2017, június 10 - 08:31 Sajtószemle

Ezt is megértük: jövőre Oscar-díjas lehet egy videojáték – igen, jól olvassa, és meg is néz
hvg.hu

Egy videójáték promóciójaként készült ez az animációs kisfilm, és annyira jól sikerült, hogy Bécsben kiderült: Oscar-díjra is jelölhetik.

http://hvg.hu/tudomany/20170609_oscar_dij_videojatek_everything_animacios_kisfilm_becsi_rovidfilmfesztivalheti

 

Az andorrai meccs a legújabbkori magyar focitörténelem legnagyobb bukása

 

Elvesztette minden esélyét a magyar válogatott arra, hogy kijusson a vébére, miután 1-0-ra kikapott Andorrától. Bernd Storck szövetségi kapitány kijelentette, ezért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, és ő lesz az első, aki megteszi.

 

http://hvg.hu/sport/20170609_Az_andorrai_vereseg_az_legujabbkori_magyar_focitortenelem_legnagyobb_bukasa

 

"Töröld ki a mezzel a segged"

Az andorrai megalázó vereség után a játékosok megpróbáltak elnézést kérni az őket pár ezer kilométerre is elkísérő szurkolóktól, de ez csak olaj volt a tűzre. Még a kapitány Dzsudzsák Balázst is kénytelen volt elkullogni, és Bernd Strock szövetségi kapitány tekintélye is lenullázódott. 

A tábor azt követelte a játékosoktól, hogy vegyék le a mezüket. Néhányan valamiért ennek a felszólításnak úgy tettek eleget, hogy kidobták a mezüket a szurkolók közé, mintha az valami értékes ereklye lenne, ezen még jobban felhúzták magukat a drukkerek, és azt kiabálták, hogy a játékosok töröljék ki a seggüket a mezzel, és ne fogadja el azokat senki. A biztonsági őrök védték meg a játékosokat a feldühödött szurkolóktól. 

https://444.hu/2017/06/10/torold-ki-a-mezzel-a-segged

 

A magyarok migráns Himnusza

 

Nyelvünk hű lenyomata a kultúrák találkozásának: Himnuszunk, a legmagyarabb szövegek egyike is erről tanúskodik. Számos idegen eredetű szó van benne. Mi most kitakarjuk azokat az idegen eredetű szavakat a címlapunkon, amelyek szerepelnek a több tízezres adatbázisban. Így mutatjuk meg, hogy hogyan építkezett, gazdagodott más kultúrákból a magyar nyelv. Ezzel csatlakozunk a kampányhoz, amely azt mutatja: a magyar nemzet erős. Nincs mitől félnie.

A magyar nemzet erős. Ez a legfontosabb tudásunk a hazánkról. Ez a tudása, hite és bizalma hiányzik azoknak, akik teleplakátolják az országot olyan molinókkal, amelyek gyűlöletet, gonoszságot üzennek.

Mi úgy ismerjük ezt az országot, mint amely több mint ezeréves története során túlélt mindent. Történhetett bármi, foglalhatták el bárkik, ez az ország végül mindig visszaszerezte függetlenségét, megőrizte nyelvét. Ez mutatja, ma sincs mitől félnünk.

 

http://24.hu/kozelet/2017/06/09/a-magyarok-migrans-himnusza/

 

Áder aláírta a Taigetosz-törvényt - hiába kérték, ne tegye

 

A jogszabály kihirdetése előtt a módosításokról konzultált az oktatási jogok biztosával, aki arról biztosította, hogy a módosítás nem támasztja alá a törvénnyel szemben megfogalmazott kritikákat és aggodalmakat - közölte Áder János.

 

http://hvg.hu/itthon/20170609_ader_taigetosz

 

Mészáros Lőrinc máris kiszállt az FHB-ból

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. pénteken bejelentette, hogy a kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap tőzsdei ügylet keretében eladta az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben lévő 5,96 százalékos részvénycsomagját. 

A Konzum PE Magántőkealap április 21-én jelentette be, hogy megvette a Spéder Zolták egykori bankjának 5,96 százalékát, és ezzel 6,85 százalékos befolyásuk lett a cégben.

https://444.hu/2017/06/09/meszaros-lorinc-maris-kiszallt-az-fhb-bol

 

Orbán "személyesen döntött" az azeri baltás gyilkosról

Édesapám Bárándy Péter soha nem támogatta a jogerősen elítélt azeri baltás gyilkos (mai nevén: terrorista) szabadon bocsátását. A Fidesz-kormány ezt megtette - reagált Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője Németh Szilárd közleményére, amiben a Fidesz alelnöke megdöbbentőnek nevezte, hogy az MSZP Ahmed H.-t "mentegeti" és hogy a szír férfi védelmét a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere látja el.

Németh Szilárd pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, kíváncsi arra, hogy a volt szocialista miniszter, Bárándy Péter hogyan keveredett Ahmed H. közelébe és vállalta  el a "terrorista" védelmét. Az MSZP és a teljes baloldal mentegetni próbál egy terrorizmus miatt elítélt férfit, akit ki akarnak hozni a börtönből, és ehhez a szocialisták minden eszközt felhasználnak - vélekedett a gyűlölködő nyilatkozatairól híres rezsibiztos, aki legújabb közleményében szintén azt sulykolta, hogy az MSZP Soros kottájából játszik, mint ahogy az egész baloldal is.

 

http://nepszava.hu/cikk/1131710-orban-szemelyesen-dontott-az-azeri-baltas-gyilkosrol

 

Alaposan helyreteszi a kormányt vakcinaügyben a gyártó

Hamis biztonságérzetről és tisztázatlan klinikai hatékonyságról hablatyol a kormány, minden szakmai megalapozottság nélkül egy olyan kérdésben, ami valóban az állampolgárok biztonságát veszélyezteti, és ami ellen semmiféle kerítés nem adhat védelmet. Csak az oltás. Igaz, nem szűnik meg, ám ingyenes sem lesz, vagyis továbbra is csak egyesek engedhetik meg maguknak, hogy védjék a gyerekeiket - írtuk tegnap  a kormányzati válaszon felmérgedve. De mérges lett a szakmaiatlan indoklástól, felelőtlen hozzáállástól a Klubrádió reggeli műsorában megszólaltatott orvos is, most pedig megjött a gyártó válasza a kormány indokaira.  Nem teszik zsebre.

Számos szakmai tévedés és pontatlanság van a Miniszterelnökség álláspontjában a gennyes agyhártyagyulladást okozó meningococcus B baktérium elleni vakcinával kapcsolatban – állítja közleményében a vakcina gyártója, a GlaxoSmithKline Kft. Szerintük az oltás hatékony és Európa több országában már a kötelező védőoltási program része.

 

http://nepszava.hu/cikk/1131635-alaposan-helyreteszi-a-kormanyt-vakcinaugyben-a-gyarto

 

Államtitkár: Az emberek egészségi állapotáért nem az ellátórendszer felelős

Világgazdaság

A lakosság egészségi állapotáért a legkevésbé az egészségügyi ellátórendszer felelős, az egyén egészségi állapotát 43 százalékban az életmód, a jövedelem és a végzettség befolyásolja – közölte az egészségügyért felelős államtitkár egy pénteki budapesti konferencián.

https://www.vg.hu/kozelet/allamtitkar-az-emberek-egeszsegi-allapotaert-nem-az-ellatorendszer-felelos-535849/

Tátrai Miklós: ”Nem jó, ha politikusok börtönnel fenyegetnek bárkit"

 

Készül a börtönbe vonulásra a jelenleg Spanyolországban élő Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója, aki hűtlen kezelés miatt három évet kapott. A számára rossz ítéletet hozó bírákat ő viszont nem küldené oda - ellentétben a DK-s politikusokkal.

 

„Szó sincs arról, hogy ebben az ügyben bárki ellopott volna bármit” – hangsúlyozta Tátrai, hozzátéve, meglehetősen abszurd, hogy az elmúlt 27 év valamennyi, az állami vagyonnal kapcsolatos döntése közül egyedüliként éppen ezt a meg sem valósult cserét minősítették bűncselekménynek, és őket börtönbe küldték.

http://hvg.hu/itthon/20170609_Tatrai_Szo_sincs_arrol_hogy_ebben_az_ugyben_barki_ellopott_volna_barmit

Veczán ZoltánAgysebészek és asztronauták

Nincs új a nap alatt – ötlött eszembe a régi római mondás, amikor ezredik alkalommal is belefutottam az Indexen egy menekültriportba

Magyar Hírlap

Megint ugyanaz a szerző, ugyanaz az üzenet, ugyanaz a séma. 

Minden átokverte cikkük pontosan ugyanolyan, önmaga karikatúrája. A kietlen határvidéken táborozó menekültek mutogatják gumibot szántotta hátukat az újságírónak, és mesélnek arról, hogy a rendőröknél még a terroristák is jobbak. „Engem már többször megöltek a horvát rendőrök

A következtetés egyértelmű: kötelező beengednünk a regisztrálatlan Nobel-díj-várományosokat Európába, hiszen most már meg is verték őket. Az pedig köztudomásúlag egyszerre írja felül az összes nemzetközi egyezményt, hazai törvényt és a józan észt is. Immár szánalomból tartozunk nekik az ütlegek miatt, leginkább egy biankó belépővel (Nyugat-)Európába. 

Nihil novi sub solem – nincs új a nap alatt.

http://magyarhirlap.hu/cikk/90167/Agysebeszek_es_asztronautak

 

"A vádlottban az a képzet támadt, hogy az édesanyja testét megszállta egy migráns és meg kell őt ölnie"

A kormánypropaganda tényleg mindenhová elér.

Június 15-én, jövő csütörtökön kezdi tárgyalni a Budapest Környéki Törvényszék annak a skizofrén betegnek az ügyét, aki tavaly nyáron tőrrel támadt az anyjára - írja az Index.

"A vádlottban az a képzet támadt, hogy az édesanyja testét megszállta egy migráns és meg kell őt ölnie" - áll a bírósági ügyismertetésben. Az érdi illetőségű vádlott egy dísztőrrel hasba- és hátbaszúrta az anyját, majd rátámadt a segítségére siető két másik rokonra is.

Amikor kiértek a rendőrök, a vádlott éppen fürdött, így vették őrizetbe - írja az Index. Az anya sérülései 3 hét alatt gyógyultak meg, a vád szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy nem került életveszélyes állapotba. A vádlott jelenleg is téves eszmékkel és érzékcsalódásokkal küszködik, skizofréniában szenved.

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-vadlottban-az-a-kepzet-tamadt-hogy-az-edesanyja-testet-megszallta-egy-migrans-es-meg-kell-ot-olnie-104660

 

Závada Pál: Egy pártállami prés szorításában élünk

Az író nyitotta meg az idei könyvhetet, beszédében azonban kijelentette, amiről szólna, „azt inkább simán az ünneprontás vádja érheti, ráadásul nem is szűken könyvszakmai probléma. Mert a kérdésre, hogy tegyünk-e úgy, mintha ez a nap csak a könyveink meg az olvasóink feletti örömünkről szólna – az én válaszom az, hogy ne tegyünk úgy.”

Mert, ahogy fogalmazott:

történetesen megint egy pártállami prés szorításában, egy újabb autokráciában élünk. Melynek temérdek a hátulütője, vezérlőjének pedig az lett immár a rögeszméje, hogy a mi hazánkat, összes vidékével és fővárosával, annak minden kerületével, beleértve ezt a teret, rajta e sátrakat, a könyvhéttel együtt elfordítja választott irányától és közösségétől, Európától.

 

http://24.hu/kozelet/2017/06/09/zavada-pal-egy-partallami-pres-szoritasaban-elunk/

 

LIBERÁLIS MÉREG A KÖNYVHÉT MEGNYITÓJÁN

Magyar Idők Online

Závada Pál „véletlenül” egy napi-tüntire készült, burkoltan orbánozó politikai pamfletjét olvasta fel a 16. Gyermekkönyvnap és a 88. Ünnepi Könyvhét megnyitóján. Lehetséges-e, hogy nem tudta hol van? Vagy azt nem tudta, hogy a Gyermekkönyvnapra nem való pl. a következő mondata (sem):„Pártállami prés szorításában, egy új autokráciában élünk”?

Tegyük hozzá gyorsan, ezt ő, a szónok mondta az ünnepi megnyitón! Vajon meddig maradna szabadlábon egy pártállamban? Majd utána meddig préselnék ki belőle a szuszt, ha valóban pártállami rendezvényen kísérletezne ilyen vérlázító beszéddel?

http://magyaridok.hu/belfold/liberalis-mereg-konyvhet-megnyitojan-1805482/

 

A szolgalelkűség megbolondít: nem fogja elhinni, hogy a Magyar Idők kitől félti a gyerekeket!

Remek beszédet mondott a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok tegnapi megnyitóján Závada Pál. Az író úgy fogalmazott: ma pártállami szorításban, egy új autokráciában élünk. „Ez a kormány mindinkább az európai demokratikus normák megtagadásának irányába próbál fordítani minket” – mondta Závada, aki utalt a tavalyi megnyitóbeszédet elmondó Esterházy Péterre, amikor őt idézte. „A szavak múltjának ismerete nem írói szakfeladat, hanem mondhatni hazafias kötelesség (…).”

Furcsa lett volna, ha a mindig éber pártlap nem reagál erre, de szerencsére nem kellett csalódni, a Magyar Időknél ma délben klaviatúrát ragadtak.

„Závada Pál »véletlenül« egy napi-tüntire készült, burkoltan orbánozó politikai pamfletjét olvasta fel a 16. Gyermekkönyvnap és a 88. Ünnepi Könyvhét megnyitóján. Lehetséges-e, hogy nem tudta, hol van? Vagy azt nem tudta, hogy a Gyermekkönyvnapra nem való pl. a következő mondata (sem): »Pártállami prés szorításában, egy új autokráciában élünk.«?

Tegyük hozzá gyorsan, ezt ő, a szónok mondta az ünnepi megnyitón! Vajon meddig maradna szabadlábon egy pártállamban? Majd utána meddig préselnék ki belőle a szuszt, ha valóban pártállami rendezvényen kísérletezne ilyen vérlázító beszéddel?”

Persze, már maga a cím sem semmi: Liberális méreg a könyvhét megnyitóján

Micsoda jó hír, hogy a pártököl megálljt parancsol ennek a méregkeverésnek!

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/a-szolgalelkuseg-megbolondit-a-magyar-idok-nem-a-fidesztol-hanem-a-kossuth-dijas-zavada-paltol-felti-a-gyerekeket-104652

 

340 millió forintos állami támogatást kap az Origo az E-mail 2.0 kifejlesztéséhez

 

340 millió forintnyi állami támogatást nyert az Origo.hu nevű propagandalapot kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból az összesen csaknem 643 millió forintos E-mail 2.0 nevű projektjéhez.

A csütörtökön közzétett nyertes projektek listáján a kormány kedvenc kutatóintézete, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. is szerepel egy "Negyedórás bontású villamosenergia-piaci előrejelző modell" nevű, csaknem 200 milliós projekttel, amihez 123 millió forintnyi állami támogatást kapnak.

Az állami alapból "a tudásintenzív, innovatív vállalkozásokat ösztönzi jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére" lehetett pályázni. 

A hirdetmény alapján a 2017-es év első értékelési fordulójában 88 projekt megvalósításához csaknem száz budapesti vagy Pest megyei gazdasági társaság kapott összesen több mint 19 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást

 

http://index.hu/gazdasag/2017/06/09/340_millio_forintos_allami_tamogatast_kap_az_origo_az_e-mail_2.0_kifejlesztesehez/

 

Karácsony: Történelmi lehetőség, hogy az LMP, a Momentum, az Együtt és a Párbeszéd szövetségre lépjen

A tavasszal több felmérés szerint is nulla százalékra csökkent a Párbeszéd támogatottsága. Nehéz lenne kihagyni azt a kérdést, hogy miért kell egy mérhetetlenné vált szervezetnek miniszterelnök-jelöltet választania?

Leginkább azért, hogy ne legyen nullaszázalékos. Egyébként nem nulla. De azért is, hogy 2018-ban létrejöjjön a kormányváltás, sőt egy rendszerváltás.

A felmérések nem csak rólunk beszélnek. Azt látom, hogy a Fidesz támogatottságában is megreccsent valami. A számok azt mutatják, hogy hónapról hónapra olvad a tábora. A pesti utcákon ezt már elég jól lehet érezni.

http://24.hu/belfold/2017/06/09/karacsony-tortenelmi-lehetoseg-hogy-az-lmp-a-momentum-es-a-parbeszed-szovetsegre-lepjen/

Közel egymilliárd forint kárt okozott Simonka György cége

Összesen 973 millió forint kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének a Magyar Termés TÉSZ Kft., vagyis az a társaság, amelyik Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjének tulajdonában van – derült ki a Legfőbb Ügyész parlamenti válaszából. Polt Pétert Hadházy Ákos, az LMP társelnöke kérdezte arról, hogy hol tart a nyomozás a kormánypárti politikus és családja érdekeltségébe tartozó – mára egyébként felszámolás alá került – vállalkozásnál. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a csaknem egymilliárd forintos kárt eddig nem térítette meg senki, s az összeg a nyomozás során akár emelkedhet is. A Központi Nyomozó Főügyészség egyébként költségvetési csalás gyanúja miatt folytat nyomozást Simonka György rokonainak és cégeinek érintettségével. A kormánypárti képviselőt viszont védi a mentelmi joga. 

https://mno.hu/belfold/kozel-egymilliard-forint-kart-okozott-simonka-gyorgy-cege-2402574

Kamerák, mozgásérzékelők, szögesdrót – Eddig 300 milliárd ment el határvédelemre

A Heti Napló stábja visszament a határra, ahol másfél évvel ezelőtt tízezrek jöttek át.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170609-kamerak-mozgaserzekelok-szogesdrot-eddig-300-milliard-ment-el-hatarvedelemre

370 millióval megint drágult a vizes vébé, most parkolókat építenek

mfor.hu.

Aki azt álmodta, hogy a finishre megáll a vizes vébé pénzszórása, az ébredjen fel, és kacagjon egy jóízűt a felelőtlen derűlátásán. A lasztminites raktárépítés után ugyanis megint beérkezett két tétel, melyek együtt több mint 370 millió forinttal dobják meg a rendezvény költségvetését. Építési munkákról van szó, két helyszínen.

Az egyik pluszköltséget egy már ismert projekt szülte. A torna egyetlen nem budapesti helyszínén, Balatonfüreden épülő mélygarázs drágult meg 156 millió forinttal, és lett végül belőle 1,85 milliárd forintos beruházás. Az erről szóló szerződést a város önkormányzata a „GÓTIKA” Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft.-vel eredetileg még tavaly novemberben kötötte meg, ám a drágulásról szóló hirdetmény csak most csütörtökön jött ki.

A másik szerződés budapesti építőmunkákról szól. Ezt a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. kötötte a SATIS MOBIL Projekt Kft.-vel, sürgősségi eljárással. Pályáztak még: MOVE EVENT& PROJECT Kft. és HUDÁK Közmű Kft..

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/3_6_milliarddal_megint_dragult_a_vizes_vebe__most_parkolokat_epitenek.html

Tévedésen alapul Lázár álma

 

Nemzetközi példákra alapozná a panelek visszabontásának koncepcióját a Miniszterelnökség, csakhogy éppen a készülő munkaanyagból derül ki, a hivatkozott német minta kiindulópontja a lakótelepek elnéptelenedése, a lakások kiürülése volt, a lakott paneleket éppen hogy nem álltak neki bontogatni - írja az Index.

 

http://www.napi.hu/ingatlan/tevedesen_alapul_lazar_alma.640675.html

 

Jön az e-recept - Olyan lesz, mint egy banki tranzakció

Vége szakad annak a világnak, amikor a körzeti ápolónő, vagy az orvos mellett dolgozó asszisztens kiadhatta a krónikus betegek vényeit még a rendelés előtt, mert az e-receptet kizárólag az orvos írhatja be az elektronikus térbe. Ő is csak pontosan kitöltött vényt küldhet, ellenkező esetben a rendszer hibaüzenettel visszadobja. A virtuális térben elfogadott vények először "nyitott” státuszú receptekként tárolódnak, a recept érvényességi ideje alatt bárhol kiválthatók. Az orvos törölheti is az általa rendelt orvosságokat. Erre akkor lehet szükség, ha hibás volt felírás, vagy ellopták a felírási igazolást, vagy változik a terápia. Az orvos törölheti is a ki nem váltott vényeket.

http://nepszava.hu/cikk/1131493-jon-az-e-recept

Áder: Nincs itt a világvége

Nincs itt a világvége azzal, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke bejelentette országa kilépését a párizsi klímaegyezményből, mert az azt aláíró többi ország ezután is kész tartani magát a vállalásokhoz, ahogyan az Egyesült Államok szövetségi államainak többsége is – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

A beszélgetés egy pontján a műsorvezető megpróbálta kizökkenteni Ádert, amikor megkérdezte, a CEU-ról, ami ugyanúgy politikai ügy, mint a párizsi klímaegyezmény, miért nem beszél, de az államfő hárított. Válaszában szintén nem beszélt a CEU-ról, de megindokolta, miért beszél Trump akciójáról:

A téma sokszor előjött az elmúlt években, képviseltem is Magyarországot több rendezvényen, például az ENSZ-ben. Egy új helyzet van, a legkevesebb, hogy megszólalok és elmondom a véleményemet. Van véleményem a dologról.

 

http://24.hu/kozelet/2017/06/09/ader-nincs-itt-a-vilagvege/

 

Mit csinált Rogán Antal a rendőrségen a CEU-tüntetés idején?

 

Rogán Antal az április 2-i CEU-tüntetés idején a rendőrségen volt - a Jobbik információját nem cáfolta az államtitkár. A dolog azért érdekes, mert a miniszternek hivatalosan nincs hatásköre rendőrségi ügyekben, és a Fidesz korábban hevesen tiltakozott amiatt, hogy Gyurcsány miniszterelnökként beleszólhatott rendőrségi akciókba.

Délután öttől hajnali kettőig tartózkodott Rogán Antal az ORFK központjában április 2-án a Jobbik értesülései szerint. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője meg is kérdezte a miniszterelnöktől, hogy mit csinált a minisztere a rendőrségen, miközben akkor zajlott az egyik legelső CEU-tüntetés.

 

Orbán helyett Dömötör Csaba, Rogán Antal államtitkára válaszolt a kérdésre. Pontosabban kioktatta a jobbikos képviselőt, hogy "szemben a Jobbikkal, a kormány nem vezet nyilvántartást a miniszterek és  államtitkárok mozgásáról. Így szemben a Jobbikkal nincs tudomásunk arról, hogy a kormány tagjai mikor és hol tartózkodnak". Dömötör ugyanakkor nem cáfolja, hogy Rogán ott volt a rendőrségen.

Az államtitkár szerint erre minden jogosultsága megvan, ugyanis egy kormányrendelet szerint

Rogán miniszter úr belépése biztosított valamennyi közigazgatási szervhez, közintézethez, közintézményhez, így a rendvédelmi szervek épületébe is.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/09/mit_csinalt_rogan_antal_a_rendorsegen_a_ceu-tuntetes_idejen/

 

May összehozta a koalíciót

 

Összehozta a kormánykoalíciót Theresa May a toryk számára csalódást hozó választási eredmények után. A kormányfő az északír Demokratikus Unionista Párttal (DUP) biztosítja az elvesztett parlamenti többséget – derült ki a kormányfő rövid nyilatkozatából, amelyet a királynőnél tett látogatása után tett.

http://index.hu/kulfold/2017/06/09/lehetseges_koalicios_partnere_sem_biztatja_mayt/

 

Elege lett a magyar fociból a tavasszal még új stadiont avató Kozármisleny tulajdonosának

Április 2-án még úgy tűnt, minden rendben van a Baranyai megyei Kozármislenynél, ekkor avatták az NBII-es csapat új, 440 millió közforintból épült stadionját. 

Hiába az új stadion, a Kozármisleny újra kiesett a harmadosztályba. A kudarc miatt nagyon csalódott, a klubnál 25 éve tevékenykedő tulajdonos, Feleki Attila pedig a Bama.hu-nak bejelentette, hogy kiszáll. 

Aztán arra a kérdésre, hogy miből lett elege, kifakadt: 

„Ez egy hosszú folyamat, sok mindennel, ami felhalmozódott. Az például szerintem nagyon nem jó, ahogy a közpénzek torzítják a versenysport feltételeit. Persze mondhatja bárki: kaptunk egy stadiont, fogjuk csak be. Ez igaz. De semmivel sem kaptunk többet, mint más. Vannak azonban klubok, amelyeknek jut egyéb forrás is. Ezzel nem lehet versenyezni. A másik, hogy el sem tudják képzelni mennyi munkaóra van egy bajnoki kilencven percben. Ez már sok nekem.”

https://444.hu/2017/06/09/elege-lett-a-magyar-focibol-a-tavasszal-meg-uj-stadiont-avato-kozarmisleny-tulajdonosanak

"Nagyon rossz sejtéseink vannak": kiderült, mit írt alá Semjén Iránban

 

Megküldték a kormányzati választ az iráni-magyar atomalkuról az LMP-nek, akik így is rendkívül kockázatosnak tartják a megállapodást, többek között a keletkező nukleáris hulladékok közös kezelése is erősen kérdéses.

A kormányzat lényegében hallgatásba burkolózott, ezért az LMP frakcióvezetője májusban közérdekű adatigényléssel fordult a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, hogy megtudja: mit tartalmaz pontosan az a keretmegállapodás, amit Semjén Zsolt írt alá április 8-án Teheránban a magyar-iráni nukleáris együttműködésről. A szaktárca válaszolt, magyar, angol és perzsa nyelven is megküldte a kért dokumentumot, így végre fény derült a rejtélyre.

http://hvg.hu/itthon/20170609_Semjen_Iran_nuklearis_egyuttmukodes_LMP_kozerdeku_adatigenyles_riziko

 

Az internet népe nem kíméli Theresa Mayt - beindult a mémgyár

 

A brit előrehozott választások eredményét látva mindenki ugyanarra gondol: Theresa May és a konzervatívok terve visszafelé sült el.

 

http://hvg.hu/elet/20170609_theresa_may_brit_valasztas_memek

 

Orbán fixa ideája lehet a Nyugati téri felüljáró elbontása

 

Tarlós a metrófelújításra nem kapott pénzt a kormánytól, de Orbánék szívesen finanszíroznák a Rottenbiller utcai és a Nyugati téri felüljáró elbontását – holott ez dugókat okozna, és nem is feltétlenül indokolt.

 

http://hvg.hu/itthon/20170609_Orban_fixa_ideaja_lehet_a_Nyugati_teri_feluljaro_elbontasa

 

A Rogánt fuvarozó luxusautós cég is kapott egy jó lakást az I. kerülettől

Meglehetősen kedvezményes áron, havi 101 ezer forintért adja bérbe a budavári önkormányzat az egyik 85 négyzetméteres lakását a Valton Master-Carnak, derítette ki Veres Dávid független önkormányzati képviselő. A szerződés több szempontból is elég érdekes azon kívül is, hogy elég olcsónak tűnik a lakás.

Így mulat egy magyar úr: Rogánék a limuzinért se fizettek

Egy "kedves ismerősük" ment ki eléjük Budaörsre egy luxuskocsival, a helikopterért Facebook-hirdetéssel fizettek. Tippelje meg, mennyi időt spórolt a kabinetminiszter a helikopterezéssel!Tovább

  1. A Valton Master-Car a Fidesz kedvenc biztonsági cégének, a Valtonnak a volt leányvállalata, de a kiválás után is megmaradt köztük az együttműködés. Az ő autójukkal fuvarozták Rogán Antalt az emlékezetes helikopteres túráján. Ingyen, szívességből.
  2. A lakás a Pala utca 8-ban, a Vár és a Duna között van. Éppen abban az épületben, amelyben a polgármester volt feleségének cége is jó áron bérel egy lakást. Vagyis a cég így a szomszédja lett a polgármester exfeleségének. 

http://index.hu/belfold/2017/06/09/budavar_valton_olcso_lakas/

Amerika felbolydult: tetőzik a Trump-valóságshow

Csütörtökön, az FBI volt igazgatójának szenátusi meghallgatása után valósággal felbolydult Amerika. Az emberek a televízió előtt ültek, nézték a közvetítést, a munkahelyeken szünetet tartottak az adás idejére, tantermeket nyitottak meg, hogy baráti társaságok együtt nézhessék, mi történik. A bárok megteltek, washingtoni idő szerint 10-kor, San Franciscóban reggel 7-kor nyitottak. Az emberek nem veszítették el humorérzéküket: fogyott az orosz vodka, a „Comey- koktél”.

A nyomozás mellett a bizalomvesztés is folytatódik. Az ország egyik része nem hisz az intézményekben, a Deep State (vagyis: a háttérhatalmak) Trump-ellenes puccsát látja, amit támogat a „fake news media”. Másik fele alkalmatlannak tartja Donald Trumpot az elnökségre.

 

http://valasz.hu/vilag/amerika-felbolydult-tetozik-a-trump-valosagshow-124199

 

A csehek kedvelik Orbánt, mégis eltávolodnának a V4-ektől

A csehek rokonszenveznek Orbán Viktor migránspolitikájával, mégsem álltak ki mellette a kvótaperben. Csehország annyira Nyugatra sorolja magát, hogy eltávolodhat a V4-ektől – állítja Lékó István,a Lidové noviny cseh jobboldali napilap főszerkesztője. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

 

http://valasz.hu/vilag/a-csehek-kedvelik-orbant-megis-eltavolodnanak-v4-ektol-124188

 

Die Presse: Orbán csoportja nagy dilemma elé került

 

Dilemma előtt áll a visegrádi országok együttműködése - írta pénteki elemzésében az osztrák Die Presse.

A visegrádi országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország csaknem két éve hasznot húznak abból, hogy az európai politika új hatalmi tényezőjeként lépnek fel - írta a Die Presse.

A lap tudósítója, Boris Kálnoky szerint Nagy-Britannia kilépése az unióból tovább növeli a közép-európaiak súlyát az unió lakosságában, a gazdasági teljesítményben és az uniós intézményekben. 

"Most azonban fordult a széljárás, és a visegrádiak összetartása széthullhat" - írja Kálnoky.

http://hvg.hu/itthon/20170609_die_presse_v4

 

Zsíros új bizniszt hoz a Fidesz, indul a földútprogram

 

Programot dolgoz ki a Fidesz budapesti választmánya, hogy öt éven belül minden fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzanak, a finanszírozáshoz pedig a kormány támogatását kérik. A 313 kilométernyi földút leaszfaltozása 65 milliárdba kerülhet.

A földútprogramot Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és Riz Levente, Rákosmente polgármestere jelentette be pénteken.

http://hvg.hu/itthon/20170609_foldutprogram_fidesz

 

Kiakadt a román külügy Lázár Trianonról szóló beszéde miatt

Az európai jogrendet megkérdőjelező veszélyes provokációként nevezte a román külügyminisztérium Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter magyar vezetők nyilatkozatait, amelyeket a trianoni évforduló alkalmából mondtak el.

„Csalódottságunkat fejezzük ki a magyar vezetőknek a román hatóságokkal, a román néppel és történelmével szembeni következetes provokatív hozzáállása miatt” - reagált pénteken Paul Ciocoiu román külügyi szóvivő, Lázár János a trianoni évforduló alkalmából mondott beszédére.

https://444.hu/2017/06/09/kiakadt-a-roman-kulugy-lazar-trianonrol-szolo-beszede-miatt

 

Nem vagyunk Kubatov katonái – állítja a kormánybarát sportembereket foglalkoztató cég tanácsadója

 

Teljesen törvényesen, a megbízójuk jogos érdekei alapján jártak el Tóth Csaba és társai a Patrol Group Kft. nevében idén április elején az V. kerületi Sas utcában, amikor önhatalommal átvették a Godunov éttermet – ezt mondta a cégnek tanácsadóként dolgozó Mikó István az Átlátszónak adott interjújában. Mikó szerint a „Kubatov katonái” vagy a „hatalom kopaszai” jelzőket az emberek előítéletessége ragasztotta a velük dolgozó biztonsági őrökre. A Ligetvédőkkel történt összecsapásról azt mondta, hogy ott egy területet védtek meg törvényesen a tüntetőktől, akikre úgy tekint, mint bűnelkövetőkre. Az Átlátszó első körben a kormányközeli kopaszok vezéreként elhíresült Tóth Csabától kért interjút, de ő elhárította a beszélgetést.

 

https://atlatszo.hu/2017/06/08/nem-vagyunk-kubatov-katonai-allitja-a-kormanybarat-sportembereket-foglalkoztato-ceg-tanacsadoja/

 

Mondvacsinált okokkal titkolózik a Miniszterelnökség a Mengyi-ügyben, bepereltük őket

Farkas Flóriánt az EMMI közreműködésével kimentették a fenyegető büntetőeljárásból, majd a kormány nekiállt a eltakarítani a szemetet. Valami hasonló történik a Voldemort-ügyben is: Mengyi képviselő ugyan bíróság elé fog állni, de a további felelősök felé vezető szálakat nem vizsgálta a nyomozóhatóság, dacára annak, hogy Köpeczi-Bócz Tamás volt EMMI-államtitkárnak fontos szerepe van mindkét ügyben. A tavalyi botrány körüli pánikban még azt ígérte a kormány illetékese, a gyanúba keveredett pályázatokat átvilágítják, és a vizsgálat eredményét nyilvánosságra hozzák. A botrány mára elült, a nyomozás lezárult, a vizsgálat eredménye pedig már nem nyilvános – kértük, nem adták, ezért bepereltük az ügyben illetékes Miniszterelnökséget.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/06/mondvacsinalt-okokkal-titkolozik-a-miniszterelnokseg-a-mengyi-ugyben-bepereltuk-oket/

 

Parragh László szerint a gimnáziumokat be kell zárni, mert jó lesz a gyereked közmunkásnak is

Ne legyen kétségünk: a kormányfő megfogadja a tanácsot.

 

Tegnap az ipar mestere és Magyarország 22. legbefolyásosabb személye (ezt mondják róla) a gimnáziumok „elszívó hatásáról” beszélt Debrecenben. „Az elmúlt öt évben 100 ezer gyerek esett ki a középfokú képzésből, ebből 84 ezer a szakképzésből” – mondta Parragh, s óriási hibának nevezte, hogy „polgármesterek nem mernek bezárni gimnáziumokat”. Egészen nyugodtan mondhatta volna azt is, hogy kedves polgármesterek, csukjátok már be ezeket az épületeket, ahol csak hülye tudással tömik a diákokat fejét, akik még a végén kérdezni mernek, ne adj' isten, tüntetni mennek. Úgy tűnik, Parragh Lászlónak fogalma sincs (vagyis dehogynem, tudja ő nagyon jól), mit is tud jelenteni egy-egy kisebb településen a gimnázium: a kitörést, a lehetőséget, a felemelkedést. Ahogy pedig az elmúlt évek trendjeit nézzük, a kormány éppen ezeket akarja elvenni, ezért lesz itt kötelező gimnáziumi felvételi, ezért jöhetnek a keretszámok, de ha mindez nem jön össze, majd a gimnáziumokat is becsukják. Ha nem a polgármesterek, akkor Orbánék. Mer’ hát „elszívják a tudást”.

 

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/parragh-laszlo-szerint-a-gimnaziumokat-be-kell-zarni-mert-jo-lesz-a-gyereked-kozmunkasnak-is-104645

 

A rendőrség még nyomoz, de Nógrádi György már megfejtette, mi áll a londoni támadás hátterében

Torát üli megint a hülyeség.

 

Az M1-nél vendégeskedett (hol máshol?) tegnap Magyarország legokosabb embere, aki mindig tudja, éppen mi történik a világban. Nem volt kérdés, hogy a biztonságpolitikai szakértőként nyilatkozgató Nógrádi György hamar kideríti, mi lehetett az oka a szombaton történt londoni merényletnek. Nógrádi elemzett, érvelt, alátámasztott, hivatkozott, megkereste az ok–okozati összefüggéseket, visszautalt, párhuzamokat vont, új nézőpontból világította meg az eseményeket, és végül levonta a tanulságot: mindennek oka a kecske.

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/a-hulyeseg-tort-ul-a-rendorseg-meg-csak-talalgat-de-a-kirugott-nogradi-gyorgy-mar-megfejtette-mi-all-a-londoni-tamadas-hattereben-104648

 

 

AZ ÁRTATLANSÁG FÉLELME

Bayer Zsolt Magyar Idők

„Az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök”, jelenti ki most Gyurcsány, és ne tévedjünk: e kijelentés önmagában bűncselekménygyanús. És ne felejtsük azt sem, a sukorói csalás nyomozásának korai szakaszában Tátrai azt vallotta: létezik egy írásos emlékeztető arról, amikor Gyurcsány kiadja az utasítást a sukorói projekt bármi áron történő megvalósítására.

Így kell olvasni Gyurcsány mostani kirohanását. Mert ez lényegében fenyegetés a börtönbe vonulóknak, hogy kuss legyen. Ez az ártatlanság félelme. A bizonyosság, hogy akik most börtönbe mennek, valaki helyett is mennek a börtönbe.

De mindig nem lesz mázlid, fittelinás Gyurcsány, elévülős Gyurcsány, eltűnt szakdolgozatos Gyurcsány, sukorós Gyurcsány. Egyszer eljön a te időd is.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/az-artatlansag-felelme-1801180/

 

SOK HŰHÓ…

Pilhál György Magyar Idők

Amióta a szocialisták Botka Lászlót szemelték ki miniszterelnök-jelöltnek, ő meg azzal kezdte, hogy csakis Gyurcsány nélkül vállalja a megméretést, nem múlik el nap, hogy ne üzenne egymásnak vagy ne nyilatkozna a másikról a két emelkedett ember. Jó a műsor.

Ilyenek mennek. Gyurcsány: „Botka Magyarország miniszterelnök-jelöltjének nevezi magát. Ez bántja az én fülemet. (…) Én nem olyannak látom a demokratikus oldal belső állapotait, hogy Botka László egy személyben maga alá tudná gyűrni ezt a világot.”

Botka: „Gyurcsány, amikor megalapította a DK-t, úgy gondolta, hogy az MSZP szép lassan kimúlik, és akkor majd a helyére fog lépni. (…) Hat év alatt ez nem jött be. Az pedig rettentően furcsa, hogy elkezdi árulózni azokat, akiket otthagyott.”

Gyurcsány (arról, hogy Botka nem akar vele tárgyalni): „Ha János Károly spanyol királynak nem volt snassz Gyurcsánnyal tárgyalni, ha Merkelnek nem volt snassz, ha Sarkozynek nem volt snassz…”

Botka (helyett párttársa, Harangozó Tamás): „Az MSZP ellenfele Orbán Viktor, a levelezésből viszont úgy tűnik, mintha Gyurcsánynak Botka lenne az ellenfele.
Gyurcsány (helyett Gréczy Zsolt DK-szóvivő): „Nem lesz nyugta Botkának, addig erőltetjük a kapcsolatfelvételt, amíg nem lesz megegyezés.”

A kormánypártok: kávét kérnek.

 

http://magyaridok.hu/paca/sok-huho-1801318/

Lendvai Ildikó Benn a Farkas

Tudom: illetlen dolog valakinek a nevével viccelődni, Farkas Flóriánéval is az. Persze a szegényeknek szánt pénzt eltüntetni is elég illetlen, de az legalább jövedelmező. Bár Farkas Flórián nincs is az élvonalban. A Pasa parkiak vagy Mészáros Lőrinc sokkal többet szakítottak nála. A Fidesz cinkossága az Országos Roma Önkormányzat volt elnökével, a miniszterelnök jelenlegi romaügyi megbízottjával azonban több, mint szemet hunyni a lopásnál. Amikor Mészáros Lőrinc újabb milliárdjairól hallunk, teljes joggal háborodunk fel. De hogy „ilyenek a gázszerelők”, azt még senkitől sem hallottam. Azt, hogy „ilyenek a cigányok”, sajnos annál többször. Ha a hatalom birtokosai Farkas Flórián gyanús ügyeit elnézik, sőt jutalmazzák, nemcsak bűnpártolók, hanem maguk is súlyos bűnt követnek el. Akarva-akaratlan még jobban megerősítik az előítéletet: „Minden cigány lop, nekik bezzeg szabad!”

Úgy viselkednek, mintha a kormány előre bekalkulálta volna: romák között úgyis nyoma vész a pénznek. „Cigányútra megy”-fogalmazott egy jobboldali lapocska. Ez több, mint a közpénzek hűtlen kezelése. Ez a nemzeti összetartozás hitének hűtlen kezelése. Farkas Flóriánék eltüntették az integrációra szánt pénzeket, a kormány meg ennek elnézésével eltünteti a bizalmat az integráció esélyében. A Farkas Flóriánnal választási szövetséget kötő Fidesz összekacsint a „fehér” többséggel: a kutya ugat, a macska egerészik, a cigány lop, ők már csak ilyenek. Ez a természetük. Ha szükségünk van rájuk, hát így kell elfogadni őket.

http://nepszava.hu/cikk/1131677-benn-a-farkas

 

Egyházi iskolákba tereli a kormány a gyerekeket

KaG, 2017. június 9., péntek 00:17, frissítve: péntek 06:14 

 

Egyházi iskolákba tereli a kormány a gyerekeket a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest (KFIB) szerint. A szervezet az állami és egyházi fenntartású intézmények támogatásainak vizsgálata alapján arra jutott, hogy bizonyos célokra az egyházi intézmények csaknem háromszor annyi forrást kaptak, mint az állami iskolák.

Több évtized kényszerszünet után újraéledt az egyházi iskolarendszer – erről még 2015-ben beszélt a miniszterelnök a kunszentmiklósi református gimnázium felújításakor. Az elmúlt hat évben az egyházi iskolák tanulói létszáma nyolcvan, az intézmények száma pedig ötven százalékkal nőtt.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/egyhazi-iskolakba-tereli-a-kormany-a-gyerekeket-1396881

Megelégelte Brüsszel a hazai korrupciót?

Hiába egyezett meg csütörtökön húsz európai uniós tagállam arról, hogy közös ügyészséget alapítanak, amely az EU-s költségvetést érintő bűncselekményekben nyomozhat és indíthat büntetőeljárást, Magyarország kimarad az együttműködésből. Ez a helyzet ráadásul azzal fenyeget, hogy hazánk a következő uniós költségvetési időszakban nem jut közösségi forrásokhoz, miután egy brüsszeli javaslat az európai ügyészi hivatalban (EPPO) való részvételhez kötné a kohéziós támogatások kifizetését a tagországoknak. Úgy látszik, már az Európai Bizottságban is egyre inkább rossz szemmel nézik, hogy a magyar kormány milyen eszközökkel osztja el az uniós támogatásokat. A több ezer milliárd forintnyi uniós pályázatok legnagyobb haszonélvezői ugyanis a kormánypárt holdudvarához tartozó gazdasági elit tagjai. Épp ezért tartja elfogadhatatlannak Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője is, hogy az uniós támogatásból részesülő két legnagyobb tagállam, Magyarország és Lengyelország ne csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

https://mno.hu/gazdasag/megelegelte-brusszel-a-hazai-korrupciot-2402510

Orbán tart az uniós ügyészségtől

"Teljesen nyilvánvaló, hogy Orbánék kizárólag azért tartják magukat távol az európai ügyészségtől, mert Polt Péteren kívül senkit nem mernek az ellenőrzés közelébe engedni. Miközben az európai statisztikákból tudható, hogy kimagasló az uniós forrásokat érintő korrupció Magyarországon" – fogalmazott a Népszavának Ujhelyi István, az MSZP EP képviselője. Szerinte Orbán ezzel a lépéssel is fokozatosan vezeti ki hazánkat az Unióból. Botka László bent fogja tartani Magyarországot az európai közösségben és támogatja a közös ügyészség felállítását, a fejlesztési pénzek átláthatóságát – közölte a képviselő.

http://nepszava.hu/cikk/1131628-orban-tart-az-unios-ugyeszsegtol

Hatalmas meglepetés a brit választáson: Orbán kezdhet aggódni?

Stumpf András /

Külföldi voksolások persze minket, magyarokat ritkán hoznak lázba. Erre jó okunk is van. Sosem voltak gyarmataink, nem érezzük magunkénak a világot, ahogy a britek érzik ösztönösen, birodalmuk összeomlása után majd' száz évvel is. Nekünk egy-két stratégát és politikarajongót leszámítva nem igazán fontos, ami a Kárpát-medencén kívül történik. Ugyan az Egyesült Királyság uralkodója vérrokonunk, hiszen II. Erzsébetnek Árpád vére (is) csörgedez az ereiben, ez még mindig kevés ahhoz, hogy valóban foglalkoztasson minket, kire és miért szavaztak a királynő alattvalói tegnap.

Hacsak...

Hacsak nem szolgál magyarra is fordítható tanulságokkal az ottani választás. Most márpedig szolgál. Na jó: szolgálgat.

http://valasz.hu/vilag/hatalmas-meglepetes-a-brit-valasztason-orban-kezdhet-aggodni-124196

 

Kisütötte az agyunkat a kormánypropaganda

 

Elözönlötték az országot az új propagandaplakátok, de vajon átment az üzenet? Egy kormányplakát előtt próbáltuk megtudni, eljut-e az emberekhez az új üzenet, vagy úgy egyáltalán: észreveszik-e a plakátot?

http://index.hu/video/2017/06/09/eros_es_buszke_nemzeti_konzultacio_plakat/

A szakmai bizottság ma tárgyalta Jordán Tamás pályázatát

nyugat.hu

Az eredményen túl annyit még megtudtunk, hogy ezúttal Eperjes Károly nem volt jelen. Kitalálják, hogyan szavaztak a bizottsági tagok?

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szakmai_bibottsag_nemreg_targyalta_jordan_tamas

Élet és Irodalom Lakatos Júlia

Az apró betűs rész

Használati útmutató a történelem vége után

Izgalmas eszmecsere kerekedett Mellár Tamás Globalizmus vagy nemzeti szuverenitás című, a két fogalom viszonyát vizsgáló írása kapcsán (ÉS, 2017/18., máj. 5.), melyre Felcsuti Péter reagált Milyen kapitalizmust, globálist vagy nemzetit? címmel. (ÉS, 2017/20., máj. 19.) Hozzászólásomban politológiai szempontból kívánok reflektálni vitájuk alapkérdésre. Arra, hogy valóban korszakhatárhoz értünk-e, vége van-e a globalizáció és a liberális demokráciák korának, avagy sem. Azok közé tartozom ugyanis, akik úgy vélik, hogy az utóbbi évek során valóban korszakhatárhoz értünk. Ugyanakkor nem gondolom, hogy ez akár a globalizáció, akár a liberális demokráciák végét jelentené. Azt azonban igen, hogy a ‘90-es évek óta domináns „történelem vége” periódus lezárul, és új stratégiát kell kialakítani.

http://www.es.hu/cikk/2017-06-09/lakatos-julia/az-apro-betus-resz.html

“Az egyház tanítása szó szerint gyilkolja a melegeket”

A legtöbb keresztény felekezet a Bibliára hivatkozva keseríti meg az LMBT emberek életét, ennek példátlanul súlyos hatásai vannak, nincs még egy egyházi tanítás, ami ennyire káros lenne: a meleg keresztény fiatalok tömegei hagyják el a hitüket – vagy menekülnek alkoholizmusba, drogfüggőségbe, öngyilkosságba. Az Isten és a meleg keresztény című kötet szerzője, Matthew Vines úgy hiszi, lehet ez másképp is: egyetemista kora óta dolgozik azért, hogy a Biblia vonatkozó részeinek tisztázásával eszközöket adjon sorstársai kezébe.

http://24.hu/kultura/2017/06/09/az-egyhaz-tanitasa-szo-szerint-gyilkolja-a-melegeket/

Nem vizsgálják a lúgos ügy furcsa levelét

 

Péntek délután megkaptuk a választ a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a megkeresésünkre a lúgos támadás ügyében előkerült különös levéllel kapcsolatban. A BRFK kommunikációs osztálya megismételte azt az információt, hogy az ügyben a Fővárosi Főügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, és ennek teljesítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

A mai napon a BRFK a feljelentéskiegészítést elutasította

- írták. További részleteket, például a döntés okát nem közölték.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/09/nem_vizsgaljak_a_lugos_ugy_furcsa_levelet/

Szegvári Katalin