2017, július 12 - 17:10 Sajtószemle

Nem hagyunk senkit az út szélén. Mentsük meg az egészségügyet! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!
https://mno.hu/marabu/segitseeeg-2407270

 

Rendezik a fizetéseket a vízügynél

A közalkalmazottak szintén több pénzt kaphatnak, ám annak mértéke még kérdéses

Szeptembertől 15, majd januártól újabb 15 százalékkal emelkedik a vízügyi igazgatóságokon dolgozók bére – tudta meg a Magyar Idők.
A következő napokban az emelés differenciálásáról döntenek, valamint arról, hogy demonstrálnak-e a munkavállalók a közszolgákkal közösen.
http://magyaridok.hu/gazdasag/rendezik-fizeteseket-vizugynel-1932673/
 

Újabb határvadászok álltak szolgálatba

Szolgálatba álltak a harmadik képzési ütemben végzett határvadászok.

A rendőrség továbbra is várja a hivatás iránt érdeklődők jelentkezését a határvadász-képzésekre.

http://magyaridok.hu/belfold/ujabb-hatarvadaszok-alltak-szolgalatba-1933381/
 

Úszó vb - kidőlt a szekrényből egy 30 milliárdos eltitkolt számla
A közhiedelem szerint a budapesti vizes világbajnokság és az annak kapcsán megvalósuló fejlesztések költségei valahol nettó 100 milliárd forint felett járnak. Ahogy Seszták Miklós, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke elmondta, az összköltség 130,6 milliárd forint. De igen valószínű, hogy a valóságban ez még nettónak is kevés, bruttóban pedig 170 milliárd forint felett jár a számla.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uszo_vb_kidolt_a_szekrenybol_egy_30_eltitkolt_milliardos_szamla.643448.html
 

Azeriek adatgyűjtő szoftveres cége szolgáltatja a vizes vb ingyenwifijét?
Gigantikus tétel hiányzik a világbajnokság általunk ismert számaiból: nem szerepel az elektronika és az internetszolgáltatás költsége, amely több tízmilliárdos tétel lehet. Ez jó néhány kérdést fölvet, például a budapesti helyszíneken szolgáltatott ingyenwifiről.Azeri adatgyűjtő szoftveres cég a pesti wifi mögött? A lap forrásai szerint a nyilvános wifi hálózatépítési munkálatait egy Wandafi nevű cégre bízták, amely hivatalosan Írországban működik 2016. nyár óta, tavaly augusztusban indult Facebook-oldaluknak 42 követője van. A nyilvános cégadatok szerintAnar Aligioulov és Rafik Abaszov azerbajdzsáni tulajdonosok állnak. Termékük egy marketing- és piackutató szoftver, ami nyilvános wifit nyújtó vendéglátóhelyeket lát el adatokkal azokról, akik rácsatlakoznak a nyilvános hálózatra.
http://hvg.hu/sport/20170711_vizes_vb_wifi_kozvetites
 

Így szabadult el a vizes vb költségvetése
Csak a Duna Arénára elköltöttek 46 milliárd forintot, de az összes többi létesítményre is több pénz ment el, mint amennyiből az oroszok kihoztak egy egész vizes vb-t. A megnyitó drágább lesz, mint a Sziget-nagyszínpad, de a Margitszigeten sem spóroltak. Összegyűjtöttük a világbajnokságra elköltött közpénzeket.
http://hvg.hu/sport/20170710_igy_szabadult_el_a_vizes_vb_koltsegvetese
 

Újabb kínos baki a vizes vb-vel: megsértették a régi olimpikonokat
Még Seszták Miklóst is felháborította, hogy előbb rövid határidővel meghívták a nyitórendezvényre az elmúlt évtizedek úszólegendáit, majd kisvártatva visszamondták a szereplésüket.
http://hvg.hu/sport/20170711_regi_olimpikonok_vizes_vb_nyitounnepseg
 

Vészhelyzet a kórházakban a szabadságok miatt
Nyáron csökkentett kapacitással működnek bizonyos osztályok a kórházakban a nyári szabadságolás miatt, de vannak olyan intézmények is, ahol munkaerőt kell vásárolnia a vezetésnek - mondta az InfoRádiónak Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség tudományos tanácsának elnöke.
http://inforadio.hu/belfold/2017/07/11/veszhelyzet_a_korhazakban_a_szabadsagok_miatt/
 

Az egyenlőtlenség még tűrhető lenne, ha volna kiút a szegénységből
A probléma sokkal inkább a társadalom peremén élők nem a többiekhez viszonyított, hanem abszolút helyzete, tehát a tény, hogy a jelenlegi berendezkedés
nem képes emberhez méltó életet garantálni a társadalom egy jelentős részének.
http://kettosmerce.blog.hu/2017/07/10/vazlat_az_egyenlotlenseg_meg_turheto_lenne_ha_volna_kiut_a_szegenysegbol
 

Nyomorforgató milliók
http://nepszava.hu/cikk/1134381-nyomorforgato-milliok
 

Nem kell adót fizetni a praxis eladása után
A tervek szerint 2018-ban az Országos Kardiológiai Intézet is kap CT berendezést.
http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/nem_kell_adot_fizetni_a/239973/
 

Célegyenesben az evangélikusok kórházának megalapítása

Az egyházi fenntartású egészségügyi intézmények is milliárdokat kapnának korszerűsítésre
http://magyaridok.hu/belfold/celegyenesben-az-evangelikusok-korhazanak-megalapitasa-1930375/

 

Fontos változás augusztus 1-jétől, mindenkit érint
Már csak 2017. július 31-ig fizethetünk a készpénzes vásárlásaink során a régi – 2016 előtt kibocsátott – 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel, mert július végén a Magyar Nemzeti Bank bevonja a forgalomból azokat.
http://www.alon.hu/gazdasag/2017/07/fontos-valtozas-augusztus-1-jetol-mindenkit-erint
 

Kiderült, mennyit esznek és isznak a magyarok - meg fog lepődni

Hazánkban csökkent az egy főre jutó szeszfogyasztás, húsból viszont több fogy. Érdekes adatok érkeztek az élelmiszermérlegből.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiderult_mennyit_esznek_es_isznak_a_magyarok_meg_fog_lepodni.643415.html
 

Trócsányi egyre kínosabb helyzetbe kerül ügyvédi irodája miatt
A kormányt egyébként szintén nem érdekli a társadalmi bizalom. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég azzal vette védelmébe Trócsányit, hogy „örüljön az ország, hogy ilyen kiváló minisztere lehet”. Mindez annak tükrében is érdekes, hogy megírtuk, már a 2014-ben elfogadott devizahiteles „adósmentő” törvénycsomag előtt is az adósokéval szemben a bankok érdekében lépett fel Trócsányi László ügyvédi irodája.
https://mno.hu/belfold/trocsanyi-egyre-kinosabb-helyzetbe-kerul-ugyvedi-irodaja-miatt-2407259
 

Bekerítő hadművelet
A rendkívül bonyolult, adásvételekkel, vállalatalapításokkal kísért művelet révén így-úgy Tiborcz István és a vele „együtt munkálkodó” jordániai üzletemberek érdekeltségeinek közelében landolt többek között a turai Schossberger-kastély, a Városligeti fasori Spitz-villa, a bodajki Hochburg–Lamberg-kastély, az azóta hivatalosan továbbadott Postabank-székház, a seregélyesi kastély, a hőgyészi Apponyi-kastély, a félkész Hotel Visegrád. A másik nagy vásárló a miniszterelnök közismert barátja, Mészáros Lőrinc, aki szinte az összes Balaton-parti településen megvetette már a lábát, szállodák, kempingek garmadája tartozik hozzá Balatonalmáditól Tapolcáig és Hévízig.
https://mno.hu/hetvegimagazin/bekerito-hadmuvelet-2407153
 

Kövér László: A tolerancia, a másság elviselésének képessége olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie
Súlyos időkapszula kering az interneten: egy felvétel az 1993-as budapesti Liberális Internacionálé idejéből, amikor Kövér László beszél arról, hogy mit is jelent liberálisnak lenni, milyen eszmei értékek jellemzik ezeket az embereket, hogyan fér össze a liberalizmus és a nemzeti gondolkodás.
https://444.hu/2017/07/11/kover-laszlo-a-tolerancia-a-massag-elviselesenek-kepessege-olyan-alapertek-amit-egy-igazi-liberalisnak-nem-szabad-elfelejtenie
 

Nyári szabadságra menne? Felejtse el!
A Munka Törvénykönyve nem ismer olyan fogalmat, hogy nyári szabadság annak ellenére, hogy a legtöbben természetesen nyáron szeretnének hosszabb szabadságra elmenni - mondta az InfoRádiónak Bodnár Lilla ügyvéd, munkajogász.
http://inforadio.hu/belfold/2017/07/11/nyari_szabadsagra_menne_felejtse_el/
 

Ezzel jár, ha a nyugdíjas jövedelme meghaladja a kereseti korlátot
Mi a teendője a nyugdíjasnak, illetve a foglalkoztatójának, ha a korhatárt be nem töltött személy nyugdíjjárulék-köteles jövedelme meghaladja az úgynevezett kereseti korlátot? Mik a következmények? Ismertetjük.
http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Ezzel_jar_ha_a_nyugdijas_jovedelme_meghalad_TF9S2A
 

Vezetői felelősség másként, avagy: megbízással, illetve munkaviszonyban
A 2013-as Ptk. 3: 112.§ (1) bekezdése alapján a társaság ügyvezetését a vezető tisztségviselő – a társasággal kötött megállapodása szerint –
egbízási jogviszonyban vagy munkaviszonyban láthatja el. A két jogviszonyra vonatkozó jogszabály egymástól eltérő rendelkezéseiből fakadóan adódik a kérdés minden természetes személy ügyvezető és gazdasági társaság számára: melyik megoldás szolgálja jobban a felek érdekeit? Az összehasonlítás számos különböző szempontból lehetséges, jelen írásban a vezető tisztségviselő gazdasági társasággal szembeni felelősségének szabályait kíséreljük meg felvázolni, hangsúlyozva a főbb hasonlóságokat és különbségeket.
http://ado.hu/rovatok/cegvilag/vezetoi-felelosseg-maskent-avagy-megbizassal-vagy-munkaviszonyban-2
 

Svéd fociklubok összefogtak a gyerekekkel meccs közben üvöltöző szülőkkel szemben, elsöprő siker
Aki járt valaha serdülő- vagy ifibajnoki közelében, jól ismeri azt a szülőtípust, aki kezdőrúgás után két perccel a korlát túlvégéről üvöltözik a fiával, hogy hajtson rendesen, ne lazsáljon, vegye le, másik lábbal, tegye tovább, ne úgy bazmeg, szóval hogy ne hozzon már rá szégyent a többi szülő előtt, ha már idáig kínkeservvel felnevelte.
https://444.hu/2017/07/10/sved-fociklubok-osszefogtak-a-gyerekekkel-meccs-kozben-uvoltozo-szulokkel-szemben-elsopro-siker