2017, július 15 - 10:18 Sajtószemle

Bár paskolással fontos információkat kaphatunk a dinnyéről, a laikusoknak mégsem javasoljuk ezt a módszert.
https://mno.hu/marabu/zsakbamacskak-2407665
 

Három pesti kerület is sztrájkolni fog hétfőn!
A Tarlós István vezette szövetség csatlakozott a bérköveteléshez. Mivel megegyezés nem született, hétfőn reggel nyolc órakor száznál több polgármesteri hivatalban felfüggesztik a munkát két órára a dolgozók... Úgy tudjuk, Budapesten a XIII., a XVI. és a XIX kerületben lépnek sztrájkba, ami azért érdekes, mert nem csak ellenzéki vezetésű önkormányzatokról van szó. Sőt, a főpolgármester, Tarlós István elnökletével működő, tehát egyértelműen kormánypárti kötődésű Budapesti Önkormányzatok Szövetsége is részt vett a tárgyaláson. A nagyobb települések közül két - ellenzéki polgármesterrel működő - megyei jogú városban, Szegeden és Salgótarjánban tartanak még munkabeszüntetést hétfőn.
http://mfor.hu/cikkek/134815.html
 

Bíróságok napja - Ünneprontás nélkül
Példaértékű a bírósági dolgozók hivatásszeretete, elkötelezettsége, ez a hivatásszeretet viszi folyamatosan előre a bírósági szervezetet - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a bíróságok napja alkalmából rendezett pénteki budapesti ünnepségen.
http://nepszava.hu/cikk/1134737-birosagok-napja---unneprontas-nelkul
 

New York Times: Határon túli magyaroknak udvarol Orbán a kétharmadért
A befolyásos amerikai lap a Vajdaságban riportozott, hogy bemutassa, a határon túli magyaroknak nyújtott állami támogatások a Fidesz hatalmi céljait is szolgálják. A cikk szerint 2018-ban pont az aktivizálódó külhoni magyarokon múlhat a parlamenti kétharmad elérése a Fidesznek.
http://index.hu/belfold/2017/07/14/new_york_times_hataron_tuli_magyarok_ketharmad/
 

Milliárdokat juttat a Külügyminisztérium a Nemzeti Kereskedőháznak, hogy az papíron ne legyen veszteséges
...a nyereség valóban csak kívülről jött segítség eredménye.
https://444.hu/2017/07/14/milliardokat-juttat-a-kulugyminiszterium-a-nemzeti-kereskedohaznak-hogy-az-papiron-ne-legyen-veszteseges

 

CT-vizsgálatra szállítás közben halt meg egy külföldi beteg a városmajori klinikán
Műtét után, állítólag még altatásban szállított volna a mentő egy beteget szerdán a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról CT-re, ám a beteg még a folyosón meghalt – tudta meg több, egymástól független forrásból a Magyar Nemzet. Információink szerint szerda délután egy német állampolgárt vitt volna a rohamkocsi a klinika körülbelül 80 méterrel messzebb található, Határőr úti épületébe CT-re, de a páciens nem ért oda, még a kórházban meghalt. Az út megtételéhez egyébként rendszeresen mentőt hív a kórház, ami egyes vélemények szerint azért is problémás, mert így hosszú időre lefoglalják a legmodernebb felszereltségű mentőautót és a mentőorvost is.
https://mno.hu/belfold/ct-re-szallitas-kozben-halt-meg-egy-beteg-2407760
 

Sportra buzdítanak a kardiológusok is
Megkezdődött a vizes vb, a világ szeme a magyar medencéken és környékén van. Magyarország eleddig legnagyobb nemzetközi sportversenyén persze elsősorban drukkolunk, ámulattal figyeljük a hihetetlen teljesítményeket, de azért féltjük is a versenyzőket. A Magyar Kardiológusok Társasága az óriásrendezvény kapcsán sportolásra ösztönöz, ugyanakkor tanácsokat is ad, hogyan tegyük azt biztonságosan. Mert minden verseny a szívben dől el – írják közleményükben.
http://www.hirado.hu/2017/07/14/sportra-buzditanak-a-kardiologusok-is/
 

Kötvényügy: csomagküldő vitte ki a letelepedési engedélyt
Túl kockázatosnak találták egy ukrán üzletember jogászai a magyar letelepedési kötvényprogramot, ezért az utolsó pillanatban elállt a szerződés aláírásától a gazdag ügyfél. Még évekkel ezelőtt történt az eset, lapunk most jutott hozzá az alá nem írt szerződéshez. Az ukrán üzletember ügyvédei leginkább azt kifogásolták, hogy a letelepedési kötvényprogramban offshore cégekkel kell szerződni, és az ügyfelek nem jutnak hozzá a magyar állampapírhoz, hiszen nem a külföldi, hanem az offshore cég jegyzi le, vagyis hivatalosan ő a kötvény tulajdonosa.
https://mno.hu/gazdasag/a-dhl-vitte-hazhoz-az-engedelyt-2407762

 

Ötven éve vezették be a gyest

Ötven éve vezették be a gyermekgondozási segélyt Magyarországon, és a gyes mindmáig a családpolitika szerves része. Jelentősége ugyan sokat változott az elmúlt évtizedekben, ám alap- vagy kiegészítő jövedelemként ma is számítanak rá a gyermekesek.
https://gondola.hu/cikkek/106412-Otven_eve_vezettek_be_a_gyest.html