2017, szeptember 8 - 11:27 Sajtószemle

Sokan vannak, akik szeretik a vizet, de ennek a háznak a tulajdonosai egyenesen imádják. A „hullámok háza”  Santa Barbara egyik Csendes Óceánra néző negyedében  épült, még az 1970-es években. 4 éve eladósorba került, és miután megvásárolták, kezdődhetett az újratervezés.

Az új tulajdonosok határozott elképzeléssel kezdtek a ház felújításhoz, és az eredményt látva, még egy külső szemlélő is elismerően véleményezheti. A szakértők, élén Mitch Williams tervezővel professzionálisan megvalósították azt, amit a háziak megálmodtak.

http://24.hu/otthon/2017/05/31/hullamok-haza-ahol-tokelyre-vittek-az-otthon-fogalmat/

Orbán válaszolt Junckernek: Magyarország nem bevándorló ország

Sem az uniós joggal, sem a magyar történelmi hagyományokkal nincs összhangban az, ahogy a brüsszeli bizottság elnöke a szolidaritást értelmezi

– egyebek mellett ezt írta Orbán Viktor miniszterelnök Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének küldött válaszlevelében, amelynek szövegét a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan csütörtök délután hozta nyilvánosságra.

http://24.hu/belfold/2017/09/07/orban-junckernek-magyarorszag-nem-bevandorlo-orszag-es-nem-is-kivan-azza-valni/

Rendeletben tiltja meg az ellenzéknek a Fidesz, hogy rosszat mondjon a városról

Egerben egy új kormánypárti változtatás szerint szeptembertől a közgyűlés elején már csak szépet és jót szabad mondani. Nincs kritika, és kész!

 

Úgy tűnik, a fideszes városvezetésnek elege lett abból, hogy szabadon kritizálhatták őket, ugyanis a legutóbbi, augusztus utolsó napján tartott egri közgyűlésen maga Habis László polgármester jegyzett egy olyan rendeletmódosítást, amelyben rögzítették, hogy a napirendek előtt felszólalóknak csak szépet és jót szabad mondaniuk. A város alapokmányában is rögzített módosítás pontosan így fogalmaz: a napirend előtti 5 perces felszólalások témája csak olyan lehet, amely

„erősíti a városi összetartozást és egyben pozitív üzenetet hordoz”.

Íme a módosító dokumentum:

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/rendeletben-tiltja-meg-az-ellenzeknek-a-fidesz-hogy-rosszat-mondjanak-a-varosrol-106322

Így dőlt a pénz Magyarországra a bakui feketekasszából – Alijevék szerint Soros rátámadt Azerbajdzsánra

Az Átlátszó birtokába került bankszámlakivonatok tanúsága szerit 2012. júliusa és 2013. májusa között huszonöt részletben összesen 5,137,671 eurót és 2,447,527 amerikai dollárt utalt a Danske Bank dán nagybank észtországi leánybankjánál vezetett számlájáról egy magyar, az MKB Banknál vezetett számlára egy bakui székhelyű offshore cég. A pénzt feladó cég tagja volt annak a pénzmosó hálózatnak, amelyen keresztül az azeri rezsim európai politikusokat vesztegetett meg, és luxuscikkeket vásárolt szerte a világon.

 

https://atlatszo.hu/2017/09/07/igy-dolt-a-penz-magyarorszagra-a-bakui-feketekasszabol-alijevek-szerint-soros-ratamadt-azerbajdzsanra/

Nyíregyházára is juthatott az azeri milliókból

Az ügyet kirobbantó OCCRP nemzetközi újságíró szervezet honlapján további kisebb magyar kifizetések is találhatók, a lista egyik legtöbbet szereplő cége, a Fit-Food Kft. A cég zöldségkonzerv gyártásával és exportjával foglalkozik, az oknyomozó szervezet listája szerint ötször történt számára kifizetés 2012 és 2014 között, összesen 108 ezer dollár értékben, ez mai árfolyamon 27 millió forintot jelent. A Fit-Food többségi részvényese évek óta Batizi Tamás, akinek budapesti a lakcíme, de a kormányváltás után egy évvel a Fidesz vezette Nyíregyháza polgármesteri kabinetjének vezetője lett. Ez a pozíció azelőtt nem létezett a városban. Batizi és Kovács Ferenc, Nyíregyháza jelenlegi polgármestere egyébként a 2000-es évek elején a nyíregyházi konzervgyár privatizációja során már kapcsolatba kerülhettek.

https://mno.hu/gazdasag/nyiregyhazara-is-juthatott-az-azeri-milliokbol-2416017?utm_source=feed&utm_medium=rss

„Hibát követ el a magyar kormány”

Magyarország a Balkánra sodródik, ha folytatja külön utas Európa-politikáját – ezt Csáky Pál szlovákiai EP-képviselő mondta Newsroom című műsorunkban.

Csáky szerencsétlennek nevezte azt, hogy a szlovák és a magyar kormány az Európai Bírósághoz fordult a kvótaügy kapcsán.

A néppárti politikus szerint a szeptemberi parlamenti választások után Németország is vázolja új Európa-politikáját, és Magyarország eddigi szövetségesei, a visegrádi négyek könnyen hátat fordíthatnak neki.

Csáky Pál úgy véli, hibát követ el a magyar kormány, ha illúziókat kerget a szlovák vagy a cseh kormányokkal szemben.

„Az az álom, amiről Budapesten gyakran beszélnek, hogy van egy visegrádi négyek, amely az életünket és vérünket egymásért elven működik, ez soha nem volt és soha nem lesz. A szlovák kormány és a cseh kormány mindig a német elvárásoknak megfelelően fog viselkedni. És ha az elkövetkezendő időszakban egy ilyen kérdés az élére áll, akkor biztos, hogy a visegrádi négyek néhány perc alatt nagyon komoly sérelmet szenvednek” – fogalmazott a politikus.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/hibat-kovet-el-a-magyar-kormany-1402941

Orbán: Nem az uniós pénzek miatt nő a magyar gazdaság

 

"50-ről 100 millió forintra emeljük a Széchenyi Kártya hitelkeretét a folyószámlahitelek kivételével" - jelentette be Orbán Viktor a Kavosz budapesti rendezvényén, ahol a Széchenyi Kártya 15 éves fennállását és a 250 ezredik kártya átadását ünnepelték.

http://index.hu/gazdasag/2017/09/07/orban_viktor_kavosz/

Kósa Lajos elismerte, hogy tárca nélküli miniszter lesz

 

A Fidesz frakcióvezetője először hülyéskedett, mikor megkérdeztük, tényleg lemond-e a képviselőcsoport éléről. Aztán pár perc múlva elismerte ezt. Tárca nélküli miniszterré lép elő.

http://hvg.hu/itthon/20170907_Tarca_nelkuli_miniszter_lesz_Kosa_Lajosbol

Viktor király és a 11 tyukodi torony: német lap mondott ciki magyar népmesét

 

A Die Zeit tudósítója utánajárt, mit jelent a valóságban az a forradalmi változás, amit Orbán Viktor ígért pártja 2010-es választási győzelme után. A lap szerint Magyarország ma egy uniós pénzből élő autokrácia, ahol a kulcsterületek, így a média, a bíróságok valamint az egyetemek Orbán és pártja kezében vannak.

Az egyik ilyen furcsaság Orbán Viktor szülőfalujának új kisvasútja, amely a helyi arénát köti össze egy erdővel, oda-vissza ingázik a nagyjából hat kilométeres pályán. Majdnem kétmillió euró uniós pénzt költöttek rá, naponta nagyjából 25 ember utazik rajta, de legalább van vasút a felcsúti arénához, ami máris a jelenlegi hatalom egyik emlékműve.

Hír TV után a Die Zeit is utánajárt a tizenegy, EU-támogatásból épített kilátónak, amelyek tetejéről nem nyílik különleges panoráma, turisták egyiket se nagyon látogatják, de valamire el akarták költeni az elkölthető ingyenpénzt - és elköltötték.

 

http://hvg.hu/itthon/20170907_nemet_lap_mondott_ciki_magyar_nepmeset

 

A SZOVJETEK ÉVTIZEDEKIG SUGARAKKAL LŐTTÉK AZ USA MOSZKVAI NAGYKÖVETSÉGÉT

 

Van olyan diplomata, aki állítólag teljesen megsüketült az USA havannai nagykövetsége elleni rejtélyes hangtámadások miatt, Amerika hazarendelte kubai embereit, a sajtó hajlamos az oroszokat sejteni a háttérben. A hidegháborút idéző sztori kapcsán előkerült egy fél évszázados történet is, amire azóta sincs magabiztos magyarázat: a Szovjetunió évtizedeken át bombázta mikrohullámú sugarakkal az USA moszkvai nagykövetségét. Tényleg a konteók agykontroll-fegyverét vetették be? És miért titkolta el Amerika az egészet a saját emberei elől is?

 

http://index.hu/tudomany/til/2017/09/08/mikrohullamu_sugarzas_agykontroll_project_pandora_hideghaboru_nagykovetseg_hangfegyver_kuba/

 

„Milyen bugyi van ma rajtad?” – A Fővárosi Ítélőtábla épületében vágtak vissza Handó Tündének

Milyen bugyi van ma rajtad?

– kérdezik tiltakozók azokon a lapokon, amelyeket csütörtökre virradóra a Fővárosi Ítélőtábla Markó utcai épületének minden ajtajára, minden termére kiragasztottak ismeretlenek.

Az Országos Bírósági Hivatal elnökén számon kérik, miért kellett megalázó öltözködési útmutatók sorát vásárolni nyolcmillió forintért. Handó Tünde a jelek szerint jobban kiborította az igazságszolgáltatásban dolgozókat a dizájnercsapat előírásaival, mint módszeresen kiépített túlhatalmával (bár e tény ellen is perelnek egyesek Strasbourgban és a magyar Alkotmánybíróságon). A bugyi-gate a jelek szerint érzékenyebben érintette őket, mint az integritási szabályzat és az elvárt ítéletszám.

 

http://hvg.hu/itthon/20170907_Bedaralta_a_birosagokat_de_egy_bugyin_csuszott_el_Hando_Tunde

 

„Az orosz–magyar kapcsolat normális, és kölcsönös előnyökkel jár”

Vlagyimir Szergejev nagykövet lapunknak hangsúlyozta: Moszkva javítani szeretné a kapcsolatokat Washingtonnal, de ez kétirányú utca – a tangót sem lehet egyedül járni

Lovas István Magyar Hírlap

Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt hétfői látogatása után lapunk Vlagyimir Szergejevet, az Oroszországi Föderáció rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövetét kérdezte e látogatás jelentőségéről és elsősorban arról, hogy miért kötelező Oroszországot a főgonosznak beállítani.

http://magyarhirlap.hu/cikk/97405/Az_oroszmagyar_kapcsolat_normalis_es_kolcsonos_elonyokkel_jar

 

Putsay GáborKapaszkodó a vállalkozásoknak

Álláspont. Meglehetősen optimista és merész kijelentés volt a 2010-ben hivatalba lépő kormány vezetői részéről, hogy tíz év alatt egymillióval növelik a foglalkoztatottak számát Magyarországon

Magyar Hírlap 

Ezt akkor nemcsak az ellenzék, hanem mértéktartó gazdasági szereplők is megmosolyogták, de legalábbis erős kétkedéssel fogadták.

010-hez és az MSZP–SZDSZ-kormányok regnálásához képest ma hétszázezerrel dolgoznak többen az országban, vagyis időarányosan teljesült az akkori vállalás. És ha így megy tovább, akkor kitart a gazdaság lendülete, és 2020-ban az egymilliomodik új munkavállalónak nem Botka László gratulál majd.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/97406/Kapaszkodo_a_vallalkozasoknak

 

KORMÁNYSZÓVIVŐ: AZ EURÓPAI BALOLDAL TÖBB LÉPÉSBEN KÉRDŐJELEZTE MEG A VALÓSÁGOT

A kvótaperben született bírósági döntés „semmilyen kötelezvényt nem tartalmaz” Magyarország számára – hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Mint mondta, Magyarország minden jogi és politikai eszközzel fellép, hogy megakadályozza egy létszámkorlát nélküli elosztási mechanizmus kialakítását, „meg fogjuk védeni azon jogunkat, hogy mi magunk mondjuk meg, ki él ebben az országban, kit engedünk be ide”.

Kovács Zoltán szerint hónapok, évek óta „lapul bizonyos íróasztalokban” a korlátlan, tehát kontrollálhatatlan elosztás terve, „amiről soha senki nem döntött”, hiszen tavalyelőtt azt a kormány- és államfők kétszer is leszavazták

 

http://magyaridok.hu/belfold/kormanyszovivo-az-europai-baloldal-tobb-lepesben-kerdojelezte-meg-valosagot-2188552/

 

Még két tanszék elhatárolódott Putyin díszdoktorságától a Debreceni Egyetemen

Közleményben reagált a Debreceni Egyetem két újabb tanszéke, illetve a tanszék munkatársainak nagy többsége arra, hogy az orosz elnök az egyetem díszdoktora lett:

Fizikai Kémiai Tanszék ezt írta:

A Debreceni Egyetem TTK Fizikai Kémiai Tanszék munkatársainak nagy többsége támogatja a Debreceni Egyetem ÁJK Alkotmányjogi Tanszék állásfoglalását Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Civis Honoris Causa címmel történt kitüntetésével kapcsolatban.

 

http://24.hu/belfold/2017/09/07/meg-ket-tanszek-elhatarolodott-putyin-diszdoktorsagatol-a-debreceni-egyetemen/

 

Addig kavar a kormány, amíg több ezer automata fog megszűnni

Mintha illegális pénzhegyeket mozgató kólaautomata-bűnözés dúlna Magyarországon, a kormány monopóliummal és hatalmas pénzügyi erőket mozgatva nyomja le az iparágat.

http://24.hu/belfold/2017/09/07/addig-kavar-a-kormany-amig-tobb-ezer-automata-fog-megszunni/

Lázár alaposan beszólt a felcsúti kisvasutat vizsgálni akaró EU-soknak

A Miniszterelnökség vezére megmozgatta a cinizmus gémeskútját, közben elismerve, hogy a németek joga ellenőrizni, mire költik mások a pénzüket.

http://24.hu/belfold/2017/09/07/lazar-alaposan-beszolt-a-felcsuti-kisvasutat-vizsgalni-akaro-eu-soknak/

A dél-koreai kormányfő szerint nincs már idő, Észak-Korea újabb rakétát lőhet ki

 

Észak-Koreában szeptember 9-én, szombaton ünneplik a népi demokratikus köztársaság 1948-as kikiáltásának évfordulóját. A sztálinista ország ebből az alkalomból újabb interkontinentális rakétát lőhet ki. 

Erre figyelmeztetett I Nagjon, dél-koreai miniszterelnök is Szöulban. A CNN szerint a kormányfő azt mondta: a helyzet nagyon komoly, nem sok idő maradt már, Észak-Korea hamarosan eléri a teljes nukleáris felfegyverzettséget. A kormányfő ezért azonnali intézkedést sürgetett a nemzetközi közösségtől Észak-Korea megállítására.

 

http://index.hu/kulfold/2017/09/07/trump_phenjan_kereskedelem_szankcio/#

 

Lázár: Mondták már a családomra, hogy kulák, zsidó, most cigányoznak

 

Akik merényletet követtek el, azok 95 százalékban bevándorlók vagy bevándorló hátterű személyek voltak, mondta ki Lázár.

 

Lázár János miniszter és Kovács Zoltán a 97. kormányinfón a következő kormányzati történésekről döntésekről számolt be. Percről-percre

 

http://index.hu/belfold/2017/09/07/lazar_janos_kormanyinfo_97/

 

Ha lemondok, kisebb lesz a hiány?

 

 nem fogja elhinni, mit jelentett be ma Páva Zsolt a kialakult fizetésképtelen helyzet megoldására:

egy újabb bizottságot hoznak létre.

Az újabb, rendkívüli tényfeltáró bizottság élére pedig nem mást kért fel, mint „a politika világában jártas és kipróbált” embert, „régi barátját", Hoppál Péter fideszes államtitkárt.

De a legszebb Páva Zsolt és Csizi Péter felszólalása volt. A várost 2009 óta, azaz nyolc éve vezető, illetve a 2010 óta, azaz hét éve kormányzó párt képviselője egyaránt bődületesen nagyot szocialistázott, amikor a kialakult helyzetről kellett beszélniük.

 

http://index.hu/belfold/2017/09/07/pava_zsolt_pecs_fidesz_elmultnyolcev/

 

 

A Belügy megszólal a menekültek balatoni üdültetésének ügyében, és nem mond semmit

 

Egy hónappal ezelőtt tört ki a balhé, miután a Migration Aid közölte, hogy a magyar állam által menekültként elismert (tehát ideiglenes, de rendezett jogi státuszú, legálisan itt tartózkodó) családokat tervez nyaraltatni a Balatonnál. Manninger Jenő fideszes képviselő ugyanis kijelentette, szerinte „ez a Soros-terv része”, és „az ügy azért is kiemelt figyelmet érdemel, mivel nem zárható ki, hogy ez a szervezett táboroztatás a későbbi betelepítések előszobája lehet”. A fideszes településvezetők sorra háborodtak fel, és a hergelésre rákapott a kormánypárti sajtó is.

 

https://444.hu/2017/09/07/a-belugy-megszolal-a-menekultek-balatoni-udultetesenek-ugyeben-es-nem-mond-semmit

 

A Fidesz segített rendszert dönteni a külföldi aktivistának, akitől most az országot féltik

„Soros támogatásával zajlik egy felkészülés a polgári engedetlenségre, ami könnyen erőszakos zavargásokba csaphat át, mint Szerbiában és Macedóniában. Azok a külföldiek, akik Magyarországra érkeznek előadásokat tartani polgári engedetlenségről, Szerbiában és Macedóniában utcai zavargásokba torkolló akciókban vettek részt.”

Két évvel ezelőtt még a fideszes Németh Zsolt is meleg szavakkal emlékezett vissza arra az időre, amikor segítettek az Otpornak rendszert dönteni. 2015-ben az akkori Origo Magyarországon készítették elő Milosevics bukását című cikkben emlékezett vissza erre az időszakra.

„Milosevicsnek távoznia kell a hatalomból, enélkül nincs szerbiai demokrácia, és elképzelhetetlen a stabilitás Délkelet-Európában” - idézi a cikk Németh Zsolt akkori külügyi államtitkár (jelenleg pedig külügyi bizottsági tag) nyilatkozatát a kilencvenes évek végéről. Zoran Djindjic akkori ellenzéki vezető 1999-ben Orbán Viktorral is találkozott Budapeste

https://444.hu/2017/09/07/a-fidesz-segitett-rendszert-donteni-a-kulfoldi-aktivistanak-akitol-most-az-orszagot-feltik

 

Megdolgozom a béremért – Szili Katalin: Nem 2014-ben kezdtem el a nemzettel foglalkozni

SZEPTEMBER 7. 06:30 - SZERZŐ: LAMPÉ ÁGNES

Az egykori MSZP-s házelnök 2015 óta Semjén Zsolt munkatársaként miniszterelnöki megbízott, feladata a közreműködés a határon túli autonómiaügyek egyeztetési eljárásaiban. Tusnádfürdőn, a kettős állampolgárságról szóló nyilvános beszélgetésen azt mondta, hogy a 2004. december 5-i népszavazás bukása „a nemzet gerincét törte ketté”. Lapunknak hozzáteszi: a szavazati jog megadása után természetes, hogy Orbán Viktor regisztrációra buzdító levelet írt a határon túli magyaroknak, hisz az is csak egy választási terep. Arról is beszél, hogy az MSZP-ből csak azok árulózzák, akiknek nem tiszta a lelkiismeretük.

A kormány Soros-kampányával és annak mondanivalójával is egyetért?

– Azzal értek egyet, hogy a politikai alternatíva szabad választásokon méressék meg, és ne egyesek felhalmozott tőkéjének nagyságán múljon. Különösen akkor ne, amikor a világ három leggazdagabb emberének nagyobb a vagyona, mint a hétmilliárd emberből három és fél milliárd egyévi jövedelme. Miről beszélünk?

– Erről igazán nem Soros tehet.

– Talán a szegények?!

http://168ora.hu/megdolgozom-beremert-szili-katalin-nem-2014-ben-kezdtem-el-nemzettel-foglalkozni/

 

A MÚOSZ elítéli az újságírók listázását

 

888.hu kormányközeli hírportál 12 magyar újságírót nevezett meg „Soros György propagandistájaként”. A weblap bizonyítékok bemutatását nem tartotta szükségesnek – vagyis semmilyen módon nem igazolta, hogy a listán szereplő újságírók és Soros György között bármilyen kapcsolat lenne. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) felhívja az internetes lap munkatársainak és kiadójának figyelmét: a hatályos magyar jog szerint sem Soros Györggyel szimpatizálni, sem a pénzember közvetett tulajdonában álló médiaterméknél dolgozni nem számítana büntetendő vagy a tisztességes újságírói munkavégzést akadályozó tényezőnek. Ezzel szemben inszinuálni, a korábbi antidemokratikus korszakok listázási gyakorlatát idéző módszerekkel kollégákat megbélyegezni távol áll a demokratikus újságírás és tájékoztatás gyakorlatától.

 

https://muosz.hu/hirek/2017/09/06/muosz-eliteli-az-ujsagirok-listazasat/

 

Elkezdődött: ellenzékiekre csapott le a TEK

A terrorelhárítók vezették ki a Közös Ország Mozgalom aktivistáját a kétszázötvenezredik Széchenyi-kártya átadására szervezett ünnepségről.

Az eseményen Orbán Viktor mondott beszédet, amikor az arányosabb választási rendszerért küzdő szervezet egyik tagja egy táblát tartott fel, amelyen egyeztetésre hívták a miniszterelnököt. A kormányfő nem reagált a csendes meghívásra, az aktivistát viszont azonnal kivitték.

 

http://pestibulvar.hu/2017/09/07/elkezdodott-ellenzekiekre-csapott-le-a-tek/

 

Falus Ferenc Miféle orvosokat nevelünk?

Az ismerősöm gyermekét felvették az orvosi egyetemre. Az ismerkedés a gólyatáborral kezdődött. A megérkezéskor rövidital, a folytatás rövidital, a tanács, hogy igyál többet, akkor nem leszel másnapos, majd igyál még, aztán a cél, hogy ne emlékezz semmire. Közben gólya himnuszt kell tanulni, meg sokszor elénekelni, és persze közben inni. A vers erősen hímsoviniszta, szexuális aktivitásra biztató, a résztvevők, ivók, éneklők legalább fele nő. Ez nem zavarja őket, vagy az alkalmazkodási kényszer, vagy én nem tudom mi teszi, de tűrik ezt. A szöveg trágár, ráadásul minden más karra járót lealáz. A gólyák között statisztikai valószínűség szerint kell lennie homoszexuálisnak is, akiket külön megszégyenít az ismételgetett dal. Ki fizeti a piát? Az idősebb orvostanhallgató szervezők, vagy más? Nem tudom. Forog a gyomrom a gondolattól, hogy újabban így szocializálják az orvostanhallgatókat (is?) az egyetemhez. Sajnos a négy orvosegyetem között ebben sincs nagy különbség. A külföldi hallgatóknak szerveznek-e gólyatábort, és ha igen, akkor ott milyen program van? Én is szerveztem gólyatábort egyetemista koromban, de akkor ott a közösségépítésről szólt a program. Mi sem voltunk jobbak, sem önzetlenebbek, mint a mostani egyetemisták.

 

http://nepszava.hu/cikk/1139746-mifele-orvosokat-nevelunk

Beer Miklós: „Mindig zavar, amikor megjelenik egy nyüzsgő nő a közösségben, és átveszi a vezetést”

A menekültekért kiálló Beer Miklós váci megyés püspök ezúttal a nőkről alkotott véleményét is megosztotta. Részlet az e heti Magyar Narancsból.

: Az egyházi szolgálattevőkkel kapcsolatban nekem változatlanul az az álláspontom, hogy a szerepeket nem szerencsés összekeverni. Protestáns barátaimmal beszélgetve ők maguk mondják önkritikusan, nem örülnek, hogy már elég sok lelkésznő van. Én nem ebben látom az egyház jövőjét. A női hivatásnak megvannak a sajátos területei, a család, az anyaság, a gyereknevelés. Azt még el tudom fogadni, hogy az oktatás területén működnek, hiszen az érzékeny női lélek közelebb tud kerülni a gyerekhez, eredményesebben tud nevelni. Nem is beszélve az egészségügyi szolgálatról.

 

http://magyarnarancs.hu/elet_mod/beer-miklos-mindig-zavar-amikor-megjelenik-egy-nyuzsgo-no-a-kozossegben-es-atveszi-a-vezetest-106325

Az egész világ műanyagrészecskéket iszik

Láthatatlan mikroműanyag rostok szennyezik a városi csapvíz 83 százalékát világszerte, a szennyezés az Egyesült Államokban eléri a 92 százalékot, míg Európában 72 százalékos - állítja egy szerdán publikált jelentés.

A tényfeltáró újságírással foglalkozó, amerikai központú Orb csoport korábban nem ismert műanyagszennyezést talált a városi csapvízben világszerte. A csoport beszámolója szerint a kutatás, amelyet egy közegészségügyi szakember vezetett a Minnesotai Egyetemről, kimutatta, hogy "az amerikai Capitolium termeinek csapjaitól az ugandai Viktória-tó partjáig nők, gyerekek, férfiak és kisbabák isznak műanyagot minden pohár vízzel".

Az öt kontinensen begyűjtött minták 83 százalékában jelen voltak a műanyag mikrorostok. 

https://444.hu/2017/09/06/az-egesz-vilag-muanyagreszecskeket-iszik

 

Mindenki nyugodjon meg, a magyar csapvízben nincs műanyag

 

Nem is lehet, mert felszín alatti vízbázisokból származik, nyugtat meg mindenkit a Magyar Vízközmű Szövetség.

 

http://index.hu/tudomany/2017/09/07/mindenki_nyugodjon_meg_a_magyar_csapvizben_nincs_muanyag/

 

EURÓPA ELVESZTÉSE

Bayer Zsolt Magyar Idők

 

Tudtuk, hogy el fogjuk veszteni. Hiszen az EU nem engedhette meg magának, hogy jogszerűen, tisztességesen, törvényesen járjon el, mert ha jogszerűen, tisztességesen és törvényesen járt volna el, akkor fel kellett volna adnia minden eddigi álláspontját a migráció ügyében.

Az EU migrációs politikája tragédia. És szinte lehetetlen eldönteni, hogy az EU (és a tagállamok) vezetőinek a többsége pusztán idióta, vagy cégéres gazember. Az EU migrációs politikája az önfeladás politikája. Az EU migrációs politikája öngyilkosság. Az EU (és a tagállamok) vezetőinek a többsége éppen most, a szemünk láttára tesz tönkre egy földrészt, egy kultúrát, egy civilizációt, most tesznek tönkre nemzetállamokat és nemzeteket, egy vallást, mindent, ami élhető élet, most dobják fel a liberalizmus rulettjén a zöld nullára a jövőnket.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/europa-elvesztese-2181070/

 

MÁR PÜSPÖKÖKKEL IS BARÁTKOZNAK A KERESZTÉNYELLENES LIBSIK

Zummer Fülöp Magyar Idők

 

Ki gondolta volna ezt a „cápalátogatás” után?

Hosszú interjút közöl Beer Miklós váci megyéspüspökkel aMagyar Narancs című vérlibsi hetilap. Nyilván nagy volt a kísértés, nem lehetett ellenállni. (Ennél nagyobb produkció ma már csak egy Pumped Gabó-chippendale félóra lenne a Minimaxon.)

A püspök úrnak nincsenek fenntartásai, megbocsátotta már az újság leplezetlen kereszténygyűlöletét, – cápalátogatás? oda se neki! – most már úgyis a jobboldali sajtó az ördög bibliája, szóval nyomjuk fullba az igét az amúgy ateista és kereszténygyűlölő baloldalnak.

 

http://magyaridok.hu/belfold/mar-puspokokkel-baratkoznak-keresztenyellenes-libsik-2184895/

 

ORBÁN VIKTOR A JORDÁNIAI SZENÁTUS ELNÖKÉVEL TÁRGYALT

MTI

Jordánia Magyarországhoz, illetve az Európai Unióhoz fűződő kapcsolatairól, valamint biztonsági kérdésekről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Fejszál el-Fajez jordán szenátusi elnökkel csütörtök délután az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

 

http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-jordaniai-szenatus-elnokevel-targyalt-2185888/

 

Német liberálisok: Menjenek haza a menekültek!

 

A szeptember 24-én esedékes német Bundestag-választások előtt Európa legnagyobb napilapja, a Bild interjút készített Christian Lindnerrel, a német Szabaddemokrata Párt (FDP) vezetőjével. A nemcsak nevében liberális párt 2013-ban kiesett a parlamentből, most azonban újra megerősödött, és 8-10 százalékra mérik a közvélemény-kutatók. A német liberálisok vezetője igencsak meglepő dolgokat mond az interjúban a menekültkérdésről: 

 

·         A menekültek Németországban tanulhatnak nyelvet, dolgozhatnak, a gyerekek iskolába járhatnak. Ha azonban Szíriában újra béke lesz, Németországnak meg kell szüntetnie a menekültstátuszukat. Ekkor kérvényezhetik, hogy ott maradhassanak, de ha a feltételeket nem teljesítik, haza kell menniük.  

·         Németország elrabolná Szíria jövőjét, ha az oda érkezett, megsegített és továbbképzett embereket ott tartaná. Ki fogja akkor újjaépíteni Szíriát, ha béke lesz?  

·         Ez nem keménység, hanem jogállamiság és realizmus. Ezt teszi a liberális, szociálisan érzékeny és világra nyitott Kanada is. 

 

http://index.hu/kulfold/2017/09/07/nemet_liberalisok_a_menekultek_menjenek_haza_fdp_christian_lindner/

 

Háborúra készülnek a lengyelek

 

A lengyel hadügyminiszter szerint országának olyan hadseregre van szüksége, amely képes önállóan megvédeni az országot. E véderőt persze csak az ő kormánya képes létrehozni.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/haborura_keszulnek_a_lengyelek.646692.html