2017, június 12 - 06:54 Sajtószemle

Aqua Hotel Hetedik Emelet, Prémium Palace Ötödik Emelet, Szieszta Plázs Hatodik Emelet Erkély
https://mno.hu/marabu/lakotelep-2402713
 

Egyharmados maradt a toborzás
Nem áll jól az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a határvádász-toborzással: tavaly szeptember eleje óta a kitűzött 3000-es létszámnak még a harmadát sem sikerült elérni. Pedig a rendőrség óriási erőfeszítéseket tesz: csaknem ötezer toborzó rendezvény eredményeként állt szolgálatba eddig 814 újonc.
http://nepszava.hu/cikk/1131832-egyharmados-maradt-a-toborzas
 

Parragh lakatot tenne a gimnáziumokra, a szakma tiltakozik

Sokallja a gimnáziumok számát az iparkamara elnöke, ezért polgármesterekkel záratná be az intézményeket. Parragh László erről Debrecenben
beszélt a héten. Azzal indokolt, hogy jobb helyzetbe kellene hozni a szakképzést adó iskolákat. A kijelentéseket több szakmai szervezet is bírálta a Hír TV-nek.
http://hirtv.hu/ahirtvhirei/parragh-lakatot-tenne-a-gimnaziumokra-a-szakma-tiltakozik-1397049

 

Panelfelújítás: Hogyan lehet rávenni a lakókat az együttműködésre?
Újjászületnek a panelek – legalábbis ezt ígéri a kormány. A felújítási programról már el is kezdtek tárgyalni. Lázár János azt mondta, hogy csak
olyan megoldásban gondolkodnak, amely minden lakó számára elfogadható. Elemzők szerint ugyanakkor ez a legnehezebb feladat, ugyanis már egy lakó tiltakozása is elég lehet ahhoz, hogy ne indulhasson el a felújítás. A szakember szerint viszont megvalósíthatatlan az elképzelés.
http://www.atv.hu/belfold/20170610-jonnek-a-luxuspanelek
 

Közel 80 ezres különbség van az átlagos fizu és a nyugdíj között

A legjobb járandóságokat a fegyveres testületekben szolgálók kapják.
Megjelent az idei első negyedéves statisztika a nyugdíjkifizetésekről. Ebből az derül ki, hogy a nyugellátások átlagos havi összege 119 484 forint volt ebben az időszakban. Ez a teljes ellátást jelenti, ezen belül különböztetnek meg főellátásokat és kiegészítő ellátásokat is. Mindjárt részletezzük, miről van szó.
http://mfor.hu/cikkek/makro/Kozel_80_ezres_kulonbseg_van_az_atlagos_fizu_es_nyugdij_kozott.html

 

Hajrázik a törvénygyár - 1.

A tervek szerint 33 törvényjavaslatról és 3 határozati javaslatról dönt a héten az Országgyűlés. Ezer oldalnál is a több a terjedelmük, kalap le előtte, ki elolvassa mindet. Bajba nem jutnak persze, minden frakcióban „jelzik” zárószavazás előtt, hogy az ”igen”, ”nem”, vagy a ”tartózkodom” gombot kell megnyomni.
https://gondola.hu/cikkek/105948-Hajrazik_a_torvenygyar_-_1_.html

 

A méltányos nyugdíjrendszer kialakításáról

Politikai vita, több, mint öt órán át. A valóságot homlokegyenesen másként látó, s főleg másként értékelő képviselői felszólalások színesítették a hét leghangosabb parlamenti eseményét.
https://gondola.hu/cikkek/105932-A_meltanyos_nyugdijrendszer_kialakitasarol.html
 

„A Fidesz lemond ezekről a rétegekről” – Szikra Dorottya szerint enyhíteni kell a nőkre nehezedő nyomást

Nem akkor szül a magyar anya több gyereket, ha sokáig otthon maradhat a kicsivel, hanem akkor, ha minél könnyebben visszatalál a rugalmas munkaerőpiacra – állítja Szikra Dorottya. A szociálpolitikus a most bejelentett népesedéspolitikai intézkedések között nem talált olyat, amelyiktől nőhetne a születések száma. Ez csak termékenységkozmetika. A szakember szerint pusztán családpolitikai intézkedésekkel nem fog sikerülni a kormány által 2030-ra kitűzött cél, a 2,1-es termékenység elérése. Önmagában a népesedéspolitika ahhoz is édeskevés, hogy az 1,8-es rátát elérjük: szükség van egészségügyi beru­­há­­zásokra és
tudatos be­­ván­­dor­­láspolitikára is.
http://168ora.hu/termekenysegkozmetika-szikra-dorottya-szerint-enyhiteni-kell-nokre-nehezedo-nyomast/

 

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből gyarapszik az Orbán család
Egy igaz barát ott segít, ahol csak tud.
http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/itt-egy-ujabb-bizonyitek-arra-hogy-meszaros-lorinc-penzebol-gyarapszik-az-orban-csalad-104657
 

Egyetlen orvos írhatja fel, enélkül 145 ezer

145 ezer forintba kerül egy megelőzésre is használható HIV-gyógyszer a patikában, államilag támogatva viszont csak 300 forint lenne. Receptet ugyanakkor csak egyetlen orvos írhat fel az egész országban, ő viszont ellenzi, hogy prevencióra is használják a szert, pedig ez más országokban már bevett gyakorlat.
http://hirtv.hu/ahirtvhirei/egyetlen-orvos-irhatja-fel-enelkul-145-ezer-1397044

 

Ezt a 6 kaját inkább kerüljük el az étteremben, mert akár ételmérgezést is kaphatunk

Egy ételmérgezésekkel kapcsolatos, polgári peres eljárásokban mozgó amerikai ügyvéd 20 évnyi munkatapasztalatát összegezve közkinccsé tette, mi az a hat étel, amit nemhogy étteremben, de szerinte inkább sehol se együnk meg még, hacsak nem vagyunk száz százalékig biztosak a frissességükben!
https://nuus.hu/eletmod/gasztro/0611/ezt-a-6-kajat-inkabb-keruljuk-el-az-etteremben-mert-akar-etelmergezest-is-kaphatunk/