2017, július 4 - 07:48 Sajtószemle

Még múlt hét végén történt, de mára lett igazán súlyos mém abból a jelenetből, ahogy Donald Trump bejelentette az elnöki rendeletet, aminek köszönhetően újraéled a Nemzeti Űrtanács. A bejelentésen ott volt 87 éves Buzz Aldrin is, a második ember, aki valaha a Holdra lépett. És érdemes figyelni az arcát, miközben az amerikai elnök gondolatai hallgatja az űrről:

 

https://444.hu/2017/07/03/mikozben-trump-az-urrol-beszel-erdemes-figyelni-a-vilag-egyik-leghiresebb-urhajosanak-arcat

 

Megmászta a Kilimandzsárót két magyar tüdőtranszplantált férfi

 

A nemzetközi expedícióban összesen tíz tüdőátültetett vett részt. Az egyik magyar hegymászó 13, a másik másfél éve kapott új tüdőt.

 

http://hvg.hu/elet/20170703_megmaszta_a_kilimandzsarot_ket_magyar_tudotranszplantalt_ferfi

 

Orbán: Egyiptom politikai értelemben a szomszédunk

 

Magyarország elsőrendű érdekének nevezte Egyiptom biztonsági, katonai és gazdasági stabilitását Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban, miután tárgyalt a hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Abdel-Fattáh esz-Szíszivel, az észak-afrikai ország elnökével. A kormányfő sajtónyilatkozatában – az egyiptomi államfő társaságában – azt mondta:

Egyiptom nemcsak egy közeli ország, hanem “politikai értelemben a szomszédunk”, annak a térségnek a meghatározó állama ugyanis, amely “hatást gyakorol a mi életünkre”.

 

http://24.hu/belfold/2017/07/03/a-magyar-kormany-agyonhallgat-egy-csucstalalkozot/

 

„Nem tudom, mit keres ott az araboknál” – hívta haza focizni Dzsudzsákot a rajongó Orbán

 

Nagyon rég nem lehetett annyi érzelmet és lelkesedést látni Orbán Viktoron, mint amikor hétfő délután véletlenül belefutott a magyar válogatott csapatkapitányába, Dzsudzsák Balázsba.

 

https://444.hu/2017/07/03/nem-tudom-mit-keres-ott-az-araboknal-hivta-haza-focizni-dzsudzsakot-a-rajongo-orban

 

A Mazsihisz ugyan morog egy kicsit, de gyakorlatilag tétlenül nézi Orbánék Soros-ellenes plakátkampányát

Azért, mert továbbra is az értékekről kíván beszélni. Mekkora értékekről?

Heisler a lapnak elmondta, hogy ez a plakátkampány újra rossz emlékeket ébreszt a hazai zsidóság körében – s ez független a kampány megalkotóinak szándékától. Alkalmas arra, hogy bármelyik oldal elővehesse az ún. „zsidó kártyát”, s ez nem jó, nem helyes út.

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/a-mazsihisz-bevedi-a-kormanyt-bar-rossz-emlekeket-ebreszt-a-hazai-zsidosag-koreben-a-soros-plakatok-ez-fuggetlen-a-kampany-megalkotoinak-szandekatol-105084

 

Balog szerint a média álhíreket gyárt az egészségügy állapotáról, és ezzel éppen az ott dolgozóknak lehetetlenítik el

 

Balog Zoltán miniszter hétfőn a Semmelweis-nap alkalmából a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen tartott beszédet az egészségügyi ágazat szereplőinek. 

Ebből tett közzé egy két és fél perces részletet a Hír TV, melyen Balog arról beszélt, hogy nagy a csatazaj az egészségügy körül, hiszen jövőre választások jönnek, ezért forrósodik a hangulat. 

A miniszter elmondta azt is, hogy ebben a csatazajban dolgoznak tovább, de ma a politikának és a médiának az eszköze a hamis hírek gyártása. Pedig:  

„Mutassanak nekem egy egészségügyet, bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt, és azt lehet bemutatni, hogy a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók és talán rendszerek ellenére is, hiszen nagyon sok mindenre büszkék lehetünk az egészségügybe, mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer.”

 

https://444.hu/2017/07/03/balog-szerint-a-media-alhireket-gyart-az-egeszsegugy-allapotarol-es-ezzel-eppen-az-ott-dolgozoknak-lehetetlenitik-el

 

Az ÁSZ nem mentette ki a csalásgyanú alól a Fideszt

Hiányos jogszabályi háttér, korlátozott ellenőrzési jogosultság.

Az Állami Számvevőszék hétfőn kiadott levele szerint 2010-ben nem lehetett megfelelően átvizsgálni a pártok választási kampányköltéseit.

Az ÁSZ azért kényszerült magyarázkodásra, mert a 24.hu pénteken megírta, hogy a Fidesz sokkal kisebb összegű köztéri reklámköltésről adott elszámolást a számvevőknek a 2010-es választás után, mint amekkora összegről szól az ügynökség és a szerződtetett reklámcég számlája.

A kampány az óriásplakátokról, hirdetőoszlopos plakátokról és a citylight-reklámokról szóló teljes, 2010. márciusi és áprilisi számla szerint 98,2 millió forintba került. A Mahir Citiyposter a milliárdos értékű plakátolást elképesztő olcsón számlázta le, de a jelek szerint nem elég olcsón, mert a párt a kültéri „plakát” költésként csak 35 millió 682 ezer forintot tüntetett fel az ÁSZ-nak leadott elszámolásban. A pártnak így sikerült tartani a törvényben meghatározott költési keretét.

A Fidesz politikusai, köztük Orbán Viktor miniszterelnök a csalás gyanújára azzal válaszoltak, hogy a gazdálkodásukat az Állami Számvevőszék megvizsgálta és mindent rendben talált.

http://24.hu/belfold/2017/07/03/az-asz-nem-mentette-ki-a-csalasgyanu-alol-a-fideszt/

 

Most is szerzett egyet, már majdnem 200 újságja van Mészáros Lőrincnek

 

Mészáros Lőrinc érdekeltségének számító Mediaworks Hungary Zrt.-hez került a Nógrád Megyei Hírlap. Az újságot eladta a Nógrád Hírcentrum Kft., a nyomtatott napilap és az internetes portál mostantól a Mediaworks kiadásában jelenik meg – ez a rövid hírt a másik kormányközeli újság, a Magyar Idők közölte.

 

http://24.hu/kozelet/2017/07/03/most-is-szerzett-egyet-mar-majdnem-200-ujsagja-van-meszaros-lorincnek/

 

10 millió forint uniós támogatást kapott egy alkalmanként használt balatoni iroda

Egy nyíregyházi cég 2011-ben vásárolta meg egy ikerház felét Zamárdiban, 2013-ban pedig közel 10 millió forint uniós támogatást kaptak az ingatlan fejlesztésére. Az ügyvezető szerint alkalmanként használják a Balatontól pár perces sétára fekvő épületben kialakított irodát.

 

https://atlatszo.hu/2017/07/03/10-millio-forint-unios-tamogatast-kapott-egy-alkalmankent-hasznalt-balatoni-iroda/

 

Magyarok ágyaztak meg az óriásgyár elosztásának, a környéken Torgyánnal és hungaristákkal

 

Egy kilencvenes évekbeli magyar cégen fordul a világ vezető – amúgy orosz – ammóniagyárának tulajdonlása. A szóban forgó magyar vállalat környékén kisgazda-hungarista szövetséget, nemzetbiztonsági sejtéseket is találtak már.

Egy különös magyar cég áll a középpontjában annak a küzdelemnek, amely a világ legnagyobb ammóniagyártójának számító orosz műtrágyagyár, a TogliattiAzot birtoklásáért zajlik a világ különböző pontjain. A színfalak mögött két orosz oligarcha feszül egymásnak, a tét úgy 1700 milliárd forint. A sztori hátterében azonban két Magyarországról is ismerős arc kilencvenes évekbeli kavarásai húzódhatnak meg.

Pákh Imréről és Alexander Rovtról van szó. 

http://24.hu/belfold/2017/07/03/magyarok-agyaztak-meg-az-oriasgyar-elosztasanak-a-kornyeken-torgyannal-es-hungaristakkal/

 

Lex CEU: hazánkba érkezett az a szervezet, amelynek szaván sok fog múlni

Pénteken Budapestre érkezett az Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testületének, a velencei bizottságnak a küldöttsége, hogy itt helyben is tájékozódjon a CEU-t ellehetetlenítő törvény ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A küldöttség a CEU-val és a magyar kormány képviselőivel – az oktatási államtitkárral és a közoktatási helyettes államtitkárral – is tárgyalt.

A velencei bizottság szavának nagy lesz a jelentősége. Egyrészt májusban az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a felsőoktatási törvény átírása miatt. A velencei bizottságnak befolyása van a kötelezettségszegési eljárásra is.

Másrészt, emlékeztet a lap, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter ígéretet tett arra, hogy amint a velencei bizottság határozatot hoz a lex CEU-ként elhíresült törvénymódosításról, a javaslatokat a magyar kormány figyelembe veszi – ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy módosítja is a törvényt, de akár az is előfordulhat.

http://24.hu/kozelet/2017/07/03/lex-ceu-hazankba-erkezett-az-a-szervezet-amelynek-szavan-sok-fog-mulni/

Kohl sírt, amikor az EU-tagságunkról döntöttek

 

Tusk szerint Budapesten is igent kell mondania a vezetőknek az EU-ra és az emberi jogokra, Orbán ebből annyit hallott, hogy lengyelként beszélt.

Jean-Claude Juncker arra az európai csúcsra emlékezett, amelyen eldöntötték, hogy tíz új, döntően a volt szovjet blokkhoz tartozó állammal, köztük Magyarországgal bővítik az EU-t. „Ebéd közben Helmut Kohl engedélyt kért, hogy beszéljen – ami szokatlan volt”, mert általában csak elkezdett beszélni. A volt kancellár

„a könnyeivel küszködve elmondta: az a nap, amikor a csatlakozási tárgyalások kezdődtek, élete legszebb pillanatai között volt. Német kancellárként láthatta Európa történelmi integrációját – annyi kár után, mondta, amelyet Németország Európának okozott. Utána elcsendesedett, belső békében, és több percig sírt. Nem ő volt az egyetlen. Senki sem szégyellte a könnyeit.”

 

http://index.hu/kulfold/ep/2017/07/02/orban_kohl/

 

Rémálom Antalyában – ma hajnalban is a káosz közepén várakoztak a Green Holidays

 

Már Törökországba kiutazott, de totális bizonytalanságban lévő, illetve mai indulásra készülő károsultak mesélték el a hvg.hu-nak, miként verték át őket. A "hirtelen" csődbe ment cég még pénteken is Black Friday akciókat hirdetett. Bejött.ai

 

http://hvg.hu/kkv/20170703_utazasszervezes_Green_Holidays_csod

 

A Green Holidays szerint ők nem felelősek a törökországi események miatt

A tájékoztatás szerint a cég török partnere, az Akdem Turizm a hétvégén érkező utasokat visszaigazolta, ennek ellenére a megrendelt szolgáltatásokat nem biztosította, holott előre ki lett fizetve azoknak az irodára eső része.

A Green Holidays Kft. közleménye szerint a török partnercég az irodát írásban nem tájékoztatta, szerződést nem bontott, így csak a vasárnapi gép érkezése után értesültek a kialakult helyzetről. Hozzátették: megtették a feljelentést az illetékes hatóságoknál.

Hangsúlyozzák, hogy a tulajdonos abszolút jóhiszeműen járt el, és ezért vállalja a felelősséget.

http://24.hu/belfold/2017/07/03/a-green-holidays-szerint-ok-nem-felelosek-a-torokorszagi-esemenyek-miatt/

 

Holland tévében leplezték le a Váci utca túlszámlázós bűnözőit

 

Rejtett kamerás felvétellel leplezte le a holland SBS6 televízió egyik műsora azt, hogyan húzzák le magyar bűnözők a külföldi turistákat Budapesten.

A stáb a Váci utcában forgatott. A riporter egy egyedülálló holland turistát „alakított”, aki hagyta, hogy két nő befűzze, majd elmentek egy Váci utcai bárba. A turistának „álcázott” riportert két nő leszólította, és arról érdeklődtek, hogy merre van a Douglas pub. „Oda akarunk menni, mert neki éppen most van a születésnapja” – mondta angolul az egyik nő a barátnőjére mutatva. A nők azt mondták neki, hogy magyarok, de nem budapestiek. 

Amikor a számlát kérte, a pincérnő 67 ezer forintot számlázott ki, pedig csak néhány italt ittak. A férfi reklamált, de a pincérnőt ez nem hatotta meg. Végül még a pincérnő fenyegetőzött azzal, hogy rendőrt hív, így végül a riporter 60 ezer forintot hagyott ott. A bár végében volt egy ATM-automata, onnan vett fel pénzt. Az utcán aztán szólt két rendőrjárőrnek, akik közölték vele, hogy ez a csalás Budapesten mindennapos.

Később újra belebotlott ugyanazokba a nőkbe, akik ezúttal már egy másik turistát vertek át. „Hogy megy az üzlet?” – kérdezte tőlük, és figyelmeztette az újabb áldozatot az átverésre. 

 

http://index.hu/kulfold/2017/07/03/holland_teveben_lepleztek_le_a_vaci_utca_bunozoit/

 

Medián: Orbán, Semjén és Fodor Gábor is népszerűbb lett

 

·         Nőtt a Fidesz népszerűsége, a teljes szavazókorú népesség 34 százalékának szavazataira számíthat.

·         Az MSZP támogatottsága kevésbé ingadozik, mostanában hol 8, hol 9 százalékon áll – gyakorlatilag két és fél éve nem mozdult ki a 8 és 11 százalék közötti sávból.

·         A Jobbik 13 százalékon áll, továbbra is megelőzi az MSZP-t.

·         A DK és az LMP támogatottsága változatlanul a parlamentbe jutás 5 százalékos küszöbe körül ingadozik.

 

http://index.hu/belfold/2017/07/03/median_orban_semjen_es_fodor_gabor_is_nepszerubb_lett/

 

Stephen Hawking megmondta a magáét Trumpnak - videó

 

A 75 éves Stephen Hawking szerint Donald Trump konkrét és mérhető károkat okozott a Földnek azzal, hogy az Egyesült Államokat kiléptette a párizsi klímaegyezményről. Hawking azt is elmondta, mi a legnagyobb álma - utóbbi nem a klímával és a Föld jövőjével függ össze.

http://hvg.hu/tudomany/20170703_stephen_hawking_klima_emberiseg_donald_trump

Egy hónapja sem adták át, de máris beszakadt a Dagály sétány burkolata

 

A vizes-vb színhelyéül szolgáló Duna Arénát a Forgách utcai metróval összekötő Dagály sétányt június 9-én adták át, de a 444.hu által posztolt kép tanúsága szerint máris javítani kell majd a burkolatot, mert egy helyen beszakadt.

 

http://hvg.hu/sport/20170703_Egy_honapja_sem_adtak_at_de_maris_beszakadt_a_Dagaly_setany_burkolata

 

Dallal válaszolt Bródy az új kormányzati kampányra

 

A zenész a Lerch Istvánnal közösen írt Ki nevet a végén című szám koncertfelvételét posztolta a dalszöveggel együtt, utalásként a kormány legújabb kampányára. Ennek keretében "minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának" témái köszönnek majd vissza az újabb plakátokon és reklámfilmekben. Kezdetnek Soros György arcképével tapétázták ki az országot, s arra szólítanak fel: ne hagyjuk, hogy a milliárdos nevessen a végén.

 

http://hvg.hu/kultura/20170703_brody_janos_soros_plakatok

 

Régi kottából számolna le a múlt embereivel Botka

Már Mesterházy Attila korábbi pártelnök is úgy látja, hogy az MSZP-nek össze kellene fognia a DK-val, ám ez újabb hasadáshoz vezethet a pártban – értesült lapunk

Magyar Hírlap

Gyurcsány Ferenc egykori tanácsadója, Braun Róbert és Kovács László volt MSZP-elnök egyaránt ott volt a Botka László mostani elképzeléseit eredetileg jegyző szerveződés zászlóbontásán.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92035/Regi_kottabol_szamolna_le_a_mult_embereivel_Botka

 

A Jobbiknál senki nem adja a nevét a Kulcsár-ügyhöz

Szolidaritást vállalnak botrányba keveredett társukkal Vonáék

Magyar Hírlap

Személytelen reakciót kaptunk a „Jobbik sajtóosztályától” arra a kérdésünkre, igaz-e, hogy a párt egyik országgyűlési képviselőjének viszonya volt egy fiatalkorú lánnyal. A Fidesz is Vona Gábor pártelnök válaszára vár.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92033/A_Jobbiknal_senki_nem_adja_a_nevet_a_Kulcsarugyhoz

 

Bogár László Népesség és egészség

Semmihez sem hasonlítható nagyságú nemzetstratégiai fordulatra van szükség, ami minden magyart igyekszik összefogni a végső széthullás megakadályozása érdekében

Magyar Hírlap

Minden emberi közösség fő feladata, hogy világra hozza, és testi-lelki egészségben felnevelje azt a következő nemzedéket, amely a közösség végtelen időkben való folytatódását testesíti meg. Ha erre sem képes, akkor lehet egyébként a világtörténelem legcsodálatosabb, legtehetségesebb emberi közössége, minek utána ily módon, lassan de biztosan, felszámolja önmagát, e kiválósága legfeljebb a mitológiák homályából dereng fel majd azoknak, akik viszont vele szemben képesek voltak e hivatásuk betöltésére. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92025/Nepesseg_es_egeszseg

 

Szigetvári: Németh Szilárd hazudott

Németh Szilárd rezsibiztos hazudott az ATV reggeli műsorában. Az Együtt gazdálkodását az ÁSZ mindig rendben találta, a kampányban is. Ráadásul 2014 óta az Együtt minden kiadását részletesen nyilvánosságra hozza a törvényi kötelezettségén felül, önként. Szemben az Együttel, a rezsibiztos pártja, a Fidesz nem tud elszámolni a kampánytámogatásokkal, mert 2010-ben is és feltételezhetően 2014-ben is 1-1 milliárd forint értekben jutott tiltott párttámogatás formájában óriásplakátokhoz.

A Fidesznek a maga portáján kell rendet raknia mielőtt bárkit hazug módon megvádol.

http://nepszava.hu/cikk/1133710-szigetvari-nemeth-szilard-hazudott

 

A feltámadásig fizetünk az egyházi ingatlanokért

Csaknem 18 milliárd forintot kapnak idén ingatlanjáradék címén az egyházak. A vatikáni szerződés árát, úgy tűnik, mindörökké fizetni fogjuk.

Az egyházak imáikba foglalhatják Horn Gyula nevét. A szocialista miniszterelnök volt az, aki a „történelmi megbékélés” jegyében húsz évvel ezelőtt tető alá hozta a katolikus egyház finanszírozásáról szóló vatikáni szerződést. Az állam később a többi felekezet támogatását is ehhez a nagyvonalú, garantált juttatásokat tartalmazó megállapodáshoz igazította. A liberális SZDSZ tiltakozás ellenére elfogadott vatikáni (szentszéki) szerződés következménye az is, hogy a Rákosi-korszakban elvett ingatlanjaik egy része után az egyházak úgynevezett örökös járadékot kapnak.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133766-a-feltamadasig-fizetunk-az-egyhazi-ingatlanokert

 

Újra támadja a multikat a kormány

Minden második magyar ember tapasztalt már különbséget az azonos márkájú, Nyugat-Európában és Magyarországon egyaránt kapható élelmiszerek minősége között - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei által májusba végzett reprezentatív felmérésre hivatkozva a szaktárca.

A jelentés elhallgatja az alapvető információkat (melyik kutatócég készítette a felmérést, mikor, mekkora mintán, milyen - személyes, telefonos kikérdezéssel, netán online-módszerrel - jegyezte meg a Népszavának Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet igazgatója. A közlemény szövege meglehetősen felületes, a válaszokban megmutatkozó "nagy többség" felveti annak gyanúját, hogy a kérdés tendenciózusan lehetett megfogalmazva. Ráadásul a pontatlanul és hatásvadász módon megfogalmazott eredmény elfedi azt a tényt, hogy minden valószínűség szerint csak "minden második ember" 97 százalékáról van szó. A szakember szerint szerencsés, ha az ilyen felmérések ellenőrizhető módon készülnek, lehetőleg nyílt pályázaton kiválasztott szakmai céggel.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133743-ujra-tamadja-a-multikat-a-kormany

 

Macron nem viccel, ősszel feloldja a rendkívüli állapotot

„Visszaállítom a franciák szabadságát”.

Macron hozzátette, hogy a rendkívüli állapot feloldását megelőzően a parlament új terrorelhárítási intézkedéseket fog elfogadni. Az elmúlt másfél év hatodik terrorhárítási törvényében a rendőrség hatásköreinek megerősítését szolgáló intézkedések az elnök megfogalmazása szerint „bírói ellenőrzés alatt, a szabadsághagyományaink és az alkotmányos követelmények teljes és állandó tisztelete mellett” lesznek végrehajthatók.

 

http://magyarnarancs.hu/kulpol/macron-visszaallitom-a-franciak-szabadsagat-105083

 

Alákérdez a Tv2: a metróbalhé csak „bagatell hibák miatti hisztériakeltés

 

Egymilliárd forint felett jár a metrókat felújító cégtől követelt kötbér, a BKV-vezér szerint mégis csak hisztériakeltésről van szó. Ő már csak tudja, a Tv2-n a biztonság kedvéért többször elismételték, hogy nála nincs hitelesebb ember a kérdésben. A szerelvényeket éjszakánként tesztelik, az ajtók állítólag már csak akkor nyílnak ki, amikor kell. És a héten visszatérhetnek a forgalomba, bár még hétfőn is érkeznek újabb orosz mérnökök a megjavításuk érdekében.

 

http://hvg.hu/itthon/20170703_Alakerdez_a_Tv2_a_metrobalhe_csak_bagatell_hibak_miatti_hiszteriakeltes

 

PRIDE-JAVASLAT: LEKONYULNI!

Pilhál György Magyar Idők

 

Ábrándos óráimban néha elmerengek: mi lesz, ha egyszer a Föld minden országában elfogadják a buzik házasságát? Mi lesz a sok jogvédővel, LMBTQ-élharcossal, gondterhelt liberális szervezettel, ha az ő gyámolításukkal már nem lehet több szavazatot szerezni? Amikor ez a fajta hülyítés már nem lesz többé az ellenállás szimbóluma? Hogyan lesz tovább?

 

http://magyaridok.hu/paca/pride-javaslat-lekonyulni-1897474/

 

VESZEDELMES A NÉMET DOMINANCIA

ANGELA MERKELNEK ELEMI ÉRDEKE AZ ANGOLSZÁSZ VILÁG ELSZIGETELÉSE EURÓPÁTÓL

George F. Hemingway Magyar Idők

 

Sigmar Gabriel német külügyminiszter bűntársnak nevezte mindazokat, akik nem szólalnak fel Donald Trump ellen. Az értelmező szótár szerint akinek bűntársa van, az bűnöző. Tehát a német politikus lebűnözőzte az Egyesült Államok elnökét. Lehet, sokan úgy gondolják, hogy a fent említett kijelentés csak egy hibbant szociáldemokrata politikus meggondolatlan kijelentése, de ez azért annál sokkal több. 

 

http://magyaridok.hu/velemeny/veszedelmes-nemet-dominancia-1888450/

 

Iványi Margit: Plakátszaggatás helyett

A kisfiam nem létezne, ha 72 évvel ezelőtt egy asszony – finoman fogalmazva – zökkenőkkel tarkított úton vissza nem tér Auschwitzból Magyarországra, hogy itt szembesüljön vele: a családjából egyedüliként maradt életben, a házukat pedig idegenek lakják.

Szijjártó szerint a kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

A városban húsz percet autózva körülbelül negyven óriásplakátot láttunk, melyeken a vállaltan, tudottan, hangsúlyozottan zsidó származású üzletember arcképe mellett a felirat: “Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” Helyenként kettesével-hármasával egymás mellett. Elleptek mindent, és én borzongok, mint amikor poloskainvázió van. Szégyellem, hogy ez a legeslegeslegutolsó csepp a pohárban. Sok minden van alatta, elkezdtem felsorolni, mi, de elfáradtam, kitöröltem. Megfulladok. Nem tudok hősebb lenni, sajnálom. Nekem ez itt már nem hazám.

Elmegyünk.

http://nepszava.us/ivanyi-margit-plakatszaggatas-helyett/

 

Bokros Lajos: „Ki kell mondani végre, ezért kimondom: Magyarország miniszterelnöke fasiszta”

 

A Modern Magyarország Mozgalom elnöke, Bokros Lajos volt pénzügyminiszter Lehullt az álarc címmel még a mai politikai mezőnyben is kiemelkedően kemény közleményt adott ki, amiben Orbán Viktort fasisztának nevezte, és a legújabb, sorosozó plakátkampányról azt írta:

„Hazugságon alapuló nyílt antiszemita propaganda = fasizmus.”

Itt a teljes közlemény:

 

https://444.hu/2017/07/03/bokros-lajos-ki-kell-mondani-vegre-ezert-kimondom-magyarorszag-miniszterelnoke-fasiszta

 

„Bokros Lajos a Soros hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él”

 

Reagált a kormány Bokros Lajos kijelentéseire. Változtatás nélkül közöljük:

Reagálás Bokros Lajos nyilatkozatára

Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét.

Kormányzati Tájékoztatási Központ

https://444.hu/2017/07/03/bokros-lajos-a-soros-halozat-tagja-soros-penzebol-fizetik-soros-penzebol-el

 

Kevés a beruházás, nincs verseny, évtizede nem nő a magyar termelékenység

 

Már az MNB is aggódott, de nincs sok jele annak, hogy a kormányt érdekelné a probléma. Az OECD-vel kidolgoztak egy javaslatcsomagot, amit aztán vagy megfogadnak, vagy nem.

 

https://444.hu/2017/07/03/keves-a-beruhazas-nincs-verseny-evtizede-nem-no-a-magyar-termelekenyseg

 

Páratlan magyar siker: az andorrai vereség után 24 helyet bukhat a világranglistán a válogatott

 

Hivatalosan csak csütörtökön frissül a FIFA világranglistája, de MisterChip már most megszellőztette azt. 

A jelenleg 33-ik magyar válogatott 24 helyet bukva landol várhatóan az 57-ik helyen, köszönhető az andorrai teljesítménynek.

 

https://444.hu/2017/07/03/paratlan-magyar-siker-az-andorrai-vereseg-utan-24-helyet-bukott-a-vilagranglistan-a-valogatott

 

A Kétfarkúak virágot ültettek a dunaújvárosi mozi romos épületéhez, először örült a mozi, majd kitört a patália

 

Szóval ez egy politikai akció volt?!?!?!?!?!?!?! Ebben az esetben tisztelettel megkérem a növények telepítőit, hogy a növényeket vigyék el máshova, holnap reggelig.

Méltatlannak tartjuk, hogy napi politikai gúny tárgyát képezi a mozi. Az elmúlt években a felszámolástól és a bezárástól mentettük meg a város legnagyobb jelentőségű kulturális intézményét, nehéz és kemény munkával, rengeteg áldozat árán.

 

http://24.hu/kozelet/2017/07/03/a-ketfarkuak-viragot-ultettek-a-dunaujvarosi-mozi-romos-epuletehez-eloszor-orult-a-mozi-majd-elkezdodott-a-patalia/

Trump a fejünk felett hozza létre az új Antantot

Káncz Csaba, 2017. július 03., 08:12

Privátbankár.hu

Berlint és Moszkvát elválasztó biztonságpolitikai és energetikai folyosót hoz létre térségünkban Washington. Az ingerült németek szerint Trump most Varsóval az EU keretein kívül akar összekovácsolni külpolitikai szövetséget. Trump bejelentette az amerikai „energia-dominancia” politikáját is, amelynek keretében Kelet-Európába és Ázsiába szállítanak LNG-t.

 

http://privatbankar.hu/makro/trump-a-fejunk-felett-hozza-letre-az-uj-antantot-309245

 

Iszonyatosan elszállt két hónap alatt Mészáros Lőrinc cége

 

Elképesztő ütemben növekszik a két Mészáros cég árfolyama, de különösen a Konzumé, amivel 10-szerezni lehetett két hónap alatt. A Richter, a Mol és az OTP esik, az európai börzék viszont szárnyalnak. Az olajár viszonylag magasan, az arany a mélyben, a forint igyekszik összeszedni magát.

 

http://privatbankar.hu/reszveny/iszonyatosan-elszallt-ket-honap-alatt-meszaros-lorinc-cege-309255

 

Ezek az amerikai tényfeltáró újságírók legújabb trükkjei

Az ötven fokos arizonai hőségben, a múlt héten tartotta éves konferenciáját az amerikai tényfeltáró- és adatújságírók szervezete, az Investigative Reporters and Editors, röviden az IRE. Az előadók által készített írásos anyagokat, tipplistákat folyamatosan töltik fel erre az internetes oldalra, ebből ajánlunk most olyanokat, amelyek a magyar kollégák számára is hasznosak lehetnek. A dokumentumok alapvető, a kezdőknek hasznos sorvezetőktől kezdve az egészen profi módszerekig terjednek.

 

https://atlatszo.hu/2017/07/03/10-millio-forint-unios-tamogatast-kapott-egy-alkalmankent-hasznalt-balatoni-iroda/

 

Újabb magyar cégben jelent meg Orbán milliárdos török üzletember barátja

 

Adnan Polat lett az egyik ügyvezetője, és az ő amszterdami érdekeltsége a tulajdonosa a frissen létrejött DNN Solar Partners Kft. tanácsadócégnek.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/07/ujabb-magyar-cegben-jelent-meg-orban-milliardos-torok-uzletember-baratja/

 

„Jelenleg senki sem szüli tele a Kárpát-medencét”

A szomszédos népek termékenységi mutatói legalább olyan rosszak, mint a magyaroké, ezért jelenleg senki sincs, aki „teleszülhetné” a Kárpát-medencét. Magyarországot az elmúlt években kisegítették a határon túli magyarok, ám nem tudni, mi lesz, ha az utánpótlás elfogy, és a hazai születésszám sem nő majd érdemben. Marad a bevándorlás? Többek között ezt a kérdést tettük fel Spéder Zsolt demográfusnak, a KSH Népességtudományi Kutatóintézete igazgatójának.

 

https://mno.hu/belfold/jelenleg-senki-sem-szuli-tele-a-karpat-medencet-2406021

 

Macron elleni merényletet lepleztek le

2017. július 3. 12:53

Egy 23 éves férfit tartóztattak le a hatóságok szombaton, akit azzal gyanúsítanak, hogy meg akarta gyilkolni Emmanuel Macron francia elnököt. A magát „nacionalistának” nevező férfinek nem ez az első konfliktusa a rendőrséggel.

http://mandiner.hu/cikk/20170703_macron_elleni_merenyletet_lepleztek_le

 

Egy ösztönlény valóságshow-ja

 

Amit most Amerikában – meg máshol – látunk, már rég nem kormányzás. Hanem egy alternatív falanszter, amiben tények és teljesítmények helyett ösztönök meg érzelmek dominálnak. Tény lett az, amit sokan hajlandók elhinni. Kétségünk ne legyen: Trumpnak eszébe nem jutott volna kirakni ezt az egybites egyszerűségű videót, ha nem tudja, hogy a törzsközönsége nem az elnöki hivatal maradék tekintélyét is leromboló sarlantánt, hanem egy közülük való bagórágó macsót lát benne.

A gond csak az, hogy a Fehér Házból szivárgó tesztoszteronszag a sajtónak éppen azt a részét büdösíti be, amelyik képes lenne a hatalom ellenőrzésére. A CNN-ügy pont azért kellemetlen, mert a felsülő újságírók jó előre hiteltelenítették kollégáikat azzal, hogy tények helyett ösztönökre próbáltak hatni. Lealacsonyodtak Trump módszereihez, és ők húzták a rövidebbet – mert elfelejtették, hogy ebben a műfajban az elnök verhetetlen

„Nem hagyja, hogy a liberális sajtó nevessen a végén.”

http://valasz.hu/publi/egy-osztonleny-valosagshow-ja-124498

 

Tudta? Soros összefogott az alvilággal. Meg a Jobbikkal

 

Kósa Lajos szabad ötleteinek jegyzéke.

 

A politikai évadot lezáró nagyinterjút adott Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető a PestiSrácok.hu-nak. A beszélgetés összetevői: fél rész Soros, fél rész migráns és egy csipetnyi Botka meg Jobbik. Ebből már rossz nem sülhet ki.

„Egy magára valamit is adó civil szervezet nem működik együtt az alvilággal, vagy az embercsempészekkel, ahogy teszik ezt Soros szervezetei a Földközi-tengeren és a balkáni migránsútvonalon” – indokolja Kósa Lajos, miért maffiahálózatozza a kormány a milliárdos civil szervezeteit. Szerinte „a nyugati elit véleménye markánsan eltér az emberekétől (…), ez lassan szétfeszíti a hagyományos demokráciákat, a régi nagy baloldali- és részben jobboldali pártok a porba hullanak az európai népharag által”.

Arra kérdésre, hogy megbuktathatatlan-e a kormány, még nagyobbat mond: „Amíg bírja a választók támogatását, addig igen. Kétségtelen, hogy ma is körülbelül 15 százaléknyi szavazó a baloldal migránspolitikájával ért egyet. Ők majd a Soros- és migrációpárti alakulatokra szavaznak, köztük akár a Jobbikra is.”

 

http://valasz.hu/itthon/tudta-soros-osszefogott-az-alvilaggal-meg-a-jobbikkal-124504

 

Tiszta elmebaj, ahogy a Fidesz megmagyarázza az 5,7 milliárd forintos sorosozást

 

Itt a Fidesz közleménye az új plakátkampányról: szerintük “tájékoztatás” folyik.

 

Délben a kormánypárt ezt a közleményt adta ki: “Ahogy azt várni lehetett, Soros-emberei végzik a dolgukat, és amikor a kormányzati tájékoztató kampányt támadják, akkor valójában gazdájukat Soros Györgyöt védik.

A Fidesz-KDNP egyetért azzal, hogy fel kell hívni a figyelmet a Soros-terv veszélyeire.

Soros György a világ legbefolyásosabb milliárdosa, aki azon dolgozik, hogy migránsokkal árassza el Európát, lebontsa a határokat és kiiktassa a magyar határvédelmet. Ehhez felhasználja Brüsszelt, a Soros-szervezeteket és a magyar baloldalt is, akik - ahogy az most is látszik –, azonnal rohannak, ha Soros érdekeiről van szó.”

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/tiszta-elmebaj-ahogy-a-fidesz-megmagyarazza-az-57-milliard-forintos-sorosozast-105079

 

Tarlós István büszke homofób

Az MSZP alelnöke bejelentkezett a Pride-ra.

 

Horváth Csaba büszke, így ott lesz a hétvégi felvonuláson, bár a Népszavában megjelent posztja alapján úgy tűnik, elsősorban Budapestért és Tarlós István helyett. „Büszke vagyok a Budapest Pride-ra. Büszke vagyok arra, hogy évről évre többen vesznek részt a kulturális és közéleti rendezvényeken, illetve mind többen mennek végig az Andrássy úton, hogy megmutassák: a szabadság kortól, nemtől, bőrszíntől, vallási vagy szexuális hovatartozástól függetlenül mindenkinek jár. Büszke vagyok arra, hogy a szélsőségesek fenyegetései és támadásai, valamint a biztonságra hivatkozva felhúzott, valójában azonban a rendezvény elszigetelését célzó kordonok ellenére mind többen állnak ki a jogegyenlőségért” – írja az MSZP alelnöke, hozzátéve, hogy „egy civilizált európai fővárosban elképzelhetetlen, hogy ne a főpolgármester haladjon a Pride élén. 

 

http://magyarnarancs.hu/lokal/tarlos-istvan-buszke-homofob-105075

 

A Szkeptikus Társaság közleménye a hagyományos kínai orvoslás állami támogatásáról

 

"Felháborítónak tartjuk, hogy a magyar egészségügy jelenlegi katasztrofális helyzetében, amikor a kórházak fennmaradásukért küzdenek és az orvosok tömegesen vándorolnak nyugatra, akkor Magyarország az 1950-es évek Kínájának a példáját követi, midőn Mao Ce-tung a korszerű, nyugati orvoslásban képzett orvosok hiányát próbálta ellensúlyozni a “hagyományos kínai orvoslás” elterjesztésével"

 

http://szkeptikus.blog.hu/2017/06/23/a_szkeptikus_tarsasag_kozlemenye_a_hagyomanyos_kinai_orvoslas_allami_tamogatasarol

 

Marosán György Mit mutat a politikai stressztesztünk?

 

Dél- és Kelet-Európa hagyományosan alacsony stressztűrő társadalmaiban a finnekéhez hasonló intézkedések lázadást és társadalmi dezorganizációt váltottak ki.

Ezért, még ha egyelőre nem is divat az államok stressztesztjének végrehajtása, a bölcs kormányzat ezt maga megteszi. Már ha tudatában van annak: a stabilitás és a válságokkal szembeni ellenállás képessége a polgárok egymásba és a politikai intézményekbe vetett bizalmán alapul. Ebből a szempontból pedig aggodalmat keltő a magyar társadalom állapota. Társadalmunk stressztesztje arra figyelmeztet: kevéssé vagyunk ellenállók egy külső válságnak, és ha összeroppan az állam, annak borzalmas következményei lehetnek.

 

http://hvg.hu/itthon/20170703_Politikai_stresszteszt_Finnorszag_vilaggazdasag_reformok_valsag_bizalom

 

Hosszú Katinka válaszolni fog Pásztory Dórának

 

Június 30-án jelent meg a kétszeres paralimpiai bajnok, Pásztory Dóra nyílt levele, amit Hosszú Katinkának címzett. Pásztory kifogásolta, hogy Hosszúval nem lehet vitatkozni, mindig csak egyoldalúan kommunikál, majd arról írt, hogy Katinka és a FINA vitájáról érdemes lenne hosszasan, szélesebb körben beszélgetni. 

Hétfőn kiderült, hogy az ügy itt még nem ért nyugvópontra, Hosszú ugyanis az Origónak mondta el, hogy látta Pásztory nyílt levelét, és már dolgozik a válaszon. 

https://444.hu/2017/07/03/hosszu-katinka-valaszolni-fog-pasztory-doranak

 

Németh Szilárd: “az ATV-t is Simicska uralja” + videó

Elterelő hadműveletnek és hírhamisításnak nevezte az ATV Start című műsorában Németh Szilárd azokat a sajtóhíreket, miszerint jóval a listaár alatt kapta a plakáthelyeket 2010-ben a Fidesz. 

 

https://zarojel.hu/nemeth-szilard-az-atv-t-simicska-uralja/