2017, november 8 - 08:13 Sajtószemle

Nem engedték el Baló műsorába a Handó Tündét kritizáló bírót

 

A Hvg.hu egy birtokába került levél alapján azt írja, hogy Handó Tünde kérésére munkáltatója nem engedte el Szepesházi Péter bírót az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának hétfői adásába, ahol a magyar bíróságok volt a téma.

A Budai Központi Kerületi Bíróság polgári bírája az elmúlt időben több interjúban bírálta az Országos Bírói Hivatal elnökét, három hete például azt mondta róla, hogy

 

Handó Tünde nagyon tehetséges ember, bíró, vezető, de az a centralizáció és önkény, amit megvalósított, minden erényét, és kezdeti eredményét lerombolta.

 

http://index.hu/belfold/2017/11/07/obh_hando_szepesi_balo/

 

Kerényi-ügy: Levelet írt Rónai Egonnak a legfiatalabb érintett - 13 éves volt

 

A történet idején még csak 13 éves fiú ügyével kapcsolatban Kerényi Miklós Gábor az ATV riporterének azt állította, nem emlékszik, hogy ilyesmi történt volna. Időközben azonban az áldozat eljuttatott egy névtelen levelet Rónai Egonnak, az Egyenes Beszéd műsorvezetőjének.

"Tisztelt Szerkesztő úr! Ezúton közlöm a nyilvánossággal, hogy az amit Czapáry Veronika állított élő adásban megfelel a valóságnak. 13 éves voltam amikor Kerényi Miklós Gábor egy fafogassal iszonyatos erővel megütött. Az index hírportál érthető okokból nem vállalta a koromat, de amit írtak igaz. Ezt egy esetelges per folyamán eskü alatt a bíróságon is bármikor tanusítom, vállalom. Köszönöm megértését, önnek és mindazoknak akik felvállalták ügyünket és véget akarnak vetni hazánkban régóta tomboló morális válságnak!"

videó

 

http://www.atv.hu/belfold/20171107-ujabb-aldozat

 

Azonnali hatállyal kirúgta Kerényit az Operettszínház

 

Hétfő este Maros Ákos színész állt a nyilvánosság elé azzal, Kerényi Miklós Gábor 23 évvel ezelőtt egy vállfával elfenekelte egy kollégiumi teremben. Kerényi Marton László módjára kért bocsánatot.

 

http://hvg.hu/itthon/20171107_kerenyi_operettszinhaz_felmentes

 

„Kiskorúak is voltak, fiúk, lányok” – élőben hangzott el az újabb vád Kerényi ellen

 

Újabb, a korábbiaknál is erősebb állítást fogalmazott meg Czapáry Veronika író, költő az ATV Start műsorában. Megnevezte Kerényi Miklós Gábort, akinek szerinte kiskorú áldozatai is voltak, és erőszak is volt. Ő hat áldozatról tud, valamennyien hasonlóan mesélték el a nyúlkálást, amit „pacsizásnak” és „mogyorózásnak” hívtak.

 

http://hvg.hu/itthon/20171107_Kiskoruak_is_voltak_fiuk_lanyok__egy_13_eves_aldozata_is_volt_Kerenyinek

 

Kerényi Miklós Gábor mérhetetlen művészi szabadságvágyáról ír bocsánatkérésében

 

Be kell, hogy valljam, sok élethelyzetben, sok megoldásban, stílusban, viselkedésben valóban közelítettem ahhoz a határhoz, ami még szerintem elfogadhatónak tekinthető. Tettem ezt a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán. Megalázni valakit sohase volt célom! Ha valaki ezt mégis így érzi ezúton, de személyesen is szívesen kérek tőle elnézést, bocsánatot, bár szándékom szerint mindig a művészet valamilyen típusú megjelenéséért, a különleges belső világok felszabadítására törekedtem. Előadásaimban éppen úgy, mint a hétköznapi alkalmakor.

 

http://24.hu/belfold/2017/11/07/kerenyi-miklos-gabor-merhetetlen-muveszi-szabadsagvagyarol-ir-bocsanatkereseben/

 

Kerényi az ATV-nek: „Ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt”

 

A rendező máshogy emlékszik a Maros Ákos által elmondott fenekelésre, de nem tagadta, hogy megtörtént az eset. Ugyanakkor aláhúzta: véleménye szerint ez két felnőtt között történt, és bármikor abba lehetett hagyni.

A rendezőt kedden kora délután érte utol az ATV Híradója, aki a következőket nyilatkozta a csatorna riporterének:

„Ez egy szimpatikus fiatal táncos volt, természetesen homályosan emlékszem az eseményekre, mert 23 év nagy idő. Nagyon furcsa, hogy ő 23 év után jelentkezik egy ilyen történettel. Amit elmond, annak van alapja, de az én emlékezetem szerint nem pontosan így történt, és nem pontosan ez történt. De ez tulajdonképpen mindegy, mert ez csak egy vita lenne. A tény, amit ő alapvetően elismer, az arról szól, hogy ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt két felnőtt ember között. Tulajdonképpen neki ezt bármikor joga lett volna abbahagyni, amit abba is hagyott, az ő saját elmondása szerint”

 

http://www.atv.hu/belfold/20171107-kerenyi-az-atv-nek-ez-egy-kozos-megegyezes-alapjan-torteno-valami-volt

 

Lőrinczy György: "Én sem hinném el, hogy nem tudtam róla"

 

A Budapesti Operettszínház igazgatója a legutóbbi botrány után adott interjút: nem tudott korábban a színház meghatározó rendezőjének ügyeiről, de megrendíti a dolog.

- Nem is hallottál ezekről a történetekről? Szanaszét beszélték...

- Szanaszét beszélték azt is - én több mint húsz éve hallottam -, hogy elítélték pedofíliáért. Azóta ötször kapott erkölcsi bizonyítványt, igazgathatott színházat. Pletykákkal és sztorikkal teli van ez a szakma. Ráadásul előbb-utóbb az ember saját magáról is hall vissza szóbeszédeket, amikről tudván tudja, hogy nem igaz, hiszen róla van szó. Ezért másokról sem hiszi el. Ez a lélektani logika működik ebben.

 

http://fidelio.hu/zenes_szinhaz/2017/11/07/lorinczy_gyorgy_en_sem_hinnem_el_hogy_nem_tudtam_rola/

 

Nyizsnyij Novgorod olcsóbban vette a teljesen új metrókocsit a Metrovagonmastól, mint Budapest a felújítottat

 

1.    Nyizsnij-Novgorod városa a Metro Report szaklap szerint a napokban írt alá egy szerződést az orosz Metrovagonmassal, 23 darab új metrókocsi vásárlására 1,3 milliárd rubelért, ami egy kocsira vetítve fajlagosan 56,5 millió rubelt jelent. A város a mintegy 40 éves Metrovagonmas metrókocsijait cseréli le rájuk.

2.    Budapest városa 2015-ben írt alá egy szerződést az orosz Metrovagonmassal, 222 darab felújított metrókocsi vásárlására 69 milliárd forintért, azaz 15 milliárd rubelért, ami egy kocsira vetítve fajlagosan 67,5 millió rubelt jelent. A város a mintegy 40 éves Metrovagonmas metrókocsijait cseréli le rájuk.

 

Hány lényeges különbséget lát a két mondatban?

 

Kettő nagyot mindenképpen: egy felújított Metrovagonmas metrókocsiBudapestnek 67,5 millió rubelbe kerül, míg egy új Metrovangonmas metrókocsi Nyizsnij-Novgorodnak 17%-kal kevesebbe, mindössze 56,5 millió rubelbe.

 

http://index.hu/belfold/budapest/2017/11/06/dragabb_a_felujitott_orosz_metro_mint_az_uj

 

Döntött a Kúria: mégis jöhet népszavazás a civiltörvényről

 

Hitelesítette a Kúria a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény visszavonásáról szóló népszavazási kérdést.

 

http://hvg.hu/itthon/20171107_civil_torveny_nepszavazas_johet

 

Felház: Az evangélium terjesztése minden pénzt megér

 

Nagyot szólt a hír, hogy Orbán Viktor fia a Felház nevű keresztény mozgalom vezetője lett, miután derékba tört focistakarrierje. Azonban a nagy érdeklődés ellenére kevesen vannak tisztában azzal, hogy mi az a Felház – azon túl, hogy Orbán Gáspár benne van. Közel másfél hónapon át látogattam a rendezvényeiket, lelkészekkel, teológusokkal, felházasokkal, felházasok szüleivel beszélgettem, hogy sikerüljön közelebb kerülni az igazsághoz. Végül a három vezető, Orbán Gáspár, Prekopa Donát és Ember Illés több órás interjúban beszélt a Felházról – a nem keresztény sajtónak először. A cikksorozat első része a Felház történetén túl arról szólt, hogyan történhetnek „bibliai csodák” a Belvárosban. A második rész a Felház és más gyülekezetek feszült viszonyát elemzi, valamint választ adunk arra is, hogy mennyi pénzt ér meg az evangélium terjesztése. Holnap pedig közöljük a három vezetővel készült interjút.

 

http://24.hu/belfold/2017/11/07/felhaz-az-evangelium-terjesztese-minden-penzt-meger/

 

Menesztették az ELTE tanítóképző karának dékánját

 

Megkerestük a kart és az Eötvös Loránd Tudományegyetemet. Az intézménytől a hír megerősítésén kívül arról is érdeklődtünk, hogy a dékán menesztésének van-e köze az elmúlt napokban megjelent, a karon felmerült szexuális zaklatásos esetekhez. Ha megérkezik az egyetem válasza, közzétesszük.

 

http://24.hu/belfold/2017/11/07/menesztettek-az-elte-tanitokepzo-karanak-dekanjat/

 

Brutális kárt okoznak Magyarországnak az adóparadicsomok

Németország és Franciaország után mi vagyunk a legnagyobb kárvallottak az EU-ban.

 

Évente 60 milliárd euró (18 600 milliárd forint) adóbevétel-kiesést okoznak az adóparadicsomok az Európai Unió tagállamainak, Magyarország a legnagyobb mértékben károsuló tagállamok között van – írta kedden a Paradise-iratok (Paradise Papers) nevű offshore-botrányt kirobbantó német Süddeutsche Zeitung.

A lap megbízásából egy tekintélyes francia szakember, Gabriel Zucman nyilvánosan elérhető adatok alapján számításokat végzett arról, hogy az egyes tagállamok mennyivel kevesebb bevételre tesznek szert a társasági adóból az adóparadicsomokban működtetett offshore cégek miatt.

http://24.hu/belfold/2017/11/07/brutalis-kart-okoznak-magyarorszagnak-az-adoparadicsomok/

 

A magyaroknál jobban senki nem szereti Donald Trumpot

 

A Pew ezúttal tizenkét országban tett fel egy sor kérdést a transzatlanti kapcsolatokról és a világ nagy dolgairól. 

A felmérésben szerepelt az USA és Kanada, illetve Nagy-Britannia, Hollandia, Franciaország, Németország, Svédország, Olaszország, Spanyolország, Görögország, no meg Magyarország és Lengyelország. Ezen felül szondáztak egy rakás szakértőt is, akiknek a válaszait összevetették az istenadta nép gondolataival.

A kormány kezdeti üdvrivalgása mellett megválasztott elnök nálunk a legnépszerűbb. Az alábbi táblázatban például az látható, hogy mennyire bíznak meg benne az egyes országokban, és bizony a hazáján kívül mi és a lengyelek hiszünk a leginkább neki.

 

https://444.hu/2017/11/07/a-magyaroknal-jobban-senki-nem-szereti-donald-trumpot

 

Beindult a kaszás a Mészáros-birodalomban

napi.hu

 

A nap elején még folytatták száguldásukat a Mészáros Lőrinc nevéhez köthető cégek részvényei a Budapesti Értéktőzsdén, aztán megfordult a trend, s délre már óriási mínuszokban jártak az eddig szárnyaló papírok.

 

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/beindult_a_kaszas_a_meszaros-birodalomban.650682.html

 

Összefogyás: a megroppant MSZP megállapodást lát, a DK viszont cáfol

 

Megint ellentmondott a DK a szociknak. Még nincs megállapodás, de bármikor lehet, legalábbis az egyik fél novemberre ígéri. A szocialistáknak sürgősebb a dolog, így nem meglepő, hogy ők hangoztatják folyamatosan: megszületett az egyezség.

 

http://hvg.hu/itthon/20171107_Megint_cafolja_a_DK_a_szocikat_meg_nincs_megallapodas

 

Molnár Gyula: nincs még megállapodás

Szó sincs megállapodásról. Elvekről, keretekről már van köztünk és a Demokratikus Koalíció között egyetértés, de még tárgyalunk. Belátható időn belül meglesz a megegyezés is, de ezzel csak akkor érdemes a nyilvánosság elé állni, ha látjuk a pontos tartalmát – mondta a Népszavának Molnár Gyula.

Az MSZP elnöke arra reagált, hogy a DK közleményt adott ki arról, "dacára az ellentétes hírek és nyilatkozatok sorozatának, ez ideig nem született megállapodás a demokratikus ellenzéki pártok között az egyéni választókerületi koordinált jelöltállításról, így az MSZP és a DK sem állapodott meg a körzetekről."

http://nepszava.hu/cikk/1144972-molnar-gyula-nincs-meg-megallapodas

 

Ismét nyertek L. Simonék

L. Simon feleségének cége forintra pontosan ugyanakkora támogatást nyert, mint tavaly

Bár már többször is beszámoltunk arról, hogy a Fidesz-kormány holdudvara, különösen a politikusfeleségek számára mennyire jövedelmező Magyarország európai uniós tagsága, úgy tűnik, a nyertesek sora nem érhet véget. Az unióellenes kormányzati hangulatkeltés, kiváltképp az Állítsuk meg Brüsszelt! propagandakampány ellenére a Fidesz környezetében egyesek egymás után nyerik el a pályázati pénzeket, méghozzá óraműpontossággal.

Az ügyben megkerestük L. Simon Lászlót, aki elmondta, semmi köze a felesége cégéhez, így nem tud nyilatkozni a társaság által elnyert összegekről, és egyébként sem ez a munkája. A kormánypárti politikus egyben közölte, hogy hagyjuk békén a nejét, hiszen ő nem közszereplő. Arról is érdeklődni próbáltunk nála, hogy igazak-e a korábbi hírek, hogy a fitneszedzőként dolgozó feleségével közös tulajdonban álló cége, a Simon és Simon Mezőgazdasági Kft. szintén pályázott-e idén, csakúgy mint az Agárdi Aratrum Kft. A politikus erre nem felelt, megköszönte az érdeklődésünket, és bontotta a vonalat. Az utóbbi kérdés egyébként jogos, hiszen a Simon és Simon Mezőgazdasági Kft. tavaly áprilisban 32 millió forintot nyert ugyanezen a pályázaton.

https://mno.hu/belfold/ismet-nyertek-l-simonek-2425969

 

A Hit Gyülekezete kiadója jelenteti meg a holland szélsőjobboldali politikus könyvét

 

„Halállistán – Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem” – ez lesz a magyar címe Geert Wilders nagy sikerű könyvének. A holland Szabadságpárt radikális jobboldali vezetője még 2012-ben jelentette meg anyanyelvén az iszlám szélsőségesek terjeszkedéséről és az azt alábecsülő Nyugat hanyatlásáról szóló művét.

 

https://mno.hu/kulfold/a-hit-gyulekezetenek-cege-adja-ki-itthon-geert-wilders-konyvet-2426029

 

Kicsinyes, hebehurgya Gyurcsány, vagy ráérzett a néplélekre?

 

Minden eddigi aláírásgyűjtésének sikerét meghaladta a Demokratikus Koalíció a határon túli magyarok szavazati jogának megvonását célzó kampánnyal, ám a pártok között egyedül maradt. Mi motiválhatja Gyurcsányt? Elemzés.

 

http://hvg.hu/itthon/20171107_gyurcsany_kampany_alairasgyujtes_hataron_tuli_magyarok_valasztas

 

A fradisták ájulásig rugdosták ellenfelüket, videót kaptunk a verésről

Nyilvános helyen, csoportosan elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértéssel gyanúsít a BRFK két férfit, akik november 4-én azonosíthatóan részt vettek az FTC–DVSC futballmeccs szünetében kirobbant tömegverekedésben.

 

https://mno.hu/bunugy_baleset/a-fradistak-ajulasig-rugdostak-ellenfeluket-videot-kaptunk-a-veresrol-2426044

 

2004-es cikk a Magyar Narancsban

"Egy nagy család" – Kerényi Miklós Gábor portréja

 

Hangos sikerek, a magánszféra és a közszféra szoros együttműködése, minden időben jó politikai kapcsolatok, gátlástalan önreklám és határozott önérvényesítés jellemezte eddig KERO® hosszú igazgatói működését.

 

http://magyarnarancs.hu/szinhaz2/kerenyi-miklos-gabor-operettszinhaz-88518

 

Egyvalakit látok, aki majd megküzdhet Orbánnal

Interjú Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel

 

·         Orbán győzni fog, csak a Fidesz többsége a kérdés a jövő évi választásokon – véli Medgyessy Péter volt miniszterelnök.

·         Szerinte Orbán sikerének titka, hogy sok mindenre ráérez abból, ami a világban körülöttünk folyik, például a migrációs válság kezelését vagy a közmunkaprogramot jónak tartja a volt kormányfő.

·         Medgyessy elismeréssel illeti, hogy Orbán kerítést épített a határon, ő maga is felhúzta volna a kerítést, ha ő a miniszterelnök.

·         Szerinte az ellenzék nem nyújt valódi alternatívát, az MSZP-s vezetőket régóta a középszer jellemzi.

·         Egyvalakit lát, aki kinőhet, és sikerrel küzdhet meg Orbánnal: ő Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje.

·         Szél Bernadett „nyitott ember, megnyerő személyiség, egy új légkört, levegőt tud hozni, és Magyarországra nagyon ráférne, hogy egy nő, egy asszony vezesse” – mondta az LMP-s jelöltről az MSZP egykori miniszterelnöke.

·         Medgyessy Péter az Indexnek adott interjújában arról is beszél, hogy mi a véleménye Botka László visszalépésről, szlogenjéről és a Gyurcsány Ferenccel való összefogásról.

·         És szerinte ha a baloldal győzni akar, össze kell fognia a Jobbikkal. „Ha van egy közös minimumprogram”, a közös kormányzást is el tudja képzelni.

 

http://index.hu/belfold/2017/11/07/medgyessy_peter_interju_orban_gyozni_fog_a_baloldal_csak_jobbikkal_gyozhetne/

 

TÜSKE A KÖRÖMI ALATT

Bayer Zsolt

 

Kár elverni a port szegény Körömi Attilán. De azért egy kicsit mégis muszáj. Már csak azért, mert a felső pleisztocén óta ismerem. Szegény Körömi Attila már akkor meg volt kicsit sértődve. Igen, ez egy típus, amelyik mindig kicsit meg van sértődve. Mert az ambíciók és a talentumok nincsenek összhangban.

Szegény Körömi Attila is úgy gondolta annak idején, a felső pleisztocénban, hogy neki tulajdonképpen a miniszterelnökség, de legalább az államelnökség, végső kompromisszumként egy komolyabb miniszteri stallum lenne testhezálló, ideális, kvalitásainak mindenképpen megfelelő.

És nem kapta meg ezeket a stallumokat. Így aztán elhagyta az „anyapártot”, a Fideszt, ahol amúgy annak idején még aláírásokat gyűjtött a 2012-es olimpia rendezési jogáért. Hja kérem, régen volt az, még 2002-ben, ki emlékszik arra…

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/tuske-koromi-alatt-2423791/

 

MAGZATGYILKOSSÁGOK ÉS SOROS-PÉNZEK

TŰZFALCSOPORT MAGYAR IDŐK

 

·         Soros György főleg nőjogi szervezetek finanszírozásával venné fel a harcot a művi terhesség-megszakítás liberalizálásáért

·         A milliárdos bőkezű támogatója az „anti-élet csoportoknak”, legyenek azok tevékenységei abortusszal vagy eutanáziával kapcsolatosak

·         Európában alapvetően liberális szemlélet érvényesül, vagyis a terhesség kérésre megszakítható a terhességi időszak meghatározott időtartamáig

·         Az amerikai Planned Parenthood nevű szervezet, az Egyesült Államok legkiterjedtebb abortuszklinika-hálózata 2010–13 között összesen 18,4 millió dollárt kapott Soros György alapítványától

 

http://magyaridok.hu/kulfold/magzatgyilkossagok-es-soros-penzek-2427706/

 

ORBÁN VIKTOR GONDOLATAI A KOMMUNISTÁK ÉVFORDULÓJÁRÓL

FACEBOOK MAGYAR IDŐK

 

A miniszterelnök Facebook oldalán a következőket posztolta:

Száz éve történt a nagy októberi szocialista forradalom, ami nem volt se nagy, se októberi, se forradalom. Egy külföldről pénzelt kis novemberi államcsíny volt // The great October socialist revolution took place a hundred years ago. It was in fact neither great, nor in October, nor a revolution, but a minor November coup financed from abroad.

 

HTTP://MAGYARIDOK.HU/BELFOLD/ORBAN-VIKTOR-GONDOLATAI-KOMMUNISTAK-EVFORDULOJAROL-2428462/

 

Seszták: Felesleges és túlzás a Duna Arénát beszámítani a vizes vébé költségeibe

 

A minisztereknek rendszeresen be kell számolniuk az éves munkájukról a parlamenti bizottságokban, kedd délelőtt Seszták Miklós fejlesztési miniszter például a gazdasági bizottság rendelkezésére állt. 

A legérdekesebb választ Seszták Miklós akkor adta, amikor Szakács az úszó vébé teljesen elszállt költségeit hozta szóba, tekintve hogy a miniszter volt a sportrendezvény kormánybiztosa is. Szakácsot az érdekelte, hogyan lett az eredetileg 24,5 milliárd forint költségűre tervezett vébé 170 milliárdnál is drágább.

 

https://444.hu/2017/11/07/sesztak-felesleges-es-tulzas-a-duna-arenat-beszamitani-a-vizes-vebe-koltsegeibe

Megérti a Trianon-traumát egy román történész

Kötelezzük őket arra, hogy örvendjenek Trianonnak? Ez abszurdum” – jelentette ki Lucian Boia.

Lucian Boia román történész szerint nem lehet arra kötelezni a magyarokat, hogy örvendjenek a trianoni döntésnek. A mítoszromboló könyveiről híres román történész annak kapcsán adott hosszú interjút a News.ro hírportálnak, hogy a múlt hét végén mutatták be Az 1918-as nagy egyesülés körül - Nemzetek, határok, kisebbségek (In jurul Marii Uniri de la 1918. Natiuni, frontiere, minoritati) című könyvét. 

http://mandiner.hu/cikk/20171107_megerti_a_trianon_traumat_egy_roman_tortenesz

Fidesz: A Momentum Sorost védi

2017. november 7. 16:09

Soros Györgyöt és a Soros-hálózatot védő akciótervnek tartja a Momentum népszavazási kezdeményezését a Fidesz.

A Fidesz-KDNP Soros Györgyöt és a Soros-hálózatot védő akciótervnek tartja a Momentum kezdeményezését, amelyben az ellenzéki tömörülés megtámadta a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt. 

Hollik István (KDNP) ezt kedden, sajtótájékoztatón közölte azt követően, hogy a Kúria hitelesítette a jogszabály visszavonásáról szóló, a Momentum elnökségi tagja által kezdeményezett népszavazási kérdést. A kereszténydemokrata képviselő szerint a Momentum szándéka egyértelmű: beálltak azok sorába, akik a Soros-hálózatot védik, érdekül fűződik ahhoz, hogy a bevándorláspárti szervezetek működése ne legyen átlátható. 

http://mandiner.hu/cikk/20171107_fidesz_a_momentum_sorost_vedi

 

A Farkas Flórián-rejtély

Október utolsó hétvégéjén tartotta a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség - amely bátran értelmezhető a Fidesz roma tagozatának - a tisztújító kongresszusát. Vezetője az a Farkas Flórián, akinek a múltjában még mindig vannak fehér foltok; azt is csak hosszadalmas és kitartó újságírói munkának köszönhetően tudjuk, hogy az érettségijét valamelyik büntetés-végrehajtási intézmény keretein belül szerezte.

Ennek kapcsán érdemes felidézni, hogy az elmúlt nyolc évben az Országos Roma Önkormányzat keretein belül – ahol a demokráciát még csak nem is mímelő módon a Lungo Dromnak és Farkasnak abszolút teljhatalma van – milyen dolgok történtek. Vagy pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy mik nem történtek.

http://nepszava.hu/cikk/1144867-a-farkas-florian-rejtely

Bebukott a közbeszerző - Százmilliós kudarc a fideszes vezetésnek

Százmilliós kudarc a főváros fideszes vezetése által gründolt közbeszerzési cég, amely többször képtelen volt határidőre dolgozni például a BKV-nak, így a tömegközlekedési vállalat csaknem áram nélkül maradt.

http://nepszava.hu/cikk/1144887-bebukott-a-kozbeszerzo---szazmillios-kudarc-a-fideszes-vezetesnek

 

Tombor András ügyvédje dolgozott a Metrovagonmasnak

Tombor András, fidesz-közeli háttérember ügyvédje, Illés Géza Márton volt az orosz Metrovagonmas jogi képviselője a hármas metró szerelvényeinek felújításáról szóló szerződés megkötésekor. Mindez egy Népszava-cikkből derült ki, bár a lap nem említi a Tombor-kapcsolatot.

A Népszava érdekes írást közölt a minap a BKV és az első Orbán-kormány honvédelmi államtitkára, Perenyei Tamás ügyvédi irodája közötti szerződéseket elemezve. Eszerint a Perenyei és Társa Ügyvédi iroda hat év alatt közel félmilliárd forint megbízást kapott a BKV-tól, egyebek mellett a felújított orosz metrókocsikat szállító Metrovagonmas céggel kötött szerződés előkészítése volt a feladata.

Perenyeiék már 2013-ban is dolgoztak a szerződés előkészítésén, holott a fővárosi közgyűlés csak 2014-ben határozott arról, hogy egyáltalán megpályáztatja a szerelvények felújítását.

A napilap fél mondatban említi a BKV-Metrovagonmas szerződés orosz oldalának jogi képviselőjét is. A cikk szerint Illés Géza Márton ügyvédi irodája végezte a munkát. A jogászt kérdeztük, nem elírás-e, valóban ő működött-e közre a megállapodásban, válaszát várjuk.

https://blog.atlatszo.hu/2017/11/tombor-andras-ugyvedje-dolgozott-a-metrovagonmasnak/

 

A túlnépesedett Egyiptom a szíriai menekültek utolsó menedéke

Mára mintegy 200 ezer menekült él a Nílus alsó folyásán található nagyvárosok nyomornegyedeiben. Kevesen törődnek velük, miután az ország vezetése a küszöbön álló népességrobbanás megfékezésével van elfoglalva. Sipos Zoltán riportja.

 

https://atlatszo.hu/2017/11/07/a-tulnepesedett-egyiptom-a-sziriai-menekultek-utolso-menedeke/

 

“Ingyenélő vagy, Tibor, akárcsak a pártod” – Szanyit szétkapták a kommentelők a zaklatásügyi bejegyzése miatt

Az MSZP EP-képviselője körül még alig ült el a botrány az október 23-i Facebook-bejegyzése miatt, de lapítás helyett most megszólalt zaklatás-ügyben is. Rossz ötlet volt, pillanatok alatt szétszedték a kommentelők – köztük közismert emberek, és saját párttársai is.

 

https://vastagbor.atlatszo.hu/2017/11/07/ingyenelo-vagy-tibor/

Felemás emlékezés Oroszországban

Az állami emlékezés mellett Moszkva és Szentpétervár utcáin megjelentek a kommunisták is, Lenin- és Sztálin-portrékkal, valamint ellenzéki aktivisták, akiket a rendőrség letartóztatott.

 

http://valasz.hu/vilag/felemas-emlekezes-oroszorszagban-126178

Évfordulós ajándék: neobolsevikozzák Orbán Viktort

A bolsevik puccs 100. évfordulójára időzítve terjedelmes véleménycikket közölt a The Washington Post. A szerző Anne Applebaum történész-újságíró, aki igen jól ismeri Közép-Európát: legutóbb az 1932-33-as ukrajnai holodomorról írt könyvet, és aligha mellékes, hogy férje a volt lengyel külügyminiszter, Radosław Sikorski.

„Donald Trump, Orbán Viktor, Nigel Farage, Marine Le Pen és Jarosław Kaczyński: bár gyakran szélsőjobboldalinak vagy alt-rightnak nevezik őket, ezeknek a neobolsevikoknak nem sok közük van ahhoz a jobboldalhoz, ami a 2. világháború utáni nyugati politika része volt, és nincs kapcsolatuk a létező konzervatív pártokkal. (…) Nincs közük az angolszász konzervativizmushoz sem, amelyik a szabad piacot és a szólásszabadságot hirdeti, és Burke-höz sem, aki gyanakvással nézett a haladásra, gyanús volt neki a radikalizmus minden formája, és hitt az intézmények és az értékek megőrzésének fontosságában. (…) A háború utáni konzervatívok mind elkötelezettek voltak a képviseleti demokrácia, a vallási tolerancia, a gazdasági integráció és a nyugati szövetségi rendszer iránt. Ezzel szemben az új jobboldal neobolsevikjei nem akarják megőrizni azt, ami van: radikálisok, akik leszámolnak a meglévő intézményekkel. A Lenin és Trockij által ajánlott, hamis és megtévesztő jövőkép helyett a múlt hamis és megtévesztő vízióját ajánlják. 

 

http://valasz.hu/vilag/evfordulos-ajandek-neobolsevikozzak-orban-viktort-126177

 

A férfielvű társadalom kérdőjeleződik meg világszerte

 

Mácsai Pált és Máté Gábort, az Örkény és a Katona igazgatóját kérdeztük a színházi világot megrázó szexuális zaklatások kapcsán, de természetesen nem álltunk meg itt: a független- és a kőszínházak, valamint a klasszikus és a modern habitus viszonya is szóba került.

Interjúnk a Kerényi Miklós Gáborral kapcsolatos botrány előtt készült.

 

https://zoom.hu/2017/11/07/a-ferfielvu-tarsadalom-kerdojelezodik-meg-vilagszerte

 

Andy Vajna Szegeden is elindította a rádióját

Békéscsabai módszerrel juthatott frekvenciához az Andy Vajna-féle Rádió 1 Szegeden, így folytatva a terjeszkedést a Dél-Alföldön.

 

https://zoom.hu/2017/11/07/andy-vajna-szegeden-is-elinditotta-a-radiojat

 

A Kúria szerint nem hibázott a nő, amikor üldözőbe vette a Kolosy téri motoros tolvajokat

 

Bűncselekmény hiányában minden vádpont alól felmentették a nőt, aki öt éve elsodorta azokat motorosokat, akik a Kolosy térnél lopták el a táskáját a piros lámpánál. A balesetben az egyik tolvaj meghalt.

 

https://zoom.hu/2017/11/07/a-kuria-szerint-nem-hibazott-a-no-amikor-uldozobe-vette-a-kolosy-teri-motoros-tolvajokat

 

Még kevesebb adót fizettetnének a sportcégekkel

 

A kormány támogatja a futballcégek adócsökkentését. Az egyházak is könnyebben kaphatnak 1 százalékot, a civilek hoppon maradnak.

 

https://zoom.hu/2017/11/07/meg-kevesebb-adot-fizettetnenek-a-sportcegekkel

Farkasházy Tivadar: BEDURVULTATTAK!

Farkasházy Tivadar – Még hogy te kergetted ki az oroszokat? Mi meg a Plútót a naprendszerből! Az örökös kommunistázásoddal elloptad az ifjúságunkat, hiszen még azt is a szemünkre hánytad, hogy éltünk előtted kibelezett Kékes tévéből készült hétvégi házunkban, háromévente látva Hegyeshalmot, Banska Bystricát, Zaporozseccel szántva a flasztert, morgó Szaratovval hűtve a különleges vagdalt húst, hogy legalább a pléhdoboz langyos legyen nyáron.

 

A bajszos háborodottal, akinek belelógott a levesbe, amíg megint nem ti rabolhattatok. Persze, lehetne finomabban is, Őcsény után?

Safarov, Pharaon, a Zsolti lovagkeresztje, a gázos vagyona, a nyugdíjunk ellopása után?

 

Naponta harcolsz Mr. Hyde-dal, mi közünk hozzá? Kineveztél egy halászlékockát külügyminiszternek, egy hajtincset Goebbels doktornak, egy egyetemi tolvajt a törvényhozás motorjának, prédikálsz templomban, kocsmában, disznóvágáskor, szögleteknél azt kiabálod, hogy íveld be! Legalább az ingedet tűrjed be néha!

 

https://zarojel.hu/farkashazy-tivadar-bedurvultattak/

 

Mindjárt lehívjuk a paksi hitel első részletét

 

Magyarország órákon belül lehívja a paksi hitel első részletét az oroszoktól - jelentette be Aszódi Attila, a paksi erőmű bővítéséért felelős államtitkár a Portfolio mai energiakonferenciáján.

Akinek eddig nem volt világos, hogy mekkora anyagi terhet vállalt ezzel a Fidesz-kormány, annak plasztikus példa, hogy erre az első hitelrészletre pusztán a tervezés első fázisában felmerült költségek fedezése végett van szükség, tehát nemhogy építkezésről, de a felvonulási épületek felhúzásáról sincs még szó, de a kérdéses összeg máris 98 millió euróra, vagyis több, mint 30 milliárd forintra rúg. Ez önmagában 4-5 kisebb vagy 2 nagyobb magyar stadion ára.

 

https://444.hu/2017/11/07/mindjart-lehivjuk-a-paksi-hitel-elso-reszletet

Palkovics László: Még vizsgálják a CEU és a Bard College közti megállapodást

Szakmai kontroll

Magyar Hírlap 

Jelenleg szakmai szinten zajlik annak a vizsgálata, hogy megfelel-e a követelményeknek a Central European University (CEU) és Bard College közti egyetértési megállapodás – közölte lapunkkal Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

Ismert, október elején a CEU bejelentette, megállapodott a New York-i intézménnyel, így oktatási tevékenységet végezhet annak kampuszán az Egyesült Államokban. Hangsúlyozták, hogy ezzel megfelelnek az oktatási törvény márciusi módosításának, amely kimondja, hogy csak olyan külföldi intézmény folytathat oktatási tevékenységet Magyarországon, amely az anyaországában is folytat. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/102529/Palkovics_Laszlo_Meg_vizsgaljak_a_CEU_es_a_Bard_College_kozti_megallapodast

Lovas István Közvélemény-kutatási abc

„Pártpreferencia a teljes felnőtt népesség körében": miért érdekes ez csak nálunk?

Magyar Hírlap

A közvéleményt kutatók a világon mindenhol azt mutatják be a szavazói pártpreferenciák felmérésénél, hogy az adott pártok arányosan mekkora támogatást élveznek a szavazók körében. Kivéve nálunk. Ami annyira elütő a normális gyakorlattól, hogy a magyar pártpreferenciákra vonatkozó Wikipedia angol szócikkben ez a módszertani megjegyzés olvasható: A magyar közvélemény-kutatók általában külön publikálnak adatokat a politikai pártok támogatottságáról valamennyi szavazásra jogosultnál (ami általában magába foglalja a „nem tudom/nincs preferenciám” nagy százalékát), és a politikai pártoknak az „aktív” vagy „magukat biztosnak” érző szavazók esetében. 

Más szavakkal: ha megnézzük, mi olvasható az olasz, a német, a skandináv stb. sajtó egy ottani közelgő választásra tekintettel közölt felmérésében, akkor egyfajta és egyértelmű üzenettel bírók az ott nyilvánosságra hozott felmérési adatok.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/102515/Kozvelemenykutatasi_abc

 

Orbán Viktor Drezdában: Németország hazánk első számú gazdasági partnere

Szász-magyar barátság

Magyar Hírlap 

Stanislaw Tillich szász tartományi miniszterelnökkel egyeztetett Orbán Viktor kormányfő kedden Drezdában, az Eckberg-kastélyban – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-vel.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/102520/Orban_Viktor_Drezdaban_Nemetorszag_hazank_elso_szamu_gazdasagi_partnere

 

Igen, vissza lehet csinálni a brexitet, három módja is van

 

Egy sokkoló végeredményt hozó referendum, egy nemzet a gazdasági szakadék szélén és egy miniszterelnök, aki kötéltáncot jár. Itt tart az Egyesült Királyság a brexitpártiak győzelmét hozó 2016. júniusi népszavazás óta. Van-e visszaút? - tették fel a kérdést a Bloomberg szakírói.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/igen_vissza_lehet_csinalni_a_brexitet_harom_modja_is_van.650441.html