2017, június 12 - 06:51 Sajtószemle

A Könyvek Parthenónja címet kapó monumentális művészeti installációt betiltott könyvek borítják.

 

http://hvg.hu/kultura/20170611_documenta_betiltott_konyvek_epulet_kasselt

Óriási fizetéseket kapnak a magyar focisták - itt a toplista

http://m.mfor.hu/cikkek/vallalatok/Brutalis_fizeteseket_kapnak_a_magyar_focistak___itt_a_toplista.html

 

Közleményt adtak ki a magyar szurkolók az andorrai meccs miatt

Nem szeretnénk a szakmai részbe beleszólni, de nem túl jó előjelekkel vártuk a mérkőzést, tekintve, hogy november óta zsinórban 3 vereséget szenvedtünk és különböző okokból több kulcsjátékost nélkülözni kellett.

Ami viszont Andorrában fogadott minket, arra nincs magyarázat. Lélektelen, címeres mezhez méltatlan hozzáállás, több játékostól.

Magyar szurkolónak lenni a lelátón mindennapos küzdelem az árral szemben és amikor azt látjuk, hogy több ezer kilométer leutazása után egyesek csak a szerelést küldik ki a pályára a helyi amatőrök ellen, az elfogadhatatlan számunkra.

Sok találgatást és érdekes teóriát olvastunk, hogy mi történt a lefújás után. A játékosok nem érdemelték meg a válogatott mezét, ezért levetettük velük azt.

Nem azért tettük ezt, hogy ereklyéket gyűjtsünk, hanem azért, mert ilyen lélektelen hozzáállással egyszerűen senki sem érdemli meg, hogy magára öltse a Nemzeti Tizenegy dresszét.

Ha 10-en vagyunk a lelátón, ha 20.000-en, soha többet ilyet!

http://24.hu/sport/foci/2017/06/11/kozlemenyt-adtak-ki-a-magyar-szurkolok-az-andorrai-meccs-miatt/

 

A legkisebb, mi adható - 220 forint óránként, hiszen ők úgysem fognak tüntetni

 

Vannak történetek, amelyeknek az a tanulságuk, hogy „ez van, ezzel kell együtt élni”. És hogy minden a legnagyobb rendben van akkor is, ha az igazság egyébként arcpirító, vérlázító és teljesen törvényes. Ez is egy ilyen történet

Klára és 47 éves lánya – nevezzük Erzsikének – Békéscsabán él. Lassan 30 éve ugyanabban a szociális intézményben dolgozik, szőnyeget sző több, hasonló sorsú társával együtt. Munkájáért eddig havonta 34 ezer forintot vihetett haza, ám idén áprilisban, egy jogszabályváltozásnak köszönhetően ez a pénz kevesebb mint a felére apadt. Egészen pontosan 14 256 forint volt a borítékban.

„Megalázónak, arcpirítónak és szégyenteljesnek tartom ezt az intézkedést” – írta Klára, aki kiszámolta, hogy miután a legkisebb órabér idén 733 forint, ennek 30 százaléka 220, a lánya ennyiért dolgozik.

„Ami mélységesen felháborít, az az, hogy az intézmény azonnal alkalmazta a törvényben fogalmazott kitételt, tehát a legkisebb díjazást állapította meg. Ja… és a történethez tartozik, hogy ebédfizetés mellett még nappali ellátási díjat is fizetni kell, ami történetesen most 375 Ft/nap, ebéddel együtt 750”. Vagyis napi négyórás foglalkoztatás esetén a lánya 130 forintot keres.

 

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/a_legkisebb_mi_adhato

 

Macron pártja megnyerte a parlamenti választások első fordulóját

Az előzetes adatok szerint Emmanuel Macron pártja, a La Republique en Marche hatalmas győzelmet aratott a parlamenti választások első fordulójában. Az exit pollok szerint az egy éve alapított pártnak sikerült megszereznie a szavazatok 32 százalékát.

Ezzel a jövő héten tartandó második fordulóban akár 390-430 helyet is szerezhetnek az 577 fős Nemzetgyűlésben, ami kényelmes többséget jelentene az új elnöknek. 

 

https://444.hu/2017/06/11/marcon-partja-megnyerte-a-parlamenti-valasztasok-elso-fordulojat

 

250 ezer forintot fizetett egy vendég két gulyásért, egy üveg borért és két sörért a Váci utcában

 

Külföldi turisták lehúzása miatt 13 embert állítottak elő a belvárosi rendőrök. A nyomozók adatai szerint másfél év alatt legalább 19 külföldit károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, amely így legalább 3 millió forint plusz bevételre tett szert.

 

http://24.hu/belfold/2017/06/11/250-ezer-forintot-fizetett-egy-vendeg-ket-gulyasert-egy-uveg-borert-es-ket-sorert-a-vaci-utcaban/

llenállni a pökhendi Nyugattal szemben

Boross Péter: A balliberális szellemi műhely csak így tud működni: állandó izgalmi állapotban. A totálissá váló médiahálózat pedig ezt felnagyítja

Magyar Hírlap

„Önérzetes magyar ember nem tenne olyat, mint Botka László, aki elmegy elárulni a hazát oda, ahol éppen Magyarország elítéléséről folyik vita”

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/90246/Ellenallni_a_pokhendi_Nyugattal_szemben

Bán KárolyKaszinókapitalista szocdemek

Álláspont. A politika ugyanis mindenekelőtt hitelességi kérdés, hiteltelen szereplőkkel nem javítható

Magyar Hírlap 

A hétvégén is folytatódott a balliberálisok választási nagyregénye, amelyben ezúttal nem Gyurcsány Ferenc kezében volt az aduász, hanem az őt kiátkozással fenyegető Botka Lászlóéban. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje egy lapinterjúban – amelyben arról is faggatták, tud-e öt olyan szocialista politikust mondani, akiket szívesen látna, mert hitelesen tudja képviselni az új politikát és nem köthető a 2010 előtti időszakhoz – azt felelte, „még nem fogok neveket mondani”, még „nem tartunk ott”, s egyébként pedig nála nincsenek előre leosztott szerepek. 

Az igazi tromf pedig az volt, hogy a nem hiteles politikusok, akik a Fideszt 2010-ben kétharmados győzelemhez segítették, már nem is az MSZP-ben vannak.

http://magyarhirlap.hu/cikk/90247/Kaszinokapitalista_szocdemek

 

Bakondi fia már-már nélkülözhetetlen

Bakondi Patrikot, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának fiát nevezte ki Seszták Miklós fejlesztési miniszter a Tiszai Regionális Vízművek Zrt. élére - tudta meg a Hírtv. Korábban őt nevezték ki az Észak-magyarországi Regionális Vízmű Zrt. élére is.

http://nepszava.hu/cikk/1131758-bakondi-fia-mar-mar-nelkulozhetetlen

 

"Horthy és Kádár nem volt leváltható, Orbán igen"

A Horthy-rendszer megítélése napjainkban is vitatott. Vannak, akik fasiszta diktatúrának tartják, míg mások idealizálják és valami hasonlónak a megteremtésére vágynak. Romsics Ignác történésznél jártunk.

 

http://nepszava.hu/cikk/1131663-horthy-es-kadar-nem-volt-levalthato-orban-igen

 

A felcsúti "kempingcézár" esete a Brettyóval

Vízparti nádast ajánlott megvételre Mészáros Lőrincnek a terület tulajdonosainak egy csoportja: abban bíznak, hogy a felcsúti polgármester – vagy ahogy egyesek itt nevezik: az újsütetű „ balatoni kempingcézár" – nem hagy fel a terjeszkedéssel a térségben.

"De csakis termőföldáron, azaz hektáronként egy-másfél millió forintért" – szögezte le Csákovics Gyula zamárdi polgármester. Ezt jeleztük is a másfél száz tulajdonosnak, amikor nyilatkoztatták őket, eladnák-e ingatlanjukat. A vártnál kevesebben mondtak igent, valamivel több, mint egyharmadnyian. Most az önkormányzat megvizsgálja, hogy lenne-e lehetősége így is pályázni - tette hozzá a polgármester.

Merthogy a tulajdonosok egy csoportja továbbra is a nagy befektetőre vár, és ezt újabban Mészáros Lőrincben vélik megtalálni. A zamárdi Mojzer Lászlóné, aki az elmúlt tizenöt évben többször is magára vállalta a brettyósok szószólójának szerepét, most amondó: talán nem véletlen, hogy az önkormányzat azzal közel egy időben kereste meg őket a legújabb vételi szándékkal, hogy a szomszédos kemping a felcsúti milliárdos érdekeltségébe került...

http://nepszava.hu/cikk/1131802-a-felcsuti-kempingcezar-esete-a-brettyoval

Sebes György Üres szék

A példa ezúttal nem követendő. Ha úgy tetszik, nem követhető. Így nem nyugodhatnak meg azok a politikusok, akik nem hajlandók kínos kérdésekre válaszolni. Pedig reményteli lehetett, ahogy a riporter egy üres széket kérdezett. Ám tekintsük kivételesnek, amit Sváby András csinált a legutóbbi Heti Naplóban. Mivel nem tudta elérni, hogy Farkas Flórián befáradjon a stúdióba - vagy akárhol interjút adjon -, kissé dühbe gurult. És elmondta, miről faggatta volna a Lungo Drom vezetőjét, akinek viselt dolgai hosszú ideje borzolják a kedélyeket. Lapunk is megpróbált a közelébe férkőzni, de ez még Lázár János többszöri ígérete - és közbenjárása - után sem sikerült.

Ám sem a roma politikus, sem egyetlen párttársa - vagy politikai ellenfele - sem hiheti, hogy ezek után ez mindig így lesz. Nagyjából harminc évente lehetséges - 1986-ban Mester Ákos közölte, hogy a Magyar Posta vezérigazgatója nem ad interjút -, de nem többször.

http://nepszava.hu/cikk/1131678-ures-szek

 

Szüdi János: NAT-MATT!

Kevesen értik miért olyan fontos a Nemzeti alaptanterv (NAT) a kormányzat számára. Úgy kezeli, ahogy a csodafegyvert szokás kezelni a háborúban. Jó oka van rá! Az Orbán-kormány a kezdet kezdetén hadat üzent a tanszabadságnak, a tanuláshoz való szabad hozzáférés jogának. Az iskolai szakmai önállóság megszüntetéséhez – a lehető leggyorsabban - ki kellett adni a Fidesz értékrendjét közvetítő NAT-ot. A NAT határozza meg ugyanis az iskola pedagógiai tevékenységének irányát, a pedagógiai szabadság kereteit, az iskolarendszer felépítésének vázát.

 

http://nepszava.hu/cikk/1131578-szudi-janos-nat-matt

 

Ha már egy sima óvodavezetői pályázatba is belenyúlnának, az pont így nézne ki

 

„Az önkormányzatnak semmilyen prekoncepciója, előítélete nem volt egyik jelölttel szemben és mellett sem” - ismételte meg többször is Óbuda oktatással foglalkozó alpolgármestere, Kelemen Viktória azon a május végi fórumon, aminek célja a háborgó szülők megnyugtatása volt. 

Az alpolgármester az Ágoston Művészeti Óvoda vezetői pályázata miatt magyarázkodott. Kivülről nézve valóban furcsa, ami történt. A pályázatot egy olyan elvárás döntötte el, amit elfelejtettek belevenni a kiírásba. 

 

https://444.hu/2017/06/11/ha-mar-egy-sima-ovodavezetoi-palyazatba-is-belenyulnanak-az-pont-igy-nezne-ki

 

Sorosra nem is Orbán osztotta a főszerepet

 

A Fidesz - kommunikációs igazgatója szerint - nem "sorosozik" állandóan.

Hidvéghi Balázs a csaták erősödésére számít Brüsszellel. A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta, az unió erőlteti a “bukott” letelepítési politikát, de a kormány nem enged, elmegy a falig. A Fidesz kommunikációs igazgatója arra a felvetésre, hogy kampányüzemmódban működnek a pártok, azt felelte, ezt az ellenzék kezdte év elején, részben utcai megmozdulásokkal, részben egy “hazug plakátkampánnyal” a Jobbik részéről, majd baloldalról.

A kommunikációs igazgató szerint a kormányt gyakran érik ugyan olyan vádak, hogy “állandóan sorosoznak”, de nem erről van szó. Úgy látja, Soros György magyar származású amerikai üzletember magát tette főszereplővé, személyesen lép fel, latba vetve a befolyását és “spekulációval kiépített” anyagi hátterét azért, hogy a saját elképzelését valósítsa meg a bevándorlás kérdésében.

 

http://24.hu/kozelet/2017/06/11/sorosra-nem-is-orban-osztotta-a-foszerepet/

 

A budapesti orosz maffia miatt bukhat meg Donald Trump?

 

Donald Trump gyanús orosz kapcsolatai nem merülnek ki abban, hogy Szergej Lavrov külügyminiszterrel és Szergej Kiszliak washingtoni nagykövettel parolázik a Fehér Ház ovális irodájában közvetlenül azután, hogy kirúgja az FBI igazgatóját. Trump kapcsolatrendszerében Budapestről ismert maffiózók is feltűnnek.

 

Jó néhány ismert figurája volt a magyar alvilágnak az 1990-es években. A hazai posztszovjet országokból származó figurák leginkább a gáztranzitok környékén csoportosultak kihasználva Magyarország állandó függését az orosz gáztól. A főkereskedő Gazprom mellett ugyanis mindig jelen voltak kisebb beszállítók is, akik olcsóbban árulták a gázt.

A modell alapja az volt, hogy Ukrajna függetlenedése után megegyezett Türkmenisztánnal az onnan jövő gázimportról, hogy ne csak Moszkva jóváhagyásával juthasson földgázhoz. A pénzhiány miatt pedig megállapodtak abban is, hogy a felesleg egy részét az orosznál olcsóbban Magyarországnak adták el. A közvetítő cégek pedig profittal adhatták el azt a hazai ellátásért felelős Molnak - ahogy azt az Index is megírta a gázháborúkról szóló korabeli cikkében

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/a_budapesti_orosz_maffia_miatt_bukhat_meg_donald_trump.639287.html

 

Az andorrai blama után egy szurkoló kiosztotta Storckot a csapatbusznál – videó

 

A csapatbusznál a férfi azt nehezményezte, hogy lehet az, hogy az NB II-ből válogat a kapitány játékost egy világbajnoki selejtezőre. Hozzátette még, Eppel Márton gólkirályi címe önmagáért beszél, de ő hiányolta a keretből Böde Dánielt.

Sajnos Storck válaszát nem lehet érteni.

http://24.hu/sport/foci/2017/06/11/egy-szurkolo-kiosztotta-storckot-a-csapatbusznal-video/

Urbán: A túlfizetett játékosaink ténferegtek, a postás és a buszsofőr küzdött

Urbán Flórián szerint az egész magyar labdarúgást meg kell reformálni. Ingyen dolgozna Csányi Sándor MLSZ-elnök mellett, és átalakítaná a hazai focit. Az egykori negyvenszeres válogatott labdarúgó szerint amíg a szurkolók nem látják, hogy van egy rendszer, addig nem mennek ki a meccsekre. Szerinte a játékosok bérét normális szintre kellene hozni. Azt is elmondta, mit tenne a szövetségi kapitány helyében.

 

http://hirtv.hu/hirtvsport/urban-a-tulfizetett-jatekosaink-tenferegtek-a-postas-es-a-buszsofor-pedig-kuzdott-1396995

 

Tüntetni nem elég, itt van a tettek ideje! – mozgalmat alapítanak a tüntetésszervezők

 

A  rendszerrel szembeni elégedetlenség tiltakozó energiáit építő erővé formáljuk át

– ígérik a Tettek ideje Facebook-csoport mögött állók, akik jövő vasárnapra tüntetést szerveznek a budapesti Március 15. térre.

Ha úgy érzed, hogy nem voltak eredményesek az elmúlt években a több tízezres tüntetések, amiket a korrupt hatalom ellen, a közoktatás és az egészségügy reformjáért, a CEU elkergetése ellen, a civil szervezetek vegzálása ellen folytattunk, de tenni szeretnél valamit. Akkor lépj te is a tettek mezejére!

 

A demonstráción a beszédek után fórumok és akciócsoport-megbeszélések lesznek az alábbi témákban:

  • Valódi választás 2018-ban: civil kezdeményezések a NER lebontásáért, egy demokratikusabb és erkölcsösebb politikáért. Akciótér-vezető: Vágó Gábor
  • Új nyilvánosság: a közösség bevonása egy szabadabb, a hatalmat valóban elszámoltatni képes sajtó működtetésébe Akciótér-vezető: Pikó András újságíró
  • Új érdekérvényesítés: az érdekképviselet kiüresített formái helyett új lehetőségeket és eszközöket keresők összekapcsolása
  • Egyenlőség: közösségi, mozgalmi cselekvés a kiszolgáltatottak ellen irányuló politika megfékezésére. Akciótér-vezetők: L. Ritók Nóra, Horgas Péter

http://24.hu/belfold/2017/06/11/tuntetni-nem-eleg-itt-van-a-tettek-ideje-mozgalmat-alapitanak-a-tuntetesszervezok/

 

Hódmezővásárhelyen sem díjazzák Lázár ötletét

 

Saját városában sem örülnek sokan Lázár János panelreformjának. A kancelláriaminiszter német mintára építtetné át a tízemeleteseket Hódmezővásárhelyen. Nehezíti a helyzetet, hogy a kormány szinte kizárólag magántulajdonban lévő lakásokat akar lebontani. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke szerint kapacitás lenne ugyan a visszabontásra, de tapasztalat híján a felkészülésre idő kell, és nagy kérdés az is, miből finanszírozzák majd a programot.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/hodmezovasarhelyen-sem-dijazzak-lazar-otletet-1397029

Lázár begurult a lakossági fórumon 

Egy nő a kancelláriaminiszter korábbi kijelentését kérte számon. Lázár a hódmezővásárhelyi városi közgyűlésen 2011-ben azt mondta: nem tartja sokra a szegényeket.

Kizökkentették nyugalmából Lázár Jánost egy csanádpalotai lakossági fórumon. A településen, ahol ma időközi polgármester-választás lesz, egy nő a kancelláriaminiszter hat évvel ezelőtti kijelentését kérte számon. Lázár a hódmezővásárhelyi városi közgyűlésen 2011-ben azt mondta: nem tartja sokra a szegényeket és nem hisz abban, hogy valaki önhibáján kívül is bajba kerül. A miniszter hazugnak nevezte a nőt, aki azt is jelezte hogy vasárnap nem a fideszes jelöltet, hanem a független Debreczeni Istvánt fogja támogatni. Lázár János róla is elmondta a véleményét.

 

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/lazar-begurult-a-lakossagi-forumon-1397022

 

Lázár jelöltje nyert a csanádpalotai időközin

 

Nyergesné Kovács Erzsébet választották Csanádpalota polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson. Nyergesné függetlenként indult, de Lázár János külön kampányolt mellette Csongrád megyei kisváros a főterén. 

 

https://444.hu/2017/06/11/lazar-jeloltje-nyert-a-csanadpalotai-idokozin

 

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből gyarapszik az Orbán család

Már évek óta téma, hogy a Felcsút melletti hatvanpusztai majorságot úgy bérelheti Mészáros Lőrinc cége az Orbán Győző tulajdonában lévő CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-től, hogy valójában nem is a felcsúti polgármester vagy valamely érdekeltsége használja a hatalmas birtokot. A bérlésről még 2012-ben beszélt Mészáros Lőrinc az azóta elhunyt oknyomozó újságírónak, Ferenczi Krisztinának, a milliárdos azt is elmondta, hogy a munkagépeinek kell a hely, de már akkor is gyanítható volt, hogy az Orbán család – így Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó – használja az ingatlant és nem a felcsúti milliárdos. Nemrég felülről is megnéztük a területet, és nem tűnt úgy, mintha munkagépek tucatjai pihennének a majorság épületei körül.

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/itt-egy-ujabb-bizonyitek-arra-hogy-meszaros-lorinc-penzebol-gyarapszik-az-orban-csalad-104657

 

Épülhet Mészáros Lőrinc újabb futballakadémiája

 

Heteken belül kezdődhet Mészáros Lőrinc eszéki futballakadémiájának építése – adta hírül a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy 8 millió eurós, azaz hozzávetőleg 2,5 milliárd forintos beruházás keretében készül majd el a komplexum.

A felcsúti polgármester horvát klubja, az NK Osijek már meg is vette a szükséges telket.

A helyi lapok úgy tudják, hogy a város több mint kétmillió kunáért (83 millió forintért) adta el a 15 hektáros területet a futballklubnak. A Magyar Nemzet szerint jó áron vették Mészárosék az ingatlant, amihez hozzájárulhatott, hogy a helyi önkormányzat lelkes a projekttől, az illetékesek jelezték is, hogy amiben lehet, támogatják a csapatot. Olyannyira, hogy a közútkapcsolatot az önkormányzat építi ki.

http://24.hu/belfold/2017/06/10/epulhet-meszaros-lorinc-ujabb-futballakademiaja/

 

Meghalhatott az Iszlám Állam vezetője

A szíriai állami televízió híradása szerint légicsapásban életét vesztette az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi

– írta vasárnap a The Daily Mail című brit újság honlapján.

A lap megjegyzi, nem ez az első eset, hogy a világ legkeresettebb terroristájának halálhírét keltik, és a mostani hírt is kétkedéssel fogadta sok szakértő.

http://24.hu/kulfold/2017/06/11/meghalhatott-az-iszlam-allam-vezetoje/

Választási botrány az USA-ban: az igazságügyi miniszter is beszámol az orosz kapcsolatról

 

Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter beleegyezett, hogy részt vegyen a szenátus hírszerzési bizottsága előtti meghallgatáson a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozással kapcsolatban - írta az MTI. 

Sessions szombaton írt levelet, amelyben leszögezte: szívesen megjelenik a bizottság előtt, hogy reagáljon azokra a megállapításokra, amelyek James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójának csütörtöki nyilvános meghallgatásán hangzottak el.

 

James Comey óriási közfigyelem mellett beszámolt az orosz beavatkozásról folyó vizsgálatokról és a Donald Trump elnökhöz fűződő viszonyáról. A többi között szót ejtett arról, hogy véleménye szerint Sessions miniszter képtelen ellentmondani Trump elnöknek, továbbá nem nyilvános információi vannak arról is, miért vonta ki magát az igazságügyi miniszter az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokból.

 

http://index.hu/kulfold/2017/06/11/valasztasi_botrany_az_usa-ban_az_igazsagugyi_miniszter_is_beszamol_az_orosz_kapcsolatrol/

Nem ájultak el a civilek az őket stigmatizáló törvény kozmetikázásától

 

Lázár János csütörtöki Kormányinfóján végleg bizonyossá vált, hogy hiába a Velencei Bizottság kritikája, semmi sem tántoríthatja el a kormányt attól, hogy megszavaztassa a vele szemben kritikus civil szervezeteket diszkrimináló és megbélyegző törvényjavaslatot; a bejelentett módosítás maximum kommunikációs fogásnak jó, de a törvény ettől ugyanolyan káros marad.

Kedden fogadhatja el az Országgyűlés a civiltörvényt, és a csütörtöki Kormányinfón Lázár János arról beszélt, hogy “akceptálták” a Velencei Bizottság “jogi aggályait” és módosítani fogják a tervezetet.

http://hvg.hu/itthon/20170611_lazar_janos_kormanyinfo_civiltorveny_velencei_bizottsag_tasz_helsinki_bizottsag

 

Tamás Ervin: Pfuj?

 

Azt kérte tőlem a szerkesztő, hogy írjam meg, mi a véleményem Gulyás Márton videójáról, ami a választási rendszer megváltoztatásáért száll síkra úgy, hogy Csintalan Sándortól Pörzse Sándorig, Gálvölgyi Jánostól Zagyva György Gyuláig – finoman szólva – a lehető legszélesebb platformról erre buzdít mindenkit. A szereplőválogatás célja nem csupán a polgárpukkasztás – hol van itt annyi polgár? –, hanem annak demonstrálása: a jó ügy érdekében össze kell fogni mindenkivel.

Hajlamos volnék undorodva kukába dobni ezt az egészet, ha nem tapasztalnám azt, hogy normális „harci” eszközök egy abnormális világban hasznavehetetlenek. Már régóta nincsenek egyenlő pályák, egyenlő esélyek – semmi sincs, csak kiégett fű, tarvágás. Gulyás performanszai eddig is sokakat megbotránkoztattak, de kell ahhoz valamiféle kreativitás, magamutogatás is, hogy efféle ütközeteket kitaláljon, sőt még bele is ártsa magát valaki. Ebben az országban lassacskán napokon át befoghatom az orrom, elképedhetek történéseken, reakciókon vagy azon, hogy mennyire szedett-vedett, mozgáskorlátozott csapatokkal szimpatizálok. Szóval, megborzongató így együtt ez a társaság, gondolom, Pörzse híveinek is. Kétséges, hogy lehet-e közös felismerés. De amit látok, az nem parola, hanem segélykiáltás. És ha az, azon nem szokás vitatkozni.

 

https://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/tamas_ervin_pfuj

 

A nyelvész is sütiket használ – Kitör az internetről a 'digilektus'

 

Egyszerre csak mindenki ott volt a neten – és nem tett lakatot a billentyűzetére. Az írott nyelv szabályai alulmaradtak a beszélt nyelvvel szemben, sajátos „nyelvjárást” hozva létre. Manapság pedig már ki-kitörnek az internetről és társalgásainkban, feljegyzéseinkben is helyet követelnek maguknak.

Ha a 7-es buszon egy klassz vicc poénjának elhangzása után az addig hallgató srác csak annyit jegyez meg faarccal a mesélőnek: LOL, akkor ő „digilektust” használ. A fogalmat dr. Veszelszki Ágnes nyelvész vezette be és a számítógépes nyelvezet elemeinek „nyelvjárás” jellegét takarja.

Kimaxoltam minden acsit az
összes tavalyi FPS-ből

„A digilektus abban különbözik a különféle szaknyelvektől, hogy sokkal szélesebb körben elterjedt – hiszen a számítógépes hálózati kommunikáció és a közösségi média révén tulajdonképpen mindenkihez elér” – világítja meg a differenciát a nyelvész, aki gyerekkorában még Commodore 64-en ismerkedett a számítástechnikával, az évezredfordulón pedig első éves egyetemistaként már az SMS nyelvhasználatáról írt szemináriumi dolgozatot. Ez olyan jól sikerült, hogy az elektronikus vonal egészen a máig kihatott pályájára, igaz, közben nemcsak ő és módszerei, de a technológia is sokat fejlődött.

 

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/a_nyelvesz_is_sutiket_hasznal

Egy antennáért elkövetett gyilkosság nyomasztó története

 

Egy 1999-es gyilkossági történet végére már mintha többször pont került volna, de újabb és újabb fejezetek íródtak, és most sincs ez másként. Az áldozatot egy kitépett antenna miatt ölték meg, állította a vád, utána viszont a bizonyítás annyira nem volt törvényes, hogy még kártérítést is kellett fizetnie az államnak a gyanúsítottaknak. Akiket most perújítással első fokon elítéltek. Tanulságos történet - rengeteg kérdéssel.

Az ügyvéd szerint presztízsjogvita zajlik, ezért kellett perújítást végezni, amelybe a megítélt kártérítés is belejátszik, és a bíró azt is érezhette, elvárások fogalmazódtak meg felé a kívánt ítéletre vonatkozóan.

 

http://hvg.hu/itthon/20170611_gyilkossag_1999_eliteles_karterites_perujitas_burka_ugy

 

Seres László: Az igazi hadüzenet

 

Lehet bírálni az EU-t, a baj az, hogy amit a magyar kormány képvisel, az már nem Európa. Vélemény.

Volt egyszer egy kis kormány, amelyik duzzogva ült a sarokban, sértődötten nézett körül, de senki sem figyelt rá. Ekkor eltört a mécses, hangosan toporzékolni kezdett: „Tűrhetetlen – kiabálta –, hogy az Európai Bizottság által támogatott brüsszeli rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében Soros György is megszólalhat.” Ekkor már a kis kormány köré gyűltek a felnőttek, igyekezvén megtudni tőle, mi is ezzel a baj. „Maffiaállamnak nevezheti az Európai Unió egyik tagját, Magyarországot” – szipogta a kis kormány kétségbeesetten. A körülötte lévők felsóhajtottak: valaki megint a mumussal riogatta szegénykét elalvás előtt.

http://hvg.hu/itthon/201723_az_igazi_haduzenet

 

Fabricius Gábor: a rendszerváltás óta háborús a hangulatunk

 

Óriási nézettséget hozna, ha a tévében szembesítenének migránsokat határőrökkel, vagy a kilakoltatást végzőket azokkal, akiknek el kell hagyniuk az otthonukat - véli Fabricius Gábor reklámszakember, író. Arról is megkérdeztük: mennyi idő alatt lehetne átformálni a közvéleményt, ha hirtelen új közellenséget kellene keresni, és mit tehetünk, hogy ne csak budapesti értelmiségiek beszélgessenek a toleranciáról.

 

http://hvg.hu/itthon/20170610_fabricius_gabor_media_kampany_reklam

 

Hont: Na, ugye

 

Ne sírj, Balázs! Ezért nem érdemes. Vélemény.

Szerintem ki lehet kapni Andorrától.

Ki lehet kapni a Csatornaszamos MgTSZ ificsapatától is. Vagy bárki mástól. Ez ugyanis egy játék. Egy játékban a gyengébb néha elveri az erősebbet. Ez néha igen kellemetlen, vagy úgy mondjam: a világ előtt ciki. Ahogy ciki volt a Manchester Unitednek kikapnia a Zalaegerszegi TE-től, pedig a két csapat között nagyobb tudás- és anyagi háttérbéli különbség volt, mint a tegnap pályára lépő két válogatott között.

Az igazi ciki azonban nem ez. Ami miatt valóban szégyellni kéne magunkat a világ előtt az az, hogy időről időre ráengedünk mit sem sejtő európai városokra néhány száz elborult neandervölgyit náci tetkóval vonulni Marseille-ben, kedélyesen buzizni Lisszabonban, borogatni Bukarestben. Ott kéne őket felejteni valahol, hozzanak létre számukra egy no-go zónát vagy egy állatkertet.

De nyilván hazánk nem mondhat le varázsos személyiségükről, értékes szolgálataikról. A lelátói lumpenek a rendszer Zsil-völgyi bányászai, kellenek ők a pártszékházak elé, a választási irodához és vadászni CEU-kitűzős fiatalokat az éjszakában. 

http://hvg.hu/sport/20170610_hont_na_ugye_foci_dzsudzsak_gazdasag

 

A HVG-BEN HONT LENÁCIZTA A MAGYAR SZURKOLÓKAT

Csépányi Balázs Magyar Idők

 

A magyar labdarúgó válogatott csúfos, történelmi vereséget szenvedett Andorra válogatottjától.

Szomorú ez, nincs ezen mit szépíteni.

A fájdalmas vereségnek azonban van egy politikai vonzata is.

Tavaly amikor ugyanez a válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságon szerepelve tűzbe-lázba hozta az egész országot az „orbángyűlölők” dúltak, fúltak.
Farkasházy „Hócipő” Tivadar például elmondta, hogy nem tud örülni a magyar csapat sikerének, mert ez Orbán sikere, nem Magyarországé.

Akkor kénytelenek voltak lenyelni, hogy gyakorlatilag az egész ország ünnepelt, együtt sírt és nevetett Dzsudzsákékal.

Most, hogy „végre” gyengén szerepel a válogatott előbújtak a sötét, büdös szobáik mélyéről és verik a behorpadt mellüket.

 

http://magyaridok.hu/belfold/hvg-ben-hont-lenacizta-magyar-szurkolokat-1810636/

 

NEM BÍRJÁK A NAPFÉNYT

Pilhál György Magyar Idők

 

Miközben minap a Velencei Bizottság szakértői is elismerték a készülő civiltörvény jogszerűségét, vagyis a szakmai módosításokra nyitott magyar parlament illetékességét a kérdésben – legyen átlátható a különféle szervezetek külföldi finanszírozásának háttere –, továbbra is akadnak, akik aggódnak, jól van-e így.

Kósa András például ilyeneket ír a Magyar Nemzetben: „Nem jellemző az európai uniós tagállamokban a civilek olyan megbélyegzése, mint amilyennel – akár a most bejelentett enyhítések után is – a magyar kormány készül ellátni őket. Ilyen megbélyegzés, amire a kormány készül, nincs a nyugati világban.” Hogy miért „megbélyegzés”, az, ha egy szervezetről kiderül, ki pénzeli, arról nem ír a szerző. (A kapcsolódó kommentek is ezen értetlenkednek: „Mióta szitok a külföldről támogatott jelző?, „Ha az én vállalatomat külföldről támogatnák, büszke lennék rá.”, „Szégyellik a támogatóikat?”, „Talán rossz a lelkiismeretük.”, „Nyilván a napfényt nem bírják az elvtársak.” Stb.)

http://magyaridok.hu/paca/nem-birjak-a-napfenyt-1805734/

 

ÚJRAKEZDETT FOLYTONOSSÁG

L. SIMON LÁSZLÓ ESSZÉI OTTHONRÓL ÉS HAGYOMÁNYOKRÓL

Kabdebó Lóránt Magyar Idők

 

Életrajzunk szinte mindegyik paraméterében különbözünk, mégis mintha a magam lelkiismeret-vizsgálatát tartanám ezekben a családi és politikai esettanulmányokban. Kritikusként a vidéki életformát hangsúlyosan átgondoló költőként ismertem meg, méltattam, mielőtt még családja valahai életformájának visszaállítását felelősséggel vállaló, élvezettel gazdálkodó emberré és a közösség politikai ügyeinek intézőjeként politikussá vált volna.

Ezért a gazdálkodóért és a politikusért felelősséget vállaló költőnek kisugárzó erejére kell visszafigyelnem ezekben az esszékben. Ez a költői érzékenység vezette ahhoz a lényegi felismeréshez, amiért ezt az egész életformát magára vette, amely erős tartással végzett feladatteljesítő emberré nevelte a valaha bölcsész indíttatású magánembert.

http://magyaridok.hu/lugas/ujrakezdett-folytonossag-1786555/

 

ORBÁN VIKTORT TÖBBEN VÁLASZTANÁK KORMÁNYFŐNEK, MINT KIHÍVÓIT ÖSSZESEN

MTI

A teljes felnőtt lakosság 43 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek – olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek eredményeit szombaton közölték az MTI-vel.

A miniszterelnököt a teljes lakosság 43%-a újraválasztaná.

·         Orbán Viktor kihívói közül senki sem éri el még a 10 százalékot sem.

·         A Nézőpont Intézet kutatása szerint a Fidesz szavazói meglehetősen egységesek és elkötelezettek, az ellenzéki szimpatizánsok jóval kevésbé.

 

http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktort-tobben-valasztanak-kormanyfonek-mint-kihivoit-osszesen-1809625/

 

CSALÁDIRTÁSSAL FENYEGETŐZÖTT ZAGYVA GYÖRGY GYULA

Gabay Dorka Magyar Idők

 

Életveszélyesen megfenyegette az őt kritizáló Varga-Bíró Tamás zenészt és családját Zagyva György Gyula, aki szerepel a liberális Gulyás Márton által készített, a választási rendszer megváltoztatásáért kampányoló videóban.

A Jobbik volt képviselője azután hívta fel a zenészt, hogy Varga-Bíró közösségi oldalán kemény szavakkal illette a videóban szintén szereplő Pörzse Sándort és magát Zagyvát. Véleménye szerint „ha Gulyás Marci filmjében jártatod a pofádat, te is csak egy liberális köcsög vagy.”

Zagyva ezután felhívta a zenészt és azt mondta: „Ezt nem fogod megúszni!” Varga-Bíró Tamás ezután feljelentést tett a rendőrségen. Épp a balassagyarmati rendőrkapitányságon volt, amikor újra csöngött a zenész telefonja. Kihangosította a készüléket, hogy a jegyzőkönyvet éppen fölvevő tiszt is hallja Zagyvát, aki azt közölte: „Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj, VBT, ma este ne aludj otthon, neked véged van, f…szszopó köcsög, meg leszel b…szva, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!”

http://magyaridok.hu/belfold/csaladirtassal-fenyegetozott-zagyva-gyorgy-gyula-1806853/

 

Nem egy, hanem két pártja van Putyinnak Magyarországon

UNGÁR PÉTER 
LMP

Gyöngyösi Márton és a Jobbik is a putyini propaganda szekerét tolja.

http://mandiner.hu/cikk/20170610_ungar_peter_nem_egy_hanem_ket_partja_van_putyinnak_magyarorszagon

Tállai András az ország legnagyobb átadójává lépett elő

A sok munka nem marad hála nélkül, Tállai András államtitkár, NAV-elnök, országgyűlési képviselő, és klubelnök minden bizonnyal mára az ország legjobb átadójává lépett elő. A mezőkövesdi politikus előbb 

rekordot állított fel a 74 szalagátvágással, ami ugyanennyi átadást is jelent

majd átadta Pintér Attila edzőt a Orbán Viktor kedvenc csapatának, a Felcsútnak. Tállai nem áll le: szombat délután sem pihent. 

Ünnepélyes keretek között adtuk át a mintegy 200 millió forint összegből, 4 km hosszan megújult Mezőkövesd-Szomolya közötti útszakaszt,

posztolta Facebook-oldalára.

 

https://kepek.444.hu/2017/06/11/tallai-andras-az-orszag-legnagyobb-atadojava-lepett-elo

 

PANELREFORM: ÖRÜLNÉNEK AZ ÉPÍTŐK

A SZAKSZÖVETSÉG SZERINT EGYELŐRE NEHÉZ MEGBECSÜLNI A VÁRHATÓAN FELMERÜLŐ KÖLTSÉGEKET

Pintér Balázs Magyar Idők

 

Lenne elég kapacitása a magyar építőiparnak a panelvisszabontási programra – mondta lapunknak az ágazati szakszövetség elnöke. Koji László ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mivel hazánkban még nem történtek hasonló beruházások, kellő időt kell hagyni a felkészülésre és a tervezésre. Szakértők szerint az átalakítás elsősorban ott lehet indokolt, ahol a történelmi városszövetbe zavaró módon kerültek a paneltömbök.

http://magyaridok.hu/gazdasag/panelreform-orulnenek-az-epitok-1808020/

Ez az elhagyatott, romos svábhegyi szálloda a Quaestor szimbóluma

 

 

A Svábhegy tetején van egy elhagyatott 6 emeletes épület, ahonnan belátni egész Budapestet. Ez 70-80 szobás, 4200 m2 bruttó területű, 8500 m2-es telken álló Napfény hotel az 1960-as években készült, és amíg a Magyar Iparszövetség alapítványa tulajdonában állt, a kétezres évek közepéig szállodaként működött. 2006-ban viszont megszerezte a Quaestor az iparszövetségtől.

A Quaestorban úgy látták, hogy nincs sok értelme hotelként működtetni tovább, ezért funkcióváltásban is gondolkodtak. Felmerült, hogy ide költözzön a Váci úti cégközpont, de a cégcsoport a hotelépületet alapvetően más befektetőknek kínálta vételre a honlapján. Így érte a 2015. márciusi bedőlés a gazosodó telken álló épületet.

A múlt héten írtunk arról, hogy a szálloda nemrég meglepően olcsón tulajdonost váltott: a vevő céget Németh Szilárd egykori titkára vezeti, tulajdonosa Árpa Attila barátnője és egy holland dizájner, és évek múlva luxushotelt terveznek ott működtetni.

Városi Gorillák urbexes csapat – amiről két éve a 444 is forgatott egy videót – ide jutott be, és fotózta körbe, mi marad a Tarsoly-birodalom egyik ékkövéből.

 

https://kepek.444.hu/2017/06/10/ez-az-elhagyatott-romos-svabhegyi-szalloda-a-quaestor-szimboluma

 

Vona szerint nem külföldre menni, hanem Orbán rögeszmés, beteg lelkű kormányzásával egy országban élni a kalandvágy

A Jobbik elnöke egy biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarország építését tűzte ki célul a párt 16. országos kongresszusán elmondott programadó beszédében Budapesten.

 

https://444.hu/2017/06/10/vona-szerint-nem-kulfoldre-menni-hanem-orban-rogeszmes-beteg-lelku-kormanyzasaval-egy-orszagban-elni-a-kalandvagy

 

Hatalmas átverés a Fidesz nagy választási csodafegyvere, sokan mégis beveszik

Nem nehéz úgy rezsit csökkenteni, hogy a világpiacon is nagyon durván lementek az árak. Ahhoz már pofa kell, hogy a kormány még mindig azt mondja, ők harcolnak a magas rezsiköltségek ellen. Ráadásul jön az újabb körös átverés.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/hatalmas-atveres-a-fidesz-nagy-valasztasi-csodafegyvere-sokan-megis-beveszik-104655

 

„Áder János azon állítása, hogy az ELTE gyógypedagógiai kara támogatja a Taigetosz-törvényt, egész egyszerűen nem igaz”

A köztársasági elnök közleményében azt írja: konzultált Aáry-Tamás Lajossal, az oktatási jogok biztosával, aki szerint „a jogszabály szövege nem támasztja alá a törvénnyel szemben megfogalmazott kritikákat és aggodalmakat.” Áder azt is közölte: „a jogszabály-módosítás irányával és tartalmával azok a rangos szakmai szervezetek is egyetértenek, amelyek tagjai hivatásuknak tekintik a gyógypedagógusi munkát, valamint a beilleszkedési, tanulási vagy magatartási nehézséggel küzdő gyermekek személyre szabott előmenetelének biztosítását.”

A Tanítanék mozgalom szerint utóbbi állítás „közönséges csúsztatás.” Mint írják, „a szakmai egységet határozottan cáfolja többek között a Magyar Pedagógiai Társaság Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztálya valamint a gyógypedagógus-képzést végző felsőoktatási intézmények egyeztetett állásfoglalása. És Áder János azon állítása, miszerint az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara a törvénymódosítást támogatja, egész egyszerűen nem igaz.”

http://magyarnarancs.hu/belpol/az-ombudsmanra-es-a-szakmara-mutogatott-ader-majd-alairta-a-taigetosz-torvenyt-104674

 

Tamás Gáspár Miklós

Király István titkai

Király Istvánnak, a híres irodalomtörténésznek, kritikusnak, publicistának és ideológusnak, az 1989 előtti rendszer egyik legfontosabb alakjának a bűntudata láthatólag megelőzi a bűneit.

Király Istvánnak, a híres irodalomtörténésznek, kritikusnak, publicistának és ideológusnak, az 1989 előtti rendszer egyik legfontosabb alakjának a bűntudata láthatólag megelőzi a bűneit. Király István Kossuth-díjas akadémikus, falusi református lelkész fia, Eötvös-kollégista, a legfontosabb irodalmi folyóiratok (Csillag, Kortárs) főszerkesztője volt, fontos testületek vezetője, népszerű és befolyásos egyetemi tanár, ünnepelt irodalomtörténész, évtizedekig Aczél Györgynek, az MSZMP Politikai Bizottsága tagjának, a KB titkárának, majd miniszterelnök-helyettesnek, az állampárt irodalomért, művészetekért, társadalomtudományokért felelős vezetőjének, egy darabig a rezsim második számú irányítójának a bizalmasa, beszédírója.

http://magyarnarancs.hu/publicisztika/kiraly-istvan-titkai-104203

 

Rágalmazással vádolják a mérnököt, aki szabálytalanságokat talált a Swietelsky szennyvízcsatornáiban

Felmentette a Veszprémi Törvényszék azt a mélyépítő mérnököt, akit rágalmazás miatt citált bíróság elé a Swietelsky Magyarország Kft., mert a szakember leveleket szétküldve tette szóvá többek között a Balatonszőlősön és Pécselyen elvégzett szennyvízcsatornázás szerinte hibás kivitelezését, és ennek ellenére történő átvételét. A Swietelsky azt közölte az Átlátszóval, hogy megfellebbezte a döntést. A megvádolt szakember szerint EU-s pénzek szabálytalan felhasználása is felmerülhet az ügyben.

https://atlatszo.hu/2017/06/09/ragalmazassal-vadoljak-a-mernokot-aki-szabalytalansagokat-talalt-a-swietelsky-szennyvizcsatornaiban/

 

„Hol van Sztálin és hol van a Pápa?” – beszélgetés a CEU-ról

 

A Mi lesz veled értelmiség? című vitasorozat részeként beszélgettek a CEU-ügyről az ELTE Bölcsészkarán. A vita középpontjában az állt, hogy a CEU riválist vagy partnert jelent-e  magyar felsőoktatásnak. A panelbeszélgetéseken felszólalt többek között Bojár Gábor, Mezei Ferenc, Kenesei István, es Enyedi Zsolt rektor.

 

https://oktatas.atlatszo.hu/2017/06/11/hol-van-sztalin-es-hol-van-a-papa-beszelgetes-a-ceu-rol/

 

Bill Gates és Warren Buffet elmondja a tuti receptet a pénzszerzésre

mfor.hu

 

A két veterán üzletember szerint egyetlen dolognak kell igazán meglennie a vállalkozókban ahhoz, hogy lecsapjanak rájuk a befektetők.

Biznisz-csúcstalálkozón dugta össze a fejét Warren Buffet és Bill Gates, melyről a MarketWatchszámolt be. Az üzleti élet két titánja nem közös projekten agyalt, Gates egyszerűen meglátogatta régi barátját, és együtt elmentek Buffet omahai bútorboltjába, a Nebraska Furniture Mart-ba. A részvénybefektető-veterán körbevezette a szoftvergurut az üzletben, kipróbálták a foteleket és matracokat, közben hülyéskedtek, és mintegy mellékesen azt is kifejtették az őket kísérő stáb kérdéseire, hogy mégis mi az az egyetlen, leglényegesebb dolog, amitől mindketten olyan ádázul sikeresek lettek a saját pályájukon.

Buffet és Gates egyetértett abban, hogy a sikereik mögötti hajtóerő az volt, hogy mindketten szenvedélyesen szerették azt, amit csináltak. Buffet kedvenc időtöltése az volt, hogy kiszagolta a jó üzleteket, és befektette a pénzét, Gates pedig a legjobban számítógépeket építeni és szoftvereket fejleszteni szeretett. És miközben mindkét tevékenység halálosan komoly, mindkét veterán azt vallotta, hogy mindeközben "jó móka" is volt.

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Bill_Gates_es_Warren_Buffet_elmondja_a_tuti_receptet_a_penzszerzesre.html

 

Éjfél óta vízummentesen jöhetnek az ukránok az EU-ba, de egyelőre nem tolonganak

Egyelőre nem nőtt a magyar-ukrán határátkelők járműforgalma az ukrán állampolgárok vasárnap nulla órakor érvénybe lépett európai uniós vízummentessége miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.

 

http://mfor.hu/cikkek/makro/Ejfel_ota_vizummentesen_johetnek_az_ukranok_az_EU_ba__de_egyelore_nem_tolonganak.html

 

Puzsér vs. Vágó – Ilyen a boksz

 

Történt, hogy Puzsér Róbert meglátta Vágó István fészbuk oldalán azt az osztrák autómatricát, melyen az Osztrák-Magyar Monarchia körvonalai látszottak, és amelyet Vágó István azzal a kommentárral látott el, hogy „Az osztrákok is sirathatnák a maguk Trianonját az autóikon…”

Válaszul Puzsér Róbert publicista

a saját Fb oldalán  egy nem éppen elegáns, verbálist cunamit zódított Vágó Istvánra.

https://zarojel.hu/puzser-vs-vago-ilyen-boksz/

 

 

Megállíthatatlanul csökken a magyar papság létszáma

 

Hiába a keresztény értékrendjére büszke kormányzat, drámaian csökken a papok száma Magyarországon, írja a 24.hu. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia beszámolója szerint idén júniusban húsz főt szentelnek fel, míg 2006-ban ez a szám 36 volt. A katolikus egyházban hagyományosan ez a hónap az újmisék ideje. A hivatalos egyházi statisztika szerint jelenleg 2110, tíz éve 2576 volt a katolikus papok száma Magyarországon. 

A több mint négyszáz fős veszteség azt mutatja, hogy az egyház az elmúlt tíz évben elvesztette papjai húsz százalékát. 

 

https://444.hu/2017/06/11/megallithatatlanul-csokken-a-magyar-papsag-letszama

 

Bartus László: Kikkel kellene még levetetni a mezt?

By

 Amerikai Népszav

 

Az andorrai fényes mérkőzés után az egy éve még világbajnoki aranyról álmodozó magyar futballhuligánok megszégyenítették a magyar válogatottat, és levetették velük a mezt. Az külön említést érdemelne, hogy ezt miért tették meg, és mekkora szerepet játszott benne a fizikai megfélemlítés. Kívülről ez semmivel nem látszott szebb jelenetnek, mint a csecsen Magomed akciója, amikor fenyegetéssel bocsánatkérésre kényszerített egy civil aktivistát.

Mondhatnánk, hogy a futballdrukkerek mindenhol ilyenek, hogy vagy az égig magasztalják a játékosokat, vagy a sárba döngölik őket, ehhez hasonló jelenetet azonban még nem láttunk. Ahogy sorban bedobálták a válogatott játékosai a mezeiket a kopaszoknak, az olyan jelenet volt, mint a világosi fegyverletétel, amikor letették a fegyvereiket az őket legyőző ellenség lábaihoz. S a kép nem csal: a kopaszok ahogy Magyarországnak, úgy a magyar futballnak is ellenségei. Csak az Orbán-rezsimnek barátai, amely szintén Magyarország ellensége.

http://nepszava.us/bartus-laszlo-kikkel-kellene-meg-levetetni-a-mezt/

 

Misszióink pávatánca

|

Ara-Kovács Attila

 

Minthogy Trump stratégiai elképzeléseiből kikerült Európa biztonságának támogatása egy esetleges orosz agresszióval szemben, így nem az amerikai, hanem az európai érdekekhez kell igazítani minden magyar katonai missziós szerepvállalást. Különösen, ha azok továbbra is csak az Orbán-kormány belpolitikai céljainak rendelődnek alá.

 

https://arakovacs.wixsite.com/jegyzet/single-post/2017/06/11/Misszioink-pavatanca