2018, április 17 - 06:58 Sajtószemle

Magyar családokat néztek migránsnak a Balatonnál

Venezuelai magyar családokat néztek migránsoknak Balatonőszödön. A faluban néhány napja terjedt el az a hír, hogy az egykori kormányüdülőbe bevándorlókat telepítettek. Valójában a Máltai Szeretetszolgálat segítségével érkeztek a magyar felmenőkkel rendelkező családok a Balaton partjára a gazdasági összeomlás szélén álló dél-amerikai országból. Azt még a település fideszes polgármestere is elismerte, hogy a migránsozás miatt felfokozott kampányhangulat válthatta ki a pánikot.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/magyar-csaladokat-neztek-migransnak-a-balatonnal-2459726

A KÚRIA ELÉ KERÜLT A KÉMPER

ÚJ ELJÁRÁS KÖVETKEZHET A GYURCSÁNY-KORMÁNY TITKOSSZOLGÁLATI BOTRÁNYÁBAN

Szemán László János Magyar Idők

Felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek ügyé­ben, mert álláspontjuk szerint megkérdőjelezhető a tavaly szeptemberben hozott jogerős ítélet – értesült a Magyar Idők. A kérelmet a Legfőbb Ügyészség képviseli a Kúria előtt. A bíróság akár új eljárásra is kötelezheti a Fővárosi Ítélőtáblát, amely felmentette a vádlottat.

Információink szerint benyújtotta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a felülvizsgálati kérelmet a Legfőbb Ügyészséghez a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek ügyében, az úgynevezett kémper végén született felmentő ítéletek ellen. A Fővárosi Ítélőtábla szeptember 25-én mentette fel jogerősen a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját, Galambos Lajost, utódját, Laborc Sándort, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, Szilvásy Györgyöt és P. László cégvezetőt a kémkedés és bűnpártolás vádja alól. A felülvizsgálati kérelmet a Legfőbb Ügyészség képviseli a Kúria előtt.

https://magyaridok.hu/belfold/a-kuria-ele-kerult-a-kemper-3002173/

Macron: Egyetlen, Orbán Viktor által vallott értéket sem tartok a magaménak

 

Emmanuel Macron államfővé választásának első évfordulója alkalmából adott tévéinterjút, amelyből a Főtér szemlézte a magyar miniszterelnökre, Orbán Viktorra vonatkozó részeket.

A riporter arra volt kíváncsi, mit gondol Macron arról, hogyan építhető újra Európa olyan exkommunista országokkal, amelyek ellenzik a menekültek, az idegenek befogadását. Erre példaként Orbán Viktort hozta fel, akinek a diskurzusa szerinte „a háború előtti időszakot idézi”.

Macron amellett, hogy bírálta Orbánt, azért a választás eredményére is utalt. Azt mondta:

"ÚGY TEKINTEM EURÓPÁT, AHOGY VAN. PANASZKODHATUNK. ÉN IS PANASZKODOM MIATTA. EGYETLEN, ORBÁN VIKTOR ÁLTAL VALLOTT ÉRTÉKET SEM TARTOK A MAGAMÉNAK. DE OTT VAN, MEGVÁLASZTOTTÁK"

Macron szerint az illiberális demokrácia felemelkedését látjuk. 

 

https://index.hu/belfold/2018/04/16/macron_egyetlen_orban_viktor_altal_vallott_erteket_sem_tartok_a_magamenak/

Habony Árpád húgának partiján mulatott a NER

képek, nevek

https://kepek.444.hu/2018/04/14/habony-arpad-huganak-partijan-mulatott-a-ner

Budafoki fideszes: Legyünk csak annyira korruptak, mint Ausztria

Húsz éve fideszes önkormányzati képviselő. A minap a Facebookon ostobának, kapzsinak nevezett három vezető kormánypárti politikust, Semjént, Kósát, Rogánt, ostorozta „a korrupciótól bűzlő” közbeszerzéseket, és feltette a kérdést: „Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását?” Nagyinterjú Sebes Gáborral.

Ott tartottunk, hogy a Fideszben nincs belső nyilvánosság. A szélesebb nyilvánosságban azt érte el posztjával, amit szeretett volna?

Pörög a számláló, jönnek a lájkok.

Csak azt nem látom, hogy a jobboldalra szavazó célcsoportot találom el, vagy a sebeit nyalogató baloldal örül, hogy lám, még egy fideszes szerint is nekünk van igazunk.

Olyasféle hatásban reménykedem, mint a szegény szabólegény az Andersen-féle A király új ruhája című mesében: ha kimondom, hogy a király meztelen, mindenki fellélegzik, beszélni kezd, s jutunk egyről a kettőre.

https://24.hu/belfold/2018/04/16/budafoki-fideszes-legyunk-csak-annyira-korruptak-mint-ausztria/

Pálffy Ilona a választás óta a lemondásán gondolkozik

 

A Nemzeti Választási Iroda elnöke azt mondta, csalás helyett szerinte inkább tudatlanságról volt szó sok helyen, de az számára is érthetetlen, hogy miért adtak több helyen a nemzetiségi listás szavazólapok mellé pártlistásat is.

 

http://hvg.hu/itthon/20180417_Palffy_Ilona_a_valasztas_ota_a_lemondasan_gondolkozik

 

Itt egy egyszerű grafikon, amely megmutatja, miért a magyar választási rendszer torzít a legjobban Európában

Szijjártó Péter Luxembourgban, az EU-s tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében hétfőn azt mondta a magyar választási rendszerrel kapcsolatban, hogy„ha nálunk is olyan lenne a választási rendszer, mint Nagy-Britanniában vagy Franciaországban, akkor nem kétharmados többségünk lenne a parlamentben, hanem 85 százalékos”.

Azt már akkor is felemlegettük, hogy a francia és a magyar választási rendszer nehezen összehasonítható, Franciaországban ugyanis még mindig kétfordulós a választási rendszer, és a tervezett átalakításokkal csak még arányosabbá tennék azt. Ha pedig Magyarországon is kétfordulós lenne a választás, akkor a Fidesz-KDNP még a kétharmados többségéért is aggódhatna.

https://444.hu/2018/04/16/itt-egy-egyszeru-grafikon-amely-megmutatja-miert-a-magyar-valasztasi-rendszer-torzit-a-legjobban-europaban

 

NVB: Jogsértő volt a szavazás Nyírkércsen, összekutyulták a szavazólapokat

A vasárnapi választás után sorjáztak a hírek arról, mennyi furcsaság történt egyes szavazókörökben. Több mint 700 olyan szavazókör volt, ahol feltűnően sok lett az érvénytelen szavazatok száma, amelynek az oka az lehetett, hogy több szavazókörben egyszerűen nem tudták, hogyan kell a választást lebonyolítani.

A pártok közül többen is jelezték, hogy mindezek miatt fellebbezni fognak, lassan pedig elkezdenek szállingózni az első döntések ezekben az ügyekben.

 

https://444.hu/2018/04/16/nvb-jogserto-volt-a-szavazas-nyirkercsen-osszekutyultak-a-szavazolapokat

 

A választási irodának már papírja is van róla, hogy egy hete bénázik a honlapjával

Az országggyűlési választások reggelén elszállt a legfontosabb választási információkat közzétevő honlap, a valasztas.hu. A Nemzeti Választási Iroda honlapja egyszerűen nem bírta a sok érdeklődőt, ezért átállították egy csökkentett üzemmódú honlapra, és hiába telt már el azóta több mint egy hét, még mindig nem sikerült visszaállítani.

 

https://444.hu/2018/04/17/a-valasztasi-irodanak-mar-papirja-is-van-rola-hogy-egy-hete-benazik-a-honlapjaval

 

Az FBI volt igazgatója szerint Donald Trump "erkölcsileg alkalmatlan" az elnöki posztra

A tavaly leváltott FBI igazgató emlékiratai kedden kerülnek a boltokba, a könyv népszerűsítését James Comey egy egyórás interjúval kezdte meg az ABC csatornán. A beszélgetés végén George Stephanopoulos riporter feltette a kérdést: Comey szerint alkalmas-e Donald Trump az elnöki pozícióra. Az FBI volt vezetője erre úgy felelt, hogy

„nem orvosilag, hanem erkölcsileg alkalmatlan”.

James Comey szerint Trump folyamatosan nem mond igazat, a nőkről pedig, mint valami húsdarabokról beszél, és szerinte a tavaly nyári charlottesville-i eseményeket is rosszul kezelte az elnök. 

„A mi elnökünknek meg kell testesítenie a tiszteletet és mindazon értékeket, amelyek alapvető fontosságúak országunkban,”

 

https://444.hu/2018/04/16/az-fbi-volt-igazgatoja-szerint-donald-trump-erkolcsileg-alkalmatlan-az-elnoki-posztra

Rejtélyes nonprofit szervezet vásárolt több tízmilliárdért állampapírokat

február végére a háztartásokat segítő nonprofit intézményeknél lévő állampapír-állomány kiugróan, eddig még soha nem látott mértékben ugrott meg. 

Először is arról, hogy mi az a nonprofit intézmény. Ide tartoznak az alapítványok, egyesületek, szövetségek, érdekképviseleti szervezetek nagy része, az egyházak, egyházi szervezetek, pártok, illetve az ezek által fenntartott egyéb jogi személyiségű intézmények (óvodák, iskolák, főiskolák, egyetemek, kórházak, szociális intézmények).

És hogy mekkora összegben birtokolnak állampapírt? Az mfor.hu szerint

https://444.hu/2018/04/16/rejtelyes-nonprofit-szervezet-vasarolt-tobb-tizmilliardert-allampapirokat

Ortodox keresztények tiltakoznak hívőtársuk, Perczel István vallástörténész Soros-listázása miatt

Az aláírók szerint az emberek ilyen módon való listázása súlyosan erkölcstelen, méltatlan és igaztalan, a megfélemlítés nyilvánvaló szándékával készült, és a pártállami időket eleveníti föl, ezért kifejezik szolidaritásunkat Perczel Istvánnal és a lista többi szereplőjével is.

A közlemény szerint „Perczel István vallástörténésznek a közös ókeresztény örökség, valamint a keleti kereszténység témakörében végzett kutatói, tanári, fordítói és könyvkiadói munkássága minden magyar keresztény hívő és a kereszténység iránt spirituális vagy tudományos céllal érdeklődő ember számára nélkülözhetetlen szellemi táplálékot jelent; személyes tanúságtétele, élete sokunk számára igazodási pont; szerepe a magyar nyelvű orthodox keresztény közösség létrejöttében és fennállásában kiemelkedő jelentőségű”.

A közlemény aláírói jelzik azt is, hogy az aláírók listája bővíthető, csak írni kell nekik a Facebookon. (Ortodox Szemle)

https://444.hu/2018/04/15/ortodox-keresztenyek-tiltakoznak-hivotarsuk-perczel-istvan-vallastortenesz-soros-listazasa-miatt

KI AZ ÁLDOZAT?

Gajdics Ottó Magyar Idők

Láttunk benneteket. Láttuk, hogy sokan vagytok. Láttuk, hogy nem vagytok elegen. Látjátok, ebben is különbözünk! Mert ti nem vagytok hajlandók tudomást sem venni rólunk. Pedig mi is sokan vagyunk. Ráadásul, szemben veletek, mi tudjuk azt is, mit akarunk. Ti viszont nem értitek, hogy az „Orbán, takarodj!” semmire sem elég.

Szeretnénk megnyugtatni benneteket, lesz új választás. Legközelebb 2022-ben biztosan. Addig van időtök felkészülni. Kitalálhatjátok, hogyan békíthető össze az antiszemita, cigánygyűlölő szélsőséges radikalizmus a nemzetellenes, idegen érdekeket szolgáló szélsőbaloldali radikalizmussal. Mert ennek még igencsak a kezdetleges formáit mutattátok föl. Ez még nem elég összetartó kovász. Csak arra elegendő, hogy kiokádjátok magatokból az Orbán-fóbiás gyűlöletmocskot.

De mi lesz másnap, könyörgöm?

https://magyaridok.hu/ahelyzet/ki-az-aldozat-3002944/

PÁRTÜTÉS

Pilhál György Magyar Idők

Már jó ideje benne lehetett a levegőben, hogy az LMP-tagok valamelyike előbb-utóbb szájon kapja Hadházy Ákost, a párt ügyvezető elnökét, vagy ahogyan arrafelé nevezik, a szekszárdi szélkakast. A minap ez állítólag valósággá lett. Ügyvezető elnök úr ugyanis egy szombati párteseményen máig ismeretlen körülmények között padlót fogott. A Hvg.hu értesülései szerint még mentőket is kellett hívni.

Igaz, a beszámolók néhány ponton eltérnek egymástól: a Hvg.hu szerint például Hadházy az eszméletét is elveszítette az akció során, míg az Origó teátrális rájátszást látott a vegzált ügyvezető mozdulataiban. Eszerint Hadházy Ákos mindössze szimplán székestül felborult, amikor párttársa, Sallai R. Benedek állattartó nekirontott, akit viszont – mielőtt még betakarta volna ellenfelét – több jelenlévő eltanácsolt a tettlegességtől.

No de mi volt a mérkőzés előzménye?

https://magyaridok.hu/paca/partutes-3003664/

ORBÁN VIKTOR GAZDASÁGI MODELLJE DONALD TRUMP ÁLMÁT VALÓSÍTJA MEG

BLOOMBERG: A FIDESZ EREDMÉNYESEN ENYHÍTETTE A GLOBALIZÁLÓDÁS VESZTESEINEK TERHEIT

Magyar Idők

Orbán Viktort azzal vádolják, hogy önkényuralmi kormányt alakít, orosz stílusú propagandagépezetet hoz létre és az állampolgárok alapvető idegengyűlölő ösztöneire épít. Magyarország azonban továbbra is működő demokrácia, és a Fidesz olyan gazdaságpolitikának köszönheti sikerét, amely emelte a béreket és csökkentette a munkanélküliséget – írta elemzésében a Bloomberg hírügynökség.

https://magyaridok.hu/gazdasag/orban-viktor-gazdasagi-modellje-donald-trump-almat-valositja-meg-3002260/

Spiegel: Merkel azonnal határolja el magát az Orbán-bagázs nyílt zsidóellenességétől!

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

·         A demokratikus Európa túlélése múlik azon, hogy megálljt tud-e parancsolni a tekintélyuralmi magyar és lengyel rezsimnek;

·         Orbán igyekszik elfojtani a szólásszabadságot, a kritikus hangokat, a még megmaradat független újságírást, és várhatóan csak kiélezi az ellentéteket Európával;

·         A CEU elvesztése borzasztó nagy kár lesz Magyarország számára, de Ausztria ezzel ne törődjön: ragadja meg a páratlan lehetőséget és adjon menedéket Bécsben az intézménynek!

 

http://b1.blog.hu/2018/04/16/spiegel_merkel_azonnal_hatarolja_el_magat_az_orban-bagazs_nyilt_zsidoellenessegetol

BARÁTI JÓ TANÁCSOK AZ ELLENZÉKNEK

AZ EMBEREK A NORMALITÁSRA SZAVAZTAK A LIBERÁLIS AGYMENÉSEK HELYETT

Jeszenszky Zsolt Magyar Idők

Az elmúlt napokban sokunknak szerzett kellemes, felszabadult perceket az ellenzéki média olvasgatása. Soha ennyi liberális könny nem hullott egyszerre. És itt egyáltalán nem kárörömről van szó, hanem arról, hogy az ellenzék által folyamatosan tolt, a választást megelőzően csúcsra járatott narratívák teljesen összeomlottak – ám képesek még mindig ugyanazokat az ostobaságokat tolni.

Éveken át gátlástalanul hazudtak, elhallgatták a tényeket (lásd migránsok által elkövetett bűncselekmények külföldön), illetve sok esetben maguk is elhitték a csúsztatásokat, amelyekkel a választókat (is) próbálták megtéveszteni. Utóbbi egyik legékesebb és egyben legszomorúbb példája számomra az egykori mandineres, jó tollú Stumpf András otromba fröcsögése a választás napján, amely szerint a kormány már önmagában a szavazás megszervezésével megbukott, mert kígyózó sorok álltak este 7-kor azokban a szavazókörzetekben, ahol az átjelentkezők szavazhattak.

https://magyaridok.hu/velemeny/barati-jo-tanacsok-az-ellenzeknek-2985220/

Rejtélyes Facebook-üzenetek után váltották le a kormánykritikus Mendrey Lászlót

Mendrey ezzel nem tölthette ki mandátumát, visszahívása a szervezet „belső működési problémáira" vezethető vissza. Megírtuk: a PDSZ választmányának több tagja még januárban lemondott, ahogy a teljes Felügyelő Bizottság is.

A szakszervezet Facebook-oldalán megjelent „nem hivatalos" közleményben ekkor belső bizalmi válságról, „beépült fideszes ügynökökről" írtak.

Egy későbbi közleményben a választmány határozottan cáfolta, hogy a működési problémák "Fidesz-ügynökök" tevékenységére vezethetők vissza. Ekkor Mendrey is elismerte, a vitás pontok feloldását egy rendkívüli kongresszus megoldhatja.

Ugyanakkor érdekes, hogy a PDSZ-ben kialakult feszültségekről szinte ugyanakkor szerezhetett tudomást a közvélemény egy „nem hivatalos" Facebook-közleményből, amikor a másik nagy tanárszervezetnél, a Galló Istvánné által vezetett Pedagógusok Szakszervezeténél (PSZ) is belső harcok alakultak ki – erre ugyancsak egy rejtélyes Facebook-bejegyzés mutatott rá. Tény az is, hogy Mendrey és Gallóné – aki már csak júniusig vezeti a PSZ-t – megalkuvást nem tűrőn képviseli a pedagógusok érdekeit a jelenlegi hatalommal szemben, és arra sem voltak hajlandóak, hogy jelenlétükkel legitimálják a kormány által gründolt köznevelési kerekasztal látszategyeztetéseit.

http://168ora.hu/itthon/rejtelyes-facebook-uzenetek-utan-valtottak-le-a-kormanykritikus-mendrey-laszlot-148428

Gulyás Márton: Köszönöm szépen Habony Árpádnak, hogy finanszírozza a velük szemben folytatott küzdelmünket

A Hír TV-ben is azt mondta pár napja, hogy át kell gondolni a továbbiakat. Akkor ez egy hosszú távú dolog?

– Ez egy középhosszútávú dolog. Szerintem most „séróból” megoldani ezt a helyzetet nem lehet. Pont az volt a gáz, hogy mindig így próbáltunk, „séróból” akartuk megoldani a dolgokat. Csak amikor égett a ház, akkor rohantunk ki az utcára. Most arra van szükség, hogy elkezdjük elvégezni azt az aprólékos munkát , ami hiányzott. Szerintem most az intellektuális munkának sokkal nagyobb szerepe van, mint bármilyen konkrét megoldási javaslatnak.

– Lát ebben szerepet a jelenlegi ellenzéknek?

– Az nem kérdés. Azt mondtam, hogy az ellenzéki pártoknak nem kell felvenni a mandátumot, vissza kell adniuk azt, és ki kell menni terepre, velük együttműködésben kell gondolkozni. Nem azt mondtam, hogy meg kell haladnunk az ellenzéki pártokat, hanem azt az együttműködést, amelyet ők nem tudtak létrehozni, azt nekünk kell létrehoznunk. Velük együtt. Azért van szükségünk rájuk, mert valakinek majd be kell ülnie a Tisztelt Házba egy olyan választás után, ami arányos képviseletet biztosít. Nagyon sok feladatunk van, és ezt csak az ellenzéki pártokkal együttműködésben lehet. Ha nem veszik fel a mandátumot, akkor azzal üzennek a társadalomnak, hogy tanultak a hibáikból. És hogy készen állnak arra, hogy legalább olyan áldozatokat hozzanak a társadalom számára, amiket a társadalom már meghozott, amikor a választáson megpróbálta őket győzelemre juttatni.

 

http://168ora.hu/itthon/gulyas-marton-koszonom-szepen-habony-arpadnak-hogy-finanszirozza-a-veluk-szemben-folytatott-kuzdelmunket-148385

 

Irgalmatlan jutalmatakat osztottak ki az ügyészségeken

Mind a jutalmazottak számát, mind pedig a kiosztott pénzbeli elismerés keretösszegét illetően csúcstartó a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség, hiszen itt 278,5 millió forintot fordítottak 382 munkatárs jutalmazására, ami fejenként 729 ezres átlagot jelent. Összességében a második legnagyobb összeget, 177 milliót a Fővárosi Főügyészség, a harmadikat, 124 milliót pedig a Központi Nyomozó Főügyészség oszthatta szét – előbbi 245, utóbbi 247 munkatárs között.

 

http://168ora.hu/itthon/irgalmatlan-jutalmatakat-osztottak-ki-az-ugyeszsegeken-148423

 

Ennél rosszabbul időzített tüntetés nem létezik a Földön

ORIGO20

 

Soros György hazai hálózatának nem kellett sok idő, és máris összeverbuválta a legújabb, ki tudja hányadik demokráciaféltő összejövetelt. Egy óriási probléma volt vele: ennél rosszabbul időzített tüntetést képtelenség összehozni, Soroséknál azonban nincs olyan, hogy lehetetlen. A mi vagyunk a többséget ordibáló tömegről ismét kiderült, hogy sohasem voltak ők a többség. Ez egy cseppet sem zavarta a tömegből kiváló ifjú sörös, boros és cigis demokratákat, akik sörblokád alá vették az Oktogont. Tökéletes pillanatkép az ellenzék lélekállapotáról.

http://www.origo.hu/itthon/20180415-rosszul-idozitett-tuntetes.html

 

Jobbik-háború: a radikálisnak tartott Volner a radikálisok ellen fordult

origo

 

Ismét nagyon furcsa írással jelenkezett a radikálisnak gondolt Volner János. A Jobbik jelenlegi alelnöke nem indul a párt elnöki tisztségéért, és a frakcióvezetői feladatokat sem vállalja. Szerinte a két posztot ugyanannak a személynek kell vinnie. Ezzel kimondta, hogy nem támogatja Toroczkai Lászlót, hiszen ő nem lesz az új parlament tagja. Elmondása szerint az új elnök támasza szeretne lenni alelnökként, továbbá két politikust is ajánlott. Volner meghunyászkodott?

 

http://www.origo.hu/itthon/20180415-volner-furcsa-bejegyzese.html

 

Rogán szomszédja 57,7 millióért dolgozik a paksi atomerőműnek

Baka F. Zoltán mfor.hu

Csetényi Csaba cége a médiamegjelenésben segít.

Ha állami érdekeltségek médiamegjelenéséről van szó, akkor kihagyhatatlan a Csetényi Csabához köthető cégvilág. Egy viszonylag friss, idén márciusban kötött szerződés szerint a Rogán Antal miniszter kapcsolati hálójába tartozó üzletembert az új paksi blokkok megépítésére létrehozott vállalat is alkalmasnak találta arra, hogy a segítségével kommunikáljon a médián keresztül.

 

https://mfor.hu/cikkek/makro/rogan-szomszedja-577-millioert-dolgozik-a-paksi-atomeromunek.html

 

A Fidesz ellenzékben megcsinálta azt a munkát, amit a baloldal soha

 

Nem kímélte kihasználni erőfölényét a kormány, ha a falvak bekebelezéséről volt szó, de az is jól látszik, hogy korábban vert helyzetben, ellenzékben is többet tett a Fidesz az ott élők szavazatainak begyűjtéséért, mint a baloldal bármikor. Pedig már 2014-ben tudható volt: ha az ellenzék nem képes megnyerni a falvak lakóit, esélye sincs legyőzni a Fideszt.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/16/a_fidesz_ellenzekben_megcsinalta_azt_a_munkat_amit_a_baloldal_nem/#

 

Túlvilági ügynökök vagy lusta újságírók?

 

Április 12-én reggel a Figyelőben megjelent egy cikk "A spekuláns emberei" címmel egy tényfeltáró újságíró, Csanády András tollából, amely bizalmas információkra hivatkozva elárulja, hogy sikerült „Sorosnak, illetve az általa pénzelt szervezeteknek dolgozó” több száz embert azonosítania, „miután a milliárdos egykori bizalmasa kikotyogta, mekkora lehet a magyar hálózat”.

A cikk láthatólag arra vállalkozik, hogy Orbán Viktornak a választási kampányban a 2000 Soros-zsoldosra tett utalását igazolja. Nagy izgalommal olvastam a cikket, hiszen végre én is megtudhatom, mi ez a titokzatos hálózat. 1994 óta dolgozom ugyanis a Közép-Európai Egyetemen (CEU), amelyhez, mint köztudott, Soros György adta az alapító tőkét, de az utóbbi idők tényfeltárása előtt nem találkoztam ezzel a hálózattal.

 

https://index.hu/velemeny/olvir/2018/04/16/tulvilagi_ugynokok_vagy_lusta_ujsagirok/

 

Csaba László: „Az elmúlt húsz évben mindig megtaláltak, amikor szükségük volt rám. Most meg listára kerültem.”

Kardos Ernő

Az első döbbenetet a felháborodás, majd a szolidaritás váltotta fel, miután az egykor jobb napokat látott Figyelő című hetilap nemzetközi hírű magyar tudósokat, civileket és jogvédőket igyekezett a „Soros-bérencek”közé sorolni. A közgazdászok mellé állt a Corvinus Egyetem komplett tanszéke, mert mint írják: megvédik Csaba Lászlót, Chikán Attilát, és Kornai Jánost, akik nemcsak a magyar közgazdasági szakma ikonjai, de nemzetközi szinten is a legkiválóbbak közé tartoznak. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó Csaba László szerint a lajstromozás, a félelemkeltés eszköze, ami soha nem indul el magától.

http://fuhu.hu/csaba-laszlo-az-elmult-husz-evben-mindig-megtalaltak-amikor-szukseguk-volt-ram-most-meg-listara-kerultem/

 

A muszlimokkal hergelő Fidesz állítja: mindent megtesz a hátrányos megkülönböztetés ellen

Közleményt adott ki a Fidesz a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, a párt fejet hajt a holokauszt magyarországi áldozatai előtt, és kijelenti, "elutasítjuk és elítéljük a fajgyűlölet és az antiszemitizmus minden formáját". Majd nyomatékosítja, "A Fidesz-kormány továbbra is mindent meg fog tenni azért, hogy senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés származása vagy vallási hovatartozása miatt".

A választási kampány persze nem erről szólt, a fidesz.hu-n is olvasható például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Polgárdiban tartott lakossági fóruma, amely egyetlen nagy riogatás volt, Semjén olyanokat mondott, "ahol az iszlám tömegesen megjelenik, ott automatikusan előjön a saria, az iszlám törvénykezés bevezetésének igénye. Ha nagy létszámú iszlám közösség jelenik meg, akkor a saria árnyékában fogunk élni". A kormánypárti hergelő, riogató beszédek száma hatalmas volt.

http://hvg.hu/itthon/20180416_A_muszlimokkal_hergelo_Fidesz_allitja_mindent_megtesz_a_hatranyos_megkulonboztetes_ellen

Rákosihoz hasonlította Orbánt a TV2 élő adásában a Jobbik szóvivője

A jobbikos Jakab Péter volt a TV2 nevű fideszes tévé Mokka című műsorának vendége hétfő reggel. A beszélgetés elérhető a műsor honlapján is, de megnézhető itt is: 

 

És miközben a TV2 "műsorvezetője", Istenes László a választás eredményeit szeretné értékeltetni Jakabbal, a Jobbik szóvivője inkább arra tért ki, hogy nagy megtiszteltetés neki, hogy másfél éves szóvivőssége során először bejutott a magyar médiavilág leghírhedtebb no-go zónájába, majd hosszasan kezdett el beszélni arról, hogy a TV2 korábban figyelmen kívül hagyta az NVB és a Kúria döntését, és Andy Vajna közpénzen felhizlalt csatornája nem a magyar törvények hatálya alá tartozik. 

Istenes próbált párszor közbevágni, de eleinte nem járt sok sikerrel, majd Jakab beszélni akart a választási csalásokról is, ekkor azonban a TV2 alkalmazottja gyakorlatilag fideszes szóvivővé ment át és így alakult ki közöttük szópárbaj. 

„Az ötvenes években Rákosi Mátyás, a korabeli Orbán Viktor, azt mondta újságíróknak hogy a sajtó feladata nem a tájékoztatás, hanem a tömegnevelés, ezt magyarul úgy hívjuk, agymosás. Szerkesztő úr, én nem szeretnék az 50-es években élni, és bízom benne, hogy ön sem" - mire Istenes azzal vágott vissza, hogy Jakab mit gondol a Hír Tv-ről.  

 

https://444.hu/2018/04/16/rakosihoz-hasonlitotta-orbant-a-tv2-elo-adasaban-a-jobbik-szovivoje

 

Római-parti népszavazás a mobilgátról: a Momentum és az LMP is beleáll

 

Újabb népszavazási kérdés csúszott át a római-parti mobilgátról április elején, kérdésünkre az LMP és a Momentum politikusa is úgy nyilatkozott, támogatnák a kezdeményezést.

Múlt kedden írtuk meg: újabb népszavazási kérdést hitelesített a Fővárosi Választási Bizottság a római-parti védmű ügyéről.

http://hvg.hu/gazdasag/20180416_A_Momentum_es_az_LMP_is_tamogatna_a_Romaiparti_nepszavazast

 

Orbán Viktor dönt: harcol vagy vezet

 

A választási törvény saját igényekre való formálásával a Fidesz elérte, hogy saját bázisától egyedül is erős felhatalmazást kapjon. Harmadjára nyert tehát kétharmaddal, de ez nem jelenti azt, hogy a kormányzást díjazta volna a választó, vagy hogy most felelős politizálás következni. Pedig tennivaló lenne. A hvg.hu heti politikai elemzése.

http://hvg.hu/itthon/20180415_Most_mar_akar_kormanyozni_is_lehetne_ha_Orban_meg_nem_felejtette_el

Bloomberg-szerző: Orbán nem Putyin, sokkal finomabb eszközökkel szerzett hatalmat

A Bloomberg orosz származású szerzője Orbán híveit és a kormány által vegzált civileket megkérdezte arról, szerintük mennyire hasonlít Orbán politikai pályája Putyinéra.

http://hvg.hu/itthon/20180416_bloomberg_orban_nem_putyin_sokkal_finomabb_eszkozokkel_szerzett_hatalmat

Feudális Magyarország? - Meglepő elemzést közölt az MTI

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című konzervatív vasárnapi német lap Feudális Magyarország címmel közölt kommentárt. A konzervatív újság azt írta, hogy az ellenzéket ugyan hátrányos helyzetbe hozta a kormánypárt "túlhatalma" a sajtó és a pénzügyek területén, a kétharmados többség pedig a választási rendszer sajátosságaiból adódik, "de a választás szabad volt, és a választók 49 százaléka Orbánra szavazott". Szembeötlő a Fidesz nagy támogatottsága vidéken, amire az a bevett magyarázat, hogy a kormányközeli médiából "szűretlenül és zavartalanul zuhogott a propaganda az emberekre", akik vidéken és a kisvárosokban "visszamaradottak és nem eléggé képzettek, ezért fogékonyak a nemzeti és idegenellenes lózungokra".

Ez a magyarázat azonban "nagyképű", és nem ragadja meg a lényeget - emelte ki a FAS, kifejtve, hogy "a puszta mélyén is tud olvasni a legtöbb ember, és hozzáfér az internethez". A Fidesz vidéki sikerének magyarázatához a "függőségi-, és kliensviszonyokat" kell vizsgálni.

http://valasz.hu/itthon/feudalis-magyarorszag-meglepo-elemzest-kozolt-az-mti-128178

Nem csak a város jár jól az 1,3 milliárd forint közpénzzel támogatott hatvani sportcsarnokkal

1,3 milliárd forintot ad a kormány a hatvani sportcentrum megvalósítására egy márciusi kormányhatározat szerint. A beruházással nem csak a város, de a körzet újraválasztott országgyűlési képviselője, Szabó Zsolt fejlesztési államtitkár környezete is jól járhat. Egy olyan vállalkozó érdekeltsége szinte a teljes szomszédság, akit a politikus rokonának mondanak helyben és országszerte is. Szabó maga is földbirtokos a környéken – ezt az Átlátszó már korábban bemutatta.

https://orszagszerte.atlatszo.hu/nem-csak-a-varos-jar-jol-az-13-milliard-forint-kozpenzzel-tamogatott-hatvani-sportcsarnokkal/

A Goldman Sachs végre feltette a kérdést: fenntartható üzleti modell-e az emberek meggyógyítása?

A 2008-as válság összehozásában elévülhetetlen érdemeket szerző Goldman Sachs ismét beverekedte magát a hírekbe: az élet minden területére beszivárgó befektetési bank egyik tanácsadója ugyanis biotechnológiai témában állított össze anyagot, és a génterápia potenciális terjedésével kapcsolatban arra jutott, hogy ezek a kezelések hosszabb távon árthatnak az egészségügyi üzletnek. 

A Genom-forradalom című, április 10-ei jelentés egyik elemzői kérdése így hangzott: vajon a betegek meggyógyítása lehet-e egy fenntartható üzleti modell. 

https://444.hu/2018/04/16/a-goldman-sachs-vegre-feltette-a-kerdest-fenntarthato-uzleti-modell-e-az-emberek-meggyogyitasa

Meghalt egy orosz oknyomozó újságíró, kiesett egy ablakon

 

Polina Rumjantceva, a Novij Gyeny nevű lap főszerkesztője (itt dolgozott Borogyin) viszont azt mondta, hogy szerinte nem öngyilkosság történt. 

Ezt arra is alapozza, hogy Borogyin egyik barátja szerint az újságíró április 11-én, hajnal 5 órakor megkereste, és azt mondta, a háza környéke tele van „biztonsági emberekkel”, akik terepszínű ruhát és maszkot viselnek. Azt mondta, Borogyin ugyan zavart volt, de nem tűnt hisztérikusnak, sem részegnek. Azt mondta neki, hogy azt hiszi, át fogják kutatni a lakását, de még parancsra várnak, és megkérte barátját, hogy keressen neki egy ügyvédet.  

Egy óra múlva azonban visszahívta, és azt mondta, bizonyára tévedett, és inkább valamilyen gyakorlatot végezhettek a terepruhás emberek. Ezután már nem hívta barátja Borogyint, várta, hogy jelentkezzen, de nem üzent neki, és a barát 13-án a sajtóban olvasta a hírt, hogy megtalálták az ablaka alatt, és kórházba vitték.  

Borogyin gyakran írt korrupciós és bűnügyekről, az utóbbi hetekben például mélyrehatóan foglalkozott olyan orosz zsoldosok ügyével, akiket februárban öltek meg Szíriában.

 

https://index.hu/kulfold/2018/04/16/meghalt_egy_orosz_oknyomozo_ujsagiro_kiesett_egy_ablakon/

 

Mik lehettek ezek a titokzatos külföldi telefonhívások a szombati tüntetésen?

Sem a titkosszolgálathoz, sem a terrorelhárításhoz nem érkezett panasz vagy bejelentés, hogy telefonhívásokkal bárkit is külföldről zaklattak volna. A szombati ellenzéki demonstráció miatt mindkét cégnél megerősített ügyelet volt, azaz jó eséllyel nem veszett volna el egy ilyen bejelentés – magyarázták belügyi forrásaink.

Úgy tudjuk, a hívások többségét szombat délután kettő és este tíz között kezdeményezték különböző, főleg afrikai és orosz telefonszámokról. Voltak, akik elővigyázatosságból fel sem vették a telefont, amikor a kijelzőn látták, hogy honnan hívják őket. Azok sem jártak azonban jobban, akik fogadták a hívást, mert senki nem szólalt meg. Az sem tudott meg többet a hívóról, aki visszahívta az ismeretlen számot. A hívott fél (vagy egy számítógép) fogadta ugyan a hívását, de senki nem szólalt meg a vonal túlsó végén.

https://zoom.hu/hir/2018/04/16/mik-lehettek-ezek-a-titokzatos-kulfoldi-telefonhivasok-a-szombati-tuntetesen/

 

A „trükkök” nélkül hét mandátummal kevesebbje lenne a Fidesznek

 

A „győzteskompenzáció”-val 972 ezer töredékvoksot számoltak el, ebből jutott több mint 913 ezer a Fidesznek, a maradék 58 ezer érkezett az MSZP-P-re, a DK-ra, a Jobbikra és az LMP-re, Mellár Tamás pécsi mandátuma és Szabó Szabolcs csepeli győzelme után nem járt senkinek győzteskompenzáció. László Róbert számításai szerint, ha ezeket a szavazatszámokat levonjuk a pártoktól, a Fidesznek öttel kevesebb mandátum jutna, míg a Jobbiknak kettővel, a többi listán bejutónak pedig 1-1-gyel több.

 

https://zoom.hu/hir/2018/04/16/a-trukkok-nelkul-het-mandatummal-kevesebbje-lenne-a-fidesznek/

 

Habony Árpád ügyintézője szerint szombaton a demokrácia ellen tüntettek az emberek

Publicisztikát tett közzé az Origo névre hallgató felületen Demeter Szilárd, Tőkés László egykori nagyváradi irodavezetője, akit a 444.hu egy korábbi cikkében Habony Árpád ügyintézőjeként emlegetett. Demeter még az Előretolt Helyőrség címet viselő, Mészáros Lőrinc lapjaiban terjesztett kiadvány főszerkesztőjeként is tevékenykedik, és most arra jutott, hogy a szombati tüntetésrésztvevői „gyakorlatilag kinyírják a demokráciát”. Hogy miért jut ilyen következtetésre a századvéges körhöz tartozó Demeter? Hát, mert szerinte ez a nihilizmus diktatúrája:

„Ti most a tüntetésetekkel azt állítjátok, hogy csak az demokratikus választás, amit ti nyertek meg. Na, ezt hívják diktatúrának. És ez a nihilizmus diktatúrája. Ti most azt romboljátok, ami Európát Európává tette. Ti tegnap a népakarat ellen masíroztatok. Ma talán a parlamentarizmust kukáznátok. Holnap kétségbe vonjátok a joguralmat” – írja Demeter, de arról nem tesz említést, hogy a szombati tüntetésen az elmúlt héten előbukkanó választási anomáliák miatt követeltek új választást a demonstrálók.

Az írás utolsó bekezdése ugyanakkor már elég homályos, de nehéz nem arra a következtetésre jutni, hogy ez afféle rejtett migránsozás:

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/habony-arpad-ugyintezoje-szerint-szombaton-a-demokracia-ellen-tuntettek-az-emberek-110642

 

Hollik István és Szijjártó Péter egyszerre harsogja, hogy Soros György elment Brüsszelbe „megbüntetni a magyarokat”

Ma Brüsszelben tárgyal Soros György az Európai Bizottság alelnökével, Frans Timmermansszal. A találkozóról egyelőre még semmit nem tudni, csak azt, hogy az EU fontos kérdéseiről lesz szó. Ez ez a legkevésbé sem zavarta a Fidesz–KDNP politikusait, akik megfejtették, hogy mi zajlik itt.

Hollik István KDNP-s politikus már ma bejelentette, hogy „Soros György azért érkezett Brüsszelbe, hogy megbüntesse Magyarországot; nem tudja elfogadni és nem is veszi tudomásul a magyar választások eredményét”, noha ilyenről természetesen senki nem beszélt. De az ilyen apróságok nem zavarták Hollikot, aki azt is megjegyezte, hogy „a zárt ajtó okán is lehet arra következtetni, hogy arról egyeztettek: a választások után miként fokozzák a nyomást Magyarországra, hogy ránk erőltessék az akaratukat”.

Majd jött Szijjártó Péter, aki szinte szóról szóra a fentieket mondta el. „Soros György brüsszeli tárgyalásain a magyar emberek megbüntetését akarja elérni, mert a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak” – a jó Péter hétfőn Luxembourgban mondta az uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében, az MTI tudósítása szerint.

Mindeközben a kormánypárti Origo címlapja így néz ki:

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/hollik-istvan-es-szijjarto-egyszerre-harsogja-hogy-soros-gyorgy-elment-brusszelbe-megbuntetni-a-magyarokat-110643

 

Juhász Péter: „A választópolgárok megbánták, hogy bedőltek a taktikai szavazásnak”

85 millió forintnál jár az Együtt pénzgyűjtő kampánya. Interjú.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/juhasz-peter-most-ertettek-meg-a-valasztok-hogy-mi-az-amit-mi-kepviseltunk-110625

 

Fontos európai pozíciót kapott Fekete-Győr András, a momentumos politikus édesapja

A korábbi OBA-ügyvezető a betétbiztosítások európai fórumának lesz a főtitkára. Nem nyugdíjas állásról van szó, mert elég nagy a küzdelem a mediterrán államok és Németország között.

2018 áprilisától Fekete-Győr András lesz az EFDI új főtitkára. Az EFDI, vagyis European Forum of Deposit Insurer - Betétbiztosítók Európai Fóruma egy brüsszeli jog alapján működő párizsi székhelyű szervezet, amelynek létrejöttét anno azért támogatta az Európai Bizottság, hogy egységesítse a rendkívül heterogén európai betétbiztosítási szabályokat.

Itthon is ezzel foglalkozott

Fekete-Győr András korábban itthon is ezzel foglalkozott,1993-tól volt az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető-helyettese, majd 2010-től első számú vezetője, végül 2018. január 1-én távoznott. A távozás körülményeiről itt olvashat.

 

https://index.hu/gazdasag/2018/04/16/fontos_europai_poziciot_kapott_fekete-gyor_andras_a_momentumos_politikus_edesapja/

 

 

Fideszesek mondták el, min múlott a nagy győzelem

 

Néhány olyan fideszes politikussal beszélgettünk az elmúlt napokban, akik nem tartoznak a párt országos vezetéséhez, hanem egy-egy választókerület szintjén csinálták végig a kampányt.

Ahogy Gulyás Gergely parlamenti frakcióvezetőt, úgy őket is meglepte, hogy ennyire jól szerepelt a párt. A sima győzelem elvárás volt, és komolyan nem is merült fel, hogy a kormányalakításhoz szükséges sima többség ne legyen meg, de a kétharmados diadal nem tűnt feltétlenül reálisnak. Hogyan lehetett meg mégis? A kampányt a Fidesz oldaláról ismerők szerint a vártnál is nagyobb győzelem az alábbiaknak volt elsősorban köszönhető:

Az ellenzék bénázása úgy általában.

A sajtóbotrányok hatásai drámaian csökkentek.

A kisebb településekre a migránsozáson kívül átment ez az üzenet is: Fidesz = pénz.

Jól célzott, óriási telefonos mozgósítások, főleg az utolsó napokban.

https://444.hu/2018/04/16/orban-viktor-telefonja-nagyot-lokott-a-fideszesek-szerint-a-ketharmadon

Genfben fordult a szél és igencsak visszaszorultak a bevándorlóellenes jobbos populisták

Svájci elemzők szerint elkezdett visszafelé lengeni az inga: a gazdag genfi kanton vasárnap tartott választásain elég jelentős vereséget szenvedtek az elmúlt pár évben országszerte folyamatosan erősödő populista-bevándorlóellenes pártok, miközben a zöldek és a centrista liberálisok nagyot erősödtek. Az eredményt azért is tartják figyelemreméltónak, mert jövőre országos választások lesznek.

A kantonbeli választás legnagyobb vesztese az MCG nevű újpopulista, euroszkeptikus, nacionalista és idegenellenes párt, 

 

https://444.hu/2018/04/16/genfben-fordult-a-szel-es-igencsak-visszaszorultak-a-bevandoloellenes-jobbos-populistak

Mészáros Lőrinc a Vice újságírójának: „Valószínű, hogy ön egy Soros-bérenc”

Mint ismert, a Vice/HBO riportot készített Felcsútról, amiben röviden összefoglalta a Fidesz kampányát a sorosozástól a határok megvédéséig, és a felcsúti fejlesztéseket a stadiontól a kisvasútig. Az adásba nem került bele, amikor Mészáros Lőrinc azt mondta magyarul a Vice újságírójának, hogy: „Menjen haza a saját országába, és ott kérdezősködjön!”, de most felkerült az internetre a rövid videó egy másik csodálatos jelenetről.

https://444.hu/2018/04/16/meszaros-lorinc-a-vice-ujsagirojanak-valoszinu-hogy-on-egy-soros-berenc

Hadházy feljelentette Sallai R. Benedeket

 

Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke a Hír Tv Egyenesen című műsorában beszélt a szombati incidensről, amikor a párt egy fegyelmi tárgyalásán Sallai Róbert Benedek lelökte a székéről, és egy rövid időre az eszméletét is elvesztette.

Hadházy azt mondta, majd a rendőrségi vizsgálat fogja eldönteni, hogy mi történt pontosan, ugyanis tettleges becsületsértés és garázdaság miatt tett rendőrségi feljelentést. Azt is elmondta, az incidens után végül saját felelősségére távozott a kórházból, de már jól van.

http://hvg.hu/itthon/20180416_Hadhazy_feljelentette_Sallai_R_Benedeket

Hadházy: Több LMP-s lefutottnak tekintette a választást

Az LMP-ben is vannak olyan politikusok, akik lefutottnak tekintették az idei választást. Erről a párt volt társelnöke beszélt a Hír TV Egyensen című műsorában. Hadházy Ákos nem először tette szóvá, hogy szerinte egyesek az LMP-ben is azt teszik, ami valójában a Fidesznek kedvez. Példaként olyan eseteket említett, amikor LMP-s politikusok más ellenzéki pártok ellen hergelték a párt tagságát. Hadházy Ákos neveket ezúttal sem mondott.

„Voltak olyan politikusok a mi pártunkban is, akik azt mondták, hogy ez a '18-as választás nem olyan fontos, nem olyan lényeges, ha ez a kormány győzelmével jár, '22-re kell majd koncentrálni, '22-ig jöhet majd az összeomlás, a gazdasági összeomlás, elapadnak az uniós források, vagy lesz valami gazdasági összeomlás. Arra kell gyúrni, és majd a romokon be lehet menni. 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/hadhazy-tobb-lmp-s-lefutottnak-tekintette-a-valasztast-2459733

Schiffer: Nem érdekel, mi lesz az LMP-vel

 

Schiffer András, az LMP volt társelnöke a Hír TV Peron című műsorában azt mondta, szerinte nem személyi konfliktus okozta a hétvégi torzsalkodást a párton belül, inkább valamilyen értékkonszenzus felbomlása állhat mögötte. Ahogy arról beszámoltunk, az LMP fegyelmi tárgyalásán a hétvégén Sallai Róbert Benedek képviselő a földre lökte Hadházy Ákos lemondott társelnököt, aki rövid időre az eszméletét is elvesztette.

Schiffer azt mondta, szerinte

a Hadházy Ákos és Sallai Róbert Benedek között feszülő ellentét csak a jéghegy csúcsa,

a probléma pedig már ott elkezdődött, amikor tavaly márciusban Sallai Róbert Benedek bejelentette, hogy nem kíván újra indulni a választáson.

Erről Schiffer azt mondta, nem tartotta szerencsésnek Sallai tavalyi bejelentését, bár ezen már túl van az LMP.

Őszinte leszek, fogalmam nincs, hogy mi fog következni. Ez a történet így ebből a szempontból már nem is nagyon érdekel

 

http://hvg.hu/itthon/20180416_Schiffer_Nem_erdekel_mi_lesz_az_LMPvel

 

Bajnai: Ki kell tartani!

 

Újra aktivizálta magát a volt miniszterelnök.

Bajnai Gordon egykori miniszterelnök is részt vett a szombaton tartott tüntetésen. Az ATV riportere az eseményről kérdezte Bajnait, aki szerint „ez a tüntetés arról szól, hogy április 8-án nem lett vége a világnak, az ország felénél valamivel több a változásra szavazott és ezt illik tiszteletben tartani azoknak, akik most a hatalmat gyakorolják a következő években”. Hozzátette: „másrészt arról szól azoknak, akik itt vannak, vagy lélekben itt vannak, hogy nincsenek egyedül és azokkal a fenyegetésekkel kapcsolatban, amik elhangzottak az elmúlt időben, össze kell kapaszkodni, meg kell fogni egymás kezét és a civil társadalomnak, civileknek, a listázottaknak, vagy akiket a lista fenyeget, meg kell fogni egymás kezét és ki kell tartani”.

http://mandiner.hu/cikk/20180416_bajnai_ki_kell_tartani

Választási téveszmék, 2018 – Egy rektor naplója V.

LÁNCZI ANDRÁS 
Mandiner

Minden választás arról szól, hogy az emberek többsége hogyan akar élni. Ebben a kérdésben a nép ritkán téved.

http://mandiner.hu/cikk/20180416_lanczi_andras_valasztasi_teveszmek_2018_egy_rektor_naploja_v

SZIJJÁRTÓ PÉTER: A TŐZSDESPEKULÁNS MEG AKARJA BÜNTETNI A MAGYAR EMBEREKET

MTI

Soros György brüsszeli tárgyalásain a magyar emberek megbüntetését akarja elérni, mert a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak - jelentette ki Szijjártó Péter Luxembourgban hétfőn, az uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

https://magyaridok.hu/kulfold/szijjarto-peter-a-tozsdespekulans-mert-meg-akarja-buntetni-a-magyar-embereket-3005632/

SZÁNTHÓ MIKLÓS: VOLT EGY NEMZETKÖZI MESTERTERV AZ ORBÁN-KORMÁNY ELLEN

ECHO TV

Volt egy nemzetközi mesterterv az Orbán-kormány ellen, de nem jött be, ez pedig frusztrációt okoz nemcsak külföldön, hanem belföldön is - jelentette ki az Echo-Mérleg című műsorban az Alapjogokért Központ igazgatója. Szánthó Miklós szerint ez a frusztráció látszódott a nemzetközi lapok reakciójában is.

https://magyaridok.hu/belfold/szantho-miklos-volt-egy-nemzetkozi-mesterterv-az-orban-kormany-ellen-3005347/

Tartanak az ügyvédek új polgári kódextől

Alátámasztják a friss statisztikák a korábbi félelmeket: valóban egyre nehezebb dolga van annak, aki polgári perben keresné az igazát.

Messzemenőkig igazolja a bírósági statisztika lapunk február eleji megállapításait, mely szerint az idén január 1-től bevezetett új polgári perrendtartás a szokásosnál is nehezebb feladat elé állítja a peres feleket és jogi képviselőiket, de magukat a bíróságokat is. A számok egyértelműen mutatják, hogy az új eljárásrendtől tartva a jogi képviselők igyekeztek tavaly év végén beadni kereseteiket, növekvő terhet róva így a bíróságokra, idén év elején viszont lényegesen lecsökkent a beadott polgári peres ügyek száma, ami enyhítette a bíróságok terheit. Februári cikkünkben e változásokat a Népszavának nyilatkozó ügyvédek vetítették előre.

http://nepszava.hu/cikk/1157632-tartanak-az-ugyvedek-uj-polgari-kodextol

Hivatali vesztegetés miatt öt évet kapott Balmazújváros polgármestere

 

Veres még a város jegyzőjeként közreműködött abban, hogy egy vállalkozó a helyi kézilabdacsarnok építésére az önkormányzat költségvetéséből 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapjon. A két fél találkozóit azonban lehallgatták, a bíróság a hangfelvételeket bizonyítékként használta fel.

Az Átlátszó még 2016-ban írt hosszabban a vesztegetési ügyről, akkor azt írták meg, hogy az ügy idején fideszes polgármesterként tevékenykedő, de 2014-től a parlamenti képviselőséget választó Tiba István is érintett volt a vesztegetési ügyben, sőt, Veres Margit négyszemközt adta át a pénzt Tibának, de férfit csak tanúként hallgatták ki.

 

https://index.hu/belfold/2018/04/16/hivatali_vesztegetes_miatt_ot_evet_kap_balmazujvaros_polgarmestere/

Eltávolítanák Mark Zuckerberget a Facebook éléről

 

A cégalapító-vezérigazgatónak esze ágában sincs megválni egyetlen titulusától sem.

Mark Zuckerberg távozását követeli a Facebook több részvényese – írja a Financial Times. A lapnak nyilatkozik Illinois Államkincstárának vezetője, Michael W. Frerichs, aki szerint nem működik már az, hogy a Facebook alapítója a cég elnökeként saját főnöke egyben. Korábban hasonló véleményt fogalmazott meg New York City számvevőszékének az elnöke is, aki szintén független vezetőt szeretne a története legnagyobb válságát élő cég élén.

A szakemberek amiatt aggódnak, hogy a Facebook adatlopási botránya hosszabb távon is negatívan hathat a cég tőzsdei értékére. A Cambridge Analytica-ügy kirobbanása után eltelt két hétben 10 százalékot esett a Facebook részvényeinek az árfolyama, ezt azóta csak részben tudta korrigálni a cég.

http://hvg.hu/kkv/20180416_Eltavolitanak_Mark_Zuckerberget_a_Facebook_elerol

Folytatódnak a baloldali politikusok büntetőügyei

Simon Gábor perében áprilisban lehet újabb tárgyalás, Hunvald György elölről kezdett ügyében még nem tűztek ki határnapot, Czeglédy Csaba ellen folyik a nyomozás

Magyar Hírlap

http://magyarhirlap.hu/cikk/115820/Folytatodnak_a_baloldali_politikusok_buntetougyei

Szijjártó Péter: Soros azért tárgyal Brüsszelben, mert meg akarja büntetni a magyar embereket

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tartott Luxembourgban

MH/MTI 

Soros György brüsszeli tárgyalásain a magyar emberek megbüntetését akarja elérni, mert a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak - jelentette ki Szijjártó Péter Luxembourgban hétfőn, az uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, Soros György nem akarja elfogadni a magyar választás eredményét. Soros Brüsszelben az Európai Bizottság alelnökével, Frans Timmermansszal tárgyal, mindketten szélsőségesen bevándorláspártiak, és a magyar kormány, a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei is.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115763/Szijjarto_Peter_Soros_azert_targyal_Brusszelben_mert_meg_akarja_buntetni_a_magyar_embereket

Kacsoh Dániel Hisztis megoldások

Álláspont. A legújabb hírek szerint most szombaton, a következő Mi vagyunk a többség! munkacímet viselő tüntetésen lesznek már ellenzéki politikusok is a színpadon

Magyar Hírlap

Hiszen krónikus szónokhiány van, ez rögvest kiderül, ha az ember belepillant az esemény közösségi oldalán olvasható bejegyzésekbe. Azt egyelőre nem tudni, melyik pártembernek lesz kedve kiállni a tömeg elé, miután az előző alkalommal a népvezérré avanzsált fazonok nemcsak a kormányt, őket is elküldték melegebb éghajlatra.

Mások persze teljes Fidesz-ellenes összefogást követelnek a különböző, a választáson kicsit vagy nagyon leszereplő formációktól. Javasolják: ne számítson a szélsőséges múlt, a gárdázás, se a 2002 és 2010 közötti országvesztő kormányzásban való részvétel, kapaszkodjunk össze Gyurcsánnyal, Széllel és Vonával, váltsuk le a kormányt, és legyen valami! Hogy mi, azt persze nem tudni, mondják meg ők, vagy valaki más.

Egyesek közülük most azt remélik, szombaton az ellenzéki felszólamlók bejelentik, nem veszik át a mandátumukat. Ezt jó néhányan egyébként bizonyosan megteszik, ami szintén nem a demokratikus elköteleződés csimborasszója. Nem emlékszünk ugyanis efféle kampányszövegre: szavazzanak rám, mert ha nem nyerünk, nem ülünk be a parlamentbe! Mint a hisztis kisgyerek, ha kikap a Monopolyban, és dühében felborítja az egész társasjátékot. Ilyen veszteskompenzáció nem létezik. Legfeljebb az oviban..

http://magyarhirlap.hu/cikk/115814/Hisztis_megoldasok

Őry MariannFrans és George a valóság ellen

Álláspont. Szeretettel fogadja ma Soros urat Brüsszelben régi jó barátja, Frans Timmermans

Őry Mariann – 2018.04.16. 00:57 

Szóval, Frans, George és megannyi barátjuk nagyvonalúan eltekint a magyarországi választások eredményétől, és a segítségünkre siet. Bár ezt túl sokan, mondjuk, nem kérték.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115728/Frans_es_George_a_valosag_ellen

Lovas István Budapest és Damaszkusz

Nyugati hatalmi körök gáztámadása két ország demokratikus döntése ellen

Magyar Hírlap

Nagyjából egy időben ért világrengető támadás két fővárost, annak két kormányát és az őket megválasztó népet. A támadók mindkét esetben a nyugati kormányok, kormánykörök, érdekcsoportok és az őket kiszolgáló média. Az ürügy mindkét esetben hamis vád. Damaszkuszba már ténylegesen belelőttek, Budapestbe virtuálisan, mindkettőt további virtuális nuk­leáris opciókkal fenyegetve. 

Nézzük a két hamis zászlós előzményekre hivatkozó támadást.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115721/Budapest_es_Damaszkusz

„Aki ezekben közreműködik, szégyellheti magát” – Az ELTE tanára az ATV-ben mondta a Figyelő főszerkesztőjének szemébe, hogy mit gondol a listázásról

„Én megkérlek benneteket, hogy tegyetek rá engem erre a listára” – mondta Antal Attila.

A múlt héten mi is megírtuk, hogy a Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelő elkezdte listázni azokat a személyeket és intézményeket, akikről és amelyekről ők úgy gondolják, hogy „Soros György zsoldosainak” számítanak, jelentsen utóbbi bármit is. A listázás miatt többen is tiltakoztak, az ELTE Alkotmányjogi Tanszéke például azt írta, hogy „a listázás a diktatórikus rendszerek sajátja”.

Az ATV Csatt című műsorának ma esti (felvételről sugárzott) adásában pedig Antal Attila, az ELTE ÁJK adjunktusa kéri meg a vele szemben ülő Lánczi Tamást, a lap főszerkesztőjét, hogy őt is tegyék fel erre a listára. 

 

„Én megkérlek benneteket, hogy tegyetek rá engem erre a listára. Nem akartam e-mailt írni, gondoltam, jobb, ha itt személyesen elmondom ezt. (…) Hogy gondoljátok azt, hogy magyar állampolgárokat – most túl a félelemkeltésen – össze lehet fogni, és azt lehet mondani, hogy azért, mert politikai véleményt szeretnének mondani, őket meg kell bélyegezni?” – tette fel a kérdést az egyetem oktatója, aki szerint „aki ezekben közreműködik, szégyellheti magát”.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/aki-ezekben-kozremukodik-szegyellheti-magat-az-elte-tanara-az-atv-studiojaban-mondta-a-figyelo-foszerkesztojenek-szemebe-hogy-mit-gondol-a-listazasrol-110645