2017, október 3 - 09:04 Sajtószemle

Kiderült: ő volt a Las Vegas-i mészáros - már 50 áldozata és 200 sebesültje van a vérengzésnek

Egy 64 éves férfi, Stephen Paddock volt az, aki vasárnap éjjel gépkarabélyt ragadott és több mint 50 emberrel végzett, míg 200-at megsebesített - írja a BBC.

 

http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/kiderult-o-volt-a-las-vegas-i-meszaros/wmfc0vs

 

Az ISIS magára vállalta a Las Vegas-i tömeggyilkosságot, de az FBI szerint a merénylet nem kapcsolható nemzetközi terrorszervezethez

 Brian Sandoval nevadai kormányzó jelenlétében az FBI munkatársa, Aaron Rouse a sajtótájékoztatón a leghatározottabban hangsúlyozta, hogy a tömegmészárlás elkövetőjének az eddigi információk alapján egyetlen nemzetközi terrorista csoporttal sem volt kapcsolata, és nincs bizonyíték arra, hogy áttért volna az iszlámra.

Joe Lombardo seriff szerint tovább nőtt az áldozatok száma, most már „legalább” 515 sebesültet ápolnak a kórházakban.

https://444.hu/2017/10/02/az-isis-magara-vallalta-a-las-vegas-i-tomeggyilkossagot-de-az-fbi-szerint-a-merenylet-nem-kapcsolhato-nemzetkozi-terrorszervezethez

 

Megszólalt a Las Vegasban lövöldöző férfi testvére

 

A férfi elmondta, hogy testvérének nem volt katonai háttere, egy teljesen átlagos ember volt, aki Mesquite-ben élt, és lejárt Las Vegasba játszani, és nem érti, hogy egyáltalán hogy lehettek ilyen mennyiségben fegyverei. Utoljára akkor beszélt testvérével, amikor üzenetet küldött, hogy Floridában élő szülei felől érdeklődjön. 

 

http://index.hu/kulfold/2017/10/02/megszolalt_a_las_vegasban_lovoldozo_ferfi_testvere/

 

Ki a fideszes áruló az MSZP-ben?

 

Botka László állítása szerint az is hozzájárult ahhoz, hogy lemondott a miniszterelnök-jelöltségről, hogy a Fidesz behálózta pártját. Erről, és a kialakult krízis megoldásáról kérdeztük az MSZP-s képviselőket.

 

http://index.hu/video/2017/10/02/botka_lemondott_kepviselok_velemeny_mszp/

 

Orbán Viktorhoz hasonlította Gyurcsány a visszalépő Botkát

 

Nem volt köze Botka László lemondásához, még akkor sem, ha az ő személye miatt nem tudott kompromisszumra jutni a két párt – mondta Gyurcsány Ferenc hétfőn este a Hír Tv Egyenesen című műsorában. Szerinte előre megmondták, hogy az ellenzéki együttműködés nem megy úgy, ha az MSZP diktálni akar.

 

http://hvg.hu/itthon/20171002_Orbanhoz_hasonlitotta_Gyurcsany_Ferenc_a_lemondott_Botkat

 

A múltat végképp eltörölni – kiradírozták Botkát az mszp.hu-ról

 

Holott a Google tárolt változatán még több képen és egy menüpontban is Botka szerepelt.

 

http://hvg.hu/itthon/20171002_A_multat_cegkepp_eltorolni__kiradiroztak_Botkat_az_mszphurol

 

Itt a levél: így mondott le Botka László a miniszterelnök-jelöltségről

 

Már kora reggel suttogták, hogy Botka László visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől. Aztán azt is lehetett már tudni, hogy tíz órakor jelentik be a döntést. Aztán megérkezett a levél – benne Botka üzenete, illetve a szöveg, amit a szocialista politikus a délelőtti sajtótájékoztatón fog elmondani.

Nagy elemzést egyelőre nem érdemes készíteni, meglátjuk, melyik párt hogy reagál a történetre, talán délután már érthetőbb lesz, hogy mi van itt valójában. Így elsőre hirtelen annyit írna az ember, hogy ezekben a pillanatokban az a kérdés: sima kétharmaddal, vagy nagyobb arányban győz jövőre a Fidesz?

De addig is Botka László lemondási beszéde:

 

http://valasz.hu/itthon/itt-a-level-igy-mondott-le-botka-laszlo-a-miniszterelnok-jeloltsegrol-125729

 

Ezért is mehetett Botka: egyre fogynak a belső harcoktól hangos MSZP hívei

 

Fél évvel a 2018-as parlamenti választás előtt nemcsak hogy egyik párt sem veszélyezteti a Fidesz vezető helyét, de a Jobbik és az MSZP még veszített is népszerűségéből. A szocialisták támogatottsága mélyponton van. Ezek a borzalmas adatok is közrejátszhattak abban, hogy Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. A parlamentbe öt párt jutna be. Ez derül ki a Republikon Intézet szeptemberi közvélemény-kutatásából, amelyet az intézet médiapartnereként a 24.hu közöl elsőként.

 

http://24.hu/belfold/2017/10/02/ezert-is-mehetett-botka-egyre-fogynak-a-belso-harcoktol-hangos-mszp-hivei/

 

Ujhelyi István lemond MSZP-alelnöki tisztségéről, mert a hatalom megpuccsolta az ellenzéket

 

Méltatlan és számomra vállalhatatlan az a folyamat, ami a demokratikus oldalon történik. Orbánisztán egyértelműen befurakodott az ellenzéki erők sorai közé, beépítette embereit majd minden potens mozgalomba,

írta hétfő reggeli közleményében Ujhelyi István EP-képviselő, amelyben bejelentette, hogy lemond a Magyar Szocialist Párt alelnöki posztjáról. Nem sokkal korábban Botka László jelentette be, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a hatalom piszkos eszközeivel támogatott „puccs” eléri célját: a demokratikus erők végletesen megosztottá és megtörtté váltak.

 

http://24.hu/kozelet/2017/10/02/ujhelyi-istvan-lemond-mszp-alelnoki-tisztsegerol/

 

Tarjányi: Nyomást helyeztünk Botkára

 

A Magyar Progresszív Mozgalom vezetője a hvg.hu-nak azt mondta, nem érez felelősséget abban, hogy Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről.

„Egy tükröt mutattunk nemcsak neki, hanem a többi ellenzéki pártnak is.”

Szerinte nem volt céljuk Botka távozása, sokkal inkább egy új, közös ellenzéki jelölt megtalálása. Állítja, most új helyzet van, újra egyeztetésre hívják a baloldal jelöltjeit. Szerinte van még idő arra, hogy 2018 áprilisáig megtalálják és felépítsék az új jelöltet, akivel nyerni lehet.

http://hvg.hu/itthon/20171002_Tarjanyi_Peter_Botka_Laszlo_MSZP_lemondas

 

Molnár Zsolt: ebben nem értek egyet Tarjányival

 

Biztonságpolitikai kérdésekben továbbra is együttműködik Tarjányi Péterrel, ám a Botka Lászlót érintő kijelentéseivel nem ért egyet – mondta lapunknak Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke.

 

http://nepszava.hu/cikk/1142006-molnar-zsolt-ebben-nem-ertek-egyet-tarjanyival

 

Gulyás szerint Németh Szilárd visszafogott, puha és bársonyos

 

„Az ellenzék durvaságban felülmúlhatatlan”,

 

hozzájuk képest a mi kommunikációnk, Németh Szilárdét is beleértve, visszafogott, már-már „puha és bársonyos”

– ezt nyilatkozta Gulyás Gergely, a Fidesz új frakcióvezetője a kormánylap Magyar Hírlapnak adott kétoldalas interjújában. Az apropó, hogy Gulyás hétfőtől veszi át a képviselőcsoport vezetését, és amikor azt kérdezik tőle, ez milyen állomás a karrierjében, hiszen például Áder is betöltötte ezt a tisztséget, és lám, már köztársasági elnök, Gulyás szerényen azt válaszolja:

Lehet, eljött az ideje, hogy legyen valaki, akinek a frakcióvezetés az utolsó politikai tisztsége.

 

http://index.hu/belfold/2017/09/30/gulyas_szerint_nemeth_szilard_visszafogott_puha_es_barsonyos/#

 

A kormány szerint a nemzetközi büntetőjogi egyezményeknek megfelelően jártak el, amikor kiadták az azeri baltás gyilkost

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő arról adott be írásbeli kérdést a kormánynak, hogy:

„Akkor is Európa keresztény értékeit védte a magyar kormány, amikor kiadta az azeri baltás gyilkos Ramil Safarovot?”

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter helyett a KDNP-s Rétvári Bence azt írta

 

 

„Magyarország minden nemzetközi büntetőügyben, így az Ön által hivatkozott büntetés végrehajtási kérelemben is a nemzetközi büntetőjogi egyezményeknek megfelelően járt el. A sajtóhírekre utalással megfogalmazott vádaskodásait visszautasítom. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy akkor, amikor a külföldi sajtóhírekben említett utalások történtek, az MKB nem magyar, hanem német tulajdonban volt.”

 

https://444.hu/2017/10/02/a-kormany-szerint-a-nemzetkozi-buntetojogi-egyezmenyeknek-megfeleloen-jartak-el-amikor-kiadtak-az-azeri-baltas-gyilkost

Kilátókat és erdei kondi-parkokat épít uniós pénzből Garancsi alapítványa

mfor.hu

Augusztusban a Garancsi Istvánhoz köthető Magyar Természetjáró Szövetség két uniós pályázatot is elnyert, melynek eredményeként 1,4 milliárdos fejlesztésbe foghat.

 

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Kilatoka_es_erdei_kondi_parkokat_epit_unios_penzbol_Garancsi_alapitvanya.html

A Momentum üzent az MSZP-nek: új politikai generációra van szükség

 

A párt Botka László távozásával megerősítve látja korábbi álláspontját: nem a folyamatos összefogás-diskurzus, nem a politikai elit önmagával való foglalkozása érdekli a választókat.

 

http://hvg.hu/itthon/20171002_Botka_Laszlo_MSZP_Momentum_Mozgalom

Szombathely püspöke befogadná az Őcsényből kiutált menekülteket

Székely János szerint fontos a keresztény értékeken nyugvó kultúra védelme, ám épp így fontos a rászoruló, a családja biztonságát és túlélését mentő ember segítése.

 

http://hvg.hu/itthon/20171002_Szombathely_puspoke_befogadna_az_Ocsenybol_kitiltott_menekulteket

Őcsény lemondott polgármestere elmondta, mit gondol Orbán nyilatkozatáról

 

"Itt 11 évig béke és nyugalom uralkodott. Együtt tudott élni a magyar, a cigány, a sváb, a székely. Semmiféle gyűlölet vagy kirekesztés nem volt. Ezt sikerült most felrúgni" - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Fülöp János, Őcsény lemondott polgármestere

Orbán Viktor nyilatkozatáról pedig ez a véleménye: "Ő sem nyilatkozhat bármit. Mást gondol, s mást nyilatkozik". (A kormányfő nem látott semmi kivetnivalót abban, ami Őcsényben történt.)

 

http://index.hu/belfold/2017/10/02/ocseny_lemondott_polgarmestere_elmondta_mit_gondol_orban_nyilatkozatarol/

 

Gulyás Gergely szerint nem volt szép dolog az őcsényi gumiszurkálás

De azért azt is hozzátette, hogy ne egy polgármester akarja megmondani, mit nyilatkozzon Orbán Viktor.

 

https://mno.hu/belfold/gulyas-gergely-szerint-nem-volt-szep-dolog-az-ocsenyi-gumiszurkalas-2419633

 

Eddig 360 milliárd forintról mondott le a kormány a tao-rendszer miatt

 

A 2016-os költségvetés tervezésekor a kormány azzal számolt, hogy társasági adóból sportcélú támogatással összefüggésben 64-69 milliárd forintot érvényesíthetnek a cégek. A napokban közzétett zárszámadási törvény szerint azonban ennek közel duplája jött össze, hiszen 135,1 milliárd forint esett ki a büdzséből a TAO-támogatások miatt. Az, hogy a kormány a költségvetés tervezésekor alulbecsülte a számokat, ami legnagyobb valószínűséggel az óvatos tervezésből fakad. Arra azonban, hogy a tényadat a tervtől ilyen mértékben térjen el, mindenképpen újdonság.

A 2016-is 135,1 milliárd forinttal együtt a rendszer indulása, vagyis

2011 óta összesen 360 milliárd forintról mondott le a kormány a sportcélú támogatások miatt.

 

http://mfor.hu/cikkek/makro/360_milliard_forint__ennyirol_mondtak_le_Orbanek_a_TAO_miatt.html

 

ORBÁN VIKTOR: JÓL JÁR A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN, AKI EGYÜTTMŰKÖDIK A MAGYAROKKAL

 

Készen állunk az együttműködésre, és jól fog járni, sőt már most jól jár a Kárpát-medencében az a nép, amelyik együttműködik a magyarokkal – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) hétfői tanévnyitóján mondott beszédében.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/orban-viktor-katalan-nepszavazasrol-ez-spanyol-belugy-2288968/

 

CEU-ÜGYBEN NAGY A BAJ

Nagy Árpád Magyar Idők

 

Mégiscsak teljesíti a CEU – ahogy a többi egyetem is – a teljesíthetetlennek kikiáltott feltételeket?

Nagy a baj, mert akkor valahogy el kellene magyarázni az eddig félrevezetett tömegeknek, hogy a feltételek nem voltak teljesíthetetlenek.
Jelezni kellene mondjuk a huszonhárom, Orbán Viktornak szóló levelet aláíró egyetemi vezetőnek, sok-sok nemzetközi szervezetnek, politikusnak és újságírónak is, hogy csak a magyar kormányt lejárató kampány folyt. (Megtehetné ezt akár – egy belső körlevélben – mondjuk valamelyik Soros-féle szervezet?)

 

http://magyaridok.hu/belfold/ceu-ugyben-nagy-a-baj-2280655/

 

A MAGYAR ELLENZÉK LEVÁLTÁSA

A DEMOKRÁCIA AKKOR LENNE TELJES, HA MINDENKI A NEMZETI KONSZENZUSBAN LENNE ÉRDEKELT

Botond Bálint Magyar Idők

 

Mintha ellenzékváltó hangulat kezdene kialakulni az országban. Kár, hogy ezt nem mérik a közvélemény-kutatók, mert igény az lenne rá, hiszen az ellenzék is megbukhat ebben a szerepében.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/magyar-ellenzek-levaltasa-2279563/

 

Volt NNI-s főtisztek üzemeltetik a nemesfémmel üzletelő áfacsaló hálózatot

 

Katonás szervezettség, maffiamódszerek és precíz könyvelés: a legnagyobb magyar nemesfémre szakosodott áfacsaló hálózaton meglátszik a Nemzeti Nyomozóiroda két nyugalmazott főtisztjének hatása. Az eredmény imponáló, a struktúra évi legalább 300 millió forintnyi nyereséget termelt. És a nagy dobás, az afrikai arany átolvasztása és uniós forgalmazása még csak most következik – persze csak akkor, ha a szisztéma továbbra is érinthetetlen marad. Ehhez állítólag politikai megfontolásoknak is köze van.

 

https://atlatszo.hu/2017/10/02/volt-nni-s-fotisztek-uzemeltetik-a-nemesfemmel-uzletelo-afacsalo-halozatot/

„Botkát belülről, a saját táborából tették tönkre”

Szemmel látható, hogy a pártvezetők többsége már nem akar nyerni, csak saját pártja jövőjét akarja bebiztosítani az új parlamentben – írja Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője Facebook-bejegyzésében, amelyben Botka László lemondására kívánt reagálni. A politikus szerint a jelenlegi választási törvényben az egymással versengő ellenzéki listák egyet jelentenek a biztos vereséggel, és úgy látszik, a baloldali és a liberális ellenzék elengedte 2018-at. Fodor szerint ami jelenleg zajlik, annak két nyertese lesz. Az egyik az újrázó Orbán Viktor lesz, a másik pedig Vona Gábor. A Jobbik elnöke néppártosodási buzgalmában tovább növelheti támogatottságát a kormányt váltani akaró szavazók körében.

 

https://mno.hu/belfold/botkat-belulrol-a-sajat-taborabol-tettek-tonkre-2419577

Tóth Ákos: Botka bukása

 

Botka László elbukott, mert elbuktatták a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legsötétebb figurái – a sajátjai. Azok, akik eleve a bukására szerveződtek, mint ahogy mindig is arra szerveződtek, ha épp valaki ki akart emelkedni a mocsarukból, fölborítva kényelmes kis életüket, amelyben jól szabott öltönyükben parádézhattak és sasszézgathattak hol erre, hol arra, mikor hogy szolgálta a NER kedves egészsége. Ők azok, akik szavakban mindig küzdenek, szavakban mindig lojálisak, együttműködők és negédesek, akik mindig kiállnak valami mellett, aztán másnap már ellene, akik valahogy mindig ott vannak, valahogy mindig előkerülnek, valahogy mindig fölbukkannak, akik hol ennek, hol annak tesznek hűségesküt, ők az MSZP „horváthcsabái”, a csillagszemű juhászok, akik aztán a legelső pillanatban gondolkodás nélkül hátba támadnak mindenkit, akinek korábban esküt tettek.

 

http://168ora.hu/toth-akos-botka-bukasa/

A Fidesz szépen felfalta a bulvárt

 

Már a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyta Andy Vajna kaszinómágnás, filmügyi kormánybiztos és médiacézár legújabb beruházását. A napokban Vajna egyik leányvállalatához került annak a Lapcom Zrt. részvényeinek 100 százaléka is, amivel a Fidesz közeli médiatulajdonosok nemcsak a vidéki lapok túlnyomó többségét szerezték meg, de azt is megoldották, hogy a választásokig legyen egy olyan szegmense a sajtónak, ahol biztosan nem fognak az emberek politikailag kényes ügyekről olvasni - ez pedig a napilapok piaca. Mielőtt ebbe mélyebben belemennénk, nézzük meg, hogy egyáltalán mit vett Andy Vajna a Lapcommal.

 

http://index.hu/kultur/media/2017/10/02/fidesz_lapcom_bulvar_mediapiac_bors_blikk_ripost/

Molnár Gyula: Az MSZP új lehetőséget kapott Botka lemondásával

 

Az MSZP elnöke igyekezett úgy értelmezni a történéseket, hogy Botka azért állt félre, hogy ne legyen ő az akadálya az ellenzéki összefogásnak. Molnár egy alkalommal úgy fogalmazott, hogy „az MSZP új lehetőséget kapott”.

 

http://index.hu/belfold/2017/10/02/molnar_gyula_az_mszp_uj_lehetoseget_kapott_botka_lemondasaval/

 

Áll a bál Welsz Tamás érdi birtoka körül: kopaszok, rendőrök, kukásautó, feljelentések

 

Folytatódik a küzdelem Welsz Tamás hagyatékáért. A kalandor egykori érdi birtokán egy csomó, vitatott sorsú autó parkol. Az egyik csapat biztonsági emberek segítségével elvitt nemrég pár autót, a másik, vagyis Welsz családja ellenállna, még egy kukás autóval is elállta a kertkaput. A csúnya történetbe immár Csík Zoltán, Mészáros Lőrinc egyik legfőbb bizalmi embere is bekapcsolódott.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/10/02/all_a_bal_welsz_tamas_erdi_birtoka_korul_kopaszok_rendorok_kukasauto_feljelentesek/

A kormány véget vetne a nagy sörgyártók uralmának a kocsmákban

A TERVEZET ELŐNYÖSEBB HELYZETBE HOZNÁ A KÉZMŰVES SÖRÖK GYÁRTÓIT.

 

Információink szerint az előterjesztést egy kormányzati munkacsoport készítette, azonban még nem tárgyalta a kormány, így nem tekinthető a kormány álláspontjának. A javaslat lényege, hogy megtiltaná a vendéglátósok és sörgyárak közti kizárólagos értékesítési szerződések kötését, kivéve, ha a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bizonyos feltételek teljesülése esetén külön jóváhagyja azokat. 

Nem véletlen, hogy egy kocsma csak egy gyártó sörét árulja

 

http://index.hu/gazdasag/2017/10/02/sor_torvenymodositas_vendeglatas_kizarolagos_arusitas/

 

Gyurcsányék havi tízezer eurót fizetnek Obama embereinek

A Smoot Tewes Group (STG) nevű amerikai tanácsadó cég havi tízezer euróért segít kialakítani a Demokratikus Koalíció kampánystratégiáját, és tanácsokkal látják el a pártot a kampányban – közölte Gréczy Zsolt.

 

http://nepszava.hu/cikk/1142118-gyurcsanyek-havi-tizezer-eurot-fizetnek-obama-embereinek

 

Megnyílt az út Gyurcsány előtt, hogy letarolja az MSZP-t

origo

 

 

Óriási csapás az MSZP-nek Botka eleste, Gyurcsány saját uralma alá vonhatja újra a pártot - mondta Lánczi Tamás, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója, a Figyelő főszerkesztője az Origó-nak Botka László mai visszalépése kapcsán.

 

http://www.origo.hu/itthon/20171002-megnyilt-az-ut-gyurcsany-elott.html

 

Lázár meggondolta magát - Mégsem számolják fel a Sorsok Házát

Röpke másfél hét elég volt ahhoz, hogy érvényét veszítse az ultimátum, amit Lázár János adott Schmidt Máriának. A Sorsok Háza ügye pontosan ott tart, ahol eddig: sehol.

 

https://nepszava.hu/cikk/1142038-lazar-meggondolta-magat---megsem-szamoljak-fel-a-sorsok-hazat

 

Az MSZP felfalta magát

GAZDA ALBERT

Béke politikai poraikra – ezzel a címmel siettem elbúcsúztatni a még úgy-ahogy létező magyar baloldalt a Magyar Nemzet kettővel ezelőtti számában. Minden okom megvolt erre: miután Botka Lászlóék a hét elején előálltak a legyen mégis közös lista ötletével, parodisztikus-tragikomikus fordulatok következtek. Az érdekeltek és a szegről-végről érintettek a hét végén sem lankadtak, bejelentést tett a Demokratikus Koalíció, az LMP pedig hivatalosan is listavezetővé emelte Szél Bernadettet. A tempó hétfőn tovább fokozódott, a szocialisták máris kevesebben vannak egy miniszterelnök-jelölttel, és úgy nyilatkozgatnak összevissza, ijedten, elbizonytalanodottan, mintha ez a fejlemény benne sem lett volna a kalapban. Vagy mintha tényleg ezért fizetnék őket. Igaz, némely belsős kommentárok szerint nem kizárt, hogy vannak a soraikban ilyenek is.

 

https://mno.hu/vezercikk/az-mszp-felfalta-magat-2419708

 

Tüntetők várták Kovács Zoltánt Koppenhágában

Az esemény leírása szerint a magyar kormány szólásszabadsággal, Európai Unióval, bevándorlással és nemzeti szuverenitással kapcsolatos álláspontjáról beszélt a Szabad Sajtó Társaságnak a kormányszóvivő. A 2004-ben alapított, muszlimellenes civil szervezet egyébként belépőt is szedett Kovács Zoltán előadására: a társaság tagjai 50 koronáért hallgathatták meg, a nem tagoknak 100 koronát (4 ezer forintot) kellett fizetniük. Dán forrásunk szerint ezek nem kirívó árak Koppenhágában, egy nagyobb szendvics vagy két pohár kávé kerül ennyibe, ráadásul az ilyen eseményeken inni- és harapnivalót is kapnak a vendégek.

 

https://mno.hu/kulfold/tuntetok-vartak-kovacs-zoltant-koppenhagaban-2419704

Kacsoh Dániel Bukók és buktatók

Álláspont. Ötös skálán négyes alá. Hiller István választmányi elnök ekkorára értékelte a pártján belüli kavarodás szintjét az MSZP alapításától számítva

Magyar Hírlap

Nekünk inkább ötösnek tűnik, mert amit az elmúlt napokban műveltek a kommunista utódpárt környékén, olyat csak a legzavarosabb és legintrikusabb szappanoperákban lehet látni. Hovatovább Sherlock Holmes-i képességek kellenek az események és a fordulatok követéséhez, vagyis ez amolyan többműfajos eseménysor. Tragikomédia a javából.

http://magyarhirlap.hu/cikk/99416/Bukok_es_buktatok

Neonácik miatt kellett félbeszakítani a kolozsvári román opera előadását

transindex információi szerint egy szélsőjobboldali alakulat, az Új Jobboldal okozott botrányt a Kolozsvári Állami Román Operában.

Az évad első előadásán Karl Jenkins A fegyveres ember - Mise a békéért című kortárs darabját mutatták be. Amikor Refi Erghiun, egy dobrudzsai származású müezzin kezdett énekelni, a nézőtéren felállt az Új Jobboldal szélsőjobb alakulat néhány tagja, és a román himnuszt kezdték el harsogni. A neonácikat a biztonságiak vezették ki a  teremből. 

https://444.hu/2017/10/02/neonacik-miatt-kellett-felbeszakitani-a-kolozsvari-roman-opera-eloadasat

Bruck András: Ezennel budapesti állampolgárnak tekintem magam

Nem elképzelhetetlen, hogy Budapesten jelentősen alulmarad a Fidesz 2018-ban, miközben az ország legtöbb részén ugyanilyen arányú győzelem néz ki neki. Függetlenül attól, hogy ez valóban bekövetkezik-e, mindenki régóta érzi, hogy Magyarország lényegében két, egymástól élesen különböző részből áll: a fővárosból és vidékből.

A főváros él, lélegzik, ha hagyják, halad, a vidék mozdulatlan – mozdíthatatlan. A különbség egyszerre gazdasági, kulturális és mentális, és a szakadék főváros és vidék között egyre nő.

 

https://zarojel.hu/bruck-andras-ezennel-budapesti-allampolgarnak-tekintem-magam/

 

Gyurcsány Ferenc hétfő reggeli kávéja vagyok

RAJCSÁNYI GELLÉRT 
Mandiner

 

Ki lesz Botka után a baloldal vezető politikusa, vezető pártja? Ki nevet a baloldalon a legvégén?

 

A mór nem tette meg kötelességét, mégis elmehet. 

Botka László nagy lendülettel vágott bele az MSZP-s kormányfőjelöltségbe. Nem csak egy párt, hanem a baloldal vezére akart lenni. 

Legyünk méltányosak Botkával: a maga szempontjából megpróbált egy kemény, feszes stratégiát felépíteni. Még egy összeszedett, frissnek mondható, újbaloldali gondolatokat is tartalmazó programot is letett az asztalra. Egy ideig el tudta játszani a modern baloldali, felkészült, rátermett politikai vezető szerepét.

Csak hát azok a fránya körülmények... A körülmények pedig azok, hogy az MSZP már nem az a kilencvenes évekbeli, egész társadalomba beágyazott posztkommunista polippárt. Már nem is a kétezres évek elejének egyik néppártja, a baloldali mainstream gyűjtőpártja, tömegek számára vállalható váltópárt a Fidesz mellett.

http://mandiner.hu/cikk/20171002_rajcsanyi_gellert_gyurcsany_ferenc_hetfo_reggeli_kaveja_vagyok

 

Megfutamodás

SZANYI TIBOR 
Facebook

 

Számomra az árulás az, amit ez a két ‘szegedisrác’ művel(t).

 

http://mandiner.hu/cikk/20171002_szanyi_tibor_megfutamodas