki fog teljesedni, egy olyan rendszer, amely már lényegében most is működik. Itt minden a Keresztapától függ, az is, hogy vagyonos leszel, vagy elveszted a vagyonodat; olyan piramis épül, amelyben a csúcstól a legalsóbb pontig minden egy személytől függ. Ha az ellenzék továbbra is egymás ellen küzd, és elveszíti az amúgy megnyerhető Budapestet, akkor lehetetlen megakadályozni a kétharmados győzelmet.

http://fuhu.hu/maffiaallam-point-no-return/

Mindenben egyetértenek, csak abban nem, hogy ki lépjen vissza

A többség ereje címmel rendezett vitaestet a Közös Ország Mozgalom (KOM) a budapesti első választókerület ellenzéki jelöltjeinek. A mozgalom azt próbálja elérni, hogy csak egyetlen ellenzéki jelölt induljon el a kormánypárttal szemben az áprilisi választáson. Ennek elég nagy jelentősége lenne, mert az összes felmérés azt mutatja, hogy az ellenzék sokkal esélyesebb lenne a Fidesszel szemben, ha nem osztódnának az ellenzéki szavazatok 5-6 felé.

https://24.hu/belfold/2018/02/12/mindenben-egyetertenek-csak-abban-nem-hogy-ki-lepjen-vissza/

Rekordpénz Kósa államtitkárának

A Tiborcz-ügyben is érintett egykori szekszárdi polgármester, Horváth István feleségének agrárcége vitte el a legtöbb uniós mezőgazdasági támogatást Tolnában.

"Ne mi kapjuk a legtöbbet" – intett visszafogottságra hosszú évekkel ezelőtt Orbán Viktor, amikor a családi érdekeltségük állami támogatásairól esett szó. Ennek a "mértékletességnek" ma már nyoma sincs, amire – egyebek mellett – jó példa az: lapunk összesítése szerint az elmúlt két évben egész Tolna megyében Kósa Lajos miniszter jobbkeze, Horváth István államtitkár angoltanár feleségének az agrárcége vitte el a legtöbb uniós, mezőgazdasági pályázati támogatást.

A megyében több száz mezőgazdasági vállalkozó igényelt valamilyen uniós forrást. A legtöbben jobbára néhány tízmillió forintot kaptak területalapú kifizetésként vagy fejlesztésre, de volt, akinek semmi sem jutott. Néhány nagyobb vállalkozás kapott 400 milliót elérő vagy meghaladó összeget. A Széchenyi 2020 pályázati adatbázisának tanúsága szerint a csúcstartó Horváth, 2011-ben az angoltanár felesége nevén alapított érdekeltsége lett, amelynek két év alatt összesen 497 millió forint támogatást ítélt meg az uniós források elosztását irányító Miniszterelnökség.

http://nepszava.hu/cikk/1152705-rekordpenz-kosa-allamtitkaranak

Orbánt díszdoktorrá avatta az egyetem, ahol Vona Allahról beszélt

 

A kormányközeli propagandasajtó mostanában a Jobbik elnökének Allahról szóló szavain pörgött, miután Vona Gábor az isztambuli Marmara Egyetemen adott elő 2013-ban. De Orbán Viktor is járt ott

http://hvg.hu/itthon/20180212_Orbant_diszdoktorra_avatta_az_egyetem_ahol_Vona_Allahrol_beszelt

Orbán Viktor: Írjuk alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést!

A kormányfő a Minority Safe Pack támogatására buzdít+VIDEÓ

MH – 2018.02.12. 23:10 

Orbán Viktor kormányfő arra kér mindenkit, írja alá a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést. A miniszterelnök egy videót posztolt Facebook oldalán, amelyben aláírásra buzdít, mondván, hogy így megvédhetjük a határon túl élő magyarok érdekeit.

„Ez egy fontos dolog. Arra kérem Önöket, hogy álljunk ki közösen a határon túli magyarok jogai mellett, és írjuk alá a kisebbségvédelmi kezdeményezést, amellyel megvédhetjük a határon túli magyarok jogait" - hangsúlyozza a videóban Orbán Viktor.

http://magyarhirlap.hu/cikk/110608/Orban_Viktor_Irjuk_ala_a_Nemzeti_Kisebbsegvedelmi_Kezdemenyezest

Politikai túlélők „lefetyelése”

Az LMP és a DK blogja is keményen ostorozza Karácsonyt és társait

Magyar Hírlap

Beolvasott a 2014-es, most az MSZP-vel szövetkező szakadárjainak az LMP a párthoz köthető blogon keresztül, mondván, Szabó Tímeáék hajbókolnak a szociknak.

Szabó Tímea, a P, vagyis a Párbeszéd legnagyobb túlélője alaposan körbelefetyelte a szocikat az MSZP szombati kongresszusán – számolt be az eseményről az LMP-hez köthető Reflektor nevű blog. Ismeretes, a Lehet Más a Politika pártot 2014 előtt hagyta ott Szabó Tímea és mások mellett Karácsony Gergely, azért, hogy a szocialistákkal és a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióval is összefogva bejuthassanak a parlamentbe. Legutóbb az LMP-s Sallai R. Benedek nevezte árulónak a kerületvezetést választó Karácsonyt, Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt pedig gócokban beteg pártnak egykori párttársai legújabb szövetségesét, azaz az MSZP-t.

Az említett, „Szabó Tímea a mandátumért mindent elárult, amiben hitt régen” címmel megjelent beszámoló alapján az LMP-ben kritikusan szemlélik az egykori szakadárok újabb manővereit. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/110631/Politikai_tulelok_lefetyelese

Nagy Ervin Juhász Péter, a kettős mérce és a baloldali szerecsenmosdatás

Szimbolikus amúgy, hogy a Juhász-ügy és az ehhez kapcsolódó botrány éppen a házasság hete előtt robbant ki

Magyar Hírlap

Költői kérdés következik. Miért van az, hogy míg a „vak komondoros” Balogh Józsefet erőszakos tettéért mindjárt mindenki jogosan (!) még a bírósági döntés előtt kiközösítette, addig Juhász Péter hasonlóan vállalhatatlan – bár szerinte csak vélelmezett –, családon belül elkövetett erőszakos tetteinek esetében folyik a szerecsenmosdatás? Szimbolikus amúgy, hogy a Juhász-ügy és az ehhez kapcsolódó botrány éppen a házasság hete előtt robbant ki. 

De mivel folyamatban lévő bírósági ügyről van szó, így nem az Együtt politikusa által félig-meddig beismert brutalitásról (amely tény azért nem elhanyagolható az ügy megítélésében), hanem a sajtó, a véleményformálók és a politikai közösségek reakciójáról próbálok elmélkedni.

http://magyarhirlap.hu/cikk/110621/Juhasz_Peter_a_kettos_merce_es_a_baloldali_szerecsenmosdatas

Bán Károly Bukott receptek

Álláspont. A szocialistáknak jó lesz vigyázniuk a trükközéssel

Magyar Hírlap

„A szívemhez nőtt a csapat. Hallottam mindenfélét az MSZP-ről, hogy eljárt felette az idő, vagy árulók vannak benne. Ennél nagyobb tévedés a világon nincs, ezt ti se higgyétek el soha!” Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke mondta a fentieket a szocialisták hét végi kongresszusán, amikor új szövetségesként köszöntötte a meghatódott küldötteket. Némileg talányosabb, vajon miért mondta ezeket, ám erre is van azért megfejtés. Különösen annak tükrében, hogy Szabó Tímea csak a harmincharmadik helyet kapta az MSZP–Párbeszéd közös listáján. Innen bekerülni a parlamentbe akkor fog, ha április 8-án piros hó esik, ufók köröznek a főváros fölött, Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő pedig utólag, kilenc év késéssel bocsánatot kér Gurmai Zitától, Göncz Kingától és Herczog Edittől, akikről a szocialisták nőnapi ünnepségén azt találta mondani, hogy nevezett hölgyek nem a Miss Hungaryn indulnak – csupán európai parlamenti képviselőnek pályáznak.

Nőket ennél jobban megsérteni nem lehetett volna. Jellemző egyébként, hogy nem az elefánt a porcelánboltban, hanem az akkori szövetséges, az SZDSZ kért bocsánatot a nőiességükben megalázott képviselőjelöltektől. Gurmai Zita pedig egy romániai konferencián kezdett el vetkőzni – a közönség nagy-nagy ovációja mellett –, bizonyítva, hogy az MSZP történetében az lett volna a legjobb, ha a párt, amelynek ilyen vezetője van, már Gyurcsány bukásának időszakában lélegeztetőgépre kerül.

http://magyarhirlap.hu/cikk/110623/Bukott_receptek
Az európai jobboldal megalkuvása csak az olyanoknak segít, mint Orbán

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

• A nagykoalíciók hosszabb távon destabilizálják a demokráciát, és kérdés, hogy képesek-e, hajlandóak-e visszaszorítani a populizmust

• Az Európai Néppárt önös érdekekből nem rakta ki idáig a Fideszt

• Soros emeli a tétet Nagy-Britanniában: kész további 100 ezer fontot adni a Brexit elleni mozgósítás céljaira

http://b1.blog.hu/2018/02/12/az_europai_jobboldal_megalkuvasa_csak_az_olyanoknak_segit_mint_orban#more13657682

 Szegvári Katalin