2017, június 9 - 08:35 Sajtószemle

Íme a kormányplakátos fotópályázat legjobbjai

Elárasztották az országot a magyar kormány legújabb plakátjai, miszerint Magyarország erős és büszke európai ország. Tegnapi felhívásunkra számos, illetve számtalan pályamű érkezett, itt vannak a legjobbak:

https://444.hu/2017/06/08/ime-a-kormanyplakatos-fotopalyazat-legjobbjai

Exit poll: Theresa May pártja elveszítheti az alsóházi többségét

 

Theresa May miniszterelnök Konzervatív Pártja szerezheti meg a legtöbb mandátumot, de az exit poll és az eredmények beérkezésével párhuzamosan frissített előrejelzések szerint is elveszítheti eddigi abszolút többségét a brit alsóházban, ami nagy pofont jelentene az előrehozott választásokkal a szűk parlamenti többsége megerősítésére törekvő kormányfőnek. Az már biztos, hogy May csúnyán eltaktikázta magát, ha pedig az exit polloknak és a frissített becsléseknek megfelelő végeredmény születik, akkor a toryk biztos többség helyett akár kisebbségi kormányzásra is kényszerülhetnek.

http://index.hu/kulfold/2017/06/08/nagy-britannia_theresa_may_valasztas_exit_poll/

Börtönbe kell menniük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetőinek

 

Három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős.

A Sukoróra tervezett kaszinó- és turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződés ügyében a Szolnoki Törvényszék 2015 szeptemberében hűtlen kezelés kísérlete miatt 4 év börtönre ítélte Tátrai Miklóst, az MNV Zrt. volt vezérigazgatóját, valamint 3 és fél évre bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés, illetve magánokirat-hamisítás miatt Császy Zsoltot, a cég egykori értékesítési igazgatóját. Az ügy többi vádlottja közül kettőt felmentett, egyet pénzbüntetésre ítélt első fokon a törvényszék. 

A fellebbezések miatt a Szegedi Ítélőtáblára került ügyben tavaly októberben másodfokon jogerősen felmentették Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és egy értékbecslőt. Egy ügyvéd esetében pedig enyhítették az első fokon kiszabott pénzbüntetést, ezzel számukra véget ért az eljárás. 

Az ítélőtábla bűncselekmény hiányában felmentette Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot is, így esetükben harmadfokú tárgyalás kezdődött a Kúrián, amely csütörtökön jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte őket.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/08/bortonbe_kell_menniuk_a_magyar_nemzeti_vagyonkezelo_egykori_vezetoinek/

 

Császy szerint minden sebből vérzik az eljárás, Tátrai készül a börtönre

 

Politikusok közötti leszámolás áldozatának tartja magát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő két korábbi vezető munkatársa, akiket a Kúria jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Sukoró-perben. Császy Zsolt a Hír TV Egyenesen című műsorában arról beszélt, hogy várhatóan három hét múlva kell bevonulniuk, de a harcot nem adják fel. Minden itthoni és nemzetközi jogi fórumra elmennek, hogy bebizonyítsák: egy előre megírt forgatókönyv alapján küldték őket börtönbe. A jelenleg külföldön élő Tátrai Miklós volt vezérigazgató a műsorban elképesztőnek nevezte az eljárást, szerinte jogilag megalapozatlan, és alkotmánysértő.

Az egykori értékesítési igazgató szerint a Kúria elkezdett „gyurcsányozni” az ügyben. „Amikor a bíróság politikai színtérre vitte az ügyet, akkor kénytelen voltam elfordulni, mert erre nem vagyok kíváncsi.” Hozzátette: a bíróság azt állította, hogy Gyurcsány Ferenc utasításokat adott Tátrai Miklósnak, ami nem igaz.

„Én nem ismertem Gyurcsány Ferencet, Tátrai úr sem tartozott a körébe, finoman fogalmazva. Elegem van abból, hogy politikusoknak problémájuk van egymással, erre a büntetőjogot és az igazságszolgáltatást ilyen szintre le tudják vinni; ha nem tudnak egymással elszámolni, akkor az ártatlan civilek viszik el a balhét, mert ebben az eljárásban mi civilek voltunk.”

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/csaszy-szerint-minden-sebbol-verzik-az-eljaras-tatrai-keszul-a-bortonre-1396866

 

 

Gyurcsány alatt az igazságügyi minisztériumban dolgozott a Sukoró-per bírája

 

2006-ban vezető beosztást kapott az igazságügyi tárcánál a Sukoró-per bírája, akit most elmarasztaló ítélete miatt bűnösnek nevez az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc.

 

http://24.hu/belfold/2017/06/08/gyurcsany-alatt-az-igazsagugyi-miniszteriumban-dolgozott-a-sukoro-per-biraja/

 

Gyurcsányék majd szabadon engedik a Sukoró-ügy fővádlottjait

 

„Ők ártatlanok” – reagált Gyurcsány Ferenc arra a hírre, hogy a Kúria jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Sukoró-ügy fővádlottjait.

A Demokratikus Koalíció elnöke közleményében azt írta, a „nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök”, míg a most elítéltek „ártatlanok”. Gyurcsány tovább ment, és egyenesen leszögezte,

„jön majd egy új kormány és szabadon engedjük őket és teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni.”

Ugyan azt írta, „nem lesz bosszú”, de hozzátette, „a bűnös eljárásban résztvevők ellen meg minden törvényes eszközzel fellépünk. Akik bűnösen kiszolgálták Orbán rendszerét, nem számíthatnak megértésre.” Szerinte "tönkretettek embereket, családokat, életeket. Mert gyávák, megalkuvók, vagy csak egyszerűen megvehetők voltak."

Végül ezzel zárja sorait Gyurcsány: „Tisztességes kollégáimat zártátok börtönbe, mert engem nem tudtatok. Soha nem felejtem. Soha.”

 

http://www.atv.hu/belfold/20170608-gyurcsanyek-majd-szabadon-engedik-a-sukoro-ugy-fovadlottjait

 

Kivonják a forgalomból a felújított metrószerelvényeket

 

A mai napon az M3 vonalon közlekedő felújított metrószerelvényeket ideiglenesen kivontuk a forgalomból - közölte a BKK. Azt írják, az utasforgalomban eddig megtett futásteljesítmény tapasztalatainak értékelése céljából teszik ezt. Egyben az utasok szíves megértését is kérik. 

http://index.hu/belfold/budapest/2017/06/08/kivonjak_a_forgalombol_a_felujitott_metroszerelvenyeket/

Milliók szállásra, alkoholra és ajándékokra – íme a parlamenti frakciók kiadásai

A 17 fős KDNP-frakció 1,3 millió forintot költött borra

 

Minden parlamenti frakció milliókat költ tanácsadásra, az Országgyűlés Hivatalából származó pénzek jelentős része a pártok holdudvarához tartozó tanácsadó cégekhez vándorol. A frakciók közül a Jobbik költött a legtöbbet az utóbbi egy-két évben, főleg tanácsadásra és autóbérlésre. A Fidesz a tanácsadás mellett főleg a médiára költ, a KDNP viszont inkább élvezeti cikkekre. Megszereztük a parlamenti frakciók szerződéseinek listáját.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/milliok-szallasra-alkoholra-es-ajandekokra-ime-a-parlamenti-frakciok-kiadasai-1396779

Lúgos támadás: "ezzel a levéllel leértünk az aljára"

 

Egy évek óta börtönben ülő rab levelével tett kísérletet a gyanú másra terelésére a lúgos támadás ügyében a védelem. A levél szerint hónapokkal a bűncselekmény előtt valaki pont egy ilyen támadás elkövetésével akarta megbízni a levélírót, ennek a valakinek pedig az áldozat, Renner Erika megszerzése volt a célja. Az áldozat szerint az orvos védekezése ezzel, a vőlegénye célba vételével elérte a mélypontot. A BRFK vizsgálódik a furcsa levél ügyében.

Nem ez volt az első alkalom, hogy B. Krisztián védelme hozzá közel álló más emberekre próbálta terelni a gyanút, ez történt a volt férjével és egy barátnője férjével is. Átélte azt is a perben, amikor a védelem azt feszegette, hátha magának okozta a sérüléseit. Ugyanakkor úgy érzi, most minden eddiginél aljasabb próbálkozásról van szó. Balogh Attila több nyilvános Facebook-posztban reagált a levélre: "(...) ahogy a sértetti képviselő, Gál András is mondta,

ennek a bűncselekménynek a gátlástalanságát már csak a védelem gátlástalansága múlja felül.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/08/lugos_tamadas_ezzel_a_levellel_leertunk_az_aljara/

Iránytű Intézet: A legelutasítottabb párt a Fidesz

A megkérdezettek 24 százaléka a Fidesz–KDNP pártszövetségét tartja a legellenszenvesebbnek a hazai pártok közül – derült ki a Jobbik-közeli Iránytű Intézet májusi felméréséből. A kutatás szerint a kormánypártok után a legtöbben az MSZP-t (20), a Demokratikus Koalíciót (14), valamint a Jobbikot (13 százalék) jelölték meg, amikor arról kérdezték őket, melyik az a párt, amelyikre semmiképpen nem szavaznának egy most vasárnapi voksolás alkalmával. A kisebb támogatottságú pártoknak az abszolút elutasítottsága is kisebb. A felmérés során csak egy pártot lehetett megjelölni, tehát az, hogy például a Fideszt a megkérdezettek 24 százaléka elutasítja, nem azt jelenti, hogy a fennmaradó 76 százalék elégedett volna a kormánypárttal.

https://mno.hu/belfold/iranytu-intezet-a-legelutasitottabb-part-a-fidesz-2402330

Elég súlyos dolgokat vág a kormánypártok fejéhez a kiugrott KDNP-s

 

Lukácsi Katalin, a CEU-ügy miatt a pártból kilépett KDNP-s politikus a HVG nyomtatott változatának adott miniinterjút, és nem kímélte a mostani kormányerőket, sorjáznak az erős mondatok. Ateista szüleiről például azt mondta, negyven éve házasok, de soha nem csalták meg egymást.

Az ország kormánya viszont, amely gyakran megbélyegzi a szüleimet, tele van elváltakkal.

Amikor arról beszél, hogy a megyei KDNP-s szervezőnek nyíltan elmondta, hogy neki fontos a zsidó-keresztény párbeszéd, akkor arra - elmondása szerint - az volt a válasza, hogy 

Így is kellek. (...) Olykor megkaptam, hogy zsidóbérenc vagyok, de inkább hasznos idiótának tekintettek, akinek a tevékenységével igazolni lehet, hogy lám, nem antiszemita a KDNP.

Aztán mond olyat is, a kilépése utáni tapasztalatról, hogy nem nagyon mertek kiállni mellette az ismerősei, mert ez egy zárt világ,

És végül azt mondja, az a jó keresztény, aki az ellenfeleiért is imádkozik, például Bayer Zsoltért:

Adj békét, Uram, a szívébe.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/08/lukacsi_katalin_kdnp_biralat/

 

„Arra használnak, hogy rajtam keresztül üssék” – interjú Csetényi Csabával, Rogán Antal szomszédjával

JÚNIUS 8. 06:15 - SZERZŐ: LAMPÉ ÁGNES

A Rogán Antal szomszédjaként elhíresült Csetényi Csaba évek óta sorra nyeri az állami reklámtendereket, cége a kormány első számú ügynökségének számít. Egyebek mellett ők hirdették a „kényszerbetelepítés” elleni népszavazási és menekültellenes kampányt, a kormány reformjait, a paksi bővítést, az államkötvények vásárlását. Úgy tűnt, ő viheti a 2017-es kormánykommunikációra kiírt 25 milliárdos gigatendert is, ám végül cégei a 18 megbízásból csupán kettőt, a keret 0,7 százalékát nyerték el két másik kormányközeli vállalkozás mögött. Rebesgetik, hogy kieshetett a pikszisből, mert késett a kifizetésekkel. Ő viszont azt mondja, rajta keresztül Rogán Antalnak üzentek.

http://168ora.hu/csetenyi-csaba-interju-rogan-antal-pasa-park-kommunikacio-kampany-orban-kormany/

 

 

 

Tíz nap alatt 6,5 milliárddal gazdagodott Mészáros Lőrinc

Jelentősen felértékelődtek a részben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó tőzsdei vállalatok, az Opimus Nyrt. és a Konzum Nyrt., amióta kiderült, hogy utóbbi társaság részesedést szerzett az MKB bankban. A két vállalat részvényei már az elmúlt hónapokban is jelentősen drágultak, az előző néhány napban azonban egyenesen kilőttek, és jellemzően csak a napon belüli 15, illetve 20 százalékos felső kereskedési limit korlátozta árfolyamuk emelkedését. A szárnyalás valójában már a június 1-jei MKB-bejelentés előtt megindult: május 29-e óta az Opimus kurzusa 133, a Konzumé 215 százalékkal ugrott meg. A folyamat várhatóan a következő napokban is folytatódik, hiszen a két papírral tulajdonképpen tőzsdenyitás óta nem kereskednek, mivel a tulajdonosok a jelenlegi árfolyamért nem kívánják eladni részvényeiket, a potenciális vevők pedig a felső limit miatt ma többet nem ajánlhatnak érte. A rali nagy nyertese természetesen Mészáros Lőrinc, aki néhány nap alatt csak ebben a két cégben meglévő tulajdonhányadán milliárdokat nyert. Az Opimusban meglévő szűk 17 százalékos részvénycsomagja 3,4 milliárddal, 19,6 százalékos Konzum-pakettje pedig 2 milliárddal ér többet, mint tíz nappal ezelőtt. A felcsúti polgármester vagyona így május vége óta durván 3,5 milliárd forinttal hízott.

 

https://mno.hu/gazdasag/tiz-nap-alatt-65-milliarddal-gazdagodott-meszaros-lorinc-2402435

 

 

Kitálalt az elbocsátott FBI-igazgató: több száz orosz kibertámadásról tudtak

Donald Trump elnökségét valóban fenyegető újabb információkban szegény, Oroszországnak a tavalyi amerikai elnökválasztásokba való beavatkozását illetően bőséges volt a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) nemrégiben elbocsátott főnökének csütörtöki szenátusi meghallgatása. James Comey – aki állításainak főbb pontjait egy nappal korábban már nyilvánosságra hozta – súlyos bírálatokat fogalmazott meg ugyan az elnökkel és kormányával szemben, azt ugyanakkor tagadta, hogy nyíltan az orosz beavatkozással kapcsolatos vizsgálat eltussolására szólították volna fel. Igennel válaszolt az orosz beavatkozás valódiságát – például a Demokrata Párt informatikai rendszeréből történő adatlopást – feszegető kérdésekre, de tagadta, hogy a választási eredményeket közvetlenül manipulálták volna.

 

https://mno.hu/kulfold/kitalalt-az-elbocsatott-fbi-igazgato-tobb-szaz-orosz-kibertamadasrol-tudtak-2402496

 

Trump-ügyvéd: Nem követelt lojalitást Trump az FBI-vezértől

2017. június 8. 22:23

Soha nem követelt lojalitást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójától, James Comey-tól Donald Trump amerikai elnök.

http://mandiner.hu/cikk/20170608_trump_ugyved_nem_kovetelt_lojalitast_trump_az_fbi_vezertol

 

Kormányinfó

Kormányinfó: a kormány hallgat a Velencei Bizottságra és enyhít a civiltörvényen

 

A kormány megfogadja a Velencei Bizottság jogi aggályait és módosít a civiltörvényen, jelentette be csütörtökön Lázár János. A miniszter azt is belengette, hogy Altusz Kristóf államtitkár a nyár folyamán fog tárgyalni New York állammal a CEU ügyében.

 

http://hvg.hu/itthon/20170608_kormanyinfo_lazar_janos

 

Bárándy: A kormány nem változtat a megbélyegzésen

KaG, 2017. június 8., csütörtök 20:46 

 

Látszólagos a kormány visszakozása a civiltörvény módosítása ügyében, mert a szocialisták szerint a megbélyegzésen nem változtatnak.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/barandy-a-kormany-nem-valtoztat-a-megbelyegzesen-1396864

 

Újabb kormányközeli civil szervezetet tömtek ki közpénzzel

KaG, 2017. június 8., csütörtök 19:49 

 

Nemcsak a Civil Összefogás Fórumot támogatta a Magyar Villamos Művek. Adtak támogatást közpénzből a Pesti Srácok lapigazgatójához köthető alapítványnak is. Az Oikosz Alapítvány az egyik szervezője az ’56-os emlékév egyik záró eseményének is, a lebonyolításra 7 millió forintos szerződést kötöttek. A CÖF-höz is köthető szervezet kizárólag közpénzből tartotta fenn magát az elmúlt két évben.

Bírósági adatok szerint egy elhagyatottnak tűnő házba volt bejegyezve az Oikosz Alapítvány. Egy idős asszony nyit ajtót a Hír TV stábjának. Azt mondta, az alapítvány már elköltözött.

Jelenleg egy Dunakeszin lévő épületegyüttesbe van bejegyezve az alapítvány. A szomszédság nem hallott a szervezetről, pedig a szervezet vezetője szerint itt működnek, a székhely és telephely a kuratórium elnökének a lakása.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/ujabb-kormanykozeli-civil-szervezetet-tomtek-ki-kozpenzzel-1396862

 

Kacsoh DánielBörtönkaszinó

Álláspont. A legfőbb bírói fórum, igen hosszú procedúra zárásaként, most börtönbe küldte a vagyonkezelő korábbi vezetőit

Magyar Hírlap

Érdemes rögzíteni: Gyurcsány Ferenc 2008 tavaszán teljes támogatásáról biztosította az egész Sukoró-projektet, sőt, az elsőként a Magyar Hírlapban ismertetett feljegyzés szerint konkrét utasításokat adott Tátrainak és kollégáinak. És a dokumentum alapján már akkor eldőlt, megoldják a telekcserét, amely a Kúria indoklása szerint hátrányos volt az állam szempontjából. Persze a Gyurcsány-kormány esetében nem esett le az állunk ettől a megállapítástól, mégis, bíróság ilyen egyértelműen talán még nem rögzítette az efféle magatartást. Az ítélet alapján pőrén kirajzolódik előttünk a külföldi befektetők igényei szerint gazdálkodó, önfeladó balliberális országvezetés. Szomorú látlelet, amelynek kapcsán a valódi főszereplő, aki gyanúsítotti kihallgatása után kapitális médiahisztit rendezett, ám a vádlottak padját végül – ki tudja, miért – megúszta, most egyenesen bírók és ügyészek börtönbe zárását helyezte kilátásba.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/90077/Bortonkaszino

 

 

SIMICSKA-ÉRDEKELTSÉGEKNÉL NYOMOZ A NAV

Magyar Idők

Költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárás: a jobbikos plakátkampány ügyében folyik a nyomozás.

Úgy tudjuk, a közérdekű bejelentés nyomán megkezdett eljárás összefüggésben áll a Jobbik plakátkampányával. A hatóság gyanúja szerint a két említett cég megtéveszthette a NAV-ot azzal, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallott be annál, mint amennyit valójában a Jobbik rendelkezésére bocsátott.

 

http://magyaridok.hu/belfold/simicska-erdekeltsegeknel-nyomoz-nav-1801543/

 

Volt szocialista miniszter védi a röszkei terroristát

 

Új ügyvédje van Ahmed H.-nak, a tavaly novemberben terrorizmus vádjával első fokon elítélt szír bevándorlónak. Másodfokon június 15-én tárgyalják az ügyét, és megbízható forrásból úgy tudjuk, ezúttal egy igazi sztárügyvéd látja majd el a védelmét. Bárándy Péterről van szó, az egykori szocialista igazságügy-miniszterről, akinek a fia most is MSZP-s parlamenti képviselő. Amikor arról érdeklődtünk, mégis hogy került össze Ahmed H. Bárándyval, azt a választ kaptuk, hogy véletlenek nincsenek.

 

http://www.origo.hu/itthon/20170608-barandy-peter-vedi-ahmed-h-t-a-roszkei-terrorperben.html

 

Seszták a legjobban kereső miniszter: tavaly 77 milliót vitt haza

 

A Blikk bogarászta végig a miniszterek, államtitkárok vagyonbevallásait, innen tudni, hogy

a legjobban kereső kormánytag Seszták Miklós fejlesztési miniszter volt tavaly.

Pár ezer forint híján 77 milliós bevételt produkált 2016-ban. Ebből 16 milliót tesz ki a miniszteri és képviselői fizetése, a maradék hatvan az ügyvédi irodájából érkezett. Az RTL Klub Híradója megkérdezte Lázár Jánost a csütörtöki Kormányinfón, mit gondol a miniszteri fizetéséken túl is pénzt kereső kollégáiról, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csak annyit válaszolt, hogy 

ez egy jól szabályozott kérdés.

 

 

https://444.hu/2017/06/08/sesztak-a-legjobban-kereso-miniszter-tavaly-77-milliot-vitt-haza

 

A kutyát nem érdekli a magyar a foci, a klubok mégis nyereségesek, mert ömlik az állami eredetű szponzorpénz

a most megjelent mérlegek alapján a magyar élcsapatokat működtető cégek majdnem mindegyike nyereségessé vált. Szinte varázsütésre. De nem azért javultak ekkorát a pénzügyi eredmények, mert a Bajnokok Ligája, vagy legalább az Európa-liga csoportkörébe bejutva nagy pénzeket szakítottak volna az UEFA-tól, vagy megrohanták volna a szurkolók a szép, új, állami pénzből épült stadionokat, de még csak tehetséges játékosokat sem adnak el futószalagon külföldre. A piachoz semmi köze annak, ami itt történt.

Természetesen ezúttal is a magyar állam, az adófizető áll a hatalmas pénzügyi segítség mögött: 

 

https://444.hu/2017/06/08/a-kutyat-nem-erdekli-a-magyar-a-foci-a-klubok-megis-nyeresegesek-mert-omlik-az-allami-eredetu-szponzorpenz

 

 

 

Az ilyen gyerekeket löki a mélybe a Taigetosz-törvény

 

Marci nehezen olvas, nem tud koncentrálni, nem tud helyesen írni, és nem tudja jól értelmezni az olvasott szövegeket. Alexa képtelen átlátni a matematikai összefüggéseket. Fanninak a számolás és a szövegértés is nehezen megy. Mind a hárman tanulási nehézségekkel küzdenek, az ilyen gyerekeknek a május végén elfogadott oktatási törvénymódosítás értelmében nem jár majd felmentés az osztályzás alól.

 

Marci és Alexa korábbi szakértői vélemények alapján fel vannak mentve bizonyos tárgyak osztályzása alól, ezt a jogukat már nem veszthetik el, a 14 éves Fanninak viszont szeptemberre ígérték a szakértők ezt a lehetőséget. Ő valószínűleg már nem fogja megkapni a könnyítést, az édesanyja szerint így még a középiskoláig sem fog eljutni.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/08/az_ilyen_gyerekeket_loki_a_melybe_a_taigetosz-torveny/

 

Úgy tűnik, még a mai napig működik a Budapest 2024 Zrt.

mfor.hu

 

Február végén született meg a döntés, hogy visszalép Budapest az olimpiai pályázattól. Azóta pedig már eltelt 3 hónap.

 

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Ugy_tunik__meg_a_mai_napig_mukodik_a_Budapest_2024_Zrt_.html

 

Szervusz közpénz: Szent László-emlékév lehet 2017

mfor.hu

 

Kövér László és Semjén Zsolt közösen dobta fel az emlékév ötletét, mely megemlékezéseket, rendezvényeket és oktatási anyagokat igényelne.

Szent László király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából 2017 Szent László-emlékévvé nyilvánítását kezdeményezte Kövér László, a Fidesz, és Semjén Zsolt, a KDNP képviselője.

http://mfor.hu/cikkek/mesel_a_mult/Szervusz_kozpenz__Szent_Laszlo_emlekev_lehet_2017.html

 

Itt a modern autoriter vezetők kora, és Közép-Európában Orbán Viktor diktálja a tempót

A Freedom House átfogó jelentésében Magyarország főszereplővé lépett elő Kína, Törökország, Oroszország és Venezuela mellé.

Nagyon alapos, több mint 60 oldalas tanulmányt publikált a Freedom House arról, hogy milyen kihívások leselkednek világszerte a demokráciákra. A tanulmány szerzője a Freedom House kutatási alelnöke, Arch Puddington, és nem sok jó hírrel tud szolgálni. 

Puddington alapállítása, hogy azzal párhuzamosan, hogy a demokratikus államok sorának kell szembenéznie olyan belső fenyegetésekkel, mint a populista-nacionalista pártok előtörése, muszáj figyelmet fordítani a külső fenyegetésekre is: azokra, amiket a modern autoriter rezsimek felemelkedése jelent. Ezek jellegzetesen 21. századi képződmények, melyek új taktikák alkalmazásával nyomják el belföldi ellenfeleiket, és melyek egy alternatív modellt kínálva indultak támadásba a demokráciákkal szemben, a liberális világrend felforgatását és leváltását célul kitűzve. 

https://444.hu/2017/06/08/itt-a-modern-autoriter-vezetok-kora-es-kozep-europaban-orban-viktor-diktalja-a-tempot

 

Lesz európai ügyészi hivatal, csak Magyarország nélkül

Megerősített együttműködés keretében húsz uniós tagállam létrehozza az európai ügyészi hivatalt (EPPO – European Public Prosecutor's Office) a résztvevő országok igazságügyi minisztereinek csütörtöki döntése értelmében. Az európai ügyészi hivatal vizsgálódhatnak az EU-s források és a határon átnyúló áfacsalások ügyében.

 

https://444.hu/2017/06/08/lesz-europai-ugyeszi-hivatal-csak-magyarorszag-nelkul

Hawaii nem foglalkozik Trumppal, államként csatlakoztak a Párizsi klímaegyezményhez

Néhány nappal azt követően, hogy Donald Trump kilépett a párizsi klímaegyezményből, az egyik amerikai állam, Hawaii törvényhozása már alá is írta a törvényt, ami összhangba hozza az állam környezetvédelmi szabályozását a párizsi elvekkel.

 

https://444.hu/2017/06/08/hawaii-nem-foglalkozik-trumppal-allamkent-csatlakoztak-a-parizsi-klimaegyezmenyhez

 

A bíróság szerint Szigetvári Viktor joggal mondhatta, hogy a Magyar Idők lopott pénzből működik

A nemrég Mészáros Lőrinc által bekebelezett Magyar Idők pert indított Szigetvári Viktor, az Együtt egykori elnöke, jelenlegi választmányi elnöke ellen, amiért a politikus kijelentette, hogy a a Fidesz-kormány az adófizetőktől ellopott pénzből tart fenn médiumokat, köztük a Magyar Időket is.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokon csütörtökön úgy döntött, ez egy jogszerűen megfogalmazható politikai vélemény, és a "nem rendeltetésszerűen felhasznált közpénzről szóló nyilatkozat sem a kiadó becsületének megsértését, sem pedig a jó hírnév sérelmét nem jelenti".

https://444.hu/2017/06/08/lehet-azt-mondani-hogy-a-magyar-idok-lopott-penzbol-mukodik

 

MESE

Sitkei Levente Magyar Idők

A mi mesénkben új figurák vannak. Az orosz hacker, aki sötét szobában, villogó képernyő előtt veri a klaviatúrát, mert erre utasította őt Putyin.

A mesék többsége egyszerű alapvetésből indul ki: a hős kisebb-nagyobb bonyodalmak során eléri célját, majd kultúrkörtől függően boldogan él, amíg a világ forog, vagy ő meghal. A való élet azonban nem mese, csak sokkal egyszerűbb meseként felfogni. Rámutatni valakire, hogy ő a hibás. Felállítani a papírmasé figurákat, ahol minden ember ugyanúgy mozog, ugyanolyan rugóra jár az agya, ugyanazok a céljai, mint az összes többinek.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/mese-1795999/

 

FIDESZ: SOROS FORGATÓKÖNYVÉT VALÓSÍTJÁK MEG GULYÁSÉK

Baranyai Gábor Magyar Idők

Mások mellett a volt jobbikos országgyűlési képviselő, Zagyva György Gyula, Gálvölgyi János és a Tanítanék Mozgalom vezetője követel arányosabb választási rendszert Gulyás Márton kormányellenes aktivista klipjében. A Fidesz és az Alapjogokért Központ szerint az ellenzék megkezdte a jövő évi választás hiteltelenítést szolgáló kampányát.

Ez Soros György forgatókönyve, ő beszél, ő finanszírozza, stafírozza ki ezeket a pártokat – reagált Selmeci Gabriella arra, hogy a Sándor-palotát festékkel megdobáló kormányellenes aktivista, Gulyás Márton (képünkön) közéleti szereplőket felvonultató klipet tett közzé a választási rendszer arányosabbá tétele érdekében. A fideszes képviselő szerint, ha valakik nem sikeresek a választók előtt, akkor nem a választási rendszert kell hibáztatniuk érte, hanem talán más politikát kellene folytatniuk.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-soros-forgatokonyvet-valositjak-meg-gulyasek-1792021/

 

 

Magyar Bálint: az állam maga működik bűnszövetkezetként

 

Nem oligarchák ejtik fogva az államot, hanem az állam teremt oligarchákat. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a maffiaállam fogalmának megalkotója Magyar Bálint beszélt erről.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170607-magyar-az-allam-maga-mukodik-bunszovetkezetkent

 

 

Amerikai hírszerzés vezetők: "Trump nem próbált nyomást gyakorolni rájuk"

 

Az amerikai hírszerzés vezetői szerdai kongresszusi meghallgatásukon elhárítottak minden kérdést, amely a Donald Trump amerikai elnökkel folytatott beszélgetéseiket feszegette, beleértve a tavalyi elnökválasztási kampányba történt esetleges orosz beavatkozás témáját is.

 

http://www.atv.hu/kulfold/20170608-amerikai-hirszerzes-vezetok-trump-nem-probalt-nyomast-gyakorolni-rajuk

 

Klímaháború: Magyar tudósok is benne voltak Trump döntésében

 

Az amerikai elnök döntését követően egyre hangosabb, de legalábbis halhatóbb azoknak a szakembereknek a hangja, akik az uralkodó nézethez képest mást gondolnak a klímaváltozás okairól és lehetséges következményeiről. A lavinát egy magyar tudós indította el.

 

Az USA elnökének döntését egy márciusi petíció is befolyásolta, amelyet több mint háromszáz nemzetközi hírű tudós írt alá, arra kérve Trumpot, hogy – kampányígéretéhez híven – Amerika mondjon fel minden olyan nemzetközi egyezményt, klímavédelmi megállapodását, amely a számos üvegház gáz közül éppen a többihez képest csekély hatású széndioxid korlátozását írja elő. A tudósok érvei szerint a széndioxid nem környezetszennyező, sőt jót tesz a növényeknek, javítja a mezőgazdasági terméshozamokat.

Véleményvezérek

Az aláírók között Nobel-díjas tudósok is vannak, továbbá három magyar szaktekintély. Egyikük az a Miskolczi Ferenc fizikus professzor – az Országos Meteorológiai Szolgálat légköri sugárzási osztályának korábbi vezetője –, aki a NASA hat évtizedet felölelő (1948-2008) műholdas légköri adatbázisának elemzése után elsőként kérdőjelezte meg a klímaprobléma főáramú nézeteit.

Számításai szerint az emberiség bármekkora mennyiségű szén-dioxid, por és korom kibocsátásai nem növelik számottevően az üvegházhatást, az óceánok vízfelszínéről elpárolgó vízgáz segítségével ugyanis a rendszer simán visszaszabályozza a megnövekedett üvegházhatású gázkibocsátást a vízkörzésen keresztül.

http://www.atv.hu/belfold/20170607-klimahaboru-magyar-tudosok-is-benne-voltak-trump-donteseben

 

Jegybanki pénzből kártalanítanák a devizahiteleseket

A devizahitelezés miatt még mindig igen nagy bajban lévő családok anyagi terheinek csökkentésére fordítaná az LMP azt a megközelítőleg 265 milliárd forintot, amelynek hozamaiból a jegybank az alapítványait finanszírozza. Ehhez persze első lépésként arra is szükség lenne, hogy 2018-ban forduljon a kocka, és ne újrázzanak a jelenlegi kormánypártok. Hadházy Ákos, az ellenzéki párt politikusa lapunknak elmondta, szerinte a jelenlegi kormánytól nem várható, hogy hatásosan képviselje a devizahitelesek ügyét. 

 

https://mno.hu/gazdasag/jegybanki-penzbol-kartalanitanak-a-devizahiteleseket-2402353

 

Már nem akar korhatárt a játszótereken Kocsis Máté

Az elfogadott javaslatban már nem tiltják meg, hogy a 14 évesnél idősebb gyerekek használják a játszóteret a Józsefvárosban.

A józsefvárosi képviselőtestület frissen elfogadott javaslata alapján azokat büntetik majd meg, akik a játszóteret vagy a játszótéri eszközöket nem megfelelően használják - tudta meg a hvg.hu Erőss Gábortól, a testület Párbeszédes tagjától. A politkus nem zárta ki, hogy egyéb figyelmeztető táblákkal, rejtve megőrzik az eredeti elképzelést, például úgy, hogy a játékok mellé írják ki, csak 14 éves korig lehet használni.

http://hvg.hu/itthon/20170608_Kocsis_Mate_meggondolta_magat

 

Soros a köztévének nyilatkozott

Európa kötelességének nevezte a migránsok befogadását Soros György milliárdos az M1 híradójának kérdésére csütörtökön Berlinben. „Úgy gondolom, Európa kötelessége, hogy törődjön a bevándorlókkal. Ez egy humanitárius kötelezettség, és remélem, Európa teljesíti is” – mondta az üzletember azzal kapcsolatban, valóban jobb hely lesz-e Európa a bevándorlók befogadásától, vagy gazdasági megfontolások vezérlik őt.

Soros György az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet ünnepségére érkezett Berlinbe.

https://mno.hu/belfold/soros-a-koztevenek-nyilatkozott-2402380

 

Családi bank

Bár a bankvilágban már mindenki rég tudta, hogy nem engedi ki a kezéből az MKB Bankot a Fidesz, a szélesebb közönség számára csak a múlt héten vált bizonyossá, hogy nem tévedtünk, amikor 2015 novemberében arról írtunk, eldőlt, kié lesz a bank – csak néhány technikai részletet kell tisztázni, s egy nagyobb akadályt eltávolítani.

Mindent összevetve elmondhatjuk, nagyon jó üzletet csináltak a miniszterelnök barátai a bankvásárlással – mindannyiunk kárára. Igaz, ennek fejében akár veszteséges vállalkozásokat is hitelezniük kell, ha a Fidesz érdekei úgy kívánják. Vagyis úgy tűnik, a kormányfő és környezete sajátjaként kezeli a közvagyont. Azt is mondhatnánk, családi bank született. Hol vannak már azok az idők, amikor Orbán Gyurcsányt vádolta azzal, hogy kft.-ként vezeti az országot? Ami manapság történik, még ennél is rosszabb: hűbérúri rendszer épült ki, s virul a haverok javára.

 

https://mno.hu/velemeny/csaladi-bank-2402370

 

Megvédeni Európát és az európaiakat

Az európai puha hatalom kétségkívül sikeres. Diplomáciánkkal, fejlesztési politikánkkal, kereskedelmi kapcsolatainkkal mi, európaiak hozzájárulunk a stabilitás megteremtéséhez, a béke, az emberi jogok és a jogállamiság előmozdításához. A puha hatalom azonban önmagában nem elég erős.

Túl hosszú ideig hagyatkoztunk mások katonai erejére. Most kell megragadnunk az alkalmat arra, hogy kezünkbe vegyük saját biztonságunkat. Tartozunk ezzel az európai polgároknak. A szorosabb védelmi együttműködés mögötti akarat elsősorban és főleg az európai emberektől ered. Szinte valamennyi uniós országban a három legfontosabb prioritás egyike a biztonság. Az európaiak háromnegyede támogatja a közös biztonság- és védelempolitikát.

A legalapvetőbb univerzális jogok egyike, hogy biztonságban érezzük magunkat otthonunkban.

Az Európai Unió feladata, hogy biztosítsa az európaiaknak ezt a biztonságot.

https://mno.hu/velemeny/megvedeni-europat-es-az-europaiakat-2402318

 

Harcra készek: a CÖF félmilliárd forintot őrzött meg tavalyi támogatásaiból

 

A kormánypárti plakátkampány mellett az uniós szerveknek küldött petíciókra, a szellemi honvédő munka elterjesztésére, valamint az MTI-nek küldött közleményekre költött a CÖF-CÖKA abból az 582 millió forintból, amit tavaly kapott az álcivil szervezet, főként az állami MVM-től és a Fidesz pártalapítványától – derül ki a tavalyi beszámolójukból.

„A civileket érintő emberi sorskérdésekkel foglalkozó parlamenti pártok által képviselt álláspontok mellé megjelentetjük támogatóink és partnereink által ajánlottakat, ennek formái sajtóközlemények, média interjúk, plakátok, szórólapok, hírlevelek”

 

http://hvg.hu/itthon/20170608_Harcra_keszek_a_COF_felmilliard_forintot_orzott_meg_tavalyi_tamogatasaibol

 

Ara-Kovács Attila
Egy csodálatos barátság vége

 

„Amikor Orbán Viktor egy éve úgy érezte, eljött az ideje Trump mellett állást foglalni az elnökválasztási kampányban, akkor már ő maga is ismerhette a republikánus elnökjelölt meghirdetett programját. E programban pedig jó előre bejelentette szándékát: országát amint lehet, kilépteti a párizsi klímamegállapodásból.”

 Persze aligha arról van szó, hogy Orbán végre ráébredt, milyen mértékben vállalhatatlan Donald Trump személye, milyen kockázatos, sőt nevetséges az ő oldalán mutatkozni, hanem hogy – minden törleszkedés dacára – épp ő maga lett vállalhatatlan Trump számára. Mindennek intő jelei ugyan nem újkeletűek, de úgy tűnik, a magyar miniszterelnök elég hosszú időn át nem volt hajlandó figyelni rájuk, hinni nekik. Most, brüsszeli találkozásukkor a nyilvánvaló lekezelés, Klaus Johannis román elnök meghívása a Fehér Házba – amiben Orbán már nem reménykedhet –, a CEU elüldözésének kudarca és sorolhatnánk hosszan, végre meggyőzték. Örülni persze ennek sem lehet, hisz nem az ország és Európa érdeke vagy épp környezetünk megóvásának szándéka volt a végső szempont, csak az érvényesülés jól ismert orbáni vágya és a kudarc soha be nem ismerése. 

https://arakovacs.wixsite.com/jegyzet/single-post/2017/06/08/Egy-csodalatos-baratsag-vege

Továbbra is fizetni kell az agyhártyagyulladás elleni oltásokért

Elképesztő indoklás, például az általa keltett „hamis biztonságérzet” és tisztázatlan klinikai hatékonysága miatt nem teszi ingyenessé a kormány az agyhártyagyulladást okozó meningococcus B elleni védőoltást – tudta meg a Magyar Nemzet a Miniszterelnökség lapunknak adott írásbeli válaszából.

A vakcina darabja 27 ezer forintba kerül, így jelenleg a csecsemőjét az agyhártyagyulladás B típusú törzse ellen is védeni kívánó szülőnek 108 ezer forintjába kerül, hogy a védettséghez szükséges négy oltást beadják a kicsinek. Egyéves kor felett már elegendő két oltás is, de a gyermekorvosok szerint nem érdemes olyan sokáig várni, mert a statisztikai adatok alapján 4 és 12 hónapos kor között regisztrálják a megbetegedések felét.

 

https://mno.hu/belfold/tovabbra-is-fizetni-kell-az-agyhartyagyulladas-elleni-oltasokert-2402323

 

Népszava 2001. június 8.

Orbán: Több millió bevándorlót igényel a gazdaság

Több millió bevándorló befogadásától várja Orbán Viktor miniszterelnök a hazai gazdasági növekedés fenntartását. A külföldiek betelepítése néhány éve a magyar népességfogyás kapcsán is felmerült.

Az idegenek beáramlását többen aggályosnak találják, számos szakember szerint azonban ez az EU-s gyakorlat hazánkat sem kerülheti el.

http://nepszava.hu/cikk/1131496-orban-tobb-millio-bevandorlot-igenyel-a-gazdasag

 

Bundabotrány a kéziseknél - Hat embert gyanúsítanak

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen elrendelt nyomozás során az ügyészek szerdán hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kézilabda-mérkőzések ügyében.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tegnapi közleményében úgy fogalmaz: "a kézilabdában régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke ezt jelezte a rendvédelmi szervek felé, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében" - olvasható a közleményben, amely leszögezi, a nyomozás eredményének függvényében az ügynek személyi és egyéb konzekvenciái is lehetnek, mindaddig azonban, amíg ennek ellenkezője bizonyítást nem nyer, az MKSZ vélelmezi az eljárás alá vont személyek ártatlanságát. Az MKSZ jelezte, további információkat csak az ügy minden részletének ismeretében tud majd közölni.

 

 

http://nepszava.hu/cikk/1131537-bundabotrany-a-keziseknel---hat-embert-gyanusitanak

Megvalósul Szörényi Levente álma

Véget érhet a politikai környezetszennyezés. A Fidesz és az LMP összefog a Jobbik plakátolása ellen. De miről szól ez az egész?

„A választási kampányhajrá néhány hetét leszámítva le is tiltanám a politikai hirdetést az óriásplakátokról. Nem létezik, hogy négy éven keresztül folyamatosan hergelni kell az embereket. Mennek a kocsival, abban a tudatban, hogy alapvetően azért biztonságban élünk, közben meg szembejön mindig, hogy féljek már, mert mindjárt rám lő Brüsszel. A Jobbik meg az arcomba nyomja, hogy lopnak. Aztán csodálkozunk, hogy rossz a közhangulat ” – ezt mondta április közepén Szörényi Levente a Heti Válasznak.

A magam részéről minden szavával egyetértek. Azóta a helyzet annyit változott, hogy Brüsszel és a lopós kampány mellé még bejött a Soros-bábos kampány is.

Alig akarom elhinni, hogy ebben változás lehet, de Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke bejelentette: a Fidesz megtiltaná, hogy a választási kampányok időszakán kívül politikai pártok plakátot helyezzenek ki. Sőt azt is, hogy a kormány tegye ugyanezt, erről tudósít a mai Magyar Idők a címlapján.  

http://valasz.hu/itthon/megvalosul-szorenyi-levente-alma-124172

 

HA A FIDESZ BETILTJA AZ ÓRIÁSPLAKÁT-KAMPÁNYOKAT, AKKOR ÚJABB SZÖGET ÜT A MAGYAR POLITIKA KOPORSÓJÁBA

 

Gulyás Gergely állt ki szerdán a nép elé, hogy elmondja, a Fidesz olyan javaslatot nyújt be a parlament elé, amely tiltaná a politikai óriásplakátok kihelyezését kampányidőszakon kívül. Gulyás Gergely ezt azzal indokolta, hogy ezzel csökkenhetne a korrupció, hiszen nem tudni, mennyit fizet a Jobbik Simicska Lajos plakáthelyeiért, tehát biztos korruptak. Nyilván az ember vakbele röhög, amikor a Fidesz valaki mást vádol korrupcióval, és igazán vicces az lett volna, ha visszakérdezett volna valaki: honnan tudjátok Gergő, hogy a Simicska ár alatt adja a plakátjait a Jobbiknak, nektek is úgy adta még pár éve?

De az ember nem röhög, mert végtelenül cinikus antikorrupciós intézkedésnek eladni egy, a kormány hatalmát tovább betonozó intézkedést.

http://kettosmerce.blog.hu/2017/06/08/ha_a_fidesz_betiltja_az_oriasplakat-kampanyokat_akkor_ujabb_szoget_ut_a_magyar_politika_koporsojaba

 

Kövér László hivatalos okiratban sorolja fel, mennyi közpénzt nyalt Habony, Mészáros és Andy

„Nem száll le rólam Kövér László, ma százezer forintra büntetett, mert Ákossal egy táblát tartottunk fel az Országgyűlésben, amin bemutattuk, hogy a Fideszes oligarchák és médiavállalkozók érdekeltségeiken keresztül már most hogyan nyernek százmilliókat a paksi pénzekből” – kezdi facebook-posztját Szél Bernadett, mely bejegyzésnek nem is az a poénja, hogy dr. Kövér megint büntetett, hanem az, ahogy ezt a büntetést becsomagolta.

Azt írja ugyanis Szél, s képet is mellékel hozzá, hogy az ítélet indoklási szakaszában Kövér maga is írásba adja, hogy mennyi közpénzt nyúlt Habony, Mészáros és Andy.

„A poén az, hogy az ítélet indoklásában Kövér László maga is tételesen felsorolja az általunk bemutatott számokat, azaz elmondja, hogy mennyi pénz landolt a jól ismert figurák érdekeltségeinél, Andy Vajna, Habony Árpád, Mészáros Lőrinc és társainál. Osszátok meg minél többen ezt a posztot, hogy megköszönhessem Kövér Lászlónak a leleplezés reklámját!” – így Szél.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/kover-laszlo-hivatalos-okiratban-sorolja-fel-mennyi-kozpenzt-nyalt-habony-meszaros-es-andy-104636

 

Magyarország nekibőszült jobboldala már Budapesten sem tud meglenni kerítés nélkül

Érdekes beszámolót közölt a minap az atv.hu az LMBTQ közösség egy hónap múlva esedékes felvonulása kapcsán. A Hatvannégy Vármegye nevű szélsőjobboldali sejt ugyanis közleményt juttatott el a portálhoz, mely szerint tudomásukra jutott, hogy a melegek az idén majd kerítés nélkül akarnak felvonulni. (Mint ismeretes, a magyar demokratikus közélet és lelkiállapot nagyobb dicsőségére az utóbbi vonulások acélkordonok között zajlottak.) Egész pontosan így fogalmaz a közlemény: „Információink szerint idén a rendőrség biztosító sorfala nélkül kívánják megtartani a nyilvános fajtalankodásnak és vallásgyalázásnak is teret biztosító Budapest Pride-ot.” Utána természetesen az adekvát fenyegetőzés következik, miszerint a „mozgalom” ezt nem fogja szó nélkül hagyni. De mielőtt a fenyegetőzés szépségeire rátérnénk, akadjunk már ki egy kicsit azon is, hogy „információink szerint”. Honnan és főként miért is vannak egy militáns széljobboldali truppnak rendőrségi információi, mikor amúgy a magyar rendőrség szerint a magyar nyilvánosságra csak annyi tartozik, hogy… és itt most megint a portált idézzük:

„Természetesen megkérdeztük a rendőrséget is, hogy

valóban kordonok nélkül tartják-e

meg az idei Budapest Pride-ot.

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/magyarorszag-nekiboszult-jobboldala-mar-budapesten-sem-tud-meglenni-kerites-nelkul-104618

 

Fidesz: A baloldal veszélyt jelent az emberek biztonságára

 

A baloldal pártjai, az MSZP és a DK konkrét veszélyt jelentenek Magyarország és a magyar emberek biztonságára, mert a Soros György-féle terv végrehajtására készülnek a bevándorlás kérdésében - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 

http://www.origo.hu/itthon/20170608--fidesz-a-baloldal-veszelyt-jelent-a-magyar-emberek-biztonsagara.html

 

Észak-Korea: Ha akarjuk, hamuvá változtatjuk Japánt

MTI2017.06.08. 07:40

Egy magas rangú észak-koreai kormányilletékes arra figyelmeztette csütörtökön Tokiót, hogy ne hívja ki maga ellen a sorsot, mert válsághelyzet esetén Észak-Korea képes hamuvá változtatni a Japán-szigeteket.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170608-eszak-koreai-fenyegetes-tokionak-ne-hivjak-ki-maguk-ellen-a-sorsot.html#

 

Megtámadták a kijevi amerikai követséget

MTI2017.06.08. 08:17

Robbanószerkezetet dobott a kijevi amerikai külképviselet területére egy ismeretlen támadó csütörtök éjszaka. A robbanásban senki nem sebesült meg.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170608--robbanoszerkezettel-tamadtak-meg-a-kijevi-amerikai-kovetseget.html

 

Érvényt kell szerezni a kvótáknak az Európai Parlament néppárti elnöke szerint

2017. június 8. 12:59

Antonio Tajani szerint az Európai Bizottságnak fel kell lépnie a menedékkérőkre vonatkozó kvótarendszer működtetése érdekében, és ha kell, kötelezettségszegési eljárást kell indítani azon tagországok ellen, amelyek nem akarják végrehajtani az erről szóló korábbi döntést.

http://mandiner.hu/cikk/20170608_ervenyt_kell_szerezni_a_kvotaknak_az_europai_parlament_nepparti_elnoke_szerint

 

 

Tarlós: Felújítom a metrót, bárki bármit rikácsol

 

Hozzátette: ezt lelkiismereti ügyként kezeli, és öt éve egy a célja, hogy ha a fene fenét eszik is, a metrót akkor is felújítják.

A főpolgármester ezek után beszámolt a szerdai kormányülésről, ahol egyik fő téma volt a 3-as metró felújítása.

Pluszpénzt ugyan nem kapunk, de akadályokat sem gördítenek elénk.

– közölte. Ez azt jelenti megfogalmazása szerint, hogy a kormányülésen megegyezés született: az optimálisnál rosszabb, de a rosszindulatúak által vártnál jobb. 

Tarlós szerint új ajánlatok bejöttek a 3-as metró északi és középső szakaszára, amik már "egészen reális árakkal számolnak".

 

http://index.hu/belfold/budapest/2017/06/08/tarlos_3-as_metro_felujitas/

 

Rengeteg az üres lakás, mégis élet-halál harc megy az ingatlanpiacon

 

Miközben folyamatosan arról hallani, hogy mennyire pörög az ingatlanpiac, az ingatlan.com adatai szerint viszont rengeteg az üres lakás az országban. Számuk az elmúlt öt évben 15 százalékkal 550 ezer fölé emelkedett, így az összes lakáshoz viszonyított arányuk is 12,5 százalékra nőtt.

http://privatbankar.hu/ingatlan/rengeteg-az-ures-lakas-megis-elet-halal-harc-megy-az-ingatlanpiacon-308367

 

Szaúd-Arábia lerohanja Katart?

Káncz Csaba, 2017. június 07., 08:30

Privátbankár.hu

Újabb szintre lépett a Szaúd-Arábia és Irán közötti proxi háború a katari konfliktussal. Hírek szerint a szaúdiak már csapatösszevonásokat hajtanak végre a katari határ mentén és egyes feltételezések szerint szeretnék rátenni a kezüket a katari vagyonra. A művelet kiemelt célja lehet még Kína térségbeli behatolásának megakadályozása.

 

http://privatbankar.hu/makro/szaud-arabia-lerohanja-katart-308295

 

Szegvári Katalin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Íme a kormányplakátos fotópályázat legjobbjai

Elárasztották az országot a magyar kormány legújabb plakátjai, miszerint Magyarország erős és büszke európai ország. Tegnapi felhívásunkra számos, illetve számtalan pályamű érkezett, itt vannak a legjobbak:

https://444.hu/2017/06/08/ime-a-kormanyplakatos-fotopalyazat-legjobbjai

Exit poll: Theresa May pártja elveszítheti az alsóházi többségét

 

Theresa May miniszterelnök Konzervatív Pártja szerezheti meg a legtöbb mandátumot, de az exit poll és az eredmények beérkezésével párhuzamosan frissített előrejelzések szerint is elveszítheti eddigi abszolút többségét a brit alsóházban, ami nagy pofont jelentene az előrehozott választásokkal a szűk parlamenti többsége megerősítésére törekvő kormányfőnek. Az már biztos, hogy May csúnyán eltaktikázta magát, ha pedig az exit polloknak és a frissített becsléseknek megfelelő végeredmény születik, akkor a toryk biztos többség helyett akár kisebbségi kormányzásra is kényszerülhetnek.

http://index.hu/kulfold/2017/06/08/nagy-britannia_theresa_may_valasztas_exit_poll/

Börtönbe kell menniük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetőinek

 

Három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős.

A Sukoróra tervezett kaszinó- és turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződés ügyében a Szolnoki Törvényszék 2015 szeptemberében hűtlen kezelés kísérlete miatt 4 év börtönre ítélte Tátrai Miklóst, az MNV Zrt. volt vezérigazgatóját, valamint 3 és fél évre bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés, illetve magánokirat-hamisítás miatt Császy Zsoltot, a cég egykori értékesítési igazgatóját. Az ügy többi vádlottja közül kettőt felmentett, egyet pénzbüntetésre ítélt első fokon a törvényszék. 

A fellebbezések miatt a Szegedi Ítélőtáblára került ügyben tavaly októberben másodfokon jogerősen felmentették Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és egy értékbecslőt. Egy ügyvéd esetében pedig enyhítették az első fokon kiszabott pénzbüntetést, ezzel számukra véget ért az eljárás. 

Az ítélőtábla bűncselekmény hiányában felmentette Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot is, így esetükben harmadfokú tárgyalás kezdődött a Kúrián, amely csütörtökön jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte őket.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/08/bortonbe_kell_menniuk_a_magyar_nemzeti_vagyonkezelo_egykori_vezetoinek/

 

Császy szerint minden sebből vérzik az eljárás, Tátrai készül a börtönre

 

Politikusok közötti leszámolás áldozatának tartja magát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő két korábbi vezető munkatársa, akiket a Kúria jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Sukoró-perben. Császy Zsolt a Hír TV Egyenesen című műsorában arról beszélt, hogy várhatóan három hét múlva kell bevonulniuk, de a harcot nem adják fel. Minden itthoni és nemzetközi jogi fórumra elmennek, hogy bebizonyítsák: egy előre megírt forgatókönyv alapján küldték őket börtönbe. A jelenleg külföldön élő Tátrai Miklós volt vezérigazgató a műsorban elképesztőnek nevezte az eljárást, szerinte jogilag megalapozatlan, és alkotmánysértő.

Az egykori értékesítési igazgató szerint a Kúria elkezdett „gyurcsányozni” az ügyben. „Amikor a bíróság politikai színtérre vitte az ügyet, akkor kénytelen voltam elfordulni, mert erre nem vagyok kíváncsi.” Hozzátette: a bíróság azt állította, hogy Gyurcsány Ferenc utasításokat adott Tátrai Miklósnak, ami nem igaz.

„Én nem ismertem Gyurcsány Ferencet, Tátrai úr sem tartozott a körébe, finoman fogalmazva. Elegem van abból, hogy politikusoknak problémájuk van egymással, erre a büntetőjogot és az igazságszolgáltatást ilyen szintre le tudják vinni; ha nem tudnak egymással elszámolni, akkor az ártatlan civilek viszik el a balhét, mert ebben az eljárásban mi civilek voltunk.”

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/csaszy-szerint-minden-sebbol-verzik-az-eljaras-tatrai-keszul-a-bortonre-1396866

 

 

Gyurcsány alatt az igazságügyi minisztériumban dolgozott a Sukoró-per bírája

 

2006-ban vezető beosztást kapott az igazságügyi tárcánál a Sukoró-per bírája, akit most elmarasztaló ítélete miatt bűnösnek nevez az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc.

 

http://24.hu/belfold/2017/06/08/gyurcsany-alatt-az-igazsagugyi-miniszteriumban-dolgozott-a-sukoro-per-biraja/

 

Gyurcsányék majd szabadon engedik a Sukoró-ügy fővádlottjait

 

„Ők ártatlanok” – reagált Gyurcsány Ferenc arra a hírre, hogy a Kúria jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Sukoró-ügy fővádlottjait.

A Demokratikus Koalíció elnöke közleményében azt írta, a „nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök”, míg a most elítéltek „ártatlanok”. Gyurcsány tovább ment, és egyenesen leszögezte,

„jön majd egy új kormány és szabadon engedjük őket és teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni.”

Ugyan azt írta, „nem lesz bosszú”, de hozzátette, „a bűnös eljárásban résztvevők ellen meg minden törvényes eszközzel fellépünk. Akik bűnösen kiszolgálták Orbán rendszerét, nem számíthatnak megértésre.” Szerinte "tönkretettek embereket, családokat, életeket. Mert gyávák, megalkuvók, vagy csak egyszerűen megvehetők voltak."

Végül ezzel zárja sorait Gyurcsány: „Tisztességes kollégáimat zártátok börtönbe, mert engem nem tudtatok. Soha nem felejtem. Soha.”

 

http://www.atv.hu/belfold/20170608-gyurcsanyek-majd-szabadon-engedik-a-sukoro-ugy-fovadlottjait

 

Kivonják a forgalomból a felújított metrószerelvényeket

 

A mai napon az M3 vonalon közlekedő felújított metrószerelvényeket ideiglenesen kivontuk a forgalomból - közölte a BKK. Azt írják, az utasforgalomban eddig megtett futásteljesítmény tapasztalatainak értékelése céljából teszik ezt. Egyben az utasok szíves megértését is kérik. 

http://index.hu/belfold/budapest/2017/06/08/kivonjak_a_forgalombol_a_felujitott_metroszerelvenyeket/

Milliók szállásra, alkoholra és ajándékokra – íme a parlamenti frakciók kiadásai

A 17 fős KDNP-frakció 1,3 millió forintot költött borra

 

Minden parlamenti frakció milliókat költ tanácsadásra, az Országgyűlés Hivatalából származó pénzek jelentős része a pártok holdudvarához tartozó tanácsadó cégekhez vándorol. A frakciók közül a Jobbik költött a legtöbbet az utóbbi egy-két évben, főleg tanácsadásra és autóbérlésre. A Fidesz a tanácsadás mellett főleg a médiára költ, a KDNP viszont inkább élvezeti cikkekre. Megszereztük a parlamenti frakciók szerződéseinek listáját.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/milliok-szallasra-alkoholra-es-ajandekokra-ime-a-parlamenti-frakciok-kiadasai-1396779

Lúgos támadás: "ezzel a levéllel leértünk az aljára"

 

Egy évek óta börtönben ülő rab levelével tett kísérletet a gyanú másra terelésére a lúgos támadás ügyében a védelem. A levél szerint hónapokkal a bűncselekmény előtt valaki pont egy ilyen támadás elkövetésével akarta megbízni a levélírót, ennek a valakinek pedig az áldozat, Renner Erika megszerzése volt a célja. Az áldozat szerint az orvos védekezése ezzel, a vőlegénye célba vételével elérte a mélypontot. A BRFK vizsgálódik a furcsa levél ügyében.

Nem ez volt az első alkalom, hogy B. Krisztián védelme hozzá közel álló más emberekre próbálta terelni a gyanút, ez történt a volt férjével és egy barátnője férjével is. Átélte azt is a perben, amikor a védelem azt feszegette, hátha magának okozta a sérüléseit. Ugyanakkor úgy érzi, most minden eddiginél aljasabb próbálkozásról van szó. Balogh Attila több nyilvános Facebook-posztban reagált a levélre: "(...) ahogy a sértetti képviselő, Gál András is mondta,

ennek a bűncselekménynek a gátlástalanságát már csak a védelem gátlástalansága múlja felül.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/08/lugos_tamadas_ezzel_a_levellel_leertunk_az_aljara/

Iránytű Intézet: A legelutasítottabb párt a Fidesz

A megkérdezettek 24 százaléka a Fidesz–KDNP pártszövetségét tartja a legellenszenvesebbnek a hazai pártok közül – derült ki a Jobbik-közeli Iránytű Intézet májusi felméréséből. A kutatás szerint a kormánypártok után a legtöbben az MSZP-t (20), a Demokratikus Koalíciót (14), valamint a Jobbikot (13 százalék) jelölték meg, amikor arról kérdezték őket, melyik az a párt, amelyikre semmiképpen nem szavaznának egy most vasárnapi voksolás alkalmával. A kisebb támogatottságú pártoknak az abszolút elutasítottsága is kisebb. A felmérés során csak egy pártot lehetett megjelölni, tehát az, hogy például a Fideszt a megkérdezettek 24 százaléka elutasítja, nem azt jelenti, hogy a fennmaradó 76 százalék elégedett volna a kormánypárttal.

https://mno.hu/belfold/iranytu-intezet-a-legelutasitottabb-part-a-fidesz-2402330

Elég súlyos dolgokat vág a kormánypártok fejéhez a kiugrott KDNP-s

 

Lukácsi Katalin, a CEU-ügy miatt a pártból kilépett KDNP-s politikus a HVG nyomtatott változatának adott miniinterjút, és nem kímélte a mostani kormányerőket, sorjáznak az erős mondatok. Ateista szüleiről például azt mondta, negyven éve házasok, de soha nem csalták meg egymást.

Az ország kormánya viszont, amely gyakran megbélyegzi a szüleimet, tele van elváltakkal.

Amikor arról beszél, hogy a megyei KDNP-s szervezőnek nyíltan elmondta, hogy neki fontos a zsidó-keresztény párbeszéd, akkor arra - elmondása szerint - az volt a válasza, hogy 

Így is kellek. (...) Olykor megkaptam, hogy zsidóbérenc vagyok, de inkább hasznos idiótának tekintettek, akinek a tevékenységével igazolni lehet, hogy lám, nem antiszemita a KDNP.

Aztán mond olyat is, a kilépése utáni tapasztalatról, hogy nem nagyon mertek kiállni mellette az ismerősei, mert ez egy zárt világ,

És végül azt mondja, az a jó keresztény, aki az ellenfeleiért is imádkozik, például Bayer Zsoltért:

Adj békét, Uram, a szívébe.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/08/lukacsi_katalin_kdnp_biralat/

 

„Arra használnak, hogy rajtam keresztül üssék” – interjú Csetényi Csabával, Rogán Antal szomszédjával

JÚNIUS 8. 06:15 - SZERZŐ: LAMPÉ ÁGNES

A Rogán Antal szomszédjaként elhíresült Csetényi Csaba évek óta sorra nyeri az állami reklámtendereket, cége a kormány első számú ügynökségének számít. Egyebek mellett ők hirdették a „kényszerbetelepítés” elleni népszavazási és menekültellenes kampányt, a kormány reformjait, a paksi bővítést, az államkötvények vásárlását. Úgy tűnt, ő viheti a 2017-es kormánykommunikációra kiírt 25 milliárdos gigatendert is, ám végül cégei a 18 megbízásból csupán kettőt, a keret 0,7 százalékát nyerték el két másik kormányközeli vállalkozás mögött. Rebesgetik, hogy kieshetett a pikszisből, mert késett a kifizetésekkel. Ő viszont azt mondja, rajta keresztül Rogán Antalnak üzentek.

http://168ora.hu/csetenyi-csaba-interju-rogan-antal-pasa-park-kommunikacio-kampany-orban-kormany/

 

 

 

Tíz nap alatt 6,5 milliárddal gazdagodott Mészáros Lőrinc

Jelentősen felértékelődtek a részben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó tőzsdei vállalatok, az Opimus Nyrt. és a Konzum Nyrt., amióta kiderült, hogy utóbbi társaság részesedést szerzett az MKB bankban. A két vállalat részvényei már az elmúlt hónapokban is jelentősen drágultak, az előző néhány napban azonban egyenesen kilőttek, és jellemzően csak a napon belüli 15, illetve 20 százalékos felső kereskedési limit korlátozta árfolyamuk emelkedését. A szárnyalás valójában már a június 1-jei MKB-bejelentés előtt megindult: május 29-e óta az Opimus kurzusa 133, a Konzumé 215 százalékkal ugrott meg. A folyamat várhatóan a következő napokban is folytatódik, hiszen a két papírral tulajdonképpen tőzsdenyitás óta nem kereskednek, mivel a tulajdonosok a jelenlegi árfolyamért nem kívánják eladni részvényeiket, a potenciális vevők pedig a felső limit miatt ma többet nem ajánlhatnak érte. A rali nagy nyertese természetesen Mészáros Lőrinc, aki néhány nap alatt csak ebben a két cégben meglévő tulajdonhányadán milliárdokat nyert. Az Opimusban meglévő szűk 17 százalékos részvénycsomagja 3,4 milliárddal, 19,6 százalékos Konzum-pakettje pedig 2 milliárddal ér többet, mint tíz nappal ezelőtt. A felcsúti polgármester vagyona így május vége óta durván 3,5 milliárd forinttal hízott.

 

https://mno.hu/gazdasag/tiz-nap-alatt-65-milliarddal-gazdagodott-meszaros-lorinc-2402435

 

 

Kitálalt az elbocsátott FBI-igazgató: több száz orosz kibertámadásról tudtak

Donald Trump elnökségét valóban fenyegető újabb információkban szegény, Oroszországnak a tavalyi amerikai elnökválasztásokba való beavatkozását illetően bőséges volt a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) nemrégiben elbocsátott főnökének csütörtöki szenátusi meghallgatása. James Comey – aki állításainak főbb pontjait egy nappal korábban már nyilvánosságra hozta – súlyos bírálatokat fogalmazott meg ugyan az elnökkel és kormányával szemben, azt ugyanakkor tagadta, hogy nyíltan az orosz beavatkozással kapcsolatos vizsgálat eltussolására szólították volna fel. Igennel válaszolt az orosz beavatkozás valódiságát – például a Demokrata Párt informatikai rendszeréből történő adatlopást – feszegető kérdésekre, de tagadta, hogy a választási eredményeket közvetlenül manipulálták volna.

 

https://mno.hu/kulfold/kitalalt-az-elbocsatott-fbi-igazgato-tobb-szaz-orosz-kibertamadasrol-tudtak-2402496

 

Trump-ügyvéd: Nem követelt lojalitást Trump az FBI-vezértől

2017. június 8. 22:23

Soha nem követelt lojalitást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójától, James Comey-tól Donald Trump amerikai elnök.

http://mandiner.hu/cikk/20170608_trump_ugyved_nem_kovetelt_lojalitast_trump_az_fbi_vezertol

 

Kormányinfó

Kormányinfó: a kormány hallgat a Velencei Bizottságra és enyhít a civiltörvényen

 

A kormány megfogadja a Velencei Bizottság jogi aggályait és módosít a civiltörvényen, jelentette be csütörtökön Lázár János. A miniszter azt is belengette, hogy Altusz Kristóf államtitkár a nyár folyamán fog tárgyalni New York állammal a CEU ügyében.

 

http://hvg.hu/itthon/20170608_kormanyinfo_lazar_janos

 

Bárándy: A kormány nem változtat a megbélyegzésen

KaG, 2017. június 8., csütörtök 20:46 

 

Látszólagos a kormány visszakozása a civiltörvény módosítása ügyében, mert a szocialisták szerint a megbélyegzésen nem változtatnak.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/barandy-a-kormany-nem-valtoztat-a-megbelyegzesen-1396864

 

Újabb kormányközeli civil szervezetet tömtek ki közpénzzel

KaG, 2017. június 8., csütörtök 19:49 

 

Nemcsak a Civil Összefogás Fórumot támogatta a Magyar Villamos Művek. Adtak támogatást közpénzből a Pesti Srácok lapigazgatójához köthető alapítványnak is. Az Oikosz Alapítvány az egyik szervezője az ’56-os emlékév egyik záró eseményének is, a lebonyolításra 7 millió forintos szerződést kötöttek. A CÖF-höz is köthető szervezet kizárólag közpénzből tartotta fenn magát az elmúlt két évben.

Bírósági adatok szerint egy elhagyatottnak tűnő házba volt bejegyezve az Oikosz Alapítvány. Egy idős asszony nyit ajtót a Hír TV stábjának. Azt mondta, az alapítvány már elköltözött.

Jelenleg egy Dunakeszin lévő épületegyüttesbe van bejegyezve az alapítvány. A szomszédság nem hallott a szervezetről, pedig a szervezet vezetője szerint itt működnek, a székhely és telephely a kuratórium elnökének a lakása.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/ujabb-kormanykozeli-civil-szervezetet-tomtek-ki-kozpenzzel-1396862

 

Kacsoh DánielBörtönkaszinó

Álláspont. A legfőbb bírói fórum, igen hosszú procedúra zárásaként, most börtönbe küldte a vagyonkezelő korábbi vezetőit

Magyar Hírlap

Érdemes rögzíteni: Gyurcsány Ferenc 2008 tavaszán teljes támogatásáról biztosította az egész Sukoró-projektet, sőt, az elsőként a Magyar Hírlapban ismertetett feljegyzés szerint konkrét utasításokat adott Tátrainak és kollégáinak. És a dokumentum alapján már akkor eldőlt, megoldják a telekcserét, amely a Kúria indoklása szerint hátrányos volt az állam szempontjából. Persze a Gyurcsány-kormány esetében nem esett le az állunk ettől a megállapítástól, mégis, bíróság ilyen egyértelműen talán még nem rögzítette az efféle magatartást. Az ítélet alapján pőrén kirajzolódik előttünk a külföldi befektetők igényei szerint gazdálkodó, önfeladó balliberális országvezetés. Szomorú látlelet, amelynek kapcsán a valódi főszereplő, aki gyanúsítotti kihallgatása után kapitális médiahisztit rendezett, ám a vádlottak padját végül – ki tudja, miért – megúszta, most egyenesen bírók és ügyészek börtönbe zárását helyezte kilátásba.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/90077/Bortonkaszino

 

 

SIMICSKA-ÉRDEKELTSÉGEKNÉL NYOMOZ A NAV

Magyar Idők

Költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárás: a jobbikos plakátkampány ügyében folyik a nyomozás.

Úgy tudjuk, a közérdekű bejelentés nyomán megkezdett eljárás összefüggésben áll a Jobbik plakátkampányával. A hatóság gyanúja szerint a két említett cég megtéveszthette a NAV-ot azzal, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallott be annál, mint amennyit valójában a Jobbik rendelkezésére bocsátott.

 

http://magyaridok.hu/belfold/simicska-erdekeltsegeknel-nyomoz-nav-1801543/

 

Volt szocialista miniszter védi a röszkei terroristát

 

Új ügyvédje van Ahmed H.-nak, a tavaly novemberben terrorizmus vádjával első fokon elítélt szír bevándorlónak. Másodfokon június 15-én tárgyalják az ügyét, és megbízható forrásból úgy tudjuk, ezúttal egy igazi sztárügyvéd látja majd el a védelmét. Bárándy Péterről van szó, az egykori szocialista igazságügy-miniszterről, akinek a fia most is MSZP-s parlamenti képviselő. Amikor arról érdeklődtünk, mégis hogy került össze Ahmed H. Bárándyval, azt a választ kaptuk, hogy véletlenek nincsenek.

 

http://www.origo.hu/itthon/20170608-barandy-peter-vedi-ahmed-h-t-a-roszkei-terrorperben.html

 

Seszták a legjobban kereső miniszter: tavaly 77 milliót vitt haza

 

A Blikk bogarászta végig a miniszterek, államtitkárok vagyonbevallásait, innen tudni, hogy

a legjobban kereső kormánytag Seszták Miklós fejlesztési miniszter volt tavaly.

Pár ezer forint híján 77 milliós bevételt produkált 2016-ban. Ebből 16 milliót tesz ki a miniszteri és képviselői fizetése, a maradék hatvan az ügyvédi irodájából érkezett. Az RTL Klub Híradója megkérdezte Lázár Jánost a csütörtöki Kormányinfón, mit gondol a miniszteri fizetéséken túl is pénzt kereső kollégáiról, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csak annyit válaszolt, hogy 

ez egy jól szabályozott kérdés.

 

 

https://444.hu/2017/06/08/sesztak-a-legjobban-kereso-miniszter-tavaly-77-milliot-vitt-haza

 

A kutyát nem érdekli a magyar a foci, a klubok mégis nyereségesek, mert ömlik az állami eredetű szponzorpénz

a most megjelent mérlegek alapján a magyar élcsapatokat működtető cégek majdnem mindegyike nyereségessé vált. Szinte varázsütésre. De nem azért javultak ekkorát a pénzügyi eredmények, mert a Bajnokok Ligája, vagy legalább az Európa-liga csoportkörébe bejutva nagy pénzeket szakítottak volna az UEFA-tól, vagy megrohanták volna a szurkolók a szép, új, állami pénzből épült stadionokat, de még csak tehetséges játékosokat sem adnak el futószalagon külföldre. A piachoz semmi köze annak, ami itt történt.

Természetesen ezúttal is a magyar állam, az adófizető áll a hatalmas pénzügyi segítség mögött: 

 

https://444.hu/2017/06/08/a-kutyat-nem-erdekli-a-magyar-a-foci-a-klubok-megis-nyeresegesek-mert-omlik-az-allami-eredetu-szponzorpenz

 

 

 

Az ilyen gyerekeket löki a mélybe a Taigetosz-törvény

 

Marci nehezen olvas, nem tud koncentrálni, nem tud helyesen írni, és nem tudja jól értelmezni az olvasott szövegeket. Alexa képtelen átlátni a matematikai összefüggéseket. Fanninak a számolás és a szövegértés is nehezen megy. Mind a hárman tanulási nehézségekkel küzdenek, az ilyen gyerekeknek a május végén elfogadott oktatási törvénymódosítás értelmében nem jár majd felmentés az osztályzás alól.

 

Marci és Alexa korábbi szakértői vélemények alapján fel vannak mentve bizonyos tárgyak osztályzása alól, ezt a jogukat már nem veszthetik el, a 14 éves Fanninak viszont szeptemberre ígérték a szakértők ezt a lehetőséget. Ő valószínűleg már nem fogja megkapni a könnyítést, az édesanyja szerint így még a középiskoláig sem fog eljutni.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/08/az_ilyen_gyerekeket_loki_a_melybe_a_taigetosz-torveny/

 

Úgy tűnik, még a mai napig működik a Budapest 2024 Zrt.

mfor.hu

 

Február végén született meg a döntés, hogy visszalép Budapest az olimpiai pályázattól. Azóta pedig már eltelt 3 hónap.

 

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Ugy_tunik__meg_a_mai_napig_mukodik_a_Budapest_2024_Zrt_.html

 

Szervusz közpénz: Szent László-emlékév lehet 2017

mfor.hu

 

Kövér László és Semjén Zsolt közösen dobta fel az emlékév ötletét, mely megemlékezéseket, rendezvényeket és oktatási anyagokat igényelne.

Szent László király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából 2017 Szent László-emlékévvé nyilvánítását kezdeményezte Kövér László, a Fidesz, és Semjén Zsolt, a KDNP képviselője.

http://mfor.hu/cikkek/mesel_a_mult/Szervusz_kozpenz__Szent_Laszlo_emlekev_lehet_2017.html

 

Itt a modern autoriter vezetők kora, és Közép-Európában Orbán Viktor diktálja a tempót

A Freedom House átfogó jelentésében Magyarország főszereplővé lépett elő Kína, Törökország, Oroszország és Venezuela mellé.

Nagyon alapos, több mint 60 oldalas tanulmányt publikált a Freedom House arról, hogy milyen kihívások leselkednek világszerte a demokráciákra. A tanulmány szerzője a Freedom House kutatási alelnöke, Arch Puddington, és nem sok jó hírrel tud szolgálni. 

Puddington alapállítása, hogy azzal párhuzamosan, hogy a demokratikus államok sorának kell szembenéznie olyan belső fenyegetésekkel, mint a populista-nacionalista pártok előtörése, muszáj figyelmet fordítani a külső fenyegetésekre is: azokra, amiket a modern autoriter rezsimek felemelkedése jelent. Ezek jellegzetesen 21. századi képződmények, melyek új taktikák alkalmazásával nyomják el belföldi ellenfeleiket, és melyek egy alternatív modellt kínálva indultak támadásba a demokráciákkal szemben, a liberális világrend felforgatását és leváltását célul kitűzve. 

https://444.hu/2017/06/08/itt-a-modern-autoriter-vezetok-kora-es-kozep-europaban-orban-viktor-diktalja-a-tempot

 

Lesz európai ügyészi hivatal, csak Magyarország nélkül

Megerősített együttműködés keretében húsz uniós tagállam létrehozza az európai ügyészi hivatalt (EPPO – European Public Prosecutor's Office) a résztvevő országok igazságügyi minisztereinek csütörtöki döntése értelmében. Az európai ügyészi hivatal vizsgálódhatnak az EU-s források és a határon átnyúló áfacsalások ügyében.

 

https://444.hu/2017/06/08/lesz-europai-ugyeszi-hivatal-csak-magyarorszag-nelkul

Hawaii nem foglalkozik Trumppal, államként csatlakoztak a Párizsi klímaegyezményhez

Néhány nappal azt követően, hogy Donald Trump kilépett a párizsi klímaegyezményből, az egyik amerikai állam, Hawaii törvényhozása már alá is írta a törvényt, ami összhangba hozza az állam környezetvédelmi szabályozását a párizsi elvekkel.

 

https://444.hu/2017/06/08/hawaii-nem-foglalkozik-trumppal-allamkent-csatlakoztak-a-parizsi-klimaegyezmenyhez

 

A bíróság szerint Szigetvári Viktor joggal mondhatta, hogy a Magyar Idők lopott pénzből működik

A nemrég Mészáros Lőrinc által bekebelezett Magyar Idők pert indított Szigetvári Viktor, az Együtt egykori elnöke, jelenlegi választmányi elnöke ellen, amiért a politikus kijelentette, hogy a a Fidesz-kormány az adófizetőktől ellopott pénzből tart fenn médiumokat, köztük a Magyar Időket is.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokon csütörtökön úgy döntött, ez egy jogszerűen megfogalmazható politikai vélemény, és a "nem rendeltetésszerűen felhasznált közpénzről szóló nyilatkozat sem a kiadó becsületének megsértését, sem pedig a jó hírnév sérelmét nem jelenti".

https://444.hu/2017/06/08/lehet-azt-mondani-hogy-a-magyar-idok-lopott-penzbol-mukodik

 

MESE

Sitkei Levente Magyar Idők

A mi mesénkben új figurák vannak. Az orosz hacker, aki sötét szobában, villogó képernyő előtt veri a klaviatúrát, mert erre utasította őt Putyin.

A mesék többsége egyszerű alapvetésből indul ki: a hős kisebb-nagyobb bonyodalmak során eléri célját, majd kultúrkörtől függően boldogan él, amíg a világ forog, vagy ő meghal. A való élet azonban nem mese, csak sokkal egyszerűbb meseként felfogni. Rámutatni valakire, hogy ő a hibás. Felállítani a papírmasé figurákat, ahol minden ember ugyanúgy mozog, ugyanolyan rugóra jár az agya, ugyanazok a céljai, mint az összes többinek.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/mese-1795999/

 

FIDESZ: SOROS FORGATÓKÖNYVÉT VALÓSÍTJÁK MEG GULYÁSÉK

Baranyai Gábor Magyar Idők

Mások mellett a volt jobbikos országgyűlési képviselő, Zagyva György Gyula, Gálvölgyi János és a Tanítanék Mozgalom vezetője követel arányosabb választási rendszert Gulyás Márton kormányellenes aktivista klipjében. A Fidesz és az Alapjogokért Központ szerint az ellenzék megkezdte a jövő évi választás hiteltelenítést szolgáló kampányát.

Ez Soros György forgatókönyve, ő beszél, ő finanszírozza, stafírozza ki ezeket a pártokat – reagált Selmeci Gabriella arra, hogy a Sándor-palotát festékkel megdobáló kormányellenes aktivista, Gulyás Márton (képünkön) közéleti szereplőket felvonultató klipet tett közzé a választási rendszer arányosabbá tétele érdekében. A fideszes képviselő szerint, ha valakik nem sikeresek a választók előtt, akkor nem a választási rendszert kell hibáztatniuk érte, hanem talán más politikát kellene folytatniuk.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-soros-forgatokonyvet-valositjak-meg-gulyasek-1792021/

 

 

Magyar Bálint: az állam maga működik bűnszövetkezetként

 

Nem oligarchák ejtik fogva az államot, hanem az állam teremt oligarchákat. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a maffiaállam fogalmának megalkotója Magyar Bálint beszélt erről.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170607-magyar-az-allam-maga-mukodik-bunszovetkezetkent

 

 

Amerikai hírszerzés vezetők: "Trump nem próbált nyomást gyakorolni rájuk"

 

Az amerikai hírszerzés vezetői szerdai kongresszusi meghallgatásukon elhárítottak minden kérdést, amely a Donald Trump amerikai elnökkel folytatott beszélgetéseiket feszegette, beleértve a tavalyi elnökválasztási kampányba történt esetleges orosz beavatkozás témáját is.

 

http://www.atv.hu/kulfold/20170608-amerikai-hirszerzes-vezetok-trump-nem-probalt-nyomast-gyakorolni-rajuk

 

Klímaháború: Magyar tudósok is benne voltak Trump döntésében

 

Az amerikai elnök döntését követően egyre hangosabb, de legalábbis halhatóbb azoknak a szakembereknek a hangja, akik az uralkodó nézethez képest mást gondolnak a klímaváltozás okairól és lehetséges következményeiről. A lavinát egy magyar tudós indította el.

 

Az USA elnökének döntését egy márciusi petíció is befolyásolta, amelyet több mint háromszáz nemzetközi hírű tudós írt alá, arra kérve Trumpot, hogy – kampányígéretéhez híven – Amerika mondjon fel minden olyan nemzetközi egyezményt, klímavédelmi megállapodását, amely a számos üvegház gáz közül éppen a többihez képest csekély hatású széndioxid korlátozását írja elő. A tudósok érvei szerint a széndioxid nem környezetszennyező, sőt jót tesz a növényeknek, javítja a mezőgazdasági terméshozamokat.

Véleményvezérek

Az aláírók között Nobel-díjas tudósok is vannak, továbbá három magyar szaktekintély. Egyikük az a Miskolczi Ferenc fizikus professzor – az Országos Meteorológiai Szolgálat légköri sugárzási osztályának korábbi vezetője –, aki a NASA hat évtizedet felölelő (1948-2008) műholdas légköri adatbázisának elemzése után elsőként kérdőjelezte meg a klímaprobléma főáramú nézeteit.

Számításai szerint az emberiség bármekkora mennyiségű szén-dioxid, por és korom kibocsátásai nem növelik számottevően az üvegházhatást, az óceánok vízfelszínéről elpárolgó vízgáz segítségével ugyanis a rendszer simán visszaszabályozza a megnövekedett üvegházhatású gázkibocsátást a vízkörzésen keresztül.

http://www.atv.hu/belfold/20170607-klimahaboru-magyar-tudosok-is-benne-voltak-trump-donteseben

 

Jegybanki pénzből kártalanítanák a devizahiteleseket

A devizahitelezés miatt még mindig igen nagy bajban lévő családok anyagi terheinek csökkentésére fordítaná az LMP azt a megközelítőleg 265 milliárd forintot, amelynek hozamaiból a jegybank az alapítványait finanszírozza. Ehhez persze első lépésként arra is szükség lenne, hogy 2018-ban forduljon a kocka, és ne újrázzanak a jelenlegi kormánypártok. Hadházy Ákos, az ellenzéki párt politikusa lapunknak elmondta, szerinte a jelenlegi kormánytól nem várható, hogy hatásosan képviselje a devizahitelesek ügyét. 

 

https://mno.hu/gazdasag/jegybanki-penzbol-kartalanitanak-a-devizahiteleseket-2402353

 

Már nem akar korhatárt a játszótereken Kocsis Máté

Az elfogadott javaslatban már nem tiltják meg, hogy a 14 évesnél idősebb gyerekek használják a játszóteret a Józsefvárosban.

A józsefvárosi képviselőtestület frissen elfogadott javaslata alapján azokat büntetik majd meg, akik a játszóteret vagy a játszótéri eszközöket nem megfelelően használják - tudta meg a hvg.hu Erőss Gábortól, a testület Párbeszédes tagjától. A politkus nem zárta ki, hogy egyéb figyelmeztető táblákkal, rejtve megőrzik az eredeti elképzelést, például úgy, hogy a játékok mellé írják ki, csak 14 éves korig lehet használni.

http://hvg.hu/itthon/20170608_Kocsis_Mate_meggondolta_magat

 

Soros a köztévének nyilatkozott

Európa kötelességének nevezte a migránsok befogadását Soros György milliárdos az M1 híradójának kérdésére csütörtökön Berlinben. „Úgy gondolom, Európa kötelessége, hogy törődjön a bevándorlókkal. Ez egy humanitárius kötelezettség, és remélem, Európa teljesíti is” – mondta az üzletember azzal kapcsolatban, valóban jobb hely lesz-e Európa a bevándorlók befogadásától, vagy gazdasági megfontolások vezérlik őt.

Soros György az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet ünnepségére érkezett Berlinbe.

https://mno.hu/belfold/soros-a-koztevenek-nyilatkozott-2402380

 

Családi bank

Bár a bankvilágban már mindenki rég tudta, hogy nem engedi ki a kezéből az MKB Bankot a Fidesz, a szélesebb közönség számára csak a múlt héten vált bizonyossá, hogy nem tévedtünk, amikor 2015 novemberében arról írtunk, eldőlt, kié lesz a bank – csak néhány technikai részletet kell tisztázni, s egy nagyobb akadályt eltávolítani.

Mindent összevetve elmondhatjuk, nagyon jó üzletet csináltak a miniszterelnök barátai a bankvásárlással – mindannyiunk kárára. Igaz, ennek fejében akár veszteséges vállalkozásokat is hitelezniük kell, ha a Fidesz érdekei úgy kívánják. Vagyis úgy tűnik, a kormányfő és környezete sajátjaként kezeli a közvagyont. Azt is mondhatnánk, családi bank született. Hol vannak már azok az idők, amikor Orbán Gyurcsányt vádolta azzal, hogy kft.-ként vezeti az országot? Ami manapság történik, még ennél is rosszabb: hűbérúri rendszer épült ki, s virul a haverok javára.

 

https://mno.hu/velemeny/csaladi-bank-2402370

 

Megvédeni Európát és az európaiakat

Az európai puha hatalom kétségkívül sikeres. Diplomáciánkkal, fejlesztési politikánkkal, kereskedelmi kapcsolatainkkal mi, európaiak hozzájárulunk a stabilitás megteremtéséhez, a béke, az emberi jogok és a jogállamiság előmozdításához. A puha hatalom azonban önmagában nem elég erős.

Túl hosszú ideig hagyatkoztunk mások katonai erejére. Most kell megragadnunk az alkalmat arra, hogy kezünkbe vegyük saját biztonságunkat. Tartozunk ezzel az európai polgároknak. A szorosabb védelmi együttműködés mögötti akarat elsősorban és főleg az európai emberektől ered. Szinte valamennyi uniós országban a három legfontosabb prioritás egyike a biztonság. Az európaiak háromnegyede támogatja a közös biztonság- és védelempolitikát.

A legalapvetőbb univerzális jogok egyike, hogy biztonságban érezzük magunkat otthonunkban.

Az Európai Unió feladata, hogy biztosítsa az európaiaknak ezt a biztonságot.

https://mno.hu/velemeny/megvedeni-europat-es-az-europaiakat-2402318

 

Harcra készek: a CÖF félmilliárd forintot őrzött meg tavalyi támogatásaiból

 

A kormánypárti plakátkampány mellett az uniós szerveknek küldött petíciókra, a szellemi honvédő munka elterjesztésére, valamint az MTI-nek küldött közleményekre költött a CÖF-CÖKA abból az 582 millió forintból, amit tavaly kapott az álcivil szervezet, főként az állami MVM-től és a Fidesz pártalapítványától – derül ki a tavalyi beszámolójukból.

„A civileket érintő emberi sorskérdésekkel foglalkozó parlamenti pártok által képviselt álláspontok mellé megjelentetjük támogatóink és partnereink által ajánlottakat, ennek formái sajtóközlemények, média interjúk, plakátok, szórólapok, hírlevelek”

 

http://hvg.hu/itthon/20170608_Harcra_keszek_a_COF_felmilliard_forintot_orzott_meg_tavalyi_tamogatasaibol

 

Ara-Kovács Attila
Egy csodálatos barátság vége

 

„Amikor Orbán Viktor egy éve úgy érezte, eljött az ideje Trump mellett állást foglalni az elnökválasztási kampányban, akkor már ő maga is ismerhette a republikánus elnökjelölt meghirdetett programját. E programban pedig jó előre bejelentette szándékát: országát amint lehet, kilépteti a párizsi klímamegállapodásból.”

 Persze aligha arról van szó, hogy Orbán végre ráébredt, milyen mértékben vállalhatatlan Donald Trump személye, milyen kockázatos, sőt nevetséges az ő oldalán mutatkozni, hanem hogy – minden törleszkedés dacára – épp ő maga lett vállalhatatlan Trump számára. Mindennek intő jelei ugyan nem újkeletűek, de úgy tűnik, a magyar miniszterelnök elég hosszú időn át nem volt hajlandó figyelni rájuk, hinni nekik. Most, brüsszeli találkozásukkor a nyilvánvaló lekezelés, Klaus Johannis román elnök meghívása a Fehér Házba – amiben Orbán már nem reménykedhet –, a CEU elüldözésének kudarca és sorolhatnánk hosszan, végre meggyőzték. Örülni persze ennek sem lehet, hisz nem az ország és Európa érdeke vagy épp környezetünk megóvásának szándéka volt a végső szempont, csak az érvényesülés jól ismert orbáni vágya és a kudarc soha be nem ismerése. 

https://arakovacs.wixsite.com/jegyzet/single-post/2017/06/08/Egy-csodalatos-baratsag-vege

Továbbra is fizetni kell az agyhártyagyulladás elleni oltásokért

Elképesztő indoklás, például az általa keltett „hamis biztonságérzet” és tisztázatlan klinikai hatékonysága miatt nem teszi ingyenessé a kormány az agyhártyagyulladást okozó meningococcus B elleni védőoltást – tudta meg a Magyar Nemzet a Miniszterelnökség lapunknak adott írásbeli válaszából.

A vakcina darabja 27 ezer forintba kerül, így jelenleg a csecsemőjét az agyhártyagyulladás B típusú törzse ellen is védeni kívánó szülőnek 108 ezer forintjába kerül, hogy a védettséghez szükséges négy oltást beadják a kicsinek. Egyéves kor felett már elegendő két oltás is, de a gyermekorvosok szerint nem érdemes olyan sokáig várni, mert a statisztikai adatok alapján 4 és 12 hónapos kor között regisztrálják a megbetegedések felét.

 

https://mno.hu/belfold/tovabbra-is-fizetni-kell-az-agyhartyagyulladas-elleni-oltasokert-2402323

 

Népszava 2001. június 8.

Orbán: Több millió bevándorlót igényel a gazdaság

Több millió bevándorló befogadásától várja Orbán Viktor miniszterelnök a hazai gazdasági növekedés fenntartását. A külföldiek betelepítése néhány éve a magyar népességfogyás kapcsán is felmerült.

Az idegenek beáramlását többen aggályosnak találják, számos szakember szerint azonban ez az EU-s gyakorlat hazánkat sem kerülheti el.

http://nepszava.hu/cikk/1131496-orban-tobb-millio-bevandorlot-igenyel-a-gazdasag

 

Bundabotrány a kéziseknél - Hat embert gyanúsítanak

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen elrendelt nyomozás során az ügyészek szerdán hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kézilabda-mérkőzések ügyében.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tegnapi közleményében úgy fogalmaz: "a kézilabdában régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke ezt jelezte a rendvédelmi szervek felé, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében" - olvasható a közleményben, amely leszögezi, a nyomozás eredményének függvényében az ügynek személyi és egyéb konzekvenciái is lehetnek, mindaddig azonban, amíg ennek ellenkezője bizonyítást nem nyer, az MKSZ vélelmezi az eljárás alá vont személyek ártatlanságát. Az MKSZ jelezte, további információkat csak az ügy minden részletének ismeretében tud majd közölni.

 

 

http://nepszava.hu/cikk/1131537-bundabotrany-a-keziseknel---hat-embert-gyanusitanak

Megvalósul Szörényi Levente álma

Véget érhet a politikai környezetszennyezés. A Fidesz és az LMP összefog a Jobbik plakátolása ellen. De miről szól ez az egész?

„A választási kampányhajrá néhány hetét leszámítva le is tiltanám a politikai hirdetést az óriásplakátokról. Nem létezik, hogy négy éven keresztül folyamatosan hergelni kell az embereket. Mennek a kocsival, abban a tudatban, hogy alapvetően azért biztonságban élünk, közben meg szembejön mindig, hogy féljek már, mert mindjárt rám lő Brüsszel. A Jobbik meg az arcomba nyomja, hogy lopnak. Aztán csodálkozunk, hogy rossz a közhangulat ” – ezt mondta április közepén Szörényi Levente a Heti Válasznak.

A magam részéről minden szavával egyetértek. Azóta a helyzet annyit változott, hogy Brüsszel és a lopós kampány mellé még bejött a Soros-bábos kampány is.

Alig akarom elhinni, hogy ebben változás lehet, de Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke bejelentette: a Fidesz megtiltaná, hogy a választási kampányok időszakán kívül politikai pártok plakátot helyezzenek ki. Sőt azt is, hogy a kormány tegye ugyanezt, erről tudósít a mai Magyar Idők a címlapján.  

http://valasz.hu/itthon/megvalosul-szorenyi-levente-alma-124172

 

HA A FIDESZ BETILTJA AZ ÓRIÁSPLAKÁT-KAMPÁNYOKAT, AKKOR ÚJABB SZÖGET ÜT A MAGYAR POLITIKA KOPORSÓJÁBA

 

Gulyás Gergely állt ki szerdán a nép elé, hogy elmondja, a Fidesz olyan javaslatot nyújt be a parlament elé, amely tiltaná a politikai óriásplakátok kihelyezését kampányidőszakon kívül. Gulyás Gergely ezt azzal indokolta, hogy ezzel csökkenhetne a korrupció, hiszen nem tudni, mennyit fizet a Jobbik Simicska Lajos plakáthelyeiért, tehát biztos korruptak. Nyilván az ember vakbele röhög, amikor a Fidesz valaki mást vádol korrupcióval, és igazán vicces az lett volna, ha visszakérdezett volna valaki: honnan tudjátok Gergő, hogy a Simicska ár alatt adja a plakátjait a Jobbiknak, nektek is úgy adta még pár éve?

De az ember nem röhög, mert végtelenül cinikus antikorrupciós intézkedésnek eladni egy, a kormány hatalmát tovább betonozó intézkedést.

http://kettosmerce.blog.hu/2017/06/08/ha_a_fidesz_betiltja_az_oriasplakat-kampanyokat_akkor_ujabb_szoget_ut_a_magyar_politika_koporsojaba

 

Kövér László hivatalos okiratban sorolja fel, mennyi közpénzt nyalt Habony, Mészáros és Andy

„Nem száll le rólam Kövér László, ma százezer forintra büntetett, mert Ákossal egy táblát tartottunk fel az Országgyűlésben, amin bemutattuk, hogy a Fideszes oligarchák és médiavállalkozók érdekeltségeiken keresztül már most hogyan nyernek százmilliókat a paksi pénzekből” – kezdi facebook-posztját Szél Bernadett, mely bejegyzésnek nem is az a poénja, hogy dr. Kövér megint büntetett, hanem az, ahogy ezt a büntetést becsomagolta.

Azt írja ugyanis Szél, s képet is mellékel hozzá, hogy az ítélet indoklási szakaszában Kövér maga is írásba adja, hogy mennyi közpénzt nyúlt Habony, Mészáros és Andy.

„A poén az, hogy az ítélet indoklásában Kövér László maga is tételesen felsorolja az általunk bemutatott számokat, azaz elmondja, hogy mennyi pénz landolt a jól ismert figurák érdekeltségeinél, Andy Vajna, Habony Árpád, Mészáros Lőrinc és társainál. Osszátok meg minél többen ezt a posztot, hogy megköszönhessem Kövér Lászlónak a leleplezés reklámját!” – így Szél.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/kover-laszlo-hivatalos-okiratban-sorolja-fel-mennyi-kozpenzt-nyalt-habony-meszaros-es-andy-104636

 

Magyarország nekibőszült jobboldala már Budapesten sem tud meglenni kerítés nélkül

Érdekes beszámolót közölt a minap az atv.hu az LMBTQ közösség egy hónap múlva esedékes felvonulása kapcsán. A Hatvannégy Vármegye nevű szélsőjobboldali sejt ugyanis közleményt juttatott el a portálhoz, mely szerint tudomásukra jutott, hogy a melegek az idén majd kerítés nélkül akarnak felvonulni. (Mint ismeretes, a magyar demokratikus közélet és lelkiállapot nagyobb dicsőségére az utóbbi vonulások acélkordonok között zajlottak.) Egész pontosan így fogalmaz a közlemény: „Információink szerint idén a rendőrség biztosító sorfala nélkül kívánják megtartani a nyilvános fajtalankodásnak és vallásgyalázásnak is teret biztosító Budapest Pride-ot.” Utána természetesen az adekvát fenyegetőzés következik, miszerint a „mozgalom” ezt nem fogja szó nélkül hagyni. De mielőtt a fenyegetőzés szépségeire rátérnénk, akadjunk már ki egy kicsit azon is, hogy „információink szerint”. Honnan és főként miért is vannak egy militáns széljobboldali truppnak rendőrségi információi, mikor amúgy a magyar rendőrség szerint a magyar nyilvánosságra csak annyi tartozik, hogy… és itt most megint a portált idézzük:

„Természetesen megkérdeztük a rendőrséget is, hogy

valóban kordonok nélkül tartják-e

meg az idei Budapest Pride-ot.

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/magyarorszag-nekiboszult-jobboldala-mar-budapesten-sem-tud-meglenni-kerites-nelkul-104618

 

Fidesz: A baloldal veszélyt jelent az emberek biztonságára

 

A baloldal pártjai, az MSZP és a DK konkrét veszélyt jelentenek Magyarország és a magyar emberek biztonságára, mert a Soros György-féle terv végrehajtására készülnek a bevándorlás kérdésében - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 

http://www.origo.hu/itthon/20170608--fidesz-a-baloldal-veszelyt-jelent-a-magyar-emberek-biztonsagara.html

 

Észak-Korea: Ha akarjuk, hamuvá változtatjuk Japánt

MTI2017.06.08. 07:40

Egy magas rangú észak-koreai kormányilletékes arra figyelmeztette csütörtökön Tokiót, hogy ne hívja ki maga ellen a sorsot, mert válsághelyzet esetén Észak-Korea képes hamuvá változtatni a Japán-szigeteket.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170608-eszak-koreai-fenyegetes-tokionak-ne-hivjak-ki-maguk-ellen-a-sorsot.html#

 

Megtámadták a kijevi amerikai követséget

MTI2017.06.08. 08:17

Robbanószerkezetet dobott a kijevi amerikai külképviselet területére egy ismeretlen támadó csütörtök éjszaka. A robbanásban senki nem sebesült meg.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170608--robbanoszerkezettel-tamadtak-meg-a-kijevi-amerikai-kovetseget.html

 

Érvényt kell szerezni a kvótáknak az Európai Parlament néppárti elnöke szerint

2017. június 8. 12:59

Antonio Tajani szerint az Európai Bizottságnak fel kell lépnie a menedékkérőkre vonatkozó kvótarendszer működtetése érdekében, és ha kell, kötelezettségszegési eljárást kell indítani azon tagországok ellen, amelyek nem akarják végrehajtani az erről szóló korábbi döntést.

http://mandiner.hu/cikk/20170608_ervenyt_kell_szerezni_a_kvotaknak_az_europai_parlament_nepparti_elnoke_szerint

 

 

Tarlós: Felújítom a metrót, bárki bármit rikácsol

 

Hozzátette: ezt lelkiismereti ügyként kezeli, és öt éve egy a célja, hogy ha a fene fenét eszik is, a metrót akkor is felújítják.

A főpolgármester ezek után beszámolt a szerdai kormányülésről, ahol egyik fő téma volt a 3-as metró felújítása.

Pluszpénzt ugyan nem kapunk, de akadályokat sem gördítenek elénk.

– közölte. Ez azt jelenti megfogalmazása szerint, hogy a kormányülésen megegyezés született: az optimálisnál rosszabb, de a rosszindulatúak által vártnál jobb. 

Tarlós szerint új ajánlatok bejöttek a 3-as metró északi és középső szakaszára, amik már "egészen reális árakkal számolnak".

 

http://index.hu/belfold/budapest/2017/06/08/tarlos_3-as_metro_felujitas/

 

Rengeteg az üres lakás, mégis élet-halál harc megy az ingatlanpiacon

 

Miközben folyamatosan arról hallani, hogy mennyire pörög az ingatlanpiac, az ingatlan.com adatai szerint viszont rengeteg az üres lakás az országban. Számuk az elmúlt öt évben 15 százalékkal 550 ezer fölé emelkedett, így az összes lakáshoz viszonyított arányuk is 12,5 százalékra nőtt.

http://privatbankar.hu/ingatlan/rengeteg-az-ures-lakas-megis-elet-halal-harc-megy-az-ingatlanpiacon-308367

 

Szaúd-Arábia lerohanja Katart?

Káncz Csaba, 2017. június 07., 08:30

Privátbankár.hu

Újabb szintre lépett a Szaúd-Arábia és Irán közötti proxi háború a katari konfliktussal. Hírek szerint a szaúdiak már csapatösszevonásokat hajtanak végre a katari határ mentén és egyes feltételezések szerint szeretnék rátenni a kezüket a katari vagyonra. A művelet kiemelt célja lehet még Kína térségbeli behatolásának megakadályozása.

 

http://privatbankar.hu/makro/szaud-arabia-lerohanja-katart-308295

 

Szegvári Katalin