2017, október 6 - 08:17 Sajtószemle

73 éves rejtély oldódhat meg: a mesterséges intelligencia megmondhatja, ki adta fel a náciknak Anne Frankot

 

A ma már nyugdíjas egykori FBI ügynök Vincent Pankoke és csapata az amszterdami Xomnia nevű céggel közösen, a vállalat által fejlesztett mesterséges intelligenciára alapuló rendszer segítségével próbál rájönni arra, ki volt a tettes.

Reuters beszámolója szerint egy speciális algoritmus segítségével minden, abból az időszakból származó dokumentumot meg fognak vizsgálni. A gépbe minden fontos adatot betáplálnak: a nácikkal együttműködők nevét, informátorokat, történelmi dokumentumokat, rendőrségi aktákat, valamint a korábbi kutatások anyagát.

http://hvg.hu/tudomany/20171005_anne_frank_letartoztatasa_mesterseges_intelligencia_nyomozas

Lázár a 100. Kormányinfóról: "Jézusom!"

Eljött ez a nap is: ma tartja századik Kormányinfóját Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az előző 99 alkalomhoz hasonló mai is percről percre követheti nálunk Lázár sajtótájékoztatóját!

Lázár szerint felelőtlenek voltak, akik Őcsényben nyaraltattak volna menekülteket

Felelőtlenül jártak el azok a szervezetek, amelyek üdültetést szerveztek az ország területén tartózkodó menekülteknek, mondta Lázár János csütörtöki Kormányinfóján. Mindenki, aki jogszerűen tartózkodik Magyarország területén, számíthat a magyar állam segítségére, jelentette ki az Őcsényben történtekre utalva.

Nem igaz, hogy segíteni tudna rajtuk az a "tisztázatlan hátterű" szervezet, amelyik többször keveredett konfliktusba a kormánnyal. Minden esetben a magyar államhoz kell fordulni segítségért, ellátásért, ezt bizonyította az állam a gyerekek nyári üdültetésével is, tette hozzá.

http://hvg.hu/itthon/20171005_lazar_janos_kormanyinfo_100

 

Egészen váratlan helyen találkozott olvasónk Orbán Viktorral

Szamoa egy csendes-óceáni szigetcsoport, ahol nagyjából 190 ezren laknak. A legtöbbünk alighanem bajban lenne, ha el kellene helyeznünk egy vaktérképen, vagy megmondanunk, hogy ki a miniszterelnök (Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi az 1998 óta). Hazai újsághírekben is meglehetősen ritkán találkozhatunk a szamoai politika botrányos eseményeivel.

Ennek fényében igazán érdekes az a kép, amelyet egy jelenleg épp Szamoán élő, meglepett olvasónk küldött:

A képen (ami kattintásra nagyobb lesz) a Samoa Observer című napilap szerdai számának egyik oldala látható. Ez a legnagyobb napilap Szamoán, és benne egy félkolumnás összeállítás foglalkozik azzal, hogy Orbán Viktor kormánya rátette a kezét a megyei lapokra (is). A cikkben szó van a Népszabadság bezárásáról – hiszen a megyei lapok egy részét a Népszabadságot bezáró Mediaworks tulajdonolja, a többi pedig épp mostanában kerül a Mediaworks-tulajdonos Heinrich Pecina és a kaszinótulajdonos-kormánybiztos Andy Vajna kezébe.

Tökjó, hogy a világ ezen kis szegletét is eléri a jóhírünk– írta olvasónk.

http://24.hu/kozelet/2017/10/05/egeszen-varatlan-helyen-talalkozott-olvasonk-orban-viktorral/

Sziszifuszi küzdelem vár a CEU-ra?

egyelőre elégtelennek látszik az is, hogy a CEU a múlt héten megegyezett a New York államban működő Bard College-dzsal arról, hogy képzéseket működtethet az intézmény épületeiben. Ugyanis most már azt is részletesebben fogja vizsgálni a kormány, hogy azoknak a képzéseknek van-e ugyanolyan akkreditációjuk, amilyen a meglévő budapestieknek.

https://mno.hu/belfold/sziszifuszi-kuzdelem-var-a-ceu-ra-2420098

Újabb 470 millió landolt Garancsi alapítványánál

mefor.hu

Ezúttal Észak-Magyarországon szeretne uniós pénzből munkálkodni és fejleszteni a Garancsi Istvánhoz köthető Magyar Természetjáró Szövetség.

Újabb sikeres projektet tudhat magáénak a Garancsi Istvánhoz köthető Magyar Természetjáró Szövetség, hiszen október 2-án 469,3 millió forintos uniós támogatást nyert el az Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztés programból. A természetjáróknak nem ez volt az első sikeres pályázata, hiszen augusztusban közel 1,5 milliárd forintot zsebelt be két sikeres pályázatnak köszönhetően.

A mostani majdnem 470 millió forint is a korábbiakhoz hasonló célokra megy el, az összeget a "Gyalogszerrel felfedezni Észak-Magyarország turisztikai termékkínálatát" projekttel nyerték el.

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Ujabb_470_millio_landolt_Garancsi_alapitvanyanal.html

 

Polt Péter szerint annyira sötétek a magyar emberek, hogy akkor is korrupciót képzelnek, amikor az nincs

A legfőbb ügyész a friss országgyűlési beszámolójában ír egészen hajmeresztő dolgokat a korrupcióról.

parlament.hu-n már olvasható Polt Péter hivatalos beszámolója saját és a Legfőbb Ügyészség 2016-os tevékenységéről, a dokumentumban sok más mellett egy egészen hosszú rész szól a magyarországi korrupcióról. Ha valaki innen szeretne tájékozódni a hazai visszaélésekről, két fontos jelenséget állapíthat meg: Magyarországon nincs a kormányzati szereplők, hivatalnokok által segített, rendszerszintű korrupció, és a magyar emberek kissé debilek. Előbbit abból lehet leszűrni, hogy a mellékletekkel együtt 93 oldalas dokumentumban egy árva szó sincs olyan korrupciós ügyekről, amelyeket állami, kormányzati szinten figyelt meg a Legfőbb Ügyészség.

 

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/polt-peter-szerint-annyira-sotetek-a-magyar-emberek-hogy-akkor-is-korrupciot-kepzelnek-amikor-az-nincs-106873

 

Szlovákiában kimondták: Oroszország a fő veszély

 

Európa biztonságának romlásáért a Krím félszigetet a nemzetközi jogot megszegve annektáló, a kelet-ukrán háborúban részt vállaló Oroszország felelős. Így fogalmaz a pozsonyi kormány által elfogadott, parlamenti jóváhagyásra váró szlovák biztonsági és védelmi stratégiai tervezet.

Az Új Szó által ismertetett dokumentum szerint annak kicsi az esélye, hogy Szlovákiát fegyveres támadás érje, de bármikor kialakulhatnak válsághelyzetek. NATO- és EU-tagként Oroszország a legfőbb veszélyforrás. 

 

http://index.hu/kulfold/2017/10/06/szlovakiaban_kimondtak_oroszorszag_a_fo_veszely/

Akár meg is lehet szüntetni a Jobbikot

origo

Miután az antiszemita Jobbik nem igazán működött együtt az Állami Számvevőszékkel, ügyészségi vizsgálat indult, amely végső esetben azzal is zárulhat, hogy a hatóság kérni fogja a párt megszüntetését. Vona Gáborék azért rejtegethetnek szerződéseket, mert azokból kiderülhet, hogyan paktáltak le Simicska Lajos oligarchával.

 

http://www.origo.hu/itthon/20171005-a-szakerto-szerint-a-jobbik-megszuntetese-is-kerheto-ha-nem-mukodnek-egyutt-az-asz-szal.html#

Csepreghy: Kudarcot vallottunk a bürokráciacsökkentéssel

 

Bár a bürokratikus intézményrendszert sikerült átalakítani, a kormány bürokráciacsökkentése kudarcot vallott, ugyanis minden íróasztal meg tudja magyarázni a jogosultságát

– mondta a Portfolio.hu csütörtöki konferenciáján Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Mindez elég komoly nyilvános önkritikának számít Csepreghytől, aki több éven keresztül – többek között ugyanezen a konferencián, a Budapest Economic Forumon is – hangoztatta a kormány nagyszabású bürokráciacsökkentési terveit. 

 

http://index.hu/gazdasag/2017/10/05/csepreghy_kudarcot_vallottunk_a_burokraciacsokkentessel/

KGBéla megússza a kémügyet, pedig gyanúsabb, mint valaha

 

·         A kémkedéssel vádolt jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla történetén keresztül lehet a legpontosabban bemutatni a magyarországi orosz befolyás bonyolult természetét. Összefoglaltuk az előzményeket.

·         Ismét megszólalt Katrein Ferenc volt kémelhárító, műveleti igazgató, aki szerint Kovács a kémkedés hierarchiájában egy magasabb szintet foglalhatott el. 

·         Kiderítettük, Kovács hiába állítja, hogy orosz kereskedelmi cégekhez volt köze a ’90-es években, orosz adatbázisokban ennek nincs nyoma. Így azt sem tudni, honnan származik a pénz, amit a Jobbiknak adott.

·         De mást is támogatott anyagilag: Győrkös István családját. A GRU hírszerzőivel gyakorlatozó idős neonáci felesége Kovácsék otthonában végzett házimunkát.

·         A Kovács elleni nyomozást azonban politikai szintről leállították, az Alkotmányvédelmi Hivatal befejezetlenül zárta le az ügyet. Emiatt nem volt tettenérés sem, Kovács pedig megúszhatja a börtönt. 

·         Nem igaz viszont, hogy a magyar elhárítás ölbe tett kézzel ülne. Nem hivatalosan, de 2013 és 2015 között „csendesen” mégiscsak kitiltottak hazánkból orosz diplomatákat.

 

http://index.hu/belfold/2017/10/05/kgbela_megussza_a_kemugyet_pedig_gyanusabb_mint_valaha/

Csányi: Előbb lesz eurónk, mint azt a kormány szeretné beismerni

 

Az újabb európai integrációs nyomás olyan országokra is hathat majd, amelyek vonakodtak a mélyebb integrációtól, így például Magyarország is hamarabb csatlakozhat az eurózónához, mint azt a kormány szeretné bevallani - ezt mondta Csányi Sándor a Bloomberg hírügynökségnek. Az OTP vezére és Magyarország leggazdagabb embere szerint bár Magyarország, Lengyelország, Csehország és Románia kormányai nem hajlandók konkrét dátumokról beszélni, ha az euró bevezetése szóba jön, nem akarnak majd kimaradni a mélyebb uniós integrációból, amelyről Emanuel Macron francia elnök beszél egyre többet.

A végén Magyarország is csatlakozik majd az eurózónához a többiekkel együtt, igaz, biztos vagyok benne, hogy a lehető legutolsó pillanatban lépünk majd be

- mondta Csányi a befolyásos üzleti portálnak.

 

http://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2017/10/05/csanyi_sandor_euro_bloomberg/

A rászoruló gyerekeknek akartak kedvezményes tábort csinálni, de szerencsére Mészáros Lőrinc is jól járt

„Elvesszük különböző különadók formájában a nemzetközi cégek profitjából azt az összeget, amelyet odaadunk a gyermeküket nevelő családoknak.”

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta 2017-ben Tusnádfürdőn, ahol a kormánya családpolitikáját is méltatta. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy „szegény gyerekek nyaraltatására minden évben odaadunk 5 milliárd forintot.

Orbán ezzel a Zánkán és az ország más településein működő Erzsébet-táborokra utalt. Az elvileg rászorulók számára kitalált Erzsébet-programot még 2012-ben indította a kormány, ebben nem csak táborok vannak, a program köré szervezték az állami tulajdonban lévő szállodák nagy részét, ide utazhattak állami kedvezménnyel például nyugdíjasok, nagycsaládosok, közszolgák, stb..

https://444.hu/2017/10/05/a-raszorulo-gyerekeknek-akartak-kedvezmenyes-tabort-csinalni-de-szerencsere-meszaros-lorinc-is-jol-jart

Már a következő utáni paksi bővítésen töri a fejét a magyar atomminiszter

Már nem Paks II építését kellene mérlegelni, hanem újabb blokkok tervezését

- erről Süli a Századvég Gazdaságkutató konferenciáján beszélt. A dolgot azzal indokolta, hogy 2030-ra az elöregedő magyar erőművek leállása miatt teljesítményhiány lesz, és ezt orvosolhatná a következő utáni atomerőmű.

https://444.hu/2017/10/05/mar-a-kovetkezo-utani-paksi-bovitesen-tori-a-fejet-a-magyar-atomminiszter

Németh Szilárd 50 hazugsága

https://444.hu/2017/10/05/nemeth-szilard-50-hazugsaga

A kormánypropaganda egyik kedvenc szakértője szerint a menekülteket segítő civilek háborús bűnösök és hazaárulók

A "Mészáros Lőrinc" tulajdonában lévő Echo TV informátor című műsora az magyarországi iszlámról forgatott egy 23 perces anyagot, és érintenek migrációs ügyeket is. A műsorban megszólal Földi László a külföldi hírszerzést irányító Információs Hivatal volt műveleti igazgatója, aki az utóbbi években Nógrádi György és Georg Spöttle mellett a kormánypropaganda egyik kedvenc terror- illetve migrációügyi szakértője lett.

 

https://444.hu/2017/10/05/a-kormanypropaganda-egyik-kedvenc-szakertoje-szerint-menekulteket-segito-civilek-haborus-bunosok-es-hazaarulok

Kidobott pénz, ahogy a magyar kormány költ a kárpátaljai focira

 

A Kárpátaljai Labdarúgó Szövetség elnöke szerint a magyar adófizetők nem lehetnek biztosak abban, hogy a pénzük ellenőrzött módon, jó helyre kerül.

 

https://444.hu/2017/10/05/karpataljarol-nezve-teljesen-ertelmetlennek-tunik-ahogy-a-magyar-kormany-nagyon-sok-penzt-kolt-az-ottani-focira

Simicska barátja bejelentkezett MSZP-elnöknek

 

Csintalan Sándor ellenzéki kerekasztalt is kezdeményez a Jobbik részvételével, de azt mondja, nem Simicskát képviseli, hanem Horn Gyula pártját mentené meg.

 

http://hvg.hu/itthon/20171005_Simicska_baratja_bejelentkezett_MSZP_elnoknek_es_Ellenzeki_kerekasztalt_hivna_ossze

 

Az MSZP úrinő módjára kikosarazta Csintalant

 

„Csintalan Sándor olyan pártok felett álló közkincs, akit egy párt sem sajátíthat ki saját maga számára. Mi sem tesszük” – olvasható az MSZP csütörtök délutáni közleményében.

 

http://hvg.hu/itthon/20171005_az_mszp_urino_modjara_kikosarazta_csintalant

 

 

 Lengyel László: "Nekem az a dolgom, hogy legyen árnyékkormány"

 

A királycsinálóként emlegetett Lengyel László politológus fejében van egy név, aki Botka László lemondása után megmenthetné a helyzetet, de ezt szerinte nem Molnár Gyulával kell megbeszélnie. Nem Lattmann Tamás az. Interjú.

Nem hiszek abban, hogy az MSZP eltűnik. A 7-800 ezres törzsszavazó-tábora akkor is megmarad, ha cigánygyerekek potyognak az égből. A választók jelentős része nem tud arról, hogy léteznek más baloldali pártok, egy év eleji felmérés szerint csak a Fideszt, a Jobbikot és az MSZP-t ismerik. Óvatosan kezelném ezt. Az MSZP-nek akkor lesz problémája, ha átnevezi magát, mert akkor a szocialista szavazók nem tudják kitalálni, hogy ez egy baloldali párt. Akkor lenne igazán nagy fordulat, ha a polgármesterei kiszállnának. Mondjuk Botka László, Tóth József, Szitka Péter közli, hogy függetlenként indul, vagy valamelyikük csinál egy másik pártot. Egyik-másik még nyerhet is, de hosszú távon nem ez a jövő. Nem látom, hogy bárki új pártot akarna csinálni vagy csatlakozni egy másikhoz.

 

http://hvg.hu/itthon/20171005_lengyel_laszlo_mszp_baloldal_valasztas_botka_laszlo

Bíróság előtt kell védekeznie Handó Tündének

 

Az Országos Bírósági Hivatal elnökét azzal perelte be egyik kollégája, hogy visszaél a hatalmával, s csak abból lehet bíró, akit ő akar. Vannak, akiknek pályázniuk sem kell.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke joggal való visszaélése egyértelműen tetten érhető” – egy elismert büntetőbíró, Vasvári Csaba, a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csoportvezető bírája fogalmazott így abban a keresetben, amellyel beperelte hivatali elöljáróját, Handó Tündét. A bíró a Fővárosi Ítélőtábla elnökét is perbe hívta, mondván, az asszisztál Handó önkényeskedéséhez. A történet további pikantériája, hogy a PKKB-n amúgy nagy horderejű ügyeket tárgyaló – például az UD Zrt.-s megfigyelési ügyben Szilvásy György egykori titokminiszterrel szemben felmentő ítéletet hozott – Vasvárit a nyáron még kitüntette Handó: a címzetes törvényszéki bírói címet munkája elismeréseként kapta. A szakmai elismerés sem volt azonban elég ahhoz, hogy két olyan bírósági pályázat után, amelyen rendre az első helyen végzett, övé legyen befutó Fővárosi Ítélőtábla egyik bírói posztjára kiírt tenderen.

 

http://hvg.hu/itthon/20171005_hando_tunde_obh_birosag_per

Karácsony Gergely: Két dolgot utál Orbán Viktor

 

Legfeljebb Orbán Viktor örül annak, hogy fél évvel a választások előtt az ellenzék legerősebb pártjának a jelöltje bedobja a törülközőt – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa a HVG-nek adott interjúban arról, hogy mit szól Botka László lemondásához.

Az interjúban Karácsony arról is beszél, hogy mit tenne, ha megkeresné őt az MSZP a kormányfőjelöltség ötletével, és arról is, hogy készül-e a lehetséges főpolgármesteri jelöltségre. Úgy véli, 2019-ben már valószínűleg nem kell olyan kérdésekkel bíbelődnünk, hogy ki legyen a főpolgármester-jelölt, mert nem lesz ilyen közvetlenül választható poszt. "Orbán Viktor két dolgot utál ugyanis: Budapestet és az önkormányzatiságot" – fogalmaz a zuglói polgármester.

http://hvg.hu/itthon/20171005_Karacsony_Gergely_Ket_dolgot_utal_Orban_Viktor

 

A NYELVI ERŐTÉR

Bayer Zsolt magyar Idők

Csak azért mondom, mert mások mondják, hogy van olyan. Olyan nyelvi erőtér, amelyik fontos része a politikának. Úgy kell, hogy legyen, mert nagyon okos emberek mondják, akik annyira okosak, hogy mindig elszörnyednek, ha például én leírok egy csúnya szót, olyankor kapkodnak fűhöz-fához, szaladnak a vargához, és homlokukat tenyerükbe temetve esnek a kétségbe, hogy hová jutott a nyelvi erőtér meg a politikai kultúra.

De a g…t szeretik. Szenvedélyesen.

Már akkor szerették, amikor egy felfortyant emberi roncs először használta nyilvánosan. Aprókat csippentettek a szemükkel egymás között, hogy „A Lajos milyen jól megmondta!”, aztán gyorsan írtak egy esszét arról, hogy a Bayer megint hülyézett, itt a világvége meg a nácizmus.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/a-nyelvi-eroter-2300050/

 

AZ ELLENT BELÜL KERESD!

Pilhál György magyar Idők

Hogy Botka László és a vele szimpatizáló MSZP-sek nem álltak kétszer sorba, amikor az észt osztogatták, az már akkor kiderült, amikor elhitették magukkal, hogy a szegedi polgármester ringbe szállhat miniszterelnök-jelöltként. Erre aztán az is rátett egy lapáttal, hogy amikor napvilágot láttak sorozatos botrányai, még akkor sem hívták vissza azonnal. Sőt ostoba fejükbe vették valamiféle árnyékkormány felállítását is, ami a politikatörténet legérdekesebb alakulata lett volna, hiszen mire összejöttek páran, már le is fejezték az egészet. De nem csak ebben nagy a fejetlenség arrafelé mostanában.

Mit gondoltak, milyen miniszterelnök-jelölt lesz Botka azzal a szlogennel a szájában, hogy fizessenek a gazdagok? A nemzet egykori kopasz apja, a rossz emlékű Rákosi pajtás sem volt túl sikeres ezzel a mondattal, de egy urizáló, egzotikus luxusnyaralásokon búvárkodó, hivalkodó, milliós Rolex-órában gőgösködő, méregdrága dzsipből a vagyonbevallásban nem szereplő halastava partján kikászálódó álbaloldali figurától mit vártak? 

http://magyaridok.hu/paca/az-ellent-belul-keresd-2301247/

 

TILTAKOZÁST VÁLTOTT KI A HVG CIKKE

Nagy Áron Magyar Idők

A balliberális portál egy lapon említette az üldözött keresztényeket az illegális migránsokkal

Felháborodást váltott ki keresztény körökben, hogy a hvg.hu összemosta az üldözött keresztények megsegítését a migrációs válság kezelésével. A „Miért honosítottunk két szír egyházi vezetőt?” című cikk egyebek között azt sugallja, hogy a június 12-én Áder János köztársasági elnöki határozatával honosított Nicodemus Daud Matti Sharaf metropolita és Mor Timothius Mousa A. Shamani püspök nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, akár csak a korábban befogadott egyiptomi kopt keresztények. Majd azzal a megállapítással zárul, hogy Magyarország csak akkor vállal szolidaritást az üldözöttekkel, ha azok keresztények.

http://magyaridok.hu/belfold/tiltakozast-valtott-ki-a-hvg-cikke-2304688/

 

MAGYARORSZÁGON NINCS DIPLOMÁS-MUNKANÉLKÜLISÉG

MTI

Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség, mert akinek van diplomája és szakmája, annak jelenleg állása is van – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, egy a duális oktatásról rendezett szakképzési konferencián tartott előadásában.

http://magyaridok.hu/belfold/palkovics-laszlo-magyarorszagon-nincs-diplomas-munkanelkuliseg-2304256/

 

Jogerősen pert nyertünk a Bírósági Végrehajtó Kar ellen, ki kellett adniuk a szerződéseiket

 

2016 végén pereltük be a Bírósági Végrehajtó Kart, mert a NAIH állásfoglalása ellenére sem adták ki a gazdálkodási adataikat. Most a bíróság kötelezte őket az Átlátszó által kért adatok kiadására. A bíróság döntése nyomán megkapott szerződéslistákból kiderül, hogy tavaly 1,45 milliárd, idén 800 millió forintot költöttek tájékoztató kampányokra, és 7,2 millió forintért írattak tanulmányt a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel.

 

https://atlatszo.hu/2017/10/05/jogerosen-pert-nyertunk-a-birosagi-vegrehajto-kar-ellen-ki-kellett-adniuk-a-szerzodeseiket/

 

Korrupcióinfó: fertőzéskockázat és elmutyizott kórházi takarítás a Szent István kórházban

Közbeszerzés nélkül, havi nettó 10 millió forintért takaríttat az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, Rendelőintézet a Nagyvárad téri intézményében. A szuperkórház másik telepe, a Merényi Gusztáv Kórház volt az, ahol nemrégiben patkány esett ki az álmennyezet alól. A részletekről Hadházy Ákos, az LMP társelnöke számolt be szokásos korrupcióinfóján.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/10/korrupcioinfo-fertozeskockazat-es-elmutyizott-korhazi-takaritas-a-szent-istvanban/

 

Zsebforradalom orosz pénzből – Magyarországon is szervezkedett Kijev ellen a radikális belorusz

2017 márciusában ukrán hackerek feltörték Alekszander Uszovszki belorusz politikai aktivista email- és Facebook-fiókját, és ezzel sikerült bizonyítaniuk, hogy Moszkva ukránellenes akciókat és csoportokat pénzel Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, sőt Magyarországon is. Mindehhez Uszovszki a szélsőjobb aktivistái és politikusai között keresett szövetségeseket. A férfi Lengyelországban volt a legaktívabb, de a többi visegrádi országban is próbálkozott.

https://atlatszo.hu/2017/10/05/zsebforradalom-orosz-penzbol-magyarorszagon-is-szervezkedett-kijev-ellen-a-radikalis-belorusz/

 

Soros György pénzeli a katalán függetlenségi mozgalmakat?

most arról jön hír, hogy az elszakadási küzdelmeket nem más, mint Soros György tüzeli a pénzével. Konzervatívunk ekkor megint hajlamos a sokszínű nemzet egységét megtestesítő spanyol király mellé állni, és erősen nem gondolni a székely autonómiaküzdelmekkel vonható párhuzamra és mindarra, amit az iskolában a kognitív disszonanciáról tanult.

A milliárdoshoz persze mi sem áll közelebb, mint hogy beavatkozzon bármely tetszőleges ország belügyeibe, és a világot a maga képére igyekezzen formálni. Nem tudni, Soros céljai között milyen előkelő helyen áll Spanyolország szétesése, támogatási politikájából mindenesetre akár ezt is ki lehet olvasni. 

 

http://valasz.hu/vilag/soros-gyorgy-penzeli-a-katalan-fuggetlensegi-mozgalmakat-125783

 

Soha nem látott adatok a magyar orvosok teljesítményéről

Először hozott nyilvánosságra a magyar egészségügy ötéves daganatos túlélési adatokat. Egy biztos: hogy minden bizonytalan, és négy év alatt romlott a kórházak teljesítménye.  

 

http://valasz.hu/itthon/izgalmas-adatok-a-magyar-orvosok-teljesitmenyerol-125782

 

LMP: Az ország megfeneklett

2017. október 5. 14:13

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a kormány nem kormányoz, az ellenzéki pártok pedig egymással vannak elfoglalva. Hét pontban fogalmazta meg, mire kér mandátumot az LMP a választókról.

http://mandiner.hu/cikk/20171005_lmp_az_orszag_megfeneklett

 

Orbán és az őcsényiek

Solymosi Frigyes az Akadémia Stadium 28 tagú mozgalmának tagja

 

Félő, hogy hazánk miniszterelnökének nemzetközi reputációja, amely most is meglehetősen alacsony szinten áll, sohasem látott mélypontra zuhan, aminek következményeit – különböző csatornákon keresztül – minden magyar állampolgár érezni fogja. Mindezt nem lehet sem Soros Györgyre, sem az EU-ra fogni! Sem neki, sem az országnak nincs arra szüksége, hogy hazánk első emberének könyörtelen és helytelen nézetét elemezzék a nemzetközi sajtóban. Félő, hogy mindannyiunkat sújtanak majd ennek a hibának a következményei.

http://nepszava.hu/cikk/1142260-orban-es-az-ocsenyiek

 

Megakadályozná a Kopaszi-gáti felhőkarcoló megépítését a kormány

A kormány nem fogja hagyni a Kopaszi-gáton építendő 120 méteres magasház megépítését – mondta el Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkár a HVG-nek. Lázár János Miniszterelnökségért felelős miniszter korábban kijelentette: az az épület, ami magasabb a Parlamentnél, a mohóság szimbóluma.

 

http://mandiner.hu/cikk/20171005_megakadalyozna_a_kopaszi_gati_felhokarcolo_megepiteset_a_kormany

 

Azt mondja a plakáteltávolítási akció kitalálója, hogy az uszító plakátok eltávolítása állampolgári jog

Ma indul a takarítás: elkezdik leszedni a kormány gyűlöletkeltő plakátjait.

 

Miközben az utcákat megint ellepik a kormány újabb, Soros Györgyöt ábrázoló óriásplakátjai, az Együtt a mai naptól plakáttakarítási akciót indít. Ezt még a hétvégén jelentette be Vajda Zoltán, a párt elnökségi tagja, mondván, hogy ezek a plakátok csupán uszításra alkalmasak, elherdálják velük a közpénzt, és még a fideszes alaptörvény „értékeivel” is szembemennek, ezért

az állampolgároknak joguk van arra, hogy eltávolítsák őket.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-plakateltavolitasi-akcio-kitalaloja-orbanek-gatlastalanna-valtak-az-uszito-plakatok-eltavolitasa-allampolgari-jog-106860

 

Megint kimondta egy bíróság, hogy jogos kérés az, ami Orbán Viktor szerint egy kommunista beidegződés

Mintha a magyar miniszterelnök fordítva ülne a lovon.

 

Sorra érkeznek a hírek azokról a jogerős bírósági döntésekről, amelyek kimondják, hogy közpénznek számítanak a magyar sportklubokhoz befolyó tao-felajánlások. Ez azért fontos, mert a kormány szerint a társaságiadó-kedvezményből (tao) származó összegek nem minősülnek közpénznek, hiszen az nem folyik be az államkasszába. Orbán Viktor korábban azt is mondta, hogy „a magyar gazdaságpolitikai gondolkodás régóta küszködik a kommunista örökséggel. Meg kéne érteni, hogy a pénzt a vállalkozók termelik meg, és ők döntik el, hogy hova adják”, ezért a tao nem közpénz.

Miután a bíróság a felcsúti akadémiát és a Mezőkövesdet is jogerősen arra ítélte, hogy adjanak ki minden, a tao-támogatás összegeiből kötött szerződést, a megbízások dokumentumait, az FTC Labdarúgó Zrt. is hasonló sorsra jutott. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítélete – amely meghagyta az elsőfokú törvényszék álláspontják – még augusztus legvégén született, de az ezt rögzítő dokumentum a napokban érkezett meg az eljárást elindító Demokratikus Koalícióhoz (DK) – tudtuk meg Földi Judittól, a párt elnökségi tagjától.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/megint-kimondta-egy-birosag-hogy-jogos-keres-az-ami-orban-viktor-szerint-egy-kommunista-beidegzodes-106866

 

És betyárból lőn kiskirály – Toroczkai László és Ásotthalom elfoglalása

Skanzent épített közpénztízmilliókból, a hozzá közel álló jegyző pozíciófoglalásával pedig szintet lépett az önkormányzat maga alá gyűrésében. Nemcsak menekültekre vadászik, birodalmat is épít Toroczkai László polgármester. Megnéztük, hogyan.

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/es-betyarbol-lon-kiskiraly-106531

 

Mankókkal fut a magyar gazdaság

OKTÓBER 5. 13:26 - SZERZŐ: BLAHÓ MIKLÓS

Világgazdasági és saját mankókra támaszkodva egész jól teljesít idén és várhatóan jövőre is a magyar gazdaság, a növekedés irama elérheti a 3,8 százalékot 2017-ben és 2018-ban, s ebben az időszakban a kelet-közép-európai térség teljesítményét is hozza, de a kormánynak azt kellene elérnie, hogy piaci alapon, önjáró módon fejlődjék a gazdaság, s így folytatódjon hosszabb távon is a magasabb ütem.

 

http://168ora.hu/mankokkal-fut-magyar-gazdasag/

 

„Kell még egy erős és kemény párt”

– Egy hete cirkuszt ígért lapunknak