2017, november 28 - 08:16 Sajtószemle

A tűzoltók szakszervezete azt mondja, inkább ne a 112-t hívják

 

"az egységes (112) segélyhívó rendszer bevezetése óta NEM a tűzoltóságokra érkeznek be a tűz és egyéb káresetek jelzései. A tűzoltóságra beérkező jelzés után, amit a katasztrófavédelem műveletirányításától kapnak az egységek (éjjel-nappal) 2 percen belül elindulnak a kárhelyre. A központi segélyhívó központokban polgári személyek teljesítenek szolgálatot, nem tűzoltók, nem rendőrök és nem mentősök. Felelősségteljes munkájukat minden szakmai előélet nélkül egy gyorstalpaló tanfolyammal a hátuk mögött látják el egy lassú és körülményes rendszer részeként. Szakszervezetünk az elmúlt években többször jelezte a Belügyminisztériumnak és Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, valamint a médiumoknak is, hogy ebből a rossz segélyhívó rendszerből előbb-utóbb nagy baj lesz és emberéletekbe fog kerülni".

 

http://index.hu/belfold/2017/11/26/a_tuzoltok_szakszervezete_azt_mondja_inkabb_ne_a_112-t_hivjak/

 

 

Nekiment a bírósági rendszernek és Handó Tündének egy törvényszéki elnök

 

Vissza lehet élni a fegyelmi elrendelésével, és így befolyásolni tudja Handó Tünde az őt ellenőrizni hivatott testület összetételét – állítja Hilbert Edit, a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, aki emiatt az Alkotmánybírósághoz fordult.

Hilbert – aki nem akart a HVG-nek az ügyben nyilatkozni – a beadvány szerint tudja, miről beszél. „Eltökélt szándékom, hogy megméressem magam és induljak az OBT tagság megszerzéséért, a Budapest Környéki Törvényszék összbírói értekezlete 2017. október 13-án küldötté választott” – írja. A megválasztásának azonban akadálya lehet, hogy Handótól október elején előbb írásbeli figyelmeztetést kapott, majd néhány nappal a küldötté választása után fegyelmi eljárást is kezdeményezett ellene – áll a beadványban. Mindez pedig patthelyzet okozott: ha ugyanis a saját igazát védendő jogorvoslatot kér Hilbert, akkor azzal saját magát golyózta volna ki a lehetséges OBT-tagok közül. „Ha pedig nem élek jogorvoslattal, a terhemre rótt hibát kvázi elismerem, noha nem hibáztam” – fogalmaz

.

http://hvg.hu/itthon/20171127_Ezuttal_egy_torvenyszeki_elnok_ment_neki_a_rendszernek_es_Handonak

Az ember, akinek a sorsa Handó Tündétől függ

Nem tudja megítélni, mert a fővárosban dolgozik, hogy forrong-e a bírói kar Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal vezetőjének ténykedése miatt – erről is beszélt a Fővárosi Törvényszék elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Fazekas Sándor diplomatikusan nyilatkozott Budai Gyula és Lázár János bírákat támadó kijelentéseiről is.

 

https://mno.hu/belfold/az-ember-akinek-a-sorsa-hando-tundetol-fugg-2429768

 

Polt Péter átadta tapasztalatait egy korrupcióról szóló konferencián

A költségvetési csalás szorosan összefügg olyan bűncselekményekkel, mint a korrupció és a pénzmosás, ami teljesen új szemléletmódot kíván az ügyészségtől – mondta Polt Péter legfőbb ügyész a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán rendezett konferencián.

 

https://444.hu/2017/11/27/polt-peter-atadta-tapasztalatait-egy-korrupciorol-szolo-konferencian

 

Orbán már a repülőtéren fogadta a kínai vezetőt, ami a diplomáciában szokatlan

Orbán Viktor a reptérre is kiment a kínai miniszterelnök fogadására, de a gesztus ellenére szakértők szerint a magyar kormány alaposan elmérte kínai gazdasági kapcsolataink lehetőségeit.

 

http://nepszava.hu/cikk/1146568-orban-mar-a-repuloteren-fogadta-a-kinai-vezetot-ami-a-diplomaciaban-szokatlan

 

Megfojtotta Budapestet a kínai miniszterelnök látogatása

 

Bedugultak az utak, és a tömegközlekedés rendje is alaposan felborult.

 

https://24.hu/kozelet/2017/11/27/megfojtotta-budapestet-a-kinai-miniszterelnok-latogatasa/

 

Tibeti zászlót lengetett Balog Zoltán, nem teperték le a rendőrök

Magyarországnak is kötelessége felemelni a szavát a tibeti emberi jogok megsértésének ügyében – mondta Balog Zoltán még 2008 májusában.

Az akkor még ellenzéki fideszes politikus az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnökeként tiltakozott Tibet kínai elnyomása ellen. Balog kilenc évvel ezelőtt még komolyan vette a tibetiek problémáját: annyira, hogy egy kínai delegáció érkezésekor egy tibeti zászlót lobogtatott a Parlament előtt a Tibetet Segítő Társaság és az Amnesty International sajtóeseményén – a megmozdulásról a Népszava tudósított.

A Fidesz kormányzása alatt azonban nagyot fordult a világ: a párt az Amnesty Internationalt már Soros pénzelte migránspárti ügynökszervezetnek tartja. A Tibetet Segítő Társaság ma is minden alkalommal tiltakozó akciót tart, ha magas rangú kínai politikus érkezik Budapestre, de

az utcára kivezényelt rendőrök akár jogsértő módon is megakadályozzák a tüntetéseket.

 

https://mno.hu/belfold/tibeti-zaszlot-lengetett-balog-zoltan-nem-tepertek-le-a-rendorok-2430195

 

Vastag a bőr: Balog megmagyarázta, miért rohanta le 4 rendőr a tibeti zászlós férfit (+videó!)

 

http://nyugatifeny.hu/2017/11/27/vastag-a-bor-a-kepen-balog-megmagyarazta-miert-rohanta-le-4-rendor-a-tibeti-zaszlos-ferfit-video

 

Orbán: Európának nem szabad bezárkóznia

 

Európa legversenyképesebb befektetési környezete jött létre Kelet-Közép-Európában

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, Kína, valamint 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumának megnyitóján.

Hangsúlyozta: az együttműködésben részt vevő 16 kelet-közép-európai ország Európának az a térsége, amely már most is a kontinens gazdasági növekedésének motorja, és amely további dinamikus növekedés előtt áll.

https://24.hu/kozelet/2017/11/27/orban-europanak-nem-szabad-bezarkoznia/

 

Orbán: Indul a Budapest-Belgrád-vasútvonal felújítása

 

"Hétfőn megjelenik a Budapest-Belgrád-vasútvonal kínai finanszírozással történő felújítására vonatkozó közbeszerzési felhívás" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, Kína, valamint 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumának megnyitóján.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/11/27/orban_indul_a_budapest-belgrad-vasutvonal_felujitasa/

 

Orbán: Az EU-s pénz már nem elég

 

A kínai gazdaság erősödése komoly lehetőségeket tartogat a közép-kelet-európai országoknak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kína és 16 közép-kelet-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumát követően sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

 

https://24.hu/belfold/2017/11/27/orban-az-eu-s-penz-mar-nem-eleg/

 

Egyet találgathat, ki járt még Orbán és a kínai miniszterelnök előtt az Alabárdos étteremben!

 

Tegnap hírt adtunk arról, hogy Orbán Viktor egy igazán menő budai étteremben vacsoráztatta meg Li Ko-Csiang kínai miniszterelnököt.

Na, de mit látunk.

http://hvg.hu/elet/20171127_vacsora_Alabardos_kinai_miniszterelnok_Soros_Gyorgy

 

Megkérdezte Simicskót egy egyetemista, hogy ha a Fidesz kormányon marad, mindent kötelezővé tesznek-e majd

 

Simicskó István honvédelmi miniszter hétfőn a Miskolci Egyetemen tartott előadást, amelyen az Index értesülései szerint rektori utasításra több hallgatónak is kötelező volt részt vennie.

Az MTI beszámolója szerint az előadás végén – a kérdezési lehetőséget kihasználva – a hallgatóság soraiból egy fiatal férfi azt kérdezte a minisztertől és a rektortól:

a kínaiaktól tanulták-e az eseményen való részvétel kötelezővé tételét, és ha a Fidesz kormányon marad, mindent ugyanígy kötelezővé tesznek-e majd.

Torma András rektor erre válaszolva azt mondta, hogy az előadáson való részvételt nem tette kötelezővé, és mivel a feltett kérdés nem tartozott szorosan az előadás témájához,

a rektori hivatalba invitálta a kérdezőt, hogy ott, egy kávé mellett, megbeszéljék a kérdést.

A rektori válaszra a diákok tapssal reagáltak.

Simicskó annyit fűzött hozzá a kérdéshez, hogy senkinek nem volt kötelező őt végig hallgatni, akár közben is bárki távozhatott volna.

https://24.hu/belfold/2017/11/27/megkerdezte-simicskot-egy-egyetemista-hogy-ha-a-fidesz-kormanyon-marad-mindent-kotelezove-tesznek-e-majd/

 

Simicskó mindenütt megvédi a magyarokat

 

Két fegyveres támadó holtan terült el a Miskolci Egyetem udvarán, nem sokkal Simicskó István előadása előtt. Átkaroló hadművelettel a gépkarabélyosok a támadók mögé kerültek, akiket végül szervezetten sikerült likvidálni. A páncélosokból kiugráló katonák rutinosan átkutatták őket, biztonságból még beléjük lőttek, protokoll szerint.

Kéréstől kamuparancsig

Az egyetem oktatási szünetet rendelt el az előadás idejére, de a rektor visszautasította, hogy kötelezővé tette volna a részvételt, bár erről többen is beszámoltak az egyetemről. A hír megjelenése után viszont az egyszerűen szervezési túlbuzgóságról szóló ügy tovább bonyolódott. Először a rektorhelyettes írt arról, hogy valakik a nevében küldtek az egyetemi értesítő rendszeren keresztül üzenetet az előadáson való részvételre vonatkozóan, utána pedig több, vitatható hitelességű, állítólag a hallgatói önkormányzat tagjainak címzett üzenet érkezett arról, hogy az egyetem felsőbb, minisztériumi utasításra kérte a diákokat a részvételre, de kérik, hogy ezt az információt a HÖK kezelje diszkréten.

Az állítólag az egyetem rektorától, Torma Andrástól érkező levél – miközben épp diszkréciót kér a címzettektől - meglepő részletességgel számolt be arról, kik kérésére kéne részt venni minél nagyobb hallgatói létszámmal az előadáson. Hogy a rektort már csak a nevetséges helyesírási hibáival is kompromittáló levél és a rektorhelyettes nevében írt üzenet ügyében indul-e nyomozás, arról írásban megkérdeztük az egyetemet, amely egyelőre nem reagált.

Hogy ezt a katonasághoz kedvet csináló bemutatót a honvédelmi miniszter érdeklődő tekintete mellett a sajtó is nagy figyelemmel kísérte hétfő délben, annak az a gerillareklámnak is beillő hír volt az oka, amely szerint a házigazda Miskolci Egyetem vezetése rektorra hivatkozó üzenetben kérte, vagy inkább utasította az oktatókat és a diákokat, hogy minél többen hallgassák meg a honvédelmi miniszter előadását.

 

http://index.hu/belfold/2017/11/27/simicsko_miskolc_eloadas/

 

Vona vitára hívta Orbánt – itt a miniszterelnök válasza

 

A Jobbik elnöke az azonnali kérdések órájában kérdezte Orbán Viktort, aki annyit mondott: megfontolják.

Vona Gábor az azonnali kérdések órájában azzal kezdte: ezúttal nem fog kínos kérdéseket feletti strómanokról és bankszámlákról, csak egy kötelességre hívja fel a figyelmet. Ez pedig a következő: minden normális országban vitázik a választások előtt a legerősebb ellenzéki párt vezetője, és a miniszterelnök. Majd arra kérte Orbánt, hogy álljon ki vele vitatkozni. A felvetésére több kormánypárti politikus is nevetésben tört ki.

„26 alkalommal vitáztunk itt, látom, most pótvizsgára jelentkezik. Megfontoljuk” – válaszolta röviden Orbán Viktor.

Vona a viszontválaszában azt mondta: sajnálja, hogy a miniszterelnök ezúttal is menekül. Majd hozzátette: Orbán a parlamenti vitáik során rendszeresen sértegette, de ő már csak szánalmat érez a miniszterelnök iránt, aki szerinte „lánglelkű demokratából despotává vált”.

„Szerencse, hogy ön nem sérteget, mert milyen lenne, ha sértegetne” – válaszolta Orbán Viktor a Jobbik elnökének, majd hozzátette: Fülig Jimmy híres mondása jut Vonáról az eszébe: "Uralkodni könnyű, csak trónhoz jusson az ember". Majd sok sikert kívánt az ellenzéki politikusoknak a hatalomért való küzdelemhez.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171127-vona-vitara-hivta-orbant-itt-a-miniszterelnok-valasza

 

Itt a lista! Finisben a DK–MSZP-megállapodás a 106 körzetről

 

Az ATV főmunkatársa megszerezte a legfrissebb listát az MSZP–DK megállapodásról az egyéni körzetekben. Molnár Gyula MSZP-elnök ezt a listát vitte ma a szocialisták öt órakor kezdődött elnökségi ülésére. Eszerint 55-45 arányban osztják el a 106 körzetet, Budapesten már az Együtt és Párbeszéd is számíthat két körzetre. Horváth Imre helyett Újpesten a DK-s Varju László indulna, az MSZP elnöke, Molnár Gyula pedig a XXII. kerületben.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171127-itt-az-igazi-lista-finisben-a-dk-mszp-megallapodas-a-106-korzetrol

 

Gyorsabb lesz a Posta, ha Kínából jön a csomag

 

Kínai-magyar vegyesvállalatot hoz létre a Magyar Posta Zrt. két kínai társasággal közösen. Logisztikai bázist hoznak létre, ez gyorsítaná a csomagküldést, igaz csak akkor, ha Kínából érkezik.

 

http://hvg.hu/kkv/20171127_Gyorsabb_lesz_a_Posta_ha_Kinabol_jon_a_csomag

 

A kereszténymentő kormányunk megint behódolt egy keresztényellenes államnak

 

A kormány szerint sorosista terveket beteljesítő, elpuhult, kultúrválságban lévő, identitása feladására készülő Nyugat nem mer előhozakodni a keresztényüldözéssel - ő meg nem akar, amikor épp gazdasági hasznát nézi. Például Kína esetében.

 

http://hvg.hu/itthon/20171127_A_keresztenymento_kormanyunk_megint_behodolt_egy_keresztenyellenes_allamnak

 

A német sajtó a Fidesz által komolyan vett ufóhívőn szórakozik

 

Orbán pártja egy német ufóhívő könyvét osztja szét – adta hírül hétfőn vezető hírei között a Spiegel online, a német nyelvterület vezető hírportálja. A szűkszavú hír a tényekre szorítkozik. Ezek szerint a Fidesz ötezer példányt akar a Soros Györgyről szóló könyvből a képviselők és aktivisták között szétosztani.

Andreas von Rétyi könyvének címe egyszerűen: George Soros. A Spiegel híre szerint a könyvet "alapos és pontos" alkotásnak nevezte a Fidesz szóvivője, Halász János. Rétyi egyéb műveit a politikus saját bevallása szerint nem ismeri, teszi hozzá a lap. Érhető, ha nem is akarja megismerni. Az 1963-ban, Münchenben született szerző ismert összeesküvés-hívő, aki kétségbe vonja a szeptember 11-i terrortámadás hivatalos történetírását, titkos szekták machinációiról ír, és a földönkívüliek veszélyeire figyelmeztet.

http://hvg.hu/itthon/20171127_A_nemet_sajto_a_Fidesz_altal_komolyan_vett_ufohivon_szorakozik

 

"Fideszes szavazatvásárlás miatt irtanak ki egy erdőt Budapesten"

Nyár vége óta mindenféle lakossági egyeztetés nélkül óriási, egybefüggő területeken vágták ki a fákat a XVIII. kerületi Péterhalmi-erdőben az erdészeti cég döntése nyomán. Egy név nélkül nyilatkozó pilisi parkerdő alvállalkozó szerint a vidéki, szegényebb körzetekben készülnek a fideszes országgyűlési képviselők szociális tűzifát osztani az újraválasztásuk érdekében. Ezért vágják ki ezt az erdőt is - írja közleményében a szocialista párt.

 

http://nepszava.hu/cikk/1146612-fideszes-szavazatvasarlas-miatt-irtanak-ki-egy-erdot-budapesten

 

Vége a legendás cégnek, amely Habony nagybátyjáé volt

 

Eljött a vég az ország egykor leghíresebb kínai piacát hosszú évekig üzemeltető cég számára. A napokban elrendelte a bíróság a Komondor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felszámolását.

A józsefvárosi, Négy Tigrisnek nevezett kínai piacot hivatalosan 1997-től bérelte a MÁV-tól a Komondor Kft., de – ahogyan az Átlátszó egyik cikkében írta – kereskedőkörökben köztudomású volt, hogy az előbb betéti társaságként, aztán kft.-ként működő Komondor, illetve annak tulajdonosa, Szetlik Ferenc már évekkel korábban rendelkezett a MÁV-tól bérelt területtel.

A VIII. kerületben, a Kőbányai út mentén 2014-ig működő kínai piac a kezdetektől nem csak Szetlik biznisze volt: a pavilonokat, bódékat Novák Tamás vállalkozó húzta fel, terveket készített a működtetésre, a Szetlik-féle Komondor pedig üzemeltette a Négy Tigrist. A hasznon osztoztak. Nagy üzlet volt ez, az éves forgalom már a kilencvenes évek második felében egymilliárd forint körül mozgott, ez pedig többek fantáziáját megmozgatta.

http://24.hu/belfold/2017/11/27/vege-a-legendas-cegnek-amely-habony-nagybatyjae-volt/

 

Évi 105 millióba kerülnek a kormánybiztosok

 

Jelenleg 14 kormánybiztos segíti Orbán Viktor munkáját, a zoom.hu által kikért közérdekű adatigénylésből pedig többek közt kiderült, hogy összesen évi 105 millió forintba kerülnek a kormánybiztosok az adófizetőknek.

A Miniszterelnökség válaszában egy 13 fős lista szerepelt, ami nem teljesen fedi a kormány honlapján elérhető névsort, de a tájékoztatás szerint csak ők tartoznak a Miniszterelnökség állományába, így lehetséges, hogy amíg Schmidt Mária a kormány honlapján az ’56-os emlékév kormánybiztosaként szerepel, addig formailag a Miniszterelnöki Kabinetirodán dolgozik.

A kormánybiztosok államtitkári díjazást kapnak munkájukért, ez havi 997 ezer 200 forintot jelent, kivéve azoknál, akik díjazás nélkül végzik el a feladataikat. Ilyen például Andy Vajna, aki a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

http://24.hu/belfold/2017/11/27/evi-105-millioba-kerulnek-a-kormanybiztosok/

 

Csak úgy ömlik az uniós pénz Garancsiékhoz

mfor.hu

Már közel 3 milliárd forintból fejleszthet a Garancsi Istvánhoz tartozó Magyar Természetjáró Szövetség.

Orbán Viktor környezetéből nemcsak Mészáros Lőrincnek volt jó hete a legutóbbi, de Garancsi Istvánnak sem lehet oka panaszra az elmúlt időszakot érintően, hiszen két pályázata is pozitív elbírálásban részesült.

Az "Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése" programból

·         november 16-án az Alpokaljai kalandozás a Sopron-Fertő térségében projektre nyert 461,7 millió forintot,

·         november 23-án pedig 430,8 milliót ítéltek meg a Bakancsos barangolás Bakonytól a Balatonig projektre.

 

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Csak_ugy_omlik_az_unios_penz_Garancsiekhoz.html

 

Kolosi Péter: Nem köszönünk egymásnak Dirk Gerkensszel

 

Hiába jött föl az etikátlan eszközöket is használó TV2, az RTL Klub első és első is marad – mondta a 24.hu-nak adott interjújában Kolosi Péter. A csatorna vezérigazgató-helyettese újra leszögezte, hogy az RTL marad Magyarországon. Beszélt arról is, hogy vállalja a felelősséget a Big Brother 2002-es lemásolásáért, de fontosnak tartja, hogy az RTL azóta ilyet nem csinált, versenytársa viszont sokszor. Végül azt is elárulta, az idén Kevin nélkül telik-e a karácsony.

 

https://24.hu/kozelet/2017/11/27/kolosi-peter-nem-koszonunk-egymasnak-dirk-gerkensszel/

 

A politikai függőségben élő magyar foci a saját fejlődését teszi lehetetlenné

 

A korábban államtitkárként is dolgozó és az Európai Parlamentet is megjáró Becsey Zsolt 2013-ban a labdarúgás akkori gazdasági fejlődési irányait vizsgálta. Az egykori fideszes politikus, ahogy négy éve, úgy most is hisz a magyar labdarúgás feltámadásában – még akkor is, ha sok minden nem haladt pozitív irányba. Interjú.

 

https://mno.hu/foci/a-politikai-fuggosegben-elo-magyar-foci-sajat-fejlodeset-teszi-lehetetlenne-2429454

 

Elszánt és nem fél a letiltott hallgató a Putyin-párti egyetemen

 

Eljárást indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Debreceni Egyetem ellen, mert az intézmény jogtalanul tiltotta le egy hallgatóját a Facebookról. A Zoom.hu-nak nyilatkozó Barna Eszter elmondta, egyáltalán nem tart retorzióktól és szeretné végigvinni az ügyet.

Több ismerősöm unszolására magam kértem segítséget a TASZ-tól, mert biztos voltam benne, hogy ehhez nincs joga az egyetemnek – mondta a Zoom.hu-nak Barna Eszter szociológushallgató, akit a debreceni intézmény még augusztusban tiltott le Facebook-oldaláról. A tanuló Vlagyimir Putyin díszpolgárra avatása után azt írta ki az üzenőfalra, hogy „Nem adom hozzá a nevem.”

https://zoom.hu/hir/2017/11/27/elszant-es-nem-fel-a-letiltott-hallgato-a-putyin-parti-egyetemen/

LOVASI ANDRÁS: LEHET, HOGY SZÉKELYFÖLDRE EMIGRÁLOK

azonnali.hu

 

Az jár jól, aki kussol – mondja az Azonnalinak Lovasi András, a Kiscsillag és az egykori Kispál és a Borz frontembere, akinek három koncertjét is lemondták a héten azután, hogy a Narancsban megjelent egy politizálós interjúja. Lovasi András az Azonnalinak elmondja, miért nem ment idén Tusnádfürdőre, beszél a metoo-ügyről, és arról is, hogy pár év múlva talán számára is a kivándorlás lesz a B-terv.

 

http://azonnali.hu/cikk/20171127_lovasi-lehet-hogy-szekelyfoldre-emigralok

 

50-es számról szívatják a magyarokat, ne vegye fel, tiltsa le!

Túl hangosan szexelsz, ugat a kutyád, fűszag van a lépcsőházban, összetörted az autónkat, megcsal a csajod – nagyon sokan kaptak ilyen, és hasonló témájú, 50-es előhívójú számról érkező hívásokat mostanában.

Facebookon, és a csaló telefonszámokat rögzító oldalakon napok óta téma, hogy meglepően sok embert hívogatnak 50-es előhívójú számról, és a vonal túlsó végén egy ismeretlen vádolja meg kisebb-nagyobb rossztettekkel a hívást fogadókat. A hívások elvileg nem szélhámosoktól érkeznek, 

ezek úgynevezett vicces szívatóhívások, melyekkel megtréfálhatjuk ismerőseinket.

A JokesPhone nevű applikáció lényege, hogy kiválasztunk egyet a felkínált tréfákból, megadjuk egy ismerősünk számát, majd az app erről az 50-es számról felhívja az áldozatot, és idegesítő, gyakran agresszív hangon vádolja meg kisebb-nagyobb dolgokkal gyanútlan ismerősünket. 

Az igazán para rész, hogy a hívásokat az app rögzíti, a megrendelő azokat visszahallgathatja, sőt meg is oszthatja 

 

https://444.hu/2017/11/27/50-es-szamrol-szivatjak-a-magyarokat-ne-vegye-fel-tiltsa-le

 

Migránsoknak nézték a pécsi vízilabdásokat, mert túl gyanúsan ültek a kisbuszukban

 

A pécsi PVSK vízilabdázói szombaton* este Miskolcról jöttek haza, és mivel Miskolc eléggé messze van Pécstől, csak hajnali kettő körül értek Pécsre. A város határában azonban megállították őket a rendőrök, mert

egy éber pécsi migránsoknak nézte a vízilabdacsapatot, és bejelentést tett.

 

https://444.hu/2017/11/27/migransoknak-neztek-a-pecsi-vizilabdasokat-mert-tul-gyanusan-ultek-a-kisbuszukban

Fidesz: Szél Bernadett futószalagon tárgyal Soros embereivel

Az LMP társelnöke több olyan emberrel tárgyalt, akik korábban bírálták hazánkat

MH/MTI – 2017.11.27. 16:29 

A Fidesz szerint Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje futószalagon tárgyal Soros embereivel, akik korábban támadták Magyarországot.

A Fidesz ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Szél Bernadett találkozott és megbeszélést folytatott Philippe Lamberts-cel, az Európai Zöldek frakcióvezetőjével, ezen az európai szociális pillérről, valamint Magyarország és az Európai Unió közeledésének útjairól is egyeztettek.
A nagyobbik kormánypárt közlése szerint Philippe Lamberts "Soros György megbízható szövetségeseként minden lehetséges alkalommal támadta Magyarországot", korábban uniós vizsgálatot követelt a magyar bevándorlás-politika miatt.

http://magyarhirlap.hu/cikk/104227/Fidesz_Szel_Bernadett_futoszalagon_targyal_Soros_embereivel

 

Ulicza TamásHídország

Álláspont. Miközben két- és többpólusú világról esik szó a hétköznapok beszélgetéseitől a szakértői fórumokig mindenhol, vannak, akik csak a nyugati világ felé orientálódnának

Magyar Hírlap

Milyen érdekes, még maga a kifejezés is a kelet felé fordulást jelenti. Amikor kultúráról van szó, természetes, hogy elsősorban a nyugati országok felé kell keresnünk az utunkat, amikor azonban a kereskedelem kerül szóba, ugyanolyan nyitottsággal kell Kínával vagy Angolával leülnünk tárgyalni, mint tennénk az Egyesült Királysággal. Ha kereskedelmi kapcsolatainkat a magyar viták vagy-vagy hozzáállása alapján próbáljuk meghatározni (vagy kelet, vagy nyugat), akkor sosem szabadulunk Ady Endre kompországának szerepéből, amely egyszer Nyugat felé „mászkál”, másszor Kelet felé. A választás kényszere csak a fejekben él.

Legyünk hát kompország helyett hídország Kelet és Nyugat között, de nem mint Adynál, csak hazudva, hanem valós együttműködésekre építve.

http://magyarhirlap.hu/cikk/104266/Hidorszag

 

A Miniszterelnökség szerint azért rohad a Várkert Bazár, mert sokan mennek oda

Miután az Index arról írt, hogy a 20 milliárd forintnyi EU-s forrásból felújított, 2014-ben többször átadott Várkert Bazár és az oda vezető út állapota alig 3 év alatt alaposan leromlott, most a Miniszterelnökség újabb garanciális javítást kér a felújítást végző cégektől, a Swietelskytől és a West Hungária Bautól.

A Népszava rákérdezett a Miniszterelnökségnél, miért rohad ilyen gyorsan a Várkert Bazár. A válasz szerint a hibák mindenekelőtt azzal magyarázhatók, hogynagy a forgalom, a Várkert Bazárt évi több 100 ezer ember látogatja, ráadásul ezt az igénybevételt még megtöbbszörözi a Várba vezető utak forgalma, ezért az épületkomplexum a „normál üteműhöz” képest gyorsabban amortizálódik.

https://444.hu/2017/11/27/a-miniszterelnokseg-szerint-azert-rohad-a-varkert-bazar-mert-sokan-mennek-oda

 

ZÁRLATOS NYUGATI FÉNY

Pilhál György Magyar Idők

 

Derűs írásokkal látja el olvasóit a Nyugati Fény (Nyugatifeny.hu) hírportál, bár attól tartok, igazából nem ez a szándéka.

Végül is tökmindegy, az ember jókat röhög a Gyurcsány-párti kabarékiadvány dolgozatain, és ez a lényeg. Rutinos mulattató a Demokratikus Koalíció. Itt van például minapi vicces alkotásuk, a Csúnyán benyalt Orbánnak, majd az ellenzéket leprázta dalcsináló Ákos úr című szerzemény. (Szignó nincs az írás alatt – szóleleményei mögött Gréczy Zsoltot sejtem, bár az sem kizárt, Vágó István az alkotó, miután a fele sem igaz…)

 

http://magyaridok.hu/paca/zarlatos-nyugati-feny-2500621/

 

A JOGÁLLAMISÁG FURCSA ÉRTELMEZÉSEI

VESZÉLYES MÉRTÉKBEN MEGBOMLOTT A TÖRVÉNYHOZÓI, A BÍRÓI ÉS A VÉGREHAJTÓI HATALOM EGYENSÚLYA

Sebes Gábor Magyar Idők

 

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága december 7-én előreláthatólag meg fogja hallgatni a Magyar Helsinki Bizottságot, a Társaságot a Szabadságjogokért és az Amnesty Internationalt. Előre tudjuk, hogy ezek az úgynevezett jogvédők miféle leckét fognak felmondani: Magyarországon súlyosan sérül a jogállamiság.

Ugyanis Magyarországon visszavágták az Alkotmánybíróság aktivizmusát (úgy tűnik, nem eléggé); nem tűrik, hogy külföldről fizetett, sem társadalmi támogatással, sem politikai legitimációval nem rendelkező civilnek titulált közszereplők fedett módon, civil mezben politizáljanak; Soros egyetemével nem kivételeznek, és ami a legfontosabb, nem támogatják a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlást.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/jogallamisag-furcsa-ertelmezesei-2499709/

 

A SZOMBAT RÉG MEGÍRTA SOROSRÓL

Megyeri Dávid Magyar Idők

 

A magukat baloldalinak, liberálisnak nevező politikai erők előszeretettel állítják be úgy idehaza és nyugaton, hogy Soros György ellentmondásos tevékenysége előzmények nélkül került reflektorfénybe.

Holott a Szombat zsidó politikai és kulturális folyóirat már tizenhárom éve pontos diag­nózissal szolgált a spekulánssal kapcsolatban. 2004. októberben jelent meg Az öngyűlölő kapitalista címmel Novák Attila és Seres László tanulmánya, amely olyan sokoldalúan rajzolta meg az üzletember motivációit, mintha most készült volna.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/szombat-reg-megirta-sorosrol-2495956/

 

Cserben hagyta az olaszokat Európa, nő az idegenellenesség

 

Riportunk a legfontosabb európai menekültútvonal kapujából, Szicíliából

Mindenki ismeri a jellegzetes szicíliai utcaképet: idős olasz urak diskurálnak a házak előtt, gyerekek rohangásznak a téren, olajosan csillogó hajú fiatalemberek kísérnek vidám lányokat, és ugye a kávéillat. A képet az árnyalja, hogy ez a hangulat már csak a filmekben létezik. Szicília nagyobb városait járva azzal szembesültem:

 

mintha nem a helyiek vándoroltak volna ki New Yorkba, hanem a multikulturális város költözött volna az olasz szigetre.

Az utcákon rengeteg az észak- és fekete-afrikai, bangladesi, akik láthatóan valamilyen szinten már beilleszkedtek a dél-olasz életbe. Mindez persze érthető, ha tudjuk, hogy ismét a Földközi-tengeri útvonalon érkezik a legtöbb menekült Európába.  Miközben a Magyarországot is érintő balkáni útvonal jelentősége elenyésző, Olaszországba ezrek érkeznek a tengeren keresztül.

 

http://index.hu/kulfold/2017/11/27/szicilia_olaszorszag_menekultek_menekulttabor_catania_mentohajok/

 

Autósok, figyelem! Új KRESZ-táblát vezetnek be

A kék színű táblákkal jelölt autópályák és autóutak, valamint a zöld útirányjelzőkről is megismerhető sima főutak között átmenetet képző gyors utakat egy olyan tábla fogja azonosítani, amelynek rajzolata megegyezik az autóút kezdetét mutatóval, de a színe nem kék, hanem zöld.

 

https://www.penzcentrum.hu/utazas/autosok-figyelem-uj-kresz-tablat-vezetnek-be.1061607.html

 

10-12 óra alatt nehéz a sürgősségit megúszni

ABCÚG

 

Teljesen megszokott és általános, hogy a kórházak sürgősségi osztályain 10-18 órát kell várakozni. Ez nem csak azért van így, mert kevés az orvos és az ápoló, hanem sokszor maguk a betegek is feleslegesen terhelik és lassítják a rendszert azzal, hogy olyan panaszokkal is a sürgősségit keresik fel, ami nem igényel ilyen ellátást. Ráadásul sokszor a háziorvosuk javaslatára választják a sürgősségit, hogy így megússzák a normál osztályok több hónapos várólistáit.

 

https://abcug.hu/10-12-ora-alatt-nehez-surgossegit-meguszni/

 

Megszólalt a kilépett MSZP-s: Indulhat a választáson

 

Nem kíván más párt jelöltje lenni az MSZP-ből kilépett Horváth Imre országgyűlési képviselő. A politikus ugyanakkor tudatta: ha az újpesti választópolgárok kívánják, akkor indul a 2018-as választáson.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171127-megszolalt-a-kilepett-mszp-s-indulhat-a-valasztason

 

Fiktív nyomozás fiktív számlák után – Az ügyészség eltussolta az 54 milliós csalást, Polt Péter szerint csak félreérthetően fogalmaztak

Kecskeméten fiktív marketingszámlákkal költségeztek le 54 millió forintnyi, utánpótlásnak szánt sportcélú céltámogatást. A feljelentőt az ügyészség arról tájékoztatta, hogy a támogatás elszámolása egy nagyobb ügyben már a vádirat részét képezi, ezért nincs ok a nyomozásra. Aztán kiderült, az eset mégsem szerepel a vádiratban. Mire Polt Péter azt válaszolta, hogy félreérthetően fogalmaztak, az esetet kivizsgálták, de nem találtak szabálytalanságot. Pedig az érintett szakágak vezetői nem tudnak semmiféle működési támogatásról, és ki sem hallgatták őket.

 

http://168ora.hu/itthon/fiktiv-nyomozas-fiktiv-szamlak-utan-az-ugyeszseg-eltussolta-az-54-millios-csalast-polt-peter-szerint-csak-felreerthetoen-fogalmaztak-13079

 

Tízezrek tüntettek Romániában a korrupciós ügyészség felszámolása és a dolgozók adóterhei ellen

 

Több tízezren tüntettek tegnap Románia szerte a kormány igazságügyi törvénytervezete ellen. A tüntetést 42 civil szervezet támogatta, és csatlakozott több romániai szakszervezet is, akik az ellen tiltakoznak, hogy a kormány a munkavállalókra hárítaná át a munkáltatói járadék terhét.

A tüntetők attól félnek, hogy a román szociáldemokrata kormány a törvénytervezettel átvenné az irányítást az igazságszolgáltatás felett, és így próbálná mentesíteni korrupcióval vádolt politikusait. A tervezet ellen tiltakozik a Legfelsőbb Bírói Tanács, valamint a legfőbb ügyészség és a korrupcióellenes ügyészség is.

https://merce.hu/2017/11/27/tizezrek-tuntetek-romaniaban-a-korrupcios-ugyeszseg-felszamolasa-es-a-dolgozok-adoterhei-ellen/

 

Zseniális videó: Orbánék foggal-körömmel védték Soros Györgyöt a MIÉP-től

Pazar videó került elő arról, hogyan védte meg a Fidesz Soros Györgyöt, amikor a MIÉP-es Zacsek Gyula 1992-ben megtámadta a milliárdost Csurka István lapjában.

http://nyugatifeny.hu/2017/05/03/zsenialis-video-orbanek-foggal-korommel-vedtek-soros-gyorgyot-a-miep-tol

 

Akassza fel magát, dögöljön éhen, ebből akkor sem lesz semmi – mondta a „családbarát” országgyűlési képviselő

November 25-én a nők elleni erőszak felszámolásának napján indult a 16 Akciónap nevű rendezvénysorozat. A nyitórendezvény az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán előadásokkal, esetbeszámolókkal kezdődött, majd a Néma Tanúk Felvonulásával folytatódott. A rendezvényen előadóként részt vett Németh-Kiss Pálma tyukodi anyakönyvvezető, aki feljelentette a város polgármesterét szexuális zaklatásért. A rendezvényen beszélgettünk vele az esetéről.

 

http://168ora.hu/itthon/akassza-fel-magat-dogoljon-ehen-ebbol-akkor-sem-lesz-semmi-mondta-a-csaladarat-orszaggyulesi-kepviselo-13089#.Whw1ASCpQrY.facebook

 

Kedves Moammer! – így játszott össze a brit kormány a líbiai diktárorral

 

Brit, amerikai és líbiai titkosszolgálati dokumentumok alapján a nyugati országok elég sok szívességet tettek Moammer Kadhafinak azért, hogy az iraki invázió kudarcát csökkentsék.

 

https://24.hu/kulfold/2017/11/27/kedves-moammer-igy-jatszott-ossze-a-brit-kormany-a-libiai-diktarorral/

 

Shane Tusup: "Talán nem a legmegfelelőbben reagáltam, de ismertek"

 

Hosszú Katinka edző-férje a versenyzőinek címzett Facebook-bejegyzésében Pass Ferenc bírálatára is válaszolt.

bejegyzését nem Passnak, hanem az utolsó versenyszám, egy váltó szereplőinek címezte. "Tudjátok, hogy maximalista vagyok, az Iron Team mindig a lehető legjobbra törekszik. Amikor úgy éreztem, hogy a versenyzőimmel sportszerűtlen módon jártak el, reagáltam. Megtettem, és meg fogom tenni bármikor, amikor így érzem. Talán a pillanat hevében nem a legmegfelelőbben reagáltam, de ismertek. Más profi sportágak vezetőedzőitől tanultam a szakmát, akik sohasem hátrálnak meg, és bárkivel szembeszállnak, ha megsértik a csapatukat. Igen, kiálltam és megpróbáltam megvédeni a sportolóimat, amikor úgy éreztem, hogy egy rossz döntés miatt kárba veszhet a felkészülésük, mert egy igazi edzőnek ezt kell tennie."

 

http://hvg.hu/sport/20171127_shane_tusup_pass_ferenc_bajai_uszoverseny