2017, szeptember 7 - 10:08 Sajtószemle

Az ENSZ kedden közzétett adatai szerint az elmúlt két hétben a Mianmarban élő rohingya kisebbség 120 000 tagja menekült át Bangladesbe, és a nemzetközi szervezet úgy becsüli, hogy még 400 000 rohingya van gyakorlatilag a mianmari katonaság fogságban a határ túloldalán. Ezek a többnyire kényszer-menekülttáborokban százezrek gyakorlatilag közvetlen életveszélyben vannak, mert a mianmariak szinte semmilyen segélyszervezetet nem engednek a közelükbe.

A világnak most az észak-koreai atomporgramtól a Texasban pusztító Harvey hurrikánig van mivel foglalkoznia, így kevés figyelem jut a Délkelet-Ázsia eldugott szegletében napról napra súlyosbodó humanitárius katasztrófára. Pedig érdemes lenne foglalkozni a rohingyák szenvedésével. Egyrészt mert egy muszlim népcsoportról van szó, akiknek a sorsa máris elkezdte foglalkoztatni a világ muszlim közvéleményét - másrészt a világ az említett 1994-es ruandai népirtás óta nem állt ilyen közel ahhoz, hogy százezrek haljanak meg, miközben a nemzetközi közösség csak a kezét tördeli és félrenéz.

https://444.hu/2017/09/06/zajlik-eppen-egy-nepirtas

 

Újabb milliárdokat kapott Mészáros Lőrinc alapítványa

 

Bár voltak aggasztó jelek, lapunk értesülései szerint végül sikerült összeszednie a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak (FUNA) a tavaly decemberben számukra jóváhagyott taotámogatást. Így újabb 2,93 milliárdnyi adóforint került a Mészáros Lőrinc által vezetett szervezethez, amely ezzel hat év alatt összesen vagy 14 milliárd forinthoz jutott ilyen forrásból (a taopénz lényege, hogy a felajánló cégek ahelyett, hogy az államkasszába fizetnék be az adott összeget, egy sportszervezetnek adják). Az alapítványt kerestük kérdéseinkkel, ám lapzártánkig nem erősítették meg, hogy valóban megérkezett hozzájuk a milliárdos összeg.

 

https://mno.hu/belfold/megerkeztek-a-milliardok-meszaros-lorinc-alapitvanyahoz-2415979

 

Döntött az Európai Bíróság: Magyarországnak is be kell fogadnia a menekülteket

 

A bíróság teljes egészében elutasítja a Szlovákia és Magyarország által előterjesztett kereseteket

– írták a tizenöt fős nagytanács által meghozott ítéletet részletező közleményben, hozzátéve, hogy a kvóták “hatékonyan és arányosan” hozzájárulnak Görögország és Olaszország terheinek csökkentéséhez, ezért alkalmasak a kitűzött célok elérésére.

http://24.hu/belfold/2017/09/06/kvotaper-az-europai-birosag-elutasitotta-a-magyar-es-a-szlovak-keresetet/

 

Szijjártó a kvótaítéletről: A csata most kezdődik

 

Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja a magyar kormány az Európai Bíróság szerdai kvótaítéletét. Szijjártó Péter kijelentette, hogy szerinte a politika megerőszakolta a jogot, a magyar kormány nem fogad be semmilyen bevándorlót kvóta alapján, és harcolni fog. Trócsányi László azt mondta, Magyarország újabb jogi csatározások előtt áll.

"Az Európai Bíróság ítélete felháborító és egyúttal felelőtlen is, veszélyezteti egész Európa biztonságát és jövőjét, és mindenképpen ellentétes az európai nemzetek érdekeivel" - reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarország számára negatív kvótaítéletre a Trócsányi László igazságügyi miniszterrel tartott sajtótájékoztatóján.

 

http://index.hu/belfold/2017/09/06/a_kormany_reakcioja_az_elbukott_kvotaperre/

 

Rogán szerint külföldiek szervezhetik az őszi zavargásokat

 

A miniszter szerint olyan Soroshoz köthető külföldiek tartanak előadásokat Magyarországon, akik korábban Szerbiában és Macedóniában vettek részt zavargásokban. Azt is elárulta, hogy Orbán Viktor ma válaszolt Junckernek.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170906-rogan-szerint-kulfoldiek-szervezhetik-az-oszi-zavargasokat

 

 

Kvótaper: Pozsony sem lelkes, de másképp tud beszélni

 

„A szlovák kormány tudomásul veszi, tiszteletben tartja, részleteiben áttanulmányozza az Európai Bíróság ítéletét, és ezt követően foglal állást” – idézte az MTI a szlovák külügyminisztert.

 

http://index.hu/kulfold/2017/09/06/kvotaper_pozsony_sem_lelkes_de_maskepp_tud_beszelni/

 

SZÁZADVÉG: A TÖBBSÉG SZERINT MAGYARORSZÁGNAK NEM SZABAD FELADNIA A KÜZDELMET

MTI MAGYAR IDŐK

A lakosság 72 százaléka szerint Magyarországnak tovább kell harcolnia saját igazáért akkor is, ha a kvótaperben benyújtott keresetet elutasítják – olvasható a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérésében, amelynek eredményeit szerdán közölték az MTI-vel.

 

http://magyaridok.hu/belfold/szazadveg-tobbseg-szerint-magyarorszagnak-nem-szabad-feladnia-kuzdelmet-2180173/

 

Gomperz: Játszd újra, Trianon!

 

Internetszerte nagy az öröm, mekkorát égett Orbán megint, ezt a csatát elvesztette. Dehogy vesztette el, most nyerte meg igazán. Vélemény.

 

http://hvg.hu/itthon/20170906_Gomperz_Jatszd_ujra_Trianon

 

Álláspont. A csata nem ért véget – igazából csak most kezdődik

Magyar Hírlap

Akinek maradt még csöppnyi illúziója, hogy a fő euró­pai döntéshozó centrumokban a közös kül- és biztonságpolitikát, a tömeges, illegális, üzletszerű bevándorlást tekintve is a józan ész felülkerekedik a naiv – vagy cinikus – balgaságon, az igazság a hazugságon és a jog az önkényen, az az Európai Bíróság tegnapi ítélete után azt is elveszthette. Az unió legfőbb bírói testülete ugyanis úgy utasította el a menedékkérők uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló kötelező jellegű mechanizmus – a sokat emlegetett migránskvóták – ellen 2015 végén benyújtott magyar és szlovák keresetet, hogy 1. előre lehetett tudni, hogy így fog dönteni; 2. teljesen figyelmen kívül hagyta a magyar (és a szlovák) fél jogilag megalapozott érveit; 3. indoklásában egyértelműen az Európai Bizottság politikai szándékát és kommunikációs paneljeit tette magáévá. Vagyis egy jól ismert politikai célt és koncepciót átlátszó jogi formulába csomagolva, szánalmas színjáték műfajában adott elő a luxembourgi testület.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/97305/Diktatum

 

A kormány nagyon nem akarja, hogy egy EU-s bizottság megnézze a felcsúti kisvasutat

 

Lázár János és Deutsch Tamás szerint politikai támadásról van szó. Mit vétett az a szerencsétlen kis falu?

 

öbb, uniós pénzből megvalósult magyar projekt is előkerült az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) szeptember 4-i ülésén. A témafelvetés apropóját az adta, hogy a CONT tényfeltáró küldöttsége szeptember 18. és 20. között Magyarországra látogat.

Amellett, hogy találkozni fognak civil szervezetek vagy éppen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel, Polt Péter legfőbb ügyésszel és a magyar kormány tagjaival is, céljuk elsősorban az, hogy megnézzék, jól költötték-e el például a 4-es metróra és a felcsúti kisvasútra a brüsszeli pénzeket. Ezt a Fidesz a jelek szerint nagyon nem veszi jónéven, konkrétan politikai támadást sejt a háttérben.

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/09/06/a-kormany-nagyon-nem-akarja-hogy-egy-eu-s-bizottsag-megnezze-a-felcsuti-kisvasutat/

 

Be kell-e állni Botka mögé?

Böcskei Balázs

 

Elképzelhetjük mekkora elemzői és újságírói várakozás előzhette meg Szél Bernadett rejtélyes bejelentését, amelynek előszelét hétfőn politikusi közösségi oldalán is megfújta. Azóta tudjuk, a titok abban áll, hogy a kongresszusi jóváhagyást követően az LMP az „új pólus” egyik legnépszerűbb politikusát kínálja miniszterelnök-jelöltként. Ez nem nagy meglepetés: egyrészt a pártban más alkalmas jelölt nincs – legalábbis ha az ismertség és a népszerűség a kiválasztás feltételeinek minimuma –, másrészt az LMP születési körülményei, identitása alapján egy pillanatig nem volt kérdés, hogy beállnak-e Botka László mögé. Nem. Ehhez nagyon sok tényezőnek kellett volna változnia, de Botka bejelentkezése óta lényegében semmi sem ennek jegyében történt.

 

http://24.hu/belfold/2017/09/06/be-kell-e-allni-botka-moge/

 

Ez lehet a megoldás a Bulinegyed problémáira

 

A Night Mayor (magyarra fordítva éjszakai polgármester) egy olyan, külföldön már bevált gyakorlat, aminek célja a városok éjszakai életének érintettjei közötti bizalom növelése és a párbeszéd elősegítése. Itthon Night Mayor BUD néven alakult a napokban egy egyesület, aminek célja, hogy egyrészt mérsékelje és megoldja azokat a problémákat, amelyek a növekvő turistaszám mellett legfőképp a bulinegyedre nehezednek, illetve az Éjszakai Manifesztóval fejlessze az éjszakai életet és összefogja a szórakozó- és vendéglátóhelyeket. Ezzel egyidőben a helyi önkormányzatok és a hatóságok munkája is tehermentesülne.

 

http://24.hu/elet-stilus/2017/09/06/ez-lehet-a-megoldas-a-bulinegyed-problemaira/

 

Szurkolhatnak az angliai magyarok, hogy bukjon el a brit belügyminisztérium terve

 

Sokkal nehezebb lenne belépni Nagy-Britanniába és munkát vállalni ott a Brexit után, ha a brit kormány elfogadja a belügy javaslatát.

Csak a magas képzettségű külföldiek maradhassanak Nagy-Britanniában a Brexit után két évnél tovább – ezt javasolja a brit belügyminisztérium. A Guardian szerzett meg egy 82 oldalas tervezetet, amely az EU-val folytatott tárgyalások alapja lehet, ha a kormány rábólint.

http://hvg.hu/gazdasag/20170906_Szurkolhatnak_az_angliai_magyarok_hogy_bukjon_el_a_brit_belugyminiszterium_terve

 

Stohl a TV2-ről: "Mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolnia"

 

Stohl leigazolása sokaknál kiverte a biztosítékot, méghozzá azért, mert a színész nem sokkal ezelőtt egy moralizáló interjút adott a Magyar Narancsnak, ahol azt mondta, a közélet állapota miatt legszívesebben ordítana, csak gyáva hozzá, és emiatt saját magával is rosszban van.

"Elvileg az van, hogy te egy színész vagy, vagy egy műsorvezető vagy, és amivel megbíznak, az nem feltétlenül politikai irányultságú. Viszont ott van ugyanezen a csatornán a Tények, ami erősen befolyásolt. A hírműsorok meglehetősen határozott vonalat képviselnek. Na, akkor mi van, mit tesz a színész vagy a műsorvezető? Azt mondom, oké, belefér, mert én csak egy szórakoztató műsort csinálok? Vagy nem fér bele, mert ahol én szórakoztatok, ott megy a Tények is? Ez egy nagy dilemma. Bevallom, nem tudom, hogyan döntenék. Ráadásul a Tv2-nél most van minden, pénz, paripa, fegyver."

 

http://hvg.hu/itthon/20170906_Stohl_a_TV2rol_Mindenkinek_a_sajat_lelkiismeretevel_kell_elszamolnia

 

Momentum: Hogy egyedül mi növekedünk, az már önmagában győzelem

 

Hogyan lesz egy matematikatanárból és egy orvosból a legfiatalabb politikai formáció, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja? Hogyan lett a 150 fős baráti társaságból 1300 fős szervezet? Miért nem tüntettek együtt Juhász Péterrel Putyin ellen? Interjú Cseh Katalinnal és Dukán András Ferenccel, a Momentum két új elnökségi tagjával.

http://hvg.hu/itthon/20170906_momentum_mozgalom_elnokseg_cseh_katalin_dukan_andras_ferenc

Szijjártó: Sumák, aki az azeri pénzt összeköti a baltás gyilkossal

Szijjártó Péter kvótaügyi sajtótájékoztatóján Czinkóczi Sándor arról is megkérdezte a külügyminisztert, hogy mit szól ahhoz, hogy az azeri korrupciós botránynak magyarországi szála is van. 

 

https://444.hu/2017/09/06/szijjarto-sumak-aki-az-azeri-penzt-osszekoti-a-baltas-gyilkossal

Azerbajdzsán magyaros választ adott arra, hogy a diktatúra politikai elitje egy 3 milliárd dolláros titkos alapot tartott fent európai politikusok és újságírók lefizetésére

Tudjuk, hogy Soros György és a szolgái – akik Azerbajdzsánnal és a vezetésével kapcsolatban csalók és hazudozók nemzetközi hírét élvezik – állnak a kampány mögött. Soros György piszkos akcióit komolyan ki kéne vizsgálni”

– áll a közleményben, ami szerinta Soros Györggyel együttműködő örmény lobbi folytat lejáratókampányt Azerbajdzsán elnöke és a családja ellen

https://444.hu/2017/09/06/azerbajdzsan-magyaros-valaszt-adott-arra-hogy-a-diktatura-politikai-elitje-egy-3-milliard-dollaros-titkos-alapot-tartott-fent-europai-politikusok-es-ujsagirok-lefizetesere

Jeruzsálemi zarándokházat szerezne meg a magyar kormány

A zarándokháznak az a magyar kötődése, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia idején épült, 1863-ban nyílt meg, a fenntartásában és működtetésében egy idő után részt vett a magyar katolikus egyház is, ezért 1895-ben az „Osztrák Zarándokház” elnevezést felváltotta egy időre az „Osztrák-Magyar Zarándokház” név. Ekkoriban volt magyar rektora is az intézménynek. 

 

https://444.hu/2017/09/06/jeruzsalemi-zarandokhazat-szerezne-meg-a-magyar-kormany

Akkora a munkaerőhiány Magyarországon, hogy sosem volt még ilyen könnyű menekültként munkát találni

Abzúg

A hazai munkaerőpiacon különösen nagy hátránnyal indulnak a magyarul nem beszélő, a társadalomban még javában a helyüket kereső frissen befogadott menekültek, az óriási munkaerőhiány miatt viszont most éppen nagyon könnyű munkát találni még nekik is. A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület főleg építőipari és vendéglátóipari cégeknek közvetít menekült munkavállalókat, és azt mondják, aki most megkeresi őket, annak majdnem biztosan tudnak valami munkát ajánlani.

 

https://abcug.hu/soha-nem-volt-meg-ilyen-konnyu-menekultkent-munkat-talalni/

 

 Kiadták a figyelmeztetést: terrortámadás várható Európában

Az amerikai utazókat arra figyelmeztették, hogy a terroristák figyelmeztetés nélkül bárhol lecsaphatnak. A figyelmeztetésben példának hozták fel Franciaországot, Oroszországot, Svédországot, az Egyesült Királyságot, Spanyolországot és Finnországot, szerintük az itt elkövetett merényletek mutatják, hogy az ISIS a teljes kontinensen jelen van.

Különösen veszélyesnek gondolják a turisták által kedveltebb helyeket, bevásárlóközpontokat, piacokat, és a helyi önkormányzati épületeket. A hotelek, repterek, éttermek, vallási helyek, valamint parkok mind-mind könnyen támadható helyek, így nem árt az óvatosság – írja az Independent.

http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/kiadtak-a-figyelmeztetes-terrortamadas-varhato-europaban/dx6kstl

 

KÉSZ ÁTVERÉS

Haraszti Gyula Magyar Idők

 

Egyszer majd megszűnik a tőke munka feletti uralma, kiegyenlítődnek a bérek, vagyis mindenki ugyanannyit kap ugyanazért a termelő tevékenységért. A béruniót pedig követheti a munka teljes felszabadítása. Tudják, kik mondták ezt?

Nem, nem Vona Gábor és elvbarátai, bármennyire is hasonló húrokat penget mostanában a Jobbik elnöke. A kőkemény marxisták beszéltek ilyeneket annak idején. Az úgynevezett létező szocializmusban meg is próbálták központilag szabályozni a béregyesítést, de látható volt az eredmény, a dolog nem működött, sőt egyenes út vezetett az összeomláshoz.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/kesz-atveres-2177611/

 

LAJOS, A HUSZÁRLÓ

Pilhál György

 

Lajosunk egyébként nem humoristaként kezdte. Ígéretes csomagkészítőként tűnt fel a Horn-korszakban, ám az Alkotmánybíróság tűzszerészei ellehetetlenítették. Később jött az MDF, ahol Dávid Ibolya elnök asszony uniós politikust csinált belőle, majd miniszterelnök-jelöltté tette a 2010-es választásokra – nyerni nem nyert, ellenben megszűnt a pártja.

Most vicceket mesél. Ebben tényleg jó.

 

http://magyaridok.hu/paca/lajos-a-huszarlo-2175706/

 

ÁTLÁTSZÓ PROVOKÁCIÓ

Magyar Idők Online

 

Kit érdekel egy Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által (is) támogatott cseh szervezet véleménye a Debreceni Egyetemről? A kérdés költői, hisz nyilván senkit sem érdekel, különösen, hogy ki tudja milyen érdektől vezérelve mocskolja Debrecen város büszkeségét. A jelentéktelen cseh ballib szervezet főhetne is saját levében pitiáner provokációjával, ha nem nyújtana „segítő balt”, teríteni propagandáját a magyar lakosság között az atlatszo.hu, az Index.hu, a 24.hu

Az érdek, úgy tűnik közös, mivel a „Putyin Bajnoka-díj” – amit a meg nem nevezett szervezet odaítélt – lehetőséget biztosít mondjuk az „Átlátszó oktatás”-nak (is) a napi putyinozási penzum letudására

 

http://magyaridok.hu/belfold/atlatszo-provokacio-2175754/

 

Otthonába is fogadott be migránsokat az esztergályhorváti telek tulajdonosa

„Ez nem pusztán üdülési projekt, segíteni szeretnénk visszaadni a menekült családoknak a normális életérzést” – válaszolta a Magyar Nemzet megkeresésére Ursula Weitgasser, annak a Zala megyei esztergályhorváti teleknek a tulajdonosa, ahova szeptemberben több turnusban menekültstátust nyert családok üdültetését szervezte a Migration Aid. Az osztrák orvos azért választotta partnernek a civileket, mert ismeretei szerint ez az egyetlen magyar szervezet, amely Magyarországon következetesen segít a menekülteknek. A szemészorvos elmondása szerint korábban önkéntesként segített a röszkei és a körmendi ideiglenes táborban, ahol megdöbbentőnek és sokkolónak találta, ahogyan emberekkel, köztük gyerekekkel bántak a hatóságok.

 

https://mno.hu/belfold/lakhelyen-is-fogadott-migransokat-az-esztergalyhorvati-telek-tulajdonosa-2415852

 

Óriási a hiány gyógypedagógusból, a kormány számai szerint is nagy a baj

Még mindig hatalmas szakemberhiány van a pedagógiai szakszolgálatoknál, több megyében feleannyi álláshely sincs betöltve, mint kellene. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy a nyáron minden megyében többtucatnyi új álláshelyet hirdettek a gyógypedagógusoknak, de az ősszel kezdődő tanévre alig néhány pozíciót sikerült csak betölteni – ez derül ki a hivatalos szakmai tanévnyitók lapunk által megismert anyagából.

 

https://mno.hu/belfold/oriasi-hiany-van-gyogypedagogusbol-mar-a-kormany-szerint-is-nagy-a-baj-2415877

 

A marosvásárhelyi iskolaügy miatt a KKM bekérette a román nagykövetet

Magyar Levente, a tárca parlamenti államtitkára újságíróknak elmondta: a nagykövettel közölték, megdöbbenéssel állnak azelőtt, hogy Szijjártó Péter miniszter bukaresti látogatása után egy nappal a román hatóságok egyértelművé tették, hogy felfüggesztik a marosvásárhelyi katolikus gimnázium működését. Magyarország ezt a katolikus egyház, a magyar kisebbségek, a gyermekek, a családok és a romániai restitúciós folyamat elleni támadásnak értékeli – közölte.

 

https://mno.hu/belfold/a-marosvasarhelyi-iskolaugy-miatt-a-kkm-bekerette-a-roman-nagykovetet-2415923

 

„Ron Werber azt csinálhatja, amit mi kérünk”

 

Szél Bernadett szerint a kormányváltás után még Polt Péter sem tudná az elszámoltatást megakadályozni. A csíkos öltönyöket csíkos ruhákra lehetne váltani. Interjú.

 

https://mno.hu/belfold/ron-werber-azt-csinalhatja-amit-mi-kerunk-2415833

 

Kormányzati kapcsolataik miatt úszhatnak meg mindent a kopaszok?

Őrzés-védelem a Városligetben a tüntetők miatt, egy belvárosi étterem visszafoglalása, egy csoport kigyúrt fiatalember pedig a Nemzeti Választási Irodánál akciózott még februárban. Ezekben az emlékezetes esetekben a félelemkeltően fellépő sportos alakoknak nem kellett tartaniuk a hatóság kérdezősködésétől.

 

https://radio.atlatszo.hu/2017/09/06/kormanyzati-kapcsolataik-miatt-uszhatnak-meg-mindent-a-kopaszok-csikasz-brigitta-a-klubradioban/

 

Bepereltük a titkosszolgálatot a Soros-tanulmányért, a per közben titkosítottak egy iratot

Januárban bepereltük a külföldi hírszerzésre specializálódott titkosszolgálatot, az Információs Hivatalt, mert nem adták ki a Soros-szponzorált szervezetekről készült tanulmányt, amire Lázár János hivatkozott egy kormányinfón. Februárban volt az első tárgyalás: az már kiderült a perben, hogy ilyen tanulmány nem létezik, de vannak az Információs Hivatalnál bizonyos adatok ebben a tárgykörben, amelyeket államtitokká minősítettek. Kiderült a perben az is, hogy az IH csak április végén, a perünk inditása után titkosította a parlament nemzetiztonsági bizottságának üléséről készült jegyzőkönyv idevágó részét –  rögtön 2045-ig. A bíró felfüggesztette a pert és titokfelügyeleti eljárást indított, a NAIH pedig elkezdte vizsgálni az adatok minősítésének törvényességét.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/09/bepereltuk-a-titkosszolgalatot-a-soros-tanulmanyert-a-per-kozben-titkositottak-egy-iratot/

 

A Fidesz-kampány kulisszái mögül jelentjük: így pótolják Arthur Finkelsteint

Majd’ egy évtizede a mostani lesz az első nagy választási kampány, amelybe Fidesz Arthur J. Finkelstein nélkül vág bele. Hogyan dolgozott együtt a kormánypárt a hírhedt tanácsadóval? Tényleg hátrébb lépett Habony Árpád? Kik irányítják a kampányt és mi lesz a központi téma? 

„Mi vagyunk a legesélyesebbek, de vigyázat, ez a választás bukható” – ez volt az idei kötcsei pikniken Orbán Viktor fő üzenete. A miniszterelnök szavai ismerősek lehettek a jobboldali holdudvar szezonkezdő találkozóját rendszeresen látogatóknak. A politikus ugyanis 2013 őszén is hasonló szellemben óvta csapatait az elbizakodottságtól. 

De vajon megállja-e helyét az ellenzéki oldalon időnként felbukkanó képzet, hogy a közös munka 2008-as kezdete óta felettes énként azonosított Finkelstein hiányában akadozni kezd a kormánypárti harci gépezet? „Egy ilyen megbízást nem úgy kell elképzelni, hogy a tanácsadót ötóránként hívogatják, aki így kézi vezérléssel irányít. A nagypolitikának ezen a szintjén döntéshozóként már személyiséget keresel, akivel időről időre a hosszú távú folyamatokat értelmezed” – magyarázza a néhai kampánytanácsadó és a Fidesz viszonyát jól ismerő forrásunk.

http://valasz.hu/itthon/a-fidesz-kampany-kulisszai-mogul-jelentjuk-igy-potoljak-arthur-finkelsteint-125379

 

A Hír TV sztárműsorvezetője: „Simicska Lajos nem a főnököm”

Nem kormánygyalázó propaganda lesz az Elmúlt 8 év – mondja új műsoráról Szöllősi Györgyi a csütörtöki Heti Válaszban. Olyannyira nem, hogy Hír TV műsorvezetője elárulja: nem is ért egyet a most induló választási sorozat hirdetéseivel, amelyek Orbán Viktort ronda bálnaként ábrázolják.

 

http://valasz.hu/itthon/a-hir-tv-sztarmusorvezetoje-simicska-lajos-nem-a-fonokom-125377

 

Lidl-botrány: a legrosszabb rémálmok válnak valóra Európa önfeladásáról

Leretusálta a keresztet a görög termékek csomagolásáról az áruházlánc. Ez pontosan az, aminek látszik: Európa lopakodó iszlamizációja, amiben a multi cinkos szerepet vállal.

Egész Európában áll a bál a Lidl legújabb, görög témájú reklámkampánya miatt, miután kiderült, az Eridanous márkájú termékek – úgyis mint gíroszhús, muszaka, olívaolaj, spenótos rágcsálnivaló és baklava – csomagolásáról, valamint a termékek hirdetéseiről az áruházlánc digitálisan leretusáltatta a keresztet.

Az apró részletre először Belgiumban lettek figyelmesek a vásárlók. Az ügyet elsőként feltáró belga RTL rákérdezett a cégnél, hogy mi az oka a változtatásnak.

„Óvakodunk a vallásos szimbólumok használatától, mert nem akarjuk semelyik hit követőit elidegeníteni. A cégünk nagy tisztelője a sokféleségnek, ezzel magyarázható a csomagolás dizájnja”, válaszolták.

http://valasz.hu/vilag/lidl-botrany-a-legrosszabb-remalmok-valnak-valora-europa-onfeladasarol-125373

 

Kutatás a menekültek médiamegjelenítéséről

A MIGRÁCIÓ ARCAI nyest.hu

Az online médiában 2014.09.27. és 2016.06.11. megjelent 42.845 cikkből kinyert 10330 kép elemzése. 
Topikok * Demográfiai adatok * Emóciók

https://www.nyest.hu/facesofmigration/

„Ez az egész dolog egy gusztustalanság” – Vajda Mihály a professzori cím visszaadásáról és Putyinról

Interjú a filozófussal, aki lemondott professzori címéről, mert nem hajlandó közösséget vállalni a Putyint díszpolgárrá avató Debreceni Egyetemmel.

 Én úgy látom, itt szervilizmusról van szó. Ha azt mondják ennek a választott testületnek, hogy ennek vagy annak így kell lennie, akkor az nem kérdez, nincs saját véleménye, hanem elfogadja a felülről jövő parancsot és belemegy a dologba. Ez a 90 százalék szégyen, de a 90 százalékos többségtől függetlenül is szégyenletesnek tartom, ami történik. Miért kell egy egyetemnek beleszállnia a politikába?

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/ez-az-egesz-dolog-egy-gusztustalansag-vajda-mihaly-a-magyar-narancsnak-106270

 

Egy háború utóhatásai

Hát „bevégeztetett”. A mi erős és büszke nemzetünk alulmaradt a gonosz Soros-Brüsszellel szemben, elvesztettük dicső harczunkat a gonosz „háttérhatalom” ellen. Kapni fogunk elvileg 1294 menekültet. Akik amúgy legálisan, ellenőrzötten tartózkodnak az EU-ban, nekünk csak a menedékkérelmük elbírálást kell elvégezni. De persze ez nem számít, mert mindmeghalunk.

Az a vicc, hogy már megint mindenki mellé lőtt. A kormány és a migráncsozók szentül meg vannak győződve, hogy ezek az emberek egytől egyig azért jöttek, hogy terroristáskodjanak. Eleve elrendelve. És ezért köpködnek, orrba-szájba. Gyűlölnek és undorodnak, rettegnek és rinyálnak, rázzák a láncokat és ugatnak-uszítanak habzó szájjal.

Eszükbe se jut, fel se merül bennük, hogy az az 1294 ember, aki ide jön, ezzel fog találkozni. A rácsaikat őrjöngve rázó, minden emberi mivoltukból kivetkőzött lényekkel, akik folyamatosan azt üvöltik: „Nem veheted el a kultúránkat, nem erőszakolhatod meg az asszonyainkat!

https://kolozsvaros.com/2017/09/06/vendegiras-egy-haboru-utohatasai/

 

Nagy Bandó: Tévést gázolt a Fidesz buldózere Kötcsén

 

Ők irányítják az országot? Ők a mi szolgálóink? Ők veszik föl a milliós fizetéseket a mi adónból? Ők akarnak megnyerni minket, választópolgárokat? Ők hozzák a minket érintő döntéseket? Ők a „polgári” kormányzás főemberei? Ők, akik szóba sem állnak a munkáját végző tévéssel? Persze, nem csak vele, senkivel. Ha mégis, akkor csakis a kivételezettjeikkel.

Lassan rádöbbenek, rá kellett döbbennem: nem létezünk. Nem vagyunk.

 

http://24.hu/poszt-itt/2017/09/05/nagy-bando-tevest-gazolt-a-fidesz-buldozere-kotsen/