2017, július 13 - 07:49 Sajtószemle

Az Országos Kardiológiai Intézetben nincs CT, ezért a betegeket vizsálatra másik kórházba szállítják, olykor nyitott mellkassal.

A halálhírt a kislány nagymamája közölte a Klubrádió betelefonálós műsorában. A gyereket péntek délelőtt szállították át, este 9-re meghalt. A nagymama elmondása szerint az orvosok 16 napot küzdöttek a kislány életéért.

Az egyébként a nagymama első telefonja nyomán derült ki, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben nincs CT illetve MR, ezért a gyerekeket a Heim Pál Gyermekkórházba, a felnőtteket az István Kórházba szállítják át. Az intézet főigazgatója az RTL Klubnak azt mondta, hetente 8-10 alkalommal fordul elő, hogy műtét előtt másik kórházba kell menniük a betegeknek a gépek hiánya miatt. Rendszeresen kértek pénzt a műszerekre, hogy házon belül is el tudják végezni a vizsgálatokat, de eddig nem kaptak. Balog Zoltán azt ígérte, jövőre mindenképpen kap CT-t a Kardiológiai Intézet, vagyis az a kórház is, ahol a legkomolyabb szívműtéteket végzik az országban.

A hírre egyébként elsőre azzal reagált Rétvári Bence államtitkár, hogy több a CT és az MR, mint 2010-ben volt, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár pedig azzal érvelt, most sem kell messzire vinni a betegeket, mert

"van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van a műtőtől a CT, mint a kardiológiai intézet esetében."

Balog Zoltán miniszter pedig kedden este az ATV-ben azt mondta,

"lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van."

 

http://hvg.hu/itthon/20170712_Meghalt_kislany_korhaz_kardiologia_ct

Időgéppel tárják fel Velence múltját

Irdatlan mennyiségű dokumentumot dolgoznak fel öntanuló szoftverekkel. Több száz éve élt emberek kapcsolati hálóit derítik föl. A múlt olyan mélységeit ismerhetik meg a módszerrel, amiről eddig álmodni sem mertek a történészek.

https://444.hu/2017/07/12/idogeppel-tarjak-fel-velence-multjat

Leszakadt a gigantikus jéghegy az Antarktiszról

Bekövetkezett, aminek a bekövetkeztét már júniusban előre jelezték a sarkkutatók: leszakadt a feljegyzett történelem egyik legnagyobb jéghegye az Antarktiszról. A Larsen C selfjégről leszakadt gigantikus jéghegy területe nagyjából 6000 négyzetkilométer, vagyis kicsit nagyobb, mint Jász-Nagykun-Szolnok megye.

https://444.hu/2017/07/12/leszakadt-a-gigantikus-jeghegy-az-antarktiszrol

Magyarország legnagyobb szobra lesz Miskahuszár, ami beragyogja majd az éjszakát is

A monumentális huszár szobor az M7 autópálya mellett áll majd, Pákozdon, az ún. Bogár halmon, ott, ahol a mondák szerint Jellasics horvát bán és császári-királyi táborszernagy állt 1948. szeptemberében.

 

http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/magyarorszag_legnagyobb_szobra_lesz_miskahuszar_ami_beragyogja_majd_az_ejszakat_is/2525429/

Bárpultnak támaszkodva, pingpongmeccs után kérte Voldemort az ötmilliót

 

http://index.hu/belfold/2017/07/12/mengyi_roland_targyalas_elso_nap_tanuvallomas_vadirat_voldemort/

 

9 alkalom, amikor Balog Zoltán emberi erőforrásokat alázott meg

Összeszedtük a legdurvábbakat.

 

http://24.hu/belfold/2017/07/12/9-alkalom-amikor-balog-zoltan-emberi-eroforrasokat-alazott-meg/

Terrorellenes módszerekkel számolná fel az embercsempészek hálózatait a német és az olasz belügyminiszter

 

Közös írásban igyekezett vázolni a bevándorlási válsággal kapcsolatos problémákat és tennivalókat Thomas de Maiziere német és Marco Minniti olasz belügyminiszter, akik Die Weltben megjelent cikkel egyidejűleg egy konferencián is beszéltek ötleteikről.

 

https://444.hu/2017/07/12/terrorellenes-modszerekkel-szamolna-fel-az-embercsempeszek-halozatait-a-nemet-es-az-olasz-belugyminiszter

 

Trump: Putyin Clinton győzelmének örült volna

 

Interjút adott az egyik amerikai tévének Donald Trump, aki körül talán a korábbinál is ritkább lett a levegő az utóbbi napokban, miután a fia nyilvánosságra hozta a 2016-os levelet, amiben aktívan érdeklődik az orosz állam által felkínált, Hillary Clintonnal szembeni negatív információk iránt.

Az interjúban azt állítja: "Ha Hillary nyert volna, akkor kivéreztette volna a hadseregünket. Drágábbá vált volna az energia. Ez az, amit Putyin nem szeret bennem. És ezért mondom azt, hogy miért akarna engem?"

 

https://444.hu/2017/07/12/trump-putyin-clinton-gyozelmenek-orult-volna

Új részletek, hajmeresztő sztorik – Így működött a Czeglédy-ügyben lekapcsolt iskolaszövetkezetek szivattyúja

Új részletekkel mutatjuk be az ún. Czeglédy-ügy hátterét a legfrissebb Magyar Narancsban. Ismertetjük azokat a cégeket, amelyek kapcsán eljárás indult, új szereplőkre és szlovák szálra is bukkantunk az ügyben, több diák esetén keresztül pedig a legalsó szinten mutatjuk be, hogyan is működött a most lekapcsolt „iskolaszövetkezeti szivattyú”.

Jöjjön egy rövid ízelítő cikkünkből

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/uj-reszleteket-hajmereszto-sztorik-igy-mukodott-a-czegledy-ugyben-elkapott-iskolaszovetkezetek-szivattyuja-105270

 

Újabb négy szervezet bojkottálja a civiltörvényt

 

A négy szervezet szerint a kormány célja

„a független civilek karanténba zárása, megfélemlítése azért, hogy ne szóljanak bele a közügyekbe, és ne nyilvánítsanak véleményt a parlamenti vagy önkormányzati döntésekről.”

 

https://444.hu/2017/07/12/negy-ujabb-civil-szervezet-jelentette-be-hogy-nem-regisztralja-magat-ma-jar-le-a-torvenyes-hatarido

Gyilkossági ügyeket nem kezel úgy a rendőrség, mint a letelepedési kötvényes cégnél történt betörést

 

Azt mondták, hogy a telefonom alapján a Hajós utcában voltam április 7-én. Mondtam, hogy igen, mert ott volt az albérletem. Aztán mutattak egy telefonszámot, és megkérdezték, hogy kié. Ránézésre nem tudtam megmondani. Azt mondták, hogy ezt a számot hívtam aznap este, és tudni akarták, hogy kivel és miről beszéltem

- így emlékszik vissza a kihallgatásra egy fiatal nő, akit a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Arton Capitalnál történt április betörésután hívtak be tanúskodni a rendőrség Teve utcai főhadiszállására.

https://444.hu/2017/07/12/gyilkossagi-ugyeket-nem-kezel-ugy-a-rendorseg-mint-a-letelepedesi-kotvenyes-cegnel-tortent-betorest

Fidesz-közeli vállalkozó fuvarozhat a budapesti vizes vb-n

 nem meglepő, hogy végül a harmadik pályázó, a Luxury Limousine Service Kft. lett a befutó, amely a Mirr-Busznál jó négymillióval olcsóbb, 51 milliós ajánlattal nyerte el a szűk három hétre szóló megrendelést. A győztes társaság többségi tulajdonosa pedig nem más, mint a kormány kedvenc biztonsági cégét, a Valton-Sec Kft.-t is kézben tartó Varga Lajos. A vállalkozóról a legtöbbet talán az árulja el, amit az Index.hu írt róla egy tavalyi cikkében: a portál szerint állítólag bármikor bárkit felhívhat az Orbán Viktor, Lázár János, Rogán Antal hármasból.

 

https://mno.hu/belfold/fidesz-kozeli-vallalkozo-fuvarozhat-a-vizes-vb-n-2407422

Hivatalos: tényleg lekapják a Soros-plakátokat

 

A szervezet szerint a kormány a legutóbbi nemzeti konzultáció utókampányát eleve két szakaszban, hathetes időtartamra tervezte, ennek megfelelően a második szakasz az eredeti tervek szerint, július 15-én zárul. Megmagyarázták azt is, miért kellett újra kék plakátokkal teleszórni az országot. Eszerint a kormány azért tartja fontosnak az egyértelmű eredmények széles körű ismertetését, mert a konzultáció témáiban elhúzódó vitákra számít, mindenekelőtt a bevándorlás kérdésében.

http://hvg.hu/itthon/20170712_soros_plakatok_hivatalos_dontes#

Antiszemiták-e a Soros-plakátok?

Az antiszemitizmus-vád komoly dolog, nem véletlenül ugrik rá ennyire a kormány.

Megkérdeztünk három szakértőt arról, hogy szerintük antiszemita-e a plakát. Van, aki szerint az, van, aki szerint nem, és van, aki szerint nem ez a fontos.

http://24.hu/belfold/2017/07/12/antiszemitak-e-a-soros-plakatok/

A Magyar Reklámszövetség is elítéli a Soros-plakátkampányt

A Soros-kampány nem tekinthető társadalmi célú hirdetésnek, tartalmában egyértelműen politikai hirdetés, ezért közzététele társadalmi célú hirdetésként megtévesztő.

 

http://magyarnarancs.hu/interaktiv/a-magyar-reklamszovetseg-is-eliteli-a-105258

Orbán: Hazakerült a Seuso-kincsek utolsó hét darabja

 

A miniszterelnök a szerdai kormányülés szünetében bejelentette, hogy a magyar állam visszavásárolta a műtárgyakat.

 

http://hvg.hu/itthon/20170712_orban_seuso_kincs_hazakerult

Sok civil szervezet meglepődhet majd, amikor kopogtat náluk az ügyészség

 

Ugyan az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Igazságügyi Minisztérium közös állásfoglalása szerint csak azoknak a szervezeteknek kell külföldi finanszírozásúként a bíróságon regisztráltatni és billoggal megjelöltetni magukat, amelyek a törvény hatályba lépése, vagyis június 27-e után kaptak 7,2 millió forintnál többet külföldi forrásból, kiderült, a törvény azokra is vonatkozik, akiknek a Google biztosított AdWords hirdetési lehetőséget. A havi 10 ezer dollárnyi ingyen hirdetési lehetőség a minisztériumok szerint ugyanis ez „egyéb vagyoni jellegű juttatásnak minősül”, ami szintén benne van a törvényben – hívja fel a figyelmet Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke. Ez alapján úgy tűnik, a Microsoft szoftvertámogatását, vagy akár egy telekommunikációs cég alapítványának támogatását igénybe vevő szervezetek is beleesnek majd a körbe. „Ez jóval több szervezet, mint amiről eddig szó volt, sokan nem számítottak rá, hogy bekerülnek a körbe” – mondja Pardavi.

http://hvg.hu/itthon/20170712_civil_ellenes_torveny_helsinki_bizottsag

Le Pen főtitkára: Megtisztelő lenne, ha Fidesz csatlakozna hozzánk

 

A francia radikális jobboldali Nicolas Bay szerint egyre jobban körvonalazódnak a hasonlóságok a Fidesz és azok között a pártok között, amelyek az EP szélsőjobbolali frakcióját alkotják. Ő a néppártosodó francia Nemzeti Front főtitkára, aki rendszeresen kiáll a magyar kormány mellett az Európai Parlamentben. Olvasóink kérdéseire válaszolt.

 

http://index.hu/kulfold/ep/2017/07/12/nemzeti_frontos_ep-kepviselo_nicolas_bay_megtisztelo_lenne_ha_fidesz_csatlakozna_hozzank/

Galsai Dániel Vizesnyolcas

Magyar Hírlap

Katie Ledecky téved, ráadásul fogalma sincs, milyen nyugodt és stresszmentes az élete

Katie nem tudja, hogy néhány órával a budapesti FINA vizes vb megnyitója előtt van egy szűk populáció távoli fél-őshazájában, amelynek tagjai lényegesen feszültebben várják a nagy világeseményt. Azt pedig nyilván pláne nem tudja, hogy mifelénk ezt a társulatot „frusztrált belvárosi liberális értelmiségként” szokták definiálni – Ledecky kisasszony talán nem is értené, miről van szó. 

Így hát kénytelen vagyok elmagyarázni, ha ő valami végzetes véletlen folytán nem olvasná ezeket a sorokat, talán másoknak is tanulságos lehet. Arról van szó, hogy a fent nevezett kompánia hónapok óta retteg, és most már valóban a végső visszaszámlálásnál tartunk: mi történik, ha kiemelkedően sikeres lesz minden idők legnagyobb magyar rendezésű sporteseménye?! Ezt persze Katie még kevésbé értené, lévén egy olyan ország polgára, ahol – pártállástól függetlenül – a házak többségének kertjében egész évben leng a csillagos-sávos lobogó. Így hát tovább magyarázom.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92859/Vizesnyolcas

Bán Károly Szegedi halászlé

Álláspont. A gazdagok megadóztatására készülő, igazságtevő Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként új baloldali rendszerkritikával próbálja fűszerezni választási programját

Magyar  Hírlap

Hovatovább ott tart a szocialista párt, hogy már csak a Liberálisok utolsó hivatásos mohikánjára, Fodor Gáborra és a CEU-n Soros Györgynek mindhalálig hűséget esküdő egyszemélyes MoMa vezérére, Bokros Lajosra építhet. A szegedi halászlé fűszerezése és filézgetése közben némelyeknek az is eszükbe juthatott, az Új pólusként emlegetett LMP, Momentum, Együtt és Párbeszéd elvi kvartettje tizenhat százalékot mutatott fel egy közvélemény-kutatónál. Ez momentán éppen kétszer akkora támogatottság, mint amit Botka Wellington tábornok szocialista hadainak egy másik kutató mért.

Nagy tehát a baj. Ezt jelzi az is, hogy a jobboldali elhajlással nem vádolható kanadai Népszava publicistája arról ír a Botka-féle, Fizessenek a gazdagok! program kapcsán: „Semmi nem fejezi ki jobban azt a mérhetetlen butaságot, amely ezt a pártot immár huszonhét éve nem képes elhagyni, mint a brutális materializmus. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/92861/Szegedi_halaszle

„Bárki járhat úgy, ahogy mi”

Nyolc év után harminc nap alatt döntött a Kúria Császy Zsolt és Tátrai Miklós bűnösségéről, de további egy hónap sem volt elegendő az ítélet leírásához. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) volt vezetőit a Sukoró-ügy miatt ítélték szabadságvesztésre úgy, hogy korábban másodfokon bűncselekmény hiányában felmentették őket. Emelt fővel vonulnak börtönbe - mondták a Népszavának -, és politikai elítélteknek tartják magukat. Beszéltek az eljárás legsúlyosabb anomáliáiról is. Azt, hogy az állam gazdaságpolitikáját büntetőbíróság elé viszik, rendkívül aggályosnak találják. Cikkünk írása közben jött a hír: Tátrai már meg is kapta börtönbehívóját.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134478-barki-jarhat-ugy-ahogy-mi

Azeri wifi - Péterfalvi Attila aggódik

A vizes világbajnokság szervezőihez fordult Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, és mielőbbi tájékoztatást kért a rendezvényen ingyenes wifit biztosító szoftvert fejlesztő azerbajdzsáni cégről – értesült a Népszava. Figyelemre méltó az is, hogy Péterfalvi rögtön azután megkereste a szervezőket, hogy az Index írt a kétes hátterű cégről, holott az adatvédelmi hatóság elnöke éppen szabadságát tölti külföldön.

 

http://nepszava.hu/cikk/1134555-azeri-wifi---peterfalvi-attila-aggodik

FIDESZ: AZ ELLENZÉKET VALÓJÁBAN NEM ÉRDEKLI A BETEGEK SORSA

MTI

A Fidesz-frakció szerint az ellenzéket valójában nem érdekli sem a főváros egészségügyi ellátása, sem a betegek sorsa, hiszen első dolguk, hogy támadják Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztését, a budai szuperkórházat.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-az-ellenzeket-valojaban-nem-erdekli-betegek-sorsa-1942114/

 

Ceglédi: Egymás alatt fűrészelik a fát

 

Arról hónapok óta nem hallani, hogy miért lenne jó Magyarországnak, ha jövő tavasszal már Botka Lászlónak hívnák a miniszterelnökét.

 

Van itt egy ostoba álvita, aminek egyfelől semmi értelme, másfelől immár mindkét párt bázisát rombolja. Jogosan veszít miatta szavazókat az MSZP és a DK is, hasonló nagyságrendben. Arról van szó, hogy Botka László nem akar közös listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel, Gyurcsány Ferenc pedig egyáltalán nem akar közös listát – de ettől még a DK hisztizik, hogy Botka miért nem akar Gyurcsánnyal együtt szerepelni, az MSZP meg erőlteti azt a hülyeséget, hogy de legyen közös lista a DK-val is, de Gyurcsány nélkül. Ilyen lista nem lesz. Ideje beismerni. Eleve kevéssé volt reális, hiszen a DK-nak Gyurcsány Ferenc mindennél, szó szerint mindennél fontosabb, plusz ugye ezt már Bajnai anno végigzongorázta: ajánlom mindenki figyelmébe a DK szinte napra pontosan négy évvel ezelőtt, 2013. június 26-án kiadott közleményét, melynek címe „Gyurcsány: a DK elnöke nem alku tárgya”.

http://hvg.hu/itthon/20170712_Cegledi_MSZP_DK_ellenzek_egyuttmukodes_listaallitas_koordinalt_indulas

 

„Éreztem, hogy ez lesz a vége” – megszólalt az ellehetetlenített makói igazgató

Hivatalosan egyelőre nem tájékoztatták Rója Istvánt arról, hogy huszonkét intézményvezetéssel töltött év után miért nem fogadták el pályázatát a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjára. A pedagógus lapunknak adott interjújában Lázár János kérdéséről és Makovecz Imrével folytatott beszélgetéséről is nyilatkozott.

 

https://mno.hu/belfold/ellehetetlenitik-a-makoi-iskolaigazgatot-2407421

Az atomenergiahivatal szerint minden rendben van a paksi törésvonalakkal

 

Közleményben reagált az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) az Átlátszó hétfőn megjelent írására, amely szerint a paksi bővítés miatt elrendelt geológiai tanulmány megállapításai szerint a tervezett atomerőmű telephelyének közelében több helyen is tízezerévnél fiatalabb, felszínig hatoló elmozdulásokat okozó földrengések nyomait találták.

Ennek azért van jeelntősége, mert a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ajánlásai alapján készült 2011-es, vagyos már a Fidesz-kormány által kiadott kormányrendelet szerint tilos olyan helyre atomerőművet építeni, ahol tíz km-en belül olyan törésszakasz található, aminél az utolsó százezer évben felszíni elmozdulás volt.

https://444.hu/2017/07/12/az-atomenergiahivatal-szerint-minden-rendben-van-a-paksi-toresvonalakkal

Kövér László: A tolerancia, a másság elviselésének képessége olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie

 

Súlyos időkapszula kering az interneten: egy felvétel az 1993-as budapesti Liberális Internacionálé idejéből, amikor Kövér László beszél arról, hogy mit is jelent liberálisnak lenni, milyen eszmei értékek jellemzik ezeket az embereket, hogyan fér össze a liberalizmus és a nemzeti gondolkodás. 

 

https://444.hu/2017/07/11/kover-laszlo-a-tolerancia-a-massag-elviselesenek-kepessege-olyan-alapertek-amit-egy-igazi-liberalisnak-nem-szabad-elfelejtenie

A Facebookon toboroznak operatőröket a vizes vb-re

 

Elég faramuci helyzetben van a vizes vb: óriási az elvárás – nemcsak a sportolók, hanem a szervezők felé is –, mindennek stimmelnie kell, ha már 170 (plusz-mínusz a szinte naponta előguruló plusz milliárdok) milliárd forintból szerveznek egy világeseményt. Amit ugyebár a világon mindenütt közvetítenek majd, ezt a szervezők jelentették ki többször is, legutóbb éppen hatmilliárd tévénézőt vizionálva. Ahhoz viszont, hogy ennek akár a töredéke is összejöjjön, hibátlan közvetítésre van szükség, ahhoz meg elég szakemberre.

Akikből, nagyon úgy tűnik, nincs elég.

A lenti álláshirdetést a Facebookon tették közzé olyan zárt csoportokban, amiknek elsősorban operatőrök a tagjai. 

 

http://index.hu/sport/2017/fina_vizesvb_budapest/2017/07/12/a_facebookon_toboroznak_operatoroket_a_vizes_vb-re/

Döntöttek: engedély nélkül jöhetnek a gazdasági bevándorlók Magyarországra

 

Engedélymentesen vállalhatnak munkát egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai foglalkoztatását könnyíti meg többek között az informatika, az elektronika, a feldolgozóipar és az építőipar területén - hívja fel a figyelmet a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/dontottek_engedely_nelkul_johetnek_a_gazdasagi_bevandorlok_magyarorszagra.643556.html

A SPEKULÁNS IZRAELBEN

Bayer Zsolt Magyar Idők

Alig vagyunk túl a szörnyű érzésen, hogy zavar keletkezett az erőben, és Izrael budapesti nagykövete kénytelen volt felköpni a levegőbe és ügyesen aláállni, máris itt az új hír: Izrael minden eddiginél szigorúbb törvényt készül elfogadni, méghozzá Soros ellen.

Az izraeli állam szerint Soros aláássa Izrael tekintélyét, veszélyezteti Izrael érdekeit, veszélyezteti Izrael nemzetbiztonságát, folyamatosan harcol az izraeli kormány ellen, sőt még Izrael önvédelemhez való jogát is megkérdőjelezi. Teszi pedig mindezt a médiája, valamint a civil szervezetei felhasználásával, azok segítségével. Izrael pedig most egy példátlanul szigorú törvényt fogad el, hogy mindezt megakadályozza, és ellehetetlenítse Soros tevékenységét az országban. Talán nem kell hosszasan elmagyaráznom, miért érdekes és különösen fontos ez most nekünk.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/a-spekulans-izraelben-1937386/

 

LÉLEGEZTETŐGÉPEZŐK

Pilhál György Magyar Idők

Régi megfigyelés, hogy a politikai viták akkor veszítik el komolyságukat, amikor az ellenzéki oldal lélegeztetőgépek és inkubátorok árára számolja át a feleslegesnek ítélt kormányzati kiadásokat. Világért sem legyintek én a népegészségügy fontosságára, isten mentsen, csak a hordószónokok demagógiájával van tele a hótaposó cipőm. (Minap épp a lánglelkű plakátszaggató, Vajda Zoltán néptribun biggyesztett a szózatába egy, állítólag a Heim Pál-kórházból hiányzó CT-készüléket, hátha így nagyobb haragra gerjedünk a piszok Orbán-kormánnyal szemben.)

Komoly hazai hagyományai vannak a „lélegeztetőgépes” érvelésnek – amennyire tudom, annak idején a szocialista Lendvai Ildikó honosította meg a parlamenti retorikában, 

 

http://magyaridok.hu/paca/lelegeztetogepezok-1936741/

 

SOROS-ÜGYBEN A BBC ÉS A RUSSIA TODAY

Lovas István magyar Idők

A hazai balliberális média külföldi sajtószemléjének a vezérfonala, mint minden más esetben, szintén a magyargyűlölet, amelynek egyik fő kritériuma egy igazi, a világon valóban egyedülálló negatív Hungaricum: minél nagyobbat rúgnak külföldről az országba, annál nagyobb az élvezet.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/soros-ugyben-bbc-es-russia-today-1940092/

 

Megtaláltuk a német László Petrát!

Csak ő fősodratú újságíróként ütött oda, ráadásul nem menekülteknek, hanem menekültelleneseknek, az pedig, mint tudjuk, egészen más.

A németektől mindig van mit tanulni. Az egész világ megismerte László Petra, a magyar operatőr nevét, aki az N1 nevű jobbikos tévé operatőreként 2015-ben Röszkénél előbb egy menekült kislányba rúgott bele, majd egy kisfiát a karján cipelő családapa útjába került, de azok végül az ő közreműködése nélkül is elestek. László Petrát garázdaság miatt elítélték, de a próbaidős ítélet ellen a vád és a védelem is fellebbezett. Akármi is lesz azonban a jogerős ítélet, László már mindenképpen megkapta a legnagyobb büntetést: az egész világ megvetése sújtja, élete megsemmisült.

Ehhez képest nézzük meg, hogyan oldják meg az ilyen helyzetet a példakép Németországban. Már eleve az fantasztikus minőségi ugrás, hogy ottani történetünk főszereplője nem valami zugcsatorna munkatársa, hanem a német köztévének dolgozott, ráadásul nem olyan gyalázatos hatásfokkal, mint László, aki hol betalált, hol nem, ráadásul, akit eltalált, az is simán feltápászkodott és továbbfutott. Nem, a német kolléga egyetlen ütéssel csontot tört, és az egészet mégis gyakorlatilag büntetlenül megúszta.

http://valasz.hu/vilag/megtalaltuk-a-nemet-laszlo-petrat-124622

 

Állítólag ők szedik szét a Jobbikot – Vona Gábor nyugodtan alhat

, a történet eredetileg arról szólt, hogy Orosz, az Identitesz és a Betyársereg azért mennek Vecsésre, hogy közösen alapítsanak/bejelentsenek valamit, de már a zászlóbontás előestéjén kiderült, hogy Orosz Mihályék kimaradnak a buliból. Sőt: a polgármester be is jegyeztette saját pártját. (Ez lett az imént említett RIA.) Így a vecsési Erő és Elszántság mozgalom „csak” az Identitesz és a Betyársereg szövetsége lett. Azóta megy az üzengetés: az identiteszes László Balázs szerint Orosz áruló lett, Orosz viszont kiosztotta az Erő és Elszántságot az „etnikai alapú megoldási kísérletek” miatt. A Betyársereget vezető Tyirityán Zsolt aljasnak nevezte Orosz Mihály Zoltán húzását.

Csodálatos: három szélsőjobboldali kétfelé szakad. Történelmi előzmények fent!

Mindez azért is érdekes, mert a „vecsésiek” mozgalmában látták meg többen az erőt, az új radikális hullámot, ami majd jól szétszedi a klasszik jobbikos tábort. Nos, ha csak ezeken a srácokon múlik, Vona Gábor nyugodtan alhat, aztán kavargathatja a reggeli kávéját. Akár Hello Kitty-s bögrében is.

http://valasz.hu/itthon/allitolag-ok-szedik-szet-a-jobbikot-vona-gabor-nyugodtan-alhat-124620

 

Brüsszel bedurvul a CEU és a civiltörvény miatt

 

Az Európai Bizottság elindítja a CEU ügyében a kötelezettségszegési eljárás második szakaszát, a civiltörvénnyel kapcsolatban pedig magát az eljárást fogja kezdeményezni. A kormány beláthatatlan ideig húzhatja az ügyekkel kapcsolatos jogi procedúrát.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/brusszel_bedurvul_a_ceu_es_a_civiltorveny_miatt.643535.html

 

2017 második negyedévében is Szíjj László érdekeltségei nyerték a legtöbb közbeszerzést a nemzeti tőkésosztályban

A Duna Aszfalt és a Magyar Építő tulajdonosa 250 milliárd forinttal vezeti a mezőnyt, második a ZÁÉV 203 milliárddal, harmadik a Mészáros-család 123 milliárddal.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/07/2017-masodik-negyedeveben-is-szijj-laszlo-erdekeltsegei-nyertek-a-legtobb-kozbeszerzest-a-nemzeti-tokesosztalyban/

 

A halászlé-kapitalizmus elárasztja Magyarországot

Magyar Nemzet

Amikor régebben a Fidesz vagy a KDNP értékelvűségről, a hagyományok ápolásáról beszélt, rémálmomban sem hittem volna, hogy erre a hagyományra gondolnak.

Magyarország fellélegezhet: megúszta a „szegény részeg bajai halászleves riporter”. A bajai halászléfőző-versenyről élőben bejelentkező Bencze Péter – saját bevallása szerint is pálinka hatása alatt – felejthetetlent alakított a köztévé képernyőjén, de nem rúgják ki: három hónapos szilencium a büntetése.

„Lúdas Matyiért persze nem aggódtunk. A »szegény« riporter volt az, akinek megmentéséért Facebook-csoport indult, és akiért a provincialitásába beletörődő, alkoholba menekülő Magyarország megszemélyesítője, a Tibi atya nevezetű karakter is szót emelt. Talán gyűjtés is kezdődik, ha a drámának nem vet véget az MTVA nagylelkű döntése. Állítólag egykor Isaura, a rabszolgalány felszabadítása érdekében is gyűjtöttek pénzt a lelkes tévénézők. Hogy mi igaz ebből, nehéz kideríteni, régen volt, 1986-ban, ha jól emlékszem. Pedig mintha tegnap történt volna.

 

https://mno.hu/atutazo/halaszle-kapitalizmus-2407429

 

Pedig Fürjes Balázs "biztosan megígérte": nem duplázódik a vizes vb költsége

mfor.hu

Eredetileg 24,5 milliárd forintos költséggel vágtunk bele a vizes világbajnokság előkészületeibe. A költségek mára meghaladták a 100 milliárdot is. Pedig egy két évvel ezelőtti dokumentum szerint kormányzati ígéret volt arra, hogy nem szállnak el az árak.

 

http://mfor.hu/cikkek/makro/Ennyit_ert__Furjes_Balazs_megigerte__hogy_nem_szall_el_a_vizes_vb_koltsege.html

Akkora az orvoshiány, hogy szakápolókra tolnak feladatokat

mfor.hu

Másfél éves képzés után orvosok által végzett feladatokat is elláthatnak majd a szakápolók.

 

http://mfor.hu/cikkek/makro/Akkora_az_orvoshiany__hogy_szakapolokra_tolnak_feladatokat.html

Simplicity: így adták tovább a haveroknak a közpénzből megmentett MKB-t

A Transparency International Magyarország kétperces animáción magyarázza el a történetet.

 

A sztori dióhéjban: a 2008-ban megrogyott és veszteségessé vált MKB-t megvette a magyar álllam, de úgy, hogy vállalta, 2016-végére túlad rajta. A kormány az MNB-t bízta meg a bank rendbetételével. A jegybank rá is költött 32 milliárdot, majd túladott rajta, csakhogy nem világos, kik a valódi vevők, holott ez ellenkezik az alaptörvénnyel. A témában indított perek után annyit tudunk jelenleg, hogy a részvények egy része Matolcsy unokatestvéréhez, illetve az MKB Matolcsy által kinevezett új vezéréhez került, de Mészáros Lőrinc is tulajdont szerzett. Így lett az MKB a haverok bankja.

http://magyarnarancs.hu/gazdasag/simplicity-igy-adtak-tovabb-a-haveroknak-a-kozpenzbol-megmentett-mkb-t-105241

 

Erdogan: Rabolja az időnket az EU

 

Törökország képes megállni a saját két lábán, mondta Recep Tayyip Erdogan a BBC-nek adott exkluzív interjújában.

A teljhatalmú török elnök arra reagálva fogalmazott így, hogy a minap meghosszabbították az Amnesty International ottani vezetőjének és kilenc társának letartóztatását, amivel erősen veszélybe került a törökök eddig sem túl stabil lábakon álló EU-s csatlakozása.

Az Amnesty letartóztatott tagjait azzal vádolják, hogy fegyveres terrorszervezet tagjai, aminek nyilvánvalóan nincs valóságalapja.

Erdogan szerint ugyanakkor az Európai Unió Törökország idejét vesztegeti.

http://24.hu/kulfold/2017/07/12/erdogan-rabolja-az-idonket-az-eu/

GYURCSÁNYÉK HELYETT A JOBBIKOT AJÁNLJÁK BOTKÁNAK A TANÁCSADÓI

TGM SZERINT CSAK AZ MSZP-NEK KELLENE INDULNIA A FIDESZ ELLEN

Bákonyi Ádám Magyar Idők

 

Helyi szinten inkább a Jobbikkal kellene együttműködnie az MSZP-nek, mint a DK-val – a Magyar Idők információi szerint ezt az álláspontot képviseli Botka László nemrég összeállt liberális tanácsadói stábja. A pártvezetés jelentős része elfogadhatatlannak tartja az ötletet és Gyurcsány Ferencéket tekinti szövetségesnek.

 

http://magyaridok.hu/belfold/gyurcsanyek-helyett-jobbikot-ajanljak-botkanak-tanacsadoi-1935562/

Minden korábbinál jobban zuhan a megújuló energia ára

 

A meglehetősen befolyásos Morgan Stanley befektetési bank elemzői szerint a megújuló energiaforrásokat hamarosan a politika is képtelen lesz megállítani. Egyszerűen arról van szó, hogy a megújulók, mint a nap- és szélenergia rohamléptékben válnak a legolcsóbb energiaforrássá. Az elemzők azt mondják, a közgazdaságtudomány alapelvei szerint így az USA akkor is teljesíteni fogja a párizsi klímaegyezmény vállalásait, ha Donald Trump elnök tényleg kilép abból.

 

https://444.hu/2017/07/11/minden-korabbinal-jobban-zuhan-a-megujulo-energia-ara

Ezért egyszer börtönben fognak ülni Balogék!

Egyetlen egy darab toronyugrás 15 millió forintba(!) kerül a vizesvébé alatt. Minden egyes ugrás.

Mindeközben a kormány egy háziorvosi praxisra 20 millió forint támogatást ad. A vizes vébé megnyitó ünnepsége 3,4 milliárd forintba kerül, az esemény után lebontásra ítélt ugrótorony 3,1 milliárdba, a kormány teljes háziorvosi kerete az üres praxisok betöltésére viszont 1,2 milliárd forint! 

Menjenek a fenébe, tényleg! Mekkora giga-lopás ez már! 

http://sztarklikk.hu/kozelet/ezert-egyszer-bortonben-fognak-ulni-balogek/326359