2017, szeptember 11 - 11:03 Sajtószemle

http://maimanohaz.blog.hu/2017/09/06/magyarorszag_1964-ben_30_foto_a_fortepan_gyujtemenyebol#gallery-1503504783_29

 

Közel 200 kilométer per órás széllel érkezett meg Irma Floridába

 

http://index.hu/kulfold/2017/09/10/119_km-es_szellel_erkezett_meg_irma_floridaba/

 

Orbán mégis kiegyezik Brüsszellel?

Egy rugalmassá tett kvótarendszerrel a hazai közvéleményt is kiszolgálhatná az Orbán-kormány, de kiegyezhetne az európai szövetségesekkel is menekültügyben. A nemzetközi sajtó szerint ráadásul hónapok óta erről tárgyalhat Orbán Viktor és diplomáciai képviselői az Európai Unió különböző testületeivel. A menekültügyi botránykeltés ugyan belföldön hasznos Orbánnak, a magyar gazdaságnak és biztonságnak kiemelkedően fontos diplomáciai kapcsolatok azonban komoly veszélyben lehetnek. A helyzetet az elmúlt napok üzengetései sem oldották, a hétvégén mégis a megoldásról kezdtek cikkezni a német lapok.

 

http://nepszava.hu/cikk/1140112-orban-megis-kiegyezik-brusszellel

 

Videó: Bejelentést tett náci emléktárgy miatt, őt teperték le a rendőrök a Klauzál téren

 

Egy Adolf Hitlert ábrázló kép miatt hívta ki a rendőröket a Klauzál téri piachoz Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke, de az árus helyett vele szemben intézkedtek a rendőrök.

 

A földre tepert Vajnai Attila maga mesélte el a történteket a hvg.hu-nak. Ezek szerint többször is felhívták a rendőrséget, hogy tegyenek valamit az árussal. A politikus a második telefonáláskor már bejelentette, ha nem tesznek semmit, spontán demonstrációt tart. Miután a közelben lakik, hazament a festékszóróért, hogy a piac előtti járdára felfesse, “STOP Nazism!”

http://hvg.hu/itthon/20170910_vajnai_intezkedes?s=hk 

Halálosan megfenyegették a korrupció-feltáró Hadházy Ákost és családját – erős tartalom következik

 

“A kislányom ma egy éves. Ezért is érintett nagyon rosszul ez mai üzenet. A “bűnöm”, hogy feltártam: Lázár János felesége kurátor egy alapítványban, amelyik koraszülöttek segítése ürügyén elképesztő módoon próbált elképesztően sok pénzt elherdálni 

Tegnap az alapítvány egy kirakatrendezvényen próbálta tisztára mosni magát, de az elképesztő összegekre (pl. ÓRÁNKÉNT 50 ezer forintért akartak 50 MILLIÓÉRT módszertani tanulmányt iratni, hogy hogyan kell segíteni a koraszülöttek szüleit, vagy 3xHAVI 900EZER forintért akartak ingatlant bérelni Gyulán, Szegeden és Kecskeméten) nem adott magyarázatot. Ehelyett egy orvossal akart lejáratni, aki szerint én “tejeszacskóhoz” hasonlítottam a koraszülötteket.

A csatolt gyalázkodása különösen fáj azért is, mert jómagam is érintett vagyok. Feleségemmel két éve vesztettünk el egy kisbabát. Nehezen tudok ennél nagyobb fájdalmat elképzelni. DE MINDENT EL FOGOK KÖVETNI, HOGY A KORASZÜLÖTTEK ÜRÜGYÉN NE LOPHASSANAK EL EGYETLEN FORINTOT SE” – zárja sorait a politikus. A fenyegetéshez képeket is csatolt.

 

http://ellenszel.hu/2017/09/10/halalosan-megfenyegettek/

 

Csepreghy államtitkár gazembernek nevezte az LMP-s Hadházy Ákost

 

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a 2015-ben alakult, teljes nevén Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány 1,2 milliárd forint uniós támogatást nyert. A pénzt a tervek szerint arra költenék, hogy egy-egy mentorházat hozzanak létre koraszülöttek és szüleik számára Szegeden, Kecskeméten és Gyulán. A pályázat százszázalékos intenzitású volt, vagyis egyáltalán nem kellett hozzá önrészt felmutatni. Hadházy Ákos parlamenti képviselő azonban úgy találta, hogy a projekt esetében fennáll a túlszámlázás lehetősége. Az LMP társelnöke gyanúsnak tartja például a pályázatban a mentorházakra elkülönített forrásokat, illetve a fizetésekre és a jogi tanácsadásra fordítandó összegeket is. Az alapítvány kuratóriumában ott van Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter felesége, Lázárné Megyeri Zita is.

Hadházy Ákos az időnként személyeskedésig fajuló vita során kifejtette, hogy a kitűzött célokkal messzemenően egyetért, ez a projekt szerinte azonban nem a megoldást segíti. Megjegyezte, egy pécsi és debreceni alapítvány is elnyert 600-600 millió forint támogatást hasonló célokra. A képviselő a programban résztvevő szakértők magas óradíját kifogásolta, összehasonlítva a mentorok költségtérítésére tervezett havi 60 ezer forintos összeggel. Hangsúlyozta, az a célja, hogy a forrás valóban a rendkívül traumatizált családokat segítse.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nem fogta vissza magát, kijelentette, hogy

Hadházy Ákos tudatlan és gazember,

amiért úgy támadott meg kizárólag politikai haszonszerzés miatt egy kiemelten fontos feladatot végző alapítványt, hogy annak működéséről és az általa kétségbe vont pályázatról valójában fogalma sincs. Az államtitkár ezért nyilvános bocsánatkérésre szólította fel az ellenzéki politikust, amit azonban az megtagadott.

http://24.hu/belfold/2017/09/09/csepreghy-allamtitkar-gazembernek-nevezte-az-lmp-s-hadhazy-akost/

 

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármester-választást Pakson

 

Szabó Péter, a Fidesz-KDNP és a Paksi Lokálpatrióták jelöltje, jelenlegi alpolgármester nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Pakson, amelyet 31 százalékos részvétel mellett rendeztek vasárnap.

Szabó Péter 3423, a független Mezősi Árpád 1423, Medveczki Zoltán, a Magyar Környezetvédők Pártjának jelöltje 111, a munkáspárti Kerezsi László 52 szavazatot kapott – közölte Blazsek Balázs, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

http://24.hu/belfold/2017/09/10/a-fidesz-kdnp-jeloltje-nyerte-a-polgarmester-valasztast-pakson/

 

Soltész Miklós: „Végre kimondhatjuk sok-sok év után, hogy a gyermekvállalás nem bűn”

 

Vannak olyanok, akik nem hisznek a magyarságban, vagy egyáltalán nem akarják, hogy megmaradjon – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára az Erkel Színházban tartott Határtalan Opera elnevezésű rendezvényen.

A rendezvényen a Magyar Állami Operaház a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségében közösségi tevékenységet vállaló magyar családokat látta vendégül az Erkel Színházban, ahol a meghívottak a Bánk bán című operát tekinthették meg. Az előadás előtt heten tettek ünnepélyes állampolgársági esküt.

 

https://444.hu/2017/09/10/soltesz-miklos-vegre-kimondhatjuk-sok-sok-ev-utan-hogy-a-gyermekvallalas-nem-bun

 

Az ellenzék kiállt a kárpátaljai magyar oktatásért, a Fidesz annyit mondott erre: Soros

 

Közösen állt ki nyolc ellenzéki párt vasárnap délután a magyar nyelvű oktatást ellehetetlenítő ukrán törvény ellen.

Ukrajna elintézte: Stumpf András konferálja fel a baloldali pártokat

A Közös Ország Mozgalom szólította fel a pártokat, hogy együtt tiltakozzanak egy ukrán törvény ellen, amely jobban korlátozná a kisebbségi nyelvoktatást, mint a Szovjetunióban.

"Soros bábszínházban nem veszünk részt"

– üzente a rendezvény előtt a Fidesz, és ezzel passzolta a részvételt. Nyolc ellenzéki párt képviselője azonban megjelent, hogy röviden szóljon az összegyűltekhez. Köztük van Kunhalmi Ágnes (MSZP), Ungár Péter (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom Párt elnöke is.

http://hvg.hu/itthon/20170910_Tuntetes_Kossuth_ter_ukrajna_nyelvtorveny

 

A László Petra-sztori – újratöltve, több tételben

Mi történt a kisfiúval, az apával és az őket felrúgó operatőrrel - tragédia több tételben

 2017. szeptember 09. - jdesi

A Süddeutsche Zeitung, a német újságírószakma által a legbefolyásosabbnak tartott országos lap a napokban 3 oldalon foglalkozott azzal, hogy a magyar operatőrnő éppen két éve gáncsolta el a szerb határon azt a szír férfit, aki kisgyerekével a karján menekült Röszkénél a rendőrök elől. A rendkívül alapos összeállítás azt is bemutatja, mi történt a főszereplőkkel azóta. Az anyagot lényegtelen kihagyásokkal közöljük. 

Miért csinálta László Petra azt, amit? Mit tett a videó vele és Oszamával? Mit tud elmesélni Stephan Richter? És hány élete van egy embernek? Mert 2015 szeptember 8-a óta két-két László Petra és Oszama Mohsen létezik: egy-egy előtte, egy-egy utána. Egyfelől magánemberként, másfelől közéleti figuraként. A második életük története következik most.

 

http://b1.blog.hu/2017/09/09/a_laszlo_petra-sztori_ujratoltve_tobb_tetelben

 

A Tesco magasabb keresetű diákokkal pótolta a nagyobb bérért sztrájkoló munkásokat

 

Az első adatok szerint a dolgozók több mint 60%-a csatlakozott a sztrájkhoz.

Kollégánk a Fogarasi úti Tescóban járt, ahol azt tapasztalta, hogy gördülékenyen megy a vásárlás, a kasszák rendben működnek, 3-4embernél többen nem állnak sorban, a várakozási idő pedig nem vészes. Az áruház előtt sikerült beszélgetnünk egy sztrájkolóval, akit nem lepett meg az olajozottság. Állítása szerint a Tesco magasabb bérért dolgozó diákokkal pótolta azokat, akik a mai napon több pénzért sztrájkolnak.

http://24.hu/belfold/2017/09/09/a-tesco-magasabb-keresetu-diakokkal-potolta-a-nagyobb-berert-sztrajkolo-munkasokat/

 

A börtönből adott interjút Habony Árpád volt apósjelöltje

 

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Nagy Péter lelkészt, aki több mint két hónapja a kecskeméti börtönben raboskodik. A pünkösdi karizmatikus közösségi lelkipásztor három büntetőügyben – köztük csalásban és sikkasztásban – érintett. Ugyanakkor ártatlannak tartja magát, szerinte a politika áll a büntetése mögött, ugyanis az előző választásokon a váci polgármesteri székért indult független jelöltként a Fidesszel szemben. Több korrupciógyanús ügyben pedig maga tett feljelentést. Személye azért is érdekes, mert lánya nemrég még Habony Árpád informális miniszterelnöki tanácsadó kedvese volt. Nagy Péter lapunknak elmondta, pozitív benyomást tett rá a kormányfő bizalmasa.

 

https://mno.hu/belfold/bortonben-a-valasztason-indult-lelkesz-2416335

Böcskei Balázs: Godot-ra várás mint leküzdendő ellenzéki pártstratégia

Szerző: Böcskei Balázs | Megjelent a 2017. szeptember 09.-i lapszámban

Egy vitaműsorban hétről hétre hallhatjuk a Fidesz Idők – alapítási és leánykori nevén Magyar Idők – főszerkesztőjétől, hogy erre az ellenzékre még egy kocsmát sem lehetne bízni. Súlyos ismerethiányról tesz tanúbizonyságot az, aki szerint a magyar vendéglátásban és italkultúrában – leginkább utóbbi következményeiben – könnyebb talpon maradni és közlekedni, mint egy minisztériumot vezetni. Abban a politikai szisztémában, amelyben Semjén Zsolt miniszterelnök- helyettes lehet, ott egy országot vezetni eleve nem egy szuperhős képességeket igénylő feladat.

 

https://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/bocskei_balazs_godotra_varas_mint_lekuzdendo_ellenzeki_partstrategia_

Jogászszemmel: 'A per'

Szerző: Sándor Zsuzsa | Megjelent a 2017. szeptember 09.-i lapszámban

Franz Kafka regényében a főhős – egészen kivégzéséig – nem tudja, miért indítottak pert ellene. Attól tartok, sokan közülünk sem értik pontosan, miről is szól a luxemburgi Európai Bíróságnak a kvótaperben e héten hozott ítélete. Nem is csoda, hiszen a Fidesz-kormány ez ügyben megszólaló tagjai – szándékosan – csak fokozzák a zavart. 2015-ben az Európai Tanács egy ideiglenes – két évre szóló – határozatot hozott arról, hogy az unió más országainak is részt kell vállalnia a Görögországba és Olaszországba érkező menedékkérők kérelmeinek elbírálásában. Kikből is áll az Európai Tanács? A 28 uniós tagállam állam- és kormányfőiből. Ők döntöttek tehát arról, hogy melyik tagállamnak hány menekült kérelmét kell elbírálnia. Elbírálnia és nem befogadnia! Ezt a határozatot a 28 ország vezetőiből mindössze négy ország – Szlovákia, Magyarország, Cseh Köztársaság és Románia – vezetői nem szavazták meg.

 

https://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/jogaszszemmel_a_per_17-09-09

Avar János: Megállj, kutya Európa!

Szerző: Avar János | Megjelent a 2017. szeptember 09.-i lapszámban

Ha a magyar jobboldal hagyományaihoz hű kíván maradni, s az elbukott csata után a háborút is el akarja (mármint az országgal) veszíteni, akkor Orbán – nyalonc politológusok szavajárásával – „zseniálisan” cselekszik, amikor köti az ebet a kvótakaróhoz. Soha nem engedünk – harsogják kórusban publicistái, s az emberben óhatatlanul felidéződik az egykori, Trianon utáni „nem, nem soha!” szólam, amellyel a mindenkit letorkoló nacionalisták a „mindent vissza” ábrándját kergetve a nemzetet is belekergették a zsákutcába. Évszázaddal a „kutya Szerbiát” móresre tanítani ígérő ultimátum után, tényleg stílszerű kvázi ilyet intézni az Európai Unióhoz.

 

https://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/avar_janos_megallj_kutya_europa

 

HÁBOROG, MINT BANGÓNÉ

Pilhál György Magyar Idők

Magára valamit adó politikai tömörülés ilyenkor szelíden félrevonná az érintettet: Nézze, Ildikó, maga végtelenül belevaló asszonyka, de most, izé, talán inkább a nyugdíjasdalárda újjászervezésénél kamatoztatnánk a szakértelmét…

A szocialista pártvezetés azonban megengedőbb: hadd fusson még Bangóné! És Bangóné fut. Sőt, téziseket alkot! Nemrég pél­dául kijelentette: az igazi édesanyák eredendően baloldaliak. Majd magyarázattal is szolgált: azért balosak az anyukák, mert „védik a gyengéket, óvják az elesetteket és együttéreznek a szenvedőkkel”.

Aztán vannak, akik az efféle marhaságoktól szenvednek.

 

http://magyaridok.hu/paca/haborog-mint-bangone-2189530/

 

MERKEL: VAN ESÉLY A MENEKÜLTEK ELOSZTÁSÁRA

MTI

Van esély a menekültek európai uniós tagállamok közötti szolidáris elosztására – mondta Angela Merkel egy vasárnapi lapinterjúban.

A német kancellár a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című lapban megjelent interjúban az Európai Bíróság kvótaperben hozott ítéletéről szólva kiemelte: „nagyon üdvözlöm a bíróság döntését”.

A tagállamok nagy többsége nem perelt a menekültek elosztása miatt, és nem az az álláspontja, hogy soha nem akar befogadni egyetlen menekültet sem. Ezért „látok esélyt arra, hogy a nem nagyon távoli jövőben eljutunk a menekültek szolidáris elosztásáig, ha kitartóan dolgozunk és figyelembe vesszük valamennyi tagország egyéni adottságait és eltérő gazdasági erejét” – mondta a kereszténydemokrata (CDU) politikus.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/merkel-van-esely-menekultek-elosztasara-2195416/

Magyarország rosszabb állapotban van, mint 1992-ben – Komoróczy Géza: A fülledt, bundás indulat bármikor, bárki ellen mozgósítható

SZEPTEMBER 10. 07:50 - SZERZŐ: BUJÁK ATTILA

Bezárkózás a nemzeti hagyományba. A kilencvenes évek elején írott cikkének címe ma is aktuális. Komoróczy Géza mégsem hitte volna, hogy ez az állapot huszonöt évvel a rendszerváltás, tizenkét évvel az uniós csatlakozás után aktuálisabb, mint valaha. A professzor augusztusban múlt nyolcvanéves, a bölcsészkaron ötven évig tanított. Az utóbbi öt év az összegzés, a betakarítás nagy korszaka volt. Öt vaskos kötetben, forrásgyűjteményben dolgozta fel a magyarországi zsidóság történetét. Ez – jó, ha tudjuk – legalább ezer év. Mert míg a hazai közvélemény a magyar zsidóság történetét általában kétszázötven évre szűkíti, a magyar históriában kezdettől jelen vannak. Komoróczy évekkel ezelőtt mondta: ha a honfoglalás előtti korszakot, a kazár függést nézzük, mivel a kagán és köre (vélhetően a magyar elittel együtt) fölvette a zsidó hitet, ha bárki is zsidó volt Vereckénél, az Árpád apánk lehetett. De van egy másik terep, amit változatlan érdeklődéssel követ. A hazai politika, amely Komoróczy szerint nyomasztóbb állapotban van, mint valaha.

 

http://168ora.hu/magyarorszag-rosszabb-allapotban-van-mint-1992-ben-komoroczy-geza-fulledt-bundas-indulat-barmikor-barki-ellen-mozgosithato/

Kifelé békét mutatnak, a háttérben megy a fúrás – Így bukott meg a magyar ellenzék

SZEPTEMBER 9. 07:00 - SZERZŐ: PUNGOR ANDRÁS

Külön lista és koordinált indulás az egyéni körzetekben két párt között – ez volt a kiindulópontja az MSZP és az Együtt–PM választási együttműködésének 2013-ban. Gyurcsány Ferencet akkor is kihagyták volna az ellenzéki szövetségből, ám pártja szimpatizánsainak és a balliberális értelmiség nyomására végül közös listán indult az ellenzék, amelyre felírták a DK-elnök nevét is. Már 2014 elején látszott, hogy mintegy egymillió, amúgy kormányváltást akaró szavazó mégsem mozdul. Mik voltak az ellenzék bukásának okai? Azokkal beszélgettünk, akik a kudarcot közelről élték át.

 

http://168ora.hu/ellenzek-2014-mszp-egyutt-pm-dk-valasztas/

Valamitől nagyon félhet az Orbán-kormány, Lázár minden követ megmozgat, hogy EU-s ellenőr ne láthassa a Fidesz számára kínos projekteket

 

Arról, hogy az EP-bizottság Magyarországra érkezik vizsgálódni, tavaly született meg a döntés, a látogatás programját pedig júliusra alakították ki. Grässle írt is Lázárnak, hogy az EU-támogatás felhasználása érdekli őket, így a programban több olyan magyarországi projekt is szerepel, amellyel kapcsolatban felvetődött a visszaélés gyanúja. Megnéznék

·         a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat égisze alatt megvalósult Budapest Szíve programot,

·         a 167 milliárdos csalás szegélyezte 4-es metrót,

·         a kevéssé használt M6-os autópályát

·         és a totális bukást jelentő felcsúti kisvasutat, amelyen alig utazik valaki.

 

http://168ora.hu/valamitol-nagyon-felhet-az-orban-kormany-lazar-minden-kovet-megmozgatott-hogy-ellenor-ne-lathassa-felcsuti-kisvasutat/

Az MNB-alapítványok minden tizedik szerződése szabálytalan volt

 

Kevés dolog mutatja látványosabban a hazai közbeszerzések kijátszhatóságát, mint a jegybank alapítványainak vásárlásai.

Száznál is több vizsgálatot kezdeményezett a Fővárosi Főügyészség, illetve az Állami Számvevőszék a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné alapítványainak versenyeztetés nélküli beszerzései miatt. A Közbeszerzési Döntőbizottság több tucat esetben állapított meg jogsértést. A tiszta pénzügyek mintájaként szolgálni hivatott jegybank alapítványai tehát minden tizedik szerződésüket a szabályokat megszegve kötötték meg, s ezzel bizonyosan felkerültek a kihagyott közbeszerzések dobogójára. Mindezt viszonylag olcsón megúszták: a mintegy száz esetre összesen 86 millió forint bírság jutott eddig. De még mostanság is születnek elmarasztaló végzések.

http://hvg.hu/gazdasag/201736__jegybanki_alapitvanyok__kozpenzbirsagok__orok_nyertesek__varazsszonyegen

Lőrinc László: Holland-magyar operett és tragédia

 

A nemrégiben leoperettállamozott Hollandia lakói nem vágynak a nagyság vigaszára, mert nem kell semmiért sorba állniuk. Ők is belebódultak ugyan a birodalomépítésbe, annak minden bűnével és borzalmával, de visszazsugorodásukon hamar túltették magukat. Könnyen tehették, országuk már eleve kicsiként keletkezett, az önmaga hatalmasságától eltelt spanyol világbirodalomtól szakadva el. Aprócska, autonóm tartományok laza szövetségeként állt össze, a közös nevet is hol az egyiktől, hol a másiktól kölcsönözve.

http://hvg.hu/itthon/201736_operett_es_tragedia

Vekerdy: Az iskoláknak vissza kell kapniuk az autonómiájukat!

Vekerdy Tamás a közoktatás szükségleteiről ír a Narancs aktuális számában.

 

"Egy kedves barátom azt kérdezte, el tudnám-e mondani, hogy szerintem mi lenne ma a legsürgetőbb, legfontosabb a közoktatás számára. Egyelőre ennyi jutott eszembe" – kezdi írását a neves pszichológus, aki évtizedek óta kritizálja a magyar oktatáspolitikát, de most úgy látja, minden eddiginél rosszabb irányba megyünk.

Vekerdy első javaslata a következő:

http://magyarnarancs.hu/belpol/vekerdy-az-iskolaknak-es-a-tanaroknak-vissza-kell-kapniuk-az-autonomiajukat-106352

 

Nyílt levélben üzentek a fogorvosok Lázárnak

A politikus csütörtökön a Magyar Nemzet újságírójának kérdésére azt találta mondani: kétféle fogorvos dolgozik Magyarországon, magán fogorvosok, és állami feladatot ellátók. Az állami feladatot ellátók, illetve közalkalmazottak száma rendkívül csekély.

A fogorvosok nevében a nyílt levelet író Nagy Ákos keszthelyi fogorvos szerint Lázár János szavai komoly félreértésekre adhatnak okot, úgy vélte a miniszternek is meg kell ismernie a tényeket. Eszerint a Magyarországon élő nagyjából 10 millió emberre körülbelül 5300 aktív fogorvos jut. Nem csak közalkalmazottak látnak el állami feladatot, hanem összesen nagyjából 3300 fogorvos. Azaz a fogorvosok kétharmada.

„Ön azt mondta, hogy a fogászati szolgáltatókat nagyjából 20 éve privatizálták, és más az állam kötelessége egy privatizált szolgáltatásnál, mint egy kötelező állami szolgáltatásnál.

Ezzel a szemben az igazság az, hogy a háziorvosi, házi gyermekorvosi szolgáltatást ugyanúgy, nagyjából ugyanakkor  privatizálták, és a háziorvosi szolgáltatók döntő többsége is vállalkozás formájában és nem közalkalmazottként végzi tevékenységét, tehát eszerint ők ugyanolyan magánorvosok, mint  fogorvosok.

http://nepszava.hu/cikk/1140036-nyilt-levelben-uzentek-a-fogorvosok-lazarnak

Újabb lesújtó bírálat Európából - Figyelmeztették Orbánt

Ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket - szögezte le a dpa német hírügynökség szombat hajnalban megjelent interjújában Heiko Maas szociáldemokrata német igazságügyi miniszter annak kapcsán, hogy Orbán Viktor kétkedve fogadta az Európai Unió Bíróságának a kvótaperben hozott ítéletét, és kijelentette: az semmire nem kötelezi Magyarországot. A Szocialisták és Demokraták frakciójának szóvivője erről szintén máshogy gondolkodik: szerinte jogilag kötelező érvényű a bíróság ítélete.

 

http://nepszava.hu/cikk/1140027-ujabb-lesujto-biralat-europabol---figyelmeztettek-orbant

Galkó Balázs: a politikai nézeteim miatt nem kapok munkát

Galkó Balázs lassan gyógyul súlyos daganatos betegségéből, ám nem csak egészségi állapotával, de a munkanélküliséggel is meg kell küzdenie a József Attila "összes" értő és érzékeny tolmácsolójaként is ismert művésznek. A hatvan­nyolc éves színész szerint azonban ennek nem a betegsége, hanem markáns politikai véleménye az oka.

 

http://nepszava.hu/cikk/1140053-galko-balazs-a-politikai-nezeteim-miatt-nem-kapok-munkat

Sebes György Ítélet

Győztünk, már megint. A látszat ellenére. Hiába utasította el a bíróság a magyar - és a szlovák - keresetet a kvóták ügyében. Itt csak nyerni lehetett. Egy picit persze jobb lett volna, ha a magyar kormánynak adnak igazat. De ha nem, akkor sincs semmi baj. Sőt!

Most aztán pláne meg lehet mutatni, mennyire következetes ez a rendszer. Régi és új érveket sorolnak unalomig. Előbb a kijelölt megmondóemberek, aztán maga a kedves vezető is. Az ítéletet tudomásul vesszük (mert tiszteljük a szabályokat). De ettől szemernyit sem változik a politikánk (migránsokat be nem engedünk). Az igazi csata csak most kezdődik (pedig eddig is milyen kitartóan harcoltunk).

http://nepszava.hu/cikk/1139963-itelet

A kerettantervben is háborút hirdettek a gender ellen

A minisztérium azt állítja, csak a fogalom nem szerepel majd az érettségi vizsgán. A szakértő szerint az a furcsa, hogy egyáltalán benne volt.

övő májusban már nem húzhatják ki a genderelmélet-tételt azok a végzősök, akik társadalomismeretből tesznek érettségi vizsgát. A kormany.hu-ra nemrég felkerült előterjesztés szerint (melyet pár napja az eduline is kiszúrt) az emelt szintű vizsga kultúra és globalizáció alpontjából kiveszik a „genderelmélet és kritikája” nevű tételt.

Megkérdeztük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, miért volt szükség a lépésre, de válaszukból kevés konkrétum derült ki. Mint írták, maga a genderideológia fogalma került csak ki a kerettantervekből.

„A kifejezés nem szerepel a Nemzeti Alaptantervben, így a kerettantervekben sem szükséges definiálni” – fogalmaztak.

https://zoom.hu/2017/09/10/a-kerettantervben-is-haborut-hirdettek-a-gender-ellen

Jegybanki milliárd közelében az Origo volt tulajdonosa

A Frank Digital még Száraz István érdekeltsége volt akkor, amikor rástartolt egy másfél milliárdos közbeszerzésre.

Augusztus legvégén nettó másfélmilliárd forintos pr-szerződést kötött a Matolcsy György vezette jegybank az udvari píár-cégnek számító New Land Media Kft.-vel és a Frank Digital Kommunikációs Tanácsadó Kft.-vel. Utóbbi sem esik messze a kormányzattól, de legalábbis a Matolcsy-famíliától.

A Frank Digital jelenleg Osváth Eszter tulajdonában áll, de a közbeszerzési eljárás kiírásakor, április elején még bőven, a cégbejegyzés szerint egészen július 20-ig Száraz István érdekeltsége volt a Drycom Kft.-n keresztül.

Mindenhol ott a Matolcsy-rokonság

Száraz adta el nemrég a legnagyobb kormány közeli hírportállá vált Origót a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak.

https://zoom.hu/2017/09/09/jegybanki-milliard-kozeleben-az-origo-volt-tulajdonosa

Az azeri kormány francia újságírókat perel a diktatúra szó használata miatt

Történetesen épp aznap, amikor az Azeri Pénzmosoda európai céghálózatáról szóló hírek megjelentek a nemzetközi sajtóban és az Átlátszón, egy francia bíróság elé állt a gall köztévé oknyomozó magazinjának 2 újságírója, az azeri kormány feljelentése nyomán. Baku szerint ugyanis rágalmazást követtek el, amikor diktatúrának nevezték Ilham Alijev rendszerét.

 

https://vilagterkep.atlatszo.hu/2017/09/09/az-azeri-kormany-francia-ujsagirokat-perel-a-diktatura-szo-hasznalata-miatt/

Vajon Szél Bernadett férje tudja, hogy Magyarországon nőből nem lehet miniszterelnök?

 

Demcsák a studióban több tízezer, ha nem százezer magyar választóba szuggerálta bele, Szél nem nyerhet, hiszen nő.

„Szélnél ez a helyzet még durvább, hiszen Demcsák a studióban több tízezer, ha nem százezer magyar választóba szuggerálta bele, Szél nem nyerhet, hiszen nő. Pedig valójában egy erről készült kutatás szerint a társadalom egy elég jelentős része kifejezetten női miniszerelnökjelöltet szeretne (30%), a baloldali, liberális pártok szavazói között pedig ez az arány 60%.  Márpedig egy választáson nem 100%-kal kell nyerni, 2018-ban valószínűleg a választópolgárok (vagyis a teljes népesség) 25%-ának megnyerésével is bőven lehetne.

Vagyis való igaz, hogy adott politikai helyzetben jelenthet némi hátrányt (ahogy más politikai helyzetben előnyt is), hogy egy miniszterelnök-jelölt nő. A dolog attól igazán elborzasztó, hogy miközben Demcsák bizonygatja, hogy Szélből úgyse lehet miniszterelnök mert nő, az interjú folyamán többször is hozzáteszi, hogy ő a lenne a legboldogabb, ha az országnak női miniszterelnöke lenne, ő a nők pártján áll! Nem, Zsuzsa minden korábbi érdemed mellett, ha ilyen kérdéseket teszel fel, nem állsz a nők pártján.

http://mandiner.hu/cikk/20170910_jambor_andras_vajon_szel_bernadett_ferje_tudja_hogy_magyarorszagon_nobol_nem_lehet_miniszterelnok

Kövér szerint vannak, akik tömegmanipulációval akarnak „uralmuk alá hajtani bennünket”

2017. szeptember 10. 13:04

A hit, a kultúra és az azonosságtudat feladását politikai nyomásgyakorlással, a pénz és a tömegmanipuláció kifinomult eszközeivel akarják ránk kényszeríteni azok, akik „uralmuk alá akarnak hajtani bennünket” – mondta Kövér László vasárnap Székelyföldön.

http://mandiner.hu/cikk/20170910_kover_szerint_vannak_akik_tomegmanipulacioval_akarnak_uralmuk_ala_hajtani_bennunket

Magyarország súlyosbítja a migrációs válságot

New York Times

Elkeserítő azt látni, hogy azok a nemzetek, melyek egykor a vasfüggöny ledöntését ünnepelték, most az európai törvények és értékek megsértését látják abban, ha néhány muszlim bevándorló befogadására kérik őket.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170909_new_york_times_magyarorszag_sulyosbitja_a_migracios_valagot

 

A MOL benzinkutak bojkottjára szólított fel Traian Basescu

2017. szeptember 9. 18:02

 

Az „autonóm Székelyföld” térképének forgalmazása miatt a MOL benzinkutak bojkottálására szólította fel a romániai autósokat Traian Basescu, a Népi Mozgalom Párt elnöke.

http://mandiner.hu/cikk/20170909_a_mol_benzinkutak_bojkottjara_szolitott_fel_traian_basescu

Bayer: Az ellenzék újfent triumfál

 

Bayer Zsolt állítása szerint Brüsszel eljárása a kötelező kvóta szerinti elosztásról nem volt „se törvényes, se jogszerű, az pedig, hogy teljesen értelmetlen, az a Napnál világosabb”. Véleményük szerint ez az ítélet várható volt, a kérdés csak az, hogy mi várható ez után?

Az észak-korai helyzet kapcsán elhangzott, hogy az ország paranoiás gondolkodása és az elzárkózásra való törekvés történelmileg nem egészen megalapozatlan, figyelembe véve a keleti ország több ezer éves múltját. 

http://mandiner.hu/cikk/20170908_bayer_az_ellenzek_ujfent_triumfal

A KVÓTA EVOLÚCIÓJA ÉS A HAZAI ELLENZÉK

Bayer Zsolt

 

Kezdetben voltak a kékmoszatok, aztán jött a brontoszau­rusz, a dodó madár, és végül maradt a kvóta. A kvóta úgy kezdte, hogy egyáltalán nem is volt. Nem volt, nem is lehetett, hiszen egyáltalán nem volt rá szükség. Azért nem volt rá szükség, mert a kvóta szerinti elosztás során migránsokat osztunk el, ugye, méghozzá azért, mert válsághelyzet alakult ki.

Igen ám, de alig másfél évvel ezelőtt még sem migrá­ciós probléma, sem pedig a migrációval összefüggő válsághelyzet nem volt – ezt a teljes magyar ellenzék mondta, pártállástól függetlenül, hosszan, szenvedélyesen és ellentmondást nem tűrő hangon kifejtve, miszerint nincs Európában semmiféle migrációs probléma, ezt az egészet a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor találta ki azért, hogy ne kelljen a valódi problémákról beszélnie.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/kvota-evolucioja-es-hazai-ellenzek-2189272

"Magyarország döntése kellemetlen meglepetésként ért" - jön a látogatás Orbánhoz

 

Meglepte Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfőt, hogy Magyarország nem támogatja Horvátország csatlakozását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) a Mollal kapcsolatos horvát magatartás miatt.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/magyarorszag_dontese_kellemetlen_meglepeteskent_ert_jon_a_latogatas_orbanhoz.647082.html

Működik Putyin ördögi terve a szomszédban

 

Vlagyimir Putyin orosz államfő belement abba, hogy a Délkelet-Ukrajnában kialakult, a felszín alatt izzó polgárháborús konfliktust ENSZ-békefenntartó erők odavezénylésével hűtsék le. Ezzel elfogadta a nyugati államok korábbi javaslatát – látszólag.

Nem, Vlagyimir Putyin nem állt hirtelen a béke pártjára. Az ukrán konfliktussal kapcsolatos mostanában hangoztatott békülékeny álláspontja egyáltalán nem ezt jelzi, hanem csupán része annak hosszabb távú ördögi tervének, amellyel saját szándékait érvényesíti - állítják a Bloomberg szerkesztői.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mukodik_putyin_ordogi_terve_a_szomszedban.646942.html

Súlyos veszélyre figyelmeztet Zacher Gábor: rengeteg magyart érint

Aki gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy egyszerűen csak bevett egy fájdalomcsillapítót, az ne fogyasszon alkoholt. Ez csak orvosi duma, vagy tényleg veszélyes gyógyszerre inni? Utánajártunk.

https://www.penzcentrum.hu/biztositas/sulyos_veszelyre_figyelmeztet_zacher_gabor_rengeteg_magyart_erint.1059207.html<