2017, október 4 - 08:05 Sajtószemle

Farkas Flórián vélt kifizetőhelyeire csapott le az adóhatóság

 

Egyszerre tartanak házkutatást jelenleg adónyomozók az Országos Roma Önkormányzat mind a 34 megyei irodájában, amelyeknek többsége a képviselők saját lakásán működött bezárásukig. A bezárásukig havi 450 ezer forintos költséggel szabálytalanul működtetett irodákban iratlefoglalások zajlanak – tudta meg a RomNet több érintettől. A házkutatások a költségvetési csalás gyanújával zajló büntetőeljárás részekét zajlanak.

 Az irodákat úgy hozták létre, hogy azok csak a Farkas Flóriánt és Balogh Jánost támogató képviselők lakhelyén alakulhattak meg.

http://24.hu/belfold/2017/10/03/farkas-florian-velt-kifizetohelyeire-csapott-le-az-adohatosag/

 

Simicska Lajos személyesen festette az utcára: Orbán egy geci

A híres mondatát 2015 februárjában nyilatkozta, amikor médiaérdekeltségeinek vezetője átállt Orbán Viktorhoz.

Simicska Lajost az ötödik felriata elkészítésekor érték utol a rendőrök, akik igazoltatták. Simicska szerint nagyon udvariasak voltak.

Kizárólag saját reklámcégének felületein firkált, úgyhogy úgy vélte, a sajátjával azt csinál, amit akar.

https://444.hu/2017/10/03/simicska-lajos-szemelyesen-festette-az-utcara-orban-egy-geci

 

Simicska valamit jelezni akar

 

Ha elfogadjuk, hogy Simicska akciója nem a pillanat hevében született, hanem valami előre átgondolt célja van, már csak az a kérdés, hogy mégis mi. Három dolog merül fel.

1.    Csupán a frusztrációját akarta levezetni, amiért plakátügyben kénytelen volt hátrébb lépni. Csakhogy a visszalépést bejelentő múlt heti közleménye teljesen higgadt hangvételű volt.

2.    Azt akarhatta megmutatni, hogy bár plakátügyben csatát vesztett, továbbra sem fél Orbántól, és azt tesz, amit akar. Mivel Simicska az egyetlen ember, aki annyira elhidegült a kormányfőtől, hogy az esetleg birtokában lévő kompromittáló információkkal komolyan árthat neki, az üzeneteit vélhetően a Fideszben is komolyan veszik. Erre utal, hogy a kormány által irányított lapok hosszú ideig nem számoltak be Simicska akciójáról.

3.    Simicska arra akarja felhívni a figyelmet, hogy az üres plakáthelyeire mindenki azt firkál, amit akar.

 

http://index.hu/belfold/2017/10/03/simicska_valamit_jelezni_akar/

 

Miközben nevetünk Simicskán és Orbánon, ők 300 milliárdszor nagyobbat nevetnek rajtunk

 

Miközben mindent - a miniszterelnöki széket, a zakót, a plakáthelyet, a piát, az ecsetet és festéket - a mi pénzünkből vettek meg, nem a sajátjukból. Úgyhogy miközben mi a hasunkat fogva nevetünk a két paprikajancsin, ők összesítve úgy 300 milliárdszor nagyobbat nevetnek rajtunk.

És ezt a nevetésorkánt egyetlen viccesen verekedő ugandai vagy ukrán képviselő sem tudja már elvenni tőlünk.

Magyarország - Világ 1:0. Vagyis 300000000000:0.

https://444.hu/2017/10/03/mikozben-nevetunk-simicskan-es-orbanon-ok-300-milliardszor-nagyobbat-nevetnek-rajtunk

Szerencsejáték-függő volt a Las Vegas-i tömeggyilkos

A rendőrség szerint Paddock szerencsejáték-függő volt, és a testvére, Eric Paddock is azt nyilatkozta, hogy Stephen nemrég költözött a nevadai Mesquite-be, hogy kaszinózhasson. Stephen Paddock 2012-ben be is perelte a Las Vegas-i The Cosmopolitan kaszinót, két évvel később bukta a pert. Időközben kiderült, hogy Paddock apja, Benjamin Paddock 1960-ban kirabolt egy arizonai bankot, amiért szövetségi börtönbe került, de onnan 1968-ban megszökött, és egészen 1971-ig szökésben volt, akkor azonban Las Vegasban elfogta az FBI. Ekkor kis híján el is gázolt egy ügynököt. A férfit pszichopataként diagnosztizálták. (NBC NewsNew York Post)

 

https://444.hu/2017/10/02/szerencsejatek-fuggo-volt-a-las-vegas-i-tomeggyilkos

 

Szegeden is megbuktatnák Botkát

 

A Fidesz megfontolna egy időközi önkormányzati választást a városban.

B. Nagy László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról lemondott Botka László polgármester erkölcsi mélypontra, politikai válságba került. Szegednek új irányra, új közgyűlésre és polgármesterre van szüksége, ezért el kellene gondolkodni azon, érdemes-e kivárni az önkormányzati választásig hátralévő mintegy két évet.

A kormánypárti politikus szerint Botka László bukását nem az okozta – mint azt a szocialista politikus állította -, hogy politikai maffia behálózta a baloldalt, “ez csak ürügy”, a valódi problémát a nevéhez kötődő szegedi ügyek jelentik.

 

http://24.hu/belfold/2017/10/03/szegeden-is-megbuktatnak-botkat/

 

A pártelnök is arról beszél, Botkát meghekkelték

 

Botka László lemondásában nem kis szerepet játszottak a párton belüli ellenfelei. Az Indexnek nyilatkozó MSZP-s politikusok szerint több utolsó csepp is volt a pohárban: az elnökség nem volt hajlandó etikai vizsgálatot indítani Molnár Zsolt ellen, és nem akarta tisztázni senki, ki támogatta a Tarjányi Péter–Lattmann Tamás páros színre lépését. Az MSZP múlt héten kettészakadt.

Botka elvárta volna, hogy az elnökség etikai vizsgálat indítson Molnár ellen, még inkább, hogy elnökségi döntés legyen arról, hogy nem maradhat vezetői poszton Molnár Zsolt. Molnár viszont a pártvezetőknek azt bizonygatta, hogy nem ő áll Tarjányi mozgalma mögött, nem tudott a Botka-ellenes támadásról. 

A kavarásoknak mindenesetre az lett a vége, hogy az elnökség hétfő reggel nem is szavazott Molnár Zsoltról. Ezt Molnár Gyula pártelnök a Népszavának el is mondta kedd reggel. „Molnár Zsolt azt állítja, hogy nem volt alakítója ezeknek az eseményeknek, az MSZP országos elnökségének többsége pedig elfogadta a magyarázatát. Az elnökségnek viszonylag korlátozottak a jogkörei ebben az ügyben. Nekem sem volt több lehetőségem.” Molnár azt is hozzátette, hogy

szavazásra sem tudtunk bocsátani ilyen kérdéseket, mert akkora támogatottsága sem volt.

 

http://index.hu/belfold/2017/10/03/mar_a_partelnok_is_arrol_beszel_botkat_meghekkeltek/

 

Sok a zászló, hol a tábor: mi a túró van a baloldalon?

 

Botka László el van vetve. A szegedi polgármester az elmúlt kilenc hónapban újra és újra elmérte saját erejét, pártja hitelét. Nem maradt neki más sikerélmény, mint ideig-óráig uralni visszalépésének okát. Sietnie kell haza, hogy városát legalább megőrizhesse. De mit őrizhet meg a baloldal a 2018-as választási esélyeiből, miközben már a túlélés a tét? Ezen gondolkodott el Hont András.

„az összefogósdi-kiszorítósdinak nem a választási győzelem a tétje, hanem csupán helyezkedés, hogy ki lesz a következő ciklus látszatellenzékének meghatározó alakja. Azonban ezzel a szerencsétlenkedéssel jó esély nyílt arra, hogy ez a kérdés is eldőljön. Fölkészül: Vona Gábor.”

 

http://hvg.hu/itthon/20171003_hont_baloldal_botka_kaosz_arulas_gyurcsany_the_end

 

Robbantani akart egy csoport Párizs elitnegyedében, elfogták őket

 

Öt embert fogtak el Párizsban, akik robbantásos merényletet akartak elkövetni  a francia főváros egyik elegáns negyedében, írja az MTI.  Gérard Collomb  francia belügyminiszter azt mondta: a z egyik őrizetbe vett ember radikális nézeteket vall. 

A hatóságok szombaton találták meg és hatástalanították a robbanószerkezetet a nyugat-párizsi 16. kerületben egy lakossági bejelentés alapján. Az ügyben a párizsi terrorizmusellenes ügyészség indított nyomozást.

 

http://index.hu/kulfold/2017/10/03/robbantani_akart_egy_csoport_parizs_elitnegyedeben_elfogtak_oket/

 

Orbán ismert fotói alapján készít magáról sorozatot egy férfi

 

Dudás Péter három hete kezdett Orbán Viktorként pózolni a Facebookon. 

Ez volt az első képpár, amit kirakott, még szeptember 11-én:

https://444.hu/2017/10/03/nem-talal-eleg-hosszu-kolbaszokat-orban-battai-hasonmasa

 

Elit társaságba került Mészáros Lőrinc

 

Tőzsdei cége sikert sikerre halmoz.

Kedd reggeltől kezdve a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában kereskednek az Opus Global Nyrt. részvényeivel – derül ki a BÉT honlapján olvasható tájékoztatásból.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó – korábban Opimus névre hallgató – társaság ezzel elit körbe került: a tőzsdén jegyzett papírok közül mindössze 15 tartozik a Prémium kategóriába. Az Opus tavaly szeptember óta tagja a BUX-nak – emlékeztet a Portfolio.

http://hvg.hu/gazdasag/20171003_Elit_tarsasagba_kerult_Meszaros_Lorinc

 

Az őcsényi panziós Orbánnak: Aki pártolja, helyesli a bűnt, az bűnpártoló

Átadta az önkormányzati hivatalt kedden a távozó Fülöp János a decemberi időközi választásokig a települést vezető alpolgármesternek, számolt be Őcsényről a HírTV.  

"Nem biztos, hogy nekem kellett volna lemondani, de én ez után a 11 év után is azt mondom, hogy a településnek a nyugalma és a békessége a legfontosabb,”

mondta csalódottan Fülöp a csatornának. A HírTV elérte a panziótulajdonost is, aki Orbán Viktor mondatairól kijelentette, hogy szerinte

"bűnpártoló sajnos a miniszterelnökünk, mert ez bűn. Aki pártolja, helyesli a bűnt, az bűnpártoló. Én úgy tudom, hogy ezt talán még a törvény bünteti is."

 

https://444.hu/2017/10/03/az-ocsenyi-panzios-orbannak-aki-partolja-helyesli-a-bunt-az-bunpartolo

 

Családok utaztak volna Őcsénybe, nem csak gyerekek

A Tolnai megyei Őcsénybe családok érkeztek volna, és nem üdültetésről van szó, hanem egy gesztusról a Magyarországon státuszt kapott emberek felé, hiszen ezek a családok a tranzitzónában szögesdrótok között, szűk konténertáborban éltek, néhány tucat négyzetméteren hónapokon keresztül. A Magyarországon státuszt kapó menekültek nagy része ugyan továbbmegy Nyugat-Európába, az Őcsénybe készülő családok viszont szeretnének hazánkban maradni – ezt nyilatkozta a 24.hu-nak Siewert András, a Migration Aid igazgatósági tagja. Hozzátette: Magyarországon már csak státusszal rendelkező menekültek tartózkodnak, azaz már menedékkérők sincsenek az országban, miután 2017 márciusa óta hazánkban tranzitzónában helyezi el a menedékkérőket.

 

https://mno.hu/belfold/csaladok-utaztak-volna-ocsenybe-nem-csak-gyerekek-2419765

 

Felújított iskolai mosdót adott át ünnepélyesen a miniszerelnöki megbízott és az államtitkár

Az MTI számolt be arról, hogy

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott és Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára közösen adta át a Gubányi Károly Általános Iskola felújított mosdóját

 

https://444.hu/2017/10/03/felujitott-iskolai-mosdot-adott-at-unnepelyesen-a-miniszerelnoki-megbizott-es-az-allamtitkar

 

Ki mástól, mint a „magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövetének” cégétől vett Puskás-mezeket a külügy

 

A magát Puskás Ferenc örököseinek licenckezelőjeként hirdető cég alapítója Szöllősi György, Orbán Viktor kedvenc sportújságírója, Szöllősi György, a felcsúti Puskás Akadémia korábbi sajtófőnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás Intézet vezetője, satöbbi, satöbbi. A Puskas.comnak például csak 10 százalékos tulajdonosa Puskás unokája, Maria Reka Puskas Damborena, miközben 47 százalék Szöllősi Györgyé. 

 

https://444.hu/2017/10/03/ki-mastol-mint-a-magyar-futball-es-a-puskas-ugyek-nagykovetenek-cegetol-vett-puskas-mezeket-a-kulugy-hogy-elajandekozza-azokat

 

Cristiano Ronaldo gyalázása miatt küldött csekket az MLSZ-nek a FIFA

 

20 ezer svájci frankos büntetést szabott ki a Magyar Labdarúgó-szövetségre.

A bírságot azért kapta az MLSZ, mert a legutóbbi, Portugália elleni világbajnoki selejtezőn a magyar szurkolók homofób rigmusokat skandáltak az ellenfél csatárának címezve: "Cristiano homoszexuál", amint arról írtunk is közvetítésünkben.

Az 5,5 millió forintnak megfelelő összegű pénzbüntetés mellett a FIFA figyelmeztette is a magyar szövetséget.

http://hvg.hu/sport/20171003_homofob_rigmusok_miatt_kuldott_csekket_csanyieknak_a_fifa

 

Ezentúl offshore-ozhatnak a magyar külképviseletek

 

az a cég, amellyel egy nagykövetség szerződést köt, rögtön átláthatónak minősül. Ez azért érdekes, mert eddig a szabály azt mondta ki, hogy a külképviseletek csak olyan cégekkel köthetnek szerződéseket és fizethet nekik magyar közpénzzel, amelyek bizonyos pénzmosás ellenes és egyéb szabályok szerint átláthatónak minősültek. Ezt egyrészt az államháztartásról szóló törvény, másrészt az Alaptörvény is kimondja. A törvényjavaslat tehát megfordítja a logikát,

nem az köthet szerződést egy nagykövetséggel, aki átlátható, hanem azt tekintik átláthatónak, aki szerződést kötött a nagykövetséggel.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/10/03/atlathatosag_salatatorveny_kulkepviselet/

 

Nem engedi kimúlni a Fidesz a széthullóban levő MSZP-t

 

Csillogó szemmel öltötték magukra hétfőn a képzeletbeli szürke kardigánt a kormánypártok megkérdezett képviselői, és kezdtek politológusi elemzésekbe arról, hogy vajon jó-e a Fidesznek Botka László kidőlése vagy sem. A Fidesz elnökségét információnk szerint nem érte váratlanul az MSZP miniszterelnök-jelöltjének bejelentése: bár eddig úgy tűnt, legszívesebben kinyírnák az MSZP-t, valójában muszáj lélegeztetőgépen tartaniuk az ellenfelet.

 

„Ez a kilenc százalék, amin most állnak, nagyon jó. Azt kívánom, hogy őrizzék meg” – mondta hétfő délután nem kevés gúnnyal a hangjában egy vezető tisztséget is betöltő kormánypárti képviselő, de a Fideszből és a KDNP-ből rajta kívül is többen mondták azt, hogy a Fidesznek a hétfő reggeli állapotában „kell” az MSZP: se gyengébben, sem erősebben.

 

Botka László félreállásával a legtöbb megkérdezett szerint egyébként egyértelműen megnyílt az út az MSZP–DK-koalíció előtt, de meglátásuk szerint ez is a Fidesznek jó, mert Gyurcsány Ferenc személye szerintük több szavazót riaszt el egy ilyen formációtól, mint amennyit a volt miniszterelnököt támogató nyugdíjasok hoznának az MSZP-nek.

 

http://hvg.hu/itthon/20171003_Nem_engedi_meghalni_a_Fidesz_a_szethulloban_levo_MSZPt

 

Az MSZP elnökét nem érdekli, miért mondott le Botka

Molnár Gyula mintha már el is temette volna az MSZP-t

 

Molnár Gyula tegnap este a Hír TV Egyenesen című műsorának vendége volt. A beszélgetés apropója természetesen az volt, hogy Botka László a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje hétfőn lemondott.

„valakik azt szeretnék elérni, hogy a szocialista párt ne legyen ezen a pályán, nekik üzenjük, hogy a mi szavazóink nem vihetők át olyan könnyen máshova.” Szerinte például a Medián közvélemény-kutató cég az MSZP ellen dolgozik, de a baloldalinak tartott sajtó is a szocialista párt ellen van.

Az azonban, hogy kik állnak valójában az MSZP-ellenes szervezkedések mögött, nem érdekli Molnár Gyulát.

„Nem fogok nyomozni, nem az én dolgom“,

mondta az MSZP elnöke, aki szerint Lattman Tamás és Tarjányi Péter„áldozatai vagy szervezői” azoknak az eseményeknek, melyek Botka lemondásához vezettek.

http://magyarnarancs.hu/belpol/az-mszp-elnoket-nem-erdekli-miert-mondott-le-botka-106795

 

TGM: Hallgatás

 

Az MSZP elnöke egyetlen szóval se említette, hogy mi lesz Botka programjával.

A köztársaság éppen végképp sírjába hanyatlik – habár tragikomikus jelenetek közepette –, de ez „nem téma”: úgyszólván nem vált ki érdeklődést. A lényeget övező hallgatást nem butaság vagy tudatlanság okozza, hanem a dekadencia. Csak az lehet érdeklődés tárgya ma, hogy megbukik-e az állam ura (aki az álszerény „miniszterelnök” címet viseli): ez az eszelős összpontosítás a merő, a tiszta hatalomra már önmagában is a köztársasági jelleg egyenes ellentéte. 

 

http://hvg.hu/itthon/20171003_TGM_Hallgatas_Botka_MSZP_Molnar_Gyula_koztarsasag_hatalom_

 

Napokon belül elszakadhat Spanyolországtól Katalónia

 

Néhány napon belül kikiáltja függetlenségét Katalónia – erről Carles Puigdemont, a tartomány vezetője beszélt a BBC-nek. A hétvégi referendum utáni első nyilatkozatában Puigdemont azt sem tartotta kizártnak, hogy akár a hétvégén bejelenti Barcelona elszakadását a spanyol királyságtól.

Arra a kérdésre, mit tenne, ha a spanyol kormány beavatkozna, a katalán vezető azt mondta: ez olyan súlyos hiba lenne, amely mindent megváltoztatna.

http://hvg.hu/vilag/20171003_Napokon_belul_elszakadhat_Spanyolorszagtol_Katalonia

 

Gyurcsány cége 255 ezer eurós kölcsönt nyújtott Czeglédyéknek

Tavaly februárban a Humán Operátor likviditási problémái miatt fordult az Altushoz baráti hitelért a DK és az MSZP ügyvédje, a hárommilliárdos adócsalás egyik gyanúsítottja

Magyar Hírlap 

A brüsszeli kormány bizalmi cége, az Európai Unió kohéziós alapjának főellenőre, a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Altus később adócsalás gyanújába került vállalkozásnak nyújtott baráti, pénzügyi segítséget – tudta meg lapunk. Gyurcsány és Botka László ügyvédje, Czeglédy Csaba kezes volt az ügyletben.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/99598/Gyurcsany_cege_255_ezer_euros_kolcsont_nyujtott_Czegledyeknek

 

Lovas István Demokratikusan szétlőni

A katalóniai erőszakról hallgató EU még egyszer hitelesen nem állhat ki az emberi jogok és a demokrácia mellett

Magyar Hírlap

A spanyol rendőrség vasárnap Katalóniában a függetlenségről tartott népszavazáson olyan barbár módon esett neki ártatlan embereknek, mintha Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök adta volna ki a parancsot. Csak azonosító számukat nem parancsolták le a „rend” vadállatokként fellépő őreiről.

Nyolcszázkilencvenhárom ember sérült meg. A katalán tűzoltóság is élő pajzsot alkotva védte a szavazni akaró polgárokat a rájuk rontó spanyol rendőrségtől.

http://magyarhirlap.hu/cikk/99589/Demokratikusan_szetloni

 

Az ügyészséget küldi az ÁSZ a Jobbikra

 

Az ügyészséghez fordult az Állami Számvevőszék (ÁSZ), mivel állítása szerint hiába kérte többször is, nem kapta meg a Jobbik gazdálkodási adatait.

 

https://mno.hu/belfold/az-ugyeszseget-kuldi-az-asz-a-jobbikra-2419758

 

KÖVESSÉTEK LACIT!

Gajdics  Ottó magyar Idők

Magyar állampolgárok tömegei sóhajtottak föl, bárcsak rántaná magával a valamikori kommunista állampárt utódjának osztódással szaporodott valamennyi leágazását.

 

Botka László hibázott. Természetesen nem abban, amivel a szocialista politikus magyarázni próbálta szánalmas lemondását a miniszterelnök-jelöltségről. Sokkal inkább abban, hogy egyáltalán elhitte magáról, alkalmas kormányfőnek.
Alaposabban elmélyülhetett volna már annak kibogozásában is, mi idézhette elő csúfos bukását pártja választmányának élén. Nehéz annak egymillió új szavazót megnyernie ugyanis, aki saját elvtársai köré­ben sem képes a minimális bizalmat kiharcolni magának.

Mégis, miután a sajtóban megüzente ambícióját, valamilyen titokzatos oknál fogva szinte egy emberként álltak mögé ugyanazok, akik nemrég még leszavazták. Ha egy kicsit is rendelkezett volna az ország vezetéséhez szükséges képességekkel, rögtön gyanút fog, vajon mennyire támaszkodhat azokra, akik úgy gondolkodnak, „nekünk nem kellett, de miniszterelnöknek jó lesz”.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/kovessetek-lacit-2291755/

 

SZIJJÁRTÓ PÉTER: MEGHATÁROZÓ A VASÚT A KÜLGAZDASÁGI STRATÉGIA VÉGREHAJTÁSÁBAN

MTI

A magyar külgazdasági stratégia végrehajtásában meghatározó szerepe van a vasútnak – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület konferenciáján kedden Budapesten.

·         Szijjártó Péter a konferencián elmondta: a kormány 2020-ig 1500 milliárd forintot szán vasúti fejlesztésekre

·         A tárcavezető ismertette, hogy a szomszédos országokban már elkezdődtek a vasúti fejlesztési előkészítések

·          Elmondta, hogy folyamatban van a Liszt Ferenc repülőtér vasúti kapcsolatának megteremtéséhez szükséges beruházás megtervezése is

 

http://magyaridok.hu/belfold/szijjarto-peter-meghatarozo-vasut-kulgazdasagi-strategia-vegrehajtasaban-2293960/

 

BOTKA LÁSZLÓ ELBUKOTT, VÁLSÁGBAN A SZOCIALISTÁK

ISMÉT VÁLSÁGBAN A SZOCIALISTA PÁRT · VÉGET ÉRHET A LAPUNKAT IS ÉRINTŐ BOJKOTT

Magyar Idők

 

Úgy tudjuk, Botka bukásával az MSZP elnökségében megfogalmazódott, hogy a volt kormányfőjelölt szorgalmazására bejelentett, a párt által fideszesnek nevezett médiumok bojkottálásáról hozott döntést visszavonják. Lapunk a párt elnökségéből kiszivárgott információk alapján úgy értesült: a bojkott eltörlését Hiller István vetette fel, és a kérdésről rövidesen tárgyalnak. Informátoraink szerint az egyik lehetséges forgatókönyv az, hogy az MSZP előbb a köztévé, majd a többi érintett médium esetében vissza vonja a nyilatkozattilalmat.

 

http://magyaridok.hu/belfold/botka-laszlo-elbukott-valsagban-a-szocialistak-2289349/

 

Máris kiderült, hogy minden Botka miatt volt

 

Botka László nagy politikai bölcsességről tett tanúbizonyságot, amikor lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről, mert belátta, hogy a személye lehet az akadálya az ellenzéki megállapodásnak – jelentette ki a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke kedden, a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Molnár Gyula úgy vélekedett: Botka László a visszalépésével lehetőséget teremtett egy más típusú együttműködés létrehozására, és az MSZP nyitott az erre vonatkozó javaslatokra.

http://168ora.hu/maris-kiderult-hogy-minden-botka-miatt-volt/

 

Soros ellenzi a menekültek kötelező áttelepítését

 A Financial Times című brit liberális üzleti napilap a Soros-tervről szóló magyarországi nemzeti konzultációval foglalkozott keddi számában.

A cikk szerzője szerint Soros György egy 2016-ban megjelent írásában az Európai Unió határainak megerősítését javasolta, valamint azt, hogy Európának 300 ezer menekült számára kell helyet biztosítania az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében.

Soros egy közös európai menekültrendszer felállítása mellett érvelt, de ismételten állást foglalt az ellen, hogy az uniós tagországokat a menekültkvóták elfogadására kényszerítsék. "Az EU nem kényszerítheti a tagállamokat arra, hogy menekülteket fogadjanak be, ha nem akarnak, vagy a menekülteket arra, hogy oda menjenek, ahol nem látják őket szívesen" - idézte a cikk szerzője Soros Györgyöt.

A napilap szerint annak ellenére, hogy az üzletember ellenzi a menekültek kötelező áttelepítését célzó programot, magyar tisztségviselők a Soros-terv kulcsfontosságú elemének nevezik a menekültek kvóta szerinti elosztásának több mint 20 európai ország által megszavazott rendszerét.

http://nepszava.hu/cikk/1142141-soros-ellenzi-a-menekultek-kotelezo-attelepiteset

 

Sebes György Tervek

Aligha valószínű, hogy a megmondóemberek bevallják, csak félreértés volt az egész és nincs is Soros-terv. Ha így történne (nem fog), borulna az egész fideszes és kormányzati kommunikáció. Talán még a jövő tavaszi választási győzelem is veszélybe kerülne.

Nem kell tehát foglalkozni az olyasfajta állításokkal, hogy a fő gonosznak kikiáltott milliárdos csak a véleményét írta meg. Nem is egyszer, különböző cikkekben a korábbi években. Minderről a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti szóvivője beszélt, de nem is várhattunk mást a Soros által alapított és pénzelt civil szervezet emberétől. Csontos Csaba szerint a Soros-terv csak egy hazai használatra kitalált kampányelem, az unióban nem is ismerik. Na, ezzel aztán szembement minden hivatalos propagandával.

http://nepszava.hu/cikk/1142055-tervek

 

Az eddigi legdurvább sztori Trumptól

Nem segített egy haldokló férfin, nem akarta összevérezni magát.

 

Most került fel az internetre Donald Trump egy 2008-as rádióinterjúja, melyet Howard Sternnek adott. Az amerikai elnök ebben arról mesél, hogy egyszer egy jótékonysági bálon egy 80 éves férfi leesett a színpadról, fejét beverte a márványpadlóba, elvesztette eszméletét és azonnal vérezni kezdett. Trump pedig – noha közvetlenül mellette történt az eset – nem segített, hanem elfordította fejét, mert undorítónak találta a földön fekvő férfit, és a sok vért. A milliárdos szörnyűnek gondolta az esetet, de nem azért mert előtte haldoklott egy ember, hanem ezért mert „azt a gyönyörű márványpadlót” összevérezte valaki. Trump azt is hozzáteszi, hogy körülötte mindenki hasonlóan viselkedett, és végül a terem végében álló tengerészgyalgosok siettek a földön fekvő idős ember segítségére. Az elnököt nem csak az zavarta, hogy a katonák összevérezték egyenruhájukat, de hogy a padlót sem takarították fel azonnal.

Trump bevallja, hogy nem bírja....