2017, július 14 - 08:08 Sajtószemle

A kommüniké azt hangsúlyozta, hogy a vizes világbajnokságra elkészült nyilvános wifi-hálózat biztonságos, a csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására, azaz a használat nem kötött regisztrációhoz, a sajtóban megjelent Wandafi és Maksat.pro software-ek nem kerülnek alkalmazásra.

Ezzel szemben Lázár János a mai Kormányinfón még azt mondta, hogy ez az ingyenes wifi tartogat kockázatot azoknak, akik használatba veszik. Azt javasolta megoldásnak, hogy talán mindenki kibír egy délutánt wifi nélkül, amíg a versenyeket nézi.

https://mno.hu/gazdasag/nemzetbiztonsagi-kockazat-miatt-nem-lesz-azeri-ingyenwifi-a-vizes-vb-n-2407715

 

Hatalmasat hazudott Balog Zoltán – Egy orvos leplezte le

 

Van itt ez a tragikus történet a nyitott mellkassal kórházról kórházra szállított kislányról, aki végül meghalt.

Az ügyben a fideszes mércével is extrém módon cinikus Balog Zoltán azt bírta nyilatkozni kedden, hogy

“lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most már legalább van”.

Most kiderült: még ebben is hazudott az embertelen miniszter.

A Heim Pál Kórházban már évtizedek óta van CT-készülék, vagyis nem a Fidesz-kormány idején került oda.

Dr. Kunetz Zsombor, életmentő szakorvos a hivatalos Facebook-oldalán leplezte le Balogot.

http://nyugatifeny.hu/2017/07/13/hatalmasat-hazudott-balog-zoltan-egy-orvos-leplezte-le

 

Nyitott mellkassal szállított kislány: Megszólalt a kardiológiai intézet főigazgatója

 

Ofner Péter szerint magas színvonalú ellátást kapott a június 29-én elhunyt kislány, akit nyitott mellkassal vittek CT-vizsgáltra, de sem a szállításkor, sem utána nem történt szövődmény, halála más okból következett be. A főigazgató úgy látja: sokan a nyitott mellkas fogalmát is félreérthették.

 

http://hvg.hu/itthon/20170713_nyitott_mellkassal_szallitott_kislany_megszolalt_a_kardiologiai_intezet_foigazgatoja

 

Balog, az alkalmatlan

 

A kislány esete természetesen tragédia, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie. És nem állítjuk, hogy azért következett be, mert a gyereket szállítani kellett a CT-hez, meg persze nem állítják ezt az orvosai sem. Egy gyerek halála mindenképpen elképesztő veszteség.

Ettől azonban az még egy létező probléma, hogy Magyarország egyik vezető szívklinikáján egyszerűen nincs CT. És nem, nem érdekes, hogy a közelben, a kerületben, a városban vagy Balog Zoltán utcájában van. Az ott van, rendben van, így kell lennie. Ettől még itt nincs, és a betegeket minden nap máshova kell vinni kivizsgálásra.

Ez a berendezés alapáron 250 millió forint. Sok? Mihez képest? Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a minap jelentette be büszkén, hogy 104 CT van már az országban. Ha az úszó világbajnokság megnyitójára szánt pénzből lecsípünk 2,5 milliárd forintot, akkor tíz százalékkal lehet növelni az országban található CT-ket, és még mindig marad 900 millió forint a 120 perces performanszra. Demagógia? Hát persze. De a tét sem csekély.

http://hvg.hu/velemeny/20170713_Balog_takarodj

Sötét jövőt fest Orbán diplomáciai dörgölőzése

 

Látványosan változott Orbán Viktor miniszterelnök véleménye Törökországról az elmúlt időszakban – derül ki a friss HVG-ből. Orbán Viktor korábban még arról beszélt, a migrációs helyzetben "az EU kiszolgáltatott Törökországnak, és az ilyesmi sosem jó", és azt is mondta, "az EU biztonsága nem kerülhet egy EU-n kívüli hatalom kezébe". Most viszont Orbán a megszólalásaival gyakorlatilag legitimálja Erdogan török elnök egyre antidemokratikusabb rendszerét – a több százezer ember bebörtönzésével és a tisztogatásokkal egyetemben –, holott egy áprilisi megszólalása alapján tisztában van vele, hogy ott demokratikus deficit van. Orbán arról beszélt, a demokrácia fontos dolog, de nem az az első, hogy ezt számon kérjék Törökországon.

http://hvg.hu/itthon/20170713_orban_erdogan_demokracia

Tarlós nem vonná vissza Soros György díszpolgári címét

 

Tarlós István indulatspirál beindulásától tart, ezért nem támogatja Soros György díszpolgári címének visszavonását, igaz, nem is adott volna neki ilyet.

 

http://hvg.hu/itthon/20170713_tarlos_nem_vonja_vissza_soros_gyorgy_diszpolgari_cimet

 

Lázár védi Soros díszpolgárságát, kész az első megállapodás a lex CEU után

kormányinfó

Lázár János bejelentette, Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken ír alá megállapodást Maryland állam kormányzójával. Némi meglepetésre, megvédte ezek után Soros György díszpolgári címét. Lázárnak mindenre van válasza, mi pedig figyeljük.

 

http://hvg.hu/itthon/20170713_Itt_az_elso_megallapodas_a_lex_CEU_utan

 

Vujity Tvrtko élő adásban alázta porig a fiatal KDNP-s politikust

Megfosztanák Soros Györgyöt a díszpolgári címtől

Tvrtko felolvasott Nacsának egy közleményt, ezt:

Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon. Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.

Majd megkérdezte, hogy tudja-e, hogy melyik szervezet adta ki ezt a közleményt. Nacsa egyből rá is vágta, hogy valamelyik Soros-szervezet volt az, mire Tvrtko kijavította, hogy ez bizony egy korai Fidesz-közlemény volt.

A videó legkínosabb pontja mégis az, amikor ezt Nacsa nem hajlandó elhinni. 5:30-tól kezdődik a buli.

http://24.hu/belfold/2017/07/13/vujity-tvrtko-elo-adasban-alazta-porba-a-fiatal-kdnp-s-politikust/

Így kerültek külföldi kézbe a nemzeti sikercégek: a Waberer's- és a Szentkirályi-sztori

 

Nem egyszerűen magyar, hanem kormányhű, vazallus vállalkozói réteg kialakításán munkálkodik a kormány. Miközben azonban a politikailag érzékeny szektorokban, így a médiában vagy a bankoknál, sorra kerülnek itthoni kézbe cégek, máshol a nemzeti tőkések is gyakran megválnak „hungarikumoktól”.

http://hvg.hu/gazdasag/20170713_Igy_kerultek_kulfoldiek_kezebe_a_nemzeti_sikersegek_Waberers_es_Szentkiralyi

Nem "Soros embere" az uniós eljárás jelentéstevője

interjú

Az európai parlamenti képviselők túlnyomó többségének a megnyerését tartja a legnehezebb feladatnak Judith Sargentini, akit kedden kértek fel a Magyarország ellen uniós eljárás megindítását javasló jelentés kidolgozására.

http://nepszava.hu/cikk/1134544-nem-soros-embere-az-unios-eljaras-jelentestevoje

XV. kerületi balhé - A fideszesek ismét bojkottáltak

Megbénította a helyi Fidesz Rákosplatota működését, nem vesz részt a képviselő-testület munkájában, amely így halaszthatatlan döntéseket nem tud meghozni. A polgármester szerint csődhelyzetet is okozhat a Fidesz bojkottja, erre az évre 790 milliós kára lehet a kerületnek. Hajdu László felszólította a képviselőket, hogy vegyék fel a munkát.

http://nepszava.hu/cikk/1134626-xv-keruleti-balhe---a-fideszesek-ismet-bojkottaltak

Akcióterv a multik ellen

2019 és 2030 között a kormány elindítja a Kisfaludy Turizmusfejlesztési programot, melynek keretében már tárgyaltak a Balaton, a Fertő-tó és a tokaji borvidék fejlesztéséről - erről Lázár János kancelláriaminiszter beszélt a tegnapi Kormányinfón. A turizmusfejlesztési kassza összege 300 milliárd forint lesz, ebből részesülhetnek a kiemelt területek. A miniszter arról is beszámolt, hogy az uniós ciklusban járó 8921 milliárd forintból 2800 milliárdot már kifizetett a kormány, 6100 milliárdról pedig döntés született. Még az idén 1500 milliárd forint, de inkább ennél is több kifizetése várható. Lázár János bejelentette: a kormány húszpontos akciótervet fogadott el arról, "hogyan tudja megvédeni a magyarokat attól, hogy a multik rossz minőségű élelmiszereket adjanak el nekik." Ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak. Így lehetőséget látnak arra, hogy a magyar termékek még népszerűbbek legyenek.

http://nepszava.hu/cikk/1134685-akcioterv-a-multik-ellen

Soros megy, de új plakáttámadás jön

 Bár a Soros-ellenes utcai plakátkampány véget ér, az úszó vb-t követően újabb negatív kampányba kezdhet a kormány.

http://nepszava.hu/cikk/1134680-soros-megy-de-uj-plakattamadas-jon

Czeglédy-botrány: újabb embert vettek őrizetbe

 

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás miatt indult nyomozás során, az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását.

http://www.origo.hu/itthon/20170713-czegledy-csava-csalas-mszp-dk-orizetbe-vetel.html

American Thinker: Soros Györgynek senki más, csak ő maga számít

Origo

Egy konzervatív amerikai lapban is téma lett Soros György milliárdos és a magyar kormány. Az American Thinker arról ír, hogy Soros Györgynek senki más, csak ő maga számít, mindezt pedig jól mutatja, hogy zsidóként Izraelt támadja. Megjegyezték, hogy meglehetősen ironikus, hogy a magyar zsidó közösség és a budapesti zsidó nagykövet egy olyan ember mellett áll ki, aki amúgy a zsidó állam ellen dolgozik. 

http://www.origo.hu/itthon/20170712-az-american-thinker-is-foglalkozik-a-magyar-kormany-es-soros-gyorgy-harcaval.html

Dippold Pál Zsoldosok

Álláspont. Elég kiszámíthatóan viselkednek Magyarországon az úgynevezett civil szervezetek

Magyar Hírlap 

Semmi nem jó nekik, ami a magyarok többsége szerint normális és helyes, egyáltalán, micsoda alantas létforma magyarnak lenni. Pedig ebben a demokratikus diktatúrában, ami a forró magyar nyárban tombol, akár még másféle állampolgárságot is választhat bárki, bármikor. Szabadon cikázhatnak Argentínától Malajziáig, sem fizikai, sem szellemi mozgásukat nem korlátozza itt senki és semmi. Van ugyan egy kerítés a déli határon, amely ellen a civilek folyamatosan és egyre bőszebben tiltakoznak, ám az nem őket korlátozza, hanem az Európát elözönlő, ismeretlen eredetű és szándékú embertömegek beáramlásának állja útját. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92980/Zsoldosok

Felhizlalják Mészáros médiacégét, megszűnik a Pannon Lapok

 

Százmillió forintról 1,6 milliárdra nő a Mediaworks Hungary alaptőkéje, beleolvasztják a Pannon Lapokat. A Mészáros Lőrinchez köthető Opimus Press óriás kormánypárti médiavállalatot szervez.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170713_Felhizlaljak_Meszaros_mediaceget_megszunik_a_Pannon_Lapok

 

Eltanácsolja Orbántól az izraeli kormányfőt az FT

 

A Soros György elleni magyarországi plakátkampány felidézte az antiszemitizmus árnyát - véli a Financial Times publicistája, aki ennek tükrében nem tartja szerencsésnek az izraeli miniszterelnök budapesti hivatalos látogatását.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/eltanacsolja_orbantol_az_izraeli_kormanyfot_az_ft.643616.html

Találtunk egy igazi magyar kamuegyetemet

 

Szép sárga társasház Zuglóban, rajta büszkén hirdeti egy tábla, hogy ez a CEAS nevű brit college (vagyis az általánosan használt fordítás szerint főiskola) székhelye. A feliratot oroszlános címer, UK és London feliratok, .com végződésű internetes elérhetőség nyomatékosítja. A tandíj egy félévre 250 és 350 ezer forint között van, plusz 10 ezer forint a regisztrációs díj évente.

Ha valaki kételkedne, az Oktatási Hivatal listáján is megkeresheti az intézményt, a honlapon lévő „Tájékoztató kérése” menüpontra kattintva pedig az alábbi levél érkezett a megadott emailcímünkre: „Főiskolánk Magyarországon bejelentett angol akkreditációval rendelkező főiskola. Fő profilja az angol diplomát adó alap és posztgraduális képzések.”

 

Csakhogy ez az iskola mégsem főiskola, és ahogy próbáltuk felfejteni a szálakat, csak homállyal és százmilliós biznisszel találtuk szembe magunkat.

http://index.hu/belfold/2017/07/13/ceas_cecos_london_college_kulfoldi_egyetem/

 

Visszavont rezsicsökkentés: több tízezerbe kerülhet az „ingyenes” kéményvizsgálat

Míg korábban Németh Szilárd rezsibiztos azt állította, hogy a rezsicsökkentés kerékkötői – egyebek között – a kéményseprők, most az a veszély fenyeget, hogy kiveszik az ellenőrzések egy részét a szakma kezéből, így újra fizetőssé válhat a kéményseprés a lakosság számára. Lapunk szerette volna megtudni a politikustól, hogy mit szól a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezett rendeletmódosításához, amely lényegében szembemegy a rezsicsökkentéssel, ám lapzártánkig nem értük utol. A kormányzat ugyanis arra készül, hogy felülírja az úgynevezett kéményseprési törvényt, s ezzel a gázszerelők kezébe adja egyes, gázzal működő, úgynevezett kondenzációs kazánok füstelvezetőinek ellenőrzését – nyilatkozta lapunknak a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.

 

https://mno.hu/gazdasag/visszavont-rezsicsokkentes-tobb-tizezerbe-kerulhet-az-ingyenes-kemenyvizsgalat-2407652

Tízsukorónyi ingatlanpanama Budapesten – Tízmilliárdos hűtlen kezelés?

Az LMP szerint a sukorói ügynél tízszer nagyobb, 10 milliárd forintos hűtlen kezelést felvető „ingatlanpanama” történt Budapesten, a IX. kerületben – közölte Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke az MTI tudósítása szerint csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A beszámoló alapján a politikus elmondta, egy, a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél fekvő 15 hektáros területről van szó, amelyet a sukorói ingatlancsere ügyéhez hasonlóan miniszteri határozat alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vásárolt meg, de míg a sukorói ügyben 1 milliárd forintos kárról lehetett beszélni, addig itt 10 milliárd forint veszteség érhette az államot.

https://mno.hu/belfold/tiz-sukoronyi-ingatlanpanama-budapesten-tizmilliardos-hutlen-kezeles-2407694

 

Ilyen KRESZ-változás még nem volt

 

Érdekes jogszabály jelent meg a napokban, miszerint a vizes vb alatt az autóbuszsávban közlekedhetnek a szervezésben résztvevő személyeket szállító autók. A változás mindössze hetekig marad érvényben, de ha már így alakult, nem árt felidézni, milyen szabályok vonatkoznak a buszsáv-használatra.

 

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/07/13/ilyen_kresz-valtozas_meg_nem_volt/

 

Eljárást indít Brüsszel a civiltörvény miatt

 

A civiltörvénnyel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás mellett az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette a Lex CEU miatt április végén indított vizsgálatát. Brüsszel ezúttal is gyors választ vár a magyar kormánytól.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170713_Eljarast_indit_Brusszel_a_civiltorveny_miatt

 

Mészáros tévéje árnyékra vetődött Botka árnyékkormányával

 

Összeállt a baloldali szakértői árnyékkormány - jelentette az Echo TV, de úgy tűnik, tévedett.

http://24.hu/belfold/2017/07/13/meszaros-teveje-arnyekra-vetodott-botka-arnyekkormanyaval/

Karácsony: Orbántól már sajátjai is nagyon félnek

106 "igaz ember" kell csak és a rezsim megbuktatható - mondta a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Jövőre, egy esetleges újabb kétharmad után, Orbán célkeresztbe veszi az önkormányzatokat és a fővárost – mondta Karácsony Gergely a Hír Tv-ben. Zugló polgármestere szerint sok fideszes kollégája ezért nagyon tart az újabb kétharmadtól. Szerinte feleslegesen.

Én ezt nem a kisujjamból szopom, nekem ezt fideszes politikusok mondják, hogy ha itt Orbán nyer, és újra kétharmad van, akkor mi kerül a célkeresztbe? Két dolog, amit nagyon utál a miniszterelnök: az önkormányzatok és Budapest. És a kettőnek a közös halmaza az a budapesti önkormányzat. (…) Ezt mindenki érzi. A fideszes polgármesterek, amennyire látom Budapesten, ettől mindenképpen nagyon félnek, de hát Orbán Viktor nagyon messze lesz a kétharmadtól.

 

http://24.hu/belfold/2017/07/13/karacsony-orbantol-mar-sajatjai-is-nagyon-felnek/

 

Pharaonról hallani sem akar, Magomedről nem beszél Pintér

Demeter Márta kérdezgette a belügyminisztert néhány furcsa migráns-botrányról.

http://24.hu/belfold/2017/07/13/pharanrol-hallani-sem-akar-magomedrol-nem-beszel-pinter/

A Kétfarkú minden idők egyik levelezését bonyolította le a felcsúti arénával

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt írt egy levelet a Pancho Arénának, hogy megkérdezzék, esetleg igénybe vehetnék-e a felcsúti stadiont az űrállomásuk felavatásához. Ebből a kérdésből minden idők egyik levelezése jött ki, amiben

még a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia főigazgatója is vicces troll volt. 

Íme a kérdés:

http://24.hu/belfold/2017/07/13/a-ketfarku-minden-idok-egyik-levelezeset-bonyolitotta-le-a-felcsuti-arenaval/

ENGEDETLENÜL

Gajdics Ottó

Trükkök százai, amikről nekünk nem kell tudnunk, a törvények megkerülése, kijátszása, sunyi kis húzások, amelyekre fény sem derülne, ha nem szivárogtatna állandóan valaki, nagyjából így írható le a magyar balliberálisok politikai krédója. Ne gondoljuk, hogy csak kormányzásuk idején vallanak tisztességes ember számára vállalhatatlan elveket, nem adhatnak ők mást, csak mi lényegük, akkor is, amikor kormánybuktatásról fantáziálnak.

Most például az egyik idoljuk, akit még köztársasági elnöknek is el tudtak képzelni, olyan fantasztikus ötlettel állt elő azoknak, akik ki akarnak kerülni a civiltörvény hatálya alól, hogy innen kezdve nyugodtan elszegődhetne a fehérgalléros bűnözők ombudsmanjának.

http://magyaridok.hu/ahelyzet/engedetlenul-1943215/

Sírva kérjük az olvasókat: segítsetek!

Ez most egy olyan cikk, amilyen még nem volt. A CÖF kiadott egy akkora közleményt, hogy azóta is tátott szájjal nézünk magunk elé. Ez az a ritka eset, amikor teljes összhangban van a tartalom, a stílus, minden. Az egyetlen probléma, hogy egy büdös szót nem értünk belőle. Az olvasók segítségét várjuk. Egyetlen egy kérdés van: mit akart mondani a költő?

 

https://kolozsvaros.com/2017/07/13/sirva-kerjuk-az-olvasokat-segitsetek/

Nobel-békedíjra javasolják Soros Györgyöt

Levelet küld a Béke-Nobel díj bizottságnak Oslóba Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás theológus, Nagy Péter Tibor szociológus és Szilágyi Gál Mihály filozófus.

Az írást megfogalmazói petíció formájában is elérhetővé tették, ahol bárki aláírhatja azt. A rövid szöveg teljes változata:

http://nepszava.us/nobel-bekedijra-javasoljak-soros-gyorgyot/

 

Véletlen párhuzam - 1936-ban is eltűntek a gyűlölködő plakátok az utcákról a nagy sportesemény előtt

 

De azért mégis az a képzet alakulhat ki a felületes olvasóban, hogy lám, a véletlenek összjátéka történelmi távlatokban milyen érdekes párhuzamokat eredményez:

1.    A kormány bejelentette, hogy a vizes vébé nyitónapjára eltávolítja a közterületekről a mindent beborító, antiszemita indulatok kiváltására kétségkívül pompásan alkalmas sorosos plakátokat (hiszen mindig is pont így tervezték).

2.    1935 novemberében Hitler megígérte, hogy a garmisch-partenkircheni téli, és a berlini nyári olimpia előtt eltávolítja a zsidóellenes plakátokat.

 

http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/07/12/naci_plakatok_berlini_olimpia/

 

KOPORSÓT SZÖGELNE

Pilhál György Magyar Idők

 

Elnézve Karácsony jámbor ábrázatát, nem is hinné az ember, mekkora hervadhatatlan bruszt lapul ebben a nevetgélő liberális emberben.

Maga Karácsony Gergely adott interjút minap a mértékadó Zsurpubi.hu hírportálnak. A beszélgetésből egyebek mellett megtudtam, hogy Zugló polgármestere, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nincs nagy véleménnyel a kormányról. Sőt, meggyőződése, hogy Orbán Viktor csak addig marad hatalomban, amíg a társadalom a fejéhez nem kap.

„Ennek iszonyatosan csúnya bukás lesz a vége – tájékoztat. – 

 

http://magyaridok.hu/paca/koporsot-szogelne-1942159/

 

LÁZÁR JÁNOS: VÉGET ÉRT EGY KINCSVADÁSZAT

MTI, ORIGO, HIRADO.HU

 

A hét egyik legfontosabb eseményéről a Seuso-kincsek utolsó darabjainak hazahozataláról, valamint a pénteken kezdődő magyarországi vizes vb-ről is beszélt a miniszterelnökséget vezető miniszter, szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján a parlamentben. Lázár János a szerdai kormányülésen tárgyaltakról is tájékoztatást adott.

 

http://magyaridok.hu/belfold/lazar-janos-veget-ert-egy-kincsvadaszat-1945504/

 

ORBÁN VIKTOR: A MEZŐGAZDASÁGHOZ KÖTŐDŐ IPARI BERUHÁZÁSOK KIEMELT FIGYELMET ÉLVEZNEK

MTI

 

Minden olyan vállalkozás, ami a mezőgazdasághoz kapcsolódik, és az abból származó tudást alakítja át ipari tudássá és kereskedelmi tőkévé, különösen fontos a magyar kormánynak; a Balogh Tészta Zrt. is egy ilyen vállalkozás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Balogh Tészta Zrt. új üzemének avató ünnepségén, csütörtökön Tiszakécskén.

 

http://magyaridok.hu/gazdasag/orban-viktor-mezogazdasaghoz-kotodo-ipari-beruhazasok-kiemelt-figyelmet-elveznek-1944865/

Óriási baj van a vízszolgáltatással a kormány saját jelentése szerint

A rezsicsökkentés és a közműadó tönkretette a vizes cégeket, az elmaradt felújítások miatt rohadnak a vezetékek. Az ivóvíz 26 százaléka elszivárog, az alacsony fizetések miatt nincs elég szakember.

A fejlesztési minisztérium alá tartozó Kiemelt Közszolgáltatások Főosztálya drámai hangú jelentést készített a vízközmű ágazat helyzetéről. A szöveget a nagyobb önkormányzatoknak is megküldték, így került egy példány hozzánk is, és a teljes jelentést szerdán kirakta az oldalára az atlatszo.hu is.

A szöveg harmadik bekezdése így kezdődik:

„A víziközmű szolgáltatási szektor állapota válságosra kezd fordulni fenntarthatóság, a működtethetőség, és a finanszírozás szempontjából.”

Ez magyarul olyasmit jelent, hogy hamarosan szétrohad, már most alig megy és nincs rá pénz. 

https://444.hu/2017/07/13/oriasi-baj-van-a-vizszolgaltatassal-a-kormany-sajat-jelentese-szerint

Schmitt Pál nem bánta meg, hogy lemondott

Interjút közölt a Story Magazin az ország első és egyetlen olyan köztársasági elnökével, akinek plágiumbotrány miatt kellett lemondania, miután kiderült, hogy másolta (értsd: lopta) a szakdolgozatát. 

Schmidt az interjúban közölte: nem azért mondott le, mert hibásnak érezte magát, hanem mert 

„nem tudott az elnöki munkájában magas szinten helytállni, mert állandóan tüntetőkön kellett keresztülverekednie magát. Ráadásul azért is volt kínos számára a helyzet, mivel a magasrangú vendégeinek is először tüntetőkkel kellett találkozniuk, és csak azután jutottak be hozzá.”

 

https://444.hu/2017/07/13/schmitt-pal-nem-banta-meg-hogy-lemondott

Kigolyózták Mészáros Lőrinc (egykori?) vőjelöltjét az építőipari cégcsoportból, Tiborcz üzlettársa lett az új tulajdonos

Döbbenetes fejlemények az állami és uniós forrásból milliárdokat szivattyúzó építőipari cégeink világában:

tulajdonost cserélt a Körösaszfalt Zrt., az új tulajdonos Tiborcz István üzlettársa, és még Mészáros Lőrinc (állítólagos, egykori?) vőjelöltjét, Pálffy Balázst is leváltották a cég éléről.

Ha ez így túl sok információ minden összefüggés nélkül, nem tudok sokat segíteni, legfeljebb cégbírósági iratokból. A Körösaszfalt Zrt. tulajdonosa az utóbbi években a Duna Aszfalt volt, aminek pedig Mészáros Lőrinc gyakori üzlettársa, Szíjj László a tulajdonosa.

https://444.hu/2017/07/13/kigolyoztak-meszaros-lorinc-egykori-vojeloltjet-az-epitoipari-cegcsoportbol-tiborcz-uzlettarsa-lett-az-uj-tulajdonos

Nincs olyan csoda, hogy ez az egymilliárdos felújítás elkészüljön a világbajnokság megnyitójáig

A margitszigeti Casinó épületén még cserepek sem voltak szerda délután. Azoknak a szervezőknek kéne beköltözniük ide, akiknek Mészáros Lőrinc miatt kellett elhagyniuk az addigi központot.

„Az utolsó percekig dolgozni fogunk, de ezek már az utolsó simítások” - mondta Seszták Miklós miniszter, a vizes világbajnokság szervezőbizottságának az elnöke kedden arról, hogyan állnak a munkákkal. A szálláshelynek tervezett Bibó Szakkollégiumról már korábban kiderült, hogy bőven a vizes vébé után készül csak a felújítása. A hárommilliárdos óriásugrótorony állítólag tervezetten nem a megnyitóra, csak a verseny előtti utolsó pillanatban lesz meg. De hogy a Margitszigeten lévő egykori Casino péntekre már a vizes világbajnokságot szolgálja, és csak az utolsó simiításokat végzik rajta, az teljesen kizártnak tűnik.

 

https://444.hu/2017/07/13/nincs-olyan-csoda-hogy-ez-az-egymilliardos-felujitas-elkeszuljon-a-vilagbajnoksag-megnyitojaig

Valójában kik is az Orbánt védő New York-i rabbik?

A Magyar Narancs részletes cikkben tárta fel, mi minden nem stimmel abban az antiszemitázós történetben, amely szerint tizenegy New York-i rabbi állt ki Orbán Viktor mellett.

csütörtökön megjelent számában azt írja,

·       a nevezett szervezet létezésének a fönt említett állásfoglaláson kívül nincs nyoma;

·       egy aránylag jól beazonosítható kis körön kívül bizonyosan nem képvisel senkit, így nem képvisel „egyesült New York-i” zsidóságot;

·       az aláírók nem írták alá a nyilatkozatot, de még ha alá is írták volna, a többségük nem rabbi;

·       ráadásul ezek a nem aláíró nem rabbik olyasmi miatt veszik a védelmükbe Orbán Viktort, amivel őt a szóban forgó beszéd kapcsán nem is vádolta senki: az antiszemitizmus vádja miatt mosdatják.

 

https://mno.hu/belfold/valojaban-kik-is-az-orbant-vedo-new-york-i-rabbik-2407663

Most akkor zsidózunk egy kicsit, bocs!

LÁNYI ANDRÁS

 

A minap még csak azt kellett elviselnünk, hogy az önbizalom-hiányos kormány óriásplakátokon bizonygatja erejét, büszkeségét, európaiságát. Erős és büszke európai országokban persze ilyesmi nem fordulhatna elő, mert kinevetnék azt, aki primitív melldöngetéssel próbálkozik. De mi már voltunk a vas és az acél országa is, és voltunk nem rés, hanem erős bástya, szokva vagyunk a köztéri bárgyúsághoz. A lózungpolitikától szemünk sem rebben.

De most eljött a pillanat, és ki kell mondani, mert ez a dolgunk, hogy ez bizony már „az”. Az óriásplakát-áradat áttörte a józan ész utolsó gátjait, az aljas ostobaság elönti az országot, riadó!

 

https://mno.hu/velemeny/most-akkor-zsidozunk-egy-kicsit-bocs-2407572

 

Gágyor Péter: A neoliberális utópia zsákutcájáról

 

A neoliberális utópia következményei ma is ott kísértenek korunk politikai jelszavaiban, többek között a Wilkommenskulturban és a multikulturalizmusban. A mai utópiahívők fegyvere egyszerű: a hangoskodó tömegpszichózis hatására senki sem szeretne nyilvánosan korszerűtlennek mutatkozni.

Félreértjük a mindennapi valóságot. Ez meghatározza a korunkat. Mint a huszadik század végén a sokat emlegetett hiánydramaturgia, melytől az idézett poén is működik. Sőt, maguk a tévedések mozgatják világunkat, amennyiben képzelt távlatokról, projektekről, tervezetekről beszélünk, még ha pontos, közérthető megfogalmazásában is. Ez a jelenség lehet a nagy, sorsformáló kisiklása a történelmünknek.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170713_gagyor_peter_a_neoliberalis_utopia_zsakutcajarol

Merkel: Akár közös költségvetése is lehet az eurózónának

2017. július 13. 17:13

 

„Nem vagyok az ellen, hogy az eurózónának legyen egy költségvetése. (...) Az európai pénzügyminiszterről is beszélhetünk” – mondta Angela Merkel német kancellár Emmanuel Macron francia elnök társaságában.

http://mandiner.hu/cikk/20170713_merkel_akar_kozos_koltsegvetese_is_lehet_az_eurozonanak

 

Ön rábízná a vagyonát? A magyar állam rábízta. Szivek Norbert portréja

 

Felkerült a NAV szégyenfalára, a 180 napon túl több mint 100 millió forinttal tartozó zsiványcégek közé Szivek Norbert MNV-vezér érdekeltsége, a United Programme Service Kft. A nemzeti vagyon felkent urának egyéb magánbizniszei sem brillíroznak, felszámolás alá került például a minap a svájci koronaékszer, a Cretum Consult GmbH is. Mégsem ezért, inkább a kellemetlen vezetői stílusa miatt érezhető vele szemben elégedetlenség fideszes berkekben is. Összeírtuk a fontosabb ügyeket, amelyekben emlegették a nevét. Hosszú a lista.

 

https://atlatszo.hu/2017/07/13/on-rabizna-a-vagyonat-a-magyar-allam-rabizta-szivek-norbert-portreja/

Egyre több olyan diák jut pénzéhez, aki a lekapcsolt iskolaszövetkezetek miatt nem kapott fizetést

„Sziasztok én megkaptam a fizumat” – írta hétfőn Dávid, aki a budaörsi Tesco-ban dolgozott.

A bejegyzés abban a zárt FB-csoportban történt, amelyet azok a diákok hozták létre, akik lassan egy hónapja nem kapták meg a fizetésüket a májusi munkájukért, miután a nyomozóhatóság június közepén többeket letartóztatott, a NAV pedig több iskolaszövetkezet számláját zárolta. (A gyanú szerint a szocialista Czeglédy Csaba körül egy olyan strómanokkal felhizlalt cégháló jött létre, amelynek a célja az adóelkerülés volt – az eset hátteréről a frissen megjelent Magyar Narancsban olvashat részletesen.) Azt még múlt héten írta nekünk a Rossmann, hogy „a Humán Operátor helyett a Rossmann ki tudja fizetni az elmaradt béreket. Ennek érdekében a diak@rossmann.hu e-mail címen is várjuk az érintettek jelentkezését adategyeztetés céljából.”

http://magyarnarancs.hu/belpol/egyre-tobb-diak-jut-penzehez-azok-kozul-akik-a-lekapcsolt-iskolaszovetkezetek-miatt-nem-kaptak-fizeteset-105286

Széchenyi fürdő: Out of order

Eltűnt értékeik miatt rendőrökre is szüksége volt a turistáknak a Széchenyi Gyógyfürdőben. A fővárosi fürdővállalatnál zárcsereprogram zajlik, eddig 100 millió forintért, és lecserélik a komplex fürdőirányítási rendszert is. Ezt a Tarlósék ellenzékisége idején még kiátkozott cég szállítja 632 millió forintért, de a kiépítésével már ez idáig is két évet késtek.

http://magyarnarancs.hu/lokal/szechenyi-furdo-out-of-order-105283

Farfalle, very good: a világon senki nem tud úgy átadni egy tésztagyárat, mint Orbán Viktor

Míg ma Tarlós István főpolgármester és Varga Mihály gazdasági miniszter a Komjádi uszoda átadásán tehetetlenkedtek egy hatalmas műkulccsal, addig Orbán Viktor a valódi, férfias tettek mezejére lépett, és hipp-hopp átadott Tiszakécskén egy tésztagyárat. 

 

https://444.hu/2017/07/13/farfalle-very-good-a-vilagon-senki-nem-tud-ugy-atadni-egy-tesztagyarat-mint-orban-viktor

 

 

Trócsányi a történelemben

Egyáltalán nincs különbség a szocialista és a fideszes miniszterek esete között

Ahhoz, hogy tűpontosságú képet kapjunk arról, hogy a Fideszben fittyet hánynak a keresztény, konzervatív, polgári erényekre, 2003-ig kell visszalapoznunk. Tizennégy évvel ezelőtt, Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök kormányázása idején hatalmas politikai botrány pattant ki. Kiderült, hogy az MSZP kancelláriaminiszterének ügyvédi irodája több állami megrendelést is elvállalt kinevezése után. Kiss Elemér azonnal lemondott, a miniszterelnök látványosan megszidta kormányát. Az akkor ellenzékben politizáló fideszes képviselők nem győzték hangsúlyozni, mennyire lelkiismeretlenek a szocialisták, és mennyire összeférhetetlenek voltak a távozó miniszter tisztségei. Az ügyet Szijjártó Péter – a jelenlegi külügyminiszter – robbantotta ki. Azt mondta: bebizonyosodott, hogy a szerződéskötés etikátlan volt, és nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány retorikájával ellentétben kapcsolatok révén hozzá lehet jutni állami pénzekhez. Szijjártó azt is hozzáfűzte: „A szó jó értelmében óriási élmény számomra, hogy a miniszterelnök első helyettesét sikerült lemondatnom.”

A Fidesz ifjú reménysége akkor még aligha gondolta, hogy a történelem megismétli önmagát.

https://mno.hu/velemeny/trocsanyi-a-tortenelemben-2407670