2018, április 7 - 08:03 Sajtószemle

Úgy tűnik, hogy a diákok a kormányváltásra szavaznak - zseniális klip

https://zsurpubi.hu/cikk/4640-ugy-tunik-hogy-a-diakok-a-kormanyvaltasra-szavaznak---zsenialis-klip/

A Tények és a Mokka műsorvezetői a Fidesz mellett kampányolnak új videójukban

Többek között Marsi Anikó, Gönczi Gábor és Andor Éva is elmondta, mit vár a vasárnapi választástól.

 

A Tények Facebook-oldalán tettek közzé egy kisfilmet péntek délután, amelyben a Tények és a Mokka műsorvezetői mondják el, mit várnak a vasárnapi válsztástól.

Van, akinek a kulturális értékek, másnak a családi értékek a legfontosabbak, és olyan is akad, aki szeretne továbbra is egy biztonságos, szabad hazában élni - elmondták, miért szavaznak Orbán Viktorra.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/tv2-tenyek-mokka-kampany-musorvezeto-fidesz/

Itt az RTL válasza a TV2 híradósainak

 

Az RTL Klub esti híradója végén a két műsorvezető a vasárnapi választásról beszélgetett. Nem mondták ki, de tudatos szerkesztői döntésnek tűnt, hogy ezzel a TV2 sztárjainak ma délutáni Facebook-os videójára reagálnak.

https://index.hu/kultur/media/2018/04/06/itt_az_rtl_elegans_valasza_a_tv2_hiradosainak/

Kövér: Kívánok a következő 28 évben is sok ilyen "korrupt" kormányt

 

Ha vasárnap rosszul döntünk, Magyarország feloldódik "a globalista szennyáradatban" - ezt fejtegette Kövér László házelnök a pestisracok.hu portálon pénteken megjelent interjújában.

Kövér azt is mondta, hogy "egy világhatalmi játszma háborús terepe vagyunk, aminek a lényege, hogy a gigantikusra nőtt tőkekoncentrációk útjából el kell takarítani a nemzetállamokat. Ebben a háborúban az ellenzék soraiban vannak olyan politikai vezetők, akik elárulták a saját népüket, tehát nem a saját választóikat képviselik, hanem azokat, akiktől a zsoldot kapják."

A házelnök azt mondta, az ellenzéket ismerve teljességgel elképzelhetőnek tartja, hogy csalással próbálkoznak majd a választáson, de szerinte 2002 óta a fideszesek is láttak már egyet-mást és résen lesznek országszerte.

Kövér arról is beszélt, hogy a kampány attól mérhetetlenül színvonaltalan, nincs benne egyetlen releváns állítás, amivel vitatkozhatnának, de

a Fidesz-KDNP-nek ott a programja, amelyet 1998-ban kezdett megvalósítani, s amit 2010 után folytatott, ott van két kormányzati ciklus teljesítménye, páratlan eredménylistája.

 

http://hvg.hu/itthon/20180406_Kover_Kivanok_tehat_a_kovetkezo_28_evben_is_sok_ilyen_korrupt_kormanyt

 

A Kúria elmeszelte a kormány gyűlöletplakátjait!

Az LMP beadványa nyomán a Kúria mai döntésében eltiltotta a kormányt a Stop feliratú gyűlöletplakátok közzétételétől, mert a kormány képviselői nem tudták indokolni, hogy a plakát milyen közfunkciót teljesítene be, továbbá azért, mert a plakátkampány a Fidesz választási üzenetét segítette.

“A Kúria megállapítja, Magyarország Kormánya megsértette a pártok közötti esélyegyenlőséget azzal, hogy a 2018. március 26. napjától közzétett figyelemfelhívó kampányának STOP feliratú, tömött sorokban menetelő migránsokat/menedékkérőket ábrázoló plakátjaival a FIDESZ-MPSZ és KDNP jelölőszervezetek választási kampányát erősíti. A Kúria Magyarország Kormányát a további jogsértéstől eltiltja. A felülvizsgálati eljárás illetékét az állam viseli. A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye” – került ki nem sokkal ezelőtt a Kúria honlapjára.

A Kúria többek között az alábbival igazolta döntését:

https://merce.hu/2018/04/06/a-kuria-elmeszelte-a-kormany-gyuloletplakatjait/

„Mindenható kormány” – a Metallica durván beavatkozott a magyar választási kampányba

Az amerikai George Soros hazájából származó metálbanda durván beleavatkozott a magyar választási kampányba tegnap este az Arénában! A Metallica koncertjének derekán a basszusgitáros Robert Trujillo és a szólógitáros Kirk Hammett duóban produkálták magukat, ráadásul magyarul, több tízezer ember előtt. Trujillo énekelt, többek között ilyeneket

Én gonoszabb leszek, mint az ördög.
Ha eszembe jut, bepörgök,
Mint a kerék, meg a kormány,
Meg a mindenható kormány.

És ez még nem minden! A Metallica a koncerten túl is beavatkozott a magyar választásokba: az együttes több mint négymillió forintot adományozott a Gyermekétkeztetési Alapítványnak. A beavatkozásról fotó is készült:

http://valasz.hu/itthon/mindenhato-kormany-durvan-beavatkozott-a-magyar-valasztasokba-a-metallica-128058

Körbetelefonáltam, és mindenki le volt döbbenve

Ahogy arról mi is beszámoltunk, papok, tanárok és a „proli réteg” nevei is szerepelnek azon a listán, amit a Fidesz készített valószínűleg még 2014-ben azért, hogy beszervezzék őket a kampányba (a párt azóta sem cáfolta a lista létét és valódiságát). A Hír tévé közzé is tette a listákat, amiken a Sopronban és környékén élőket listázta a Fidesz, annak alapján, ki mennyire lojális a párthoz, milyen kapcsolati rendszere van, és milyen haszonnal jár a beszervezése. Azt írták, a táblázatban ott vannak a személyes adatok és elérhetőségek is.

 

Sopronba utaztunk, szerettük volna egyrészt a Fidesztől megtudni, hogy mikor készült a lista, hogy végül használták-e valamire, hogy szerda óta jelezte-e feléjük valaki a listáról, hogy nem feltétlenül örül a dolognak. Illetve megpróbáltunk minél több embert megtalálni a listáról, hogy megkérdezzük: tudtak-e erről, mit szólnak hozzá, főleg a személyes megjegyzésekhez, és hogy volt-e  valamilyen kapcsolatfelvétel.

https://index.hu/belfold/2018/04/06/nem_orulnek_a_soproniak_hogy_listazta_oket_a_fidesz/

Orbán Viktor: Aki meg akarja őrizni Magyarországot magyar országnak, mindkét szavazatát adja a Fideszre!

Két jövő közül kell választani, mondta a kormányfő a kampányzárón+GALÉRIA +VIDEÓ

MH/MTI – 2018.04.06. 18:14 

Sorsdöntő választás következik. Egy hazánk van, nincs másik. El akarják venni az országunkat. A migránsokat nekünk kell eltartani. Két jövő közül kell választani: az egyiket Soros jelöltjei kínálják, a másikat a Fidesz és a KDNP jelöltjei képviselik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Székesfehérváron, a Városház téren, a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén.

http://magyarhirlap.hu/cikk/114995/Orban_Viktor_Aki_meg_akarja_orizni_Magyarorszagot_magyar_orszagnak_mindket_szavazatat_adja_a_Fideszre

LMP-DK visszalépésről döntöttek Pest megyében

 

Az LMP-s Kiss Csaba a Facebook-oldalán jelentette be, hogy visszalép a Pest megyei 5-ös számú választókerületben, Dunakeszin a DK-s Rónai Sándor javára. 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/06/lmp_dk_visszalepes_pest_megye/

Újabb 6 körzetben lépett vissza a Momentum

https://merce.hu/2018/04/06/ujabb-6-korzetben-lepett-vissza-a-momentum/

Egy LMP-s, és egy DK-s lépett vissza Pest megyében

https://merce.hu/2018/04/06/ujabb-lmp-s-lepett-vissza-pest-megyeben/

Érvénytelen levélszavazatokat nyilvánított érvényesnek az NVI?

A Mérce birtokába jutott a Nemzeti Választási Iroda munkatársai által aláírt jegyzőkönyv, amely szerint olyan levélszavazatokat is érvényesnek nyilvánítottak, ahol a külső borítékon a felbontás ellenőrzésére szolgáló biztonsági csík elszíneződött, tehát vélhetően korábban felbontották őket. Információink szerint az MSZP megfigyelője kifogással élt az ügyben, mert a felbontott szavazási levélcsomag szerinte érvénytelen .

https://merce.hu/2018/04/06/ervenytelen-levelszavazatokat-nyilvanitott-ervenyesnek-az-nvi/

„Rádöbbentem, hogy migráns vagyok” – arab orvosok, akik csalódtak a Fideszben

A szigetvári kórház két orvosával beszélgettünk. A kormány retorikája szerint meg kell védeni tőlük a magyarokat, noha ők gyógyítják őket.

https://24.hu/belfold/2018/04/06/migransok-orvos-gyuloletkampany-fidesz/

Durván belemenős interjút adott Orbán egy álhíreket terjesztő oldalnak

ma egy olyan Orbán-interjúval jelent meg, ami felér egy rendes fizetett hirdetéssel. Mindezt úgy, hogy a napilap címlapján a bármilyen újságírói függetlenséget fittyet hányva reklámozzák, hogy az olvasóik vasárnap szavazzanak a Fideszre.

Az egyik legsűrűbb kampánynap, ebéd útközben a Fülemüle vendéglőben, közel Villányhoz. Amikor belép, elmosolyodnak, felállnak az asztaloktól, üdvözlik, biztatják, közös fotót kérnek. Medvehagymás gombalevest és pörköltet rendel galuskával. Közben beszélgetünk.

 

http://comment.blog.hu/2018/04/06/durvan_belemenos_interjut_adott_orban_egy_alhireket_terjeszto_oldalnak

Az egri kórház főigazgatója iránymutatást adott a kollégáinak, hogy kire is kellene szavazni

Dr. Vácity József az egri Markhot Ferenc Kórház főigazgatója levelet írt az általa vezetett intézmény dolgozóink, melyben kifejti, hogy

Vezetőként fontosnak tartom, hogy mindenkit arra kérjek, hogy 2018. április 08-án éljen állampolgári lehetőségével és szavazzon a parlamenti választáson.

A lényeg viszont csak ezután jön, hiszen mint írja:

Én Nyitrai Zsoltot és a FIDESZ-KDNP szövetségét támogatom. 

Ezek után pedig részletezi, miért a jobboldalra teszi a voksát.

https://24.hu/belfold/2018/04/06/az-egri-korhaz-foigazgatoja-iranymutatast-adott-a-kollegainak-hogy-kire-is-kellene-szavazni/

Szatmáryéknak elintézték: az MKB pénztára rátenyerelhet pár milliárd forintnyi vagyonra

Az MKB két pénztárától havonta 2,5 millió forintos „láthatatlan juttatást” kapó Szatmáry Kristóf fideszes képviselő elnökölte MKB-pénztár a napokban hozzájuthat közel 3 milliárd forintnyi vagyonhoz egy másik társaságtól. Ebben pedig a Matolcsy György vezette jegybank által kijelölt felügyeleti biztosok segédkeznek.

https://24.hu/belfold/2018/04/06/szatmaryeknak-elinteztek-az-mkb-penztara-ratenyerelhet-par-milliard-forintnyi-vagyonra/

Három nagy trükk, amivel a Fidesz kétmillió emberből kétharmadot csinál

2018. 04. 06. 15:48

A mostani választás nem teljesen olyan, mint a korábbiak voltak. A kormánypárt ugyanis sok szempontból hatalmas előnnyel indul, miután 2012-ben újraírta a választási törvényt. Összeszedtük a három nagy trükköt, amivel a Fidesz eléri, hogy sokkal könnyebben szerezhessen kétharmadot, mint az ellenzék többséget.

https://24.hu/belfold/2018/04/06/harom-nagy-trukk-amivel-a-fidesz-ketmillio-emberbol-ketharmadot-csinal/

Fásy Ádám a legnagyobb szélkakas

 

Újabb fideszest büntettek meg, mert óvodásokkal kampányolt. A meztelen Kunhalmi Ágnes után itt a muszlim Kunhalmi Ágnes.

Telegraph: Levélben kért menekülteket lejárató anyagokat a magyar nagykövetektől a külügyi államtitkár

 

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/06/valasztas_penteken_ujabb_hatarido_jar_le/

A százezer leggazdagabb magyar betört az európai elitbe, a félmillió legszegényebb lecsúszott

g7

Sokat elmond egy társadalmi rendszer igazságosságáról, hogy mekkora a távolság a szegények és a gazdagok között. Magyarországon sokáig a rendszerváltás sokkja után is erős maradt a szociális elem a piacgazdaság mellett – legalábbis európai összevetésben -, ezért a jövedelmi egyenlőtlenség hibába nőtt, a többi fejlett országhoz képest alacsonyabb maradt.

             Ez 2010 után nagyot fordult, és azóta a magyar jövedelmi elit nagy lépést tett Európa teteje felé, a legszegényebbek viszont még lejjebb csúsztak.

Mindeközben a magyar középosztály egy helyben toporgott.

Ez az európai jövedelmi rétegeket rangsoroló adatbázisunkból derül ki. 

https://g7.24.hu/allam/20180406/a-szazezer-leggazdagabb-magyar-betort-az-europai-elitbe-a-felmillio-legszegenyebb-lecsuszott/

Most éppen Csárdi Antalt és az LMP-t támadja a Fidesz telefonrobotja

"Van egy párt az LMP" - hadarja vessző nélkül. Ez a párt a bejátszott felvétel szerint "ingatlanadót akar bevezetni, benne is van a programjában". A robot szerint egy ötven négyzetméteres belvárosi ingatlan esetén ez havi 12500 forint is lehet, ezért nem szabad Csárdi Antalra szavazni a kerületben, aminek az ingatlanvagyonát Rogán Antal polgármesterré választása óta nagy ütemben, hatalmas kedvezményekkel, nagyon baráti értékbecslés alapján értékesítette, gyakran kormánypárti politikusokkal szoros kapcsolatot ápolóknak, például Habony Árpád nagynénjének.

Hogy a telefonba bejátszott felvétel a Fidesz belvárosi szervezetének megbízásából készült, azt már csak a legtürelmesebb belvárosi választópolgárok tudhatják meg. A robothang  hat másodpercet kivár, mielőtt ezt elárulná.

https://444.hu/2018/04/06/most-eppen-csardi-antalt-es-az-lmp-t-tamadja-a-fidesz-telefonrobotja

Tölgyessy: Sikertelen országokban az elnyomó hatalom és a felelőtlen ellenzék összetartozik

·         Interjúnk első felében többek között arról volt szó, hogy Orbán kivételesen jól ismeri a magyarokat, olykor mégis évszázados beállítódásokat sért.

·         A második részben Tölgyessy Péter arról beszél, hogy a jelenlegi gazdasági eredményeken nem lenne könnyű javítani, felelőtlen ígéretek teljesítésével viszont rontani lehetne rajta.

A Fidesz módszeresen gondozza az ellenzékét.

A rendszer bukása pedig nem jelentené azt, hogy automatikusan megteremtődnének egy sikeres demokrácia létrejöttének felételei

https://tldr.444.hu/2018/04/06/tolgyessy-sikertelen-orszagokban-az-elnyomo-hatalom-es-a-felelotlen-ellenzek-osszetartozik

Budapesten több helyen is fideszes plakátfestő aktivisták csaptak össze jobbikosokkal

Csütörtök éjszaka a fővárosban több helyen is összeverekedtek jobbikos tagok, képviselők és fideszes plakátfestő aktivisták. Mivel a fideszesek szinte minden jobbikos hirdetést átfestenek vagy lematricáznak, a jobbikosok elkezdték őrizni a plakátjaikat.

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint éjfél és fél egy között a XI. kerületben a Budaörsi út 31 C. száma előtt csaptak össze a két párt aktivistái. Szabó Balázs jobbik-tag azt mondja, hogy a fideszes plakátfestők két kocsival érkeztek, heten voltak és éppen négy Jobbikos óriásplakátot készültek lefújni. 

https://444.hu/2018/04/06/budapesten-tobb-helyen-is-fideszes-plakatfesto-aktivistak-csaptak-ossze-jobbikosokkal

Újbudán szórólapon terjesztik, hogy már Molnár Gyula MSZP-elnök is az iszlám híve

Nem csitul a totális háború a valóság ellen. Miután egy olvasónk megírta, hogy az „Iszlám Állam lakáskereső szórólapjaihoz” hasonló szórólappal kampányolnak az Orbán család ügyvédjének DK-s kihívója ellen, most egy másik olvasónk megírta, hogy a 11. kerületi otthonuk postaládájába ez a szórólap érkezett:

https://444.hu/2018/04/06/ujbudan-szorolapon-terjesztik-hogy-mar-molnar-gyula-mszp-elnok-is-az-iszlam-hive

Simonka György fideszes képviselőjelölt a 13 éveseket célozta meg a Facebookon

El lehet felejteni a Cambridge Analyticát, itt az Orosháza Analitika! 

Simonka György békési fideszes képviselőjelölt a kampányhajrában, konkrétan csütörtökön meglátogatta a 99. születésnapját ünneplő dombiratosi Manyika nénit, amiről kampányvideót forgatott, amit a dolgok rendje szerint ki is posztolt a Facebook-oldalára. 

https://444.hu/2018/04/06/simonka-gyorgy-fideszes-kepviselojelolt-a-13-eveseket-celozta-meg-a-facebookon

Újabb rendőrségi vizsgálat Lévai Katalin kamupártja ellen

Csütörtökön lefoglalta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Móricz Eszter, a Lendületben Magyarországért párt jelöltjének ajánlóíveit is a XV. kerületben.

A DK-s színekben induló polgármester, Hajdu László a Facebookon írt arról, hogy a rendőrök a kerületben három kamupárt ügyében terjesztették ki a nyomozást. Lévai Katalin pártja mellett vizsgálni kezdték Honti Richárd (Közös Nevező) és Majoros István (Rend Párt) indulását is.

Móricz Eszter korábban az MSZP képviselője volt, de tavaly októberben kizárták a pártból a Fidesszel való együttműködése miatt.

 

https://24.hu/belfold/2018/04/06/ujabb-rendorsegi-vizsgalat-levai-katalin-kamupartja-ellen/

 

Szoftverbotrány - A teljes államigazgatás érintett

A Microsoft nem cáfolta, hogy a milliárdos állami programbeszerzésben a kormányfő vejének testvérével is tárgyaltak. 

Lázár János minisztériuma írásba adta a Népszavának, hogy nem tud semmiféle, a kormányzat szoftverbeszerzéseit érintő vizsgálatról. Lapunk ugyanakkor hozzájutott egy olyan belső vállalati utasításhoz, amely nem csak az államapparátust is érintő vizsgálat tényéről tartalmaz fontos részleteket, hanem annak méreteiről is. Az eset a magyar államigazgatás legkiterjedtebb korrupciós ügye lehet, Magyarország azonban sokkal többet veszített a kormányközeli zsebekbe került milliárdoknál. Lázár "tájékozatlansága" azért feltűnő: ő az uniós támogatások felhasználását felügyelő miniszter, a botrányos fejlesztéseket pedig EU-forrásokból finanszírozták, ráadásul az ügy miatt távozott volt Microsoft-vezető most a tárcavezető környezetében dolgozik.

http://nepszava.hu/cikk/1156876-szoftverbotrany---a-teljes-allamigazgatas-erintett

ORBÁN VIKTOR: AMIKOR LENGYELORSZÁGOT TÁMADJÁK, MINKET IS TÁMADNAK

MTI, HIRADO.HU

„Mementó Szmolenszkért” elnevezéssel emlékművet avattak pénteken, Budapesten. Az ünnepségen beszédet mondott Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor elmondta: rejtélyes a két nép közötti barátság, hagyni kell, hogy az 1000 év kútjából eredő magyar-lengyel barátság körül öleljen minket.

A magyarok és a lengyelek útja, harca közös, céljuk felépíteni és megvédeni otthonunkat, Közép-Európát, és megőrizni nemzetinek és kereszténynek

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

https://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-amikor-lengyelorszagot-tamadjak-minket-is-tamadnak-2970961/

MEGADJA GÁBOR: ORBÁNNAK VAN IGAZA

Figyelő

A kormányzó erők azt mondják, a tét azért nagy, mert Magyarország vagy megmarad magyar országnak, vagy bevándorlóállammá válik. Az ellenzéknek viszont már egy kész forgatókönyve van egy Oliver Stone-alkotáshoz, amelyben szerepel Kósa Lajos édesanyja, az FBI tanúvédelmi programja és Oszáma bin Láden eltitkolt bankrendszere, amelyen keresztül Kósa édesanyja csempészi a dellát. Vagy valami hasonló. 

A kormányfő és a jobboldali politikai közösség szerint nagy erők mozdultak meg a mostani választás előtt. Nem a kis ellenzéki pártocskákkal kell megküzdeni, hanem nemzetközi erőkkel: elsősorban Soros Györggyel és hálózatával.

És mit ad isten, most is Orbánnak van igaza. 

Az egyszeri jobboldali Facebook-felhasználó tapasztalhatja, hogy milyen óriások szálltak be a magyar választási kampányba, méghozzá bevándorlósimogató oldalon. A jobboldali felhasználókat, oldalakat, tartalmakat kíméletlenül irtják, miközben Gyurcsány Ferenc határon túli magyarok ellen uszító kampányvideója nem ütközik a Facebook „közösségi irányelveibe” – ez az orwelli újbeszél szakzsargonja. Aki nem áll egyértelműen bevándorláspárti oldalra, annak kuss a neve a közösségi médiában.

http://www.figyelo.hu/szoveg/v/megadja-gabor-orbannak-van-igaza/

RÉTVÁRI BENCE: A KORMÁNY KIEMELT FIGYELMET FORDÍT AZ IDŐSEK ÉLETMINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSÁRA

MTI MAGYAR IDŐK

A kormány kiemelt figyelmet fordít az idősek életminőségének javítására - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Vácon, ahol a házi segítségnyújtást segítő jelzőrendszeres karpereceket adott át a helyi idősotthon néhány gondozottjának.

https://magyaridok.hu/belfold/retvari-bence-a-kormany-kiemelt-figyelmet-fordit-az-idosek-eletminosegenek-javitasara-2971363/

FOLYTASSA, KORMÁNY!

HÁROM SÚLYOS ÉRV A FIDESZ–KDNP MELLETT

Bencsik Gábor Magyar Idők

Még két nap, és választunk, döntést hozunk az ország jövőjéről. Rengeteg érv elhangzott már arról, hogy miért kellene erre vagy arra a pártra szavazni, voltak köztük komolyak és komolytalanok, logikusak és érzelmileg meghatározottak. Most már eljött az összegzés ideje. Próbáljuk meg hát összefoglalni, miért szavazunk mi a Fidesz–KDNP pártszövetségre.

https://magyaridok.hu/velemeny/folytassa-kormany-2955178/

VÉGVÁR-MAGYARORSZÁG

Horváth József Magyar Idők

Az elmúlt hónapok során többször olvastam, hallottam, hogy minek riogatni az embereket: „Nem kell igazán komolyan venni a károgókat, hiszen egyetlen terrorista sincs Magyarországon, egyetlen migráns sem akar letelepedni nálunk. Unják már állandóan ezt hallani, vannak ennél komolyabb gondok, azokkal kell inkább foglalkozni.”

Akkor próbáljuk meg főbb vonalaiban áttekinteni, hogy mekkora a baj, merre tart a világ 2018-ban, és ez milyen hatással lesz a mi életünkre is.

https://magyaridok.hu/velemeny/vegvar-magyarorszag-2963335/

Ahol még a Fidesz is Orbán vejével kampányolhat

2014-ben robbanás történt Kiskunfélegyházán: a Fidesz-frakció gerince a nemzeti fórumos Lezsák Sándor mögé állt, s így a fórum színeiben induló polgármester-jelölt győzött a városban. És bár a tiszta kezek ígéretével kampányolt, valahogyan mégis az Elios Zrt. nyerte el a városi közvilágítás-korszerűsítést. Az ügy pikantériája, hogy a furcsa tender épp a revánsra készülő, megújuló Fidesz-alapszervezetnek jön kapóra.

http://168ora.hu/itthon/ahol-meg-a-fidesz-is-orban-vejevel-kampanyolhat-147838

„Polt Péter, miért nincs még letartóztatva Tiborcz?” – kérdezte meg az Együtt a főügyésztől a nyílt pesti utcán

Hárm méretes molinót feszített ki az Együtt ma a Legfőbb Ügyészség előtt, amelyeken ezek a feliratok láthatók: 

·         „12 milliárd forint ellopott közpénz”

·         „A tettes Orbán Viktor veje”

·         „Polt Péter, miért nincs még letartóztatva Tiborcz?”

Az OLAF ajánlása ellenére, a hónapok óta tartó Elios-botrányban Tiborcz Istvánt, Orbán Ráhel férjét meg sem hallgatták, mert a fideszes kasztnak mindent szabad – mondta az óriásplakátok előtt tartott sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor a párt miniszterelnök-jelöltje.

http://168ora.hu/itthon/polt-peter-miert-nincs-meg-letartoztatva-tiborcz-kerdezte-meg-az-egyutt-a-fougyesztol-a-nyilt-pesti-utcan-147868

Gulyás Márton: a Fidesz már nem tud, de nem is akar visszajönni abból az alternatív valóságból, amit felépített magának

 

Rég volt ekkora tétje a választásnak, és ezzel a választók is tisztában vannak. Ha Orbán nyer, elégtételt fog venni, efelől semmi kétség. Gulyás Mártonnal, a Közös Ország Mozgalom koordinátorával a Magyar Narancs készített interjút.

Az aktivista elmondta, a Közös Ország Mozgalom legnagyobb sikerének nem azt tartja, hogy a baloldal pártjai leültek egy asztalhoz, hanem azt, hogy végre sikerült megtörni azt a nagyon mérgező szembenállást, amely korábban a civilek és a pártok munkáját jellemezte:

“Tudatosan törekedtünk ennek meghaladására, mert a pártokra ugyanolyan társadalmi szervezetekként tekintünk, mint bármelyik civil szervezetre, amely politikai téren aktív. A közeledésben szerepet játszott az is, hogy minden szereplő felismerte, hiába más egy civil szervezet és egy párt pozíciója, felelőssége, nem állunk szemben egymással, és az együttműködés sem jelenti elveink elárulását.”

 

https://varosikurir.hu/gulyas-marton-a-fidesz-mar-nem-tud-de-nem-is-akar-visszajonni-abbol-az-alternativ-valosagbol-amit-felepitett-maganak/

Egy fideszes képviselő külföldi kereskedőházat nyert

 

·      A Szijjártó Péter felügyelete alatt álló MNKH Kft. egymilliárd forintot dobott szét a határon túli kereskedőházak közt.

·      Héra József fideszes önkormányzati képviselő a határ szlovén oldalán vezet kereskedőházat.

·      Cherestes Miklósnak, Heim Péter Századvég-alapító üzlettársának Erdélyben, Marosvásárhelyen van kereskedőháza. A Marosvásárhelyi iroda az RMDSZ-hez és a magyarországi fejlesztési pénzek elosztását koordináló alapítványhoz is kötődik.

·      Wiszkidenszky András, a Dining Guide volt tulajdonosa alvállalkozóként az osztrák iroda üzemeltetésében működik közre.

·      Szlovákiában, Párkányban a Fidesszel kiváló kapcsolatokat ápoló MKP helyi politikusa vezeti az irodát.

·      Egymilliárd forintból (3 243 564 euróból) üzemelnek tovább a környező országokban működő kereskedőházak – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Az összeg hatalmas annak fényében, hogy a 22 darab, főleg határ menti kereskedőház üzemeltetését legutóbb 2017 júniusában finanszírozták meg közbeszerzésen, akkor csak 34 millió forintot (108 915 eurót) dobtak szét köztük. A közbeszerzéseken amúgy

·         verseny nem nagyon volt se most, se 2017-ben, jellemzően egy pályázó indult a kereskedőházakért,

·      az a cég/szervezet/egyéni vállalkozó, amely/aki már üzemeltette őket.

https://zoom.hu/hir/2018/04/06/egy-fideszes-kepviselo-kulfoldi-kereskedohazat-nyert/

Választási csalásról beszél a Momentum a levélszavazatok kapcsán

 

Olyan levélszavazatokat is érvényesnek fogadnak el a Nemzeti Választási Iroda munkatársai, amelyek a törvény szerint érvénytelenek lehetnek – olvasható a Momentum közleményében.

Az MSZP megfigyelője vette észre, hogy akár korábban már felnyitott borítékokat is érvényesnek fogadnak el. Emiatt kifogást nyújtott be, ami alapján a Momentum most feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmény miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon – írta a párt.

https://zoom.hu/hir/2018/04/06/valasztasi-csalasrol-beszel-a-momentum-a-levelszavazatok-kapcsan/

Mi vár ránk a választások után? - új prognózis érkezett

 

Enyhén gyengébb forintra, emelkedő részvényárfolyamokra számítanak az Erste Bank elemzői a második negyedévben. A magyar gazdaság elérhette ciklikus csúcsát, de ott is maradhat.

 

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/mi_var_rank_a_valasztasok_utan_uj_prognozis_erkezett.659990.html

 

Soros vs. Izrael: miről szól ez a háború?

mandiner

 

Olyan nincs, hogy a zsidó állam esetében Soros gonosz felforgató, míg Magyarország esetében jóindulatú filantróp.

Soros György és az általa támogatott szervezetek nem tekintenek barátilag a zsidó állam nemzeti és vallásos értékeket követő politikájára. A baloldali milliárdos évek óta támogat dzsihadistákhoz köthető arab szervezeteket, és antidemokratikus módon támadja Izrael nemzeti vezetőit.

http://mandiner.hu/cikk/20180406_veszpremy_laszlo_bernat_soros_vs_izrael_mirol_szol_ez_a_haboru

A Bundestag alelnöke videóban üzent Gulyás Gergelynek

 

Dr. Hans-Peter Friedrich (CSU), a Bundestag alelnökének videóüzenetéttette közzé Gulyás Gergely a Facebookon. A bajor politikus a Fidesz győzelméért szorít.

http://mandiner.hu/cikk/20180405_a_bundestag_alelnoke_videoban_uzent_gulyas_gergelynek

Karácsony: A mostani választás 1989 szellemét hozza vissza

2018. április 6. 13:38

Ha miniszterelnökké választják az egyik első dolga az lesz, hogy helyreállítsa Magyarország becsületét Európában – nyilatkozta ki Karácsony Gergely, aki a mostani választást 1989-hez hasonlította.

http://mandiner.hu/cikk/20180406_karacsony_a_mostani_valasztas_1989_szellemet_hozza_vissza

Egy biztos: a Fidesz nyeri a választást

Stumpf András

Mi a vasárnapi választás tétje? Az biztosan nem, hogy ki nyeri. Ugyanis egészen biztos, hogy a Fideszé lesz az aranyérem a pártok versenyében. Neki lesz a legnagyobb frakciója a következő országgyűlésben is. A kérdés csupán az, mekkora lesz az a frakció, és hogy a győzelem mire lesz elég.

Ha 100 vagy annál több képviselője lesz a pártnak, Orbán Viktor egyedül kormányozhat tovább, mindenféle megkötés, egyeztetési kényszer nélkül, ahogy eddig tette. Aki tehát teljhatalmú Orbán Viktort szeretne, annak könnyű dolga van vasárnap. Listán szavazzon a Fideszre, egyéniben pedig a fideszes jelöltre. Ennyi.

De mi a másik opció? Ha nincs meg a Fidesznek a 100 mandátum? Biztos, hogy akkor nem Orbán lesz a miniszterelnök? Korántsem. A koalíció intézménye ugyan már a feledés ködébe vész itthon, ám attól az még létező lehetőség. (Jó pénzért ráadásul nem csak vadkan akad mindig – képviselő is, aki alkalom adtán átül vagy kívülről támogat kormányt, persze csak a haza érdekében.)

http://valasz.hu/publi/egy-biztos-a-fidesz-nyeri-a-valasztast-128062

Tiborczék miatt eshet ki a pixisből a Fidesz polgármestere, akit hamarosan le is válthatnak

Keszthelyen nagyon megváltoztak a dolgok, és ennek Ruzsics polgármester nem örül.

 

Egy március Facebook-bejegyzés mutathatja azokat a repedéseket, amelyek a Fidesz legfelsőbb és keszthelyi vezetői közt húzódhatnak – és amelyekbe lapunk a lehetőségekhez képest megpróbált belelátni, amennyire csak lehet. Nemkívánatos az elektronikus zenei fesztivál Keszthelyen – közölte vállvetve a Facebookon Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő és Ruzsics Ferenc, Keszthely Fidesz–KDNP-s támogatású polgármestere. Miközben a szervezők nemrég jelentették be: Zamárdi helyett az idei nyár végén már Keszthelyen tartják a meglehetősen zajos B My Lake Fesztivált, mégpedig a Zala Kempingben, melynek tulajdonosi köre az Orbán-vőhöz, üzemeltetője meg Mészáros Lőrinchez köthető. Nem mellékes tény, hogy a Zala Kempinget közel egy éve Mészáros Lőrinc egyik legfontosabb üzleti partnere, Szíjj László cége vette meg, aztán továbbadta Tiborcz üzlettársa, Paár Attila cégének, az üzemeltető meg közben a Mészáros-féle Konzum lett, akár csak szinte az összes balatoni kempingé. Beleköptek a helyi fideszesek a levesbe? Miközben kerestük a választ a kérdésre, az teljes bizonyossággal kiderült: megromlott a viszony a helyi fideszesek és a polgármester között, a keszthelyiek kizártnak tartják, hogy 2019-ben is Ruzsics Ferencet indítanák a kormánypártok.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/tiborczek-miatt-eshetett-ki-a-pixisbol-a-fidesz-polgarmestere-akit-hamarosan-le-is-valthatnak-110396

A pitiánerség csúcsa: Mészáros Lőrinc lapja egyszerűen kicenzúrázta az ellenzéki jelöltek közül Kész Zoltánt

Nem voltak hajlandók közölni a bemutatkozó írását.

 

Választási segédletet adott közre a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediworkshöz tartozó Veszprémi Napló, amelyben az esélyes ellenzéki jelöltek néhány bekezdésben bemutatkozhattak a választóknak. Ám a Veszprém 1-es számú választókerület jelöltjei közül valahogy kihagyták a legesélyesebb jelöltet, a függetlenként induló Kész Zoltánt. Kész, akit most a baloldali pártok támogatnak, volt az, aki 2015 februárjában nyerni tudott az időközi választáson, és ezzel elvette a Fidesz kétharmados többségét a parlamentben. A mostanra propagandakiadvány silányított lap ennek ellenére kihagyta a komoly jelöltek közül, a „további” indulók között említik csak Készt.

A jelölt sajtóreferense, Fröhlich András azt írta a magyarnarancs.hu-nak, hogy a bemutatkozó írást a lap kérte, ők pedig határidőre el is küldték azt, de az újság nem volt hajlandó közölni.

„Ezekről azért nem olvashattak, mert a rendszer fél tőlünk, és a propaganda semmilyen médiateret nem ad a térség választott képviselőjének. Legutóbb az OLAF-dossziét adtam át a Naplónak, hogy bátran írjanak Orbán Viktor és veje Elios-bűnszövetkezetéről. Ez is elmaradt. Úgy döntsenek április 8-án, hogy tudják: akit megpróbálnak elhallgattatni, az a rendszer ellensége, a nép képviselője. Győzzünk újra!” – írta ki a Facebookjára Kész Zoltán.

http://magyarnarancs.hu/valasztas2018/a-pitianerseg-csucsa-meszaros-lorinc-lapja-egyszeruen-kicenzurazta-az-ellenzeki-jeloltek-kozul-kesz-zoltant-110398

Újabb jobbikos vezetőkről derült ki, hogy luxusvillákban élnek

origo

Tegnap Gyöngyösi Márton és Z. Kárpát Dániel palotájáról közölt fényképet a Ripost, és sorozatot ígértek a témában. Ma megérkezett a folytatás, kiderült, hogy gyakorlatilag a teljes Jobbik-vezérkar luxus körülmények között él. A lap hozzáteszi, hogy Simicska Lajos pénzéből erre is futja a jobbikos politikusoknak.

http://www.origo.hu/itthon/valasztas2018/20180406-luxusvillak-jobbik-vezetoi.html

Külföldről hekkelnék a választásokat Sorosék, kijátszva a választási törvényeket

ORIGO2018.04.06. 09:20

Egy Soros György által pénzelt internetes aktivistahálózat akar beavatkozni a magyar választásokba. Az Avaaz nevű csoport óriási nagyságrendű fizetett internetes hirdetéssel kampányol Soros ellenzéki jelöltjei mellett. Tehát fennáll annak a gyanúja, hogy kívülről indított politikai hirdetésekkel játsszák ki a magyar választási törvényeket. Az Avaaz már több külföldi választáson is beszállt a kampányba, mindenhol a bevándorláspárti jelölteket támogatva.

A Facebookon és a Messengeren 20 percenként jelenik meg hirdetés az Orbán-kormány elűzéséről és a Fidesz elleni összefogásról. Egyiken a Soros-plakátok mintájára a miniszterelnököt ábrázolják, és azt írják, hogy ha együtt szavaznak, meg tudják állítani Orbán Viktort, a másikon pedig egy beteg kisgyermek képével akarják bemutatni, hogy szerintük milyen rossz állapotban van a magyar egészségügy. A hirdető az Avaaz nevű Soros-szervezet, amely március óta aktivizálta magát a kampányban. 

http://www.origo.hu/itthon/valasztas2018/20180406-kulfoldrol-hekkelnek-a-valasztasokat-sorosek-kijatszva-a-valasztasi-torvenyeket.html

 

Ez a pénz a magyar népnek jár, és nem az ország leggazagabbjainak

Pénteken Budapesten járt Udo Bullmann, az Európai Parlament szocialista frakciójának a vezetője, alig három héttel azután, hogy megválasztották a csoport élére. 

Bullmann újságírókkal találkozva azt mondta, abban bízik, hogy az Orbán-kormánnyal kapcsolatos problémák hétfőn már lekerülhetnek a napirendről az EU intézményeiben. Arra utalt ezzel, hogy minden megoldódik, ha vasárnap Orbán megbukik.

 

https://444.hu/2018/04/06/ez-a-penz-a-magyar-nepnek-jar-es-nem-az-orszag-leggazagabbjainak

„Sikerült végre reflektorfénybe csalni Sorost"

Kövér László: Ezek a mai ficsúrok és üres fejű libák vagy éppennemzetközi kiképzést kapott ügynökök, akik fillérekért adják ela lelki üdvüket, ők sem többek Gerő Ernőéknél

Magyar Hírlap

Az ellenzék pozitív folyamatnak tartja azt, ami ellen mi küzdünk. Nem csoda, hiszen ebből él – fogalmazott a lapunknak adott interjúban Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke. Kifejtette, ugyanazt a megbízást hajtják végre az ellenzékiek, mint a Soros-féle világhálózat többi tagja Macedóniában, Szerbiában, Lengyelországban vagy Romániában: megpróbálják felszámolni az adott terület keresztény-nemzeti kulturális karakterét.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115032/Sikerult_vegre_reflektorfenybe_csalni_Sorost 

 

Szerencsés Károly Héják és hiénák

Napok óta az jár a fejemben, milyen lesz hazafelé tartani a választások utáni éjszakán

Magyar Hírlap

Hogyan fest majd szemközt Buda, s milyen gondolatokat ébreszt bennem a Gellért-hegy, a fényárban úszó nagyszálló, s távolabb a Vár, a Mátyás-templom és a Halászbástya? Biztosan eszembe jut majd Ottlik Géza merengése arról, hogy Buda túlélte sorra lakóit, keltákat, rómaiakat, hunokat, gótokat, longobárdokat, avarokat, és valószínűleg túl fog élni bennünket, magyarokat is. Vajon keserűséggel a szívemben tekintek át a túlsó partra, vagy dacos örömmel? Azt gondolom-e majd, hogy megakadályoztuk Buda újabb pusztulását: kinyilvánítottuk, hogy mi nem akarunk a felsorolt elődeink sorsára jutni. S ezzel megakadályoztuk, hogy újra besomfordálhasson az engesztelhetetlenség pusztító réme a várfalak mögé, hiszen már láttuk a szultánok, führerek, pártfőtitkárok alakjában is őt triumfálni nálunk, s a tündéreket is sértődötten elvonulni.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115023/Hejak_es_hienak

Élet és Irodalom

Kovács Zoltán

Gondoljuk meg, proletárok!

Juhász Péter most tehát azt kéri a kormányfőtől, hogy kommentálja, miként egyeztethet a lánya a terasz asztalánál ülő állami képviselőkkel arról, hogy valaki a magyar államon szeretne pénzt keresni.

Csak hát hogyan is válaszolhatna Orbán, amikor ő is ült ilyen asztaloknál, ő is tárgyalt állami pénzekről, konkrétan arról, mennyi állami pénz is csúszhat felesége magánvállalkozásába. Amikor például elhangzott az Orbán-világ klasszikus mondata: „Ne mi nyerjük a legtöbbet!” Az is jellemző, ahogyan védekezett: több nyilatkozatában elismerte, hogy tett ilyen kijelentést, azonban nem taggyűlésen tette. 2001-ben történt mindez, amikor Orbán Magyarország miniszterelnöke volt. Ha ő ilyen gondolkodású ember, miként látná másként lányának az ügyét?

https://www.es.hu/cikk/2018-04-06/kovacs-zoltan/gondoljuk-meg-proletarok.html

 

Karácsony: Mindig Gergő maradok!

 

Itt az ideje, hogy ne csak a külső elnyomás ellen lázadjanak fel a magyarok, úgyhogy ki kell ikszelni Orbánt a hatalomból - így zajlik az MSZP-Párbeszéd kampányzárója.

http://www.nepszava.hu/1187941_karacsony-mindig-gergo-maradok

Az orosz kormányzat "káros", oligarchákat szankcionál az Egyesült Államok

 

Orosz oligarchákat, vállalatokat és kormányzati tisztségviselőket sújtott szankciókkal Washington a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt "káros" beavatkozásra, a Krím bekebelezésére és a szíriai szerepvállalásra hivatkozva.

http://www.nepszava.hu/1187913_az-orosz-kormanyzat-karos-oligarchakat-szankcional-az-egyesult-allamok