2018, április 13 - 08:29 Sajtószemle

A 7-es cikkely élesítését javasolja Magyarország ellen az EP bizottsága

Úgy hisszük, hogy a jelentésben említett tények és trendek együttesen azt mutatják, hogy Magyarországon rendszerszintű fenyegetés éri a demokráciát, a jogállamot és az alapvető jogokat, illetve súlyosan megsértik az Európai Unió alapértékeit

– áll az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) Magyarországról szóló jelentésének ma bemutatott vázlatában. Ezért a jelentés azt javasolja, hogy

élesítsék a 7-es cikkelyt Magyarországgal szemben. Aminek az is lehet a következménye, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát az EU-ban.

 

https://24.hu/kulfold/2018/04/12/a-7-es-cikkely-elesiteset-javasolja-a-libe-bizottsag/

 

Tiborcz István nem mond igazat arról, hogy az OLAF nem akarta meghallgatni

 

Tiborcz István a hvg.hu-nak azt mesélte, hiába kért időpontot az Európai Csalás Elleni Hivataltól (OLAF), végül nem hallgatták meg a véleményét, és nem is ismeri a volt cégéről szóló jelentést.

 

Hvg.hu rövid interjút készített Tiborcz Istvánnal, miután a miniszterelnök veje megint vizsgázott a Károli Gáspár Egyetemen. Tiborcz a lapnak azt állította, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése egy politikai jelentés volt, semmi több. Arra, hogy mit gondol magáról a dokumentumról, Tiborcz annyit mondott: nem tudja, mit gondolhatna róla, ő ugyanis nem kapta még kézhez.

A lap arra is rákérdezett, hogy kereste-e Tiborczot az OLAF. Először azt mondta, nem, majd rögtön javította magát: kereste, időpontot is kért tőlük, hogy meghallgathassák. A hivatal szerinte először azt írta neki vissza, megadják neki ezt a lehetőséget, de állítása szerint erre végül nem került sor.

A jelentésben két komplett oldal csak Tiborcz István és Hamar Endrereakcióiból áll az OLAF vádjaira, miután az OLAF megkereste őket. Sőt, nem csak Tiborcz Istvánt, de még a testvérét, TIborcz Pétert is megkeresték, mivel ő épp energetikai tanácsadó volt a Fejlesztési Minisztériumban. 

Íme a bizonyíték arra, hogy Tiborcz nem mond igazat és megkereste őt az OLAF:

https://24.hu/belfold/2018/04/12/tiborcz-istvan-nem-mond-igazat-arrol-hogy-az-olaf-nem-akarta-meghallgatni/

Elcsukló hangon, könnyeivel küszködve nyilatkozott Orbán korábbi minisztere, aki felkerült a zsoldoslistára

 

Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, Chikán Attila is felkerült a Figyelő állítólagos Soros-zsoldosokat összegyűjtő, valójában jogvédőket és egyetemi kutatókat felsoroló listájára. Chikán csütörtök este a HírTV Egyenesen című műsorában volt vendég, ahol arról kérdezték, hogy élte meg a listázást.

Chikán elmondta, meglepődött a listán. Zavarodottságot érzett az olvasása során, mert nem a nagypoltikában dolgozó emberek, hanem kutatók, vagy olyan egyetemi tanárok vannak rajta, akik élve a szólásszabadság biztosította jogukkal, elmondták a véleményüket akkor is, ha nem értettek egyet a kormánnyal.

AZ INTERJÚBAN CHIKÁNNAK EGY PONTON ELCSUKLIK A HANGJA, A KÖNNYEIVEL KÜSZKÖDIK.

Chikán a CEU igazgatósági tagja, de ennek ellenére nem számított arra, hogy egy ilyen fenyegető listára felkerüljön. Beszélt arról is, hogy a 30 évvel ezelőtt előtt került kapcsolatba Soros Györggyel, amikor azokat az ösztöndíjak szervezték, amikkel a jelenlegi kormány több tagjai is Amerikába és Nyugat-Európába mehetett tanulni. Ez a rendszerváltás előtt nagyon komoly lehetőség volt. "Soros György magyarországi megjelenése nagyon jelentős erőforrást jelentett a rendszerváltás számára" – mondta Chikán.

 

https://index.hu/belfold/2018/04/12/elcsuklo_hangon_konnyeivel_kuszkodve_nyilatkozott_orban_korabbi_minisztere_aki_felkerult_a_zsoldoslistara/

 

Halottak is vannak a Figyelő Soros-zsoldos listáján

A Schmidt Mária tulajdonában lévő Figyelő tett közé egy listát a Magyarországon szerintük a kormány ellen dolgozó Soros-zsoldosokról, Soros-ügynökökről. De úgy tűnik, vagy zombihálózatot üzemeltet Soros György, vagy teljesen nevetséges a lista, ugyanis több mint 3 halottat is találtunk rajta.

Persze az összeesküvés és a lista sem csupán ezért komolytalan. A listán szereplők ugyanis az egyes Open Society Foundations által támogatott szervezetek nyilvánosan elérhető a honlapjáról kimásolt névsora. Tehát lényegében a titkos összeesküvők annyira titkosak, hogy az interneten egyszerűen elérhető, hogy kicsodák.

A névsor pedig annyira pontos, hogy még azt se ellenőriztek le, hogy esetleg meghalt-e valaki a listán szereplők közül.

A 2000 főnyi soros-zsoldosról, és a róluk készült pontos listáról még Orbán Viktor beszélt a kampányban.

https://merce.hu/2018/04/12/halottak-is-vannak-a-figyelo-soros-zsoldos-listajan/

Itt olvashatók a nevek

ORIGO

Itt a lista Soros György hazai embereiről

 

Egy korábban kiszivárgott hangfelvétel szerint Sorosnak kétezer embere dolgozik Magyarországon azért, hogy a politikai akaratát érvényre juttassák. Köztük a kirúgott rendező, az épületeket összerondító Gulyás Márton.

http://www.origo.hu/itthon/20180412-soros-emberei-lista.html

Haláláig a Fideszt támogatta a Figyelő listájára felkerült professzor

Schmidt Mária Figyelőjének a listázása újabb elképesztő fordulattal szolgált. A listán ott szerepel több CEU-s oktató is és ráadásul olyan személyek is felkerültek, akik már elhunytak. A 444-nek Boytha György fia levelet írt, amiből kiderül, hogy az édesapja már a Fidesz 2010-es győzelme előtt elhunyt.

Ráadásul:

“Soha párt tagja nem volt, politikai meggyőződése azonban igen. Igazi européer és haláláig a FIDESZ politikájának támogatója volt.”

https://zoom.hu/hir/2018/04/12/halalaig-a-fideszt-tamogatta-a-figyelo-listajara-felkerult-professzor/

 

Ungár a Figyelő névlistájáról: Köszönöm a kérdésed, szia!

azzal a kérdéssel kerestem meg Ungár Péter ellenzéki pártvezetőt, az LMP elnökségi tagját, a kormány propagandagépezetének részét képező Figyelő társtulajdonosát, hogy

szerinte képes lesz-e hiteles ellenzéki politikusként politizálni úgy, hogy közben ennek a Figyelőnek a társtulajdonosa.

(A Figyelőt jó éve szerezte meg az a Pio 21. Kft, aminek a három tulajdonosa Ungár Péter, a nővére és az édesanyjuk, Schmidt Mária. Ungár egy, a Magyar Narancsnak adott korábbi interjújában azt mondta, hogy nem látja problémának, hogy ellenzéki politikusként a lap tulajdonosa.)

Ungár Péter a kérdést meghallva azt válaszolta, hogy

"Köszönöm a kérdésed, szia!"

majd lecsapta a telefont.

https://444.hu/2018/04/12/ungar-a-figyelo-nevlistajarol-koszonom-a-kerdesed-szia

Ungár Péter nem ért egyet a Figyelő civileket is vegzáló, listázós cikkével

 

Bár papíron a hetilapot tulajdonló cég egyik első embere, Ungár Péter állítása szerint soha nem volt haszna a kormány mára egyik legfontosabb szócsövévé alakított Figyelőből. Az LMP-s politikus sem a lap által közölt, listázós cikkel, sem pedig az újság munkájával nem ért egyet.

a kormány és az ahhoz kapcsolódó propaganda működésével a legkevésbé sem értek egyet, ezért vagyok ellenzéki politikus és ezért tettem többek között ajánlatot az örökölt vagyonomból a bezárásra ítélet Magyar Nemzetre

 

http://hvg.hu/itthon/20180412_Ungar_Peter_nem_ert_egyet_a_Figyelo_civileket_is_vegzalo_listazos_cikkevel

Itt lehet jelentkezni a Soros-listára

Szóval a lista fájóan foghíjas, közel sincs rajta kétezer ember, pedig azt magától Orbán Viktortól tudhatjuk, hogy ennyi zsoldos szolgálja Magyarországon Soros György érdekeit. Koren Miklós közgazdász épp ezért petíciót indított a Change.org-on, hogy akik úgy érzik, méltatlanul lehagyták őket a listáról, jelentkezhessenek. "Segítsünk a Figyelő újságíróinak még több leütésnyi szöveget leadni a jövő héten! Az eheti számban méltatlanul kevés sorosista szerepel, még halott értelmiségeket is föl kellett sorolni, hogy teljen az oldalszám. Ha fájlalod, hogy kimaradtál az eheti listából, írd alá!" - írta.

https://444.hu/2018/04/12/itt-lehet-jelentkezni-a-soros-listara

Schmidt Mária: Engem csak a sajtóosztályomon keresztül kereshet

 

Szerettük volna megkérdezni a Figyelő társtulajdonosát a hetilap Soros-listájáról. Nem sikerült.

Telefonon értük el Schmidt Máriát, a Figyelő társtulajdonosát, bemutatkoztunk és egy újságcikkünkhöz kértünk volna segítséget. Arról kérdeztük volna, hogy terveznek -e további neveket is listázni a kormányközeli hetilapban. Szerettük volna tudni, hogy később ezeknek az embereknek az elérhetőségeiket, a családtagjaik nevét is közzé teszik -e.

Kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy a szerző felkereste a cikkben szereplő embereket, szervezeteket, hogy Soros „embereinek”tartják -e magukat, illetve, hogy kifejthessék a véleményüket témában.

Mielőtt feltehettük volna kérdéseinket, a Terror Háza Múzeum igazgatója azt mondta ez kizárt, hogy nyilatkozzon.

„Nekem sajtóosztályom van. Nálam úgy szokás, hogy ott bejelentkeznek, és a sajtófőnökkel egyeztetnek”

– ezzel tette ránk a telefont.

https://zoom.hu/hir/2018/04/12/schmidt-maria-engem-csak-a-sajtoosztalyomon-keresztul-kereshet/

AGGÓDÁSRA SEMMI OK: LEHET MÉG JELENTKEZNI A SOROS-SZAKNÉVSORBA

figyelő.hu

A Figyelő szerkesztősége nagy érdeklődéssel követi azt a hisztériát, amely a lapunkban megjelent “A spekuláns emberei” című cikkünk miatt tört ki a Soros-terv végrehajtóinak háza táján. Azért is csodálkozunk ezen az aggódáscunamin, mert az általunk közzétett névsor még koránt sem végleges.

Célunk, hogy a következő napokban pontosítsuk - ezúttal kérünk elnézést a listán szereplő, már elhunyt személyek családtagjaitól -, és a hibáinkat korrigáljuk. Mi is követjük a különböző internetes oldalakon elindult listázásokat, amelyre azok jelentkezhetnek, akik kimaradtak a mi lajstromunkból. Természetesen, minden érintett felkerülhet a bővített névsorunkba, ha ezt az online@figyelo.hu-n ezt jelzi számunkra. Aki viszont netán szégyelli, hogy felvettük a Soros-szaknévsorba, ugyanezen az e-mail címen jelezheti, és kérésére a nevét levesszük a listánkról.

Üdvözlettel,

A Figyelő szerkesztősége

http://figyelo.hu/aggodasra-semmi-ok-lehet-meg-jelentkezni-a-soros-szaknevsorba

Megfélemlítési kísérletnek tartják a listázást, de nem ijedtek meg a civilek

 

A Figyelő Soros-listáján szereplő emberek és szervezetek azóta igyekeztek publikusan is reagálni Schmidt Mária hetilapjának munkájára. A Magyar Helsinki Bizottság a saját blogján szedte össze külön pontokban, hogy mit gondolnak a Figyelő cikkéről:

1.    Nincsenek „Soros-zsoldosok"

2.    Ez a lista hazug.

3.    A lajstromozás a legrosszabb történelmi időket idézi.

4.    A lista elvitatja a legalapvetőbb szabadságjogok gyakorlását.

5.    A lista célja a megfélemlítés.

Végül az utolsó pontot ezzel zárják:

Felszólítjuk a Figyelőt és a lap tulajdonosát kövesse meg azokat az embereket, akik nevével visszaélt. És arra kérünk mindenkit, tartózkodjon efféle erkölcsileg és az elemi sajtóetika szerint is elfogadhatatlan listák készítésétől és közrebocsátásától. Még most kell véget vetni a feketelistázásnak, amíg nem késő.

Azóta a Helsinki Bizottság egy Kúllista2018 nevű Facebook-csoportban gyűjtik azokat az embereket, akik valamiért lemaradtak Schmidt Máriáék listájáról, de a Change.org oldalon az egyik legismertebb magyar közgazdász, Koren Miklós is indított egy petíciót, amin keresztül bárki jelezheti névvel és arccal, hogy lemaradt a Fidesz-média Soros-listájáról.

Az Amnesty International Magyarország "Nem ijedtünk meg" címmel közölt válaszcikket a honlapján

https://index.hu/belfold/2018/04/12/soros_lista_figyelo_propaganda/

A CEU a Figyelő listázásáról: "Ez egy kirívó megfélemlítési kísérlet"

A Közép-európai Egyetem közleményben ítélte el a Figyelő csütörtöki cikkét, amely a kormány vélt ellenségeit listázza, Soros György embereinek kikiáltva őket. A CEU szerint kirívó megfélemlítési kísérletről van szó, "amely veszélyes az akadémiai szabadságra, és így a teljes magyar tudományos életre."

http://hvg.hu/itthon/20180412_A_CEU_a_Figyelo_listazasarol_Ez_egy_kirivo_megfelemlitesi_kiserlet

Negyedmillió eurót kérne vissza az OLAF a Fidesz-irodává vált látogatóközpont miatt

Még a választások előtt írtunk arról fehérgyarmati Fidesz-irodáról, ami kapcsán vizsgálódott az OLAF, az EU csalás elleni hivatala, ugyanis az épületet egy oktatási célra tervezett látogatóközpontra kapott pénzből építtette egy alapítvány. A Népszava most azt írja, az OLAF azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy 250 ezer euró, vagyis köze 78 millió forintot kérjen vissza a pártirodává alakult látogatóközpont miatt. 

https://index.hu/gazdasag/2018/04/12/olaf_fehergarmat_latogatokozpont_unios_penz/

Mészáros és barátai már több mint 350 milliárdot nyertek az idén

2018 első negyedévében is Szíjj László nyerte a nemzeti tőkésosztály közbeszerzési versenyét

Mészáros Lőrinc második lett, és a felcsúti polgármester érdekeltségei által elnyert megbízások 99 százalékát az EU fizeti.

https://blog.atlatszo.hu/2018/04/2018-elso-negyedeveben-is-szijj-laszlo-nyerte-a-nemzeti-tokesosztaly-kozbeszerzesi-versenyet/

Ön is megnézheti: netre tették a beszkennelt választási jegyzőkönyveket

Az NVI oldalán bárki megnézheti a dokumentumokat, amiket közben a DK is elérhetővé tett saját felületén. Közben a külképviseleti urnák is megérkeztek.

http://hvg.hu/itthon/20180412_On_is_megnezheti_netre_tettek_a_beszkennelt_valasztasi_jegyzokonyveket

Lassan mindenki gratulált már Orbánnak, de tényleg mindenki, kivéve a kebelbarát Putyint

És a jelek szerint valamiért Trump sem gondolta eddig úgy, hogy írjon a magyar miniszterelnöknek.

http://hvg.hu/itthon/20180412_Lassan_mindenki_gratulalt_mar_Orbannak_de_tenyleg_mindenki_kiveve_a_kebelbarat_Putyint

Végre befutott Putyin gratulációja is Orbánnak

Vlagyimir Putyin orosz elnök, Giorgi Kvirikasvili grúz miniszterelnök és Csen Sze-csing, a Bank of China elnöke is gratulált Orbán Viktor magyar kormányfőnek a vasárnapi választási győzelméhez – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Vlagyimir Putyin gratuláló levelében azt írta: jelentős az orosz-magyar együttműködés potenciálja.

Az orosz elnök meggyőződését fejezte ki, hogy a konstruktív kétoldalú kapcsolatok fejlesztése megfelel a két ország és egész Európa érdekeinek.

https://24.hu/kulfold/2018/04/12/vegre-befutott-putyin-gratulacioja-is-orbannak/

Így jutott el a szakítás széléig Hadházy Ákos és az LMP

A pártvezetés belső viszonyait jól ismerő forrásunk arról beszélt, hogy a választások előtt az LMP – 2013 után – ismét a szakadás közelébe sodródott, de egyelőre kezelni tudják a helyzetet.

A problémát egyértelműen az okozta, hogy az LMP-nek gyakorlatilag

a választás előtti utolsó pillanatig sem sikerült eldöntenie, hogy kitart amellett az elv mellett, amelynek a képviseletére létrejött, vagy beleáll az ellenzéki összefogás bármilyen formájába.

Az, hogy az LMP nem áll össze sem a Fidesszel, sem a baloldali pártokkal, olyan alapvetés, amely mentén többek között létre jött a párt. Viszont mind a vezetésben, mind a tagságban megjelent annak az igénye, hogy vagy az indulások koordinálásával, visszalépésekkel vagy ennél mélyebb módon működjenek együtt a többi ellenzéki párttal.

A két felfogás, a különutasság, valamint az ellenzéki összefogás szorgalmazása okozta a folyamatos belső feszültséget, amely az elmúlt hetekben eluralta az LMP-t.

https://zoom.hu/hir/2018/04/12/igy-jutott-el-a-szakitas-szeleig-hadhazy-akos-es-az-lmp/

Önnek melyik a kedvenc választási csalásgyanús ügye?

Tóth Zoltánnal elemeztük a napok óta a közösségi médiában keringő, csalásra utaló eseteket. A választási szakértő szerint hetekig is eltarthat, amíg újraszámolnák a szavazatokat, ha egyáltalán sor kerül ilyenre.

https://zoom.hu/hir/2018/04/12/onnek-melyik-a-kedvenc-valasztasi-csalasgyanus-ugye/

MILYEN CSALÁS?

Szikszai Péter Magyar Idők

Egymillió facebookozó nem tévedhet. A Fidesztől minden kitelik, hiszen diktatúra van. Két és fél millió ellenzéki szakértő szerint választási mutyi történt. Pedig valójában a fröcsögő DK-elnök hívei is sejtik, a választási csalás ügyének napirenden tartása csupán utóvédharc, kommunikációs trükk, gyászmunka.

A választási eredmények furcsaságai legtöbbször a felületes tudásból fakadnak, és mivel a csalódott tömeg fogékony az összeesküvés-elméletekre, könnyen manipulálható. A vádakat a hivatalos szakértők már cáfolták. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője szerint minden szabályosan zajlott.

Akik azonban nem akarnak hinni az iroda vezetőjének, azok vegyék alapul az EBESZ-t, amely azt jelentette, hogy minden rendben volt. Fontos különbséget tenni a választási bizottságok felkészületlenségéből adódó kisebb hibák és a szavazatok tényleges manipulálása között.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/milyen-csalas-2992066/

 ELNÖKKÉNT NEVETGÉLNE

Pilhál György Magyar Idők

Az élet nem áll meg. Minap az ATV Start című műsorában Kunhalmi Ágnes kijelentette: az egész baloldalt újra kell építeni, tudniillik szörnyű, ami itt van. Ő ennek érdekében hajlandó elvállalni az MSZP elnöki posztját, bár még mérlegeli, induljon-e a tisztségért.

(Szegény Molnár Gyula ugyanis a választás estéjén bejelentette: távozik az elnöki székből. Neki ne mutogassanak röhögve fityiszeket az utcán, meg ne küldözgessenek részvéttáviratokat.)

A szocialisták budapesti elnök asszonya három okra vezette vissza a baloldal sajnálatos szereplését. Az egyik, hogy pártja kilenc hónapot elgatyázott a pallérnak alkalmatlan Botka Lászlóval. A másik, hogy elmaradt a DK–MSZP-nász.

A tragédia harmadik okát a csökönyös LMP-vezérkarban látja Ágnes asszony, azok még a saját pártjukat is feláldozták az önálló indulásért. Zárójel. Elegánsabb lett volna a kritika, ha Ágnes asszony pár szóban a saját munkásságáról is beszámol.

https://magyaridok.hu/paca/elnokkent-nevetgelne-2991334/

SZIJJÁRTÓ PÉTER: A SOROS-BIRODALOM NÖVELI A NYOMÁST A MAGYAR EMBEREKKEL SZEMBEN

MTI

A választás eredményét követően fokozni fogják a nemzetközi nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben, de a kormány megújult erővel továbbra is ellenáll ennek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újságíróknak csütörtökön Dunakeszin.

·         A tárcavezető a vasárnapi országgyűlési választás eredményét értékelve kifejtette: a választás történelmi jelentőségű volt

·         Ma Magyarországon áll a legszélesebb körű, legátfogóbb és legdemokratikusabb felhatalmazás a kormányzati munka mögött

·         Ma az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) a Magyarországról szóló jelentésről tárgyal, „ma mutatják be a Soros-jelentést”

·         A kormánynak egyértelmű felhatalmazása van, ezzel szemben a LIBE-bizottságnak semmilyen felhatalmazása nincs semmilyen ügyben Magyarország képviseletére

https://magyaridok.hu/belfold/szijjarto-peter-a-magyar-kormany-tovabbra-is-ellenall-a-nemzetkozi-nyomasnak-2993158/

Újabb 3 milliárddal gyarapodott az MNB-alapítványok vagyona

 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok alapításuk óta 3,426 milliárd forinttal, 266,4 milliárd forintról 269,826 milliárd forintra gyarapították vagyonukat – közölte a vagyonukat kezelő Optima Befektetési Zrt..

https://varosikurir.hu/mnb-alapitvanyok-vagyon/

Még a migránskampány alatt is fogadott be menekülteket az Orbán-kormány

Székely Sarolta MFOR.hu

Idén jóval kevesebb menekültügyi eljárásra került sor február végéig, mint tavaly, pozitív elbírálásban mégis ötször többen részesültek. Pedig még a csapból is a migránsellenes kormányzati kampány folyt.

Idén a 191 "elfogadott" menekült közül a legtöbbet, 168-at oltalmazottként ismert el a hatóság, 12-t befogadottként, 11 személyt pedig menekültként. Utóbbiak esetében lehet szó arról, hogy állampolgárságot kapnak. (Az oltalmazott az lehet, akinek nem állnak fenn a menekültkénti elismerés feltételei, a befogadott pedig egy speciális engedéllyel tartózkodhat Magyarországon, ő olyan menekült, aki hazájában szintén veszélynek van kitéve, és nincs olyan harmadik ország sem, aki befogadja.) 

https://mfor.hu/cikkek/befektetes/meg-a-migranskampany-alatt-is-fogadott-be-menekulteket-az-orban-kormany.html

Szép öcsém, be nagy kár, hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál

Vasárnap éjszaka óta próbál megnyugodni a normális ember, én is azért várok ezzel a poszttal napok óta, hogy leírhassam, most már az agyam, és nem a szívem írja  ezeket a sorokat - de nem megy. Nem megy azért, mert éveket tettetek abba a projektbe, hogy felbasszátok az embert - sikerült. Éveket öltetek abba, hogy nyílt színi gyűlölet, indulat, őrjöngés legyen - ez egyszer legyen. Ez egyszer nem várok tovább, hogy higgadtabb legyek, nem várok tovább, hogy okos érveim legyenek a tombolás helyett, hanem akkor jöjjön vegyesen, ahogy azt belém neveltétek az elmúlt években.

 

http://frontembermegmondja.blogspot.hu/2018/04/szep-ocsem-be-nagy-kar-hogy-apad.html

Szekszárdon már tudnak valamit!

A Tolna Megye 1. számú választókerület MSZP elnöke fura dolgokra világított rá a sajtótájékoztatón. „Az ördög a számokban rejlik” - mondta. „Ebben a választókerületben szinte minden szavazókörben volt az MSZP-nek delegáltja, így a szavazás végeztével azonnal hozzájutottak a jegyzőkönyvekhez. Ebből számunkra világossá vált, hogy részükről tényeket és nem találgatásokat, feltételezéseket fogunk hallani mint más olyan országos támogatottságú pártoktól, melyek jegyzőkönyvek után siránkoznak, mert még arra is képtelenek voltak, hogy delegáltakat találjanak a szavazásra.”

Mivel a sajtótájékoztatón nem tudtunk részt venni, így telefonos interjút készítettünk.

Mire jutottak a jegyzőkönyvekkel?

Kurtyán Ferenc - „Több olyan dologra, mely megmagyarázhatatlan számunkra. Mi a számokat vizsgáltuk elsősorban.

 

https://civilhetes.net/szekszardon-mar-tudnak-valamit

"Magyar Nemzet 80" - A rektor kizárta a sajtót az egri konferenciáról

Egerben vagyunk, a Kepes Központban, amely homlokzatán a "Farti partus" - A végzet háza feliratot viseli.

Az egyetem sajtószóvivője a bejártnál azzal fogadta az újságírókat, hogy hangfelvételt készíteni, tudósítani és fényképezni tilos, legfeljebb magánszemélyként ülhetnek be a konferenciára. Szavai szerint az egyetem rektora - írjuk ki a nevét: Liptai Kálmán - azért döntött így, mert a lap bezárása után politikai színezetet kapott volna a rendezvény, s túl nagy volt iránta a sajtó érdeklődése. Azt azonban a sajtószóvivő nem tiltotta meg, - s nem is tilthatta -, hogy magánszemélyként részt vegyünk a konferencián , s tájékoztassuk a sajtót - vagyis magunkat - az itt elhangzottakról. Most tehát ezt tesszük.

Kiszivárogtatunk, s úgy tűnik, ezt teszik jelenlévő kollégáink is.

Nagyjából harmincan-negyvenen vagyunk az előadóteremben, többségük újságíró, sokan "nemzetesek".

http://nepszava.hu/cikk/1157406-magyar-nemzet-80---a-rektor-kizarta-a-sajtot-az-egri-konferenciarol

Tamás Gáspár Miklós a választási eredményről: „Parlamenti úton – természetszerűleg – az orbáni NER leválthatatlan”

Tamás Gáspár Miklós szerint a parlamenten belül semmi esély felvenni a harcot Orbánnal.

Parlamenti úton – természetszerűleg – az orbáni NER leválthatatlan, mert a doxa Orbán (és az egész európai szélsőjobboldal) kezében van. Az ellenzékiek ellenzékiek voltak abban a helyzetben, amelyben ellenállóknak kellett volna lenniük. De ez következik a parlamenti szerepfölfogásból, amely elavult. (…) Ne alakítsatok parlamenti pártokat.

Ne azon töprengjetek, hogy miképpen lehetne úgy befolyásolni – rejtekutakon – a közvéleményt, hogy veletek egyetértsen. Ahhoz, hogy szabadok legyetek, el kell felejtenetek a konszenzuskényszert, az egyetértést, a felebarátainkhoz való testvéries hozzásimulást, a rábeszélést, a hízelgést, az imponálást, az empátiát. A nép javát a nép – beleértve benneteket – úgy leli meg, azaz ti úgy lelitek meg, hogy megmondjátok, szerintetek mi az. Lehet, nem hiszi el nektek a nép, vagy jó, vagy rossz okokból. Lehet, hogy ebben igaza lesz, lehet, hogy nem. De azért ne mondjatok semmit, hogy elnyerjétek kegyét.

Az ellenzékiség az uralmon lévő doxa változata, nem is lehet más – ahhoz, hogy átcsábítsák a hatalom híveit az ellenzékhez, alkalmazkodni kell ahhoz, ami miatt ők a hatalom hívei.

Az ellenállás más."

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/parlamenti-uton-termeszetszeruleg-az-orbani-ner-levalthatatlan-110574

 

 

Keményen beolvastak a Választási Iroda elnökének

Nyílt levelet írt a Nemzeti Választási Iroda elnökének Donáth Ferenc. A szöveget teljes terjedelmében közöljük.

 

 

http://magyarnarancs.hu/velemeny/kemenyen-beolvastak-palffy-ilonanak-110575

 

 

Itt a lista, hogy milyen lépésekkel gyalulhatja le Magyarországot Orbán az újabb kétharmad birtokában

Nemcsak a civilek, hanem az önkormányzatiság, a megmaradt független sajtó, vagy épp a bírói testület autonómiája is hamar sorra kerülhetnek a Fidesz-KDNP parlamenti felhatalmazásával. Milyen tervekről tudni?

 

http://168ora.hu/itthon/itt-a-lista-hogy-milyen-lepesekkel-gyalulhatja-le-magyarorszagot-orban-az-ujabb-ketharmad-birtokaban-148270

 

Az ellenzék csak álmodik, hogy a választás valahogy egyszer csak megnyerődik, és akkor majd lebontják a NER rendszerét

Gulyás Gergely a Fidesz alelnöke szerint a kormánypártok a menekültek ügyén kívül, a kormányzat gazdasági eredményeinek köszönhetik a kétharmados sikert. Úgy gondolja, hogy a választási rendszer defektjeiért az ellenzék felelős mert nem volt hajlandó együttműködni a választójogi törvény technikai hibáinak a korrekciójában. Molnár Gyula az MSZP leköszönt elnöke szerint az elmúlt évtizedek legprimitívebb és legdurvább kampánya zajlott idén. Szerinte az elemzőknek és a civileknek is bocsánatot kell kérniük, mert illúziókba ringatták még a szocialista vezetőket is. Közös lista az LMP és a DK hibájából nem volt. Szerdán egy asztalhoz ült a Fidesz alelnöke és a MSZP volt elnöke. Részletes beszámoló.

http://168ora.hu/itthon/az-ellenzek-csak-almodik-hogy-a-valasztas-valahogy-egyszer-csak-megnyerodik-es-akkor-majd-lebontjak-a-ner-rendszeret-148251

 

Ceglédi Zoltán: Fantasztikus ellenzéki siker a választásokon!

 

Rengeteg okuk van ünnepelni az ellenzéki pártoknak és mozgalmaknak. 2018. április 8-án mindenki elérte, amit akart.

A Párbeszéd például megháromszorozta képviselőinek számát a parlamentben. Eddig egy volt, most három lesz.

Karácsony Gergely betartja többször megerősített, becsületszóra tett ígéretét, hogy ha nem lesz belőle miniszterelnök, akkor lemond a képviselői mandátumáról, de a legjobb poén az lett volna, ha a biztonságos parlamenti mandátumot is megtartva jelentkezik jövőre főpolgármester-jelöltnek. Nehéz dolog ez az állandó önfeláldozás! De a siker az siker. A DK is végre megkapta, amit akart: 9, azaz kilenc képviselője lesz a 199-ből. Lassan hét éve működik a párt, a volt, milliós táború kormánypárt egykori elnöke, volt miniszterelnök és régi milliárdos, valamint szintúgy az MSZP-ből átült társai ennyi idő alatt raktak össze 294 595 szavazót. Nem félmilliót. Hatalmas siker: az eddigi négy helyett már kilenc képviselő. És az LMP? Hát ott meg 8, érted, nyolc ember a parlamentben! A harmadik olyan választás, amit a sikeres túlélésre hozott ki a zöldpárt. Mi lesz a perspektíva? Igen, minden ciklus előtt az LMP és a DK is arra spannolja magát, hogy majd jól elveszi az MSZP szavazóit, és belőle lesz a Nagy Baloldali Váltópárt.

http://168ora.hu/velemeny/cegledi-zoltan-fantasztikus-ellenzeki-siker-a-valasztasokon-148244

 

 

Simicska Lajos bizalmatlan az új vevőkkel

 

Már régen várható volt, hogy a Magyar Nemzetet bezárja Simicska Lajos milliárdos. Azonban a lapért már többen jelentkeztek, így van esély arra, hogy megmenekülhet. A Napi.hu utánajárt, hogy kik lehetnek az új tulajdonosok és mekkora eséllyel pályáznak a patinás újságra. Egyikük már hirtelen vissza is lépett.

 

 

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/simicska_lajos_bizalmatlan_az_uj_vevokkel.660436.html

 

 

Újabb pert nyert Simicska Lajos

 

A felmondási okok nem megalapozottak, ezért érvényben van a fővárosi önkormányzat és a Mahir Cityposter közötti szerződés, azaz a Simicska Lajoshoz tartozó cég továbbra is működtetheti reklámoszlopait Budapest utcáin - döntött a Fővárosi Törvényszék az Index szerint.

 

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_pert_nyert_simicska_lajos.660469.html

Üvegpalotát vett Mészáros Lőrinc cége

 

Az Appeninn Holding bejelentése szerint megvásárolta az eddig a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap tulajdonában lévő Ü48 irodaházat. Az alap Appeninn részvényeket kap cserébe 710 forintos árfolyamon.

 

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/uvegpalotat_vett_meszaros_lorinc_cege.660438.html

„Nincs Kósa-ügy” – a tárcák és az MNB is hárít

A minisztériumok és a jegybank is hárít Kósa Lajos 1300 milliárdos botránya ügyében. A Magyar Nemzeti Bank a szocialista Molnár Zsolt kérdésére írásban annyit közölt, hogy az FHB Bank betétállománya 2013 és 2017 között jóval 1300 milliárd alatt volt, de banktitokra hivatkozva pontos összeget nem árultak el.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nincs-kosa-ugy-a-tarcak-es-az-mnb-is-harit-2459457

Bemutatjuk Soros emberét, a francia Gulyás Mártont

ORIGO

Az ellenzék vasárnapi katasztrofális veresége után Soros György magyarországi embere, Gulyás Márton azonnal mozgolódni kezdett. Van feladata, ez eléggé látszik. Kapott Sorostól, Soros szervezeteitől. Több írásban is foglalkoztunkGulyás személyiségével. Nem véletlenül: Gulyás egy tipikus Soros-kitartott. Olyan, akit könnyen lehet mozgatni, mert számára minden a szereplés, az, hogy tévéstúdiókba járkálhasson, hogy személyiségzavaros riporterek arról kérdezzék ezt a tanulatlan embert, hogy mit gondol a világról, vagy hogy mit reggelizett. Ezekért a mondatokért tudja Soros fanatizálni. A szereplés lehetőségéért. Hiszen Gulyás korábban a művészi álmokkal megáldott, megvert emberek hagyományos útját képtelen volt végigjárni. Ott megbukott. Gyorsan elzavarták a Színház- és Filmművészeti Főiskoláról, nem lehetett rendező. Annyi köze maradt a művészetekhez, hogy meg tudta zavarni a világhírű balettművész, Markó Iván balettpremierjén - a tapsrendet. De nézzük meg Gulyás franciaországi párját. Egy másodgenerációs migránst, egy terroristákkal barátkozó, állandóan izgő-mozgó provokátort. Úgy hívják, Samy Debah.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180411-soros-gulyas-terror.html

SNEIDER TAMÁS A NYERTESE VONA GÁBOR TÁVOZÁSÁNAK

Gabay Dorka Magyar Idők

Sneider Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese töltheti be a pártelnöki posztot – értesült lapunk. Úgy tudjuk, a Vonához hű pártvezetés összezárt az elnöki posztra bejelentkező Toroczkai Lászlóval szemben, ami azonban nem garancia arra, hogy nem lesz pártszakadás a Jobbikban.

Információink szerint a Jobbikon belüli ellentét tovább fokozódhat, és ha májusban Sneider Tamást választják pártelnöknek, többen is lehetnek a parlamenti frakcióban, akik nem követik őt, ami könnyen pártszakadáshoz vezethet.

https://magyaridok.hu/belfold/sneider-tamas-a-nyertese-vona-gabor-tavozasanak-2990653/

Grecsó Krisztián Élet és Irodalom

Répakarika

(Magasba a zászlókat, 888.hu; Hála illeti a közmunkásokat, Orbán Viktor Facebook-oldala)

Egy egészséges társadalomban bizonyára az is a humor valamelyik alakzata lenne, ha az egyik Hobbit című film állítólag ikonikus csatajelenetében, a fogalmam sincs, melyik csatavezér arcának helyére a számunkra szimpatikus miniszterelnök-jelölt arcképét montíroznák, kissé ügyetlenül. De vajon  akik ezt ma is viccesnek tartják, a folyamatos ellenségkereső és háborús retorika mellett, azok nem éltek a rendszerváltás előtt? Vagy nem éltek a szüleik? Vagy akkor is elhitték, amit hallottak, és bár hátul, a kisagyuk mélyén, talán, néha kételkedtek, de hamar belátták, hogy sokkal kényelmesebb igaznak hinni mindent, és az igazság nevében magunkat is felmenteni, sőt, meggyőződéssé erősíteni azt a hatalmi fikciót, amit semmilyen primér tapasztalás nem igazol vissza.

https://www.es.hu/cikk/2018-04-06/grecso-krisztian/repakarika-.html

 

„Szele Tamás: A Nemzet halála

 

Hölgyeim, uraim, szeretném higgadtan leszögezni azt a szikár tényt, miszerint 1998 óta három országos politikai napilap szűnt meg azért, mert kényelmetlen volt a politikának. Ez a három: a Kurír, a Népszabadság és mától a Magyar Nemzet. A megszűnések körülményei eltérnek ugyan, de közös bennük, hogy a tulajdonosi struktúrának köszönhetőek.

Hát, nincs holnaptól Magyar Nemzet, nem jelenik meg többet, egyszerűbb volt Simicskának kidobni a nyolcvan éves napilapot, mint fenntartani: ha műgyűjtő lenne, azt mondanám, olyan ez, mintha egy Ming-kori porcelán vázát inkább összetörne, ha elhervad benne a virág, minthogy kicserélje a csokrot. Érthető, hogy egy Simicskának nem sokat mondanak olyan fogalmak, mint „kulturális érték”, „sajtótörténet”, „sajtószabadság” – ő laptulajdonos, méghozzá esetünkben politikai célokkal bíró tulajdonos, annak idején potom pénzért szerezte meg a patinás orgánumot, most, ha dühében kidobja, nem éri nagy anyagi kár.

A nagy kár az olvasót és a magyar sajtót éri. De nézzük a folyamatot kicsit távolabbról. Első sorban az a baja Simicskának, hogy a választás eredménye úgy alakult, ahogy. Nyilván van, akinek ez öröm, van, akinek bánat, én magam sem ünneplek, de ez nem jelenti azt, hogy Simicska iránt a legcsekélyebb szimpátiát is érezném. Simicska ugyanis egyszerűen csak használta a kezében lévő eszközöket, amelyek, hogy úgy mondjam, feltűnő rugalmasságot tanúsítottak: a G-nap után

 

http://huppa.hu/szel-tamas-a-nemzet-halala/

 

Nagyszerű videók készülnek majd a szombati kormányellenes tüntetőkről, már telepítik a kamerákat

Igazán szellemes megoldással rögzítették a rendőrök azt az ideiglenes tüntetőmegfigyelő- és rögzítő tornyot, amit a Szalay utca és a Kossuth tér sarkán állítottak fel csütörtökön délután. 

A háromlábú fémszerkezet lábait ugyanis 3-3 olyan beton zsalukővel súlyozták le, amiket egy-egy racsnis hevederrel kötöttek egymáshoz.

https://444.hu/2018/04/12/nagyszeru-videok-keszulnek-majd-a-szombati-kormanyellenes-tuntetokrol-mar-telepitik-a-kamerakat

Nem fog újraindulni a fideszes képviselő, aki attól tart, hogy egyes párt- és kormánytagok folytatni fogják az ország megkárosítását

Hétfőn Sebes Gábor budafok-tétényi fideszes önkormányzati képviselő egy meglepően őszinte bejegyzést tett közzé Facebookon, amiben azt írta:

 

Örültem a Fidesz nagyarányú győzelmének, de nagyon tartok tőle, hogy a pártban és a kormányban lesznek majd olyanok, akik ezt újabb felhatalmazásnak tekintik az ország megkárosításának a folytatására.”

 

https://444.hu/2018/04/12/nem-fog-ujraindulni-a-fideszes-kepviselo-aki-attol-tart-hogy-egyes-part-es-kormanytagok-folytatni-fogjak-az-orszag-megkarositasat

Milliárdokból alakít ki hotelt Schmidt Mária cége az Andrássyn

 

Az ehhez szükséges újabb ingatlant is behúzta a Terror Háza főigazgatója.

A Schmidt Mária érdekeltségébe tartozó Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. tulajdonába került az Andrássy út 80. szám alatti ingatlan – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

http://hvg.hu/kkv/20180412_Milliardokbol_alakit_ki_hotelt_Schmidt_Maria_cege_az_Andrassyn

"Nem minden magyar állampolgár az Orbán Viktor seggnyalója" – riport Kissikátorból

 

Felbolydult a falu, miután Kissikátor polgármestere dühös Facebook-posztban kritizálta a falubelieket azért, mert a Jobbik helyben több szavazatot kapott, mint a Fidesz. A kevesebb mint 300 fős településen 170 ember ment el szavazni. Többen háborogtak a poszt miatt, a polgármester elsietett kameránk elől. Riport a határmenti kisfaluból.

http://hvg.hu/itthon/20180412_kissikator_polgarmester_facebook_poszt_valasztas

Hamis tanúzás miatt is eljárás folyik Czeglédy ellen

A baloldali pártok költségvetési csalással gyanúsított ügyvédjének cellatársai és volt iskolaszövetkezeti tisztségviselők esetében részben már enyhítették a kényszerintézkedéseket

Magyar Hírlap 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis tanúzás gyanújával 2016 óta folytat eljárást Czeglédy Csaba cégének egy 2006-ban történt üzletrészvásárlása kapcsán. Lapunk megtudta, a nyomozó hatóság azt keresi, hová tűnt el kétszázhárommillió forint a baloldal ügyvédjének szállodaipari vállalkozásából.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115532/Hamis_tanuzas_miatt_is_eljaras_folyik_Czegledy_ellen

„Azért szapulják Magyarországot, mert nem áll be a sorba”

Magyar EP-képviselők reagáltak a LIBE-jelentésre

MH/MTI – 2018.04.12. 13:08 

Azért szapulják Magyarországot, mert nem áll be a sorba, hanem kiáll a migránsok kötelező betelepítése ellen - jelentette ki Gál Kinga fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki brüsszeli ülésén, amelyen bemutatták a magyarországi jogállamiságról készülő jelentéstervezetet.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115468/Azert_szapuljak_Magyarorszagot_mert_nem_all_be_a_sorba

Hidvéghi Balázs: A Soros-jelentés egy újabb politikai nyomásgyakorlás Magyarországra

„A Fidesz-kormány továbbra is mindent meg fog tenni, hogy megvédje Magyarországot”

MH/MTI – 2018.04.12. 12:42 

A Fidesz szerint Soros brüsszeli emberei ismét frontális támadást indítottak Magyarország ellen, a csütörtökön bemutatott "Soros-jelentés" egy egyértelmű újabb politika nyomásgyakorlás, amelyben rá akarják kényszeríteni Magyarországot arra, hogy fogadjon be migránsokat - reagált a Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) csütörtökön ismertetett különjelentés tervezetére.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115463/Hidveghi_Balazs_A__Sorosjelentes_egy_ujabb_politikai_nyomasgyakorlas_Magyarorszagra

Tamáska PéterHa a kolbászt szereted, építs köré kerítést!

Az ember hátradől egy ilyen nagy választási győzelem után vagy azért, mert józan, vagy azért, mert nacionalista vagy mert mind a kettő

Magyar Hírlap

A választás csapnivalóan rossz intézmény, ám jobbat nem tudsz mondani – vélekedett Churchill, aki világéletében nacionalista, és egy liter whisky után is józan maradt. Kezdetben szent borzalommal fogadtam, hogy nacionalistának tartanak, pedig kutyabajom nem volt, amikor Csurka István lapjába írni kezdtem. Nem értettem a polkorrekt nyelvezet gyártóit, miért kellett a soviniszta szó jelentését – amely a saját nemzet dicséretét a többi lenézésével, sőt gyűlöletével köti össze – átvinni a nemzeti, a nacionalista fogalmára.

http://magyarhirlap.hu/cikk/115523/Ha_a_kolbaszt_szereted_epits_kore_keritest

Faggyas Sándor Ellenzék nélkül?

Álláspont. Vasárnap délután még a demokrácia győzelmeként ünnepelték a baloldal vezetői a választópolgárok rendkívül magas részvételét

Magyar Hírlap

Az MSZP (azóta lemondott) elnöke, Molnár Gyula még kora este is azt mondta: a választás a demokrácia ünnepe, a mostani voksoláson „sokan mentek el, a döntés biztos, hogy legitim lesz”. A nap folyamán a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnökjelöltje, Karácsony Gergely arra szólította fel Áder János államfőt, „meg ne próbálkozzon azzal, hogy ha Orbán Viktor elveszíti a parlamenti többségét, (...) mégis őt bízza meg a kormányalakítással”, mert ő is biztos volt abban, hogy a baloldali pártok nyerik meg a választást.

Gyurcsány Ferenc is nagyon bizakodó volt vasárnap estig, bár felháborította, hogy néhány szavazókör előtt még hét óra után is sok szavazó várt a sorára (egyébként türelmesen), és ettől úgy összezavarodott, hogy „kígyózó kígyókról” hablatyolt. Aztán éjféltájban, az ellenzék szempontjából katasztrofális számok láttán bevallotta, „nem találják az ellenszerét” Fidesz politikájának. Két nap múlva azonban „előre megfontolt, kitervelt, rossz szándékú választási csalásról” beszélt, és bejelentette, hogy nem fogadja el a választás végeredményét, szerdán pedig Facebook-oldalán „nemzeti ellenállást” hirdetett

http://magyarhirlap.hu/cikk/115525/Ellenzek_nelkul