2017, november 29 - 08:20 Sajtószemle

A magyar kormány kiiktatását kéri a volt német pénzügyminiszter az uniós pénzek költéséből

 

Mivel az uniós pénzeket saját maga újraválasztására használná a Fidesz, így a kifizetések azonnali leállítását követeli több visszavonult európai politikus – egy erről szóló nyílt levelet köröztetnek az Európai Parlamentben.

Levélben fordul Jean-Claude Junckerhez több korábbi uniós biztos, valamint Hans Eichel korábbi német pénzügyminiszter. Azt kérik az Európai Bizottság elnökétől, hogy ideiglenesen függessze fel a támogatások kifizetését Magyarországnak. Kivéve az összeg azon részét, amely közvetlenül érkezik Brüsszelből a kedvezményezettnek.

Az elmúlt évek során úgy alakították át Magyarország teljes intézményi és jogi rendszerét, hogy lényegesen könnyebben lehessen a kifizetések jelentős részét közvetlenül vagy közvetve bizonyos üzleti és politikai körökhöz juttatni

 

http://hvg.hu/itthon/20171128_A_magyar_kormany_kiiktatasat_keri_a_volt_nemet_penzugyminiszter_az_unios_penzek_koltesebol

 

Orbán Viktort idézi az FT - Brüsszel ideges

 

Az EU vezetését egyre jobban feszélyezi a 16 kelet- és közép-európai ország, köztük a szegényebb uniós tagállamok és Kína különleges együttműködése, ami végső soron megkérdőjelezheti az egységes Európa rendszerét is - értesült az FT.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_viktort_idezi_az_ft_brusszel_ideges.651952.html

 

Lamberts: Ébresztőnek szánjuk a magyar kormány elleni eljárást

 

Hétfőn Budapestre látogatott a Zöldek európai parlamenti társvezetője. Philippe Lamberts egy konferencián vett részt, de a pártcsalád egyik magyar tagjának, az LMP-nek a miniszterelnök-jelöltjével is találkozott. 

A mostani magyar és lengyel kormány „durván figyelmen kívül hagyja az uniós értékeket”. Az Európai Parlament mindkettő ellen alapjogi, „hetes cikk” szerint eljárást kezdeményezhet (a magyar ügynek zöldpárti az EP-ben a felelőse). A két kormány az eljárás végén kölcsönösen vétóval védheti egymást a szankcióktól, de Philippe Lamberts szerint „ébresztőnek” szánják az egészet.

Magyarország és Lengyelország jogosan vannak az uniós költségvetés legnagyobb haszonélvezői között és meg kell különböztetni a kormányokat az országtól, de például Varsó „nem vághat minket pofon és várhatja el, hogy mosolyogjunk és fordítsuk oda a másik orcánkat”, „a jogok együtt járnak a kötelezettségekkel”. Azt Philippe Lamberts is elismerte, hogy nem csak ebben a két tagállamban vannak gondok, például a francia terrorellenes intézkedések egy részét is aggasztónak tartotta, mert indokolatlanul sértik a bírói jogokat.

 

http://index.hu/kulfold/ep/2017/11/28/philippe_lamberts_interju/#

Rendőrség: Soros György nem készül erőszakra

Miközben a kormányzati kommunikáció jó ideje másról sem szól, mint a veszélyes „Soros-tervről”, a rendőrség mégsem érzékel akkora kockázatot, hogy nyomozást indítson az ügyben – tudta meg a Magyar Nemzet. Egy hónapig vizsgálták, hogy egyáltalán megkezdjenek-e egy eljárást – vezető fideszes politikusok nap mint nap a milliárdos üzletember jelentette veszélyről beszélnek –, végül a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) arra jutott, hogy nincs szükség erre.

 

https://mno.hu/belfold/rendorseg-soros-gyorgy-nem-keszul-eroszakra-2430383

 

Mészáros Lőrinc: Elfogytak a problémák, nincs mire panaszkodni!

 

Nem mindennapi képviselő-testületi ülés, majd közmeghallgatás zajlott hétfő délután Felcsúton. Mészáros Lőrinc polgármester vezetésével a grémium mintegy hat-hét napirendi pontot „tárgyalt meg” körülbelül tíz perc alatt. Olajozottan működött a döntéshozatal. A jegyző tömören összefoglalta az előterjesztést (közterületi reklámhordozók, költségvetés módosítása, hulladék-gazdálkodási szerződés, fogorvosi ellátás és belső ellenőrzési terv), majd a négy képviselő egyik témához sem szólt hozzá, nem ütköztették az érveket, nem bocsátkoztak végeláthatatlan vitába, hanem következhetett az izgalmas szavazás.

 

https://mno.hu/belfold/meszaros-lorinc-elfogytak-a-problemak-nincs-mire-panaszkodni-2430378

 

Mészáros Lőrinc nem is tudja pontosan, mennyi pénze van

 

Mikor megkérdeztük, mit tart független sajtónak, csak a saját tulajdonában álló Echo TV-t és a szintén a cégbirodalmához tartozó Mediaworks-öt említette.

Később viszont oldódott a hangulat, és Mészáros megosztotta velünk a gondolatait a fociról, politikáról és a gazdaságról is.

Kiderült, hogy Orbán Viktorral néha vitatkoznak a focin, mert míg Mészáros üzletemberként tekint a sportra és a csapataira, addig Orbán sokkal szentimentálisabb. A polgármester szerint nem mérgezi meg a barátságukat, hogy ő sokkal többet keres, és sikert sikerre halmoz az üzleti életben, míg Orbánnak csak 700 ezer forintnyi megtakarítása van legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint.

„Ő politikus, én üzletember vagyok”

- mondta, miután leszögezte, hogy egyáltalán nem Orbán Viktor kegyelméből tart ott, ahol tart.

https://444.hu/2017/11/27/meszaros-lorinc-nem-is-tudja-pontosan-mennyi-penze-van

Mr. tíz százalék - Az elnök kerete után nyomoznak

Jogsértéseket állapítottak meg az Országos Roma Önkormányzatnál – tudta meg a Népszava. Az egyik homályos tétel az elnöki keret, amelyből a jelenlegi miniszterelnöki biztos több százmillió forintot osztott szét.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) törvényességi felügyeletét ellátó – korábban kifejezetten megengedő módon viselkedő – Budapest Főváros Kormányhivatala kezdi elveszíteni a türelmét. A roma testületnél folytatott felügyeleti eljárása során „mulasztásban megnyilvánuló eljárási jogsértéseket” állapított meg. Tavaly nyáron ugyanis a kormányhivatal javaslatokat fogalmazott meg az ORÖ működésével kapcsolatban, amelyeket a roma testület köteles lett volna megtárgyalni, és azokról döntést hozni.

A kormányhivatal által kifogásolt pontok közé tartozik az úgynevezett elnöki keret. 2011-ben, amikor még Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő – jelenlegi miniszterelnöki biztos – volt az ORÖ elnöke, a közgyűlés úgy határozott: a roma önkormányzat működési támogatásainak tíz százaléka az „elnöki keret alapját képezi”. A határozat kiterjedt arra is, hogy az elnök köteles félévenként beszámolni a pénz felhasználásáról.

http://nepszava.hu/cikk/1146659-mr-tiz-szazalek---az-elnok-kerete-utan-nyomoznak

„A Fideszre szavaz a cigányság”

Farkas Flórián: Azzal, hogy engem, illetve az Országos Roma Önkormányzat korábbi vezetését támadják, valójában a társadalmi felzárkózás ügyét akarják lejáratni

Magyar Hírlap

A kormány rejtett erőforrásként tekint a hazai cigányságra. Nem távoli földrészekről idehurcolt, idegen kultúrájú, nemzetbiztonsági szempontból is kockázatos egyénekkel kell megoldani a munkaerőhiányt. Akik tehát a Soros-tervet támogatják, úgyszólván ellenségei a hazai romák ügyének is – hangoztatta lapunknak Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, a Lungo Drom nemrég újraválasztott elnöke.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/104365/A_Fideszre_szavaz_a_ciganysag

 

 Molnár Gyula kiakadt: ezek mind a Fideszt segítik

 

„Tárgyalunk tovább, mert a kormányváltás érdekében közösen kell indulnunk a választáson közös jelöltekkel, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel, mi ezt a célt tartjuk minden egyes pillanatban szem előtt. Megállapodás akkor van, ha mindenben megállapodtunk" – tette világossá Molnár Gyula, hogy ismét nem igaz, amit az atv.hu szétkürtölt, mint az MSZP és a Demokratikus Koalíció közötti megállapodást.

Az MSZP elnöke késő este dühös Facebook-bejegyzésben osztotta ki a szivárogtatót és csatornáját, azzal vádolva a dezinformációk forrását és terjesztőit, hogy mindezzel csakis a Fideszt segítik: Értem én, hogy ha a sajtó egy politikustól kap egy papírt, akkor leközli, de az ATV.hu oldalon ma megjelent lista az MSZP-DK egyeztetésekről nem valós. Van tárgyalás a két párt között, de még egyszer, sokadszor jegyzem meg: egyetlen valódi lista lesz, az, amit a nyilvánosság előtt közösen jelentünk be. Ez nem az!

http://168ora.hu/itthon/molnar-gyula-kiakadt-ezek-mind-a-fideszt-segitik-13149

 

A lista, amit Ön megírt, pontos - Gyurcsány megerősítette az ATV főmunkatársának MSZP-DK-s cikkét

 

Gyurcsány Ferenc megerősítette: pontos az atv.hu-n tegnap közölt lista az MSZP-DK megegyezésről a 106 egyéni választókörzetben. "A lista, amit Ön megírt, az meglehetősen pontos. Ennél pontosabb lista nem jelent meg, és a végső megállapodás olyasmi lesz, amit maga megírt" – mondta el őszintén ma az ATV főmunkatársának adott interjúban a DK elnöke. Egyetért Hiller Istvánnal, hogy pénteken elérkezett a finishez közöttük az MSZP-DK egyeztetés. Az MSZP elnökségében lehet a vita – derül ki a szavaiból. A DK nem akar közös országos listát az MSZP-vel és Gyurcsány nem lelkesedne egy civil MSZP-DK miniszterelnök-jelöltért sem.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171128-a-lista-amit-on-megirt-pontos-gyurcsany-megerositette-az-atv-fomunkatarsanak-mszp-dk-s-cikket

 

Kunhalmi Ágnesnél élő adásban pattant el a húr

 

Hír Tv-ben Kunhalmi Ágnes irrelevánsnak nevezte, milyen lista szivárgott ki az atv.hu-hoz, mert nincs végleges megállapodás a 106 egyéni jelöltről az MSZP és a DK között.

A szocialisták budapesti elnöke szerint a Fidesz érdeke, hogy az ilyen zavarkeltésekkel megossza az ellenzéket, hátráltassa a megállapodást. Azt mondta, a megegyezés a 106 egyéni körzetről kevés, mert nem mozgósítja eléggé a szavazókat.

Közös lista, közös miniszterelnök-jelölt kell Orbán Viktor leváltásához, és ezt minden ellenzéki párt tudja. Minden párt vezetőjének végre fel kellene fognia, hogy ezt várják a választók is. Közös lista és valódi összefogás nélkül Orbánnak újra meglesz a kétharmad – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes felindultan, szinte kiabálva, érvelt az összefogás mellett.

 

https://24.hu/kozelet/2017/11/28/kunhalmi-agnesnel-elo-adasban-pattant-el-a-hur/

 

MÉG NÉHÁNY SZÓ EZEKRŐL

Bayer Zsolt Magyar Idők

 

Még egy kicsit muszáj időznöm ennél, muszáj ezzel időt töltenem, afféle muszáj Herkulesként vissza-visszatérnem a becstelenség mélységes mély kútjához, amelyben a hazai baloldal és a liberálisok laknak. (Van-e még különbség a kettő között? Volt valaha?)

Szóval nyolc-tíz hónapja – és azt megelőzően úgy tíz éven át! – azt hallgattuk, hogy a Jobbik a Fidesz segédcsapata, titkos kis harci kommandója, „amit a Fidesz nem mer, vagy nem akar kimondani, azt kimondatja a Jobbikkal”, s hogy ha eljön az idő, a Fidesz úgyis a Jobbikkal fog majd össze, hogy megtartsa a hatalmat.

 

Csak egy dologra világít rá, élesen, pontosan: ezeknek a gazembereknek soha, egyetlen pillanatig sem számított, hogy van-e vagy nincs antiszemitizmus, s hogy úgy egyáltalán, mi van a zsidókkal. Ezek a zsidókra éppen úgy tesznek magasról, mint becsületre, tisztességre, hazára, népre.

És ezt egyszer, majd a megfelelő alkalommal, nem szabad elfelejtenünk.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/meg-nehany-szo-ezekrol-2507902/

 

KELL A HELY MÁSOKNAK

Pilhál György Magyar Idők

 

Néhai Csurka István Magyar Fórum-cikkeit olvasgatom még a kilencvenes évekből. Jövőbe látó írás valamennyi.

1998. február 8-án írta a következőket: „A végső cél a Magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely másoknak. Ez a kor, amelyben élünk, különösen az, ami ránk következik a jövendő században, a Népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak.”

Mondom, 1998-ban, csaknem húsz éve született ez a cikk. Akkor, amikor a magát az ország szürkeállományának tartó, öntelt és arrogáns SZDSZ rendre harsányan leszólta, sőt lenácizta Csurkát. (Azt az embert, aki már a rendszerváltás első évei-től megjósolta és papírra vetette, mire számíthat a nemzet, ha nem szabadul meg tőlük, a politika parazitáitól.) Csurka nem tévedett. Diagnózisa hajszálpontos volt.

 

http://magyaridok.hu/paca/kell-hely-masoknak-2506885/

 

FIDESZ: AZ ELLENZÉK HITELTELENÍTÉSI SZÁNDÉKA SOROS-AKCIÓ

MTI

 

Az ellenzéknek az a szándéka, hogy ellehetetlenítse a nemzeti konzultációt, nem más, mint egy Soros-akció – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató szerint az elmúlt napokban Soros György összehangolt támadást indított a nemzeti konzultáció ellen a „hozzá tartozó szervezetek” segítségével.
Ide sorolható az LMP akciója is, amikor kétségbe vonta a visszaküldött ívek számát – mondta.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-az-ellenzek-hiteltelenitesi-szandeka-soros-akcio-2508709/

 

Meghökkentő pofon Merkelnek - óriási változások jönnek?

 

A német politikai közép fokozatosan kiürül, miután a legnagyobb politikai erők az egymást követő közös kormányzásokban amortizálják hitelességüket, és a mögöttük maradó űrbe új pártok nyomulnak be, mit sem törődve azzal, hogy ezzel véget érhet a német gazdaságot segítő, legendás stabilitás.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/meghokkento_pofon_merkelnek_oriasi_valtozasok_jonnek.651961.html

 

Meghökkentő, mi zajlik Észak-Koreában

napi.hu

 

Magyarország gazdasági növekedése a közelében sem volt tavaly az észak-koreai GDP bővülésének, ám idén a sztálinista rezsim uralma alatt lévő országnak jóval nehezebb pályán kell futnia. Kína keménykedik szövetségesével, amit vélhetően nem kompenzál, hogy Oroszország nem sokat finnyáskodik.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/meghokkento_mi_zajlik_eszak-koreaban.651977.html

A rendőrség beleáll – nyomoznak a Feneketlen-tavi ingatlanpanama ügyében

A Heti Válasz októberben tárta fel, hogy panamagyanús módon privatizálták ki Lázár János alól a Miniszterelnökség szentimrevárosi, Feneketlen-tó melletti óriástelkét, majd adták tovább azonnal egy ingatlanfejlesztőnek. Ebből mára bűnügy lett; a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt kezdett nyomozni a témában.

 A Buda Gardens-botrányt kirobbantó októberi cikkünk után Tényi István magánszemély és az Együtt nevében Szigetvári Viktor tett feljelentést, Lázár János kancelláriaminiszter pedig azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi).

Mi történt tehát eddig a témában?

 

http://valasz.hu/itthon/a-rendorseg-beleall-nyomoznak-a-feneketlen-tavi-ingatlanpanama-ugyeben-126455

A Fidesz-frakció hazug közleménye miatt jogi lépéseket tervez az LMP

Lehet, hogy Szél Bernadettéknek most lett elegük. Pedig csak a szokásos metódus zajlott. 

Az LMP jogi lépéseket tesz a Fidesz-frakció hazug közleménye miatt - közölte az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel. A Fidesz hétfő délutáni közleményében - miután Szél Bernadett találkozott és megbeszélést folytatott Philippe Lamberts-cel, az Európai Zöldek frakcióvezetőjével - azt írta: az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje futószalagon tárgyal Soros embereivel, akik korábban támadták MagyarországotEgyre világosabb, hogy az LMP is kész a Soros-terv végrehajtására, azt is nyíltan elmondták, hogy nem tudják máshogy elképzelni a migrációs válság megoldását, csak a kötelező kvóta bevezetésével.

 

https://nepszava.hu/cikk/1146676-a-fidesz-frakcio-hazug-kozlemenye-miatt-jogi-lepeseket-tervez-az-lmp

 

Simicska most Soros-plakátra fújta, hogy „Orbán egy geci”

 

Simicska Lajos kedd hajnalban Budapestről tartott haza Veszprémbe, amikor úgy döntött, hogy ismét plakátokra fújja, hogy Orbán egy geci

 

https://444.hu/2017/11/28/simicska-lajos-ismet-plakatra-festette-hogy-orban-egy-geci

 

Simicska: Nem tudok semmilyen kormánybuktató titkos fegyverről

                           

Az ATV Híradója azután készített interjút a milliárdos vállalkozóval, hogy az ismét a miniszterelnököt gyalázó feliratot festett egy kormányzati plakátra.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, Simicska Lajos kedden ismét Orbán-gyalázó feliratot festett egy – ezúttal nemzeti konzultációs – plakátra. A milliárdos most az ATV riporterének, Molnár Fruzsinának azt mondta: ő csak a véleményét írta rá a kormányzati plakátokra. Kérdésünkre közölte: semmilyen titkos fegyverről nem tud, amivel meg tudná buktatni a kormányt.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171128-simicska-nem-tudok-semmilyen-kormanybuktato-titkos-fegyverrol

 

Simicskának azt mondta Orbán: Értsd meg Lajos, másodszor van kétharmadom

 

Simicska elmondta, nem ért egyet Orbán migrációs politikájával, majd egy huszárvágással azt állította, hogy Orbán százezer kínai betelepítését tervezi. A milliárdos oligarcha hosszan beszélt az ATV Híradójának a miniszterelnökkel folytatott utolsó beszélgetéséről is, amely 2014 nyarán zajlott.

 

http://hvg.hu/itthon/20171128_Simicska_csak_nevet_szerinte_Orban_most_telepit_be_szazezer_kinait

 

Simicska: Volt szerepem abban, hogy ide jutott az ország és maffiaállam épült ki

 

Simicska Lajos szerint Orbán Viktor lebontja a demokráciát és ezt az egykori APEH-elnök üzletember árulásnak tartja. A miniszterelnök egykori szövetségese az RTL Híradónak is nyilatkozott kedden az újabb plakátos üzenete után. Az interjúban Simicska Lajos tehetségtelen senkinek nevezte Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert.

 

http://hvg.hu/itthon/20171128_simicska_orban_maffiaallamot_epitett

 

Bosszút álltak a Lázár miatt dühöngő tanáron

Vári Anikó és férje 10 évvel ezelőtt kezdett el tanítani a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Anikó 2014-ig tanított az iskolában mezőgazdaságot, közgazdaságtant, vállalkozást és marketinget, de aztán elment Budapestre dolgozni. Mikor 2016-ban úgy döntött, hogy mégis visszatérne, jelentkezett az iskolába, ahol már a vezetőség és a tantestület is jól ismerte.

Az iskola igazgatója biztosra mondta, hogy felveszik, hiszen éppen akkor volt megüresedés. Vári Anikó meg is pályázta az állást, de még aznap megosztott egy Facebook-bejegyzést arról, hogy Lázár János szerint a rossz PISA-eredmények a tanárok hibája.

Két nappal később pedig az igazgató a férjén keresztül megüzente, hogy a poszt miatt nem veszik fel. Azóta természetesen más az iskola sztorija az esetről.

https://444.hu/2017/11/28/bosszut-alltak-a-lazar-miatt-duhongo-tanaron

 

Keletről tartják a diplomácia felszínén Orbánt

 

Akiket idegesít, ha fontos delegációk miatt lebénul fél Budapest, azok egyszerre bosszankodhatnak és lehetnek hálásak Orbán Viktor külpolitikája miatt.

A hála azért jár, mert Nyugatról egy ideje komoly látogató nem vizitál Orbán Viktornál, miattuk nem kell metrót leállítani. 

https://444.hu/2017/11/28/keletrol-tartjak-a-diplomacia-felszinen-orbant

 

 

Nem titkoljuk, de sajnos csak 11 millió forintért mondhatjuk el

 

Egy olvasónk, Dankó József azzal kereste meg a XIX. kerületi rendőrkapitányságot, hogy árulják el neki, mely ügyvédeket dolgoztatja a rendőrség úgynevezett kirendelt védőként. Azért kérdezte éppen ezt, mert ő úgy tudja, hogy a rendőrség a kispesti büntetőeljárások 90 százalékában ugyanazt az ügyvédet rendeli ki évek óta. 

gy ideig biztos nem fogjuk megtudni, ugyanis ezt az egészet a rendőrség

11 millió 482 ezer forintért adná oda. 

 

http://index.hu/belfold/2017/11/28/kirendelt_vedo_adatigenyles_11_millio_forint/

Eddig tartott a déli nyitás: zárnak a kereskedőházak

Kevés sikert hozott a két éve nagy hanggal meghirdetett déli nyitás, amelyben főszerepet szántak a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alatt álló Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nek (MNKH).

Amikor 2015 tavaszán Szijjártó Péter miniszter bejelentette, hogy júliusban elindul a déli nyitás stratégiája, amelynek fókuszában Afrika és Dél-Amerika áll, ígéretet tett arra is, hogy hat új kereskedőház nyílik belátható időn belül ezeken a területeken: Angolában, Etiópiában, Kenyában, Chilében, Ecuadorban és Peruban.

És mi történik most? Az MNKH több mint egytucatnyi kereskedőházat zár be, köztük az említett országokat lefedő irodákat is.

 

https://24.hu/belfold/2017/11/28/eddig-tartott-a-deli-nyitas-zarnak-a-kereskedohazak/

 

RT: Néha bérlünk stúdiót Magyarországon, de nincs folyamatban lévő szerződés az MTVA-val

 

Miután az MTVA kétszer sem volt hajlandó érdemi választ adni Ungár Péter LMP-s politikus kérdéseire, közvetlenül az orosz RT tévécsatornához fordultunk azzal a kérdéssel, vajon bérelnek-e stúdiót az MTVA-tól. Ungár ugyanis úgy értesült, hogy az RT már fenntart egy stúdiót Magyarországon, mégpedig a közmédia Kunigunda útján álló komplexumában.

A következő kérdéseket küldtük a korábban Russia Today néven ismert, az orosz propagandát az anyaországa határain kívül terjesztő csatornának:

  • Valóban a Kunigunda útján veszik-e fel azokat a bejelentkezéseket, amikor magyar szakértők nyilatkoznak a csatornának Budapestről?
  • Ha igen, mióta bérel stúdiót az RT a Kunigunda útján?
  • Alkalmanként bérlik a stúdiót, vagy hosszabb távú szerződésük van?
  • Kivel állnak közvetlenül szerződésben, az MTVA-val, vagy más céggel?
  • Vannak-e az RT-nek Budapesten élő tudósítói? Ha igen, hányan vannak?

Kérdéseinkre az RT kommunikációs igazgatója, Anna Belkina a következő választ küldte:

“Azon alkalmakkor, amikor az RT-nek arra van szüksége, hogy Magyarországon készítsen interjút egy vendéggel, akkor néha bérlünk stúdiót, mint a világon sok száz más helyszínen. Ez alkamanként, ad hoc történik és nincs folyamatban lévő szerződésünk az MTVA-val. Az RT-nek nincs állandó tudósítója vagy irodája Magyarországon.”

A kommunikációs igazgatóhoz újabb kérdésekkel fordultunk, azt kérve, hogy pontosítsa válaszát, ám ezekre egy hét alatt sem érkezett válasz.

https://blog.atlatszo.hu/2017/11/rt-neha-berlunk-studiot-magyarorszagon-de-nincs-folyamatban-levo-szerzodes-az-mtva-val/

 

Titkolja a Paks II. Zrt. a földtani zárójelentést megalapozó szakági jelentéseket az erőmű alatt húzódó aktív törésvonalról

A napokban jár le a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatának határideje egy, a Paks II. beruházás szempontjából fontos adatigénylésünk ügyében: a 8 milliárd forintért elvégzett földtani kutatási program az Átlátszó által már nyilvánosságra hozott zárójelentését megalapozó szakági értékelő és összefoglaló jelentéseket kértük kiadni a az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt.-től. A projektcég azonban csak a korábban az Átlátszónak már kiadott összefoglaló jelentéseket tekinti nyilvánosnak, így az általunk megindított hatósági eljárás tétje az, hogy módja lehet-e a nyilvánosságnak és a tudományos közvéleménynek a beruházás földtani kockázataira vonatkozó összefoglaló állításokat az azokat megalapozó szakági tanulmányok részeredményeivel összevetni.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/11/titkolja-a-paks-ii-zrt-a-foldtani-zarojelentest-megalapozo-szakagi-jelenteseket-az-eromu-alatt-huzodo-aktiv-toresvonalrol/

 

Hatalmas ceglédi kórházfejlesztés – igaz ehhez már Marty Mcfly is kellene

 

A hónap elején döbbenetes fejlesztési programot jelentett be a kormány a ceglédi Toldy Ferenc kórház esetében. Összesen 12 milliárdról szól a fejlesztés, ám örülni azért némi visszafogottsággal illik, mert csaknem évtizedes távlatban gondolkodik az illetékes tárca.

 

https://zoom.hu/hir/2017/11/28/hatalmas-cegledi-korhazfejlesztes-igaz-ehhez-mar-marty-mcfly-is-kellene/

 

Aláírásgyűjtési versenyben az ellenzék: DK 100 ezer, Momentum 20 ezer

 

Gyurcsány pártja a külhoni magyarok szavazatmegvonása, Fekete-Győrék a civil törvény ellen gyűjtenek szignókat – népszavazás viszont csak utóbbi témában esélyes.

 

https://zoom.hu/hir/2017/11/28/alairasgyujtesi-versenyben-az-ellenzek-dk-100-ezer-momentum-20-ezer/

 

Újra a kétmilliós Philip-szindrómában szenved a Fidesz

 

Bemondásra higgyük el az adatokat – kéri a nagyobbik kormánypárt, amely szerint az ellenzék csak hitelteleníteni akarja a nemzeti konzultációt. A „Soros-tervről” szóló már a sokadik a drága és manipulatív kormányzati akciók sorában.

Tizenöt év után ismét felbukkant a Philip-szindróma a kormánypárti kommunikációban. Máig emlékezetes Rákay „Philip” Kálmán, a 2002-es választás előtti Fidesz-nagygyűlés szpíkerének bejelentése, miszerint kétmillióan vannak a kormánypárti hívek a Kossuth téren. Most pedig Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs vezetője jelentette be, hogy a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció kérdéseire levélben vagy az interneten válaszolók száma megközelítette a kétmilliót. Azt mond a Fidesz, ami csak akarMíg a Kossuth téri tömegről szóló bejelentés matematikai módszerekkel könnyen cáfolható volt – hiszen a valóságban félmillió embernél több a tér és a környező utcák zsúfolásig megtöltése mellett sem fér el a környéken –, a nemzeti konzultációról szóló sikerpropaganda valóságtartalmát nehéz ellenőrizni.

https://zoom.hu/hir/2017/11/28/ujra-a-ketmillios-philip-szindromaban-szenved-a-fidesz/

Úgyis ide jönnek? Az önfeladás retorikája

Az „úgyis idejönnek” és az „úgysem lehet tenni semmit” nem csak önfeladó, de cinikus szöveg is. Kiérződik belőle az, hogy aki mondja, leginkább saját maga nem akar tenni semmit.

Európa migrációs kontinens, sem határok, sem kerítések nem fogják megakadályozni a menekülteket, hogy ide jöjjenek” – mondta Tanja Fajon szlovén európai parlamenti képviselő, az európai Szocialisták és Demokraták képviselőcsoport alelnöke (képünkön) az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában, amelyben arról is beszélt, hogy nacionalista és populista retorikának tartja a migráció és a terrorizmus összekapcsolását. 

Magyarán: tárjuk szét a karunkat, úgysem tehetünk semmit.

 

Van még pár terület, ahol ez bevett retorika a baloldalon.

Abortusz: felesleges körültekintőbben szabályozni, akkor aki el akarja végeztetni, külföldre fog menni.

http://mandiner.hu/cikk/20171128_ugyis_ide_jonnek_az_onfeladas_retorikaja

Javította magyar növekedési prognózisát az OECD

 

Javította a magyarországi gazdasági növekedési előrejelzését az OECD a fél évente megjelenő előrejelzésében.

A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az előző, júniusban kiadott tanulmányban jelzetthez képest 0,1 százalékponttal, 3,8 százalékról 3,9 százalékra emelte idei magyar GDP-növekedési előrejelzését, a 2018-as növekedési előrejelzést pedig 0,2 százalékponttal, 3,4 százalékról 3,6 százalékra emelte.

Az OECD arra számít, hogy 2019-ben 2,8 százalékra lassul a hazai össztermék (GDP) bővülésének üteme.

http://mandiner.hu/cikk/20171128_javitotta_magyar_novekedesi_prognozisat_az_oecd

 

Újabb részletek az eltűnt argentín tengeralattjáró katasztrófájáról

 

Újabb részletet árult el az argentin haditengerészet szóvivője hétfőn arról, hogy mi vezethetett a flotta 12 napja eltűnt San Juan tengeralattjárójának katasztrófájához, közölve, hogy víz ömlött a hajó légszívójába, rövidzárlatot okozva az egyik akkumulátorban.

 

http://www.atv.hu/kulfold/20171128-ujabb-reszletek-az-eltunt-argentin-tengeralattjaro-katasztrofajarol

 

Milliókkal nem tud elszámolni a földművelésügyi tárca

Fazekas Sándor miniszteri keretéből adott pénzt szervezeteknek projektre, rendezvényekre, stratégiaalkotásokra, ám az elszámolások nincsenek a minisztériumnál. Az ügyben Harangozó Tamás közérdekű adatok kiadatása miatt indított pert a Fővárosi Törvényszéken.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/milliokkal-nem-tud-elszamolni-a-foldmuvelesugyi-tarca-2430422

 

Szigetvári: Én a számlát szeretném

Az Együtt országos politikai tanácsának elnöke Newsroom című műsorunkban azt mondta, így kiderülhetne, hogy hányan küldték vissza az íveket, mert az állami cég darabáron dolgozik. A politikus szerint a Fidesz nem mondja meg, hogy mennyien vettek részt a nemzeti konzultációban.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/szigetvari-en-a-szamlat-szeretnem-2430394

 

Bréking: Két ügyben is háromharmados egységben a parlament

 

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül – a DK négy képviselőjének szokásos távolmaradása mellett – szavazta meg az Országgyűlés Selmeczi Gabriella Fidesz-képviselő és két társa törvényjavaslatát, amely szerint szigorúbban, akár 15 év szabadságvesztéssel büntetik a 12 év alatti gyerekek ellen elkövetett szexuális cselekményt, ha az elkövető a sértett hozzátartozója vagy a sértett az ő nevelése, gondozása, gyógykezelése, vagy egyéb módon a hatalma vagy befolyása alatt áll, függetlenül attól, hogy a cselekményt kényszerítéssel vagy a sértett beleegyezésével követték el.

Ugyancsak teljes egyhangúsággal, 173 igen szavazattal fogadták el azt a szociális törvénymódosító csomagot, amely egyebek közt bevezeti a havi 50 000 forintos időskori támogatást azok számára, akik legalább húsz évig otthon ápolták beteg vagy fogyatékos gyermeküket. Ugyanez az új jogszabály kiterjeszti az anyasági támogatást azokra a külföldön élő magyar állampolgárokra, akiknek külföldön született gyermekét itthon anyakönyvezték, vagy – ha saját államuk nem engedélyezi a többes állampolgárságot – magyar igazolványt állítottak ki a részére.

 

http://hvg.hu/itthon/20171128_Breking_Ket_ugyben_is_haromharmados_egysegben_a_parlament

 

Lehallgatásra utaló furcsaságot tapasztalnak magyar politikusok, újságírók és civilek

 

Ellenzéki politikusok, újságírók és civil aktivisták számolnak be a mobiljukon tapasztalt különös jelenségről. Szakértők szerint egyértelműen titkos adatrögzítés folyik, de hogy kik és mi célból végzik, azt homály övezi.

Furcsa jelenséggel szembesült az utóbbi hetekben néhány, a kormány által Soros Györgyhöz kötött civil szervezet vezetője, több újságíró – köztük a 168 Óra és a HVG munkatársa –, valamint egy neve elhallgatását kérő ellenzéki politikus: telefonjuk egyértelmű jelét adta annak, hogy lehallgatják, megfigyelhetik őket. Pontosan az történt velük, amiről két éve Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője a Facebookon posztolt: „Amikor egy civil jogvédővel beszélsz telefonon, majd a vonal szakadozni kezd, és váratlanul elkezdi visszajátszani a beszélgetéseteket az elejétől, miközben az, akivel telefonáltál, felhív a másik telefonodon – na, az priceless.” 

 

http://hvg.hu/itthon/201747__titkos_adatgyujtes__lehallgatas__szoftverhiba__visszajatszas

 

Orbán: Magyarország kész a horvátoknak visszaadni az INA-t

 

A miniszterelnök szerint az ügy mérgezi a két ország jó kapcsolatát.

Ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy a megállapodásnak méltányosnak kell lennie, és minél előbb köttessen meg, „és akkor minden szinten helyreállhatnak a kapcsolatok".

A mi részünkről megvan a jóindulat. Szeretnénk lehűteni a kedélyeket

- tette hozzá a miniszterelnök. Az a méltányos, ha az INA-t a horvátok "visszakapják" - fogalmazott a tárgyalás után angolul. Orbán szerint ez egy üzleti ügy, nem kormányzati kérdés.

http://hvg.hu/kkv/20171128_Orban_Magyarorszag_kesz_a_horvatoknak_visszaadni_az_INAt

 

Késsel támadtak a menekültkvótát túlteljesítő német kisváros polgármesterére

Késes támadást hajtottak végre Andreas Hollstein, egy német kisváros polgármestere ellen, valószínűleg politikai okokból.

Az észak-rajna-vesztfáliai Altena polgármesterére hétfő este rontott rá egy férfi, a nyakán sebesítette meg késével. Az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusát kórházba vitték, a feltételezett elkövetőt elfogták. Hollstein még éjjel hazamehetett a kórházból.

Armin Laschet tartományi miniszterelnök tájékoztatása szerint a hatóságok abból indulnak ki, hogy a merényletnek politikai háttere van, erre utalnak a gyanúsított megjegyezései a menekültpolitikáról.

http://magyarnarancs.hu/kulpol/kessel-tamadtak-a-menekultkvotat-tulteljesito-nemet-kisvaros-polgarmesterere-107888

 

Az amerikai szélsőjobb megpróbálta megszívatni a Washington Postot

 

"Ez a sztori hamarosan nagyon eldurvulhat, a következő napokban még több ellentámadás jöhet a Breitbarttól és a hasonló kiadványoktól" - írta november 12-én Mike Allen az Axiostól annak apropóján, hogy a Breitbart akkor már két sztárriporterével dolgozott a Washington Post lejáratásán. Allen jó jósnak bizonyult.

Steve Bannon, Donald Trump egykori kampányfőnöke és elnöki főtanácsadója, aki augusztusi visszavonulása óta teljes lendülettel vetette bele magát a mozgalmárkodásba, azért küldte november elején Alabamába lapja két sztárriporterét, Matt Boyle-t és Aaron Kleint, hogy próbálják meg hitelteleníteni a Washington Postot és a lapban november 9-én megjelent riportban megszólaló nőket, akik azzal vádolták Roy Moore-t, a republikánusok alabamai szenátorjelöltjét, hogy harmincas éveiben járó férfiként kezdeményezett velük szexuális jellegű kapcsolatot, amikor ők még 18 évesek se voltak.

 

https://444.hu/2017/11/28/az-amerikai-szelsojobb-megprobalta-megszivatni-a-washington-postot

 

Itt a Fidesz 106 egyéni jelöltje: már javában kampányolnak is

A Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek listája lényegében készen van, napokon belül ráütheti a pecsétet a Kövér László vezette országos választmány is. Valójában persze a jelölés nem így dől el. Orbán Viktor személyes „közbenjárása” kellett például ahhoz, hogy a lányát is képviselő jogász elvállalja az egyéni jelöltséget egy 2014-ben elbukott körzetben. De a kormányfő mondhatta ki a végső szót arról is: ki indulhat újoncként a régóta narancsos vidékeken, ki az, akit kínos ügyei vagy összeférhetetlensége ellenére sem enged el, és ki az, akinek mennie kell még úgy is, hogy 2014-ben hozta, amit kellett. A fideszes jelöltek többsége szisztematikusan építi magát választókerületében, így a kormánypártok már most beláthatatlan előnyre tettek szert a kampányban.

 

http://168ora.hu/itthon/itt-a-fidesz-106-egyeni-jeloltje-mar-javaban-kampanyolnak-is-13168

 

Mikola István felmondta a leckét, Martonyi viszont ismét elhagyta a Fidesz-vonalat

 

Már az is érdekes, hogy a külügy az emberi jogokról rendez fórumot a kínai és azeri vezetők előtt hajbókoló magyar kormánytagok ismeretében, de az már kifejezetten humorérzékre vall, hogy ezt Mikola István nyitja meg.

http://hvg.hu/itthon/20171128_Igy_jutott_el_Mikola_Istvan_a_szinglihordaktol_a_noi_jogok_vedelmeig

Schmidt Mária:

„Viccnek azért picit túlzás…” Anne Applebaum budapesti beszélgetése Schmidt Máriával

Anne Applebaum régi barátom, talán ezért is vállaltam, hogy leüljek vele beszélgetni annak ellenére, hogy Anne írásaiban az elmúlt években annyi méltatlan támadást intézett régiónk és Magyarország ellen. Meg akartam érteni: mi változott gondolkodásában, miért nem fontos többé a számára ennek a térségnek a függetlensége, szabadsága, pontosabban miért nem fogadja el, hogy a függetlenség és szabadság lényege nemcsak az eltérő álláspontok tolerálása, hanem a helyi közösségi érdekek és értékek elfogadása is. Az alábbi beszélgetésre, Anne Applebaum kérésére, 2017. november 13-án került sor Budapesten. A beszélgetésről hangfelvétel készült.

Applebaum: Kezdjük ott, ahol még Te és én egyetértettünk. Tehát itt voltam ennek a múzeumnak a megnyitásán...

Schmidt: 2002-ben.

Applebaum: Igen. Írtam róla, úgy emlékszem, hogy a The Wall Street Journal-ban vagy valahol máshol, és azóta is többször írtam róla, és mindig nagy elismeréssel. Úgy tekintettem Rád, mint aki elkötelezett a történelem újraírása mellett. De nemrég olvastam a cikkedet Sorosról, amit áprilisban írtál. Azt írod Sorosról, hogy dominálja a baloldalt és az amerikai Demokrata Pártot. Szerintem ez abszurd. Nem tükrözi a valóságot. És ezért vagyok itt. Mert valaki elküldte nekem az angol fordítást. És ez annyira eltér mindattól, amit én gondolok, annyira idegen nekem. Mi az a pillanat, amikor különböző irányba indultunk? Te történész vagy, akit nagyra tartok. Hivatkoztam rád a könyveimben, nagyszerűnek tartom a Terror Háza Múzeumot, írtam róla, rólad is, mindig pozitívan, és akkor láttam ezt a blogposztot, és arra gondoltam: valaminek történnie kellett. Vagy Te, vagy én látom a helyzetet tévesen. Szóval, tudni akarom, mi ez. Mert megdöbbentett. Tehát azt kérdezem, mi az a pillanat, amikor szétváltak az útjaink.

http://latoszogblog.hu/blog/viccnek_azert_picit_tulzas_anne_applebaum_budapesti_beszelgetese_schmidt_mariaval

Galsai Dániel Zaklatás (1.)

No, akkor most, stílszerűen, írjunk egy kis decens, könnyed, flitteres, világító lépcsősoros, habos-babos operettcikket!

Magyar Hírlap

Már a mottója is megvan: „Kellene már egy kis haccáré, haccacáré!”

Hát az megvan, kedves liberális, belvárosi, a Nagymező utca és a Nagykörút légterébe beszorult fél- és egészen művész felebarátaim. A haccacáré. Csak az a baj, hogy szokás szerint esmét túllőttetek a célon, megint megbukott az intellektuális fölényetekről magatok által magatokról alkotott rögeszme. Ismét sikerült egy olyan szellemi-morális remekművet előállítanotok, melyben a káposzta is elfogy, de a kecske is éhen döglik.

Mielőtt tovább mennénk – mivel pontosan tudom, hogy az érintettek nem győzik majd félremagyarázni a gondolataimat, a szokásos honi liberális-intoleráns módon –, feltétlenül szükségesnek tartom leszögezni: Marton László és Kerényi Miklós Gábor immáron döntően bebizonyosodott és általuk is beismert alávalóságait mélyen elítélem, vesszenek a gaz despoták!

És miután ezt jegyzőkönyvbe vettük, következzék az érem másik oldala, szedjük már össze kedves liberális, farizeus, politikával bőven átitatott honfitársaim és honfitársnőim, hogy mit barkácsoltatok össze nagy lelkesedésetekben, és merre visz az út ebből az általatok felkavart mocsárból? Mint általában mindig, az ördög ezúttal is a részletekben búvik meg, és a kép apró mozaik­kockákból áll össze. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/104356/Zaklatas_1

Putsay Gábor Kölcsönös előnyök

Álláspont. A régió­ból tavaly hazánk exportált a legtöbbet Kínába, 2,25 milliárd dollár értékben, miközben mintegy 4,2 milliárd dollárnyi kínai befektetés jelent meg Magyarországon

Magyar Hírlap 

Az autósok hétköznaponként is döbbenten bámulhatják az M1-es autópályán haladó kamionoszlopot, amikor egybefüggő konténersor foglalja el a külső sávot, és Budapesttől Hegyeshalomig szinte moccanni sem lehet. Ilyenkor adódik a kérdés, hogy hol terítik szét és ki fogyasztja el ezt a rengeteg árut, de szakíróként egyből világossá válik az is, hogy nincs olyan alternatív útvonal szárazföldön, ahol ezt a töméntelen mennyiséget el lehetne juttatni „A”-ból „B” pontba. Bár a világ, leginkább a fenntartható jövőt és környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve egyre inkább a vasút irányába halad, nincs az a kötöttpályás infrastruktúra, nemcsak nálunk, de Európában sem, amelyre ezt a gigantikus árumennyiséget rá lehetne telepíteni.

Pedig hamarosan fel kell készülni a váltásra, nekünk viszont elsősorban földrajzi elhelyezkedésünkből adódóan, hiszen a kontinensen belüli és a kontinensek közötti áruforgalom folyamatosan növekszik.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/104366/Kolcsonos_elonyok

 

Már ezért az egy Orbán-mondatért megérte ideédesgetni a kínai kormányfőt

Többnapos csúcstalálkozót rendeztek Budapesten, amelyen Közép-Kelet-Európa 16 minisztere és a kínai kormányfő is részt vett, ennek következtében pedig lebénult a város közlekedése. Ezt egyébként Orbán is megjegyezte: „komoly logisztikai kihívásnak” nevezte a találkozó lebonyolítását.

A tárgyalások során a miniszterelnök Li Ko-csiang kínai kormányfővel arra jutott, hogy Magyarország kukoricát és mézet fog szállítani Kínába, továbbá az Eximbank 500 millió dolláros hitelkerethez jut, a BorsodChem 217 millió dolláros beruházási hitelt kapott, Komáromban pedig kínai elektromosbusz-gyárat fejleszthetnek 20 millió dollárból – derül ki az MTI beszámolójából.

Orbán a találkozó utáni sajtónyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Magyarországon versenyképes a gazdasági szabályozó és adókörnyezet, ideológiák helyett pedig a kormány a józan észre alapozza a politikáját.

http://magyarnarancs.hu/belpol/orban-ideologiak-helyett-jozan-eszre-alapozzuk-a-politikankat-107897

Sebes György Fordított kultusz

Ha nem tudnám, hogy miről van szó, azt hihetném, hogy egy szupersztárt népszerűsítenek mindenfelé. Így reagált New Yorkból hazalátogató barátom arra, hogy állandóan Soros György nevével és fotójával találkozott. Pedig hiába folyik még a vízcsapból is a milliárdos neve és tetteinek leleplezése, szó sincs itt szupersztárságról. Egyszerűen a személyi kultusz újabb megnyilvánulása érhető nyomon a hazai belpolitikában. Csak persze - magyar módra - ez is fordítva van, mint megszoktuk. Nem a nagy vezért dicsőítjük, hanem ellenséget, rémet, mumust gyártunk. A cél azonban ugyanaz, mint a valódi személyi kultusz esetében: egybe kell kovácsolni a népet, mert csak így lehet erősíteni és főképp megtartani az áhított hatalmat.

 

http://nepszava.hu/cikk/1146621-forditott-kultusz

N.Kósa Judit Ybl kacagna

Ha létezik túlvilág, akkor alighanem most zeng a kaján nevetéstől. Ybl Miklós kacag ott, hallván a legfrissebb híreket a Várkert Bazárról. Belegondol, milyen bosszantó lehet, hogy a számolatlanul elköltött milliárdok és a többszöri, gondos átadás után máris látványosan romlik az épületegyüttes, és némi kárörömmel csapkodja a térdét.

Mert hát ha valaki, akkor szegény Ybl tudhatná, hogy cseppet sem meglepő, ami történik. Persze nem csak a néhai tervező számára lehetne emlékezetes, hogy a bazár csúfos bukásához a rossz elhelyezkedése mellett éppen a Várhegy makacs vízerei vezettek, amelyek folyamatosan áztatták a falakat, és igen hamar arra ítélték az afféle XIX. századi plazának tervezett tömböt, hogy puszta feljáratul szolgáljon a királyi palotához. Azzal az apró különbséggel, hogy a palota akkor és még fél évszázadon át üresen kongó királyi lak volt, nem pedig forgalmas turistaattrakció.

http://nepszava.hu/cikk/1146625-ybl-kacagna

 

Ki lopta el a ládikómat? - kérdezte Haumann Péter a színpadon. SOROS - kiabálta be a néző

 

Péntek este A fösvényen voltunk a Magyar Színházban, Haumann Péter játszotta Harpagont. Amikor éppen ott tartott a monológjában, hogy "Ki lopta el a ládikámat?", egy néző bekiabált: 

- Soros György! 

Haumann szünetet tartott, aztán ránézett: 

- Mondd, te hülye vagy? - majd folytatta tovább."

 

 

https://444.hu/2017/11/28/ki-lopta-el-a-ladikomat-kerdezte-haumann-peter-a-szinpadon-soros-kiabalta-be-a-nezo

 

A magyar egészségügy szégyene, ahogy a szegedi gyerekkórház fertőző osztálya kinéz

 

Egészen elképesztő állapotokról számolt be egy szülő a Facebookon, akinek a lánya vírusos fertőzést kapott, ezért az Újszegedi Gyermekkórházba fektették. 

A gyerekek vaságya rozsdás, a szülők nem tudnak lepihenni a kórteremben, a gyereknek nincs kórlapja, a nevét lemosható filccel a csempére írják. „A szobában a hőmérsékletet nem lehet állítani, így standard 27 celsius fok van. Az ablakot nem lehet kinyitni, így a fertőző osztályon a bacilusok nyugodtan szaporodhatnak. A tusolón (?) nincs sem ajtó, sem függöny. A penész, kosz leírhatatlan.”

A zuhanyzós képek tényleg kemények: 

 

https://444.hu/2017/11/28/a-magyar-egeszsegugy-szegyene-ahogy-a-szegedi-gyerekkorhaz-fertozo-osztalya-kinez

 

Észak-Korea megint kilőtt egy ballisztikus rakétát

 

Észak-Korea kilőtt keleti irányba egy ballisztikus rakétát helyi idő szerint szerdára virradóra - jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség alapján az MTI. A nukleáris fegyverkezési programját felpörgető rezsim már több alkalommal is tesztelte saját rakétáit (és japán meg dél-koreai ellenségeinek az idegeit), melyeket a keleti partvidékéről indít el, és a Japánhoz tartozó Hokkaidó szigete fölött átívelve a Csendes-óceánba csapódnak bele. 

 

http://index.hu/kulfold/2017/11/28/eszak-korea_megint_kilott_egy_ballisztikus_raketat/

 

Kitiltották a szegedi melegeket az Új Nemzedék közösségi tereiből

 

Kitiltotta a kormány tulajdonában álló ifjúságpolitikai szervezet, az Új Nemzedék Nonprofit Közhasznú Kft. az LMBTQ-szervezeteket a közösségi tereiből – legalábbis ezt közölték múlt hét pénteken a Szegedi LMBT Közösségért Csoporttal. A szervezet Indexhez eljuttatott levele szerint a velük közölt indoklás az volt, hogy

az LMBTQ-szervezetek azonos elbírálás alá esnek a politikai pártokkal, mivel „politizálnak”,

amibe beletartozik az is, hogy szeretnének beleszólni az őket érintő közügyekbe. A Szegedi LMBT Közösségért Csoport úgy tudja, a döntés nem helyi szinten született, hanem az Új Nemzedék központi vezetése hozta azt meg, de tagjaik remélik, hogy félreértésről, "információhiányról" lehet szó, mivel panaszt eddig senki nem tett tevékenységükkel kapcsolatban.

 

http://index.hu/belfold/2017/11/28/uj_nemzedek_nonprofit_kozhasznu_kft._lmbtq_kitiltas/

 

Pukli István egy budai általános iskolában vállalt tanári munkát

 

24.hu információja szerint Pukli István ismét munkába állt: történelemtanárként dolgozik egy budai általános iskolában. Ezzel kapcsolatban megkerestük a budapesti Teleki Blanka Gimnázium korábbi igazgatóját, de nem akart nyilatkozni.

Pukli a májusban alakult Polgári Világ nevű párt alelnöke. A szervezet elnöke, Keresztény Zoltán lapunk kérdésére azt mondta, az oktatási tiltakozások korábbi vezéralakja valóban újra munkába állt. Majd hozzátette:

Neki nagyon fontos, hogy tanítson, és az oktatásban tevékenykedjen. Mi ezt megbeszéltük, tulajdonképpen közös megegyezéssel történt így. Úgy érezte, hiányzik az életéből a tanítás, és nekünk semmi kifogásunk nem volt a munkába állása ellen. Az elnökség összetétele nem változott.

A párt taglétszáma egyébként száz fölött van, az elnökségben pedig tehát továbbra is helyet kap Pukli István, aki július 31-ével mondott fel a Teleki Blanka Gimnáziumban

https://24.hu/kozelet/2017/11/28/pukli-istvan-egy-budai-altalanos-iskolaban-vallalt-tanari-munkat/