2017, május 19 - 08:18 Sajtószemle

Kezdeményezések, meghallgatások, megállapítások, felhívások, megoldások, ellenőrzések, minősítések, fellépések, felfüggesztések, és így tovább.
https://mno.hu/marabu/magyar-ugy-2399431

 

Bojár Gábor Orbán szemétdombjáról és a rendkívüli állapotról
Bojár Gábor attól tart, hogy a kormány a dur­­vuló közbeszéddel olyan helyzetet készít elő, amelyben elszabadul az erőszak. Erre való hivatkozással kihirdetheti a rendkívüli állapotot, és elmaradhat az országgyűlési választás. Az ország 34. leggazdagabb embere szerint Orbán nem kívánja orosz gyarmattá tenni Magyarországot, csak úr akar lenni a saját szemétdombján. Közben abban bízik, hogy Putyintól szabadabb kezet kap, mint az uniótól. Csakhogy ebben téved.
http://168ora.hu/futballhangulatban-az-orszag-bojar-gabor-az-igazi-vezeto-hisz-lehetetlenben/
 

Tankönyvelők
Jó dolog volt már a rezsicsökkentés is. Igaz, néhány százezer ember csak önzetlenül örülhetett neki, mert már régen kikötötték náluk az áramot, gázt a fizetésképtelenség okán, de legalább az úszómedencék, fűtött kocsibejárók nem zabálták úgy a pénzt, mint korábban.
http://nepszava.hu/cikk/1129697-tankonyvelok
 

Hatcsillagos szállodát tervez Etyekre a kormány
Mi másért lenne szükség a faluban a tervezett három háromcsillagos és három négycsillagos szálloda mellé még

<div style="display:inline"><a href="https://go.eu.bbelements.com/please/redirect/18785/2/8/2/"><img src="https://go.eu.bbelements.com/please/showit/18785/2/8/2/?typkodu=img&amp;keywords=" style="border-width:0" alt=""></a></div>

Magyarország első hatcsillagos szállodájára is.
https://444.hu/2017/05/19/hatcsillagos-szallodat-tervez-etyekre-a-kormany
 

Adomány vagy szerzett jog?
A nyugdíjtémával kapcsolatban szeretnék vitatkozni Dávid Ferenc írásával. Természetesen nem az a baj, hogy elmondja a véleményét, hanem az, hogy egyoldalúan, leegyszerűsítve teszi mindezt. A szerző azokkal az államokkal példálózik, amelyek a születéskor várható átlagos élettartam tekintetében a WHO adatai szerint a világranglistán messze előttünk állnak. Ezekben az országokban az emberek átlagosan hat évvel élnek tovább, mint a magyarok, az ő szabályaik szerint mi átlagosan kilenc évet töltenénk nyugdíjban, a férfiak csak öt évet, míg azokban az országokban a férfiak közel 13 évet.
http://nepszava.hu/cikk/1129703-adomany-vagy-szerzett-jog
 

Keményen képzik a leendő sebészeket Japánban
Például szusit kell készíteniük egyetlen szem rizsből. Életek lesznek a kezükben, nem csoda, ha komoly kiképzést kapnak.
http://hvg.hu/elet/20170518_Kemenyen_kepzik_a_leendo_sebeszeket_Japanban
 

Tökéletesen retkesek lettünk - recept
Miközben éppen kitört a gourmet láz a Millenárison, mi a szomszédos piacon tettünk a kosarunkba pár csokornyi pirosló, gömbölyded retket. Régebben csak a párizsis zsömlébe és a vajas kenyérre karikáztuk. Aztán már salátákba is kevertük, ma meg étlapokról választjuk sütve, párolva, marinálva. Rákattantunk, van néhány tippünk.
http://hvg.hu/elet/20170518_Tokeletesen_retkesek_lettunk__recept