2017, szeptember 5 - 11:17 Sajtószemle

Ezek a képek megmutatják, hogy az ember valóban csak ideiglenes lakója ennek a bolygónak: ahogy pár évre nem teszi be a lábát valahová, a természet utat tör magának, és visszaszerzi azt, amely valójában mindig is az övé volt.

 

http://lilapuli.hu/elhagyatott-megis-hatborzongatoan-gyonyoru-helyek-a-negyedik-kepbe-beleremegtunk/

 

Szijjártó óvakodva visszaszólt  Merkelnek: "Egy vonatjegy nem írhat felül egy európai jogszabályt"

 

Szijjártó - aki láthatóan alaposabban megválogatta szavait, mint a holland diplomácia esetében - a hétfői sajtótájékoztatón egyszerre próbált hízelegni és óvatosan vissza is szólni a kancellárnak. "Megtiszteltetésnek" nevezte, hogy Európa legjelentősebb országának kampányában ilyen fontos szerepet kapott a magyar külpolitika, és örömét fejezte ki, hogy "végre Németországban is észrevették azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Magyarország tett és tesz, hogy megfeleljen az európai kötelezettségeinek, hogy megvédje az országot és Európát". 

https://444.hu/2017/09/04/szijjarto-ovakodva-visszaszolt-merkelnek-egy-vonatjegy-nem-irhat-felul-egy-europai-jogszabalyt

Messze van mint Kötcse Brüsszeltől: nézze meg a NER elitjét!

 

http://hvg.hu/itthon/20170902_Messze_van_mint_Kotcse_Brusszeltol_nezze_meg_a_NER_elitje

 

24.hu: Hibás volt Vajnáék rádiós pályázata, mégis ők nyertek

 

Több mint húszéves múltú magyar családi médiavállalkozás kerülhet bajba, miután a Médiatanács szemet hunyt a velük szemben pályázó Andy Vajna pályázatának súlyos hiányosságai felett Békéscsabán. A kormánybiztos a delaware-i adóparadicsomba bejegyzett hátterű cégét, a Radio Plus Kft.-t ki kellett volna zárni a helyi rádiós pályázatból. A régi Rádió 1 Békéscsaba – ahol annak idején Rákóczi Ferenc, a Vajna-féle Rádió 1 jelenlegi munkatársa is kezdte a pályafutását – hamarosan akár elnémulhat, hacsak a bíróság nem ad neki igazat.

http://24.hu/media/2017/09/04/regi-radiosokat-lehetetlenithetnek-el-vajna-kedveert/

Újabb részletek a rejtélyes kubai hangtámadásokról

 

Ahogy arról az Index is már beszámolt, több Kubában szolgáló amerikai diplomata szenvedett súlyos halláskárosodásokat az elmúlt időszakban, a jelenség mögött hangtámadást sejt az Egyesült Államok. Több diplomatát haza is rendeltek emiatt Havannából, a hírek szerint van olyan köztük, aki teljesen elveszítette a hallását. 

 http://index.hu/kulfold/2017/09/04/ujabb_reszletek_a_rejtelyes_kubai_hangtamadasokrol/

 

Inkább egymást bántják a menekültek, mint a németeket

 

Abzúg

 

Németországot két éve elárasztotta közel másfélmillió menedékkérő, és hiába történt azóta terrortámadás Berlinben és tömeges molesztálás Kölnben, ez a bűnözési statisztikákban nem nagyon látszódik. A menedékkérők ugyan arányaiban tényleg többet bűnöznek, mint a németek, de az összes elkövetett bűncselekmény száma alig emelkedett az országban. Sőt, a német belügy azt is kiderítette, hogy egy menedékkérő elsősorban egy másik menedékkérő ellen szokott bűncselekményt elkövetni, és még a németek is többet ártanak a menedékkérőknek, mint a menedékkérők a németeknek.

 

https://abcug.hu/inkabb-egymast-bantjak-menekultek-mint-nemeteket/

 

Példátlan bravúr a kormány támogatottjaként fél éven belül megbukni

A sport és a politikusok megbonthatatlan barátságának legnagyszerűbb pillanata az volt, amikor a szinkronúszók (!) Hagyó Miklós (!!) szocialista politikust, a BKV akkori vezérigazgató-helyettesét választották meg elnöküknek 2007-ben. Annyiban bejött, hogy rögtön állami cégek kezdték szponzorálni a sportágat. Aztán előbb Hagyó, majd a szocialisták buktak, a szinkronúszók pedig 2010 elején Pesti Imre fideszes politikusra váltottak. 

Ha a szinkronúszók és Hagyó felizzó kapcsolatához nem is mérhető, de az is egy szép rekord, hogy bő fél év alatt megbukott egy olyan sportszövetségi elnök, akit a kormány lobbizott be a székébe. 

 

https://444.hu/2017/09/04/peldatlan-bravur-a-kormany-tamogatottjakent-fel-even-belul-megbukni

 

Három kancellárt már biztosan levált a miniszter

November közepén jár le majdnem két tucat, 2014-ben kinevezett egyetemi kancellár megbízása. A hvg.hu információi szerint hármuknak már biztosan távoznia kell, több helyen viszont azért marad a régi gazdasági vezető, mert nem is indult más a posztra kiírt pályázaton. A Fidesz-közelből az intézményekbe ejtőernyőzötteknek nem kell aggódniuk.

 

http://hvg.hu/itthon/20170904_Kuszobon_a_kancellarcserek

 

Vajda Mihály Putyin miatt lemondott debreceni professor emeritus címéről

 

Nem akar olyan intézménynek tagja lenni, aminek Putyin a díszpolgára.

 

„Sajnálattal közlöm, hogy professor emeritus-i címemről kénytelen vagyok lemondani. Nem szeretnék fenntartani semmilyen kapcsolatot egy intézménnyel, melynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára.”

Ezt írta a filozófus a debreceni egyetem rektorának, a levelet ő  maga tette közzé a Facebook-oldalán.

http://hvg.hu/itthon/20170904_Vajda_Mihaly_Putyin_miatt_lemondott_debreceni_professor_emeritus_cimerol

 

Orbán Viktornak végig kellett hallgatnia, hogy a fradisták azt éneklik, "Mészáros, hol van a villany?", "ezt is elloptad"

 

Orbán Viktor újságjának, a Nemzeti Sportnak egy hétig sikerült titkolnia ezt a slágert.

 

http://b1.blog.hu/2017/09/04/orban_viktornak_vegig_kellett_hallgatnia_hogy_a_fradistak_azt_eneklik_meszaros_hol_van_a_villany_ezt

 

Egyedül Rogán Antalnak huszonhat sajtósra van szüksége

  Magunk sem értjük

 mit képzelt magáról a Népszava; mit gondolt az az újságíró, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumától azt találta kérdezni, hogy idén miért a nagykőrösi református templomban tartották a nemzeti tanévnyitót. És mégis mit várt: hogy majd válaszol a misztérium? Ugyan már.

Ha mindez nem lenne elég, a lap külön cikket közölt arról, hogy nem kapott választ a minisztériumtól. Kérdezzük az üldözött kormányzati vezetőkkel mélyen együttérezve: mi ebben az újdonság? Miért kell megint feleslegesen hangulatot kelteni, hergelni?

Egy haszna legalább volt a Népszava öncélú, az értünk dolgozó államférfiakat feltartó kekeckedésének: kiderült, hogy hányan dolgoznak a minisztériumok sajtóosztályain. Azaz most már tudjuk, hány alkalmazottat fizetnek a mi pénzünkön azért, hogy ne válaszoljanak kérdéseinkre.

http://hvg.hu/itthon/20170904_sajtoosztaly_kerdes_rogan_antal_lazar_janos_miniszterium

Gyurcsány elzárkózását egyelőre emésztik a szocialisták

 

A DK és az MSZP elhúzódó konfliktusa miatt nő az aggodalom a baloldalon, hogy úgy bukják el Budapestet, hogy a választók többsége a demokratikus ellenzékkel szimpatizál. Ami megoldást erre a szocialisták illetékese kigondolt, azt Gyurcsány Ferenc már vissza is utasította. Most kezdődhet az újratervezés.

Az úgy nem járható, hogy nagy, átfogó megállapodás nélkül különalkuk köttessenek egyes városokról, például Budapestről

– üzente a Nyugati téri színpadról Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Bár egy nevet sem ejtett ki a száján, egyértelműen Tóth József szocialista polgármesternek, az MSZP fővárosi választási felelősének üzent. Tóth ugyanis azt találta ki: pártállástól függetlenül a legalkalmasabb embereket kérné fel egyéni választókerületi jelöltnek.

http://hvg.hu/itthon/20170904_Gyurcsany_elkuldte_az_MSZPt_erre_mit_valaszolnak

 

Bojkottálná a magyar árukat Donald Trump?

 

Az amerikai elnök mindenkit büntetne, aki Észak-Koreával üzletel. Köztük van Magyarország is.

Magyarországgal is megszakíthatja a kereskedelmi kapcsolatokat az Egyesült Államok, legalábbis ha Washington beváltja Donald Trump legújabb fenyegetését. Az amerikai elnök a legújabb észak-koreai rakétateszt után azt posztolta a Twitterre: az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy minden olyan országgal megszakítja a kereskedelmet, amely Észak-Koreával üzleti kapcsolatban van.

http://hvg.hu/gazdasag/20170904_Bojkottalna_a_magyar_arukat_Donald_Trump

Őry Mariann Fogd rá Orbánra!

Álláspont. Martin Schulznak vasárnap este óta végképp nem kell amiatt aggódnia, hogy hamarosan a legerősebb európai gazdaság kormányzásának terhe fogja nyomni a vállát

Magyar Hírlap

Mostantól igazán eleresztheti a fantáziáját, ígérhet bármit, ingyensört, Orbán Viktor fejét, de tényleg, bármit. A szociáldemokrata jelölt ugyanis elbukta az utolsó esélyét is arra, hogy megelőzze Angela Merkelt.

http://magyarhirlap.hu/cikk/97115/Fogd_ra_Orbanra

Nagy Ervin Vajon verekszünk majd?

A Gulyás Márton anarchista angyalainak hívására összesereglettek követelése, egy igazságosabb választási rendszer megteremtésének ígérete, nem más, mint politikai aberráció

Magyar Hírlap

Egyfajta közéleti eltévelyedés, céltévesztés. Morális értelemben pedig könnyen leleplezhető zsarolás, hisz jól láthatóan a békétlenségre, az erőszakra, a polgárháborús helyzet megteremtésére megy ki a játék. Mi más is lenne a cél a felszínen látható-hallható demagógia mögött?

http://magyarhirlap.hu/cikk/97113/Vajon_verekszunk_majd

Elherdált állami vagyon - valakik megint jól jártak

 

Továbbra sem tudni, hogy mi lesz a szociális üdültetés jövője - de még az sem derült ki évek óta, hogy pontosan mit csinálnak a szakszervezeti küldöttek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumában.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/elherdalt_allami_vagyon_valakik_megint_jol_jartak.646335.html

 

Ettől retteg Orbán - kiszivárogtak a mondatai

 

Elbukhatja a jövő évi választást a Fidesz - jelentette ki a kiszivárogtatott hírek szerint a hét végén Kötcsén Orbán Viktor miniszterelnök. Ez nem azt jelenti, hogy az ellenzéktől tartana, de szerinte Magyarország középhatalmi státust szerzett az irányítása alatt, ami elveszthet.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ettol_retteg_orban_kiszivarogtak_a_mondatai.646676.html

 

Zsíros megbízás Tiborcz István egykori cégének

Jelentős megbízást nyert el Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak egykori cége, az Elios Zrt. a MÁV-tól. A társaság összesen 17 vasútállomáson cserélheti le a kültéri és beltéri világítótesteket modern, ledes fényforrásokra. A vasúttársasággal két szerződést írtak alá, az egyik a nyugat-magyarországi, a másik a kelet-magyarországi régió néhány vasútállomására vonatkozik; a két megbízási díj összesen 1,4 milliárd forint értékű – derült ki a lapunk által megismert közbeszerzési adatokból.

 

https://mno.hu/gazdasag/zsiros-megbizas-tiborcz-istvan-egykori-cegenek-2415473

 

A bárányszagú – Unortodoxnak tűnik, pedig ő a legkonzervatívabb magyar püspök

SZEPTEMBER 3. 08:08 - SZERZŐ: CSERI PÉTER

Retardált barom, hazug próféta, alávaló gazember, parazita, hipokrita, aljas szemétláda – ezek a veretes megállapítások egy magyar katolikus püspökre, Beer Miklósra vonatkoznak. Az internet népe horgadt föl így, amikor a váci egyházmegye első embere védelmébe vette a menekülteket. Nem csak ez a szokatlan Beerrel kapcsolatban, aki miniállatkertet rendezett be a püspöki palota kertjében, kasszafúróval töreti föl a hivatali páncélszekrényt, hajnalonként uszodába jár, és biciklivel közlekedik. Ám hiába rajzolódik ki egy unortodox püspök képe, nehéz lenne olyan embert találni a magyar klérusban, aki hűségesebb nála Jézus tanításaihoz, az evangéliumok szellemiségéhez. Beer Miklós portréja.

http://168ora.hu/baranyszagu-unortodoxnak-tunik-pedig-o-legkonzervativabb-magyar-puspok/

 

Veszélyben a Disney-stúdió: fotókon a Los Angeles-i tűzvész

 

Még tart a Harvey hurrikán okozta károk helyreállítása, de máris újabb természeti katasztrófa sújtja az Egyesült Államokat, ezúttal a nyugati parton. Vasárnap Los Angelesben és környékén már több mint 200 ezer hektár állt lángokban, a város melletti dombokon egyszerre több mint száz helyen pusztítanak bozóttüzek. Los Angeles rendőrsége közölte: helyi idő szerint vasárnap estig több mint hétszáz házból kellett elköltöztetni a lakókat, tűz fenyegeti a Burbankben lévő Disney-stúdiót és a Warner Bros nagy filmgyártó cég épületeit is.

 

http://valasz.hu/vilag/veszelyben-a-disney-studio-fotokon-a-los-angeles-i-tuzvesz-125354

Hoppácska, hogy eltűnt egy hétmilliárdos kormányprogram!

 

az elektromos autó drága móka még használtan is, ezt a problémát járta körül a Totalcar írása, mármint, hogy érdemes-e, szabad-e használt elektromos autót vásárolni. Akit érdekel a végkövetkeztetés, és/vagy pont ilyesmiben töri a fejét, mindenképpen olvassa végig a cikket.

Az autós portál anyagában viszont van egy meglepő és szomorú rész, ami az elektromos autók töltéséről szól. Idézem:

„Kecskemét után a következő töltő Szegeden van, már ha éppen működik, és nem várnak rá hárman előtted. Mert egyébként marad a konnektor és a 12 óra várakozás. Orosházára ne akarj elektromos autóval menni és kész!

http://valasz.hu/itthon/hoppacska-hogy-eltunt-egy-hetmilliardos-kormanyprogram-125355

 

Üzent az USA: nem akarjuk megsemmisíteni Észak-Koreát, de...

 

Az Egyesült Államok kész megvédeni önmagát és szövetségeseit minden rendelkezésére álló eszközzel, akár nukleáris erővel is - közölte Donald Trump amerikai elnök Abe Sindzo japán kormányfővel telefonbeszélgetésükkor, amelyet hírügynökségek idéztek fehér házi forrásokra hivatkozva.

A jelentések szerint Trump ismételten megerősítette, hogy Washington kész megvédeni önmagát és szövetségeseit, "felhasználva a rendelkezésre álló diplomáciai, hagyományos katonai és nukleáris eszközök egész sorát".  Trump megerősítette a japán kormányfőnek, hogy Washington elítéli Észak-Korea "folytatódó destabilizáló és provokatív akcióit".     

http://valasz.hu/vilag/uzent-az-usa-nem-akarjuk-megsemmisiteni-eszak-koreat-de-125352

 

Trump nem zárja ki a nukleáris opciót sem Észak-Koreával szemben

Az USA megvédi minden eszközzel japán szövetségesét.

 

A jelentések szerint Trump ismételten megerősítette, hogy Washington kész megvédeni önmagát és szövetségeseit, “felhasználva a rendelkezésre álló diplomáciai, hagyományos katonai és nukleáris eszközök egész sorát”. Trump megerősítette a japán kormányfőnek, hogy Washington elítéli Észak-Korea “folytatódó destabilizáló és provokatív akcióit”.

 

https://zoom.hu/2017/09/04/trump-nem-zarja-ki-a-nuklearis-opciot-sem-eszak-koreaval-szemben

 

Mintha előre látták volna a bírák Handó Tünde bugyirendeletét

Hónapok óta nem képes dönteni az Alkotmánybíróság arról, hogy Handó Tünde előírhat-e a bíróknak kötelező viselkedési szabályokat, követendő értékrendet. Hétfőn talán döntésre jutnak.

https://zoom.hu/2017/09/03/mintha-elore-lattak-volna-a-birak-hando-tunde-bugyirendeletet

 

Schulz alulmaradt Merkellel szemben – Orbán is előkerült

Az első felmérések szerint a negyedik ciklusára készülő Angela Merkel szerepelt jobban a másfél órás tévévitában, amely a szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampány legfontosabbnak tartott eseménye volt.

 

https://zoom.hu/2017/09/04/schulz-alulmaradt-merkellel-szemben-orban-is-elokerult

 

Orbánék meggyőződése: Az emberek látták a Merkel-menekült szelfiket, nem hisznek a kancellárnak

 

Orbán Viktor környezete a Merkel-Schulz vitát úgy értékelte az atv.hu-nak: "az durva volt", a magyar emberek is látták hogy szelfizett Angela Merkel menekültekkel Németországban, ezért sem lehet a magyar kormány nyakába varrni a 2015-ös német migránsbeengedést - állítják.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170904-orbanek-meggyododese-az-emberek-lattak-a-merkel-menekult-szelfiket-nem-hisznek-a-kancellarnak

Németh Szilárd már hétfő reggel megőrült: szerinte Orbán védi egész Európát, a németek pedig nekünk könyörögnek

 

Németh Szilárddal indította a napot Andy Vajna tévéje, és a szombaton még sportos öltözetben erdélyi levest főzőcskéző Fidesz-alelnök hozta is a formáját a Mokkában, leginkább azzal, hogy szerinte a magyar határvédelem védi egész Európa biztonságát, kultúráját, szociális és gazdasági biztonságát.

 

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/nemeth-szilard-mar-hetfo-reggel-megorult-szerinte-orban-vedi-egesz-europat-a-nemetek-pedig-nekunk-konyorognek-106246

 

KÖTCSE ÜZENETE

Gajdics Ottó Magyar Idők

 

Úgy tűnik, a szeptemberi iskolakezdést jelző csengő hangjára a választási készülődés is magasabb fokozatba kapcsolt.

Gulyás Márton például útjára indította a választási rendszer átalakítását célzó hazárdjátékát, amelynek a voksolás előtt néhány hónappal semmi értelme nincs, hiszen ők lennének a legjobban felháborodva, ha történetesen a kormánypártok akarnák megváltoztatni a feltételeket. Borítékolhatóan összehívnák az ENSZ közgyűlését is. Arra mindenesetre jónak tűnik a kódoltan sikertelen akció, hogy előre hivatkozási alapot teremtsen az utcai balhékra, az általuk békésnek hirdetett, de ki tudja, hová fajuló híd-, út- és épületfoglalásokra, mindenért a kormányt téve felelőssé.

Nem véletlen, hogy hosszú idő után először ez az eleve elvetélt kezdeményezés tudta egy színpadra állítani valamennyi balliberális párttöredék elnökét.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/kotcse-uzenete-2167375/

 

FIDESZ: A SOROS-HÁLÓZAT KÉSZÜL TÖRVÉNYTELEN AKCIÓKRA

MTI

A Soros-hálózat az, amely saját bevallása szerint törvénytelen akciókra készül – kommentálta a Fidesz azt, hogy a Demokratikus Koalíció szóvivője hétfőn arra szólította fel a kormányt és a Fideszt, hogy „ne szervezzen utcai zavargásokat”.

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-soros-halozat-keszul-torvenytelen-akciokra-2170135/

 

KICSELEZIK A JOGOT A SOROS-SZERVEZETEK

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGHOZ FORDULT SZERVEZETEK DÖNTŐ TÖBBSÉGE SOROS GYÖRGYHÖZ KÖTHETŐ

MI

Nagy Áron Magyar Idők

Közel egymilliárd forintot kapott az elmúlt két évben Soros György magánalapítványától tizennégy magyarországi szervezet, amelyek alkotmányjogi panasszal támadták a civil átláthatósági törvényt. Az Alkotmánybírósághoz fordult huszonhárom szervezet közül további hétről is elmondható, hogy közvetlen kapcsolatban állt vagy áll a nemzetközi spekuláns hálózatával.

A Fidesz közleményében azt írta, őszi zavargásokat, törvénytelen és akár erőszakos akciókat a Soros-hálózat tagjai emlegetnek.

http://magyaridok.hu/belfold/osszehangolt-tamadas-civilek-atlathatosagat-celzo-torveny-ellen-2166640/

 

METRÓBUZGALOM

Pilhál György Magyar Idők

„A Demokratikus Koalíció azt szeretné megtudni a BKK-tól és a fővárostól, hogy mikor lesz már Soros a hibás a 3-as metró leállásaiért? Nem bírjuk kivárni” – írja Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője. Szinte a kacagást is kihallani a közleményből. Hogy még frappánsabb legyen a kérdés, hozzábiggyeszti: „Újabban azért nem jár a 3-as metró a BKK szerint, mert »egy kutya beszaladt az alagútba«. A sajtó, a civilek, az utasok, a »sátáni erők« és a fakocka után tehát most egy kiskutya a felelős.”

(Pénteken a 3-as metró egy szakaszán valóban órákon át szünetelt a forgalom, mert egy kutya beszaladt az alagútba. Nyilván Tarlós István küldte…)

Aki figyelemmel kíséri Erzsébet asszony munkásságát, észrevehette, hogy érdeklődési körét mennyire beteríti (mások szerint beszűkíti) a metrótéma. Hosszú évek óta tartó „földalatti” évődései Tarlós Istvánnal hagyománnyá lettek a Városházán. 

http://magyaridok.hu/paca/metrobuzgalom-2167354/

 

Az én lelkiismeretem tiszta, ez egy karaktergyilkossági kísérlet

 

A Magyar Hírlap másfél oldalas interjút készített az 1. kerületi polgármesterrel, Nagy Gábor Tamással, aki a sajtót lassan egy éve lázban tartó, olcsó budavári lakásbérlésekkel kapcsolatban azt mondja, hogy tiszta a lelkiismerete, teljesen szabályosan bérelnek a szülei, ő, és a volt felesége lakást a Várban. Mint ismert, a polgármester egy műemlék épületben lévő 71 négyzetméteres lakást bérel mindössze 81 ezer forintért.

http://index.hu/belfold/2017/09/04/budavar_nagy_gabor_tamas_lakasberles/

 

A polgárváros hangulatát sikerült megőrizni

Budapesti mozaik. Nagy Gábor Tamás: Lassan követhetetlen, hogy hol, mit zárnak le hétvégeken, mert filmforgatás van vagy futóverseny, vagy piknikeznek a hídon, mert éppen az a menő

Magyar Hírlap 

A budai Vár egy szilárd jobboldali kerület, ez mindig is csípte az ellenzék szemét – mondta lapunknak Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere. Beszélt arról is, a főváros szigorúbb lehetne a közterület-lezárások mennyiségét illetően, illetve együtt kellene gondolkodni Budapest jövőjén, nem pedig liberális véleményterrorral nyakon önteni azt, akinek konzervatívabb az álláspontja.

http://magyarhirlap.hu/cikk/97032/A_polgarvaros_hangulatat_sikerult_megorizni

 

Majtényi: Az egyetemi autonómia nem használható fel az annak feladására

 

Az Eötvös Károly Intézet szerint a díszpolgári döntés jogsértő, mert ellentétes az alkotmányos elvekkel, másrészt a saját szabályzatát sem tartotta be az egyetem – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Majtényi László. Az egyetemi autonómia nem használható fel az autonómia feladására. Márpedig itt egyértelműen kormányzati célokat szolgálnak a kitüntetéssel

 

http://www.atv.hu/belfold/20170903-majtenyi-laszlo-egyenes-beszed

 

Magyarországon is észlelték az észak-koreai hidrogénbomba-kísérletet

Sikeres hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre Észak-Korea - állítja az ország hírügynöksége. A robbanás a föld alatt történt és két földrengést is előidézett. A mesterséges földmozgás pedig olyan erős volt, hogy azt még Magyarországon is észlelték.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170904-magyarorszagon-is-eszleltek-az-eszak-koreai-hidrogenbomba-kiserletet

 

Metrófelújítás - Aláírták a szerződéseket

 

Aláírták a 3-as metróvonal északi - Újpest-Központ és a Dózsa György út közötti - szakaszának megállóira és az alagút felújítására vonatkozó vállalkozói szerződéseket hétfőn Budapesten a BKV és a Strabag Építőipari Zrt., valamint a Swietlesky Vasúttechnika Kft. képviselői.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170904-metrofelujitas-alairtak-a-szerzodeseket

 

A miniszter félreért - Mendrey László Lázárnak üzen

Lázár János: Választási kampány lesz, érzem! 
újságíró:  Tehát Ön szerint politikai okok miatt maradnak távol a szakszervezetek? 
Lázár: Hát normális ésszel, miért maradnának távol? Akar egy miniszter beszélni a szakszervezetekkel. Azok azt mondják, hogy nem. 
újságíró: Azt mondják, hogy nem ilyen, tehát ők nyitottak az egyeztetésre, csak legyen törvényi háttere ennek. 
Lázár: És mit írjunk le, hogy kerek legyen az asztal és 6 szék legyen körülötte vagy mi kell ahhoz, hogy elmenjen egy kv-ra a miniszterhez az egyeztetésre, azt valaki magyarázza már el!