2018, december 12 - 07:26 Sajtószemle

Új szintre lépett a fideszes politikai pedofília, kisgyerekeket rángattak be imareggelire az Országházba

Kora reggel az Országházban élhetett lelki életet egy csoportnyi kisgyerek, fideszes képviselők társaságában. A gyerekek fél nyolc körül  érkeztek meg – derül ki az MSZP-s Kórozs Lajos Facebook-bejegyzéséből

„Imareggelire rángatták be ezeket a pici gyerekeket fél nyolckor! Normálisak?”

Az imareggeli amerikai ötlet, egy Douglas Evansd Coe tiszteletes és Dwight D. Eisenhower néhai elnök találta ki 1953-ban, és eredetileg az volt a célja, hogy fórumot kínáljon betemetni a demokraták és közötti politikai árkokat. Azt, hogy a Tisztelt Ház tagjai imareggelire gyűljenek, még Balog Zoltán volt emberierőforrás-miniszter honosította meg.

A Fidesz-KDNP finoman szólva hajlamos a politikai pedofíliára, és olyannyira nem bír meglenni gyerekek nélkül,  nem, hogy Szabó Zsolt fideszes képviselő még a Mikulás helyére is képes volt beugrani, csak hogy eltölthessen egy kis időt a hatvani óvodásokkal. Piliscsabán még az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban óvodásokat vezényeltek ki énekelni az Emmi parlamenti államtitkára, Rétvári Bence kedvéért, Csepreg exfideszes polgármestere tavaly decemberben szalmán térdepeltetett óvadásokat egy útátadás miatt, Simicskó István volt honvédelmi miniszter pedig nem is értette, mi a baj azzal, hogy beugrott egy óvodafelújításra energetikai kiselőadást tartani.

 

https://168ora.hu/itthon/uj-szintre-lepett-a-fideszes-politikai-pedofilia-kisgyerekeket-rangattak-be-imareggelire-az-orszagha

 

Gruevszki az Anker közben sétálgatott

A Guardian budapesti tudósítója, Dan Nolan a Twitter-oldalán osztott meg egy képet, amin az elítélt volt macedón miniszterelnök, a Magyarországon menedékjogot kapott Nikola Gruevszki látható az V. kerületi Anker közben:   

 

https://444.hu/2018/12/11/gruevszki-az-anker-kozben-setalgatott

 

Az amerikai republikánusok a Fidesz nyomdokain haladnak - mondja Krugman

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

• A magyar kormány úgy gondolja, hogy idehaza minden rendben van a demokrácia, a jogállam, a szólásszabadság körül

• Timmermans: Orbán Viktor szíveskedjék még burkoltan sem zsidózni Soros ürügyén 

• Európa élvonalában vannak a magyarok, ha a migránsokat kell utálni

https://b1.blog.hu/2018/12/11/az_amerikai_republikanusok_a_fidesz_nyomdokain_haladnak_mondja_krugman#more14470336

New York Times: Magyarország a látszatdemokrácia és a tekintélyuralom példája

A Fidesz-receptről ír a New York Times hasábjain Paul Krugman publicista, meglátása szerint Donald Trump most Orbán Viktort másolja.

Paul Krugman a New York Times oldalán megjelent véleménycikkében azt írja, az amerikai republikánusok, Donald Trump pártja ott másolja a Fideszt és alkalmazza a magyar kormánypárt módszereit, ahol csak tudja. Magyarországot pedig a látszatdemokrácia és a tekintélyuralmi berendezkedés példájaként említi.

Krugman Steven Levitsky és Daniel Ziblatt könyvét, a „Miként halnak meg a demokráciák” c. művet ajánlja azoknak, akik szeretnék megérteni, mi folyik most az amerikai belpolitikában. Levitsky és Ziblatt, a két harvardi professzor azt vizsgálja, hogyan váltak az elmúlt évtizedekben látszólag demokráciák tekintélyuralmú, egypárti rezsimekké úgy, hogy sehol nem ment végbe a hagyományos értelemben vett katonai puccs, tankokkal az utcákon.

https://hvg.hu/itthon/20181211_New_York_Times_Magyarorszag_a_latszatdemokracia_es_a_tekintelyuralom_peldaja

Orbán Prágából üzent: “Mi nem mondhatjuk azt, hogy fogjátok be a szátokat. Egy demokráciában ez nem lehetséges.”

Interjút szeretett volna készíteni a cseh köztévé Orbán Viktorral, aki a lehetőséget elutasította. A magyar miniszterelnök végül egy nacionalista, illiberális politikusokat futtató csatornának adott interjút, ahol sorosozott, beszélt család és politika kapcsolatáról, és az általa meghonosított új politikai stílusról is.

Az Átlátszó megkérdezte Filip Rožánek cseh újságírót, médiaelemzőt és a közösségi média szakértőjét, hogy foglalja össze, mit érdemes tudni a Barrandov TV nevű csatornáról.

Ez egy alacsony költségvetésű, nyugdíjas törzsközönséggel rendelkező csatorna, ahol gyakran szerepelnek nacionalista politikusok. Jaromír Soukup, csatorna tulajdonosa személyesen tíz programot is moderál, köztük “híreket” is mond, amely számos internetes vicc tárgya. A csatorna műsorait átlagosan 250 ezer ember követi. A csatorna leglelkesebb támogatója a Moszkva-barát Miloš Zeman cseh köztársasági elnök, akivel Soukup tulajdonos minden csütörtökön szokott interjút készíteni.

A Barrandov TV csatornával szemben a cseh közmédia a nyugat-európai média-alapelvek alapján működik. Filip Rožánek médiaelemző az Átlátszónak elmondta, hogy a cseh közmédia magas színvonalú munkát végez és erős pozíciója van a cseh médiapiacon. Jelenleg az előttük álló legfontosabb feladat a közmédia hosszútávú finanszírozása, mivel a valós bevételek és az infláció alapján a jövőben nem lehet már fedezni a technológiai kiadásokat. Hozzátette: a cseh közmédia magas nézettsége állandóan provokálja a kereskedelmi média és a populista politikusok egy részét, akik ezért sértegetni próbálják a cseh köztévé és rádió munkatársait.

 

https://dotoho.atlatszo.hu/2018/12/11/orban-pragabol-uzent-mi-nem-mondhatjuk-azt-hogy-fogjatok-be-a-szatokat-egy-demokraciaban-ez-nem-lehetseges/

Rabszolgatörvény: Orbán a munkásokért dolgozik

A kormányfő tiszteli a szakszervezeteket, de szerinte nincs igazuk ebben az ügyben.

Orbán Viktor szerint a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja. A miniszterelnök az Országházban az atv.hu-nak a szakszervezeti tiltakozásokról azt mondta: figyel a szakszervezetekre, tiszteli őket, de nincs igazuk ebben az ügyben.

A túlmunka vállalása önkéntes, az előterjesztés védi a munkásokat, lehetővé teszi, hogy aki akar, többet dolgozzon, többet keressen.

Lehet, hogy ez a szakszervezeteknek nem érdeke, de a munkásoké mindenképpen és a kormány a munkások oldalán áll – tette hozzá.A felvetésre, hogy a munkaadók kényszeríthetik a dolgozókat, hogy vállaljanak túlmunkát, különben elbocsátják őket, a kormányfő azt mondta: Magyarországion ma munkaerőhiány van. A munkásokat az a gazdaságpolitika védi, amely munkaerő-keresletet teremt és a munkások most már több lehetőségek között választhatnak.

Azért dolgozom, hogy minél több lehetőség között választhassanak, mert (…) annál inkább ki tudnak állni az érdekeikért.

Orbán Viktor szerint a törvénymódosítás leginkább a kis- és középvállalkozásoknál dolgozókat segíti, ha többet akarnak dolgozni, de jelenleg “buta bürokratikus akadályok miatt” nem tehetik meg. (mti)

https://24.hu/kozelet/2018/12/11/rabszolgatorveny-orban-a-munkasokert-dolgozik/

Hatalmasat csúsztatott vagy rosszul fogalmazott Kósa a "rabszolgatörvény" záróvitájában

Kósa Lajos fideszes politikus a Parlamentben a törvényjavaslat záróvitájában az ellenzéket szapulva azt mondta,

"azt állították, a munkavállalók kiszolgáltatottak lesznek ebben a helyzetben, ez sem igaz, mert a törvényjavaslatom kettős biztosítékot ad a munkavállalók kezébe, hiszen egyrészt előzetesen írásban, önként kell túlmunkát vállalniuk. De ez még önmagában nem elég, mert a 36 hónapos időkeret elszámolás az üzemi tanács engedélyéhez, illetve a kollektív szerződéshez kötött.

Tehát ha az egyik hiányzik, akkor a dolog nem fog menni.

És én kellőképpen felkészültnek és felnőttnek tartom a magyar dolgozókat ahhoz, hogy részint egyénileg is meg tudják védeni az érdekeiket, részint egyébként a második lépcsőben a szervezett munkavédők is meg tudják védeni őket."

Kósa szavait úgy lehet érteni, hogy csak akkor lehet 400 órás túlórát elrendelni, ha azzal párhuzamosan bevállalják a 36 hónapos elszámolási keretet is, ez azonban nem helytálló, mert a törvényjavaslatokban ezt nem kapcsolták össze.

https://hvg.hu/itthon/20181211_Hatalmasat_csusztatott_vagy_rosszul_fogalmazott_Kosa_a_rabszolgatorveny_zarovitajaban

Gulyás Gergelynek nem sikerült megmagyaráznia, hogy miért nem a kormány javaslataként került a parlament elé a rabszolgatörvény

Szokatlanul rámenős volt az Echo TV riportere, Szabó Anett a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergellyel szemben, amikor rákérdezett a rabszolgatörvény egyik legkínosabb részletére, hogy miért egyéni képviselői indítványként nyújtották be, elkerülve ezzel a társadalmi egyeztetést. (Az egész beszélgetés itt nézhető meg.) 

Az első kérdésére Gulyás még azt válaszolta, hogy volt társadalmi egyeztetés, hiszen Kósa Lajos, az indítvány benyújtója több alkalommal leült a szakszervezetekkel. Majd felsorolta a Fidesz-paneljeit, hogy a túlóra megemelésének lehetősége mennyire jó a munkavállalóknak. Aztán meglepő módon a riporter újra visszatért a témára azzal, hogy a kérdés a törvénymódosítás beadásának módjára és nem annak tartalmára vonatkozott. „Ha van egy komplett érvrendszere a kormánynak, akkor miért nem vállalta fel, hogy ez egy kormányjavaslat, és legyen társadalmi vita is róla?”

https://444.hu/2018/12/11/gulyas-gergelynek-nem-sikerult-megmagyaraznia-hogy-miert-nem-a-kormany-javaslatakent-kerult-a-parlament-ele-a-rabszolgatorveny

Orbán Antall József halálának évfordulóján is sorosozott

Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.

Az Antall József néhai miniszterelnök halálának 25. évfordulója alkalmából, Küldetés és szolgálat címmel rendezett emlékkonferencián a kormányfő kiemelte: Antall József azt tette, amit tehetett, és amit tett, az nem volt kevés. Az adott körülmények között kész csoda volt, hogy egyben tudta tartani koalíciós kormányát, elindította a gazdaság szerkezeti átalakítását, elkerülte a pénzügyi összeomlást, volt ereje visszautasítani Soros György “országkifosztó javaslatát”, és a bizonytalan belpolitikai háttérrel is biztosan manőverezett a nemzetközi vizeken – sorolta.

A Veritas Történetkutató Intézet és az Antall József Tudásközpont által szervezett eseményen Orbán Viktor hangsúlyozta:

az egykori miniszterelnöknek nem volt meg a kétharmada, pedig ha meglett volna, megspórolhattunk volna húsz évet.

 

https://24.hu/kozelet/2018/12/11/antall-jozsef-orban-soros/

Orbán Viktor talán el is felejtette már, hogy ő támadta legjobban az Antall-kormány programját

Olyan szép szavakkal emlékezett meg Orbán Viktor Antall Józsefről és a rendszerváltás utáni első kormányról a néhai miniszterelnök halálának 25. évfordulója alkalmából, mintha nem ő maga támadta volna a legkeményebben a parlamentben a még meg sem alakult kormányt 1990-ben, a kormányprogram vitáján:

„Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Ha Önök egy pillantást vetnek a szóban forgó fogalmazvány címoldalára, nyilvánvalóvá válik Önök előtt is, hogy a megbízott miniszterelnök maga is érezte, hogy a beterjesztés nem ütötte meg a kormányprogram mércéjét; ezért választotta az "Irányelvek" megnevezést. Ezzel maga mondta ki: nincs kormányprogram, vagy ha van is, ami előttünk fekszik, az semmiképpen sem az. (…) Az elmondottakból következően azt, ami eddig a mai ülésünkön történt, nem is tekinthetjük a kormányprogram vitájának. Ha pontos jogi megfogalmazásra törekszünk, csak annyit mondhatunk, hogy ami itt folyik, azt valójában alkalmatlan tárgyon elkövetett megvitatási kísérletnek kellene tekinteni (derültség és taps a bal oldalon), ha a jog ismerné ezt a tényállást!”  

Nemcsak a programot, az Antall-kormány tagjait is alkalmatlannak tartotta: 

„A megvalósítására kiválasztott jelöltek némelyikének szakértelmét illetően komoly kétségek fogalmazódtak meg bennünk. Mit gondoljunk akkor, amikor az egyik miniszterjelölt meghallgatásakor kijelenti, hogy minden tekintetben helyre kell állítani a '47-es tulajdoni állapotokat; vagy arról, hogy akad olyan miniszterjelölt, aki szerint a Kádár-rezsim kormányainak minden intézkedése törvénytelen?” 

https://444.hu/2018/12/11/orban-viktor-talan-el-is-felejtette-mar-hogy-o-tamadta-legjobban-az-antall-kormany-programjat

Magyar kórház épül Ukrajnában, csak magyaroknak

A minisztériumban zajló előkészítő munkát kétszer is leállították, de a kormány nem tett le arról, hogy magyar kórház épüljön Beregszászon. Azt viszont még nem tudni, hogyan lehet kizárni, hogy ukránok árasszák el a tervek szerint a diagnosztikára és járóbeteg-ellátásra szakosodó intézményt. A két ország közötti feszültség sem könnyíti a dolgot.

https://24.hu/kozelet/2018/12/11/magyar-korhaz-ukrajna-beregszasz

Túlóravita: Kósa fogalmatlan, menjen a fészkes fenébe!

A túlóratörvény keddi záróvitáján Kósa Lajost támadta és szidta az ellenzék vehemensen. A jobbikos elküldte a fenébe Kósát, az MSZP fogalmatlannak nevezte. Kósa szerint viszont az ellenzék állításainak 95 százaléka hazugság.

https://index.hu/belfold/2018/12/11/parlament_zarovita_tulora_torveny_400_tulora_munka_torvenykonyve_kosa_lajos/

Milliárdokat ígért, 100 millió forinttal szállt ki a bedőlt erdélyi üzletből Bánki Erik

direkt36

Több mint tíz évvel ezelőtt egy fiatal magyar vállalkozó a Duna TV Gazdakör című műsorában beszélt egy nagyszabású, erdélyi beruházásról: bioetanol gyárak fognak épülni Nagyszalontán és Nagykárolyban. A gyártandó üzemanyaghoz szükséges növényeket, például kukoricát és cirokot, a helyi gazdáktól tervezték felvásárolni. „Azt gondolom, hogy egy jó megélhetést biztosít ez számukra” – mondta a 70 millió eurós (több mint 17 milliárd forintos) beruházást ígérő cég, a HP Investment ügyvezetője.

Az üzletember Bánki Erik volt, aki már a felvétel idején is a Fidesz parlamenti képviselője volt, ma pedig az egyik legfontosabb parlamenti testület, a gazdasági bizottság elnöke.

A tervezett beruházások megvalósításához Bánki 2007 és 2010 között 114 hektárnyi földet és egy céget vásárolt Romániában, több mint 250 millió forint értékben, derítette ki a Direkt36 és a Rise Project nevű romániai tényfeltáró központ. Bánki a földek egy részét a nagyszalontai önkormányzat árverésein szerezte, amelyeken egyetlen vetélytársa az unokatestvére volt. A földvásárlások eddig rejtve maradtak, mivel a képviselő az ingatlanokat nem tüntette fel a vagyonnyilatkozataiban.

https://444.hu/2018/12/11/sokmilliardos-beruhazast-igert-erdelyben-a-fideszes-banki-erik-a-projekt-bedolt-de-o-szazmillioval-szallt-ki

A kormány újabb rendezvényálma: csak logóra és ajándéktárgyakra elmegy majd egymilliárd

Magyarország újra vadászati nagyhatalom lehet – ezzel a felkiáltással harangozta be három és fél éve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy fél évszázaddal az 1971-es nagyszabású budapesti rendezvény után, 2021-ben újra vadászati világkiállítást rendez Magyarország. Bár a megnyitóig még mindig közel három év hátra van, az esemény büdzséje már most feszegeti a tervezett, 50 milliárd forintos keretet, pedig az infrastrukturális beruházások jóformán még el sem kezdődtek.

- Most dolgozom ki a költségvetést, amit be fogok nyújtani a kormánynak. Meglátjuk, hogy van-e elég pénz.

Mennyi pénz?

- Sok.

- Mégis: nagyságrendileg mennyi?

- Nagyon sok – kicsit több mint egy évvel ezelőtt így latolgatta a kormány új presztízsrendezvénye, a 2021-es vadászati világkiállítás tervezett költségeit a Magasles vadászblognak adott interjújában a programsorozatot miniszteri biztosként előkészítő Károlyi József gróf.

https://hvg.hu/itthon/20181211vadaszati_vilagkiallitas_koltsegei

Révész Máriusz szerint azért mennek Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget  viedó

A kormánypárti képviselők szerint a túlórakeret megnövelése arra is jó, hogy a nagyobb bérre vágyó magyarok ne menjenek el Ausztriába dolgozni. Aki munkahelyi kényszerről és arról beszél, hogy a dolgozóknak nem tetszik a javaslat, az hazudik és Soros - állítják. 

https://index.hu/video/2018/12/11/tulora_modositas_munka_torvenykonyve_fidesz_parlament/

Egy nap alatt 285 milliót kaszált a tőzsdén Schmidt Máriáék családi cége

A múlt heti 1,75 milliárd forint után ma 285 millió forint árfolyamnyereséget realizált a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. saját részvények értékesítésén.

https://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/duplan-csengetett-a-mikulas-a-bif-nel.4.307389.html

 

Sokk a klímacsúcson: kisiklatta a tárgyalásokat az USA-Oroszország-Szaúd-Arábia-Kuvait négyes

 

mfor.hu

Az olajhatalmak összefogtak, és együtt torpedózták meg az októberi klímajelentést. Rajtuk kívül minden résztvevő ország támogatta a dokumentumot, de a különutasok elérték, hogy a klímaügyi csúcstalálkozó konszenzus híján nem tudja kötelező érvényűvé tenni a riasztó jövőképet festő tanulmány javaslatait.

https://mfor.hu/cikkek/makro/sokk-a-klimacsucson-kisiklatta-a-targyalasokat-az-usa-oroszorszag-szaud-arabia-kuvait-negyes.html

Beismerték, hogy összeomlóban az állami szemétszállítás

Hatalmas veszteség az államosított kukaholdingnál. Ez egészen biztos, hiszen a nemzeti sajtóalapítvány lapja írja: mínuszban az NHKV Zrt. saját tőkéje.

https://m.magyarnarancs.hu/gazdasag/beismertek-hogy-osszeomloban-az-allami-szemetszallitas-115708

Lévai Anikó 4 tonna ajándékot vitt az erdélyi és csángó szegényeknek

A Hír TV számolt be róla, hogy Lévai AnikóOrbán Viktor miniszterelnök felesége az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként 4 tonna ajándékot adott át Marosvásárhelyen a szervezet elnök-igazgatójával, Lehel Lászlóval.

A csomagokban az alapvető tartós élelmiszerek mellett édességek és játékok is vannak a gyerekek számára.

Hozzáteszik: a 1353-as adományvonalon gyorsan és egyszerűen lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját. Minden 1353-as számra indított hívás vagy sms 250 forint adományt jelent. Aki nem szeretne vagy nem tud online felületen adományozni, pénzbeli adományát csekken is eljuttathatja a segélyszervezetnek.

https://24.hu/kozelet/2018/12/11/levai-aniko-erdely

Nem akarta a Fidesz, mégis a munkavállalók érdekében döntött az EP

Másodszor is nemet mondott Brüsszelben a Fidesz a magyar dolgozók érdekeinek védelmére, de az Európai Munkaügyi Hatóság azért úgy tűnik, létre fog jönni.

Amikor csak tehetik, a Fidesz képviselői szembe mennek a magyar emberek és a magyar munkavállalók érdekeivel - írja közleményében Újhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője, aki arra hívja fel a figyelmet: a kormánypárt kedden is így tett.

Nemmel szavazott a Fidesz az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásáról az Európai Parlament plenáris ülésén is.

Ennek ellenére, mint a közleményből kiderül, a jelenlévő EP-képviselők nagy többséggel elfogadták a hatóság létrehozását.

Az Európai Munkaügyi Hatóság jövőbeni feladata biztosítani, hogy a munkavállalók mobilitására vonatkozó uniós szabályokat EU-szerte minden tagállamban méltányosan, egyszerűen és hatékonyan érvényre juttassák. Szintén ennek a hatóságnak lesz feladata fellépni a szociális és munkaügyi szabályokkal való - akár határokon átnyúló - visszaélések ellen is. Leegyszerűsítve: ez az uniós intézmény védi és támogatja például azokat az uniós polgárokat, akik rövidebb vagy hosszabb időre egy másik tagállamba mennek dolgozni.

 

https://nepszava.hu/3018157_nem-akarta-a-fidesz-megis-a-munkavallalok-erdekeben-dontott-az-ep

Ki bünteti meg Kövér Lászlót? - Parázs vita folytatódik a Parlamentben

Ellenzéki képviselők érvekkel próbálkoznak a rabszolgatörvény ellen, a kormánypárt gyurcsányozással áll ki a módosítás mellett.

https://nepszava.hu/3018136_ki-bunteti-meg-kover-laszlot-parazs-vita-folytatodik-a-parlamentben

Sólyom László írása a Válasz Online indulására

Ez év júniusában – válságos pillanatban – azzal a hittel írtam a nyomtatott Heti Válasz leállása után a lap első, elektronikus számába, hogy nem a befejezés tanúja vagyok. A tulajdonos azonban hamarosan ellehetetlenítette azt a próbálkozást is.

Most mégis a folytatást köszönthetem. Igazi folytatást ígér a régi Heti Válasz hűséges szerkesztőgárdája. A hetilap jelentős bizalmi tőkét hagyott rájuk. Más tőkét nem – de ez a szabadság sokkal többet ér: a Válasz Online nem függ oligarcháktól és/vagy politikusoktól. A NER-en belül nem volt számára hely, s most akívül élni fog. A közönség, amely értékrendje alapján magáénak vallotta a Heti Választ, megvan.

A Heti Válasz többször megújult – azonban a körülmények ma egészen más formát kényszerítenek ki. Nagy találmány, hogy az interneten naponta egy-egy téma alapos bemutatását kínálják. Hol van tehát a helye a Válasz Online-nak a nagy hírportálok (amelyekkel képtelenség lenne versenyezni) és az elektronikusan is elérhető hagyományos hetilapok között? A kísérlet részleteit én sem látom – nem tudom, milyen anyag lesz ebben az első számban, vagy a következőkben. Nem köti a lapot a napi hír frissessége, de éltetheti a naponta megújuló meglepetés: miről szól ma a Válasz? És hogyan? A régi erények, az oknyomozás, a tárgyilagosság az aranyfedezet. Ebből a szempontból a „helyét” majd kiharcolja magának.

https://www.valaszonline.hu/2018/12/10/solyom_laszlo_valasz_online/

„Hallgatunk a hazug szóra” – Szörényi Levente és Ripoff Raskolnikov különös párosa

Stumpf András·válaszonline

Ilyet se láttunk még! Addig sikerült frocliznunk a magyar rocklegendát önnön passzivitásával, amíg Szörényi Levente magnóra mondta hirtelen ajánlatát: csak azért is felmegy a színpadra Ripoff Raskolnikovval. S hogy mi a közös a „közép-európai Bob Dylan”-ként is ismert osztrák bluesénekesben és a magyar rockot megteremtő legendában? Jóval több, mint gondolnák. Előbbi például keményen beolvas Orbán Viktornak, még új lemezének egyik dalában is. Szörényi nem, de az agymosásból neki is elege van. Nagy, páros interjú.

https://www.valaszonline.hu/2018/12/10/hallgatunk-a-hazug-szora-szorenyi-levente-es-ripoff-raskolnikov-kulonos-parosa/

Mindegy is, hogy királyság vagy hibrid rendszer – Itt a nagy Török–Filippov-vita

válaszonline

Nekrológban jobb vagyok – passzolja a kérdésünket Török Gábor, amikor azzal indítanánk, hogy milyen érzés a bezárt Heti Válasz utolsó, már meg sem jelent lapszáma után jelen lenni az újrakezdésnél is. A politológust ezúttal nem a napi ügyek kommentálására kértük, hanem mélyebb, átfogóbb elemzésre. Vitapartnernek Filippov Gábort hívtuk, akinek A hibrid ellenforradalom kora című „rendszermegfejtése” nyáron nagy visszhangot keltett.

https://www.valaszonline.hu/2018/12/08/torok-gabor-filippov-gabor-valasz-online/

A SÍRÁSÓ LEMONDTA

Pilhál György Magyar Idők

Nincs abban semmi elszomorító, sőt egyenesen örvendetes, hogy ­Herényi Károly nem megy el arra az ünnepségre, amelyen Antall József halálának közelgő, negyedszázados évfordulójára emlékeznek. (Ennek legjobban alighanem a néhai miniszterelnök örülne a legjobban.) Mit is keresne ott az az ember, aki a Magyar Demokrata Fórum alelnökeként – Dávid Ibolya elnök asszonnyal karöltve – mindent megtett Antall József pártjának felszámolásáért? Legföljebb az furcsa, ahogyan Herényi a távolmaradását indokolja: „Politikai ízlésem, szocializációm és konzervatív értékrendem nem teszi lehetővé, hogy együtt emlékezzem egy olyan emberrel, aki politikai cselekedeteit tekintve a keresztény-konzervatív értékrend szerint sem erkölcsösnek, sem jó ízlésűnek, sem demokratának nem nevezhető.” Orbán Viktorról beszél Herényi…

https://magyaridok.hu/paca/a-siraso-lemondta-3754934/

KORREKT MÓDON JÁRT EL A PÁRIZSI MAGYAR INTÉZET

Apáti Bence Magyar Idők

Olvasom a Párizsi Magyar Intézetről szóló címeket. Mutatok egy tipikusat: „Még a magyar viszonyokhoz képest is hátborzongató történet jelent meg az Indexen egy Spiró-színdarab letiltásáról.”

Ez utóbbi Soros úr blogjáról, a 444-ről van. Az ellenzéki újságírás fekete pulcsis, kapucnis, kődobáló, antifa huligánjai – a perek elkerülése végett jelzem, hogy ez egy hasonlat volt – ilyen visszafogottan indítják szigorúan a tényekre támaszkodó, az oknyomozó újságírás legszebb korszakát idéző cikküket.

A kultúrharc sűrűjében széles parasztlengőkkel és övön aluli ütésekkel csapkodó balliberális kollégáktól természetesen nem meglepő ez a fajta harcmodor. Építő jellegű kritikák és előremutató, konstruktív viták helyett pontosan így álltak bele például Békés Márton kollégánkba – no és az úgynevezett kultúrharcba is –, akiről azt terjesztették, hogy szinte biztosan Esterházy- és Spiró-könyvekkel szokott alágyújtani az agyonpirospaprikázott pacalpörköltet tartalmazó bográcsa alá, miközben elégedett arccal olvasgatja Orbán gratuláló üzenetét.

Pardon, levelét, hisz a körúton kívül nincsen se internet, se térerő.

https://magyaridok.hu/velemeny/korrekt-modon-jart-el-a-parizsi-magyar-intezet-3752384/

LENYOMNÁK AZ EURÓPAI EMBEREK TORKÁN A MIGRÁCIÓT

ECHO TV

A Soros-terv 2.0 abból indul ki, hogy a migráció Európának jó, ösztönözni és támogatni kell azt, nem pedig megakadályozni. Ez a veszélyes paktum 2017 novemberében született és brüsszeli bürokraták, az európai elit néhány tagja jegyzi. Magyar részről Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc kollégája és a Krekó Péter-féle Political Capital neve politikai elemző és tanácsadó neve szerepel az anyagban – hívta fel rá a figyelmet G. Fodor Gábor az ECHO TV Jó reggelt című műsorának keddi adásában. A Századvég Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a bevándorláspárti erők az EP-választásokig kész helyzetet akarnak teremteni a migráció kapcsán, az európai emberek feje fölött kívánnak dönteni, éppen ezért a következő hónapokban kemény, kiélezett küzdelem várható fenyegetésekkel, zsarolásokkal, jogállami vitákkal, a nyugati sajtó támadásaival és Soros György manipulációs kísérleteivel.

https://magyaridok.hu/belfold/lenyomnak-az-europai-emberek-torkan-a-migraciot-3756887/

Az ellenzék is az Alkotmánybírósághoz fordul a fideszes médiabirodalom miatt

Miután a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette azt az ügyletet, amellyel a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány megkapta az Echo TV, a Magyar Idők és az Origo kiadóját, illetve az Opus Presst, a független Szél Bernadett és Szabó Szabolcs az Alkotmánybírósághoz fordul az ügyben.

https://index.hu/kultur/media/2018/12/11/szel_bernadett_es_szabo_szabolcs_az_alkotmanybirosaghoz_fordul_a_fideszes_mediabirodalom_miatt/

A BMW-gyár milliárdjaiból is a kormány oligarchái szedhetik meg magukat

Állami és önkormányzati támogatásokkal kitömött, tetemes veszteségeket álcázó városi cégek fedik el a valóságot Debrecenben: még a BMW beruházásának is a vagyon újraosztása az egyik legfőbb értelme.

Újabb ajándékkal kedveskedik a német autóiparnak az Orbán-kormány. Nemcsak a kimerülésig tartó túlóráztatásról nyújtott be törvényjavaslatot Kósa Lajos fideszes képviselő, hanem arról is előterjesztés készült, hogy a kiemelt beruházások felett gyakorlatilag minden kontroll megszűnjék. Ez utóbbi könnyítés az összes fontos fejlesztésre kiterjed, de vélhetően a BMW lesz az egyik első haszonélvezője. Az autógyártó már az előtt elkezdheti debreceni építkezését, hogy a hatóságok jogilag is kialakítanák az új telket a felvásárolt területekből. Így már javában állhat az épület, mire bárki érvényesíteni tudná esetleges ellenérveit.

https://hvg.hu/gazdasag/201849__debreceni_csoda__bmwgyar_es_konyveles__rulettasztalnal__tenyek_abuzamezokrol

A megölt és bebörtönzött újságírók lettek az év emberei a Time-nál

A finalisták között a Donald Trump ügyvédjét szexuális erőszakkal vádoló nő is szerepelt még.

A neves Time magazin minden évben külön címlapot szentel annak az embernek vagy embereknek, akik az adott évben valamilyen kiemelkedő dolgot tettek. Az idei lapot a megölt és/vagy bebörtönzött újságírók, köztük a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi emlékére készítették

https://hvg.hu/vilag/20181211_A_brutalis_kegyetlenseggel_meggyilkolt_szaudi_ujsagiro_lett_az_ev_egyik_embere_a_Timenal

Ki gondolta volna, hogy egy WC-papír-reklám mutat rá a gender szakos kutatások fontosságára?

Bár már ősszel kijött, mi csak most vettük észre, hogy magyar reklám is felvállalja a társadalmi üzenetközvetítést. A Zewa kezdeményezéséről van szó, a reklámban pedig az egyik jól bevált módszerrel, gyerekszereplőkkel próbál meg rávilágítani az otthoni munkamegosztás egyenlőtlenségének a problémájára, illetve arra, hogy miért fontos, hogy milyen mintát közvetítünk a gyerekeink felé.

https://hvg.hu/elet/20181211_Ki_gondolta_volna_hogy_egy_WCpapir_reklam_mutat_ra_a_gender_szakos_kutatasok_fontossagara

A szakszervezetek általános sztrájkot szerveznek a rabszolgatörvény elfogadása esetén

. Az ünnepek közeledte okán az akciót legkorábban januárra tervezik, azonban akkor nem csupán félpályás útlezárásokra készülnek, hanem egész pályás útlezárásokkal komplett ipari parkok működését szeretnék megbénítani

A szakszervezetek péntek óta az ország több pontján tartottak figyelemfelkeltő jelleggel félpályás forgalomlassító útlezárást a rabszolgatörvény miatt különböző multinacionális cégek telephelyei közelében.

https://merce.hu/2018/12/11/a-szakszervezetek-altalanos-sztrajkot-szerveznek-a-rabszolgatorveny-elfogadasa-eseten/

Feljelentést tett és kártérítésért perel a pedofil vádak miatt Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt

Szeptemberben robbant a botrány: egy 13 éves kislány azt állította, még csak 11 éves volt, amikor két sztársportoló megerőszakolta. A rendőrség azóta nyomoz és hallgat az ügyben. A sportolók türelme elfogyott.

Gatter László és Hegedűs László azt kérik a bíróságtól, rendeljen el nyomozást annak kiderítésére, hogy

ki szivárogtatta ki a két sportoló ellen tett feljelentést, amiben egy 13 éves kislányt azt állította, a két egykori sztárvízilabdázó megerőszakolta őt.

https://zoom.hu/hir/2018/12/11/feljelentest-tett-es-karteritesert-perel-a-pedofil-vadak-miatt-kosz-zoltan-es-petovary-zsolt

A magyar fiatalok kétharmadának nem tetszik a hazai rendszer

A 16-29 évesek szerint a pártok korruptak és nem mondanak igazat. Úgy vélik, a korosztályuk ezért is tartja magát távol a politikától. Meg azért, mert az ő gondjaikkal nem foglalkoznak és mert amúgy sem változik semmi, akkor meg minek. Három ország fiataljait vizsgálta a Political Capital és a National Democratic Institute.

https://zoom.hu/hir/2018/12/11/a-magyar-fiatalok-ketharmadanak-nem-tetszik-a-hazai-rendszer/

Ha ilyen jól halad a nemzeti konzultáció, 10 milliónál is több válasz lesz

A kormányzati hirdetések mellett már telefonos kampánnyal is igyekeznek rávenni a fideszes politikusok az embereket arra, hogy töltsék ki a jelenleg futó, családügyi nemzeti konzultáció kérdéssorát és küldjék vissza válaszaikat, pedig semmi ok az aggodalomra, hiszen

népszerű a konzultáció: egy hónap alatt négyszer annyian válaszoltak rá, mint a legutóbbi, Soros-tervesre.

Már, ha hihetünk a számoknak, mivel azokat az eddigi tapasztalatok szerint érdemes fenntartásokkal kezelni.

Sikeresebb, mint a legsikeresebb

Már 773 ezren vettek részt a családok védelméről szóló nemzeti konzultációban – jelentette be Dömötör Csaba, a Rogán-minisztérium államtitkára december 5-én, éppen egy hónappal azután, hogy november 5-én Novák Katalin, az emberügyi minisztérium államtitkára bejelentette a nemzeti konzultáció startját. Vagyis éppen egy hónap (31 nap, vagyis 744 óra vagyis 44640 perc) alatt érkezett 773 ezer válasz. Tehát,

egy hónapon át, éjjel-nappalfolyamatosan percenként 17,3 választ küldtek vissza a nemzeti konzultációban.

 

https://zoom.hu/hir/2018/12/11/ha-ilyen-jol-halad-a-nemzeti-konzultacio-10-millional-is-tobb-valasz-lesz/

 

Vadai megkérdezte Kövért, tényleg faszozott?

Ha igen, milyen büntetést szab ki magára az Országgyűlés méltóságának megsértése miatt?

Vadai Ágnes levelében felidézte, Kövér László a hétfői ülésnapon többször sem tartotta tiszteletben az ellenzéki képviselőket. Az ő kritikáját „óbégatásnak” titulálta, máskor gúnyosan azt mondta,

az ülés alatt orvosi ügyelet áll rendelkezésre, aki rosszul érzi magát, odafáradhat.

Vadai ezért tisztázó jelleggel három kérdésére vár írásbeli választ  Kövér Lászlótól:

1. Tényleg azt mondta az ülésen, hogy “hogy hívják ezt a f….t, aki itt üvöltözik?

2. Ön esetleg igénybe vette az ellenzék figyelmébe ajánlott orvosi ügyelet szolgáltatását? Ha nem, akkor nem kellett volna?

3. Milyen büntetést szab ki magára az Országgyűlés méltóságának megsértése miatt?

 

https://24.hu/kozelet/2018/12/11/vadai-megkerdezte-kovert-tenyleg-fszozott

Megszereztük, feldolgoztuk és nyilvánosságra hozzuk a határon túli fociakadémiák támogatásáról szóló szerződéseket

Magyarországon olyan ütemben nőnek ki a földből az újabbnál újabb stadionok, hogy a focirajongók is alig tudják követni, milyen új létesítménynek kellene örülniük éppen. A magyar kormány nemcsak a profi futballisták, de az utánpótlás irányába is rengeteg közpénzt irányított, csak a leghíresebb, a felcsúti fociakadémiára több mint húszmiliárd forintot költött – TAO-támogatások formájában – az elmúlt években. A nemzeti futballmánia nem állt meg a határoknál, néhány éve a szomszédos országok magyarlakta területein is építkezések kezdődtek. Azóta különböző állami szervezeteken keresztül sok milliárd forintnyi közpénzt költöttünk határon túli futballakadémiákra. Arról eddig keveset lehetett tudni, hogy a külhoni magyar sportklubok pontosan mire kapták ezt a pénzt, mi viszont megszereztük és most nyilvánosságra is hozzuk az erre vonatkozó szerződéseket. Cikksorozatunk első részében a Szlovákiában, Romániában, és Szerbiában működő magyar fociakadémiák eddig összesen 16 milliárd forintnyi magyar állami támogatásáról lesz szó.

https://atlatszo.hu/2018/12/11/megszereztuk-feldolgoztuk-es-nyilvanossagra-hozzuk-a-hataron-tuli-fociakademiak-tamogatasarol-szolo-szerzodeseket/

Magyargyűlölő, pogromot szervező párt tagja volt Soros romániai embere

ORIGO

Egy kolozsvári hetilap tényfeltáró riportjából kiderült, hogy Soros György legfőbb romániai szövetségese, Dacian Cioloș volt kormányfő, a Románia Együtt Mozgalom (RO+) megalapítója, a 90-es években a magyarellenességéről hírhedtté vált szélsőjobboldali kolozsvári polgármester, Gheorghe Funar pártjának, illetve a halálos áldozatokkal járó marosvásárhelyi magyarellenes pogromot (Fekete Március) szervező Vatra Românească (Román Tűzhely) nevű neofasiszta szervezetnek a tagja volt. A politikus jelenleg Emmanuel Macron és Guy Verhofstadt európai szövetségese.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20181210-magyarellenes-pogromot-szervezo-part-tagja-volt-soros-romaniai-embere.html

Soros György fia személyesen felügyelte a migránspárti erőket

ORIGO

Soros György fia személyesen felügyelhette Marrakeshben, amikor hetven város vezetői kiálltak a migráció legalizálása mellett - írta a Tűzfalcsoport.blogstar.hu. Mint arról korábban beszámoltunk, az amerikai tőzsdespekuláns óriási szerepet játszott az ENSZ migrációs paktumának a megalkotásában és elfogadásában. A magyar kormány a kezdetektől ellenezte a csomagot.  

http://www.origo.hu/nagyvilag/20181211-soros-fia-migransparti-erok-felugyelete.html

Nagy Ervin

A mi ellenzékünk

Sokan, sokféleképpen magyarázzák és igyekszenek belpolitikai célokra felhasználni az Orbán-kormány vitáit az unió egyes testületeivel

Magyar Hírlap

Leginkább az úgynevezett ellenzék és persze azok a civilek, akik már többet politizálnak, mint amennyi társadalmi tevékenységet végeznek. És persze ne feledkezzünk meg a balliberális média hathatós aknamunkájáról, amely már régóta az ellenzéki politikusok előtt jár a „politikacsinálás” tartalmi részében. Végül pedig – ez már tényleg új fejlemény – a Jobbik is, amely – legalábbis papíron – még mindig nemzeti pártként hirdeti önmagát, beállt az Európai Unióban sivalkodó, huhogó és a hazafelé dühös arccal mutogatók közé.

Pedig a vita a pluralizmus lényege, ezáltal a demokratikus elvárások egyik legfontosabb tényezője. Így teljesen helyénvaló az, hogy ha Fidesz–KDNP nyerte a választásokat, azaz bírja a társadalom többségének támogatását, továbbá folyamatosan kikéri az állampolgárok véleményét egy-egy témában (nemzeti konzultáció), akkor igenis joga van ahhoz, hogy az unióban vitázzon. Sőt! Nem csupán joga van hozzá, hogy a magyar állampolgárok véleményét artikulálja és védelmezze (még akkor is, ha az éppen ellentétes az unió egyes szereplőinek érdekeivel), hanem egyenesen kötelessége. Ez minden tagállam célja, erre törekszik Európában mindenki. A nép által, a nép érdekében és a saját értékrendszere szerint.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/135840/A_mi_ellenzekunk

 

Nem zavarja az ellenzéket a jobbikos zsidózás

Toleráns együttműködés

Magyar Hírlap

December 31-i hatállyal visszaadja parlamenti mandátu­mát a jobbikos Szávay István. Közölte: a Munka törvényköny­ve módosításáról szóló mai szavazáson még részt vesz.

A po­litikus több mint egy hete jelentette be lemondását, miután nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen egy zsidó nő bántalmazásával dicsekedett. Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes tegnap a Hír TV-nek azt mondta: bár elutasítja Szávay hangnemét, a közös ellenzéki alkotmánybírósági beadványhoz szükségük van a Jobbik aláírásaira is, és az együttműködés nincs ellentmondásban azzal, hogy Szávayt a Jobbik nem zárta ki soraiból. A szocia­listáktól nem kaptunk választ arra a kérdésünkre, nem tartják-e ellentmondásosnak, hogy míg pártjuk zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben, és korábban számtalanszor kizárták ezt, épp most, a párt legújabb antiszemita botránya után mégis együttműködnek a Jobbikkal. Az MSZP-vel való együttműködésről a Jobbikot is kérdeztük, de erre sem válaszoltak.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/135850/Nem_zavarja_az_ellenzeket_a_jobbikos_zsidozas

 

Macron ígért, Brüsszel már aggódik

Szorosan figyelemmel fogja követni az Európai Bizottság a sárgamellényes tüntetők lecsillapítása céljából Franciaországban bejelentett új intézkedések költségvetési vonzatait - mondta Pierre Moscovici uniós gazdasági és pénzügyi biztos.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/macron-minimalber-francia-biztos-brusszel-eu.674903.html

 

Az EP megszavazta a humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést

Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.

A határozatról november közepén már szavaztak az EP plenáris ülésén, akkor nem kapott abszolút többséget a javaslat. A jelentéstevő azonban technikai hibákra hivatkozva új voksolást kért. A parlament házbizottságaként működő Elnökök Értekezlete másnap úgy döntött, hogy visszaküldi a témát az illetékes bizottságnak, amely ismét szavazásra bocsátotta az elképzelést. Fideszes néppárti EP-képviselők szerint ez az eljárás jogellenes.

A keddi szavazáson 429 támogató, 194 elutasító és 41 tartózkodás mellett elfogadott határozatban az EP-képviselők felszólítják az Európai Bizottságot, hogy áprilisig tegyen javaslatot a védelmet kérők legális beutazási lehetőségeit megteremtő közösségi jogi keret kialakítására. Olyan humanitárius célú vízumot hozna létre, amely lehetővé tenné a menedékkérelem benyújtását az EU-tagállamok unión kívüli külképviseletein, ha belépésük egyedüli célja a menekültstátusz kérése. A vízummal az úti dokumentumot kiállító tagállam területére lehetne belépni, kizárólag a menedékkérelmük benyújtása céljából.

http://mandiner.hu/cikk/20181211_az_ep_megszavazta_a_humanitarius_vizum_bevezeteset_kezdemenyezo_jelentest

 

Magyar Levente a FAZ-nak: Abszurd vádakkal támadják Magyarországot

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Frankfurter Allegmeine Zeitung című konzervatív német lapnak nyilatkozott.

Abszurd vádakkal támadják Magyarországot – hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Frankfurter Allegmeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap keddi számában.

A lap újságírója, Christian Geinitz az államtitkárral folytatott beszélgetése alapján készített írásában kiemelte: Magyarország úgy érzi, igazságtalanul kirekesztik politikailag Európában.

Abszurd vádaskodás

A jogállamiság és a demokrácia hiányáról szóló vádaskodás abszurd, és a külföldi befektetők élénk érdeklődése azt mutatja, hogy Magyarország valójában szilárd, nyitott és megbízható ország – mondta a FAZ-nak Magyar Levente. Aláhúzta: az üzletemberek számára a politikai stabilitás, a kiszámíthatóság és a versenyképesség fontos, és ezek a feltételek már régen nem voltak annyira jók Magyarországon, mint most, amit nagyra értékel az ipar Németországban, Magyarország legfontosabb gazdasági partnerénél.

http://mandiner.hu/cikk/20181211_magyar_levente_a_faz_ban_abszurd_vadakkal_tamadjak_magyarorszagot

 

Rámutattak, hogy a város megbélyegzi a szegényeket, erre azt kapták az arcukba, hogy Sargentini

Május 5-én avatták fel Miskolcon a 13 milliárd forintba kerülő új diósgyőri stadiont. Az avatóünnepségen a helyi csapat a Mezőkövesd ellen játszott, tele volt a lelátó politikusokkal, és minden jegy elkelt.

Ott ahol a stadion parkolója van, négy évvel ezelőtt még lakóházak álltak. Ott húzódott a miskolci Számozott utcáknak nevezett szegénytelep széle.

A telep egy része ma is áll, a másik felét munkagépek tüntették el, hogy helyet csináljanak az új stadionnak. Sok családnak ezért mennie kellett. A telep felének a ledózerolása előtt, 2014 tavaszán a miskolci önkormányzat új helyi lakásrendeletet alkotott. Ez kimondta, hogy akik önként elhagyják a várostól szociális alapon bérelt kis lakásaikat, pénzt kapnak az újrakezdéshez. Épp csak vállalniuk kell, hogy a városon kívülre költöznek és nem térnek vissza egy ideig Miskolcra. Ez a rendelet elsősorban a nyomortelepek lakóinak szólt. Más terve az önkormányzatnak nem volt arra nézve, mihez is akar kezdeni a létminimum környékén élő emberekkel.

A perben alperesként megjelenő városvezetés (miskolci önkormányzat és polgármesteri hivatal), illetve a miskolci rendészet lényegében mindenben vitatták a jogvédő szervezetek állításait, sőt szerintük a civil szervezetek el sem indíthatták volna az eljárást, mert azt csak konkrét, sérelmet elszenvedett személy megbízásából lehet. Vagy ha ilyen nincs, akkor egy nagyobb embercsoport jogainak védelmében, olyan jogsérelem fennállása esetén, amely az egyes emberek személyiségének egy lényeges vonását érinti hátrányosan.

A város ügyvédei szerint azonban a nemzetiségi hovatartozás, azaz például a roma származás nem a személyiség lényegi vonása.

 

https://444.hu/2018/12/11/ramutattak-hogy-a-varos-megbelyegzi-a-szegenyeket-erre-azt-kaptak-az-arcukba-hogy-sargentini

 

 

Lövöldözés volt Strasbourg belvárosában, legalább két ember meghalt, több sérült is van

Több ember megsérült a franciaországi Strasbourgban, miután este 8 óra előtt kevéssel lövések dördültek a belvárosban, nem messze a városban tartott karácsonyi vásártól.

 A rendőrség azt közölte, hogy az elkövetőt egyelőre nem sikerült elfogni, de azonosítani már igen. A belügyminiszter Christophe Castaner azt nyilatkozta, hogy az elkövető ismert volt a hatóságok előtt, és már körözés alatt állt. A 29 éves férfiről annyit árultak el, hogy Strasbourgban született. 

https://444.hu/2018/12/11/lovoldozes-volt-strasbourg-belvarosaban-egy-ember-meghalt-tobb-serult-is-van

A keresztény értékeket kutatja a fiatalok körében 12 millióért a K

DNP

A KDNP-frakció közvélemény kutatásra irányuló szerződést kötött a Nézőpont Intézet Zrt.-vel - derül ki a parlament honlapján elérhető nyilvános szerződéslistából. A november 16-án aláírt szerződést a frakció részéről Harrach Péter szignózta, a feladatért pedig 12,7 millió forintot fognak kifizetni.

A közvélemény kutatás fókuszában a 18-35 év közötti fiatalok lesznek, a frakció pedig szeretné felmérni, hogy az egyes keresztény alapértékeknek milyen a megítélése a körükben - derül ki az Országgyűlés sajtóirodája megkeresésünkre adott válaszából.

https://mfor.hu/cikkek/makro/kereszteny-alapertekek-megiteleserol-kerdezi-a-fiatalokat-a-kdnp.html

Manfred Weber: Az egész ország ellen szavaztam, nem Orbán Viktor ellen

Az Európai Néppárt frakcióvezetője sajnálja, hogy politikai támadásokra használják a jogállamisági vizsgálatot Magyarország ellen. A hetes cikkes eljárás az egész országról szól, nem Orbán Viktorról vagy a Fideszről, mondta. Később hozzátette, hogy a lehető legnagyobb tisztelettel viseltet Magyarország iránt.

Most, hogy megszületett a CEU döntése arról, hogy Bécsbe költözteti az USA-ban akkreditált programjait, tervez-e tenni valamit az Európai Néppárt (EPP) a Fidesszel szemben? – kérdezte az Európai Néppárt frakcióvezetőjétől, Manfred Webertől az Euronews kedden. Hiszen korábban többször hangoztatta Manfred Weber, hogy két kérdésben nem hajlandók kompromisszumra: az oktatás-kutatás szabadságának és a civil szervezetek működési szabadságának a kérdésében.

Manfred Weber azt felelte, hogy már segített elindítani a jogállamisági vizsgálatot, amikor a hetes cikkes eljárást jóváhagyta az Európai Parlamentben. Kiemelte, hogy azon a szavazáson az egész ország ellen szavazott, nem Orbán Viktor vagy a Fidesz ellen.

https://index.hu/kulfold/ep/2018/12/11/manfred_weber_az_egesz_orszag_ellen_szavaztam_nem_orban_viktor_ellen/

Megtalálták Putyin igazolványát a Stasinál

A Bild újságírói megtalálták Vlagyimir Putyin személyi igazolványát az egykori kelet-német titkosszolgálat, a Stasi drezdai archívumában. 

A korábban a KGB ügynökeként szolgáló Putyin a 80-as években Drezdában is teljesített küldetést, a kártya pedig - amit 1989-ben pecsételtek le, és amit Putyin maga is szignált  - az archívum szakértői szerint azt jelzi, hogy a későbbi orosz elnöknek KGB-ügynökként akadálytalan bejárása volt a Stasi drezdai irodájába.

https://444.hu/2018/12/11/megtalaltak-putyin-igazolvanyat-a-stasinal

Nem hitelesítették Hadházy népszavazási kérdéseit

A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén nem hitelesítette a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által benyújtott, a kormány kommunikációs tevékenységére, annak népszerűsítésére és a hirdetések tartalmára vonatkozó népszavazási kérdéseket.

https://24.hu/kozelet/2018/12/11/hadhazy-akos-nepszavazas-nemzeti-valasztasi-bizottsag/

Színt vallottak a magyar vállalkozók: a bürokráciától fuldokolnak legtöbben

pénzcentrum

Magyarországon a legtöbben azért kezdenek egyéni vállalkozásba, mert megvannak hozzá a "megfelelő lehetőségeik" - derült ki az Eursotat legfrissebb, egyéni vállalkozókról szóló kiadványából. A statisztikák ezen felül rávilágítottak arra is, hogy a hazai egyéni vállalkozóknak a magas adminisztratív terhek jelentik a legnagyobb nehézséget.

https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/szint-vallottak-a-magyar-vallalkozok-a-burokraciatol-fuldokolnak-legtobben.1072881.html

 Kórház-konszolidáció a beígért pénz feléből, és még a vezetők bére is bánhatja

Nem számíthatnak a kórházak teljes adósságrendezésre, az eladósodott intézmények vezetőit viszont akár bércsökkentéssel is sújthatják – értesült a Népszava kormányzati forrásokból.

Idén nem siette el a kormány a kórházak tartozásainak a rendezését, csak alig másfél hete jelentette be Kásler Miklós humán miniszter, hogy egy kormánydöntés értelmében 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat. Ám hiába sóhajtottak fel a hitelezők, mert még most sem tudják maradéktalanul kiegyenlíteni a számláikat az intézmények. A kormány által jóváhagyott jogszabály-javaslat szerint a beígért 55 milliárdos konszolidációs összegnek csak alig több mint felét szánja a kormányzat a tartozások kifizetésére. (Az 55 milliárd fedezte volna az összes tartozást.) Így a 30, 60, 90 napon túli számláknak csak bizonyos részét utalhatják hitelezőiknek. Az összeg további részét, mintegy 24 milliárd forintot azok között osztanák szét, akik tavaly óta bizonyíthatóan tettek az eladósodás elkerüléséért, és ügyelnek arra, hogy jó minőségben gyógyítsanak. (Ez utóbbi azért is érdekes, mert nincs valódi minőségmérés a hazai egészségügyben, a kórházi fertőzésekről, és az ellátás egyéb paramétereiről sincs valid adat.)

https://nepszava.hu/3018095_korhaz-konszolidacio-a-beigert-penz-felebol-es-meg-a-vezetok-bere-is-banhatja