2017, november 7 - 07:54 Sajtószemle

Ez szenzációs!!!!!!!!!!! 

Teljes magyar színházi előadások (You Tube)

 

https://www.youtube.com/channel/UCwuLenqA4M4Ih_AAky_rcfg/videos

 

Megnevezték a szexuális zaklatással vádolt színházigazgatót

 

Arccal és névvel vállalva tárta a nyilvánosság elé az ATV Egyenes beszéd című műsorában a ma már külföldön élő Maros Ákos táncos, színész, hogyan bántalmazta egykori színházi rendezője.

A több mint húsz éve történt esetben az akkor 18 éves színészt a műsorban névvel említett Kerényi Miklós Gábor fenekelte el büntetésből. A színházi világot átszövő szexuális visszaélések kapcsán folyó beszélgetésben Maros Ákos elmondta, hogy csak az őt ért sérelemről tud beszélni, de bátorít mindenkit, hogy álljon elő a saját, eddig elhallgatott történetével.

Az Index egy nappal korábban szentelt nagyobb cikket az esetnek. Itt részletesen is közöltük az egykori táncos ügyét.

 

http://index.hu/kultur/2017/11/06/megneveztek_a_szexualis_zaklatassal_vadolt_szinhazigazgatot/

 

Nem kell fizetnie az MNB-nek a Quaestor bedőlése miatt

A bíróság szerint a jegybank nem okozhatta közvetlenül a kárt.

 

„A felperes, az egy jóhiszemű állampolgár, aki bízott abban, hogy az alaptörvény szerint a Magyar Nemzeti Bank, az a pénzügyi szektor állami felügyeletét, zárójelben jegyzem meg, a Kulcsár-brókerbotrány óta, megfelelően ellátja” – mondta Litrestis András, a károsult felperes jogi képviselője.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/quaestor-ugy-nem-kell-fizetnie-az-mnb-nek-2425920

 

Rogán köre jól jár az automaták bekötésével

Rogán Antal köre is jól jár az italautomaták adóhivatalhoz történő bekötésével – írja az mno.hu a november elsején megkötött szerződésre hivatkozva. A munkát a tervezett ár másfélszereséért, 3,9 milliárdért végzi a Sagemcom Magyarország, és egyik alvállalkozóként pont azt a céget bízták meg, amely a luxuséletmódjáról is ismert propagandaminiszter elektronikus aláírási szabadalmát is jegyzi.

A vállalkozás egyetlen tulajdonosa Rogán legfőbb bizalmasának, Kertész Balázs ügyvédnek a volt felesége. A kivitelezőnek egy hónapja van, hogy beszerelje a felügyeleti egységet az országszerte elhelyezett, közel 30 ezer étel- és italautomatába.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/rogan-kore-jol-jar-az-automatak-bekotesevel-2425953

 

Orbán Gáspár színpadról gyógyít, térít és nyelveken szól

 

Nagyot szólt a hír, hogy Orbán Viktor fia a Felház nevű keresztény mozgalom vezetője lett, miután derékba tört focistakarrierje. Azonban a nagy érdeklődés ellenére kevesen vannak tisztában azzal, hogy mi az a Felház – azon túl, hogy Orbán Gáspár benne van. Közel másfél hónapon át látogattam a rendezvényeiket, lelkészekkel, teológusokkal, felházasokkal, felházasok szüleivel beszélgettem, hogy sikerüljön közelebb kerülni az igazsághoz. Végül a három vezető, Orbán Gáspár, Prekopa Donát és Ember Illés több órás interjúban beszélt a Felházról – először nem a keresztény sajtónak. A cikksorozat első része a Felház történetén túl arról szól, hogyan történhetnek „bibliai csodák” a Belvárosban, valamint kiderül, beszél-e Isten az emberekhez. A holnap megjelenő második rész a Felház és más gyülekezetek viszonyát elemzi, ami annyira feszült, hogy felvetődött velük szemben már az eretnekség vádja és az egyházi átok kimondása is. Választ adunk arra is, hogy mennyi pénzt ér meg az evangélium terjesztése. Majd közöljük a három vezetővel készült interjút.

Hajnali egy óra múlt, sokan már hazamentek, csak a kitartóbbak maradtak. Közöttük sétált lassú, megfontolt mozdulatokkal Orbán Gáspár, és ismeretlen nyelven imádkozott értük – keresztény szakkifejezéssel: nyelveken szólt –, miközben rátette a kezét a résztvevőkre.

A teremben többen a padlóra borultak, egy fiatal lány karját a mennyezet felé emelve mosolygott, néha halkan nevetett is. Egy sarokból pedig fel-felszakadó sírás hallatszott.

 

a Felház vezetői úgy gondolják, az ő munkájuk hasonló Jézus tanítványaiéhoz: bebizonyítani minél több embernek, hogy Isten él és személyes kapcsolat alakítható ki vele.

 

http://24.hu/belfold/2017/11/06/ha-dj-knek-van-joguk-az-akvariumban-lenni-jezus-krisztusnak-hogy-ne-lenne/

 

Civiltörvény: ignorálja a kormány az EU-s határidőt

 

A kormány nem az Európai Bizottság (EB) által megadott, az általánosnál rövidebb, egy hónapos, hanem két hónapos határidő szerint válaszol a civil szervezetek átláthatóságát érintő kötelezettségszegési eljárásban érkezett bizottsági véleményre, és visszautasítja, hogy a bizottság indokolatlan és hátrányos módon tűz ki határidőket az országgal szemben – közölte az Igazságügyi Minisztérium.

 

http://hvg.hu/itthon/20171106_civil_torveny_eu

 

A Fideszt és a Jobbikot is megjárta, Szili Katalint támogatta a Momentum pécsi jelöltje

 

Körömi Attila volt Fidesz-tag, több mint egy évtizeden keresztül politizált Pécsen. Független országgyűlési képviselőként a Jobbik politikusa volt már akkor, amikor a párt még benn sem volt a parlamentben. 2002-ben az olimpia mellett gyűjtött több ezer aláírást. Mindkét jobboldali pártban csalódott, majd a 2009-es pécsi polgármester-választáson az MSZP akkori házelnökét, Szili Katalint támogatta. 2018-ban a Momentum színeiben ülne be a parlamentbe, tizenkét év kihagyás után. A hvg.hu-nak azt mondta, nem ő változott, hanem az ország. Portré.

 

http://hvg.hu/itthon/20171106_koromi_attila_interju_fidesz_jobbik_momentum_mozgalom_szili_katalin_2018_as_valasztasok

 

„Orbán Viktor a probléma része”

Kis János szerint a 90-es évek elején tudni lehetett, hogy a gyors privatizáció együtt fog járni a korrupcióval

Nagy bajba kerülhet a Fidesz, ha a leváltását akaró választók készek átszavazni a győzelemre esélyes jelöltre – állítja Kis János filozófus. Lapunknak adott interjújában az SZDSZ volt elnöke arról is beszélt, ma sem támogatná, hogy valaki Magyarországra való áttelepülés nélkül kaphasson magyar állampolgárságot.

https://mno.hu/belfold/orban-viktor-a-problema-resze-2425739

Kiengedték a volt katalán elnököt és minisztereit, de nem hagyhatják el Belgiumot

 

Feltételesen szabadlábra helyezte egy belgiumi vizsgálóbíró Carles Puigdemont volt katalán elnököt és feloszlatott kabinetjének Belgiumban tartózkodó négy tagját, akik ellen európai elfogató parancsot adtak ki Spanyolországban.

 

http://index.hu/kulfold/2017/11/06/kiengedtek_a_volt_katalan_elnokot_es_minisztereit_de_nem_hagyhatjak_el_belgiumot/

 

Fidesz-szimpatizánsok támadtak egy vak férfira, mert kidobta a nemzeti konzultációs kérdőívet

Az LMP-hez köthető Reflektor blogon jelent meg hétfőn egy 65 éves művész sztorija, akit állítólag „megtéptek” nyugdíjas Fidesz-szimpatizáns hölgyek. A bejegyzésben külön kiemelik, hogy ellenőrizték a sztorit, amelyet a sértett lánya írt le nekik, de később a férfi is megerősítette a részleteket.

A történet állítólag úgy kezdődött, hogy a napokban a III. kerületben élő Weszely Ernőhözbecsöngetett két nyugdíjas hölgy, akik közölték vele, hogy hoztak egy tájékoztató anyagot Soros Györggyel kapcsolatban, majd megkérdezték az egyébként vak férfitól, hogy kitöltötte-e már a nemzeti konzultációt. A zongora- és harmonikaművész erre közölte, hogy nem küldte vissza, inkább kidobta a kukába. A férfi lánya által leírt történet ekkor furcsa fordulatot vett: „a nők elkezdték tépni a haját és a bal fülét, rikácsoltak, hogy milyen hálátlan, migránsoztak, kerítéseztek, Soros-bérenceztek." Végül a szomszéd vetett véget a helyzetnek, ezután a nénik "úgy spuriztak le a lépcsőn a kijárat felé, mint a nyulak."

 

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/fideszes-szimpatizansok-tamadtak-egy-vak-ferfira-mert-kidobta-a-nemzeti-konzultacios-kerdoivet-107470

 

A Fidesz szerint werberi hazugság, hogy vak művészt téptek meg az aktivistái

 

orábban a Reflektor nyomán megírtuk: a nemzeti konzultációval házaló nyugdíjas nők téptek meg egy idős, vak művészt Óbudán, mert nem volt vevő a sorosozó kérdőívükre. Az Indexnek az érintett, Weszely Ernő is megerősítette a történteket.

Ennek ellenére a Fidesz tagadja, hogy ez megtörtént volna, azt írják: „az LMP által foglalkoztatott Ron Werber gyűlöletgyára álhírekkel támadja a nemzeti konzultációt”. A kormánypárt szerint önkénteseik határozottan cáfolják a vádakat, elmondásuk szerint békés beszélgetést folytattak a köztiszteletben álló művésszel.

„Az incidenst tehát a már minden bizonnyal Ron Werber befolyása alatt álló LMP-s média találta ki és az álhírt az a Weszely Zsuzsa közölte nyílt levélben az oldallal, aki az LMP fizetett kommunikációs tanácsadója” – így a Fidesz közleménye, ami azzal zárul, hogy a kormánypárt szerint „Szél Bernadett maga is Soros katonája, korábban a Soros által pénzelt migránspárti szervezeteknek dolgozott”.

http://24.hu/belfold/2017/11/06/a-fidesz-szerint-werberi-hazugsag-hogy-vak-muveszt-teptek-meg-az-aktivistai/

 

 

Hospice Alapítvány: továbbra sem lépett a minisztérium

 

Még nem kereste hivatalosan az Emmi a Magyar Hospice Alapítványt. „Mi is a sajtóból értesültünk az Emmi szombati közleményéről.

Balog Zoltán utasításról szóló közleménye igen kurtán fogalmaz: az emberi erőforrások minisztere utasítást adott az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsa a Magyar Hospice Alapítvány működéséhez szükséges forrást, egyben felhívta az alapítványt a felelős működésre.

Kovács Anita elmondta, hogy nem tudták értelmezni az üzenetet, de teljes mértékkel egyetértenek a felelős működéssel, mely szemlélet mellett mindig is működtek. Kiemelte, hogy az 1 százalékos adományokat sem kaphatnák meg, ha lenne köztartozásuk, illetve annak fontosságát, hogy a magánadományokkal felelősen bánjanak.

Felidézte azt is: az elmúlt négy évben már kaptak állami támogatást, ami nem lett volna lehetséges, ha nem mutatnak jó példát.

Az ügyben kerestük a tárcát is, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.

https://zoom.hu/2017/11/06/hospice-alapitvany-tovabbra-sem-lepett-a-miniszterium

 

Matolcsy perelné az MNB-s pénzeket firtató szocialistát

 

Kocsmai stílusra panaszkodott Matolcsy György jegybankelnök a parlamentben, miután az MSZP-s Bárándy Gergely azt állította: „rokonai, haverjai és más fideszes pártemberek fáradtságot nem kímélve talicskázzák ki azt a pénzt, amit a devizahiteleseken spóroltak meg”. A Hír TV idézi az ellenzéki politikust, aki azt mondta: „a Magyar Nemzeti Bank kifizetőhely lett, és a devizahiteleseknek járó pénzt alapítványokon keresztül műtárgyakra és ingatlanokra költötték”.

Matolcsy erre úgy válaszolt: „Ön megvádolta a jegybank elnökét, jelen pillanatban jómagamat és a családját, hogy ellopott 267 milliárd forintot. Tette Ön ezt nem egy kocsma mélyén, egy kis itóka után, hanem itt, itt a magyar demokrácia fellegvárában. Szerintem ez példátlan. És ezért, ezért minden jogorvoslati lehetőséget keresni fogok. Magyarországon és Magyarországon kívül, ami Önt teszi felelőssé ezekért a kijelentésekért”.

http://24.hu/belfold/2017/11/06/matolcsy-perelne-az-mnb-s-penzeket-firtato-szocialistat/

 

Kirúgatja magát Földi László, a főpolgármester főtanácsadója

 

A városháza alkalmazottja maradhat, ám többé nem nyilatkozhat a médiának a menekülthelyzetről. Mindössze ennyi lett a következménye annak, hogy Földi László exhírszerző az Echo Tv Informátor című műsorában úgy nyilatkozott a menekültsegítő civilekről, hogy azok kollaboránsok, háborús bűnösök, akik – mivel Földi szerint Magyarországon ma háború dúl – bírósági eljárás nélkül, szabadon likvidálhatóak - írta meg a Népszava is a minden jóérzésű ember lelkét borzoló történetet. Földi azonban nem bírta ki, és megszólalt. 

A mostani interjú után nyilvánvalóan számolnom kell azzal, hogy a munkám befejeződik a fővárosi önkormányzatnál, hiszen a múlt héten egyértelmű írásos utasítást kaptam arra, hogy nem nyilatkozhatok migrációs témakörben - mondta a lapnak. Ezt Tarlós István tekintheti felmondólevélnek, mivel a munkaköröm egyik része a migrációval kapcsolatos. Feladatom volt többek között egy koncepció kidolgozása annak elkerülésére, hogy no-go zónák alakuljanak ki Budapesten, ha bármilyen uniós kényszer miatt tömegek érkeznének a fővárosba. Hogy érthetőbb legyek: nem ismétlődhet meg még egyszer a 2015-ben a Keleti pályaudvarnál kialakult szituáció - közölte Földi.

 

http://nepszava.hu/cikk/1144838-kirugatja-magat-foldi-laszlo-a-fopolgarmester-fotanacsadoja

 

Földi nyilatkozata: megszólalt Tarlós István

 

A főpolgármester főtanácsadójának munkaviszonya megszűnik a Városházán november végével.

"Földi Lászlót kiváló szakembernek tartom. A migráns problémát magam is igen súlyos kérdésnek tekintem, de nem erről van szó. Az „interjúban való felmondás” kifejezést nem tudom értelmezni. Földi László rossz időben használt egy rossz kifejezést. Ezért a munkáltatójától kapott egy jogszerű utasítást arról, hogy mely kérdésekben nem nyilatkozhat addig, amíg a Városházán dolgozik. Ezt nemcsak elfogadta, de ő maga is felajánlotta munkaidőn kívüli telefonhívása során.  Ezt a jogszerű utasítást Földi László 2017. november 6-án súlyosan megszegte a „Magyar Idők”-nek adott hosszú interjújával. A történtek után nem maradt választási lehetőségem. Földi Lászlóval megegyeztem, hogy 2017. november 30-ával munkaviszonya a Városházán megszűnik"- közölte hétfő délután Tarlós István.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171106-foldi-nyilatkozata-megszolalt-tarlos-istvan

 

Vakvágányon a vaklicit

Hiába pénzmegtakarítási lehetőség az államnak, az onkológiai terápiák nem felcserélhetőek – tette egyértelművé a gyógyszerészeti szakhatóság.

Csak az autoimmun- és az időskori szembetegségek gyógyítására használt hatóanyagok helyettesítők, de azok is körültekintéssel – derült ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakmai véleményéből. Az összes többi terápiában – így a tüdő-, a prosztata, a mell-, a vastagbél, s a bőrdaganat kezelésében – nem lehet egymással "egyszerű átváltással" helyettesíteni a gyógyszereket csak finanszírozási szempontok alapján.

 

http://nepszava.hu/cikk/1144820-vakvaganyon-a-vaklicit

 

GYURCSÁNY JÖJJÖN ERDÉLYBE, BESZÉLJEN A MAGYAROKKAL!

KELEMEN HUNOR, AZ RMDSZ ELNÖKE ÜZENT A BUKOTT MINISZTERELNÖKNEK

Szilágyi Anna Magyar Idők

 

Minden törvényes feltételnek megfelel az az eljárás, amellyel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a magyarországi választási regisztráció ügyében eljár – mondta el lapunknak a szövetség elnöke. Kelemen Hunor, aki ezzel a Demokratikus Koalíció erre irányuló vádjait utasította vissza, azt kéri Gyurcsány Ferenctől, hogy legalább az erdélyi magyar embereket tisztelje.

http://magyaridok.hu/belfold/gyurcsany-jojjon-erdelybe-beszeljen-magyarokkal-2418955/

 

TORONYÓRÁK, ZSEBÓRÁK

Bayer Zsolt Magyar Idők

 

A protestáns etika megváltoztatja Európa arculatát. És kétségtelen tény: ha nincs reformáció, talán mi, magyarok már nem beszélünk magyarul, vagyis mi már nem is vagyunk.

most itt állunk a globális tőkés világgazdaság világának iszonyatában, ünnepeljük a reformáció 500. évfordulóját, és a szemünk előtt pusztul el minden, amit egykoron Európának gondoltunk. Fel kell tennünk a kérdést: nem jött el az ideje egy újabb reformációnak?

 

http://magyaridok.hu/velemeny/toronyorak-zseborak-2413387/

 

AZ AMERIKAI KÜLÜGY ÚJ VICTORIA NEWLANDJA: MIKOR JÖN A POLITIKAI TÁMADÁS MAGYARORSZÁG ELLEN?

RONPAULINSTITUTE.ORG

Lovas István Magyar Idők

 

Mindenki arra gondolt, hogy Trump elnök mégiscsak egy „épelméjű” embert nevez ki Nuland posztjára. Ennek a fordítottja történt: Wess Mitchell egy „szteroiddal feltöltött Nuland”.

Az amerikai jobboldali, konzervatív és az Egyesült Államok külföldi beavatkozásai ellen fellépő Ron Paul Intézet honlapjára a mi időnk szerint péntek késő este került ki egy olyan cikk, amely nagyon kevés jót ígér számunkra, ami a magyar-amerikai kapcsolatok akár közeljövőjét is illeti.

A cikk írója Daniel McAdams, az agytröszt ügyvezető igazgatója, akinél az amerikai nyilvánosságban nincs jobb barátja az Orbán-kormánynak. 

 

Ha e cikkből nem süt át, hogy akár a közeljövőben már várhatóak lesznek a Washingtonból az elmúlt 27 év megszokott dörgedelmei, netán megafonnal felerősítve, akkor e cikket rosszul értelmezzük.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/az-amerikai-kulugy-uj-victoria-newlandja-mikor-jon-politikai-tamadas-magyarorszag-ellen-2417401/

 

Beleragadnak a közmunkába a beteg álláskeresők

mfor

A tervezettnél valamivel több embert, 345 főt vont be a kísérleti programjába a kormány. Közülük a részadatok alapján mindössze 10-en találtak munkát az elsődleges munkaerőpiacon, a résztvevők zöme beleragadt a közmunkába.

 

http://mfor.hu/cikkek/makro/Beleragadnak_a_kozmunkaba_a_beteg_allaskeresok.html

Az Emberi Jogok Európai Bírósága másodfokon is kimondta, hogy 2012-2013-ban jogtalanul ítéltek büntetésre PM-es és LMP-s képviselőket, ezért kártérítést kell kapniuk.

Magyarország megsértette a Párbeszéd Magyarországért (PM) négy korábbi képviselője, valamint az LMP két volt és egy jelenlegi képviselője szabad véleménynyilvánítási jogát azzal, hogy 2013-ban az Országgyűlés különböző ügyekben megbírságolta őket – mondta ki az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) nagykamarája kedden.

A strasbourgi székhelyű törvényszék 2014 szeptemberében első fokon már kimondta, hogy sérült a PM-es Karácsony Gergely, Szilágyi Péter, Dorosz Dávid és Szabó Rebeka, illetve az LMP-s Szél Bernadett, Osztolykán Ágnes és Lengyel Szilvia szabad véleménynyilvánítási joga, s ezért kártérítést ítélt meg nekik. A bíróság vagyoni kárként értelmezte a házelnök által kirótt büntetéseket, ezeket kell visszafizetni nekik, emellett 12 ezer euró költségtérítést is megítéltek nekik.

Az ügyet a magyar állam fellebbezése nyomán végül a másodfokú tanács elé utalta a bíróság.

http://www.serfozoistvan.hu/szemtolszembe/kover-ellen-dontott-strasbourgi-birosag/

Nem a disznóság a baj, hanem az, ha kiderül

Bácskai János, ferencvárosi polgármester a kerületi lapnak adott interjúban leplezetlen őszinteséggel beszélt az ellenzéki képviselők bizottságból való kirúgásának valódi okairól, és egyben akaratlanul azt is megfogalmazta, mitől olyan speciálisan beteg a IX. kerületi közélet. 

„ha bármely, az államhoz köthető gazdasági ügyben jogsértésről van tudomása, tegyen feljelentést, hiszen ez kötelessége.”

Bácskai János úgy képzeli, hogy nekik, képviselőknek vannak Ferencvárossal kapcsolatos magánügyeik. És hogy a közösség zűrös ügyeit házon belül kell rendezniük. 

Pedig a kilencedik kerületi polgároknak is jogukban állna tudni minden egyes Ferencvárost érintő ügyről, leginkább a disznóságokról.

https://444.hu/2017/11/06/nem-a-disznosag-a-baj-hanem-az-ha-kiderul

 

Ungár Péter: Ron Werber nagyon kedves ember

 

„Kitalálta a Fidesz, hogy Ron Werber maga a Sátán, ami abszolút hülyeség” – mondja Ungár Péter LMP-s politikus a Mandinernek. Ungárt az LMP állapotáról és dilemmáiról, saját vagyonáról és az európai zöldekhez való viszonyáról is faggattuk, ő pedig beszélt MSZP-s nyúlványokról és fideszes-jobbikos „belharcról” is. Interjúnk.

 

http://mandiner.hu/cikk/20171106_ungar_peter_ron_werber_nagyon_kedves_ember

 

Válasz Gulyás Gergely nyilatkozatára

 

MAGYAR ISZLÁM KÖZÖSSÉG 
Közlemény

Elvárjuk nyilatkozata visszavonását és a bocsánatkérését, betudva annak, hogy a választások közeledtével a muszlim kártyát használják a választóik megnyerésére! Mi nem vagyunk „migránsok”, hanem ez a Hazánk!

http://mandiner.hu/cikk/20171106_magyar_iszlam_kozosseg_valasz_gulyas_gergely_nyilatkozatara

 

Nézőpont Intézet: Aki kimarad az ellenzéki összefogásból, az jól járhat

 

Az ellenzéki együttműködési modell nem életszerű – mondta Fodor Csaba hétfő reggel az M1-en. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója megosztotta, melyik párt milyen stratégiát követhet.

A Momentum és az LMP is felmérte, hogy, aki kimarad az ellenzéki összefogásból, az valójában jól jár – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán. Az elemző szerint ki lehet mondani, hogy a 2014-es választás után kialakult ellenzéki együttműködési modell nem életszerű. Ezt az egyes szereplők is felmérték és valószínűleg rájöttek arra, aki kimarad egy esetleges osztozkodásból, az jól járhat – fogalmazott.

http://mandiner.hu/cikk/20171106_nezopont_intezet_aki_kimarad_az_ellenzeki_osszefogasbol_az_jol_jarhat

 

Újabb bűncselekményben bukkantak fel az NNI nyugalmazott alezredesei

A beszerzési források beszűkültek, és a Tábornok sem merte túlfeszíteni a húrt, így miután az eldobós cégek üzbég tulajdonosokhoz kerültek, dr. F-éknek új bevételi forrás után kellett nézni. A tenerifei alkimista műhely még messze volt attól, hogy profitot termeljen, de a projektet nem adták fel. Dr. F. csapata idén februárban 130 ezer eurótól szabadított meg egy befektetőt, de több jel utal arra, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen húzásuk. A hatóságokkal együttműködő forrásaink tartanak az alezredesek bosszújától, és ezt jelezték is a nyomozóhatóságnak – különös módon a bűnszervezet tagjai ennek ellenére szabadlábon vannak, és meg sem gyanúsították őket.

https://atlatszo.hu/2017/11/06/ujabb-buncselekmenyben-bukkantak-fel-az-nni-nyugalmazott-alezredesei/

 

Októberben Mészáros Lőrinc cége nyerte a közbeszerzési versenyt a nemzeti tőkésosztályban

A Mészáros és Mészáros Kft. tavaly ősszel három régiót is behúzott a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 420 milliárdos építőipari gigatenderén, most ennek keretében három konkrét munkát nyert el a cég 14,7 milliárd forint értékben.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/11/oktoberben-meszaros-lorinc-cege-nyerte-a-kozbeszerzesi-versenyt-a-nemzeti-tokesosztalyban/

 

20 év múlva szétesik a Nyugat?

Soha nem jó olyan jelentéseket olvasni, mint amiről a minap cikkezett a Der Spiegel. A német hetilap hozzájutott a német hadsereg, a Bundeswehr Stratégiai Kilátások 2040 című belső anyagához, amely 102 oldalon keresztül fejtegeti, milyen világ várható bő két évtized múlva.

A védelmi miniszter által februárban jóváhagyott és azóta titokban kezelt anyag hat forgatókönyvet vázol fel azzal kapcsolatban, hogy a társadalmi folyamatok és a nemzetközi konfliktusok hogyan befolyásolhatják a német védelempolitikát – a jelentés szerzői ugyanakkor nem vonnak le konkrét következtetéseket, mint ahogy arra sem tesznek javaslatot, hogy Berlinnek pontosan hogyan kellene erősítenie a fegyveres alakulatait.

A dokumentumban leírt forgatókönyvek elég sötéten látják a jövőt. Az Európai Unió szétesés és Németország reaktív üzemmódban című előrejelzésben például a Bundeswehr stratégiái több évtizedes instabilitás követően „számos összeütközéssel” – erodálódó nemzetközi renddel, szétágazó értékrendekkel, a globalizáció megtorpanásával – számolnak. 

 

http://valasz.hu/vilag/20-ev-mulva-szetesik-a-nyugat-126165

 

A Toroczkai-féle „új rend” lehet a minta a jobbikos hatalomátvételhez

 

A Jobbik-alelnök szerint az általa vezetett Ásotthalom egy külön ország, az ottani „laboratóriumban” tesztelik a nemzeti radikális oldal módszereit.

Miközben Vona Gábor ma már a baloldal szavazóit ostromolja, és szívesen mutogatja öltönyös-néppártos-cukiskodó arcát, addig a háttérben valójában komoly építkezés folyik a Jobbikban. Persze olykor a pártelnök is kibújik az öltönyből és „álruhás országjárásra” indul, például azért, hogy Ásotthalmon mezőőrnek álljon, és migránsokra vadásszon a radikális párt hátországában. Az évek óta tudatosan épített stratégia sikerét mutatja a párt térnyerése a vidéki településeken. Ebben a folyamatban kulcsfontosságú szerep jutott Ásotthalomnak, ahol a Jobbik-alelnök Toroczkai László a polgármester.

 

https://zoom.hu/2017/11/06/a-toroczkai-fele-uj-rend-lehet-a-minta-a-jobbikos-hatalomatvetelhez

 

Ez már nem az az MSZP, Velez kiborult, és nem indul

Stratégia nélküli romba döntött közösség lett a Magyar Szocialista Párt, ez áll abban a portálunk birtokába került levélben, amit Velez Árpád szocialista politikus írt Molnár Gyula pártelnöknek, és amelyben bejelentette: nem indul a 2018-as országgyűlési választásokon.

Velez Árpád maradt ugyan az a szocialista ember, a körülmények azonban megváltoztak, ezért nem kíván indulni a 2018-as országgyűlési választásokon sem a listán, sem egyéni jelöltként, ez áll abban a levélben, amit Velez Molnár Gyula pártelnöknek írt november 6-án.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ez-mar-nem-az-az-mszp-velez-kiborult-es-nem-indul-2425770

 

Rétvári: Invázió, csendes hadviselés zajlik

Elkezdte eheti munkáját az Országgyűlés, az ellenzék már a napirend előtti felszólalások alatt keményen nekiment a kormánypártoknak.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/retvari-invazio-csendes-hadviseles-zajlik-2425803

 

Elmaradt a nagy összeomlás

Mindenki káoszra számított, de elmaradt a nagy összeomlás a fővárosi tömegközlekedésben ma reggel.

A 3-as metró felújítása miatt mostantól pótlóbuszok szállítják az utasokat a vonalon. Csak a Lehel térnél és az Árpád hídnál volt nagyobb várakozó tömeg, az Újpesti metrómegállónál zavartalan volt az utasok elszállítása. A buszok – az eredetileg tervezett – 45 másodpercenkéntinél sűrűbben indulnak.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/elmaradt-a-nagy-osszeomlas-2425778

 

Asztalra csapott Trump - nem fair, amit a japánok csinálnak

 

Privátbankár.hu

 

Csak Amerikába kéne vinni a gyáraikat, hát olyan sokat kér?

Ahogy arról már korábban írtunk, hosszú ázsiai körútra indult Donald Trump, amelynek első állomásaként Tokióba utazott, és találkozott Abe Shinzo japán miniszterelnökkel. A Bloomberg szerint a tárgyaláson az észak-koreai konfliktus mellett a gazdasági kapcsolatokról is szó esett, amelyek kapcsán Trump rendkívül kifakadt a japánokra – az elnök szerint ugyanis a két ország közötti kapcsolatok „nem fairek”.

Trump elmondása szerint Japán az elmúlt néhány évtizedben csak nyert az Amerikával kötött ügyleten, ez azonban „nem fair és nem nyitott” üzlet.

 

http://privatbankar.hu/makro/asztalra-csapott-trump-nem-fair-amit-a-japanok-csinalnak-313743

 

Jóképű csodagyerek hizlalja a Weinstein-botrányt

 

Szemtelenül fiatal és tehetséges, 11 évesen már a rendkívül elit Bard College hallgatója volt, mindössze 16 éves korában felvették a Yale-re, tanácsaira pedig Hillary Clinton is igényt tartott. Mia Farrow és Woody Allen (vagy Frank Sinatra?) 29 éves fia, Ronan Farrow szemrebbenés nélkül rúgta rá az ajtót a nála jóval idősebb, szexuális bűncselekményekkel vádolt Harvey Weinsteinre.

Bár a Harvey Weinstein-botrányt a New York Times írása robbantotta, már akkor lehetett tudni, hogy a New Yorker hamarosan egy újabb cikkel tesz majd arról, hogy a nagy hatalmú – és a hatalmával rendre vissza is élő – producer még véletlenül se aludhasson nyugodtan. A cikket Ronan Farrow jegyezte

 

http://index.hu/kultur/2017/11/06/ronan_farrow/

 

Lázár elárulta, mi a legfontosabb eredménye képviselőként

 

A kormány célja boldogulást kínálni a kisebb városokban, községekben élők számára - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Makón.

A kormány társadalmi és politikai célkitűzése, hogy minél több család számára boldogulást kínáljon ott, ahol megszülettek, ahol élnek - mondta Lázár János az MTI szerint a Maros-parti városban tartott lakossági fórumán.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő miniszter mintegy százfős hallgatósága előtt kifejtette, bár ez az arány folyamatosan csökken, ma a magyar emberek 40 százaléka lakik kisebb vagy nagyobb községekben, és a társadalom szintén jelentős részét adják a kisvárosokban élők.

 

http://index.hu/belfold/2017/11/06/lazar_elarulta_mi_a_legfontosabb_eredmenye_kepviselokent/

 

Jogértelmezési veszélyforrás

Szánthó: Az isztambuli egyezmény a feminista genderkurzus báránybőrbe bújtatott farkasa, az Országgyűlés józan többségének ellen kell állnia a politikai korrektség nyomásának

Magyar Hírlap 

Az, hogy a magyar színészvilág liberális részén egymást szexuális abúzussal vádolják egyesek, nem szolgálhat alapul a természetes ­biológiai nemek jogi definícióinak átértelmezésére – nyilatkozta lapunknak Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az isztambuli egyezmény ratifikálásért folyó ellenzéki küzdelem apropóján.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/102408/Jogertelmezesi_veszelyforras

 

Bogár László Nagy októberi

Végső tanulsága tehát 1917-nek, hogy milyen tragédiák sorát indíthatja el a meg nem gondolt gondolat

Magyar Hírlap

Azt aligha tagadja bárki is, hogy a múlt évszázad során az emberi világra legnagyobb befolyást gyakorló történések közül mindenképpen kiemelkedik az a valami, amire november hetedikén szoktunk emlékezni, bár az elnevezése „októberi”. E furcsa talány oka az, hogy az Oroszországban akkoriban használt és a ma használatos naptár között csaknem kéthetes eltérés van. A nagy befolyást illetően tehát teljes az egyetértés, de ezt követően már az egymást teljesen kizáró elbeszélési módok, indulatok ma, egy évszázad elteltével sem nélkülöző örvénylése zajlik.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/102398/Nagy_oktoberi

 

Pont a hazai hospice tűnik el a Magyar Hospice Alapítvány árnyékában

A Magyar Hospice Alapítvány ügye egy dologra mindenképp felhívta a figyelmet: arra, hogy Magyarországon létezik hospice, és azzal törődni kell. Viszont azt, ahogy a 10 ágyat üzemeltető alapítvány finanszírozási problémáját kommunikálta, igen furcsán szemlélik azok a szakemberek, akik kevesebb pénzből oldják meg a betegellátást. A támogatás pedig most sem hozzájuk érkezik.

– Idén bővült is az ellátás: 60 új ágyat tudtak erre a célra biztosítani. A debreceni Kenézy Gyula Kórház indult 20 ággyal, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi telephelyén pedig 20 új ágy szolgálja a gyógyíthatatlan betegeket. A Semmelweis Egyetem és szarvasi hospice is 10-10 ággyal bővült.

 

https://mno.hu/belfold/pont-a-hazai-hospice-tunik-el-a-magyar-hospice-alapitvany-arnyekaban-2425759