2018, április 4 - 08:23 Sajtószemle

Az MSZP 4 körzetet ad, cserébe 27-et kér az LMP-től és az Együtt-től

Az MSZP a Belvárosban, Csepelen, Gödöllőn és Szekszárdon léptetné vissza jelöltjét a kormányváltás érdekében, cserébe 27 körzetet kér két aktuális tárgyalópartnerétől, az LMP-től és az Együtt-től – értesült a Zoom. Ez azt jelenti, hogy az MSZP-P – a Demokratikus Koalícióval egyetértésben – Csárdi Antal (LMP), Szabó Szabolcs (Együtt), Lengyel Szilvia (LMP) és Hadházy Ákos (LMP) javára lépne vissza az említett körzetekben. (Vagyis V. Naszályi Márta, Bangóné Borbély Ildikó, Makrai Zoltán és Harangozó Tamás nem indulna a citált körzetben.) Cserébe 27 visszalépést kér, köztük az összes nyerhető budapesti, továbbá nagyvárosi választókörzetben. Úgy tudjuk, a szocialista „csomag” része a két független jelölt, Kész Zoltán és Mellár Tamás is.

Tudomásunk szerint a tárgyalások befejezésére másfél napot adtak maguknak a felek; a tárgyalások folyamatosan zajlanak.

https://zoom.hu/hir/2018/04/03/az-mszp-5-korzetet-ad-cserebe-27-et-ker-az-lmp-tol-es-az-egyutt-tol/

Ungár Péter öt pontban utasította vissza Karácsony ajánlatát, "a bohózatot lezártnak tekintik"

 

Ungár Péter szerint

"Karácsony Gergely mai bejelentése nem ajánlat, hanem visszautasítás. Karácsony Gergely pontosan tudta, hogy egy ilyen ajánlatba az LMP soha nem fog belemenni. Mert soha nem a megállapodás volt a céljuk, hanem az, hogy elmondhassák, hogy miattunk nem lehet. Pedig ez nem igaz."

Ungár hangsúlyozza, hiába beszél arról Karácsony, hány helyen lépett vissza az MSZP-P, az igazság az, hogy csak a DK javára léptek vissza (a koordináció miatt), más javára nem. Ungár szerint az MSZP azért hajlandó csak négy helyen visszalépni, mert különben elvesztik a kampánytámogatásuk felét.

http://hvg.hu/itthon/20180403_Ungar_Peter_ot_pontban_utasitotta_vissza_Karacsony_ajanlatat_a_bohozatot_lezartnak_tekintik

Fideszes aktivisták másolták az aláírásokat a kamupártnak

Gulyás Mártonék videósorozatban leplezik le a választáson induló kamupártokat.

 

A mostani részben a Kell az Összefogás (KÖSSZ) és a Közös Nevező pártok elnökségét és programját próbálják felkutatni.

Az ma már kevéssé meglepő, hogy irodát, tisztviselőket, programot nem találnak. A KÖSSZ Bátonyterenyei központjában a melegítőruhás alelnökasszony elmenekül a kamera elől, majd kihívja Gulyásékra a rendőröket, a miniszterelnök-jelölt pedig számonkéri az érdeklődést. Gulyás le tud ülni a Közö Nevező elnökével és jelöltjével beszélgetni, akik semmi érdemit nem tudnak mondani elképzeléseikről, de a videó legérdekesebb része csak ez után jön. A KÖSSZ egyik képviselőjelöltje neve arca vállalása nélkül elmondja, hogy amikor úgy nézett ki, nem fog sikerülni összegyűjtenie az induláshoz szükséges 500 aláírást, a párt miniszterelnök-jelöltje, az egykori szcientológus Weith Katalin felajánlotta a segítséget: egy bizonyos helyre kellett elmennie , ahol egy nő, aki a Fidesz aktivistája volt, mást se csinált, mint az ajánlóíveken szereplő neveket és aláírásokat másolta át több más párt ívére. A kamupárt jelöltje azt is elmondta, titoktartási nyilatkozatot is aláírattak vele, és voltak olyan témák, amiről telefonon sem lehetett beszélniük.

A teljes adás itt látható:

http://magyarnarancs.hu/valasztas2018/fideszes-aktivistak-masoltak-az-alairasokat-a-kamupartnak-110325

A Hypóson keresztül Kubatov Gábor volt az összekötő

A 2006-os eseményekről egy szemtanú szemszögéből, aki, állítása szerint az akkori ellenzék finanszírozásában is részt vállalt. A kábítószer-kereskedelemből származó profitjukkal pénzelték az akkori Fidesz kormányellenes szervezkedését. Interjú Yugovich Róberttel.

2004 decemberében volt a népszavazás és ti mikor látogattatok Magyarországra?

Valamikor 2005 nyarán, a Balatonnál találkoztunk. Méghozzá többször is. A fővárosba nem mentünk. A Balatonnál vagy Győr környékén találkoztunk a helytartókkal. Akkor mondta a Hypós, a kettes szektor vezetője, hogy ő elég jó kapcsolatot tart fenn az ellenzékkel, amely szintén érdekelt abban, hogy ez a kormány megbukjon és ebből a célból igen komoly tevékenységre készülnek. Ebből indult ki egy tárgyalási folyamat, hogy ebből ki mit tud vállalni. Mi azt vállaltuk, hogy anyagilag támogatjuk az ellenzéket, ami abban merült ki, hogy a 2005-től származó profitunkat átadtuk az ellenzék javára.

A Magyarországon megvalósított profit egy részét adtátok át?

Az egészet.

Milyen összegről lehetett szó?

Évi szinten ez elérte a 100 millió forintot, talán többet is.

http://fuhu.hu/a-hyposon-keresztul-kubatov-gabor-volt-az-osszekoto/

Bayer Zsolt annyira kiborult az uszító propagandát elítélő lelkész miatt, hogy kilép az evangélikus egyházból

Rettentően felzaklatta a Fidesz műsorvezetőjét a harkai lelkész, aki ahúsvéti prédikációjában elítélte a más vallásúak és bőrszínűek ellen uszító propagandát, az összefogásra képtelen ellenzéket és a nem szavazókat. Ráadásul az egészet a Kossuth Rádió is közvetítette.

Mivel Bayert már hosszú évek óta eleve vívódott amiatt, hogy az evangélikus egyház egyre liberálisabb, a harkai lelkész beszédével annyira betelt nála a pohár, hogy bejelentette: 

kilép az evangélikus egyházból, és katolikus lesz.

https://444.hu/2018/04/03/bayer-zsolt-annyira-kiborult-az-uszito-propagandat-elitelo-lelkesz-miatt-hogy-kilep-az-evangelikus-egyhazbol

Reagált az egyház: Bayernek az evangéliummal van baja

Teológiailag átgondolt, az evangéliumhoz hű igehirdetés volt a vasárnapi, amin kiakadt a publicista.

Bayerre reagálva megszólalt a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa is:

Mélyen sajnáljuk, hogy Mesterházy Balázs esperes teológiailag átgondolt, az evangéliumhoz hű húsvéti rádiós igehirdetéséből sokan nem a feltámadás örömhírét hallották meg, hanem – nyilván a közelgő választások miatt – annak önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak. Meggyőződésünk, hogy lelkészeink esküjükhöz méltóan az evangélium tiszta hirdetését és a rájuk bízottak pásztorolását, továbbá a békesség megteremtését tartják feladatuknak. Egyházunk népétől, a magyar társadalomtól, különösen is a közszereplőktől és a média képviselőitől a józanság és az igazmondás komolyan vételét, valamint a másik ember méltóságának megbecsülését kérjük.

 

http://magyarnarancs.hu/valasztas2018/reagalt-az-egyhaz-bayernek-az-evangeliummal-van-baja-110319

 

Ügyészség: Nem gyanús Kósa 1300 milliárdos megbízása

A feljelentéseiről ismert Tényi ugyanis a Kósa-megbízásokról szóló cikkeink nyomán hivatali és közokirat-hamisítás gyanújával is feljelentést tett a vádhatóságnál.

Levelében emlékeztetett rá, hogy a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter közjegyző előtt vállalta, magyar államkötvényeket vásárol egy csengeri nő 1300 milliárd forint értékű örökségéből, majd a kötvényeket elhelyezi a megbízó számláján, és általános kezelési jogot is kap a számla felett.

 

A KNYÜ számára nem volt gyanús a Kósa-mamának ígért 800 milliós ajándékozás – sejthetően azért, mert az összeget nem személyesen Kósa Lajosnak ajánlották, hanem idős anyjának. Az ügyészség arra utaló jelet sem lát, hogy a miniszter „hivatalos működésével” kapcsolatban járt volna el a csengeri ügyekben.

 

https://mno.hu/belfold/ugyeszseg-nem-gyanus-kosa-1300-milliardos-megbizasa-2457567

Nem véletlen, hogy a kormány mélyen hallgat a keleti nyitás sikeréről

 

·      Az ázsiai országok közül Magyarország csak Kínába tudott egymilliárd eurónyi értéknél több árut exportálni 2017-ben.

·      Kína 2010-ben még Magyarország 16. legnagyobb exportpartnere volt, 2017-ben már csak a 19.

·      Az ázsiai országokba irányuló export aránya a teljes magyar kivitelben 2010 óta csökkent.

·      Ugyanakkor Kína Magyarország harmadik legfontosabb importpartnere, vagyis a harmadik legtöbb áru onnan érkezett.

·      Az uniós tagállamok kereskedelmének (export és import) közel kétharmada az EU-n belül bonyolódott, Németországnak kulcsszerepe volt, a többi tagállam rengeteg árut szerzett be onnan, és rengeteg árut szállított oda.

https://zoom.hu/hir/2018/04/03/nem-veletlen-hogy-a-kormany-melyen-hallgat-a-keleti-nyitas-sikererol/

Nem jött össze a hatalmas spórolás, ami az Elios-nak milliárdokat ért

direkt36

„A magyar települések több tízmillió forintot spórolnak meg az éves rezsiköltségükből [...], ez egy jó beruházás volt”. Ezzel védte Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára azokat a közvilágítás korszerűsítésére kiírt pályázatokat, amelyeken 2012 után több mint tízmilliárd forintot nyert az Elios, az a cég, amely a beruházások idején Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozott. Ezeknél a pályázatoknál tárt fel súlyos szabálytalanságokat az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF és nyomozást indított miattuk a magyar ügyészség is.

A Direkt36 vizsgálatai azonban azt mutatják, hogy hiába Csepreghy és más kormánytagok lelkesedése, két városban biztosan nem teljesültek a cég energiamegtakarításra tett vállalásai. Pedig az energiamegtakarításra tett ígéreteknek kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az EU mennyi pénzzel támogatta ezeket a beruházásokat, azaz végső soron, hogy mennyi pénzt kaphatott ezekért a munkákért az Elios.

https://444.hu/2018/04/03/nem-jott-ossze-a-hatalmas-sporolas-ami-az-elios-nak-milliardokat-ert

Semjén Zsolt vadásztársáé lett a hátrányos helyzetűeknek felújított szálloda

Bár hátrányos helyzetűekre gondolva újították fel a noszvaji ingatlant, hiszen az évtizedekig oktatási és képzőközpont volt, aztán mégis Semjén Zsolt ismerőséhez, Farkas Józsefhez került. Ő volt az, aki finanszírozta a miniszterelnök-helyettes lapunk által feltárt svédországi, helikopteres luxusvadászatát.

https://mno.hu/belfold/semjen-zsolt-vadasztarsae-lett-a-hatranyos-helyzetueknek-felujitott-szalloda-2457503

Nem érdekli Orbánt az NVB döntése

Hiába kellene eltüntetni, továbbra is elérhető Orbán Viktor Facebook-oldalán az az óvodásokkal készült kampányvideó, amely miatt 350 ezer forintra büntette a miniszterelnököt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A testület egyébként nem először szabott ki bírságot kormánypárti politikusokra. Simonka György, Békés megyei jelölt esetében például már másodjára mondták ki, hogy tilos gyerekekkel kampányolni, ezért a politikusnak a maximálisan kiszabható 690 ezer forintnyi büntetést kell befizetnie. A Fidesz minderre cinikusan úgy reagált: "A 18 év alattiaknak, különösen az óvodásoknak nincs választójoga, így kizárt a választás befolyásolása bármilyen, a részükre adott ajándékkal".

http://nepszava.hu/cikk/1156623-nem-erdekli-orbant-az-nvb-dontese

RENDEZTE: FEKETE-GYŐR

Pilhál György Magyar Idők

A nagy idők nagy embereket követelnek. A falurossza Juhász Péter után hétfőn maga Fekete-Győr András is bejelentette: visszalép belvárosi képviselő-jelöltségétől V. Naszályi Márta (MSZP–Párbeszéd) javára.

A Momentum frontembere megrázó videóüzenetben szólt a nemzethez: „Ne csüggedjetek, így lesz jó mindannyiunknak, a listán pedig szavazzatok a Momentum-generációra. Listavezetőként azért fogok dolgozni, hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni. Ezzel a bejelentéssel hiszem, hogy nagy lépést teszünk a rendszer lebontása és egy boldog Magyarország kiépítése felé.”

Momentán úgy néz ki, az egész közvélemény-kutatósdi csupán arra volt jó, hogy az amúgy tök esélytelen Fekete-Győr egy általa rendezett előadáson eljátszhatta a gerinces politikust, aki tudja, mi a kötelessége; lám, ígéretéhez híven visszalép az elé rangsorolt Mártika javára. Nem ágál, nem hőbörög – csak hülyének néz mindenkit.

https://magyaridok.hu/paca/rendezte-fekete-gyor-2956423/

A LIBERÁLISOK ÉS A KERESZTÉNY IRGALOM

Gedeon Magdolna Magyar Idők

Európa mai szellemi állapota, a valódi keresztény értékektől való eltávolodása elsősorban a liberalizmus terjedésének következménye. Köztudott, hogy a liberalizmus már születésekor, a nagy francia forradalom idején fel akarta számolni a kereszténységet. A konzervativizmus atyja, az angol Edmund Burke a forradalom keresztényellenessége ­miatt arra figyelmeztetett: „ha felfednénk mezítelenségünket a keresztény vallás eldobásával, mely mindeddig büszkeségünk és vigaszunk, s közöttünk és más nemzetek kö­rében is a civilizáció egyik fő forrása volt, attól tartunk (mivel tudatában vagyunk annak, hogy lélekben nem lehet sokáig üresség), hogy helyét barbár, veszedelmes és alantas babona fogja elfoglalni.”

https://magyaridok.hu/velemeny/a-liberalisok-es-a-kereszteny-irgalom-2915824/

Süddeutche Zeitung: Orbán börtönben végezheti a választások után

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

·         Ha veszít, börtönbe kerülhet a kormányfő és a haveri kör;

·         A Fidesz ráerősített a migránsellenes heccelésre, majd meglátjuk, milyen eredménnyel, mert a lakosság kezd ráunni a süket dumára. A politikus ugyanakkor hős a nemzetközi szélsőjobb számára;

·         A magyar gazdaság tud eredményeket felmutatni, csak éppen sokan maradtak az út szélén és kétséges, hogy uniós források nélkül meddig tart a langymeleg helyzet.

 

http://b1.blog.hu/2018/04/03/suddeutche_zeitung_orban_bortonben_vegezheti_a_valasztasok_utan

 

Ceglédi: Nem szeretnék önöknek 13. havi nyugdíjat fizetni

 

Mi lenne, ha észlelnék azokat is, akiknek a kontójára a 13. havi nyugdíjat ígérik? Akik ezt a szerencsétlen országot fenntartják, finanszírozzák? Vélemény.

Tisztázzunk valamit az elején: már a 2009-ig működött, „eredeti” 13. havi nyugdíjat sem a szépkorúak megelőző befizetéseiből finanszírozták, hanem a mi, az aktívan dolgozók adójából. Most is ugyanígy lenne. Önök, kedves nyugdíjasok egyszerűen nem fizettek be annyit korábban, amiből erre futná. Emellett a Fidesz kormányzása alatt a magánpénztári befizetések is eltűntek, tehát ilyen, másra szánt tartalék sincs a rendszerben. Harmadrészt pedig szögezzük le: ma úgy tűnik, hogy nekem már nem a 13., de a naptárban valóban létező hónapokra se lesz nyugdíjam. Vonják a pénzemből, de nem kapok majd cserébe semmit.

Az viszont a Magyar Szocialista Párt „szakértői” imázsának érdekes torzulása, hogy miközben arról valaha konszenzus volt, hogy a 13. havira már a bevezetése idején sem létezett fedezet, hogy ez Medgyessy burleszk-kormányzásának egyik legnagyobb karambolja lett, mégis, most totál amnéziást alakítva visszahoznák. 

http://hvg.hu/itthon/20180403_Cegledi_Nem_szeretnek_onoknek_13_havi_nyugdijat_fizetni?s=hk

A magyar mulatós legnagyobb sztárjaival kampányol az Orbán család ügyvédje

·          179

TV-felvétellel egybekötött Gigantikus Sztárparádéval várunk mindenkit szeretettel április 07-én szombaton 14.00 órától!

Ezzel a beharangozóval hirdeti újabb nagy dobását Fásy Ádám műsora, a Zeneexpressz. Majd felsorolják a fellépőket, akik között mintha lenne egy kakukktojás:

Apostol együttes, Komonyi Zsuzsa, Kocsis Tibo, Fásy Zsüliett, Dolly Plusssz, Dr. Bajkai István (zongora), Peter Srámek, Singh Viki, Bebe, Nótár Mary, Karda Bea, Poór Péter és Rózsás Viktória, Jolly és Suzy, Marcellina, Erox, Csongrádi Kata, Desperado, Peller Anna, Niki és Miki, Zámbó Krisztián, Pintér Timi, Csordás Tibi, Bodonyi Bea, Lukács Rudolf valamint a műsor házigazdája Fásy Ádám.

De ha valakinek nem lenne világos, a rendezvény plakátja egyértelművé teszi, kiről szól ez az egész:

A fellépők közül Caramel tette oda magát a legjobban, aki a zongoratudására büszke fideszes politikussal közös produkcióra is vállalkozott.

https://444.hu/2018/04/03/a-magyar-mulatos-legnagyobb-sztarjaival-kampanyol-az-orban-csaladja-ugyvedje

Választási matek: összefésülték a listákat, 53 körzetet nyerhet az ellenzéknek

 

Minél magasabb, 70 százalék feletti részvételre és legalább félmillió átszavazóra van szükség ahhoz, hogy a Fideszt leváltsák április 8-án, de ez a feladat megugorhatónak tűnik, ha a taktikai szavazásra hajlandó választók az 53, ellenzéki győzelemre esélyes körzetben arra a jelöltre szavaznak, aki a különböző listák összefésülése után a legesélyesebbnek tűnik a Fidesz jelöltjének legyőzésére – hangzott el a Közös Ország Mozgalom (KOM), továbbá a különféle, a választói döntést segítő civil kezdeményezés, illetve Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester közös rendezvényén.

 

https://zoom.hu/hir/2018/04/03/valasztasi-matek-osszefesultek-a-listakat-53-korzetet-nyerhet-az-ellenzeknek/

Összefogás esetén Áder sem tudná megakadályozni egy ellenzéki kormány felállítását

A hódmezővásárhelyi időközi választás visszaadta az ellenzék számára a reményt, hogy nem csak a kétharmados Fidesz-többség elkerülése lehet az áprilisi voksolás célja. A Policy Agenda a Zoom.hu számára készített elemzésében azt vizsgálta, mire lehet számítani április 8-a után.

https://zoom.hu/hir/2018/04/03/osszefogas-eseten-ader-sem-tudna-megakadalyozni-egy-ellenzeki-kormany-felallitasat/

Karácsony Gergely: Tök normális srác vagyok, soha egy forintot nem lopnék el

Ha sokan elmennek szavazni és a szavazatok koncentrálódnak, a Fidesznek vége – mondta lapunknak adott interjújában Karácsony Gergely. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint ez a társadalom tönkre van téve. A Jobbikról azt mondta: a hitelességét vizsgálva több problémája van a párttal, mint 2011-ben, de egy korlátozott mandátumú, a jogállamiságot helyreállító együttműködést lehetséges tart. Beszélt még bátyja Echo TV-nek adott nyilatkozatáról, az MSZP változásáról és arról, milyen egyszerű dolgokon kellene változtatni az országban.

https://24.hu/belfold/2018/04/03/karacsony-gergely-interju-valasztas/

Beperelik Márki-Zay Pétert

A hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója bepereli Márki-Zay Péter polgármestert az intézmény jó hírnevének megsértése miatt – jelentette be Kallai Árpád kedden.

A hódmezővásárhelyi polgármester Kiss Attila jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt fórumán többek közt arról beszélt, hogy az életét kockáztatja, aki bemegy a vásárhelyi kórházba.

A kórház főigazgatója mintegy ötven munkatársa előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Márki-Zay Péter az elmúlt napokban rendezett lakossági fórumokon rágalom- és gyűlöletkampányt folytatott a kórház ellen. Az intézmény és az ott folyó ellátást minősítő állításaival megsértette a kórház 570 dolgozójának becsületét, tette hozzá.

Kallai Árpád hangsúlyozta:

az intézmény valamennyi munkatársa azért dolgozik, hogy a Hódmezővásárhelyen és a térségben élők biztonságban legyenek.

Hozzátette, az orvos-beteg és ápoló-beteg kapcsolat bizalmi viszony, és amennyiben ez sérül, a gyógyító munka kerül veszélybe.

https://24.hu/belfold/2018/04/03/marki-zay-peter-per-hodmezovasarhely-korhaz/

Zsarolást lát a Momentum, pedig akár meg is tanulhatná a leckét

 

A bejelentés hangzatos volt, a Momentum nyilvánosságra hozott egy amúgy is nyilvános dokumentumot 2002-ből. Kollégánk végigrágta magát a dokumentumokon, és sok érdekeset olvasott, de zsarolásra alkalmasat nem talált. Nem így működik a múltfeltárás.

Kételyeim támadtak, hogy a Momentum vezetői rendesen elolvasták-e azt a több száz oldalnyi iratot, amit közzétettek. Mert én elolvastam, és teljesen alaptalannak tartom Soproni Tamás kampányfőnök fellengzős nyilatkozatát:

http://hvg.hu/itthon/20180403_multfeltaras_momentum_ugynokkerdes_medgyessy_peter_2002_parlamenti_vizsgalobizottsag

 

A sikerpropaganda és ami mögötte van: az Orbán-kormány hét főbűne

 

Ha csak a számokat nézzük, hihetünk a kormány gazdasági sikerekről szóló nyilatkozatainak, ha viszont a számok mögé nézünk, egészen más kép rajzolódik ki. A mostani kampányban ugyan a migránsozás gyakorlatilag kiszorította az ilyenkor kötelező sikerpropagandát, azért mi igyekszünk megcáfolni a kormány állításait.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20180403_versenykepesseg_gazdasag_felzarkozas_adorendszer_oligarchak_korrupcio

 

Best of Viktor: Magasba a zászlókat! Fel, győzelemre!

A videó a Best of Viktor és a 888 koprodukciójában készült.

 

https://888.hu/article-best-of-viktor-magasba-a-zaszlokat-fel-gyozelemre

 

Szél: Az LMP továbbra is kész tárgyalni a teljes koordinációról

 

A bérválság felszámolásának általuk tervezett módjáról tartott sajtótájékoztatót kedden délelőtt Szél Bernadett, az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelöltje, amelyen azt is elmondta: továbbra is zajlanak a tárgyalások az esetleges visszalépésekről, a többi között Budapest 1-es választókerületében is.

A politikus ott az LMP jelöltjét, Csárdi Antalt nevezte a legintegratívabb jelöltnek, hozzátéve: alapvetően jobboldali körzetet jelöltek ki a kerület meghatározásával.

Megismételte: azt tartaná szerencsésnek, ha a választókerületek több mint felében egyetlen ellenzéki jelölt lenne, erre azonban a jobb- és a baloldal is nemet mondott. Hozzátette ugyanakkor: az LMP továbbra is kész tárgyalni a teljes ellenzéki koordinációról.

 

http://hvg.hu/itthon/20180403_szel_az_lmp_tovabbra_is_kesz_targyalni_a_teljes_koordinaciorol

 

Visszalépett Bokros Lajos

A Modern Magyarország Mozgalom elnöke a Demokratikus Koalíció jelöltje mögé állt be.

http://hvg.hu/itthon/20180403_visszalepett_bokros_lajos

 

Szigetvári: Abszolút kisebbségbe is lehet szorítani a Fideszt a választásokon

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint nem lesz elveszett szavazat az, amit rájuk adnak.

 

http://hvg.hu/itthon/20180403_Szigetvari_Abszolut_kisebbsegbe_is_lehet_szoritani_a_Fideszt_a_valasztasokon

 

1256-an regisztráltunk és megyünk Barcelonába vagy Madridba szavazni. Ez nem tűnik soknak, de minden voks számít

Na szevasz Vitya! Azaz bocsika, Nagyvezír!

zért bátorkodom írni neked, mert már biztos túl vagy minden istentiszteleten, szentmisén, körmeneten, bűnbánaton és láttam, hogy – tavalyhoz hasonlóan – idén is meglocsoltad a kisunokádat, tehát a lelkiismereted nyilvánvalóan patyolat. (Csak vigyázz, nehogy a cuki Jobbik megvádoljon politikai pedofíliával.)

Azért is most írok neked, mert talán még van időd elolvasni soraimat e hét vasárnapja előtt, miután nyilván istenné, de minimum Magyarország örökös miniszterelnökévé koronáztatnád magad. Mert akkor aztán végleg nem lesz időd olvasni. (Bár tudom, most sem teszed, max. Bayer Zsoltit.)

Szóval úgy gondoltam, így húsvét környékén meggyónom neked a bűneimet. Nos, nézzük:

https://kolozsvaros.com/2018/04/03/1256-an-regisztraltunk-es-megyunk-barcelonaba-vagy-madridba-szavazni-ez-nem-tunik-soknak-de-minden-voks-szamit/

 

Minden cégadathoz hozzáférnek a könyvelők - az állam hibájából

A cégkapu a könyvelők egyesülete szerint nem működik rendesen, a hatóság szerint azonban minden rendben. De majd javítanak rajta.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiakadtak_a_konyvelok_reagalt_a_hatosag.659599.html

 

„Párzási időszakban agresszívak a romák” – újabb jobbikos hangfelvétel

 

Írta: Kereki Gergő

A cigányok kapcsán fizikai erőszakról, sterilizálásról és párzási időszakról beszélő jobbikosok a szibériai munkatábort is preventív eszköznek tartották a tyúklopással szembeni harcban.

http://mandiner.hu/cikk/20180403_jobbik_hangfelvetel

 

„Gyanús földügyei” miatt Budai Gyula feljelentette Hadházyt

 

Fidesz-KDNP nevében feljelentést tett Hadházy Ákos „gyanús földügyei” miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen kedden Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője. Ezt bejelentve újságíróknak arról beszélt: dokumentumok igazolják, hogy az LMP-s politikus „apja és anyja strómanhálózat tagjaként játszotta ki a földtörvényt”, és egy német üzletembernek több százmillió forint értékű földet játszottak át, utóbbi pedig egy hasonló nagyságrendű földliciten egy korábban többször ilyen célra használt „strómanszámláról” utalt harminc milliós előleget.

Budai Gyula hangsúlyozta: napokig vártak az ellenzéki politikus válaszára a témában, de ő  folyamatosan mellébeszélt, ezért csalás és más bűncselekmény miatt tette meg feljelentését, hozzátéve, bízik abban, hogy ez a beadvány „összeér” majd a Nemzeti Földalapkezelő nap folyamán tett beadványával.

 

http://mandiner.hu/cikk/20180403_gyanus_foldugyei_miatt_budai_gyula_feljelentette_hadhazyt

 

Deutsch szerint az ellenzékiek hárommillió emberrel szeretnének leszámolni

 

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő a Demokrata című hetilapnak adott interjújában elmondta: „Az ellenzékiek nem csupán Orbán Viktorral, hanem minimum hárommillió emberrel szeretnének leszámolni. A választás tétje tehát az, hogy képesek vagyunk-e ezt elhárítani, képesek vagyunk-e megvédeni az országot és mindazt, amit az elmúlt két ciklusban közösen felépítettünk.”

https://varosikurir.hu/deutsch-szerint-az-ellenzekiek-harommillio-emberrel-szeretnenek-leszamolni/

 

Faggyas Sándor A tét

Álláspont. Öt nap múlva nem egyszerűen parlamentet és kormányt választunk a következő négy évre, hanem hosszú távú jövőnkről, hazánkról, nemzetként való megmaradásunkról is döntünk

Magyar Hírlap

„Maradjatok azoknak, akiknek a Jóisten megteremtett benneteket. Maradjatok meg nemzetbéli, nembéli és hitbéli mivoltotokban. Tartsátok meg a templomot, az iskolát, tartsátok meg magatokat a kereszténységben, és a kereszténység is megtart benneteket” – ezt éppen fél éve üzente Orbán Viktor Kolozsvárról, a reformáció kezdetének 500. évfordulójára szervezett jubileumi év erdélyi gyűléséről a magyarságnak és Európának.

http://magyarhirlap.hu/cikk/114642/A_tet?

Megbukhat a francia kormány a sztrájkhullám miatt?

A vasutasok által az elmúlt évszázad folyamán kiharcolt szociális juttatásoknak ára van: a kormányzat szerint az állami cég által maga előtt görgetett 50 milliárd eurós adósság és az állandó szubvencionálás  elkerülhetetlenné teszik az átalakítást.

A sztrájk mellett felsorakozott a teljes baloldal, összesen tizenegy párt támogatja a kormányellenes mozgalmat. Macron elnök viszont elszánt, és azt mondja, nem fognak meghátrálni.

A nagy kérdés, hogy ebben a szkanderben kinek az oldalára állnak a választók. A franciák hagyományosan elnézők a szociális mozgalmakkal, de kérdés, hogy most nem elégelik-e meg a mindennapi életet akadályozó sztrájkot.  

http://valasz.hu/vilag/megbukhat-a-francia-kormany-a-sztrajkhullam-miatt-127994

 

Kampányolni szeretnék én is, de 18-ból egy kamupártnak se kellettem aktivistának

Az életem mostanában egy nagy levelezés kamupártokkal. Mindenki megnézi, de nem válaszol, és senkinek nem kellek. Legalábbis ezt tapasztaltam, amikor az Átlátszó olvasói által kiszűrt kamupártokhoz próbáltam aktivistának jelentkezni: A listán 18 párt szerepel, az alapján, hogy mely pártok éltek vissza személyes adatokkal az aláírásgyűjtés során. Az Átlátszó kiderítette, hogy gyakran eme pártok székhelyein sem tudják megmondani, hogy maga a párt létezik-e. Többen mégis tiltakoztak a fantompárt minősítés ellen, például a Családok Pártja a Mandineren keresztül kért több tiszteletet a médiában dolgozóktól. Mivel kampányidőszakban minden igazi pártnak kellenek aktivisták, bennem pedig ég a politikai tettvágy, fogtam magam és lelkes támogatóként bejelentkeztem mind a 18 gyanús párthoz.

 

https://videkicsajok.atlatszo.hu/kampanyolni-szeretnek-en-is-de-18-bol-egy-kamupartnak-se-kellettem-aktivistanak/

 

„Zár alá vették” a Tiborcz Istvánhoz köthető Andrássy úti palotát

Ellenzéki képviselők jelképesen zár alá vették az Orbán Viktor vejéhez köthető Andrássy úti palotát – sajtóhírek számolnak be arról, hogy Tiborcz István cégének egy palotaszintje található itt. Az MSZP-s és liberális szövetség az akcióval Tiborcz István korrupciós botrányaira hívták fel a figyelmet. Arra szólítják fel a kormányt, hogy Tiborcz István mesés vagyonát bocsássa árverezésre, és ebből törlessze a 13 milliárdos bírtságot, amelyet az az unió csalás elleni hivatala szabott ki az Eliosra. 

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/zar-ala-vettek-a-tiborcz-istvanhoz-kotheto-andrassy-uti-palotat-2457585

 

Havasi Bertalan szerint nem időszerű kérdést intézni Orbán Viktorhoz

Megpróbált kérdezni Orbán Viktortól az Együtt képviselőjelöltje a miniszterelnök titkos országjárásán. Berkecz Balázs a Baranya megyei Vajszlón érte utol Orbán Viktort, aki utcafórumot tartott néhány helyi lakos előtt. A képviselőjelöltet a fórum alatt a Fidesz-szimpatizánsok lökdösték, és telefonját is el akarták venni. A kormányfő szóvivője a történtekre csak annyit mondott: nem tartja időszerűnek, hogy az Együtt politikusa kérdéseket tegyen fel a miniszterelnöknek.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/havasi-bertalan-szerint-nem-idoszeru-kerdest-intezni-orban-viktorhoz-2457620

 

A YouTube központjában lövöldöző nő halott,

 

A San Bruno-i rendőrfőnök, Ed Barberini jelentette be, hogy a támadó, egy nő belehalt sérülésébe, amelyet saját magának okozott fegyverével. Barberini azt mondta, a nő négy embert sebesített meg, őket kórházban ápolják, állapotukról nem közölt részleteket. Más források szerint mások is kórházba kerültek, de ők valószínűleg a pánikszerű menekülés közben sérültek meg.

 

http://hvg.hu/vilag/20180403_Lovesek_dordultek_a_Youtube_kozpontjaban

 

 

Fidesz-szint: nem találod ki kinek bókolt Pócs János csatakrészegen

Megdöbbentő, új videó került napvilágra Jász-Nagykun Szolnok megye 2. számú választókerületének jelenlegi fideszes jelöltjéről. Ezen a videón Pócs János, egy valószínűsíthetően kiskorú lány melleit dinnyékhez hasonlítja és bókol neki részegen.

 

https://zarojel.hu/fidesz-szint-nem-talalod-ki-kinek-bokolt-pocs-janos-csatakreszegen/

 

„Magyarországnak köszönhető, hogy még nincs kötelező kvóta”

Európa válságban van, komoly nehézségekkel küszködik, a legnagyobb probléma pedig, hogy elszivárgott a polgárok integrációba vetett bizalma – mondta lapunknak Szájer József

Magyar Hírlap 

Meggyőződésem, hogy ha az Orbán-kormány marad hatalmon, képes lesz és meg akarja akadályozni a kötelező kvótát – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Szájer József. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint ha egy fair, méltó körülmények közt megtartható miniszterelnök-jelölti vitára lehetne számítani, akkor annak lenne helye a kampányban, de most nem ilyen a helyzet

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/114753/Magyarorszagnak_koszonheto_hogy_meg_nincs_kotelezo_kvota

 

Lovas István A „médiások” uralma

Nem a mai ellenzéki média idomulna egy esetleges Jobbik–MSZP–DK–LMP-koalíciókatyvasz ideológiájához, hanem az utóbbi az előbbiéhez

Magyar Hírlap

Érdemes feltenni a kérdést: vajon mi történne azzal a távolsággal, amely a mai ellenzéki pártokat választja el irányadó médiájuk ideo-lógiájától és nézeteitől, ha a közvélemény-kutatásokat teljes mértékben megcáfolva ezen ellenzékiek kapnának többséget a vasárnapi országgyűlési választásokon?

Az egyértelmű, hogy az ellenzéknek jelenleg is hatalmas a médiatúlsúlya a televíziózás, az internetes portálok, a hetilapok és a többi médiahadállás terén. És csak gondoljunk bele egy pillanatra, mi történne például az elektronikus média táján egy ellenzéki győzelem esetén.

http://magyarhirlap.hu/cikk/114747/A_mediasok_uralma

 

Bán Károly Visszatért az ingyenebéd

Álláspont. Karácsony pedig most tizenharmadik havi nyugdíjat ígér. Annak az MSZP-nek a nevében, amely megszüntette

Magyar Hírlap

Tetszettek volna forradalmat csinálni! Ezzel a mondattal vágott vissza Antall József néhai miniszterelnök MDF-en belüli politikai ellenfeleinek, amikor azok elégedetlenkedtek a rendszerváltó reformok puhasága miatt. A magukat szocialistaként meghatározó kommunisták lelkesen tapsoltak, s már sejtették, nincs messze az idő, amikor ők jönnek – újra. S lám, így történt. Rögtön akadtak szövetségesek is, a pártállamot szívből gyűlölő szabad madarak azonnal rendelkezésre álltak, hogy a rendszerváltozás kevéske maradék hevületét is eltiporják. Ez még megijesztette volna a már tülekedő nemzetközi tőkéseket, akik liberális piacgazdaságot szerettek volna építeni, úgy, ahogyan az a forgatókönyvben elő vagyon írva: előbb foglaljuk el a médiát, aztán jöhet a gyáripar, majd az energiaszektor, s ha mind megvan, bevesszük a pénzügyi szektort is. Ezt majd elnevezzük bankkonszolidációnak.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/114754/Visszatert_az_ingyenebed