2017, november 13 - 08:15 Sajtószemle

ALMA A FÁJÁTÓL – 32 HÍRES SZÍNÉSZ ÉS GYERMEKE UGYANANNYI IDŐSEN

Nem kell DNS-teszt ahhoz, hogy egyből kiszúrjuk, ki melyik hírességnek a gyereke. Összeszedtünk 32 családos filmsztárt és egy más mellétettük gyerekeik fotóját, amikor nagyjából ugyanabban az életkorban jártak. Sok esetben annyira hasonlítanak híres szüleikre az új generáció képviselői, hogy teljesen összekeverhetőek. Reese Witherspoon lánya, Tom Hansk fia, Scott Eastwood szúrós tekintete vagy akár Kiefer Sutherland sem tagadhatná le, ki fia borja.

 

https://hetediksor.hu/2017/11/10/alma-a-fajatol-32-hires-szinesz-es-gyermeke-ugyanannyi-idosen/

 

Navracsics szerint a kormány egy-két újságcikkre építette fel a Soros-kampányt 

 

Újságcikkeket nem szokott az Európai Bizottság munkaterv részévé tenni. Én értem, hogy a magyar kormány arra az egy vagy két újságcikkre alapozza, amit Soros György írt a migrációs válság kezelésére 2015 őszén

– mondta Navracsics az N1TV videójának tanúsága szerint. Majd hozzátette, hogy "az Európai Bizottság a saját munkarendje szerint halad. Az Európai Bizottságnak azok a lépései, amelyek a migrációs kérdéssel kapcsolatban születtek, ezek nagyjából már 2014-ben megfogalmazódtak".

 

http://index.hu/belfold/2017/11/12/navracsics_szerint_a_kormany_egy_ujsagcikkre_huzott_fel_egy_kampanyt/

 

Szétszelfizték Orbánt a nagyon lelkes fideszes küldöttek

 

A vasárnapi Fidesz-kongresszusra érkező miniszterelnök keveredett bele a fideszes küldöttek seregletébe, rögtön úgy kezdtek el pörögni a mobilok, mintha tizenéves tinik futottak volna bele kedvenc popsztárjukba.  A helyzet annyira gyorsan eszkalálódott, hogy egy idősebb nő még egy „Szétszedjük szegényt!” felkiáltást is megeresztett. 

 

https://444.hu/2017/11/12/szetszelfiztek-orbant-a-nagyon-lelkes-fideszes-kuldottek

 

 

Újraválasztották Orbán Viktort

 

Újraválasztották Orbán Viktor kormányfőt a Fidesz elnökének vasárnap a párt XXVII., tisztújító kongresszusán, Budapesten, ahol alelnökké választották Novák Katalint, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot.

Orbán Viktort egyhangúlag, 1358 szavazattal választották újra pártelnöknek.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára – aki az európai számvevőszéki taggá választott Pelczné Gáll Ildikót váltja az alelnöki poszton – 1297 szavazatot kapott a küldöttektől.

A már eddig is alelnök Gulyás Gergely országgyűlési frakcióvezetőt 1310, Kubatov Gábor pártigazgatót 1298, Németh Szilárdot, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét pedig 1281 szavazattal választották újra – ismertette a számokat a szavazatszámláló bizottság részéről Kontrát Károly.

A Fidesz már ma is készen áll a választásokra – mondta Orbán Viktor a beszédében. Szerinte a Fidesz éppen attól Fidesz, hogy sohasem elégszik meg a választások megnyerésével.

http://24.hu/belfold/2017/11/12/ujravalasztottak-orban-viktort/

 

Mi történt? Orbán rászólt Kövérre - és még 2032-ben is ő lesz a miniszterelnök

 

Orbán Viktor rászólt Kövér Lászlóra, aki nem akart beszédet tartani a Fidesz mai kongresszusán, amely a párt történetének eddigi legnagyobb kongresszusa.

A kongresszuson felszólalt Schmitt Pál, egykori államfő is, aki arról beszélt, hogy mennyit tett a kormány a sportért, illetve arról is, hogyan bukott meg a budapesti olimpia gondolata, miután szerinte hazugságokkal támadták az olimpiai pályázatot. Az Index szerintOrbán Viktorra célozva hozzátette:

"Ahogy az olimpiai ötletgazdát ismerem, már fontolgatja a 32-es olimpiát. Igaz, akkor már 70 éves lesz, de egy hetilap szerint még akkor is ő lesz döntéshozó helyzetben."

http://www.blikk.hu/aktualis/politika/mi-tortent-orban-raszolt-koverre

 

Orbán: Le fogjuk győzni a Nyugatot

 

·         Tarlós szerint nem súrlódásmentes a Fidesz és Budapest viszonya, de kitart a Fidesz mellett

·         Semjén bejelentette, hogy megvan az egymilliomodik új magyar állampolgár

·         Schmitt Pál szerint Orbán a 2032-es olimpiarendezésre készül

·         Kövér arról beszélt, hogy a liberális demokrácia totalitárius rendszer

·         Kubatov: 2018-ban kieshet a parlamentből az MSZP

·         "Bombameglepetés": Orbánt újra a Fidesz elnökének jelölték, nincs ellenjelölt! 

·         Lázár örülne, ha végre Magyarország nevetne a végén

·         Ha nem tud elaludni, Balog Zoltán énekel a fideszes képviselőknek

·         Rogán örült, hogy kell megpuszilnia Kocsis Mátét

·         Novák Katalin szerint lehetne családbarátabb a Fidesz

 

http://index.hu/belfold/2017/11/12/fidesz_tisztujito_kongresszus_2017/

 

Semjén Zsolt: A jobboldalon van emberi minőség, a baloldal olyan, mint egy tál skorpió

Ha egységesek vagyunk, győzni fogunk - mondta Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Fidesz tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten. 

 

http://168ora.hu/itthon/semjen-zsolt-a-jobboldalon-van-emberi-minoseg-a-baloldal-olyan-mint-egy-tal-skorpio-12394

Bloomberg: Mi a baja Soros Györggyel Orbán Viktornak?

A Bloomberg újságírói szerkesztőségi cikkben vázolják fel véleményüket arról, mi lehet Magyarország vezetőjének baja Soros Györggyel. A verdiktet már a cikk felütéséből megtudhatja az olvasó: a tudományos élet és a civil társadalom szabadsága megnehezíti az egypártrendszer kiépítését.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/bloomberg_mi_a_baja_soros_gyorggyel_orban_viktornak.650937.html

Így értékelik az ellenzéki pártok a Fidesz-kongresszust

 

Ha az Orbán-kormány még négy évig maradna, nem félmillió, hanem egymillió magyar menekülne el az országból, kiléptetne minket az Európai Unióból és a mostani három millió szegényből négymillió lenne – véli a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció. A Jobbik - a DK-hoz hasonlóan - elszámoltatná Orbán Viktort és társait. Juhász Péter, az Együtt elnöke szerint Orbán Viktor politikájával hazánk jövőjét éli fel.

 

http://hvg.hu/itthon/20171112_Az_ellenzek_a_Fideszkongresszusrol

 

Békesi: Nem a programok, hanem az érzelmek döntik el a választást

 

A volt pénzügyminiszter szerint már eldőlt, hogy 2018-ban ismét a Fidesz nyeri a választást. Alig lát olyan politikust, aki Orbán Viktor kihívója lehetne, és egyikük sem ül a parlamentben. Az LMP-ben nagyot csalódott, szerinte megérdemelnék, ha kiesnének az Országgyűlésből.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171110-bekesi-nem-a-programok-hanem-az-erzelmek-dontik-el-a-valasztast

 

Hol bántják igazán a magyart?

Széky János |

Nem az a baj, hogy a magyarság szétszóratás után van, hanem hogy előtte.

Azt mondja Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, nemzetpolitikai főfelelőse: „Amint a világon bárhol élő zsidó biztos lehet abban, hogy a zsidó diaszpóra mellett Izrael állam kiáll, és bármely zsidó bármikor hazatérhet Izraelbe, ugyanúgy deklaráljuk, hogy minden magyar mellett kiállunk, bárhol él a világban, és minden magyar hazajöhet bármikor Magyarországra.”

 

Értsd: szerte a világon bántják a magyar (ha most véletlenül valahol nem, majd fogják), de mi megvédjük.

 A magyarság és a zsidóság párhuzamba állításának veretes XVI. századi hagyományai vannak, csak hát ez már nem a XVI. század. Aki a mai magyar állam és a külhoni magyarok viszonyát a holokauszt után létrehozott Izrael Állam és az Izraelen kívül élő kétszer annyi zsidó viszonyához hasonlítja, az legalábbis nagyon buta.

http://parameter.sk/hol-bantjak-igazan-magyart

Orbán Viktor kedvenc sportújságírója őszintén elárulta, hogy a balliberálisok miatt alázzák meg miniállamok a totálisan reménytelen válogatottat

 

Sok minden eszünkbe juthat a magyar válogatott idei két arcpirító vereségéről, de pár perc gondolkodás után nyilván mindenki ugyanoda jut, ahová Szöllősi György, Orbán Viktor kedvenc sportújságírója, a Mészáros Lőric kezében lévő, a miniszterelnök napját elindító Nemzeti Sport főszerkesztője, a magyar futball és a Puskás-ügyek Áder János által hivatalosan is kinevezett nagykövete, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Puskás Akadémia egykori kommunikációs igazgatója. 

Vagyis az elmúlt nyolc év.

Szöllősi szerint „nálunk, sajnos, sok-sok olyan év volt, amikor vagy nem adott, vagy szörnyűséges választ adott a politika erre a kérdésre”. Mármint arra, hogy milyen legyen a magyar futball. És gyorsan szögezzük le, ez nem most volt. Hanem akkor, amikor megszüntek egyesületek, focipályák, leállt a Bozsik-program, nem volt egy tisztességes stadionunk sem, a köztévé nem akarta a válogatott meccseit és a magyar bajnokikat közvetíteni, mert az nem kifizetődő. 

„Azt azért senki sem gondolhatja komolyan, hogy ezek az évek hosszú távú keserves következmények nélkül múltak el, vagy hogy mindezt büntetlenül meg lehet csinálni egy sportággal, egy országgal”

- írja a magyar futball nagykövete, aki 2013-ban például a hosszú árnyú Gyurcsány nyakába varrta, hogy szokás szerint még bele sem melegedtek, máris kiestek a magyar csapatok az európai kupákból.

https://444.hu/2017/11/11/orban-viktor-kedvenc-sportujsagiroja-oszinten-elarulta-hogy-a-balliberalisok-miatt-alazzak-meg-miniallamok-a-totalisan-remenytelen-valogatottat

 

Felavatták Bud Spencer szobrát, amivel azért van jó pár minőségbeli probléma

 

„Hát, nem egy mestermű, de ilyen még biztos nem volt ebben az országban” – mondta egy hölgy a mellette álló barátnőjének, amikor meglátta a 2,4 méteres Bud Spencert, és kétségkívül igaza volt. Még biztosan nem volt olyan ebben az országban, hogy Kocsis Máté egy szobrásszal és Carlo Pedersoli lányaival fényképezkedjen Bud Spencer szobra előtt, miután beszámolt róla, hogy a Bud-filmek után ő is más színben szokta látni a világot. Történt mindez szombat délután a Corvin sétányon, ahol felavatták a világ első szobrát, ami a tavaly elhunyt nápolyi színészt ábrázolja.

Abban az országban, ahol városi legendákra hivatkozva szobrot állítanak Peter Falknak, és ahol Pákozdon, az autópálya mellett vígan áll egy 12,5 méteres huszárszobor, annyira persze nem kell meglepődni, ha készül egy Bud Spencer-szobor. Hogy Józsefvárosnak és a Corvin-negyednek mi köze a színészhez, az nem igazán derült ki (talán az, hogy a Corvin moziban biztos sok Bud Spencer-filmet vetítettek?), de a Facebook-esemény alatt lehetett olyan kommentet olvasni, amely azt fájlalta, hogy nem Kaszásdűlőre került a szobor, mert oda jobban illett volna; „adta volna magát”, írták, lévén ott volt a Bud Spencer-emlékfal. A hivatalos magyarázat egyébként az, hogy a szobor alkotója, Tasnádi Szandra írt egy levelet Józsefvárosnak, hogy odaadná az alkotást az önkormányzatnak, mire a kerület úgy döntött, hogy kell nekik, és felállítják a Corvin sétányon.

http://magyarnarancs.hu/lokal/felavattak-bud-spencer-szobrat-amivel-azert-van-nehany-minosegbeli-problema-107598

 

Valami nincs rendben Bud Spencer szobrával

 

Szombat délután avatják fel hivatalosan Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer szobrát a budapesti Corvin-negyedben. A szoborállításról Józsefváros képviselőtestülete szeptember hetedikei ülésén döntött, mert

„Bud Spencer személye tiszteletre méltó mind sportolói és filmes karrierje, mind pedig azon szemlélete miatt, amellyel az életre s a világra tekintett”. 

 

A hiba pedig az, hogy míg a feliraton Bud Spencer valódi neve, azaz Carlo Pedersoli szerepel, az alatta olvasható idézet alá Terence Hill neve került. 

 

https://444.hu/2017/11/11/valami-nincs-rendben-bud-spencer-szobraval

 

Kiszabadult a Nigériában elrabolt magyar túsz

 

A Terrorelhárítási Központ szombaton este közleményt adott ki, melyben azt írják:

kiszabadult és szombaton a TEK munkatársainak kíséretében Budapestre érkezett az a magyar állampolgár, akit októberben raboltak el nigériai kalózok.

A TEK főigazgatója által elrendelt vonatkozó szakmai protokoll szerint a TEK válságközpontja az érintett nemzetközi partnerekkel, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy a magyar állampolgár társaival együtt épségben hazajuthasson.

http://24.hu/belfold/2017/11/11/kiszabadult-a-nigeriaban-elrabolt-magyar-tusz/

 

Vona Gábor: Havas Henrik könyvet ír rólam

Személyesen Orbán Viktor elszámoltatását ígéri hatalomra kerülésük esetén a Jobbik elnöke, bár az nem derült ki, hogy a jelenlegi miniszterelnököt pontosan mi miatt vonnák felelősségre. Vona Gábor lapunknak adott interjújában beszélt arról is, hogy szerinte a jövő tavaszi választásig még történhet valami, ami kikezdi a jelenlegi rendszert. Az ellenzéki pártvezető elárulta, Havas Henrik könyvet ír róla.

 

https://mno.hu/belfold/vona-gabor-havas-henrik-konyvet-ir-rolam-2426929

 

Nagy Bandó András: A cenzúra miatt nem megyek ma a rádióba

Nagy Bandó András Fábry Sándorról, cenzúráról és arról, legközelebb miért nem szavaz a Fideszre

Egyetért azzal, hogy a kormány magyar cégeket hoz helyzetbe, a közbeszéd végzetes leegyszerűsítésével azonban nem. Úgy véli, a politika agresszivitása gyermekeinkre is hatással van, ő pedig attól polgár, hogy mindig szóvá teszi, ha valami nem tetszik neki. A hetvenéves Nagy Bandó Andrással mindezek mellett a Kocka utcáról, stand-upról és a zaklatási ügyekről is beszélgettünk.

 

https://mno.hu/nagyinterju_magazinban/nagy-bando-andras-a-cenzura-miatt-nem-megyek-ma-a-radioba-2426746

 

Illegális bevándorlónak nézték a Srí Lanka-i egyetemistákat Perbálon

Illegális bevándorlónak nézték Perbálon a Srí Lanka-i egyetemistákat, ezért rájuk hívták a rendőrséget – derült ki egy helyi lakos Facebook-posztjából. Mint írta, pénteken érkezett hathetes itt-tartózkodásra három fiatal, akik a Tovább Élni Egyesület perbáli lakóotthonában fognak önkéntes munkát végezni. A sötét bőrű fiatalokra szombaton ráhívták a rendőrséget, miután a poszt írója szerint „Budapestre tartva migránsgyanúba keveredtek”. A hatóság egyébként nagyon kedves és megértő volt – tette hozzá.

 

https://mno.hu/belfold/illegalis-bevandorlonak-neztek-a-sri-lanka-i-egyetemistakat-perbalon-2427035

 

Újabb szemtanúk vallottak: Szikora fogdosta az egyik fiatal lányt

 

Mindeközben az ATV szerkesztőségének Kátai István is eljuttatta közleményét, amelyben azt állítja: nem mond igazat a Vörösmarty Színház igazgatója. Szerinte az igazgatót ért vádat a személyétől független színházi etikai testületnek kellene kivizsgálnia.

Bár Szikora János közleménye szerint Kátai István soha nem volt a Vörösmarty Színház színésze az említett darab színlapján szerepel a neve, az 56 csepp vér sajtótájékoztatóján az igazgató úr mellett ült, és az előadás képein is szerepelt, valamit a színház egy helyen úgy írt róla, mint a színház színművésze.

Végül Kátai István is kiadott egy közleményt. Ebben leírja, hogy valóban ügyvezetője volt a színház gasztróbisztrójának, de e mellett a darab stáblistáján ott van a neve a főszereplők között, tehát szerinte Szikora János ezzel kapcsolatban nem mond igazat. Kátai szerint az lenne a helyes, ha etikátlan bánásmódját egy független színházi etikai testület vizsgálná ki.

Az ATV Híradó szerkesztőségét közben megkereste további két szemtanú is.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171111-ujabb-szemtanuk-vallottak-szikora-fogdosta-az-egyik-fiatal-lanyt

 

Zaklatási vád: Kátai válaszolt Szikora közleményére

 

Kátai István színész korábban szexuális zaklatással vádolta meg a Vörösmarty Színház igazgatóját, aki viszont tagadta a vádakat. Szikora János közleményére, amelyben egy büfés bosszújáról ír, most Kátai István reagált.

 

Azzal kapcsolatban, hogy Szikora azt állította Kátairól, ő csak egy büfés volt, a színésznek az a véleménye, hogy a szemtanú szavahihetőségét nem befolyásolja, milyen minőségben volt jelen azon a nyilvános eseményen, ahol a szexuális kényszerítés esete történt. Szerinte egyetlen lényeges pont van: jól látta-e az eseményt, felismerte-e az elkövetőben Szikora Jánost. Mint írja, „jól láttuk, mi történt, és színésztársammal felismertük őt. A rendezvényen a színház musicalének egyik főszereplőjeként vettem részt.”

 

http://www.atv.hu/belfold/20171111-itt-van-katai-valasza-szikora-kozlemenyere

 

Titkos iratok az ATV stúdiójában: Január 1-től indul az adattrezor

 

A tervezetből kiderül, hogy 10 milliárd forintot különítettek el erre a célra: ebből építenék ki a két gépteremből álló kormányzati adatközpontot és az adatbankot.

Gergely Zsófia, a HVG újságírója az ATV A nap híre című műsorában árult el újabb részleteket az adattrezorról, és ami a legfontosabb: elvitte a stúdióba a titkos kormányzati előterjesztést, igaz, nem mutatatta meg sem a műsorvezetőnek, sem a többi vendégnek. Az újságíró elmondta: a tervezet szerint katasztrófa biztos lesz az adattrezor, ami akkor is megmarad, ha „Magyarországot lebombázzák”.

A HVG munkatársa elmondta: a kidolgozott kormányrendelet szerint nem lehetne hozzáférni a trezorban tárolt adatokhoz. Hozzátetette: a jogszabály szerint a január 1-től kezdődő elektronikus közigazgatással egy időben állna fel a háború biztos adatbank.

 

http://www.atv.hu/belfold/20171109-titkos-iratok-az-atv-studiojaban-januar-1-tol-indul-az-adattrezor

Mindenki maradni akar

 

- És akkor egy kazah katonai géppel kitépték Olaszországból a diktátor ellenlábasát 
- Hogyan lesz egy trükkös hordóból durva kiadatási ügy 
- Nem lehetünk biztosak abban, hogy a magyar államot kiadatási ügyekben mindig az erkölcsi megfontolások vezetik – beszélgetés Bátki Pál ügyvéddel, kiadatási specialistával

 

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/mindenki_maradni_akar_

 

Závecz Tibor: Kopott az MSZP és a Jobbik szavazóinak kölcsönös ellenszenve

Szerző: Kárpáti János | Megjelent a 2017. november 04.-i lapszámban

Az MSZP és a Jobbik szavazótábora között valamelyest kopott a kölcsönös ellenszenv a Jobbik tavaly kezdődött, „középre húzása” óta – mondta Závecz Tibor. A ZRI Závecz Research közvélemény-kutató ügyvezetője szerint korábban a Jobbik-szavazók 30-40 százaléka az MSZP-t nevezte meg az általa leginkább elutasított pártként – és az MSZP-hívek nagyjából ugyanilyen arányban utálták a Jobbikot. Csakhogy ez az arány mostanra – kölcsönösen – mintegy 15 százalékra csökkent. Ezzel párhuzamosan a két szavazótáborban pedig a szinte nulláról 10 százalékra nőtt azok aránya, akik úgynevezett másodlagos preferenciaként jelölték meg a másik pártot. (A kistelepüléseken magasabb, a nagyobb városokban alacsonyabb ez a szám.)

 

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/kopott_a_kolcsonos_ellenszenv_zri_mszp_szavazok_jobbikosok

Egy ábra az MSZP nyomorúságáról

A Nézőpont a potenciális miniszterelnök-jelöltek támogatottságát mérte, MSZP-s még a kérdőívre sem került fel.

A kormányközeli Nézőpont Intézet a kormányközeli Magyar Idők megbízásából mérte meg a szóba jöhető miniszterelnök-jelöltek népszerűségét. Orbán Viktor utcahosszal vezet Vona Gábor, Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc vagy Karácsony Gergely előtt.

De az MSZP szempontjából nem is ez az igazán szomorú, hanem az, hogy – mint Ceglédi Zoltán politikai elemző megjegyzi – „már a kérdéssorban sem szerepel szocialista jelölt, mert nincs kit odatenni”.

Ceglédi Facebook-bejegyzésében üzen is a szocialista politikusoknak. „Ezen gondolkodjatok el a hétvégén, szocialista barátaim, és döntsétek el, hajlandóak vagytok-e végre kihúzni magatokat, vagy tényleg az a sorsa ennek a pártnak, hogy lábtörlő legyen.”

http://magyarnarancs.hu/belpol/egy-abra-az-mszp-nyomorusagarol-107595

 

Magyarország nem a hazaiaké

 

- Ismét magyarkampány dübörög 
- Gyurcsány kellemetlen helyzetbe hozta az MSZP-t 
- Erdélyben dől el, milyen lesz az anyaországi egészségügy

 

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/magyarorszag_nem_a_hazaiake

 

Elegünk van a magyarságpolitikából

 

Nem kérünk a voksaikból - Megdöbbentően kevesen örülnek a kettős állampolgárok szavazati jogának, és elképesztően sokan utálják, ahogy a kormány különbséget tesz határon túli magyarok és külföldön dolgozó anyaországiak között. Az emberek többségének esze ágában sincs megosztani adóforintjaikat a kettős állampolgárokkal, de pont semmi ráhatásuk a kormány magyarságpolitikájára, amit egyébként a többség voksvadász törekvésként azonosít.

Az emberek 81 százalékánál kiverte a biztosítékot, hogy a kormány milliárdokkal stafírozta ki a székelyföldi labdarúgó akadémiát – ezt mérte a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet.

A támogatást még a Fidesz-tábor sem igenelte: a kormánypárti szimpatizánsok 63 százaléka úgy gondolja, hogy erre semmi szükség. Bár az elutasítás mértéke meglepően nagy, feltehetően a kabinet nem hökkent meg túlságosan.

 

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/nem_kerunk_a_voksaikbol_elegunk_van_a_magyarsagpolitikabol

Deutsch Tamás elítélte az intézményesített zaklatást, de nem azt, amelyikre először gondolnál

A zaklatásról is Brüsszel, Soros meg a migránsok jutottak eszébe.

Elég volt az intézményessé vált politikai zaklatásból, amelyet az Európai Unió Magyarországgal szemben gyakorol – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: folyamatossá és gyakorlattá vált, hogy az uniós támogatási források megvonásában testet öltő fenyegetéssel, támadásokkal, politikai „hisztivel” akarják Magyarországot arra ösztönözni, hogy változtassa meg a bevándorlással kapcsolatos elutasító álláspontját. A zaklatásnak az élet egyetlen területén, így a politikában sincs helye – hangsúlyozta.

Deutsch Tamás azt mondta, hogy az Európai Unió szabad és szuverén országok együttműködése, nem egy részvénytársaság, amelyben a főrészvényesek – Soros György és az unió vezető politikusai – utasításokat adnak a többieknek.

http://magyarnarancs.hu/belpol/deutsch-tamas-elitelte-az-intezmenyesitett-zaklatast-de-nem-azt-amelyikre-eloszor-gondolnal-107592

ZAKLATOTTAK

Pilhál György Magyar Idők

Magyarországnak is van egy zaklatója: Soros György. Elsőre jo­viális, ősz öregúrnak látszik, ám a jámbor külső mögött spekuláló, ravasz kandúr lapul. Kapunyitásra vár. Arra, hogy kitárulkozzunk, és „szobára” jöhessenek az ő komálósai, mert állítólag úgy, együtt az igazi… Csakhogy mi, zaklatottak se most jöttünk a hat húszassal!

Minket nem vesz le a gazdag bélyeggyűjteményével… Lesz viszont sok millió tanúnk, gyűjtjük az aláírásokat. Tartok tőle, a végén Soros lesz zaklatott.

 

http://magyaridok.hu/paca/zaklatottak-2442769/

OFFSHORE-ÜGYEK A JOBBIKNÁL

Magyar Idők

Két jobbikos sportvállalkozónak, Nagy-Pál Leventének és Tömör-Tones Zsoltnak közös cége van Máltán, ahol rendkívül kedvezőek az adózási feltételek – adta hírül pénteken a Direkt36.hu.
A társaságot, amely egy többnyelvű, elsősorban a sportoktatás területére koncentráló e-learning rendszert fejlesztett ki, 2015-ben alapították GC Academy néven.

A részvényesek azt mondták a portálnak, hogy a máltai cégnek sem az állami pénzből működő Nemzeti Sportközpontokhoz – 2011-től Nagy-Pál és Tömör-Tones is dolgozott ott –, sem a Jobbikhoz nincs köze.

 

http://magyaridok.hu/belfold/offshore-ugyek-jobbiknal-2441908/

AZ ESÉLYESEK NYUGALMA

Gajdics Ottó Magyar Idők

Kormánypárt nem tartott még ilyen ideális körülmények között tisztújító kongresszust a soron következő választást megelőző időszakban, mint a Fidesz most vasárnap.
Évek óta toronymagasan vezetik a népszerűségi listákat, támogatottságukat néhány kisebb elmozdulástól eltekintve érdemben nem csökkentette semmi. A gazdaság szárnyal, a költségvetés stabil lábakon áll, az ország nem csupán kikerült a csődközeli helyzetből, hanem látványos fejlődésnek indult.

Ennek eredményeit egyre inkább saját bőrükön is érzik az emberek, hiszen drasztikusan csökkent a munkanélküliség, egyre többen dolgoznak, és egyre inkább megéri dolgozni, hiszen folyamatosan nőnek a keresetek.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/az-eselyesek-nyugalma-2441989/

A JOBBIK ÁTVERI A BALOLDALT

ORBÁN VIKTOR NÉLKÜLI JOBBOLDALI KORMÁNYHOZ KELLENÉNEK A PÁRTOK ÉS SZAVAZÓK

Mráz Ágoston Sámuel Magyar Idők

 

Barátai és ellenségei is azt gondolják, hogy a 2018-as választás első helyezettje a Fidesz lesz. Az egyetlen kérdés, hogy a Jobbiknak a baloldallal összefogva sikerül-e megakadályozni a kormánypárt abszolút többségét, azaz a korábbi elveik feladásával győzhetnek-e azok, akik nem nyernek.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/jobbik-atveri-baloldalt-2440126/

Ultimátumot adott az EU - nincs apelláta

 

Az EU azt várja a brit kormánytól, hogy két héten belül álljon elő egy összeggel azzal összefüggésben, mennyit hajlandó fizetni az Egyesült Királyság korábbi uniós vállalásai fejében. Ha ez a szám nem lesz elég nagy, akkor tovább tarthat a válási tárgyalásokon kialakult patthelyzet.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ultimatumot_adott_az_eu_nincs_apellata.650956.html

Szijjártó megoldott egy paradox helyzetet

 

Alig két hét telt aközött, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azt mondta, alig érezhetők az Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciók hatásai a magyar gazdaságban, illetve aközött, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter meghosszabbította volna az embargóügyi miniszteri biztos kinevezését a károk enyhítésére. Kimagyarázták a látszólagos ellentmondást.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/szijjarto_megoldott_egy_paradox_helyzetet.651011.html

Van olyan momentumos, aki koordinált indulást akar

 

A hivatalos pártdöntés az, hogy nem lép vissza más javára a 106 egyéni jelölt, bár egyikük szerint a kampányhajrában ezt meg kell fontolni, ha úgy biztosabb a siker.

Miközben az egyik fontos fővárosi körzetben egyre-másra jelentik be egyéni jelöltjeik indulását az ellenzéki pártok, és heves vita alakult ki az Együtt és a Momentum elnöke között amiatt, hogy egymás ellen indulnak az 1-es körzetben, a jelek szerint a Momentumnál alapvető választás-stratégiai kérdésekben sincs meg az összhang.

 

https://zoom.hu/2017/11/12/van-olyan-momentumos-aki-koordinalt-indulast-akar

Tízezrek tüntettek Barcelonában a lecsukott katalán vezetők szabadon engedéséért

 

“Szabadságot a politikai foglyoknak!”, “Kifelé a megszálló hatalommal!” – ilyen követeléseket kiabáltak és feliratokat tartottak a magasba a tüntetők, akiknek jó részét ötszáz busszal szállíttatták a megmozdulás szervezői Katalónia különböző városaiból és falvaiból Barcelonába.

https://zoom.hu/2017/11/11/tizezrek-tuntettek-barcelonaban-a-lecsukott-katalan-vezetok-szabadon-engedeseert

Százmilliós pert veszített az MSZP, nem létező tartozással próbálták kivédeni a bukást

Úgy értesültünk, hogy a napokban megkezdődött az MSZP és a D-Net Informatika Kft. közötti tárgyalás az adósságrendezésről. Információink szerint a szocialisták részletfizetési konstrukciót dolgoztak ki, kérdéses még, hogy ezt a kft. vezetése elfogadja-e. Úgy tudjuk, az MSZP a D-Net Kft.-nek utalandó összeget ingatlaneladásból tervezi fedezni.

A cég tulajdonosa, Varga Tamás, a párt egykori informatikai igazgatója idén szeptember végén jogerősen is pert nyert az MSZP ellen. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a pártnak nemcsak 16 milliós kamatot, hanem a csaknem 96 millió forintnyi elmaradt vállalkozói díjat is ki kell fizetnie a cégnek.

http://168ora.hu/itthon/szazmillios-pert-veszitett-az-mszp-nem-letezo-tartozassal-probaltak-kivedeni-a-bukast-12363

Martin József: Megkaphatjuk

Hogy ki hol tévesztett utat, azt hosszabb elemzéseknek kell kimutatniuk, de egyelőre nem látszik, hogy az egymással marakodó régi baloldali elit és a tömegek indulatait folyamatosan korbácsoló, az idegengyűlölet szításába bele nem fáradó illiberális kormányzati struktúra közé be tud-e ékelődni egy új, középről középre tartó, valódi polgári erényeket hordozó eredményes választási formáció. Volt egyszer egy brit kormányfő – Harold Wilsonnak hívták –, aki azt mondta, a politikában egy hét is nagy idő. Ehhez képest a Fidesz-világot ellenzők bizonytalanok időmilliomosok, de csak ehhez képest: a közvélemény-kutatók markáns Fidesz-fölényt jeleznek.

Megkaphatjuk harmadszor is.

http://168ora.hu/velemeny/martin-jozsef-megkaphatjuk-12359

A FIDESZ MÁR KÉSZEN ÁLL A VÁLASZTÁSI KÜZDELEMRE

GULYÁS GERGELY: AZ ÉRDEMI MUNKÁNK KÖZEPETTE NÉZZÜK AZT A BICSKÁZÁST, AMI A BALOLDALON FOLYIK

Baranyai Gábor Magyar Idők

A frakció tagjai készen állnak a választási küzdelemre azért, hogy egymást követően harmadszor is megbízást kapjunk a kormányzás folytatására – nyilatkozta lapunknak Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és frakcióvezetője, aki beszélt a vasárnapi tisztújító kongresszus feladatai­ról is. A baloldalról úgy vélekedett: az SZDSZ egykori holdudvara már nem irányítani próbálja az MSZP-t, hanem felszámolni.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-mar-keszen-valasztasi-kuzdelemre-2440783/

Gyurcsány próbálja kifacsarni az MSZP-t

Kitartóan próbálja kifacsarni az MSZP-t Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnökének nagy a zsaroló potenciálja, és a képlet egyszerű – látszólag - írja e heti számában a Vasárnapi Hírek.

Adott a szocialista párt, amelyik kormányváltásra törekszik, de elvesztette miniszterelnök-jelöltjét. Vezetői azt mondták: éppen Botka László távozás teszi lehetővé egy baloldali választási szövetségben egymásra találjon a DK és az MSZP. Csakhogy mióta a címerfigura elment, Gyurcsány hallani sem akar közös listáról és/vagy jelöltről. Sőt az egyéni választókerületekben sem siet megegyezni arról, miképp induljon egyetlen demokratikus ellenzéki jelölt a Fidesz embere ellen. A DK vezetője úgy érzi, az idő múlása neki kedvez, az MSZP december 9-én program- és jelöltelfogadó-kongresszust tart. Ha ezen a szocialista vezérkar még választókerületi megállapodást sem tud villantani, akkor bajban van. Nem véletlen, hogy Gyurcsány – a szó politikai értelmében – roppant szemtelen. Három szimbolikus egyéni választókerületet is akar, legalábbis ezt mondja.

 

https://nepszava.hu/cikk/1145305-gyurcsany-probalja-kifacsarni-az-mszp-t

Kornis Mihály: Hosszabb távon jól fog jönni nekem, hogy ez a mai világ engem kiköpött

 

A magyar szamizdat, a szabad nyilvánosság első hosszabb távú vállalkozását, a Naplót negyven éve, 1977. november 15-én indította el Kornis Mihály. Az íróval az évforduló alkalmából készített interjút a HVG.

Először 1992-ben a Demokratikus Chartában, aztán 2012-ben beszédet mondott a Kossuth téren. Ezt mondta: „Nem szoktam politikai rendezvényeken fellépni, ez nem fordult velem elő az utóbbi húsz évben. Utoljára akkor történt, amikor még diktatúra volt.Azért vagyok itt, mert most megint diktatúra van! (...) Baj van. Magyarországból kiveszett a szolidaritás. (...) Szolidaritás kell a mindennapokba! Együttérzés a nincstelenekkel, a jogfosztottakkal! Helyt kell állnunk. Nem fegyverrel. Erőszak nélkül. Az életünkkel.”

K. M.: Bizonyos pillanatokban meggyőződésem szerint ki kell állni. Az én életembe sokszor beleszólt a politika, de nem lehet rám azt mondani, hogy nem szóltam vissza neki. Vállaltam a rizikót, hogy szembemenjek a hatalommal, sőt a közvéleménnyel is. Nem is kaptam Kossuth-díjat, nem is vagyok ott, ahol szerintem lennem kellene, de hosszabb távon jól fog jönni nekem, hogy ez a mai világ engem kiköpött.

http://hvg.hu/kultura/201745__kornis_mihaly_iro__neurozisrol_hallelujarol__egy_roncstelep

33 ezer útközben meghalt menekült nevét írta le a Der Tagesspiegel

 

Több tízezer, háborús konfliktus vagy az éhség elől menekülő ember vesztette életét az elmúlt években. Nehéz meglátni a személyes történeteket a számok mögött, ebben segít most a Der Tagesspiegel. A német lap pénteken 33 ezer olyan menekült nevét hozta le, akik Európa felé tartva haltak meg. 

A tavalyi volt eddig a legrosszabb év a Földközi-tengeren átkelni próbáló menekültek számára, minden eddiginél többen vesztek a tengerbe vagy tűntek el Európa felé tartva. A lap szándéka az volt, hogy a menekültpolitika mögé nézve az emberek lássák meg azt is, hogy az útközben meghalt embereknek is volt neve, szerettei, múltja és tervei.

https://444.hu/2017/11/11/33-ezer-utkozben-meghalt-menekult-nevet-irta-le-a-der-tagesspiegel

Trump kiakadt, hogy Észak-Korea öregnek nevezte, hiszen ő sem nevezi kövérnek és alacsonynak Kim Dzsongunt

 

Az éppen ázsiai turnén lévő amerikai elnök Twitteren fakadt ki azon, hogy az észak-koreai diktátor öregnek nevezte, miközben ő soha nem nevezte Kimet se kövérnek, se alacsonynak. 

 

https://444.hu/2017/11/12/trump-kiakadt-hogy-eszak-korea-oregnek-nevezte-hiszen-o-sem-nevezi-kovernek-es-alacsonynak-kim-dzsongunt

 

Korlátozta a Posta a csomagfeladást, de nem tudja ellenőrizni a korlátozást

 

Pénteken nagy megrökönyödést váltott ki a Magyar Posta legújabb húzása. A cég, amely állítólag már korábban felkészült a karácsonyi rohamra, a honlapjára feltett közleményben jelentette be, hogy november 15-től napi öt darabban limitálja az MPL Üzleti és az MPL Netcsomagok feladást.

Az állami cég később a 24.hu kérdésére korrigált. Közölte, hogy a korlátozás nem vonatkozik mindenkire, a magánszemélyek továbbra is annyi csomagot adhatnak fel, amennyit akarnak. A szigorítás csak azokra a vállalkozásokra vonatkozik, amelyek sok csomagot adnak fel, de nem szerződtek futárszolgálatokkal.

http://24.hu/belfold/2017/11/11/korlatozta-a-posta-a-csomagfeladast-de-nem-tudja-ellenorizni/

 

A bankban feltette a lyukas zoknis lábát az asztalra, aztán megcsinálta a rétest, amelynek Budapesten nincs párja

 

Strudel Hugó néven nyitott rétesezőt Nagy András világcsavargó újságíró a Kertész és a Wesselényi utca sarkán. Ott, ahol hajdan egy nélkülöző futurista festő élt, ahol a föld alatt titkos alagút fut a Blaha felé. Kis üzletében amerikai turisták, helyi polgárok kóstolgatják az ingyen rétesvégeket, vagy vesznek a hagyományos rétesekből meg a dijoni mustárral, spenóttal, brokkolival megbolondított különlegességekből. Nagy András nem csak újságíró, pék és rétesboltos. Egyesületével olyan filmeket készít, amelyek nemcsak bemutatnak egy társadalmi problémát, de arra megoldásokat is keresnek.

 

http://168ora.hu/eletmod/a-bankban-feltette-a-lyukas-zoknis-labat-az-asztalra-aztan-megcsinalta-a-retest-amelynek-budapesten-nincs-parja

Kiéleződött Varsó és Kijev között a „történelmi” vita

Az elmúlt napokban történtek jól mutatják, hogy Ukrajna lassan már nemcsak Oroszországban, hanem nyugati szomszédaiban is ellenséget lát, s a jelenlegi hatalom nacionalista indíttatású politikáját még legnagyobb európai támogatója is egyre kevésbé nézi jó szemmel. Budapest számára azonban figyelmeztető jel, hogy míg Kijev a lengyelekkel rendezni akarja a konfliktust, addig Magyarországgal csak élezi a viszonyt. Közben az ukrán nacionalizmust bíráló kijelentésekkel párhuzamosan Varsó is hangsúlyozottan elhatárolódik a magyar kormány Ukrajnát érintő lépéseitől.

 

https://mno.hu/kulfold/kielezodott-varso-es-kijev-kozott-a-tortenelmi-vita-2427139

Lovas IstvánAmerikai médiaálmok

A magyar szuverenitást veszélyezteti Washington új terve, amely nem maradhat válasz nélkül

Magyar Hírlap

A Soros-támogatásban részesülő 444.hu november 9-én tört át a hírrel, hogy – mint a cikk címe tudatja – „200 millió forintot költene független helyi sajtóra az amerikai külügyminisztérium Magyarországon”. 

Már a cím is jellemző az azt hordozó médiumra: szerinte „független” az a média, amelyet az amerikai külügyminisztérium pénzel. Olyannyira, mint maga a 444. 

És most képzeljük el egy percre, mi lenne, ha Irán néhány száz millió ajatollahi dollárral „független”, tényterjesztésben segítő médiumokat hozna létre akár az Egyesült Államokban, akár nálunk. Mely utóbbi esetben az RT brutális amerikai elhallgattatása ügyében béna csöndbe hullott Soros- és egyéb pénzelésű emberi jogvédő szervezetek és hasonló médiaszabadság-őrök miként kiabálnának. És hányszor rohanna a New York Times hozzánk, hogy a Political Capital Krekó Péterének és társainak égig érő sikolyait globalizálja. Hogy milyenek lesznek a nálunk felállítandó „független amerikai médiumok”, arról van némi fogalmunk. Az említett Népszava-cikk örömmel emlékeztet Mark Palmer egykori budapesti amerikai nagykövet, Charles Gati, korábbi amerikai elnöki tanácsadó és a még korábbi rákosista Szabad Nép-tollnok, Haraszti Miklós egykori Mao-imádó közösen korábban a Washington Postban írt cikkére, amelyben követelték a Szabad Európa Rádió magyar adásának újraindítását. Amit immár megkapnak. Most azután lesz sokféle SZER. Abban is szinte biztosak lehetünk, hogy George Soros rájön arra, meg kell ragadnia az alkalmat, és hozzá kell járulnia a Magyarországon amerikai kormányzati, illetve közpénzből felállítandó, Momentum-, MoMa, DK- stb. mikro- és törpepártokat imádó médiumok üzemeltetéséhez. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/102934/Amerikai_mediaalmok#

Egy horvát származású svájci férfi vezette a Franciaországban merényletet tervező terrorcsoportot

Milutin Jakovljevicet több ország titkosszolgálata is figyelte

MH/MTI – 2017.11.12. 17:32 

Egy Boszniában született, horvát származású 27 éves svájci állampolgár állt annak a csoportnak az élén, amelynek nyolc tagja ellen eljárás indult Franciaországban az általuk tervezett merénylet miatt - írta vasárnap a Le Journal du Dimanche (JDD) című francia hetilap.

http://magyarhirlap.hu/cikk/102903/Egy_horvat_szarmazasu_svajci_ferfi_vezette_a_Franciaorszagban_merenyletet_tervezo_terrorcsoportot

 

 

Miért nem volt teljes értékű Putyin és Trump találkozója?

 

Az amerikaiak rugalmatlanságát okolta vasárnap Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azért, hogy nem jött létre teljes értékű különtalálkozó Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök között a vietnami Danangban, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezetének csúcsértekezletén.

 

http://hvg.hu/vilag/20171112_Miert_nem_volt_teljes_erteku_Putyin_es_Trump_talkalkozoja

Nacionalista felvonulás Lengyelországban

Nacionalisták és jobboldali radikálisok tízezrei vonultak fel szombaton, Varsóban, a lengyel nemzeti ünnepen. „Isten, dicsőség, haza”, „Lengyel ipart lengyel kezekbe” – hangoztatták. Összesen mintegy 6000 rendőr ügyelt a rendre. Sok külföldi újfasiszta is részt vett a megmozduláson. Az egyik résztvevő az AFP-nek elmondta, szerinte a menetben résztvevőknek csak 30 százaléka vall szélsőséges nézeteket, a többiek „békés felvonulók”. Mariusz Blaszczak belügyminiszter azt közölte, „büszkeséggel tölt el, hogy ennyien vettek részt a függetlenség napján rendezett felvonuláson”. Ellentüntetést is megtartottak, „A hazánkért és a szabadságért” néven. Ezen néhány ezren vette részt. Egyikük szerint „futballhuligánok” vettek részt a szélsőségesek menetén. A hivatalos ünnepségen Andrzej Duda elnök koszorúzott.

 

http://nepszava.hu/cikk/1145424-nacionalista-felvonulas-lengyelorszagban

 

Ukrán újfasiszták tartottak magyarellenes demonstrációt Beregszászon

 

A Karpatszka Szics nevű paramilitáris szervezet az ukrán nemzetet dicsőítő, és a magyarságot megfélemlítő jelszavakkal vonultak fel vasárnap, a kárpátaljai Beregszász központjában.

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20171112-ukran-ujfasisztak-magyarellenes-demonstracioja-beregszaszon.html