2017, július 15 - 10:20 Sajtószemle

http://vilagunk.hu/konnyeivel-kuszkodve-keszitette-el-ezt-a-11-kepet-a-fotos-szivszorito-kepek/

 

Elkezdődött: Andy Vajna és Orbán Viktor is a fedélzeten - így érkeztek meg hazánk hírességei a vizes vb megnyitójára - fotók

http://www.blikk.hu/galeria/igy-erkeztek-meg-hazank-hiressegei-a-vizes-vb-megnyitojara/qem7y00

 

-- Ez volt a vizes világbajnokság megnyitója, pici hanghibával, kicsit magyarosan

index

 

Mit kaptunk? Látványorgiát és a szokásos giccsparádét csodaszarvassal, sámánokkal, római kori utalással, középkori ruhába öltözött táncosokkal, majd huszárokkal, kopogós és odaveretős tánccal. És persze lézerfényket, fényjátékot, tényleg csak bele nem omlott az ember a vizuálba.

 

http://index.hu/sport/2017/fina_vizesvb_budapest/2017/07/15/megnyitoja_tarlos_hanghibaval_ader_magyarosan/

 

Tényleg ez volt a világ legparádésabb nyitógálája?

HVG

A szervezők pompázatos előadást ígértek a vizes vb megnyitóján, ehhez képes kaptunk sámánokat, operettet és pszichedeliát is a 3,4 milliárd forintból megvalósult gálán. Bele se merünk gondolni, hogy a kétszámos haknit lenyomó sztárvendégnek ebből mennyi jutott.

 

http://hvg.hu/sport/20170714_fina_vizes_vb_nyitogala_nyitounnepseg

 

MEGMUTATTUK A NAGYVILÁGNAK

A VILÁGÖRÖKSÉG BUDAPESTI KULISSZÁI ADTÁK A HÁTTERET A VIZES VB MEGNYITÓJÁHOZ

Ch. Gáll András Magyar Idők

 

Lenyűgözte a közönséget a 17. FINA-világbajnokság megnyitója, amelyet a Duna vizén, a Lánchíd pesti hídfőjénél tartottak. A tévéközvetítésen keresztül fantasztikus országimázzsal kápráztatta el a nagyvilágot Káel Csaba rendező, s büszkén állapíthattuk meg: ha a versenyek színvonala vetekedni fog a látványos víziparádé nívójával, akkor nagy baj nem lehet.

 

http://magyaridok.hu/sport/megmutattuk-a-nagyvilagnak-1953847/

 

Magzatvíz, csűrdöngölő és hanghiba – ilyen volt a vizes vb megnyitója

24.hu

 

A szervezők és a rendezők mindent bevetettek, de a fényjátékokon kívül rettentő unalmas volt a 2017-es vizes világbajnokság megnyitóünnepsége. A 3,4 milliárdba kerülő, több mint kétórás show bemutatta az ország történetét, felvonultatta Áder Jánost, Tarlós Istvánt és Cee Lo Greent, akinek a hangját fél percig nem lehetett hallani a közvetítésben. A végén még egy jó nagy tűzijáték is volt. Ha lemaradt róla, ne bánja, inkább nézze meg képgalériánkat.

 

http://vizesvb2017.24.hu/vizes-vb-hirek/2017/07/15/magzatviz-csurdongolo-es-hanghiba-ilyen-volt-a-vizes-vb-megnyitoja/

 

Látványos nyitóünnepséggel vette kezdetét a 17. FINA Világbajnokság

A rendezvényt Áder János nyitotta meg+GALÉRIA

Magyar Hírlap 

Rendkívül látványos megnyitóünnepséggel kezdődött meg péntek este hivatalosan Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnoksága.

http://magyarhirlap.hu/cikk/93042/Latvanyos_nyitounnepseggel_vette_kezdetet_a_17_FINA_Vilagbajnoksag

 

Minden idők leglátványosabb rendezvénye - ÉLŐ

444

https://444.hu/2017/07/14/minden-idok-leglatvanyosabb-rendezvenye-elo

 

Pazar látványvilággal köszönt be Budapest a világnak (GALÉRIA)

Pesti Srácok

Beváltották ígéretüket a szervezők, és elképesztően látványos előadással ünnepelték meg a vizes világbajnokság megnyitóját. A Duna két oldalán a rakpartokról is sokan figyelték a műsort, az Erzsébet-hídon pedig mozdulni sem lehetett az érdeklődőktől a két hídfőnél lévő kivetítők között.

 

http://pestisracok.hu/pazar-latvanyvilaggal-koszont-budapest-vilagnak/

 

LÁTVÁNYOS ÜNNEPSÉG NYITOTTA MEG A VIZES VB-T

 

Origo

Rendkívül látványos megnyitóünnepséggel kezdődött meg péntek este hivatalosan Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnoksága.

 

http://www.origo.hu/sport/vizesvb/2017/20170714-vizes-vb-megnyito-osszefoglalo.html

 …hogy ne nevessen a vébén!  

Lendvai Ildikó       

Két alkalom már biztosan van, amikor nem hagyjuk, hogy Soros nevessen. Egyrészt ugyebár a végén, bár az nem derült ki, minek a végén. Nem baj, majd időben szólnak, remélhetőleg neki is, különben itt vihorászik örökké. Másrészt, mint most kiderült, a vébén. Erről korábban nem volt szó, de elég fontos lehet, ha egyszer a vizes vébé idejére leszedik a nevető plakátjait. Úgy látszik, nem hagyhatjuk, hogy Soros nevessen a vébén. Csak tudnám, miért, amikor oly nagy gonddal dekorálták ki vele az országot. A miniszterelnök pár napja még kardoskodott: márpedig a plakátok maradnak. Gondoltam is, talán meghosszabbítják őket Bicskéig.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134751-hogy-ne-nevessen-a-veben

 

 

AZ ELMOZDÍTHATATLAN LÉTRA LEGENDÁJA

 

A jeruzsálemi Szent Sír-templom egyik emeleti ablakához támasztva áll egy létra. Nem nagy ügy, gondolnánk, de a létra már legalább a 18. század óta ott áll. Egészen pici, alig néhány fokos, libanoni cédrusból készült. Az elmúlt majdnem négyszáz évben mégsem mozdíthatta el onnan senki, hiába szerette volna.

A létráról először 1757-ben tesz említést egy szultáni rendelet, egészen pontosan Abdul-Hamid oszmán szultán rendelete. De valószínűleg jóval korábban került az ablak alá, mert egy század eleji metszeten is látható. A Mozdíthatatlan Létra nevet kapta, mert bonyolult egyházjogi szerződések miatt senki nem nyúlhat hozzá.

 

http://index.hu/tudomany/til/2017/07/14/az_elmozdithatatlan_letra_legendaja/

 

Csak Matolcsy rokonainak sörét lehet majd kapni a vizes vb-n

 

A nagyüzemi sörök közül csak a Pécsi Sörfőzde Zrt. termékeit lehet majd kapni a FINA 2017 vizes világbajnokság helyszínein. Az információt először csütörtök este írta meg a Szabadpécs.hu, majd pénteken a cég megerősítette a hírt az OK!Pécs.hu-nak. A sörgyár, amelynek idén júniustól Matolcsy György unokatestvérei, Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán a tulajdonosai, több hónapos tárgyalás után nyerte el a lehetőséget, a rendezvény legnagyobb sörbeszállítója lehessen. 

 

http://index.hu/sport/2017/fina_vizesvb_budapest/2017/07/14/csak_matolcsy_rokonainak_sort_lehet_majd_kapni_a_vizes_vb-n/

 

Fény derült a külügy botránycégének féltett titkára

 

Ön fizeti a nemzeti kereskedőházban dolgozók zsíros fizetését! Elképesztő húzás Szijjártóéktól és az általuk felügyelt cégtől: a minisztérium azért fizet évente milliárdokat, hogy idén év végén visszakaphassa a pár éve nyújtott ötmilliárdos kölcsönt. Olyan feladatlista készült, hogy a fal adja a másikat. Egy híján kijön az angol ábécé!

A minisztérium odaad milliárdokat, hogy visszakaphassa a kölcsönt. Hogy mi van?

A képlet tehát leegyszerűsítve úgy néz ki: a Szijjártó-féle tárca tavaly és idén összesen körülbelül 6 milliárd forintot ad(ott) a cégnek a két említett jogcímen, hogy az képes legyen törleszteni a minisztériumtól pár éve kapott kölcsönt.

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/07/14/feny-derult-a-kulugy-botranycegenek-feltett-titkara/

 

 

Trump ezúttal a francia elnökné külsejére tett megjegyzést

 

Donald Trump most szerencsére nem arról beszélt, hogy a nőket a nemiszervénél fogva kell elcsípni. Hivatalos államfői látogatáson jár Párizsban, és ilyen minőségben először találkozott tegnap Emmanuel Macron francia elnökkel valamint a feleségével, Brigitte-tel. A találkozón természetesen a First Lady, Melania Trump is részt vett.

 

Miután körbesétáltak, Trump odafordult Brigitte Macronhoz, és azzal bókolt neki, hogy mennyire jól tartja magát ("you're in such a good shape"). Ezt a francia elnökkel is közölte, majd visszafordult Brigitte-hez, és még hozzátette, hogy "gyönyörű".

 

http://index.hu/kulfold/2017/07/14/trump_macron_szexizmus_megjegyzes/

 

Órákig feküdt egy holttest az egyik budapesti kórház folyosóján

 

Összeesett és meghalt egy idős férfi az egyik fővárosi kórházban, ahol ezután lepedővel takarták le a holttestet, amely még órákig ott feküdt a folyosón – írta a Borsnak egy olvasó, aki szemtanúja volt az esetnek.

 

http://hvg.hu/itthon/20170714_holttest_korhaz

 

"Árpád! Itt vagyok én is Ibizán" – Kálmán Olga beszólt Habonynak

 

Az Ibizán nyaraló Kálmán Olga a Facebookon reagált azokra a hírekre, hogy Csintalan Sándor veszi át a helyét a Hír TV-ben.

 

"Hahó magatokat újságírónak nevező enter billentyűk! Szóltam előre, hogy fölösleges hülyeségeket írni felmondásról, kirúgásról, nézettségről" – írta a Facebookon a Hír TV műsorvezetője. 

Kálmán Olga közvetlenül Habony Árpádnak is üzent. "Árpád! Itt vagyok én is Ibizán, ha van kérdés Egyenesen felteheted mielőtt bármit megírattatsz. Igaz, mi nem a bulinegyedben vagyunk, és napközben ritkán érek rá, mert uno kártyázunk a Férjemmel és a Gyerekeinkkel, de összefuthatunk valahol egy fagyizóban. Üdv! K. O."Korábban az Origo írt arról, hogy Csintalan Sándor fogja vezetni a napi esti beszélgetős műsort Simicska Lajos tévéjében, a Hír TV-ben, igaz, csak ideiglenesen, és amikor két hét múlva Kálmán Olga befejezte a nyaralását, akkor visszajön.

http://hvg.hu/kultura/20170714_kalman_olga_ibiza

Üzent a kormány az engedetlenkedő civileknek

 

A polgári engedetlenség politikai kategória, a magyar jogrend nem teszi lehetővé, hogy bármely civil szervezet kivonja magát az Országgyűlés által elfogadott, életbe lépett törvények hatálya alól – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.

 

Sokat elmond arról, hogy "mivel állunk szemben", hogy mely szervezetek nem hajlandók regisztrálni a civil törvénynek megfelelően – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth rádióban. Szerinte a "Soros-szervezetek" egyértelműen azonosíthatók azok között, amelyek "megpróbálnak ellenállni".

 

http://hvg.hu/itthon/20170714_civiltorveny_civil

 

A rendőrség szerint semmi gond nincs azzal, hogy Habony volt barátnőjének apja a Városligetben bevetett kopaszokkal próbált visszafoglalni egy éttermet a belvárosban

Eduárd Uszikov ukrán üzletember, Habony Árpád korábbi barátnőjének apja áprilisban megpróbálta kiűzni a bérlőt egyik Sas utcai ingatlanjából, és ehhez „stratégiai tanácsadóként” felbérelték Tóth Csabát, akit a Nemzeti Választási Irodánál is bevetett fideszes Kubatov-kopaszok vezetőjének tartanak, és az embereit alkalmazták a Városligetben is.

 

https://444.hu/2017/07/14/a-rendorseg-szerint-semmi-gond-nincs-azzal-hogy-habony-volt-baratnojenek-apja-a-varosligetben-bevetett-kopaszokkal-probalt-visszafoglalni-egy-ettermet-a-belvarosban

Fürjes Balázs elárulta, 263 milliárdot sem sajnáltak volna a vizes világbajnokságra

A vizes világbajnokság megvalósításért is felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs volt a vendég a Sport1 tévében, ahol többek között arról is beszélt, miért kell örülni annak, hogy ennyi pénzért rendezünk vizes világbajnokságot, annak ellenére, hogy eredetileg 40 milliárdos költségvetésről volt szó.

Újra elhangzik az a hazugság, hogy 130 milliárd forint a világbajnokság költségvetése – miközben az is kiderült már, hogy egy legalább 30 milliárdos költséget állami cégeken keresztül, rejtetten toltak bele a projektbe, további rejtett tételekkel együtt 170 milliárdnál tartanak. De Fürjes tovább megy, szerinte ez egy elhanyagolható összeg, és először árulta el, hogy eddig titokban sokkal nagyobb pénzzel számoltak.

https://444.hu/2017/07/14/furjes-balazs-elarulta-263-milliardot-sem-sajnaltak-volna-a-vizes-vilagbajnoksagra

 

Alkotmánybíróság: Minden vallási közösségnek jár az 1%

Az Alkotmánybíróság pénteken közzétett határozatában kimondja, hogy minden vallási közösségnek, vagyis minden egyháznak jár az adózók 1%-os felajánlása.

A mostani törvény szerint csak az úgynevezett bevett, vagyis államilag elismert egyházak jelölhetők meg az adóbevallásokban kedvezményezettként.  Az AB szerint ez alkotmányellenes, és kötelezték a parlamentet, hogy egy éven belül módosítsa a törvényt.

https://444.hu/2017/07/14/alkotmanybirosag-minden-vallasi-kozossegnek-jar-az-1

 

Nekiment Trump beutazási tilalmának egy hawaii bíró

Tovább szűkítette helyi idő szerint csütörtökön egy hawaii bíró Donald Trump amerikai elnök hat muszlim ország állampolgáraival szemben elrendelt beutazási tilalmát, kimondva, hogy amerikai állampolgárok rokonait nem lehet kitiltani az országból.

 

https://mno.hu/kulfold/nekiment-trump-beutazasi-tilalmanak-egy-hawaii-biro-2407782

 

Lovasi András: Habony Árpádot tanítani fogják a PR-iskolákban

 

Nem érdekli, lesz-e szobra, de azt már tudja, milyen tiszteletre méltó bácsivá válni. A mostani plakátkampány szerinte a chemtrail-konteók szintjén jár, és csak reméli, hogy nálunk nem jön majd el a putyini bekeményítés. Az 50 éves Lovasi Andrással arról is beszélgettünk, lenne-e popzenei kormánybiztos, hallotta-e már a Despacitót, és hogy az övék a leghomoerotikusabb zenekarnév

 

http://24.hu/kultura/2017/07/14/lovasi-andras-habony-arpadot-tanitani-fogjak-a-pr-iskolakban/

 

ÚSSZUNK A BOLDOGSÁGBAN!

Novák Miklós Magyar Idők

 

Felejthetetlen élmény vár ránk, lazuljunk el végre, élvezzük a nyarat, a világbajnokságot, örüljünk annak, hogy két hétre Magyarország a sportvilág szíve, közepe.

A politikai kenyérharc a vizes világbajnokságot sem kíméli. Abban egészen biztosak lehettünk, hogy az ellenzék azt állítja majd: a költségvetés nem stimmel, közérthetően hogy „lopnak”. Az ügybuzgó balliberális média azt is kinyomozta, hogy az informatikai fejlesztés mögött gyanús orosz és azeri kapcsolatok húzódnak meg (természetesen a pénzmosás szándékával), de sejtésem szerint ennél összetettebb és felháborítóbb a dolog: egy Tuvalun bejegyzett fantomcég álcája mögött Nigériából kiszakadt jorubák és grönlandi fókaprém-kereskedők is üzletelnek a budapesti vizes világbajnokságon.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/usszunk-a-boldogsagban-1944988/

 

VACSORA A MARGIT-KERTBEN

Pilhál György magyar Idők

 

Most, hogy a csapból is Soros György folyik, a napi hírek mellett lassan összeállni látszik a pénzember igazi portréja.

Hogy árnyaltabb legyen a kép, jó szívvel ajánlom Csurka István 2010-ben megjelent Dr. Utólag visszaemlékezése című munkáját. Az író a nyolcvanas évek közepén részt vett azon a Margit-kerti vacsorán, amelyen a hazalátogató Soros arról érdeklődött tőle és pályatársaitól, kik azok a fiatalok, akik megérdemelnék az ő támogatását. „Dúsgazdag lett Amerikában, nem tud mit kezdeni a sok pénzével, és egy részét szeretné a magyar kultúrára költeni – írja Csurka. – Évente hárommillió dollárt akar beletenni ösztöndíjak, támogatások, anyagi beszerzések, utaztatások, külföldi ösztöndíjak formájában a magyar kultúrába.

” Éveknek kellett eltelnie, hogy az író felismerje ennek a vacsorának a mögöttesét, a célját és a módszerét; a csápokat és karmokat, a disznófejű Nagyúr mancsait, amint nyúl a magyar öntudatért. Soros már az összeomlás utáni világra gondolt, már a jövőbe fektetett be. Úgy spekulált, hogy a nélkülöző magyarságot fillérekkel le lehet kenyerezni. Az író legerősebb mondatára fölkaptam a fejemet: „Azért hozta a pénzt, hogy ne legyen forradalom, hogy a rendszerváltás ne járjon elszámoltatással.”

 

http://magyaridok.hu/paca/vacsora-margit-kertben-1947667/

 

ÁSZ: A FIDESZ GAZDÁLKODÁSA MEGFELELT AZ ELŐÍRÁSOKNAK

MTI

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Fidesz 2014-2015-ös gazdálkodásának ellenőrzése során megállapította, hogy a párt eleget tett a jogszabályi előírásoknak, biztosította gazdálkodásának, vagyoni helyzetének áttekinthetőségét, valamint a közpénzek felhasználásának átláthatóságát.

http://magyaridok.hu/belfold/asz-fidesz-gazdalkodasa-megfelelt-az-eloirasoknak-1949812/

 

Egy plakátkampány fináléjára

2017. július 14. 09:09

SZALMA GYÖRGY 
Mandiner

Soros György és csapata elég nagy felületen támadja a magyar kormányt. Erre miképpen reagáljon a Fidesz? Adományozzon neki Corvin-láncot? Talán egy kis kedvességtől megenyhül, és nem akarja majd a népakarattal szemben is „megjavítani” Magyarországot?

A plakátkampány körül kialakult vircsaft kapcsán egy Woody Allennek tulajdonított mondás jut eszembe: „Gyűlölöm magam, de nem azért mert zsidó vagyok!”

Azt gondolom, ezzel a magyar kormány is így lehet. Ki nem állhatják Soros urat, de nem azért, mert zsidó. De mit is várnak a kormánytól a plakát-ügyi szakértők?

http://mandiner.hu/cikk/20170714_szalma_gyorgy_egy_plakatkampany_finalejara

 

Európa tévedése a lépésről lépésre haladó integrációról

JÁNISZ VARUFAKISZ 
Világgazdaság

Európa ki van szolgáltatva a közös valutának, amely nemcsak szükségtelen volt az európai integráció számára, hanem valójában magát az EU-t is aláásta.

Azok, akik egyetértenek abban, hogy az euró megszüntetésének költsége túl magas, egyfajta vágyálom kergetésére kényszerültek, ami manapság igen divatossá vált, különösen azután, hogy Emmanuel Macron nyerte meg a francia elnökválasztást. Az általuk vallott elképzelés szerint Európa – részletesen ki nem fejtett módon – majd rátalál a föderáció felé vezető útra. „Csak ki kell addig tartani” – így szólhat a mottójuk.

 

https://www.vg.hu/velemeny/europa-tevedese-lepesrol-lepesre-halado-integraciorol-2-551419

 

Százezreket vettek elő a puccs óta Törökországban

 

Több mint 50 ezer embert tartóztattak le és több mint 160 ezer ember ellen van jogi eljárás Törökországban az egy évvel ezelőtti puccs óta.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170714_szazezreket_vettek_elo_a_puccs_ota_torokorszagban

 

Aprajafalva dilemmája

CEGLÉDI ZOLTÁN 
168 Óra

Míg a Momentum már majdnem létezik, az LMP még majdnem, ha értik, mire gondolok. Maradtak Schrödinger macskapártja, alkalmilag, alulról nyalva a küszöböt.

A teljes népesség 16 százaléka közepes vagy annál nagyobb valószínűséggel szavazna egy LMP–Momentum–Együtt–Párbeszéd közös listára a Medián szerint. Gondolkodjunk egy kicsit!

Először a szükséges elhatárolás: ma nincs ilyen lista, a szándék sem egyöntetű, minden csak feltételezés. De a 16 százalék, az sok lenne. Masszív, országos politikai erő. Releváns parlamenti jelenlét, és végre friss levegő, sőt kereszthuzat az MSZP–DK-csatározásokat befogott orral szemlélőknek. Nem mellesleg Aprajafalva egyes lakóinak utolsó vagy „az” esélye arra, hogy magasabb szintre emeljék politikai jelenlétüket. Szaladjunk végig gyorsan a lehetséges résztvevőkön!

http://168ora.hu/cegledi-zoltan-aprajafalva-dilemmaja

 

Bűn és slussz: nem lágyulnak a magyar evangélikusok homoszexualitás-ügyben

A homoszexualitás gyakorlása bűn, az ilyen együttélés nem lehet a házasság legitim alternatívája, aki ezek ellenkezőjét állítja, az álteológus – a magyar evangélikusok határozott állásfoglalást adtak ki a témában.

Idézzük:

– Elismerjük, hogy keresztyénként és egyházakként sok esetben mi sem megfelelően viszonyulunk a homoszexuálisok felé. Életvitelük miatt sokszor a homoszexuális embereket is elutasítjuk, segítség és a szeretetteljes melléjük állás helyett tabuként kezeljük, megjegyzéseinkkel akár akaratunkon kívül is megbélyegezzük, kirekesztjük őket. Sokan – tudatlanságból – figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a homoszexuálisok többsége részben körülményeinek áldozataként (szocializáció) vált ilyen hajlamúvá.

http://valasz.hu/itthon/bun-es-slussz-nem-lagyulnak-a-magyar-evangelikusok-homoszexualitas-ugyben-124673

 

Ha az álhírek uralkodnak, semmi sem tartja vissza a korrupt politikusokat – Janis Polis lett álhírvadász

Janis Polis egy éve figyelt fel arra, hogy a Facebookon ömlenek a furcsa, szerzővel és forrással nem ellátott újságcikkek, amelyek hazugságokat terjesztenek és mind arról szólnak: Lettországban borzalmas hely. A 33 éves lett informatikai szakember kedvtelésből kezdett utánanézni, kik állnak az egyre népszerűbb internetes álhír-oldalak mögött, és orosz állampolgárokat, moszkvai pénzügyi szálakat, illetve a lettországi orosz kisebbséget képviselő pártokat talált. Azóta már három részletes tanulmánytpublikált a lettországi álhír-oldalak mögött álló erőkről, egyszemélyes hadseregként térképezve fel a helyi összeesküvés-elméletek gyártóit.

 

https://atlatszo.hu/2017/07/14/ha-az-alhirek-uralkodnak-semmi-sem-tartja-vissza-a-korrupt-politikusokat-janis-polis-lett-alhirvadasz/

 

Paksi törésvonal: ellentmondanak egymásnak az MVM és az OAH közleményei

Az MVM Paks II. Zrt. után szerdán a paksi bővítés telephelyét engedélyező nukleáris biztonsági hatóság, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) is közleményt adott ki a paksi atomerőmű alatt húzódó tektonikus törésvonal ügyében. Ebben az áll, hogy a kilencvenes évekbeli NAÜ felülvizsgálat szerint „nincsenek geológiai és geomorfológiai bizonyítékok a telephely alatt húzódó törésvonal aktivitására”, a 2014-2016-os vizsgálatok pedig “új kockázati tényezőt nem tártak fel”, vagyis nem aktív a vető – felteszem, ez mégiscsak hordozna valamiféle új kockázatot.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/07/paksi-toresvonal-ellentmondanak-egymasnak-az-mvm-es-az-oah-kozlemenyei/

 

Nem hagyják magukat: összefognak a makói diákok a 22 év után elküldött igazgatójukért

 

A minisztérium „ezzel az ítélettel szembement a diákok, a szülők, a tantestület és minden makói akaratával”.

 

Most arról ír az eduline.hu, hogy az igazgatóval szimpatizáló tanárok, diákok és szülők kék szalagot kötnek a gimnázium kerítésére, így tiltakoznak Rója István pályázatának érvénytelenítése ellen. A Facebookon terjed egy felhívás, amely szerint a minisztérium „ezzel az ítélettel szembement a diákok, a szülők, a tantestület és minden makói akaratával”.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/nem-hagyjak-magukat-osszefognak-a-makoi-diakok-a-22-ev-utan-elkuldott-igazgatojukert-105292

 

 

Egyetértenek az elemzők: komoly veszély leselkedik az építőiparra

 

Hiába a szép eredmények, valamit sürgősen kezdeni kell a szakemberhiánnyal.

 

 

http://privatbankar.hu/makro/egyetertenek-az-elemzok-komoly-veszely-leselkedik-az-epitoiparra-309693

 

Kacsoh DánielVörösesbarna

Álláspont. Most már nem is magyarázzák. Csuklóból megy

Magyar Hírlap

Tegnapi hír: a Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul az úgynevezett plakáttörvény módosítása miatt, az előterjesztéshez csatlakozott négy LMP-s, huszonöt MSZP-s és négy független képviselő is. Nem írják, de köztük lehet akár Gyurcsány is. Előzőleg Mirkóczki Ádám, a hajdan nagyon radikális párt szóvivője Havas Henrikkel és balliberális újságírókkal kedélyeskedik az ATV-ben, majd irány a Hír Tv stúdiója, ahol Csintalan Sándor, a szocialisták egykori, Simicska jelenlegi fegyverhordozója várja. A téma ugyanaz: vesszen a Fidesz! 

Alig telt el néhány nap, hogy szinte a teljes ellenzék hasonló felállásban fordult az Alkotmánybírósághoz, akkor a Soros-egyetem esetleges megszüntetése ellen tiltakozva, pontosabban a felsőoktatási törvény módosítása miatti őszinte aggodalomból, aztán a civiltörvény miatt is. Ízlelgessük csak: Vona Gáborék Sorosért! 

http://magyarhirlap.hu/cikk/93064/Vorosesbarna

 

 

Spéder valamire készül

ORIGO

 

A Figyelő hosszabb összeállítást közölt a magyar médiapiacról, amely jelentős átalakulás előtt áll. A hetilap úgy tudja, hogy Spéder Zoltán, miután eladta Simicska Lajosnak az Index.hu-t, a teljes médiaportfólióját is értékesítheti.

 

Spéder médiaérdekeltségei kapcsán nem először forró a helyzet, alig néhány hónapja robbant a hír, hogy a milliárdos eladta az ország egyik legolvasottabb hírportálját az Index.hu-t Simicska Lajos oligarchának. A Jobbikot és Vona Gábor pártelnököt favorizáló Simicskának 2014-től opciós joga volt az Indexre - erről az Origo is írt korábban -, amelyet idén tavasszal, a Pro-Ráta Holding Zrt. cégén keresztül le is hívott. (ezt az opciós jogot az Index mindig tagadta, később kiderült, hogy természetesen igaz)

Innentől kezdve szövevényes tranzakciók vették kezdetüket,

 

http://www.origo.hu/itthon/20170713-a-figyelo-szerint-speder-zoltan-az-index-utan-a-teljes-mediaportfoliojat-eladhatja.html

 

 

Botka László Gyurcsány Ference

 

„Akadályozza ebben minden olyan politikus és véleményformáló, aki a népszerűségi listák alján van, aki több szavazót taszít, mint hoz, akiről az utált múlt jut eszébe az elpártolt szavazóknak, aki a társadalombarát baloldali politika helyett a 2010 előtti, szűk eliteket helyzetben tartó politika folytatását akarja” – zárja Pogátsa Zoltán írását, amelyben Botka Lászlónak amúgy 2017 tavaszáig lényegében semmi jelét nem mutató új baloldaliságáról értekezik. Nyilván a baloldali közgazdász többek között Gyurcsány Ferencre gondol, amikor az akadályokról értekezik. Nem is az a kérdés, hogy van-e Gyurcsány-probléma a Jobbikon kívüli ellenzéki oldalon, hanem az: vajon ez lenne-e a fundamentális kérdés?

 

http://24.hu/belfold/2017/07/14/botka-laszlo-gyurcsany-ference/

 

 

Robogóról locsolták savval az embereket Londonban

 

Nyomozást indított a brit rendőrség, miután csütörtökön 90 percen belül öt bejelentés is érkezett hozzájuk londoni savtámadásokról. Egy áldozat életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrség tájékoztatása szerint az incidensek kapcsolódnak egymáshoz, a támadók pedig két sértettől elrabolták a robogóikat. Egy fiatal tinédzsert már előállítottak, őt súlyos testi sértéssel és rablással gyanúsítják.Mint közleményükben írták, a támadók legalább öt embert bántalmaztak. Mindnyájukat korrozív folyadékkal öntötték arcon 22 óra 25 perc és 23 óra 37 perc között.Legutóbb egy hónappal ezelőtt, Kelet-Londonban történt hasonló savtámadás, akkor egy nőt és unokatestvérét sebesítették meg a bűnözők.

http://24.hu/kulfold/2017/07/14/robogorol-locsoltak-savval-az-embereket-londonban/

 

Seuso: 13 milliárd helyett ingyen is megkaphattuk volna

Mélyebbre ásva bizonyítani lehetett volna, hogy a kincsek valóban Magyarországról származnak.

Nem is kellett volna fizetnünk?

Ezt már a Borsnak mondta egy régészprofesszor, aki régóta szorgalmaz új ásatásokat a kincsek lelőhelyén, Kőszárhegynél, ahol a föld még tartogathat meglepetéseket. Dr. Dénes József azért tartja elsietettnek a visszavásárlását, mert szerinte inkább azt kellett volna igazolni, hogy a kincs a miénk.

Nem kellett volna kifizetni ezt a pénzt, ha sikerül bizonyítani, hogy a kincsek Magyarországról származnak, hogy valóban a Kőszárhegy rejtette őket. De ezzel a bizonyítással senki nem próbálkozott.

A professzor szerint ez legkönnyebben úgy sikerült volna, ha újra felássák a lelőhelyet. Erre ő hónapok óta vár, miközben az amatőr kincskeresők már megjelentek.

http://24.hu/kultura/2017/07/14/seuso-13-milliard-helyett-ingyen-is-megkaphattuk-volna/

 

Egy amerikai hírtelevízió szerint egy volt szovjet kémelhárító is ott volt Trump fia és az orosz jogász találkozóján

A csatorna nem nevezte meg az illetőt, aki a híradás szerint tagadja, hogy jelenleg bármilyen kapcsolata lenni bármelyik orosz hírszerző szolgálattal.

 

http://24.hu/kulfold/2017/07/14/egy-amerikai-hirtelevizio-szerint-egy-volt-szovjet-kemelharito-is-ott-volt-trump-fia-es-az-orosz-jogasz-talalkozojan/

 

Vizes vb - Gyárfás Tamás lemond, ha...

Gyárfás Tamás, a vizes sportokat összefogó szervezet, a FINA alelnöke az MTI kérdésére közölte, lemond, ha július 17-én nem Budapest mellett dönt a FINA Büro a 2024. évi rövidpályás úszó világbajnokság helyszínét illetően.

http://nepszava.hu/cikk/1134723-vizes-vb---gyarfas-tamas-lemond-ha

Diplomáciai nagyüzem Párizsban

Egymásnak adták a kilincset tegnap az Elysée-palotában a világ legbefolyásosabb politikusai. Délelőtt Angela Merkel, délután már Donald Trump volt Emmanuel Macron vendége.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134699-diplomaciai-nagyuzem-parizsban

Putyin szembefordult Gorbacsovval

Mihail Gorbacsov korábban Putyin külpolitikájának támogatójaként lépett fel, de az utóbbi időben felszínre került a két orosz politikus ellentéte.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134654-putyin-szembefordult-gorbacsovval

 

Washington lép az Auróra ügyében

Megkeresi az amerikai nagykövetség a józsefvárosi önkormányzatot az Auróra bezárása ügyében - mondta az Indexnek David Van Cleve, a követség politikai-gazdasági tanácsosa a Bánkitó fesztiválon. Van Cleve közölte azt is, a nagykövetség aggódik a civilek helyzete miatt, és közelről figyeli az eseményeket. Lukács Áron, a fesztivál egyik főszervezője a portálnak elárulta: az aurórás Schönberger Ádám az amerikai ügyvivőtől is ígéretet kapott Kocsis Máté polgármester megkeresésére. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1134798-washington-lep-az-aurora-ugyeben

 

 Ez nektek e-jegy, kedves BKK?

 

Kipróbáltuk a fővárosban bevezetett online jegyértékesítést, amivel megszabadulhatunk a régimódi, papírra nyomtatott jegyektől, és nagyon modern módon, mobilon tudjuk tárolni az utazáshoz szükséges jegyeket, bérleteket. A szolgáltatás csütörtök óta elérhető, még van mit javítani rajta.

 

http://index.hu/tech/2017/07/14/ez_nektek_e-jegy_kedves_bkk/

 

 

N. Kósa Judit Ezüst bejgli

Három évvel és négy hónappal ezelőtt azt remélte az ember, hogy a 4,5 milliárd forintért "hazahozott" fél eszcájg legalább megéri majd az árát. A Seuso-tárgyak hamarosan lezajló tudományos vizsgálata látványosan bizonyítja, hogy mindvégig Magyarországnak volt igaza. Hiszen ezt hallgattuk évtizedeken át, hogy már az amerikai bíróság is azért ítélt ellenünk, mert nem hasonlíthattuk össze a tárgyakon lévő talajmaradványokat a vélelmezett rejtekhely, a polgárdi pince földjével. Aztán meg, hogy azért nem mutathatjuk fel a Nemzeti Múzeumban őrzött edénytartóval (a nevezetes quadripusszal) való közeli rokonságot, mert nem engedik nekünk elemezni a világban kóválygó ezüstnemű anyagát.

Mostanra viszont eltelt három év és négy hónap, és az ügy annyit lépett előre, hogy most már mind a tizennégy Seuso-tárgy itt van Magyarországon, kerül, amibe kerül. Tudom, az ezüst étkészlet olyasmi, mint a bejgli, ha ajándékba kapja az ember, nem illik az árát firtatni. De azért jegyezzük meg: eddig 13,2 milliárdot költöttek erre az adófizetők pénzéből, pusztán azzal az indoklással, hogy így legalább "miénk a családi ezüst". De könyörgöm, miféle család? 

http://nepszava.hu/cikk/1134658-ezust-bejgli