2017, szeptember 12 - 11:17 Sajtószemle

Hősi halott, filmcsillag, ásító statiszták a Filmgyár száz évében

 

Jelenlegi címén Róna utca 174, azaz az egykori Lumumba utcai Filmgyár, az 1-es telep, a Hunnia, vagyis a Gyár idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját. Az elmúlt 100 évben tulajdonost, nevet és címet is cserélt az épület, de a film mindig forgott: elveszett filmek, hősi halott, és legendás filmcsillagok történetét írta meg Kurutz Márton az elmúlt 100 évből. Az évfordulóra 800 fős ünnepséggel készül a Filmgyár, ebből az alkalomból kaptuk meg a képeket a Filmarchívumtól.

 

http://index.hu/nagykep/2017/09/07/100_eves_a_filmgyar/

 

Makk Károly temetésén nem vett rész sem a kulturális kormányzat, sem Andy Vajna

Tegnap elbúcsúztunk Makk Károlytól, aki vitathatatlanul a magyar filmművészet egyik legfontosabb alkotója volt. A temetésen a természet az alkalomhoz méltó arcot öltött, az őszi nap simogató sugarai sütöttek át a fák sárguló levelein. Nem voltunk túl sokan. A kulturális kormányzatot senki nem képviselte és nem volt ott Andy Vajna filmügyi kormánybiztos sem. A magyar kulturális élet mai vezetői tüntetően távol maradtak.

 

Gondolom Makknak - aki egyébként soha nem konfrontálódott a mai vezetőkkel - az lehetett a "bűne", hogy 2011-ben őt választották a Széchenyi Művészeti Akadémia elnökének és mind a mai napig ő töltötte be ezt a funkciót. 

A Széchenyi Akadémia tagja (volt) többek között Esterházy Péter, Nádas Péter, Kertész Imre, Kurtág György, Eötvös Péter, Ascher Tamás, Enyedi Ildikó, Székely Gábor, Zsámbéki Gábor, Jancsó Miklós, Bak Imre, Megyik János, Nádler István stb., egy szóval csaknem mindazok, akik teljesítményükkel hozzájárultak a kortárs magyar művészet gyarapításához. 

 

 

http://sztarklikk.hu/vasarhelyi_maria_blogja/makk-karoly-temetesen-nem-vett-resz-sem-a-kulturalis-kormanyzat-sem-andy-vajna/328543

 

Magyar volt a kávékirály, akinek az olaszok és a fél világ az igazi eszpresszót köszönheti

 

Kevesen tudják, de az egyik legnépszerűbb olasz kávébrand mögött egy első világháborús magyar veterán áll, aki egy olyan technológiával forradalmasította a kávéfogyasztás kultúráját, ami lehetővé tette, hogy a frissen pörkölt kávé úgy jusson el a háztartásokba, presszókba, hogy megőrizze a bogyók illékony zamatát. Az azóta világmárkává nőtt cég vezetői a mai napig büszkék a magyar gyökerekre. 

 

http://www.portfolio.hu/vallalatok/magyar_volt_a_kavekiraly_akinek_az_olaszok_es_a_fel_vilag_az_igazi_eszpresszot_koszonheti.1.261693.html

 

A jegyző elvenné a látássérült tápiószelei házaspár vakvezető kutyáját

Három kutyával éli mindennapjait a látássérült Vida–Turi házaspár Tápiószelén. A három közül egy labrador, amely vakvezető kutyaként segít a családnak. A helyi jegyző azonban megtiltaná a kutyák tartását, mivel azokra elmondása szerint több panasz is érkezett, hogy kimásznak a kerítés alatt, a szomszédok pedig félnek tőlük.

„Semmivel nem lehet pontosan bizonyítani, hogy a kutyák tényleg zavarják az embereket az utcán, kétségtelen azonban, hogy a kerítés megerősítésre került, ennek ellenére hónapokkal később, az idén nyáron a jegyző megtiltotta a kutyák tartását” – mondta Czerny Róbert környezet- és állatvédelmi szakjogász.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-jegyzo-elvenne-a-latasserult-hazaspar-vakvezeto-kutyajat-1403176

 

Megszereztük a jegyzőkönyvet: sürgős volt Putyin díszpolgárrá választása

 

Bár elsöprő, 90 százalékos többséggel támogatta a Debreceni Egyetem szenátusa Putyin díszpolgári címét, mindössze a testület "több mint 60 százaléka" adta le a szavazatát – derül ki a voksolási eljárás dokumentumaiból, amit a hvg.hukért ki a felsőoktatási intézménytől. Az előterjesztést is megszereztük, amelyben többek közt azzal indokolták az elismerést, hogy a Paks II. beruházásra hazánkba érkező orosz szakemberek gyerekeit okító tanárokat Debrecenben képzik majd.

 

http://hvg.hu/itthon/20170911_Igy_lett_Putyin_a_Debreceni_Egyetem_diszpolgara

 

Nemzetközi hír lett a 888 ordas listázásából

 

A lap támadása az újságírók ellen annyira megdöbbentő volt, hogy a külföldi lapok is beszámoltak róla.

 

http://hvg.hu/itthon/20170911_Nemzetkozi_hir_lett_a_888_ordas_listazasabol

 

WSJ: Orbánra kemény idők jöhetnek a német választás után

 

Orbán Viktor a negyedik mandátumáért indított választási kampányban eddig alig ejtett szót az ellenzékről, ehelyett az EU-t és annak legnagyobb tagállamait támadja - írta az Európai Unió és Magyarország, illetve Lengyelország konfliktusos viszonyáról a Wall Street Journal (WSJ).

 

http://hvg.hu/itthon/20170911_wsj_eu

 

Várszegi Asztrik: Nem a „keresztény Európa” megvédése a menekültügy tétje

SZEPTEMBER 9. 14:36

A hagyományaink keresztény gyökerűek, de tetteinkben, hozzáállásunkban nem vagyunk azok – nyilatkozta a HVG-nek Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, aki vitatja, hogy a politikusok által gyakran hivatkozott „keresztény Európa” megvédése lenne a tétje a menekültügy kezelésének.

 

http://168ora.hu/szokott-dromedar-randalirozott-a-soproni-tesconal

 

Miután Giró-Szász András megint eladta a Strategopolist, a cég máris kapott egy 560 milliós megbízást a Miniszterelnökségtől

 

kozbeszerzes.hu-n megjelent hirdetmény szerint a Miniszterelnökség 560 milliós megbízását nyerte el a Strategopolis, aminek a pénzért cserébe röviden az lesz a feladata, hogy segítse a Miniszterelnökséget az EU 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusának megfigyelésében, folyamatos vizsgálatában, monitorozásában, illetve kockázatelemzésben és -értékelésben.

 

https://444.hu/2017/09/11/miutan-giro-szasz-andras-megint-eladta-a-strategopolist-a-ceg-maris-kapott-egy-560-millios-megbizast-a-miniszterelnoksegtol

 

Az összes magyar parlamenti párt elfogadhatatlannak tartja az új ukrán oktatási törvényt

 

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke az erről szóló ötpárti egyeztetés után az Országházban tartott sajtótájékoztatón elmondta:egy Európa-ellenes, az alapvető emberi és kisebbségi jogokat sértő törvény születhet, ami Ukrajna további instabilitását eredményezheti.

 

https://444.hu/2017/09/11/az-osszes-magyar-parlamenti-part-elfogadhatatlannak-tartja-az-uj-ukran-oktatasi-torvenyt

 

Az FBI nyomoz a Sputnik News után

 

A Szövetségi Nyomozó Iroda azt vizsgálja, hogy az orosz kormány által pénzelt hírügynökség a Foreign Agents Registration Act (FARA) megsértésével a Kreml be nem jelentett propagandacsápjaként működik-e.

A Yahoo News úgy tudja, az FBI kapott egy meghajtót, rajta több ezer belső sputnikos emaillel, dokumentummal és olyan anyagokkal, amik potenciálisan segíthetnek az ügyészeknek bebizonyítani, hogy a hírügynökség szerepet játszott az orosz kormány „befolyásolási kampányában” a tavalyi elnökválasztás idején (illetve amerikai hírszerző tisztviselők szerint még most is).

https://444.hu/2017/09/11/az-fbi-nyomoz-a-sputnik-news-utan

 

Bizottság előtt felel szavaiért Rogán

 

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter korábban arról beszélt, ősszel a Soros-pénzelte szervezetek zavargásokat robbanthatnak ki – ilyen jelzés ugyanakkor más nemzetbiztonsági szervtől nem érkezett. Rogánt az Arton Capitalhoz történt betörésről is megkérdezné a nemzetbiztonsági bizottság.

Kedden délelőttre várja meghallgatásra a propagandaminisztert a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság azok után, hogy Rogán Antal utcai zavargásokat vizionált a választási kampány idejére, és azt is kijelentette: a Soros György által pénzelt szervezetek vihetik utcára a zavargókat. Mint mondta: „A terv lényege, hogy elhárítsák az útból a Magyarország déli határainál álló kerítést. Ez a kampányban valószínűleg éles küzdelemhez fog vezetni, ezért én akár olyan eszközökre is számítok, amelyekkel még nem találkoztunk magyar választási kampányban: utcai zavargásokra és hasonló akciókra, például amilyenek Hamburgban voltak legutóbb.”

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/bizottsag-elott-felel-szavaiert-rogan-mar-ha-elmegy-1403216

 

Orbán elől biztosan elrejtik ezeket az adatokat

 

A taopénzek magyar futballba ömlése óta elindultunk felfelé, gondolnánk logikusan, hát megnéztük, mit is teljesítettünk, amíg nem volt pénz az NB I.-ben, és mit azóta. Az, hogy kiábrándító, nem kifejezés.

 

http://index.hu/sport/futball/2017/09/11/uefa_koefficiens_valtozasa/

 

tt az új európai kvótaterv, amelyen magyar diplomaták is dolgoznak

 

Magyar diplomaták a megfigyelői státusznál aktívabb szerepet vállalnak egy új menekültelosztási mechanizmus kidolgozásában – állítja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap által megszerzett részletes terv szerint a kelet-európaiak többsége által is elfogadható terv kidolgozásában a szlovákok vállalták a döntő szerepet. És igen, aki nem fogad be kellő számú menekültet, az anyagilag rosszul jár.

 

http://hvg.hu/itthon/20170911_Itt_az_uj_europai_kvotaterv_amelyen_magyar_diplomatak_is_dolgoznak

 

A kormányszóvivő rátalált egy németországi lufira

 

"Német választási lufi" a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) azon cikke, amely szerint megállapodás körvonalazódik az unión belül a menekültek elosztásáról - nyilatkozta Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfőn az MTI-nek.

A frankfurti lap vasárnap arról írt, hogy a megállapodáshoz nagymértékben hozzájárultak a visegrádi négyek a rugalmas szolidaritás fogalmának bevezetésével, és hogy a választások után erősödhet Orbán Viktor miniszterelnök készsége a kompromisszumra.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a FAZ cikkét úgy kommentálta:

az egy német választási lufi, és egy szó sem igaz belőle.

 

http://index.hu/belfold/2017/09/11/kovacs_zoltan_nemet_valasztasi_lufi_a_frankfurter_allgemeine_zeitung_irasa/

 

ORBÁN VIKTOR: SÜRGŐS VÁLASZT IGÉNYEL A NÉPESSÉGFOGYÁS

MTI

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján.

 

http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-surgos-valaszt-igenyel-nepessegfogyas-2199022/

 

VALAMIT VALAMIÉRT

Magyar Idők

A mostani jobboldali és a korábbi balliberális kormányok közötti különbség, hogy ezt a hatalmat bizony egyáltalán nem rángatják pórázon a globális nagyvállalatok, bármennyire is szeretnék.

 

Nemrégiben az egyik ellenzéki – pardon: független – politikai napilap összeszámolta, hogy az Orbán-kormány összesen hány milliárd forinttal támogatta a Magyarországon is jelen lévő multinacionális nagyvállalatokat. És hogy hű meg hú, ezt a rengeteg pénzt mi minden másra lehetett volna elkölteni. A szerző nyilván arra akart utalni, hogy ez a kabinet is lefeküdt a nagyvállalatok előtt, és csak szavakban pártolja a hazai kis és közepes cégeket. Hát ha a jelenlegi jobboldali és a korábbi balliberális kormányok közötti különbségeket számba vennénk, akkor az egyik legkirívóbb példa éppen az lenne, hogy ezt a hatalmat bizony egyáltalán nem rángatják pórázon a globális nagyvállalatok, bármennyire is szeretnék.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/valamit-valamiert-2197402/

 

FIDESZ: EURÓPÁBAN ÁLLANDÓSULT A TERRORVESZÉLY

 

Az Egyesült Államokat 16 évvel ezelőtt ért terrortámadás évfordulóján a politikus azt mondta: a Fidesz tisztelettel adózik az áldozatok emléke előtt. Nemcsak az Egyesült Államokat, hanem az egész nyugati civilizációt támadás érte – hangsúlyozta.

Úgy fogalmazott: a terroristák 2001. szeptember 11-én a New York-i ikertornyokra repülőgépeket irányítottak, ma Európára pedig migrációt irányítanak.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-europaban-allandosult-terrorveszely-2200588/

 

Gyárfás Tamás: Semmi nem változott, mióta lemondtam

 

Nemzeti Sport értesülései szerint Gyárfás Tamás neve is szerepel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöki posztjáért indulók listáján. Ezzel kapcsolatban az ATV megkereste a szervezet korábbi első emberét, aki a nemzetközi szövetség, a FINA legszűkebb vezetésének, a bürónak a tagja jelenleg.

Tavaly november 30-án lemondtam, azóta nem változtak semmi, azok az okok, ami miatt távoztam, változatlanul fennállnak

– mondta Gyárfás az ATV-nek és kijelentette: nem indul az elnöki posztért.

http://24.hu/sport/2017/09/11/gyarfas-tamas-semmi-nem-valtozott-miota-lemondtam/

 

Film készült Trump félig magyar tanácsadójáról, aki minden idők egyik legmocskosabb trükkmestere

 

A stílus mellett persze van még pár dolog, és pár botrány, amiről Stone híres. 19 éves volt, amikor elég komolyan belekeveredett a Watergate-botrányba. A legtöbb politikust ez komolyan megviselné, de Stone büszkén viseli ezt a stigmát is. A sztori lényege az volt, hogy Stone álnéven pénzt adományozott Nixon előválsasztásbeli kihívójának a Fiatal Szocialisták Szövetségének nevében, hogy később ezért lekommunistázhassa. Ez nagyjából mindent elmond arról az irányról, amerre Stone később elindul majd. A Watergate miatt elvesztette a munkáját Bob Dole szenátor mellett és inkább politikai tanácsadással kezdett foglalkozni. De Nixon irányt nem vesztette el a lelkesedését.

 

http://24.hu/kulfold/2017/09/11/film-keszult-trump-felig-magyar-tanacsadojarol-aki-minden-idok-egyik-legmocskosabb-trukkmestere/

 

 

TRUMP ELLEN, MINDEN ESZKÖZZEL

Szabó László Zoltán Magyar Idők

 

Az Independent.co.uk február 14-i online kiadásában volt olvasható, hogy harmincöt amerikai pszichiáter, pszichológus és szociális munkás aláírt egy nyílt levelet, amely szerint Donald Trump mentálisan beteg, ezért el kell távolítani Amerika éléről. A Yale Egyetem áprilisban pszichiáterek részvételével konferenciát is rendezett a témakörben, ahol John Gartner és orvostársai tovább feszítették a húrt, paranoiásnak, zavart elméjűnek minő­sítve az elnököt.

A The New York Times értesülései szerint demokrata kongresszusi képviselők szorgalmazták, hogy az Egyesült Államok elnökét egy, a Kongresszus által kijelölt bizottságnak kellene megvizsgálnia, hogy eldöntse: fizikálisan és mentálisan alkalmas-e elnöknek. 

 

http://magyaridok.hu/velemeny/trump-ellen-minden-eszkozzel-2169562/

 

 

Tarlós népszavazást kezdeményez a Római-partról

 

Tarlós István az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában elmondta: felveti a népszavazás lehetőségét a testület előtt, mert már nem szakmai vita folyik az ügyben, és a vita ma már nem kezelhető.

Megjegyezte, a népszavazás kiírásáról szóló esetleges közgyűlési döntést a Kúria írhatja majd még felül.

http://24.hu/belfold/2017/09/11/tarlos-nepszavazast-kezdemenyez-a-romai-partrol/

 

Zsidózással hallatja hangját a Római mobilgátat védő szervezet

 

Kitalálták, hogy a náci-nyilas időket idéző Facebook-posztban arra a feltételezett párhuzamra mennek rá, hogy őket is be akarják zárni a Nánási úti gát és a Duna közé, mintegy gettóba. Kit zártak még gettóba? Hát a zsidókat a negyvenes években. Ennek megfelelően két poszt is született a témában.

A második sokkal keményebb lett, ebben azt írják, “zsidó értelmiségiek” akarják gettóba zárni az ingatlantulajokat, akik “hazug, demagóg állításokkal kápráztatnak”. Egészen elképesztő a folytatás (amihez az említettek fotóit is csatolták; a helyesírási hibákat pedig nem javítottuk):

Mintha elfelejtették volna mi történt rokonságukkal a 40-es években hasonlóan akarnak elbánni a 70 ha.-on lévőkkel!Rajzolgatnak magántulajdonban lévő telkekre!Talán ki akarnak sajátítani és munkatáborba készülnek küldeni az itt élőket?Lányi,Tosics,Béres,Moldován urak mit képzelnek magukról!

 

http://24.hu/belfold/2017/09/11/zsidozassal-hallatja-hangjat-a-romai-ingatlanjait-vedo-szervezet/

 

Zsidózva ítéli el a zsidózást a harmadik kerület polgármestere, és önmérsékletre szólít fel a gát ügyében

Bús bár önmérsékletre szólítja fel "mindkét felet", nem csak a zsidózóktól vár más "fogalmazásmódot", miközben maga is ugyanazt a terminust használja, mint ami a képekkel illusztrált Facebook-bejegyzésben állt: "zsidó értelmiségiek egy csoportját" emlegeti. (Tényleg, honnan tudják ezt? A demonstrálók egyenként nyilatkoztak az identitásukról? Vagy a gátpártiak meg a polgármester annak alapján állítják ezt, hogy a tiltakozók "olyan zsidósan" beszélnek? Vagy "olyan zsidós" a kinézetük?)

Óbuda-Békásmegyer polgármesterének nem is annyira a zsidózással van gondja (mint azt szóhasználata mutatja), mint inkább a gettósítással, mint náci bűnnel történő vádaskodással.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/a-harmadik-kerulet-polgarmestere-zsidozva-iteli-el-a-zsidozast-es-szolit-fel-onmersekletre-106381

 

Továbbra is csak üzenget az ENSZ a mianmari népirtás ügyében, pedig az „etnikai tisztogatás tankönyvi eseteként” emlegetik

http://magyarnarancs.hu/kulpol/csak-uzenget-az-ensz-a-mianmari-nepirtas-ugyeben-pedig-az-etnikai-tisztogatas-tankonyvi-esetekent-emlegetik-106380

 

Azért vette el a kormány a szociális dolgozók bérpótlékát, mert megbecsüli őket

 

A szociális ágazat megbecsülését mutatja a kormány szerint, hogy a bérpótlékot kerékpárversenyre költötték.

Rétvári Bence azt írta: a kormány

elkötelezett, hogy anyagilag és erkölcsileg is megbecsülje azt a nagyon kemény munkát, amelyet a szociális ágazatban dolgozók végeznek.

Az államtitkár azt is megírta, hogy a szociális ágazati bérpótlék 2014-es bevezetése mintegy 90 ezer dolgozónak jelentett havonta átlagosan bruttó 8800 forintot, a 2015-től járó kiegészítő pótlék pedig bruttó 16 ezret hoz átlagban. A szociális ágazat 83 ezer dolgozója minimálbért, vagy a garantált bérminimumot kapja, amiből nehéz megélni, de az idei emelés így is több tízezer forint pluszt jelent – derül ki a válaszból.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170911_Azert_vette_el_a_kormany_a_szocialis_dolgozok_berpotlekat_mert_megbecsuli_oket

 

Dippold Pál Mocskok

Álláspont. A szocializmusban az egyenlősdi áltapintatával semmiről nem lehetett nyíltan beszélni

Magyar Hírlap

Nyilván az Európai Unió átmeneti – reményeim szerint legalábbis – fővárosába is eljutott a hír Budapestről, hogy micsoda gyalázatos módon bánnak a Rákóczi téren a hajléktalanokkal. Ez a brüsszeliták számára még a két évvel ezelőtti migránsdúlás kegyetlen magyar kezelésénél is szörnyűbb. Mert micsoda embertelenség az, hogy a Rákóczi téri metrólejáró előtt éjszakázó csövesek hálóhelyét a hatóságok felszámolták? Nem restellték az ürülékkel és vizelettel mintaszerűen átitatott betont felsikálni és biciklirögzítő korlátokat beleültetni! Volt olyan sajtószabadságtól megtáltosodott illető, aki még azt is kiszámolta, hogy a korlátok árán tizenegy hónapig műanyag WC-t bérelhettek volna a homelesseknek. És akkor nem csorbult volna ilyen durván a liberális demokrácia. A kedves csövesek udvariasan sorakoznának a toitoi előtt, majd miután elvégezték dolgukat, illatos törlőkendőkkel fertőtlenítik kezüket, és derűs, demokratikus mosollyal telepednek vissza ótvarmocskos paplanjaikra és kartonpapír matracaikra. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/97691/Mocskok

 

Nagy Ervin Szolidaritás vagy felelősség

Nem csupán a másokért való szolidaritás, hanem a sajátjainkért való felelősség is beletartozik a humanizmus európai normájába

Magyar Hírlap

Érdemes lenne ezen kicsit mélyebben is elgondolkodniuk az unió politikusainak, mint ahogy mindenkinek, aki véleményt nyilvánít a migrációs válságról. De leginkább azoknak, akik a befogadással járó kockázat, a zsákutcába jutott integráció, az ellenünk törő „muszlim hordák” erőszakos fellépése láttán, cselekedeteiknek megtapasztalása után is folytatni akarják az önfeladáshoz vezető liberális doktrínát. És eközben, álszent módon, szolidaritást követelnek minden „felelős” polgártól.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/97683/Szolidaritas_vagy_felelosseg

 

Tesco-sztrájk: óriási fordulatról számolt be a szakszervezet

Haladékot kapott a multi

Bubenkó Csabát kérdeztük, szükség lesz-e erre, vagy sikerült megegyezni az áruházlánccal a sztrájkkövetelésekről. Megtudtuk, kompromisszumot ajánlott a két szakszervezet: szeptember 25-ig adtak újabb határidőt az áruháznak. Abban maradtak, hogy a Tesco ekkorra elkészíti azt a programot, ami alapján mérni lehet az áruházak működését. Ebből kiderülhet az is, hol van létszámhiány.

A szakszervezetek továbbra is ragaszkodnak a 15 százalékos létszámemeléshez, de az áruházlánc jelentése alapján meg fogják vizsgálni, hogy az egyes áruházakban mekkora pluszlétszámra lehet szükség. Volt már olyan áruház egyébként, ahol létszám, vagy óraszámnövelés történt, amit ugyan pozitívnak tartanak a szakszervezetek, de úgy vélik, ez így önmagában még kevés.

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/09/11/tesco-sztrajk-oriasi-fordulatrol-szamolt-be-a-szakszervezet/

 

Snétberger-ügy: volt HÖOK-vezér indította a lavinát, aztán kirúgták

 

A milliárdos ifjúságpolitikai költéseket kezelő Új Nemzedék Központ vezetője tavaly másodállásban lett főnök a Snétberger-iskolában. Ekler Gergely kinevezése után azonnal megpróbálta kirúgni a tehetségközpont alapítóját, aki éveken át operatív igazgatóként vitte az intézményt. Az ultimátum szerint két órán belül távoznia kellett volna, és vinnie az összes személyes holmiját, csakhogy még aznap kiderült, hogy – az érvényben lévő céges szerződések miatt – nem megy a dolog ilyen egyszerűen. Ennek az azóta húzódó felmondási ügynek volt egy újabb állomása, amikor Tromposch Julianna és két cége 142 milliós kárigényt küldött az intézménynek. A Snétberger-tehetségközpont körül kavargó történéseket a 24.hu-nak kommentálta először a kirúgott alapító-igazgató.

HIRDETÉS

http://24.hu/belfold/2017/09/11/snetberger-ugy-volt-hook-vezer-inditotta-a-lavinat-aztan-kirugtak/

 

Hiller István: Janicsárok pozícióba helyezése történik, ami évtizedekre veti vissza a magyar oktatásügyet

 

Folyamatos szakmai párbeszéddel formálná az oktatásügyet az MSZP szakpolitikusa, aki szerint a 2010 előtti rendszerhez már nem lehet visszatérni, de az önkormányzatoknak meg kell adni az intézményfenntartás lehetőségét. A színvonalas szakképzés fontosságában hisz, de szerinte most inasképzés folyik. Interjú.

 

http://24.hu/belfold/2017/09/11/hiller-istvan-janicsarok-pozicioba-helyezese-tortenik-ami-evtizedekre-veti-vissza-a-magyar-oktatasugyet/

 

Csak nem akar összejönni a DK-s polgármester felfüggesztése

 

Hiába hívták össze a XV. kerületi képviselő-testület hétfői rendkívüli ülését, ismét nem sikerült a Fidesznek elérnie, hogy felfüggesszék Hajdu László DK-s polgármestert a tisztségéből. A Fidesz ugyanis a helyszínen visszavonta az erről szóló javaslatát, így szavazás sem volt - értesült az Index.

A történetnek ezzel nincs vége, a Fidesz ugyanis arra készül a helyszínen elmondottak alapján, hogy újra beterjeszti majd a felfüggesztésről szóló indítványát.

Hajdu puccsot emleget

 

...

[A levél megkurtítva]  Egész levél megtekintése