2017, július 8 - 07:28 Sajtószemle

Folytatódnak a baloldali, antiglobalista tüntetések Hamburgban, a G20-as csúcstalálkozó helyszínén, írja a helyi sajtó. A csütörtök óta tartó összecsapásokban csaknem 200 rendőr sebesült meg, egyikük sem súlyosan. A baloldali aktivisták kövekkel, palackokkal dobálják és tüzijáték-rakétákkal támadják a rendőröket, épületek felújításához használt állványokból és hulladékból barikádokat emelnek és gyújtogatnak, a város felett sok helyen fekete füstfelhők látszanak.

A német és osztrák rohamrendőrök vízágyúkkal megerősített egységei időnként óvatosan előrenyomulnak, megpróbálják kiszorítani a fekete ruhába öltözött, arcukat eltakaró erőszakos tüntetőket, aztán visszavonulnak.

 

http://index.hu/kulfold/2017/07/07/nemetorszag_hamburg_g-20_tuntetes_welcome_to_hell/

 

Orbán: Soros tervét hajtják végre Brüsszelben

Soros Györgynek a migránsokat Európába csatornázó tervéről szólt Orbán Viktor pénteki közrádiós interjújának nagy része.

http://hvg.hu/itthon/20170707_orban_180_perc_kadhafi

Orbán: Mindenki tudja, hogy nekünk van igazunk

http://24.hu/belfold/2017/07/07/orban-mindenki-tudja-hogy-nekunk-van-igazunk/

A 49-es villamoson már taposhat is a vigyorgó Soros Györgyön

Minden eddiginél súlyosabb képet küldött az új kormányzati plakátkampányról olvasónk.

Már Soros-padlómatricán is taposhatunk a 49-esen

írta, és a mellékelt fotón tényleg az látszik, hogy a villamos padlóján, a lépcsőnél van leragasztva két nagy méretű Soros György matrica a szokásos, „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” szöveggel.

https://444.hu/2017/07/07/a-49-es-villamoson-mar-taposhat-is-a-vigyorgo-soros-gyorgyon

Felszedi a padlóról Soros Györgyöt a BKV

 

a BKV a Klubrádió megkeresésére azt közölte: a matricákat nem ők helyezték el, mert nincs értékesíthető padlóreklám-felületük. Azt tartják valószínűnek, hogy valaki a jármű oldalfaláról leszedte a plakátokat, és a padlóra ragasztotta. A járműveket a kocsiszínben átvizsgálják, a sérült, rongált és nem rendeltetésszerű helyen lévő plakátokat leszedik, így a társaság tájékoztatása szerint Soros Györgyöt még a pénteki napon eltávolítják a padlóról.

http://24.hu/kozelet/2017/07/07/felszedi-a-padlorol-soros-gyorgyot-a-bkv/

 

Orbán a Mazsihisznek: “Elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne”

A magyar álláspontról a miniszterelnök úgy fogalmaz:

A magyar álláspont szerint az illegális migráció egyértelműen nemzetbiztonsági kérdés. Aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben mi származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra való tekintet nélkül érvényesítjük a magyar állam politikai és jogi erejét. Ön sem akarhatja, hogy e tekintetben származásuk szerint különbséget tegyek Magyarország állampolgárai között

– áll a levélben.

Orbán Viktor kitér arra is: a civilizációs és vallási különbségek okán az illegális migrációval az intolerancia kultúráját és a növekvő antiszemitizmust importálják Európába. “Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok,

 

 de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne” – zárja levelét a miniszterelnök.

 

http://24.hu/belfold/2017/07/07/orban-a-mazsihisznek-elismerest-nem-varok-de-az-onok-kozossegetol-egy-kis-segitseg-azert-jol-jonne/

 

Hiába minden, az USA a G20 után is távozni akar a párizsi klímaegyezményből

 

Pontokba szedtük a találkozó legfontosabb eseményeit,  a legfontosabb kijelentéseket és a tárgyalások eredményeit.

http://index.hu/kulfold/2017/07/07/g20_hamburg_usa_trump_putyin_merkel_csucstalakozo_eszak-korea/

Orbán Viktor rendeletben írta elő, hogy az úszó vb autói használhassák a buszsávokat is

Például minden pénzt megér. Orbán Viktor péntek reggel be is mondta a rádióba, hogy mekkora ügyekkel állítható párhuzamba: "hazaküldtük az IMF-t, megreguláztuk a multikat, energiafüggetlenséget értünk el, és most megrendezzük a vizes vb-t."

Csütörtökön született egy kormányrendelet, ami ennek megfelelően kezeli a vébé járműveit. 

Ez kimondja, hogy ha egy településen nemzetközi sportesemény van, akkor ott a buszsávban szabadon mehetnek a szervezők autói. 

A rendelet hétfőtől hatályos. A vizes vébé egyébként is nagyot kavar a budapesti közlekedésen, éjszakára lezárják miatta a Lánchidat és több helyen a rakpartokat is.

https://444.hu/2017/07/07/orban-viktor-rendeletben-irta-elo-hogy-az-uszo-vb-autoi-hasznalhassak-a-buszsavokat-is

Matolcsy fiának bútorgyára belefutott egy 351 milliós közbeszerzési sikerbe

Az Országos Bírói Hivatal által kiírt, antik bútorok restaurálásáról és új bútorok beszerzéséről szóló, 351 millió forintos közbeszerzést a Balaton Bútor, illetve egy nála kisebb cég, a G-Green Furniture Kft. nyerte – jelent meg az európai közbeszerzési értesítőben.

A közbeszerzés tárgya többek között 2263 darab bútor beszerzése, több kisebb-nagyobb dolog és összesen vagy százötven történeti vagy stílbútor restaurálása vagy utángyártása az Egri Törvényszék és a Heves Megyei Főügyészség részére.

https://444.hu/2017/07/07/matolcsy-fianak-butorgyara-belefutott-egy-351-millios-kozbeszerzesi-sikerbe

Majd 150 milliónyi friss uniós támogatást kapott Tiborcz István és a nővére

Tiborcz István és nővére, Eszter egy két hete született döntés értelmében majd 150 millió forintnyi támogatást kapnak Brüsszelből, az unió vidékfejlesztési programjának forrásaiból, hogy áttérjenek az ökológiai gazdálkodásra. Mindketten pályáztak a pénzre, majd Eszter 108, István pedig 35 millió forintot kapott.

https://444.hu/2017/07/07/majd-150-millionyi-friss-unios-tamogatast-kapott-tiborcz-istvan-es-a-novere

Fejre állított tájház és kilátó épül Kisvárdán uniós pénzből

mfor.hu

Épül és folyamatosan fejlődik Seszták miniszter városa, Kisvárda. Vízi filmstúdió és stadion után a turisztikai fejlesztésekre is rámennek - uniós pénzből.

"A tó bejáratánál egy fejjel lefele megépített tájház építése szolgálja a turisztikai, információs és látogatómenedzsment funkciók biztosítását" - olvasható a projekt leírásában.

 

http://mfor.hu/cikkek/makro/Fejre_allitott_tajhaz_es_kilato_is_epul_Kisvardan_unios_penzbol.html

 

Mészáros Lőrinc aggódhat, gondok a gigaközbeszerzésnél

 

Az Európai Bizottság ellenőrei itt jártak, vizsgálódtak a 420 milliárd forintos víziközműépítési projektnél, információink szerint több, súlyosnak ítélt problémára is bukkantak. Akkora szabálytalanságokat követett el a magyar fél a vélekedés szerint, hogy akár 40 milliárd körüli büntetés is lehet a vizsgálat vége.

a brüsszeli ellenőrök már az elejétől kiemelt figyelemmel követik az óriásprojektet, annak a közbeszerzési eljárását is, és egy idő után kérték is a magyar felet, hogy függessze fel az eljárást, mert a választott módszert nem tartják megfelelőnek az ilyen összetett infrastrukturális beruházáshoz.

Ennek ellenére a magyar fél nem akasztotta meg a közbeszerzési folyamatot, sőt, októberben már ki is hirdették a győzteseket. Azok között pedig ott találjuk – két régióban is – az Orbán Viktor jó barátjaként számon tartott Mészáros Lőrinc cégét, a Mészáros és Mészáros Kft.-t. Sőt, a szerencsések között van annak a Varga Károlynak a két vállalkozása is (Magyar Vakond, Hódút), aki Mészáros tulajdonostársa két másik cégben (a hűtéstechnikával, klímaszereléssel foglalkozó két CLH-vállalatban). Nyertesnek mondhatja magát a piaci hírek szerint a Mészárossal jó kapcsolatot ápoló, vasúti felújításokban a Mészáros-birodalomba tartozó R-Korddal összefogó Swietelsky is. Ezeken kívül még 11 nyertes cég (több vállalat több régióban is a kiválasztottak között) van, akik között vannak udvari beszállítónak elkönyvelt cégek is, és külföldi hátterű nagypályások is.

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/07/07/meszaros-lorinc-aggodhat-komoly-gondok-az-eddigi-legnagyobb-kozbeszerzesnel/

 

Botka megfenyegette a titokzatos szivárogtatókat

 

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Szegedre hívta a teljes pártvezetést pénteken. Botka László megüzente a belső ellenségeinek, aki legközelebb rossz hírét kelti, szivárogtat, nyilvánosságra hozza a nevét.

Botka László a városába hívta az MSZP-s elnökséget, frakciót és a megyei elnököket, így pénteken a teljes MSZP Szegedre vonult. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az elmúlt napok, hetek történéseit akarta kibeszélni párttársaival, és kitért arra is, hogy harcolni fog azokkal, akik ártani akarnak neki - értesült az Index.

Botka László olyasmit mondott egy résztvevő szerint, hogy

 

az az ember, aki tovább szivárogtat, rossz híremet kelti, kutatásokat hamisít, annak a nevét be fogom olvasni a kamerába.

 

http://hvg.hu/kultura/20170707_Lorinc_szereljen_meg_egy_bojlert_eloben__olvasoink_megmondtak_ki_legyen_a_vizes_vebemegnyito_sztarja

 

Több embert is kiraboltak a Soundon, Tiesto koncertje közben, paprikasprével

 

A mellettünk bulizó családtagjainkat és körülöttünk levő embereket a Tiesto koncert alatt paprika spray-vel lefújták majd ami értéket tudtak azonnal elloptak. Tőlünk például több száz ezer forintos ékszert tépték le, de nem mi voltunk az egyetlenek akik így jártak.

- így kezdte a 444-nek küldött beszámolóját D., a pórult járt Balaton Sound-os bulizó.

 

https://444.hu/2017/07/07/tobb-embert-is-kiraboltak-a-soundon-tiesto-koncertje-kozben-paprikasprevel

Őry MariannBármi áron

Álláspont. „A családért, a szabadságért, a hazáért, az Istenért” – ez volt Donald Trump csatakiáltása Varsóban

Magyar Hírlap

Miközben a közös célokat fogalmazta meg, eltalálva a katolikus, konzervatív Lengyelországba illő hangnemet, egész Európának kell meghallania ezt az üzenetet. Trump kemény kérdéseket tett fel: „Bízunk eléggé az értékeinkben, hogy megvédjük azokat bármi áron? Tiszteljük eléggé az állampolgárainkat, hogy megvédjük a határt? Megvan bennünk az akarat és a bátorság, hogy megőrizzük a civilizációnkat azokkal a szemben, akik meg akarják változtatni és el akarják pusztítani?”

Nem, az én szemem előtt sem jelenik meg ettől rettenthetetlen keresztes lovagként Donald Trump, a beszédet jegyző tanácsadója, Stephen Miller pedig még kevésbé. De most nem ez számít. Ha egy izomból tweetelő amerikai milliárdos kell ahhoz, hogy Európa magára találjon, akkor legyen.

http://magyarhirlap.hu/cikk/92454/Barmi_aron

 

TUZSON BENCE: BRÜSSZEL JÓ IRÁNYBAN HALAD, HOGY SZÉTVERJE AZ EU-T

MTI

Brüsszel jó irányban halad, hogy szétverje az Európai Uniót (EU), a migrációt támogató európai politika ugyanis EU-ellenes hangulatot szíthat egyes tagországokban – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

 

http://magyaridok.hu/belfold/tuzson-bence-brusszel-jo-iranyban-halad-hogy-szetverje-az-eu-t-1924390/

 

Trump és Putyin jól megértette egymást a G20-as csúcson

Donald Trump és Vlagyimir Putyin kézfogására figyelt a világ, noha a terrorizmus elleni fellépés, az észak-koreai válság, a párizsi klímaegyezmény jövője, a globális kereskedelem előtti akadályok lebontása is napirenden szerepelt a G20-csúcson.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134194-trump-es-putyin-jol-megertette-egymast-a-g20-as-csucson

 

Béremelés a Magyar Államkincstárnál

Július elsejétől átlagosan 25 százalékos béremelést kapnak a Magyar Államkincstár dolgozói, az erről szóló megállapodás aláírásakor szakszervezetük visszavonta a július 17-re meghirdetett sztrájkfelhívást. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1134157-beremeles-a-magyar-allamkincstarnal

 

Léderer András: "vége, most már elég volt"

Folytatjuk a munkánkat, erre kötelez minket a Magyar Helsinki Bizottság története, ezt várják tőlünk az ügyfeleink is – mondja Léderer András. A kormány által vegzált civilszervezet munkatársának, ha két éve bárki azt mondja, külön kormányzati tévéreklám fog futni a Helsinki Bizottság ellen, kineveti.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134132-lederer-andras-vege-most-mar-eleg-volt

 

Medián: új baloldali összefogásra várnak a szavazók

A Medián közösségi oldalán megjelent legújabb felmérése szerint a teljes népesség 16 százaléka elgondolkodna, hogy egy LMP, Momentum, Együtt és Párbeszéd összefogásra szavazzon a jövő évi parlamenti választáson. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1134155-median-uj-baloldali-osszefogasra-varnak-a-szavazok

 

Elegük lett – Leszedik a Soros-plakátokat Budapest XVI. kerületében

JÚLIUS 7. 13:43

Kertvárosi nagytakarítás néven hirdetett plakáteltakarító akciót vasárnap délelőttre Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi önkormányzati képviselője.

 

http://168ora.hu/eleguk-lett-leszedik-soros-plakatokat-budapest-xvi-keruleteben/

 

Németh Szilárd: ezért választottak az emberek

Elég világos volt a nemzeti konzultációban is, mire megy ki a játék – ismeri el Németh Szilárd. A Fidesz alelnökének mindenről Soros György jut eszébe, ám azt leszögezi: bár sokszor nem értenek egyet, a feleségének sosem mondta még, hogy Soros küldte.Népszava interjú

Németh Szilárd: Az egy héttel meghosszabbított konzultáción egész pontosan 1 688 044-en vettek részt, és 99,1 százalékuknak megegyezett a véleménye velünk.

Népszava: Ez lenne a brutális siker?

Németh Szilárd: Nekem annak tűnik, tehát ebben nem fogunk tudni megegyezni. Azt látom, hogy ön Soros pártján áll, én pedig a magyar emberekén.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133996-nemeth-szilard-ezert-valasztottak-az-emberek

Jogerős: Vajna nem kap ötmilliót Schiffertől

A törvényszék után a Fővárosi Ítélőtábla is elutasította Andy Vajna kormánybiztos és kaszinótulajdonos Schiffer András ellen indított személyiségi jogi keresetet, amelyben a közismert kormányközeli milliárdos ötmillió forint sérelemdíjat követelt, amiért az LMP-s politikus lex Vajnának nevezte azt a jogszabályváltozást, amely visszaengedte a kartellezés miatt megbüntetett cégeket a közbeszerzésekbe.

Vajna ebben Schiffer szerint oly módon érintett, hogy az érdekkörébe tartozik az a Liga TV Kft., amit – azután, hogy kartellezésen érték – éppen előnyösen érintett a törvénymódosítás. Ezt arra alapozta, hogy a Liga TV és egy Vajna-cég között személyi összefonódás fedezhető fel.

Az elsőfokú bíróság megállapította, ez már elegendő ténybeli alap ahhoz, hogy valaki a sérelmezett kijelentéseket mint következtetést megfogalmazza.

https://mno.hu/belfold/jogeros-vajna-nem-kap-otmilliot-schiffertol-2406735

Történelmi pillanat: így fogott kezet Trump és Putyin – videó

 

Megvolt a nagy találkozás: Hamburgban kezet rázott az Egyesült Államok és Oroszország vezetője.

 

http://hvg.hu/vilag/20170707_trump_putyin_talalkozo_g20

 

Lemondta a fő fellépő a vizes vb megnyitóját, de van ennél nagyobb gond is "minden idők legnagyobb, leglátványosabb rendezvénye" előtt

A Világbajnokság nyitó rendezvénye minden idők legnagyobb, leglátványosabb rendezvénye lesz" 

- írta a 444-nek küldött válaszlevelében magabiztosan a FINA szervezőcége, de nem mindenki ennyire optimista. 

A stábból többen azt mondták, nagy fejetlenség és kommunikációs zavarok jellemzik a szervezést. Az alapvető problémát az okozza, hogy nincs megfelelő koordináció a megbízott szereplők között.

https://444.hu/2017/07/07/lemondta-a-fo-fellepo-a-vizes-vb-megnyitojat-de-van-ennel-nagyobb-gond-is-minden-idok-legnagyobb-leglatvanyosabb-rendezvenye-elott

 

"Lőrinc szereljen meg egy bojlert élőben" – olvasóink megmondták, ki legyen a vizesvébé-megnyitó sztárja

 

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy kit-kiket látnának szívesen sztárfellépőként a vizes vébé nyitóünnepségén Emeli Sandé helyett, aki egészségügyi okok miatt lemondta budapesti fellépését.

Nos, úgy tűnik, a megfelelő kérdést tettük fel oldalunkon és a Facebookon, hiszen csak úgy özönlenek a kreatív ötletek. Egy párat, a teljesség igénye nélkül csokorba szedtünk. És persze továbbra is várjuk javaslataikat; a pénz – mint tudjuk – nem számít, csak a képzelet szabhat határt.

http://hvg.hu/kultura/20170707_Lorinc_szereljen_meg_egy_bojlert_eloben__olvasoink_megmondtak_ki_legyen_a_vizes_vebemegnyito_sztarja

 

„Kiválogatták a bizonyítékokat”

Bárándy Péter, Ahmed H. védőügyvédje a másodfokú ítélet következményeiről

Az Ahmed H.-ügy vádiratában szereplő eseménysor sem mérhető a klasszikus, és ma sajnos a világ számos pontján előforduló terrorcselekményekhez. De másodfokon nem ez volt a kérdés. Azt mondta ki a bíróság, hogy az elsőfokú ítélet megalapozatlan volt. Mintegy kiválogatták azokat a bizonyítékokat, amelyek a vádlott terrorcselekményben való bűnössége mellett szóltak. Ezeket értékelték, miközben figyelmen kívül hagyták a bűnösség ellen szóló bizonyítékokat.

MN: Melyek voltak ezek?

BP: A sértett rendőrök egy része a terrorcselekmény szempontjából terhelő vallomást tett a vádlottra. Mások, bár ott voltak, nem hallották, hogy Ahmed H. követeléseket fogalmazott volna meg, az ideiglenes határzár áttörését helyezte volna kilátásba. Ezen ellentmondó nyilatkozatokat még úgy-ahogy összemérte az elsőfokú bíróság. De voltak objektívebb bizonyítékok, például kamerafelvételek és a hozzájuk tartozó hanganyag. A filmfelvételek látszólag illeszkedtek a rend­őri előadásokhoz, a hangfelvétel azon­ban cáfolta ezeket.

http://magyarnarancs.hu/belpol/kivalogattak-a-bizonyitekokat-104860

156 ezret kérnek csak azért, hogy megnézhessük, van-e köze a beruházáshoz az Orbán családnak

A miniszterelnök családjához tartozó vállalkozások tevékenységét ismerő forrásaink olyan állami nagyberuházásokat is megneveztek, ahová szintén bedolgozhatnak Orbán Győzőék, de ezekről még nem sikerült dokumentumokat szereznünk. Ezeket a megbízásokat azért sem könnyű igazolni, mert az Orbán-cégek nem közbeszerzések győzteseiként, hanem ilyenek beszállítóiként jelennek meg, így a miniszterelnöki famíliához köthető vállalkozások nem találhatók meg a nyilvános adatbázisokban.

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/156-ezer-forintot-kernek-csak-azert-hogy-megnezhessuk-van-e-koze-egy-beruhazashoz-az-orban-csaladnak-105165

A Kossuth-díjas művész lapunkban reagál Kósa Lajos vádjára

Interjút adott lapunknak Fischer Ádám Kossuth-díjas karmester, a teljes terjedelmében az e heti nyomtatott kiadásunkban megjelenő beszélgetésben a világhírű művész vall magyarságáról és európaiságáról, elmondja véleményét a menekültválságról és Magyarország kormányáról is. Emellett természetesen szóba kerül a milánói Scala és a bécsi Staatsoper is. 

Magyar Narancs: Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint a Helsinki Bizottságnál beindult a migránsbiznisz. Személyes sértésnek vette ezt a kijelentést?

 

Fischer Ádám: 1991 óta vagyok a Helsinki Bizottság tagja. Tizenketten alkotjuk az igazgatói tanácsot. Évente legalább egyszer összegyűlünk, és megvitatjuk, jól csinálják-e az igazgatók a dolgaikat. Úgy működünk, mint a parlament, amely a kormányt megválasztja. A parlament elvileg fölötte áll a kormánynak. Vagyis mi vagyunk a felelősek azért, amit az igazgatók tesznek. Ha azt mondják, hogy ők korruptak, akkor mi vagyunk korruptak.

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-kossuth-dijas-muvesz-lapunkban-reagal-kosa-lajos-vadjara-105159

 

Keveslik a milliós fizetéseket a magyar focisták

 

Elszálltak a magyar focisták fizetési igényei – ezt nyilatkozta a Hír TV-nek a bajnok Honvéd tulajdonosa. Egyre több labdarúgó vár ugyanis már havonta kétmillió forintos vagy annál is magasabb keresetet. A játékos-ügynök is azt mondja, hogy a megkereshető pénzek és a pályán nyújtott teljesítmények nincsenek összhangban, de a közgazdász szerint mivel egyre több a pénz a futballban, így a játékosoknak is több jut.

 

http://hirtv.hu/hirtvsport/keveslik-a-millios-fizeteseket-a-magyar-focistak-1398867

Lendvai Ildikó Hollik István a két lábon járó zsidólista

A KDNP volt szóvivője: Hollik István a Soros-plakátok által keltett antiszemita indulatok kapcsán imígyen nyugtatja az érzékenykedőket:

Magyarország biztonságos hely a zsidók számára. Ő maga látta három hete a Kazinczy utcában autózva, hogy "két zsidó gyermek, egy fiú és egy lány vidáman sétálgatott", Négy következtetést vontam le. Az elsőért előre elnézést kérek, dehát...

 

http://sztarklikk.hu/lendvai_ildiko_blogja/hollik-istvan-a-ket-labon-jaro-zsidolista/326200

 

GYURCSÁNY MESÉI

Megyeri Dávid Magyar Idők

 

Ha rögtönzött közvélemény-kutatást tartanának arról, hogy a lakosság mennyi hitelt ad Gyurcsány Ferenc azon, régóta melegen tartott felvetésének, miszerint a jelenlegi miniszterelnököt lebuktató dokumentumokkal kínálták meg, borítékolni lehetne a DK-vezető számára lesújtó eredményt.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/gyurcsany-mesei-1918396/

 

ELVTÁRSMONTÁZS

Magyar Idők

 

Nem csak a nyomdának, már a Facebooknak is van ördöge. Illetve, a fene tudja… Az Origó.hu mindenesetre összehasonlított két fotót Vona Gábor közösségi oldalán, s akár ez is megfordulhatott a fejében.

Az egyiken a pár hete Varsóban vendégeskedő Jobbik-vezér látható, amint épp a lengyel fővárosban sétál az övéi – mások közt Gyöngyösi Márton – társaságában. A másik fotó – ez a napokban került föl az oldalra – szinte ugyanez, illetve mégsem… Itt már nem látni Gyöngyösit. A többiek mind megvannak, minden részlet, minden mozdulat ugyanaz, csak épp a sudár Marci hiányzik… Még ilyet!

 

http://magyaridok.hu/paca/elvtarsmontazs-1918675/

 

Élet és Irodalom

Bokros Lajos

Mehr Licht!

Nyílt levél Soros Györgynek, az egyik legnagyobb magyarnak

Akarom, hogy tudd, sokan vagyunk, akik azt gondoljuk, sőt merjük hirdetni, hogy Széchenyi István dicső nyomdokain haladva Te vagy az egyik legnagyobb magyar. A Közép-európai Egyetem hazánk egyik intézményi gyöngyszeme; nem véletlenül akarja megfojtani a bugris középszer. Felkent Tudós Társaságok sohasem kellettek úrhatnám svihákoknak, mert nem tűrték a szabad gondolatot, a kritikus elméket.

  Tudd azt is, hogy vannak hazánkban nem kevesen, akiknek fáj a Te neved és műved folyamatos mocskolása, a Neked tulajdonított hazug elképzelések, a Neked tulajdonított valótlan cselekedetek. Mi tudjuk, hogy mit gondolsz és mit teszel. Nem vesszük meg névértéken az aljas kormányzati propagandát.

http://www.es.hu/cikk/2017-07-07/bokros-lajos/mehr-licht.html

Hatvenezer forintért vették a plakátokon látható Soros-fotót az MTI-től

A kép 2005. november 8-án készült Kijevben, ahol Soros György az ukrajnai látogatása végén sajtótájékoztatót tartott. A teljes képen, amiből a plakáton csak az üzletember fejét használták fel, Soros mosolyogva mutat a képből kifelé, valószínűleg arra egy újságíróra, aki kérdést akart intézni hozzá.

 

https://444.hu/2017/07/07/hatvenezer-forintert-vettek-a-plakatokon-lathato-soros-fotot-az-mti-tol

Szerződés kötötte ki, hogy csak Soros beleegyzésével használhatták volna az üzletember fotóját

 Az Együtt párt az elmúlt években többször is próbálkozott pontosan ugyanazzal, amit a magyar kormány megbízásából fellépő Lounge Design Kft. a Soros-plakátkampány ügyében most megcsinált

Csakhogy, mint az a párt lapunknak megküldött közleményéből kiderül, az Együtt - a Lounge-dzsal ellentétben - egyszerűen nem vásárolhatta meg a kinézett képeket. Méghozzá azért nem, mert az MTVA minden ilyen fotóértékesítési szerződésben alapfeltételként kiköti, hogy a birtokukban lévő fotókat csakis a rajtuk szereplő személyek hozzájárulásával szabad reklám-vagy kampánycélokra felhasználni.

Márpedig Soros György képét éppen ilyen célra használják.

https://444.hu/2017/07/07/szerzodes-kototte-ki-hogy-csak-soros-beleegyzesevel-hasznalhattak-volna-az-uzletember-fotojat

 

A legsúlyosabb antiszemita stílusban zaklatják az egyik veronai áldozat édesanyját

Hihetetlen képeket hozott nyilvánosságra a januárban történt veronai buszbaleset egyik áldozatának édesanyja. A screenshotokat facebookos beszélgetésekről készítette, valaki hónapok óta álnéven zaklatja az asszonyt.

Mit csináltál volna, mikor a zsidó kölköddel is így tettek volna? Reméljük sokat szenvedett a lángok között.

Hamvasztásos temetés volt? (...) Veronában már félig elő volt készítve a hamu egy része :D ugyen nem tévedek? :D itthon már csak be kellett fejezni :D

A zsidó kölkeitek megdögléséből is pénzt akartok, nektek semmi sem elég? büdös rotvadék zsidó band

Megdöglöttek a zsidó kölkök, megkaptátok a pénzt, mi kell még?

 

https://444.hu/2017/07/06/a-legsulyosabb-antiszemita-stilusban-zaklatjak-egyik-veronai-aldozat-edesanyjat

A kormány nem tehetne meg mindent, ha az egyház a sarkára állna – interjú Kübekháza polgármesterével

BUDAPEST BEACON

Amikor a világi hatalom lábbal tiporja a jogrendet, és az annak alapját jelentő felsőbb erkölcsi törvényeket, akkor a keresztényeknek fel kell emelniük a szavukat – mondja Molnár Róbert. Kübekháza polgármestere szerint az egyháznak ma azon kellene igyekeznie, hogy a társadalmi igazságosságra és az erkölcsösségre hívja fel a hatalom és társadalom figyelmét, még akkor is, ha emiatt akár összeütközésbe kerül az állammal. Rendkívül fájó számára, hogy a gyűlöletpropaganda nemcsak mérgezi a társadalmat, de még családtagokat is egymás ellen fordít.

 

http://hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/kormany-nem-tehetne-meg-mindent-ha-az-egyhaz-sarkara-allna-interju-kubekhaza-polgarmesterevel/

Van kit féltenünk

Mi, Auschwitz-Birkenau, Bergen-Belsen, Dachau, Lichtenwörth, Mauthausen, Strasshof, valamint a budapesti gettó túlélői, megdöbbenve szembesültünk azzal, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Horthy Miklós kormányzót kiemelkedő személyiségnek nevezte. Vártunk azzal, hogy megszólaljunk, mert reméltük azt, hogy e szavak pontosításra kerülnek. Sajnos hiába vártunk, ez igazából nem történt meg.

Miniszterelnök úr figyelmét felhívjuk: azzal hogy a kormányzó Bethlen István személyében olyan miniszterelnököt nevezett ki, akinek elismerhető szakmai tevékenysége volt, nem mentesíti a döntéshozót azon felelősség alól, ami az ország romba döntését és a mi deportálásunkat eredményezte.

Mi, holokauszt túlélők, a NÜB - Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesületének tagjai nevében kérjük a miniszterelnököt, revideálja álláspontját, hogy ebben a Horthy szobrokat állító, szabadcsapatok által garázdálkodó, idegengyűlölő világban ne legyen megint tragédia.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133915-van-kit-feltenunk

 

A varsói üzenet

 

|Ara-Kovács Attila

 

Minthogy Budapest és Washington viszonya soha nem volt ennyire visszás – sőt, magyar részről ennyire ellenséges – a hidegháború vége óta, Orbán a szituációból alighanem levonja a rá oly jellemző sommás következtetéseket, s tovább ront a helyzeten – mindannyiunk helyzetén.

 

https://arakovacs.wixsite.com/jegyzet/single-post/2017/07/07/A-varsoi-uzenet