2017, november 4 - 07:28 Sajtószemle

Ezt nagyon jó olvasni: már 3 millió forintot gyűjtöttek össze az emberek a hospice háznak

Kovács Anita, a Magyar Hospice Alapítvány programigazgatója azt mondta a portálnak, hogy teljesen meg vannak hatódva, szívszorítónak és fantasztikusnak tartja, hogy a társadalom ennyire mellettük áll: „Látjuk a posztokat, a megosztásokat, azt érezzük, nem volt hiábavaló a munkánk, megbecsülnek minket. Eddig már 3 millió forint gyűlt össze, ez minden várakozásunkat felülmúlja. Volt, aki félmillió forintot utalt nekünk.”

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/ezt-nagyon-jo-olvasni-mar-3-millio-forintot-gyujtottek-ossze-az-emberek-a-hospice-haznak-107436

 

Németh Szilárd szerint a magyar egészségügy azért van biztonságban, mert ők megvédik a határt

Németh Szilárd, a mindig új összefüggésekre rámutató Fidesz-alelnök a Magyar Orvos Hősi Halottak emlékművének koszorúzásán fejtette ki gondolatait, és az itteni migránsozásért biztos jár neki a taps a pártban. A rezsibiztos ugyanis elmagyarázta, hogyan függ össze a határvédelem és az egészségügy biztonsága. Parádés retorika, pompás érvelés hallható a Hír TV felvételén, nehéz rá mást mondani:

 

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/nemeth-szilard-szerint-a-magyar-egeszsegugy-azert-van-biztonsagban-mert-ok-megvedik-a-hatart-107439

 

Esküvőkkel, diákbulikkal próbálnak emelni a debreceni stadion gyér kihasználtságán

Érdekesen csengett az FTC-elnök Kubatov Gábor kiszólása, amikor múlt szerdán bejelentették az egyezséget az évek óta távol lévő Fradi-táborral. Így fogalmazott: „Ez rossz hír a liberális újságíróknak, mert idáig mindig azon nyikorogtak, hogy nincsenek telt házas meccsek a magyar pályákon. Hát most lesz! Csókoltatom őket százszor!”

https://mno.hu/foci/eskuvokkel-diakbulikkal-probalnak-emelni-a-debreceni-stadion-gyer-kihasznaltsagan-2425097

 

Tiborczék azért annyira nem szeretik a nyilvánosságot

 

Tiborcz István, Orbán Viktor veje és sok nagy üzlet nyertese a hét elején váratlanul interjút adott az Origónak, amelyben bevallotta: „meghatározó” tulajdonrésze van az értékes budapesti ingatlanoktól a turai kastélyig több nagyon értékes épületet is megszerző (és az FBI által is körözött Gaith Pharaonnal is üzletelő ) BDPST Zrt.-ben. Ezt a céget már korábban is hozzá kötötték, többek között azért, mert Tiborcz István fizette ki a 100 ezer forintos illetéket a cég bejegyzésekor. A miniszterelnök veje az interjúban jó alaposan leszidta a sajtót, hogy csak találgatott a cég tulajdonosairól, ahelyett, hogy elkérte volna a részvénykönyvet. Ahogy fogalmazott: „Eddig senki sem akart valójában utánajárni annak, hogy kik a valódi tulajdonosok, pedig bárki betekinthetett volna a részvénykönyvbe, ahogy a mostani interjú során önök is teszik. A sajtó egy részének azonban nem ez volt a célja, hanem fenn akarták tartani azt a látszatot, hogy itt valaki bujkál.”

Ezen felbátorodva írtunk Tiborczéknak, hogy akkor szeretnénk mi is belenézni a részvénykönyvbe. Ettől azonban a kedves olvasóközönség nem lesz okosabb a cég tulajdonosaival kapcsolatban. Ugyanis bár azt megengedték, hogy megnézzük,

a BDPST nem járul hozzá, hogy el is mondjuk, ki tulajdonos még a cégben Tiborcz Istvánon kívül.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/11/03/tiborcz_bdspt_nyilvanossag/

 

700 milliót kaptak a romák felzárkóztatásra, de gyúróterem lett belőle a kéziseknek

 

Seszták Miklós fejlesztési miniszter városa 700 millió forintos uniós támogatást kapott egy nemzetiségi roma oktatási és módszertani központ létrehozására. A pénzből viszont a helyi kézilabda csapatoknak építettek edzőtermet, illetve – a helyiek elmondása szerint – felújították a művelődési házat – derül ki a Hír Tv Célpont című műsorából.

A kisvárdai edzőtermen ugyan ott van a tábla, hogy az a romák integrációját szolgáló intézmény, de a Hír TV szerint valójában oda cigány be sem teheti a lábát. A tévé szerint a csapat vezetőedzője még a Célpont roma riporterét is kidobta onnan. A riporter kérdésére, hogy mégis milyen alapon szólítja fel őt távozásra, az edzőnek elég nyomós érve volt:

http://24.hu/belfold/2017/11/03/700-milliot-kaptak-a-romak-felzarkoztatasra-de-oltozo-lett-belole-a-keziseknek/

 

Nagyvonalúan bánik az MNB a közpénzzel, zűrös a támogatások elszámolása

 

Csaknem tízszer annyit költ a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alaptevékenységéhez nem tartozó – jellemzően karitatív, kulturális és pénzügyi ismeretterjesztési – célokra, mint a jegybank korábbi vezetése, ráadásul nem megfelelő a támogatások felhasználásának ellenőrzése – derül ki az MNB támogatási tevékenységét vizsgáló felügyelőbizottsági jelentésből. A Jobbik delegáltja, Nyikos László bizottsági tag által összeállított jelentés az utóbbiak kapcsán a következőképpen fogalmaz: „A támogatási folyamat leggyengébb láncszeme a kedvezményezettek elszámoltatása, aminek a szabályai kiforratlanok, kultúrája összességében alacsony színvonalú.” „A támogatott célok megvalósításának, elérésének ellenőrzése, a döntési pontokhoz történő visszacsatolás gyakran elmarad.”

 

https://mno.hu/gazdasag/nagyvonaluan-banik-az-mnb-a-kozpenzzel-zuros-a-tamogatasok-elszamolasa-2425302

 

Kósa beismerte: sokkal drágább lesz a kormány gigantikus terve

 

Várhatóan sokkal többe fog kerülni a magyar városokat fejlesztő program, mint amivel eddig számoltak – ismerte el az újdonsült miniszter.

Óriásit drágulhat a Modern Városok Program – mondta Kósa Lajos. A programért felelős miniszter a Hajdú Online-nak adott interjút, ebben pedig nem is egyszerű feltételezésként, hanem tényként beszélt arról: az eddig 3388 milliárd forintosra tervezett beruházások jóval többe fognak kerülni.

A miniszter ezt azzal indokolta, amit az egész építőipar tud: az építkezések árai mintegy harminc százalékkal emelkedtek, s ennek a folyamatnak nem tudjuk, hogy hol a vége.

http://hvg.hu/gazdasag/20171103_Kosa_beismerte_sokkal_dragabb_lesz_a_kormany_gigantikus_terve

 

Holtfáradt buszsofőröknek kell nekivágniuk a metrópótlásnak

 

Idén már másfél hónappal dolgoztak többet a buszvezetők, mint a kötelező munkaidő, és ez most csak még durvább lesz a metrópótlás megindulásával. A szakszervezet aggódik.

 

http://hvg.hu/itthon/20171103_Holtfaradt_buszsoforoknek_kell_nekivagniuk_a_metropotlasnak

 

Nagytakarításra készül a Hajdu–Lamperth-duó

Egy önkormányzati céget jogutód nélkül megszüntetnének, egy intézményt átszerveznének, és útilaput kötnének egy főigazgató talpára is a DK-s polgármester vezette Rákospalotán

Magyar Hírlap

„A DK és az MSZP kifizetőhelyévé kívánja tenni Lamperth Mónika jegyző és Hajdu László polgármester Rákospalotát” – mondta lapunknak László Tamás, a kerület fideszes országgyűlési képviselője. Szerinte a nagy baloldali átalakítások hátterében a közpénzek átláthatóságának megszüntetése húzódik meg.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/102206/Nagytakaritasra_keszul_a_HajduLamperthduo

 

Az egyéni körzetek többségében megállapodott az MSZP és a Demokratikus Koalíció

Hatvan- negyven arányú elosztásban állapodott meg az MSZP és a Demokratikus Koalíció az egyéni kerületekben koordináltan induló jelöltjeikről - erről a szocialista párt elnöke beszélt a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

 

http://nepszava.hu/cikk/1144659-az-egyeni-korzetek-tobbsegeben-megallapodott-az-mszp-es-a-demokratikus-koalicio

 

Molnár Gyula szerint már megállapodtak a DK-val, a DK szerint nem

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője ugyanakkor csak annyit erősített meg, hogy közel állnak a teljes megállapodáshoz az MSZP-vel, ám azt nem kommentálta, hogy az MSZP és a DK valóban 60-40 arányban állapodott-e meg a jelöltekről. „Jól haladnak az egyéni körzetekben koordináltan induló jelöltekről szóló ellenzéki tárgyalások” – fogalmazott, azt is megjegyezve, egyetért az MSZP elnökével abban, hogy az LMP-t is be kellene vonni a koordinációba.

 

https://mno.hu/belfold/molnar-gyula-szerint-mar-megallapodtak-a-dk-val-a-dk-szerint-nem-2425458

 

Fideszes gázmatek

Orbán Viktor orosz gáz melletti elköteleződése dacára a kabinet a kulisszák mögött a szállítók versenyeztetésére és az árak letörésére törekszik.

 

http://nepszava.hu/cikk/1144714-fideszes-gazmatek

 

Oligarchák a kamarai listán

Kormányra kerülve az MSZP és az LMP is eltörölné a kötelező agrárkamarai tagságot – jelentette ki Gőgös Zoltán és Sallai R. Benedek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Fejér megyei igazgatósága előtt tartott közös sajtótájékoztatóján. A két agrárpolitikus megszólalásának apropóját az adta, hogy hamarosan küldöttválasztás lesz a NAK-ban, amely Sallai szerint nem a gazdálkodók érdekeit képviseli, hanem a kormányt szolgálja a gazdákkal szemben. Gőgös úgy fogalmazott: a kamarára rátelepedett a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz), amely a kormány szócsövévé vált. Az MSZP-s politikus szerint azokban a megyékben, ahol egyedül a Magosz listájáról lehet „választani”, fölösleges a szavazás, végül úgyis a Fidesz csókosai kapnak újabb jól fizető állásokat. Az LMP-s Sallai R. Benedek a kényszertagságra épülő NAK létét is értelmetlennek nevezte, szerinte a szervezet gátlástalanul asszisztált az Orbán-kormány vidékellenes döntéseihez, például az állami földek rablóprivatizációjához.

 

http://nepszava.hu/cikk/1144706-oligarchak-a-kamarai-listan

 

 

Fekete-Győr András: Nagyobb esélyem van a győzelemre

Akár vissza is lépne Juhász Péter javára Fekete-Győr András; ilyen megoldásról az egyéni jelöltek bármikor dönthetnek – jelentette ki a Momentum Mozgalom elnöke. A politikus a napokban összetűzésbe került az Együtt elnökével, mert mindketten a budapesti 1. körzetben indulnának a választáson.

 

https://mno.hu/belfold/fekete-gyor-andras-nagyobb-eselyem-van-a-gyozelemre-2425239

A Fideszben nem javasolják Orbán Viktornak a miniszterelnöki vitát

Semmilyen körülmények között nem javasolna miniszterelnöki vitát a választások előtt a Fidesz egyik prominense – tudta meg a Magyar Nemzet. A magas rangú politikus egy zártkörű októberi rendezvényen ezt azzal indokolta: a vitának nem volna értelme, mert Orbán Viktor kormányfőnek nincs kihívója. Ilyen polémiának a kormánypárti képviselő szerint akkor van létjogosultsága, ha például van két néppárt az országban, és közel azonos szinten állnak. Ám a mai magyar belpolitikai életben a Fidesznek nincs egy nagy kihívója, és „senki nem szolgálta meg belpolitikai teljesítményével, hogy a hivatalban lévő miniszterelnök kiálljon vele vitázni”.

 

https://mno.hu/belfold/a-fideszben-nem-javasoljak-orban-viktornak-a-miniszterelnoki-vitat-2425238

 

KORSZAKVÁLTÁS

Kiss Gergely Magyar Idők

 

Az idén eddig huszonkilenc gyárat avattak az országban, az elmúlt tíz hónapban a megvalósult beruházások összértéke meghaladta a 450 milliárd forintot. Ebben az időszakban több mint 4600 új munkahely jött létre. Ez is azt mutatja, hogy a magyar gazdaság él és lélegzik. Az sem véletlen, hogy a német vállalatok tizenkét éve nem látták ilyen jónak Magyarországon az üzleti helyzetet.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/korszakvaltas-2409661/

 

ÚJ ÜZENETET ZÚG AZ EURÓPAI SZÉL

Mező Ferenc Magyar Idők

 

A liberális pártok örömódát zengtek Merkel győzelmére, hogy milyen rossz lesz az az Orbán-kormány és ezáltal Magyarország számára. Orbán egyedül fog üldögélni a kerítés sarkában, és számolja a migránsokat. Maradjunk annyiban, hogy Martin Schulznál semmi nem lehetett volna rosszabb.

Vagyis fordítsuk át: Merkel jobb, mint Schulz. Merkelnél lehetett volna jobb? Nemigen. Akkor miről beszélünk? Persze hozzátehetjük, hogy Merkel asszony a német nagypolitikában fekete özvegy, ölelése halálos. Aki a szövetségese, az már kezdheti fogalmazni a memoárkötetét.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/uj-uzenetet-zug-az-europai-szel-2345356/

Eltűnt húszezer gimnazista

Korántsem csupán demográfiai okai vannak annak, hogy az elmúlt 12 évben sosem volt olyan kevés érettségiző diák, mint most.

 

http://nepszava.hu/cikk/1144581-eltunt-huszezer-gimnazista

Úgy rongálják a Soros-plakátot, hogy még fizetnek is érte

Kőszegen valaki igen kreatív módot talált ki a plakáthekkelésre: festékszórót és becsületkasszát helyezett ki az egyik Soros-plakát elé egy székre, az emberek meg úgy fújják a festéket, mintha fizetnének nekik érte. Pedig igazából ők fizetnek. Betűnként ötszáz forintot. A Nyugat fotóján látszik, hogy már jó sok pénz van a befőttes üvegben és festék a plakáton.

 

https://nepszava.hu/cikk/1144636-ugy-rongaljak-a-soros-plakatot-hogy-meg-fizetnek-is-erte

N. Kósa Judit Széf, ami széf

Érthető elvárás, mint hogy minden fontos állami adatról legyen legalább egy vaspéldány, és annak logikájával sem tudunk érdemben vitatkozni, hogy a nagy adatbázisok biztonsági mentése egy helyre, egy "állami adattrezorba" kerüljön. Ezt kívánja a közügyek működőképessége és az állampolgári jogbiztonság egyaránt.

Más kérdés, hogy egy olyan adminisztrációtól kicsit meghökkentő ez a felvetés, amely eleddig a legkevésbé sem jeleskedett az biztonságos adattárolás megteremtésében. Természetesen nem az állami működéssel vagy a közpénzköltéssel kapcsolatos információkra gondolunk: egy közhivatal, pláne egy minisztérium trezorilag ma felér a Fort Knoxszal. Tessék csak azokra a heroikus küzdelmekre gondolni, amelyekre egy-egy pimf, ámbár közérdekű adat kiperelésekor a sajtó vagy egy-egy ellenzéki képviselő kényszerül; nem beszélve az olyan nyegle viccelődésekről, mint a Demeter Mártának legutóbb öt minisztériumból is elküldött "válasz", miszerint 'Az Ön által feltett kérdés egy reménytelen helyzetben lévő politikai párt kétségbeesett lejáratási kísérlete, ezért ezzel nem kívánunk foglalkozni".

http://nepszava.hu/cikk/1144566-szef-ami-szef

Metró - Félmilliárdot kaszált egy ügyvédi iroda a BKV-tól

Hiába a káosz és a botrányok sora, a vitás metróügyekkel és a beszerzésekkel is nagyon jól jár a Perenyei és Társa Ügyvédi Iroda, amely csaknem félmilliárdot kaszált már a BKV-tól.

Minél több volt a baj a metrókkal, és minél nagyobb volt a főváros beszerzése, annál jobban ment a Perenyei és Társa Ügyvédi Irodának az elmúlt években – derült ki lapunk összesítése nyomán. Az iroda, amelyet az első Orbán-kormány Honvédelmi Minisztériumának államtitkára, Perenyei Tamás visz, hat év alatt közel félmilliárd forintnyi megbízást kapott. Egyik figyelemre méltó feladata a BKV és a 222 metrókocsit szállító orosz Metrovagonmas közötti 69 milliárd forintos szerződés előkészítése volt.

 

http://nepszava.hu/cikk/1144590-metro---felmilliardot-kaszalt-egy-ugyvedi-iroda-a-bkv-tol

Szcientológus-botrány: a letelepedésikötvény-bizniszig vezetnek a szálak

a HVG eheti száma felidézi, értesüléseik szerint a szcientológusoknál tartott házkutatásnak köze lehet az Arton-akcióhoz, amennyiben a gyanú szerint a kft.-től ellopott iratok egy része, bennük érzékeny adatokkal, az egyháznál köthettek ki, sőt annak amerikai központjához is eljuthattak.

Időközben aztán ráleltünk egy újságcikkre, amely feketén-fehéren bizonyítja, hogy az üzletasszony nyakig benne van a kétes társaságban. Az Advance! című szcientológus magazin fényképpel illusztrált cikkében arról mesél, miként talált rá az L. Ron Hubbard-féle dianetikára, és a clearré válás útján hogyan jutott el az úgynevezett OT III-as szintig.

http://valasz.hu/itthon/szcientologus-botrany-a-letelepedesikotveny-bizniszig-vezetnek-a-szalak-126152

Kerekesszékesek bánata – ezért nem lesz lift a felújított 3-as metró sok állomásán

Az írást Pintér László, a felújítást tervező Főmterv szakfőmérnöke jegyzi.

 „A törvény azt írja elő, hogy minden útvonalon – a metró útvonalán is – biztosítani kell az akadálymentes eljutási lehetőséget, a megoldás eszközéről azonban nem tartalmaz előírást. Ennek tükrében óriási hiba volt 15 éve ezelőtt, a 2-es metró felújítás előkészítésekor a feltételek alapos megismerése nélkül összekötni az akadálymentesítést a felújítással. Ennek nyomán alakult ki az a képzet, hogy a felújítás után a rászorultak liftek segítségével a többi utassal azonos szolgáltatáshoz juthatnak. Az elvárás azonban még a 4-es metrónál – ahol az akadálymentesítés tervezési diszpozíció volt – is nehezen volt teljesíthető, de egy több évtizede működő vonalon utólagos megvalósítása számos akadályba ütközik, amelyek pénzzel nem is oldhatók meg.

 

http://valasz.hu/itthon/kerekesszekesek-banata-ezert-nem-lesz-lift-a-felujitott-3-as-metro-sok-allomasan-126154

Így működik a Facebookon az orosz propaganda – nézze meg a hirdetéseket, legközelebb talán ön is kiszúrja

 

Nagyjából 3000 olyan hirdetést adtak fel az oroszok a 2016-os amerikai elnökválasztási kampány ideje alatt, amivel kényes kérdsekben akartak feszültséget kelteni a társadalomban. Ijesztő a precizitás, amivel dolgoztak. Hillary Clinton a sátán, éljen a fegyverviselési jog.

 

http://hvg.hu/tudomany/20171103_facebook_orosz_propaganda_hirdetesek

Deutsch megint ízlésesen humorizálgat: most szexuális zaklatással

 

"Ízléses" kommenttel reagált Deutsch Tamás fideszes EP képviselő arra, hogy Juhász Péter Együtt-elnök arra kérte Fekete-Győr András Momentum-elnököt, támogassa inkább őt a választáson, ahelyett, hogy ellene indul az 1. számú választókerületben.

"Állj be mögém"- szólt szó szerint Juhász kérése, mire Deutsch azt írta ki Facebook oldalára, hogy "szexuális zaklatás", a végén egy sírva röhögős szmájlival.

http://hvg.hu/itthon/20171103_Deutsch_juhasz_feketegyor

Hatalmas politikai bomba robbant: bajban lesz Hillary Clinton

 

A Demokrata Párt korábbi vezetője azt állítja, Clinton a pártot illető pénzeket használt saját kampányára, holott ennek ellenkezőjéről szólt a titkos paktum.

A Demokrata Párt korábbi vezetője, Donna Brazile az állítását a jövő héten megjelenő könyvében fejtette ki. A Politico című lap a hétvégi magazinjában terjedelmes részletet közölt a könyvből, és internetes oldalán már csütörtökön nyilvánosságra hozta.

 

http://hvg.hu/vilag/20171103_Hillary_clinton_brazile_kampany_penz_csalas

Gémesi: a szociknak vége, Gyurcsánnyal, Juhásszal nem lehet leváltani a Fideszt

 

Az elmúlt 27 év pártjai lejáratták magukat, a jobbikban volt szkinhedek ülnek, Juhász és Gyurcsány hiteltelenek. Az Új Kezdet pártot megalapító Gémesi György nem sok lehetséges szövetségest lát a színen, ezért is csatlakozott az LMP-hez. Nem fél a 10 százalékos küszöb megugrásától. Gémesi a HVG-nek adott interjút.

 

http://hvg.hu/itthon/20171102_Gemesi_a_szociknak_vege_Gyurcsannyal_Juhasszal_nem_lehet_levaltani_a_Fideszt

Nagyon is megéri Gyurcsánynak, hogy nekirontott a határon túliaknak

 

Törvénymódosítás aligha lesz Gyurcsány Ferenc javaslatából, hogy vonják meg a határon túl élő magyar állampolgárok választójogát. A DK elnöke azonban ezerrel beleállt a kampányba. Nem véletlenül: egy felmérés szerint gyűjthet ezzel szavazókat, de ami neki még fontosabb, ezután még nehezebbé válik egy közös balos lista.

 

http://index.hu/belfold/2017/11/03/miert_rontott_neki_gyurcsany_a_hataron_tuliaknak/

Csöndesen megfricskázta a kormányt az Alkotmánybíróság

 

Az Alkotmánybíróság nemrég két fontos döntést hozott a kormány egyik legnagyobb projektjével, az állami földek nagy részének villámgyorsan lezavart privatizációjával kapcsolatban, mindkettőben megállapítva: a kormány így-úgy megsérti az alaptörvényt. A Földművelésügyi Minisztérium mégis győzelemként ünnepelte az AB döntéseit, a normakontrollt kérő képviselő pedig kicsit csalódott volt. Ha azonban jobban megnézzük, az Alkotmánybíróság jobban rácsapott a kormány és a fideszes parlamenti képviselők kezére, mint azt ők szeretnék elismerni, és talán még új precedenst is teremtett azzal kapcsolatban, hogyan lehet az Alaptörvényre hivatkozva megvédeni a környezetet – akár még a kormánytól is.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/11/03/alkotmanybirosag_foldarveres_natura_2000/

Simicskó István sem lesz már hülyébb: Donald Trump könyvét ajánlotta a karcagi közönségnek

Simicskó István volt tegnap a karcagi Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár vendége a nemzeti konzultáció turnén. Az MTI tudósítása szerint Simicskó István felidézte a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadást, amely figyelmeztetés volt, hogy "nincs itt a világbéke ", és elindult egy új típusú világ kialakítása. “Ezt a folyamatot, Európa átalakítását

dollármilliárdos nagytőkések tovább generálják.

A néhány éve elindult népvándorlás beláthatatlan civilizációs, kulturális, biztonsági következményekkel fog járni” – mondta, hozzátéve, hogy “kerítés nélkül lehetetlen megállítani a migrációt”. A miniszter ezzel kapcsolatban Donald Trump könyvét ajánlotta a hallgatóság figyelmébe, amelyben az amerikai elnök a mexikói határra vonatkoztatva azt írta,

"a jó szomszédot a jó kerítés teszi".

Simicskó természetesen nem feledkezett meg arról sem, hogy kijelentse: “A magyar ellenzék Soros pártján áll, és a Fidesz és a KDNP az a két párt ebben az országban, amely a magyar érdekeket képviseli”, de szólt arról is,

hogy “Soros György megszorításokból, adóemelésekből és a kelet-európai országoknak szánt uniós támogatások csökkentéséből finanszírozná” a bevándorlók segélyezését.

Az est meglepetésvendégeként

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője is fellépett, az MTI szerint ő annyit fűzött Simicskó mondandójához, hogy “a Soros-terv igenis létezik, végre akarják hajtani, ezért fontos az összefogás, Magyarország megvédése”. És jött a birkaperzselt.

http://magyarnarancs.hu/belpol/simicsko-istvan-sem-lesz-mar-hulyebb-donald-trump-konyvet-ajanlotta-a-karcagi-kozonsegnek-107423

Így szorította sarokba a CNN sztárja Matolcsyt

Legfrissebb lapszámunkban interjút olvashatnak Richard Questtel, a CNN sztárjával, a naponta élőben jelentkező Quest Means Business műsorvezetőjével. Ízelítő Köves Gábor interjújából:

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/igy-szorongatta-meg-a-cnn-sztarja-matolcsyt-107408

Átalakítja kaszinócégeit Andy Vajna, hogy kevesebbet kelljen adóznia

Részvénytársasággá lép elő Andy Vajna aranytojást tojó kaszinócége a cég tervei szerint. Két leányvállalata pedig nemrég fuzionált, így kevesebb lesz az adóteher.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/11/atalakitja-kaszinocegeit-andy-vajna-hogy-kevesebbet-kelljen-adoznia/

Orbán Viktor 100 hazugsága

„Ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek!” (Orbán Viktor)

Köztudott, hogy a teljes fideszes politikai elit és médiabirodalom Orbán Viktor utasítására hazudja tele az étert, tehát azt is mondhatnánk, hogy a miniszterelnök az elmúlt években több százezer hazugsággal gazdagította az országot. De ennek a hazugságáradatnak a méretét szuperszámítógépek nélkül talán meg sem lehetne becsülni. Ha viszont azt akarjuk felmérni, maga a kormányfő mennyire szavahihető ember, amikor nyilvánosan beszél, már világosabb a helyzet.

https://444.hu/2017/11/03/orban-viktor-100-hazugsaga

 

Lendvai Ildikó: Készül az Orbán-csomag?

incs tovább trükközés, a kiadások máshová dugdosása, akkor kipukkad a lufi: a nagy melldöngetés ellenére ugyanúgy el vagyunk adósodva, mint régen. A kormány szent tehene megdöglött. Azt eddig is tudtuk, hogy az adósság összege évről évre nő, de a lényeg, hogy a növekvő nemzeti jövedelemhez viszonyított aránya csökkenni látszott. Ám az új számokból most kiderült, hogy az sem. Csak tudnám, mire ment akkor a magánnyugdíjpénztárak 3000 milliárdja, a sok új adó, köztük a megsarcolt minimálbéreseké, a rokkantaktól elvett nyugdíj! Még az a szerencse, hogy az átkönyvelést majd csak a választások után lesz muszáj végrehajtani. Na persze, akkor majd helyre kell hozni a galibát, hiánycsökkentő megszorítással. Jöhet az újabb Orbán-csomag. Az a jó, hogy az Alaptörvény igazán rugalmas. Már nem garantálja a nyugdíjat, a társadalombiztosítást, a szociális segítséget. A kormány azon spórol, amin akar. És nem magán meg a barátain akar. Már, ha maradnak. Isten kegyelméből, természetesen.

 

 

http://nepszava.hu/cikk/1144684-lendvai-ildiko-keszul-az-orban-csomag

Már egy teljesen másik ország kormánya is belebukhat a katalán válságba

A spanyol alkotmányos válság után Belgiumban robbanthat ki kormányválságot a katalán függetlenség ügye. A kulcsfigura Carles Puigdemont leváltott katalán elnök, aki jelenleg Brüsszelben tartózkodik, ahol élvezi a flamand nacionalisták vendégszeretetét.

Spanyolországban viszont letartóztatási parancs van érvényben ellene, és ha a spanyol hatóságok európai elfogatóparancsot adnak ki ellene, az komoly feszültségeket okozhat a belga kormányban. Az ugyanis hivatalosan nem támogatja ugyan Katalónia elszakadását, de legnagyobb pártja, a szeparatizmussal szintén flörtölő flamand nacionalista N-VA viszont igen. A Le Soir szerint a flamand nacionalisták eddig csak magánemberként biztosították támogatásukról Puigdemontot, "eddig nem lépték át azt a határt, amely végső soron a kormány összeomlását vonhatná maga után".

https://444.hu/2017/11/03/mar-egy-teljesen-masik-orszag-kormanya-is-belebukhat-a-katalan-valsagba

Szijjártó: Nem lehetett tudni, hogy Azerbajdzsán szabadon fogja engedni a baltás gyilkost

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd című műsorában telefonon beszélt Krug Emíliának arról, hogy káros, hazug és képmutató folyamatok zajlanak Európában a kereszténységgel szemben.

Krug Emília erre megkérdezte, hogy: „Ha akkor, amikor ezekben a napokban, hetekben ennyire fontos a kereszténység védelmezése a Fidesznek, és sokakban felmerül az, hogy mondjuk amikor Ramil Sərovot kiadtuk, aki ugye egy keresztény örmény férfit ölt meg baltával előre megfontoltan, akkor nem volt ennyire fontos a kereszténység védelme, a keresztény értékrend Magyarország számára? Mit mond azoknak, akikben ilyenkor mindig ez merül fel?”