2017, szeptember 4 - 12:26 Sajtószemle

A püspök úr kijelentésében nem is az a legnagyobb baj, amire most mindenki rácsapott. Persze az is. Veres András püspök a legfőbb és legszentebb nemzeti ünnepen szerette volna a keresztyén értékrendet hangsúlyozni, illetve azt, hogy a kormány egynémely intézkedése ezzel nem kompatibilis. Ha józanul és elfogulatlanul nézzük, akkor bizony találhatott volna fajsúlyosabb példát a kormány intézkedései között, amelyek nem a keresztyén értékrendet tükrözik. Ez önmagában nem baj, hiszen egy kormány sem teheti ezt, nem is az a feladata. Krisztus földi királyságának eljövetele nem egy politikai kormány műve, annak kimunkálása nem lehet feladata.

Veres András kijelentésében az a baj, hogy miközben prófétai hangon akart megszólalni, megtámadta azt az intézkedést, amely éppenséggel egy jó, üdvözlendő, nemzet- és népességpolitikai szempontból is jelentős döntés, és teológiai szempontból sem kifogásolható, ellenben megosztó nemcsak hívő-nem hívő viszonylatban, hanem a felekezetek közötti viszonyban is.

Ha már a püspök úr fennen szónokol bűnről, akkor szóljunk az ő legfőbb bűnéről, az igazi prófétai szó elhallgatásáról, helyette álprófétai szó pufogtatásáról, egy abszolút célt tévesztett vagdalkozásról. Ha szépen akarok fogalmazni, akkor sem más ez, mint gyávaság.

De érintettként inkább én is a második legnagyobb hibáról szeretnék beszélni.

 

http://talmai.hu/2017/08/nehany-gondolat-a-lombikprogramrol/

ORBÁN VIKTOR: MEG KELL VÉDENÜNK A KERÍTÉST ÉS AZ ELMÚLT HÉT ÉV EREDMÉNYEIT

MAGYAR IDŐK

 

A jövő évi parlamenti választás tétjéről, a világrend változásáról és az új francia elnök Európával kapcsolatos elképzeléseiről is beszélt Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken – mondta szombaton az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

·         A miniszterelnök kiemelte határaink megvédését, és a közbiztonság fenntartását

·         Ismertette a NATO számításait az elkövetkezendő évek újabb migránsáradatáról 

·         Előadásában a kormányfő az új francia államfőnek a héten megjelent nagyinterjújáról is beszélt

 

http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-meg-kell-vedenunk-keritest-es-az-elmult-het-ev-eredmenyeit-2164432/

 

Balog Zoltán: Az eredmények megvédéséről szól a kötcsei piknik

A kormány elmúlt években elért eredményeinek megvédése határozza meg a kötcsei polgári piknik idei beszélgetéseit – tudta meg a Magyar Nemzet munkatársa Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől a helyszínen. A rendezvény, amelyen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök is, nem nyilvános, oda a sajtó munkatársait nem engedik be.

 

https://mno.hu/belfold/balog-zoltan-az-eredmenyek-megvedeserol-szol-a-kotcsei-piknik-2415320

 

Orbánozva csapott össze Merkel és Schulz

 

A német kancellár és szociáldemokrata kihívója is a magyar miniszterelnökre mutogatott vasárnap esti tévészereplésükön. Pedig vitatkoztak!

Angela Merkel német kancellár hibázott, amikor 2015 szeptemberében beengedte Németországba a menekülteket, mert döntésébe nem vonta be az európai partnereket - mondta a szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje vasárnap este Berlinben a kormányfőjelöltek televíziós vitáján.

Martin Schulz szerint Merkel kész tények elé állította az uniós partnereket, és ez vezetett oda, hogy Orbán Viktor Magyarországa és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországa kivonja magát a felelősség alól és "cserben hagyja Németországot”, holott "sok pénzt fizetünk ezeknek az országoknak".

Angela Merkel úgy válaszolt: Martin Schulz is tudja, hogy "Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok", és "tudtuk, hogy Magyarország nem hajlandó szolidárisan részt venni a menekültek ellátásában.”

Így szeptember 4-én este szerintr gyorsan kellett cselekedni a Magyarországon gyalog elindult menekültek ügyében, mert "semmi remény nem volt abban, hogy Orbán Viktor megváltoztatja hozzáállását" - mondta Angela Merkel.

http://hvg.hu/vilag/20170903_Orbanozva_csapott_ossze_Merkel_es_Schulz

 

Egyetlen ábrán a Harvey nagysága

 

Vasárnap reggel írtuk meg, hogy magyarok is segítenek a Harvey okozta károk eltakarításában. Most a Guardian posztolt egy elég egyszerű, de beszédes grafikát arról, mennyire hatalmas is volt a hurrikán.

 

http://24.hu/kulfold/2017/09/03/egyetlen-abran-a-harvey-nagysaga/

 

Lőtér és uszoda is lesz a Közszolgálati Egyetemen

 

5,5 milliárdért a hülyének is megéri, hogy függőfolyosóról közelíthessen meg egy egyetemi uszodát.

 

http://hvg.hu/itthon/20170903_Loter_es_uszoda_is_lesz_a_Kozszolgalati_Egyetemen

 

Észak-Korea újabb atomrobbantást hajtott végre, állítólag hidrogénbombával

Észak-Korea föld alatti atomrobbantást hajtott végre vasárnap, immár a hatodikat, amely két erős földrengést váltott ki. A hivatalos közlés szerint hidrogénbombát robbantottak.

Az első rengés, amelynek erősségét végül 6,3-asnak mérte a dél-koreai, a kínai és az amerikai földrengéstani intézet, az ismert Punggje-ri kísérleti telepnél, körülbelül 10 kilométerrel a felszín alatt indult el, a második pedig, amely a kínai intézet szerint 4,6-es erősségű volt, közvetlenül felette, a földfelszínről, nyolc perccel később. Az első rengést közép-európai idő szerint 5 óra 34 perc körül észlelték.

https://mno.hu/kulfold/eszak-korea-valoszinuleg-kiserleti-atomrobbantast-hajtott-vegre-2415351

 

Észak-Korea elleni háborút emleget egy republikánus szenátor

 

Ha a diplomácia kudarcot vall, elkerülhetetlen az amerikai csapásmérés Észak-Korea rakétarendszerére - hangsúlyozta egy televíziós interjúban Lindsey Graham republikánus szenátor.

 

http://hvg.hu/vilag/20170903_EszekKorea_elleni_haborut_emleget_egy_republikanus_szenator

Tóni, ne hagyj már itt, légy szíves!

 

Az utolsó nagy, fideszes találkozó zajlik Kötcsén az országgyűlési választás előtt, és bár Orbán Viktor beszéde a fő esemény, Balog Zoltán Emmi-miniszter szerint a kampány később kezdődik. A miniszter elmondta, hogy a jelenleg az a legfontosabb, hogy keresztény európai értékek megőrzésének lehetőségeiről, a magyar családokról beszéljenek.

A holdudvar szemében újra bezzegország lettünk

Minden területen érezhető a fellendülés, ilyen jó korszaka kevés volt a magyar népnek. A fideszes elit értékelte az Orbán-kormány eddigi tevékenységét.

Az érkező politikusokat, gazdasági embereket és művészeket ilyenkor újságírók próbálják szóra bírni, aktuális kérdésekkel találják meg őket, és vagy van kedvük válaszolni, vagy nem. Az Index helyszíni videóját ide kattintva tudják megnézni. 

 

http://index.hu/belfold/2017/09/02/toni_ne_hagyj_mar_itt_legy_szives/

Gyurcsány: Kétharmada lehet a kormányváltóknak

 

Orbán vagy Európa" - ezzel a címmel hirdette meg őszi kampánynyitó nagygyűlését a Demokratikus Koalíció (DK) szombaton délutánra a Nyugati térre, ahol csaknem ezer ember gyűlt össze, hogy meghallgassa Gyurcsány Ferencet.

A "Magyar Köztársaság miniszterelnökét" felkonferáló Gréczy Zsolt DK-szóvivő szerint Gyurcsánynál senki nem tudja jobban elmondani, hogy mit is jelent európainak lenni, de előtte még hallgassuk meg közösen az Európai Unió himnuszát, meg tartsa fel mindenki a kezébe adott Európa-feliratú táblát, hiszen ott röpül a drón, ami fotózza a "zsúfolásig megtelt" teret.

 

http://index.hu/belfold/2017/09/02/gyurcsany_ketharmada_lehet_a_kormanyvaltoknak/

A holdudvar szemében újra bezzegország lettünk

 

Minden területen érezhető a fellendülés, ilyen jó korszaka kevés volt a magyar népnek. A fideszes elit értékelte az Orbán-kormány eddigi tevékenységét.

 

http://index.hu/video/2017/09/02/fidesz_kotcse_aranykor/

 

Nem tudják a fideszesek, hogy megállítottuk-e Brüsszelt

 

Azt szerettük volna megtudni, hogy sikerült-e megállítani Brüsszelt, és ha igen, akkor mit tettek ők ezért.

 

http://24.hu/belfold/2017/09/02/nem-tudjak-a-fideszesek-hogy-megallitottuk-e-brusszelt/

 

A kerítéskirály eszközei a brutálistól az embertelenig terjednek

 

Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap, a liberális Süddeutsche Zeitung és a Spiegel Online hírportál is foglalkozott Orbán Viktor azon kezdeményezésével, hogy az EU térítse meg a felét annak a 270 milliárd forintnak, amit Magyarország határvédelemre költött.

 

http://24.hu/kozelet/2017/09/02/a-keriteskiraly-eszkozei-a-brutalistol-az-embertelenig-terjednek/

Elítélte Magyarország és Lengyelországvegzálását a holland szabadságpárti vezető

Magyar Hírlap

„Nem a gazdaság, hanem az iszlamizáció, a terrorizmus és a tömeges bevándorlás Európa legfőbb problémái”, mondta a hét végén az Ambrosetti tanácsadó cég tekintélyes konferenciáján Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) elnöke.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/97031/Ismet_Orban_melle_allt_Geert_Wilders

Kacsoh Dániel Remegő kezek

Álláspont. Nyolc párt, nyolc arc, nyolc elnök. Vagy társelnök, vagy mozgalmár, ahogy tetszik. Közös bennük, hogy nem szívelik egymást

Magyar Hírlap

Valószínűleg nem kedvelik különösebben az őket meghívó botrányhőst, az igen heves természetű Gulyás Mártont sem. A Parlamenttel szemben felállított színpadon grimaszolnak, miközben egy fiatal hölgy, az úgynevezett Közös Ország Mozgalom egyik szóvivője felkonferálja az Orbán-ellenesek és persze a hozzájuk húzó média által is olyannyira várt produkciót. A felszólalókat azonban látványosan frusztrálja, hogy miközben szerintük egy egész ország szeretné leváltani a jelenlegi kormányt, pusztán néhány százan kíváncsiak rájuk, noha a bulit éppen a belváros kellős közepébe szervezték. Sebaj, arckifejezésük szerint vélhetően egymást azért még annál is jobban utálják, mint az el nem jövő potenciális szavazókat.

http://magyarhirlap.hu/cikk/97033/Remego_kezek

Palkovics innovációs miniszter lehet, Balog az EMMI élén maradhat

Kötcsén is az erős állam ismérvei közt említette az innovációt Orbán Viktor. Egy következő Orbán-kormányban Palkovics László jelenlegi oktatási államtitkár innovációs miniszter lehet - mondták az atv.hu-nak. Balog Zoltánnal a kormányfő elégedett, maradhat az EMMI élén. Kérdés: mi lesz Matolcsy György régi javaslatával, lesz-e külön pénzügyminisztérium?

 

http://www.atv.hu/belfold/20170903-orbani-otletek-18-ra-palkovics-innovacios-miniszter-lehet-balog-az-emmi-elen-maradhat

 

Kiszivárgott a levél, amit Obama írt Trumpnak a beiktatás napján

 

Az Ovális Irodában töltött utolsó órái során Barack Obama, az Egyesült Államok 44. elnöke egy levelet írt Donald Trumpnak, az ország 45. elnökének. A kézzel írt levelet aztán egy borítékba csúsztatta, ráírta, hogy Mr. President, és az asztalon hagyta. 

 

https://444.hu/2017/09/03/kiszivargott-a-level-amit-obama-irt-trumpnak-a-beiktatas-napjan

 

Orbán most már nagyon valóra váltaná ovis álmait: legyen minden világbajnokság a "nemzetközi sportvárosban"

A miniszterelnök ismét a NOB-elnök fülét rágta.

 

Csodás hétvégéje lehetett Orbán Viktornak, hiszen tegnap útjára indította Kötcsén a választási kampányt, ma pedig Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét fogadta az Országházban. A NOB elnökével a vizesvébé kapcsán is megejtett egy munkaebédet, ahol természetesen szóba került Magyarország, pontosabban Orbán Viktor töretlen elkötelezettsége arra vonatkozóan, hogy Budapest minél több nemzetközi sporteseménynek adjon otthon.

Bach most egyébként a cselgáncs-világbajnokság miatt érkezett a fővárosba, a miniszterelnök pedig már Budapestet mint „nemzetközi sportvárost” emlegette neki, ami készen áll megpályázni újabb világversenyek szervezési jogát.

http://magyarnarancs.hu/sport/orban-minden-sportesemenyt-megszervezne-budapesten-amit-csak-lehet-106236

 

Támad a NAV 2.0, reszkessen, aki csalna

Persze a haveroknak nincs mitől félniük.

 

Tállai András nagy szavakkal nyitotta meg a napot az MTI-ben: bejelentette, hogy jön a NAV 2.0, amivel a magyar adóhivatal az EU legversenyképesebb adóhivatalával válhat. A túlárazott, haveroknak leosztott állami beruházások és az EU-s források üzemszerű herdálásának földjén teljesen hitelesnek tűnik egy ilyen mondat.

Mindenesetre Tállai azt ígéri, hogy az adócsalást az online-rendszer megújításainak köszönhetően a hivatal „valós időben, azonnal észleli” majd, és gátat szabhat az illegális vagyonkiemelésnek. Tállai arra is kitért, hogy Magyarország a feketegazdaság elleni küzdelemben az élen jár, a NAV kettő pont nullával pedig harmadával csökkenhet az adórés – öt év múlva.

http://magyarnarancs.hu/belpol/tamad-a-nav-20-reszkessen-aki-adot-csalna-106230

 

Trump komoly bajban

Egy titkos levélből derül ki, hogy Donald Trump miért rúgta ki idén májusban a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) igazgatóját, James Comeyt.

 

A New York Times és a Washington Post számolt be arról a felmondólevél-tervezetről, amelyet az amerikai elnök tanácsadójával, Stephen Millerrel röviddel a május 9-én történt kirúgás előtt fogalmazott meg. Magát a dokumentumot nem szerezték meg a lapok, de tartalmát ismerik olyan személyeknek köszönhetően, akik olvasták azt. A lapok nem árulták el forrásukat.

Trump egyebek mellett arra hivatkozott döntése során, hogy az FBI volt igazgatója nem volt hajlandó nyíltan kijelenteni: az elnök után nem folytat nyomozást. Már Comey kirúgásakor is ezt az okot sejtették a háttérben, a levél csak megerősíti a gyanút.

http://nepszava.hu/cikk/1139453-trump-komoly-bajban

 

Facebookon és Vaterán keresnek tanárokat az iskolák

 

„Három olyan budapesti iskoláról is tudok, ahonnan egy nappal a tanévkezdés előtt még négy-hét pedagógus hiányzott. Van olyan általános iskola, ahol az elsős osztálynak nincs még tanítója, nem tudtak kit bemutatni a szülőknek és a gyerekeknek” – mondta az Eduline-nak Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke.

Facebookon, Jófogáson, Vaterán, ismerősökön keresztül, más közösségi oldalakon, mindenféle felületen próbálnak pedagógust találni az iskolák

 

http://24.hu/kozelet/2017/09/02/facebookon-es-vateran-keresnek-tanarokat-az-iskolak/

Deutsch Tamás: Orbán politikai Semmelweis Európában

A Fidesz politikusai valami különös versenybe kezdtek, és mostanában újabb és újabb hasonlatokat igyekeznek találni Orbán Viktorra. Szőcs Géza egy versben kobrához hasonlította a mágikus ereje miatt, viszont Deutsch Tamás szerint a miniszterelnök inkább egy Semmelweis Ignác. 

 

https://444.hu/2017/09/02/deutsch-tamas-orban-politikai-semmelweis-europaban

 

FELSŐBBRENDŰNEK TARTJA MAGÁT A NYUGATI ELIT

DEUTSCH TAMÁS PITBULLHOZ HASONLÍTOTTA SIMICSKA LAJOST

 

A legizmosabb ellenzéki pártokat ma úgy hívják, hogy Index, 444, Hvg, 24.hu.

Baranyai Gábor-Kis Ferenc Magyar Idők

Az ellenzéki oldalon egyesek alig várták, hogy jöjjön végre egy pitbull, nyakörvet rakjon rájuk – fogalmazott a Magyar Időknek adott interjúban Deutsch Tamás a Jobbik és Simicska Lajos kapcsolatára utalva. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint Orbán Viktor politikai Semmelweis Európában, akinek a legfőbb bűne ellenfelei szemében az, hogy van víziója a kontinens jövőjéről.

 

http://magyaridok.hu/belfold/felsobbrendunek-tartja-magat-nyugati-elit-2162839/

Van egy magyar milliárdos, akire illenek a kormány vádjai

https://444.hu/2017/09/02/van-egy-magyar-milliardos-akire-illenek-a-kormany-vadjai

 

ROGÁN ANTAL ÉLES ÉS NEHÉZ VÁLASZTÁSI KÜZDELEMRE SZÁMÍT

Magyar Idők

 

Rogán Antal az M1 aktuális csatorna tudósítása szerint ismertette: a miniszterelnök a kötcsei polgári pikniken külön beszélt arról, hogy a NATO-ban publikált számítások szerint Afrikából 2020-ig 60 millió bevándorló fog útra kelni, jó részük Európa irányába. Hozzátette: ebből is látszik, hogy a migráció keltette óriási veszély még egyáltalán nem múlt el.

Amikor a választáson dönteni kell az embereknek, akkor azt is mérlegelniük kell, hogy ki az, aki képes arra, hogy az országot megvédje – fogalmazott.

 

http://magyaridok.hu/belfold/rogan-antal-eles-es-nehez-valasztasi-kuzdelemre-szamit-2164624/

Két pillanat alatt bedőlhet a Patyomkin-falu

Nem helyosztót kellene játszani az ellenzéki pártoknak, hanem olyan helyzetet teremteni, ami választókerületenként egy irányba maximalizálja a szavazatokat – erről is beszélt lapunknak adott interjújában Schiffer András, az LMP volt társelnöke.

https://mno.hu/belfold/ket-pillanat-alatt-bedolhet-a-patyomkin-falu-2415301

Ismét a fejük fölött egyezkedne a kormány az oktatásról, ezért összefogtak a pedagógusok

Indul az újabb látszatfórum, de vannak, akik nem kérnek belőle.

 

Az idei tanév kezdete előtt egy nappal, csütörtökön jelentette be hét pedagógus-szakszervezet, hogy az új köznevelési kerekasztal munkájában nem fognak részt venni, mert úgy látják, a kerekasztalnak továbbra sem lesznek valódi jogosítványai. A szakszervezetek, köztük a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), azt írták, hogy csak partneri kapcsolatra épülő tárgyalásokon hajlandók megjelenni, és követelik, hogy a kormány semmilyen oktatáspolitikai döntést ne hozzon addig, amíg az oktatásban érdekelt szakszervezetekkel nem folytatott érdemi egyeztetést.

Bár a kijelentés az elmúlt évek intézkedéseinek fényében kifejezetten naivnak tűnik, arra jól rávilágít, hogy az immár kormányhatározat által szabályozott

http://magyarnarancs.hu/belpol/ismet-a-tanarok-es-a-diakok-feje-folott-egyezkedne-a-kormany-az-oktatasrol-ezert-osszefogtak-a-pedagogusok-106229

Orbán Viktor sokkot kap, ha meglátja, mit javasol a kormánynak a szombathelyi megyés püspök

Székely János leírta, hogy mire lehetne költeni a focira is elfolyó pénzt.

 

A Facebookon közölt egy hosszabb írást a szombathelyi megyés püspök, amelyben azt boncolgatja, hogy milyen a család és a gyermekvállalás helyzete ma Magyarországon. A Nyugat.hu talált rá a bejegyzésre, amelyben Székely János egészen furcsa ötletekkel is előállt, ilyen például az, amikor arról értekezik, hogyan lehetne csökkenteni az abortuszok számát. Jó megoldásnak gondolja, ha a terhességmegszakítás előtt megmutatják az anyának a magzatot egy nagyobb felbontású fotón. Felveti, hogy „a szülészetek harmadát-felét alakítsák át abortuszmentes, csak az életet szolgáló szülészetekké”.

A felvetések között azonban olvasható egy egészen érdekes ötlet is, amelynek lényege: a cégek a társaságiadó-kedvezmény jóvoltából felajánlható összegekkel – amelyeket döntő többségében a miniszterelnök kedvenc hobbijára, a labdarúgás „fejlesztésére” közvetítenek – a gyerekvállalást segítsék, munkahelyi óvodákat és bölcsődéket is lehessen támogatni ebből a keretből.

http://magyarnarancs.hu/belpol/orban-viktor-sokkot-fog-kapni-ha-meglatja-mit-javasol-a-kormanynak-a-szombathelyi-megyespuspok-106218

A haveroknak mindent – Németh Szilárd emberét tízmilliókkal tömi a csepeli önkormányzat

Megérte szerepelni a rezsihuszár választási kiadványában.

 

A helyi ügyekkel foglalkozó Csepel Hírek blog szúrta ki, hogy a kerületi önkormányzat egyik cége egy rakás szerződést kötött 2017-ben egy High Sound System Bt. nevű céggel, amely a Németh Szilárdhoz – aki 2014-ig polgármesterként vezette Csepel önkormányzatát – köthető Weinmann Antal Péter cége.

Weinmann Soroksár alpolgármestere, 2014-ben a választásokon még független önkormányzati képviselőként indult, de köztudott volt a fideszes kötődése és az is, hogy közel áll a térség országgyűlési képviselőjéhez, Németh Szilárd rezsibiztoshoz, akinek az előző választásokra készített kiadványában is szerepelt, és a Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként nyíltan kampányolt mellette – hívja fel a figyelmet a Csepel Hírek. A blog összesítése szerint a High Sound csak ebben az évben 17,6 millió forintnyi megrendelést kapott Csepel fideszes vezetésű önkormányzatának egyik cégétől, a Csepeli Városkép Kft.-től.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-haveroknak-mindent-nemeth-szilard-emberet-tizmilliokal-tomi-a-csepeli-onkormanyzat-106216

 

Magyar György: Váradi András balesete nem ott és nem úgy történt, ahogyan eddig beállították

Váradi Andrást, a göböljárási juhászt, aki az Együtt-PM alcsútdobozi polgármesterjelöltje volt, az önkormányzati választások előtti éjszakán, 2014.  október 11-én egy 84 éves osztrák-magyar állampolgár ütötte el Mercedesével. Váradi András, az ötvenéves juhász, aki az állami földek ügyében kitartóan harcolt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, a kórházba szállítás után halt meg.

 

A nyomozást a rendőrség ugyan bűncselekmény hiányában  hamar lezárta, a család azonban nem nyugodott bele a hiányos, ellentmondásokkal teli megállapodásokba. Ügyvédjük, Dr. Magyar György pótmagánvádat nyújtott be a bíróságra. A balesetről készült műszaki és orvosi szakértői jelentések között súlyos ellentmondások találhatók.

Az előbbi szerint a létrát a vállán cipellő  juhász épp átkelt az úton, amikor a szemből érkező Mercedes az autó elejével elgázolta. Csakhogy ebben az esetben az áldozat a teste bal oldalán szenvedett volna sérüléseket, ám a boncolási jegyzőkönyv azt rögzíti, hogy az ütközés után Váradi András a teste jobb oldalán szenvedett  számos törést és zúzódást.

A Blikk szerint a most elkészült egy szakértői vélemény szinte semmilyen sérülést nem rögzített a létrán, amelyet állítólag az elhunyt vitt. Egyéb furcsaságok is vannak a létra körül.

https://zarojel.hu/magyar-gyorgy-varadi-andras-balesete-nem-ott-es-nem-ugy-tortent-ahogyan-eddig-beallitottak/

 

 

Így reagált a Fidesz arra, hogy Gulyás Márton péntek este közös színpadra állította az ellenzéki vezetőket

 

Péntek este megnyílt az Agóra, amely a Gulyás Márton által indított Közös Ország Mozgalom Alkotmány utcában felállított közösségi tere. A következő hetekben a jelenleg nagyon a Fidesznek lejtő választási rendszer lebontásáról is ötletelnek majd itt. A nyitórendezvényen megtörtént az, amire nagyon régóta nem volt példa: nyolc ellenzéki párt képviselője egy színpadra állt, ott volt egymás mellett az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt, a Momentum, a Párbeszéd, a Liberálisok és a MoMa is. Mi is ott voltunk a helyszínen, készítettünk egy videós összefoglalót az eseményről.

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/igy-reagalt-a-fidesz-arra-hogy-gulyas-marton-pentek-este-kozos-szinpadra-allitotta-az-ellenzeki-vezetoket-106224

Nagy csata várható az EU-ban ősztől

 

Angela Merkel a németországi választások előtt bölcsen hallgat azokról a kérdésekről, amelyek megosztják a közvéleményt. Ezek közé tartozik az európai integráció problémája, ám nem kétséges, hogy a szavazás után – ha nyer - meg kell vívnia a csatáját ebben az ügyben a többi európai vezetővel.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nagy_csata_varhato_az_eu-ban_osztol.646520.html

 

Kertész Ákos: Ha sietek, hajóval megyek

 sportolók versengése korunkra doppingszerek versengésévé züllött, az emberi tényező csak egyszer használatos kísérleti patkány, használat után eldobandó. A nagy sportsztár nem más, mint egy-egy doppingszer hordozója.

Elmondhatatlan, mekkora ára van a pillanatnyi tündöklésnek. Az embernek sem a teste, sem a lelke, se a szíve nem számít!

A modern testkultúra teljes folyamatára „rálehel a tátott tőke sárga szája. / Párás büdösségfelhő lep bennünket el”.

Hogy milyen igaza volt az apámnak! Ha sietek, hajóval megyek.

Hát persze. Hol van ez a mai sport az egykori játékos, barátságos, fiktív vetélkedéstől, ahonnan átjárás volt még a művészet felé is.

http://nepszava.hu/cikk/1139182-kertesz-akos-ha-sietek-hajoval-megyek

 

Sebes György Ősfideszes

Nosztalgia? Több annál. Ül egy ember a tévéstúdióban és úgy beszél, mint az egykori fideszesek. Amikor még a hatalomnak a közelében sem voltak. Amikor sokakat meggyőztek arról, hogy valóban lehet más a politika. Amikor még el lehetett hinni nekik, hogy tényleg a nemzet, az ország, a nép érdekében szólnak.

Aki beszél, ma is a Fidesz tagja. Övé a 19. számú párttagkönyv. Esze ágában sincs máshoz csatlakozni. De aggódik. Mert úgy látja, pártja most aljas politikát folytat, ellenségképeket gyárt. Pedig a politikának nem a lejáratásról kellene szólnia, miközben persze lehet bírálni az ellenfelet. Aki azonban nem ellenség. Ami most folyik, az méltatlan a Fideszhez - zárja a szomorú elemzést.

http://nepszava.hu/cikk/1139306-osfideszes

 

Jogászszemmel: Szövegértésből elégtelen

Szerző: Sándor Zsuzsa | Megjelent a 2017. szeptember 02.-i lapszámban

Az idei középfokú érettségin a szövegértési feladatsor fogott ki leginkább a diákokon. Ha a Belügyminisztérium is most érettségizett volna, tovább rontott volna az átlagon. Erre jutottam, amikor elolvastam a titkos információgyűjtéssel kapcsolatos törvénymódosítási előterjesztésüket.

https://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/jogaszszemmel_szovegertesbol_elegtelen

Valamit visz a víz - műanyag szemét a Tiszában

Szerző: Munkatársunktól | Megjelent a 2017. augusztus 26.-i lapszámban

Veszélyesen sok apró műanyag szemét úszik a Tiszában – mutatta ki egy friss vizsgálat. Júliusban vettek mintát a folyó vizéből, és kiderült, hogy köbméterenként 4,9 darab, 2 és 0,03 milliméter közé eső mikroműanyag van a folyó vizében.

Ezek az adatok a nemzetközi eredményekhez képest is jelentősek, hiszen ebben a mérettartományban a Duna ausztriai szakaszán 0,3 részecskét, olaszországi tavakban 1-4 részecskét, míg a Rajna iparosodott szakaszán 15-20 részecskét mutattak ki köbméterenként.

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/valamit_visz_a_viz_

Szőcs Géza 400 milliót költhet nagy kísérletére

 

A kulturális államtitkárság és a milánói expóbiztosság után most startupokat menedzsel a költő-politikus, aki 400 millió adóforintot kapott új hobbijára

 

„Ha részt akarunk venni például Kínában egy infotechnológiai vásáron, csak egy telefonomba kerül, és ott vagyunk” – jelzi önmaga fontosságát Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó. Új projektjéről kérdeztük, s ő kifejtette: a milánói expójelenlét járulékos hasznaként rengeteg üzletemberrel, tudóssal, nemzetközi vásárszervezővel ismerkedett össze. „Nemzeti ügy, hogy ezt a páratlan networköt kamatoztassuk” – mondja.

http://hvg.hu/gazdasag/201734__szocs_geza__szazmilliok__ablak_magyarorszagra__szerepcsere

 

Gyanúsan sokat mondogatják: megint utcai zavargásoktól tart a Fidesz

Rogán Antal „terhes, nehéz és éles” küzdelemre számít a kampány során, és utcai zavargásokat is el tud képzelni, amelyek persze nem maguktól alakulnak ki, hanem Soros külföldi erők szervezik majd meg – így elmélkedett a közelgő kampányról a belvárosi tolvajok fejedelme az állami televízióban.

Mivel a tegnapi kötcsei brainstorming eredménye az lett, hogy a kerítéssel kell megnyerni 2018-at, Rogán is kitért arra, hogy a választások tétje nem más, minthogy marad-e a kerítés, azaz meg tudják-e védeni. Azóta elstartolt a roppant kreatív „Orbán vagy a kerítés lebontása” kampányszlogen és máris kiderült, hogy Orbán hazugságokra építi az újabb lakossági hergelést.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-fidesz-utcai-zavargasoktol-tart-106235

Eörsi Mátyás a Facebook-on:

 

Azt tették, hogy mindazt, amit elkövettek vagy elkövetni készültek, a szónokuk elmondta az Országgyűlésben. Nem csak azt mondták el, mit, hanem azt is elmondták pontosan, hogyan csinálják. Úgy tettek azonban vallomást, hogy mindezzel a többi pártot vádolták meg. Ördögien okos stratégiájuk rendre bevált, a megtámadott pártok defenzívába kényszerültek, és a Fidesz saját szavazóinak eszébe se jutott, hogy ezeket a bűnöket éppen a saját pártjuk követte el, vagy készül elkövetni.