2017, október 7 - 08:46 Sajtószemle

Videó: így működik a magyar találmány, melynek mindenki kezén ott lenne a helye

 

Tegnap számoltunk be a magyar fejlesztésű MAP egészségfigyelő óráról, amely ha egészségügyi értékeink alapján úgy véli, hogy baj közeleg, riaszt minket is, és az orvosi felügyeletet is. Mivel fokozott olvasói érdeklődés látszik iránta, most mutatunk néhány videót és újabb képeket róla.

A MAP Health Watch fejlesztői évek óta dolgoznak a most bejelentett készülékük szakmai hátterén. Az e közben végzett orvosi kutatások alapján megállapították, hogy öt meghatározott paraméter képes előre jelezni a leggyakoribb életveszélyes betegségeket. A karórában – meynek működéséről és funkcióiról itt olvashat bővebben – minden ilyen paraméterhez van egy-egy érzékelő.

http://hvg.hu/tudomany/20171006_map_health_watcher_okosora_egeszsegfigyelo_ora_kepek_videok

 

Vajna Tímea barátnője gyárthatja le és Dobó Kata rendezheti meg minden idők leghaveribb magyar filmjét

A Magyar Nemzeti Filmalap idén Sárosi Mónika producer Kölcsönlakás című vígjátékának könyvére adta a legnagyobb fejlesztési támogatást: a döntőbizottsága összesen 10,5 millió forintot szavazott meg a színdarab szövegének átírására. Ez nagyon sok pénznek számít, különösen egy vígjáték esetében. A filmforgatókönyvek többségének fejlesztésére  3-4 millió forintot szokott megszavazni a döntőbizottság.

A Filmalap fennállása óta összesen két filmkönyv kapott ennél nagyobb összeget fejlesztésre: az Oscar-díjas Nemes Jeles László Sunset című filmtervére 2015-ben 21 millió, a Hollywoodban vitézkedő Antal Nimród novemberben mozikba kerülő Viszkis-filmjére 12 millió jutott. A Kölcsönlakás 10,5 milliója több, mint amit Fliegauf Bence, Mundruczó Kornél vagy Mátyássy Áron legújabb projektjére szánt a Filmalap.  

https://444.hu/2017/10/06/vajna-timea-baratnoje-gyarthatja-le-es-dobo-kata-rendezheti-meg-minden-idok-leghaveribb-magyar-filmjet

 

Kamu emailcímekről, akárki nevében lehetett szavazni a nemzeti konzultáció honlapján

 

Egy órán belül 81 alkalommal szavazott a legújabb Nemzeti Konzultáció honalapján a Hír TV riportere – derült ki a Célpont péntek esti adásából. Az újságíró rengeteg lehetséges kombinációt kipróbált és az eredmény elképesztő volt: többek közt a 

@rwgh.hu, @freemail.com, @rfgtttwgh.hu 

címekről is elfogadta a Soros-tervről szóló konzultáció honlapja a kérdőíveket. A műsor szerint a nevekkel sem kellett bajlódni, minden átcsúszott a rendszeren, ráadásul a Soros-szavazás a visszaigazolás hiánya miatt arra is lehetőséget ad, hogy bárki nevében kitöltsük a nemzeti konzultációt. Akár a teljes rokonság, szomszédság, vagy az aranyhörcsöge nevében is szavazhat, akinek ehhez támad kedve. 

 

http://index.hu/tech/2017/10/06/kamu_emailcimekrol_akarki_neveben_szavazhattunk_a_nemzeti_konzultacio_honlapjan/

Orbán szerint nevetségessé válna, ha komolyan venné az EU kötelezettségszegési eljárását

Orbán a rendszeres péntek reggeli rádióinterjújában igyekezett kormányzati sikerként eladni a CEU ügyében New York állammal kötött, az egyetem további működését garantáló megállapodást, még ha amúgy éppenséggel a magyar kormány volt az, ami eredetileg csak és kizárólag az amerikai szövetségi kormánnyal lett volna hajlandó beszélni erről, és hónapokig nem volt hajlandó elfogadni, hogy annak az amerikai törvények alapján egyáltalán nincs beleszólása az ilyen ügyekbe. Ahogy azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a született megállapodás alapján a CEU gyakorlatilag változatlan formában működhet tovább.

Orbán ebből a hunyorogva is kudarcnak tűnő kudarcból azt a tapasztalatot tudta levonni, hogy "még a milliárdosoknak [...] az amerikai-magyar kettős állampolgároknak" is be kell tartani a törvényeket. Igen, Soros Györgyre célozgatott.

https://444.hu/2017/10/06/orban-szerint-nevetsegesse-valna-ha-komolyan-venne-az-eu-kotelezettsegszegesi-eljarasat

Szijjártói értelemben helyes volt, hogy megzavarták Magyar Bálint előadását

A Külügyminisztérium szerint jól tette a Los-Angeles-i magyar főkonzulátus munkatársa, hogy felszólalt a Berkeley egyetemen, amikor ott meghívottként a volt oktatási miniszter beszélt.

Szijjártó Péter külügyminiszter egyik leghatározottabb elvárása és utasítása a magyar diplomatákkal szemben, hogy ilyen esetekben az emberei „védjék meg az ilyen támadásokkal szemben” Magyarországot.  

 

http://hvg.hu/itthon/20171001_Szijjartoi_ertelemben_helyes_volt_hogy_megzavartak_Magyar_Balint_eloadasat

Milliárdokkal tömi ki újra az állami cég Szijjártó Péter barátját

Még több lottópénz vándorolhat Fidesz-barát cégekhez, ugyanis soha nem látott méretű kommunikációs kampányra készülhet a Szerencsejáték Zrt. Legalábbis erre utal, hogy 5,5 milliárd forintról 9,3 milliárd forintra módosították a 2017-es kommunikációs keretszerződésüket. Az erről szóló megállapodást még augusztus 24-én írták alá a kormány egyik kedvenc ügynökségével, a Trinity Communications Kft.-vel – derül ki az állami szerencsecég honlapján közzétett szerződések listájából. A Trinity tulajdonosa Kuna Tibor, a Fidesz volt kabinettitkára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter barátja, míg a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója Braun Márton volt fideszes országgyűlési képviselő. Az állam aranytojást tojó tyúkja, vagyis legnagyobb osztalékfizetője és monopolhelyzetben lévő (vagyis különösebb reklámra nem szorulna) vállalatának marketing- és kommunikációs igazgatóját pedig Zsiga Marcellnek hívják, aki szintén a Fidesz-frakcióból került a céghez, korábban Miskolc alpolgármestere volt. (Tőle származik az az annak idején elhíresült mondat, hogy „meg lehet élni havi 47 ezer forintból”.)

 

https://mno.hu/belfold/milliardokkal-tomi-ki-ujra-az-allami-ceg-szijjarto-peter-baratjat-2420256

A választás után kiszorítják az üzletláncokat?

A 2018-as választások után kerülhet sor Orbán Viktor Nagy Tervének befejezésére, és a kormány az élelmiszer-kereskedelemben is döntően magyar tulajdonosokat hoz helyzetbe, a média, az energetika és a bankszektor után – értesült több forrásból a Magyar Nemzet. Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor terjeszkedése előtt egyengethetik így az utat.

 

https://mno.hu/gazdasag/a-valasztas-utan-kiszoritjak-az-uzletlancokat-2420178

 

Navracsics Tibor elárult egy titkot Soros brüsszeli kapcsolatáról

 

Az Európai Bizottság magyar tagjával, a fideszes Navracsics Tiborral rendeztek beszélgetést péntek este a Millenárison. Navracsics alapvetően Európa jövőjéről beszélt, a magyar belpolitikához annyit szólt hozzá, hogy az Európai Bizottság nem kap utasítást Soros Györgytől, semmilyen Soros-terv nincs napirenden. A biztos nem tudta biztosan megmondani, hogy a civiltörvény miatti uniós eljárás miatt kacagott-e, amely Orbán Viktor szerint egész Európában közröhej tárgya.

Támogatást kaphatunk, hogy legyen eurónk

A magyarok húsáért is kiállt az Európai Bizottság elnöke.Tovább

Az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek az éves beszédét mutatta be pénteken Budapesten Navracsics Tibor.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/10/06/navracsics_brusszelezes_kotelezettsegszegesi_eljaras_puccs/

 

Jövő kedden kinyilváníthatják a katalán függetlenséget

 

A katalán autonóm parlament vezetése pénteken úgy döntött, jövő kedden délután hatkor tart rendkívüli ülést, amelyen Carles Puigdemont elnök értékeli az aktuális politikai helyzetet - írja az MTI. 

 

http://index.hu/kulfold/2017/10/06/jovo_kedden_kinyilvanithatjak_a_katalan_fuggetlenseget/

 

Itt a rendkívüli felhatalmazás: A Jobbik pénzét is elvehetik?

 

Szokatlan, ha a Magyar Közlönynek külön száma jelenik meg egyetlen pár soros rendeletmódosítás miatt, amely már másnap hatályba lép. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter rendeletével éppen ez történt péntek délután: eszerint ha egy költségvetésből törvény szerint járó támogatást jogszabálysértés miatt csökkenteni kell, akkor az így visszajáró pénzt adók módjára hajthatják be.

A szombattól hatályos új szöveg szó szerint így szól:

http://hvg.hu/itthon/20171006_itt_a_rendkivuli_felhatalmazas_a_jobbik_penzet_is_elvehetik

 

Lendvai Ildikó válaszolt Vonának, de az MSZP-t kritizálja legjobban

 

Érdekes küzdelmet folytatott pénteken a baloldali szavazókért Lendvai Ildikó és Vona Gábor. Az MSZP volt elnöke válaszolt ugyanis a Jobbik első emberének, aki békejobbot kínált a jelöltjét vesztett baloldaliaknak. Lendvai odaszúrt a Jobbiknak, de leginkább saját pártját próbálta felébreszteni a tetszhalálból.

 

http://hvg.hu/itthon/20171006_Lendvai_Ildiko_valaszolt_Vonanak_de_az_MSZPt_kritizalja_legjobban

 

Még több pénze lett Matolcsyék alapítványainak

 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok 3,156 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat az alapításuk óta – közölte a jegybank alapítványainak vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. az MTI-vel. A szeptember 30-i állapot szerint a Pallas Athéné Alapítványoknak juttatott összesen 266,4 milliárd forint alapításkori vagyon értéke 269,5 milliárd forintra nőtt.

Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt három hónapban kiugró növekedés történt, a június végi – és a korábbi – állapotról szóló jelentések ugyanis még 1,3 milliárdos gyarapodásról számoltak be az MNB alapítványainál.

http://hvg.hu/gazdasag/20171006_Meg_tobb_penze_lett_Matolcsyek_alapitvanyainak

 

„A nyílt diktatúra felé halad Magyarország”

Az LMP jogi lépésekre készül, az Együtt és az MSZP is számít a kormányzat harmadik világot idéző leszámoló akcióira. A jelek szerint pontos forgatókönyv szerint zajlik a próbálkozás az ellenzék fő erejének tönkretételére

 

https://mno.hu/belfold/a-nyilt-diktatura-fele-halad-magyarorszag-2420415

 

Lázár János nem olvasta az őt ért bírálatot

 Nem olvastam ezt a közleményt, olyan nagy figyelmet nem kaphatott – ezt állította Lázár János lapunk azon kérdésére a csütörtöki kormányinfón, hogy mit szólt Schmidt Máriának az őt a Sorsok Házával kapcsolatban súlyosan bíráló szavaihoz. A Magyar Nemzet két hete kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy áll a holokauszt áldozatai emlékközpontjának többmilliárdos, évek óta húzódó projektje. Lázár akkor azt válaszolta, „sehogyan sem” áll, és ha belátható időn belül nem születik szakmai konszenzus, akkor az épületet más célra kell felhasználni. Ám a miniszter szavaira a projektért ugyancsak felelős, a Terror Háza Múzeumot vezető Schmidt Mária igen kemény hangvételű közleményben reagált. „Amíg Lázár János és személyes megbízásából a súlyos állampárti múlttal terhelt Zoltai Gusztáv kezében van a Sorsok Háza, addig annak megnyitására nincs remény” – írta. A történész így burkoltan azt is felhánytorgatta Lázárnak, hogy az egykori munkásőr és MSZMP-tag Zoltai évek óta a miniszter tanácsadója havi bruttó egymillió forintért.

 

https://mno.hu/belfold/lazar-janos-nem-olvasta-az-ot-ert-biralatot-2420382

 

Kormányszóvivő: semmilyen kárt nem okoztak a letelepedési kötvények

 

Kivezették, de nem tudják megígérni, hogy a jövőben nem lesz rá szükség. Ezt Kovács Zoltán mondta az ATV Start című műsorában a letelepedési kötvényekről.

A letelepedési kötvények annak kapcsán kerültek megint napirendre, hogy kiderült, hamarosan nyilvánosságra kerülhetnek a konstrukcióval kapcsolatos dokumentációk, ugyanis a Magyar Nemzet másod fokon is pert nyert az Országgyűlés Gazdasági Bizottságával szemben.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171006-kormanyszovivo-semmilyen-kart-nem-okoztak-a-letelepedesi-kotvenyek

 

Ki kell adni a letelepedési kötvényes dokukat, szorulhatnak az offshore cégek

Beperelte a Magyar Nemzet az Országgyűlés gazdasági bizottságát, mert nem igazán akartak kiadni dokumentumokat a letelepedési kötvényprogramról. A pert pedig csütörtökön megnyerték – számolt be róla az újság.

Előzményként arról írnak, a költségvetési bizottság is foglalkozott volna az offshore-gyanús üggyel, de mivel nem jelentek meg a fideszes képviselők, határozatképtelenné tették a bizottságot. A lap szándékos távolmaradásról ír.

Már hétfőn tárgyalt volna erről a bizottság, de a fideszes alelnök, Szűcs Lajos azt indítványozta (ezt meg is szavazták), hogy nem lenne elég idő a témára, ezért azt levették a napirendről. Mesterházy Attila MSZP-s bizottsági elnök pedig épp fideszes kérésre módosított korábban az időponton.

Mindenesetre áttette az egész ülést jövő péntekre, itt Pintér Sándor belügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Barcza György, az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgatója is megjelenne a tervek szerint.

http://24.hu/kozelet/2017/10/05/ki-kell-adni-a-letelepedesi-kotvenyes-dokukat-szorulhatnak-az-offshore-cegek/

„Ezek a fiúk még késsel-villával enni sem tudnak”

Kövér László: A demokrácia és a jólét, társulva a totalitárius liberalizmussal, aláástaa nyugati társadalmak természetes védekező mechanizmusát

Magyar Hírlap

Vona Gáborék gátlástalanok, a pénzért és a hatalomért bármire képesek, közben már abban a sok ostobaságban sem hisznek, amit korábban hirdettek.

Az ellenzék gyengeségének számos oka van, a megosztottságon és a hiteles személyiségek hiányán túl például az is, hogy a kormány alapvetően jól teszi a dolgát – erről is beszélt a lapunknak adott interjúban Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Elmondta, bár korántsem elégedetlen azzal, amit mostanáig el tudtak érni, azért „szükségünk lenne további egy, vagy akár még egy ciklusra, hogy a hazánk sorsát hosszú távon meghatározó, az ország morális és gazdasági rendbetételét követően elindított intézkedéseket, illetve programokat megerősítsük”.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/99890/Ezek_a_fiuk_meg_kesselvillaval_enni_sem_tudnak

Ismét hazudott a Soros-egyetem

Állításukkal ellentétben a CEU nem állapodott meg New York-i intézménnyel - Palkovics László: Egyértelműen pozitív a Velencei Bizottság állásfoglalása

MH – 2017.10.06. 13:24 

A Soros György által támogatott CEU bejelentette, hogy megállapodott egy New York állambeli egyetemmel, a CEU és a Bard College együttműködésének viszont egyelőre semmi nyoma nincs az amerikai hivatalos szerveknél - írja az Origo. Eközben elfogadta végleges állásfoglalását a magyar felsőoktatási törvényről pénteken a Velencei Bizottság.

Palkovics László: egyértelműen pozitív a Velencei Bizottság állásfoglalása

Egyértelműen pozitív a Velencei Bizottság állásfoglalása a magyar felsőoktatási törvényről, a testület ugyanis kimondta, hogy az államoknak jogukban áll követelményeket támasztani a területükön működő külföldi egyetemekkel szemben - közölte Palkovics László oktatási államtitkár az MTI-nek adott pénteki telefonos interjújában.

http://magyarhirlap.hu/cikk/99837/Ismet_hazudott_a_Sorosegyetem

Lex CEU - Aláhúzta kritikus véleményét a Velencei Bizottság

Elfogadta végleges állásfoglalását a magyar felsőoktatási törvényről pénteken a Velencei Bizottság, megerősítve a testület előzetes véleményében foglaltakat, amelyek szerint a jogszabály alapvetően megfelel a bevett európai gyakorlatnak, de több "rendkívül problematikus" követelményt tartalmaz a már Magyarországon működő külföldi egyetemekre vonatkozóan.

http://nepszava.hu/cikk/1142492-lex-ceu---alahuzta-kritikus-velemenyet-a-velencei-bizottsag

Kacsoh Dániel Óda a baloldalhoz

Álláspont. Beismeréssel felérő kiáltványt, szinte ódát tett közzé tegnap a pártja lelkét már korábban elvevő, egyesek szerint eladó Vona elnök úr

Magyar Hírlap

A pátoszosnak szánt szózat címe: Tisztelt baloldali Honfitársaim! Szép kis fordulat ez, nem sokkal a holokauszt-emlékmű meg-gyalázása és az uniós zászló nyílt színi elégetése után. Persze, a gárdamellény helyett immár a kiscica az új vizuális kellék az egykor a Betyársereggel és hasonszőrű militáns, félillegális szervezetekkel cimboráló pártvezérnél, meg hát nemrég éppen egy liberális elitklub zárt ajtaja mögött magyarázta a genderbizonyítványt. Szóval, kezdjük már szokni, ahogy Kálmán Olga is hamar idomult a Simicska-tévéhez, és viszont. Ám ahhoz mégiscsak kell némi bőrvastagság az arcon, hogy éppen a kistelepüléseken masírozgató alakulatok rettegett szervezője ígérjen rögeszmés háborúskodás helyett nyugalmat, továbbá a józan ész uralmát.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/99891/Oda_a_baloldalhoz

 

Megdöbbentek a rákgyógyszerek finanszírozásának szűkítésén

Alig két hetük van a legsúlyosabb betegségekre innovatív terápiát kínáló gyártóknak, hogy egy zárt borítékban megtegyék árajánlataikat. Pénteken megjelent az az új közbeszerzési eljárás, mely szerint a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) új típusú árversenyt hirdet egyes innovatív (például daganatok esetén használt) gyógyszerek között. 

„Botrány, hogy milyen betegségekben, milyen gyógyszereket ejtenek ki, miközben azok többsége csak idén áprilistól érhetők el a betegek számára” – dohogott a Népszavának egy onkológus, miután értesült arról, hogy az új eljárásról valóban megjelent a közbeszerzési kiírás. Így a tüdő- a prosztata, a mell-, vastagbél, bőrdaganatos betegek terápiája az átlagosan most elérhető 3-4 szerről novembertől egyre szűkülhet.

 

http://nepszava.hu/cikk/1142494-megdobbentek-a-rakgyogyszerek-finanszirozasanak-szukitesen

 

LMP: „bosszúhadjáratot indított a fideszes polgármester”

Zárt ülésen hívta vissza Ferencváros kormánypárti többségű képviselő-testülete az LMP helyi önkormányzati képviselőjét bizottsági tagságából. A Fidesz magát szégyeníti meg ezzel a lépéssel, és semmibe veszi a demokratikus működés alapszabályait - írja az ellenzéki párt közleményében.

 

http://nepszava.hu/cikk/1142472-lmp-bosszuhadjaratot-inditott-a-fideszes-polgarmester

 

Pénzeső Matolcsy fiára

Ezúttal 92 milliós EU-támogatást nyert fejlesztésre a Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám tulajdonában lévő Balaton Bútorgyár - szúrta ki az mfor.hu. Néhány napja pedig egy 498 milliós uniós támogatást tehettek zsebre, amiből "okosirodát" fejlesztenek "a jövő generáció számára" (természetesen az ilyenkor szinte elmaradhatatlan "trend- és piackutatással" megtámogatva). Emellett február elején 2,5 millió forintot kaptak egy fő gyakornoki foglalkoztatására. A bútorgyárat Matolcsy Ádám két éve a Várszegi Gábor-féle Fotextől vette meg. Az ügylethez Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás bankja nyújtott hitelt, mégpedig az MNB által számukra ilyen célra biztosított keretből. A ma már több sajtóterméket, így az Origót is birtokló Matolcsy Ádám társaságai az utóbbi időkben közbeszerzések sorát nyerték meg. Ennek kapcsán a 31 éves vállalkozó azt vallotta: nem indul olyan pályázatokon, "ami miatt támadható a Matolcsy név". Az üzleteléshez szavai szerint édesapja azzal a tanáccsal látta el: ne érezze úgy, hogy a Matolcsy név bármiben is gátolja.

http://nepszava.hu/cikk/1142496-penzeso-matolcsy-fiara

 

Jávor Benedek: A kormány lehasad a római-parti mobilgátról, és hagyja, hogy ebbe Tarlós belebukjon

Már a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fővárosi Önkormányzat egy olyan vállalkozással terveztetné meg a római-parti mobilgátat, amelynek nincs gyakorlata hasonló létesítmények terveinek elkészítésében. Mivel az érthetetlen megbízást a közbeszerzés megkerülésével írták ki, Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője a Közbeszerzési Hatóság (KBH) vezetőjéhez fordult az ügyben.

Úgy tűnik, akciója nem volt alaptalan: a KBH-tól érkezett mai válaszlevélben az áll, hogy az ügyben a hatóság hivatalból eljárást indított, amely jelenleg is folyamatban van.

http://magyarnarancs.hu/lokal/szabalytalan-szerzodessel-epitenek-a-romai-parti-mobilgatat-106883

Fordulat Brüsszelben: cukorkát ajánlottak korbács helyett Magyarországnak?

 

Ha Magyarország és Lengyelország az eddigi vonakodás után hajlandó belépni az új Európai Ügyészség hatálya alá, akkor az Európai Bizottság hajlandó egyszerűsíteni és lazítani az EU-s pénzfelhasználás szabályait a következő uniós keretköltségvetésben - ezt ajánlotta ma fel a testület igazságügyért felelős uniós biztosa az EurActive tudósítása szerint. Vera Jourová mai hozzáállása első ránézésre jelentős változást tükröz a néhány hónappal ezelőttihez képest, amikor még azzal "fenyegetett", hogy azok a tagállamok eleshetnek a 2020 utáni EU-pénzektől, akik nem lépnek be az új ügyészség hatálya alá. A jelek szerint azonban nem arról van szó, hogy tényleg részben a "kedvünkért" lazítanának és egyszerűsítenének a szabályokon az eddig tervezetthez képest, hiszen akik belépnek, azokra eleve kedvezőbb szabályok vonatkoznak. Így a mai jelzés inkább csak egy "kommunikációs trükköt" takarhat, amelyben jobban kidomborították a belépés előnyét. 

 

http://www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/fordulat-brusszelben-cukorkat-ajanlottak-korbacs-helyett-magyarorszagnak.264483.html

 

Meghekkelt orosz vírusirtóval jutottak titkos adatokhoz az oroszok

 

Orosz hekkerek a szintén orosz Kaspersky Lab számítógépes cég vírusirtó programja révén jutottak hozzá az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egyik külső munkatársának személyes számítógépén tárolt titkos adatokhoz és dokumentumokhoz – írja az MTI a The Wall Street Journal internetes oldala alapján.

 

https://mno.hu/kulfold/meghekkelt-orosz-virusirtoval-jutottak-titkos-adatokhoz-az-oroszok-2420266

Minden eddiginél meredekebb plakátokkal jön az MKKP új kampánya

Magyar Kétfarkú Kutya Párt gondolta tovább az Orbán Viktor miniszterelnököt geciző Simicska Lajos, és a Rogán Antalt börtönnel fenyegető Momentum Mozgalom plakátos akcióját. Ezt nem teszi zsebre

 

https://444.hu/2017/10/06/minden-eddiginel-meredekebb-plakatokkal-jon-az-mkkp-uj-kampanya

 

Andy Vajnáék meghekkelték a Médiatanácsot

 

A Médiatanács írásba adta: azért halasztotta el a békéscsabai rádiós pályázat vizsgálatával foglalkozó napirendi pontot, mert beszaladt a hatósághoz a pályázó Andy Vajna cégének képviselője.

Elismerte egy válasz e-mailben az NMHH kommunikációs osztálya a 24.hu megkeresésére, hogy a Médiatanács január 24-én délben kezdődő ülésének napirendjén szerepelt a békéscsabai helyi 88,9 MHz-es kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázatok alaki vizsgálatára irányuló döntés, ám a napirendi pont tárgyalását a testület aznap délelőtt elhalasztotta.

A halasztás oka az volt, hogy az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő Radio Plus Kft. (a budapesti Rádió 1 üzemeltetője, amely pályázott a békéscsabai helyi 88,9 MHz-re) képviseletében valaki aznap reggel, nem sokkal tíz óra előtt személyesen bement az NMHH-hoz a békéscsabai rádiós pályázathoz kapcsolódó újabb irattal.

 

http://24.hu/media/2017/10/06/andy-vajnaek-meghekkeltek-a-mediatanacsot/

 

Lendvai Ildikó: „Ideje végrendeletet írnom”

 

Földi László fenyegetőzésére töredelmes, beismerő vallomást tette a szocialista politikus.

Most aztán végem. Likvidálható (likvidálandó?) vagyok, Földi László kormányzati nemzetbiztonsági fő-fő szakértő megmondta. “Kollaboránsok, hazaárulók, nincs jogállásuk, szabadon likvidálhatók” a menekülteket segítő szervezetek tagjai. Ez itt a töredelmes vallomások ideje. A nagy menekülthullám idején bekapcsolódtam a Migration Aid munkájába, igen fontos szendvicskenő és adományszortírozó beosztásban, sőt azóta is kapcsolatom van a szervezetből kinőtt, már nemcsak a menekülteknek, hanem a hazai szegényeknek segítő csoportokkal. Szörnyű, de még a határmenti táborok egyikébe is segítettem élelmiszert vinni. Nem beszélve arról, hogy eljárok az Amnesty International és más jogvédő szervezetek rendezvényeire, még tüntettem is velük. Tuti, hogy ez már halmozott likvidálási ok. Ideje végrendeletet írnom. De minden rosszban van valami jó. Mennyivel rövidebb és egyszerűbb munka ez nekem, mint ha mondjuk Mészáros Lőrinc és egyéb barátok, rokonok, üzletfelek válnának a kérlelhetetlen Földi László célpontjává!!

 

http://24.hu/belfold/2017/10/06/lendvai-ildiko-ideje-vegrendeletet-irnom/

 

A FŐNÖK ÉS A STRÓMAN

Haraszti Gyula Magyar Idők

 

Majd egyszer kérünk tőled valamit – mondja a keresztapa egy behódoló „családtagnak” Mario Puzo kitűnő regényében, amelyből a zseniális Francis Ford Coppola forgatott kultikus filmtrilógiát. Valahogy ez juthat az ember eszébe, ha arra gondol, ami a napokban kiderült Gyurcsány Ferenc és a költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásba került MSZP-s Czeglédy Csaba tavalyi szerződéses kapcsolatáról.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/fonok-es-stroman-2306854/

 

KATALÓNIA ÉS A BRÜSSZELI KONTÁROK

A NEMZETKÖZI JOG NEM KÍVÁNSÁGMŰSOR, KOSZOVÓ SEM ESHET EGYEDI ELBÍRÁLÁS ALÁ

Petrin László magyar Idők

 

Brüsszel egy utópia rabja. Ezt az utópiát úgy hívják, hogy nemzetek feletti Európa. Azonban az elmúlt időszakban kiderült, hogy ez egy fatális illúzió.

Nincs európai nép, de európai népek vannak. Lehet, hogy Brüsszelnek meglepő, de a katalán is egy európai nép. Ha nincs európai nép, akkor tudomásul kell venni azt a magától értetődő törvényszerűséget, hogy csakis a népek politikájára, szándékára, akaratára és együttműködésére lehet fölépíteni egy összeurópai rendszert. Ehhez azonban véget kellene vetni Brüsszel elképesztően siralmas kiválasztási folyamatának, amelynek során hagyományosan gyenge, karizma nélküli és kontár vezetőket választ.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/katalonia-es-brusszeli-kontarok-2303170/

Ifjabb Mészáros Lőrinc váltotta Csík Zoltánt a Talentis Group igazgatóságában

Ifjabb Mészáros Lőrinc is megjelent a herceghalmi Talentis Group Zrt. igazgatóságában. A cég egy ideje már felerészben szüleié, most pedig beszállt egy Mészáros-cég is harmadik részvényesnek. A Mészáros-fiú apja bizalmasát, Csík Zoltánt váltotta a cég vezető testületében.

A Mészáros Lőrinc „gazdatisztjeként” emlegetett Csík Zoltán volt gyilkosságis nyomozó az elmúlt napokban két fontos sajtóhírben is mellékszerepet kapott.

A HVG említette meg Csíkot a szintén volt zsaru Tarjányi Péterhez, a Zoom.hu kiadójához kötődő MSZP-s, Botka-ellenes puccsról szóló cikkében. E szerint Csík valamiféle tárgyalásokba bocsátkozott Tarjányival arról a zoom-os cikkről, amiben Mészárost jachtját mutatták be a híroldalon.

A másik írás az Indexen jelent meg és a ködös körülmények között 2014-ben elhunyt kalandor, Welsz Tamás hagyatéka feletti viszályról szól. A cikkben megemlíti a szerző, hogy Csík a vitás örökösök egyike, a néhai üzletember volt élettársa, Horthy Andrea segítőjeként mutatkozott az ügyben.

https://blog.atlatszo.hu/2017/10/ifjabb-meszaros-lorinc-valtotta-csik-zoltant-a-talentis-group-igazgatosagaban/

 

Órákon belül óriási fordulat jöhet az európai drámában

 

Az Egyesült Királyságot kormányzó konzervatív párt egyik képviselője 50 százalék esélyt ad annak, hogy Theresa May miniszterelnök már pénteken lemond. Ezt megelőzően egy korábbi miniszter azt állította, hogy sok tory politikus azt szeretné, ha a hét végéig távozna posztjáról.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orakon_belul_oriasi_fordulat_johet_az_europai_dramaban.648674.html

 

Trump dührohamot kapott

A Fehér Házba rendelték a külügyminisztert, miután kiderült, hogy idiótának nevezte Trumpot.

 

John Kelly amerikai kabinetfőnök a korábbi tervekkel ellentétben nem utazott el Donald Trump elnökkel Las Vegas-ba október 4-én, hanem a Fehér Házban maradt, és magához rendelte Rex Tillerson külügyminisztert és James Mattis hadügyminisztert. Az nbcnews.com információi szerint erre azért volt szükség, mert Trump nagyon ideges lett, amikor megtudta, hogy Tillerson nyilvánosan idiótának nevezte. A Fehér Ház hivatalos közlése szerint Kelly nem a botrány miatt maradt Washingtonban, hanem mert napi ügyeket kellett intéznie.

 

https://zoom.hu/2017/10/06/trump-duhrohamot-kapott

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tett Jávor Benedek

A ciklus eddigi legnagyobb, csak gigatenderként emlegetett infrastruktúrafejlesztéséhez kapcsolódó vizsgálatokról korábban beszámolt a Zoom.hu, és elsőként közölte, mekkora büntetést helyezett kilátásba az Európai Bizottság a szabálytalanságok miatt. Ami a visszásságokat illeti, az brüsszeli auditorok úgy találták, hogy a 69 érvényes ajánlatból 62-t ki kellett volna zárni, a 24 nyertes közül csak 4 olyan akadt, amelyik érvényes ajánlat alapján nyert, vagyis a keretmegállapodások döntő többségét érvénytelen ajánlatok alapján kötötték meg.

 

https://zoom.hu/2017/10/05/hutlen-kezeles-miatt-feljelentest-tett-javor-benedek

Összeállt Beer püspök, Veiszer Alinda, Gundel Takács, Hajós András és Gégény István az embertelen közhangulat ellen

A szöveg egyik kulcsmondata pontosan fogalmazza meg azt, amit a legtöbb jószándékú magyar újságolvasó és tévénéző az utóbbi napokban átélt:

Ijesztő látni, ahogy normális életet élő polgárok félinformációk, számukra ismeretlen tények és meg nem ismert emberek kapcsán egymás ellen fordulnak, a jó szándékra halállal fenyegetéssel válaszolnak.

A petíció szerzői ezek után azonnal jelzik, hogy nem a menekültek ellenőrizetlen beengedése ellen vannak, sőt a szövegből az derül ki, hogy a kerítéssel sincsen problémájuk:

Mindannyiunk közös érdeke, hogy megvédjük hazánkat, hogy a határainkat ellenőrizzük, hogy tudjuk, kik jönnek hozzánk, kikkel osztjuk meg az életünket. Ugyanígy közös érdekünk, hogy megvédjük az emberséges társadalom határait. Az elmúlt napokban ezt az intézményt érte olyan támadás, amely ellenreakció nélkül önpusztító folyamatok sorát eredményezheti.

 

https://444.hu/2017/10/06/osszeallt-beer-puspok-veiszer-alinda-gundel-takacs-hajos-andras-es-gegeny-istvan-az-embertelen-kozhangulat-ellen

Mindenki megőrült: Egy kormánypárti tévés összegraffitizte Simicska Lajos házát

Média- pop- és mindenféle kulturális értelemben fordulópont és mérföldkő, ahogy Losonczi Kata, Mészáros Lőrinc Echo tévéjének riportere a szemét furcsán forgatva és meresztgetve azt mondja a kamerába, hogy

Ön dönt: iszik vagy graffitizik

majd fog egy flakon fekete festéksprét és felírja vele Simicska Lajos veszprémi házának a falára azt, hogy

HAJRÁ LAJOS

Mindezzel az Echo Tv Informátor című műsorát promózzák egyébként.

https://444.hu/2017/10/06/mindenki-megorult-egy-kormanyparti-teves-osszegraffitizte-simicsa-lajos-hazat

A közmédiában már a Jobbik megszüntetéséről beszélnek

"Az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését" - nyilatkozta Kovács István, a kormányhoz elég közeli Alapjogokért Központ, egy, az igazgatója, Szánthó Miklós saját bevallása szerint a Fidesz pártalapítványa és az MNB alapítványa által támogatott, bejegyzése szerint civil szervezet stratégiai igazgatója csütörtökön az M1-nek. Kovács szerint az ügyészség akkor kérheti ezt, ha a Jobbik nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel gazdálkodása átvilágításában. Márpedig az Állami Számvevőszék keddi beszámolója szerint a Jobbik nem működött együtt velük, ezért az ügyészséghez fordulnak.

A Jobbik vezetői szerint alaptalanul vádolják őket ezzel. Nézzük az állításokat.

https://444.hu/2017/10/05/a-kozmediaban-mar-a-jobbik-megszunteteserol-beszelnek

 

 

Hogy nézne ki Európa, ha mindenki elszakadna, aki szeretne?

 

Akkor is érdekes a Reddit térképmániás csatornájára posztolt alternatív Európa rajza, ha jó néhány helyen lehet vitatkozni vele. Tekintve, hogy a térképrajzoló darázsfészekbe nyúlt, a vitathatóság eleve elkerülhetetlen: a kérdés ugyanis, hogy hogyan festene Európa, ha minden önállósági, elszakadási törekvés megvalósulna a kontinensen.

A térképet készítő Spartharios szerint így:

 

http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/03/14/hogy_nezne_ki_europa_ha_mindenki_elszakadna_aki_szeretne/

 

Elvesztette munkaügyi perét az egyetemi tanár, aki ellen rejtett kamerás megfigyeléssel kreáltak bizonyítékot

Megalapozatlannak találta a Kúria a Károli Gáspár Református Egyetem hét évvel ezelőtt rendkívüli felmondással elbocsátott professzorának, Hima Gabriellának felülvizsgálati kérelmét, mert álláspontja szerint a beadott iratban a jogszabályi helyekre vonatkozóan elmaradt a jogsértések pontos kifejtése. Hima Gabriellának, aki szerint törvénytelen megfigyeléssel és manipulált felvétellel kreáltak alibit az elküldéséhez, a döntéssel szemben nincs jogorvoslati lehetősége, de – mint az Átlátszónak jelezte – valószínűleg a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/10/elvesztette-munkaugyi-peret-az-egyetemi-tanar-aki-ellen-rejtett-kameras-megfigyelessel-krealtak-bizonyitekot/

Az NGM nem teljesíti Parragh László kérését

Turóczy László helyettes államtitkár nyilatkozott az mfor írásban feltett kérdéseire a jövő évi adócsökkentésről, minimálbér-emelésről.

 

...