2017, május 20 - 03:42 Sajtószemle

Gázolás New Yorkban: Nem terrorakció történt

http://magyarnarancs.hu/kulpol/gazolas-new-yorkban-egy-no-meghalt-nem-terrorakcio-tortent-104238

Nem volt bűn a NAV-botrányt kirobbantani

Megszüntette a nyomozást a Fővárosi Főügyészség Horváth András, a NAV egykori munkatársa ellen.

Az ügyészség szerint nem valósult meg egyetlen bűncselekmény sem azok közül, amelyekkel a NAV vádolta volt munkatársát. A határozat azt is kimondta, hogy a közérdekű bejelentők ellen akkor sem indítható büntetőeljárás, ha a közérdekű bejelentés kapcsán megsértik a jogszabályokat – közölte a Horváth András jogi képviseletét ellátó Társaság a Szabadságjogokért.

Horváth Andrást a NAV személyes adatokkal való visszaélés miatt jelentette fel, mondván, jogsértő volt, ahogy kutakodott az adóhatóság nyilvántartásában, így számos adótitkot tartalmazó adatot, iratot szerzett meg. Horváth András ezekre az adatokra, iratokra alapozta a rendszerszintű áfacsalásról szóló korrupciós bejelentését.

http://24.hu/belfold/2017/05/18/nem-volt-bun-a-nav-botranyt-kirobbantani/

Palkovics szerint hozzá sem nyúlnak a Lex CEU-hoz

Palkovics László csütörtökön Debrecenben – egy más témában tartott sajtótájékoztatón – kérdésre válaszolva azt mondta: az új jogszabály nem CEU-törvény, hanem a felsőoktatási törvény módosítása, és több intézményt érint.

A törvény kiállja mind az alkotmányosság, mind az európai uniós alapértékek próbáját – jelentette ki, hozzátéve: az Európai Bizottságtól három hete kaptak levelet, amelyet meg fognak válaszolni.

A törvénymódosítás sem az alapértékek, sem a szolgáltatások szabad áramlása, sem az alkotmányosság szempontjából “nem problémás”, az európai parlamenti döntés politikai döntés volt.

http://24.hu/belfold/2017/05/18/palkovics-szerint-hozza-sem-nyulnak-a-lex-ceu-hoz/

Ordítozva állította a propagandagépezet szolgálatába Schmidt Mária a Figyelőt

Előfizetői több mint 17 százalékát elvesztette a Figyelő, amióta Schmidt Mária családi cégének vállalkozása vette át a kiadást, és a hetilap a kormány szolgálatába állt. Tavaly versenyt futottak a kormányközeli nagyágyúk a lapért: mielőtt Schmidték érdekeltségénél landolt a kiadói jog, érdeklődött a Matolcsy-rokon Szemerey Tamás, Garancsi István, az Origót bekebelező Száraz István, valamint a Rogán-közeli HG Média is. A tulajdonosváltás után a kormánybiztos asszony impulzív természete miatt több újságíró otthagyta a kiadót.

https://atlatszo.hu/2017/05/18/impulziv-eroszakos-orditozos-hatalomatvetel-igy-szerezte-meg-schmidt-maria-cege-a-figyelot/

Szerző nélküli „oknyomozással” tolná rá az RTL Klubra Simicskát a Figyelő

Ha felütjük a Schmidt Mária által benyelt és az új főszerkesztő, a századvéges (és Habony-munkatárs) Lánczi Tamás által a kormánypropaganda-gépezet szolgálatába állított, amúgy tetszetősen átdizájnolt – hiszen volt miből – Figyelőt, érdekes „oknyomozással” találkozhatunk, persze csak miután a laptestből kihulló nemzeti konzultációs füzetkét felvettük a földről, és belehelyeztük a szelektív hulladékgyűjtőbe. (Hiszen úgyis kívülről fújjuk, mi áll benne.)

Ugyan ma már kevés dolog lepi meg az újságolvasó honpolgárt, de azért itt mégis felhívnánk a figyelmet egy-két momentumra.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/szerzo-nelkuli-oknyomozassal-tolna-ra-az-rtl-klub-ra-simicskat-a-figyelo-104236

Orbán szerint ostobaság Magyarországot pellengérre állítani

Ostoba dolog Magyarországot pellengérre állítani, amikor az Európai Unió első vagy második legnagyobb növekedését adja, itt csökken a legjobban a munkanélküliség, betartják az összes európai pénzügyi szabályt, csökken az államadósság

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Mercedest gyártó Daimler német autócég Budapesten tartott közgyűlésén. A kormányfő a német üzletembereknek azt mondta, be kellene látni, nincs sikeres európai gazdaság sikeres európai nemzetgazdaságok nélkül. Hogy mi köze van mindennek az Európai Parlament azon kezdeményezéséhez, hogy Magyarország ellen induljon eljárás az uniós alapszerződés 7. cikke szerint, azt Orbán valószínűleg nem fejtette ki. Ám ha a Daimler részvényesei követték a híreket, akkor tudhatják: az Európai Parlamentben azért merült fel, hogy a magyar kormány nem tartja eléggé tiszteletben az európai alapjogokat, 

http://index.hu/gazdasag/2017/05/18/orban_szerint_ostobasag_magyarorszagot_pellengerre_allitani/

Mészáros Lőrinc megvette Tatabánya főterének a harmadát

Mészáros Lőrinc 88 millió forintért megvásárolta a Tatabánya főterét birtokló cég harmadát, a téren egy-két éven belül bevásárlóközpont épül – írja a csütörtökön megjelent HVG.

A lap nem tudta kideríteni, hogy miért pont Orbán Viktor jó barátja lett az, akivel megegyeztek a megyeszékhely vezetői, pályáztatás, átlátható verseny ugyanis nem volt. A plázát három éve kezdték el tervezni, az sem volt titok, hogy a tatabányai önkormányzat magánbefektetőkre is számít, de a felcsúti polgármester neve korábban nem merült fel a beruházás kapcsán.

Mészáros Lőrinc TBP Ingatlanhasznosító Zrt.-je egyszer csak bevásárolta magát a tatabányai önkormányzat cégébe, megvette a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. 37 százalékát. Ez az arány tovább növekedhet, ha a tervezett pláza megépül, Mészárosnak ugyanis elővásárlási joga van a város üzletrészeire. A tatabányai T-Ingatlanfejlesztő törzstőkéje 140 millió forint volt mielőtt a felcsúti polgármester 88 milliós tőkeemelése megérkezett, a cégbe nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként került be a Megyeháza tér. 

http://index.hu/gazdasag/2017/05/18/meszaros_lorinc_megvette_tatabanya_foterenek_a_harmadat/

Paks 2-t is célba veheti Mészáros Lőrinc

 Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő két tőzsdei cég, az Opimus és a Konzum együtt 51 százalékos többségi tulajdont vásárolt a nukleáris erőművekkel és vegyiparral foglalkozó cseh  Královopolská Ria magyarországi leányvállalatában – erről adott ki közleményt az Opimus és a Konzum. Ez azt jelzi, hogy 

Mészáros Lőrincnek az építőipar, az agrárium, a vendéglátás és a pénzügyek után az energiapiacon is nagy tervei lehetnek. 

http://index.hu/gazdasag/2017/05/18/paks_2-t_is_celba_veheti_meszaros_lorinc/

Ilyen még nem volt: Orbán szidalmazása miatt büntetett az MLSZ

A meccset simán, 3-0-ra elveszítő hazaiak szurkolói kórusban szólították fel a Videoton drukkereit, hogy kezdjenek orális szexbe Orbán Viktor miniszterelnökkel. A kapocs a klub és a kormányfő között köztudomású: a fehérváriakat egy sor olyan gigacég támogatja, amelynek vezetője szoros kapcsolatot ápol Orbánnal, és rendre zsíros megrendeléseket kap. A hivatalos indoklás szerint az Újpest azért bűnhődik, mert szurkolói az ellenfelet, más szervezetet és egy politikust szidtak. Utóbbi az igazán érdekes, mert emlékeink szerint a szövetség eddig még soha nem rótt ki büntetést azért, mert a fanatikusok közszereplőt pocskondiáztak.

https://mno.hu/foci/ilyen-meg-nem-volt-orban-szidalmazasa-miatt-buntetett-az-mlsz-2399414

Teljes a hírzárlat letelepedésikötvény-ügyben

Miután a Magyar Nemzet megírta, hogy Rogán Antalnak köze lehetett az egyik offshore céghez, amely a letelepedésikötvény-program haszonélvezője, teljes kormányzati hírzárlattal szembesültünk a témával kapcsolatban. Eddig sem voltak túl bőbeszédűek a kormánytagok és a programban részt vevő szervezetek – mint az Országgyűlés gazdasági bizottsága, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), illetve a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) –, de alapadatokat mindig sikerült kipréselni az állami szereplőkből. Ilyen fontos információ volt, hogy az ÁKK egy adott hónapban hány letelepedési kötvényt értékesített, illetve hogy a BMH-nál hány letelepedési engedély iránti kérvényt adtak le. Ez a gyakorlat azonban drasztikusan megváltozott. Az ÁKK január óta nem adja ki az összértékesítés adatait, s miután több ímélt is küldtünk, csak egy kétmondatos válasz érkezett.

https://mno.hu/gazdasag/teljes-a-hirzarlat-letelepedesikotveny-ugyben-2399449

Rogán nem nyilatkozik a tévének, aminek tulajdonosát a Fidesz tette milliárdossá

Nem nyilatkozom Simicska Lajos tulajdonában lévő médiumoknak, őszintén sajnálom, hogy a HírTV ide jutott, de ez nekem elvi kérdés, nekem van egy főnököm, Magyarország miniszterelnöke, akit az önök tulajdonosa olyan nemtelen módon támad és olyan szavakkal illet, hogy ezek után azt gondolom, hogy az az elvi helyzet, hogy a kormány tagja nem ad külön interjút a Simicska Lajos tulajdonában lévő médiumoknak, ez egy elvi kérdés, szívesen válaszolnék a konkrét kérdésre, de ezt nem tehetem meg, ez nem egy sajtótájékoztató, külön interjút nem szeretnék adni Simicska Lajos tulajdonában lévő médiumnak, ezt kérem fogadják el

– mondta egy szuszra Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető propagandaminiszter.

https://444.hu/2017/05/18/rogan-nem-nyilatkozik-a-tevenek-aminek-tulajdonosat-a-fidesz-tette-milliardossa

Ha Trump sáros, akkor most tényleg nagy bajban van

Az amerikai elnök egy olyan, évekig elhúzódó krízissel néz szembe, amit nem lehet egy tweettel vagy gúnyolódással elintézni, írja az AP hírügynökség összefoglalva Robert Mueller különleges ügyész kinevezését. A 72 éves New York-i szakembert az amerikai igazságügy kérte fel a kampánybéli állítólagos "moszkvai kapcsolatok" feltárására és kinyomozására, miután Trump kirúgta az addig azt vivő FBI-főnököt, James Comey-t.

Két okból is főhet Trump feje. Egyrészt maga az intézmény, ez a speciális vizsgálat is elég kemény tud lenni, és okozta már majdnem amerikai elnök bukását, ítéltetett el minisztert. A kinevezett arra kap felhatalmazást, hogy tárjon fel "minden ügyet, ami felmerül a nyomozás során", beleértve az igazságszolgáltatás akadályozásának gyanúját is. Egy ilyen ügyész kívülállóként dolgozik, a kongresszusi vizsgálattal ellentétben ő büntetőjogi intézkedést is tehet, nyilvános vagy privát tanúvallomást kérhet az elnöktől. Nem része a kormányzati vagy hivatali utasítási láncnak, nem áll a tárca napi felügyelete alatt, viszont a minisztérium magyarázatot kérhet tőle, és aki kinevezte, az fel is mentheti őt.

http://index.hu/kulfold/2017/05/18/trump_moszkva_ugyesz_robert_mueller/

Titkos felvétel került elő egy Trump mögött az oroszokat sejtő republikánus vezetőről

Kevin McCarthy tavaly beszélt arról, hogy szerinte két embert vett meg Putyin, az egyik Trump.

rről Kevin McCarthy, a republikánusok képviselőházi vezetője beszélt egy más pártvezetőkkel folytatott magánbeszélgetésben, egy hónappal azelőtt, hogy Trump megszerezte a republikánus jelöltséget az elnökválasztásban.

Két ember van, akiknek szerintem fizet Putyin: Rohrabacher és Trump

Az évtized botrányává dagad az orosz hekkerügy

Soha nem merült még fel, hogy valaki kívülről belepiszkált volna egy amerikai elnökválasztásba. Most igen, és ahelyett, hogy kiderülne az igazság, egyre csak durvul az egész. Senki nem tudja, hol a vége, és mi lesz Amerikával.Tovább

– mondta McCarthy a 2016. június 15-i beszélgetésen. A témának akkor az adta az aktualitást, hogy éppen egy nappal korábban derült ki, hogy a feltételezések szerint orosz hekkerek törtek be a Demokrata Párt szervereire.

A jelenlévők közül néhányan nevettek a megjegyzésen, mire McCarthy tovább bizonygatta a véleményét. Paul Ryan akkori republikánus házelnök rögtön a szavába vágott, és megeskette a jelenlévőket, hogy titokban tartják a beszélgetést, és senki nem szivárogtat, hiszen "így tudhatjuk, hogy igazi család vagyunk".

http://index.hu/kulfold/2017/05/18/titkos_felvetel_kerult_elo_egy_trump_mogott_az_oroszokat_sejto_republikanus_vezetorol/

Lázár: Soros embereivel van tele Brüsszel

Kormányinfó percről-percre

Brüsszel vagy Budapest: ez lesz a kérdése az elkövetkezendő egy-két év vitájának az EP és Magyarország viszonyát illetően – mondta Lázár János a 88. Kormányinfón. A miniszterelnökséget vezető miniszter két mondat után jutott el Soros Györgyig: eszerint a milliárdosnak sikerült érdekeinek megfelelően irányítani az Európai Parlamentet, ahol szerdán "baloldali provokációval" sikerült elfogadni egy olyan határozatot, amely nyomán eljárás indulhat Magyarország szavazati jogának felfüggesztése érdekében.

Lázár szerint ma többségben vannak az EU-ban azok az erők, akik szerint egyre több ügyben Brüsszelnek kellene döntenie, ezt a magyar kormány ellenzi.

http://index.hu/belfold/2017/05/18/kormanyinfo_88_lazar_janos/

Lázár az Index-eladásról: Csak magánügyben beszélhetek Spéder barátommal

Nem tudott az Index tulajdonosváltásáról – jelentette ki Lázár János a Kormányinfón.

"Nem tudtam róla, és nem is értesített, ráadásul tiltás alatt állok. Tehát Spéder Zoltánnal csak magánügyekben találkozhatom, csak azt kérdezhetem meg tőle, hogy hogyan van" – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki köztudottan baráti viszonyban van az Orbán Viktornál korábban kegyvesztetté vált Spéderrel.

Lázár arra a kérdésre már nem válaszolt, hogy ki „tiltotta le” Spéderről, csak annyit tett hozzá, hogy mivel a Simicska–Spéder-világ és a kormánypártok között feszült a viszony, ezért az egészsége iránt is csak mérsékelten érdeklődhet. "Egyébként Spéder Zoltán köszöni szépen, jól van, magánemberként továbbra is tartom a kapcsolatot vele" – tette hozzá.

http://hvg.hu/itthon/20170518_lazar_janos_speder_zoltan_index

Schmitt Pál használja a Budapest 2024 közpénzen bérelt irodáját

Ugyan 2024-ben már biztosan nem rendeznek olimpiát Budapesten, az annak megszervezésére létrehozott Budapest 2024 Zrt. irodáiban még mindig folyik a munka, és megszüntetésének a cégbírósági papírokban sincs nyoma.

Hír TV felkereste a cég második kerületi székhelyét, az épület harmadik emeletén, Budapest 2024 irodájában láthatóan folyt a munka. Ezt követően a tévécsatorna a cég telephelyét is meglátogatta, amely a Nyugati térnél található, az Magyar Nemzeti Bank által néhány éve egy offshore cégtől megvett Eiffel Palace-ban van. Itt az irodában nem vették fel a telefont.

A Budapest 2024 Zrt. vezérigatója, Mihók Attila azt mondta, hogy nem lehet egyik napról megszüntetni egy céget, ezért bérlik még az irodákat is. A II. kerületi irodák egy részét kiadták a vizes vb-t szervező cégnek, a többi helyiségben a jogászok vannak. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Eiffel Palace-ban található kis irodát Schmitt Pál használja. Ennek az irodának a bérleti díja havi 2200 euró, vagyis 700 ezer forint, a bérleti szerződés pedig 2017 év végéig szól.

http://24.hu/belfold/2017/05/18/schmitt-pal-hasznalja-a-budapest-2024-kozpenzen-berelt-irodajat/

Lázár: “Több humor és nagyobb nyugalom segítene az országon”

Lázár János kancelláriaminisztert arról kérdezték a 88. Kormányinfón, hogy mit szól Németh Szilárd, a Fidesz alelnökének a Kálvin téri atrocitást kommentáló szavaihoz. Mint ismert, egy migránsgyűlölő férfi rátámadt egy Kálvin téri pizzázó alkalmazottjára, mert az angolul szólt hozzá. Egy arra járó fiatal nő a jelentet látva próbált közbeavatkozni, mire a dühöngő vendég megütötte őt.

Németh Szilárdot az ATV-ben faggatták az esetről, amit ő megrendezett provokációként definiált, hozzátéve: alighanem Soros György áll a háttérben. A megszólalás ellenpontja Áder János beszéde, a köztársasági elnök beszéde, amelyet a Fidesz frakció is megtapsolt. Áder János a Parlamentben, második elnöki ciklusának szűzbeszédében azt ecsetelte, hogy drámaian romlik a magyar közbeszéd színvonala, ezért pedig közös a felelősség.

Lázár János a Kormányinfón azt mondta: nem fog elhatárolódni párttársától, általánosságban pedig kijelentette:

Több humor és nagyobb nyugalom segítene az országon.

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/05/18/lazar-tobb-humor-es-nagyobb-nyugalom-segitene-az-orszagon/

Botka ellen a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdtek Szegeden

A helyi Fidesz azt kéri a polgármestertől, hogy tegye tisztába a vagyoni viszonyait

Magyar Hírlap

A szegedi Fidesz kezdeményezte a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Botka László helyi polgármesterrel, MSZP-s miniszterelnök-jelölttel szemben csütörtökön - közölte a KDNP országgyűlési képviselője.

Hollik István azt követően nyilatkozott, hogy a városházánál sajtótájékoztatót tartott Nógrádi Tiborral, a helyi Fidesz frakcióvezetőjével.
Az országgyűlési képviselő szerint több, az elmúlt hetekben, hónapokban napvilágot látott információ is egyértelművé tette, hogy Botka László hazudott a vagyoni viszonyairól. Több milliós luxusnyaraláson vett részt, amelyre fizetéséből nem tellett. Ezenkívül felesége egy huszonöt millió forintnál is drágább luxusautóval közlekedik, ő milliós órákat hord, két hete pedig az derült ki, hogy egy halastavat és telekrészt hagyott ki a vagyonnyilatkozatából - sorolta.

Hollik István feltette a kérdést: milyen "milliós csecsebecséket" titkol még el a szegedi polgármester?

http://magyarhirlap.hu/cikk/88312/Botka_ellen_a_vagyonnyilatkozatteteli_eljarast_kezdtek_Szegeden

Liget - Hátrál a kormány

Újabb kulturális építmények tűntek el a tervekből, a népszerűtlen projekt a választásokhoz közeledve egyre zsugorodik.

http://nepszava.hu/cikk/1129714-liget---hatral-a-kormany

Több tízezer diák jövőjével játszadozik a kormány

– Tragédia, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium csinált. Korábban el nem lehetett képzelni, hogy egy új érettségi tárgyat néhány hónappal a vizsga előtt hirdessenek ki – mondta lapunknak a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának vezetője, Szenes György a szakmai érettségikkel kapcsolatban, amelyekkel idén kellett először szembenéznie a szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban tanuló mintegy 30 ezer diáknak. A szakértő szerint hivatalosan legalább két évvel korábban meg kellett volna tudniuk a diákoknak, mit takar a kötelező szakmai vizsga, ennek ellenére a pontos követelmények csak tavaly december végén jelentek meg. Ezt az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos is aggályosnak találta, a kormány mégsem változtatott a szabályokon.

http://nepszava.hu/cikk/1129710-tobb-tizezer-diak-jovojevel-jatszadozik-a-kormany

Ombudsman a TOPhÁZról: megalázó, embertelen körülmények között élnek az ellátottak

A hivatal megállapította, hogy nem tűr halasztást a férőhelyek kiváltása a gödi intézményben, ahol évek óta méltatlan állapotok – a személyi feltételek hiánya, a túlzsúfoltság, a lakóépület leromlott állapota – körülmények uralkodnak. Ezek nem a vezetőváltással keletkeztek, hanem az azt megelőző időszakra vezetnek vissza – állapította meg Székely László. Ezt azért emelte ki külön a biztos, mert a TOPhÁZ gondozói a neki küldött beadványaikban kifogásolták a 2016 végén történt intézményvezető-váltás miatt megváltozott körülményeket. Ezek álláspontjuk szerint az intézményben élő ellátottak lakó- és életkörülményeit is hátrányosan befolyásolták.

http://hvg.hu/itthon/20170518_ombudsman_tophaz_fogyatekos_emberek?s=hk

A CEU szerint Lázár megint rágalmazta őket

A CEU szerint szó sincs arról, hogy "törvényen kívüli státuszt" akarnak maguknak.

http://hvg.hu/itthon/20170518_ceu_lazar_kormanyinfo_kozlemeny

Gulyás Márton: Miért kávéztam Bayer Zsolttal?

Egy meglepő találkozó okairól és következményeiről.

„Látnom kellett egyszer Bayer Zsoltot, mert úgy éreztem mindig, közöm van ahhoz az igazi, mély, semmihez sem hasonlítható bayeri bánathoz” – vall a sokakat meghökkentő hétfői találkozó okáról Gulyás Márton, vlogger, a Közös Ország Mozgalom alapítója. A vita hét eleje óta nem csitult arról, hogy volt-e értelme civileknek, ellenzéki politikusoknak leülniük beszélgetni a lovagkeresztes uszítóval.

http://hvg.hu/itthon/20170518_Gulyas_Marton_miert_kaveztam_Bayer_Zsolttal

KOVÁCS ZOLTÁN: NEM VAGYUNK HAJLANDÓAK FELADNI TOVÁBBI ELEMEKET A SZUVERENITÁSUNKBÓL

MTI MAGYAR IDŐK

A magyar kormány nem hajlandó feladni további elemeket a nemzeti szuverenitásból – jelentette ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

http://magyaridok.hu/belfold/kovacs-zoltan-nem-vagyunk-hajlandoak-feladni-tovabbi-elemeket-szuverenitasunkbol-1719775/

Blöffkirálynak hívják a háta mögött

Mit csinálna másként Gyurcsány, ha zsarolnák, és titkos bankszámlával rendelkezne?

Előrebocsájtva, hogy mindaz, ami itt most következik a képzelet szüleménye és a valóságban a dolgok természetesen nem így működnek, van itt egy zavarba ejtő kérdés, amit Gyurcsány Ferenc munkásságával kapcsolatban egyre nehezebb nem feltenni.

Mert valami nem stimmel. Két hete azt jelentette be, hogy a jelenlegi miniszterelnököt az oroszok zsarolják, aminek a bizonyítékát látta ugyan, de a részletekről nem akar beszélni, mert az úgy logikus, hogy amikor egy politikus meg tudná buktatni a legfőbb ellenfelét egy leleplezéssel, akkor a bizonyítékot nem hozza nyilvánosságra, az információit viszont titkosítja. Bár az akciót a közvélemény kínos blöffként értékelte, és még a kételkedésre kevéssé hajlamos rajongótáborát is megkísértette (jó, ez túlzás) az az eretnek gondolat, hogy a Feri már elböszméskedett megint valamit, jött az újabb bejelentés: van ám svájci bankszámla is. Gyurcsány: láttam a bizonyítékot. Nép: hosszú sóhaj.

http://hvg.hu/itthon/20170518_bloffkiralynak_hivjak_a_hata_mogott

Dagad a botrány: 18-szor beszéltek oroszokkal Trump tanácsadói az elnöki kampányban

A Reuters azt írta, Trump stábjából több tanácsadó is kapcsolatba lépett az oroszokkal.

Michael Flynn lemondatott nemzetbiztonsági főtanácsadó és Donald Trump amerikai elnök választási kampányának több más tanácsadója a választási kampány utolsó hét hónapjában legalább 18-szor telefonáltak vagy e-maileztek orosz tisztségviselőkkel vagy másokkal, akik kapcsolatban álltak a Kremllel – mondták meg nem nevezett volt és jelenlegi tisztségviselők a Reuters hírügynökségnek, amely csütörtökön számolt be ezekről. Ezek a korábban nem ismert kapcsolatfelvételek is tárgyai azoknak a vizsgálatoknak, amelyeket az FBI, illetve kongresszusi biztosok folytatnak a választásokba történt feltételezett orosz beavatkozás és annak az ügyében, hogy Trump kampánystábjának volt-e kapcsolata Oroszországgal.

http://hvg.hu/vilag/20170518_Dagad_a_botrany_18szor_beszeltek_oroszokkal_Trump_tanacsadoi_az_elnoki_kampanyban

"Ideje beszélgetnünk" – momentumosok keresték fel az Origo újságíróját

A kormánypártivá avanzsált portál nemrég arról írt vezető cikkében, hogy a Momentum Mozgalom Soros György kottájából játszik. Korábban azt állította az Origo, hogy az egyik momentumos elnökségi tag 12 millió forintot nyúlt le.

A momentumosok Kovács Andrást, az Origo újságíróját keresték, ő volt az, aki még márciusban "12 millió forintot tüntetett el a Momentum dúsgazdag vezetője"címmel írt lejárató cikket a Momentum egyik vezetőjétől, Hajnal Miklósról.  Ebben azt állította az újságíró, hogy Hajnal társával együtt gyakorlatilag ellopott 12 millió forintot, ami egy online oktatást segítő honlap létrehozására kaptak.

Reagált az Origo a Momentum akciójára. Azt írták cikkükben, "betörtek" hozzájuk a momentumosok, "letámadták" Kovács Andrást, aki munkaszerződése értelmében csak engedéllyel nyilatkozhat, így nem is mondhatott semmit. A Momentum kiírása ("úgy éreztük, ideje beszélgetnünk") a szélsőjobboldalt idézi, olvasható az Origo-cikkben.

A portál beszámolója szerint "Fekete-Győr és kísérete" kb. 10-15 percet volt a szerkesztőségben, "aztán megérkeztek az irodaház portásai, elzavarták őket, ők pedig elkullogtak." Ezzel szemben a párt állította, hogy nem a portások zavarták el őket, hanem Tókos Lóránt, a portál vezérigazgató-helyettese szólította fel őket távozásra.

http://hvg.hu/itthon/20170518_momentum_mozgalom_origo_fekete_gyor_andras

Eddig tartott a Momentum hitelessége

Tisztelt Momentum, Kedves András! Ha gondotok van egy újságcikkel, tessék elfáradni a bíróságra! Nem a leggyorsabb módszer, de jogállamban ezt így szokás. Netán kérjetek személyes találkozót az illető kollégától, nem szégyen az ilyesmi. Egy dolgot viszont nem tehettek: nem zaklathattok ilyen módon egy szerkesztőséget! Viselje az ott megjelent tartalmakért a felelősséget az, aki utasításba adja és megírja – közvetve pedig azok, akik el is hiszik! De nem a kameráitok előtt, hanem egy tárgyalóteremben.

Az egészben persze nem maga az aktus a legelszomorítóbb. Hanem az, hogy ezek a világlátott srácok – akikre egy tizen-huszonéves fiatal érthető módon szívesebben hallgat, mint Németh Szilárdra vagy Molnár Gyulára – ezzel arra szocializálják saját korosztályukat, hogy szerkesztőségekbe berontani menő. Pedig valójában ugyanaz a bolsi tempó, mint a kormánypárti kortársaik szánalmas matricás akciója. A Momentum ma megmutatta, valójában ugyanazt gondolja a sajtóról, mint azok, akiket a sajtószabadság felszámolásával vádol.

Nagyon nem örülünk.

http://valasz.hu/publi/eddig-tartott-a-momentum-hitelessege-123902

A Momentum eddigi legrosszabb húzása volt a látogatás az Origóban

Az a kellemetlenkedés, amit Fekete-Győr András az Origónál rendezett (túl azon, hogy jogsértő magánterületen engedély nélkül tartózkodni) mindennek pont az ellentéte: nem vicces, nem laza, nem pimasz, a médiaügyekben járatlanok számára nehezen érthető, és az ember óhatatlanul is a munkájukban feltartott dolgozókkal azonosul. Kínos az egész az elsőtől az utolsó pillanatig, és ezen sem a modern kori magyar sajtótörténet legalját jelentő Origo-cikkek odamontírozása, sem a Momentum kísérő közleménye nem változtat.

http://index.hu/belfold/2017/05/18/momentum_origo_video/#

Ezt mondta Lázár János a Momentum betöréséről

ORIGO2017.05.18. 17:17

Teljesen megdöbbentő, hogy azt gondolja egy politikai párt magáról, hogy attól, hogy új, bármelyik újságíróval, vagy választópolgárral szemben bármit megengedhet magának - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Fekete-Győr András origós akciójáról. Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbikhoz közeli kurucinfó módszereihez hasonlatosan tört be a Momentum Mozgalom vezetője az Origo szerkesztőségébe, ahol kísérőivel mindenféle engedély nélkül készítettek felvételeket.

http://www.origo.hu/itthon/20170518-lazar-janos-origo-betores-momentum-mozgalom.html

Nemzetközi jogász: Nincs meg a brüsszeli többség a hetes cikkelyhez

Az előző napi szavazati arányok alapján nem kapna többséget az európai parlamentben az a kezdeményezés, hogy indítsák meg az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárást Magyarország ellen - közölte az M1 reggeli műsorában Tóth Norbert nemzetközi jogász.

http://www.origo.hu/itthon/20170518-nemzetkozi-jogasz-nincs-meg-a-brusszeli-tobbseg-a-magyarorszag-elleni-eljaras-meginditasahoz.html

A tiltakozások ellenére is felállítják a Horthy-szobrot – csak máshol

Úgy volt, hogy Perkátán szobrot állítanak Horthy Miklósnak. Aztán úgy, hogy mégsem. Most úgy néz ki, mégis lesz avatás.

Miután a Demokratikus Koalíció, a Raoul Wallenberg Egyesület és az MSZP bejelentette: tüntetni fognak, ha Perkátán felavatják az ország ötödik Horthy-szobrát, a helyi önkormányzat kihátrált az ügy mögül, és visszavonta korábbi engedélyét. A szervezők nem hagyták annyiban, és úgy döntöttek, az avatást megtartják. Csakhogy nem a település közterületén, hanem négy faluval odébb, Kálozon, a helyi Zichy kastély parkjában, az eredetileg meghirdetett időpontban, május 20-án, szombaton 14 órakor – írja az Alfahír.

http://valasz.hu/itthon/a-tiltakozasok-ellenere-is-felallitjak-a-horthy-szobrot-csak-mashol-123892

Dippold Pál Perkáta

Álláspont. Csillagos talpú, ormótlan bakancsokkal taposták szét az Európai Unió, annak nyugati felében legalábbis, rendkívül fontosnak tartott meghatározó elemét, a szubszidiaritást Perkátán

Magyar Hírlap

A szó, akárha kígyó sziszegné, visszataszító. Amit jelent, az nem, az természetes. Minden ügyet ott intézzenek, ahol az ügy van. Helyben.

Perkátán mocskosul belerondítottak egy közösség életébe. Megtehették ezt az új-európai verbális diktatúra rohamcsapatai, hiszen mióta világ a világ, mindig a kicsiket rúgják föl először. Vagy, ahogy tanultuk, a nagy hal megeszi az aprót. Perkáta ügyében ötágú csillagokkal teletetovált zöld cápák támadtak a magyar keszegre. Mivel a természet rendje már kellőképpen felborult, elmosódóban a határok, a liberális cápa bőven átúszhat a sósból az édesvízbe, ez a mutatvány fordítva, a keszegnek nemigen szokott sikerülni. Ha kiszabadulunk kétségtelenül színes és zavaros, de méltóképpen liberális képeink közül, mert ugye bakancsos cápa csak egy popkulturális művészeti alkotásban teljesedhet ki, egy publicisztikában nem annyira, nézzük meg, mi is történik valójában.

http://magyarhirlap.hu/cikk/88362/Perkata

Elszabadult indulatok: a kopaszok szabályosan kiütötték a Ligetvédőket

Szabályosan kiütöttek ligetvédőket a Városligetben megjelent biztonsági őrök. Az aktivisták feljelentést tesznek, a rendőrség szerintük nem állt a helyzet magaslatán.

http://hvg.hu/itthon/20170518_Elszabadult_indulatok_a_kopaszok_szabalyosan_kiutottek_a_Ligetvedoket

HARRACH: HITELES EMBERKÉPBŐL TÁPLÁLKOZÓ EMBERI JOGOKRA VAN SZÜKSÉG

Magyar Idők

Keresztény civil szervezet az, amelyik konkrét társadalmi célért eszmei-világnézeti motiváció alapján dolgozik – mondta a KDNP frakcióvezetője.

http://magyaridok.hu/belfold/harrach-hiteles-emberkepbol-taplalkozo-emberi-jogokra-van-szukseg-1716238/

BOSSZÚ

Kis Ferenc Magyar Idők

Európa bevándorláspárti erői ismét nekiveselkedtek, hogy példát statuáljanak a szemükben rebellis Magyarországgal, ezzel nyomást gyakorolva mindazokra, akik nem a kontinens etnikai felhígításában látják a jövőt.

A magyar társadalomban sokféleképpen ítélik meg a kormány intézkedéseit, politikáját, stílusát, de Orbán Viktor migrációs politikájával a döntő többség egyetért. Ha ezt a hazai baloldal nem képes felfogni, akkor 2018 tényleg Waterloo lesz számukra.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/bosszu-1712551/

KÉTFARKÚ BOTKA-PÁRT

Kiss Gergely

Örök élet, ingyen sör, adócsökkentés, ne kelljen dolgozni, de legyen pénz! A rendkívül vicces Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátjain olvasható „programpontokkal” vetekedő témákkal rukkol elő nap mint nap a Fizessenek a gazdagok! szlogennel kampányoló szegedi báró, azaz Botka László, a szocialisták új esélyévé kikiáltott, a miniszterelnöki székre pályázó politikusa.

http://magyaridok.hu/velemeny/ketfarku-botka-part-1711765/

„A debil Mészáros Lőrincnél nincs az, mint ami Simicskánál volt, hogy a gazdasági vagyont politikai hatalommá konvertálja” – szabadelvű vita a maffiaállamról

Magyar Bálint szociológus, az SZDSZ volt elnöke, Szakonyi Péter újságíró, a Napi.hu szerkesztője és Martin József Péter közgazda, újságíró, a Transparency International ügyvezető igazgatója a Budai Liberális Klub vendégeként arról vitatkozott hétfő este, hogy maffiaállam-e a mai Magyarország, illetve milyen szerepe van a mai magyar politikában az ideológiának.

http://hu.budapestbeacon.com/civil-ugyek/debil-meszaros-lorincnel-nincs-az-mint-ami-simicskanal-volt-hogy-gazdasagi-vagyont-politikai-hatalomma-konvertalja-szabadelvu-vita-maffiaallamrol/

Különleges ügyészt neveznek ki Washingtonban az orosz beavatkozás kivizsgálására

Az amerikai igazságügyi minisztérium bejelentette szerdán, hogy különleges ügyészt nevezett ki "a 2016-os elnökválasztás befolyásolására irányuló orosz kormányzati erőfeszítések és más kapcsolódó ügyek" vizsgálatára – írja az MTI.

Az új pozíciót Robert Mueller volt FBI-igazgató tölti majd be, aki 2001 és 2013 között vezette a szövetségi nyomozóirodát. A lépésre azért is kerülhetett sor, hogy tompítsa a James Comey FBI-igazgató kirúgása miatti feszültséget. Trump gyanús hirtelenséggel bocsátotta el Comey-t, aki azt állítja, az elnök arra kérte februárban, hogy állítsa le az őt és tanácsadói körét érintő lehetséges orosz kapcsolatok körüli vizsgálatokat.

http://index.hu/kulfold/2017/05/18/kulon_ugyeszt_neveznek_ki_washingtonban_az_orosz_beavatkozas_kivizsgalasara/

Seszták Miklós lesz a kaszinóügyi miniszter, az NGM nem boldogtalan

mfor.hu

A javaslat nyilvánosságra kerülése után felvetődött, hogy új kormánytag kinevezésére készül Orbán Viktor. Az előterjesztésből ugyanis nem volt világos, hogy ki lesz a felügyeleti jogok gazdája. Utóbb aztán kiderült, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, illetve annak vezetője, Seszták Miklós. (Az adóhatóságért felelős miniszter a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítója, Varga Mihály.)

Úgy tudjuk, az NGM-ben nem élik meg veszteségként az átrendezést. A terület kontrollját soha nem érezte igazán testhezálló feladatnak az apparátus. Még szakmai érvet is lehet találni a módosításhoz: a netes felületen elérhető szerencsejátékok blokkolását ugyan elrendelhette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, de a végrehajtás ellenőrzése eddig is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság feladata volt. S bár az NMHH autonóm kögigazgatási szervezet, saját költségvetéssel, de az általa felügyelt hírközlési terület egyértelműen a Seszták-tárca tevékenységi köréhez áll legközelebb.

http://mfor.hu/cikkek/makro/Sesztak_Miklos_lesz_a_kaszinougyi_miniszter.html

A piacon nem vesznek tudomást az Orbánék elleni atombomba élesítéséről

mfor.hu

Nem ijedtek meg a befektetők az Európai Parlament határozatától.

Nem omlott össze a forint 

Senki nem lepődött volna meg, ha a hír hallatán összezuhant volna a magyar piac. De nem ez történt, sőt! A forint árfolyama délután öt órakor erősebb volt, mint a reggeli nyitáskor jegyzett kurzus. Legutóbb 308.85 forinton jegyezték a magyar fizetőeszközt; reggel még 309,49 forint volt az árfolyam.

A magyar tőzsdén sem kezdték el kiszórni a papírokat. A 0,2 százalékos plusz, amit délutánig összehozott a BUX, ugyan nem nevezhető falrendgetőnek, de tekintettel az unióból érkező hírekre, rossznak sem mondható.

http://mfor.hu/cikkek/befektetes/A_piacon_nem_vesznek_tudomast_az_atombomba_elesiteserol_-.html

Urbán Flórián megcsömörlött, felkészült, hogy elhagyja az országot

A lapunknak adott, a magyar futball gyászos helyzetét elemző interjú megjelenése után néhány órával bocsátották el Nagykőrösről Urbán Flóriánt. Szerinte így értelmetlen dolgozni. Felkészült arra is, hogy elhagyja az országot. A Nagykőrösi FC elnöke szerint viszont nincs politikai összefüggés, és felrótta, hogy Urbán túlzott vehemenciával próbálta edzésre hívni a játékosokat.

https://mno.hu/foci/urban-florian-megcsomorlott-felkeszult-hogy-elhagyja-az-orszagot-2399458

Zuhan a Fidesz népszerűsége Budapesten és a megyeszékhelyeken

Budapesten a Fidesz 1 hónap alatt 8 százalékponttal, a megyeszékhelyeken pedig 9 százalékponttal gyengült. A falvakban még tartja magát a Fidesz, de közben a Jobbik 5-6 százalékpontot tudott erősödni ezeken a településeken – derül ki a Závecz Research felméréséből,

Az elemzés szerint a kormánypárt támogatottsága 27-ról 25 százalékra szűkült a teljes népesség körében. A második helyért továbbra is az MSZP és a Jobbik verseng: előbbinek maradt a tábora 13 százalékos, utóbbié – akárcsak a múlt hónapban – egy árnyalattal, 11-ről 12 százalékra bővült. Őrzi negyedik helyét a DK, támogatottsága 4 és 5 százalék között ingadozik, most az utóbbin áll.

Az LMP továbbra is – lassan egy éve – 3 százalékos, és most a Momentum mögött is ennyi választópolgár található. Az Együtt a népesség 2 százalékára számíthat, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Liberálisok 1-1 százalékra.

https://mno.hu/belfold/zuhan-a-fidesz-nepszerusege-budapesten-es-a-megyeszekhelyeken-2399464

Ez nem újságírás, ez politikai nehézfegyverzet

 • Orbán Viktor több tízmilliárd forint közpénzből építtetett új médiabirodalmat a választásokra készülő Fidesznek azután, hogy összeveszett Simicska Lajossal.
 • Az új csatornák Habony Árpád és Rogán Antal politikai irányítása alatt állnak. A szerkesztőségek tőlük kapják meg a legfontosabb, kritika nélkül közvetítendő politikai üzeneteket.
 • A kormány propagandára és ellenfelei lejáratására is használja az új médiabirodalmát, sokkal hatékonyabban és intenzívebben bármelyik elődjénél.
 • A több száz újságból, weboldalakból, tévékből, rádiókból, médiaügynökségekből álló kiterjedt hálózat, illetve az azt vezénylő politikai akarat célja, hogy végleg átalakítsa a hazai nyilvánosságot.
 • Ennek érdekében a Fidesz új médiaháborút indított minden olyan kritikus sajtóorgánum ellen, amit nem tud a befolyása alá vonni.

„KIÁLLT A ROGÁN, ÉS ELKEZDETT ARRÓL BESZÉLNI, AZÉRT VAN A MÉDIA, HOGY HASZNÁLJUK, MEG HOGY EZ NEM A KÍSÉRLETEZGETÉS, ÉS NEM AZ ÖNMEGVALÓSÍTÁS IDŐSZAKA. FEGYELMET VÁR A PÁRT NYILATKOZÓ POLITIKUSAITÓL, AZOKAT A KIFEJEZÉSEKET ÉS PANELEKET KELL HASZNÁLNI, AMIKET A KABINETIRODA ÍRÁSBA AD. AZTÁN NÉHÁNY HÉTTEL KÉSŐBB TALÁLKOZTAM AZ EGYIK KORMÁNYPÁRTI LAP FŐSZERKESZTŐJÉVEL, ÉS NEKIK PONT UGYANEZT MONDTA.” 

https://tldr.444.hu/2017/05/18/fideszmedia

Csak az nem hallgathatja le Trumpot, aki meg se próbálja

A New Jersey-birtokán, ahol nemrég éjszakázott, jelszó se védi a wifit. Közben még szövetségesei is azon "viccelődnek", hogy az elnököt Putyin fizeti. A tanácsadóját meg a törökök.

https://444.hu/2017/05/18/csak-az-nem-hallgathatja-le-trumpot-aki-meg-se-probalja

Úszás: fénylik a kirakat, de mögötte teljes a káosz

Bienerth Gusztáv január óta elnökli a Magyar Úszó Szövetséget (MÚSZ), de már sejti, a vártnál sokkal melegebb a víz abban a medencében, amelyikbe fejest ugrott. Már-már forr.

Bienerth Gusztáv rövid úton azzal szembesült, még egy olyan viszonylag tiszta, objektív, percekben, tized és századmásodpercekben mérhető sportágban is, mint az úszás, folyamatos az áskálódás, a torzsalkodás. Mi több, az úszók egy része trükközik, csal, mert a szövetség ehhez lehetőséget biztosít, alkalmanként fedezi is a sumákságot. Az elnök nyilván azt sem tudta, a magyar úszósportban a szabályok áthágásának, az átverésnek, a hamisításnak történelmi múltja van – persze csak a legmagasabb szinten, kizárólag szakmai érvek mentén.

http://24.hu/sport/2017/05/18/uszas-fenylik-a-kirakat-de-mogotte-teljes-a-kaosz/

Ismerje meg Zoltánt, a miniszterelnök fáradhatatlan száját

Politico elég masszív cikket szentelt Kovács Zoltán szóvivő bemutatásának. A nemzetközi nagyközönség azért ismerheti meg a kormányszóvivőt, mert a lap szerint ő az, aki miatt Orbán érinthetetlennek tűnik Brüsszelben. Kovácsról – akit önök, hozzánk hasonlóan biztosan nagyon jól ismernek – az derül ki, hogy:

 • 48 éves.
 • Kopasz.
 • A politikai szpin mestere.
 • Fáradhatatlan szája a miniszterelnöknek.
 • Boldognak tűnik, hogy Orbán legvadabb ötleteit megvédheti.
 • Többesszámban beszél, nehogy úgy tűnjön, hogy valamiben nem ért egyet Orbánnal.
 • Természetesnek veszi, hogy folyamatosan naprakész, miközben ez másoknak nehézséget okoz.
 • Szerinte ellenséges környezetben vannak, ahol az uralkodó narratíva sokkal erősebb, mint a magyar kormányé.
 • Vidéki.
 • A CEU-n doktorált, amit most targetál.
 • Kósa Lajos vitte be a nagypolitikába, Debrecenben találkoztak.
 • Magyar trikoloros gumikarkötőt hord.
 • Ki van rakva az EU-s zászló az irodájában.
 • Majdnem pörfekt angolból.

És még egy csomó érdekes dolgot, amelyek a magyar újságnézők számára kevésbé szolgálnak meglepetésekkel.

http://24.hu/kozelet/2017/05/18/ismerje-meg-zoltant-a-miniszterelnok-faradhatatlan-szajat/

Dobrev Klárának papírja van arról, hogy Lázár János hazudott

Jogerősen megállapította a bíróság, hogy Lázár János hazudott akkor, amikor a Dobrev Klára által vezetett Altus Zrt.-ről valótlanságokat állítva levelet írt, nyilatkozott az Európai Bizottságnak, annak főbiztosainak – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Dobrev. Hivatalosabban: az Altus Zrt. jogerősen pert nyert Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel szemben.

Az ügy előzménye, hogy az Altus Zrt. három éve egy nemzetközi, többfordulós pályázaton egy nagy nemzetközi konzorcium vezetőjeként megbízást nyert EU-t érintő elemzésekre-kutatásokra – idézte fel Gyurcsány Ferenc felesége. (Az Altusnak akkor Gyurcsány a tulajdonosa volt, Dobrev a vezérigazgatója, most Dobrev a tulajdonos és vezérigazgató is egyben.) A cégvezető szerint Orbán Viktor kormányfőt annyira zavarta ez, hogy mindent elkövetett annak érdekében, hogy ezt ellehetetlenítse, rávegye Brüsszelt arra, hogy az Altus elessen a munkától. Ezért is kérhette Orbán arra Lázárt, hogy írjon levelet az Európai Bizottságnak, illetve az illetékes főbiztosnak – magyarázta sajtótájékoztatóján Dobrev.

A sajtótájékoztatón kitért Dobrev egy másik ügyre is, amelyben Lázár vele (is) akarja elvitetni a balhét. Amiatt is azt fontolgatja, beperli Lázárt. Az ügy egyébként 18 milliárd forintnyi uniós pénz esetleges visszafizetését érinti.

http://24.hu/belfold/2017/05/18/dobrev-klaranak-papirja-van-arrol-hogy-lazar-janos-hazudott/

Nagy Ervin szerint Andy Vajnának elnézést kellene kérnie tőle

A Kincsem című magyar film elég szép sikereket ért el, a főszereplőben, Nagy Ervinben azonban maradt hiányérzet. A színész elvárna egy bocsánatkérést Andy Vajnától, aki a munkálatok megkezdése óta ellenezte a személyét.

Már a forgatások alatt rengeteg problémája volt, sokszor nem az történt, amit ő tanácsolt, amit szeretett volna, és ez kölcsönös elhidegüléshez vezetett

Most, hogy ilyen sikeres a film, annyit elvárnék tőle, hogy ‘nem jól gondoltam, fiam, gratulálok’. De ezt nem mondta a mai napig. Még a film bemutatójára sem jött el, amit mindenki értsen úgy, ahogy akar, de szerintem nonszensz. Most nem akarok sarkosabban fogalmazni, de azt gondolom, hogy a pozíciójánál fogva szinte kötelessége lett volna ott lenni a premieren

http://24.hu/szorakozas/2017/05/18/nagy-ervin-szerint-andy-vajnanak-elnezest-kellene-kernie-tole/

Hírességek álltak a civilek mellé, Orbán ellen

Elutasítják a kormány civileket megbélyegző és diszkriminatív törvényjavaslatát. Videó+ az aláírók névsora

Csákányi EszterHajós AndrásDragomán György és Kiss Tibor fontosnak tartotta, hogy videón – civilként – mondja el, miért tartják fontosnak a civilek munkáját. A kisfilmek a Civilizáció 2017 (a magyar civil szervezetek közös) kampányához készültek.

A civil szféra elleni folyamatos kormányzati támadás nemcsak a civil szervezetek ügye, hanem az egész magyar társadalomé. Mindenkinek eljöhet az életében egy olyan pont, amikor civil szervezetekhez kell fordulnia, és az általunk nyújtott segítség vagy szolgáltatás az egyetlen, amire számíthat.

Ezt mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója, aki abban bízik, hogy Csákányi Eszter, Hajós András, Dragomán György, és Kiss Tibor után még többen állnak ki a civilek mellett, hiszen ez a történet elsősorban arról szól,

http://24.hu/belfold/2017/05/18/hiressegek-alltak-a-civilek-melle-orban-ellen/

Haveri alapon osztják a kék lámpa engedélyeket: az ÁNTSZ hallgat, a rendőrség mossa kezeit

Az Átlátszó által megkérdezett volt parancsnok szerint haveri alapon osztják a kék lámpa engedélyeket: ez az oka annak is, hogy ha valaki visszaél a megkülönböztető jelzés használatával, akkor nem kell tartania attól, hogy eljárnak vele szemben. Az Átlátszó is kapott megkülönböztető jelzéssel szabálytalankodó autókról készült képeket,  és ezek alapján megpróbáltuk kideríteni, ilyenkor mit lépnek az illetékes hatóságok. Kiderült, hogy semmit. 

https://blog.atlatszo.hu/2017/05/haveri-alapon-osztjak-a-kek-lampa-engedelyeket-az-antsz-hallgat-a-rendorseg-mossa-kezeit/

Macron és Putyin beszéltek telefonon

Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnök első telefonos eszmecseréje során megbeszélte a jövőbeni személyes kapcsolatok lehetőségét - közölte a csütörtökön a Kreml sajtószolgálata.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/macron_es_putyin_beszeltek_telefonon.638085.html

Az Ubert már Brüsszel is megállította

Az Európai Bíróság főtanácsnokának indítványa szerint nemzeti hatáskörben szabályozhatják az Uber szolgáltatásait az uniós tagállamok. Ez alapján a cég magyarországi működését ellehetetlenítő magyar szabályozás sem ütközik uniós jogba - derül ki a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda a témáról szóló közleményéből.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/az_ubert_mar_brusszel_is_megallitotta.638083.html

Bojár Gábor Orbán szemétdombjáról és a rendkívüli állapotról

Bojár Gábor attól tart, hogy a kormány a durvuló közbeszéddel olyan helyzetet készít elő, amelyben elszabadul az erőszak. Erre való hivatkozással kihirdetheti a rendkívüli állapotot, és elmaradhat az országgyűlési választás. Az ország 34. leggazdagabb embere szerint Orbán nem kívánja orosz gyarmattá tenni Magyarországot, csak úr akar lenni a saját szemétdombján. Közben abban bízik, hogy Putyintól szabadabb kezet kap, mint az uniótól. Csakhogy ebben téved.

http://168ora.hu/futballhangulatban-az-orszag-bojar-gabor-az-igazi-vezeto-hisz-lehetetlenben/

Boldog István a Szent Korona mása és az Alaptörvény előtt lerakta a tiszatenyői baromfivágóhíd alapkövét

Az elmaradhatatlan időkapszula elhelyezésében nem csak Kazinczi István polgármester úr segített a fideszes képviselőnek, alig fértek oda:

https://444.hu/2017/05/18/boldog-istvan-a-szent-korona-masa-es-az-alaptorveny-elott-lerakta-a-tiszatenyoi-baromfivagohid-alapkovet

Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy Orbánék ettől kétségbeestek

Mi, magyar demokraták, akik meg vagyunk győződve arról, hogy Magyarország felemelkedésének egyetlen útja az Unióhoz való tartozás, nagyon örülünk ennek, kiváltképp mivel a Fidesz pártcsaládjának számos képviselője is megszavazta a döntést.

Ám attól tartok tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy Orbánék ettől kétségbeestek. Sőt! Tartok tőle, hogy ezt akarták kiprovokálni az elmúlt hónapokban. A szavazati jog felfüggesztéséhez vezető eljárás ugyanis egy hosszú és bonyodalmas procedúra, ami évekig is eltart.

http://sztarklikk.hu/kozelet/tevedunk-ha-azt-gondoljuk-hogy-orbanek-ettol-ketsegbeestek/324208

Tölgyessy Péter: belső feszültség lehet a Fideszben - a teljes előadás

A rendszerváltás utáni Magyarország sikertelenségéről beszélt Tölgyessy Péter alkotmányjogász az Eötvös csoport budapesti rendezvényén. Az előadást teljes egészében meghallgathatja vagy letöltheti az oldal alján a kapcsolódó hanganyagok között.

http://inforadio.hu/belfold/2017/05/12/tolgyessy_peter_belso_feszultseg_lehet_a_fideszben_-_a_teljes_eloadas/

Váratlan támadás Orbán ellen

Karel Schwarzenberg cseh arisztokrata élesen bírálta Orbán Viktor magyar kormányfőt és védelmébe vette Soros György üzletembert. Utóbbi tevékenysége nélkül szerinte Kelet-Európa népei még mindig a kommunisták befolyása alatt állnána.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/varatlan_tamadas_orban_ellen.638001.html

Az MTA elnöke szerint teljes létjogosultsága van a gender studiesnak

Lovász László, az MTA elnöke teljes mellszélességgel kiállt a társadalmi nemek tanulmányozása, vagyis a gender studies mellett. Nemrég a Kereszténydemokrata Néppárt próbált botrányt kavarni abból, hogy a 21. század második évtizedének második felére a magyar felsőoktatás is eljutott odáig, hogy külön szakot indítson a téma kutatására. Ebben a kereszténydemokraták valami förtelmes, lopakodó kísérletet véltek felfedezni az általuk "hagyományosként" felfogott családmodellel szemben, mintegy megfeledkezve arról, hogy

a nemi szerepek igenis változnak a társadalomban.

https://444.hu/2017/05/18/az-mta-elnoke-szerint-teljes-letjogosultsaga-van-a-gender-studiesnak