2018, április 14 - 07:57 Sajtószemle

Fénykép került elő, amin holokauszt-túlélők zenekarát vezényli Leonard Bernstein

Írta

 Papageno

Az Amerikai Zsidók Történetének Nemzeti Múzeumában állítottak össze kiállítást a 100 éve született Leonard Bernstein tiszteletére. A tárlat egyik kiemelt tárgya az a fotó, amin a karmester a náci munkatáborok túlélőinek egy csoportját vezényli.

Az 1948-ban Münchenben készült fotón Bernstein 29 évesen látható, aki éppen egy európai koncertturnén vett részt, amikor felkérték, hogy vezényeljen egy a II. világháborút túlélt, de egzisztenciájukat és hozzátartozóikat elvesztett embereknek fenntartott táborban. A rögtönzött zenekarban 17 olyan tag volt, aki játszott valamilyen hangszeren.

https://papageno.hu/intermezzo/2018/04/fenykep-kerult-elo-amin-holokauszt-tulelok-zenekarat-vezenyli-leonard-bernstein/

Trump katonai csapást mért szíriai vegyi létesítményekre

 

Donald Trump amerikai elnök magyar idő szerint szombat hajnalban tévés beszédben jelentette be, hogy célzott katonai csapásokat rendelt el a szíriai vegyi fegyverekhez köthető létesítmények ellen. „Folyamatban van egy összehangolt művelet a francia és a brit fegyveres erőkkel" – mondta.

Az amerikai-brit-francia csapásokat a múlt szombaton 70 áldozatot követelő dúmai vegyifegyver-támadásra válaszul rendelték el. A héten Trump először a Twitterére kiírta, hogy rakétatámadást tervez válaszul, de utána próbálta lebegtetni, hogy pontosan mikor indulna meg a támadás.

 

https://index.hu/kulfold/2018/04/14/trump_katonai_csapast_mert_sziriai_vegyi_letesitmenyekre/

 

Totális háború veszélyére figyelmeztet az ENSZ

 

A Közel-Kelet káoszban fuldoklik, a hidegháború újra itt van, csak még durvábban, a növekvő feszültségek teljes körű katonai szembenállásba torkollhatnak. Nem mi állítjuk ezt Szíria ügyében, hanem Antonio Guterres ENSZ-főtitkár mondta a szervezet biztonsági tanácsának ülésén, amit Oroszország hívott össze. 

A frontvonalak megmerevedtek, a valóságok párhuzamosak: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt állítja, hogy a 70 áldozatot követelő dúmai szombati vegyifegyver-támadás "külföldi ügynökök" által lett megrendezve, egy bizonyos ország russzofób kampányáról van szó - de nem nevezte meg az országot. Aztán később viszont közölték, hogy Nagy-Britannia ez az ország. Karen Pierce brit ENSZ-nagykövet "szemenszedett hazugságnak és bizarrnak" nevezte a moszkvai minisztérium állítását. "Ez groteszk, ez egy szemenszedett hazugság, a leghitványabb hamis hír, amit eddig láttunk az orosz propagandagépezettől" - hangoztatta. Az orosz-brit viszony most különösen terhelt Szergej Szkripal mérgezéses ügye miatt. Oroszország reméli, hogy a nyugati országok nem szánják rá magukat az iraki vagy a líbiai forgatókönyv szerinti "kalandra" Szíriában - jelentette ki Lavrov.

 

https://index.hu/kulfold/2018/04/13/sziria_ensz_lavrov_oroszorszag/

Nehogy levegyék 21 éve halott apánkat a listáról!

 

Nem kérek semmit sem a Figyelő főszerkesztőjétől, tulajdonosaitól. Azt, amit kérnék, amúgy sem tudnák, nem is kívánnák teljesíteni. Számomra, és nyugodt szívvel mondhatom, öcsém, Gábor számára is kifejezett megtiszteltetés, hogy a 21 éve elhunyt apánk, Hanák Péter ott szerepel a CEU kilistázott professzorai között. A Figyelő mint "egyetemes alakokra" hivatkozik rájuk. Elszomorító dolog olyan nevekkel találkozni, akik ma is barátok, kivételes szellemi teljesítmény létrehozói vagy egyszerűen tisztességes oktatók, egyetemi tanárok.

https://index.hu/velemeny/olvir/2018/04/13/nehogy_levegyek_21_eve_halott_apankat_a_listarol/

„Ha kell, késlekedés nélkül lövünk” – G. Fodor Gábor a Mandinernek

 

„Harcosok vagyunk, ez nem szégyen”, és „ha kell, akkor késlekedés nélkül lövünk” – mondja G. Fodor Gábor politikai gondolkodó, a 888 főszerkesztője a Mandinernek. GFG szerint az ellenzéki sajtó valójában politikai mozgalom; a centrális erőtér köszöni, jól van; a kétharmad pedig azt üzeni, hogy „a kampány pontosan úgy volt jó, ahogy volt”. Interjúnk.

http://mandiner.hu/cikk/20180413_gfg_ha_kell_akkor_keslekedes_nelkul_lovunk#anch-halo_es_puding

Az Egyesült Államok elítéli a Figyelőt

Az Amerikai Nagykövetség csütörtökön Twitteren közölte, hogy a civil társadalom olyan átlagos állampolgárokból áll, akik azért dolgoznak, hogy jobb hellyé tegyék az országukat.

Kijelentették:

az Egyesült Államok elítéli a Figyelő kísérletét arra, hogy megfélemlítse a magyar állampolgárokat.

 

https://24.hu/kulfold/2018/04/13/amerikai-nagykovetseg-egyesult-allamok-figyelo/

A vajdasági magyar nyelvű felsőoktatás megteremtőjét is listázta a Figyelő

 

Várady Tibor jogászprofesszor, a vajdasági magyar kultúrautonómia harcosa. A bűne, hogy a CEU-n is tanított.

 

https://index.hu/belfold/2018/04/13/a_vajdasagi_magyar_nyelvu_felsooktatas_megteremtojet_is_sikerult_listaznia_a_figyelonek/

 

 

Bródy János a Figyelőnek: „Nagy megtiszteltetés lenne, ha felvennének a Soros-szaknévsorba”

 

A Kossuth-díjas énekes is megküldte válaszát Schmidt Mária lapjának.

 

Kedves Figyelő!
Tudom, hogy nem vagyok rá méltó, de nagy megtiszteltetés lenne, ha felvennének a Soros-szaknévsorba.
Üdvözlettel, Bródy János

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/brody-janos-a-figyelonek-nagy-megtiszteltetes-lenne-ha-felvennenek-a-soros-szaknevsorba-110592

 

 

A Guardianben tálaltak ki a közmédia dolgozói

"Borzasztóan érzem magamat, mert már látom, mennyire befolyásolni tudtuk az embereket. Volt, aki azzal nyugtatta meg magát, hogy senki se nézi a köztévét, nem számítunk. Most kiderült, hogy számítunk - rettenetes módon."

A brit Guardian az MTVA számos dolgozójával beszélt arról, hogyan működik a közpénzből működő közmédia gépezete. A lapnak több újságíró is beszélt arról, hogy a hálózat csak a menekültekről szóló negatív történetekre fókuszál, ezeket bűncselekményekhez és terrorizmushoz köti.

Megemlítették azt is, hogy a választások előtti estén az  M1 úgy számolt be a münsteri gázolásról, mintha az egy iszlamista terrorcselekmény lett volna, miközben rég tudni lehetett, hogy az elkövető egy 48 éves német férfi volt.

Ilyet még az MTVA-nál sem tapasztaltam, ez nyilvánvalóan hazugság volt

– mondta egy névtelenségét kérő újságíró.

Hozzátette,

úgy gondolom, a félelem légkörét teremtettük meg. Pavlovi reflex alakult ki a veszély, a terrorizmus, a menekültek, az ellenzék, Soros és Brüsszel felé.

Az újságíró elmondta, a menekültellenes üzenetek gyakran egyenesen a kormánytól érkeztek. Azok az emberek pedig, akik olyan anyagokon dolgoztak, amikben Orbán személyesen is érintett volt, egy listát kaptak a használandó kulcsszavakkal.

Sokszor valaki telefonon diktált le egy történetet nekünk szóról szóra. Azt sem tudtuk, ki van a vonal másik végén

– közölte az MTVA egyik alkalmazottja.

https://24.hu/belfold/2018/04/13/the-guardian-mtva-m1-propaganda/

Szélsőbaloldali erőszakhullámra számíthatunk Sorostól Budapesten

ORIGO2018.04.13. 09:50

A szélsőbaloldali, anarchista csoportosulások és a Soros-hálózat válogatott katonái a 2017-ben rendezett hamburgi G20 csúcstalálkozó elleni tiltakozás mintájára akarják szombat este lángokba borítani fővárosunkat. 

 

http://www.origo.hu/itthon/20180412-szelsobaloldali-eroszakhullamra-szamithatunk-budapesten.html

 

Egy nappal a választások után levelet kaptak a kórházigazgatók

Milliárdokat vesznek el a kórházaktól

A kampányban öntötték a pénzt az egészségügybe, a választás után viszont megindult a padlásseprés: az elvonás 20 milliárdos is lehet.

Megindult a választások utáni padlásseprés a kórházakban. A főigazgatókat egy nappal a voksolás után már arról értesítették, hogy tíz napon belül fizessék be a Magyar Államkincstárnak a számlájukon parkoló, „kötelezettséggel nem terhelt” maradványösszegeket.

A kampányban még zsákszámra öntötte a pénzt a Fidesz az egészségügybe, most meg visszaszedi, amit tud. Novemberben 54,6 milliárd jutott a kórházak adósságrendezésére. Ezt követően további 7,6 milliárdot adtak egyszeri juttatásként a fogorvosoknak, majd áprilistól havi 130 ezer forinttal növelték az apanázsukat. Húsz milliárdot vitt el a költségvetési tartalékból az is, hogy az érdekképviseletek nyomására előrehozták a szakdolgozók korábban kialkudott 8 százalékos béremelését. Ez ugyanis csak novembertől lett volna esedékes.

http://nepszava.hu/cikk/1157465-milliardokat-vesznek-el-a-korhazaktol

Orbán azzal kezdi az új vicces videóját, hogy háromszor is megalázza a totálisan kikészült Patyi Andrást

 

Kényelmetlen érzés felnőtt embert úgy megalázva látni, ahogyan az Patyi Andrással, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával, a Közigazgatás-tudományi Kar Közjogi Intézetének vezetőjével, a Nemzeti Választási Bizottság elnökével történik Orbán Viktor most kiposztolt fb-videójának első másodperceiben.

Maga a videó egy két perc hosszú vicces egyveleg, könnyed válogatás a választási kampány videóra felvett és utólag humorosnak talált színfalak mögötti epizódjaiból.

Az összeállítás - minden bevezetés nélkül - egy olyan jelenetsorral kezdődik, amiben - feltehetőleg a Közszolgálati Egyetem új kampuszának avatásán - Orbán miniszterelnök, a rektori díszbe öltözött Patyi, Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs, a nagy kormányzati építkezések felelőse tartanak bejárást. 

https://444.hu/2018/04/13/orban-azzal-kezdi-az-uj-vicces-videojat-hogy-haromszor-is-megalazza-a-totalisan-kikeszult-patyi-andrast

 

Meddig védheti még Orbán Viktort az Európai Néppárt?

Az EPP vezetőségét már régóta támadják amiatt, hogy védelmet nyújt Orbán Viktornak. A Fideszt és a KDNP-t is magában foglaló tömörülésnek van a legtöbb képviselője a parlamentben, arról nem is beszélve, hogy kilenc tagállami vezetővel büszkélkedhet. Nem véletlen, hogy amíg nekik szükségük van a Fideszre, addig minden olyan kezdeményezést blokkolni fognak, amely árthat a magyar kormánypártnak.

Az elmúlt években a képviselőcsoportban is egyre többen hangot adnak elégedetlenségüknek a Fidesz módszerei miatt, és néhányan már a kilépést is pedzegették. Pascal Arimont belga EP-képviselő nemrég arról beszélt, hogy

Orbán már túl sok határt lépett át.

„Ha tiszteletben akarjuk tartani a saját értékeinket, ki kell zárnunk a Fideszt a soraink közül” – mondta a képviselő.

Hasonló véleményen van Frank Engel, luxemburgi képviselő is, aki a bajor CSU-t teszi felelőssé Orbán védelméért. A luxemburgi kereszténydemokraták éppen ezért már azt fontolgatják, hogy kilépnek az EPP-ből, ha az továbbra is megtűri sorai között a Fideszt.

https://zoom.hu/hir/2018/04/13/meddig-vedheti-meg-orban-viktort-az-europai-neppart/

 

Rossz pecsét miatt bukta el a győzelmet a jobbikos jelölt Marcaliban

Rossz pecsétet használtak, emiatt nem győzhetett Steinmeitz Ádám Marcali 7-es számú szavazókörében. A Marcali Közös Önkormányzati Hivatal főjegyzője a választást megelőző este egy kisbuszban hagyta a pecsétjét, ezért április 8-án egy másikat kellett használni. A jegyzőkönyv vezetőjének csak az urnabontás után tűnt fel, hogy különböző pecsétek szerepelnek a szavazólapokon, dél körül meglett az eredeti eszköz, ezután a két pecsétet felváltva használták.

A baki miatt Somogy megye 3. számú választókerületének 7. számú szavazókörében leadott 727 szavazatból 241-et érvénytelenítettek, ezek közül mind az olimpiai bajnok vízilabdázóra érkezett.

https://zoom.hu/hir/2018/04/13/rossz-pecset-miatt-bukta-el-a-gyozelmet-a-jobbikos-jelolt-marcaliban/

Hadházy Ákos: Ameddig szükség van rám, addig csinálom

Nem tudja Hadházy Ákos, mikor és mi lesz az ellene indult fegyelmi, etikai vizsgálat vége, de a Zoom.hu-nak azt mondta: soha nem erőltette magát az LMP-re. Azért indult ellene, Ungár Péter és a hat, a választáson visszalépett jelölt ellen párteljárás, mert megkerülték a kongresszusi döntést.

https://zoom.hu/hir/2018/04/13/hadhazy-akos-ameddig-szukseg-van-ram-addig-csinalom/

 

Választási csalás? Csak óvatosan

 

választási eredmények nyilvánosságra hozását követően szinte rögtön elkezdődött a választási csalásról szóló diskurzus is az ellenzéki térben. A kérdés egyrészt az, hogy történt-e választási csalás, másrészt az nem azonos azzal, hogy a Fidesz-KDNP számos rendelkezésre álló intézményi eszközzel azon igyekezett már előzetesen is, hogy neki kedvezzenek az eredmények. Jelen pillanatban így az a tisztázandó, hogy a választás napján történtek-e konkrét visszaélések, és ha igen, hogyan lehet ezeket bizonyítani.

 

https://24.hu/belfold/2018/04/13/valasztasi-csalas-csak-ovatosan/

 

Agyhalottaknak nevezi a baloldaliakat a Mediaworks egyik igazgatója

 

Pauska Zsolt nem annyira ismert az országban, pedig fontos ember az Orbán-párti sajtóban. Ő Mészáros Lőrinc cégének, a Mediaworksnek a tartalomfejlesztési igazgatója, a legfontosabb feladata a megyei napilapok egységesre baltázása volt, amit örömmel meg is tett, így nem csoda, hogy kapott helyet a Nemzeti Sportban, hogy tisztelettel kérjen egy stadiont Pécsnek is.

Most, hogy a NER elkezdett erkölcsi elégtételt venni (például a kormánypropaganda páros lábbal beleszállt egy 17 éves fiúba), Pauska Zsolt sem maradhatott csendben, és a kétharmados győzelem után egy végtelenül elegáns cikkben agyhalottnak nevezett mindenkit, aki nem fideszes.

Mészáros Lőrinc laphálózata 14 megyében napilapokban és azok online verzióin is lehozta a „publicisztikát”, amiben Pauska azt írja:

„Egyre nyilvánvalóbb a ballib tábor és sajtója tetemes IQ-hátránya a nemzeti oldallal szemben, tükrözi ezt az elmúlt három (!) országgyűlési választás kétharmados (!) eredménye is. Aki részleteiben fel tudja idézni az elmúlt napok eseményeit, egyetérthet ezzel.”

 

https://444.hu/2018/04/13/hivatalos-az-ellenzeki-szavazok-agyhalottak

A nemzetállamok akkor is bukásra állnak, ha a megmentésükre felesküdött nacionalisták sorra nyerik a választásokat

 

Rana Dasgupta Nagy-Britanniában született, indiai származású író, aki két novelláskötete után mostanában esszéket és könyveket ír a globalizáció hatásairól. A múlt héten egy hosszú írással jelentkezett a Guardianben, a nemzetállamok széteséséről, és az ebből következő problémákról. Általában is érdekes írás, és különösen érdekes magyar szempontból, hiszen Orbán Viktort és politikáját fontos példaként említi elméletei alátámasztására.

Dasgupta szerint azért erősödnek az USA-ban és Európában a bevándorlással rémisztgető politikusok, mert a kormányok hatalma drámaian csökken, és ezért pótcselekvésekkel kell bizonyítaniuk a politikusoknak, hogy tudnak még valamit tenni az emberekért. Mivel a hétköznapi élet szervezésében a globális cégek kezdik átvenni az irányítást, ezért a politika cselekvési tere annyi az maradt, hogy az állampolgárságot és a nemzethez tartozás élményét felértékelik a választóik előtt, és utána előadják, hogy ezeket megvédik nekik.

https://444.hu/2018/04/13/a-nemzetallamok-akkor-is-bukasra-allnak-ha-a-megmentesukre-feleskudott-nacionalistak-sorra-nyerik-a-valasztasokat

A kormány politológusa mindenkit megnyugtat: csak a szombaton felvonuló sorosisták megfigyelésére szolgálnak a frissen kihelyezett kamerák

Kiszelly Zoltán, a Századvég politológusa ennél is több információval rendelkezik a rendőrségi kamerákkal kapcsolatban, amiket a Facebbok-oldalán osztott meg:

„Mindenki nyugodjon meg!

A holnapi tüntetés biztonsági óvintézkedései csak a Soros-hálózat várható "szokásos" provokációinak rögzítését, és az esetleges provokatőrök jobb azonosítását szolgálják.

Van ennek preventív hatása is, hiszen így a provokatőrök nagyobb eséllyel buknak le, és meggondolják, hogy MAJDAN-t, vagy Hamburgot (álarcos zavargások a tavalyi G20-csúcs idején) csináljanak-e Budapestből.

MINDANNYIUNK ÉRDEKÉBEN!”

https://444.hu/2018/04/13/a-kormany-politologusa-mindenkit-megnyugtat-csak-a-szombaton-felvonulo-sorosistak-megfigyelesere-szolgalnak-a-frissen-kihelyezett-kamerak

Tovább csavarna a kormány a Stop Soros-törvénycsomagon

 

Pénteken a Rogán Antal az Origónak adott, barátságos hangulatú interjújában közölte, hogy a kétharmad birtokában a Fidesz újra nekifut annak a 2016-os alkotmánymódosításnak, amit még az érvénytelen népszavazás után kezdeményezett a kormány, de nem volt hozzá többsége. Az új szakasz rögzítené, hogy „a szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni. Tilos a csoportos betelepítés.” Gyakorlatilag  kimondta volna, hogy az EU-s jogszabályok csak bizonyos korlátozásokkal kötik Magyarországot, meglehetősen rugalmasan megfogalmazva a feltételeket. 

 

https://444.hu/2018/04/13/tovabb-csavarna-a-kormany-a-stop-soros-torvenycsomagon

 

SIRATÓASSZONYOK

Szőcs László Magyar Idők

Amikor Guy Verhofstadt a bilire vágott frizurájával és a fésületlen fogsorával megtámogatta a Momentum tömegrendezvényét a Csöröge presszó kistermében – hátul, a mosdó mellett –, már látszott, hogy ennek a fele sem tréfa. Előszele volt ez annak, hogy eszmetársai, a letűnőben lévő, polkorrekt és önsorsrontó Európa siratóasszonyai nem fognak leszállni Magyarországról.

Ütik a vasat, amíg meleg, elvégre Verhofstadt sem csak a 2,8 százalékos, olimpiaellenes gigapártért ruccant át ide a keleti végekre. És lám, a forró fémdarab tegnap rá is került az üllőre, amikor bemutatták az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának – rövidítése, csúnya freudi elszólással: LIBE – Magyarországról szóló jelentését.

Ez mindazon kokikat és sallereket tartalmazza, amelyeket már megszokhattunk: nincs hazánkban demokrácia, jogállamiság, és a véleménynyilvánítás szabadsága sem érvényesülhet. Ez utóbbit mondjuk az ATV-t és a Hír TV-t nézve nem tapasztaltam, sőt nagy önkontrollról kellett tanúbizonyságot tennem, hogy ne vágjam a készülékhez a sörösüveget, de hát ez csak egy pesti bugris véleménye, ők meg a brüsszeli nagyokosok, akik úgyis jobban tudják.

 

https://magyaridok.hu/ahelyzet/siratoasszonyok-2993791/

 

A választási csalásról 13+1 pontban, egy informatikus szemével

Szalonna    |   Április 12,  Csütörtök   |   18:01

Azoknak szól a cikk, akik nem hisznek abban az elméletben, miszerint a Fidesz elcsalta a 2018-as választásokat. 

Azoknak szól a cikk, akik nem hisznek abban az elméletben, miszerint a Fidesz elcsalta a 2018-as választásokat. 

Teljesen igaza van azoknak, akik más okokat is keresnek és találnak az ellenzék vereségére. Igen, rengeteg tájékozatlan, megtéveszthető választó van, akiket ijesztegetni lehet fantomellenségekkel, elnéznek minden lopást, és elhisznek minden hazugságot, és ez mélységesen kiábrándító. És igen, súlyos tévedésben volt az ellenzék, amiért külön-külön próbáltak szembeszállni a túlerővel, az egyéni stratégiáját erőltette mindegyik párt, összefogás helyett.

De!

Azért kell mégis tisztán látnunk az esetleges csalás kérdésében (és nem elintézni az egészet egy legyintéssel), mert nagyon nem mindegy, hogy a valós eredmény 40% volt a Fidesznek, vagy 48%. Az előbbinél ellenzékbe, majd börtönbe vonulhat az egész csapat, az utóbbinál teljhatalommal uralkodhat rajtunk.

A kettő közötti különbség 8%, azaz kb. 400 ezer szavazat. Soknak tűnik? Nézzük csak!

https://kolozsvaros.com/2018/04/12/a-valasztasi-csalasrol-131-pontban-egy-informatikus-szemevel/

 

VÖLNER PÁL: SOROS GYÖRGY ÉRDEKELT A LIBE BIZOTTSÁG MAGYARORSZÁGRÓL SZÓLÓ JELENTÉSÉBEN

ECHO TV

Csütörtökön mutatta be az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) a Magyarországról szóló jelentését, melyben keményen bírálták a magyarországi jogállamiság helyzetét. Velkovics Vilmos élőben jelentkezett Brüsszelből, Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Napi aktuális stúdiójában reagált a Európai Parlament jogi bizottságának jelentésére.

https://magyaridok.hu/belfold/volner-pal-soros-gyorgy-erdekelt-a-libe-bizottsag-magyarorszagrol-szolo-jelenteseben-2997535/

 

CÖF-CÖKA: A MAGYAR EMBEREK MEGÉRDEMELT NYUGALMÁT AKARJÁK MEGZAVARNI

CÖF-CÖKA

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) a következő közleményt adta ki.

Az országgyűlési választások vesztesei a magyar emberek megérdemelt nyugalmát megzavaró tüntetéseket szerveznek a demokrácia és államiságunk ellen. Az ellenzéki pártok részvételével, a Soros NGO-k támogatásával és a LIBE bizottság jól időzített hazugságainak napvilágra kerülésével vannak, akik saját népük kétharmados akaratával is képesek szembe fordulni – írja a civil szervezet.

A valóság az, hogy gyászfelvonulást tartanak az ultraliberális eszmék végelgyengülését észlelő, hatalomra éhező álszövetségek.

Európában a többség erkölcsét a zsidó-keresztény alapokra épülő kultúra határozza meg. Aki ezeket az erkölcsi alapokat elutasítja, annak felhívjuk a figyelmét a jogállamiság szabályaira és ennek betartására kérjük a rendfenntartó erőket is.

 

https://magyaridok.hu/belfold/cof-coka-a-magyar-emberek-megerdemelt-nyugalmat-akarjak-megzavarni-2997997/

 

SEMMIT NEM ÉRTETTEK MEG

AZ ELLENZÉK OTT TART, AHOL ÁPRILIS 7-ÉN, AMI ELŐREVETÍTI A JELENLEGI ÁLLAPOTOK KONZERVÁLÓDÁSÁT

Bencsik Gábor

Szinte hihetetlen, mégis igaz: az ellenzék hangadói ekkora vereség után sem értenek semmit abból, hogy április 8-án miért nyertek a polgári pártok, ők pedig mit rontottak el, miért veszítettek. Az ilyen mértékű politikai vakság szinte ismeretlen az európai politikatörténetben, és előrevetíti a jelenlegi állapot hosszú távú fennmaradását. Próbáljuk meg hát mi megfejteni a csúfos leszereplés okait. Azzal a bizonyossággal, hogy úgysem hallgatnak rá.

Kezdjük egy tévedéssel, amely tőlünk, Fidesz-szavazóktól sem volt idegen. Hódmezővásárhely üzenetét szinte mindenki félreértette, bal- és jobboldalon egyaránt. Pedig a képlet egyszerű: amikor nem sorsfordító a tét, a jobboldali emberek is készek nemtetszésüket kifejezni a polgári erők egyes hibás vagy ellenszenves megnyilvánulásaival kapcsolatban, készek kemény üzenetet küldeni a kormánynak. De ha komolyra fordul a dolog, a fenntartásaik és kifogásaik ellenére is kitartanak mellette.

 

https://magyaridok.hu/velemeny/semmit-nem-ertettek-meg-2989546/

 

 

LECKE A POLITIKUSOKNAK

Földi László Magyar Idők

Egy titkosszolgálat sohasem adja fel a küzdelmet, működése soha nem torpanhat meg; kizárólag offenzív stratégiában gondolkodik és cselekszik, amennyiben pedig bárhol pozíciót veszít, vagy egy-egy ügynöke dekonspirálódik, máris újabb kapcsolatok kiépítésébe kezd.

Miközben a civil világ ismeri a veszteség keserű ízét, az elmúlás visszafordíthatatlan törvényszerűségét, az operatív élet kizárja ezen fogalmakat. Érzelemmentesen és célszerűen működik, ha kell, azonnal vált. Ha egy módszer vagy stratégia improduktív, automatikusan egy másik kerül a helyébe. Ha a szervezet látszólag vissza is vonul ideig-óráig, csak azért teszi, hogy új erőt gyűjtve még intenzívebb támadásba kezdjen a kitűzött cél érdekében.

Mindezek okán, ha „hírszerző szemmel” tekintünk vissza 2018. április 8-ára, a választás éjszakájára és a kormánypártok elsöprő győzelmére, az öröm, az elégedettség hangulatára, akkor április 9-én reggel már újra ott a tapasztalásból eredő felismerés.

 

https://magyaridok.hu/velemeny/lecke-a-politikusoknak-2993191/

 

A magyar sajtó, a magyar vidék, a magyar választó és Magyarország

A független média komolyan vehető részének továbbra is azt kell csinálnia, amit eddig tett, de a körülmények miatt reális ambíciója csak ennyi lehet: lehetőség szerint pontosan, tényszerűen dokumentálni a történéseket az utókor számára.

 

A választás eredményén elmélkedő publicisztikákban rendre előkerül a sajtó (ön)marcangolása is (pl. a megszűnő Magyar Nemzet újságírójától, Pintér Bencétől itt), és a Fidesz elsöprő választási eredményeit értékelve az alábbiakra jutnak:

1. A zömében fővárosi sajtó nem ismeri a vidéket, nem foglalkozik a vidék problémáival

2. A sajtó nem tudta eljuttatni a vidéki embereknek a legfontosabb fideszes botrányokat (sem)

Ugyanez a két vádpont fogalmazódott meg a kritikusokban Trump győzelmekor a keleti és nyugati parti sajtóval, illetve a Brexitkor a londoni sajtóval szemben is. E két utóbbi sajóterepet nyilván nem ismerem, viszont a magyar sajtót igen, így a magyar viszonyokra vonatkozva szeretnék néhány megjegyzést tenni.

https://atlatszo.hu/2018/04/11/a-magyar-sajto-a-magyar-videk-a-magyar-valaszto-es-magyarorszag/

 

Kritikusan fogadta Orbán Viktor győzelmét a visegrádi liberális sajtó

Vegyes visszhangot váltott ki Orbán Viktor választási győzelme a közép-európai térségben. Amíg a visegrádi országok illiberális politikával kacérkodó politikusai örömüket fejezték ki a Fidesz újabb kétharmadával kapcsolatban, a térség liberális sajtója inkább kritikus hangvételű reakciókkal van tele.

 

https://vilagterkep.atlatszo.hu/2018/04/13/kritikusan-fogadta-orban-viktor-gyozelmet-a-visegradi-liberalis-sajto/

 

Pálffy István dublini nagykövettel pózolt a Magyarországon csalásért körözött férfi

Magyarország rendkívüli és meghatalmazott dublini nagykövete kínos helyzetbe került. A Pálffy István diplomata, volt tévés riporter által elnökölt, a nagykövetség épületében működő ír-magyar üzleti egylet rendezvényén egy olyan magyar állampolgár is részt vett, aki ellen a magyar rendőrség több elfogatóparancsot is kiadott, sőt 2015 óta európai elfogató paranccsal is körözik. A férfi az Irish Hungarian Business Association Facebook-oldalán közzé tett, majd csütörtökre elérhetetlenné vált közös fényképen pózol mások mellett a nagykövettel is.

 

https://blog.atlatszo.hu/2018/04/palffy-istvan-dublini-nagykovettel-pozolt-a-magyarorszagon-csalasert-korozott-ferfi/

 

Proxy-hálózat a Balkánon – így tarol az Elios a határokon túl is

A szerb törvények szerinti közérdekű adatigényléssel fordulnak helyi politikusok a vajdasági Ada polgármesteri hivatalához, hogy megtudják, valójában spóroltak-e és pontosan mennyit a Tiborcz kapcsán elhíresült Elios LED-lámpáin, vannak ugyanis fenntartásaik. A fogyasztói panaszok Szerbiában hasonlóak, mint Magyarországon: sötétebb van, mint volt, különösen a járdákon. A beruházás pedig, ha ez egyáltalán lehetséges, még átláthatatlanabb: itt nem kukacoskodik az OLAF.

 

https://atlatszo.hu/2018/04/10/proxy-halozat-a-balkanon-igy-tarol-az-elios-a-hatarokon-tul-is/

 

Eurómilliós uniós projektben vesz részt Sallai Róbert Benedek természetvédelmi egyesülete

 

2,81 millió eurós, azaz 875 millió forintos uniós finanszírozású, határokon átívelő program részese a Sallai Róbert Benedek által vezetett túrkevei Nimfea Természetvédelmi Egyesület. Sallai közlése szerint a Nimfea projektjére mintegy 240 ezer euró jut. Sallai az LMP országos elnökségének titkára, Hadházy Ákos lemondott társelnök mások mellett őt okolta, hogy ellenállt a koordinációs elképzeléseknek a választások előtt.

 

 

https://blog.atlatszo.hu/2018/04/euromillios-unios-projektben-vesz-reszt-sallai-robert-benedek-termeszetvedelmi-egyesulete/

 

Huth: A Magyar Nemzet levitézlett komcsikkal sajnáltatja magát

 

Megzavarta a Magyar Nemzet történetéval foglalkozó konferenciát a Pesti Srácok stábja. Az akció heves vitába torkollott.

 

Vonalas kommunistákkal sajnáltatta magát a Magyar Nemzet Egerben” – írja a Pesti Srácok. A Magyar Nemzet fennállásának 80 éves évfordulójára meghirdetett konferenciát Huth Gergely zavarta meg, aki kérdőre vonta a jelenlévőket, amiért „elvették a polgári-jobboldali közönség legfőbb orgánumát és azt egy gyomorforgató bosszúhadjárat szolgálatába állították”.

Huth a jelenlévőkre utalva azt is hangoztatta a rendezvényen, hogy „levitézlett komcsikkal” próbálják sajnáltatni magukat.

http://mandiner.hu/cikk/20180413_huth_a_magyar_nemzet_levitezlett_komcsikkal_sajnaltatja_magat

 

Brüsszelben tárgyal hétfőn Soros György

 

Jövő hétfőn az Európai Bizottság első alelnökével folytat megbeszélést Soros György Brüsszelben.

 

A holland, szociáldemokrata politikus február elején újságírói kérdésre válaszolva közölte: a Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató. A megbeszéléseken hangsúlyt kap a jogállamiság, a nyitott társadalmak, a demokrácia melletti határozott elkötelezettség, valamint az, hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. Aláhúzta: ez nagy feladat, és Soros György is Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát.

 

http://mandiner.hu/cikk/20180413_brusszelben_targyal_hetfon_soros_gyorgy

 

A dzsihadista harcos röhögve hugyozza le kupacba rakott, frissen lemészárolt síiták még meleg hulláját

Stumpf András

 

A dzsihadista harcos röhögve hugyozza le kupacba rakott, frissen lemészárolt síiták még meleg hulláját. Láttam egyszer egy ilyen videót. Most nem találom. Lehet, hogy csak olvastam, Jászberényi Sándornál? Vagy álmodtam?Mindegy. Mindegy, mert tegnap megtörtént ez Magyarországon is. És azt nem álmodtam.

 

Egerben volt konferencia a Magyar Nemzetről. Ott voltak az egykori munkatársak. Azért egykori, mert bár amikor a konferenciát hónapokkal ezelőtt megszervezték, nem tudhatták, de tegnap ilyen lap már nem létezett. Szerdán jelent meg utoljára.

Az egykori nemzetesek hallgatták tehát az előadásokat, amikor a (nem miattuk) nem sajtónyilvános eseményre betörtetett Huth Gergely egy őt kísérő kamerával, néhány előre beépített munkatársával, akik rögtön körbeálltak, hogy telefonnal is videózzák hőstettét.

Huth Gergely becsörtetett középre, számonkért mindenkit, nagy hangon közölte, hogy komcsikkal sajnáltatják magukat - egykori kollégái. Akikkel valaha együtt dolgozott. Meg együtt szilveszterezett. Olyan egykori kollégák, akiknek éppen nincs állásuk és fogalmuk nincs, egy-két hónap múlva hogyan lesznek képesek enni adni a gyerekeiknek.

Szegény valódi pesti srácok. Nem tudnak szólni, tenni semmit az ellen, hogy ávóstempóban hasítók bitorolják a nevüket.

http://valasz.hu/itthon/a-dzsihadista-harcos-rohogve-hugyozza-le-kupacba-rakott-frissen-lemeszarolt-siitak-meg-meleg-hullajat-128168

 

Élet és Irodalom

Kovács Zoltán

Nincs más út

 

Az eddigi kormányerő megnyerte a választásokat. Győzelme a jog szerint legitim, minden egyéb körülményt figyelembe véve igazságtalan: vagy kétszázmilliárd forintból kampányolták végig a választás előtti hónapokat, és ebben a kampányban a választást ellenőrző Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Megfigyelési Missziója (ODIHR), valamint minden reálisan látó ember véleménye szerint egy létező globális probléma természetellenesre puffasztott rémével riogató erő nyert. A történelem során biztosan nyertek már választást hazugságok segítségével, de ilyen szempontból alighanem egyedi, hogy ez a hazugság egyedül uralta a közbeszédet. Douglas Wake misszióvezető jelentése szerint akkora volt a Fidesz médiatúlsúlya, és a kormány annyival többet kampányolhatott, hogy egyenlő versenyről szó sem lehetett. A társadalmi igazságosság jelszavával harminc éve a színre lépett Orbán mára természetesnek veszi, hogy a sajtó kis szigetei kivételével az egész média őt szolgálja, a társadalom jelentős része félelemmel szólal meg, vagy jobbnak látja hallgatni. A fülke magányával kapcsolatban lásd két sorral feljebb a misszióvezető gondolatait, melyekre amúgy Gulyás Gergely Fidesz-vezető annyit mondott, Douglas Wake túllépte hatáskörét.

 

https://www.es.hu/cikk/2018-04-13/kovacs-zoltan/nincs-mas-ut.html

 

Véget kell vetni a feketelistázásnak

2018. április 12. presshelsinki  

Figyelő néven működő hetilap listát tett közzé „A spekuláns emberei” címmel. A lap ígérete szerint a lista Soros György magyarországi embereit tartalmazná. A kormányközeli lap eljárása érthetően felzúdulást váltott ki a listán szereplők körében és az ép erkölcsi érzékű emberek között. A Magyar Helsinki Bizottság a következőket fűzi hozzá a Figyelő visszataszító eljárásához.

 

"A lajstromozás a legrosszabb történelmi időket idézi. A lista elvitatja a legalapvetőbb szabadságjogok gyakorlását. A lista célja a megfélemlítés.
Felszólítjuk a Figyelőt és a lap tulajdonosát kövesse meg azokat az embereket, akik nevével visszaélt. És arra kérünk mindenkit, tartózkodjék efféle, erkölcsileg és az elemi sajtóetika szerint is elfogadhatatlan listák készítésétől és közrebocsátásától. Még most kell véget vetni a feketelistázásnak, amíg nem késő."

 

http://helsinkifigyelo.blog.hu/2018/04/12/veget_kell_vetni_a_feketelistazasnak

 

Kétmilliós jutalmat kaptak Lázár dolgozói uniós pénzből

 

A bónuszok egyharmadát fizették ki eddig - állítja a kancellária, vagyis a kétharmad hátra van. A pénzesőből nemcsak Lázáréknak, hanem három másik minisztériumnak is jutott.

 

Összesen csaknem 1,3 milliárd forint jutalmat osztottak szét eddig a Lázár János vezette Miniszterelnökségen az uniós támogatáslehívások felpörgetésére előírt tervek teljesítéséért. A pontosan

1 255 990 958 forint bónuszból 642-en részesültek, ami azt jelenti, hogy átlagosan csaknem kétmillió forint pluszt kaptak a kancellária szerencsés dolgozói.

Ez azonban nem a teljes összeg, csak a tavaly június 30-ig mért teljesítmények alapján kifizetett pénz. Mindez a Miniszterelnökség lapunk közérdekű adatigénylésére küldött válaszból derül ki, a 24.hu a tárca sajtóosztályának eljuttatott egyszerű kérdéseire ugyanis február eleje óta nem reagáltak. Azt szerettük volna megtudni, hogy mennyire teljesült a meghirdetett kormányzati szándék az uniós források gyors lekötésére, lehívására, és ezért hány embernek és mennyi jutalmat fizettek ki az apparátusban.

https://24.hu/belfold/2018/04/13/ketmillios-jutalmat-kaptak-lazar-dolgozoi-unios-penzbol/

 

Magyar Nemzet-eladás: megtudtuk, mekkora összeget kellene fizetnie Ungárnak

 

Információink szerint 1,5 milliárd forintos vételárat jelöltek meg Simicska Lajos, a héten bezárt Magyar Nemzet és mno.hu tulajdonosának emberei Ungár Péternek, az LMP elnökségi tagjának, a Figyelőt is tulajdonló Schmidt Mária kormánybiztos fiának, aki vételi ajánlatot tett a lapra.

Ez alatt az összeg alatt Simicska állítólag nem adná Ungárnak az 1938 óta tartó működését szerdán befejező napilapot, a Magyar Nemzetet és az mno.hu-t. A másik vevőjelölt, Milkovics Pál pénteken azt nyilatkozta, hogy eláll vételi ajánlatától, mivel nem kapott választ Simicskáéktól, a harmadik cég, amelyről hallani lehetett, a Brit Media Kft. pedig nem is érdeklődik a Magyar Nemzet iránt.

https://24.hu/belfold/2018/04/13/magyar-nemzet-eladas-megtudtuk-mekkora-osszeget-kellene-fizetnie-ungarnak/

 

Végre kiderült, mit ért Tiborcz István azalatt, hogy őt nem hallgatta meg az OLAF

 

Hvg.hu ismét kirakott egy levelet Tiborcz Istvántól, amelyben a miniszterelnök veje ismét arról beszél, hogy nem hallgatta meg az OLAF az Elios-ügy vizsgálata alatt. Tiborcz egy levelet is elküldött a lapnak, amelyet az OLAF vizsgálóbiztosától kapott reakcióként az ő észrevételeire. Tiborcz azt írta a lapnak, hogy

írásban az OLAF megküldött számomra egy – hibáktól hemzsegő – megállapítási “ténylistát”, amely már az én meghallgatásom nélkül lefolytatott vizsgálat konklúzióit tartalmazta. Értesüléseim szerint az OLAF az ügy minden érintettjét személyesen meghallgatta a vizsgálat során. A számos hibán és pontatlanságon túl a legsúlyosabb kifogásom az anyaggal kapcsolatban az volt, hogy az abban szereplő, rendkívül szelektív, illetve torz formában bemutatott “tények” egy előzetes koncepció, egy teljesen valótlan alapnarratíva mentén lettek összeállítva. Ahogy a levélből is látszik, az OLAF által “megállapított” “tények” között számos (valótlan) egyszerű sajtóértesülés szerepelt.

 

https://24.hu/belfold/2018/04/13/vegre-kiderult-mit-ert-tiborcz-istvan-azalatt-hogy-ot-nem-hallgatta-meg-az-olaf/

 

Így terjed a NER: itt a szlovén nemzeti konzultáció!

 

Újabb bizonyíték arra, hogy Orbán nemcsak komoly pénzzel, de tanácsokkal is segíti a szlovén szélsőjobbot.

 

Március végén részletesen írtunk arról, Orbán miként segíti a szélsőjobboldali szlovén politikust, Janez Janšát és pártját, a Szlovén Demokrata Pártot (Slovenska Demokratska Stranka, SDS). A két pártvezér rendszeresen találkozik, a pártok politikusai pedig nyilvánosan kiállnak egymásért, ha a szükség úgy hozza. Legutóbb a választások előtt adott terjedelmes címlapinterjút a Magyar Hírlapnak Milan Zver; az SDS EP-képviselője hosszasan méltatta Orbánt és az ő „migrációs politikáját”.

 

http://magyarnarancs.hu/kulpol/igy-terjed-a-ner-itt-a-szloven-nemzeti-konzultacio-110590

 

„A listázás a diktatórikus rendszerek sajátja” – Az ELTE Alkotmányjogi Tanszéke is felszólalt a Figyelő listázása ellen

 

„A szabadságszerető ember (...) szem előtt tartja, hogy az egyik ember ellen akár társadalmi helyzete, akár származása, akár neme vagy kora címén elkövetett minden sérelem mindenki más szabadságát és méltóságát veszélyezteti” – ezzel a Bibó István-idézettel indít az ELTE ÁJK Alkotmányjogi Tanszéke a ma kikerült Facebook-posztban, amelyben ők is felszólalnak a kormánypárti, Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelő tegnapi listázása ellen.

Szerintük a listázás a diktatórikus rendszerek sajátja, „a demokratikus társadalmakban nyílt, a résztvevők számára egyenlő feltételeket biztosító vitában kell megjeleníteni a nézetkülönbségeket”.

„A megbélyegzés minden formája elfogadhatatlan, az kizárólag gyűlöletkeltésre alkalmas. Demokratikus kötelességünk kiállni kollégáink és minden megbélyegzett személy mellett. Elhatárolódunk a politikai alapú megbélyegzéstől és gyűlöletkeltéstől, egyben határozottan kérjük a demokratikus diskurzus visszaállítását” – írja a tanszék.

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-listazas-a-diktatorikus-rendszerek-sajatja-az-elte-alkotmanyjogi-tanszeke-is-felszolalt-a-figyelo-listazasa-ellen-110596

 

Orbánék zavargásokat akarnak provokálni szombaton – Pikó András fontos figyelmeztetést tett közzé

 

A Klubrádió újságírója fontos figyelmeztetést tett közzé a szombati ellenzéki tüntetéssel kapcsolatban.

 

http://nyugatifeny.hu/2018/04/13/orbanek-zavargasokat-akarnak-provokalni-szombaton-piko-andras-fontos-felhivast-tett-kozze

Balavány: Ezért megyek el a szombati tüntetésre 

És én nem fogok menekülni. Mostantól a demokrácia nevű játékot az utcán játsszuk. Meg a tereken. Meg a falvakban, meg az orvosi rendelőkben, meg a maradék szerkesztőségekben, meg mindenütt, ami nem a Parlament. És nem négyévente, hanem folyamatosan. Mi vagyunk ugyanis többen, akik a hazugság, a korrupció és a gyűlölet ellen szavaztunk. Majdnem hárommillió ember. Mutassuk meg, hogy nem vagyunk birkák, nem félünk, és nem adtuk fel. Mutassuk, hogy akik szeretik a szabadságot és az igazságot, azok nem gyengék, és nem vesztesek. És ez még nem a cél, hanem egy új kezdet.

És amikor azt mondjátok, hogy jaj, Gyuri, ne húzz ujjat ezekkel, gondolj a családodra – arra csak azt tudom mondani: gondolok. És cselekedni is fogok értük, amíg van bennem szufla, a Jóisten engem úgy segéljen

 

http://hvg.hu/itthon/20180413_balavany_ezert_megyek_el_a_szombati_tuntetesre

Sajátosan hekkelték meg a választási jogorvoslati eljárások lehetőségét

 

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) logikus magyarázatokat vár a Nemzeti Választási Irodától a csalásgyanús esetekre, köztük arra, hogy a választókerületi bizottságok elérhetőségét csak a jogorvoslati lehetőség lejárta után tették elérhetővé.

http://hvg.hu/itthon/20180413_Sajatosan_hekkeltek_meg_a_valasztasi_jogorvoslati_eljarasok_lehetoseget

 

Hidvéghi Balázs: Soros emberei káoszt akarnak

Százezrekkel többen szavaztak ránk, mint korábban, ami a sikeres politikánknak köszönhető

Magyar Hírlap 

A legnagyobb tanulság az, hogy az igazságról határozottan és egyszerűen kell beszélni, úgy, hogy az eljusson minden magyar emberhez – vallja a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Sok fővárosi választó bizalmát vissza vagy el lehet nyerni, ami azonban munkát igényel – mondta lapunknak Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A politikus értékelte a kampányidőszakot és a választáson született eredményeket, továbbá beszélt a soron következő választásokon várható kampányokról is. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/115632/Hidveghi_Balazs_Soros_emberei_kaoszt_akarnak

Jobbágyi Zsófia Megosztott valóság

Álláspont. Terjed egy kép a Facebookon a következő szöveggel: „Követelem a lottószámok újbóli kisorsolását! Nem hiszem el, hogy nem én nyertem! Csaltak!”

Magyar Hírlap

A frappáns riposzt azokra a közösségi oldalon százszámra terjedő cikkekre, bejegyzésekre reagál, amelyek csalást kiáltanak, és a vasárnapi választáson leadott voksok azonnali újraszámlálását követelik. Ennél is pikánsabb az a bejegyzés, ami a korábban ellenzéki tüntetéseken már felszólaló, ultraliberális-feminista élharcos írónő arckönyv-oldalán tűnt fel. Arról írt, hogy olyan országban kell élnie, ahol „a nő csak annyira jó, hogy kalácsot süssön és nyakkendőt kössön, amúgy meg örüljön, ha nem verik meg, ahol több nőt erőszakolnak meg otthon, mint az utcán, ahol ma még leírhatom, amit gondolok, ahol nem tudom, mi lesz holnap”.

És ez csak egy példa a sok közül, a Facebookon ugyanis a vasárnapi szavazást követően a csalódott ellenzéki szavazók nem győzték ventilálni keserűségüket: „Indul az igazi diktatúra”, „Gyászolom a hazámat”, „Nem a Fidesz nyerte meg a választást, hanem a félelemkeltés és a gyűlöletkeltés”.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115633/Megosztott_valosag

Felföldi Zoltán Miért szavaztam a Fideszre?

Tapasztalataim alapján állítom, a baloldal mindig a magyar nemzeti érdekek ellen politizált

Magyar Hírlap

Vasárnap este óta olvasom a választási eredményeket értékelő elemzéseket, véleményeket. Sok érdekes dolgot tudtam meg magamról azóta. Például hogy vidéken élő, szegény, alacsony iskolai végzettségű, idegengyűlölő, bezárkózó, megfélemlített, kizárólag a közmédiából tájékozódó, a sokoldalú tájékoztatást nem igénylő, internetet nem használó állampolgár vagyok. És természetesen hülye. Olyan ember, akivel szörnyű egy országban élni. Merthogy a Fideszre szavaztam.

Nem vagyok elemző, nem bátorkodom megfellebbezhetetlen igaz­ságokat közzétenni azzal kapcsolatban, hogy melyik pártra miért szavaztak az emberek, és különösen, hogy miért szavazott több mint két és fél millió ember a Fideszre. De azt tudom, hogy én miért szavaztam rá, habár esetemben semmi nem igaz a fenti sztereotípiából.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115621/Miert_szavaztam_a_Fideszre

 

Washington Post: az Orbán-féle illiberális demokrácia visszatérés a gulyáskommunizmushoz

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

 2018. április 13. - Szelestey

·         Nem kizárt, hogy az illiberális úton haladó közép-európai államok visszajutnak Moszkva érdekövezetébe, az orbánizmus a gulyáskommunizmus reinkarnációja;

·         Orbán Viktor gyorsan lép,hogy valóra váltsa fenyegetését a "Soros-zsoldosokkal" szemben, a nép már nem bízhat abban, hogy érvényesülnek az alapértékek;

·         Heller Ágnes: a kormányfő megmérgezi és tönkreteszi a magyarok lelkét, de ajánlatos, ha Európa résen van.

 

http://b1.blog.hu/2018/04/13/washongton_post_az_orban-fele_illiberalis_demokracia_visszateres_a_gulyaskommunizmushoz

 

 

Lendvai Ildikó Vérző zászlók

Véreznek a zászlóink. Azt reméltük, hogy diadallal lobognak majd, mert változás lesz. Nem így lett. „Vérző zászlók alatt” címmel Benjámin László írt verset valaha, amikor „a kétségbeesés, a remény, a hitek, a hitegetések” hullámvasútján megszédülve, hitét vesztette a baloldalban.

Ez a hullámvasút ismerős. Az elmúlt napokban izgalom, remény és csalódás követte egymást. Tépettek a zászlók. De megvannak. Benjámin is így folytatta: „Elkezdem újra, el én.”

De hogyan? Hiába tudjuk: százezerrel többen voltunk, akik a változásra szavaztunk. Ez csak annyit jelent: vagyunk kétmillió hétszázezren, akiket ellenségként méregetnek. A céltáblát egy ideje felrajzolták, éppen most tűzik a falra. A célpont a civilek, a média, az eltiporni tervezett önkormányzatiság. Főleg a lázadó Budapesté. A töltények betárazva. A civilellenes törvény elfogadásra vár, a fő bűnösök listáját a Figyelő folytatásokban közli. A Népszabadság után elhullott a Magyar Nemzet, jöhet az RTL, az Index és a többiek. Talán a szombati tüntetésre is forralnak valamit. A kormánysajtó teljes gőzzel riogat a várható erőszakkal: a Soros-ügynökök pokollá akarják tenni a fővárost, autókat gyújtanak majd fel, sőt az egész Belvárost. Sejthető: latolgatják, érdemes-e néhány provokátort küldeni a tömegbe. De ha csak elijesztenek a részvételtől párezer békés polgárt, az is tiszta haszon.

http://nepszava.hu/cikk/1157534-verzo-zaszlok

 

 

Tóth Zoltán: A választás eredményét meg kellene semmisíteni!

Nagyon sok furcsaság történt a vasárnap országgyűlési választásokon, kezdve a számítógépes rendszer többszöri összeomlásától a részvételi adatok alakulásán át az egyes pártokra adott voksok elpárolgásáig. Tóth Zoltán választási szakértő, aki a DK színeiben képviselő-jelölt volt további eseteket is említ: volt például olyan szavazókörzet, amely szavazatszámláló bizottsági tagjainak nem engedték, hogy tanúi lehessenek az általuk leadott dokumentumok számtógépes rögzítésének. Előfordult az is, hogy más adat jelent meg a számítógépben, mint amit a jegyzőkönyvben rögzítettek. Mindezek és több más jel alapján szögezte le Tóth Zoltán a Független Hírügynökségnek adott interjújában: bebizonyosodott, hogy a választási törvényünk társadalmilag igazságtalan, a választási eljárás pedig félig szabad, de tisztességtelen és átláthatatlan.

https://olkt.hu/toth-zoltan-a-valasztas-eredmenyet-meg-kellene-semmisiteni/