2018, április 6 - 07:50 Sajtószemle

Ha kell, testével is megvédi a rákosmentieket a migránsoktól Dunai Mónika

Ahogy közeledünk a kampány végéhez, úgy egyre nehezebb egymásra licitálnia a kormánypárti politikusoknak, ha a migránsokkal való riogatásról van szó. Ezúttal Dunai Mónika, a Fidesz fővárosi, XVII. kerületi országgyűlési képviselője tett erre egy egészen sikeres kísérletet. Ugyanis arról beszélt a Rákosmente TV szerint, hogy a brüsszeli bürokraták már azon dolgoznak, hogy a kerület szabadon álló fejlesztési területein, Rákosmente szívében, illetve a település határában migránstáborokat és -falvakat hozzanak létre. 

https://mno.hu/belfold/ha-kell-testevel-is-megvedi-a-rakosmentieket-a-migransoktol-dunai-monika-2457962

Az érdi minaret előtt mondta el a Fidesz női statisztája, hogy mennyire nem akar csadorban járni

Van az érdi ófaluban egy igazi minaret, az elé állt ki T. Mészáros András érdi polgármester videójában egy fiatal lány, hogy Aradszki András fideszes képviselő-jelöltnek kampányoljon – vette észre a 24.hu.

A csupa bűbáj statiszta nem beszélt hosszan, de a lényeget szépen elmondta a tavaszi madárcsicsergésben, véssük is gyorsan az eszünkbe: 

 „Ez itt egy műemlék mögöttem, a minaret, szeretném, ha továbbra is műemlék maradna, és egy év múlva nem kéne csadorban járnunk! Szavazzunk Aradszki Andrásra és a Fideszre a biztonságunk érdekében!"

Íme ugyanez mozgóképen:

http://168ora.hu/itthon/az-erdi-minaret-elott-mondta-el-a-fidesz-noi-statisztaja-hogy-mennyire-nem-akar-csadorban-jarni-147770

Nézőpont: nem lesz kormányváltás, 112-123 kormánypárti mandátum várható

A becslés szerint 65 százalékos lesz a választási részvétel. Ilyen részvételi arány mellett a Fidesz-KDNP listás választási eredménye 43 százalék lehet, míg a Jobbikra 22 százalék, az MSZP-Párbeszéd szövetségre 11 százalék, a Demokratikus Koalícióra (DK) és az LMP-re pedig 8-8 százalék szavazhat. Várhatóan nem szerez listás mandátumot a Momentum (3 százalék), a Kétfarkú Kutya Párt (2 százalék), valamint az Együtt (1 százalék) – írták.

 

http://fuhu.hu/nezopont-nem-lesz-kormanyvaltas-112-123-kormanyparti-mandatum-varhato/

Kétharmad? – a Medián elsöprő Fidesz-győzelmet mért

 

A közvélemény-kutatók között nincs vita arról, hogy a Fidesz nyeri a vasárnapi választást, a győzelem arányáról azonban nincs egyetértés. Míg ugyanis a többség valószínűtlennek tartja ezt, a Medián a legfrissebb (a HVG e heti számában megjelenő) mérésében masszív kétharmadot mért a Fidesz-KDNP-nek. Mindeközben Hódmezővásárhely után sokat erősen kételkednek abban, hogy az országban most uralkodó állapotok között lehet-e valójában pontosan mérni a közhangulatot. A Medián maga is figyelmeztet több olyan tényezőre, amely még befolyásolhatja az eredményt.

http://hvg.hu/itthon/201814__medianfelmeres__erosodo_fidesz__nepszeru_kormany__rejtozo_ketharmad

Republikon: A Fidesz akár az abszolút többségét is elveszítheti

Harminc egyéni körzetet nyerhet az ellenzék a Republikon mandátumbecslése szerint, további 21 körzetben szoros az eredmény, így a Fidesz akár az abszolút többségét is elveszítheti.

http://hvg.hu/itthon/20180405_Republikon_a_Fidesz_akar_az_abszolut_tobbseget_is_elveszitheti

Itt az utolsó felmérés a választások előtt: Fidesz 39% – Ellenzék 61%

Olvadtak a befagyott pártpreferenciák – derül ki az IDEA Intézet kutatásából, amelyet az az atv.hu közöl elsőként. Az intézet legutóbbi eredményeihez képest 2018. február végén számos párt támogatásában kisebb-nagyobb mértékű változás következett be.

http://www.atv.hu/belfold/20180310-friss-felmeres-csokken-a-fidesz-elonye-erosodik-az-ellenzek

Tóta W.: A néma tartomány

Háromezer embert kérdez meg a jó nevű közvélemény-kutató, mire összeszed egy ezres mintát azokból, akik hajlandók elárulni, hova szavaznának most vasárnap. Kétharmad csapja le a telefont, hajtja el a kérdezőbiztost. Aki válaszol, arról nem tudhatjuk, mennyire őszintén nyilatkozik.

Félnek ugyanis, és erre jó okuk van. Különösen vidéken, ahol a helyi elvtárs élet-halál ura. Honnan tudhatná a kiszolgáltatott tanár, közmunkás vagy buszvezető – és az ő családtagjaik –, hogy nem a polgármester teszi éppen próbára? Hogy aztán odakerüljön a nevük mellé az apró firka, miszerint megbízhatatlanok, idegen ügynökök, esetleg terroristák.

Nyilván megfeszített munkával igyekeznek a kutatók kihámozni ezekből a torz adatokból, hogy mi a valóság. Tiszteletre méltó erőfeszítés, de már bocsánat, ilyen adatfelvétellel egyetlen tudomány sem merne dolgozni. Legalábbis nem vonna le következtetéseket a megmérhetetlen halmazra.

http://hvg.hu/itthon/20180405_A_nema_tartomany

Megéri vállalkozni, ha az ember vőtársa fideszes képviselő

Cseresnyés Péter megkerülhetetlen, ha Kanizsán valami történik, így nem csoda, ha vőtársának cégei stabilan hozták a több tízmilliós városi tendereket az utóbbi években. Az egyik ugyan felszámolás alá került, de nem késlekedtek Moráczék újat alapítani, hiába nem polgármester már a fideszes politikus, csak a választókerület képviselője.

Forrásunk több dokumentummal és történettel alátámasztva állítja, hogy a Cseresnyés közvetett rokonai által birtokolt-irányított két vállalkozás feltűnően sok projektet vihetett végig a városban, zömmel al-, részben fővállalkozóként. A történet ott kezdődik, hogy Cseresnyés Péter felesége Cseresnyésné Nagy Lívia, akinek a testvére Moráczné Nagy Csilla. Ő és férje, Morácz József egy fonyódi székhelyű mélyépítő cég, a Tabán-Bau Kft. tulajdonosai és ügyvezetői voltak. A Tabán-Bau története nem Cseresnyés alpolgármesterségével kezdődött, egy évvel korábban alapították. De lássuk előbb a helyi politikai előzményeket!

https://24.hu/belfold/2018/04/05/megeri-vallalkozni-ha-az-ember-votarsa-fideszes-kepviselo/

Itt van Kósa Lajos parlamenti magyarázata a csengeri balhéra

Hogy spóroljon az írógéppapírral, Kósa Lajos összevontan válaszolt Mesterházy kérdéseire. Azt írta:

Sajnálom, hogy Ön is csatlakozott azokhoz, akik lejárató kampányt folytatnak és együttműködnek egy olyan emberrel, akinek az ügyeivel kapcsolatban a rendőrség csalás bűntettének alapos gyanúja miatt nyomozást folytat tavaly ősz óta. Engedje meg Képviselő úr, hogy a figyelmébe ajánljam, a személyemet érintő feljelentés kapcsán a Központi Nyomozó Főügyészség lezárta az ezzel kapcsolatos vizsgálatot és semmit sem talált. Ellenben a rendőrség nyilatkozata szerint Szabó Gáborné többeket becsaphatott, és vele szemben csalás alapos gyanúja miatt eljárás indult. Egy jól kitervelt csalással állunk tehát szemben, vélhetően Szabó Gábornét ebben egy bűnszervezet segíthette. A konkrét üggyel kapcsolatban megtettem a feljelentést az illetékes hatóságoknál.

 

https://24.hu/belfold/2018/04/05/itt-van-kosa-lajos-parlamenti-magyarazata-a-csengeri-balhera/

 

Kósa kézírása mutatja, számított a 800 millióra

Édesanyja bankszámlaszámát is megadta Kósa Lajos azon a Magyar Nemzet birtokába került papíron, amelyet a fideszes politikus kézírással egészített ki anyja személyes adataival, lakcímével és telefonos elérhetőségével. A nem hivatalos dokumentumot a kormánypárti képviselő vélhetően azzal a szándékkal készítette, hogy a mesés, 1300 milliárd forintra rúgó – és hiteles közjegyzői okirat szerint Kósa rendelkezésére bocsátandó – németországi örökségével kecsegtető csengeri asszony, Szabó Gáborné a megfelelő helyre tudja utalni a Kósa Lajosnénak (született Bacskó Katalin) ígért 2,6 millió eurót, azaz mintegy 800 millió forintot. Az ajándékozási szándékról pedig hiteles közjegyzői okirat is készült, amely korábban szintén lapunk birtokába került. A 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum szerint a megbízó Kósa Lajosnénak kívánta utalni a pénzt saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”. A dokumentumban már szerepeltek Kósa édesanyjának banki adatai, amelyek azonosak a most birtokunkba került papíron szereplő számlaszámmal.

https://mno.hu/belfold/kosa-kezirasa-mutatja-szamitott-a-800-milliora-2458248

 

Lószolárium félmillióért: Az államtitkár veje használja a gyerekeknek szánt lovas központot

 

Iskolások, lovas szakemberek képzésére építették állami és uniós támogatásból a tápiószentmártoni lovas központot, azonban jelenleg kizárólag Czerván György fideszes képviselő-államtitkár veje használja. Személyesen apósa adta át ünnepélyesen Fazekas Sándor miniszterrel, ahvg.hu váratlanul beállító riporterét viszont nem engedték be, mikor ellenőrizni akartuk a több mint 45 millió forintból megvalósított beruházást.

 

http://hvg.hu/itthon/20180404_tapioszentmarton_lovas_centrum_czervan_gyorgy

 

Épp most kaptak a szegények levelet, hogy majd levelet kapnak az élelmiszercsomagról

A program éveket csúszott, így csak a kampányidőszakban értesíthették a nyomorgókat arról, hogy „Magyarország Kormányának intézkedései alapján” élelmiszert kapnak. Egy fontos részletet azonban kevésbé hangsúlyoznak.

Márciusban a 24.hu tudta meg, hogy az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) előzetes eljárásban vizsgálja, hogy történt-e csalás vagy szabálytalanság a tavaly kiosztott élelmiszersegélyeknél. A közbeszerzés visszatetsző részleteit Hadházy Ákos, az LMP társelnöke tárta fel. Hadházy az élelmiszerbeszerzésre kiírt tendert megnyerő Halker Kft. egyik dolgozójától egy olyan táblázatot kapott, amin azt jelölték, hogy a cég milyen áron adja termékeit a piacon és mennyivel többért számláz a szociális intézmények számára. A beszerzésre, dobozolásra, elosztásra kiírt tenderre négy cég jelentkezett, végül csak egy, a Halker maradt versenyben, így el is vitte a bruttó 17,4 milliárd forintos megbízást.

A tavaly kiosztott élelmiszercsomagokat ráadásul olyan kartondobozokba rakták, amik oldalán a kormány kék plakátjait utánzó dizájnnal hirdették, hogy

EZT A CSOMAGOT MAGYARORSZÁG KORMÁNYA JUTTATTA EL ÖNHÖZ ÉS CSALÁDJÁHOZ.

 

https://24.hu/belfold/2018/04/05/elelmiszercsomag-szegenyek/

Döbbenetes adatok, jellemzések – a Hír TV szerint ez itt egy Kubatov-lista

 

A Hír TV birtokába került egy dokumentum, ami a csatorna szerint még 2014-ben készült, és a Sopronban és környékén élőket listázta rajta a Fidesz.

Papok, tanárok és a „proli réteg” nevei is szerepelnek azon a listán, amit a Fidesz készített valószínűleg még 2014-ben azért, hogy beszervezzék őket a kampányba – írja a hirtv.hu.

A hírportálnak nyilatkozó egyházi méltóság nem is tagadta egy ilyen dokumentum létezését, sőt azt is elárulta, hogy őt is beszervezték. A megnyerni kívánt személyek között van még tanárember, büfés vagy háziorvos, de egy komplett zenekart is be akartak szervezni.

A képlet a következő volt: a név mellett feltüntetik a róla alkotott véleményt, így többek között azt, hogy hány embert ismer, milyen a politikai beállítottsága, majd következik a módszer, amivel szóra bírható, meggyőzhető. Legvégül pedig ott vannak a kiszemelt „célpont” személyes adatai, elérhetőségei.

 

http://propeller.hu/itthon/3344775-dobbenetes-adatok-jellemzesek-hir-tv-szerint-ez-itt

 

ENSZ: Magyarország lépjen fel a politikusi gyűlöletbeszéd ellen

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága csütörtökön felszólította Magyarországot, hogy lépjen fel a politikusi gyűlöletbeszéd ellen, melynek célkeresztjében a kisebbségek, a többi között a romák és a muszlimok állnak.

 

https://nepszava.hu/cikk/1156859-ensz-magyarorszag-lepjen-fel-a-politikusi-gyuloletbeszed-ellen

 

Tölgyessy: Orbán kivételesen jól ismeri a magyarokat, olykor mégis évszázados beállítódásokat sért

 

Tölgyessy Péter szerint a migránskérdés főnyeremény volt a kormány számára, de a választásra kifulladni látszik ez a téma.

Orbán Viktor 1989-ben átélte, hogy milyen egy rendszer hirtelen megrendülése, és az aprócska ellenzék felülkerekedése, ezt pedig minden áron el akarja kerülni.

A miniszterelnök már világpolitikát csinál, ami még vissza is üthet az országnak.

A hazugság- és gyűlöletáradatban az egész közvélemény elbutult.

·         Az interjú első része.

 

https://tldr.444.hu/2018/04/05/tolgyessy-orban-kivetelesen-jol-ismeri-a-magyarokat-olykor-megis-evszazados-beallitodasokat-sert

Szerbiában két céggel is kaszált az Elios

A magyarországinál is nagyobbat szakíthatott Szerbiában az Elios, a délszláv szomszédnál legalábbis két, Tiborcz István egykori érdekeltségéhez köthető cég is munkálkodott. Amint arról beszámoltunk, az Elios-csoport, miután letarolta a magyar közvilágítási piacot, külföldön terjeszkedett tovább: Szerbiában, valamint Szlovákiában. A szerbiai leány, az ESCO Elios DOO úgy száz településen újította fel a közvilágítást – a HVG hetilap riportja szerint nem csak a magyarlakta, vajdasági településeken járt sikerrel, hanem a Belgrádtól délkeletre fekvő országrészben is.

https://24.hu/belfold/2018/04/05/szerbiaban-ket-ceggel-is-kaszalt-az-elios/

Gulyás Gergely szerint ha nem a Fidesz nyer, akkor új választás lesz

Gulyás Gergely ugyan nem számít arra, hogy az ellenzéki visszalépések jelentősen befolyásolnák a választás végeredményét, de az Inforádió érdeklődésére elképzelte a helyzetet, hogy a Fidesz kisebbségbe kerül.

https://444.hu/2018/04/05/gulyas-gergely-szerint-ha-nem-a-fidesz-nyer-akkor-uj-valasztas-lesz

Az „ISIS lakáskereső szórólapjaihoz” hasonló szórólappal kampányolnak az Orbán család ügyvédjének kihívója ellen

Olvasónk küldte ezt a képet, amin látszik, hogy a DK-s Oláh Lajos ellen hasonlóan dizájnolt szórólappal kampányolnak, mint amilyeneken az „ISIS lakást keres”, és amik miatt már vizsgálódik a rendőrség.

Oláh Lajos a közvélemény-kutatások szerint a budapesti 5-ös választókerületben a legesélyesebb ellenzéki jelölt, dr. Bajkai István, az Orbán család ügyvédjének kihívója.  Bajkait hetek óta orrba-szájba tolja a fideszes média, de olvasónk fotói alapján még többről van szó.

https://444.hu/2018/04/05/az-isis-lakaskereso-szorolapjaihoz-hasonlo-szorolappal-kampanyolnak-az-orban-csalad-ugyvedjenek-kihivoja-ellen

BAYER ZSOLT: A HANGFELVÉTELEK EREDETISÉGÉT NEM LEHET MEGKÉRDŐJELEZNI

Magyar Idők

A Magyar Idők publicistája sajtónyilatkozatot tett közzé azokkal a hangfelvételekkel kapcsolatban, amelyek alapján nagy visszhangot kiváltó cikksorozatát készítette.

Az elmúlt hetekben lapunkban közölt, a Soros-hálózat működését bemutató cikksorozat alapjául szolgáló hangfelvételeket pendrive-on kaptam. Mindegyiket őrzöm. A rajtuk lévő hangfelvételek eredetisége nem megkérdőjelezhető.

A hangfelvételeket nem az izraeli vagy más titkosszolgálat, és nem egy bizonyos „black cube” nevű cég juttatta el hozzám. Az informátor védelme miatt természetesen nem mondom el, ki volt az illető.

Leszögezem továbbá, hogy semmilyen titkosszolgálatot, titkosszolgálati hátterű céget nem bíztam meg semmilyen anyaggyűjtéssel, és nem állok semmilyen kapcsolatban ilyen szervezetekkel.

 

https://magyaridok.hu/belfold/bayer-zsolt-a-hangfelvetelek-eredetiseget-nem-lehet-megkerdojelezni-2966644/

 

ÜZENET AZ OTTHON MARADÓKNAK

SOROSÉK AZ ÖNÉRDEKET NEVEZIK SZOLIDARITÁSNAK, AZ EMBERI KÖZÖSSÉGEKET PEDIG LEBONTJÁK

Surján László Magyar Idők

A Fidesz–KDNP tizenkét éve vezeti a közvélemény-kutatásokat. Ezek után meglepő Orbán Viktor figyelmeztetése: „Megértettük-e, hogy csak egyszer lehet elrontani? Ha egyszer elvétettük, vége. Újabb esély, pótvizsga nincs. Ha átszakad a gát, akkor beözönlik az áradat, és a kulturális megszállás visszafordíthatatlanná válik. Tétként most a jövő van feltéve az asztalra.”

https://magyaridok.hu/velemeny/uzenet-az-otthon-maradoknak-2915815/

 

A BALOLDALI ÉRTELMISÉG FELELŐSSÉGE

A JOBBIK „NÉPPÁRTOSODÁSA” MÁR CSAK REAKCIÓ A HANYATLÁSRA, ÉS EGY CSAPDA

Botond Bálint Magyar Idők

A liberálisok kihozták a karanténból a nyilasokat ugyanúgy, ahogy az SZDSZ a kilencvenes évek elején a kommunistákat. Itt az ideje tehát, hogy felidézzük, a Jobbik milyen eszmei és szociológiai rokonságot mutat a nyilas szellemiséggel. A nyilasok ugyebár a Horthy-rendszer szélsőséges ellenzékéhez tartoztak, egyszerre elégítve ki a szélsőségesség kritériu­mát mind jobb, mind bal felől.

A kortársak ugyanis alapvetően baloldali eszmének tartották a nemzetiszocializmust, harcát pedig frakciózásnak a kommunistákkal és az egyéb szélsőbaloldali csoportokkal. 

https://magyaridok.hu/velemeny/a-baloldali-ertelmiseg-felelossege-2887902/

 

Gyurcsány Ferenc jelére várnak a miskolci DK-sok ahhoz, hogy átszavazzanak a jobbikosra

Nehéz helyzetben vannak a miskolci DK-sok: a taktikai szavazást népszerűsítő oldalak szerint a Jobbik jelöltje helyben megverheti a fideszes Csöbör Katalint. Mi a rosszabb, Orbán vagy Vona? Hogyan szavazzanak valakire, aki Gyurcsánynak is bilincset ígér? Nehéz dilemma ez. Videóriportunk a városról, ami annyira izgalmas, hogy a miniszterelnök kétszer is járt ott.

http://hvg.hu/itthon/20180405_Gyurcsany_Ferenc_hivasara_varnak_a_miskolci_DKsok_hogy_atszavazzanak_Jakab_Peterre

Orbán Viktor svájci bankárja és libanoni bankja

Mostanában egyre gyakrabban olvasni, hallani az Orbán család különös, gyakran talányos svájci ügyeleteiről, különösen a “család bankáráról”. Azonban ez az ügy jóval túlnyúlik az alpesi országon, sőt, magán Európán: a szálak egészen Libanonig vezetnek, amely iránt eddig is kiemelt érdeklődést tanúsítottak a miniszterelnök környezetében. 

http://fuhu.hu/orban-viktor-svajci-bankarja-es-libanoni-bankja/

Vásárhelyi Mária: Április 8. és ami utána jön

Akárhogyan végződnek április 8-án a választások, az eredmény mindenképpen sorsfordító lesz Magyarország jelenkori történelmében. Ha a Fidesz nyer, aminek ma nagy a realitása, akkor minden erőfeszítését a még megmaradt demokratikus intézmények felszámolására fogja fordítani, először a civil szervezetek, a bíróságok és a még megmaradt független média kerülnek sorra.

Egy újabb, immár egymás után a harmadik választási győzelem esetén ugyanis a Fidesznek és Orbán Viktornak, ha akarnák, sem lenne más választásuk, mint hogy továbbmenjenek a 2010-ben, pontosabban 1998-ban megkezdett úton.

http://168ora.hu/velemeny/vasarhelyi-maria-aprilis-8-es-ami-utana-jon-147786

Izraeli magán-hírszerzőcég dolgozhatott rá Orbánék ellenségeire

 

Egy izraeli hátterű, illegális titkosszolgálati módszereket is alkalmazó, jórészt exkémekből álló privát biztonsági cég emberei dolgozhattak rá azokra a civilekre, akikben van egy közös: mindegyiküket kipécézte az Orbán-kormány.

·         A végrehajtók nem létező cégek legendáját csinálták meg, kamu honlapokat készítettek, telefonszámokat üzemeltek be, a találkozókat Bécsben, Amszterdamban, New Yorkban bonyolították le. Egyikük legalább két művelethez is az arcát adta, más-más álnéven. 

·         Titkosszolgálati jegyzőkönyv bizonyítja, hogy a Migration Aid elleni akcióról a magyar kémelhárítás is tudott. 

·         A megbízók ismeretlenek, de a külföldi végrehajtók által titokban rögzített beszélgetésekre hivatkozva esett neki újra a civileknek a kampány finisében az Orbán-kormány.

·         A levelezések és a találkozók alapján rekonstruáltuk a történéseket.

 

https://index.hu/belfold/2018/04/05/kulfoldi_titkosszolgalat_soros_civilek_provokacio

 

Nem fogadta el az ORF meghívását Gulyás Gergely

Kerüli a vitát a Fidesz: a kormánypárt frakcióvezetője visszamondta az osztrák televízió meghívását – a műsor készítői hiába várták Gulyás Gergelyt. Az ORF munkatársa azt mondta: Ausztriában elképzelhetetlen, hogy egy kampány vitáiban ne szerepeljen a kormánypárt.

A Hír TV stúdiójában rögzítette a hétvégi országgyűlési választással kapcsolatos műsorát az osztrák közszolgálati televízió. A vitára Kiszelly Zoltán kormányközeli politológuson és Balázs Péter korábbi uniós biztoson, a Bajnai-kormány külügyminiszterén túl Brenner Kolomant, a Jobbik soproni országgyűlésiképviselő-jelöltjét és Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezetőt is meghívták.

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/nem-fogadta-el-az-orf-meghivasat-gulyas-gergely-2457905

 

Kifütyülte, kinevette Szél Bernadettet az ellenzéki közönség (+videó!)

 

A V18 csoport szervezésében szerdán este tartották meg a listavezetők vitáját.

Az eseményen Orbán Viktor és Vona Gábor nem jelent meg, így a tervezett 7 résztvevő helyett 5 párt listavezetője beszélgetett egymással: Karácsony Gergely, Szigetvári Viktor, Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett és Fekete-Győr András.

Amikor az ellenzéki együttműködés témája került szóba, Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt találta mondani:

“Pillanatnyilag mi vagyunk az a párt, akivel úgy érzem, mindenki szívesen szóba áll az ellenzéki oldalon”

Ezt hangos felhördülés követte a közönség soraiban, de voltak, akik egyszerűen kinevették Szél Bernadett kamuját.

http://nyugatifeny.hu/2018/04/05/kifutyulte-kinevette-szel-bernadettet-az-ellenzeki-kozonseg-video

Trafikbárók Budapesten: Vu Quy Duong már 92 nemzeti dohányboltban érdekelt

Az Orbán-kormány 2012 szeptemberében törvénybe iktatta, hogy 2013 közepétől csak azok árulhatnak cigarettát, akik erre engedélyt kapnak. A koncessziókat botrányos tenderen osztották ki: hamar kiderült, hogy az engedélyek nagy részét a kormánypárthoz így-úgy közelállók nyerték meg. Az Átlátszó most megvizsgálta, hogy azóta hogyan alakultak a nemzeti dohányboltok bevételei és tulajdonviszonyai. Azt találtuk, hogy míg a törvény célja szerint elvileg egy személy legfeljebb öt dohányboltot üzemeltethetne, a sokmilliárdos forgalmú üzemeltetői hálózatokba szerveződő dohányboltok végső tulajdonosai – betéti társaságok kültagjaiként – egyszerre több tucat trafikban is érdekeltek lehetnek.

https://atlatszo.hu/2018/04/05/trafikbarok-budapesten-vu-quy-duong-mar-92-nemzeti-dohanyboltban-erdekelt/

KIUGROTT SOROS-AKTIVISTA: „ILYEN MÉRTÉKBEN MÉG SOHA NEM AKARTAK KÍVÜLRŐL BELENYÚLNI A MAGYAR BELPOLITIKÁBA"

Figyelő

Tenni akaró szociális munkásként könnyen az ember ölébe hullik egy Soros-ösztöndíj. Ezzel mindaddig nincs is baj, amíg ki nem derül, hogy egészen mást vár el a hálózat az aktivistától, mint a mélyszegénységben élők segítése. Mert ez utóbbi pont nem cél. Erről beszélt lapunknak Békés Bence, aki az ország több cigánytelepén járt jogvédőként, de aztán kiábrándult a Soros-féle sajátos filantrópiából.

http://www.figyelo.hu/szoveg/v/kiugrott-soros-aktivista--ilyen-mertekben-meg-soha-nem-akartak-kivulrol-belenyulni-a-magyar-belpolitikaba/

Orbán fogorvosa is a csalás elleni hivatal célkeresztjébe került

Egy listára került Orbán Viktor vejéhez, és a miniszterelnök fogászához kapcsolható ügy. Az Elios-ügyben, illetve a fogászati machinációkban az a közös, hogy mindkettőben vizsgálódott az OLAF, majd a magyar ügyészség is nyomozást rendelt el.

https://24.hu/belfold/2018/04/05/orban-fogorvosa-is-a-csalas-elleni-hivatal-celkeresztjebe-kerult/

Schiff András: A választásokon mindenki azt kapja, amit megérdemel

A Londonban és Firenzében élő zongoraművész a megértésben, a toleranciában, a közgondolkodás megváltozásában látja a kivezető utat a megosztottságból. Addig nem is jön haza, amíg nem történik olyan változás, amely ezt lehetővé teszi.

http://hvg.hu/kultura/20180405_Schiff_Andras_A_valasztasokon_mindenki_azt_kapja_amit_megerdemel

Miért éri meg teli szájjal migránsozni a médiában?

Nemrég írtunk arról, hogy az elmúlt években kormányközeli kezekbe került vagy a Fidesz gazdasági holdudvarához tartozó médiafelületek március közepe óta iszonyatos tempóban gyártják az uszító, félrevezető, a kormány választási kampányába gond nélkül belesimuló tartalmakat a közösségi felületekre. Korábbi cikkünkben azonban nem foglalkoztunk részletesen azzal, hogy papíron miért éri meg mondjuk a TV2-nek, hogy pénzt költ olyan kétes hátterű videók reklámozására, amelyeket a nézők semmilyen szinten sem tudnak a csatornához kötni. Az biztos, hogy a mostani rendszer nemcsak az adófizetők pénzét égeti Soros-plakátokból rakott máglyán, hanem a magyar emberek is sokkal kevesebb értékes tartalomhoz jutnak, mint mondjuk nyolc évvel ezelőtt.

https://index.hu/belfold/2018/04/05/miert_eri_meg_teli_szajjal_migransozni_a_mediaban/

A Fidesz frakcióvezetője és a Momentum jelöltje tegeződve szidta Gyurcsányt

Gulyás Gergely váratlanul elvállalt egy vitát, de csak a helyi momentumos ellenfelével. Kádár Barnabás hiába hozta fel a Fidesz számára kellemetlen ügyeket, a Fidesz frakcióvezetője rutinosan megkerülte a válaszadást. A tegeződve zajló beszélgetésen kiderült, több dologban egyetért a két jelölt: például a szocialista kormányok megítélésében.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/05/a_fidesz_frakciovezetoje_es_a_momentum_jeloltje_tegezodve_szidta_a_szocialistakat/

A Tények végképp egy aljas hazugsággyár lett

A fentii linken látható videó az öles betűkkel kiírt OLASZORSZÁG felirattal indul, a megosztás címében éttermet fosztogató migránsokról írnak, az ajánlószövegében pedig azt kérdezik, hogy "Veszélyes migránsok Európában. Ezt akarjuk?" Miközben a videó 2015-ös, Dél-Afrikában készült, és ugyan valóban fosztogatást ábrázol, de az elkövetőkről csak annyi derül ki, hogy feketék. Attól fordul ki a gálám a legjobban, hogy az eredeti videó alján jól látható dátumot valaki szándékosan leműtötte, és kész is a fekete migránsördögös riogató, lehet a kasszához fáradni. És utána fizetett hirdetésben tolni.

http://comment.blog.hu/2018/04/04/a_tenyek_vegkepp_egy_aljas_hazugsaggyar_lett

Hiába várta, nem tolták meg külföldről Orbán kampányszekerét

Sorra látogatja a Fidesz vidéki képviselőjelöltjeit Orbán Viktor. Vajszlótól Nagykanizsáig, Szerencstől a budapesti belvárosig a miniszterelnök mindenhol ott van, és sosem felejti el megemlíteni, mekkora tétje van a vasárnapi választásnak. Egy dolog azonban feltűnően hiányzik a kormányfői Facebook-oldalra feltöltött fotókról, mégpedig a külföldi politikusok látogatása. Nagyon úgy tűnik, hogy a régi jó barát lengyeleken kívül

Orbánnak nem sikerült egyetlen szövetséges ország kormányfőjét sem meggyőznie,

hogy támogassa őt a választások előtti időszakban.

https://zoom.hu/hir/2018/04/05/hiaba-varta-nem-toltak-meg-kulfoldrol-orban-kampanyszekeret/

Orbán: A sorosisták mind szavaznak, legyünk ott mi is

Így a kampány végén Orbán már csak egy rövid, de annál velősebb videóval szólította fel a táborát a szavazásra. Szerinte az első választásokon azért kellett elmenni szavazni, mert a kommunisták mind fognak, most viszont már a sorosisták miatt kell elmenni.

https://zoom.hu/hir/2018/04/05/orban-a-sorosistak-mind-szavaznak-legyunk-ott-mi-is/

Megkérdeztük Lázár János édesanyját, miért vett földeket a batidai vadászkastély körül

Újabb információkhoz jutottunk a kastélyról, amelyet Lázár János és családja Hódmezővásárhely melletti földjei ölelnek körbe. Beszéltünk egy olyan cég vezetőjével, amely részt vett az építkezésben, és az is kiderült, hogy Lázárék a földjeiket bekerítve elzártak egy önkormányzati tulajdonban lévő utat.

http://magyarnarancs.hu/belpol/igy-alakult-110048

Németh Szilárd agyát elborította a feketeség, amikor megtudta, hogy mégis lett baloldali összefogás Csepelen

Szerdán a DK, az MSZP–Párbeszéd és az Együtt vezetői jelentették be, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó Csepelen visszalép a választókerületet négy éve megnyerő Szabó Szabolcs javára. Nem sokkal ezután az is kiderült, hogy az LMP-s Tenk András is visszalép, így a baloldali ellenzék részéről csak az Együtt politikusa száll szembe Németh Szilárddal. A Jobbik jelöltje minden bizonnyal nem lép vissza.

a rezsibiztosnak ekkor sincs más mondanivalója, egy szót nem szól arról, milyen elképzelései vannak a választókerületben élők számára, és hogy ő mivel lenne rátermettebb jelölt. Helyette a fröcsögései alá képes volt ezt a képet feltölteni:

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/nemeth-szilard-agyat-elboritotta-a-feketeseg-amikor-megtudta-hogy-megis-lett-baloldali-osszefogas-csepelen-110383

Orbán Viktor érzékeny pofonba futhat bele a választáson, ha az emberek tudják, hogy kire kell voksolni az ellenzéki oldalon

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

 Az Orbán-féle nacionalista-populista jobboldal mind inkább kitúrja helyéből a nyugati kereszténydemokráciát, az unió a támogatások megvonásával akarja észhez téríteni a kormányfőt meg a hasonszőrűeket

• A magyar miniszterelnök minden hájjal megkent, hataloméhes, nacionalista populista, aki Orwell, Ionesco és Beckett tollára volna méltó. Olyan légkört teremtett, hogy az ellenzéknek minden oka megvan az aggodalomra a választás után  

• Szellemekkel hadakozik Soros kapcsán a Fidesz, miközben az ország jobboldali, korrupt és megosztott

http://b1.blog.hu/2018/04/05/orban_viktor_erzekeny_pofonba_futhat_bele_a_valasztason_ha_az_emberek_tudjak_hogy_kire_kell_voksolni

Megtámadtak egy kanadai rabbit az Árkádban

 

Garázdaság miatt nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen, aki inzultálta a kanadai rabbit az Árkád plázában.

Egy férfi az Árkád üzletház I-style üzletében megtámadott és tettlegesen bántalmazott egy a családjával Magyarországon tartózkodó kanadai rabbit. A támadó minden előjel nélkül megütötte a rabbit, a fejéről leverte a kipát, majd sebtében próbált távozni az üzletből. Az eset 11.50-kor történt, szemtanúja volt a rabbi felesége, leánya és testvére is – írták a Tett és Védelem Alapítvány Facebook-oldalán.

https://index.hu/belfold/2018/04/05/megtamadtak_a_kanadai_rabbit_az_arkadban/

 

Szkripal-ügy: az oroszok megfenyegették Nagy-Britanniát

Nagy-Britannia a tűzzel játszik, és megbánja majd, hogy Oroszországot vádolta meg Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynök és leánya megmérgezésével – monda az orosz nagykövet az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) csütörtöki rendkívüli ülésén. Vaszilij Nyebenzja szerint London összehangolt hadjáratot folytat Moszkva lejáratására, és Oroszországnak jó oka van feltételezni, hogy a gyilkossági kísérlet hátterében több ország titkosszolgálata áll.

https://index.hu/kulfold/2018/04/06/szkripal-ugy_az_oroszok_megfenyegettek_nagy-britanniat/

 

Hajdú Péter: Nem szeretném, hogy a migránsok ellepjék a hazánkat

Lokál2018. 04. 05. 00:01

Hajdú Péter nyíltan vállalja véleményét: szerinte a mai Magyarország jó kezekben van, és nem tud olyan otthont elképzelni, ahol a baloldal és a Jobbik karöltve próbálná irányítani hazánkat. Úgy érzi, közszereplőként kötelessége elmondani, mit gondol.

Hajdú Péter sosem rejtette véka alá, hogy konzervatív nézeteket vall. Mint mondja, biztos kezekben érzi a saját és a családja jövőjét a mai kormány mellett.

– Én is azt vallom, amit a nagyok: „Gyáva népnek nincs hazája!” A határokat meg kell védeni, nagyon jól teszi a kormány, hogy nem enged az EU-nak. Nem tudom, hogy ha az ellenzék hatalomra kerülne, ők mit tennének. 

https://www.lokal.hu/2018-04-hajdu-peter-nem-szeretnem-hogy-a-migransok-ellepjek-a-hazankat/##

 

Rogánék nem vétettek a letelepedési program szabályai ellen, mert nem voltak szabályok

G7

Váratlan helyről érkezett lesújtó szakmai értékelés az Orbán-kormány letelepedési államkötvény programjáról. A Központi Nyomozó Főügyészség kénytelen volt mélyebben beleásni magát a magyar letelepedési engedélyt kínáló kormányprogramba, miután a Transparency International (TI) korrupcióellenes civil szervezet feljelentést tett az ügyben.

A főügyészség elutasította a feljelentést. Az indoklás leszögezi, hogy törvény szabályozza a parlament gazdasági bizottságának letelepedési államkötvénnyel kapcsolatos hatáskörét, majd azzal érvel, hogy “a hatáskör gyakorlásának eljárásrendjére jogszabály rendelkezést nem tartalmaz, a bizottság ezt maga jogosult kialakítani”.

Ligeti Miklós a TI jogi igazgatója szerint a főügyészség arra jutott, hogy

a kormánypártok parlamenti többsége a letelepedési kötvények kereskedelmét végző cégek kiválasztásának és engedélyezésének teljességgel felelőtlen és számonkérhetetlen rendszerét alakította ki.

https://g7.24.hu/allam/20180405/roganek-nem-vetettek-a-a-letelepedesi-program-szabalyai-ellen-mert-nem-voltak-szabalyok/

Már nyíltan lázadnak Handó Tünde kinevezési gyakorlata ellen

Milyen az, amikor az Országos Bírósági Hivatal elnöke egy bíróval szemben pert veszít egy bíróságon? Durva, és nem ez az egyetlen jele annak, hogy a bírói kar aggódni kezdett az igazságszolgáltatás függetlensége miatt. 

http://valasz.hu/itthon/mar-nyiltan-lazadnak-hando-tunde-kinevezesi-gyakorlata-ellen-128047

Kövér László üzent a nem fideszes fiatalok kormánypárti szüleinek

A polgári közösség valamennyi tagja önvizsgálattal tartozik magának, hogy vajon a közvetlen családjában mindent megtett-e a normális értékek átadásáért, megőrzéséért? Elmagyarázta-e gyerekeinek, unokáinak, hogy ami ma Magyarországon zajlik, éppen értük, fiatalokért van?

Hiszen csak a szűk családunkba tartozó fiatalokon keresztül tudjuk megszólítani azokat, akik rájuk könnyebben hallgatnak, mint a tőlük korban és ezért érzelmileg is távol álló korosztályok tagjaira. […]

Egyébként nem igaz, hogy ne tettünk volna meg mindent a fiatalokért. A diákhitellel kapcsolatos intézkedésektől az otthonteremtési támogatásokig se szeri, se száma a boldogulásukat segítő lépéseknek. Nincs tehát lelkiismeret-furdalásom. Az viszont igaz, hogy nem tudtuk jól elmagyarázni nekik, mit és miért teszünk.”

http://valasz.hu/itthon/kover-laszlo-uzent-a-nem-fideszes-fiatalok-kormanyparti-szuleinek-128055

 

A kiszolgáltatottság és a propaganda letarolta a Fidesznek a szegény vidéket

Rakaca néhány száz lakosú falu Miskolc és az országhatár között, de közelebb az utóbbihoz. Másfél óra kell ahhoz, hogy az ember elbuszozzon onnan a borsodi megyeszékhelyre, a környéke pedig az ország egyik legszegényebb régiója. Egy valami viszont ott is ugyanolyan, mint manapság bárhol máshol az országban: választási kampány van. Szerda délben egy csoport helyi nő ült a falu közepén, a közért előtt, Demeter Zoltán helyi fideszes képviselő plakátja alatt.

„Itt már megy a kampány, tegnap sonkát osztottak” - mondta az egyikük.

A Fidesz volt - tette hozzá, később azonban kiderült, hogy ez nem igaz, az ételt az önkormányzat osztotta, de erre csak legyintettek. 

https://444.hu/2018/03/30/a-kiszolgaltatottsag-es-a-propaganda-letarolta-a-fidesznek-a-szegeny-videket

 

Vona Gábor szerint a Jobbik biztosan nem lép koalícióra a Fidesszel, és választási vereség esetén lemond a pártelnökségről

Ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitatkoztak az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában. A vitára Orbán Viktor természetesen nem fogadta el a meghívást, de ott volt Szél Bernadett, az LMP, Karácsony Gergely az MSZP és a Párbeszéd, valamint Vona Gábor, a Jobbik listavezetője.

Az RTL egyébként eddig 19 vitát szervezett, ez volt a 20., de a fideszesek egyiken sem vettek részt. A miniszterelnök-jelöltek azonban így is egy kifejezetten kulturált beszélgetést folytattak.

https://444.hu/2018/04/05/vona-gabor-szerint-a-jobbik-biztosan-nem-lepne-koaliciora-a-fidesszel-es-valasztasi-vereseg-eseten-lemond-a-partelnoksegrol

 

Gulyás Gergely: Sorskérdés a bevándorlás

„Az ellenzéki pártok előélete azt bizonyítja, hogy néhány üveggyöngyért vagy szimbolikus vállveregetésért bármikor elfogadnák a nagyobb uniós tagállamok diktátumait”

Magyar Hírlap 

Nemcsak a továbblépéshez, de az elért eredmények megőrzéséhez is stabil parlamenti támogatáson nyugvó, polgári kormányzás szükséges – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője többek között arról is beszélt, hogy a mostani kampány színvonalát tekintve az összes korábbit alulmúlta, továbbá, hogy a Fidesz–KDNP a jelenlegi ellenzéki pártokkal nem fog koalícióra lépni.

http://magyarhirlap.hu/cikk/114954/Gulyas_Gergely_Sorskerdes_a_bevandorlas

Kacsoh Dániel Szörnyek keringője

Álláspont. Szeszkereskedő legyen a talpán, aki ki tudja elégíteni a formálódó ellenzéki horrorkoalíció italozási igényeit

Magyar Hírlap

Gyurcsány Ferencnek a whiskey-készlete lehet fogyóban, míg Karácsony Gergely egyre több Unicumra szorul. Az alkohol, mint a hatalomért az elvtelenségig kompromisszumkész formációk közös pontja, egyre többször része a magukat kormányváltóként aposztrofáló, önjelölt népvezérekkel készített interjúknak. Szóba kerül, na. 

Érthető, hiszen bár az egymásra szórt szidalmak dacára szinte már bárki bárkivel képes összefogást színlelni, ehhez a maszatoláshoz, a korábbi kikötések és fogadkozások nagyvonalú felülírásához azért nem árt némi delírium. Feltételezzük, józanul igen nehéz lehet ez a keringőzés. Avagy násztánc. A helyzet annyira súlyos, hogy az italozási szokásokról nem holmi kormánypárti oknyomozók, hanem maguk az érintettek voltak szívesek tájékoztatni a többet érdemlő nagyérdeműt.

http://magyarhirlap.hu/cikk/114946/Szornyek_keringoje

Nagy Ervin Erre a folytatásra érdemes szavazni

Ellenfelei mondják, hogy nincs programja a Fidesz–KDNP-kormánynak, csak a folytatás

Magyar Hírlap

Ó, ha tudnák, hogy ez a folytatás mennyivel hitelesebb, mint bárminemű szociális demagógiától hemzsegő kamuprogram, mindenféle jöttment, hataloméhes ígérgető szájából, talán kevésbé volna most minden eddigi eredmény veszélyben.

A választópolgár hamar megszokja a „jobblétet”, és az emberi természetben rejlő, eddig kevésbé ismert érzések törnek felszínre ilyenkor, amelyeket megszokni is nehéz, nemhogy elfogadni őket. Az irigység és a még jobbat és többet akarok, azaz a birtoklás feletti öröm vágya. Ami végül is érthető, ahogy az is, hogy az ellenzéki politika megpróbál erre ráerősíteni. Ezt láthatjuk most, néhány nappal a választások előtt. A kormánnyal szemben felsorakozott és még talpon maradt ellenzéki csoportok egymással is perlekedve, sokszor a másikra licitálva próbálnak hihetetlen dolgokat ígérni és még hihetetlenebb dolgokat összehazudni, a kormánypártot pedig lejáratni.

http://magyarhirlap.hu/cikk/114944/Erre_a_folytatasra_erdemes_szavazni

Bogár László A tét

A „nevesincs” táborban egymást kioltó elvek és törekvések örvénylésének lehetünk tanúi

Magyar Hírlap

Mark Twain mondta egyszer, hogyha a demokratikus választásokkal valóban eldönthetnénk bármit, akkor biztosan nem engednék meg nekünk. Nekünk persze nem, vagy nem feltétlenül kell azonosulnunk Mark Twain nézeteivel, de tény, hogy akad köztük továbbgondolandó elem a rendszerváltás rendszerének eddigi választásaival kapcsolatban. Már csak azért is, mert 1990 óta talán soha nem volt ilyen megrendítően nagy eltérés a 2018-as választás valóságos tétjének minősítését illetően

http://magyarhirlap.hu/cikk/114945/A_tet

 

Itt vannak Soros György jelöltjei

origo

Összegyűjtöttük, hol indulnak Soros György leghűségesebb jelöltjei a vasárnapi választáson. 

http://www.origo.hu/itthon/valasztas2018/20180404-soros-jeloltek-valasztas-2018.html

100 milliós villákban lakik a Jobbik vezérkara

origo

Nincs vezető jobbikos politikus, aki kevesebb mint 100 millió forint értékű ingatlanban lakna. Jut pénz bőven Vona közvetlen vezérkarának a Simicska-féle milliárdokból - írta a Ripost. 

http://www.origo.hu/itthon/valasztas2018/20180405-100-millios-villak-jobbik.html