2017, július 7 - 12:04 Sajtószemle

Privátbankár.hu, MTI

A Harvard Egyetem kutatása szerint hatékonyabb a Prezi,mint a Power Point.

A magyar fejlesztésű Prezivel készült előadásokat a Power Pointos prezentációknál emlékezetesebbnek, magával ragadóbbnak, és hallgatóság figyelmét jobban lekötőbbnek találta az a Harvard Egyetem kutatói által végzett vizsgálat, amelyről a Plos One nevű tudományos folyóiratban számoltak be a szakemberek.

A Harvad Egyetem a Plos One nevű tudományos folyóiratban tett közzé egy kutatást, amely a dia (slide) alapú (Power Point) és a nagyítható (zoomolható) felületű prezentációs szoftvereket (Prezi) hasonlította össze.

 

http://privatbankar.hu/vallalat/oriasi-magyar-siker-309410

 

Bestiális arab gyilkos végzett Soros György nagybátyjával

nyest.hu

Agatha Christie 1934-ben jelentette meg talán egyik leghíresebb művét, a Gyilkosság az Orient expresszen című könyvet. A méltán népszerű krimi természetesen fikció – ám ahogy az néha megesik, a valóság olykor még a fikciónál is érdekesebb. 1931-ben egy borzalmas rablógyilkosság történt a Brüsszel és Liège közti vasútvonalon. A rablógyilkosság áldozata magyar, elkövetője algériai. És ez még nem minden.

Pesti Napló és a Népszava 1931. február 28-i számából egy borzalmas vasúti rablógyilkosság részleteiről értesülhettek a korabeli újságolvasók. Az első tudósítások ugyan bizonyos részletekben eltérnek egymástól, ám az már akkor világosnak tűnt, hogy február 27-én a Brüsszel és Liège közti vasútvonalon egy kalapáccsal (más források szerint baltával vagy vasdoronggal – az első források eltérőek ezzel kapcsolatban) agyonverték és kirabolták Schwartz Viktor 27 éves magyar kereskedőt, aki Londonból utazott a lipcsei vásárra. Schwartz innen tervezett tovább utazni haza, Magyarországra. A Pesti Napló ekkor még nem, de a Népszava már február 28-i számában arról ír, hogy a belga rendőrség már február 27-én „letartóztatta Muley Aldebuhey ben Ahmed algíri alattvalót, akit azzal gyanusítanak, hogy ő ölte meg a brüsszel-kölni gyorsvonaton Schwartz Viktort. Körülbelül két héttel ugyanezen a vonalon hasonló bűncselekményt követtek el s ezzel is a most letartóztatott algíri embert gyanusítják”.

 

https://m.nyest.hu/hirek/bestialis-arab-gyilkos-vegzett-soros-gyorgy-nagybatyjaval

Lázár: Soros antiszemitizmust hozna Európába

 

Lázár János miniszter és Kovács Zoltán a 94. kormányinfón a következő döntésekről számolt be.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

·         74 milliárd forintot szán a kormány Békéscsaba és Szabadka vasúti összekötésére Hódmezővásárhelyen és Szegeden keresztül.

·         Vagyis a korábbi viták ellenére megépül Szeged és Hódmezővásárhely közötti villamosvonal.

·         Vitaanyag készül augusztus végére, szeptember elejére a kormány panelbontási terveiről.

·         Két vasúti projektet hagyott jóvá a kormány 46 milliárd forintért. 2021-22-re megújulhat a Százhalombatta-Pusztaszabolcs és a Budapest-Rákos-Hatvan közötti vasútvonal is.

·         Lázár a kormányzati plakátkampányról azt mondta, hogy Sorossal nem az a kormány baja, hogy zsidó. Szerinte az a probléma, hogy migránsok százezreit akarja behozni Európába, márpedig ezzel antiszemitizmust hoz a kontinensre.

·         A felcsúti kisvasút körül Lázár szerint hecckampány zajlik, pedig az nem Orbán Viktor vagy Mészáros Lőrinc miatt épült.

 

http://index.hu/belfold/2017/07/06/lazar_janos_kormanyinfo_94_tajekoztatoja/

Erdoğanék letartóztatták az Amnesty International törökországi igazgatóját

Szerdán a török hatóságok hét másik jogvédő és két tréner társaságában letartóztatták Idil Esert, az Amnesty International törökországi igazgatóját Büyükada szigetén, Isztambul mellett – közölte a nemzetközi jogvédő szervezet. A civilek egy digitális biztonságról és információmenedzsmentről szóló workshopon vettek részt.

„Elképesztően fel vagyunk háborodva, hogy vezető török jogvédőket, köztük az Amnesty helyi igazgatóját is ok nélkül őrizetbe vették” – mondta Salil Shetty, az Amnesty International főtitkára.

„A jogvédők világtól való elzárása és a puszta tény, hogy egy teljesen átlagos workshop után tartóztatták le őket, még abszurdabbá teszi a helyzetet, és rávilágít arra, milyen körülmények között működnek a civilek Törökországban. Idil Esert és a többieket azonnal és feltétel nélkül szabadon kell engedni.”

http://magyarnarancs.hu/kulpol/erdoganek-letartoztattak-az-amnesty-international-torokorszagi-igazgatojat-105156

Trump: A lengyelek nagyszerű emberek, hősök egy gyönyörű vidéken

 

Elmaradt a nagy bejelentés Varsóban, az amerikai elnök csak általánosságban beszélt Washington külpolitikai céljairól. Központban a terror elleni harc, amit Trump a második világháborús lengyel helytállással állított párhuzamba.

http://index.hu/kulfold/2017/07/06/donald_trump_usa_egyesult_allamok_lengyelorszag_varso/

Donald Trump: "a lengyel nép Európa lelke" 

A Krasinski téren elmondott beszédében többek között a terrorizmusról, a NATO-tagállamok pénzügyi kötelezettségeiről és az 5. cikkelyről is szót ejtett az amerikai elnök.

 

http://hvg.hu/vilag/20170706_Donald_Trump_a_lengyel_nep_Europa_lelke

 

Véletlenül kiderült, hogy Matolcsy Ádám egyeteme eléggé hasonlít a CEU-hoz

 

Az Open University Nagy-Britannia legnagyobb távoktatási intézménye. Ötven évvel ezelőtt alapította az akkori munkáspárti kormány, azért, hogy a lehető legtöbb speciális oktatási igényű embernek legyen lehetősége az egyetemi diploma megszerzésére. Az első tanóra 1971. január 3-án volt, rögtön a BBC második csatornáján, ahol a szokásostól eltérően egy matematika-előadással indítottak. Az egyetemre azóta is rengetegen jártak és diplomáztak le, többnyire a távolból.

 

http://24.hu/belfold/2017/07/06/veletlenul-kiderult-hogy-matolcsy-adam-egyeteme-elegge-hasonlit-a-ceu-hoz/

 

Húsz éve legyeskedik a Fidesz körül, mostanra állami milliárdok ura lett

Direkt36-Forbes

A Direkt36 újabb részleteket tárt fel a szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Gubicza Ágoston állami üzleteiről. A Forbes magazinban megjelenő cikkből kiderül, hogy Gubicza ellentmondásos módon osztott szét forrásokat a Jeremie néven ismert uniós kockázati tőke programban, az állami Eximbank 16 milliárdos befektetési pályázatát pedig úgy nyerte el a cége, hogy már a pályázat kiírása előtt többször tárgyalt a bankban a pénzintézet vezetőivel.

Gubicza már fiatalon megtalálta az utat az első Orbán-kormány legfelsőbb szintjéig, amikor szabad bejárása volt az akkoriban Nógrádi László által vezetett közlekedési minisztériumhoz, és a miniszter egyik lányával később üzletelni is kezdett. Később is voltak állami kötődésű üzletei, és közben magánéleti szálon is közvetlen kapcsolatba került Orbán Viktor egyik legbizalmibb emberével, Rogán Antallal, miután összeházasodott Rogán előző feleségével, és így ő neveli a politikus első gyerekét. Gubicza több egykori üzlettársa azt állította a Direkt36-nak, hogy a vállalkozó rendszeresen utalni szokott a politikushoz fűződő kapcsolatára. Például tett olyan megjegyzéseket, hogy „a hétvégén megyünk át Rogánékhoz, és megbeszélem vele” vagy „a hétvégén bort iszogattunk Rogánéknál”.

http://www.direkt36.hu/2017/07/06/husz-eve-legyeskedik-a-fidesz-korul-mostanra-allami-milliardok-ura-lett/

 

911,2 milliárd forint hiányzik az államkasszából

 

Az első féléves hiány az egész évre tervezett deficit 78,12 százaléka.

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/07/06/9112-milliard-forint-hianyzik-az-allamkasszabol/

 

Megszólalt a veronai buszbaleset sofőrje

 

A férfi két hónapig tanult újra járni és beszélni. Párhuzamosan két eljárás is indult ellene, az egyik hazánkban, a másik Olaszországban. A lap úgy tudja, az orvosszakértői vélemény szerint a férfi sérülései maradandóak, nem fog teljesen felépülni, viszont ez a büntethetőségét nem befolyásolja.

A lap információi szerint

a sofőr azt mondta, nem aludt el a volánnál,

 

http://24.hu/belfold/2017/07/06/megszolalt-a-veronai-buszbaleset-soforje/

Úton az egységesebb és kisebb Európai Unió felé

Valéry Giscard d’Estaing 2013-ban könyvet jelentetett meg az európai integráció esélyeiről. A volt konzervatív francia államfő, aki egykor Helmut Schmidt szociáldemokrata német kancellárral jelentősen előmozdította az európai egységesülést, szomorúan állapítja meg: a folyamat gyakorlatilag a 2004-es nagy bővítés után lelassult, leállt. Ennek oka szerinte maga a keleti bővítés, amikor olyan országok kerültek az Európai Unióba, amelyek gazdasági vagy kulturális-mentális fejlettségük miatt jelentősen különböznek a régi tagoktól.

https://mno.hu/velemeny/uton-az-egysegesebb-es-kisebb-eu-fele-2406477

 

Magyar Bálint

 

maffiaállam?

 

http://www.atv.hu/videok/video-20170705-magyar-balint

MAGYAR, A BÁLINT

Fricz Tamás Magyar Idők

 

 Magyar Bálint Soros György egyik nagy kedvence. Mindketten elszántan küzdenek az őszintén megvetett és gyűlölt Orbán-kormánnyal szemben, mindkettőjük fő célkitűzése az autokrata, EU-ellenes, idegengyűlölő és migrációellenes, rasszista, korrupt és természetesen antiszemita Orbán Viktor megbuktatása. Egyiküket sem zavarja meg egy pillanatra sem az a tény, hogy a Fidesz–KDNP kétharmados többséggel nyerte meg a választásokat 2010-ben és 2014-ben, s hogy Orbán Viktor, a kormány és a pártszövetség többségi támogatottsága ma is töretlen, a közvélemény-kutatások elsöprő Fidesz–KDNP-fölényt mutatnak a többi párttal szemben.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/magyar-a-balint-1887751/

 

A Mazsihisz a Soros-féle plakátkampány leállítását kérte Orbántól

 

Heisler András levelet írt a miniszterelnöknek, amiben azt írja, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz.

„Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen. Az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan. Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.”

http://24.hu/kozelet/2017/07/06/a-mazsihisz-a-soros-fele-plakatkampany-leallitasat-kerte-orbantol/

400 ezres fizetést ígérve toboroz buszsofőröket a BKV

 

Felelőtlen magatartásnak tartja a BKV bizonyos szakszervezetek azon tevékenységét, amivel elősegítik a járművezetők külföldre történő elvándorlását, az itt maradó munkavállalókat ezzel nehezebb helyzetbe hozva – derül ki a cég közleményéből.

 

http://index.hu/gazdasag/allas/2017/07/06/400_ezres_fizetest_igerve_toboroz_buszsoforoket_a_bkv/

Közösen húzott be egy jó nagyot Trumpnak Európa és Japán

 

Az EU és Japán szabadkereskedelmi egyezményt kötött egy nappal a G20 csúcs előtt. Egyértelmű figyelmeztetés ez Donald Trumpnak: az Egyesült Államok két szövetségese híve a szabadkereskedelemnek, melyet az amerikai elnök szeret bírálni.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170706_Kozosen_huzott_be_egy_jo_nagyot_Trumpnak_Europa_es_Japan

Kovács Zoltán olvasói levelet küldött az Economistnak, hogy megvédje Orbánt

 

Kovács azt írja, bár sok minden megváltozott a világban 1989-hez képest, de Orbán céljai nem, az ugyanis továbbra is az erős és független Magyarország egy erős Európában. "A maguk elbeszélésével szemben a demokrácia köszöni, jól van. A választások továbbra is szabadak és igen, igazságosak" - írja Kovács a magyar helyzetről, aki szerint az Európai Bizottsággal már rég nem ez a konfliktus forrása, mert ezeket az ügyeket már rendezték.

Kovács szerint az a gond, hogy Orbán a magyar érdekeket merészeli megvédeni, ezzel pedig sokak idegeit felborzolta. Kovács leírja a szokásos kommunikációs paneleket, miszerint amikor az európai trojka megszorításokat javasolt Magyarországnak, akkor az ország hazaküldte őket és ehelyett saját "unortodox" reformokat valósított meg, aminek köszönhetően ma már szárnyal a magyar GDP, kézben tartják az államadósságot és a hiányt, és csökkent a munkanélküliség.

http://hvg.hu/itthon/20170706_Kovacs_Zoltan_olvasoi_levelet_kuldott_az_Economistnak_hogy_megvedje_Orbant

G20-csúcs: Vízágyúval mentek neki a rendőrök a tüntetőknek – fotók

 

Összecsaptak a rendőrökkel szélsőbaloldali tüntetők csütörtökön Hamburgban, ahol pénteken kezdődik G20 csoport csúcstalálkozója.

 

http://hvg.hu/vilag/20170706_g20_csucs_vizagyuval_mentek_neki_a_rendorok_a_tuntetoknek

"Kollégáink nem bírták idegileg a károsultak inzultusait" - sorra zárja be irodáit a Green Holidays-utak közvetítője

 

Egymás után zárja be irodáit a vasárnap bedőlt Green Holidays útjainak első számú közvetítője, az indultatunk.hu. Az ügyfelek közben dühöngenek, mert így nincs hol intézniük kártérítési ügyeiket, az indulhatunk.hu magyarázata szerint viszont éppen miattuk kellett bezárni, mert a panaszosok "kikészítették az ügyintézőket".

 

http://hvg.hu/kkv/20170706_indulhatunkhu_green_Holidays_csod_bezart_irodak_karterites

Valamiért rengeteg alkatrészt rendelt Alstom-metrókhoz a BKV

Egyelőre nem tudni, hogy karbantartáshoz, felújításhoz vagy esetleg valamilyen más célra kellenek az alkatrészek.

 

http://hvg.hu/kkv/20170706_valamiert_rengeteg_alkatreszt_rendelt_alstom_metrokhoz_a_bkv

 

A kormány mindent bevet, hogy igazolja: silány kajával etetik a magyarokat a multik

 

A kettős élelmiszer-minőséget a termékek vizsgálatán túl más oldalról is bizonyítani szeretné a Földművelésügyi Minisztérium, kiemelve, milyen fontos a lakosság témával kapcsolatos tapasztalatainak, véleményének megismerése is. Ezért bízták meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) egy felméréssel.

Ebből azt szűrték le, hogyminden második magyar ember tapasztalt már különbséget az azonos márkájú, Nyugat-Európában és Magyarországon egyaránt kapható élelmiszerek minősége között.

Minden második magyar? Ehhez talán az kellene, hogy minden magyar személyesen tapasztalhassa meg, hogy milyen a Nyugat-Európában kapható élelmiszer. Vagyis hogy kiutazzon, ott vásároljon a boltban, és meg is egye. De nyilván nem erről van szó. És ha megengedőbbek vagyunk: más felmérésekből is szokás általánosítani.

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/07/06/a-kormany-mindent-bevet-hogy-igazolja-silany-kajaval-etetik-a-magyarokat-a-multik/

Szerencsejáték: Rogán főtanácsadója kerülhet az új szuperfelügyelet élére

Lapunk információi szerint Koszorús László, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda korábbi főtanácsadója kerülhet a hivatalosan mától létező Szerencsejáték Felügyelet élére.

Az új elnök a Fidelitasból indult, volt az ifjúsági szervezet alelnöke, egy időben Orbán Viktor pártelnök kabinetvezető-helyetteseként is tevékenykedett, majd nyolc évig parlamenti képviselőként dolgozott. 2014 után nem került be a Tisztelt Házba, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban kapott egy fogyasztóvédelmi helyettes államtitkári posztot. 2015-ben ráadásul egy igazgatósági tagságot is elnyert az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt.-ben. A Fidelitas.hu 2016-os cikke pedig már a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda főtanácsadójaként említi. A LinkedIn profilja szerint jelenleg is betölti ezt a pozíciót.

https://mno.hu/gazdasag/rogan-fotanacsadoja-kerulhet-a-szerencsejatek-felugyelet-elere-2406628

A nagyon nagy októberi forradalom

Tényleg érdekes megfigyelni, hogy Orbán Viktor második-harmadik ciklusában milyen óvatosan bánnak az utcára vonuló elégedetlenekkel. Mint a hímes tojásra, úgy vigyáznak ifjú kritikusaikra, ellenfeleikre és ellenségeikre. Azokban az esetekben is, amikor vagy eleve bejelentetlenül fejezik ki a véleményüket, vagy a tervezett események torkollnak forgalomkorlátozó afterpartikba. Nem is igazi diktatúra az ilyen.

Hogy miért megy ez így? A válaszok kézenfekvők. Először is: az Orbán-csapat nem hülye, rengeteget tanult a Gyurcsány-kormány 2006-os balfogásaiból. 

https://mno.hu/vezercikk/oktoberi-forradalom-2406696

Ötéves csúcsponton a hazánk elleni kötelezettségszegési eljárások száma

Emelkedett tavaly az uniós jog megsértése miatt megindított kötelezettségszegési eljárások száma a 2015-ös adatokhoz képest az Európai Unió tagállamai körében. Magyarország a középmezőnyben szerepelt a folyamatban lévő ügyek számát tekintve – írta friss összesítésében az Európai Bizottság.

Magyarország ellen a vizsgált időpontban 57 jogsértési eljárás volt folyamatban, amivel sorrendben 13. a tagországok között. Egy évvel korábban ez a szám még 38 volt, a mostani a legmagasabb adat az elmúlt öt évben. Az említett 57 eljárás közül tavaly 45 indult újonnan Magyarország ellen – amivel az ország az 5. a rangsorban –, 36 esetben késedelmes átültetés miatt.

 

https://mno.hu/kulfold/oteves-csucsponton-a-hazank-elleni-kotelezettsegszegesi-eljarasok-szama-2406689

 

Az MSZP nem megvédi, felfüggeszti képviselőjét

„Félelmetes légkör” alakult ki Rákospalotán

Magyar Hírlap

Új közbeszerzési eljárás kiírására tett volna kísérletet Hajdu László, Budapest XV. kerületének DK-s polgármestere, ám tervét az események felülírták.

A polgármesterrel szembeni fegyelmi vizsgálatot támogató szocialista képviselő, Móricz Eszter párttagságát az MSZP szerdán felfüggesztette, ezt Nyakó István szóvivő is megerősítette a Magyar Nemzetnek. A szocialista képviselő „bűne”, hogy kivonult a teremből, amelyben vele együtt még tizenegy képviselő tartózkodott, így a testület határozatlanképtelenné vált. Móricz előtte úgy fogalmazott, hogy Lamperth Mónika jegyző Gyurcsány Ferencnek készíti elő a terepet, aki Hajdu Lászlót szeretné Rákospalotán a baloldal közös jelöltjének a jövő évi választásokon.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92364/Az_MSZP_nem_megvedi_felfuggeszti_kepviselojet

Csibra Tibor Csegevarácska visszatért

Álláspont. Újabb világforradalom látszik kibontakozni Budapesten

Magyar Hírlap

Újabb világforradalom látszik kibontakozni Budapesten, a Városligetben, miután az egy évvel ezelőtti performance-ok után ébredeznek Csipkerózsika-álmukból a ligetvédők, és minden, általuk elérhető eszközt igyekeznek bevetni a közpark felújításának megakadályozására. Lánglelkű honfitár­saink megnyugodhatnak, hosszas meditáció, feltöltődés után előkerült a tavalyi kéménymászó is, a raszta gurunak köszönhetően visszatérhet a remény, hogy néhány fa átültetésének ádáz kísérlete hozza majd el Orbán Viktor szégyenteljes bukását.

http://magyarhirlap.hu/cikk/92355/Csegevaracska_visszatert

 

·          ELDŐLT: ÍGY VERI SZÉT MAGÁT AZ MSZP A 2018-AS VÁLASZTÁSOK ELŐTT

 

Botka László takarásában a régi SZDSZ kebelezné be az MSZP-t – állítják Puch László lekötelezettjei. A kormányfőjelölt hívei viszont úgy értesültek: a volt kincstárnok Fidesz-pénzből készül szétverni a pártot. 

 

·         Meglett hát az erős ember, ám ahogy az MSZP-ben történni szokott, hamarosan a „fékek és ellensúlyok” is táborba szerveződtek. Puch László expénztárnok (egyik) lapja, a Vasárnapi Hírek másfél hete azt írta: ha Botka szeptember-októberig nem mozdítja meg a bizonytalanokat, illetve nem egyesíti a baloldali formációkat, akkor „a vezérkarral egyeztetett stratégia szerint lesz kénytelen repülni”.

·         Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy „repülés” esetén a párt újra a 2014-es összefogósdit játszaná el – mások mellett Gyurcsány Ferenccel. Információink szerint a botkátlanított MSZP akár arra is kész, hogy beálljon egy külsős listavezető, például a Párbeszéd nevű minialakulatot jegyző Karácsony Gergely mögé.

 

http://valasz.hu/itthon/eldolt-igy-veri-szet-magat-az-mszp-a-2018-as-valasztasok-elott-124526

 

 

Tévéműsort kapott a többször elítélt rákgyógyító kuruzsló

 

Mindent gyógyító indián csodatea, a börtön árnyékától sem megriadó állatorvos, háttérhatalmi népirtás, halott celebek, és egy kábeltévé, ami mindent elbír. Nem, ezek nem az új Dan Brown-regény hozzávalói, hanem egy nagyon tanulságos, valós történetéi arról, mi történik ma Magyarországon azzal a kamu rákgyógyítóval, akit a kollégái 99 százalékától eltérően elkapnak, bíróság elé állítanak, és elítélnek. Spoiler alert: mi történne, semmi.

 

http://index.hu/tudomany/altudomany/2017/07/06/tevemusort_kapott_a_tobbszor_elitelt_rakgyogyito_kuruzslo/

 

A rendőrség mindenképp kordonokkal biztosítja a Pride-ot

 

Kordonokkal, teljes területlezárással biztosítja a rendőrség a 22. Budapest Pride szombati felvonulását, írja az MTI a BRFK közleményére hivatkozva. A BRFK azt mondta, az adott körülmények között szükségesnek ítélt erőkkel, eszközökkel biztosítják a főváros területére bejelentett rendezvényeket.

 

http://index.hu/belfold/2017/07/06/a_rendorseg_mindenkepp_kordonokkal_biztositja_a_pride-ot/

Tizenkilencre húzott lapot Áder János a plakáttörvény aláírásával

Alkotmányjogász forrásaink szerint a fenti szövegből egyértelműen az derül ki, hogy az államfőnek – a Mádl Ferenc kérésére született korábbi Ab-határozat iránymutatásával ellentétben – lett volna jogi lehetősége normakontrollt kérni az újra megszavazott plakáttörvényről.

Azzal, hogy Áder János nem tette, tizenkilencre húzott lapot. Ha a testület nem találna kivetnivalót abban, hogy a pártok gazdálkodásáról szóló jogszabályt az előírt kétharmados helyett feles törvénybe csempészték – és ezt hiteles módon el is tudja magyarázni a közvéleménynek –, bankot robbant. Ellenkező esetben lenullázza a korábbi törvények alkotmányosságának mérlegelésével kivívott hitelességét.

http://valasz.hu/itthon/tizenkilencre-huzott-lapot-ader-janos-a-plakattorveny-alairasaval-124575

Újabb atombiztos információk Gyurcsány beszámíthatóságáról

Kapaszkodjanak: Orbán Viktor állhat Gyurcsány Orbán-ellenes dokumentumai mögött!

Gyurcsány Ferenc szerint azok mögött a titokzatos dokumentumok mögött, amelyek alapján gyanítja, hogy a miniszterelnök „köztörvényes” bűnöző, maga Orbán Viktor áll.  Rossz hír a baloldalnak: Gyurcsány elhiszi, hogy Orbán mindenható.

Az egyetlen jogosnak látszó kérdés tehát az (és ezt a Narancs fel is teszi), mi a csodának beszél erről állandóan. (Nyilván azon kívül, hogy állandóan erről kérdezik.) Gyurcsány szerint védekeznie kell az ellen a forgatókönyv ellen, hogy a titokzatos papírokat valójában maga Orbán Viktor állíttatta elő, és a titokzatos orosz politikust is ő mozgathatja. Vagyis, hogy Orbán azzal akarja megtámadni a hatalmas vetélytársát a 2018-ban, hogy:

„Azután a választási kampányban előkerülnek a felvételek, hogy a Gyurcsány tárgyalt, mi több, papírokat látott Orbán Viktor feltételezett bűncselekményeiről, és nem szólt. Tudja, mit jelent ez az én személyem és pártom számára?”

Szerintünk semmit. Gyurcsány szerint a teljes megsemmisülést. Pedig annak politikai részén már 2006 őszén túlesett.

http://valasz.hu/itthon/ujabb-atombiztos-informaciok-gyurcsany-beszamithatosagarol-124572

Megtámadták a Városligetben a Heti Napló stábját

 

A stáb a vizes világbajnokság helyszínén akart forgatni, de kiabálni kezdtek velük, egyiküket többször is meglökték.

 

http://hvg.hu/itthon/20170706_Megtamadtak_a_Varosligetben_a_Heti_Naplo_stabjat

 

Reagált a közmédia az állítólagos eltiltásra 

Az MTVA senkit sem tilt ki Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseményéről. Folytatva az eddig hagyományokat, a nem jogtulajdonos médiumok továbbra is forgathatnak az úgynevezett vegyes zónában, így oda a televíziós stábok kamerával is bemehetnek – amennyiben erről a szervező, jelen esetben a FINA nem határoz másként

 

http://24.hu/sport/2017/07/06/reagalt-az-mtva-a-vizes-vb-helyszinen-tortent-atrocitasokra/

Bakiparádéba torkollott a vizes vb mai sajtótájékoztatója – videó

Világszínvonalúnak ígérik a sporteseményt, de nem úgy kezdődik.

Rögtön az elején elment a hang, tehát kb. tíz stáb feleslegesen érkezett high-tech berendezésekkel, ugyanis az így sugárzott hangot sem rádióban, sem tévében nem lehet használni. "Ne variáljunk", "tiszta kongós az egész", "megtenné, hogy elismétli elölről az egészet?" – ilyenek röpködtek. A hangosítást végül a tájékoztató végéig nem sikerült rendbehozni, így minden új megszólalóhoz át kellett csoportosítani a mikrofonokat.

 

http://hvg.hu/itthon/20170706_Bakiparadeba_torkollott_a_vizes_vb_mai_sajtotajekoztatoja__video

A vizes vb megnyitója többe kerül, mint a Sziget nagyszínpada az összes fellépővel

 

Már zajlanak a próbák és technikai beállások a vizes világbajnokság megnyitó ünnepségének stílszerűen úszó színpadán a Lánchíd pesti hídfőjénél. Az már látszik, hogy a színpadot csak a kiváltságosak láthatják "3D-ben", a többieknek csak a sík képernyő jut. Pedig épp a technikai kialakításoktól olyan drága állítólag a parti. Mintegy 2,4 milliárd forint megy el a látványra. Összehasonlításul: a Sziget Fesztivál nagyszínpada a technikával együtt idén százmillióból megvan.

 

http://hvg.hu/itthon/20170706_Az_uszo_vb_megnyitoja_tobbe_kerul_mint_a_Sziget_nagyszinpada_az_osszes_fellepovel

Jól figyeljen: a gázszerelőknek (!) adná a kéményseprők munkáját a kormány 

Ezzel vége a rezsicsökkentésnek, a szakszervezet tiltakozik a rendeletmódosítás ellen.

Itt egy hír, amihez Mészáros Lőrinc egészen biztosan jobban ért, mint Mark Zuckerberg: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) módosítani tervezi azokat a rendeleteket, amely többek között a gázszerelők nyilvántartásáról is szólnak. A társadalmi egyeztetésen lévő szöveget a Kéményseprők Országos Szakszervezete is véleményezte, a lapunkhoz eljuttatott álláspontjukból pedig lényegében az derül ki, hogy a gázkazánokhoz kapcsolódó kémények ellenőrzését a kormány a gázos szakemberekhez csoportosítaná át.

http://hvg.hu/gazdasag/20170706_Jol_figyeljen_a_gazszereloknek__adna_a_kemenyseprok_munkajat_a_kormany

PÖCEGÖDÖR

Csontos János Magyar Idők

 

Bokros Lajos szerint Orbán Viktor fasiszta, Ungváry Rudolf szerint pedig egy pöcegödör meztelen királya. Ez a legfrissebb termés az ellenzék önjelölt megmondóembereitől. Az egyik a Facebookon eresztette el magát, a másik „a világhírű rádióban” kapott szószéket.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/pocegodor-1913869/

 

RAGASZKODNAK A LÁNCAIKHOZ

Pilhál György Magyar Idők

 

Újabb ismeretekkel gazdagodott, aki részt vett a Soros-féle Eötvös Károly Közpolitikai Intézet minapi konferenciáján.

Egyebek mellett megtudhatta, a bíróságnak figyelembe kell vennie, hogy amikor a civil szervezetek a polgári engedetlenség eszközeihez nyúlnak, azt mindenkor egy magasabb cél érdekében teszik.

E kapitális marhaságot az a Misetics Bálint mondta – talán nem véletlenül –, aki sztárrandalírozóként vett részt annak idején a Fidesz-székház 2013-as elfoglalásában. Büszkén hozzátette, ezeknek az akcióknak a mindenkori célja nem más, mint a felforgatás, a provokálás és a zavarkeltés.

 

http://magyaridok.hu/paca/ragaszkodnak-a-lancaikhoz-1913059/

 

FIDESZ-KDNP: ZÉRÓ TOLERANCIA AZ ANTISZEMITIZMUSSAL SZEMBEN

MTI

A Fidesznél és a KDNP-nél zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, a magyar kormány éppen azért küzd az illegális migráció ellen, hogy megóvja a magyar emberek és a magyar zsidóság biztonságát – jelentette ki Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-kdnp-zero-tolerancia-az-antiszemitizmussal-szemben-1915984/

DK: a nyugdíjasokkal bővítik a Kubatov-listát

sajtóhírek szerint a Fidesz úgy akarja megszerezni a nyugdíjasok adatait, hogy beolvasztja az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot a Magyar Államkincstárba. Ezzel egy helyen lesz az összes magyar nyugdíjas minden személyes adata, Orbán Viktor könnyedén ígérhet majd "fűt-fát" névre szóló levelekben - tette hozzá.

A szóvivő szerint az összevonás azzal is járhat, hogy idén ősszel csúszni fog a nyugdíjak kifizetése.

http://nepszava.hu/cikk/1133994-dk-a-nyugdijasokkal-bovitik-a-kubatov-listat

Nincs CT a kardiológián

Olykor akár nyitott mellkassal is, de másik intézménybe kell szállítani az országos kardiológiai intézetből a szívbeteg gyerekeket, ha komputertomográfiára (azaz CT-re) van szükség, mert a kórháznak nincs ilyen eszköze. Miután az intézetben szinte futószalagon végeznek különleges műtéteket, például itt zajlik a veleszületett szívbetegségek kezelése, a gyermekszív-transzplantáció, hetente egy gyerek biztosan utazik a szomszédos István vagy a Heim Pál kórház diagnosztikai részlegére.

 

https://nepszava.hu/cikk/1134040-nincs-ct-a-kardiologian

Soros katonái

 Totális támadásra készülnek a Soros-hálózat magyarországi tagjai – adta hírül a kormány-közeli média. A hadműveletekben állítólag kulcsszerepet szánnak az Eötvös Károly Intézet vezetőjének. Vendégünk Majtényi László.

 

http://hirtv.hu/egyenesen/soros-katonai-1398853

Kedves Gyuri

 Tollat ragadott, és levelet írt Soros Györgynek a Liberálisok elnöke. Úgy érzi, a kormány helyett köszönte meg a milliárdosnak mindazt, amit Magyarország érdekében tett. Vendégünk volt Fodor Gábor.

 

http://hirtv.hu/egyenesen/kedves-gyuri-1398852

Nem volt kíváncsi az embercsempészvezérre az ügyészség

– A kihallgatásaimon többször fel akartam jelenteni az embercsempész csoport egyik fő, afgán főnökét, de az ügyészség nem volt kíváncsi rá, mert azt mondták, ő a magyarországi cselekményekben nem vett részt – mondta az úgynevezett halálkamionügy másodrendű, bolgár vádlottja. Hozzátette, ismeri a Shebir nevű nemzetközi főszervező bulgáriai címét. Rajta kívül két másik nagyfőnökről is beszélt: az egyiket Aminnak hívták, de Kairóként is emlegették, a másik egy szerb, akinek nem tudja a nevét.

A másodrendű vádlott a csütörtöki tárgyaláson részletes vallomást tett.

https://mno.hu/bunugy_baleset/nem-volt-kivancsi-az-embercsempesz-vezerre-az-ugyeszseg-2406614

A Mészáros és Mészáros meghódítja Európát

Kizárólag Mészáros Lőrinc egyik legnagyobb cégének, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek a logója díszítheti a milliárdos eszéki futballcsapatának mezét az együttes nemzetközi mérkőzésein. Az Orbán Viktorral szoros barátságot ápoló felcsúti polgármester horvátországi focicsapata múlt héten büszkén jelentette be, hogy új támogatót szerzett: az élelmiszeripar területén ténykedő helyi Zito csoport Dobro márkáját akarja népszerűsíteni a klub révén. Az eseményen bemutatott új mezen ott is virít a felirat közvetlenül a Felcsútról már jól ismerhető, a Mészáros és Mészáros Kft.-t jelképező M betű fölött. Ezt a szerelést azonban csak a hazai bajnokságban viseli majd az NK Osijek, a horvátországi együttes külföldi meccsein csak az M betű marad a mezen. Az Eszék ugyanis idén – öt év szünet után – az Európa-ligában indulhat, de az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályai szerint az általuk szervezett nemzetközi klubkupákban minden csapatnak csak egy mezszponzora lehet. Eszéken pedig úgy határoztak, hogy ez a Mészáros és Mészáros Kft. lesz.

 

https://mno.hu/belfold/a-meszaros-es-meszaros-meghoditja-europat-2406550

 

Döntött a bíróság: elszámolás nélkül felmondott hitelszerződés nyomán nem indíthat végrehajtást a bank

Elszámolás hiányában a felek között létrejött szerződést nem mondhatta fel a bank, így a kontraktust meg sem szüntethette, így az ügyfél tartozása sem vált még esedékessé, vagyis a bank az összeget idő előtt követeli – ezt mondta ki néhány hete a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen egy perben, melyben egy adósnak adott igazat egy bankkal szemben.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/07/dontott-a-birosag-elszamolas-nelkul-felmondott-hitelszerzodes-nyoman-nem-indithat-vegrehajtast-a-bank/

Szivárványzászló a Golgotán?

HELTAI PÉTER 
Mandiner

Egyetértek Lukácsi Katalin egyik gondolatával: a keresztény szolgálat a komfortzónán kívül kezdődik. De vajon mi is kínálja napjainkban ezt a bizonyos komfortzónát? Biztos, hogy ott csápolna Jézus a szivárványzászló-rengeteg közepén?

http://mandiner.hu/cikk/20170706_heltai_peter_szivarvanyzaszlo_a_golgotan

Putyin kiállt a szabadkereskedelem és a klímavédelem mellett

Vlagyimir Putyin egy német üzleti lapban csütörtökön megjelent vendégkommentárjában biztosította támogatásáról Angela Merkel német kancellárt, abban hogy a G20-ak kötelezzék el magukat a szabadkereskedelem és klímavédelem mellett.

http://mandiner.hu/cikk/20170706_putyin_allast_foglalt_a_szabadkereskedelem_es_a_klimavedelem_mellett

Andy Vajna mostani kijelentésével a fél országot megalázta

Orbán Viktorral kölcsönösen tisztelik egymást, a Tv2-t jövőre egy szintre hozzák az RTL Klubbal, azok a filmesek pedig, akik felveszik az állami támogatást, igenis fogják be a szájukat – a munkásságára büszke filmügyi kormánybiztos interjút adott Schmidt Mária Figyelőjének.

 

Andy Vajna egyik legpofátlanabb kiejelentése az interjúban, amikor azt állítja:

PRÓBÁLOK VALAMIT VISSZAADNI MAGYARORSZÁGNAK ABBÓL A SOK MINDENBŐL, AMIT KAPTAM.

Ez egy igen kemény kijelentés tekintettel arra, hogy eddig nem nagyon adott, inkább csak kapott. Állami hitelből vásárolta meg a TV2-t ami mára a Fidesz kedvenc propaganda csöve lett. Az országban szinte csak neki lehet casinoja. Amit csak tetéz, hogy oda nem kellenek nav pénztár gépek. Ebből fakadóan az államnak fogalma sincsen róla, hogy mennyi pénz is mehet Andy zsebébe.

http://pestibulvar.hu/2017/07/06/andy-vajna-mostani-kijelentesevel-a-fel-orszagot-megalazta/

Tóth Ákos: Élet-halál harcot hoz a forró politikai ősz

 

Kudarc kudarc hátán. Orbán is érzi ezt, s bár erős, mégsem magabiztos, szeme előtt ott lebeg Theresa May brit miniszterelnök súlyos kudarca s az azt követő vesszőfutása is: ki tudja, a politikában bármi megtörténhet, akár egy hónap alatt is nagyot változhat a világ.

Ugyanakkor kétségtelen, s ez adhat erőt Orbánnak is, hogy egyetlen valódi sikert tényleg fel tud mutatni: az el­­lenzéket. 

Ezzel az ellenzékkel el lehet boldogulni még ilyen kormányzás mellett is. A helyzet azonban ennél bonyolultabb. A rendszerváltás óta ugyanis még soha nem volt olyan választás, amelyre úgy fordultak volna rá a pártok, hogy a lé­­tük a tét. Márpedig ez a mostani ilyen helyzet.

 

http://168ora.hu/toth-akos-elbizony%C2%ADtalanodas/

Olaszország megroppanhat a menekültek rohama alatt

Káncz Csaba, 2017. július 06., 08:26

Privátbankár.hu

Olaszország a menekültek és migránsok gyűjtőtábora lett, a politikai feszültség egyre nő az országban. Afrikában Líbia játszik kulcsszerepet az útvonalon, ahol káosz van, két kormány és számos militáns csoport marakodik a hatalomért. Ausztriában októberben általános választások jönnek, egy vezető lapuk vezércikke óva inti attól a Bizottságot, hogy ezúttal is átaludja a népvándorlást.

 

http://privatbankar.hu/makro/olaszorszag-megroppanhat-a-menekultek-rohama-alatt-309381

 

AZ INTERNET NEM FELEJT: ANIKÓ ASSZONY A FÉRJE ÁLTAL GYŰLÖLT MENEKÜLTEKET SEGÍTI

 

Két évvel ezelőtt, 2015. július első napjaiban Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége a nagyfai menekülttáborban fáradt, kimerült embereken próbált segíteni. Megszánta őket, amiért el kellett hagyniuk az otthonukat, ételt, takarót vitt nekik.

 

http://gepnarancs.hu/2017/07/az-internet-nem-felejt-aniko-asszony-a-ferje-altal-gyulolt-menekulteket-segiti/

Már tavaly tudtak az Emmiben a gödi Topház pokláról, mégsem tettek semmit

Mindenki ledöbbent, amikor egy civil szervezet a gödi Topház Speciális Otthonban uralkodó embertelen állapotokról számolt be. Nagy volt a felháborodás az illetékes minisztérium részéről is, holott a hvg.hu által megszerzett dokumentumok szerint egy fél évvel korábbi hatósági jelentés hasonló problémákat tárt fel az intézményben, ahol száznál több értelmi fogyatékossággal élő, mozgás- és halmozottan sérült gyereket gondoznak.

 

http://hvg.hu/itthon/20170706_godi_tophaz_specialis_otthon_emmi_jelentes_mdac_lmp_szel_bernadett

Tamás Gáspár Miklós elemez: „Ezek színtiszta HÜLYESÉGEK!”

A filozófus elárulta azt is, ki nevet a végén. Gyorselemzés a mocskos kormánypropaganda mozgatórugóiról.

Matrózpólóban és nadrágtartóban beszélgetett Kálmán Olgával a filozófus, aki egy ponton feltette magának a kérdést: miért támadják az emberi jogvédő csoportokat ebben a rettenetesen sötét reakciós korszakban, amiben élünk?

Van válasza is természetesen. Azért, mert a jogvédők a népszerűtlen, gyenge csoportokat védik. „Mindazokat, akikkel szemben rossz lelkiismeretünk lehet.”

És akkor jön a kormány, és azt mondja, hogy nem kell, hogy rossz lelkiismeretünk legyen, mert a problémákat igazából rosszindulatú összeesküvők generálják. Pont így működött ez az ókorban is.

Ehhez azt kell állítani, hogy a jogvédők igazából nem is önzetlenek és nem is nagylelkűek, hanem valakinek a bábjai. Mindehhez azt sem kell tudni, hogy kicsoda Soros György.

Orbán megmondta, maffiahálózat módjára szerveződő csoportok ezek, már csak azért sem lehetnek önzetlenek.

Na, ezen a ponton TGM sem bírta tovább cérnával, és kimondta helyettünk is a lényeget.

http://magyarnarancs.hu/belpol/tamas-gaspar-miklos-elemez-ezek-szintiszta-hulyesegek-105160