2017, október 5 - 07:58 Sajtószemle

Magyar szál is van az idei fizikai Nobel-díjban

A gravitációs hullámok kutatása terén elért eredményeiért három amerikai tudós kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi bejelentése szerint.

Kip Thorne-nal 2014-ben interjút is készítettünk, bár nem a gravitációs hullámokról, hanem a Csillagok között című sci-firől, aminek társproducere volt. A Nobelt most harmadmagával kapta meg, de a kísérleten még sok százan dolgoztak, köztük több magyar. Egyikükkel, Frei Zsolttal 2016 februárjában, a felfedezés bejelentésekor ugyancsak beszélgetést közöltünk.

 

http://valasz.hu/kultura/magyar-szal-is-van-az-idei-fizikai-nobel-dijban-125742

 

Harrach: A menekültek ne panziókba, hanem egyházi intézményekbe menjenek!

 

Provokáció történt Őcsényben – nyilatkozta kérdésünkre Harrach Péter, aki szerint a "provokációra" rossz választ adtak a helybeliek. Arra, hogy miért beszél  "provokációról", hiszen a Migration Aid már menekült státusszal bíró gyerekeket szeretett volna az öcsnyi panzióban elhelyezni, a KDNP frakcióvezetője azt mondta: "a körülményekből egyértelműnek látszik. Maga a tény, hogy oda visznek gyerekeket a panzióba, és ennek olyan körítést adnak, ami kiprovokálta a rossz reakciókat".

 

http://www.atv.hu/belfold/20171002-harrach-a-menekultek-ne-panziokba-hanem-egyhazi-intezmenyekbe-menjenek/hirkereso

 

Ez most nagyon jó: Cserdi szívesen befogadja az Őcsényből kiátkozott menekülteket

A posztot jegyző Dévényi István, az említett műsor vezetője egyébként, még azt tette mindehhez hozzá: „Mivel ott ültem mellette, így azt is hallottam, amikor Pörzse Sándor megkérdezte tőle, hogy 'De mit szólnak ehhez a cserdiek?'. Mire Bogdán László azt válaszolta: 'ők velem együtt 800 éve migránsok ebben az országban'."

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ez-most-nagyon-jo-cserdi-szivesen-befogadja-az-ocsenybol-elzavart-menekulteket-106858

 

A magyarok többsége pont attól fél a legjobban, amitől a kormány szeretné

Magyarországon több ember tart az Európai Uniótól mint Oroszországtól, az oroszokat pedig a Fidesz szavazói találják a legkevésbé fenyegetőnek.

A Medián közvélemény-kutatói a 444 megbízásából arról kérdezték az embereket, hogy mit tartanak a legnagyobb fenyegetésnek Magyarország szempontjából.

 

https://444.hu/2017/10/04/a-magyarok-tobbsege-pont-attol-fel-a-legjobban-amitol-a-kormany-szeretne

 

Össztűz alá vette a világsajtó Magyarországot

 

Egymás után jelennek meg a cikkek a világ legolvasottabb sajtóorgánumaiban az Orbán-kormány új nemzeti konzultációjáról az úgynevezett Soros-tervvel kapcsolatban. A legszárazabb beszámoló alapján is úgy tűnik: Magyarország egy idős, holokauszttúlélő pénzpiaci spekuláns ellen folytat árnyékbokszolást.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ossztuz_ala_vette_a_vilagsajto_magyarorszagot.648580.html

Elindult: Újbudán máris tönkretették Orbánék sorosozó plakátját

A Facebook-n keringő fotót a Petőfi híd és az Allee között lőtték a MOL székház előtt.

 

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/elindult-ujbudan-maris-tonkretettek-orbanek-sorosozo-plakatjat-106855

 

Orbán barátja épít 10 milliárdért focistadiont a katolikus egyháznak

Garancsi István érdekeltsége, a Market Építő Zrt. építi meg 9,4 milliárd forintért a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye 8000 fős stadionját és ifjúsági centrumát Szegeden – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A közbeszerzésen csak a Market adott be ajánlatot.

Az adófizetők pénzéből

Az építkezés költségeit nem saját zsebből állja a szegedi egyházmegye, hanem az adófizetők pénzéből: a kormány még 2016 végén 9,7 milliárd forintot különített el a 2017-es költségvetésből

a létesítményre. Kiss-Rigó László megyés püspök akkor a szegedma.hu-nak azt mondta, az ifjúsági centrum 2018-ra elkészülhet.

https://zoom.hu/2017/10/04/orban-baratja-epit-10-milliardert-focistadiont-a-katolikus-egyhaznak

 

Szél Bernadett látszik a legnépszerűbb ellenzéki jelöltnek

 

Az LMP felkérésére készített felmérést a Závecz Research kutatóintézet arról, hogy a választópolgárok kit látnak Orbán Viktor legesélyesebb kihívójának a 2018-as választásokon. A felmérésben négy jelölt közül lehetett választani. Az összes megkérdezett 38 százaléka látná továbbra is szívesen az ország élén Orbán Viktort, őt követi Szél Bernadett 20 százalékkal, Vona Gábor és Botka László 11-11 százalékon áll. A kutatás még azelőtt készült, - szeptemberben - hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje visszalépett volna. 20 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

 

https://444.hu/2017/10/04/szel-bernadett-latszik-a-legnepszerubb-ellenzeki-jeloltnek

 

Polt Péter mindenkit megnyugtatott: nem zajlik nyomozás a Magyarországra érkezett azeri pénzek ügyében

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa intézte a fenti írásbeli kérdést Polt Péter főügyészhez azok után, hogy kiderült: Azerbajdzsán kormánya 3 milliárdos alapból fizetett le európai politikusokat és újságírókat,  és a pénzekből épp akkoriban érkeztek nagyobb összegek - dollármilliók - Magyarországra, közelebbről Budapestre, hogy a kormány szabadon engedte volna Ramil Safarovot, ismertebb nevén a baltás gyilkost.Orbán Viktor miniszterelnök az esettől függetlenül is nagyon közeli és szívélyes kapcsolatot ápol Ilham Aliyev azeri diktátorral.  

https://444.hu/2017/10/04/polt-peter-mindenkit-megnyugtatott-nem-zajlik-nyomozas-a-magyarorszagra-erkezett-azeri-penzek-ugyeben

Wladár Sándor: A politika megpróbálta Bienerthtel, látjuk, mi lett a vége

 

A politika nem megkerülhető, de nem is kell szorosan együttműködni vele – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség frissen megválasztott elnöke a HVG Portréjában.

Visszautasítja azt is, hogy Gyárfás Tamás korábbi elnök embere lenne, azt azonban nem akarja tagadni, hogy beszél vele, hiszen megkerülhetetlen alakja a nemzetközi úszósportnak.

Az élsportolók, így Hosszú Katinka kritikáitól sem tart, mert azt vallja, ha valós problémákra mutatnak rá, azokat orvosolni kell.

http://hvg.hu/sport/20171004_wladar_sandor_hvg_portre

 

Hárommilliárdért védtük eddig az üldözött keresztényeket

A Zoom.hu összesítése szerint eddig valamivel több, mint 3 milliárd forintot költött el, vagy vállalt elkölteni nemzetközi megállapodásokban a kormány a keresztényüldözés elleni küzdelemre. Mindez annak a hosszú és kimerítő írásbeli válasznak a részleteiből derült ki, amelyet a jobbikos Sneider Tamás kérdésére Rétvári Bence, az EMMI államtitkára adott.

„Milyen érdemi munkát végzett az elmúlt hónapokban az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság?” – ez volt a kérdés címe, amit Sneider eredetileg Balog Zoltán emberminiszternek tett fel.

https://zoom.hu/2017/10/04/harommilliardert-vedtuk-eddig-az-uldozott-keresztenyeket

Kovács László: Nincs elég tehetséges politikus az MSZP-ben

A szocialista párt elnöksége felkészületlenségének és tapasztalatlanságának tulajdonítja a történteket Kovács László.

A volt MSZP-s pártelnök a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, az elnökségben a párt legjobbjainak kellene ülnie, de ez most nem így van. Szerinte nincs elég olyan tehetséges politikus a szocialista pártban, akik győzelemre tudnák segíteni az MSZP-t a jelenlegi helyzetben.

„A mostaniban vannak olyanok, aki például egyéni képviselőjelöltként kevesebb szavazatot kapott a körzetében, mint a párt. Annak idején ez többször is megismétlődött, elnökségi tag is lett, parlamenti képviselő is lett. Nem állítom, hogy mindenki ilyen, de nincsenek többségben azok, akik tényleg komoly erőt jelentenek. Hiányzik az a gárda, akire a pártelnök tud támaszkodni, aki segít a stratégia megfogalmazásban, aki el tudja hitetni (…), hát, ha egy politikus, aki soha semmilyen eredményt nem ért el, hirdet egy nagyon jó programot, az emberek nem hiszik el, hogy meg tudja csinálni, hát, itt a probléma” – fogalmazott az egykori pártelnök.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/kovacs-laszlo-nincs-eleg-tehetseges-politikus-az-mszp-ben-1404715

Rogán szomszédjának legújabb megbízása

Rogán Antal Pasa parki szomszédja, Csetényi Csaba most majdnem 6,5 milliárdos munkát kapott Lázár Jánostól.

Lázár János még ad munkát Rogán Antal Pasa parki szomszédjának, Csetényi Csabának. A közbeszerzéseket korábban sorra nyerő Csetényi az utóbbi időben kiesett a kormányzati megbízásokból, most azonban majdnem 6,5 milliárdos munkát kapott a kancelláriaminiszter tárcájától: az uniós közbeszerzési értesítő szerint a Network 360 és az Affiliate Network uniós fejlesztések reklámjait, illetve piackutatásait készítheti és népszerűsítő rendezvényeit szervezheti majd.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/rogan-szomszedjanak-legujabb-megbizasa-1404739

 

Asztalra csapott Brüsszel - két hetet kapott a magyar kormány

 

A magyar kormány két hetet kapott arra, hogy a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos egyik aggályra kielégítő magyarázatot adjon az Európai Bizottságnak. Ha ezt nem teszi meg, akkor az Európai Bíróság elé kerül az ügy.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/asztalra_csapott_brusszel_ket_hetet_kapott_a_magyar_kormany.648601.html

 

Együtt-PM: kihúzták a kést a hátból

A Párbeszéd kész arra, hogy az Együttel közösen induljon el a 2018-as választáson – jelentette be Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke, Juhász Péter Együtt-elnökkel tartott sajtótájékoztatóján. Még nem tudni, hogy fog kinézni a közös indulás, a formáról a következő hetekben egyeztetnek, de vélhetően a listájuk is közös lesz.

 

http://nepszava.hu/cikk/1142304-egyutt-pm-kihuztak-a-kest-a-hatbol

 

"Menniük kell a lecsóba"

Be fogjuk bizonyítani jövő év tavaszán, hogy a roma népesség hazánkban politikaformáló erő és rejtett erőforrás – vallja Ajtai Tibor, a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete (CÖCE) elnöke.

 a CÖCE a Fideszt támogatja, és erre buzdítja a cigány szavazókat is. Lapunknak nyilatkozva Ajtai Tibor megerősítette: „Ez így van”.

 

http://nepszava.hu/cikk/1142292-menniuk-kell-a-lecsoba

 

A Quaestor-ügy és a fideszes ügyészség

 

A fővárosi főügyész szerint mindenki szégyellje magát a Kúrián, akinek része volt annak kimondásában, hogy fideszesnek nevezhető az ügyészség.

A fővárosi főügyész írása a Kúria minapi döntéséről, melyben a Quaestor-ügy kapcsán azt mondták ki, hogy lehet fideszesnek nevezni Polt Péter ügyészségét. Ibolya Tibor szerint ez butaság, hiszti és valótlanság.

 

http://index.hu/velemeny/olvir/2017/10/04/fideszes_ugyeszseg_ibolya_tibor_publicisztika/

Lázár tényleg kiszállna a kormányból

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter munkatársai úgy látják, hogy Lázár János pár napja lebegtetett távozási szándéka komoly. Azt mondják, szeretne több időt tölteni a családjával, de az is zavarja, hogy politikai kormányzás helyett kommunikációs kormányzás zajlik az országban. Még nem készül az Orbán Viktor utáni időkre, de biztos, hogy vannak miniszterelnöki ambíciói. A Fidesz különböző szintjein és területein dolgozó jelenlegi és korábbi tanácsadókat kérdeztünk arról, amit Lázár pár hete megüzent a sajtóban: ha választhat, 2018 után nem szeretne a kormány tagja lenni.

 

http://index.hu/belfold/2017/10/04/lazar_orban_valasztas_2018/

 

Kovács Zoltán kormányszóvivő nekiment a Financial Timesnak

 

Az elmúlt két hétben a Financial Times (FT) négy cikkben is megrágalmazta az Orbán-kormányt, amiért az fellép Soros György bevándorlást támogató tevékenysége ellen, a brit üzleti napilap “teljesen megzavarodott” – írta Kovács Zoltán kormányszóvivő az About Hungary kormányzati honlapon szerdán közzétett blogbejegyzésében.

A kormányszóvivő emlékeztetett: korábban a lap egyik ismert szerzője arról írt, hogy nem létezik Soros-terv. Erre Kovács Zoltán felhívta a figyelmét, hogy hol olvashatja a kérdéses dokumentumot. Ennek ellenére egy nappal később a lap arról jelentetett meg cikket, hogy Romániának nem szabad szövetséget kötnie “Európa rosszfiúival”, azaz Lengyelországgal és Magyarországgal, amelyek provokatív és nem demokratikus viselkedést tanúsítanak, majd ismét arról írtak, hogy nincs Soros-terv – idézte fel a kormányszóvivő. Hozzátette: erre ismét megkereste a lapot, kifogásolva annak elfogultságát és a tények figyelmen kívül hagyását.

http://24.hu/kozelet/2017/10/04/kovacs-zoltan-nekiment-a-financial-timesnak/

Ausztriában rejtegette aranykészletét a baloldal ügyvédje

Fidesz: Ez Gyurcsány Ferenc és a szocialisták korrupciós ügye, hiszen nekik is adott jogi tanácsokat Czeglédy Csaba

Magyar Hírlap

Jogsegélykérelemmel fordult az osztrák hatóságokhoz az állami költségvetésnek több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult Czeglédy-ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség - tájékoztatta Szanka Ferenc szóvivő szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében június 27-én Ausztriában, egy a magyar határhoz közeli kisvárosban lévő bankfiókban lefoglaltak csaknem egy kilogrammnyi aranyrudat egy Czeglédy Csaba nevére nyitott széfben.

http://magyarhirlap.hu/cikk/99609/Ausztriaban_rejtegette_aranykeszletet_a_baloldal_ugyvedje

Bán Károly A vagyon elfogyott, az eszme eltűnt

Álláspont. Két hír erről a hétről. Az egyik, Kapolyon összedőlt Kádár János háza. A másik, hétfőn az MSZP elnökségi ülése után összeomlott az MSZP                                      Magyar Hírlap

Jelképes ez az időbeli egybeesés. Az még inkább, hogy az MSZMP vagyonát öröklő utódpártnak még arra sem volt figyelme, hogy egy történelmi kor tárgyi relikviáját akár csak kegyeleti okokból megőrizze az utókornak. A párt meghatározó erőcsoportjai inkább egymást falták és falják fel. A veteránok azzal fenyegetőznek, „teremtenek olyan cirkuszt, hogy nem teszik zsebre” utódaik, ha nem térnek végre észre. A megmentőnek kitalált Botka László, megerősítve a másik szegedi erős emberrel, Ujhelyi Istvánnal etikai vizsgálatban látja a kiutat, le akar számolni az árulókkal, a Gyurcsánnyal és a Fidesszel kollaborálókkal. Megint mások, például a Mesterházy Attilához kötődők pedig Botkát fenyegetik, ha nem áll el a listáitól, sőt, ha nem áll félre, nagyon megbánja.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/99689/A_vagyon_elfogyott_az_eszme_eltunt

 

Németh Szilárd megmondta, ki lesz Botka utódja

 

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint bárki is jön a baloldalon Botka László hétfőn lemondottMSZP-s miniszterelnök-jelölt helyére, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő embere lesz.

Németh Szilárd az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában úgy fogalmazott, Gyurcsány Ferenc „a főnök azon az oldalon”, ő határozza meg, hogy mi történjen.

http://24.hu/belfold/2017/10/04/nemeth-szilard-megmondta-ki-lesz-botka-utodja/

Török Gábor: mérföldkő, hogy Orbán nem ítélte el az őcsényi erőszakot

„A köztelevízió vezetőinek, a propaganda irányítóinak felelősségük van, amivel szembe kellene nézniük” – mondja a migránsellenes kampány gyűlöletkövetkezményeiről Török Gábor politológus.

Újra egy asztalhoz ültettük Mráz Ágoston Sámuel és Török Gábor politológusokat, hogy átbeszéljük a hónap legfontosabb témáit. Az újabb Soros-kampányra és az őcsényi menekültüdültetési botrányra térve Török Gábor azt mondja: „A kormány jól döntött a kerítés megépítésével, a határvédelem megerősítésével, de propagandára ehhez nem lenne szüksége […] A szállást kínáló magyar panzióst valakik megfenyegették, kárt tettek az autójában. A miniszterelnök szó szerint azt mondta, semmi kivetnivalót nem talált ebben. Az erőszakról egy szót sem szólt. Szerintem ez mérföldkő.”

 

http://valasz.hu/itthon/torok-gabor-merfoldko-hogy-orban-nem-itelte-el-az-ocsenyi-eroszakot-125747

Marseille-i dzsihadista terror: elképesztő dolgokat művelt a hatóság

Miért távozhatott szabadon a tettes egy előző napi lopás után? Miért nem tudták kiutasítani?

A Las Vegas-i tömegmészárlás miatt – joggal – kevesebbet beszélünk a hétvégi kanadai és franciaországi támadásokról, pedig utóbbinak van néhány tanulsága. A Marseille főpályaudvaránál történt támadás megmutatja, hogy nem pusztán terrorelhárítási feladat a dzsihadista erőszak elleni küzdelem: a lehetséges elkövetők megállításában az egész államigazgatásnak feladata van.

http://valasz.hu/vilag/marseille-i-dzsihadista-terror-elkepeszto-dolgokat-muvelt-a-hatosag-125738

 

Gyurcsány: Botka meg akart enni bennünket

 

A Demokratikus Koalíció elnöke biztos abban, hogy a DK, az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd megállapodik az egyéni választókerületekről. Gyurcsány Ferenc nem tud arról, hogy a szocialisták között árulók lennének, szerinte Botka László magát buktatta meg. Ki lesz a miniszterelnök, ha győz az ellenzék? Interjú.

 

http://24.hu/kozelet/2017/10/04/gyurcsany-botka-meg-akart-enni-bennunket/

„Hajrá, Apa!” – üzente Simicska Lajos fia

Simicska Lajos fia festette vissza apja üzenetét veszprémi hirdetőoszlopaira.

A miniszterelnököt kritizáló mondatokat korábban ismeretlen kapucnis fiatalok mázolták le. Simicska Ádám minderről a Facebookon számolt be, és a képeket „Hajrá, Apa!” felirattal osztotta meg.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/hajra-apa-uzente-simicska-lajos-fia-1404724

Éjszaka a Momentum is ráment Simicska oszlopaira

 

Miután Simicska Lajos valakivel kiment a veszprémi éjszakába, hogy Orbánt gecizős mondatát felfesse néhány hirdetőoszlopára, más is kedvet kapott az üres reklámfelületeken üzengetéshez. Például a Momentum, amely kedd éjszaka megfújt néhány oszlopot.

 

http://index.hu/belfold/2017/10/04/ejszaka_a_momentum_is_rament_simicska_oszlopaira/

 

A DK új amerikai tanácsadócége úgy hajt fel pénzt, ahogy senki más

 

az STG az egyik legelismertebb amerikai demokrata tanácsadó cég, amelyet a győztes Obama-kampányok legfontosabb alakjai alapítottak, mint Julianna Smoot, az Obama alapítvány igazgatótanácsának tagja, Obama volt kampányfőnök-helyettese, fehérházi protokollfőnök, illetve az első Obama-kampány pénzügyi igazgatója, Paul Tewes, az Obama-kampány önkéntesekért felelős szervezője, a Demokrata Párt politikai műveletekért felelős vezetője, vagy Dan Kanninen, a cég kampányokért felelős társtulajdonosa, politikai elemző, több fontos csatatér-államban az Obama-kampányok vezetője.

De mit lehet tudni erről a tanácsadócégről?

http://24.hu/belfold/2017/10/04/a-dk-uj-amerikai-tanacsadocege-ugy-hajt-fel-penzt-ahogy-senki-mas/

 

Szijjártó: Paks II. az évszázad legjobb üzlete

 

Szijjártó szerint a paksi beruházás nagyon jó pénzügyi struktúrában, az atomenergia-ipar legjobb képviselőjével együttműködve valósul meg, ezen kívül az építkezés önmagában 12 ezer munkahelyet teremt majd, a foglalkoztatottak összlétszáma pedig, a szolgáltatókkal és a beszállítókkal együtt elérheti a 40 ezret. Az MTI tudósítása szerint a miniszter elmondta, hogy a beruházás 40 százalékát magyar vállalatok fogják elvégezni, ami 5 millió euró pótlólagos árbevétel a számukra.

A paksi bővítés nemcsak egy energetikai infrastrukturális objektum építése, hanem egy átfogó gazdasági fejlesztési terv,

 

http://24.hu/kozelet/2017/10/04/szijjarto-paks-ii-az-evszazad-legjobb-uzlete/

 

Orbán kerítést építene Románia keleti határára

Magyarország a Romániát próbára tevő migrációs nyomás esetén szívesebben segítene megvédeni Románia keleti határait, minthogy kerítést kelljen húznia a magyar-román államhatáron - mondta Orbán Viktor a  Nagyváradon megjelenő Bihari Naplónak adott interjújában.

Orbán Viktor arra számít, hogy nőni fog a kelet felől Európára nehezedő migrációs nyomás, és ez megnöveli Románia súlyát az elkövetkező időszakban.

https://444.hu/2017/10/04/orban-segitene-keritest-epiteni-romania-keleti-hatarara

Botka távozása után már asztalhoz is ülnek Gyurcsánnyal a szocialisták

Várhatóan napokon belül megkezdődik az egyeztetés az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) között a 106 egyéni jelöltről. A Magyar Nemzet információi szerint a kapcsolatfelvétel már megtörtént, és amilyen gyorsan csak össze tudják hozni, le fog ülni a két párt tárgyaló delegációja. A szocialistákat Molnár Gyula pártelnök, Hiller István választmányi elnök és Tóth Bertalan frakcióvezető fogja képviselni, míg a DK részéről Gyurcsány Ferenc pártelnök és Molnár Csaba alelnök biztosan ott lesz.

 

https://mno.hu/belfold/botka-tavozasa-utan-mar-asztalhoz-is-ulnek-gyurcsannyal-a-szocialistak-2419883

Lattmann Tamás: Korpa és a disznók? Botka a disznók közé tartozik!

„Azok számára, akik Botka László esetében a korpa és a disznók viszonyát emlegetik, talán érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy ő sajnos ebben a költői képben a disznók közé tartozik” - írja Lattmann Tamás a Facebookon.

 

https://444.hu/2017/10/04/lattmann-tamas-korpa-es-a-disznok-botka-a-disznok-koze-tartozik

 

BAYER ZSOLT: SZOVJET FLASHDANCE

http://badog.blogstar.hu/

 

Az út most véget ért. Ott áll Lajos az út végén, legvégén, a legvégén, a veszprémi éjszakában. Mi, akik ismerjük őt több, mint két évtizede, azt is be tudjuk lőni, hogy éppen mi van benne. Lapunk publicistája, Bayer Zsolt a Bádog Blogon reagált Simicska Lajos veszprémi akciójára.

Ehhez a műhöz két üveg whiskyt vett be.

Áll Lajos az út legvégén, saját műve mellett, úgy is mondhatnánk pontosabban, plasztikusabban, hogy ott áll a maga készítette díszletek között, egy tökrészeg, falusi Lear király a csűr mellől, ki épp szétosztja vagyonát új hívei között, s közben, hogy méltóságosabbnak hasson, üres butykossal a négy égtáj felé suhint: a trágyadomb felé, a tehénke felé, a budi felé, s végül a csalán felverte libalegelő felé.

 

http://badog.blogstar.hu/

 

HAZUGSÁGSPIRÁL

Kis Ferenc Magyar Idők

Minden sorozat véget ér egyszer, hazudni sem lehet örökké következmények nélkül. A „tiszta kezek” pártjánál most jött el az idő, hogy elszámoljon a pénzügyeivel az Állami Számvevőszék előtt.

Vona Gáborék azonban úgy viselkedtek, mint a hamiskártyások, akik folyamatosan blöffölnek, majd amikor teríteni kellene a lapokat, akkor időt húznak, trükköznek, mindent bevetnek, hogy ne kelljen megmutatni, mi van a kezükben.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/hazugsagspiral-2296768/

 

FIDESZ: A BRÜSSZELI JELENTÉS ELŐKÉSZÍTŐI SOROS TENYERÉBŐL ESZNEK

MTI

A Fidesz információja szerint szerdán Brüsszelben megkezdik a Magyarországot elítélő „Soros-jelentés” előkészítését – jelentette ki a párt szóvivője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-brusszeli-jelentes-elokeszitoi-soros-tenyerebol-esznek-2299474/

 

Ez vár Magyarországra - meddig nevethet a kormány?

 

Jövőre – az ideihez hasonlóan – a kedvező világgazdasági környezetben nőhet a magyar gazdaság, azonban az országot lendületbe hozó „mankók” önmagukban nem biztosítanak tartós stabilitást – derül ki a Pénzügykutató Zrt. előrejelzéséből.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_var_magyarorszagra_meddig_nevethet_a_kormany.648577.html

 

Karácsony a közös miniszterelnök-jelöltségéről: Még nem tartunk ott

„Nem vettem részt olyan tárgyaláson, amin az én miniszterelnök-jelöltségem szóba került volna” – mondta Karácsony Gergely. A PM-es politikus a Zoom.hu kérdésére ugyanakkor nem cáfolta, hogy egyeztettek kedden az MSZP-vel, ám megjegyezte: egyáltalán az a kérdés, van-e közös listás indulás, „de nem tartunk még itt.”

Karácsony szerint amíg nincs meg a konstrukció, nehéz beszélni a közös miniszterelnök-jelölt személyéről,

 

https://zoom.hu/2017/10/04/karacsony-a-kozos-miniszterelnok-jeloltsegerol-meg-nem-tartunk-ott

 

Simicska megmagyarázta, miért festett „Orbán egy geci” feliratokat

 

Már két évvel ezelőtt megmondtam a véleményemet, most a plakátokon csak megerősítettem. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Simicska Lajos a 24.hu megkeresésére ezzel magyarázta, miért festett saját kezűleg Orbán Viktorminiszterelnököt becsmérelő feliratokat Veszprém belvárosában több hirdetőoszlopra.

http://24.hu/belfold/2017/10/03/simicska-megmagyarazta-miert-festett-orban-egy-geci-feliratokat/

A Botka-eset tanulságai – hogyan lehet és hogyan nem lehet győzni az ellenzéki oldalon?

 

Nagyon úgy fest, hogy a 2013-ra emlékeztető 2017 után egy 2014-hez hasonlatos 2018 elé nézünk.

Botka László visszalépésének okait vizsgálva többen is megállapították, hogy a szegedi polgármester stratégiája alapvetően elhibázott volt – de hogy miben is volt a hiba, arról már megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint Botka 9 hónapja alatt a különállás és a „gyurcsányozás” politikája bukott meg, és a helyes stratégia a mihamarabbi összefogás lett volna; mások szerint Botka lehetetlen követeléseivel („Gyurcsány nélküli DK”) volt a gond, illetve hogy láthatóan nem volt terve arra, hogy mi lesz, ha majd visszautasítják. Végül pedig többen a stratégiának nem külső, hanem a párton belüli részét tartják elhibázottnak: Botka – mint mondják – fölöslegesen nyitott frontokat az MSZP erős emberivel, akik aztán később keresztbe is tettek a szegedi polgármester stratégiájának.

A belső ellenzék kérdése a kifelé képviselt stratégiától csak látszólag választható el: valójában épp a győzelemhez vezető út volt az egyik legfőbb vitapont Botka és a többi szocialista köz

...