2017, november 11 - 08:53 Sajtószemle

Bedőlt a kamu Wizzair-akciónak? Itt a lista az átverős Facebook-oldalakról

„Oldalunk célja minél több csaló, megtévesztő, lájkvadász Facebook-oldal felderítése, jelentése, működésük ellehetetlenítése.”

Nem is szaporítjuk a szót: itt a lényeg.

http://valasz.hu/itthon/bedolt-a-kamu-wizzir-akcionak-itt-a-lista-az-atveros-facebook-oldalakrol-126250

Navracsics Tibor: Nem Európa nélkül, és nem Európa ellenében

baon.hu

„Nem az a fontos, hogy minden kérdésben már az elején egyetértsünk, hanem hogy egyet nem értéseink ellenére is együtt akarjunk működni” – mondta pénteken az Európai Unió és Magyarország kapcsolatáról Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa Kecskeméten.

– Azt figyeltem meg, hogy sokszor Magyarországon úgy beszélünk Európáról, mintha külpolitika lenne, mintha mi magyarok nem Európa részei lennénk, és egy külső hatalommal folytatunk veszekedést. Márpedig Magyarország Európa alapvető része. 

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/vitasorozat-europa-jovojerol-1108539/

 

Egy büfés bosszúja áll a háttérben a zaklatással vádolt színigazgató szerint

 

Csütörtökön súlyos vádakkal állt elő Kátai István, aki szerint Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója molesztált egy fiatal lányt. Szikora emiatt közleményt adott ki a színház honlapján péntek este.

Azt írja, az ATV-nek november 7-én és 8-án adott Kátai-nyilatkozat “személyemet súlyosan kompromittáló kijelentés” volt. Ezután átmegy személyeskedésbe: szerinte Kátai Facebookján az áll, hogy a Vörösmarty színésze. Majd jön a kemény fordulat:

Ezúton kijelentem, hogy Kátai István soha nem volt a Vörösmarty Színház színésze, Ő a Vörösmarty Színház büfése volt, amely szerződését összeférhetetlen, botrányos magaviselete miatt 2016. december 14-én december 31-i hatállyal megszüntettem.

A fellelhető információk alapján Kátai valóban eljátszott kisebb szerepeket, később kreatív séfként is dolgozott. Szikora szerint Kátai kirúgásakor azt kiabálta,

Ezt meg fogom bosszulni! Ezt nem viszi el szárazon!

Szikora ezért kijelentette, az ATV-ben vázolt eset a valóságban sohasem történt meg, ilyen jelenetnek nem volt a szereplője, “szexuális zaklatás, hatalommal való visszaélés nem történt.” A rendező elítéli mélységesen a szexuális zaklatás és hatalommal való visszaélés minden formáját, és fontosnak tartja, “hogy mielőbb megtaláljuk üldözésének megfelelő törvényes kereteit.”

http://24.hu/belfold/2017/11/10/egy-bufes-bosszuja-all-a-hatterben-a-zaklatassal-vadolt-szinigazgato-szerint/

Itt a teljes interjú, ezt mondta az Operettszínház igazgatója KERO botrányáról

http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/itt-a-teljes-interju-az-operettszinhaz-igazgatoja-kero-botranyarol/elvzlgh

 

Karácsonyi csomaglimitet vezet be a Posta

 

Nos, most kijött a Posta honlapján a felkészülés egyik fontos eleme. Eszerint

 

ne adjanak fel annyi csomagot az emberek, és akkor nem lesz túl nagy forgalom , ennyi az egész. 

Pontosabban viharos gyorsasággal csomagküldési limitet vezettek be

 

Egyre furcsább a Magyar Posta italautomatás pályázata

A kormány már kitalálta, hogyan szedjen be pénzt az ágazatból, de a rendszer hiányos. December 1-ig kéne bekötni a gépeket a NAV-hoz, tender van, eszköz még nincs, de Tiborcz közeléből mintha lenne.Tovább

November 15-től ismeretlen ideig egy mezei ügyfél naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhat fel, többet semmiképp sem. Éppen ezért, ha sok küldeményt tervez karácsonykor szeretteinek, rokonainak, barátainak küldeni, akkor az egész családot el kell vinni sorakoztatni a postára. Vagy több napon keresztül kell egyedül sorakoznia. Esetleg belenyugszik, hogy nem kéne annyi feladattal terhelnie a Postát, biztos van elég dolguk mostanában az alapfeladatuk ellátásán kívül is. 

 

http://index.hu/gazdasag/2017/11/10/karacsonyi_csomaglimitet_vezet_be_a_posta/

 

Milliárdos pécsi fejlesztés: itt is előkerült Tiborcz neve

Nemcsak új orvosi kari elméleti tömböt, de új fogászati klinikát is épít a Pécsi Tudományegyetem. Utóbbit egy olyan telken, amely nemrég még Tiborcz István egyik ismerősének a tulajdonában állt. Az állam azonban már nem tőle veszi meg a telket, hanem egy olyan építési beruházótól, aki a nemzet vőjének ismerősétől vásárolta meg a közelmúltban.

 

https://mno.hu/belfold/milliardos-pecsi-fejlesztes-itt-is-elokerult-tiborcz-neve-2426905

 

Szó szerint szétesik a Várkert Bazár

urbanistablog

A Várkert Bazár szókapcsolat ugyanis a magyar nyelvben mára a buhera szinonimája lett.

Amilyen szépek és nagyvonalúak voltak a tervek, olyan csapnivaló lett a kivitelezés, hogy a gagyi úttorlaszokról, a soha véget nem érő felújításokról, a nevetségesebbnélnevetségesebb táblákról és a többszörös átadásokról ne is beszéljünk.

Az, hogy esik szét a Várkert Bazár, nem hír. Az ma már olyan, mint hogy fehér az Erzsébet híd és magas a Bazilika. Ez az alaptulajdonságuk. Egyszerűen ilyenek, így szoktuk meg őket. 

 

http://index.hu/urbanista/2017/11/09/szo_szerint_szetesik_a_varkert_bazar/

 

Mertek nagyot álmodni Kisteleken, indul is a nyomozás

 

Különös dolog történt Kisteleken.

·         Talán nem is feltétlenül az, hogy logisztikai központot húztak fel a puszta közepére, ahol vasút nélkül is megoldják majd valahogy a vasúti-közúti csomópontot.

·         Nem is a szintén uniós pénzből a semmibe felhúzott, totál kihasználatlan ipari parkjuk,

·         illetve a kisteleki és környéki startupok számára épített, gyanúsnak tűnő inkubátorházuk a kiugró.

Hanem hogy utóbbi kettő miatt Hadházy Ákos feljelentése miatt nyomozás indul. A legtréfásabb talán a kisteleki polgármester, Nagy Sándor, aki például az üres ipari parkjuk kapcsán is képes volt meglátni a jót:

Én polgiként azt látom, hogy ezek a beruházások megvalósultak

 – magyarázta még az RTL stábjának. A rendőrség inkább a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúját látta meg a feljelentés nyomán az esetben.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/11/10/mertek_nagyot_almondi_kisteleken_indul_is_a_nyomozas/

 

Orbán visszaszólt Gyurcsánynak

 

Erkölcsileg helyes és igazságos a jelenlegi választási rendszer, kifejezi, hogy "egy nemzethez tartozunk, de különböző helyzetben vagyunk" – hangoztatta a miniszterelnök pénteken Budapesten, a Magyar Állandó Értekezlet XVI. plenáris ülésén.

 

http://hvg.hu/itthon/20171110_Orban_visszaszolt_Gyurcsanynak

 

Orbán: A nemzetegyesítés után következik a nemzetépítés

 

A következő évek a nemzetépítésről fognak szólni – jelentette ki Orbán Viktor a Máért plenáris ülésén.

Az elmúlt időszak a nemzetegyesítésről szólt, a következő évek pedig a nemzetépítésről fognak szólni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XVI. plenáris ülésén, Budapesten.

A kormányfő felidézte közelmúltbeli kolozsvári szavait, miszerint „a Kárpát-medencében a jövőt magyar nyelven írják”. Hangsúlyozta, hogy ez egy kormányzati szándékot kifejező mondat, a Kárpát-medencére ugyanis úgy tekintenek, mint a magyar nemzet és a kultúra kiteljesedésének tere.

Ismét kitért az új ukrán oktatási törvényre, amellyel kapcsolatban közölte: a magyar kormány nem fog kihátrálni abból az álláspontból, amely szerint a kisebbségi jogokból nem lehet visszalépni. A magyar kormány azt kéri, hogy ezt az ukrán fél is lássa be.

http://mandiner.hu/cikk/20171110_orban_a_nemzetegyesites_utan_kovetkezik_a_nemzetepites

 

A luxemburgi blama után kiszámoltuk, itthon mennyibe kerül egy ülőhely a megújuló stadionokban

 

Méghogy nem becsülik meg a nézőket a magyar fociban: az NB I.-es csapatok új vagy átépített stadionjaiban átlagosan 779 ezer forintból jön ki egy ülőhely költsége.

Stadion helyett csapatot! Ezzel a kiírással üzentek a szombathelyi ultrák a klubvezetésnek az új stadion nyitómeccsén, miközben a polgármester arról beszélt: „ha ilyen ajándékot kap valaki, ahhoz nyilvánvalóan rendesen kell viselkedni”. Nem csoda, hogy elégedetlenek a lelátón: hiába épült meg az új aréna, a Haladás szeptember közepe óta nem nyert tétmeccset, a hétvégén pedig már kiesőhelyre csúszott vissza.

http://hvg.hu/gazdasag/20171110_stadionok

 

Urbán Flórián nekiesett Orbán Viktornak

 

Miniszterelnök úr! Maga tényleg nem fog véget vetni annak, hogy fideszes seggnyalók vezessék a magyar labdarúgást? Nem kéne legalább a futballban elfelejteni a politikát és a szakmára helyezni a hangsúlyt? Magát tényleg nem zavarja, hogy milliárdokat öl bele a semmibe? Az akadémiai rendszer bevezetése óta nem neveltek ki egyetlen olyan labdarúgót, aki európai élcsapathoz tudott volna kerülni. Luxemburg-Magyarország 2:1.

Szövetségi kapitány Szélesi Zoltán. Ugye maga is látja, hogy ennél már nincs lejjebb? Ha a belga fiatalember sem fog eredményt elérni, ki lesz a következő kapitány? Az a Horváth Ferike, akinek több veresége van edzőként, mint győztes meccse? Bátran szégyellje magát mindenki, aki ennek az eredménynek a részese. Mondom, mindenki. Maga is!

 

http://hvg.hu/itthon/20171110_urban_florian_orban_viktor_futball

 

Hat rendőr kellett a kaposvári kétfarkús leszereléséhez, miután a fűre festett

 

Parádés videót került fel a Facebookra arról, ahogy Tóth Barnabás, a kaposvári Kétfarkú Kutyapárt vezetője először a fűre fújkál, majd megjelenik hat rendőr és igazoltatják ezért. Ebben még semmi extra nincs, de az igazoltató egy rendőr alezredes, aki arra hivatkozik, hogy az nem kérdezhet tőle, akit nem volt intézkedés alá (rendőrnyelven ez azt jelenti, hogy akit nem igazoltat épp). Indokként az igazoltatásra azt hozza fel, hogy általános igazoltatásról van szó, ami nem létezik a magyar jogban, és erre korábban a budapesti rendőrök figyelmét fel is hívták. 

 

http://24.hu/belfold/2017/11/10/hat-rendor-kellett-a-kaposvari-ketfarkus-leszerelesehez-miutan-a-fure-festett/

 

A lengyelek azt szeretnék, ha felfüggeszthetnék a nekik nem tetsző EU-s jogszabályokat

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök szerint "ki kéne egyensúlyozni" az EU jelenlegi döntési folyamatait. Szydlo arra gondol, hogy az Európai Tanácsban a tagállamok többségének szavazataival meghozott döntéseit a nemzeti parlamentek saját hatáskörben felülbírálhassák, és felfüggeszhessék a nekik nem szimpatikus közös jogszabályokat.

Mindezt azzal magyarázta, hogy az EU döntési folyamatának "a lehető legjobban a választók akaratában kell gyökereznie".

https://444.hu/2017/11/10/a-lengyelek-azt-szeretnek-ha-felfuggeszthetnek-a-nekik-nem-tetszo-eu-s-jogszabalyokat

 

Francia kutatók szerint szeptemberben nukleáris baleset történhetett Oroszországban vagy Kazahsztánban

Az elmúlt hetekben Európa felett észlelt radioaktív felhő alapján arra jutott a francia nukleáris biztonsági intézet, az IRSN, hogy szeptember utolsó hetében egy baleset történhetett egy orosz vagy kazah nukleáris intézményben. 

Az IRSN szerint az kizárható, hogy a baleset egy atomreaktorban történt volna,  valószínűbb, hogy nukleáris üzemanyagot kezelő telepen vagy nukleáris medicinával foglalkozó helyszínen történhetett a baleset. A francia intézet kitért arra is, hogy az esetnek nincs egészségügyi vagy környezeti hatása Európában. 

https://444.hu/2017/11/09/francia-kutatok-szerint-szeptemberben-nuklearis-baleset-tortenhetett-oroszorszagban-vagy-kazahsztanban

 

Magyarországon is megjelent a radioaktív felhő

 

Az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatása szerint a radioaktív ruténium izotóp jelenlétét Magyarországon is kimutatták a környezetellenőrző rendszerek mérései.

A magyarországi légkörben mérhető 106Ru mennyisége alacsony volt, melynek tartós fennállása sem okoz sugáregészégügyi kockázatot. A hazánkban mért mennyiség mértéke megfeleltethető volt a környező országokban mért értékeknek – tették hozzá.

Itthon 106Ru izotópot nem állítanak elő, a külföldről beszerzett sugárforrásokat az egészségügyben alkalmazzák.

http://24.hu/belfold/2017/11/10/magyarorszagon-is-megjelent-a-radioaktiv-felho/

A Fehér Ház szerint Trump nem találkozik külön Putyinnal, a Kreml szerint „így vagy úgy”, de a találkozó létrejön Vietnamban

Donald Trump amerikai elnök „időpont-egyeztetési nehézségek miatt” nem találkozik külön Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) vietnami csúcstalálkozóján – közölte a washingtoni Fehér Ház.

„Soha nem nyert megerősítést, hogy lesz külön találkozó a két államfő között, és tényleg nem is lesz időpont-egyeztetési nehézségek miatt” – mondta Sarah Sanders, a Fehér Ház sajtótitkára újságíróknak, mielőtt az amerikai elnök gépe leszállt a vietnami Danangban. Sanders azt mondta:

„Tény, hogy egy helyszínen lesznek. Az, hogy összefutnak és köszönnek egymásnak, lehetséges és valószínű, de tervezett, hivatalos találkozó közöttük nem szerepel a napirendben, és nem is számítunk arra, hogy lesz ilyen.”

 

https://444.hu/2017/11/10/a-feher-haz-szerint-trump-nem-talalkozik-kulon-putyinnal-a-kreml-szerint-igy-vagy-ugy-de-a-talalkozo-letrejon-vietnamban

 

Ha Tiborcz a környéken van, megnyílik az államközeli bankok zsebe

 

Szeptember óta a Magyar Takarékszövetkezeti Bank teljesen átvette Tiborcz István, a miniszterelnök veje és Szivek Norberta Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója belvárosi ingatlanprojektjének finanszírozását. A bank összesen 6 milliárd forintos hitellel két helyen is beszállt a bizniszbe.

 

http://24.hu/belfold/2017/11/10/ha-tiborcz-a-kornyeken-van-megnyilik-az-allamkozeli-bankok-zsebe/

 

AZ USA „DEMOKRATIKUS REFORMOT” SZERETNE A MAGYAR VIDÉKEN?

Nagy Árpád Magyar Idők

 

Vidéki médiaklientúra építésébe kezdene Magyarországon az amerikai külügy.

Pályázati kiírás jelent meg az amerikai külügyminisztérium demokráciával, emberi jogokkal és munkaügyekkel foglalkozó hivatala oldalain. 

Ne feltételezzük, hogy csak egy meghatározott, célzott médium támogatottságáról van szó, hanem minimálisan 4-5-ről – ez 2 millió dollárnál is több befektetést jelent az Egyesült Államok részéről -, majd játsszunk el a számokkal: 2 millió dollár nyilván nem dönti be az amerikai költségvetést, ahogy példának okáért 2 milliárd dollár sem jelentene komoly gondot mondjuk Kína, vagy Oroszország gazdaságának, ha az Egyesült Államokban, vagy Németországban szeretnének „demokratikus reformokhoz” vezető „objektívabb” tájékoztatást támogatni.

De mit szólna ehhez Donald Trump, vagy Angela Merkel?

 

http://magyaridok.hu/belfold/az-usa-demokratikus-reformot-szeretne-magyar-videken-2440351/

 

NOVEMBERI GULYÁS-PARTI

Pilhál György Magyar Idők

 

Figyelem! Az október 23-ra meghirdetett, ám az esős idő miatt elmaradt forradalmat jövő szombaton, november 18-án fogja kirobbantani a Közös Ország Mozgalom (KOM)! – adta hírül a revolúció megálmodója és zsarátnoka, Gulyás Márton a minap. (Csak szólok: arra a napra is rossz időt mondanak – a meteorológus jégeralsót javasol, lányoknak bundabugyit…) Újabb esőnap nincs! – tette hozzá az eltökélt vezér. Tekintetében apró rőzselángok égtek.

Napnál világosabb, hogy tovább nem lehet halogatni a forradalmat, a végén még szétszéled a csapat.

Sokat gyengít a készülődő forradalmárok esélyein, hogy még a baloldali Ceglédi Zoltán politológus is azt írta nemrég: aki szerint a mai választási rendszer a Fideszre van írva, az „síkhülye”. Az nyer, aki a legtöbb szavazatot szerzi. Orbánék azért szoktak nyerni, mert rájuk szavaznak a legtöbben. Vagyis csak a síkhülyék mennek ki a placcra. Pláne ebben a hidegben.

 

http://magyaridok.hu/paca/novemberi-gulyas-parti-2438509/

 

SABLON

Kottász Zoltán Magyar Idők

 

A helyzet ugyanis az, hogy Nyugat-Európa bizonyos országaiban párhuzamos társadalmak alakultak ki. Ha tetszik a helyi vezetésnek, ha nem. Ha beismerik a veszélyes tendenciát, ha nem. A legutóbbi ékes bizonyítéka ennek a trendnek a berlini rendőr-akadémián nemrég kipattant botrány: mint kiderült, arab klánok épülnek be a rendőrség soraiba, hogy eltereljék magukról a gyanút, és megismerjék, hol és hogyan működik az állam. A veszélyre figyelmeztető rendőrtisztek pedig – nyugat-európai szokás szerint – azonnal megkapják a magukét: rasszisták. A politikai vezetés eközben elbagatellizálja az ügyet, mondván, nem történt semmi, elszigetelt esetről van szó.

Úgy tűnik, ez is nyugat-európai szokás. Tömeges szexuális zaklatás Kölnben, észak-afrikai kinézetű férfiakat neveznek meg az áldozatok. Nem történt semmi, elszigetelt esetről van szó.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/sablon-2438107/

 

Így lett egy posztszovjet állam az egyik legfőbb terroristakibocsátó

Három éve az Iszlám Állam oldalán harcoló külföldiek legnagyobb csoportja a muszlim üzbégeké volt, sajátos ellenhatásaként a brutális iszlámellenes taskenti rezsimnek. A múlt heti New York-i merénylő viszont már Amerikában radikalizálódott.  

 

http://valasz.hu/vilag/igy-lett-a-posztszovjet-allam-az-egyik-legfobb-terroristakibocsato-126256

 

Kormánypárti zsidózás? Kedves Sárosdi Lilla, ezért a mondatért kár volt

„A kormánypárti sajtó mocskos módon használta ki a helyzetet, amit mélyen megvetek. Zsidózásra használni föl a zaklatási ügyek feltárását ordas aljasság. Nem mondom ki, mit kívánok nekik”

– mondja Sárosdi Lilla, az olvasó meg egyre csak azon töpreng, hogy aki tíz másodperccel korábban olyannyira nagy léleknek tudott mutatkozni, szinte ugyanazzal a lélegzettel hogyan eshet át ennyire a ló túlsó oldalára.

Mert ugyan ki és mikor zsidózta le a kormánypárti sajtóban Marton Lászlót? Akárhogy bújjuk is az archívumokat, nem sikerül példát lelnünk ilyesmire; sőt az utóbbi egy hónapban a „Marton László” és a „zsidó” keresőszavakra a Google sem ad ki találatot. Az persze megeshet, hogy egyes Facebook-kommentek szerzőiből előbújt az alantasság, de ezt jobboldali lapok számlájára írni a zaklatási ügyben egyébként rendkívül tisztességesen viselkedő színésznőhöz méltatlan túlzás lenne.

Ha már viszont a botrány visszhangját elemezzük, volna itt valami, ami Marton László – teljességgel jogos – megbűnhődésének és nyilvános megszégyenülésének árnyékában sajnálatos módon elsikkadt. Ugyebár húsz évvel ezelőtt abban a bizonyos kocsiban két férfi tartózkodott, és bár a színésznőt közvetlenül Marton zaklatta, a páros másik tagja, hogy is mondjuk, úgyszintén kedvét lelte a helyzetben. Sárosdi Lilla utóbb Martont megnevezte, társáról azonban a Hír TV-ben azt mondta: az ő kilétét nem fogja elárulni.

Tessék mondani, a bűnnek attól függően kell elnyernie méltó büntetését, hogy elkövetője mennyire híres ember?

 

http://valasz.hu/itthon/kormanyparti-zsidozas-kedves-sarosdi-lilla-ezert-a-mondatert-kar-volt-126248

Tarlós István: Szívem szerint nem indulnék újra

A Fidesz egyes tagjai nem tartották be a grundetika szabályait – mondta a főpolgármester, aki a Zoom.hu-nak adott interjúban beszélt a 3-as metróról és arról is, hogy ne filozófusok mondják meg, hol legyen a gát a Római-parton.

  • 3-as metró buszos pótlása miatti káosz elmaradt, pedig sokan drukkoltak ennek bekövetkezéséért
  • Még nincs felelőse a fakocka-gate-nek, de a helyzet súlyos, mert volt fémdarab és kavics is
  • Ha Matolcsy György ajánlja a legtöbb pénzt a Bálnáért, akkor viheti, de csak akkor
  • Ne filozófusok, szociális munkások és gyanús aktivisták mondják meg, hol legyen a gát a Római-parton
  • Nem főbenjáró bűn, ha elektronikus jegyrendszer bevezetése egy évet csúszik
  • Tapasztalata szerint ebben az országban a valóság egyre kevésbé számít

https://zoom.hu/2017/11/10/tarlos-istvan-szivem-szerint-nem-indulnek-ujra

 

Meglepő adatok derültek ki a magyar képviselőkről – kiugró óradíjak a bizottságokban

A verseny- és a közszférában dolgozó mai magyar munkavállalóknak sajnos teljesen természetes, hogy heti 40 munkaóra akár 50-et is jelenthet. A magyar képviselők többsége viszont egy év alatt sem dolgozik 50 óránál többet – már ami a bizottsági munkát érinti.

A magyar képviselők azért nem szólalnak fel sokat vagy épp semennyit a parlamentben, mert sok esetben az csak látványpolitizálás a valódi munka a bizottságokban folyik hangzik ilyenkor a magyarázat. Éppen ezért utána néztünk, hogy mi is folyik a parlamenti bizottságokban – a parlament oldalán fellelhető adatokban nem várt, meglepő számokra bukkantunk. Az idei évben a bizottságok átlagosan éves szinten 21 óra 45 percet üléseztek. Tavaly, a teljes évben a bizottságok átlagos ülésezési ideje 30 óra 29 perc volt – vagyis egész évben nem érte el a 40 órás munkahét idejét. A képviselői munka harmadik terepe a választókerület, az adatok pedig arról szólnak, hogy akkor itt dolgoznak legtöbbet a képviselők. Igaz 199 képviselőből csak 106-nak van választókerülete, a többiek listáról érkeztek.

 

https://zoom.hu/2017/11/10/meglepo-adatok-derultek-ki-a-magyar-kepviselokrol-kiugro-oradijak-a-bizottsagokban

 

Itt a balliberális trükk "Keróék" mentegetésére

origo

Kétségbeesett akciókkal próbálja menteni a balliberális elit kulturális kedvenceit, a két lebukott zaklatót, Marton Lászlót és Kerényi Miklós Gábort a baloldal. Az ellenzéki propagandaoldal, a HVG "Kerót" mosdató interjúja után Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő a Hír TV-ben állt elő egy trükkösnek szánt, de meglehetősen átlátszó nyilatkozattal. Egyszerre próbált irreálisan keményet mondani és nevetséges példákkal elmaszatolni az ügyet.

 

http://www.origo.hu/itthon/20171110-bangone-atlatszo-trukkje-igy-vedi-martont-es-kerenyit.html#

 

Putyin polgár - Nyílt levél Balog Zoltánnak

Mivel a fenntartónak nem csak joga, hanem kötelessége is a törvényesség biztosítása, ezért az Eötvös Károly Intézet (EKINT) Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterhez fordult Putyin orosz elnök Debreceni Egyetemtől kapott díszpolgári címe miatt, erről ugyanis - az aláírók szerint - szerint jogsértő módon döntött az intézmény Szenátusa.

 

http://nepszava.hu/cikk/1145234-putyin-polgar---nyilt-level-balog-zoltannak

 

Merkelék egyszerűen nem értik, mit akarnak Orbánék?

 

A Die Welt című német konzervatív lap a visegrádi országok és Németország viszonyáról közölt pénteki elemzésében foglalkozott Magyarországgal.

 

Az igazi megosztottság az Európai Unióban című írásában a szerző, Boris Kálnoky kiemelte, hogy veszélyes, mély árok alakult ki Németország és az EU keleti tagállamai között.

Német diplomatákat idézve hozzátette, Berlinben nem értik, hogy mit akarnak a keletiek, milyen konkrét elképzelésük van az EU-ról. Kifejtette, hogy ez kissé úgy hangzik, mintha korlátoltnak tartanák a kelet-európaiakat, és éppen ez az a hangnem, amely bántja őket. Azonban a kijelentést úgy is lehet értelmezni, hogy német megítélés szerint "például a magyarok semmi mást nem akarnak, mint a belpolitikában pontokat szerezni az EU démonizálásával" - írja az MTI. (Meghökkentő adatok: 19 ezer bevándorló kapott letelepedési engedélyt Magyarországon?)

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/merkelek_egyszeruen_nem_ertik_mit_akarnak_orbanek.650938.html

 

"Putyin Magyarországgal rombolja le Európát"

 

Vlagyimir Putyin Magyarországot használja fel Európa lerombolására – véli egy több tíz millió olvasót vonzó amerikai hírportál publicistája. Az orosz államfő olyan politikai erőket és kormányokat keres, amelyek osztoznak vele az idegengyűlöletben és ugyanazok az ellenségeik, mint neki.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/putyin_magyarorszaggal_rombolja_le_europat.650929.html

 

Donald Trump végveszélyben

Az FBI október 27-én letartóztatta Paul Manafortot, aki Donald Trump elnökjelölti kampányát vezette 2016 márciusától augusztusig, valamint munkatársát, Rick Gatest. Manafort ellen 12 pontban emelt vádat az esküdtszék. Többek között hazaárulást, pénzmosást, adócsalást, jövedelemeltitkolást és az ún. FACA-törvény megsértését róják a terhére. Az említett jogszabály a külföldi állam megbízásából és javára, javadalmazás ellenében folytatott tevékenység kötelező bejelentését és az elvégzett munkáról való tájékoztatást szabályozza. A vádak súlyosak. Ha bűnösnek találják, a 68 éves Manafort egész hátralévő életét szövetségi börtönben töltheti. A most pénzmosással megvádolt Rick Gates lába alatt áprilisban lett forró a talaj, amikor az elnök beiktatási folyamatában fontos szerepet játszó lobbista kormányzathoz közeli pozíciója tarthatatlanná vált állítólagos orosz kapcsolatai miatt.

 

https://mno.hu/velemeny/donald-trump-vegveszelyben-2426717

 

Deutsch Tamás szerint sok európai ország közössége cserélne a magyarokkal

Deutsch Tamás tegnap Mándokon lépett fel a nemzeti konzultációról szóló lakossági fórumon, de előtte tartott egy sajtótájékoztatót is. Itt az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy EP-képviselőként több olyan, az Európai Bizottságtól származó – az Európai Parlament jelentős része által támogatandónak gondolt – előterjesztéssel találkozott, amely néha

még Soros György szándékain is túlmenően akarja megvalósítani a milliárdos bevándorlással kapcsolatos elképzeléseit.

„Szinte kabaréba illőnek érzem, hogy Magyarországon kérik számon, hangosan kiabálva, indulatosan az európai értékek tiszteletben tartását, miközben az egyik legfontosabb európai érték, hogy a polgárok szabadon kifejezhessék az akaratukat (…) és véleménynyilvánításukra épüljenek a közös döntések” – mondta, majd hozzátette, hogy ebben a tekintetben

sok európai ország közössége cserélne a magyarokkal,

hogy ők is elmondhassák végre a véleményüket.

http://magyarnarancs.hu/belpol/deutsch-tamas-szerint-sok-europai-orszag-kozossege-cserelne-a-magyarokkal-107574

 

Isten kegyelméből kormányoz-e a kormány?

2017. november 10. 11:20

MEZEI BALÁZS 
Mandiner

Orbán Viktor beszéde protestáns beszéd, amely egyszerre veszi fel a reformáció politikaelméleti és hitvalló hagyományát, illetve a lutheri szembehelyezkedést szinte az egész világgal.

Orbán Viktor miniszterelnök a Reformáció 500. évfordulóján elmondott beszéde néhány érdekes mondatot tartalmazott, mint amilyen a következő: „Az isteni ige arra tanít minket, hogy ne a véletlent vagy a sors szeszélyét lássuk abban, hogy itt és most Magyarország élén keresztény, hitvalló kormány áll, hanem érezzük benne Isten kegyelmének megnyilvánulását”.

 

Miután Orbán Viktor a mondandóját szembetűnő rövidséggel adta elő – s ennek itt ugyancsak üzenet jellege van –, nem mondhatunk mást, mint azt, hogy fellépése megfelelt mind a demokrácia követelményeinek, mind a jóízlésnek.

 

http://mandiner.hu/cikk/20171110_mezei_balazs_isten_kegyelmebol_kormanyoz_e_a_kormany

 

Lendvai Ildikó Civil beszéd - Török multi megvágta...

A dolog úgy megy, hogy egy dörzsölt keleti oligarchát magyarországi üzletekkel kínálnak meg, lehetőleg a nagybetűs CSALÁD-ot érdeklő területeken: ingatlanbizniszben, kastélyvásárlásban, idegenforgalomban. (Felmerülhetett, hogy Mészáros Lőrinc sertéstelepét is érdemes volna bevonni a buliba, de sajnos a szemellenzős muszlimok idegenkednek a disznóhústól. Ide vezet az európai kultúra hiánya!) A sokat tapasztalt török vagy arab milliárdos magától is rájön - néhány közös kávézással rá is lehet vezetni -, kivel érdemes nálunk együtt üzletelnie. Nem lesz szűkmarkú a magyar partnerrel, hiszen az állam busás kárpótlással fejezi ki háláját: jövedelmező szerepet ad neki a magyar kereskedőházak működtetésében. Így mindenki jól jár. A közös kassza azért nem annyira, mert ezek a kereskedőházak irdatlan veszteséget produkálnak, de ennyit megér az új barátság.

http://nepszava.hu/cikk/1145275-civil-beszed---torok-multi-megvagta

Vásárhelyi Mária: Hulljon a férgese

Valamikor, jó néhány éve, egy afrikai törzsről láttam dokumentumfilmet a televízióban. A törzsnél mind a mai napig az a szokás, hogy az év adott napján az összes idős embert felkergetik egy magas fa tetejére, a fiatalabbak odaállnak a fa alá, és teljes erőből elkezdik rázni a fa törzsét. Az öregek kétségbeesetten keresik a biztonságosnak tűnő helyeket, és kapaszkodnak az ágakba. Aki már túlságosan gyenge vagy élhetetlen, az lezuhan és meghal, akinek sikerül elég erősen kapaszkodnia, az kap egy év haladékot.

Rendre ezek a képsorok jutnak eszembe, amikor az öndefiníciója szerint „Isten kegyelméből uralkodó keresztény-nemzeti” kormány idősek, betegek, gyengék, szegények, elesettek iránti kivételesen kíméletlen politikájával találom szembe magam.

 

http://168ora.hu/velemeny/vasarhelyi-maria-hulljon-a-fergese-12318

Bőkezűen gondoskodik az állam a pártokról, az ellenzék rá is van szorulva

A Fidesz, a KDNP, a Jobbik, az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd, az LMP, a DK és a Magyar Liberális Párt saját bevallása szerint tavaly összesen 4,2 milliárd forintból gazdálkodott. Ennek 57 százaléka állami támogatás volt, a kormánypár - toknál az ilyen források aránya 80 százalék. Az Állami Számvevőszék folyamatosan vizsgálja a pártok gazdálkodását, és rendszerint rendben találja a számokat. Ami nem csoda, hiszen abból az alapanyagból dolgozik, amit a pártoktól kap. Ebben nincs benne, hogy például mennyit költ a kormány a Fidesz-sajtón és a közmédián keresztül kommunikációra, sem az, hogy vállalkozások vagy az általuk nyújtott szolgáltatások révén mennyi folyik vissza pártcélokra. A pártpénztárnokokon kívül alig tudja valaki, valójában mennyibe kerül működtetni egy országos pártot.

 

http://168ora.hu/itthon/bokezuen-gondoskodik-az-allam-a-partokrol-az-ellenzek-ra-is-van-szorulva-12314

 

DÖMÖTÖR: BRÜSSZEL ZSAROLÁSSAL AKARJA ELÉRNI, HOGY ELFOGADJUK A KVÓTARENDSZERT

figyelo.hu/MTI

Brüsszel nagy nyomás alá helyezi azokat az országokat, amelyek nem akarnak bevándorlókat befogadni."Magyarországot is meg akarják törni, politikai nyomásgyakorlással, pénzügyi zsarolással és jogi manőverekkel" akarják elérni, hogy mi is fogadjuk el a betelepítési kvótarendszert - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Megmozdult a gépezet és megkezdődött a betelepítési tervek végrehajtása - fogalmazott Dömötör Csaba, jelezve, hogy megszülettek az ezzel kapcsolatos első jogalkotási döntések.

http://figyelo.hu/szoveg/v/domotor-brusszel-zsarolassal-akarja-elerni-hogy-elfogadjuk-a-kvotarendszert/

 

Murányi András: Amikor dr. Csányiból Sanyi bácsi lesz

A futballügyi kínokat látva emelném a tétet, s lassan azt mondanám: inkább új szövetségi elnök kell. Vélemény.

„Mit lehet erre mondani?” – kérdezett vissza Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a válogatott luxemburgi veresége (2-1) után az M4 kamerája előtt, közvetlenül az után, hogy szomorúan, mégis afféle előremutató szándékkal belehümmögte a kamerába: „Ezért kell új szövetségi kapitány…”

Mondhatnám, hogy a konklúzió stimmel, ám a magam részéről lassan – látva a futballügyi kínokat – emelném a tétet, s inkább ekként összegeznék: „Ezért kell új szövetségi elnök…” Ezzel amúgy, kellő tisztelettel, a mitleheterremondani nyitókérdésre is megadtam a választ: tudniillik erre valóban csak azt lehet mondani, hogy köszönjük az emeleszes regnálás óta eltelt emútnyócévet, viszlát.

https://zoom.hu/2017/11/10/muranyi-andras-amikor-dr-csanyibol-sanyi-bacsi-lesz

 

Révész: Üldözési szabadság

 

A lényeg itt az, hogy a tolvajt üldöző áldozat már nem azért üldöz, hogy veszélyektől óvja magát, hanem azért, hogy nagyobb eséllyel kapják el a tettest, és kapja vissza ő, amit elvettek tőle. Ez pedig a szavak köznyelvi értelme szerint már nem önvédelem, hanem önbíráskodás.

Ezentúl törvénytisztelő polgártársaink a törvény védelmében nyugodtan veszélyeztethetik testi épségünket, javainkat, akár az életünket is. És mindenkiét, gyerekét, öregét, bárkiét, aki velünk utazik. Mert ezt így tartja helyesnek és jogszerűnek Kónya István, a Kúria elnökhelyettese és az általa vezetett bírói tanács. Ha nincs igazuk és jogellenes jogértelmezést igyekeznek bírói gyakorlattá tenni, akkor nagy a baj. És még nagyobb a baj, ha igazuk van. Ha tényleg ez következik abból a törvényből, amely a jogos önvédelem lehetőségét 2012-ben nagymértékben kiterjesztette.

nyilatkozó tekintélyes bíró ugyanaz a Kónya István volt, akinek a nevéhez a mostani felmentő ítélet kötődik. Hogyan értsük akkor ezt a dolgot? Ha a bűnözők nem tolvajok lettek volna, hanem gyilkosok, nem az áldozat táskáját viszik el, hanem rálőnek és, mondjuk, kisebb sérülést okoznak neki, akkor az illető nem üldözheti őket (akkor sem, ha merné), de ha a táskáját viszik el, akkor igen. Lehet, hogy ennek a jogértelmezésnek van jogászi logikája, de hogy társadalmi értelme nincs, az biztos.

 

http://hvg.hu/velemeny/20171110_revesz_uldozesi_szabadsag_motoros_gazolas_onbiraskodas

 

Tanítási időben tartott előadást középiskolásoknak az államtitkár

 

A nagykanizsai Mező Ferenc Gimnázium végzőseinek tartott előadást tanítási időben Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, a város korábbi polgármestere - tudta meg az RTL Klub Híradója. A csatorna megkérdezte Cseresnyést, hogy miről beszélt, aki megkerülte a kérdést, annyit mondott, hogy kérdezzék inkább a diákokat.

Az iskola igazgatója azt állította, hogy nem ők szervezték az eseményt, ahol egyébként turisztikai és vidékfejlesztési kérdésekről esett szó. A Híradó kereste a fenntartó Kliket is, de nem válaszoltak a kérdésekre. A teljes riport itt tekinthető meg:

 

http://index.hu/belfold/2017/11/10/tanitasi_idoben_tartott_eloadast_kozepiskolasoknak_az_allamtitkar/

 

Hatalmas terrorcsoportra bukkantak a párizsi merénylet nyomozói

 

Francois Molins párizsi főügyész azt reméli, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet felszámolásának köszönhetően Irakban és Szíriában kézre kerülő dzsihadisták segítségével a 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozatminden sötét foltjára fény derülhet. Az ügyben eddig 15 embert helyeztek vád alá, a nyomozás 2019 tavaszán zárulhat le, írja az MTI.

 

http://index.hu/kulfold/2017/11/10/hatalmas_terrorcsoportra_bukkantak_a_parizsi_merenylet_nyomozoi/

 

Őry Mariann Nemzetietlen minimum

Álláspont. A többsebességes Európa már létezik, a közép-európai országok ugyanis olyan növekedést produkálnak, amire a nyugati tagállamok jelenleg nem képesek

Magyar Hírlap

A többsebességes Európa már létezik, a közép-európai országok ugyanis olyan növekedést produkálnak, amire a nyugati tagállamok jelenleg nem képesek – erre hívta fel a figyelmet a Nézőpont Intézet tegnapi konferenciáján Mike Gonzalez, az amerikai konzervatív Heritage Alapítvány vezető munkatársa. Gonzalez sokat foglalkozik a régiónkkal és kiemelten Magyarországgal. Lapunknak azt is megemlítette: segíteni kell a menekülteknek, de nem szükségszerűen kell őket az országainkba utaztatni, vagy legalábbis nem Angela Merkel „nyitott ajtók”-politikájával, ami szerinte végeredményben finoman szólva sem hozott politikai hasznot a német kancellárnak.

A fenti friss megjegyzések – amelyek már attól érdekesek, hogy a tengerentúlról jönnek, nem pedig mi mondjuk magunkról – rávilágítanak egy fontos törésvonalra Kelet-Közép- és Nyugat-Európa között. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/102738/Nemzetietlen_minimum#

 

Valótlanságokat közölt a Magyar Helsinki Bizottság

Bár megszegte kötelezettségeit a Soros által támogatott szervezet, továbbra is elláthatja a fogvatartottak és a menedékkérők jogi képviseletét – tudatta a Belügyminisztérium

Kacsoh Dániel – 2017.11.11. 01:45 

A Helsinki Bizottság megsértette a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal kötött együttműködési megállapodás rendelkezéseit – közölte megkeresésünkre a Belügyminisztérium. A Soros-féle szervezet szerint kitiltották őket a börtönökből, a tárca szerint ez nem igaz.

Egyoldalúan felmondta a tizen-nyolc éve létrejött megállapodást a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) a Magyar Helsinki Bizottsággal – közölte a Soros-féle szervezet nemrég. A lépést úgy interpretálták, hogy „kitiltották a civileket a börtönökből”, honlapjukon még tegnap is ezzel a címmel volt elérhető a témában kiadott közleményük. Megkeresésünkre a Belügyminisztérium tudatta: ez csúsztatás, továbbra sincs akadálya annak, hogy a Helsinki Bizottság jogvédő tevékenységet folytasson a büntetés-végrehajtás bármely intézményében vagy a menedékkérők között. Megjegyezték ugyanakkor, „vitathatatlan tény, hogy a bizottság megsértette a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal kötött együttműködési megállapodás rendelkezéseit”. Kifejtették, a szervezet megszegte kötelezettségeit, a hivatal tevékenységével kapcsolatban részben vagy egészben valótlan állításokat fogalmazott meg és tett közzé. A minisztérium szerint azonban a menedékkérők számára az állam jogi segítségnyújtása mellett biztosított a jogvédő szervezetekkel való kapcsolattartás lehetősége, ebben nem történt változás.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/102852/Valotlansagokat_kozolt_a_Magyar_Helsinki_Bizottsag

 

AZ ÖNTUDATOS KÖZÉP-EURÓPA

AZ EDDIGI ÜTKÖZŐZÓNA SZEREPÉT FEL KELL VÁLTANI A KÖZVETÍTŐ RÉGIÓ JÖVENDŐ GONDOLATÁVAL

Fricz Tamás Magyar Idők

 

Sokkal nagyobb szemléleti, kulturális, értékbeli stb. ellentétek és geopolitikai törésvonalak húzódnak meg a két régió, a „régi” és az „új” Európa között, mint amelyre gondolhattunk volna a rendszerváltáskor (1989–1990), illetve az EU-hoz való csatlakozás (2004) időszakában. A migránsválság során kialakult konfliktus voltaképpen csak a jéghegy csúcsát jelenti, ugyanakkor számot kell vetni immáron a jéghegy egészével is.

A közép- és kelet-európai országoknak fel kell ismerniük, hogy 25 évvel a rendszerváltás után sokkal több a közös geopolitikai érdekük és értékük, mint ami elválasztja őket egymástól. Ennek oka egyrészt a Nyugattól eltérő történelmükben, a kommunizmus által megszakított fejlődésükben rejlik, másrészt a rendszerváltás, valamint az EU-csatlakozás után a nyugat-európai centrumországok politikájában, amely az újonnan csatlakozott tagokat még mindig másodrangúnak tekinti, s felzárkóztatás helyett pusztán az új piacszerzés lehetőségét látta meg bennük.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/az-ontudatos-kozep-europa-2422837/